Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Το ξέσπασμα του Γιώργου Τράγκα και αλήθειες που πονάνε.





ΑΝ ΚΑΙ ΤΥΦΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑ... ΓΥΑΛΙΑ!

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ Ο ΜΑΓΚΑΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ
ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΡΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ

Επί μέρες παρά τις πιέσεις των ΜΜΕ δεν απαντούσε στην ερώτηση εάν θα ψηφίσει ή όχι το μεσοπρόθεσμο. Σε αντίθεση με τους άλλους "αντάρτες" - κωλοτούμπες του ΠΑΣΟΚ που υπερηφανεύονταν για το "όχι" που τελικά έγινε "ναι", ο Κουρουμπλής μίλησε την...
κατάλληλη στιγμή και χωρίς να απειλεί ότι θα πάει σε άλλο κόμμα.

Θα παραμείνει ανεξάρτητος μετά τη .........

διαγραφή του.
Τους έβαλε τα... γυαλιά ο μάγκας Κουρουμπλής!...

FIMOTRO

ΣΧΟΛΙΟ
ΑΞΙΟΣ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ. ΑΞΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!!!


Κουκουλοφόροι συνομιλούν με ΜΑΤ. Το παρακράτος είναι παρόν και εκτελεί εντολές.

Αίσθηση προκάλεσε το βίντεο που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και απεικονίζονται άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους να συνομιλούν με αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια εισέρχονται στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Το βίντεο ντοκουμέντο παρουσιάστηκε ........

ενώπιον του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Αθανάσιου Κοκκαλάκη. Ο Νίκος Χατζηνικολάου είπε πως θα στείλει το επίμαχο βίντεο τόσο στην ελληνική αστυνομία όσο και στις εισαγγελικές αρχές, από τις οποίες αναμένει σύντομα τα αποτελέσματα των ερευνών.

Ο Αθανάσιος Κοκκαλάκης επιφυλάχθηκε να απαντήσει και απλώς σημείωσε ότι θα περιμένει και ο ίδιος τα αποτελέσματα των αρμόδιων αρχών.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο του Alter



ΣΧΟΛΙΟ
Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι κουκουλοφόροι είναι άνθρωποι απο τα ΜΑΤ σε διατεταγμένη υπηρεσία να προκαλούν χάος;
Αυτο είναι το πράσινο και το μπλε παρακράτος.
Οι γνωστοί άγνωστοι είναι γνωστότατοι ΜΑΤατζήδες. Η εικόνα αδιάψευστος μάρτυρας.

Αναστέλλει τις κινητοποιήσεις της η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε απόψε η ΓΕΝΟΠ, πράγμα που σημαίνει ότι από αύριο θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση χωρίς διακοπές.

Η ΓΕΝΟΠ αποφάσισε επίσης να καταθέσει .........

εξώδικο και αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της ΔΕΗ με το αιτιολογικό ότι παραβιάζεται ο νόμος για τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων που προβλέπει ότι ο κρατικός προϋπολογισμός καλύπτει τη διαφορά εσόδων - δαπανών του ταμείου, έναντι της ασφαλιστικής περιουσίας που αναγνωρίστηκε ότι είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ.

"Για να γίνει πράξη η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ η κυβέρνηση θα χρειαστεί να ματώσει πολλές φορές", αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.

Υπερψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα - Διεγράφη ο Π. Κουρουμπλής [ VIDEO ]

Με 155 «ναι» και 138 «όχι» υπερψηφίστηκε από την Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ακόμη 5 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Με επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου προς τον πρόεδρο της Βουλής ανακοινώθηκε μετά το τέλος της ψηφοφορίας η διαγραφή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Λίγο αργότερα με επιστολή του ο ........

Παναγιώτης Κουρουμπλής απάντησε στην διαγραφή του: «Η απαξίωση κατά την αντίληψή μου είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης. Η απαξίωση των βουλευτών στη συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μίας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγκαλίζει την ουσία της πολιτικής. Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στον τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή».

Από μία «διαρροή» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

«Διαρροές» και από τα δύο μεγάλα κόμματα υπήρξαν στη διάρκεια της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από το ΠΑΣΟΚ ήταν ο μόνος τελικά που το καταψήφισε.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Αθανασιάδης, Χρύσα Αράπογλου, Θωμάς Ρομπόπουλος και Βασίλης Γιουματζίδης τελικώς το υπερψήφισαν. «Όλοι γνωρίζετε τις αντιρρήσεις μου τα διλήμματα μου για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που ήρθε σήμερα προς ψήφιση. Αντέδρασα σε δύο θέματα που αφορούσαν ενέργεια και τους υδάτινους πόρους. Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού και μετά τις δεσμεύσεις του υπουργού και επειδή αντιλαμβάνομαι το κρίσιμο της ψηφοφορίας, ψηφίζω ναι» είπε ο Αλέκος Αθανασιάδης.

Στη ΝΔ υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο, όπως είχε προαναγγείλει, η Έλσα Παπαδημητρίου και έθεσε τον εαυτό της εκτός κόμματος. Από την πλευρά του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τασούλας σημείωσε ότι η κυρία Παπαδημητρίου αυτοδιαγράφηκε. «Η κα Έλσα Παπαδημητρίου ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από τις τάξεις της ΝΔ. Αυτοδιαγράφηκε. Η ΝΔ συνεχίζει την πορεία ελπίδας και ευθύνης που οφείλει στον ελληνικό λαό» είπε ο Κώστας Τασούλας.

Οι βουλευτές του ΛΑ.ΟΣ. καταψήφισαν το νέο πακέτο μέτρων, ενώ οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσαν «παρόντες».



Η ομιλία του Δημήτρη Κουσελά για το μεσοπρόθεσμα

Κυρία Πρόεδρε, δεν πήρα τον λόγο, για να επιχειρηματολογήσω υπέρ των μέτρων, γιατί, όπως τόνισαν και άλλοι συνάδελφοι, είναι και επώδυνα και άδικα.

Κανένας, όμως, δεν μας εξηγεί πως μια χρεοκοπία ή μια άρνηση της μείωσης των ελλειμμάτων, είναι καλύτερη για τους πολίτες από μια σκληρή και επώδυνη προσαρμογή.
Κάποιοι μίλησαν και μιλούν για ένα .......

άλλο μείγμα πολιτικής, που θα επαναφέρει γρήγορα την ανάπτυξη, για μια γρήγορη, επεκτατική πολιτική. Αναμφισβήτητα, είναι ανάγκη να διαμορφώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη. Δεν μπαίνουν, όμως, στο κόπο, να μας εξηγήσουν, πώς μπορεί να γίνει αυτό, χωρίς δηλαδή να έχουμε τον τρόπο να χρηματοδοτήσουμε τα υφιστάμενα, ήδη, ελλείμματα.

Επίσης, δεν μας εξηγούν, πως το 2009 φτάσαμε στο σημείο με την, πλέον, επεκτατική πολιτική που ακολουθήθηκε όλα τα τελευταία χρόνια αντί για ανάπτυξη να έχουμε ύφεση, μείωση δηλαδή, του Α.Ε.Π. κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες.
Μιλάνε για συνολική αποτυχία της δικής μας πολιτικής. Προφανώς, υπάρχουν - θέλω να το τονίσω και να το υπογραμμίσω αυτό - λάθη και αστοχίες.

