Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Στο πλευρό των απεργών της ΔΕΗ η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην ΔΕΗ. Η ενέργεια αποτελεί κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχετε σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας. Είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε το δημόσιο χαρακτήρα της.

Είναι υποχρέωση όλων μας να υπάρχει ...........

και αύριο η δυνατότητα κοινωνικής πολιτικής στα τιμολόγια της ΔΕΗ, για όλους αυτούς που την χρειάζονται (κοινωνικά τιμολόγια, αγροτικά , παραμεθόρια, ΑΜΕΑ, πολύτεκνων κ.α).

Τον χαρακτήρα αυτό εγγυάται μόνο η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού παρέχοντας το ηλεκτρικό και στον ποιο απομακρυσμένο πολίτη – παραγωγό αυτής της χώρας.

Παράλληλα νοιώθουμε την υποχρέωση να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας σε όσες και όσους βρίσκονται στους δρόμους και τις πλατείες, σε όσους αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη.

ΤΟ ΔΣ

Θα γίνει κανονικά η συναυλία του Αντώνη Ρέμου στην Καλαμάτα.

Κανονικά θα γίνει τελικά η συναυλία του Αντώνη Ρέμου στη Καλαμάτα στις 4 Ιουλίου,
παρά την αρχική φήμη η οποία κυκλοφόρησε έντονα στην πολη και που έκανε λόγο για ακύρωση της συναυλίας, εν τούτοις το εμπόδιο που είχε προκύψει ξεπεράστηκε και τελικώς η συναυλία θα γίνει κανονικά.

Θέμα πάντως υπήρξε και γι αυτό γράψαμε.......

σε προηγούμενη ανάρτηση μας ότι ακυρώνεται η συναυλία. Δεν βγήκε ασφαλώς από το μυαλό μας αλλά άνθρωπος του Φιλιατρά News (Διαχειριστής μας) που ήταν στην Καλαμάτα σήμερα το μεσημέρι άκουσε να συζητιέται το θέμα και μας ενημέρωσε.

Τέλος κάλο λοιπόν για τους Fan Αντώνη Ρέμου που θα τον απολαύσουν το βράδυ της 4ης Ιουλίου.

Η κόρη του Λοΐζου απαγορεύει το «Καλημέρα Ήλιε» στο ΠΑΣΟΚ

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποστέλλει η Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του μεγάλου μας αξέχαστου δημιουργού Μάνου Λοΐζου.

Η κ. Λοΐζου με την επιστολή της απαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί στις κομματικές του εκδηλώσεις το τραγούδι «Καλημέρα Ήλιε», το οποίο αποτελεί έργο του πατέρα της.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή της, η Μυρσίνη Λοΐζου απευθυνόμενη προς το ΠΑΣΟΚ, τονίζει χαρακτηριστικά: «Όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε».

Ολόκληρη η επιστολή της Μυρσίνης Λοΐζου αναφέρει:


Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.

Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες.

Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το "Καλημέρα Ήλιε" στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις.

Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.

Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.

Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.

Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.

Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.

Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.

Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.

Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει.

Newsbomb

ΣΧΟΛΙΟ
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΜΥΡΣΥΝΗ. ΑΞΙΑ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΛΟΪΖΟΥ.
ΜΙΛΗΣΕΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.


Συνέντευξη Νάντιας Γιαννακοπούλου στο Morias News

Η βουλευτής απάντησε σε όλα μας τα ερωτήματα χωρίς υπεκφυγές και κατέθεσε τις απόψεις της με παρρησία.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κα. Νάντια Γιαννακοπούλου παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο Moriasnews.gr. Η βουλευτής απάντησε σε όλα μας τα ερωτήματα χωρίς υπεκφυγές και κατέθεσε τις απόψεις της με παρρησία.

Ολόκληρη η συνέντευξη της κας. Νάντιας Γιαννακοπούλου:

Ερώτηση: Πιστεύετε ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος για την αντιμετώπιση του προβλήματος της οικονομίας , παρά μόνο η προσφυγή μας στο μηχανισμό στήριξης;

Απάντηση: Φιλοσοφικό μου πιστεύω είναι ότι στη ζωή δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Υπάρχουν επιλογές. Το ζήτημα είναι ποια από αυτές είναι εφικτή, ποιά η βέλτιστη και με ποιο κριτήριο. Αν το κριτήριο είναι το παρόν ή το μέλλον.
Και η χρεοκοπία είναι επιλογή... Εάν ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του πιστεύει πως είναι διατεθειμένος να υποστεί τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας πρέπει να το κάνει ευρέως γνωστό και στο πολιτικό σύστημα, το οποίο οφείλει να ανταποκριθεί στη λαϊκή βούληση.
Και η αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είναι επιλογή... Το ζήτημα είναι αν είναι μια εφικτή επιλογή, καθώς η αναδιαπραγμάτευση και η αλλαγή των όρων του Μνημονίου προϋποθέτει και τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, η οποία έχει απορρίψει ήδη αυτό το ενδεχόμενο.

Συνεπώς, δεν υπάρχει μονόδρομος αλλά κάθε δρόμος έχει τις συνέπειές του, τις οποίες όπως και να έχει θα υποστούμε ως λαός. Σε αυτή τη βάση, η κυβέρνηση ζυγίζει τις επιλογές, προτάσσει την υπευθυνότητα και επιλέγει ένα δύσκολο δρόμο με μεγάλο πολιτικό κόστος, τον οποίο άλλωστε δρόμο της υποδεικνύουν ανεπιφύλακτα και ομόφωνα όλοι οι εταίροι μας στην Ε.Ε. Αποτελεί μεγάλη αλήθεια το γεγονός ότι κατορθώσαμε να δημιουργηθεί στην Ε.Ε. μηχανισμός στήριξης που δεν υπήρχε. Όπως είναι αλήθεια ότι δανειστήκαμε από την Ε.Ε. με κάτι πάνω από το 5% γιατί το Δ.Ν.Τ. έχει χαμηλότερα επιτόκια, ενώ θα μπορούσαν να μας δανείσουν οι εταίροι μας με 3% ή 3,5%, όπως δανείζονται για παράδειγμα οι γερμανικές τράπεζες.

Εν κατακλείδι στο ερώτημά σας αυτό δεν υπάρχουν ούτε εύκολες, ούτε ανέξοδες λύσεις.

Ερώτηση: Πιστεύετε , πως η κατεύθυνση των μέτρων , είναι κοινωνικά δίκαιη;

Απάντηση: Σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι κοινωνικά δίκαιη. Και, θεωρώ, ότι αυτό είναι που δημιουργεί και το αίσθημα αγανάκτησης στον κόσμο, καθώς υπάρχουν κατηγορίες πολιτών που έχουν μείνει στο απυρόβλητο. Υπάρχουν ακόμη πολλοί που ξεφεύγουν από τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς. Πολλοί που κερδοσκοπούν εις βάρος των υπολοίπων. Εκεί πρέπει να εστιάσει την προσοχή του το νέο οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να μην πάει τίποτα χαμένο από τις θυσίες όλων των Ελλήνων, των απλών πολιτών, που βιώνουν τις δυσκολίες του δρόμου εξόδου από την κρίση.

Δεν είναι κοινωνικά δίκαιο να πληρώνουν την κρίση τα «συνήθη θύματα».

Ερώτηση: Ποίες είναι οι δικές σας «κόκκινες γραμμές» που θα σας έδιναν το δικαίωμα να πείτε όχι στη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος;

Απάντηση: Όταν θεωρήσω ότι το συνολικό πρόσημο είναι αρνητικό για την πλειοψηφία των πολιτών. Όταν διαφανεί μια διαφορετική, μια ξεκάθαρη ρεαλιστική προοπτική. Ένας νέος δρόμος που θα εγγυάται λιγότερες θυσίες για τους Έλληνες πολίτες και, παράλληλα, την έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Προς το παρόν, όλες οι διαφαινόμενες εναλλακτικές κατευθύνσεις που έχουν προταθεί ενέχουν αντίστοιχους, αν όχι μεγαλύτερους, κινδύνους.

Και αν μη τι άλλο, στο σημείο που έχουμε φτάσει είναι απαραίτητο όλοι να αντιληφθούμε ότι οι «κόκκινες γραμμές» δεν λειτουργούν προς το συμφέρον του τόπου. Αλίμονο, αν ο κάθε βουλευτής έθετε το δικό του ξεχωριστό «βέτο»... Η έννοια του «όλον», η συλλογική δράση, το εθνικό καθήκον που πρέπει να υπερασπιστούμε αυτήν την περίοδο, δεν πρέπει να τεθεί υπό την ομηρία του κάθε ενός από εμάς τους βουλευτές.

Ερώτηση: Αισθάνεστε δικαιωμένη από τον τρόπο που η Κυβέρνησή σας χειρίσθηκε τα ζητήματα της οικονομίας και ποιά η προσωπική σας συμβολή από τη θέση που σας εμπιστεύθηκαν οι Έλληνες στη βελτίωση των ζητημάτων που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες;

Απάντηση: Έχω ανάμικτα συναισθήματα για την μέχρι τώρα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Πίστεψα και πιστεύω στο ΠΑΣΟΚ και στις πολιτικές δεσμεύσεις και κατευθύνσεις που διατυπώσαμε προεκλογικά. Συνεχίζω να πιστεύω ότι αυτή η πολιτική μπορεί να μας βγάλει από την κρίση. Δυστυχώς, ωστόσο, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι υλοποιήσιμη. Άλλωστε, η διαμόρφωση και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής της χώρας δεν είναι μόνο δική μας υπόθεση.

Στην προσπάθειά μου να συμβάλλω στη βελτίωση των ζητημάτων του τόπου επιχείρησα να αναδείξω τις σημαντικότερες πτυχές των μειζόνων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Ενδεικτικά, στον αγροτικό τομέα εστίασα στη στήριξη του εισοδήματος του ελαιοπαραγωγού, στην τιμή των αγροτικών προϊόντων και ιδιαίτερα στην τιμή του ελαιολάδου. Στην έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων, στις παράνομες ελληνοποιήσεις, αλλά και στην καθολική υπαγωγή των επιτυχόντων στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών και την προώθηση από το Υπουργείο του ζητήματος του ΠΟΠ «Καλαμάτα».

Επιπλέον, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, έθιξα το ζήτημα της μόλυνσης από τη ΔΕΗ Μεγαλόπολης για την οποία και έλαβα συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την τότε Υπουργό. Προώθησα το αίτημα για την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου μέχρι την Καλαμάτα. Απαίτησα την προστασία των δασικών εκτάσεων της επικράτειας, εστιάζοντας στις καμένες εκτάσεις του Ταϋγέτου και ζήτησα την ανακήρυξη του σε εθνικό δρυμό.

Ακόμη, ανέδειξα την ανάγκη κάλυψης των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων περιοχών από τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και τη συνέχιση του προγράμματος 'Βοήθεια στο Σπίτι.

Στον τομέα της υγείας επικεντρώθηκα στη λειτουργία της Εντατικής Μονάδας του Νοσοκομείου Καλαμάτας και στις ελλείψεις ιδρυμάτων, όπως το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά, το πολυιατρείο Τρίκορφου, τη χειρουργική μονάδα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ.α.

Σε ζητήματα παιδείας, κινήθηκα στους άξονες της αναβάθμισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας. Σε υποδομές και εγκαταστάσεις σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και στην εκπαίδευση και κατάρτιση προώθησα τα αιτήματα ίδρυσης Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και Ναυτιλιακού κύκλου σπουδών στο 4ο ΕΠΑΛ.

