Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αλλάζει χρήση και διοίκηση το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Σύμφωνα με την «Τελική Πρόταση για την Αναδιάταξη Μονάδων ΕΣΥ» και θα συνδιοικείται με το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Πλούσιο ρεπορτάζ με τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που πυροδότησε στην Κυπαρισσία και την Τριφυλία η δημοσιοποίηση της «Πρότασης λειτουργικών αναδιατάξεων Μονάδων Υγείας ΕΣΥ», που κυκλοφόρησε από τις 29 Ιουνίου στο διαδίκτυο και την Παρασκευή είχε ως πρώτο θέμα στο «Θ», για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Ποια είναι η «Τελική Πρόταση» του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας – Τι ακριβώς προτείνεται

Δηλώσεις εκπροσώπων – στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ που την Παρασκευή επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Δηλώσεις της Προέδρου του Συλλόγου των Εργαζομένων και του Εκπροσώπου Τύπου

Δήλωση του δημάρχου Τριφυλίας

Ανακοινώσεις και των τριών βουλευτών Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ

Το Σάββατο στο «ΘΑΡΡΟΣ» ένα πάρα πολύ πλούσιο και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΡΠΑΣΤΟ.




Σε ενεργούς αγρότες οι ενισχύσεις μετά το 2013

«Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρώτη ειδική έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με το καθεστώς της ενιαίας ενίσχυσης στα πλαίσια της ΚΑΠ μετά το 2013», αναφέρει στο paseges.gr ο προϊστάμενος του γραφείου Βρυξελλών της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Ο Γιάννης Κολυβάς εκπροσώπησε την ΠΑΣΕΓΕΣ.........

στην παρουσίαση της έκθεσης στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη, από τον κ. Cretin - μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Η ειδική έκθεση συνοδεύεται από διάφορες συστάσεις προς εξέταση από την Επιτροπή, στις οποίες περιλαμβάνονται τα εξής:
-χορήγηση των ενισχύσεων σε «ενεργούς» γεωργούς
-αποσαφήνιση του όρου «επιλέξιμη γη»
-αποσαφήνιση του όρου «γεωργική δραστηριότητα», με σκοπό να αποκλείονται δραστηριότητες που δεν προάγουν τη γεωργική παραγωγικότητα, καθώς και τα αγροτεμάχια που δε χρησιμοποιούνται για γεωργικούς σκοπούς.

Πέραν αυτών, συνιστά να λαμβάνεται υπόψη το κόστος των δραστηριοτήτων που συμβάλλουν θετικά στη διατήρηση ή τη βελτίωση του περιβάλλοντος.
Συνιστά, επίσης, η αξία των δικαιωμάτων να βασίζεται στις τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στον τομέα της γεωργίας στις διάφορες περιφέρειες της Ε.Ε. και να επιδιωχθεί μια περισσότερο ισόρροπη κατανομή των ενισχύσεων στο πλαίσιο του ΚΕΕ μεταξύ των γεωργών.

Θάρρος

Για τα "Βλαχέρνια" Τριήμερες εκδηλώσεις στα Φιλιατρά

Θεσμός πολιτισμού έχουν καταστεί, εδώ και χρόνια, τα «Βλαχέρνια» - οι Συναντήσεις Φιλαρμονικών στα Φιλιατρά, που με επιτυχία διοργανώνει ο δραστήριος Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Αποτελούν το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων και των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού! Απόψε ξεκινούν οι τριήμερες εκδηλώσεις της 10ης Συνάντησης Φιλαρμονικών, που με το μουσικό τους περιεχόμενο και την ποιότητά τους θα γαληνέψουν την ψυχή μας και θα μας ταξιδέψουν μελωδικά, αφήνοντας παραδίπλα σκοτούρες και προβλήματα, και δίδοντας μια νότα αισιοδοξίας κι ελπίδας!

Για τη 10η Συνάντηση Φιλαρμονικών, το Σύλλογο ........

Φιλοπροόδων, το Σχολείο Μουσικής και τη Φιλαρμονική, στη νέα πραγματικότητα της κρίσης που διανύουμε αλλά και του νέου Δήμου Τριφυλίας, συναντηθήκαμε στο Πάρκο της Βλαχέρνας (όπου υπάρχει το ιστορικό εκκλησάκι της Παναγίας της Βλαχέρνας, όπως και το «Βορρέειο» Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών και στεγάζεται ο Σύλλογος) με την πρόεδρο του Συλλόγου Βιβή Παντελάκη και τον αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής και δάσκαλο στο Σχολείο Μουσικής Τάκη Φωτεινέα.

Όπως μας είπε η κα Παντελάκη: «Η 10η Συνάντηση Φιλαρμονικών θα ξεκινήσει σήμερα Παρασκευή 1η Ιουλίου με συναυλία της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου της Καλαμάτας στο Πάρκο της Βλαχέρνας στις 10.00 το βράδυ. Η συναυλία θα δοθεί μετά τον εσπερινό που τελείται για τη θρησκευτική γιορτή του Συλλόγου Φιλοπροόδων, που είναι η γιορτή της Παναγίας της Βλαχέρνας. Η δεύτερη συναυλία θα δοθεί το Σάββατο στις 9.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών από τη Δημοτική Φιλαρμονική Πύλου – Νέστορος. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Κυριακή το βράδυ, πάλι στην πλατεία, με συναυλίες της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων και της Φιλαρμονικής Εταιρίας Πύργου “Απόλλων”».

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1926 και βασική του δραστηριότητα είναι το Σχολείο Μουσικής και η Φιλαρμονική, ενώ λειτουργεί χορευτικά τμήματα και παράλληλα φροντίζουν το Πάρκο Βλαχέρνας και τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Βλαχέρνας, ο οποίος είναι Βυζαντινό Μνημείο. Είναι από τους πιο «ζωντανούς» Συλλόγους και ο πλέον δραστήριος στη Μεσσηνία και ευρύτερα, ενώ έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, από την Ακαδημία Αθηνών!
Για τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, η πρόεδρος του Συλλόγου σημείωσε: «Πράγματι βρισκόμαστε σε μια δεινή οικονομική κατάσταση και θέλω να πω ότι ο Σύλλογος Φιλοπροόδων είναι από τους ελάχιστους που διατηρεί Φιλαρμονική. Εκτός από όλες τις άλλες δράσεις και δραστηριότητες, η λειτουργία της αποτελεί το βασικό του μέλημα, ενώ είναι και το μεγαλύτερο και πιο δαπανηρό κομμάτι των δραστηριοτήτων του. Είναι αλήθεια ότι τα οικονομικά του έχουν φτάσει σε ένα τέλμα. Ζούμε προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια εκδήλωση και να έχουμε έσοδα, κι έτσι να πληρώσουμε το προσωπικό μας για τους επόμενους μήνες…».

Όπως πρόσθεσε η κα Παντελάκη, πριν από ένα χρόνο κουβέντιασαν και αναρωτήθηκαν στο Δ.Σ. για την ένταξη της Φιλαρμονική στο νέο Δήμο, όμως αν το Δ.Σ. αποδεχόταν αυτή την πράξη, θα ήταν μια πράξη, ουσιαστικά, αυτοακύρωσής του, αφού η κύρια δραστηριότητα του Συλλόγου είναι η Φιλαρμονική. Έτσι, αποφάσισαν να προσπαθήσουν όσο μπορούν να διατηρήσουν τη Φιλαρμονική.
Η κα Παντελάκη ερωτηθείσα σχετικά απάντησε: «Το μεράκι περισσεύει στο Σύλλογο. Το μεράκι και η στόχευση κάποιων πραγμάτων δε μας λείπουν. Είμαστε ένα Διοικητικό Συμβούλιο που είμαστε ενεργά όλα τα μέλη! Όλα τα μέλη βοηθούν και στηρίζουν! Και δε μας λείπει και το όραμα. Και το όραμα είναι, να έχει αυτός ο τόπος τη μουσική παιδεία που τόσα χρόνια του εξασφαλίζουμε και όχι μόνο αυτό βέβαια».