Για παράδειγμα, για μένα, ήταν αστοχία η οριοθέτηση της αύξησης των εσόδων κατά 8 και πλέον ποσοστιαίες μονάδες, τη στιγμή που η ύφεση ξεπερνούσε το 4,5%.
Ωστόσο, δεν ήταν αστοχία η αύξηση των εσόδων κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες του Α.Ε.Π. το 2010, όταν στην Ιρλανδία με μείωση 2% του Α.Ε.Π., είχαμε μείωση των εσόδων κατά 8%. Επίσης, δεν ήταν αποτυχία η μείωση του ελλείμματος κατά 14 ολόκληρα δισ. ευρώ.
Όμως, η προσαρμογή σήμερα, θα ήταν πολύ μικρότερη, εάν εκείνοι που ισχυρίζονται αυτά, η κυβέρνηση δηλαδή της Ν.Δ., που επέλεξε να δραπετεύσει στους 18 μήνες, είχε πάρει μέτρα για να σταματήσει τον κατήφορο. Όταν έβλεπε ότι το έλλειμμα από το 2% του Α.Ε.Π., που είχαν ψηφίσει στον προϋπολογισμό του 2009, ανέβαινε ολοταχώς προς το 15,4%.

Έρχονται σήμερα και μας λένε ότι δεν πήραμε μέτρα, για να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή και το λένε εκείνοι, που ουσιαστικά επέτρεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, στη φοροδιαφυγή να γίνει εθνικό σπορ. Εκείνοι που απαξίωσαν φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς και διέλυσαν κυριολεκτικά το ΣΔΟΕ.

Στον τομέα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά, μολονότι είναι γεγονός ότι τα αποτελέσματά της δεν έχουν φανεί τη στιγμή που μιλάμε.

• Έκλεισαν οι τρύπες του θεσμικού πλαισίου, από τις οποίες διαφεύγουν κυρίως οι μεγάλοι φοροφυγάδες.

• Αυστηροποιήθηκαν στο έπακρο οι ποινές και δημιουργήθηκε ο θεσμός του Οικονομικού Εισαγγελέα.

• Θεσπίσαμε το σώμα φορολογικών διαιτητών, ώστε, οι φορολογικές διαφορές να τελεσιδικούν μέσα σε έξι μήνες.

• Περιορίσαμε στο μισό τις καθυστερήσεις στην απονομή της φορολογικής δικαιοσύνης.

• Προχωρήσαμε σε πλήρη ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών.

• Σήμερα, σε αντίθεση με αυτά που ισχυρίστηκαν κάποιοι για το «TAXIS», έχουμε παραλάβει δύο εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες δηλώσεις, όταν πέρυσι το νούμερο αυτό ήταν εννιακόσιες χιλιάδες και στο σύνολο του χρόνου δεν ήταν περισσότερο από ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες.

• Δημιουργήσαμε το «ELENXIS» και πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες διασταυρώσεις. Έχουν εισπραχθεί μόνο από τις διασταυρώσεις, οι οποίες κάθε μέρα είναι στο διαδίκτυο, πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ.

• Ταυτοποιήσαμε 30.000 λογαριασμούς του εξωτερικού από 42 διαφορετικές χώρες και μπορούμε, πλέον, να ελέγξουμε το πόθεν έσχες, αυτών των καταθέσεων και αν έχουν πληρώσει τους νόμιμους φόρους ή όχι.

• Το πιο σημαντικό όμως, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι ότι η χώρα μας, έχει, επιτέλους, ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής. Ένα πρόγραμμα που, βέβαια, θέλει χρόνο, προκειμένου να μπορέσει να αποδώσει. Όπως τόνισα και στην Ολομέλεια, το δίκτυ, όταν το ρίχνεις στη θάλασσα, πρέπει να το αφήσεις να ψαρέψει. Δεν μπορείς από τη μια στιγμή στην άλλη, να λες ότι αυτό ήταν και τέλειωσε.

• Επίσης, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες, ώστε μέσα στο φθινόπωρο, να καταργηθεί, επιτέλους, ο Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και να απλοποιηθούν πλήρως οι διαδικασίες.

Επειδή ακούστηκε ποια ήταν τα αποτελέσματα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής σχετικά με τον Φ.Π.Α,
Από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011, είχαμε αύξηση του Φ.Π.Α κατά 4,5%, πάνω από τις αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών που επιβλήθηκαν μέσα στο 2010.

• Εισπράχθηκε επιπλέον 1,6 δισ. από τα ληξιπρόθεσμα.

• Το ΣΔΟΕ βεβαίωσε 3,4 δισ. πρόστιμα και εισπράχθηκαν από τις βεβαιώσεις του Φ.Π.Α και των παρακρατούμενων φόρων 500 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που το 2009, οι βεβαιώσεις του ΣΔΟΕ ήταν 1,2 δισ. ευρώ και οι εισπράξεις 200 εκατομμύρια ευρώ.

• Όσον αφορά στους «σκαφάτους», υπήρξαν αυστηροί έλεγχοι και αυτή τη στιγμή, έχουν δεσμευτεί 555 σκάφη, από τα οποία το Υπουργείο Οικονομικών θα εισπράξει 150, τουλάχιστον, εκατομμύρια ευρώ.

• Τέλος, έγιναν χιλιάδες έλεγχοι στους ελεύθερους επαγγελματίες. Επίσης ελέχθησαν off shore εταιρείες, και επιβλήθηκαν πρόστιμα 8 εκατ. ευρώ.

• Εντοπίστηκαν 1.208 αδήλωτες πισίνες και άλλοι 5.000 ιδιοκτήτες που δεν τις είχαν δηλώσει, αναγκάστηκαν να τις δηλώσουν. Αυτό, όπως γνωρίζετε, θα μετρήσει στα τεκμήρια, τα οποία αυστηροποιούνται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Η νέα πολιτική ηγεσία, έχει πλέον στα χέρια της σοβαρά, εργαλεία, τα οποία θα αξιοποιήσει, ώστε, ο μεγάλος στόχος για την αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής να «πάρει σάρκα και οστά», που είναι αίτημα όλων, όχι μόνον ημών εδώ, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Η ομιλία της Νάντιας Γιαννακοπούλου για το μεσοπρόθεσμο.

Η ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο είναι μία από τις κρισιμότερες όχι μόνο της σημερινής Βουλής, αλλά συνολικά της δικής μας πολιτικής γενιάς.

Από την έκβασή της θα φανεί αν ο σημερινός πολιτικό κόσμος μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Αν έχει τη δυνατότητα και το ειδικό βάρος να σηκώσει το βάρος δύσκολων αλλά δυστυχώς αναγκαίων αποφάσεων.

Αυτό που διακυβεύεται σήμερα δεν είναι η .........

κυβερνητική σταθερότητα ή συνοχή.

Δεν είναι μερικές μονάδες στις δημοτικότητες των ηγετών μας ή στην πρόθεση ψήφου των κομμάτων μας.

Αυτό που κρίνεται είναι η οικονομική σταθερότητα της πατρίδας μας. Είναι το μέλλον των νέων Ελλήνων, αλλά και οι θυσίες των παλαιότερων γενεών.

Δεν είναι κινδυνολογία να θέτεις τα προβλήματα ως έχουν.