Επιπλέον, έθεσα σε πρώτη προτεραιότητα τα προβλήματα του οδικού δικτύου της Μεσσηνίας, με πρώτα τους κεντρικούς οδικούς άξονες Τρίπολη – Μεγαλόπολη – Καλαμάτα και Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, καθώς και τον περιφερειακό της Καλαμάτας. Σε τοπικό επίπεδο, ειδικότερα, ασχολήθηκα με τον άξονα Αρχαία Μεσσήνη – Μάλθη, το τμήμα Φιλιατρά – Μάραθος, τις κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο εθνικό δίκτυο Καλαμάτας – Σπάρτης και Τρίπολης – Καλαμάτας, το σημείο της εθνικής οδού Καλό Νερό – Πύργος στο ύψος της Ελαίας, τα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Νέδοντα, αλλά και τις εργασίες στο λιμάνι της Κορώνης κ.α.

Αρθρογράφησα και προώθησα το αίτημα των παραγωγικών τάξεων του νομού μας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στον τόπο μας, γιατί πιστεύω ότι είναι καταλυτικής σημασίας ζήτημα για την τοπική οικονομία. Δεν κάμφθηκα, όταν χρειάστηκε να συγκρουστώ με συναδέλφους μου άλλων νομών που επιχειρούν να αποδυναμώσουν τη λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου Καλαμάτας με το να λειτουργήσει ανταγωνιστικά πολιτικό αεροδρόμιο στην Τρίπολη κ.α. Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε πολλά ακόμη ζητήματα και θέματα που έχω θέσει και μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και σε κατ' ιδίαν συναντήσεις με Υπουργούς, όπως τα μεγάλα έργα της Μεσσηνίας, γενικά. Δυστυχώς, ωστόσο, ελλείψει χρημάτων για δημόσιες δαπάνες κάποια ζητήματα έχουν μείνει λίγο πίσω, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα αφήνουμε στην τύχη τους... Αυτό, άλλωστε, επιχειρώ να επιτύχω και με την πρόσφατη επιστολή μου προς το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με την οποία καλώ όλους τους φορείς της Μεσσηνίας να συντονίσουμε τη δράση και τις διεκδικήσεις μας.

Ερώτηση: Ακούστηκαν διάφορα για πιέσεις και διλήμματα τα οποία σας έθεσε η κομματική σας ιεραρχία. Ισχύει κάτι τέτοιο για εσάς;

Απάντηση: Όχι. Τουλάχιστον, όχι κάτι πλέον των κοινά αποδεκτών ορίων και της παραβίασης της κοινοβουλευτικής μου αυτονομίας.

Ερώτηση: Θα ψηφίσετε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και αν ναι γιατί και αν όχι το ίδιο;

Απάντηση: Η χώρα μας διέρχεται κρίσιμες στιγμές. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε με αίσθημα εθνικής ευθύνης το μέλλον της πατρίδας. Η κυβέρνηση δίνει 20 μήνες τώρα τη μάχη για τη διάσωση της χώρας. Και έχει μείνει όρθια ανοίγοντας προοπτικές μεγάλων αλλαγών.

Η συνεχής και αποφασιστική αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους και των ελλειμμάτων μας τα τελευταία χρόνια περνάει μέσα από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Η αποφυγή της χρεοκοπίας και της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, επίσης. Με τεράστιο πολιτικό κόστος, αναλαμβάνω εγώ προσωπικά και όλοι οι νέοι βουλευτές ένα βαρύ φορτίο για το οποίο δεν φέρουμε καμία ευθύνη. Να εγγυηθούμε τη διατήρηση της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα του ευρώ. Στρατηγική επιλογή, όχι μόνο για την οικονομία μας, αλλά και για την γεωπολιτική μας ισχύ και την ασφάλειά μας στην περιοχή.

Άλλωστε, ενδεικτικά, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι πριν από περίπου έναν χρόνο, ο κ. Βάρδας, σύμβουλος τότε επί οικονομικών θεμάτων του αρχηγού της Ν.Δ. και μέλος της επίσημης αντιπροσωπείας της ΝΔ στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Τρόικας κατά το 2010, είχε δηλώσει: «Είναι βέβαιο ότι εάν έπρεπε να ψηφίσουν 181, η Νέα Δημοκρατία θα "έβαζε πλάτη" και θα ψήφιζε το μνημόνιο, και θα έπαιρνε και το πολιτικό κόστος».

Μόλις πριν λίγες μέρες, επίσης, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε για το Μεσοπρόθεσμο ότι: «Αν ήταν η 151η η δικιά μου ψήφος, θα την έδινα». Τα ίδια περίπου έχουν δηλώσει πρόσφατα και άλλοι πρώην Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι κκ Χατζηδάκης, Χατζηγάκης κ.α. Η ουσία είναι ότι όλοι οι συνάδελφοι μου στην αντιπολίτευση γνωρίζουν την αναγκαιότητα των αποφάσεων της κυβέρνησης για την επιβίωση της χώρας. Ακόμη και η ΝΔ. Αλλά δεν την αναγνωρίζουν γιατί φοβούνται το πολιτικό κόστος και καιροσκοπούν. Θα περίμενε κανείς περισσότερη ντομπροσύνη και υπευθυνότητα, γιατί τα σπασμένα όλων αυτών πληρώνουν οι Έλληνες, σήμερα. Θα πρέπει, επίσης, να σας υπενθυμίσω τις αφόρητες πιέσεις που ασκεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στη Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο αλλά και να στηρίξει την κυβέρνηση.

Καλώ, λοιπόν, όποιον έχει αντίθετη άποψη να αναλογιστεί με υπευθυνότητα τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας και τις επιπτώσεις σε εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Δεν μπορώ να συντελέσω στην καταρράκωση των συμπολιτών μου και στη χρεοκοπία της χώρας μας.

Από το Morias News

ΣΧΟΛΙΟ
Κ. Γιαννακοπούλου μάλλον δεν έχετε καθόλου καλή αντίληψη.

1. Δεν βλέπετε που τόσες μέρες είναι μαζεμένος έξω από το κοινοβούλιο χιλιάδες κόσμου που διαδηλώνει ειρηνικά κατά του μεσοπρόθεσμου.

2. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι η κοινωνία δεν το θέλει το μεσοπρόθεσμο γιατι στην ουσία ξεπουλάει σε μισή τιμή την Ελλάδα.

3. Μάλλον θέλετε να είστε το "καλό κορίτσι" του jefry Papandreos. Ψηφίστε το μεσοπρόθεσμο αφού το πιστεύετε. Αλλα πριν πείτε το ΝΑΙ όταν θα φωνάξουν οι ψηφολέκτες "Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου" σκεφτείτε ότι όταν θα έρθουν εκλογές θα ζητήσετε την ψήφο των Μεσσήνιων πολιτών. Και πολυ φοβάμαι κ. Νάντια ότι θα εισπράξετε όχι ψήφο άλλα γιαούρτια ξυνισμένα και αβγά κλούβια.

Η επιλογή δική σας. Ψηφίσετε το μεσοπρόθεσμο του jefry και βάζετε την υπογραφή σας στο ξεπούλημα της Ελλάδας ή το καταψηφίσετε και γίνεστε η "Ηρωίδα" των πολιτών. Και ας σε διαγράψει o Papandreos....
Στα μάτια των πολιτών θα είσαι η ασυμβίβαστη. Αυτή που δεν δέχτηκε να ξεπουλήσουν την χώρα της έναντι πινακίου φακής. Σε αντίθετη περίπτωση αυτή που πρόδωσε και ξεπούλησε με την υπογραφή της την Ελλάδα.
ΔΙΚΗ ΣΟΥ Η ΕΠΙΛΟΓΗ.

ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2011

Κλίκ στην αφίσα





Διακοπές ρεύματος σήμερα το βράδυ στην Μεσσηνία

Ανακοινώθηκε απο την ΔΕΗ το πρόγραμμα δαικοπών στην ηλελτοδότηση για σήμερα το απόγευμα και το βράδυ
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΔΕΗ οι διακοπές είναι οι ακόλουθες:


Νομός Μεσσηνίας

19:30 - 121:00 Βιονηχανική ζώνη, Αεροδρόμιο, Ανδρούσα, Βαλύρα Φ/Β ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

21:00 22:30 Μεσσηνιακή Μάνη, Αλαγονία, Στρατόπεδο,


Νομός Ηλείας

19:30 - 21:00 Κάστρο, Αρκούδι, Λουτρά Κυλλήνης

21:00 - 22:30 Σώστι, Ρουπάκι, Κέντρο & Φράγμα, Αγ. Γεώργιος, Παραλία Επιταλίου, Κρέστενα


Νομός Αρκαδίας

19:30 - 21:00 Λεωνίδιο,Τυρός ,Αγ.Ανδρέας,Αρκαδικό χωριό

21:00 - 22:30 Ανάβαλος, Δήμος Β.Κυνουρίας, Δολιανά, Δ. Ηραίας(Πυρρή, Αγάλω, Ράχες)

Τι θα πληρώσετε φέτος για το Ι.Χ σας (έκτακτη εισφορά, τεκμήρια, τέλη)

Και έκτακτη εισφορά -εκτός από τα τεκμήρια - έρχεται να πλήξει όσους βρήκε η κρίση με Ι.Χ αυτοκίνητα άνω των 2.000 κυβικών, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον παροπλισμό τους καθώς δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για την αγορά τους . Το ύψος της έκτακτης εισφοράς, τα νέα τεκμήρια και τα νέα τέλη κυκλοφορίας, έχουν ως εξής:

Έκτακτη εισφορά αυτοκινήτων

2000 κυβικά 270 ευρώ

2500 κυβικά 395 ευρώ

3000 κυβικά 520 ευρω

3500 κυβικά 695 ευρώ

4000 κυβικά 870 ευρώ

4500 κυβικά 1045 ευρώ

5000 κυβικά 1220 ευρώ

2500 κυβικά 395

Τα νέα τεκμήρια για τα αυτοκίνητα

1200 κυβικά 4.000 ευρώ

1400 κυβικά 5200

1600 κυβικά 6400

1800 κυβικά 7600

2000 κυβικά 8.800

2500 κυβικά 13.300

3000 κυβικά 17.800

3500 κυβικά 23.800

4000 κυβικά 29800

4500 κυβικά 35800

5000 κυβικά 41800


Τα νέα τέλη κυκλοφορίας( Ι.Χ ταξινομημένα έως 10/2010)

έως 300 κυβικά 22 ευρώ

301-785 κυβικά 55 ευρω

786-1071 κυβικά 120 ευρώ

1072-1357 κυβικά 135 ευρώ

1358-1548 κυβικά 240 ευρώ

1549-1738 κυβικά 270 ευρώ

1739-1928 κυβικά 300 ευρώ

1929-2357 κυβικά 660 ευρώ

2358-3000 κυβικά 880 ευρώ

3001-4000 κυβικά 1100 ευρώ

4001 και άνω 1320 ευρώ

Τέλη με βάση τις εκπομπές διοξειδίου (γραμ. CO2 ανά χιλιόμετρο)

0-100 - 0

101-120 - 0,9

121-140 - 1,1

141-160 - 1,7

161-180 - 2,25

181-200 - 2.55

201-250 - 2,8

Άνω 250 - 3,4

Εγκύκλιος ΥΠ.ΕΣ για τα δημόσια έργα, μελέτες & υπηρεσίες που περνούν στις Περιφέρειες

Εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, μελετών και υπηρεσιών που από τις πρώην κρατικές Περιφέρειες, περνούν στις αιρετές, εξέδωσε ο Γ. Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δ. Στεφάνου.

Με την εγκύκλιο καθορίζονται τα αποφαινόμενα και γνωμοδοτούντα όργανα, πώς αντιμετωπίζονται οι αιτήσεις Θεραπείας και τα συνεχιζόμενα έργα, μελέτες και υπηρεσίες.

Ενδεικτικά, προβλέπεται ότι μέχρι τις ........

