Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Διαμάχη ΓΕΝΟΠ-διοίκησης της ΔΕΗ για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Διαμάχη ξέσπασε το απόγευμα μεταξύ της ΓΕΝΟΠ και της διοίκησης της ΔΕΗ, με αφορμή την προσφυγή της τελευταίας στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική.

Η συζήτηση της υπόθεσης, ύστερα από αίτημα της ΓΕΝΟΠ, αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι. Έως τότε, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το δικαστήριο όρισε ότι, η ΓΕΝΟΠ πρέπει να διασφαλίσει ότι η ισχύς του συστήματος παραγωγής θα επανέλθει στα χθεσινά επίπεδα και πάντως να είναι τουλάχιστον 6.800 μεγαβάτ.
«Η ΔΕΗ αναμένει ότι η ΓΕΝΟΠ θα εφαρμόσει .........

την παραπάνω διάταξη του Δικαστηρίου», αναφέρει η επιχείρηση σε αποψινή της ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ Κώστας Κατσαρός δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που έχουν βγει εκτός λόγω της απεργίας και υποστήριξε ότι η ΓΕΝΟΠ δεν εξαντλεί τα περιθώρια που δίνει ο νόμος ως προς τη μείωση της διαθέσιμης ισχύος σε περιόδους απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός δήλωσε για την προσφυγή: «Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών θέτουν σε κίνδυνο την ηλεκτροδότηση της χώρας, και η Επιχείρηση παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της συνεχούς παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως έχει την υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες πολίτες». Ο κ. Ζερβός σημείωσε επιπλέον: «Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Έλληνες πολίτες και αυτονόητο σεβασμό στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, η ΔΕΗ κατέθεσε σήμερα το πρωί αγωγή, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ».

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει, από την πλευρά της, ότι «με εντολή του κυρίου Παπακωνσταντίνου και της κυρίας Μπακογιάννη, η ΔΕΗ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας αγωγή ενάντια στους απεργούς της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ».

TVXS

Ξεχάστε το 8ωρο, έρχεται το 10ωρο και χωρίς υπερωρίες!

Περισσότερες ώρες δουλειάς και απολαβές ακόμη και 20% από ό,τι προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών φέρνει το Μεσοπρόθεσμο.

Στο δημόσιο περιορίζονται οι προσλήψεις των υπαλλήλων στην αναλογία 1 προς 5 ως προς τις αποχωρήσεις, ενώ για το 2011 η αναλογία αυξάνει στο 1 προς 10.

Περιορίζονται επίσης κατά 50% οι ........

δυνατότητες απασχόλησης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή συμβασιούχων έργου. Περιορίζονται επίσης οι δυνατότητες πληρωμής υπερωριών αφού τίθεται ως όριο οι 20 ώρες μηνιαίως ανά δημόσιο υπάλληλο.

Στις εργασιακές σχέσεις οι βασικές αλλαγές είναι οι εξής:

- Θεσμοθετείται το ελαστικό δεκάωρο χωρίς υπερωριακή αμοιβή για το χρόνο απασχόλησης που υπερβαίνει το οκτάωρο (με αντάλλαγμα την υπόσχεση για ρεπό).

- Θεσμοθετείται η δυνατότητα απασχόλησης νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας νέων κάτω των 25 χρονών με μισθό αισθητά κατώτερο (έως και 20%) από ότι ορίζουν οι αντίστοιχες κλαδικές συμβάσεις ή ακόμα και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.

- Ανοίγει ο δρόμος για ραγδαία αύξηση των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων αφού θεσπίζεται η δυνατότητα περάσματος σε τέτοιες συμβάσεις όχι πλέον με συναπόφαση των σωματείων αλλά με τη συναίνεση "Ενώσεων Προσώπων" (ως ένωση προσώπων θεσπίζεται μια "συλλογικότητα" που εκπροσωπεί το 25% των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που απασχολούν άνω των 20 εργαζομένων).