Δεν είναι κινδυνολογία να αναλαμβάνεις το βάρος δύσκολων αποφάσεων.

Ας βγει ένας συνάδελφος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων και ας πει ευθέως: «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν δεν εκταμιευτεί η 5η δόση». Ας βγει να το πει!

Ας βγει ένας να πει ευθέως: «μην ανησυχείτε, οι ξένοι μπλοφάρουν, κανείς δεν θα τολμήσει να μη μας δώσει τη δόση».

Ας βγει και ας αναλάβει το βάρος των λόγων του και ας δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό.

Ας βγουν όσοι ζητούν συναίνεση – από όλα τα κόμματα – και σήμερα καταψηφίζουν, ας μας εξηγήσουν τη στάση τους.

Διότι δεν καταλαβαίνω πώς την εννοούν τη συναίνεση. Συναίνεση στα εύκολα; Η συναίνεση στα δύσκολα χρειάζεται!

Το να λες ότι «δεν πειράζει, η Κυβέρνηση έχει 155 βουλευτές και το περνάει μόνη της», δεν αρκεί. Είναι αποποίηση ευθυνών, δεν είναι στάση ευθύνης.

Και αυτό το λέω κυρίως για τους βουλευτές της ΝΔ και άλλων μικρότερων κομμάτων που δήθεν κόπτονται για τη συναίνεση και την εθνική ομοψυχία.

Από αυτούς περιμένουμε μια στάση ευθύνης. Από τους υπόλοιπους, αυτούς που καταψηφίζουν τα πάντα και ποντάρουν στην αποτυχία της χώρας, ούτε εμείς, ούτε δυστυχώς κανείς στην Ευρώπη περιμένει τίποτα...

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Το μεσοπρόθεσμο είναι σκληρό, είναι δύσκολο, έχει αδικίες, έχει τεράστιο κοινωνικό κόστος.

Κανένας δεν τα αρνείται.

Αλλά η μη υπερψήφισή του έχει ακόμα μεγαλύτερο κόστος. Διότι μια στάση πληρωμών της χώρας μας θα έχει τραγικές συνέπειες στη ζωή όλων μας.

Κάθε μέρα, πλήθος σοβαρών οικονομολόγων και αναλυτών σε όλη την Ευρώπη μας διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει δρόμος έξω από την πολιτική που έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας: Την από μέρους τους χρηματοδότηση των αναγκών μας και τη δική μας υποχρέωση για μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Μεγάλες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, για να τελειώνουμε οριστικά με το φαύλο κράτος που επί 10ετίες ανεχτήκαμε και μας έφερε ως εδώ.

Είναι ένας δρόμος που δεν είναι στρωμένος με όμορφα λόγια. Δεν υπόσχεται μαγικές λύσεις και χρυσές συνταγές.

Είναι όμως μια προσπάθεια με αρχή, μέση και τέλος οι οποία έχει τη στήριξη των εταίρων μας και όλων των διεθνών οργανισμών.

Η δική σας πρόταση κύριοι της ΝΔ τι ακριβώς είναι;

Προσπαθείτε να τετραγωνίσετε τον κύκλο, με το να υπόσχεστε μαγικές λύσεις.

Προσπαθείτε να μας πείσετε ότι με λιγότερους φόρους και λιγότερες περικοπές δαπανών θα μειώσετε το έλλειμμα.

Γιατί αυτό ακριβώς λέτε: Το πρόγραμμά σας περιλαμβάνει λιγότερες περικοπές δαπανών και παράλληλα υπόσχεστε περικοπές φόρων για να τονωθεί δήθεν η ανάπτυξη.

Ακόμα και αν δεχτούμε ότι οι φόροι είναι το μοναδικό κριτήριο για την υλοποίηση επενδύσεων – το οποίο, φυσικά, δεν ισχύει, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθιστούν φιλικό ένα επενδυτικό περιβάλλον – για να αποδώσει μια τέτοια πολιτική, για να ωριμάσουν οι επενδύσεις και να δημιουργηθεί πλεόνασμα μέσω της ανάπτυξης χρειάζεται ένας ολόκληρος οικονομικός κύκλος που διαρκεί χρόνια.

Υπάρχουν σήμερα αυτές οι δυνατότητες, όταν καθημερινά δίνουμε ως χώρα έναν αγώνα επιβίωσης πιεζόμενοι από την αδυναμία μας να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες;

Ποιον κοροϊδεύετε επιτέλους; Γι’ αυτό δεν έχετε έναν αξιόπιστο συνομιλητή στην Ευρώπη. Γι’ αυτό σας εγκαλούν για έλλειψη υπευθυνότητας.

Γι’ αυτό οι ελπίδες όλων έχουν στραφεί σε μας, στο ΠΑΣΟΚ, στους βουλευτές του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, οι οποίοι έχουμε πλήρη συναίσθηση και του καθήκοντος και των ευθυνών μας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Για να ξεπεράσουμε τη τραγική συγκυρία που βρισκόμαστε πρέπει όλοι μας να αφήσουμε στην άκρη, μικρότητες, προσωπικές ιδιοτέλειες και πολιτικές δειλίες.

Όλοι, όλα τα κόμματα έχουμε κάνει λάθη. Και το δικό μου κόμμα.

Πολιτικοί, μέσα ενημέρωσης, ομάδες πίεσης, συνδικαλιστές, εξέθρεψαν επί χρόνια το τέρας του λαϊκισμού και σήμερα αυτό κινδυνεύει να μας καταπιεί όλους.

Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος. Και θα το βάλουμε με δύσκολες αποφάσεις. Επώδυνες, σκληρές, με κόστος, αλλά αναγκαίες για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια.

Αυτό προσπαθεί να κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Και με το νέο της σχήμα οφείλει να προσπαθήσει περισσότερο.

Να είναι πιο αποφασιστική. Πιο αποτελεσματική.

Επιτέλους κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, κυβερνείστε αποφασιστικά, υλοποιείστε όλα όσα έχετε αποφασίσει. Μην αδρανείτε καθόλου. Μην ανέχεστε άλλο να συγκυβερνάτε με τις συντεχνίες των ρετιρέ. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι δίπλα σας, είμαστε δίπλα στην κυβέρνηση γιατί πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα μας, αυτό πρέπει να κάνουμε. Μακριά από κοροϊδίες και λαϊκισμούς.

Και σε ό,τι με αφορά, θα σταθώ δίπλα της και σε αυτή την κρίσιμη μάχη.

Από τις 14 έως τις 21 Ιουλίου το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Στο σεμινάριο και τα εργαστήρια για επαγγελματίες του χορού, προχωρημένους σπουδαστές αλλά και χορογράφους, ερμηνευτές, ηθοποιούς, δίνει ιδιαίτερο βάρος το φετινό 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 21 Ιουλίου 2011. Ιδιαίτερη πρόταση αποτελεί ένα εργαστήριο συλλογικής χορογραφικής δημιουργίας που καταλήγει σε μία παράσταση.

Η προπώληση εισιτηρίων για τις .......

παραστάσεις στις 30 Ιουνίου, ενώ την ίδια ημέρα λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια-σεμινάρια.