Απευθυνόμενη στους συμπολίτες της στα Φιλιατρά τούς κάλεσε να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες και να μείνουν κοντά στο Σύλλογο Φιλοπροόδων, να τον στηρίξουν!
Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής και δάσκαλος στο Σχολείο Μουσικής είναι ο Τάκης Φωτεινέας, ένας νέος άνθρωπος με αγάπη για τη μουσική και πραγματικό μουσικό ταλέντο, παλιός μαθητής του Σχολείου Μουσικής και της Φιλαρμονικής του Συλλόγου! «Η μουσική, εκτός από τέχνη, τεχνική, και πολιτισμός, είναι και έμπνευση, έκφραση, δημιουργία, ταξίδι. Η μουσική αποτελεί μια μεγάλη απόλαυση για τον εγκέφαλο” σχολιάζει.
Τι είναι η μουσική για ’σένα; ρωτήσαμε τον αρχιμουσικό: «Τι να πω; Η μουσική εξιτάρει όλες τις αισθήσεις του ανθρώπου! Θα πρέπει να σου γράψω ολόκληρη έκθεση… Για μένα, πλέον, είναι τρόπος ζωής. Είναι όλη μου η ζωή. Ξυπνάω το πρωί, παίζω κιθάρα, βρίσκομαι με τις κόρες μου, τους παίζω κιθάρα, με ακούνε! Είναι τρόπος ζωής!».

Όπως είπε ο κ. Φωτεινέας τα μόνιμα και τακτικά μέλη της Φιλαρμονικής είναι 39, (εκτός από τους φοιτητές που συμμετέχουν όταν μπορούν), αριθμός αρκετά καλός και ικανοποιητικός για μπάντα πόλης της περιφέρειας, ενώ στο Σχολείο Μουσικής συμμετέχουν 30 περίπου παιδάκια. Σχεδόν όλα τα μέλη, με λίγες εξαιρέσεις, είναι μαθητές, νέα παιδιά. Η οικονομική συγκυρία και τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν έχουν επιδράσει και επηρεάσει τη συμμετοχή των παιδιών στο Σχολείο Μουσικής και τη Φιλαρμονική, καθώς οι σπουδές, τα μαθήματα, είναι δωρεάν και ο Σύλλογος τούς προσφέρει τα όργανα. Ωστόσο, όπως είπε ο αρχιμουσικός, «τα παιδιά, όπως είναι το σχολείο σήμερα, η Παιδεία μας, είναι πολύ πιεσμένα με τα μαθήματα και έχουν τόσο λίγο χρόνο, που είναι δύσκολο γι’ αυτά να αντεπεξέλθουν. Στην περιοχή μας τρεις είναι οι διέξοδοι. Ο χορός, ο αθλητισμός (στην Εράνη κυρίως) και η μουσική. Αλλά δεν έχουν χρόνο. Αυτό είναι το πρόβλημα και αυτό έχει αντίκτυπο παντού…».

Για τη συνέχεια, στο περιβάλλον όπως αυτό διαμορφώνεται, σημείωσε: «Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Εγώ έχω προσαρμοστεί. Δεν μπορούμε ν’ αλλάξουμε την κατάσταση…».
Ερωτηθείς αν βλέπει να υπάρχουν νέα παιδιά που θα ακολουθήσουν τη δική του πορεία και διαδρομή στη μουσική, ξεκινώντας και επιστρέφοντας στα Φιλιατρά, απάντησε: «Δεν είμαι αισιόδοξος γι’ αυτό. Τα καλύτερα μυαλά, τους καλύτερους μαθητές τούς παίρνει ο Στρατός για επαγγελματική αποκατάσταση…», για να προσθέσει, ωστόσο, πως ελπίζει από αυτή την κρίση να βγει και κάτι καλό και να αποκτήσουμε, ως πολίτες, ένα όραμα!

Θάρρος

Υπάρχει λόγος να αγοράζουμε γερμανικά προϊόντα;

Η χώρα άρχισε να μοιάζει σαν ένα συγκρότημα συνωστιζόμενης αθλιότητας. Παρά τους κάθε λογής –ενίοτε ταπεινωτικούς- συμβιβασμούς που επιχείρησαν οι έλληνες πολιτικοί με τους Γερμανούς- κυρίως -οι σχέσεις δεν φαίνεται να έχουν πολλά περιθώρια ώστε να μπορούν να γίνουν φιλικές. Άλλωστε ξέρουμε όλοι ότι ανάμεσα στους γερμανούς και στους έλληνες υπάρχουν προηγούμενα.

Οι χαιρετούρες που συχνά-πυκνά βλέπουμε.........

στην τηλεόραση είναι τυπικές και πολλές φορές… στυφές. Είναι ακόμα πασίδηλο ότι σε κάθε συναναστροφή έλληνα πολιτικού, αλλά και πολιτών πολλές φορές, υπάρχει μια εσωτερική, ψυχολογική πίεση έναντι των γερμανών. Φυσικά αποφεύγεται η εκδήλωση της αμοιβαίας και αβυσσαλέας αντιπάθειας των δυο πλευρών για λόγους καθαρά διπλωματικούς.

Θα μου πείτε ξέρουμε εκ των προτέρων ότι είναι μάλλον αδύνατον να κερδίσουμε την μάχη. Όχι γιατί δεν έχουμε την δύναμη και το σθένος αλλά είναι άνιση μάχη και κυρίως είναι στημένη μάχη. Τι μας μένει λοιπόν να κάνουμε; Να ξεκινήσουμε όλοι όμως μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία κατά των γερμανικών προϊόντων. Και σίγουρα σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να έχουμε απώλεια κύρους. Αντιθέτως μάλιστα η εκτίμηση μας είναι ότι θα γίνουμε περισσότερο υπολογίσιμοι.

Πρέπει να καταλάβουν οι Γερμανοί που μίλησαν χθες σε κάποιο ξένο τηλεοπτικό δίκτυο-αλλά και όσοι έχουν την ίδιες απόψεις- υποστηρίζοντας ότι «δεν πρέπει να πληρώνουν άλλο για μας» και ότι «πρέπει να γυρίσουμε στην δραχμή» ότι είμαστε χρόνια τώρα πελάτες τους. Κερδίζουν από την χώρα μας. Και όχι μόνο από τα προϊόντα τους αλλά και από τους αβάσταχτους τόκους των δανείων που μας δίνουν.

Αλλά ας μείνουμε στα προϊόντα. Να απαριθμήσουμε τις μάρκες των γερμανικών αυτοκινήτων; Των γερμανικών καταστημάτων με ηλεκτρικά είδη και είδη τεχνολογίας; Μήπως τα μεγάλα γερμανικά σούπερ μάρκετ;

Πρέπει λοιπόν να περιφρονήσουμε τα προϊόντα τους για ένα διάστημα ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι μας δίνουν ένα ευρώ και τους δίνουμε πέντε. Έχουμε λοιπόν το κουράγιο να τους δώσουμε ένα μάθημα;

Newpost

Η πρόταση του υπουργείου Υγείας για τα Νοσοκομεία

Στην 6η ΥΠΕ Θα ισχύσουν τα εξής:

1. Γ.Ν. – Κ.Υ. Κρεστένων: μετατροπή του σε πλήρες Κ. Υ. Αγροτικού Τύπου, με
μονάδα βραχείας νοσηλείας – αποκατάστασης (5 – 10 κλινικών).
2. Ανάπτυξη όλων των Γ.Ν. – Κ.Υ. (Ληξούρι, Καλάβρυτα, Μολάοι,
Κυπαρισσία), Καμία μετατροπή, αλλά ανάπτυξη ως μονάδες Π.Φ.Υ., βραχείας νοσηλείας, μιας ημέρας χειρουργείων, ΜΤΝ και αποκατάστασης.

13 νοσοκομεία λιγότερα και μετακινήσεις .........

ιατρικού προσωπικού περιλαμβάνει το Σχέδιο Αναδιάταξης του ΕΣΥ που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, η αναδιάρθρωση του ΕΣΥ θα γίνει σε δυο φάσεις: η πρώτη φάση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2011 και περιλαμβάνει 330 κλινών και 550 εργαστηρίων. Η δεύτερη θα έρθει τον Ιανουάριο του 2012 με την αξιολόγηση του προσωπικού και την ενοποίηση τεχνικών, διοικητικών, ξενοδοχειακών κ.α. υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία.

Από τον Ιανουάριο του 2012 αναμένεται και η ένταξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ερρίκος Ντυνάν, του Αιγινήτειου, του Αρεταίειου και του Ευγενίδειου.

Από το... χάρτη του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα «σβηστούν» τα Γενικά Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου στην Εύβοια, που μετατρέπονται σε Μονάδες Βραχείας ή ημερήσιας νοσηλείας υπό το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και το Σπηλιοπούλειο στην Αθήνα θα λειτουργήσουν ως Μονάδες Χρονίων Παθήσεων, όπως αναπνευστικές, καρδιολογικές, μεταβολικές και άλλες παθήσεις. Κάτι παρόμοιο θα γίνει και με το «Αγία Βαρβάρα» στη Δυτική Αττική.

Προτείνεται επίσης να κλείσουν τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία Αττικής («Δαφνί»), Πέτρας Ολύμπου, Θεσσαλονίκης, Κερκύρας, Τρίπολης και Χανίων.