Αναβολή πήρε η εκδίκαση για την απεργία της ΔΕΗ

Κατά τη δικάσιμο της αίτησης της ΔΕΗ ΑΕ, σήμερα Παρασκευή 24.6.2011, για την κήρυξη της απεργίας της ΓΕΝΟΠ ως παράνομης και καταχρηστικής, το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της ΓΕΝΟΠ για αναβολή της εκδίκασης και όρισε νέα δικάσιμο τη Δευτέρα 27.6.2011 και ώρα 12:00, διατάσσοντας τη ΓΕΝΟΠ τα ακόλουθα:

« …να διατηρεί την ισχύ του συστήματος παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρικής ενέργειας στα επίπεδα της 23.6.11 και πάντως στα επίπεδα που ορίζονται στην υπ΄ αριθμ. 4/2010 απόφαση Πρωτ/μιας Επιτροπής άρθρο 15 Ν 1264/1982 και όχι κατώτερη από 6.800 Μεγαβάτ μέχρι της συζητήσεως της αγωγής και με τον όρο της συζήτησης στη δικάσιμο αυτή.»


Κατόπιν τούτου η ΔΕΗ αναμένει ότι η ΓΕΝΟΠ θα εφαρμόσει την παραπάνω διάταξη του Δικαστηρίου.

25.000 αποδοκίμαζαν τον απόντα Γιώργο Παπανδρέου στο Καλλιμάρμαρο

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο η πρόβα τζενεράλε για τους Special Olympics.

Κάποια στιγμή επιχειρήθηκε να γίνει αναπαράσταση εισόδου του πρωθυπουργού στο στάδιο.

Τον πρωθυπουργό υποδυόταν μία ......

κοπέλα ενώ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ένας νεαρός.Στις κερκίδες καθόντουσαν 25.000 άνθρωποι και από τα μεγάφωνα ο εκφωνητής ανακοίνωσε (στο πλαίσιο της πρόβας) ότι αυτή τη στιγμή εισέρχεται στο Καλλιμάρμαρο ο πρόεδρος της κυβερνήσεως κ. Παπανδρέου. 25.000 στόματα αποδοκίμαζαν τον μη παρόντα κ. Παπανδρέου και οι φωνές τους έφτασαν μέχρι τις Βρυξέλλες.

Newpost

Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε Μαρινάκη, Αβραάμ, Μπουρούση και στον βοηθό Αστ. διευθυντή Αχαϊας

Διαβάστε όλη τη λίστα με τα 68 ονόματα που διώκονται ποινικά
- Ποιές κατηγορίες αντιμετωπίζουν πρόεδροι, παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και διαιτητές
- Ολυμπιακός: “Κανένα στοιχείο εναντίον του Ολυμπιακού ή του Μαρινάκη”
- ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας ..........

Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, διέταξε τη δημοσιοποίηση
όλων των ονόματων για την υπόθεση με τα στημένα, προσθέτοντας τον Γιάννη Μπουρούση
για παραβίαση του νόμου περί ντόπινγκ και τον βοηθό αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας.

Ο διεθνής μπασκετμπολίστας κατηγορείται για παραβίαση του νόμου περί ντόπινγκ και ο βοηθός
αστυνομικού διευθυντής Αχαϊας, Αντώνης Αγγελόπουλος, οποίος φέρεται να συνομιλεί
για σχηματισμό με τον μεγαλομέτοχο της Ηλιούπολης, Γιώργο Τσακογιάννη.

Από τα υπόλοιπα ονόματα που διώκονται βάσει της δικογραφίας ξεχωρίζουν αυτά του προέδρου
και μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, του διεθνή αμυντικού Αβραάμ Παπαδόπουλου,
του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ, Θανάση Κανελόπουλου και αρκετών ακόμα παραγόντων,
ποδοσφαιριστών, διαιτητών και μάνατζερ.

Αναλυτικά η λίστα με τα ονόματα και επίσημα:

Άσκηση ποινικής δίωξης για α) δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση και β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, στους κάτωθι:

