Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Την αποβολή της ΝΔ εξετάζουν στο Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα

O ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αντιπολίτευσης αρνείται τόσο πεισματικά να στηρίξει το πακέτο περικοπών και μεταρρυθμίσεων του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Παπανδρέου ώστε η εθνική συναίνεση που έχουν θέσει ως όρο ΕΕ και ΔΝΤ για την περαιτέρω οικονομική στήριξη κινδυνεύει να αποτύχει, γράφει η εφημερίδα SÜDDEUTSCHE ZEITUNG στο σημερινό της φύλλο.

Το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα δεν θέλει να .......

παραδεχθεί ότι η επιχείρηση «Ελλάδα» μπορεί να ναυαγήσει εξ αιτίας ενός πολιτικά επικίνδυνου που υπάρχει στους κόλπους του. Όμως μάλλον θα πρέπει να το παραδεχθεί.

Επί πολλές ώρες οι ηγέτες του ΕΛΚ, οι περισσότεροι αρχηγοί κρατών ή πρωθυπουργοί, συζητούσαν στην καθιερωμένη τους συνάντηση με τον Ελληνα. Πρέπει να ήταν μια εφιαλτική εκδήλωση. Ο γερμανός ευρωβουλευτής της CDU Ελμαρ Μπροκ εμφανίστηκε σοκαρισμένος, λέγοντας ότι παρόμοια κατάσταση δεν έχει ξαναζήσει. Λογικά επιχειρήματα έσκαγαν σαν σαπουνόφουσκες στην άρνηση Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο έλαβε πέντε φορές τον λόγο, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι τρεις φορές, όπως και οι υπόλοιποι που προσπάθησαν να τον μεταπείσουν. Ακόμα και εκείνοι που κανείς δεν περίμενε. Οπως ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Emil Boc ο οποίος ήλπιζε ότι θα μπορούσε να μετακινήσει τον Σαμαρά από τη θέση του όταν του εξηγούσε πόσο ευεργετική ήταν η παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα του.

Αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση του αρχηγού της κυπριακής αντιπολίτευσης Νίκου Αναστασιάδη. Το γεγονός ότι ήρθε σε αντιπαράθεση με τον μεγάλο αδελφό από την Αθήνα ήταν μια πρεμιέρα στο ΕΛΚ. Και δείχνει το μέγεθος της ανησυχίας που επικρατεί σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας και στον κίνδυνο να συμπαρασύρει μεγάλο μέρος της κυπριακής οικονομίας στο γκρεμό. Ακόμα και αυτή η ανησυχία δεν συγκίνησε τον Σαμαρά, που επαναλάμβανε τη φράση –ευαγγέλιο ότι ούτε κατ’ ελάχιστο μπορεί να εμπιστευτεί τον Παπανδρέου. Δυόμισι ώρες συζήτησης με τους ισχυρότερους ηγέτες της Ευρώπης δεν απέδωσαν.

Δεν συνιστά λοιπόν έκπληξη ότι στο ΕΛΚ υπάρχουν στο παρασκήνιο σκέψεις είτε να πετάξουν έξω το κόμμα του Σαμαρά ή το λιγότερο να του κόψουν την επιχορήγηση. Η Νέα Δημοκρατία, καθώς λέγεται, είναι σε τελευταία ανάλυση τουλάχιστον το ίδιο χρεοκοπημένη όσο η χώρα, την αναδιάρθρωση της οποίας αμετακίνητα αρνείται.
Ο "κύριος Οχι"

Εν τω μεταξύ με τον τίτλο «Ο κύριος ‘όχι’ μας ψήνει το ψάρι στα χείλη» δημοσιεύεται στην βελγική Der Standard πορτραίτο του Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή την άρνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγκρίνει το πακέτο μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης. Το άρθρο υπενθυμίζει ότι πέρυσι ο κ. Σαμαράς διέγραψε από τη Νέα Δημοκρατία την Ντόρα Μπακογιάννη επειδή είχε ψηφίσει υπέρ του πρώτου πακέτου λιτότητας, ενώ είναι υπεύθυνος για την αποτυχία των συνομιλιών για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας.Ο κ. Σαμαράς είναι γνωστό για το ότι δεν υποχωρεί εύκολα, ενώ ήταν εκείνος ήταν που, ως υπουργός Εξωτερικών, ενέπλεξε την Ελλάδα στη διαμάχη με την ΠΓΔΜ για την ονομασία.

TVXS

Νέα παρέμβαση της δικαιοσύνης ζήτησε η ΔΕΗ

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκειμένου να εφαρμοσθεί η δικαστική απόφαση της Παρασκευής, που προβλέπει την επαναλειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής προκειμένου η διαθέσιμη ισχύς να επανέλθει στο επίπεδο της περασμένης Πέμπτης ζήτησε η διοίκηση της ΔΕΗ, σύμφωνα με αποψινή ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

"Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καλείται να αναλάβει .........

τις ευθύνες της και να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση άμεσα, σεβόμενη τους πολίτες και καταναλωτές, ώστε να αποκατασταθεί η ισχύς του Συστήματος στα επίπεδα που πρέπει", αναφέρει συγκεκριμένα το ΥΠΕΚΑ, και προθέτει:

"Τα ανωτέρω έχουν γνωστοποιηθεί από τη Διοίκηση της ΔΕΗ στην Ελληνική Δικαιοσύνη για τις δικές της ενέργειες. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο από πρακτικές που δεν σέβονται όχι μόνον τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά και τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που πλήττονται και τελικά αναιρούν το χαρακτήρα της ΔΕΗ ως επιχείρησης κοινής ωφέλειας".

Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπήρξαν πληροφορίες περί παρέμβασης του εισαγγελέα, οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το έλλειμμα ισχύος και οι αυξημένες διακοπές ρεύματος χθες και σήμερα οφείλονται στο γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν λειτουργεί στο μέγιστο της δυναμικότητάς τους τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

Διακοπές ρεύματος σήμερα το απόγευμα 25 Ιουνίου

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ

Με νέα ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ γνωστοποιούνται οι διακοπές ρεύματος που θα γίνουν σήμερα το απόγευμα.

Με βάση το ανανεωμένο Δελτίο τύπου της ΔΕΗ, τα Φιλιατρά Δεν θα έχουν διακοπή. Δεν παίρνουμε και όρκο όμως...

Αναλυτικά:


ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

13:00 - 15:00 -> Πύλος, Μεθώνη, Φοινικούντα, Περιοχές Γαργαλιάνων, Βιομηχανική ζώνη, Αεροδρόμιο, Ανδρούσα, Βαλύρα Φ/Β ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ, Περιοχή Κυπαρισσίας.


15:00 - 17:00 -> Καλαμάτα Κέντρο πόλεως, οδός Αθηνών, Διοικητήριο, Ασπρόχωμα, Βόρειο τμήμα Ακρίτας, Ακοβιτικα, Καρέλιας, ΠΟΤΑ Ρωμανού, Κοριφάσιο.


17:00 - 19:00 -> Αγία τριάδα, Αριστομένους


19:00 - 21:00 -> Αερίτης, Παλαιά πόλη, Αγορά, Πλατεία 23ης Μαρτίου, ΒΙΟΠΑ, Μπουρνιάς, Αεροπορική Βάση, Παραλιακή ζώνη, Μπούκα, Πεταλίδι, Κορώνη.


21:00 - 23:00 -> Περιοχή εκατέρωθεν οδού Καλαμάτας- Μελιγαλά, ΒΙΠΕ Μελιγαλά, Θουρία, Αρφαρων, Αριος, Αντλιοστάσια Καλαμάτας , Περιοχή βόρειας Μεσσηνίας, Μελιγαλάς, Πρώην δήμοι Αυλώνος, Αετού,Ανδανείας, Ειρας κ΄Οιχαλιας.

Η σημερινή διακοπή ρεύματος στα Φιλιατρά δεν ήταν στο πρόγραμα της ΔΕΗ

Επειδή λάβαμε κάποια E-mail από αναγνώστες μας στα οποία μας ρωτάγανε γιατί δεν γράψαμε πως θα έχουν και τα Φιλιατρά διακοπή ρεύματος (Φυσικά απαντήσαμε σε όλα τα mail) σας ενημερώνουμε ότι το πρωί γράψαμε τις περιοχές που είχαν ανακοινωθεί από την επίσημη ιστοσελίδα της ΔΕΗ.