8 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν οριστεί όλοι οι επιβλέποντες των παραπάνω έργων. Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι όπου δεν έχουν εκδοθεί τα απαιτούμενα Προεδρικά διατάγματα, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την έκδοση των προβλεπόμενων από τον παρόντα νόμο, εφόσον δεν ανακύπτει αντίθεση με το περιεχόμενό του.

Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής:

«ΘΕΜΑ: Δημόσιες συμβάσεις έργων, μελετών και υπηρεσιών του ν. 3316/2005 που εκτελούνται από 1-7-2011 από τις Περιφέρειες.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 283 παράγραφος 2 εδάφιο τέταρτο του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87 Α), οι δήμοι και οι περιφέρειες υπεισέρχονται αυτοδικαίως σε πάσης φύσεως υποχρεώσεις και δικαιώματα, εξαιρουμένων των εμπραγμάτων, που βάσει διατάξεων νόμων και κανονιστικών πράξεων συνδέονται με αρμοδιότητες που μεταφέρονται σε αυτούς.

Με τη διάταξη του άρθρου 186 παράγραφος ΙΙΙ του Ν.3852/2010 οι αρμοδιότητες 1 έως 12 της παραγράφου ΙΙ του τομέα ΣΤ οι οποίες αφορούν μεταξύ των άλλων και την εκτέλεση έργων των πρώην Κρατικών Περιφερειών, ασκούνται από τις Περιφέρειες από 1.7.2011.

Σύμφωνα με τα παραπάνω οι αιρετές Περιφέρειες υπεισέρχονται αυτοδίκαια σε όλες τις υποχρεώσεις και δικαιώματα των δημοσίων συμβάσεων έργων, μελετών και υπηρεσιών του ν.3316/2005 (ΦΕΚ 42 Α') οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και εκτελούνται από τις Δ.Δ.Ε., Δ.Ε.Σ.Ε. και Δ.Ε.Κ.Ε., Δ/νσεις οι οποίες προσωρινά και μέχρι 30.6.2011 υπάγονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Επί πλέον σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 282 παρ. 4 προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί, κατ' εξουσιοδότηση προγενέστερων διατάξεων και ρυθμίζουν θέματα σχετικά με την εφαρμογή διατάξεων του παρόντος νόμου εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την έκδοση των προβλεπόμενων από τον παρόντα νόμο, εφόσον δεν ανακύπτει αντίθεση με το περιεχόμενό του.

Ως εκ τούτου και μέχρι την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος περί αποφαινόμενων και γνωμοδοτούντων οργάνων, καθώς και κάθε αναγκαίας λεπτομέρειας, για θέματα έργων, μελετών και υπηρεσιών του ν.3316/2005 (ΦΕΚ 42 Α') των Περιφερειών, που προβλέπεται στη παράγραφο VΙΙα του άρθρου 186 του ν.3852/2010 η εκτέλεση των σχετικών δημοσίων συμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη θα γίνεται σύμφωνα με τα παρακάτω :

1. Αποφαινόμενα και Γνωμοδοτούντα όργανα

Όσον αφορά τις συμβάσεις δημοσίων έργων, όπου στο Π. Δ. 131/1998 (ΦΕΚ 105

Α') αναφέρεται Διευθύνουσα ή Επιβλέπουσα Υπηρεσία, νοείται ο Προϊστάμενος του αρμόδιου κατά περίπτωση Τμήματος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ή άλλης αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας και Προϊσταμένη Αρχή ή Εποπτεύουσα Αρχή ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ή η οικεία Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Π. Δ. 186/1996 (ΦΕΚ 145Α'/ 96).

Όσον αφορά τις συμβάσεις μελετών και υπηρεσιών του ν.3316/2005, ως Δ/νουσα Υπηρεσία νοείται η Δ/νση Τεχνικών Έργων και ως Προϊσταμένη Αρχή η οικεία Οικονομική Επιτροπή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ΚΥΑ 40701/ 27 -7- 2006 (ΦΕΚ 1196 Β'/ 31 -8- 2006).

Τα Τεχνικά Συμβούλια του άρθρου 4 του Π.Δ/τος 131/1998 εξακολουθούν να λειτουργούν με την σύνθεση την οποία θα έχουν την 30.6.2011, μέχρι τη συγκρότηση των περιφερειακών συμβουλίων δημοσίων έργων, που προβλέπονται στο υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα του αρ. 186 περ. VIIα του Ν. 3852/ 10.

2. Αιτήσεις Θεραπείας

Μέχρι τον ορισμό του Ελεγκτή Νομιμότητας του άρθρου 216 του ν.3852/2010 ο οποίος βάσει του άρθρου 227 παρ.4β του ίδιου νόμου αποφαίνεται επί αιτήσεων θεραπείας έργων προϋπολογισμού έως 5.000.000 ευρώ, μελετών και υπηρεσιών που υπάγονται στις διατάξεις του Ν.3316/2005, αρμόδιος να αποφανθεί επί των αιτήσεων αυτών είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ.1 του άρθρου 238 του ανωτέρω νόμου, μετά από γνώμη του περιφερειακού συμβουλίου δημοσίων έργων (αρ. 4 του Π. Δ. 131/ 1998).

3. Συνεχιζόμενα Έργα, Μελέτες και Υπηρεσίες

Τα συνεχιζόμενα έργα, μελέτες και υπηρεσίες του πεδίου του ν.3316/2005 κατανέμονται στα αντίστοιχα τμήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων σύμφωνα την κατηγορία του έργου, της μελέτης ή της υπηρεσίας και την αρμοδιότητα του κάθε τμήματος. Για κάθε ένα έργο, μελέτη ή υπηρεσία ο προϊστάμενος του τμήματος ορίζει άμεσα επιβλέποντα μέχρι 8/ 7. Η εύρυθμη και ταχεία πρόοδος των έργων εξυπηρετείται από τον ορισμό του ίδιου επιβλέποντα στα έργα μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

Στις περιπτώσεις που θα καταστεί αναγκαία η αλλαγή επιβλέποντος, θα απαιτηθεί σύνταξη πρωτοκόλλου παράδοσης - παραλαβής του φακέλου του έργου.

Σε περίπτωση που υπάλληλος ορισθεί επιβλέπων σε έργα διαφορετικών κατηγοριών τα οποία κατανέμονται σε διαφορετικά τμήματα, τότε ο υπάλληλος θα ασκεί παράλληλα καθήκοντα μέχρι την περαίωση των υπόψη έργων.

Παρακαλούμε να κοινοποιήσετε το ταχύτερο δυνατό το παρόν στις υπηρεσίες σας, οι οποίες ασχολούνται με το αντικείμενο του παρόντος εγγράφου για ενημέρωση και εφαρμογή».

Εγκύκλιος ΥΠΕΣ: Πώς θα γίνει η κατάταξη προσωπικού στις Περιφέρειες

Μέχρι τις 5 Ιουλίου οι αιρετοί Περιφερειάρχες, πρέπει να εκδώσουν τις διαπιστωτικές πράξεις για την κατάταξη του προσωπικού που μετατάχθηκε, σε κενές θέσεις κατά κατηγορία, κλάδο/ εκπαιδευτική βαθμίδα/ειδικότητα του Εσωτερικού Οργανισμού των Περιφερειών.

Επίσης δεν αλλάζουν οι προϊστάμενοι .......

και δεν προβλέπεται καμία δυσμενής μεταβολή για τους υπαλλήλους των προσωποπαγών θέσεων.

Αυτά προβλέπονται στην εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Δ. Στεφάνου, για «Θέματα κατάταξης προσωπικού, επιλογής προϊσταμένων και Διαχειριστικών Αρχών των τέως κρατικών περιφερειών σε αιρετές» που τίθενται σε ισχύ από 1 Ιουλίου.

Η εγκύκλιος αναφέρει επακριβώς:

«Σύμφωνα με το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» και ειδικότερα με τις διατάξεις του άρθρου 256 παρ. 1 και παρ. 2α του ν. 3852/2010 διενεργήθηκαν μετατάξεις προσωπικού οργανικών μονάδων των υπηρεσιών των τέως κρατικών Περιφερειών, των οποίων αρμοδιότητες απονέμονται στις αιρετές Περιφέρειες είτε μεμονωμένως (εθελούσιες μετατάξεις) είτε για το σύνολο συγκεκριμένου τομέα (αυτοδίκαιες μετατάξεις) στις αιρετές περιφέρειες της αντίστοιχης χωρικής αρμοδιότητας. Οι μετατάξεις αυτές διενεργήθηκαν με απόφαση του οικείου Γενικού Γραμματέα των τέως κρατικών Περιφερειών και η ισχύς των αποφάσεων αυτών αρχίζει από την 1-7-2011.

Προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κατάταξη του ανωτέρω προσωπικού στις αιρετές περιφέρειες, ώστε να αποφευχθούν τυχόν δυσλειτουργίες, πρέπει να γίνουν οι κατωτέρω ενέργειες:

Ο οικείος Περιφερειάρχης άμεσα, μέχρι την 5η Ιουλίου 2011, πρέπει να εκδώσει διαπιστωτική πράξη για την κατάταξη του προσωπικού που μετατάχθηκε, σε κενές θέσεις κατά κατηγορία, κλάδο/ εκπαιδευτική βαθμίδα/ειδικότητα του οικείου Πρότυπου Ενιαίου Εσωτερικού Οργανισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας των Περιφερειών. Η διαπιστωτική πράξη αυτή δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Όπως σας γνωρίσαμε και στην αριθμ. 54/2010 εγκύκλιό μας, οι θέσεις του μονίμου και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού των κρατικών Περιφερειών που μετατάχθηκαν με τις διατάξεις των άρθρων 256 παρ.1 και 256 παρ.2α, προβλέφθηκαν στους Πρότυπους Εσωτερικούς Οργανισμούς Οργάνωσης και Λειτουργίας των Περιφερειών, κατηγοριοποιούμενες σύμφωνα με το καθεστώς που διέπει καθεμιά από αυτές τις κατηγορίες.

Ειδικότερα, το μόνιμο (δημοσίου δικαίου) προσωπικό έχει καταγραφεί και κατηγοριοποιηθεί κατά κατηγορία και κλάδο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο π.δ. 50/2001 (Α΄39) όπως ισχύει (ισχύον προσοντολόγιο). Στο πλαίσιο αυτό, έχουν πραγματοποιηθεί και ομαδοποιήσεις κλάδων, π.χ. στον κλάδο ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού συμπεριλαμβάνονται, πέραν των ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, τόσο οι ΠΕ Διοικητικού όσο και οι ΠΕ Οικονομικού, ενώ στο Γεωτεχνικό προσωπικό εντάσσονται οι ειδικότητες Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Κτηνιατρικής, Γεωλογίας, Ιχθυολογίας κ.λπ.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, το μόνιμο προσωπικό καταλαμβάνει κατά κύριο λόγο οργανικές θέσεις. Είναι δυνατόν, ωστόσο, να υφίσταται και μόνιμο προσωπικό το οποίο υπηρετούσε σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις όπως π.χ. οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης ή της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί ως μόνιμοι κατόπιν σχετικών δικαστικών αποφάσεων κ.λ.π. Το προσωπικό αυτό περιγράφεται ως μόνιμο προσωπικό προσωποπαγών θέσεων.

Αντίστοιχα, όσον αφορά το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, αυτό κατηγοριοποιείται κατά εκπαιδευτική βαθμίδα και ειδικότητα, ενώ δύναται να καταλαμβάνει τόσο οργανικές όσο και προσωποπαγείς θέσεις.