1. Θωμάς Μητρόπουλος
2. Ιωάννης Κομπότης
3. Σπυρίδων Καλογιάννης
4. Αντώνιος Μανίκας
5. Ευάγγελος Κιοτζένης
6. Αγγελος Τραυλός
7. Γεώργιος Πουλόπουλος
8. Ευστάθιος Προβατίδης
9. Πέτρος Ρουτζιέρης
10. Τάκης Γιαννόπουλος
11. Γεώργιος Μποροβήλος
12. Δημήτρης Μπάκος
13. Ιωάννης Ναυρινιάδης
14. Βασίλειος Αδαμάκης
15. Ιωάννης Αρφάνης
16. Αθανάσιος Γιάχος
17. Γεώργιος Λιμπάντσης
18. Περικλής Αμανατίδης
19. Πάυλος Δήμος
20. Παναγιώτης Σπάρταλης
21. Γεώργιος Σαλαμαστράκης
22. Χοσέ Λουίς Ρέγες
23. Μαρσέλο Γκούτμαν
24. Ιωάννης Τσιγιάννης
25. Δημήτρης Καλόπουλος
26. Σπυρίδων Τρύφωνας
27. Ακης Πάσσαρης
28. Γεώργιος Χριστοβασίλης
29. Γεώργιος Γρηγορόπουλος
30. Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης
31. Ιωάννης Σπάθας

Άσκηση ποινικής δίωξης για α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος και β) απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση, στους κάτωθι:

1. Ευάγγελος Μαρινάκης
2. Αθανάσιος Κανελλόπουλος

Άσκηση ποινικής δίωξης για α) δελτία στοιχημάτων προκαθορισμένης ή μη απόδοσης (παράνομο στοίχημα) τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση, β) απάτη, ο υπαίτιος της οποίας διαπράττει απάτες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 15.000 ευρώ, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση και γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, στους κάτωθι:

1) Γεώργιος Γεωργιάδης
2) Ελενα Νεούζα-Θεόσλου Ζοσέ Λαορένσο
3) Λουκάς Αποστολίδης
4) Γεώργιος Πράττος
5) Γεώργιος Βαρούτσικος
6) Γεώργιος Τόρης
7) Γεώργιος Γεωργόπουλος
8) Ιωάννης Τσιγιάννης
9) Ευθύμιος Σιδηρόγιουλος
10) Δημήτριος Μουστάκας
11) Ανθιμος Καραμανίδης
12) Λουκάς Καραμάνης
13) Αβραάμ Παπαδόπουλος
14) Γεώργιος Χαβενετίδης
15) Δημήτριος Δημητρίου
16) Ευάγγελος Δήμου
17) Σταμάτιος Φασουλής
18) Εμμανουήλ Αρβανιτάκης
19) Ιωάννης Οικονομίδης
20) Νικόλαος Λυράκης
21) Σάββας Παντελίδης
22) Χρήστος Σφήκας
23) Νικόλαος Θεοχαρίδης
24) Λεωνίδας Παπασταθόπουλος
25) Ιωάννης Καλυβίτης
26) Κωνσταντίνος Μενδρινός
27) Δημήτριος Βίλλας
28) Μιχαήλ Τσιβελέκης
29) Μιχαήλ Αλβέρτης
30) Γιαννάκης Ανδρέου
31) Μάριος Μπουλουγούρης
32) Μαρία Αυγίδου,
33) Διονύσιος Κοτίνης
34) Μαρία Βυθοπούλου
35) Αθανάσιος Κωστουλέας

Για όλους τους αναφερόμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.

Newsit

Bήμα - βήμα οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού!

Προσοχή στα ψιλά γράμματα και τα χοντρά λάθη του Υπ. Παιδείας λένει οι ειδικοί που ζητάνε επειγόντως παράταση της προθεσμίας για την οριστική υποβολή μηχανογραφικών.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o εκπαιδευτικός ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης "για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού πρέπει να σταθούμε σε δύο διαφορετικά πράγματα.
Το πρώτο είναι οι επιλογές των ..........

υποψηφίων και το δεύτερο είναι η διαδικασία, η συμπλήρωση δηλαδή του μηχανογραφικού ηλεκτρονικά. Η διαδικασία η ηλεκτρονική έχει κάποια απλά βήματα τα οποία δε θα δυσκολέψουν τους υποψηφίους. Το μόνο σημείο στο οποίο μπορεί να δυσκολευτούν είναι με τους διαφορετικούς κωδικούς που ζητάει για κάθε ενέργεια".