Στην ανακοίνωση που αφορούσε τις ..........

πρωϊνές διακοπές ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.

Δείτε το Δελτίο Τύπου για το πρωί τους Σαββάτου 25/6.

Σε ότι αφορά για το απόγευμα:

Για το απογευματινό δελτίο τύπου σχετικά με τις διακοπές ρεύματος η Μεσσηνία ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Δείτε και μόνοι σας το Δελτίο τύπου με τις περιοχές για το απόγευμα.

Οπότε μην ζητήσετε ευθύνες από εμάς για το ότι δεν αναφέραμε κάτι.
Δεν μπορούμε να παραστήσουμε την πυθία γιατί κάποιοι δοιηκούντες ΚΟΠΡΙΤΕΣ της ΓΕΝΟΠ κατεβάζουν τους διακόπτες όποτε τους κάνει κούκου ανεξάρτητα από το αν γράφεται στο δελτίο τύπου ή όχι.
Αλλα αφού δεν υπάρχει Εισαγγελέας να τους ξεσκίσει λίγο .... Κάνουν ότι γουστάρουν.

Εσείς για να ξέρετε, έχετε δικαίωμα να αξιώσετε από την ΔΕΗ μείωση στο πάγιο ρεύματος για τις ώρες που δεν είχατε ηλεκτρικό.
Η ενέργεια σας είναι καθ όλα νόμιμη και την δικαιούστε.

Για να σας βοηθήσουμε:
Παρασκευή 24/6: Διακοπή από 19:15 - 20:45 = 90 λεπτά.
Σάββατο 25/6: Διακοπή από 12:05 - 13:35 = 90 Λεπτά.
Τις υπόλοιπες διακοπές γράψτε τις και όταν λήξει η απεργία, αίτηση στην ΔΕΗ καντε άθροισμα στις ώρες και ζητήστε από την ΔΕΗ να σας αφαιρέσουν τμήμα του παγίου για τις συνολικές ώρες που δεν είχατε ρεύμα.
Θα πονέσουν πολύ περισσότερο έτσι. Κάντε το ακόμα και αν είναι για ποσό 20 λεπτά του ευρώ. Αυτοί δεν έχουν μάθει να επιστρέφουν. Μόνο να αρπάζουν. Κάντε τους να πάθουν εγγφαλικό.

Σκεφτείτε το.

Ρεζιλεύτηκε η κυβέρνηση με τις αποδείξεις στα 300 ευρώ - Τι θα ισχύει

- Μετά την κατακραυγή άλλαξαν ανακάλεσαν την αλλαγή στις αποδείξεις
- 400 ευρώ θα πληρώσουν όσοι βγάζουν 12.000 ευρώ το χρόνο!
- Στην έκτακτη εισφορά, μία οικογένεια με εισόδημα 20.000 ευρώ το χρόνο θα δώσει στην εφορία 200 ευρώ!
- Πόσα θα πληρώσουμε για τα ακίνητα
- Αυξάνονται 30% τα τεκμήρια για αυτοκίνητα, 10% τα τέλη κυκλοφορίας

Πίσω ολοταχώς μετά το σάλο με τις ........

αποδείξεις

Άρον άρον πήρε πίσω η κυβέρνηση τη ρύθμιση με την οποία καλούνταν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι τη διαφορά από την έκπτωση φόρου που είχαν κερδίσει μαζεύοντας αποδείξεις, αν αυτό ξεπερνούσε τα 300 ευρώ.

Ο νόμος προέβλεπε ότι το κράτος θα έπαιρνε πίσω τη διαφορά μέσω της έκτακτης εισφοράς, παίρνοντας πίσω τα περί χτισίματος της φορολογικής συνείδησης, αφού έπεσαν έξω στις επιστροφές. Η ρύθμιση ανακλήθηκε τηλεοπτικά από τον υπουργό Οικονομικών, που μίλησε για παρεξήγηση από τη νομοτεχνική διατύπωση.

Απίστευτη φοροεπιδρομή στην τσέπη των πολιτών - ακόμη και των φτωχών- με τα μέτρα που προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου. Τα πιο βαριά θεωρούνται σίγουρα η μείωση του αφορολόγητου καθώς πια φορολογείται μέχρι και η γενιά των 700 ευρώ και η έκτακτη κλιμακωτή εισφορά στα εισοδήματα.

Με τη μείωση του αφορολόγητου, θεωρείται ότι θα επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρο ως 400 ευρώ περίπου 2.500.000 φορολογούμενοι.Το νέο χαράτσι πάει ως εξής:

Το τμήμα από 8.000 ευρώ ως 12.000 ευρώ θα φορολογείται με συντελεστή 10%.

Όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ θα πληρώσουν 400 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα ως 16.000 ευρώ θα πληρώσουν 1.120 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα ως 22.000 ευρώ θα πληρώσουν 2.560 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα ως 26.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν 3.600 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα 32.000 ευρώ θα πληρώσουν 5.520 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα ως 40.000 ευρώ θα πληρώσουν 8.400 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα ως 60.000 ευρώ θα πληρώσουν 16.000 ευρώ και όσοι έχουν εισόδημα ως 100.000 ευρω θα πληρώσουν ως 32.000 ευρώ.

Όσον αφορά την έκτακτη εισφορά, πάλι το χαράτσι πιάνει τους πολλούς και μικρομεσαίους.

Για εισόδημα από 13.000 ευρώ θα πληρώσουμε 130 ευρώ στην εφορία, από 14.000 ευρώ θα πληρώσουμε 140 ευρώ, 15.000 θα πληρώσουμε 150 ευρώ, για 16.000 θα πληρώσουμε 160 ευρώ, για 17.000 πληρώνουμε 170 ευρώ, για 20.000 200 ευρώ. Για εισόδημα 23.000 πληρώνουμε 460 ευρώ, για 25.000 πληρώνουμε 500 ευρώ, για 28.000 πληρώνουμε 560 ευρώ, για 30.000 πληρώνουμε 600 ευρώ.

Όσοι έχουν εισόδημα 35.000 ευρώ πληρώνουν 700 ευρώ στην εφορία, όσιο έχουν εισόδημα 40.000 ευρώ πληρώνουν 800 ευρώ, όσοι έχουν εισόδημα 50.000 ευρώ πληρώνουν 1.000 ευρώ στην εφορία, όσοι έχουν εισόδημα 55.000 ευρώ πληρώνουν 1.650 ευρώ, για εισόδημα 60.000 πληρώνουμε 1.800 ευρώ.

Για ετήσιο εισόδημα 65.000 ευρώ η εφορία παίρνει 1.950, για εισόδημα 70.000 ευρώ 2.100 ευρώ, για εισόδημα 75.000 ευρώ 2.250 ευρώ, για εισόδημα 80.000 ευρω 2.400, για εισόδημα 85.000 ευρώ 2.550, για εισόδημα 90.000 ευρώ 2.700, για εισόδημα 95.000 ευρώ ο φόρος είναι 2.850, για εισοδήμα 100.000 ευρώ είναι 3.000 ευρώ, για εισόδημα 120.000 ευρώ είναι 4.800 ευρώ και για 150.000 ευρώ 6.000 ευρώ.

Διπλό χαράτσι στα ακίνητα

Η εφορία τα παίρνει και με αυξημένα τεκμήρια στην κατοικία, πέραν των σκαφών και των πισίνων που έχουν πιο λίγοι, αλλά και με τη μείωση του αφορολόγητου στα 200.000 ευρώ.

Για τους ιδιοκτήτες η επιβάρυνση είναι πολύ μεγάλη αφού, ακόμη και για ένα σπίτι μέχρι 80 τ.μ., το τεκμήριο αυξάνεται κατά 33%. Δηλαδή από 30 ευρώ στο τ.μ. το χαράτσι πάει στα 40 ευρώ το τ.μ.