Βάσει των ισχυουσών σήμερα διατάξεων, οργανικές θέσεις προσωπικού αορίστου χρόνου δύνανται να προβλέπονται μόνο για το Ειδικό Επιστημονικό καθώς και το τεχνικό ή βοηθητικό προσωπικό. Ωστόσο, στις τέως κρατικές Περιφέρειες υπηρετούσε προσωπικό αορίστου χρόνου και λοιπών ειδικοτήτων, το οποίο είχε ενταχθεί σε οργανικές θέσεις, κατ' εφαρμογήν παλαιοτέρων διατάξεων. Οι οργανικές αυτές θέσεις διατηρήθηκαν και στα προεδρικά διατάγματα των Πρότυπων Οργανισμών των Περιφερειών, βάσει και της εξουσιοδότησης του άρθρου 103 παρ.8 Σ.

Επισημαίνεται ότι, σε κάθε περίπτωση, για την κατάταξη όλου του ανωτέρω προσωπικού στις αντίστοιχες θέσεις, θα πρέπει οι υπηρεσίες των Περιφερειών να ακολουθούν τις σχετικές ρυθμίσεις του Προσοντολογίου, ώστε κάθε υπάλληλος να ενταχθεί ορθά στη θέση που έχει προβλεφθεί γι' αυτόν.

Σε περίπτωση που οι οργανικές θέσεις που συστήνονται με τους Οργανισμούς δεν επαρκούν για την κατάταξη του αντίστοιχου προσωπικού σε αυτές, το προσωπικό αυτό κατατάσσεται σε αντίστοιχες προσωποπαγείς θέσεις.

Η κατάταξη σε προσωποπαγείς θέσεις δεν επιφέρει καμία δυσμενή μεταβολή στο υπηρεσιακό καθεστώς των υπαλλήλων. Οι θέσεις του προσωπικού αυτού, εφόσον κριθεί αναγκαίο, με τροποποίηση του ΟΕΥ, εφόσον ήταν οργανικές πριν τη μετάταξη του στην Περιφέρεια, μπορεί να προβλεφθούν εκ νέου ως τέτοιες. Και σε αυτή την περίπτωση θα τηρηθούν τα οριζόμενα στο π.δ. 50/2001 όπως ισχύει.

Αμέσως μετά την κατάταξη του προσωπικού θα ακολουθήσει η τοποθέτησή του στις οργανικές μονάδες που προβλέπονται στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των περιφερειών. Η τοποθέτηση γίνεται με απόφαση του Περιφερειάρχη (άρθρο 245 παρ. 3 του ν.3852/2010).

Δεδομένου ότι το μετατασσόμενο προσωπικό αποτελεί στελεχικό δυναμικό, εξειδικευμένο σε ειδικά θέματα, κρίνεται σκόπιμη η τοποθέτησή του στις αρμόδιες Δ/νσεις των Περιφερειών, οι οποίες ασκούν τις συναφείς αρμοδιότητες.

Όσον αφορά στους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων στις οποίες κατατάσσεται το εν λόγω προσωπικό, εξακολουθούν να προΐστανται αυτοί που είχαν ήδη οριστεί προϊστάμενοι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 51 παρ. 1 α και β του ν. 3905/2010 και την Α.Π. 74614/28-12-2010 (αρ. 53) ερμηνευτική εγκύκλιό μας.

Σε περίπτωση που υπάρχουν θέσεις προϊσταμένων οι οποίες παραμένουν κενές, καλύπτονται με ορισμό από τον Περιφερειάρχη κατ' ανάλογη εφαρμογή της ανωτέρω εγκυκλίου μας.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, λαμβάνοντας υπόψη τον επείγοντα χαρακτήρα των ενεργειών, εφιστούμε την προσοχή σας για τις κατά προτεραιότητα ενέργειές σας. Για το λόγο αυτό, κρίνεται απαραίτητο οι υπηρεσίες σας να προβούν έγκαιρα στην προετοιμασία των διαπιστωτικών πράξεων, ώστε να αποφευχθούν τυχόν δυσλειτουργίες που θα δυσχεράνουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας που περιγράφεται στην παρούσα εγκύκλιο, με κοινοποίηση των διαπιστωτικών πράξεων τόσο στους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους, όσο και στην υπηρεσία μας.

Ενδιάμεσες Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειών

Από 1.7.2011 οι Περιφερειάρχες προΐστανται των Ενδιάμεσων Διαχειριστικών Αρχών (ΕΔΑ) των Περιφερειών, οι οποίες σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν. 3614/2007, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, έχουν αναλάβει αρμοδιότητες διαχείρισης συγκεκριμένων αξόνων προτεραιότητας των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της περιόδου 2007 - 2013. Οι υπηρεσίες αυτές σε ότι αφορά στα θέματα του προσωπικού τους εξακολουθούν να διέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 3614/2007, όπως ισχύει κάθε φορά.

Ειδικότερα ως προς τις ισχύουσες αποσπάσεις ή μετακινήσεις υπαλλήλων που υπηρετούν στις ΕΔΑ:

Οι αποφάσεις απόσπασης στις ΕΔΑ προσωπικού άλλων φορέων (ΜΟΔ ΑΕ, δήμων κ.α.) εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τη λήξη της διάρκειάς τους, με δυνατότητα περαιτέρω ανανέωσής τους σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 2 ν.3614/07.
Εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τη λήξη τους, με δυνατότητα περαιτέρω ανανέωσης, και οι αποφάσεις μετακίνησης στις ΕΔΑ προσωπικού της πρώην κρατικής Περιφέρειας που μετατάσσεται από 1.7.2011 στην αιρετή Περιφέρεια.
Για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των ΕΔΑ, οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που με πράξη του οικείου Γενικού Γραμματέα των τέως κρατικών Περιφερειών είχαν μετακινηθεί στις υπηρεσία αυτές, θα συνεχίσουν να απασχολούνται σε αυτές. Προς τούτο, το Υπουργείο Εσωτερικών θα εκδώσει Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για την απόσπασή τους μέχρι τη λήξη του χρόνου μετακίνησής τους, όπως αυτή είχε καθορισθεί με απόφαση του οικείου Γενικού Γραμματέα των τέως κρατικών Περιφερειών.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση».

Να ψηφιστεί ή να καταψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο; Δέκα λόγοι δίνουν την απάντηση - Ποια τα ενδεχόμενα

Του Χρήστου Καψάλη

Πρώτιστος, υπέρ πάντων στόχος είναι να αποφύγουμε την χρεοκοπία, επιμένει η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους και δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε. Μόνο που όπως φαίνεται διαφωνούμε στην ερμηνεία της έννοιας χρεοκοπία.

Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε, λέμε ........

εμείς, ώστε να αποφύγουμε και την χρεοκοπία της χώρας αλλά και την χρεοκοπία του λαού. Διότι αν η χώρα τυπικά (λογιστικά) σωθεί αλλά η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έχουν οδηγηθεί στην φτώχεια κι στην εξαθλίωση, έχουν δηλαδή χρεοκοπήσει ουσιαστικά, τότε το μόνο που θα έχουμε πετύχει είναι η σωτηρία των δανειστών μας, των κερδοσκόπων φοροφυγάδων και εκείνων που εκ του ασφαλούς απολαμβάνουν τις υψηλόβαθμες θέσεις τη δημόσιας διοίκησης και εμείς οι υπόλοιποι θα ζούμε σαν χρεοκοπημένοι δηλώνοντας ότι δεν ...χρεοκοπήσαμε!

Έχει ολοκληρωμένο σχέδιο, λέει η κυβέρνηση, με αρχή, μέση και τέλος και σαφείς στόχους. Μόνο που δεν μας το αποκαλύπτει. Και κυρίως δεν μας εξηγεί ποιος είναι ο πολιτικός στόχος και το όραμά της για την Ελλάδα του 2015, του 2020, του 2030.

Δεν μας λέει ποιο θα είναι το ποσοστό της ανεργίας το 2015. Ποιο θα είναι το ποσοστό των Ελλήνων που θα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Ποιο θα είναι το προφίλ του μέσου Έλληνα; Σε ποιους όρους και δεδομένα θα στηρίζεται εκείνη την χρονική περίοδο η αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας;

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα. Να ψηφιστεί ή να καταψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο;

Υπό την απειλή της χρεοκοπίας η απάντηση δεν είναι εύκολη. Αν όμως λάβουμε υπόψη μας ότι την μεγαλύτερη έκθεση στο ελληνικό χρέος έχουν η Γαλλία με 40 δις (από τα οποία 30 δις γαλλικές τράπεζες) και η Γερμανία με 24 δις (8 δις γερμανικές τράπεζες) τότε δεν είναι δύσκολο να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι πίσω από το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα υπάρχει προφανώς και σχέδιο Β' βοήθειας στην Ελλάδα, παρά τις εύλογες κατηγορηματικές διαψεύσεις του κ. Γιούνκερ και του κ. Μπαρόζο.

Τι θα συμβεί λοιπόν αν καταψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο; Κατ' αρχήν δεν υπάρχει λόγος να πάμε σε εκλογές αφού η κυβέρνηση μόλις πριν λίγες ημέρες πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και δεν πρέπει να πάμε σε εκλογές, αφού δεν έχουμε το περιθώριο να αδρανοποιηθεί ξανά η λειτουργία του δημόσιου τομέα για 4-5 μήνες...

Εάν όμως το Μεσοπρόθεσμο καταψηφιστεί και το ΠΑΣΟΚ διαγράψει τους βουλευτές του που θα το έχουν καταψηφίσει, χωρίς αυτοί να παραιτηθούν από την βουλευτική έδρα, τότε η προσφυγή στις κάλπες θα είναι μονόδρομος. Σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο είναι να γίνουν εκλογές υπό συνθήκες Ευρωπαϊκού εκβιασμού αφού η τρόϊκα δεν θα έχει εγκρίνει την 5η δόση, η καταβολή μισθών και συντάξεων μάλλον θα έχει καθυστερήσει και τα εκβιαστικό διλήμματα θα κυριαρχούν...

Εάν το Μεσοπρόθεσμο καταψηφιστεί μεν αλλά δεν οδηγηθούμε σε εκλογές, η κυβέρνηση θα έχει το καθήκον υπό την πίεση των συνθηκών, αλλά και την ευκαιρία, να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόϊκα νέο Μακροπρόθεσμο (αντί για Μεσοπρόθεσμο) πρόγραμμα ευρείας χρονικής διάρκειας, με καλύτερα επιτόκια, όρους για δικαιότερη κατανομή των βαρών με βάση τις δυνατότητες κάθε πολίτη και την ένταξη χρηματοδοτικών - αναπτυξιακών προγραμμάτων που θα μπορούν παράλληλα με τις προωθούμενες διαρθρωτικές αλλαγές να οδηγήσουν σε αναπτυξιακή πορεία. Αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος για να καταψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και το καλύτερο ενδεχόμενο σενάριο.

Αλλοι εννέα λόγοι για να καταψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο

- Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ακολουθεί την ίδια εισπρακτική λογική του Μνημονίου, με εξαντλητική φορολογική επιβάρυνση των πολιτών και απολύτως άδικη και ανισομερή κατανομή των βαρών.

- Δεν περιορίζονται αποτελεσματικά οι μη αποδοτικές (προς όφελος του κοινωνικού συνόλου) δαπάνες του δημοσίου.

- Εκποιείται βιαστικά και χωρίς επενδυτικό σχεδιασμό η δημόσια περιουσία και δεν υπάρχει σαφής πρόβλεψη αντικατάστασης στον προϋπολογισμό εσόδων από κερδοφόρους οργανισμούς που πωλούνται.

- Δεν υπάρχει πλήρες σχέδιο επενδυτικής αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της χώρας που να πείθει ότι δεν βγαίνει στο σφυρί και δεν πρόκειται για ξεπούλημα.