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Για να φτιάξουμε ένα νέο μηχανογραφικό δίνουμε τον οκταψήφιο κωδικό που έχει το δελτίο εξεταζομένου και τα τέσσερα ψηφία, τα τέσσερα γράμματα τα αρχικά από όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο. Αφού τελειώσουμε τη διαδικασία αυτό αποθηκεύεται και παίρνουμε έναν κωδικό που είναι αποκλειστικός για το συγκεκριμένο μηχανογραφικό.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Όταν θέλουμε να τροποποιησουμε το μηχανογραφικό θα μας ζητηθούν 2 κωδικοί: ο οκταψήφιος κωδικός εξεταζομένου και ο κωδικός του συγκεκριμένου μηχανογραφικού. Η τρίτη ενέργεια που θα κάνουμε είναι η οριστική υποβολή του.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ:
Για την οριστική υποβολή χρειάζονται 3 κωδικοί: ο οκταψήφιος κωδικός εξεταζομένου, ο κωδικός του δελτίου που μας ενδιαφέρει (καθώς μπορεί να έχουμε συμπληρώσει πολλά δελτία) και ο τρίτος κωδικός ειναι αυτος που φτιάχνουμε στο σχολείο, ο κωδικός ασφαλείας. Με αυτούς τους 3 κωδικούς μπαίνουμε και κάνουμε οριστική την επιλογή μας. Εκεί τελειώνει η ηλεκτρονική διαδικασία.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Ένα σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι τα ψιλά γράμματα των ειδικών περιπτώσεων καθώς σε κάθε μία από τις περιπτώσεις υπάρχουν εξαιρέσεις.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ:
Λέει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, οι πολύτεκνοι δικαιούνται ένταξη στην ειδική κατηγορία. Ναι, αλλά δεν πρέπει το μεγαλύτερο παιδί να μην έχει συμπληρώσει το 23 έτος ή το 25 έτος εάν σπουδάζει και να είναι άγαμα.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ:
Οι τρίτεκνοι δικαιούνται ένταξη σε ανάλογη ειδική κατηγορία. Ναι, αλλά δεν πρέπει το μεγαλύτερο παιδί να συμπληρώσει το 26 έτος.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ:
Παιδί που έχει αδελφό ή αδελφή που σπουδάζει σε άλλη πόλη. Ναι, αλλά δεν πρέπει ο αδελφός να είναι στο τελευταίο έτος σπουδών, δεν πρέπει να έχει περάσει το 26 έτος και πρέπει να έχει μπει κανονικά με Πανελλήνιες και όχι με ειδική κατηγορία.

Εάν δεν προσεχτούν αυτά τα ψιλα γράμματα τότε ο υποψήφιος διαγράφεται από τη σχολή που θα περάσει και για 2 χρόνια δεν έχει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος σε άλλη σχολή.
Επίσης όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά πρέπει να έχουν ημερομηνία προγενέστερη της οριστικής υποβολής.

ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Το χοντρό λάθος του Υπουργείου Παιδείας είναι οτι δεν έχει πάρει καμία πρόβλεψη για τα δίδυμα αδέλφια που δίνουν και τα δύο ταυτόχρονα ή τα παιδιά που έδωσε το ένα πέρυσι και δεν πέρασε πουθενά και δίνει φέτος που δίνει και ο αδελφός του επίσης, δηλαδή η οικογένεια που έχει δύο παιδιά που εξετάζονται ταυτόχρονα στις Πανελλήνιες. Παλαιότερα όταν μπαίνανε στο Πανεπιστήμιο ζητούσαν μετεγγραφή το ένα για τη μια πόλη που ήταν το άλλο. Τώρα, επειδή έχουν καταργηθεί οι μετεγγραφές, όποιος μπει δε μετακινείται. Αυτό είναι ένα σημείο που δεν το έχουν καταλάβει και πολύ οι υποψήφιοι και συνέχεια ρωτούν, θα περάσω εκεί και μετά θα κάνω μετεγγραφή; Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη.