Για ακίνητα από 81 ως 120 τμ, η αύξηση είναι 30% δηλαδή από τεκμήριο 50 ευρώ στο τμ, τώρα θα πάει στα 65 ευρώ.
Για ακίνητα από 121 ως 200 τμ., η αύξηση είναι 37,50% δηλαδή από τεκμήριο 80 ευρώ ανά τμ., τώρα θα πάει 200 ευρώ.
Για ακίνηματα από 300 τμ και άνω, η αύξηση είναι 33% δηλαδή από 300 ευρώ το τμ θα πάει 400 τμ.

Παράλληλα, στα 200.000 ευρώ μειώνεται το αφορολόγητο της κατοικίας δηλαδή κατά 50%. Από τα 200 ως τα 500.000 ευρώ θα ισχύει συντελεστής ΦΑΠ 0,2%, ενώ για τα υπόλοιπα κλιμάκια παραμένουν οι ίδιοι συντελεστές.Έτσι περίπου 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν 500 εκ. ευρώ συνολικά. Η επιβάρυνση για ακίνητο από 200.000 ευρώ ως 400.000 ευρώ υπολογίζεται ως και 400 ευρώ το χρόνο.

Αυξημένο τεκμήριο και για τα οχήματα, κυρίως τα οικογενειακά. Για ένα αυτοκίνητο μέχρι 1200 κυβικά πληρώνουμε 4.000 ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 33%.Για ένα αυτοκίνητο από 1200 ως 2000 κυβικά προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κυβικά, από 300 που ήταν, για ένα όχημα από 2.000 ως 3.000 κυβικά, προστίθενται 900 ευρώ ανα 100 κυβικά από 500 που ήταν και για όχημα από 3000 κυβικά και πάνω προστίθενται 1200 ευρώ ανα 100 κυβικά από 700 που ήταν.

newsit

ΟΙ ΝΕΕΣ ΛΑΜΠΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Mπορεί να μην το έχετε σκεφτεί ποτέ, αλλά ο φωτισμός στο σπίτι ή στο χώρο στον οποίο εργαζόμαστε παίζει σημαντικό ρόλο και επηρεάζει τη διάθεσή μας, χωρίς εμείς να το συνειδητοποιούμε.

Για παράδειγμα, ένας καλά φωτισμένος επαγγελματικός χώρος μπορεί να αυξήσει την αποδοτικότητά μας και να φτιάξει τη διάθεσή μας, ενώ ένα υπνοδωμάτιο με τον κατάλληλο χαμηλό φωτισμό μπορεί να μας χαλαρώσει μετά από μια δύσκολη μέρα.
Πώς όμως θα φέρουμε το κατάλληλο .......

φως στο χώρο μας;

Οι επιλογές στην αγορά λαμπτήρων είναι αρκετές και προσφέρουν οικονομικές λύσεις, δίνοντας υψηλής ποιότητας φως. Οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, γνωρίζουμε τις λάμπες πυρακτώσεως, οι οποίες δεν είναι άλλες από τους γνωστούς συμβατικούς γλόμπους που χρησιμοποιούμε κατά παράδοση.
Ενεργοβορες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους με ένα κίτρινο φως που σε σχέση με τους νέους λαμπτήρες ( με εξαίρεση ίσως τις λάμπες ηλιακού φωτός )δίνουν έναν διαφορετικό φωτισμό τείνουν να καταργηθούν.

Οι λάμπες αυτές φαίνεται να περνούν σιγά σιγά στην ιστορία και να αντικαθίστανται από σύγχρονους λαμπτήρες οικονομίας που έχουν μεγαλύτερα πλεονεκτήματα όπως, για παράδειγμα, η μέχρι και 80% χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος σε συνδυασμό με περισσότερες επιλογές στη φωτεινότητα. Κοστίζουν περισσότερο όταν τους αγοράζουμε και λιγότερο όταν τους χρησιμοποιούμε. Επιπλέον, επειδή μετατρέπουν σε φως το μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας, μπορούμε να χρησιμοποιούμε λάμπες χαμηλότερης ισχύος.

Ενεργειακά «έξυπνες» λάμπες

Ήδη, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει περιορισμούς στη χρήση των συμβατικών λαμπτήρων και υιοθετεί αυστηρότερα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης, καθώς προσπαθεί να κάνει τον οικιακό και επαγγελματικό φωτισμό φιλικότερο προς
το περιβάλλον. Από τον Σεπτέμβριο του 2009 ισχύουν περιορισμοί στη χρήση, εισαγωγή και πώληση λαμπτήρων πυρακτώσεως και σε άλλα είδη ενεργοβόρων λαμπτήρων, τα οποία έχουν αρχίσει να αντικαθίστανται σταδιακά στην Ευρώπη από ενεργειακά αποδοτικότερους λαμπτήρες. Τα καταστήματα λιανικής στις χώρες της Ε.Ε. δεν επιτρέπεται να διαθέτουν πλέον λαμπτήρες πυρακτώσεως υψηλής απορρόφησης ηλεκτρικής ισχύος. Επιπλέον, μέχρι το 2015, οι χώρες της Ε.Ε. σχεδιάζουν να απαγορεύσουν τη χρήση λαμπτήρων πυρακτώσεως, μεταβαίνοντας σε ενεργειακά αποδοτικότερα προϊόντα φωτισμού.

Εξοικονόμηση ενέργειας και χρήματος

Η τιμή αγοράς των ενεργειακά αποδοτικών λαμπτήρων είναι συνήθως υψηλότερη από τους παραδοσιακούς λαμπτήρες, καθώς η κατασκευή τους είναι περισσότερο πολύπλοκη. Ωστόσο, το υψηλότερο αρχικό κόστος αποσβεννυται σε λιγότερο από τον μισό χρόνο. Οι νέες λάμπες καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή της ίδιας ποσότητας φωτισμού, διαρκούν περισσότερο και δεν απαιτούν τόσο συχνή αντικατάσταση. Έμφαση δίνεται, λοιπόν, στις νέες λάμπες που κυκλοφορούν στην αγορά, οι οποίες, σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς λαμπτήρες του σπιτιού σας, στοχεύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας που κάνει καλό και στο περιβάλλον, αλλά και στην τσέπη σας. Εδώ θα αναφέρουμε ότι κριτήριο για μια καλή αγορά λάμπας θα πρέπει να είναι καταρχάς η τιμή της (θα παρατηρήσουμε ότι καλό είναι να προτιμήσετε μια επώνυμη λάμπα , γιατί κυκλοφορούν πολλές άγνωστης προέλευσης σε πολύ φθηνή τιμή, η οποία βέβαια θα είναι αρκετά ακριβότερη ) και κατά δεύτερο οι ώρες λειτουργίας του λαμπτήρα, οι οποίες αναγράφονται στη συσκευασία. Μια λάμπα άγνωστης προέλευσης θα σας κρατήσει πάρα πολύ λίγο χρόνο, ίσως και λιγότερο από μια αντίστοιχη λάμπα πυρακτώσεως.

Κατηγορίες λαμπτήρων

Ας δούμε με τη σειρά τις διαφορετικές κατηγορίες λαμπτήρων που υπάρχουν στην αγορά και τα χαρακτηριστικά τους.