Το σχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα τεθεί σε 15ημερη δημόσια συζήτηση, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενημερωθεί και η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Η υπουργική απόφαση αναμένεται στις 20 Ιουλίου και από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία των συνενώσεων.

Η πρόταση του υπουργείου προβλέπει μείωση του αριθμού των Διοικητικών Συμβουλίων από 133 σε 83 και των διοικητών σε 78, ενώ δημιουργούνται 23 νέες θέσεις αναπληρωτών διοικητών για τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία. Το σύνολο των Διοικητών και των Αναπληρωτών Διοικητών ανέρχεται σε 145 αντί 175 (συν δύο Γενικοί Διευθυντές) που είναι σήμερα.

Σήμερα, οι κλίνες που λειτουργούν στο ΕΣΥ είναι περίπου 35.000 (46.000 είναι οι οργανικές), το σύνολο των νοσηλευθέντων το 2010 υπερέβη τα 2 εκατομμύρια, η Μέση Διάρκεια Νοσηλείας (ΜΔΝ) προσεγγίζει τις 4 ημέρες και η κάλυψη πλησιάζει το 70%. Οι κλινικές και λοιπές μονάδες είναι περίπου 2.000 στα 131 Νοσοκομεία (με σημαντικά όμως προβλήματα στην ουσιαστική ύπαρξή τους), συνεπώς οι κλίνες ανά κλινική είναι 17 - 18, πολύ λιγότερες από τη σύσταση σχετικού νόμου για 25 κλίνες.

Στόχος είναι οι κλινικές κατά μέσο όρο να πλησιάζουν τις 25 κλίνες, συνεπώς να μειωθούν 10 - 15% (1.700 και κάτω) χωρίς να δημιουργούνται υπερμεγέθεις κλινικές.

Αναλυτικά η πρόταση του υπουργείου εδώ




Δήλωση Νάντιας Γιαννακοπούλου για το νοσοκομείο κυπαρισσίας

Σχετικά με τη δημοσίευση της τελικής πρότασης για την αναδιάταξη των μονάδων του Ε.Σ.Υ. στη Μεσσηνία, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Έχω διαφωνήσει ριζικά με την όποια υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, το οποίο εξυπηρετεί τον δυτικό άξονα του νομού Μεσσηνίας και μέρος του νομού Ηλείας. Γιατί άλλο πράγμα είναι η συν-διοίκηση των νοσοκομείων και η διοικητική ενοποίησή τους σε ένα ΝΠΔΔ και άλλο πράγμα η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου που μέχρι πρότινος φημολογούνταν.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που η τελική πρόταση ........

για την αναδιάταξη των μονάδων του ΕΣΥ προβλέπει ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα συνεχίσει να λειτουργεί ως Νοσοκομείο με 80 κλίνες και Αναπληρωτή Διοικητή και έτσι δεν θα υποβαθμιστεί η λειτουργία του. Με την τελική του αυτή πρόταση το Υπουργείο Υγείας στοχεύει στον εξορθολογισμό των δαπανών στην υγεία γενικά και στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες».

Βουδούρης και Γιαννακοπούλου για την αναδιοργάνωση του Ε.Σ.Υ.

Στην τελική πρόταση για την αναδιάταξη των μονάδων του Ε.Σ.Υ., η οποία είδε σήμερα 01/07/11 το φως της δημοσιότητας, περιλαμβάνεται πρόταση διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ΕΣΥ με βάση τις τωρινές λειτουργούσες κλίνες.

Η παραπάνω πρόταση, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει συν-διοίκηση Νοσοκομείων (Συγκροτημάτων) με κοινό Διοικητή και Διοικητικό Συμβούλιο.

Απώτερος σκοπός του όλου εγχειρήματος ........

είναι η πλήρης ενοποίηση των συνδιοικούμενων ή διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, σε ένα ΝΠΔΔ, με στόχο την πλήρη ενοποίηση των υπηρεσιών, ιδιαίτερα στον τομέα των ξενοδοχειακών, διοικητικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Σχετικά με την, αναφερόμενη στην παραπάνω πρόταση, διοικητική συνένωση των νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας κατά τα πρότυπα της οργάνωσης των μονάδων του Ε.Σ.Υ. σε όλη την επικράτεια, αύριο 02/07/11, οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ του νομού Μεσσηνίας θα επισκεφθούν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση ενιαίας διοίκησης των νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας με τη διοίκηση και τους εργαζομένους.

Νάντια Γιαννακοπούλου
Οδυσσέας Βουδούρης

Οδυσσέας Βουδούρης: Όχι επικίνδυνους πειραματισμούς με το νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός μικρού νοσοκομείου, στενά συνδεδεμένου με την τοπική κοινωνία, που εξυπηρετεί βασικές καθημερινές ανάγκες των πολιτών. Είναι γεγονός ότι οι συνθήκες λειτουργίας των νοσηλευτικών μονάδων έχουν αλλάξει ριζικά τις τελευταίες δεκαετίες. Οι ιατρό-τεχνολογικές εξελίξεις, η αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας φροντίδας, η συντόμευση των αποστάσεων έχουν καταστήσει αναγκαίες αλλαγές, οι οποίες δυστυχώς δεν έγιναν.

Η επιταγή αποκέντρωσης του ΕΣΥ, περιφερειακής συγκρότησης και σχεδιασμού έγιναν αντιληπτές το 2001 από τον τότε υπουργό Υγείας, Αλέκο Παπαδόπουλο, ο οποίος προχώρησε σε μια ριζική αναβάθμιση του συστήματος υγείας.

Το Περιφερειακό Σύστημα Υγείας Πελοποννήσου, που.........

είχα τότε την τιμή να προεδρεύσω, εκπόνησε, όπως και άλλα ΠεΣΥ, ένα Επιχειρησιακό Σχέδιο, πρωτοποριακό γεγονός για την Ελλάδα. Δυστυχώς η επόμενη κυβέρνηση έσπευσε να το κρύψει στο συρτάρι, χωρίς βέβαια καν να το αντικαταστήσει με ένα άλλο, της αρέσκειάς της. Το αποτέλεσμα είναι όλα αυτά τα χρόνια τα νοσοκομεία πορεύονται, χωρίς συνολικό σχεδιασμό σε επίπεδο νομού ή περιφέρειας.

Ο νομός Μεσσηνίας έχει την ιδιαιτερότητα να διαθέτει δυο νοσοκομεία. Πέραν των ιστορικών λόγων, αυτό εξηγείται και από γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της Τρυφιλλίας. Είναι αυτονόητο ότι αυτά τα δυο νοσοκομεία υπόκεινται σε μια ιεράρχηση, με το νοσοκομείο της Καλαμάτας να παίζει τον κεντρικό ρόλο και το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας να έχει έναν τοπικό προσανατολισμό για τις βασικές νοσηλευτικές ανάγκες της περιοχής. Τα δυο αυτά νοσοκομεία όμως δεν μπορούν να συγχωνευτούν. Ο βασικός λόγος είναι η γεωγραφική απόσταση που τα χωρίζει. Η τηλεϊατρική υπάρχει. Η τηλεδιοίκηση όμως όχι. Το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας χρειάζεται έναν επικεφαλή με συνεχή καθημερινή παρουσία και ολοκληρωμένη διοικητική αρμοδιότητα. Η «εφεύρεση» ενός τοπικού υποδιοικητή αποτελεί απλώς ένα γραφειοκρατικό τέχνασμα. Αν το θέμα σχετίζεται με την ανάγκη μισθολογικής περικοπής ας βρούμε άλλους τρόπους να το αντιμετωπίσουμε.

Η μοναδική «συγχώνευση» που απαιτείται είναι η ενσωμάτωση όλων των νοσηλευτικών μονάδων σε ένα αποκεντρωμένο, αυτόνομο περιφερειακό σύστημα. Και βέβαια δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός Διοικητικού Συμβουλίου σε επίπεδο νοσοκομείου, πεποίθησή που έχω εκφράσει επανειλημμένα. Διότι ένα ΔΣ υπάρχει για να χαράζει πολιτική, όχι για να την εφαρμόζει. Και δεν υπάρχει πολιτική υγείας σε επίπεδο νοσοκομείου, υπάρχει μόνο εφαρμογή. Η πολιτική υγείας χαράζεται σε επίπεδο κεντρικό και εξειδικεύεται σε επίπεδο περιφερειακό. Για τον λόγο αυτό, πολύ σωστά η περιφερειακή συγκρότηση του νόμου 2889/2001, είχε θεσπίσει ΔΣ σε επίπεδο ΠεΣΥ και συμβούλιο διοίκησης σε κάθε νοσοκομείο.