H Λάουρα Αρις Αλβαρεζ, η ξεχωριστή ερμηνεύτρια της ομάδας χορού Ultima Vez/Wim Vandekeybus, θα διδάξει φέτος στο Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τίτλο «Πηγές ενέργειας» (13.7–21.7).

Η Λάουρα Αρις Αλβαρεζ, που έχει διδάξει και σε μερικά από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ και σχολές χορού, θα επικεντρωθεί στον τρόπο συνεχούς ανατροφοδότησης της ενέργειας ενός ερμηνευτή, ώστε με ασφάλεια να ωθεί το σώμα του στα κινητικά του όρια και παράλληλα στη χρήση θεατρικών στοιχείων για τη νοηματοδότηση της κίνησης.

Η ακαδημαϊκός, δραματουργός και θεωρητικός του χορού Μαάικε Μπλέκερ, καθηγήτρια και πρόεδρος Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, θα διευθύνει ένα τριήμερο εργαστήριο με θέμα «Ο χορός ως τρόπος σκέψης» (15.7–17.7) όπου, με βάση παραδείγματα από τη σύγχρονη χορευτική σκηνή και συναφή θεωρητικά κείμενα, θα εξετασθούν η χορογραφία, η δραματουργία αλλά και η εκπαίδευση στο χορό ως μέθοδοι που επηρεάζουν ή και διαμορφώνουν τρόπους σκέψης. Θα μελετηθούν διαφορές και ομοιότητες στη σκέψη ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών και το ρόλο που αυτές διαδραματίζουν στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Και τέλος πέντε ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού στήνουν το δικό τους ξεχωριστό Εργαστήρι Χορογραφίας με τίτλο «7 πρόβες + 1 παράσταση με τις Ομάδες Σύγχρονου Χορού Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα, Φοra etc» (13.7–21.07) όπου με στόχο μία συλλογική παράσταση η κάθε ομάδα, μαζί με όσους ενδιαφερθούν και επιλεγούν να συμμετέχουν σε αυτήν, θα έχουν στη διάθεσή τους 7 πρόβες για να παρουσιάσουν την παράστασή τους στο Κλειστό Στάδιο της Καλαμάτας, στις 21 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Προπώληση εισιτηρίων: 10:00-13:00 και 18:30-21:00 καθημερινά (εκτός Κυριακής και απογεύματος Σαββάτου) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας.

Πληροφορίες για εισιτήρια και αγορά μέσω πιστωτικών καρτών (VISA & MASTERCARD) Τηλ. 27210 93004 & 93047 - Φαξ: 27210 93061 τις παραπάνω ημέρες και ώρες.

Τιμές εισιτηρίων:

• 20 ευρώ & 12 ευρώ (μειωμένο / φοιτητικό και β΄ ζώνη περιορισμένης ορατότητας στο Κάστρο) για όλες τις παραστάσεις στο Αμφιθέατρο του Κάστρου.

• 15 ευρώ & 12 ευρώ (μειωμένο / φοιτητικό) για όλες τις παραστάσεις στο Γυμναστήριο Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας.

• Ειδική τιμή: 10 ευρώ για όλες τις παραστάσεις, για τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο και τα Εργαστήρια.

Για την έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και για την είσοδο με αυτά στο θέατρο, απαιτείται η επίδειξη των αντίστοιχων αποδεικτικών (Φοιτητική κάρτα / Κάρτα πολιτισμού / Κάρτα ανεργίας / Κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων / Κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού): μειωμένο εισιτήριο 12 ευρώ.

Επιτέλους Ανακοίνωση για το Πρόγραμμα Εξετάσεων Επαγγελαμτικής Κατάρτισης περιόδου 2010...!

Από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων ανακοινώνεται ότι το Πρόγραμμα των Εξετάσεων Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης περιόδου 2010 θα αναρτηθεί στη σελίδα του Οργανισμού μας την Πέμπτη 30/06/2011, κατά τις απογευματινές ώρες.



Γκάφα και με το φόρο πετρελαίου κίνησης-θέρμανσης επιχειρήσεων

Νέα γκάφα του υπουργείου Οικονομικών κινδυνεύει να αποδειχθεί η διαφορετική φορολόγηση του πετρελαίου που θα χρησιμοποιούν για τη θέρμανσή τους οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά από τον ερχόμενο χειμώνα.

Παράγοντες της αγοράς πετρελαιοειδών .......

προειδοποιούν ότι το μέτρο που προβλέπεται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου (εξομοίωση ΕΦΚ κίνησης-θέρμανσης για επιχειρήσεις, αύξηση ΕΦΚ για νοικοκυριά) είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστεί. Και το πιθανότερο είναι ότι θα προκαλέσει χάος, καθώς δεν υπάρχει μηχανισμός επιμερισμού του φόρου για τις δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις ή συγκροτήματα γραφείων που στεγάζονται σε ορόφους πολυκατοικιών και μονοκατοικίες ανά την Ελλάδα.

Στην ίδια δεξαμενή

Και αυτό γιατί, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη αυτόνομης θέρμανσης σε μια πολυκατοικία όπου συστεγάζονται διαμερίσματα και γραφεία επιχειρήσεων, η προμήθεια πετρελαίου γίνεται στην ίδια δεξαμενή και δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε η αγορά να γίνεται σε διαφορετικές τιμές ούτε να ακολουθεί επιμερισμός του κόστους ανάμεσα στα νομικά πρόσωπα και τα φυσικά πρόσωπα.

Επιπλέον, η διαφορετική φορολόγηση ανοίγει παράθυρο για λαθρεμπόριο και παράνομη διακίνηση, δεδομένου ότι πολλαπλασιάζονται οι πηγές της παράνομης διακίνησης, που είναι η διαφορά της φορολογικής επιβάρυνσης για το ίδιο προϊόν (θέρμανσης και κίνησης).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη γίνει δέκτης παρατηρήσεων από παράγοντες της αγοράς καυσίμων και πλέον είναι πολύ πιθανό να αποσύρει το μέτρο, για το οποίο δεν έχει υπολογιστεί καν η απόδοσή του.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και περιλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο, που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή, οι επιχειρήσεις αγοράζουν ήδη (θεωρητικά από τις 27/6/2011) το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν για τις ανάγκες θέρμανσης των εγκαταστάσεών τους στην τιμή του ντίζελ κίνησης, καθώς εξισώθηκαν οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης (412 ευρώ), ενώ για τους ιδιώτες καταναλωτές προβλέπεται αύξηση του ΕΦΚ από τα 21 στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, που σημαίνει ότι κατά τη χειμερινή περίοδο (15 Οκτωβρίου-30 Απριλίου) η λιανική τιμή θα επιβαρυνθεί με περίπου 6 λεπτά το λίτρο.

E-net

Οι σημερινές διακοπές ρεύματος 29 Ιουνίου

Ανακοινώθηκε από την ΔΕΗ το πρόγραμμα των σημερινών διακοπών στην ηλεκτροδότηση της χώρας.
Το πρόγραμμα είναι για Πρωϊ μέχρι και μεσημέρι.