Λαμπτήρες πυρακτώσεως (Incandescent)

Πρόκειται για τις γνωστές σε όλους μας συμβατικές λάμπες με σχήμα γλόμπου, που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στο εμπόριο το 1879. Αν και τις έχουμε συνηθίσει ίσως αρκετά για να τις αντικαταστήσουμε με νέα μοντέλα, η ενεργειακή τους απόδοση είναι ιδιαίτερα χαμηλή, ενώ η μέση διάρκεια ζωής τους είναι ένας χρόνος. Δεν είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για εξωτερικούς χώρους, γιατί επηρεάζονται από τις αλλαγές θερμοκρασίας και μπορούν εύκολα να σπάσουν. Είναι αρκετά φτηνές, αλλά έχουν διάρκεια ζωής περίπου 1.000 ώρες -τη μικρότερη σε σχέση με τις άλλες πηγές φωτός- και είναι λιγότερο αποδοτικές, καθώς το 90% της ενέργειας που καταναλώνουν μετατρέπεται σε θερμότητα και χάνεται στο περιβάλλον. Εδω θα πρέπει να σημειώσουμε ότι εάν πρόκειται να αντικαταστήσετε μια λάμπα τύπου μπαγιονέτ με μια οικονομίας θα πρέπει να αντικαταστήσετε πρώτα το ντουί γιατί οι νέες λάμπες είναι βιδωτές (οι μπαγιονέτ είναι αυτές οι λάμπες που μπαίνουν στο ντουί και στρίβουν)
Λαμπτήρες αλογόνου (Halogen)

Σε εμφάνιση είναι σχεδόν ίδιες με τον τυπικό λαμπτήρα πυρακτώσεως, με τη διαφορά ότι οι λάμπες αλογόνου καταναλώνουν 25% λιγότερη ενέργεια και η διάρκεια ζωής τους είναι τουλάχιστον διπλάσια (περίπου 2.000 ώρες) σε
σχέση με τον τυπικό λαμπτήρα. Φωτίζουν το χώρο σας άμεσα με το πάτημα του διακόπτη, χωρίς καθόλου αναμονή, και μπορούν να ρυθμιστούν για να προσφέρουν από το έντονο φως ενός λαμπτήρα αλογόνου μέχρι και τη ζεστή πορτοκαλί λάμψη που παρέχει ελάχιστο φως.
Λαμπτήρες φθορισμού (Fluorescent)

Οι λαμπτήρες φθορισμού είναι αυτοί που χρησιμοποιούνται για το φωτισμό γραφείων, καταστημάτων και για επιγραφές νέον. Υπάρχουν σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, με πιο κοινό αυτό του σωλήνα. Αν και είναι ακριβότεροι λόγω του κόστους κατασκευής τους, καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως. Ωστόσο, παράγουν φως το οποίο είναι ιδιαίτερα ψυχρό και χλωμό, συνήθως δεν κολακεύει καθόλου το χώρο, αργεί να ανάψει και συχνά τρεμοπαίζει.
Συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού (CFL)

Στους λαμπτήρες φθορισμού συγκαταλέγεται και ένας άλλος τύπος, με την ονομασία CFL (Compact Fluorescent Lamp - συμπαγής λαμπτήρας φθορισμού). Η διαφορά είναι ότι κατασκευάζεται στο μέγεθος της παραδοσιακής λάμπας για να χρησιμοποιείται εύκολα στα σπίτια, για εξοικονόμηση ενέργειας. Έτσι, οι λαμπτήρες CFL προσφέρουν την ίδια ποσότητα φωτός με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, χρησιμοποιώντας μόλις το 1/5 της ενέργειας που καταναλώνουν. Για παράδειγμα, η διαφορά ανάμεσα στο λαμπτήρα CFL κα τον ισοδύναμο παραδοσιακό λαμπτήρα πυρακτώσεως που χρησιμοποιείται στο σπίτι είναι ότι ένας λαμπτήρας CFL χρησιμοποιεί μόνο 9W (watt) προκειμένου να προσφέρει το ίδιο φως με έναν λαμπτήρα πυρακτώσεως 40W, κ.ο.κ.

Λαμπτήρες LΕD

Οι λαμπτήρες LED (light-emitting diode/δίοδος εκπομπής φωτός) αποτελούν τα πιο ανεπτυγμένα προϊόντα της τεχνολογίας φωτισμού όσον αφορά στους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Η απόδοσή τους σε εφαρμογές φωτισμού είναι ισάξια των λαμπτήρων φθορισμού με άριστη φωτεινότητα, ενώ η διάρκεια ζωής τους είναι ακόμα μεγαλύτερη. Έτσι, εξοικονομείτε αμέσως χρήματα για ενέργεια και μειώνετε σημαντικά τις αντικαταστάσεις λαμπτήρων. Για παράδειγμα, μια παραδοσιακή λάμπα πυρακτώσεως των 25W αντιστοιχεί σε μία λάμπα LED των 3W, με την τελευταία να διαρκεί 25 χρόνια έναντι 1 χρόνου ζωής της παραδοσιακής λάμπας πυρακτώσεως. Οι λαμπτήρες LED δεν χρησιμοποιούνται ακόμα όπως οι λαμπτήρες CFL, λόγω του υψηλότερου κόστους παραγωγής τους, αλλά αξιοποιούνται για διακοσμητικούς σκοπούς και με πολύ χαμηλές τιμές watt (W) σε εφαρμογές όπως σποτ, φακοί, συστήματα ηλιακού φωτός, κήποι, σετ κουζίνας, χώροι κατασκήνωσης κλπ. Δεν επηρεάζονται αισθητά από στιγμιαίες πτώσεις ή διακυμάνσεις τάσης και προσφέρουν καλή ποιότητα χρώματος φωτός, χωρίς αναμονή μετά το πάτημα του διακόπτη.

Μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να διαδοθούν ευρέως και στην οικιακή χρήση. Είναι πιο ακριβοί από τις υπόλοιπες λάμπες, αλλά το κόστος ισοσταθμίζεται από την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας (έως και 90% χαμηλότερη σε σχέση με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως) και τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους. Ενας λαμπτήρας LED των 12W έχει διάρκεια ζωής 25.000 ώρες και αντιστοιχεί σε φωτεινότητα με έναν λαμπτήρα πυρακτώσεως των 60W με διάρκεια ζωής 1.000 ωρών. Οι LED είναι δροσεροί στην αφή, πράγμα που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο φωτιάς και τραυματισμού, καθιστώντας τους ιδανικούς για φωτισμό ευαίσθητων στην θερμότητα υλικών και αντικειμένων.

Συγκριτικά

Οι λαμπτήρες CFL και LED αποτελούν τις βέλτιστες εναλλακτικές λύσεις για φωτισμό σε ό,τι αφορά την απόδοση φωτισμού, τη διάρκεια του φωτισμού και την εξοικονόμηση ενέργειας. Σχετικά με επικίνδυνες ύλες για την υγεία που λέγεται ότι περιέχουν οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, οι λαμπτήρες CFL περιέχουν πολύ χαμηλά επίπεδα υδραργύρου, πράγμα που αποκλείει κινδύνους για την υγεία. Ο υδράργυρος που περιέχεται είναι απειροελάχιστος σε σχέση με ένα κλασικό θερμόμετρο. Απλώς, σε περίπτωση που σπάσει ένας CFL λαμπτήρας, οφείλουμε να μη συλλέγουμε τα κομμάτια με γυμνά χέρια και να μη χρησιμοποιούμε ηλεκτρική σκούπα, αλλά γάντια, καθώς και να αερίσουμε το δωμάτιο για λίγη ώρα.
Επίσης, σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι οι επώνυμοι λαμπτήρες γνωστών εταιριών που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν πολύ μικρότερο ποσοστό υδραργύρου σε σχέση με τις λάμπες άγνωστης προέλευσης.

Οι λαμπτήρες LED, ειδικά, είναι περισσότερο ανθεκτικοί από τους γυάλινους λαμπτήρες γιατί είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικό πλαστικό υλικό και δεν σπάνε εύκολα. Δεν περιέχουν επικίνδυνες ύλες, είναι ασφαλείς για οποιοδήποτε δωμάτιο και πρακτικοί ως προς την απόρριψή τους.

Ανακύκλωση

Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας να μην καταλήγουν στους κοινούς κάδους σκουπιδιών ή στο περιβάλλον γιατί, ακόμα και αυτή η ελάχιστη ποσότητα υδραργύρου που περιέχουν, μπορεί να βλάψει το περιβάλλον. Αναζητήστε τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης για τη συγκέντρωση των χρησιμοποιημένων λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας στη γειτονιά σας ή σε καταστήματα φωτιστικών.

Το Συλλογικό Σύστημα ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ εγκρίθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ τον Φεβρουάριο του 2009.

Στο εγκεκριμένο Συλλογικό Σύστημα συμμετέχουν σήμερα 100 επιχειρήσεις λαμπτήρων - φωτιστικών και ο στόχος είναι να ενταχθούν όλοι οι υπόχρεοι σύμφωνα με το νόμο.