- Ωθείται η χώρα σε ακόμη βαθύτερη ύφεση και αυτό σημαίνει περισσότερα λουκέτα και χαμένες θέσεις εργασίας στην αγορά, προφανώς μειωμένα, σε σχέση με τις προβλέψεις, έσοδα για το δημόσιο και κατά συνέπεια νέους έκτακτους φόρους, σε ένα φαύλο κύκλο που δεν οδηγεί σε τίποτα ελπιδοφόρο.

- Το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας επιχειρείται να λυθεί μόνο με τη συρρίκνωση του κόστους εργασίας, ενώ αγνοούνται οι δείκτες της αρνητικότατης ψυχολογίας της αγοράς, του αργού ρυθμού προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως της αδυναμίας της κυβέρνησης να εμπεδώσει κλίμα ευνομίας, δικαίου και εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και πολιτών.

- Κλείνει το μάτι στη φοροδιαφυγή και κάθε λογής παράνομα έσοδα, όταν, και πάλι για εισπρακτικούς λόγους, απενεργοποιεί επιλεκτικά το πόθεν έσχες προκειμένου να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια.

- Προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ταμειακή και επενδυτική ασφυξία στο Δημόσιο αφού το Κράτος θα είναι αναγκασμένο να καταβάλει ετησίως υπέρογκους τόκους στους δανειστές (μόνο το 2015 θα καταβληθούν τόκοι ίσοι με το 38% των εσόδων του κράτους, δηλαδή 23 δις ευρώ)

- Το σημαντικότερο είναι ότι το Μεσοπρόθεσμο λόγω όλων των προαναφερόμενων, οδηγεί εξασφαλισμένα σε ελεγχόμενη χρεοκοπία μετά τη λήξη του, με αποτέλεσμα αυτή η πρόβλεψη να εξασφαλίζει με σιγουριά τη συντήρηση του αρνητικού κλίματος στις αγορές αλλά και στην ελληνική κοινωνία και φυσικά να αποθαρρύνει κάθε υποψήφιο επενδυτή.

Δείτε το μεσοπρόθεσμο όπως κατατέθηκε στην βουλή.

Ύστατη προσπάθεια να πειστούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να πουν «ναι» στο Μεσοπρόθεσμο

Σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, προκειμένου να εγκριθεί η 5η δόση του δανείου και στη συνέχεια ο νέος δανεισμός της χώρας μας, αναμένεται να προβεί το απόγευμα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Το μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, εισάγεται σήμερα (Δευτέρα) προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ψηφιστεί την Τετάρτη.
Ο κ. Παπανδρέου, αναμένεται θέσει τους ..........

βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προ των ευθυνών τους, τονίζοντας ότι από την ψήφο τους θα εξαρτηθεί εάν θα συνεχιστεί η προσπάθεια διάσωσης της χώρας ή αυτή θα οδηγηθεί σε χαοτικές καταστάσεις. Στην προσπάθεια του κ. Παπανδρέου, συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον βουλευτή Κοζάνης Αλέκο Αθανασιάδη που έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο.

Ο κ. Βενιζέλος δεν προέβη σε δηλώσεις έπειτα και από τη συνάντηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αθανασιάδης ανέφερε ότι ζήτησε την έξοδο της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ από τη λίστα του Μεσοπρόθεσμου ως προϋπόθεση για τη ψήφιση του νομοσχεδίου και αντιπρότεινε άλλες παρεμβάσεις.

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών είχε τηλεφωνική συνομιλία με το βουλευτή Θ. Ρομπόπουλο ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα καθορίσει τη στάση του σήμερα στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο στην Ολομέλεια της Βουλής. Πάντως, από την πλευρά του ο κ. Ρομπόπουλος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Mega, είπε ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα πράξει κατά την κρίσιμη ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου την Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ενδέχεται να «υποδείξει» στον κ. Αθανασιάδη να εκφράσει τις αντιρρήσεις του στον εφαρμοστικό νόμο. Ο ίδιος πάντως ο βουλευτής Κοζάνης, μιλώντας στα «Νέα» είπε ότι θα καταθέσει στον υπουργό τις προτάσεις του «και θα δω αν μπορούν να καταλάβουν κάποιοι άνθρωποι ότι υπάρχουν πάντα λύσεις». Στο ερώτημα τι θα πράξει εάν του προταθεί να καταψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο για τη ΔΕΗ, ο κ. Αθανασιάδης απάντησε πως «έχω μεγαλώσει αρκετά, είμαι 60 ετών και δεν φορώ κοντά παντελόνια».
Εν τω μεταξύ, πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν και τη βουλευτή Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου να προτίθεται να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, η οποία πρόσφατα είχε χαρακτηρίσει ως «κόκκινη γραμμή» ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ (και της ΕΥΔΑΠ), ενώ φέρεται να διαφωνεί και με τις πωλήσεις λιμανιών. Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Αράπογλου, φέρεται αποφασισμένη να επιμείνει μέχρι και την Τετάρτη στην πρότασή της να γίνει για τους οργανισμούς ύδρευσης τιτλοποίηση των κερδών, οπότε αμέσως μετά να καταλήξει στην απόφασή της για την ψηφοφορία. Άλλες πληροφορίες ωστόσο την εμφανίζουν «θυμωμένη» και αποφασισμένη να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.
Ερωτηματικό, αποτελεί επίσης η στάση που θα τηρήσει η βουλευτής Φθιώτιδος Τόνια Αντωνίου, η οποία ήδη έχει εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις τόσο με την «επιστολή των 16» προς τον πρωθυπουργό όσο και στην έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Πάνος Κουρουμπλής.

«Κατά συνείδηση», χωρίς να ακριβολογεί τι ακριβώς σημαίνει αυτό, δήλωσε ότι θα ψηφίσει ο βουλευτής Χανίων, Σήφης Βαλυράκης, σε συνέντευξη τύπου στα Χανιά. «Το μεσοπρόθεσμο, είναι ένας συμβιβασμός που πρέπει να γίνει. Εγώ δεν έχω σοβαρές αντιρρήσεις σε τακτικούς συμβιβασμούς, αλλά δεν δέχομαι στρατηγικούς συμβιβασμούς και βεβαίως δεν θα σας κάνω δήλωση εγώ, τι ψηφίζω στη βουλή, ούτε και έχω κανενός είδους προκατάληψη. Είμαι από τους βουλευτές που ψηφίζω πάντα κατά συνείδηση. Δεν επηρεάζομαι ούτε από κομματικές γραμμές, ούτε από απειλές ούτε από φοβέρες. Θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω κατά συνείδηση».

«Ποτέ δεν υπονόησα ότι θα καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο», δήλωσε ο βουλευτής Νίκος Σαλαγιάννης

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθεροτυπίας», η κυβέρνηση σχεδιάζει, ως ύστατη λύση για να κατευνάσει τις αντιδράσεις των βουλευτών, να αφαιρέσει προσωρινά από τον εφαρμοστικό νόμο τις ρυθμίσεις για τις αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΗ και της ΕΥΑΘ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ακυρώνονται οι αποκρατικοποιήσεις, αλλά μετατίθενται για αργότερα. Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα ανέφεραν ότι επειδή δεν επείγουν και θα γίνουν μέσα στο 2012, οι σχετικές διατάξεις θα έρθουν με άλλους εφαρμοστικούς νόμους τους επόμενους μήνες.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση της βουλευτού της ΝΔ Έλσας Παπαδημητρίου, η οποία με δηλώσεις της στα «Νέα» άφησε να εννοηθεί ότι προτίθεται να υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, καθώς δήλωσε πως «είναι η ώρα που πρέπει να βάζουμε μπροστά το καλό της πατρίδας και όχι το καλό του κόμματός μας».

Ηλιακό έγκαυμα: Τι πρέπει να ξέρετε

Ο ήλιος κάνει καλό στην υγεία μας και είναι το κυρίαρχο στοιχείο του καλοκαιριού. Για τα άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα, ψωρίαση, ή κατάθλιψη, η έκθεση στον ήλιο μπορεί να έχει άριστα θεραπευτικά αποτελέσματα. Πολλοί άνθρωποι αγαπούν τον ήλιο για τη ζεστασιά και το μαύρισμα που προσφέρει. Όταν έχουμε ένα όμορφο σοκολατένιο μαύρισμα, αισθανόμαστε πιο σέξι και πιο ελκυστικοί.

Όλα αυτά είναι καλά, αρκεί να έχουμε επίγνωση των κινδύνων που συνδέονται με τον ήλιο και να ξέρουμε πώς να προστατευτούμε.

Τα οφέλη και η χρησιμότητα του ήλιου, μπορούν ........

πολύ εύκολα να μετατραπούν σε δερματολογικές βλάβες. Η υπερβολική έκθεση στο ήλιο, μπορεί να προκαλέσει ηλίαση και εγκαύματα, που σε αρκετές των περιπτώσεων, χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγεία μας.

Το ηλιακό έγκαυμα είναι η βλάβη στο δέρμα που προκαλείται κάτω από την επίδραση των υπεριωδών αχτίνων. Τα περισσότερα ηλιακά εγκαύματα έχουν συνήθως ήπιο πόνο, ερυθρότητα και μερικές φορές μια μικρή διόγκωση του δέρματος. Το ηλιακό έγκαυμα πονάει στην αφή και είναι μία ήπια πάθηση του δέρματος που απαιτεί όμως επιμελή φροντίδα στο σπίτι και όχι στο ιατρείο.

Παρά το γεγονός ότι μας προκαλεί μόνο προσωρινή ενόχληση, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι υπάρχει περίπτωση να αφήσει μόνιμες βλάβες στο δέρμα.

Συμβουλές προφύλαξης του δέρματος σε περίπτωση ηλιακού εγκαύματος:

• Απομακρυνθείτε άμεσα από τον ήλιο

• Παραμείνετε για όσο διάστημα υπάρχει η ερυθρότητα σε μέρος σκιερό και δροσερό

• Βάλτε στα σημεία του εγκαύματος κομπρέσες με κρύο νερό ή νερό βρύσης

• Για μεγαλύτερη ανακούφιση κάντε κρύα ντους

• Χρησιμοποιήστε άμεσα μια ενυδατική κρέμα σώματος

• Στα φαρμακεία υπάρχουν ειδικά προϊόντα (κρέμες) που απαλύνουν τον πόνο από τα εγκαύματα, που θα πρέπει όμως πριν να έχετε ελέγξει σε περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης του δέρματος

Η επίδραση του ηλιακού εγκαύματος το δέρμα συνήθως διαρκεί 2 με 3 ήμερες. Μετά από μερικές ημέρες η διαδικασία επούλωσης του δέρματος περιλαμβάνει την αποβολή επιφανειακού στρώματος της επιδερμίδας (ξεφλούδισμα του δέρματος). Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τα σημεία που έχουν υποστεί το ηλιακό έγκαυμα θα έχουν ένα διαφορετικό χρώμα και όψη από το υπόλοιπο δέρμα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε συμπληρωματικά:

• Για να απολαύσετε ένα υγιές μαύρισμα, είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσετε το δέρμα σας. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται τα ανοιχτόχρωμα και ξανθά άτομα, καθώς και τα μικρά παιδιά. Αυτό πρέπει να γίνει με σωστά αντηλιακά προϊόντα ποιότητας.

• Χρησιμοποιήστε πάντα αντηλιακό σύμφωνα με τον τύπο του δέρματός σας και όσο το δυνατόν με υψηλότερη αντηλιακή προστασία.

• Από την στιγμή που είσαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, τα αντηλιακά δεν πρέπει να εφαρμόζονται μόνο μία φορά την ημέρα, αλλά περίπου κάθε 2 ώρες, ακόμα κι αν δεν έχετε κολυμπήσει στην θάλασσα ή στην πισίνα.