Όπως επεσήμανε ο κύριος Στρατηγάκης "αυτό που πρέπει να προσέξουν τα παιδιά στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι να σπουδάσουν αυτό που επιθυμούν. Η επιθυμία μας, αυτο που θέλουμε να σπουδάσουμε είναι πάνω απ΄όλα. Το μόνο που μπορει να φρενάρει την επιθυμία μας είναι η δύσκολη οικονομική συγκυρία. Δηλαδή εάν δεν υπάρχουν χρήματα στην οικογένεια πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το κατά πόσο το παιδί μπορεί να σπουδάσει σε άλλη πόλη, εάν μπορούν οι γονείς να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές σε άλλη πόλη. Ενα παιδί για να σπουδάσει σε άλλη πόλη θέλει κατά μέσο όρο τουλάχιστον 50.000 ευρώ σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του. Αλλά και εάν μείνει στην πόλη καταγωγής του και εκεί χρειάζονται χρήματα. Από εκεί και πέρα, να μην κοιτάνε τις βάσεις τα παιδιά. Δεν είναι το ζητούμενο να περάσουν σε μια σχολή με υψηλή βάση, το ζητούμενο είναι να περάσουν σε μια σχολή που μας αρέσει".

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ.
Η παράταση συνέχισε ο κύριος Στρατηγάκης " είναι επιβεβλημένη για πολλούς λόγους. Καταρχάς οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων δεν έχουν βγει ακόμη και την Τρίτη (28/06/1011) λήγει η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών. Στα ΕΠΑΛ δεν έχει βγει η βαθμολογία, δεν έχει βγει η προκήρυξη της αστυνομίας, θα πάρει η αστυνομία κόσμο ή δε θα πάρει; Τι θα δηλώνουν τα παιδιά; Αέρα πατέρα στο μηχανογραφικό; Είναι 120.000 μηχανογραφικά που πρέπει να υποβληθούν. Δε μπορούν σε μια εβδομάδα να υποβληθούν, το σύστημα έτσι και αλλιώς θα κρεμάσει".

Newsit

Ευχαριστήρια επιστολή Παπανδρέου στον Δημήτρη Κουσελά

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον τ. υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την οποία τον ευχαριστεί πολύ για την ιδιαίτερα χρήσιμη συνεισφορά του στο έργο της κυβέρνησης.

Για περισσότερα κλίκ στο δίπλα έγγραφο.



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!! Πέθανε ενώ ήταν στο φέρετρο για την κηδεία της!

Η ίδια ήταν ζωντανή. Οι συγγενείς της νόμιζαν πως είχε πεθάνει και στο τέλος από το σοκ που έπαθε...πέθανε!

Όλα ξεκίνησαν στην πόλη Καζάν της Ρωσίας. Η Φαγκιλού Μουκχαμετζιανόβ 49 ετών κατέρρευσε στο πάτωμα της κουζίνας της από ισχυρούς πόνους στο στήθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί είπαν πως η άτυχη γυναίκα πέθανε.

Όμως δεν είχε πεθάνει. Όπως ανέφερε ο .......

σύζυγός της Φαγκιλού, του είπαν ότι η γυναίκα του πέθανε από έμφραγμα όταν κατέρρευσε στο πάτωμα της κουζίνας του σπιτιού τους από ισχυρούς πόνους στο στήθος. Οι θλιβερές διαδικασίες προχώρησαν και η κηδεία της ετοιμάστηκε. Όμως την τελευταία στιγμή, όπως περιγράφει ο άντρας της η γυναίκα ξύπνησε και έπαθε πανικό αφού βρισκόταν μέσα σε...φέρετρο. Το σοκ ήταν τόσο μεγάλο που τελικά πέθανε για τα καλά.

“Τα μάτια της ανοιγόκλεισαν και την πήγαμε αμέσως στο νοσοκομείο. Μάταια όμως γιατί έζησε για ακόμα 12 μόνο λεπτά, πριν πεθάνει για τα καλά» είπε.

Ο 51χρονος άνδρας αυτή τη στιγμή είναι θυμωμένος και το μόνο που θέλει είναι απαντήσεις. «Δεν ήταν νεκρή όταν έλεγαν ότι είναι, και θα μπορούσαν να την έχουν σώσει». Τώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του νοσοκομείου διενεργείται έρευνα για να αποδοθούν πιθανές ευθύνες.