Οι «κύκλοι νοσοκομείων» εμφανίζονται σήμερα ως μια ενδιάμεση λύση, που προσθέτει ένα γραφειοκρατικό μηχανισμό στο ήδη ασαφές τοπίο της περιφερειακής συγκρότησης του συστήματος υγείας. Επομένως, θεωρώ καθήκον μου, βάσει και της εμπειρίας μου, τόσο ως μάχιμος ιατρός όσο και γνώστης της διοικητικής πραγματικότητας, να εκφράσω τις επιφυλάξεις μου σε τέτοιους πειραματισμούς.

Επαναλαμβάνω την πάγια θέση μου: η περιφερειακή συγκρότηση είναι σήμερα το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του ΕΣΥ. Αυτή η συγκρότηση πρέπει να γίνει σε ένα και μοναδικό επίπεδο, την καλλικρατική περιφέρεια, υπό την άμεση εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και αναλαμβάνοντας όλες της συνιστώσες του συστήματος υγείας: το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και την πρόνοια.

Η σκέψη να μετατραπεί το νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε Κέντρο Υγείας και βραχείας νοσηλείας είναι ένας ακόμη πειραματισμός, άκαιρος και επικίνδυνος. Καταρχήν δεν υπάρχει μελέτη που να στηρίζει μια τέτοια πρόταση. Ας θυμίσουμε ότι η τότε πρόταση του ΠεΣΥ Πελοποννήσου για την συν-λειτουργία των δυο νοσοκομείων, στη βάση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Σχεδίου, διήρκησε πάνω από έναν χρόνο με εμπλοκή ελλήνων και ξένων εμπειρογνωμόνων. Η τεκμηρίωση μιας τέτοιας μετατροπής δεν επιδέχεται καμία προχειρότητα. Επιπλέον, τα προφανή δεδομένα που γνωρίζουμε δεν συνηγορούν για μια τέτοια εξέλιξη. Αντιθέτως, όλα δείχνουν ότι το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο της συμπληρωματικής του λειτουργίας με το νοσοκομείο Καλαμάτας, οφείλει να καλύψει βασικές ανάγκες του παθολογικού, χειρουργικού και παιδιατρικού τομέα, στηρίζοντας και την άριστη μονάδα τεχνητού νεφρού. Επίσης κάθε πρόταση θα πρέπει να λάβει υπόψη της τη μελετητική δουλειά που έγινε πριν από λίγα μόλις χρόνια, έτσι ώστε να μην προσπαθούμε κάθε τόσο να εφεύρουμε την πυρίτιδα.

Είναι γεγονός ότι καθυστερούμε εδώ και χρόνια να πάρουμε τις απαραίτητες γενναίες αποφάσεις για την αναβάθμιση του ΕΣΥ. Η παρούσα κυβέρνηση έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, κυρίως για τον έλεγχο των δαπανών, που είχαν εντελώς εκτροχιαστεί υπό την προηγούμενη κυβέρνηση. Πρέπει τώρα, όχι να αναλωθούμε σε επιμέρους μικρά βήματα, αλλά να παρουσιάσουμε το όραμά μας για την υγεία με ένα συνολικό σχέδιο τόσο για την Υγεία όσο και για το βασικό εργαλείο που την υπηρετεί, δηλαδή το εθνικό σύστημα υγείας.

Επιφυλάξεις Καραμπάτου για την Ίδρυση Κυριακάτικης Αγοράς στην τοπική κοινότητα Αρφαρών

Επιστολή στην Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης / τμήμα Τοπικής Ανάπτυξης και την Αντιδήμαρχο κα. Ντίντα Παναγιώτα σχετικά με την ίδρυση Κυριακάτικης αγοράς στην τοπική κοινότητας Αρφαρών Μεσσηνίας απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος με την οποία Θέτει τον προβληματισμό του για την ίδρυση της προτεινόμενης αγοράς θα πρέπει να εξεταστεί, αφού εκπονηθεί μελέτη κόστους-οφέλους, που να λαμβάνει υπόψη της τις εξελίξεις στη ζήτηση προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικά η Επιστολή Καραμπάτου αναφέρει:


Κυρία Αντιδήμαρχε,
Σε συνέχεια του πιο πάνω σχετικού σας εγγράφου, θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:
Η πρόταση ίδρυσης Κυριακάτικης Αγοράς στην τοπική κοινότητα Αρφαρών δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξετάζεται στο στενό τοπικό πλαίσιο, αλλά θα πρέπει να αξιολογείται με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή μας.
Κι αυτό διότι:
• Μια τέτοια αγορά δεν απευθύνεται μόνο στους κατοίκους της όποιας τοπικής κοινότητας, αλλά σε (δυνητική) πελατεία της ευρύτερης περιφέρειάς της.
• Όμως στην ευρύτερη περιοχή μας υπάρχει μια τοπική Αγορά (το στεγασμένο εμπόριο) που διέρχεται μια καταλυτική κρίση λόγω του μεγάλου περιορισμού της ζήτησης προϊόντων. Κατά συνέπεια, η δημιουργία πόλων εμπορίου, που θα ανταγωνίζονται το στεγασμένο εμπόριο, και μάλιστα από ευνοϊκή θέση (κυρίως με μειωμένα λειτουργικά έξοδα), δεν θα ήταν ό,τι πιο φρόνιμο στις παρούσες συνθήκες.
• Ταυτόχρονα στην περιοχή μας υπάρχουν και άλλες υπαίθριες αγορές (π.χ. Καλαμάτας, Κοπανάκι κ.α.), που επίσης, σε συνθήκες κάθετου περιορισμού της ζήτησης θα υποστούν σοβαρές συνέπειες από την ίδρυση μιας νέας κυριακάτικης αγοράς σε κοντινή απόσταση.
• Τέλος, είναι γνωστό, ότι οι αγορές αυτές, ακόμη και αν ξεκινήσουν ως ελεγχόμενες, καταλήγουν να εξελιχθούν συνήθως σε κέντρα παραεμπορίου και παραοικονομίας, κυρίως λόγω της αδυναμίας των ελεγκτικών μηχανισμών να παρέμβουν αποτελεσματικά.

Για τους άνω λόγους, πιστεύουμε ότι η ίδρυση της προτεινόμενης αγοράς θα πρέπει να εξεταστεί, αφού εκπονηθεί μελέτη κόστους-οφέλους, που να λαμβάνει υπόψη της τις εξελίξεις στη ζήτηση προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή, την τυχόν δυνατότητα άντλησης νέας ζήτησης, η οποία με τις παρούσες συνθήκες παραμένει αβέβαιη, και γενικά όλες τις παραμέτρους κόστους (κοινωνικοοικονομικού και ιδιωτικοοικονομικού, συμπεριλαμβανομένων των συνεπειών του παραεμπορίου) αλλά και οφέλους για την τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή.
Θα παρακαλούσαμε να τεθεί υπόψη μας η μελέτη αυτή, εφόσον προωθηθεί, προκειμένου να εκφέρουμε τεκμηριωμένη γνώμη επί του θέματος. Μέχρι τότε και για τους λόγους, που καταγράφουμε ανωτέρω, είμαστε αντίθετοι στην ίδρυση της εν λόγω αγοράς.


Με εκτίμηση,


Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΔΩ το έγγραφο της Αντιδημάρχου κ.
Ντίντας Παναγιώτας η οποία ζητά την γνωμοδότηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας




Αμεση αντίδραση του Δημήτρη Κουσελά για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Μετά τη φημολογία που υπήρξε, σχετικά με την υποβάθμιση του νοσοκομείου Κυπαρισσίας σε κέντρο υγείας και νοσοκομείου βραχείας θεραπείας, ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς επικοινώνησε δύο φορές με τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχάλη Τιμοσίδη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Νίκολαο Πολύζο.

Τους ενημέρωσε για την κατάσταση που .........

έχει δημιουργηθεί, τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων και των φορέων της περιοχής μας και τους υπογράμμισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί καμία υποβάθμιση του εν λόγω Νοσοκομείου.

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι ένα Νοσοκομείο που καλύπτει υγειονομικά τη Νοτιοδυτική Ελλάδα από τον Πύργο μέχρι την Πύλο, και ιδιαίτερα την τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή της Τριφυλίας-Πυλίας.
Αυτά άλλωστε είχαν αναλυθεί στον κύριο Τιμοσίδη όταν πριν περίπου 3 μήνες τον είχε επισκεφτεί στο γραφείο του με τις Διοικήσεις του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και του ΚΑΦΚΑ.