• Τέλος, ξεχάστε κάποιους χαρακτηρισμούς αντηλιακών προϊόντων π.χ. «sunblocker» δηλαδή ολική προστασία από τις υπεριώδεις αχτίνες. Κανένα αντηλιακό δε μπορεί να παράσχει προστασία 100% στο δέρμα, όσο αξιόπιστο και να είναι.

Η Sexy φωτογράφηση της kate Moss

Λίγο πριν παντρευτεί τον αγαπημένο της Τζέιμι Χίνς η Κέιτ Μος έκανε μια πολύ αισθησιακή φωτογράφηση!

Οι φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στην έκθεση του Μάικ Φιγγις υπό τον τίτλο "Mike Figgis: Kate And Other Women".

Ντυμένη με sexy εσώρουχα και ζαρτιέρες η Κέιτ πόζαρε στο φωτογραφικό φακό δείχνοντας τις τέλειες αναλογίες της!

Στην ίδια έκθεση θα υπάρχουν........

και φωτογραφίες από δουλειές, όπως για την καμπάνια της AgentProvocateur το 2007 όπως μαζί με άλλα μοντέλα.






LIVE το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου

Δείτε ζωντανά το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου.
Την ευθύνη μετάδοσης την έχει η περιφέρεια Πελοποννήσου.
Πατήστε το διαβάστε περισσότερα.





ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ η συναυλία του Ρέμου στην Καλαμάτα

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

http://filiatranews.blogspot.com/2011/06/blog-post_3192.html



Κατεβάζουν ρολά και τα φαρμακεία την Τετάρτη

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας την Τετάρτη 29 Ιουνίου, (08.30-14.30) ημέρα της γενικής απεργίας, κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να ........

εξυπηρετηθούν τις απογευματινές ώρες από τα εφημερεύοντα και από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Αποχωρούν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι από τον ολυμπιακό και από το μπάσκετ

Με ανακοίνωσή τους οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η ενασχόλησή μας με την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έγινε με αποκλειστικό γνώμονα την αγάπη μας για την ομάδα μας και το μπάσκετ, χωρίς να προσδοκούμε οποιοδήποτε επιχειρηματικό, επικοινωνιακό ή άλλο όφελος.

Αποφασίσαμε το 2004 να ενισχύσουμε οικονομικά τον Ολυμπιακό χωρίς ανταλλάγματα και εξασφαλίσεις, αναλάβαμε το management το καλοκαίρι του 2006, ενώ αποκτήσαμε τις μετοχές της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τον Ιούλιο του 2009.

Τα χρόνια αυτά έγιναν πολλά για τα οποία είμαστε περήφανοι:

- Ο Ολυμπιακός απέκτησε και πάλι την αξιοπιστία του στο χώρο του μπάσκετ, εντός και εκτός συνόρων.

- Επενδύσαμε σε κορυφαίους παίκτες και καταξιωμένους προπονητές και έτσι, μετά από πολλά χρόνια, η ομάδα έγινε απόλυτα ανταγωνιστική με συνέπεια να περιλαμβάνεται κατά γενική ομολογία στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες.

- Η ομάδα συμμετείχε, μετά από πολλά χρόνια, σε δύο συνεχόμενα Final Four της Euroleague και, μετά από 13 χρόνια, στον τελικό της διοργάνωσης το 2010. Πέτυχε δύο φορές ρεκόρ νικών στο πρωτάθλημα της Α1 (2009 και 2011) – φέτος μάλιστα τερμάτισε αήττητη στην κανονική περίοδο – και κατέκτησε 2 Κύπελλα Ελλάδος.

- Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατέβαλε στο Δημόσιο μόνο για φόρους ποσό που πλησιάζει τα 50.000.000 δολάρια ΗΠΑ. Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει άλλη ομάδα που έχει καταβάλλει αντίστοιχο ποσό την τελευταία 20ετία στην εφορία…

Τα χρόνια αυτά επιλέξαμε και ακολουθήσαμε ένα συγκεκριμένο δρόμο, πολύ διαφορετικό από αυτόν που οι αντίπαλοί μας έχουν συνηθίσει.

- Είναι συνειδητή μας επιλογή να μην εμπλακούμε με οποιοδήποτε τρόπο με το παρασκήνιο που ελέγχει και επηρεάζει καταστάσεις, ομάδες και πρωταθλήματα. Δεν το θέλαμε και δεν το κάναμε. Για εμάς επιτυχία που έρχεται με μεθοδεύσεις και με την εύνοια της διαιτησίας, δεν είναι επιτυχία. Τελεία και παύλα.

- Είναι συνειδητή μας επιλογή, η κάθε παρέμβασή μας προς όλους τους φορείς που σχετίζονται με το άθλημα (Πολιτεία, ΕΟΚ, ΚΕΔ, ΕΣΑΚΕ) να γίνεται ευθέως, επώνυμα, θεσμικά και μόνον.

- Είναι συνειδητή μας επιλογή να μην μπούμε στη λογική δημιουργίας, χρηματοδότησης και υποστήριξης οπαδικού τύπου ή επιρροής οποιουδήποτε ΜΜΕ, αλλά οι σχέσεις μας με τους δημοσιογράφους να παραμείνουν σε αυστηρά επαγγελματικά πλαίσια, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις.

- Είναι συνειδητή μας επιλογή η σχέση μας με όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να παραμείνει υγιής και σε ένα πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού.

- Είναι συνειδητή μας επιλογή, με όσες δυνάμεις έχουμε, να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Φέτος, εμείς, με τη συμπαράσταση του κόσμου μας, τα καταφέραμε.

Για άλλη μια χρονιά οι διαιτητικές αποφάσεις και οι γνωστές μεθοδεύσεις καθόρισαν τον πρωταθλητή. Πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς με την ελληνική διαιτησία; Όχι μόνο παραμένουν ατιμώρητοι εκείνοι που αδίκησαν τον Ολυμπιακό επανειλημμένα και κατάφωρα, αλλά τουναντίον επιβραβεύονται και αναδεικνύονται προκλητικά. Πώς να μην αποθρασύνονται, λοιπόν, και να μην παρουσιάζονται φαινόμενα, όπως το παγκόσμιο ρεκόρ των 18 έναντι 2 βολών του β’ δεκαλέπτου του δεύτερου τελικού, όταν ο Ολυμπιακός προηγείτο με 10 πόντους!

Ο τελευταίος φετινός αγώνας έγινε υπό συνθήκες που σε κάθε περίπτωση δεν δικαιολογούσαν την έναρξη του: ελλιπή μέτρα ασφαλείας, παράνομη είσοδος χιλιάδων θεατών χωρίς εισιτήρια, καταστρατήγηση ζωνών ασφαλείας, παρουσία πίσω από τους πάγκους και την γραμματεία κουκουλοφόρων και «μπράβων» σε κοινή τηλεοπτική θέα με την ανοχή της αστυνομίας, με αποκορύφωμα την άνανδρη και πρωτοφανή εγκληματική επίθεση στους παίκτες και προπονητές της ομάδας μας.

Δεν μεταθέτουμε σε κανέναν τις δικές μας ευθύνες. Δεν το κάναμε ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνουμε τώρα. Στην πορεία μας ασφαλώς κάναμε και λάθη. Γίναμε πολλές φορές δέκτες κριτικής. Η καλοπροαίρετη, έστω και σκληρή, ποτέ δεν μας ενόχλησε. Για τις αήθεις επιθέσεις ένας δρόμος μόνον υπάρχει, αυτός της δικαιοσύνης.

Αυτή είναι η φιλοσοφία μας, με αυτήν πορευόμαστε και είμαστε περήφανοι που στα χρόνια που έχουμε την ευθύνη του Ολυμπιακού δεν κάναμε εκπτώσεις στις αξίες μας.

Στην πορεία μας αυτή απαιτήσαμε το αυτονόητο, δηλαδή νομιμότητα, ισονομία και διαφάνεια. Κάναμε δημόσιες παρεμβάσεις και παραστάσεις, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια παλεύουμε ένα «σύστημα», το οποίο αντιδρά πεισματικά υπονομεύοντας συνεχώς τις προσπάθειές μας για να κατακτήσουμε αυτό που αξίζει στην ομάδα και στον κόσμο μας.

Με βάση τα παραπάνω, και έχοντας εξαντλήσει τις δυνατότητες που συμβαδίζουν με την ηθική, το νόμο και τη λογική, αηδιασμένοι αποχωρούμε, με πόνο καρδιάς, από τον Ολυμπιακό μας και το Ελληνικό Μπάσκετ.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας πίστεψαν, μας στήριξαν και αγωνίστηκαν μαζί μας".

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

ΛΟΓΩ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.


Αυτήν την εβδομάδα (από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή) θα εφημερεύει το φαρμακείο της κ. Αικατερίνης Βορίση στην οδό Δεκατεσσάρων (Διασταύρωση με Λιμενάρι)

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Φαρμακείου: 2761 - 0 - 34065
Κινητό: 694 - 61 04 914




Έλεος!Ανακοινώνουν σε λίγες ώρες ΝΕΑ μέτρα – ΝΕΑ περαίωση στα ακίνητα

Ενώ δεν έχουμε συνέλθει από το τσουνάμι μέτρων της Πέμπτης, σε λίγο ο Ε.Βενιζέλος θα ανακοινώσει, λίγο πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο, νέα περαίωση για ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας άνω των 400.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας ........

στιγμής, αν τελικά προχωρήσουν σε νέα περαίωση, τότε για το 2010 θα πληρώσουν όσοι αποκλείστηκαν από τις προηγούμενες ρυθμίσεις, δηλαδή κυρίως οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας αξίας άνω των 400 χιλιάδων ευρώ, αλλά και εκείνοι που δεν εντάχθηκαν στο μέτρο.
Αμέσως μετά θα ειδοποιούνται οι υποψήφιοι να περαιώσουν χαρτί ελέγχου από την Εφορία.

Η νέα φοροεπιδρομή, που πιθανότατα θα συνδυαστεί με μεγαλύτερο ψαλίδι στις κρατικές δαπάνες, γίνεται-επιβάλλεται από την τρόικα μετά το απίστευτο ρεζιλίκι με το μέτρο των αποδείξεων.

Δηλαδή με τα νέα αυτά μέτρα πάνε να μπαλώσουν την τρύπα 612 εκατομυρίων ευρώ που προέκυψε στα φετινά έσοδα, από την απόσυρση της διάταξης για την αναδρομική επιστροφή του μπόνους των αποδείξεων για αυτή τη χρονιά.

Αυστηρότερες προϋποθέσεις για το επίδομα ανεργίας φέρνει το Μεσοπρόθεσμο

Αυστηρότερες γίνονται οι προϋποθέσεις για την χορήγηση του επιδόματος ανεργίας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, καθώς μπαίνουν περιορισμοί και προβλέπεται η περικοπή των δώρων των Χριστουγέννων και του Πάσχα για όσους δεν συμπληρώνουν τα νέα κριτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους» ........

πάντως σήμερα αναμένεται να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις σε σημεία που αφορούν τις απαιτούμενες ημέρες για την καταβολή του επιδόματος, τις οποίες θα ανακοινώσει στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης. Αυτές θα αφορούν στη διάρκεια της επιδότησης αλλά και τη μεταβατικότητα των ρυθμίσεων, οι οποίες θα εφαρμοστούν σταδιακά από το 2012 έως το 2014.

Όσον αφορά στις προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος, έως σήμερα μέσα σε μία τετραετία δίνεται η δυνατότητα επιδότησης έως και 20 μήνες. Οι πληροφορίες του «Έθνους» αναφέρουν ότι με βάση τις ρυθμίσεις που προωθούνται, το διάστημα της συνολικής επιδότησης μέσα στην τετραετία αναμένεται να περιοριστεί από δύο έως τέσσερις μήνες. Επιπλέον το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει πως σε περίπτωση πρώτης επιδότησης ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει 80 ημερομίσθια τον χρόνο την προηγούμενη τριετία και πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 200 ημερομίσθια μέσα στην τελευταία διετία, χωρίς να υπολογίζεται το τελευταίο δίμηνο. Αναφέρεται επίσης ότι ο άνεργος πρέπει να έχει τουλάχιστον 150 ημερομίσθια από τη λήξη της αμέσως προηγούμενης επιδότησης ως και τη λύση της εργασιακής σχέσης με βάση την οποία αιτείται νέας επιδότησης.