Αναλυτικά οι ώρες διακοπών είναι:


Νομός Μεσσηνίας

Από 11:00 έως 12:30 ΒΑ Τομέας πόλης,Φαραί,Βέργα,

Από 12:30 έως 14:00 Περιοχή Φιλιατρών Περιοχή Ζαχάρως

Από 14:00 έως 15:30 Αγία τριάδα, Αριστομένους, Μεσσηνιακή Μάνη, Αλαγονία, Στρατόπεδο, Περιοχές Γαργαλιάνων


Δεν μπορώ θα το σχολιάσω.
Η Ζαχάρω τι δουλειά έχει με την Μεσσηνία;;;;;
Η Ζαχάρω ρε Βόδια της ΔΕΗ εκεί στην Αθήνα είναι στον Νομό Ηλείας Αγεωγράφητοι αγράμματοι και αστοιχείωτοι.
Ούτε καν στην περιφέρεια Πελοποννήσου δεν ανήκει. ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ!!!!!!!

Αποκαλυπτικός για το Μνημόνιο 1 ο πρώην υπουργός οικονομικών

Τα λάθη του Μνημονίου 1 επισημαίνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε άρθρο του στους «Financial Times».

Στο άρθρο του με τίτλο: «Δώστε στην Ελλάδα χρόνο να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά της» ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος σημειώνει ότι το πρώτο μνημόνιο είχε υψηλό επιτόκιο και μικρό χρόνο αποπληρωμής ενώ προσθέτει ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις.

Στο άρθρο του ο κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει:

«Ένα χρόνο αφού συμφωνήθηκε το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής της Ελλάδας και το δάνειο των 110 δισ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η χώρα είναι και πάλι στο επίκεντρο της προσοχής - και το κοινό αίσθημα δείχνει να είναι πιο απαισιόδοξο από ποτέ για την υπέρβαση της κρίσης. Τι πήγε στραβά; Και μπορεί αυτό να διορθωθεί;

Για να απαντήσουμε, είναι απαραίτητο να θυμηθούμε τι έχει συμβεί από το Μάιο του 2010: με απλά λόγια, επιτεύχθηκε η μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή σε ένα χρόνο από μια χώρα της Ευρωζώνης. Και αυτό έγινε με δύσκολο τρόπο: για να μειωθεί το έλλειμμα κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, οι ονομαστικοί μισθοί στο δημόσιο τομέα μειώθηκαν κατά 15%, οι συντάξεις κατά 10%, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε κατά 10%, οι λειτουργικές και αμυντικές δαπάνες περικόπηκαν, ο ΦΠΑ αυξήθηκε κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες και οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης αυξήθηκαν κατά 30%.

Η δημοσιονομική προσαρμογή συνοδεύθηκε από ένα ευρύ φάσμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που καθυστερούσαν χρόνια. Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης και συνέδεσε τις συνταξιοδοτικές παροχές με τις εισφορές όλου του εργασιακού βίου. Η μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας μείωσε τις αποζημιώσεις απόλυσης και τις αμοιβές της υπερωριακής απασχόλησης.

Η Στατιστική Υπηρεσία ανεξαρτητοποιήθηκε πλήρως, ενώ η δημοσιονομική διαχείριση ενισχύθηκε. Η φορολογική μεταρρύθμιση επιτάχυνε τις διαδικασίες για εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων και έκανε μια αποφασιστική – αν και ακόμη ατελή - προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Η διοικητική μεταρρύθμιση με τον “Καλλικράτη” μείωσε τον αριθμό των δήμων από 1.034 σε 325.

Η διαδικασία έναρξης λειτουργίας των επιχειρήσεων απλοποιήθηκε, νομοθετήθηκε η διαδικασία “fast track” για τις μεγάλες επενδύσεις, απελευθερώθηκαν οι μεταφορές εμπορευμάτων, άρθηκε το καμποτάζ, “άνοιξαν” τα “κλειστά επαγγέλματα”.

Αυτά είναι σημαντικά επιτεύγματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Απαίτησαν μεγάλες θυσίες από τον Ελληνικό λαό, μάχη με μια Δημόσια Διοίκηση που ήταν παντελώς ανέτοιμη, ανάλωση πολιτικού κεφαλαίου από μια Κυβέρνηση που είχε απέναντί της μια λαϊκίστικη αντιπολίτευση. Φυσικά, και λάθη έγιναν και καθυστερήσεις υπήρξαν.

Αλλά αυτό δεν μπορεί να εξηγήσει την αρνητική στάση σήμερα από πολλούς και τη σιγουριά όσων υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Θα ήταν τα spread στις 600 μονάδες, αντί για το σημερινό (εξωφρενικό) ύψος των 1400 μονάδων βάσης, αν η μείωση του ελλείμματος ήταν 5,5 ποσοστιαίες μονάδες, όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα, αντί των 5 μονάδων που επετεύχθησαν, ή αν ορισμένες μεταρρυθμίσεις δεν καθυστερούσαν;

Είναι σαφές ότι στο σχεδιασμό του Προγράμματος υπήρχαν λάθη και διορθώθηκαν στη συνέχεια: για παράδειγμα, το επιτόκιο δανεισμού ήταν πολύ υψηλό και η διάρκεια αποπληρωμής πολύ μικρή. Και τα προβλήματα που παρεμποδίζουν την εφαρμογή του προγράμματος, δεν αντιμετωπίστηκαν αρκετά αποφασιστικά.

Αλλά ο λόγος που η Ελλάδα δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αγορές το 2012 και χρειάζεται ένα νέο δάνειο (σε συνδυασμό με έσοδα από αποκρατικοποιήσεις και εθελούσια συμμετοχή ιδιωτών κατόχων ομολόγων που λήγουν) έχει να κάνει λιγότερο με αδυναμίες στο σχεδιασμό ή την εφαρμογή του προγράμματος και περισσότερο με ευρύτερα συστημικά ζητήματα της Ευρωζώνης, με το εκλογικό χρονοδιάγραμμα σε διάφορες χώρες της ΕΕ, καθώς και με την πραγματικότητα των μεγεθών του χρέους.

Τον περασμένο Οκτώβριο, λίγους μήνες αφού το Πρόγραμμα είχε συμφωνηθεί, τα spreads έπεσαν ραγδαία, σχεδόν 350 μονάδες σε ένα μήνα. Στη συνέχεια, ήρθε η απόφαση Deauville για ενσωμάτωση της δυνατότητας αναδιάρθρωσης του χρέους, μετά το 2013, στο μόνιμο μηχανισμό, κατατάσσοντας τις αξιώσεις των ιδιωτών κατόχων ομολόγων μετά από αυτές των δανειστών του μηχανισμού.

Αυτό μείωσε τα κίνητρα για τον ιδιωτικό τομέα να κρατούν – πόσω μάλλον – να αγοράζουν τους κρατικούς τίτλους περιφερειακών οικονομιών. Το λάθος αναγνωρίστηκε και διορθώθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Eurogroup με την εξαίρεση από την υπαγωγή ομολόγων των χωρών σε πρόγραμμα από αυτόν τον κανόνα κατάταξης.

Υπάρχει, ωστόσο, κι η πραγματικότητα των αριθμών. Είναι βιώσιμο ένα χρέος, που θα φθάσει περίπου το 160% του ΑΕΠ, πριν αρχίσει να μειώνεται; Είναι πράγματι, ή τουλάχιστον μπορεί να γίνει. Η βιωσιμότητα του χρέους εξαρτάται από τα πρωτογενή πλεονάσματα, το ρυθμό ανάπτυξης, καθώς και τους τόκους που καταβάλλονται για την εξυπηρέτησή του. Μετά τη μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες το 2010, η Ελλάδα θα αρχίσει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2012 που προβλέπεται να φτάσει το 6% ως το 2014.