Ο κ. Τιμοσίδης (στη δεύτερη επικοινωνία που είχε μαζί του σήμερα) καθώς και ο κ. Πολύζος τον ενημέρωσαν ότι:

• Οι προτάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι οι παλιές προτάσεις Λιαρόπουλου που δεν απηχούν τη πολιτική βούληση του Υπουργείου

• Σήμερα το απόγευμα θα δοθεί η πρόταση διαλόγου(βγαίνει στο διαδίκτυο) του Γενικού Γραμματέα κ. Πολύζου με βάση την οποία το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν υποβαθμίζεται.

• Θα εξακολουθήσει να λειτουργεί με όλες του τις κλινικές του και τα κρεβάτια που διαθέτει χωρίς την παραμικρή αλλαγή. Το μόνο που θα αλλάξει είναι η Διοίκησή του, η οποία θα είναι ενιαία σε επίπεδο Νομού, δηλαδή Διοικητής θα είναι από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και Αναπληρωτής Διοικητής από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Στην Κυπαρισσία θα λειτουργεί ολιγομελές Συμβούλιο Διοίκησης για την καθημερινή Διαχείριση.

• Για τα παραπάνω ο κ. Κουσελάς ενημέρωσε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, τον Σύλλογο των εργαζομένων και τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο κ. Κουσελάς θα παρακολουθήσει σε στενή συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους την όλη εξέλιξη, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι διαβεβαιώσεις που έλαβε θα τηρηθούν στο ακέραιο και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα εξακολουθήσει να παίζει τον αναντικατάστατο ρόλο που έχει.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑΔΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ





Κέντρο Υγείας - βραχεία το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Σύμφωνα με την «Πρόταση λειτουργικών αναδιατάξεων Μονάδων Υγείας ΕΣΥ» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας

Τύμπανα πολέμου άρχισαν να ηχούν από χθες στην Κυπαρισσία μετά τη δημοσιοποίηση της «Πρότασης λειτουργικών αναδιατάξεων Μονάδων Υγείας ΕΣΥ» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, των διοικητών Υ.Πε. και του ΚΕΣΥΠΕ.

Σύμφωνα με αυτή, προτείνεται ουσιαστικά η............

κατάργηση του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας με τη σημερινή του μορφή και λειτουργία και η μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας – νοσοκομειακή μονάδα βραχείας νοσηλείας. Μετά και από αυτό αναμένονται από πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς παράγοντες, φορείς και συλλόγους, αλλά και τους πολίτες δυναμικές και μαζικές αντιδράσεις, για την αποτροπή μιας τέτοιας δυσμενούς εξέλιξης για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΘΑΡΡΟΥΣ» ΩΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ…………………… την οποία και ευχαριστούμε για την παραχώρηση.

Καταργούν το Νοσοκομείο και το κάνουν Κ.Υ. – νοσοκομειακή μονάδα βραχείας νοσηλείας;

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Τύμπανα πολέμου άρχισαν να ηχούν από χθες στην Κυπαρισσία, μετά τη δημοσιοποίηση της «Πρότασης λειτουργικών Αναδιατάξεων Μονάδων Υγείας ΕΣΥ» της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, των διοικητών Υ.Πε. και του ΚΕΣΥΠΕ. Σύμφωνα με αυτή, στην «Εξέταση Μετατροπής χρήσης Νοσοκομείων – Κ.Υ. για την 5η Δ.Υ.Πε. προτείνεται: «Καμία μετατροπή, αλλά ανάπτυξη των Γ.Ν. – Κ.Υ. Κύμης και Καρύστου σε νέα μορφή ΚΥ-νοσοκομειακών μονάδων βραχείας νοσηλείας», ενώ για την 6η Δ.Υ.Πε. (Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας) προτείνεται: «Γ.Ν.-Κ.Υ. Κρεστένων, και ανάλογη με ανωτέρω ανάπτυξη όλων των Γ.Ν. – Κ.Υ. (Ληξούρι, Καλάβρυτα, Μολάοι, Κυπαρισσία)». Δηλαδή, προτείνεται ουσιαστικά η κατάργηση του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας με τη σημερινή του μορφή και λειτουργία και μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας – νοσοκομειακή μονάδα βραχείας νοσηλείας. Μετά και από αυτό αναμένονται από πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς παράγοντες, φορείς και συλλόγους, αλλά και τους πολίτες δυναμικές και μαζικές αντιδράσεις για την αποτροπή μιας τέτοιας δυσμενούς εξέλιξης για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

ΘΑΡΡΟΣ

Οι ανίκανοι κατάργησαν και τις δωρεάν διακοπές της Εργατικής Εστίας

Το πρωί χωρίς να γνωρίζουμε τι θα επακολουθήσει κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας του Ιουλίου κάναμε χιούμορ με την γνωστή φράση του αείμνηστου Αντρέα Παπανδρέου:"Ε, να μη χαλάσουμε και τα μπάνια του λαού!" !!!!
Ρωτάγαμε: "Που πήγαν τα μπάνια του λαού;" και παραθέματα κάποιες όμορφες φωτογραφίες από την παραλία της Ψάθας του Δήμου Βιλίων για να χαλαρώσουμε λίγο με την ευκαιρία της πρωτομηνιάς.

Που να ξέραμε ότι λίγη ώρα αργότερα .........

θα αποδεικνυόμασταν προφήτες;
Κάποιοι ανίκανοι φρόντισαν να καταργήσουν τις δωρεάν διακοπές που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.
Τα μπάνια του λαού και συγκεκριμένα των δικαιούχων της Εργατικής Εστίας που ήταν προγραμματισμένα για τα δύο πρώτα δεκαήμερα του Ιουλίου μετατίθενται για το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου για τεχνικούς λόγους,όπως λέει η πρόεδρος του Οργανισμού κυρία Βάσω Τσιμπίδα!!!!

Στην ουσία όμως οι διακοπές αυτών των ανθρώπων ακυρώνονται-καταργούνται αφού ήδη έχουν προγραμματίσει και πάρει τις άδειές τους κι αφ' ετέρου το Σεπτέμβρη που λέει η κυρία Πρόεδρος αρχίζουν τα σχολεία κι έτσι αντικειμενικά ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι παίρνουν και πάλι άδεια δεν γίνεται να φύγουν!

Συγχαρητήρια σε όλους όσους κατάφεραν αυτό τον άθλο.
Και καλά να περάσουν στις διακοπές τους μια κι αυτοί θα πάρουν κανονικά τις άδειές τους αφού για τους ίδιους δεν υφίστανται οι "τεχνικοί λόγοι" που καταργούν τις δωρεάν διακοπές του λαού.

Για την ιστορία και μόνο διαβάστε τις δηλώσεις της προέδρου του Ο.Ε.Ε:

"Υπάρχει τεχνικό πρόβλημα που είναι πέρα από τον Οργανισμό, δεν υποκρύπτεται τίποτα πίσω απο αυτό. Αναγκαστήκαμε να μεταθέσουμε τις 2 πρώτες εκδρομές στις ημερομηνίες των δύο τελευταίων του Σεπτεμβρίου, τα εισιτήρια ισχύουν, δεν υπάρχει κανένα θέμα και οι εκδρομές θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Είναι τεχνικά θέματα που δυστυχώς είναι πέρα από τις αποφάσεις του Οργανισμού. Δεν υποκρύπτεται ούτε οικονομικό θέμα, ούτε ακύρωση. Εχουν ξανασυμβεί και στο παρελθόν αυτά.
Έπρεπε να έχουμε την έγκριση του προσυμβατικού ελέγχου. Από τον Οργανισμό τα έγγραφα πήγαν κανονικά πριν ένα μήνα. Κατανοώ την ταλαιπωρία του κόσμου, πλην όμως θα πρέπει να κατανοήσετε και εμάς καθώς το θέμα μας υπερβαίνει. Χθες το μεσημέρι το πληροφορηθήκαμε και αμέσως οι υπάλληλοι του Οργανισμού επικοινωνούν με τους δικαιούχους τηλεφωνικά.

Σήμερα πήραμε την κανονική απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο για την μετάθεση των εκδρομών, είναι άλλωστε όρος της προκήρυξης αυτό. Όταν υπάρχουν θέματα που υπερβαίνουν τον Οργανισμό μπορούμε να μεταθέτουμε τις εκδρομές. Δεν είχαμε πιο πριν την ενημέρωση.

Το μάθαμε χθες το μεσημέρι. Αυτό δε γίνεται για πρώτη φορά, έχει γίνει και στο παρελθόν πάρα πολλές φορές. Δεν είναι θέμα υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι θέμα χρημάτων. Όλες οι συμβάσεις πηγαίνουν σε προσυμβατικό έλεγχο, είναι θέμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Υπολογίζαμε πως μέσα σε ένα μήνα θα είχαμε τελειώσει αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Ζητάμε συγνώμη από τους δικαιούχους αλλά είναι τεχνικά θέματα που υπερβαίνουν τον Οργανισμό".