Όσον αφορά στα δώρα των εορτών, από την 1η Ιουλίου 2012 προβλέπονται:

Η οικονομική ενίσχυση που δίνεται για το Πάσχα είναι ίση με τον μισθό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας για όσους έχουν επιδοτηθεί από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου (μέχρι τώρα απαιτούνταν τρεις μήνες). Αν οι άνεργοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Η οικονομική ενίσχυση που δίνεται για τα Χριστούγεννα είναι ίση με το ποσό του μηνιαίου επιδόματος, εφόσον οι άνεργοι έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου (έως σήμερα αρκούσαν πέντε μήνες). Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δίνεται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Εν τω μεταξύ, τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στις αλλαγές που φέρνει το Μεσοπρόθεσμό στα εργασιακά, οι νέοι από 18 έως 25 ετών μπορούν να αμείβονται για μία διετία με μισθούς που είναι κατά 20% χαμηλότεροι από την εθνική συλλογική σύμβαση, ενώ οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου θα μπορούν να ανανεώνονται έως και για τρία χρόνια. Επιπλέον για ένα εξάμηνο οι επιχειρήσεις θα μπορούν να εφαρμόζουν τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και το ημερήσιο ωράριο να φτάνει τις 10 ώρες. Για αντίστοιχο εξάμηνο θα πρέπει ο χρόνος να μειώνεται στις 6 ώρες. Αυτό θα γίνεται με επιχειρησιακή σύμβαση ή και με συμφωνία του εργοδότη με την ένωση προσώπων.

Γατάκι σφηνώθηκε σε σωλήνα [ VIDEO ]

Ένα γατάκι 4 εβδομάδων προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν πυροσβέστες στη βόρεια Καλιφόρνια το οποίο είχε σφηνωθεί σε έναν μεταλλικό στενό σωλήνα.

Ένας περαστικός που άκουγε τα νιαουρίσματα πήρε το σωλήνα και τον πήγε στην πυροσβεστική για να βγάλει από μέσα το εγκλωβισμένο γατάκι.

Οι πυροσβέστες έκοψαν με προσοχή ..........

το σωλήνα ώστε να μην το τραυματίσουν ή το τρομάξουν. Μάλιστα, του έδωσαν το όνομα Πάιπερ από το pipe που σημαίνει σωλήνας στα αγγλικά.

Το γατάκι υιοθέτησε ένας εργαζόμενος από τοπικό τηλεοπτικό συνεργείο, όπως αναφέρει η Telegraph.

Δείτε το βίντεο του απεγκλωβισμού



Ενημερωτικό Σεμινάριο Δημόσια Υγεία από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας διοργανώνει Ενημερωτικό Σεμινάριο για την τήρηση των (κοινοτικών και εθνικών) κανόνων, που αφορούν στη Δημόσια Υγεία, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 και ώρα 6.30 το απόγευμα στο Βεργίνα Παλλάς (τέρμα Ναυαρίνου, παραλία Καλαμάτας).

Το Σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε ..........

επιχειρηματίες (και στελέχη) φιλοξενίας και εστίασης και θα διαπραγματευθεί τα θέματα «Κολυμβητικές δεξαμενές και κίνδυνοι από τους μικροοργανισμούς», «Νόσος Λεγεωναρίων: Πρόληψη και αντιμετώπιση του κινδύνου στο νερό των Ξενοδοχειακών Μονάδων», «Ασφάλεια Τροφίμων μέσω εφαρμογής ενός συστήματος HACCP των Ξενοδοχειακών Μονάδων» και «ΕΦΕΤ και Επιχειρήσεις Τροφίμων – Εκπαίδευση προσωπικού», που θα παρουσιάσουν έγκυροι ειδικοί επιστήμονες.

Χορηγός της εκδήλωσης: Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μεσσηνίας

Συνελήφθη 47χρονος με χασίς στα Φιλιατρά

Συνελήφθη την Πέμπτη το μεσημέρι στα Φιλιατρά ένας 47χρονος ο οποίος αφού κλήθηκε στην αστυνομία και παρέδωσε από μόνος του ποσότητα χασίς που είχε στο σπίτι του καθώς και ένα κουτί με μπαρούτι προκειμένου να αποφύγει έρευνα στο σπίτι του.

Ο 47 χρόνος παραδέχτηκε στους αστυνομικούς .......

ότι είχε αγοράσει το χασίς από τον Μαροκινό και Αλγερινό οι οποίοι είχαν συλληφθεί πριν λίγες μέρες στα Φιλιατρά και έχουν προφυλακιστεί να πουλάνε σε αστυνομικό που παρίστανε τον πελάτη χασίς σε σπιρτόκουτα. [ Σχετικό θέμα εδώ. ]

Ο 47χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς δυο ποσότητες χασίς αναμεμειγμένο με καπνό 3,5 γραμμάρια καθαρό χασίς και ένα κουτί με μπαρούτι βάρους 114 γραμμαρίων.

Φάκος: «Υποβιβασμός στις ομάδες που εμπλέκονται»

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρεάς Φάκος τόνισε για άλλη μια φορά ότι οι ομάδες που θα αποδειχθούν ότι είχαν εμπλοκή σε δωροδοκίες, θα υποβιβαστούν. Τι λέει για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η τύχη των ομάδων που εμπλέκονται ........

στα στημένα παιχνίδια ενδιαφέρει την κοινή ποδοσφαιρική γνώμη, με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Ανδρέα Φάκο να υπογραμμίζει πως για όσες αποδειχθεί η ενοχή των παραγόντων τους σε δωροδοκίες, θα υποβιβαστούν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Aνδρέας Φάκος:

Για το αν έχει πάρει το φάκελο:

«Όχι δεν έχω στα χέρια μου τίποτα ακόμα. Περιμένουμε να τον πάρουμε σήμερα ή αύριο. Εκτός από τα αντίγραφα του φακέλου θα ζητήσουμε και αντίγραφα των απολογιών των κατηγορουμένων. Είναι αξιόλογα στοιχεία αυτά. Εμείς από την πλευρά μας, δεν θα καλέσουμε κανέναν σε απολογία».

Που φτάνει η δικαιοδοσία του:

«Εμείς δεν έχουμε δικαιοδοσία και για τα 82 άτομα, αλλά περιορισμένη για πειθαρχική δίωξη σε αυτούς που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Μόνο όσοι έχουν μια ιδιότητα γύρω από το χώρο του ποδοσφαίρου βρίσκονται στη δικαιοδοσία μας. Σε αυτούς έχουμε αρμοδιότητα να ασκήσουμε πειθαρχική δίωξη».

Για τις ποινές:

«Όλες έχουν σχέση με το αθλητικό κομμάτι. Οι πειθαρχικές κυρώσεις, με βάση αυτά που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, θα αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και τους στοιχήματος. Με αυτά θα ασχοληθούμε. Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε είναι χρηματικές ποινές, αποκλεισμού προσώπων από κάθε αθλητική δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και υποβιβασμό, εφόσον αποδειχθεί εμπλοκή. Πρέπει να δούμε προς τα πού υπήρξε, αν υπήρξε δωροδοκία».

Για την αθλητική δίωξη:

«Είναι ξεκάθαρη η διάταξη όχι μόνο του πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ αλλά και του βασικού νόμου περί αθλητισμού. Είναι ανεξάρτητη και αυτοτελής η αθλητική πειθαρχική δίωξη από την ποινική. Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε θα είναι πιο γρήγορη αφού έρχεται σε εμάς έτοιμη η δικογραφία. Εμείς θα κάνουμε αξιολόγηση και εκτίμηση των στοιχείων που θα έρθουν στα χέρια μας και θα δούμε που πρέπει να ασκήσουμε δίωξη, στέλνοντάς τα στη συνέχεια στο αρμόδιο Όργανο».

Για το ενδεχόμενο αποκλεισμού ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις:

«Αυτό είναι ξεχωριστό κομμάτι, δεν υπάγεται σε εμάς. Θα ρυθμιστεί από τις αρμόδιες Αρχές, με πρώτη την UEFA. Δεν θα το κρίνουμε εμείς. Μπορεί να πάει και στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο (CAS). Εμείς είμαστε η πρώτη βαθμίδα, υπάρχει η Εφέσεων και τελευταίο το CAS».

Για τις υποθέσεις που δεν αφορούν το χώρο του ποδοσφαίρου:

«Εμείς ασχολούμαστε αποκλειστικά με το χώρο του ποδοσφαίρου. Οι υποθέσεις που δεν αφορούν το χώρο αυτό δεν είναι στη δικαιοδοσία μας».

Για την αμφισβήτηση που υπάρχει στο πρόσωπο της αθλητικής Δικαιοσύνης:

«Εύλογα ο κόσμος έχει αμφιβολίες, απορίες και δισταγμούς για τη δικαιοσύνη. Εγώ και ο κ. Αντωνακάκης και οι περισσότεροι που ασχολούνται έχουν εμπειρία ετών. Πρέπει να έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στην αθλητική Δικαιοσύνη ο κόσμος, παρά στην πολιτική».

Sport24.gr

Οι διακοπές ρεύματος για σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου

Ανακοινώθηκαν απο την ΔΕΗ οι περιοχές που θα γίνουν διακοπές ρεύματος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ οι περιοχές για την Μεσσηνία είναι οι εξής:

Νομός Μεσσηνίας

10:00 - 11:30 Παραλιακή ζώνη, Μπούκα, Πεταλίδι, Κορώνη

11:30 - 13:00 Μεσσήνη, Δήμος Αριστομένους, Περιοχή Κυπαρισσίας

13:00 - 14:30 Περιοχές Γαργαλιάνων, Πύλος, Μεθώνη, Φοινικούντα, Περιοχή εκατέρωθεν δρόμου Ριζόμυλου, Χώρα.

14:30 - 16:00 Κέντρο πόλεως, οδός Αθηνών, Διοικητήριο, Αγία τριάδα, Αριστομένους, Περιοχή εκατέρωθεν δρόμου Ριζόμυλου, Χώρα

14:30 - 16:00 Κέντρο πόλεως, οδός Αθηνών, Διοικητήριο, Αγία τριάδα, Αριστομένους

ΣΧΟΛΙΟ
Τα Φιλιατρά δεν αναφέρονται στην ανακοίνωση. Σε περίπτωση διακοπής μόνο εμείς δεν θα φταίμε για την μη ενημέρωση σας.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Μας φαίνεται λιγο τρελό περιοχές που αναφέρονται στην ανακοίνωση όπως Περιοχή εκατέρωθεν δρόμου Ριζόμυλου, Χώρα να έχουν διακοπή ρεύματος και απο 13:00 - 14:30 και 14:30 - 16:00.
Ισως είναι λάθος. Που μάλλον είναι λάθος. Αλλα αυτό γράφει η ανακοίνωση αυτό σας μεταφέραμε.

Αχαϊα: Έφαγε ξύλο από τους συγγενείς της αρραβωνιαστικιάς του

Aπίστευτο περιστατικό ξυλοδαρμού νεαρού Πατρινού από τους συγγενείς της αρραβωνιαστικιάς του και όλα αυτά επειδή τόλμησε να κανονίσει διακοπές μόνος του σε νησί των Κυκλάδων...

Όλα συνέβησαν - σύμφωνα με το dete.gr - την προηγούμενη Παρασκευή (24-06-2011).