Η πρωτοβουλία αυτή βασίζεται στις σχετικές οδηγίες της Ε.Ε. και στο Π.Δ.117/04 του Εθνικού Δικαίου και το Ν. 2939/01 που προβλέπει την υποχρέωση συμμετοχής σε Συλλογικό Σύστημα Διαχείρισης αποβλήτων όλων των εισαγωγέων παραγωγών φωτιστικών - λαμπτήρων, για τα απόβλητα των προϊόντων τους.

Στόχος της ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΕ είναι η ευαισθητοποίηση του καταναλωτή, να μην πετάει τους λαμπτήρες - φωτιστικά και να του δίνει την δυνατότητα μέσα από τα πολλά σημεία συλλογής (κάδους) να ανακυκλώνει τους οικιακούς λαμπτήρες - φωτιστικά. Παράλληλα να συνεισφέρει στην Εθνική Ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος στο γενικό πλαίσιο που καθορίζεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Με τη ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ οι λαμπτήρες και τα φωτιστικά μας μπορούν να ανακυκλωθούν υπεύθυνα, συστηματικά και αποτελεσματικά, έως και 98%, εύκολα και δωρεάν!

Όλα τα είδη φωτιστικών ανακυκλώνονται και από τα υλικά τους προκύπτουν μέταλλα σιδηρούχα, χαλκός, αλουμίνιο, γυαλί, πλαστικό κ.λ.π. τα οποία επαναχρησιμοποιούνται σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Τα ανακυκλώσιμα είδη είναι τα παρακάτω:

· Φωτιστικά.

· Ευθείς λαμπτήρες φθορισμού.

· Λαμπτήρες φθορισμού μικρών διαστάσεων

· Λαμπτήρες εκκενώσεως υψηλής έντασης, συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων νατρίου υψηλής πίεσης και των λαμπτήρων αλογονούχων μετάλλων

· Άλλος φωτιστικός εξοπλισμός και εξοπλισμός προβολής ή ελέγχου του φωτός πλην των λαμπτήρων πυράκτωσης

Στο site της ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΕ υπάρχει χάρτης που ενημερώνει για τα σημεία συλλογής σε ολόκληρη τη χώρα. Ο κάδος για τους λαμπτήρες είναι μικρών διαστάσεων και τοποθετείτε εύκολα σε εσωτερικούς χώρους.

Οι νέες αλλαγές του Facebook!

Το Facebook κάνει μερικές αλλαγές έτσι ώστε να γίνει ακόμα πιο λειτουργικό ως προς το χρήστη και ταυτόχρονα να κερδίσει ακόμα περισσότερα χρήματα από διαφημίσεις.

Μπορεί ο σχεδιασμός του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης να παραμένει εδώ και πολύ καιρό ο ίδιος, αυτό όμως δεν συμβαίνει και στο λειτουργικό κομμάτι αφού κάθε λίγο και λιγάκι οι τεχνικοί του Facebook, όλο και κάτι θα βρουν για να αλλάξουν έτσι ώστε το site να γίνει πιο φιλικό προς το χρήστη.

Έτσι λοιπόν το Facebook ετοιμάζει μερικές αλλαγές, .........

που αυτή τη φορά αφορούν το scrol που κάνει ο χρήστης στη σελίδα του.

Μέχρι σήμερα το scroll down (κύλιση προς τα κάτω) που κάνει ο χρήστης, πιάνει ολόκληρη τη σελίδα και αυτό μάλλον δεν αρέσει και πολύ στους υπεύθυνους του Facebook, πόσο μάλλον στις διαφημιστικές κι έτσι αποφάσισαν να το αλλάξουν με ένα νέο σχεδιασμό της σελίδας του χρήστη με τον οποίο όταν κάνει Scroll θα κουνιέται μόνο το news feed και οι δύο πλαϊνές μπάρες θα μένουν "καρφωμένες" στη θέση τους με αποτέλεσμα όσο κάτω κι αν σκρολάρει ο χρήστης, να βλέπει πάντα τις συντομεύσεις για τα μηνύματά του, το προφίλ του κλπ.

Αυτή η νέα λειτουργία θα διευκολύνει σίγουρα πολλούς χρήστες και παράλληλα θα ανεβάσει τα διαφημιστικά έσοδα του Facebook αφού πλέον οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στη δεξιά μπάρα θα μένουν ορατές για πολύ περισσότερο χρόνο, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερη προβολή για τους διαφημιζόμενους.

Για την ώρα πάντως δεν είναι γνωστό πότε θα πραγματοποιηθούν αυτές οι αλλαγές όμως σίγουρα είμαστε standby.

Έρχεται νέο σκάνδαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο με 170 άτομα!

Αφορά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λευκά συμβόλαια και φοροδιαφυγή. Στην υπόθεση είναι αναμεμιγμένα περίπου 170 άτομα και αναμένεται να... σκάσει πολύ σύντομα!

Όπως όλα δείχνουν, το Ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να πάει.... και πιο κάτω!

Μετά την υπόθεση με τους στημένους αγώνες, η οποία έστειλε το Ελληνικό πρωτάθλημα στην... σέντρα, φαίνεται πως ακολουθεί ένα νέο σκάνδαλο, το οποίο σχετίζεται με αυτό του παράνομου στοιχηματισμού!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του .........

“GoalNews”, αυτή η νέα υπόθεση αφορά ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος, λευκά συμβόλαια και κατ’ επέκταση φοροδιαφυγή. Μια υπόθεση που θα φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με τη δικαιοσύνη άλλα 170(!) άτομα.

Στην υπόθεση αυτή φέρονται να εμπλέκονται άτομα που είναι αναμεμειγμένα και στο τρέχον σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα όσοι εμπλέκονται προωθούσαν τα παράνομα κερδισμένα χρήματα στις ΠΑΕ που διοικούσαν συμφωνώντας με ποδοσφαιριστές που αγόραζαν στις ομάδες τους στη σύναψη “λευκών” συμβολαίων. Τα χρήματα τα έδιναν, αλλά κάτω από το τραπέζι.

Η φοροδιαφυγή έγκειται στο γεγονός ότι η σύνταξη των συμβολαίων, αναγραφόταν μόνο ο μισθός του παίκτη με αποτέλεσμα να αποδίδονται στην εφορία μικρότερο φόρο.

Newsit

Κινδυνεύουν ασθενείς από τις διακοπές ρεύματος

Μερικοί κοπρίτες της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ με παχυλότατους μισθούς αδιαφορούν για την υγεία συνανθρώπων μας κατεβάζοντας τους διακόπτες.

Οι εξαγγελθείσες διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητα όλων μας, όμως για ορισμένους συνανθρώπους μας τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά...

Όπως πολύ σωστά επισήμανε στον ........

real.fm 97,8 ο πνευμονολόγος Μάνος Βαγιάκης, διευθυντής στο Εργαστήριο Ύπνου του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, τη σύγχρονη εποχή, οι συσκευές που λειτουργούν με ρεύμα είναι απολύτως απαραίτητες.

«Δεν θα λιώσουν τα παγωτά στο ψυγείο!» είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία στο σπίτι τους και χρησιμοποιούν κάποιου τύπου ηλεκτροκίνητη συσκευή στο σπίτι. Υπάρχουν άνθρωποι που κρέμονται από αυτές» εξήγησε, αναφέροντας χαρακτηριστικά περιπτώσεις ασθενών που έχουν απόλυτη ανάγκη για παροχή οξυγόνου, ή για ασθενείς με υπνική άπνοια που χρειάζονται ειδικές αναπνευστικές συσκευές.

«Οι άνθρωποι αυτοί εκτίθενται σε κάποιους κινδύνους, οι οποίοι δεν λαμβάνονται υπόψη από όσους παίρνουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης» συνέχισε ο κ. Βαγιάκης, υπενθυμίζοντας ότι δεν μιλάμε για διακοπή ρεύματος 10 λεπτών, αλλά μιάμισης ώρας, διάστημα που σε ορισμένες περιπτώσεις ασθενών μπορεί να αποβεί μέχρι και μοιραίο.