Διακοπές ρεύματος για σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου

Οι διακοπές που έχει πραγματοποιήσει ή ΔΕΗ για σήμερα το μεσημέρι είναι οι ακόλουθες:

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

12:30 - 14:00 ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΔΡΟΜΟΥ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ, ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ, ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ & ΧΩΡΑΣ, ΠΟΤΑ ΡΩΜΑΝΟΥ, ΓΙΑΛΟΒΑ, ΚΟΡΥΦΑΣΙΟ, ΜΠΟΥΚΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, ΑΝΑΛΗΨΗ, ΠΕΤΑΛΙΔΙ, ΛΟΓΓΑ, ΚΟΡΩΝΗ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ, ΑΛΑΓΟΝΙΑ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

14:00 - 15:30 ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ΑΘΗΝΩΝ, ΚΕΝΤΡΟ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ), ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΦΡΑΓΚΟΠΗΓΑΔΟ, ΡΑΧΗ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ), ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΝΗΣΑΚΙ, ΠΑΡΚΟ ΟΣΕ, ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ, ΦΑΡΩΝ)


Ηλείας

12:30 - 14:00 Βούναργο, Ξυλοκέρα, Χανάκια, Μυρτία, Κάστρο, Αρκούδι, Λουτρά Κυλλήνης, Τραγανό Περίχωρα Ανδραβίδας

14:00 - 15:30 Μέλισσα, Κουρτέσι, Καπελέτο, Αμπελώνας, Κουτσοχέρα, γραμμή Πηνείας Ωλενα Γούμερο, εισοδος Αμαλιάδας


Αρκαδίας

11:00 - 12:30 Τρίπολη περιφερειακά, Κάψια, Λεβίδι,Βυτίνα, Δάρα-Πράσινο, Αθήναιον,Γραικός,Φαλαισία,Μεγ/λη,Τουρκολέκα, Μεγαλόπολη, Μ.Άστρος ,Κ.Δολιανά, Πλατάνα, Μεσόγειο-Παράλιο Αστρους, Ξηροπήγαδο, Κ. Βέρβενα

12.30 - 14.00 Οδοί Καλαμών, Καλαβρύτων, Σπάρτης, Εθν. Αντίστασης, ΟΗΕ, πλατείες Κολοκοτρώνη, Άρεως& Εθνικό στάδιο, Πιάνα-Χρυσοβίτσι-Αλωνίσταινα, Ασέα-Αραχαμίτες-Δόριζα,

14.00 - 15.30 Κοντοβάζαινα, Βάχλια, Βαλημάχι, Σειρές-Λεχούρι-Ψωφίδα, Κλειτορία, Δάφνη, Πουρνάρια, Πάος, Περδικονέρι, Βαλτεσινίκο, Heliosphera (πελάτης ΜΤ), ΒΙΠΕ, Νεοχώρι, Ζευγολιατό,Φ/Β ΡΟΚΑΣ ΑΙΟΛΙΚΗ, Διασυν/ση Καλαμάτας,Παραδείσια,

100 ο πατέρας, 80 ο γιος "σκοτώθηκαν" για μια Βουλγάρα!!!!!

“Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτάει” λέει ένα γνωμικό, “πυρ γυνή και θάλασσα” λένε επίσης από πολύ παλιά οι Έλληνες, όταν όμως μια γυναίκα χωρίζει πατέρα και γιο και η ... σούμα στα χρόνια των εμπλεκόμενων φτάνει τα... 230(!) ε, τότε είναι είδηση.

Το κεφαλοχώρι του Ηρακλείου εδώ και καιρό είναι στο πόδι με το ... γεροντοέρωτα πατέρα και γιου. Πριν μήνες χρειάστηκε ο 80χρονος γιος να προσλάβει μια γυναίκα για την κατάκοιτη μάνα του.
Διάλεξε, όχι τυχαία όπως αποδείχθηκε, .......

μια 50χρονη Βουλγάρα. Δεν πέρασε καιρός και ο 80χρονος έπεσε στον έρωτά της. Δεν ήταν όμως ο μόνος. Η μάνα μπορεί να ήταν κατάκοιτη, ο πατέρας του όμως αν και 100 ετών φαίνεται ότι ήταν... κοτσονάτος!
Όχι απλά το... έλεγε η “περδικούλα” του, ήθελε κι άλλα. Μέσα στο σπίτι ήταν άλλωστε δεν χρειαζόταν να ... κυνηγήσει.
Κάπως έτσι η Βουλγάρα μπήκε ανάμεσα σε πατέρα και γιο. Τι κι αν έπεσαν πάνω τα σόγια, οι δυο τους δεν έπαιρναν από κουβέντα κι έτσι κατέληξαν στο δικαστήριο.
Τελικώς, λίγο πριν την εκφώνηση της υπόθεσης, υπήρξε συμβιβασμός ... το σκηνικό πάντως θα το διηγούνται για χρόνια οι κάτοικοι.