Ζειδωρον

Και το όνομα αυτού: Νίκος Κακαλέτρης.

Ο Νίκος Κακαλέτρης θα είναι ο νέος προπονητής της Εράνης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο στο δύσκολο και αρκετά απαιτητικό πρωτάθλημα του ου Ομίλου της Δ΄ Εθνικής.

Η λύση του Νίκου Κακαλέτρη επιλέχθηκε ως η καλύτερη από τον Βαγγέλη Σταθόπουλο μιας και οι δυο πλευρές ταιριάζουν γάντι με την φιλοσοφία τους η οποία είναι η ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών από την περιοχή.
Η Επιλογή του κ. Κακαλέτρη βρήκε υποστήριξη και από τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης και έτσι η συμφωνία έρχεται να εκπληρωθεί με επαφές που είχαν γίνει πρίν απο δυο χρόνια.
Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος σχολίασε την επιλογή Κακαλέτρη χαρακτηρίζοντας την ως την καλύτερη δυνατή για την Εράνη και μάλιστα από τους αρχικούς “στόχους”.

Ανάλογη είναι η ευαρέσκεια από την πλευρά του .......

Νίκου Κακαλέτρη, ο οποίος ανέφερε: “Συμφώνησα με ένα πολύ νοικοκυρεμένο σωματείο, το οποίο έχει δώσει τα δικά του δείγματα γραφής σε βάθος χρόνου. Το γεγονός ότι είναι οργανωμένο και φιλόδοξο με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο.

Αναλογιζόμενος το νέο πρωτάθλημα που έχει πολλές ιδιαιτερότητες και υψηλό βαθμό δυσκολίας μας υποχρεώνει να διευθετήσουμε πολύ γρήγορα όλα τα επιμέρους ζητήματα ώστε κατά την έναρξη της προετοιμασίας όλα να είναι έτοιμα.

Αν και θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις και την ανακοίνωση της προκήρυξης του πρωταθλήματος για να δούμε τι ακριβώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε, λέει πολλά η απόφαση της ΕΠΟ ότι από τις 14 ομάδες του ομίλου θα πέφτουν οι 8...

Ο βασικός κορμός της ομάδας θα παραμείνει ο ίδιος και θα γίνουν κάποιες ποιοτικές προσθήκες που θα επιτρέψουν στην ομάδα ν΄ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου” εξηγεί ο Νίκος Κακαλέτρης που θα έχει στο πλευρό του ως βοηθό και γυμναστή τον Νίκο Καρδακάρη, με τον οποίο υπήρξαν “δίδυμο” και σε άλλες ομάδες, μεταξύ των οποίων και στην Καλαμάτα.

Εράνη Φιλιατρών

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΝΗΣΟΣ 2" [ VIDEO ]

Η Νήσος, η ταινία που έσπασε ταμεία τον Δεκέμβρη του 2009, επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη τον Ιανουάριο του 2012 πιο αστεία από ποτέ. Μαζί της, όλοι οι αγαπημένοι πρωταγωνιστές της πρώτης ταινίας που θα «συνασπιστούν» για ένα κοινό σκοπό: έναν χαμένο θησαυρό από την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Στην Νήσο 2, μπροστάρηδες θα είναι και πάλι οι «τέσσερις εξουσίες», ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Μπάμπης), ο Μιχάλης Μαρίνος (παπά Λάμπρος), ο Δημήτρης Τζουμάκης (Άγης) και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Αποστόλης). Δίπλα τους η αφρόκρεμα της σύγχρονης ελληνικής κωμωδίας που περιλαμβάνει τους «παλιούς» Ελένη Καστάνη (Ολυμπία), Ελισάβετ Κωνσταντινίδου (Αγγέλα), Τάνια Τρύπη (Λούλα), Ζέτα Δούκα (Αφροδίτη), Δάφνη Λαμπρόγιαννη (Εύα), Παύλο Ορκόπουλο (Θωμά), Μιχάλη Γιαννικάκη (Νικήτα), Αλέξανδρο Γιάννου (Ιορδάνη), Κωνσταντίνο Δανίκα (Γιατρό), Σόλωνα Τσούνη (Αλέξανδρο), Πόπη Χριστοδούλου (γυναίκα Νικήτα). Νέοι χαρακτήρες στο καστ της Νήσου 2, ο Νίκος Γεωργάκης (Όττο), ο Σωτήρης Καλυβάτσης (Τζέρι) και η Αγγελική Λάμπρη (Χαρά). Στο ρόλο του παππού Αποστόλη για δεύτερη φορά ο Κώστας Βουτσάς.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται αυτές τις ........

μέρες σε Αθήνα και Σίφνο, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου (Στο Παρά Πέντε), ενώ το σενάριο υπογράφουν και πάλι, η Έλενα Σολωμού και ο Κωστής Παπαδόπουλος. Παραγωγός της ταινίας είναι ο Γιάννης Ιακωβίδης (Νήσος, Bank Bang). Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Τάσου Ζαφειρόπουλου, τα σκηνικά της Κικής Πίττα και τα κουστούμια της Κατερίνας Παπανικολάου.

Τον Δεκέμβρη του 2009 ένα ολόκληρο νησί με μπροστάρηδες τις τέσσερις «εξουσίες» ήρθαν στα μαχαίρια για μια διαθήκη. Η κατάληξη;

Κάποιοι από τους ήρωες οδηγήθηκαν στη φυλακή, κάποιοι έμειναν στο νησί και κάποιοι πήραν των ομματιών τους. Κι ερχόμαστε στο σήμερα… υποτίθεται πέντε χρόνια μετά!

Ο Μπάμπης (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), ο Άγης (Δημήτρης Τζουμάκης) και η Αφροδίτη (Ζέτα Δούκα) εκτίουν τις ποινές τους. Ο πρώτος σε λίγο αποφυλακίζεται με αναστολή, ο δεύτερος έχει μπροστά του πολλά χρόνια, ενώ η χήρα αποφυλακίζεται κανονικά.

Την ίδια στιγμή, ο παπά Λάμπρος (Μιχάλης Μαρίνος) δεν έχει ποίμνιο πια. Εκτίει μια άλλου είδους ποινή, καθώς η Ιερά Μητρόπολη του επέβαλε το επιτίμιο της «εθελοντικής προσφοράς» σε κρατουμένους.

Η μοίρα τα φέρνει έτσι που δύο μόλις ημέρες πριν την αποφυλάκιση, Μπάμπης και Αφροδίτη, γίνονται κατά λάθος μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη στον παπά Λάμπρο. Μαθαίνουν για την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρού στο νησί, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, η θέση του οποίου υπάρχει σημειωμένη σε κάποιο χάρτη διαιρεμένου σε δύο κομμάτια. Ο ετοιμοθάνατος δίνει στον παπά Λάμπρο τον μισό χάρτη, αλλά πριν προλάβει να αποκαλύψει το όνομα του κατόχου του υπόλοιπου χάρτη, την «κάνει» για τα Ηλύσια πεδία!

Ο Μπάμπης επωφελείται της ευκαιρίας και εκβιάζει τον παπά Λάμπρο, για να γίνει συνεταίρος του. Ο Άγης μαθαίνοντας για τον θησαυρό οργανώνει την απόδραση του. Η Αφροδίτη, εμπλέκεται στην ιστορία με την σύμπραξη της Εύας (Δάφνη Λαμπρόγιαννη) και του Όττο (Νίκος Γεωργάκης), ενός γερμανού που δεν είναι σε καμία περίπτωση ο ήσυχος άνθρωπος που δείχνει.

Χωρίς να γνωρίζουν οι μεν για τους δε, θα κατέβουν όλοι στο νησί, όπου και θα ξεκινήσει ένα ανελέητο «κυνήγι χαμένου θησαυρού». Στο χάος που θα ακολουθήσει, θα εμπλακούν όλοι οι παλιοί γνώριμοι, μεταξύ των οποίων και το φάντασμα της… Ολυμπίας (Ελένη Καστάνη).



Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στην Κυπαρισσία

Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2011 θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Τριφυλίας και στη Δημοτική Ενότητα της Κυπαρισσίας το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Πρόκειται για γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας και θα συμμετέχουν περισσότεροι από 60 επίλεκτοι αθλητές και πρωταθλητές της ποδηλασίας που ανήκουν στις ΕΔ και τα ΣΑ, μεταξύ των οποίων και παγκόσμιοι πρωταθλητές.
Ο αγώνας θα γίνει σε σιρκουί απόστασης .....

60 χιλιομέτρων με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας σε μια εντυπωσιακή τελετή την οποία καλούμεθα όλοι να παρακολουθήσουμε.