Η κατάσταση είναι σοβαρή και στα νοσοκομεία, όπου ωστόσο υπάρχουν γεννήτριες που αναλαμβάνουν την ηλεκτροδότηση λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά μετά τη διακοπή ρεύματος. Όμως κι εκεί η κατάσταση είναι κρίσιμη, π.χ. στις εντατικές, για παράδειγμα, καθώς όπως αναφέρει ο πνευμονολόγος «δεν ξέρουμε αν θα λειτουργήσουν τα εφεδρικά συστήματα πάντα...».

Ακούστε τι είπε:



Real.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Και έχεις αυτήν την συντεχνία της ΓΕΝΟΠ (Διοίκηση ενοούμε και όχι τους εργαζόμενους στα λιγνιτωρυχεία) που πάρουνε 6 και 7 χιλιάδες ευρώ (λες και δουλεύουν και κουράζονται..) με το έτσι θέλω κατεβάζουν τους διακόπτες και στερούν από τον κόσμο το ρεύμα που το χρυσοπληρώνει σε αυτούς.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ υπάρχει να χώσει στην μπουζού Πρόεδρο και ΔΣ της ΓΕΝΟΠ;

Ατάκες με τον Μπέο!

Δείτε εδώ μερικές από τις ατάκες για τον Αχιλλέα Μπέο, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Διαβάστε: .........

1) Ο Μπέος έστησε τις πυραμίδες!

2) Ο Μπέος παίζει OVER ημίχρονο-Under τελικό!

3) Η αγαπημένη φράση του Μπέου στο sex: ''Στήσου'' κι έρχομαι!

4) Ο Μπέος έστησε το Δαυίδ-Γολιάθ!

5) Ο Μπέος έχει στήσει παιχνίδι και σε κομπολόι!

6) Ο Μπέος ψάχνει στις ρυθμίσεις του PES2011 για να στήσει ένα ματς!

7) Ο (Μ)πεος είχε στήσει την καμαριέρα πριν την βιάσει ο Στρος Καν!

8) Το σημειώσατε διπλό του Οικονομόπουλου, ο Μπέος το έχει στήσει σε άσσο!

9) Ο Μπέος είναι ο Έλληνας Τσακ Νόρις!

10) Υπάρχουν 4 επίπεδα υποψίας στη λίστα με τα στημένα της ΟΥΕΦΑ
1) Ελαφρώς ύποπτος
2) Ύποπτος
3) Σοβαρά ύποπτος
4) Μπέος!

11) Ο Μπέος στο γάμο του ''έστησε'' τη νύφη...!

12) To αγαπημένο ποτό του Μπέου είναι βότκα με ''στημένο'' λεμόνι!

13) Μόλις Κυκλοφόρησε το Mpeos Manager 2012!!
- Διαχειρίσου την δική σου ομάδα με διαιτητές!
- Γίνε φίλος με τον Μάκη τον Βαγγέλη, τον Νίκο και όλα τα άλλα "καλά" παιδιά!
- Στήσε τα δικά σου παιχνίδια!
- Γίνε το Λαμόγιο που πάντα ονειρευόσουν!

Η παρουσίαση του παιχνιδιού θα γίνει σε ένα μεγάλο galla στις φυλακές Κορυδαλλού
Guest Star: Αχιλλέας Μπέος

Εφαρμοστικός νόμος: Αλαλούμ με το μέτρο των αποδείξεων

Αλαλούμ επικρατεί σχετικά με το αν θα ισχύσει τελικά η διάταξη του εφαρμοστικού νόμου για το "πλαφόν" των 300 ευρώ στην επιστροφή φόρου, με το μέτρο των αποδείξεων.

Ο εφαρμοστικός νόμος που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει ότι η επιστροφή φόρου εισοδήματος που κέρδισαν οι φορολογούμενοι με το μέτρο των αποδείξεων για ποσό που υπερβαίνει τα 300 ευρώ, από φέτος, αποτελεί παρελθόν.

Στις περιπτώσεις που έχει εκκαθαριστεί ο ........

φόρος και ο δικαιούχος δικαιούται επιστροφή μεγαλύτερη των 300 ευρώ θα κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα για το παραπάνω ποσό.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε να ανασκευάσει τη συγκεκριμένη διάταξη λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ισχύσει από φέτος και ότι από του χρόνου οι αποδείξεις θα υπολογίζονται με διαφορετικό τρόπο.

Μάλιστα, απέδωσε σε παρεξήγηση τις ερμηνείες που δημιουργήθηκαν περί αναδρομικής ισχύος της κατάργησης του μέτρου των αποδείξεων.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος με δηλώσεις του τόνισε ότι είναι φανατικός οπαδός του κινήματος των αποδείξεων και δήλωσε ικανοποιημένος για την ανταπόκριση του μέτρου.

Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι «εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι λυπηρό», ενώ παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

Τι άλλο προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος

Ο εφαρμοστικός νόμος προβλέπει μεταξύ άλλων, έκτακτη εισφορά 5% για κατόχους αυτοκινήτων από 1.929 κυβικά εκατοστά και άνω, 5% για τα σκάφη άνω των 6 μέτρων.

Επίσης, καθιερώνεται από του χρόνου τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο σε πόλεις ως 200.000 κατοίκους θα φθάνει τα 400 ευρώ και σε μεγαλύτερες τα 500. Εξαιρούνται του μέτρου, χωριά ως 500 κατοίκους και νησιά ως 3.100.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης προβλέπεται η σταδιακή εξίσωση της τιμής του με του πετρελαίου κίνησης ως το 2014.

Για το 2011 θα γίνεται μία πρόσληψη ανά 10 αποχωρήσεις

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 01-01-2011 θα λάβουν μειωμένο εφάπαξ κατά 10%.

Αναλυτικά ο βασικός εφαρμοστικός νόμος. Κατεβάστε τον από εδώ

Που θα κοπεί το ρεύμα σήμερα 25 Ιουλίου

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των πολιτών από τις κινητοποιήσεις της ΔΕΗ. Διακοπές θα έχουμε σήμερα σε Αττική, Πελοπόννησο, Ήπειρο και Μακεδονία - Θράκη στο διάστημα από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι και θα διαρκέσουν μιάμιση ώρα ανά περιοχή.

Διακοπές διάρκειας 40 λεπτών ανά περιοχή θα γίνουν τις βραδινές ώρες στην Κρήτη (από τις 20:10 έως τις 22:10) και στη Ρόδο (από τις 19:30 έως τις 22:10).

Ειδικότερα:

Νομός Μεσσηνίας:
Από 10:00 - 11:30 -> Μεσσηνιακή Μάνη, Αλαγονία, Στρατόπεδο,

11:30 - 13:00 -> Μεσσήνη, , Δήμος Αριστομένους , Περιοχή εκατέρωθεν δρόμου Ριζόμυλου , Χώρα




Νομός Ηλείας:
Από 10:00 - 11:30 -> Βαρβάσαινα,Σρέφι, Σαλμώνι, Ωλενα, Γούμερο, Αρχαίας Ολυμπίας, Φλόκα

11:30 - 13:00 -> Αμαλιάδα, Καρδαμά,Παραλία Κουρούτα, Αγ. Γεώργιος, Παραλία Επιταλίου, Κρέστενα


Νομός Αρκαδίας:
Από 10:00 - 11:30 -> Τρίπολη περιφερειακά, Κάψια, Δ. Λεβιδίου & Βυτίνας, ΔΔ Δάρα-Πρασίνου

11:30 - 13:00 -> Λεωνίδιο,Τυρός , Αγ.Ανδρέας, Αρκαδικό χωριό, Ανάβαλος

Πόσο θα κοστίσει η έκτακτη εισφορά σε εισοδήματα και η επιβολή τέλους επιτηδεύματος

Την επιβολή έκτακτης εισφοράς μεταξύ 1% και 4%, ξεκινώντας από συνολικό καθαρό εισόδημα 12.000 ευρώ, προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου. Στον εφαρμοστικό καθορίζεται επίσης και η επιβολή τέλους επιτηδεύματος, μεταξύ 400 και 500 ευρώ αναλόγως της περιοχής οικονομικής δραστηριότητας.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ακόμη ..........

η εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα καθώς και έκτακτη εισφορα 5% σε επιβατικά αυτοκίνητα άνω των 1929 κυβικών εκατοστών ( με εξαίρεση όσων έχουν παλαιότητα άνω των 10 ετών και των αναπήρων) σε σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης άνω των 6 μέτρων καθώς και σε πισίνες, και αεροσκάφη, ανεμόπτερα, ελικόπτερα. Ο συντελεστής 5% θα επιβάλλεται επί της τεκμαρτής δαπάνης διαβίωσης που προκύπτει σε κάθε περίπτωση.

Σε ό,τι αφορά την εισφορά αλληλεγγύης αυτή θα υπολογίζεται ως εξής:

* για εισόδημα από 12.001 έως 20.000 ευρώ συντελεστής 1%

* για εισόδημα 20.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ συντελεστής 2%

* για εισόδημα 50.001 έως 100.000 ευρώ συντελεστής 3%

για εισόδημα 100.001 και άνω συντελεστής 4%

Με μεγαλύτερο συντελεστή θα υπολογίζεται η εισφορά για τους κατέχοντες δημόσια αξιώματα: Η εισφορά θα υπολογίζεται με συντελεστή 5% για τα εισοδήματα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου και των Αντιπροέδρων της Βουλής, των Βουλευτών, του Προέδρου και των Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης, των Υπουργών, των Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών, των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων Υπουργείων, των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειαρχών και των Δημάρχων.

Επιβολή τέλους επιτηδεύματος

Επίσης, ετήσιο τέλος επιτηδεύματος επιβάλλεται σε επιτηδευματίες και όσους ασκούν ελευθέριο επάγγελμα, εφόσον τηρούν βιβλία Β' ή Γ' κατηγορίας. Το τέλος κυμαίνεται από 400 έως 500 ευρώ ανάλογη με τον πληθυσμό της περιοχής που δραστηριοποιείται ο επιτηδευματίας.

α) Για τις επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους, σε 400 ευρώ ετησίως,

β) Για επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους, σε 500 ευρώ ετησίως,

Η περιοχή του νομού Αττικής λογίζεται ως μια πόλη καθώς και το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Στις περιπτώσεις λειτουργίας υποκαταστημάτων, επιβάλλεται επιπλέον τέλος 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.

Σε περίπτωση διακοπής της δραστηριότητας μέσα στη χρήση, το τέλος επιτηδεύματος περιορίζεται ανάλογα με τους μήνες λειτουργίας της επιχείρησης ή της άσκησης του επαγγέλματος..Εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις καταβολής του τέλους, εκτός εάν πρόκειται για τουριστικούς τόπους, οι εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν τη δραστηριότητα τους σε ?χωριά με πληθυσμό έως πεντακόσιους κατοίκους και σε νησιά κάτω από τρεις χιλιάδες εκατό κατοίκους.

Επίσης εξαιρούνται ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες για τα πρώτα πέντε έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους, από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται τρία έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του. Ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας.

H Google ετοιμάζεται να μπει στο χώρο των video games!

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Google ετοιμάζει μία νέα θυγατρική εταιρεία η οποία θα ειδικεύεται στα Video Games.

Η νέα θυγατρική εταιρία θα ονομάζεται Games at Google και απ’ οτι φαίνεται η Google προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς τις διαδικασίες.

Ήδη στο επίσημο site της εταιρίας ........

υπάρχει μία αγγελία στην οποία η εταιρία ψάχνει product manager επιβεβαιώνοντας όλες τις φήμες που κυκλοφορούσαν και την ήθελαν να μπαίνει στη βιομηχανία του gaming.

Για την ώρα όπως είναι αναμενόμενο υπάρχουν πολλά ερωτήματα όσον αφορά το είδος των παιχνιδιών που θα αναπτύσσει η εταιρία, αν δηλαδή θα στραφεί προς το social gaming και δημιουργήσει παιχνίδια σαν το Farmville ή σε κάποιο άλλο δοκιμασμένο κι επιτυχημένο είδος όπως τα Angry Birds.

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε προς τα πού θα κινηθεί και κατά πόσο δυναμική θα είναι η είσοδος της στο χώρο αυτό.

Αυτοκτόνησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με το υπυργειο οικονομικών.

Αναλαμβάνοντας το τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δημιούργησε προσδοκίες- κατεγράφη και από τις δημοσκοπήσεις. Κάποιοι πίστεψαν ότι το φορολογικό καθεστώς θα γινόταν πιο δίκαιο και ότι θα βάρη θα φορτωνόταν σε άλλες πλάτες. Διαψεύστηκαν οικτρά.

Ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος, παρουσιάζοντας ...........

τα νέα μέτρα, παραδέχθηκε ότι «είναι μεγάλες οι επιβαρύνσεις και κυρίως για τα μεσαία εισοδήματα που καλούνται να σηκώσουν το μεγάλο βάρος», και συμπλήρωσε: «δεν είμαι ευχαριστημένος, ενέχουν στοιχεία ανισότητας».

Το είπε- δεν το είπε, τα «άκουσε» κανονικά. Το σύνολο των ΜΜΕ άσκησε δριμεία κριτική στα μέτρα και φυσικά στον εμπνευστή τους. Ανάμεσα σε αυτά (τα ΜΜΕ) το Mega, τα ΝΕΑ και το Έθνος (με τους τίτλους τους και όχι μόνον). Θυμίζουμε ότι το κανάλι της Μεσογείων, ο (παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε) Σταύρος Ψυχάρης και ο Γιώργος Μπόμπολας υπήρξαν ένθερμοι υποστηρικτές της προσπάθειας του σημερινού υπουργού Οικονομικών να αναρριχηθεί στην προεδρεία του ΠΑΣΟΚ.

Στην Ιπποκράτους (αλλά και στην κοινωνία) γνωρίζουν ότι ο Βενιζέλος αποδεχόμενος την ηλεκτρική καρέκλα της οδού Νίκης ταύτισε την μελλοντική του πορεία με αυτή του Γιώργου Παπανδρέου που με τη σειρά της ταυτίζεται με την πορεία των οικονομικών.

Το πρώτο τεστ αποκαρδίωσε ακόμα και τους οπαδούς του Μπένι- όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά.
Η μείωση του αφορολογήτου ορίου στις 8.000 ευρώ, η επιβολή τέλους επιτηδεύματος 300 ευρώ, η εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές που θα εφαρμόζονται από τις 12.000, αλλά συνολικά στο εισόδημα και όχι κλιμακωτά, την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, η μείωση του αφορολογήτου ορίου του ΦΑΠ στις 200.000 και την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης για τις επιχειρήσεις, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια.

Οι ψίθυροι θέλουν ένα υπουργό- μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής να λέει «θα πέσουμε» ακούγοντας τα μέτρα- το γεγονός όμως δεν επιβεβαιώνεται.
Αντιθέτως, είναι πολλοί οι βουλευτές οι οποίοι κοιτάζουν προς την κατεύθυνση των Αθανασιάδη και Ρομπόπουλου- αμφότεροι δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, μετρώντας υπολογίζοντας ημερομηνίες μετά την 29η Ιουνίου και βλέποντας εφιάλτες με κάλπες...

Ταυτοχρόνως, θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα είναι ταφόπλακα στις (θεμιτές) πολιτικές φιλοδοξίες του Ευ. Βενιζέλου.

ΥΓ: Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δεν αναγνώρισε στον υπουργό Δικαιοσύνης το δικαίωμα να παραπέμψει στο πειθαρχικό τον Κόλλια, τον μετέπειτα πρώτο πρωθυπουργό της Χούντας που είχε αναμειχθεί στην υπόθεση Λαμπράκη. Είχε γράψει τότε ο μεγάλος ποινικολόγος Αλέξανδρος Βαμβέτσος το περίφημο άρθρο «Ο Άρειος Πάγος ηυτοκτόνησε». Ο Βενιζέλος, ως άριστος νομομαθής, φυσικά και το γνωρίζει. Απλώς δεν έκανε τον παραλληλισμό...