Ο 32χρονος Πατρινός αρραβωνιάστηκε .......

πριν από δύο μήνες με την εκλεκτή της καρδιάς του, η οποία όμως, κατάγεται από την Ήπειρο αλλά ζει και εργάζεται στην Πάτρα.

Μόνο που προτού αρραβωνιαστεί, ο 32χρονος είχε κανονίσει ήδη να πάει για πέντε ημέρες στο αγαπημένο του νησί των Κυκλάδων, ενώ το ταξίδι αυτό θα το πραγματοποιούσε με τους τέσσερις κολλητούς του φίλους, με τους οποίους συνήθιζε κάθε καλοκαίρι να κάνει ολιγοήμερες διακοπές. Το είχε πει στην αρραβωνιαστικιά του αλλά εκείνη αρχικά δεν είχε φέρει αντίρρηση.

Μετά τον αρραβώνα, όμως, άρχισε να του δείχνει ότι δεν της... πολυάρεσε η ιδέα. Ο 32χρονος δεν μπορούσε να το καταλάβει και επέμενε ότι το ταξίδι αυτό θα το κάνει κανονικά. Όταν όμως η μνηστή του του είπε «θα δεις τι θα γίνει...» ,ο ίδιος δεν μπορούσε με τίποτα να προβλέψει την εξέλιξη από αυτή του την επιλογή και την τροπή που θα έπαιρνε η υπόθεση. Tο κατάλαβε την προηγούμενη Παρασκευή το μεσημέρι, όταν έχοντας πάρει στο χέρι το σακβουαγιάζ του και πηγαίνοντας στο σημείο συνάντησης με τους φίλους του, στην περιοχή του Ρίου, προκειμένου να αναχωρήσουν όλοι μαζί, έπεσε... πάνω στους συγγενείς της αρραβωνιαστικιάς του!

Η ίδια είχε τηλεφωνήσει στους δικούς της για να τους ενημερώσει για την απόφασή του να πάει χωρίς εκείνη διακοπές και ο πατέρας της μαζί με τα δύο της αδέλφια, έναν θείο της και τον ξάδερφό της (γιος του δεύτερου) έφυγαν από τα σπίτια τους στην Ήπειρο και έφθασαν στην Πάτρα για να ζητήσουν τον λόγο από τον αρραβωνιαστικό!

Μόλις εκείνος τους είδε μπροστά του δεν μπορούσε να καταλάβει τι τον περίμενε. Μάλιστα, γνώριζαν ακόμη και το σημείο συνάντησής του με τους φίλους του και επέλεξαν να του τη... στήσουν εκεί προκειμένου να τσεκάρουν (για λογαριασμό και της αρραβωνιαστικιάς προφανώς) εάν τελικά θα έφευγε όντως με τους φίλους του ή αν θα υπήρχαν και γυναίκες στην παρέα.

Στην περιοχή επικράτησε κυριολεκτικά πανδαιμόνιο. Οι συγγενείς της αρραβωνιαστικιάς... βούτηξαν τον 32χρονο κι άρχισαν να τον σπρώχνουν δείχνοντάς του τις προθέσεις τους. Του έλεγαν μάλιστα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει για τις διακοπές του. Ο ίδιος προσπαθούσε να ξεφύγει αλλά μάταια...

Τον είχαν πιάσει στα χέρια τους όταν -ευτυχώς για εκείνον- την ίδια στιγμή έφθασαν και οι φίλοι του, οι οποίοι είδαν ότι κινδύνευε. Επενέβησαν χωρίς δισταγμό και το επεισόδιο πήρε ακόμα μεγαλύτερες εκτάσεις. Μέχρι και κάτοικοι σπιτιών βγήκαν στα μπαλκόνια και όταν κάποιοι απείλησαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία, ηρέμησαν τα πνεύματα!

Τελικά ο 32χρονος δεν πήγε τις διακοπές που είχε κανονίσει. Γύρισε στο σπίτι και προς στιγμήν το ζευγάρι απειλήθηκε με χωρισμό. Σύμφωνα, όμως, με το δικηγόρο του 32χρονου και ο νεαρός αλλά και η αρραβωνιαστικιά πήραν την απόφαση να μην οδηγηθούν σε δικαστική διένεξη αλλά να δώσουν την ευκαιρία να τα... βρουν εξωδικαστικά...

Newsit

Εκδικάζεται σήμερα η απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Δεν αποκλείεται και επιστράτευση

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι το Δικαστήριο προκειμένου να κριθεί αν η απεργία της ΓΕΝΟΠ είναι παράνομη και καταχρηστική.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή που ήταν να εκδικαστεί η υπόθεση για την απεργία της ΓΕΝΟΠ μετά από αίτηση της ΔΕΗ πήρε αναβολή για σήμερα.

Με την προσωρινή εντολή του το ..........

Δικαστήριο υποχρέωνε την ΓΕΝΟΠ να διασφαλίσει ότι η ισχύς του συστήματος παραγωγής θα επανέλθει στα επίπεδα της Πέμπτης και να είναι τουλάχιστον 6.800 μεγαβάτ.

Ανεξάρτητα από την απόφαση, την Τρίτη (28.06) και την Τετάρτη (29.06) η απεργία στη ΔΕΗ θα συνεχιστεί με την κάλυψη της ΓΣΕΕ που έχει κηρύξει 48ωρη απεργία από κοινού με την ΑΔΕΔΥ.

ΓΕΝΟΠ: "Πλήρως νόμιμη η απεργία της ΔΕΗ"

"Εντός νομικού πλαισίου" είναι η πολυήμερη διακοπή του ρεύματος που έχει ταλαιπωρήσει ολόκληρη την Ελλάδα τις τελευταίες μέρες, όπως υποστήριξε η ΓΕΝΟΠ σε χθεσινή της ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζουν ότι η διαθέσιμη ισχύς είναι 4053 μεγαβάτ από θερμικά εργοστάσια και 2900 MW από υδροηλεκτρικά (σύνολο 6953 MW) στα οποία προστίθενται 200 MW από ΑΠΕ (αιολικά κλπ.) και οι εισαγωγές, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η Ομοσπονδία.

"Συνεπώς οι όποιες διακοπές ρεύματος δεν οφείλονται στο ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν διέθεσε τα 6800MW που όριζε η απόφαση. Όσο δε, για το πού κόβεται το ρεύμα και για πόση ώρα, για μια φορά ακόμα θέλουμε να επισημάνουμε ότι, την αποκλειστική ευθύνη την έχει η Διοίκηση της ΔΕΗ", υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ.

Η ανακοίνωση περι νόμιμης απεργίας από την ΓΕΝΟΠ ήρθε μετα την επιστολή του Σαββάτου απο πλευράς διοίκησης ΔΕΗ με την οποία οι συνδικαλιστές καλούνταν να θέσουν και πάλι σε λειτουργία μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Δεν αποκλείεται και επιστράτευση

Παράλληλα η κυβέρνηση γνωρίζοντας ότι το σωματείο είναι έμπειρο και δεν θα “πέσει” με την πρώτη δικαστική απόφαση, σκέφτεται ότι ίσως μετά από μια βδομάδα κινητοποιήσεων που έφερε το σύστημα στα όριά του είναι η ώρα να κηρύξει επιστράτευση των εργαζόμενων ώστε να ανοίξουν κάποιες έστω από τις ανενεργές λόγω απεργίας μονάδες και να ομαλοποιηθεί κάπως η κατάσταση καθώς η χώρα απειλείται με γενικό μπλακ άουτ.

15 πολίτες ζητούν με εξώδικο την παύση του δημάρχου Ζαχάρως

Την άμεση έκδοση της διαπιστωτικής πράξης οριστικής εκπτώσεως από το αξίωμα του Δημάρχου Ζαχάρως, του Πανταζή Χρονόπουλου, μετά την αμετάκλητη δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου καταδίκης του ως αυτουργού σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για παράβαση καθήκοντος, ζητούν από το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Αναστάσιο Αποστολόπουλο, ο επικεφαλής της παράταξης "Νέα Δημοτική Αρχή", Κώστας Αλεξανδρόπουλος, και άλλοι 14 κάτοικοι του Δήμου.

Σε διαφορετική περίπτωση τον ........

προειδοποιούν ότι "θα ενεργήσουν τα νόμιμα".

Σε εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία που απέστειλαν στο γενικό γραμματέα της περιφέρειας, τον κατηγορούν ότι εσκεμμένα δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα στην έκδοση της σχετικής απόφασης οριστικής παύσης του Πανταζή Χρονόπουλου .

"Διάχυτη είναι η άποψη" , αναφέρουν στο εξώδικο που απέστειλαν στον κ. Αποστολόπουλο "ότι προσπαθείτε κύριε Γενικέ να αναβάλετε την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας των ΟΤΑ. Καθότι τότε θα μπορείτε να δηλώνετε ότι παύσατε να έχετε αρμοδιότητα έκδοσης της διαπιστωτικής πράξης για την εν λόγω πειθαρχική παράβαση που έχει τελεσθεί πριν την ημερομηνία αυτή".

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος και οι 14 συμπολίτες του, που υπογράφουν το εξώδικο εκφράζουν την εντονότατη διαμαρτυρία τους, στο γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, "γι αυτήν την τακτική που ουδεμία σχέση έχει με τη νομιμότητα για την τήρηση της οποία επιλεγήκατε και τοποθετηθήκατε στην πλέον ευαίσθητη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, ως ο καταλληλότερος".

Οι 15 πολίτες της Ζαχάρως, επισημαίνουν ότι ο κ. Αποστολόπουλος, δεν προέβη στην έκδοση της απόφασης οριστικής παύσης του Πανταζή Χρονόπουλου, όπως είχε υποχρέωση" από την παρ.1 εδ. γ' του άρθρου 236 του Ν.3852/10".

Ούτε επίσης μόλις έλαβε γνώση από τον ίδιο τον κ. Αλεξανδρόπουλο, της υπ' αριθμ 298/11 αμετάκλητης απόφασης του Αρείου Πάγου, "ούτε και όταν στις 16.5.2011 κοινοποιήθηκε υπηρεσιακώς η ίδια ως άνω απόφαση από την αρμόδια Εισαγγελία με συνέπεια ο Δήμος της Ζαχάρως να αδυνατεί να λαβαίνει αποφάσεις, αφού" ο Πανταζής Χρονόπουλος, " αρνείται να αποδεχθεί την αυτοδίκαια πλέον έκπτωσή του".

Υπενθυμίζεται ότι επίσης με την υπ' αριθμ 3687/2010 απόφαση του ΣτΕ είχε απορριφθεί η από 12.7.2010 αίτηση του Πανταζή Χρονόπουλου "με την οποία ζητούσε την ακύρωση της υπ΄αριθμ16/7.7.2010 απόφασης" του κ. Αποστολόπουλου ,που είχε δεχθεί "ότι νομίμως τέθηκε ο ανωτέρω τέως Δήμαρχος Ζαχάρως σε κατάσταση αργίας ,διότι επήλθε οικονομική βλάβη στο Δήμο από την εκ μέρους του τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος ως Δημάρχου. Η ως άνω υπ' αριθμ 16/7.7.2010 απόφαση ίσχυε μέχρι να εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση από το Ποινικό Εφετείο Πατρών.

Το ως άνω Δικαστήριο δεν εξέδωσε όμως αθωωτική, αλλά εξέδωσε καταδικαστική απόφαση κατά του κ. Πανταζή Χρονόπουλου, την υπ' αριθμ 124 και 125/ 25.2.2010, η οποία κατέστη αμετάκλητη δυνάμει της υπ' αριθμ 298/11 απόφασης του Αρείου Πάγου, όπου είχε προσφύγει ο ως άνω καταδικασθείς Πανταζής Χρονόπουλος".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.