Τους αγώνες διοργανώνει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας με την συνδρομή του Δήμου Τριφυλίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, υπό την εποπτεία του Ανώτατου Συμβούλιου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

10:10 Πέρας Προσέλευσης Προσκεκλημένων
10:20 Πέρας Προσέλευσης Επισήμων
10:30 Τελετή Έναρξης Αγώνων
11:00 Εκκίνηση Σιρκουί 60 χλμ.
-- Τελετή Λήξης – Απονομές Επάθλων.

ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ

Μπορεί από σήμερα στο προσκήνιο να ξεκινά για τους περιφερειάρχες η «μάχη» της διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλίων που είναι αναγκαίο να αποτελέσουν το βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη (αυτό είναι, άλλωστε, και το νόημα της συνάντησης τους με τον πρωθυπουργό*), ωστόσο στο παρασκήνιο καλά κρατεί μια άλλη «μάχη»: Αυτή της προεδρίας της ΕΝ.Π.Ε. (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας).

Για τη θέση έχουν εκφράσει ενδιαφέρον .......

2+2 περιφερειάρχες. Οι πρώτοι δύο είναι αυτοί που επιχειρούν με έντονο τρόπο να πλασαριστούν στην κούρσα, ενώ οι άλλοι δύο κρατούν, τουλάχιστον προς το παρόν, χαμηλά τους τόνους.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός που ασκεί καθήκοντα προεδρεύοντα λόγω του ότι είναι επικεφαλής της μεγαλύτερης περιφέρειας και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι περιφερειάρχες Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Να σημειωθεί ότι ο νέος πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. θα πρέπει να προέρχεται ή να στηριχθεί από το κυβερνών κόμμα, το οποίο διαθέτει σαφή πλειοψηφία ανάμεσα στους περιφερειάρχες και τους περιφερειακούς συμβούλους.

Σγουρός: Είναι λίγος....

Πρώτος στη λίστα των ενδιαφερομένων είναι ο Γιάννης Σγουρός ο οποίος κατά την έκφραση στελέχους της Ιπποκράτους «μας έχει ζαλίσει με το επαναλαμβάνει συνεχώς το ενδιαφέρον του». Αν και ο κ. Σγουρός είναι επικεφαλής της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, θεωρείται ότι δεν έχει το πολιτικό ανάστημα αλλά και τις γνώσεις σε σχέση με το θεσμό της περιφέρειας ώστε να χειριστεί μία τέτοια κατεξοχήν πολιτική θέση. Μάλιστα, ως προς αυτό συνάδελφοί του στην ΕΝ.Π.Ε. επικαλούνται τη σχεδόν μόνιμη αμηχανία του αλλά και την επίκληση άγνοιας σε θέματα που τίθενται στις συνεδριάσεις της Ένωσης. Επιπλέον, τόσο στην Ιπποκράτους όσο και στην κυβέρνηση πολλά στελέχη κάνουν λόγο για «μηδενικό έργο» κατά το πρώτο εξάμηνο θητείας του στην Περιφέρειας Αττικής, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων (του μεγαλύτερου προβλήματος και ταυτόχρονα αναπτυξιακού έργου που μπορεί να πραγματοποιηθεί στην περιοχή) το οποίο αρνείται επιμελώς έστω και να αγγίξει. Πάντως, ο κ. Σγουρός δείχνει έτοιμος όχι μόνο να διεκδικήσει αλλά και να «πολεμήσει» για τη συγκεκριμένη θέση, γεγονός που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους δυο προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ συναδέλφους τους που δεν δείχνουν και να «καίγονται». Ίσως, βεβαίως, στο τέλος αυτή επιμονή να λειτουργήσει και ως μπούμερανγκ στην υποψηφιότητά του....

Τατούλης: Αστάθμητος παράγων

Δεύτερος στη λίστα είναι ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος ναι μεν υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ αλλά ως προερχόμενος από τη ΝΔ έχει ερείσματα και στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο οποίος συγκρούστηκε με σφοδρότητα προεκλογικά με τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος κατάγεται και εκλέγεται σε τμήμα της περιφέρειάς του (Μεσσηνία) επιχείρησε να ρίξει γέφυρες με τη Ρηγίλλης. Αν και φαίνεται ότι μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει γίνει εφικτό στο βαθμό που θα ήθελε, ορισμένοι από τους έξι περιφερειάρχες που έχουν εκλεγεί με τη σημαία της ΝΔ δεν θα έβλεπαν με κακό μάτι τυχόν υποψηφιότητά του. Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι ο Π. Τατούλης λόγω του απρόβλεπτου του χαρακτήρα του αλλά και των εσωκομματικών (αν)ισορροπιών του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο έχει καταφέρει να δημιουργήσει μεγάλες αντισυσπειρώσεις ανάμεσα στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στην περιοχή προκαλώντας δυσαρέσκεια και σε κεντρικό κυβερνητικό και κομματικό επίπεδο, δεν είναι απίθανο να στηριχθεί από τμήμα του κυβερνώντος κόμματος σε επίπεδο περιφερειών, εφόσον επιχειρηθεί να επιβληθεί η «λύση Σγουρού».

Οι διακριτικοί

Στην κούρσα της προεδρίας της ΕΝ.Π.Ε. "τρέχουν" και δύο πρώην υφυπουργοί της (πρώτης) κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου που είναι επικεφαλής σε κατεξοχήν ΠΑΣΟΚικές περιφέρειες και ως εκ τούτου εκλέχθηκαν με μεγάλη ευκολία στις πρόσφατες εκλογές. Πρόκειται για τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη που γνωρίζει πολύ καλά τόσο την Αυτοδιοίκηση όσο και την Ε.Ε. και την υπόθεση «ευρωπαϊκά κονδύλια» (άλλωστε θήτευσε στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής) και τον προερχόμενο από την «γενέτειρα των Παπανδρέου» Αχαία περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. Όπως προαναφέρθηκε και οι δύο κινούνται διακριτικά, ωστόσο βρίσκονται στη λίστα των ονομάτων που συζητούνται στην Ιπποκράτους για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΝ.Π.Ε.

Ο μεν Στ. Αρναουτάκης μεταξύ άλλων για το «τεχνοκρατικό» προφίλ του και την ικανότητά του σε σχέση με την εκπροσώπηση στην Ε.Ε. (ευρωπαϊκά κονδύλια δεν λαμβάνουν μόνο μεμονωμένες περιφέρειες αλλά τα δίκτυα τους όπως η ΕΝ.Π.Ε.) ο δε Απόστολος Κατσιφάρας για το «σοβαρό» προφίλ του και το γεγονός ότι είναι αποδεκτός όχι μόνο στο χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Ιπποκράτους όπου θα συζητηθεί τόσο το θέμα της ΚΕΔΕ όσο και αυτό της ΕΝ.Π.Ε.

41 εκατ. ευρώ στις περιφέρειες για μεταφορά μαθητών

Το συνολικό ποσό των 41.040.000,00 κατανείμει το υπουργείο Εσωτερικών στις περιφέρειες της χώρας, από τους ΚΑΠ, αποκλειστικά και μόνο προς κάλυψη του κόστους μεταφοράς μαθητών από 1/1/2011 έως και τη λήξη του σχολικού έτους 2010-2011.

Ως προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου το .......

ποσό που θα λάβει ανέρχεται στα 4.600.800,00

Κλικ εδώ για να διαβάσετε τα ποσά και τον πίνακα των αποδεκτών.

Οι αντιδράσεις από το βίντεο ντοκουμέντο του ALTER

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε το αποκαλυπτικό βίντεο του ALTER στο οποίο φαίνονται πολίτες με καλυμμένα πρόσωπα, να συνομιλούν με άνδρες των ΜΑΤ και στη συνέχεια να συνοδεύονται στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Δείτε τις αντιδράσεις αλλά και τι είπαν οι «πρωταγωνιστές» στο Alter




O Αντώνης Σαμαράς, χθες, από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για παρακράτος, επικαλούμενος το βίντεο.

«Καλύτερα να μη μιλήσω για τις πολύ περίεργες σκηνές που είδαμε στις τηλεοράσεις μας. Μυρίζουν κάτι χειρότερο από απλή ανικανότητα. Μυρίζουν παρακράτος» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.



Τι απαντά ο Χρήστος Παπουτσής

«Επειδή η παρουσία τους μου δημιουργεί ερωτηματικά ζήτησα η έρευνα να πάει σε βάθος» δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής σχετικά με το βίντεο του Alter και αποκάλυψε ότι προχθές το βράδυ το έβλεπε live στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε στον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε από το βήμα της Βουλής: «Έβλεπα και εγώ το βίντεο. Προσωπικά μου δημιούργησε πολλά ερωτηματικά. Θεώρησα εκείνη τη στιγμή ότι κάτι δεν πάει καλά. Συμβαίνει κάτι περίεργο. Αυτομάτως διατάσσω έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις».