Δεν είναι εύκολο να το διατηρήσει σε αυτό το επίπεδο, αλλά μπορεί και πρέπει να γίνει. Η ανάπτυξη αναμένεται να επανέλθει από τον επόμενο χρόνο, με την συμβολή των μεταρρυθμίσεων, που έχουν δρομολογηθεί, δίνοντας ένα θετικό σοκ στην οικονομία. Το αναπτυξιακό δυναμικό υπάρχει, από την πράσινη τεχνολογία ως στον τουρισμό και τις υποδομές.

Όμως, τελικά, η βιωσιμότητα του χρέους εξαρτάται από την ίδια τη στάση των αγορών. Οι αγορές έχουν κοντή μνήμη. Σήμερα ψηφίζουν υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους, όπως το 2009, συνεχίζουν να δανείζουν την Ελλάδα με επιτόκιο 100 μονάδες βάσης πάνω από το αντίστοιχο γερμανικό, όταν τα δημοσιονομικά προβλήματα προφανώς υπήρχαν και ήταν εμφανή.

Έκαναν λάθος τότε και κάνουν λάθος τώρα. Γι’ αυτό η στρατηγική του να αγοράσει κανείς χρόνο, ή «να μετατεθεί το πρόβλημα», όπως κάποιοι το θέτουν, είναι στην πραγματικότητα η μόνη ορθολογική λύση σήμερα. Δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να αποδείξει ότι μπορεί να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε. Και δίνει στην Ευρώπη χρόνο να σκεφτεί τις επιλογές και τα εργαλεία, για να βοηθήσει τις χώρες που βρίσκονται σε κρίση με έναν ρεαλιστικό τρόπο - κάνοντας το χρέος βιώσιμο, χωρίς το “δράμα” που θα επιφέρει στην Ευρωζώνη μια αναδιάρθρωση ή μια κατάρρευση και χρεωκοπία».

Real.gr

Νέα αύξηση στην τιμή των τσιγάρων – 2,80 με 2,90 τα πιο φθηνά

Νέο βαρύ πλήγμα θα δεχτούν περιπτερούχοι καπνοβιομηχανίες και … «θεριακλήδες» από την επιβάρυνση της τιμής των τσιγάρων εξαιτίας της μεγάλης αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, που προβλέπει ο Εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Η λιανική τιμή πώλησης των φθηνών .........

τσιγάρων αυξάνεται στα 2,80 -2,90 ευρώ, από 2,40 ευρώ σήμερα, μετά την άνοδο του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα 96,6758 ευρώ από 76,323 ευρώ.

Σύμφωνα με τις διατάξεις που συμπεριλήφθησαν στον Εφαρμοστικό νόμο, ο ΕΦΚ αυξήθηκε στο 95% της σταθμισμένης μέσης τιμής λιανικής πώλησης των τσιγάρων αντί του 75% που ίσχυε έως τώρα. Αυτό σημαίνει πως ο ΕΦΚ αυξάνει στα 96,6758 ευρώ από 76,323 ευρώ. Η λιανική τιμή εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 2,80 ευρώ με 2,90 ευρώ από 2,40 ευρώ σήμερα.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένει έσοδα 50 εκατ. ευρώ το χρόνο, από τη νέα ρύθμιση, αν και ο στόχος μένει να επιβεβαιωθεί από την αγορά, καθώς ολοένα και περισσότεροι καπνιστές εγκαταλείπουν την …κακιά συνήθεια ή στρέφονται στο «στριφτό» τσιγάρο, το οποίο εμφανίζει αύξηση κατανάλωσης περίπου 30-40% τον τελευταίο χρόνο, δεδομένου ότι η λιανική τιμή κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η σχετική διάταξη προβλέπει ακόμα τη μείωσης στο μισό του χρονικού περιθωρίου πίστωσης για την πληρωμή του ΕΦΚ στο δημόσιο.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώνουν το φόρο ενός 4 εβδομάδων ήτοι 28 ημερών αντί 8 εβδομάδων που ίσχυε μέχρι σήμερα. Το μέτρο αναμένεται να αποδώσει στην αρχική του φάση ποσό περίπου 100 εκατ. ευρώ στο δημόσιο. Η επιβάρυνση αυτή για τις εταιρείες δεν αποκλείεται να μετακυληθεί στους περιπτεριούχους, οι οποίοι έχουν υποστεί σημαντικό πλήγμα τον τελευταίο χρόνο.

Αμύθητος θησαυρός βρέθηκε στην Κόρινθο

Αμύθητο θησαυρό, η αξία του οποίου ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια ευρώ, ψάχνουν σε σπηλιά στην Κόρινθο. Χάρτης των σύγχρονων Ιντιάνα Τζόουνς, ένα παλιό πειρατικό χειρόγραφο που θα τους οδηγήσει στην εύρεση των πολύτιμων λίθων και των αμέτρητων χρυσών λιρών.

Σύμφωνα με την Espresso, τα στοιχεία ........

που έχουν στα χέρια τους οι χρυσοθήρες θα τους οδηγήσουν σε κασέλες με χρυσά νομίσματα και πολύτιμους λίθους που βρίσκονται σε σπηλιά μεταξύ των περιοχών Σουσακίου και Αγίων Θεοδώρων του νομού Κορινθίας.

Φήμες αναφέρουν ότι στα βάθη της σπηλιάς κρύβεται, επίσης, το αυτοκρατορικό ξίφος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, το οποίο κοσμούν δύο τεράστια διαμάντια.

Όλα ξεκίνησαν όταν στα χέρια ενός 85χρονου άντρα έπεσε πριν από λίγα χρόνια ένα χειρόγραφο που χρονολογείται από το 1838 και αναφέρει το ακριβές σημείο όπου έχει θαφτεί ο αμύθητος θησαυρός, που αποτιμάται στα 500.000.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για μία κασέλα η οποία περιέχει 1 εκατομμύριο χρυσές λίρες, 500 τάλαντα, 280 βενετσιάνικα νομισματα και αμέτρητα σμαράγδια.

Ο ηλικιωμένος άνδρας ενημέρωσε τον 71χρονο συγγενή του και αποφάσισαν να αρχίσουν τις ανασκαφές. Προκειμένου να βγάλουν τις άδειες, ζήτησαν τη βοήθεια ενός κατοίκου από την Πάτρα, ο οποίος, όπως αργότερα διαπιστώθηκε, αποφάσισε να κάνει μόνος του την ανασκαφή.

Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, οι κάτοικοι της οποίας περιμένουν με αγωνία να δουν αφενός την εξέλιξη της διένεξης ανάμεσα στις δύο πλευρές, αφετέρου αν θα βρεθεί ο πολυπόθητος αμύθητος θησαυρός.

Η ΓΕΝΟΠ αποφασίζει για την απεργία ίσως και πριν από το δικαστήριο

Τίτλους τέλους αναμένεται να ρίξει σήμερα η ΓΕΝΟΠ στις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της, ενώ με καθυστέρηση... έξι ημερών -λόγω συνεχών αναβολών- αναμένεται ότι θα εκδοθεί και η δικαστική απόφαση για το αν η απεργία ήταν νόμιμη ή παράνομη και καταχρηστική.