NewPost

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.






Μέτρα-σοκ για την ελληνική κοινωνία


Διαβάστε τι προβλέπει το μεσοπρόθεσμο για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, ακίνητα- Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει στο newsbeast.gr ότι δε θα ζητηθούν από τους φορολογούμενους οι επιστροφές φόρου από τις αποδείξεις
Αναδρομικό πλαφόν στις επιστροφές φόρου που έχουν ήδη πάρει πίσω οι φορολογούμενοι βάζει το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος με δηλώσεις του στο newsbeast.gr τόνισε ότι «θα επανεξετάσουμε το μέτρο και δεν θα επιβαρυνθούν άδικα οι συνεπείς φορολογούμενοι» και διευκρίνισε ότι η ρύθμιση θα επανεξεταστεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.


Όπως αναφέρει ο εφαρμοστικός νόμος το όφελος των αποδείξεων για το 2010 δεν μπορεί να περνάει τα 300 ευρώ. Σε περιπτώσεις που έχουν επιστραφεί χρήματα και το όφελος από τις αποδείξεις ξεπερνούσε τα 300 ευρώ, το επιπλέον πόσο θα χρεωθεί στον φορολογούμενο σαν φόρος με την έκτακτη εισφορά.

Παράλληλα το ποσοστό που ζητείται για την κατοχύρωση του αφορολόγητου πάει στο 25%, ενώ η ποινή φόρου με 10% έναντι του ποσού που δεν θα συγκεντρωθεί παραμένει................

Η ρύθμιση για το 25% θα τεθεί σε εφαρμογή από 1/1/2012. Η παραπάνω πρόβλεψη έρχεται να αντισταθμίσει τα μεγάλα ποσά επιστροφών που έδωσε φέτος το υπουργείο Οικονομικών, ως αποτέλεσμα του μέτρου των αποδείξεων.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος που ο φόρος εισοδήματος του μειώθηκε κατά 600 ευρώ λόγω των αποδείξεων, θα του έρθει «καμπάνα» 300 ευρώ επιπλέον της έκτακτης εισφοράς. Για τις οικογένειες αυτονόητο είναι ότι το όφελος θα περιοριστεί στα 600 ευρώ. Σημειώνεται πως για τις δηλώσεις που έχουν ήδη εκκαθαριστεί, μπορείτε να δείτε το όφελος που αποκομίσατε από τις αποδείξεις, σε ξεχωριστή γραμμή του εκκαθαριστικού σας σημειώματος.


Τα φορολογικά μέτρα

τα φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου πλαισίου είναι:

-μειώνεται στο 20% η έκπτωση της δαπάνης τόκων από το φόρο εισοδήματος για στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας που χορηγήθηκαν ακόμη και πριν το 2003 (εξέπιπτε το σύνολο των τόκων από το εισόδημα και οδηγούσε σε έκπτωση φόρου έως και 45% των τόκων )

-μειώνεται στο 20% της δαπάνης από το φόρο η έκπτωση για τις αμοιβές ιατρών, η έκπτωση για υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και όσων αναγνωρίζουν έτη ασφάλισης. Επίσης ψαλιδίζεται κατά τον ίδιο τρόπο η φοροαπαλλαγή για ασφάλιστρα

-για όσους έχουν εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ ο συντελεστής έκπτωσης του φόρου στις παραπάνω περιπτώσεις μειώνεται στο 10%

-οι παραπάνω αλλαγές ισχύουν αναδρομικά από 1-1-2011


-η έκτακτη εισφορά 1-4% θα εξοφληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις με ελάχιστη δόση τα 300 ευρώ.

Η ειδική εισφορά, που επιβάλλεται στο συνολικό καθαρό εισόδημα της προηγούμενης παραγράφου, υπολογίζεται ως εξής:

α) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από δώδεκα χιλιάδες ένα (12.001) ευρώ έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή ένα τοις εκατό (1%) επί ολοκλήρου του ποσού.

β) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από είκοσι χιλιάδες ένα (20.001) ευρώ έως και πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή δύο τοις εκατό (2%) επί ολόκληρου του ποσού.

γ) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από πενήντα χιλιάδες ένα (50.001) έως και εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή τρία τοις εκατό (3%) επί ολόκληρου του ποσού.

δ) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από εκατό χιλιάδες ένα (100.001) ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή τέσσερα τοις εκατό (4%) επί ολόκληρου του ποσού.

-θεσπίζεται πλαφόν 300 ευρώ στην έκπτωση φόρου από αποδείξεις και μάλιστα αναδρομικά από φέτος. Όσοι έχουν λάβει ήδη μεγαλύτερη επιστροφή από αποδείξεις ή έχει προκύψει η επιστροφή μετά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος και δεν την έχουν εισπράξει, το επιπλέον των 300 ευρώ ποσό θα συμψηφιστεί με την έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα.

-επιβάλλεται ειδικός ετήσιος φόρος πολυτελείας που υπολογίζεται με συντελεστή 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης για ΙΧ κυβισμού άνω των 1.929 εκατοστών, για πισίνες, για αεροσκάφη και ελικόπτερα και σκάφη αναψυχής μήκους άνω των 6 μέτρων

-αναστέλλεται πόθεν έσχες στην αγορά και οικοδόμηση ακινήτων έως και το τέλος του 2013.

-επιβάλλεται τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Το τέλος ορίζεται στα 400 ευρώ για όσους έχουν έδρα στις τουριστικές περιοχές και έχουν πληθυσμό έως 200.000 και στα 500 ευρώ για τις πόλεις με πληθυσμό άνω των 200.000. Δεν επιβάλλεται σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει 5ετία από την έναρξη του επαγγέλματός τους.


Αυξήσεις φωτιά στα τεκμήρια

Αυξάνονται δραματικά όλα τα τεκμήρια, ακόμα και 250% ή και παραπάνω.


Τεκμήρια Ακίνητων: +30%

- μέχρι 80 τ.μ.: 40 ευρώ ανά τ.μ. αντί 30
- 81 -120 τ.μ: 65 ευρώ ανά τ.μ. αντί 50
- 121 -200 τ.μ.: 110 ευρώ ανά τ.μ. αντί 80
- 201 -300 τ.μ.: 200 ευρώ ανά τ.μ. αντί 150
- 301 τ.μ. και άνω: 400 ευρώ ανά τ.μ. αντί 300
- πάρκινγκ, αποθήκες: 40 ευρώ/ τ.μ. αντί 30



Τεκμήρια ΓΙΑ Ι.Χ.: 30%-80%

Κυβικά εκατοστά Πριν Μετά
Έως 1.200 3.000 4.000
1400 3.600 5.200
1600 4.200 6.400
1800 4.800 7.600
2000 5.400 8.800
2500 7.900 14.300


Τεκμήρια για πισινές: +250%

Επιφάνεια (σε τ.μ.) Πριν Μετά

30 3.000 4.800
60 6.000 9.600
90 12.000 28.800


Τεκμήρια στα ιστιοπλοϊκά: +50%

Μήκος σκάφους Πριν Μετά
7 8.000 12.000
10 14.000 21.000
15 54.000 81.000


Τα χαράτσια

Όσον αφορά στα έσοδα από το ειδικό τέλος των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτά υπολογίζονται από το 2012, κάτι που υποδηλώνει ότι προφανώς το μέτρο θα εφαρμοστεί από τη νέα χρονιά. Στο σχέδιο του Μεσοπρόθεσμου περιλαμβάνεται ακόμη, η έκτακτη εισφορά σε οχήματα μεγάλου κυβισμού, μεγάλης αξίας ακίνητα, σκάφη και πισίνες.

Παράλληλα, έρχεται ειδικό τέλος για επιχειρήσεις που εξαιρούνται του αντικαπνιστικού νόμου, ειδικές συμφωνίες νοσοκομείων για παροχή υπηρεσιών σε ασφαλιστικές εταιρείες, χρέωση αλλοδαπών στις υπηρεσίες υγείες και κόψιμο παροχών σε ανασφάλιστους.
-