Newsit

ΣΧΟΛΙΟ
Ο χριστός και η παναγία....
Ο ένας στα 100 και ο άλλος στα 80.... τους έκανε κούκου;;; Και μάλιστα για Βουλγάρα;;; Αυτές σκυλοβρωμάνε από ένα χιλιόμετρο μακριά....

Αποτελέσματα ΕΠΑΛ Πανελλήνιες 2011

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι οι γραπτοί βαθμοί των υποψηφίων στα μαθήματα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) και στα μαθήματα ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), στα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, αναρτώνται αύριο Παρασκευή 24/06/2011, μετά τις 11:00 σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα μπορούν επίσης μετά τις 12:00, να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.



Συνέντευξη Τύπου Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου [ VIDEO ]

Παρακολουθήστε (πατώντας το διαβάστε περισσότερα) την συνέντευξη τύπου του Αντιπροέδρου και Υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου μετά την συνάντηση με την Τροϊκα για το μεσοπρόθεσμο (Μνημόνιο 2).



Επικοινωνιακό τέχνασμα αποπροσανατολισμού ή απόφαση για ξεβρόμισμα του Ελληνικού ποδοσφαίρου;

Από χτες το απόγευμα βουίζει ο τόπος με την καταιγίδα των επίσημων αποκαλύψεων για τη βρωμιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου.Γνωστά ονόματα προέδρων,παραγόντων,προπονητών κλπ. παρελαύνουν με την άδεια της εισαγγελίας σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.Ηδη 10 εξ αυτών προσήχθησαν στον ανακριτή και τους αποδόθηκαν πολύ βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος κι ακολουθούν άλλοι 75 άνθρωποι του ποδοσφαίρου.

Βέβαια κανένας μας δεν έπεσε από τα σύννεφα ..........

με την αποκάλυψη του κυκλώματος των στημένων αγώνων του στοιχήματος με τα κέρδη των εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος των "ανύποπτων" παικτών,ούτε από τα ηχηρά ονόματα που δημοσιοποιήθηκαν γιατί απλούστατα τα πάντα ήταν γνωστά από χρόνια μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές και η υπόθεση σέρνονταν σε γραφεία και συρτάρια της ΕΠΟ και της Δικαιοσύνης.

Επειδή λοιπόν οι καιροί είναι πονηροί και ως Ελληνες μια καχυποψία την έχουμε,τώρα δε φτάσαμε να φοβόμαστε και τον ίσκιο μας ρωτάμε:Πόσο τυχαία είναι η επίσημη αποκάλυψη και οι διώξεις των εμπλεκομένων μεγαλοπαραγόντων τις μέρες που συζητείται το μεσοπρόθεσμο κι ανακοινώθηκαν τα καινούργια μέτρα από το νέο υπουργό Οικονομικών;

Μπήκε όντως βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο της στοιχηματικής "παράγκας" ή μήπως η σύμπτωση δεν είναι τυχαία και πρόκειται για ένα ακόμα επικοινωνιακό τέχνασμα του συστήματος για τον αποπροσανατολισμό του λαού;

Μακάρι να είμαστε εμείς καχύποπτοι και να προχωρήσει μέχρι τέλους το ξεβρόμισμα του Ελληνικού ποδοσφαίρου κι όλη αυτή η εκκωφαντική "έκρηξη" να μην έγινε για να σκεπάσει με τη σκόνη της το μεσοπρόθεσμο.

Κάποια στιγμή ο κουρνιαχτός θα καθίσει και η πρόοδος των δικών,χωρίς κωλυσιεργίες,αναβολές και νομικά τερτίπια,μέχρι του τελευταίου βαθμού θα αποδείξει τις πραγματικές προθέσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης!

http://zeidoron.blogspot.com/2011/06/blog-post_24.html

Σήμερα αναμένονται μεγαλύτερης διάρκειας οι διακοπές ρεύματος

Από τις 11 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα, θα διαρκέσουν οι εκ περιτροπής περικοπές στην ηλεκτροδότηση την Παρασκευή (24/06), καθώς η ΓΕΝΟΠ έθεσε εκτός λειτουργίας ακόμη τρεις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, συνολικής ισχύος 750 μεγαβάτ.