Η έκδοση της απόφασης του Μονομελούς.......

Πρωτοδικείου Αθηνών ελάχιστη σημασία έχει (σ.σ. ούτε χθες εκδόθηκε, καθώς ζητήθηκε από τη ΓΕΝΟΠ να καταθέσει τις απόψεις της), καθώς όλα δείχνουν ότι ούτως ή άλλως πιθανότατα σήμερα θα είναι η τελευταία ημέρα των κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ, το γενικό συμβούλιο της οποίας θα συνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα «τραβήξει» την απεργία το πολύ μέχρι αύριο Πέμπτη ή θα διακόψει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, με την ικανοποίηση ότι αγωνίστηκε για να αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέχρι το τέλος (ψήφιση Μεσοπρόθεσμου).

Στην περίπτωση που το Γενικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ αποφασίσει να συνεχιστεί η απεργία και την Πέμπτη, αυτό θα γίνει υπό τη σκέπη των πρωτοβάθμιων σωματείων, καθώς χθες και σήμερα καλυπτόταν από τη 48ωρη της ΓΣΕΕ.

Ιδιώτες 2 ταχυτήτων

Οι περικοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της χώρας συνεχίστηκαν και χθες φτάνοντας μέχρι και τη μιάμιση ώρα καθώς με τη μέγιστη ζήτηση στις ώρες αιχμής να ξεπερνά τα 7.330 MW, η ΔΕΗ «έκοψε» περίπου 1.000 MW, διακόπτοντας περιοδικά το ρεύμα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ηπειρο κ.α.

Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο να στραφούν νομικά κατά της ΔΕΗ και ενδεχομένως κατά της ΓΕΝΟΠ, ώστε να αποζημιωθούν για ζημιές που κατέγραψαν το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της εκτίναξης της χονδρικής τιμής στο ρεύμα, εξετάζουν οι ιδιώτες προμηθευτές. Καθημερινά οι εταιρείες Aegean Power και Energa υπολογίζεται ότι «μπαίνουν μέσα» μέχρι και 150.000-200.000 ευρώ, καθώς αγοράζουν ακριβά ποσότητες ρεύματος, τις οποίες αναγκάζονται να πωλούν φτηνότερα στους πελάτες τους.

Από την άλλη πλευρά, μεγάλα οφέλη έχουν αποκομίσει τις μέρες της απεργίας τόσο οι πέντε ιδιωτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που δουλεύουν με φυσικό αέριο, καθώς δουλεύουν στο φουλ (1.500-1.600 MW), όσο και οι εισαγωγείς ρεύματος. Την τελευταία εβδομάδα μόνο η Βουλγαρία έχει πουλήσει προς την Ελλάδα 9.750 MW. *

Ελευθεροτυπία

Η ώρα της κρίσιμης ψηφοφορίας

Στις 14.00 σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Παρά το γεγονός ότι στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ οι ισορροπίες παραμένουν λεπτές, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το νομοσχέδιο αναμένεται να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων και τελικά να υπερψηφιστεί.
Για την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου ...........

προγράμματος απαιτείται απλή πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών.

Οι αντιδράσεις των διαφωνούντων δείχνουν να έχουν καμφθεί, αφού οι περισσότεροι με δηλώσεις τους κάνουν σαφές ότι σκοπεύουν να υπερψηφίσουν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η κυρία Βάσω Παπανδρέου που παρά τη σκληρή κριτική είπε ότι θα υπερψηφίσει, αλλά και ο κ. Ρομπόπουλος που υποστήριξε το ίδιο. Άγνωστο παραμένει μέχρι αυτή την ώρα τι θα πράξει τελικά ο κ. Αλέκος Αθανασιάδης που δημοσίως έχει τοποθετηθεί κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί κατά του Μεσοπρόθεσμου. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε σαφές μιλώντας την Τρίτη το απόγευμα στη Βουλή ότι η ΝΔ «θα καταψηφίσει συντεταγμένα και συνολικά το Μεσοπρόθεσμο», στέλνοντας με αυτό τον τρόπο και ένα μήνυμα στο εσωκομματικό μέτωπο και στους βουλευτές της ΝΔ που σκέφτονται να υπερψηφίσουν, όπως για παράδειγμα έχει δηλώσει η κυρία Έλσα Παπαδημητρίου.

Αρνητική θα είναι η ψήφος και των κομμάτων της αριστεράς, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ όχι αναμένεται να ψηφίσει και ο ΛΑΟΣ.

Κλειστά κρατά προς το παρόν τα χαρτιά της η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, αν και σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος οι βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Υψηλοί ήταν πάντως οι τόνοι στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ έβαλε στο στόχαστρο την τρόικα, την οποία κατηγόρησε για την επιμονή της στην φοροεπιδρομή των χαμηλών εισοδημάτων.

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «αποτυχημένη» την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και επανέλαβε ότι η ΝΔ την καταψηφίζει. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα διλήμματα που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας όπως «Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία», «Μεσοπρόθεσμο ή δραχμή» «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς» και έκανε λόγο για ανοησίες. «Πρόκειται για προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου η οποία δεν πείθει κανέναν απλώς δημιουργεί κακό κλίμα στην αγορά» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής καυτηρίασε την αρνητική στάση της ΝΔ απέναντι στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. «Ο πρόεδρος της ΝΔ κρατάει αποστάσεις γιατί κοιτάει το κομματικό του συμφέρον. Τη στάση όμως της ΝΔ την πληρώνει η ελληνική οικονομία, ο ελληνικός λαός και τα νοικοκυριά» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επιπλέον υποστήριξε ότι «τελούμε υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο. Δεν αποφασίζουμε μόνοι μας. Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να μας πει τι θα έκανε αν ήταν κυβέρνηση. Εδώ διαχειριζόμαστε το μέλλον των απλών ανθρώπων και όχι το κομματικό μας μέλλον».

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε νέο «άνοιγμα» προς την αξιωματική αντιπολίτευση και ζήτησε να συναινέσουν στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την επιτροπή για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Επίσης, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να
συζητήσουν από κοινού το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.


ΤΣΙΠΡΑΣ : Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Με παρέμβαση του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε κυβέρνηση και ΝΔ για την στάση που κρατούν απέναντι στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. «Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προτείνει καμία λύση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε εκ νέου πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Αναφέρθηκε στα επεισόδια στο Σύνταγμα και σημείωσε ότι ολόκληρος ο ελληνικός λαός βρίσκεται αυτές τις μέρες στις πλατείες, ενώ χαρακτήρισε «εκβιαστή» τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Ο λαός δεν θα σκύψει το κεφάλι απέναντι στα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης».


ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αίσθηση πάντως έκανε και η τοποθέτηση της κυρίας Βάσως Παπανδρέου. Παρά τους δραματικούς τόνους που χρησιμοποίησε για να περιγράψει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η οποία όπως είπε μοιραία θα οδηγηθεί στην κατάρρευση, η κυρία Βάσω Παπανδρέου δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. «Αν υπερψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο η χώρα θα οδηγηθεί μετά από ένα διάστημα σε κατάρρευση, αν καταψηφιστεί η κατάρρευση θα είναι άμεση. Δεν είμαι έτοιμη να πω το όχι και να αναλάβω την ευθύνη. Θα ψηφίσω γνωρίζοντας ότι ψηφίζω το μαχαίρι αντί για το πιστόλι», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπανδρέου μιλώντας στη Βουλή.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμφωνημένη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους καθώς όπως είπε το πρόγραμμα δεν βγαίνει και αυτή είναι η μόνη λύση. « Το νέο δάνειο δεν είναι λύση, είναι η επισφράγηση της αποτυχίας μας, δένουμε ακόμα πιο σφιχτά την θηλιά. Μόνη λύση είναι η συμφωνημένη αναδιάρθρωση του χρέους και καλώ την κυβέρνηση να ξεκινήσει την επαναδιαπραγμάτευση», υποστήριξε η κυρία Παπανδρέου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής χαρακτήρισε τα μέτρα «άδικα και αναποτελεσματικά», ενώ εμφανίστηκε βέβαιη ότι θα επιδεινώσουν την κατάσταση, καθώς όπως είπε «θα μας οδηγήσουν σε συνθήκες ανείπωτης φτώχιας και μετά θα χρεοκοπήσουμε». Παράλληλα, η κυρία Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι οι Ευρωπαίοι προετοιμάζουν ήδη το έδαφος για την ελληνική χρεοκοπία και όλα όσα εξελίσσονται είναι απλά αναστολή της εκτέλεσης».

VIDEO ΣΟΚ. Το συνταρακτικό θέαμα ενός σκύλου που θρηνεί.

Το αίσθημα της απώλειας είναι τόσο δυνατό στα ζώα όσο και στον άνθρωπο.

Ίσως τα ζώα να βιώνουν το αίσθημα αυτό ακόμα πιο δυνατά, αφού λειτουργούν τελείως με τα ένστικτά τους και όχι με την “ανθρώπινη λογική.”

Το βίντεο που ακολουθεί, σίγουρα αποτελεί .........

τεράστια απόδειξη αυτού του γεγονότος.

Ένας σκυλάκος, στη θέα του νεκρού φίλου του, όχι μόνο θρηνεί την απώλεια του, αλλά προσπαθεί και να τον επαναφέρει στη ζωή.

Το θέαμα είναι τελείως συνταρακτικό.

Δείτε το βίντεο...



Google+ Project: Το κοινωνικό δίκτυο της Google παρουσιάστηκε επίσημα! [ VIDEO ]

Ο φόβος του Mark Zuckerberg βγήκε αληθινός καθώς η Google παρουσίασε επίσημα το δικό της κοινωνικό δίκτυο, Google+ Project, την Τρίτη (28/06)!

Όλες οι λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης της .........

Google θα είναι παρούσες σε κάθε υπηρεσία της, με τη γνωστή μπάρα πλοήγησης που υπάρχει σε κάθε Google page να περιλαμβάνει πλέον αρκετές επιλογές για πρόσβαση στο Google+ προφίλ σας, ειδοποιήσεις (παρόμοιο με το Facebook) και δυνατότητα sharing οποιαδήποτε στιγμή!

Οι κυριότερες είναι:

Google+ Stream

Ουσιαστικά, το αντίστοιχο News Feed της Google που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μοιράζετε φωτογραφίες, videos, links, την τοποθεσία του κλπ. με τους φίλους του!

Google+ Circles

Η Google διαφοροποιείται από το Facebook, καθώς δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μοιράζεται με ξεχωριστά groups φίλων και όχι με όλους, τοποθετώντας τους σε Circles με λειτουργία drag-and-drop και όμορφα animations.

Google+ Sparks

Είναι η λειτουργία που θα αλλάξει πιθανότατα μια για πάντα τη διαδικασία προτεινόμενων sites, posts κλπ. στην μηχανή αναζήτησης, αφού θα επιβραβεύει τα περισσότερα +1 που δίνουν οι χρήστες σε αυτά.

Google+ Hangouts

Ίσως η μεγαλύτερη καινοτομία της Google, που εστιάζει στις ομαδικές τηλεδιασκέψεις (video chat). Η κάμερα αλλάζει θέση (εικόνα) ανάλογα με το ποιος χρήστης μιλά εκείνη τη στιγμή, αντί να είναι ανοιχτά αρκετά παράθυρα, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να βρίσκουν video chat rooms για να συμμετέχουν σε διάφορες συζητήσεις!

Google+ Mobile

Η mobile έκδοση του Google+ είναι αρκετά απλή και περιλαμβάνει δύο μοναδικές λειτουργίες, instant photo upload και Google+ Huddle. Η πρώτη είναι λίγο αμφιλεγόμενη, αφού η ιδέα είναι να ανεβαίνουν οι φωτογραφίες που τραβά ο χρήστης αυτόματα στο κοινωνικό δίκτυο.

Google+ Huddle

Φοβερή λειτουργία που επιτρέπει το ομαδικό chatting με φίλους που περιλαμβάνονται σε κάποιο από τα Circles που έχετε δημιουργήσει, απευθείας από το Android smartphone σας!



Δήμος Αναστασιάδης - Τάσεις καταστροφής + Lyrics



Οι στίχοι του τραγουδιού


Λείπει η ζωή, αν δεν είσαι εδώ
Χάνεσαι κ εσύ και το μυαλό
Φτάνω ως τα άκρα, φτάνω ως το τέρμα
Βλέπω το βυθό για ουρανό
Θέλεις να ξεφύγεις
Θέλεις πια να φύγεις
Όμως δε μου λες ότι τέλειωσε εδώ

Και εγώ σ' ένα ψέμα καταστρέφω ότι ζω...

Κόβω τη νύχτα στα δύο για να σε βρω
Σπάω τα ρολόγια μη δείχνουν χρόνο νεκρό
Όπου κι αν είσαι θα έρθεις, δε θα χαθείς
Λείπεις κ εγώ έχω τάσεις καταστροφής

Λείπεις μα μπορείς, να 'σαι πάντα εδώ
Δρόμος που δεν έχει γυρισμό
Ζω στο παρελθόν σου, στο λαβύρινθο σου
Πρέπει μια έξοδο να βρω
Θέλεις να ξεφύγεις
Θέλεις πια να φύγεις
Όμως δε μου λες ότι τέλειωσε εδώ

Και εγώ σ' ένα ψέμα καταστρέφω ότι ζω...

Κόβω τη νύχτα στα δύο για να σε βρω
Σπάω τα ρολόγια μη δείχνουν χρόνο νεκρό
Όπου κι αν είσαι θα έρθεις, δε θα χαθείς
Λείπεις κ εγώ έχω τάσεις καταστροφής

Και εγώ σ' ένα ψέμα καταστρέφω ότι ζω

Κόβω τη νύχτα στα δύο για να σε βρω
Σπάω τα ρολόγια μη δείχνουν χρόνο νεκρό
Όπου κι αν είσαι θα έρθεις, δε θα χαθείς
Λείπεις κ εγώ έχω τάσεις καταστροφής

Κόβω τη νύχτα στα δύο για να σε βρω
Σπάω τα ρολόγια μη δείχνουν χρόνο νεκρό
Όπου κι αν είσαι θα έρθεις, δε θα χαθείς
Λείπεις κ εγώ έχω τάσεις καταστροφής

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Ιουνίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.