Εκτός από τις τρεις μονάδες που ...........

τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας, άλλη μια, ισχύος 270 μεγαβάτ, τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης, επιδεινώνοντας την κατάσταση στο ενεργειακό ισοζύγιο.

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ απευθύνει έκκληση προς τους καταναλωτές, να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την χρήση ηλεκτρικών συσκευών, μηχανημάτων, ανελκυστήρων κλπ, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00.

Η ΓΕΝΟΠ σκλήρυνε τη στάση της μετά την αδυναμία εξεύρεσης λύσης στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, το βράδυ της Πέμπτης (23/06).

Οι συνδικαλιστές ζητούν να μην προχωρήσει η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο.

Ακόμη, σε συνάντηση που είχε με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ σημείωσε, ότι δεν έχει εξαντλήσει η ΓΕΝΟΠ τα περιθώρια που της δίνει ο νομοθέτης.

Η απεργία, που έχει ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής, θα συνεχιστεί ως τις 30 Ιουνίου, οπότε ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή.

Διακοπές ρεύματος θα γίνουν επίσης στην Κρήτη (από 20:30 έως 22:00) και στη Ρόδο (από 19:30 έως και 22:00).

Οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100, για να πληροφορηθούν, εάν στην περιοχή που τους ενδιαφέρει προβλέπεται διακοπή ρεύματος.

Εκτός απροόπτου το Φιλιατρά Νews θα σας ενημερώσει άμεσα, -μόλις ανακοινωθεί δηλαδή- το πρόγραμμα και η διάρκεια των διακοπών στις περιοχές που θα γίνουν.

E-shop specials: Ένα προϊόν, μια κλήρωση, κάθε μέρα!

Ακολουθώντας το πνεύμα των καιρών αλλά και εμμένοντας στην στρατηγική της για καθημερινά χαμηλές τιμές η e-shop.gr ξεκινάει μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία με την επωνυμία “E-shop specials”.

Με άξονα την αγοραστική δύναμη που λαμβάνει .........

από 110.000 καθημερινούς επισκέπτες αλλά και τις σημαντικές σχέσεις της εταιρείας με πολλούς Έλληνες και διεθνείς προμηθευτές, η e-shop.gr θα προσφέρει καθημερινά στις 12 το μεσημέρι ένα προϊόν τεχνολογίας σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή στην ειδική ιστοσελίδα www.eshop-specials.gr.

Η ασυναγώνιστη τιμή των “Eshop Specials” ισχύει για μια μόνο ημέρα - από Δευτέρα ως Παρασκευή - ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων ενώ την επόμενη ένα νέο προϊόν ακολουθεί.

Η μοναδική αυτή υπηρεσία δεν σταματά εδώ: μετά από ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιείται ανάμεσα στις eshop special παραγγελίες της ημέρας, ένας τυχερός πελάτης θα λαμβάνει το προϊόν που παρήγγειλε εντελώς δωρεάν!

Στην ειδική ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί την υπηρεσία ο χρόνος μετράει ανάποδα, καθώς οι καταναλωτές έχουν μόνο 24 ώρες για να επωφεληθούν της ειδικής έκπτωσης στο συγκεκριμένο προϊόν.

Εκεί θα βρει κανείς αναλυτικές πληροφορίες για το προϊόν, φωτογραφίες αλλά και σχόλια τόσο από τον «Τυχερό της Ημέρας» όσο και από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους.

Όπως ισχύει για κάθε προϊόν του e-shop.gr, δεν υπάρχουν έξοδα αποστολής για παραλαβή από οποιοδήποτε eshop point ενώ δεν απαιτείται η χρήση πιστωτικής κάρτας, αφού οι πελάτες μπορούν να πληρώσουν με μετρητά κατά την παραλαβή του προϊόντος τους.

Η νέα, πρωτοποριακή υπηρεσία του e-shop.gr , απόλυτα συνυφασμένη με την λογική των χαμηλών τιμών που χαρακτηρίζει την εταιρία, προβάλλεται τόσο από το www.eshop-specials.gr όσο και από τον δικτυακό τόπου του γνωστού ηλεκτρονικού καταστήματος: www.e-shop.gr και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.