Όπως είπε ο κ. Παπουτσής η έρευνα έδειξε ότι «οι 3-4 με βαμμένα πρόσωπα, που ήταν ημίγυμνοι, με σίδερα, προέρχονταν από επιχείρηση απεγκλωβισμού από καφετέρια στην Όθωνος. Επειδή η παρουσία τους μου δημιουργεί ερωτηματικά, ζήτησα η έρευνα να πάει σε βάθος».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, οι εμπλεκόμενοι κατέθεσαν ότι είναι εργαζόμενοι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι αλήθεια ότι φιλοξενήθηκαν στο προαύλιο της Βουλής.

Ο κ. Παπουτσής είπε ότι «κάνω κάθε μέρα τον σταυρό μου να μην επιβεβαιωθούν αυτοί που θέλουν το άσπρο φανελάκι με το αίμα του νεκρού»



Ο υπουργός είπε ότι αυτό που έγινε στο Σύνταγμα ήταν «αντάρτικο πόλεως» και έγινε με συγκεκριμένη μέθοδο, ενώ πρόσθεσε ότι τα γεγονότα στην Κερατέα ήταν η προπόνηση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Μίκη Θεοδωράκη λέγοντας: «Χθες το πρωί πριν από τα επεισόδια με δήλωσή του ο Μίκης Θεοδωράκης μίλαγε για το σατανικό σχέδιο της κυβέρνησης με τους κουκουλοφόρους του Παπουτσή».

Όπως είπε, με δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη σε εφημερίδα διαμορφώθηκε κλίμα στην πλατεία. «Ο Μίκης Θεοδωράκης έλεγε ότι σήμερα, εμείς έξω από τη Βουλή αποτελούμε την πατριωτική δημοκρατική νομιμότητα και πρέπει να επιβάλουμε με κάθε τρόπο την παρουσία μας» ανέφερε ο κ. Παπουτσής και πρόσθεσε ότι τις δηλώσεις του αναπαρήγαγαν οι "ντουντούκες" στην πλατεία.

Σχετικά με το μετρό, είπε ότι εκεί μέσα ήταν κουκουλοφόροι που ξεκουράζονταν για να ξανανέβουν στην πλατεία.

Α. Παπαρήγα: Προβοκάτσια υπήρχε

«Ήταν καλά μελετημένο σχέδιο. Ήταν μελετημένο πολιτικά από την κυβέρνηση για εκφοβισμό του κόσμου» είπε η Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα της Βουλής και πρόσθεσε: «Υπάρχουν παρακρατικοί που ακουμπούν στο κράτος. Είστε αφελείς; Προβοκάτσια υπήρχε».

Α. Τσίπρας: Καταλύθηκε η Δημοκρατία

Για κατάλυση της Δημοκρατίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι θα καταθέσει μήνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για όσα έγιναν την Τετάρτη. Σχετικά με το βίντεο του Alter υπογράμμισε: «Αυτούς που λέτε ότι απεγκλώβισε χθες η Αστυνομία γιατί τους φέρονταν τόσο καλά και σε άλλους φέρονταν με πρωτοφανή βία;»

Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Φάκελο για τα επεισόδια και τη στάση της Αστυνομίας ανοίγει η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έρχεται μετά τις καταγγελίες και τα βίντεο που φτάνουν στη Δικαιοσύνη για τον τρόπο που λειτούργησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Στο αποκαλυπτικό βίντεο που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, απεικονίζονται άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και με λοστάρια στα χέρια να συνομιλούν με αστυνομικούς και στη συνέχεια να εισέρχονται συνοδεία ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Την Παρασκευή στις 11 το πρωί ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε και να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος κατήγγειλε την αλόγιστη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία. Ο Κώστας Λουράντος βρισκόταν την Τετάρτη στο μετρό του Συντάγματος όπου κατέφθασαν δεκάδες τραυματίες και με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίου ειδήσεων του Alter κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί εμπόδιζαν την παράδοση φαρμάκων στο ιατρείο και χρησιμοποιούσαν σε επικίνδυνο βαθμό χημικά εναντίον των διαδηλωτών.
Πάντως, εκτός, από την αντίδραση της δικαιοσύνης, υπήρξαν παρεμβάσεις από πολιτικούς αλλά και υπουργούς της κυβέρνησης. Μάλιστα, λόγω των μαρτυριών που αναφέρουν ότι τα δύο άτομα είναι οδηγοί της ΕΘΕΛ παρενέβη άμεσα ο υπουργός Υποδομών.

Παραδειγματική τιμωρία ζήτησε ο Γ. Ραγκούσης

Την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων στο βίντεο που παρουσίασε το Alter, ζήτησε με εντολή του ο υπουργός Υποδομών.

Ο Γιάννης Ραγκούσης σε σχετική του ανακοίνωση τόνισε: «Με αφορμή τα όσα καταγγέλθηκαν δημοσίως για συμμετοχή εργαζομένων της πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε. στα χθεσινά έκτροπα της Πλατείας Συντάγματος, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γ. Ν. Ραγκούσης, με εντολή του προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε.), ζήτησε την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία με την κίνηση άμεσης διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου και εφαρμογής των κείμενων διατάξεων σε βάρος των τυχόν υπαίτιων».

Real.gr

Περιθώριο διόρθωσης των μηχανογραφικών μέχρι τις 05 Ιουλίου

Τα αιτήματα των υποψηφίων για διόρθωση λαθών στα μηχανογραφικά τους σχετικά με την επιλογή τους στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κατέκλυσαν το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο οδηγήθηκε στην έκδοση εγκυκλίου για παράταση προθεσμίας υποβολής υπεύθυνης δήλωσης διόρθωσης των λαθών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν πολλοί .........

υποψήφιοι που αρχικά πίστεψαν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις με τα κοινωνικά κριτήρια, και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τις θέσεις που δίδονται επιπλέον σ' αυτές τις κατηγορίες.

Στη συνέχεια, διαπίστωσαν ότι δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να “αποχαρακτηριστούν”, γιατί κινδυνεύουν να υποστούν τις ιδιαίτερα σκληρές συνέπειες της δήλωσης λανθασμένων στοιχείων.

Τα λάθη που έγιναν στην συμπλήρωση των Μηχανογραφικών λόγω της νέας διαδικασίας συμπλήρωσής τους έχουν την δυνατότητα να διορθώσουν υποψήφιοι συγκεκριμένων κατηγοριών που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες, όπως τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άλλες.

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να εκδώσει εγκύκλιο, με την οποία δίδεται η δυνατότητα να αλλάξουν στο μηχανογραφικό τους τυχόν λάθος στοιχεία που περιέλαβαν. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το νόμο, οι ποινές (αν διαπιστωθούν λανθασμένα στοιχεία), είναι ιδιαίτερα αυστηρές και περιλαμβάνουν ακόμη και αποκλεισμό επί δύο χρόνια από τις εξετάσεις.

Η Δήλωση αυτή θα πρέπει να είναι επικυρωμένη από το ΚΕΠ ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής των υποψηφίων, για το γνήσιο της υπογραφής και θα κατατίθεται στη Διεύθυνση ή το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που βρίσκεται πλησιέστερα του τόπου διαμονής τους.

Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ότι δεν θα γίνονται δεκτές υπεύθυνες δηλώσεις που θα έχουν σταλεί με φαξ, όπως επίσης και υπεύθυνες δηλώσεις για αλλαγή προτίμησης σχολών.

Η προθεσμία κατάθεσης των υπευθύνων δηλώσεων ορίζεται από 30 Ιουνίου μέχρι 5 Ιουλίου.

Άλλωστε οι διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα διαβιβάσουν τις υπεύθυνες δηλώσεις άμεσα μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Του Γιάννη Πετσέλη

Έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα μας σχετικά με την χωρητικότητα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Έχουμε κατ επανάληψη τονίσει ότι η βασική αρχή λειτουργίας της κινητής τηλεφωνίας στηρίζεται στην ύπαρξη μεγάλου πλήθους κεραιών μέσα στην πόλη σε διάταξη κυψέλης, έτσι ώστε να εξυπηρετείται ένας μεγάλος αριθμός συνδρομητών ταυτόχρονα. Η κάθε κεραία κινητής τηλεφωνίας μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα μέχρι 130 συνδρομητές. Εάν προσπαθήσουν λοιπόν 131 ο τελευταίος θα λάβει στην οθόνη του κινητού του το μήνυμα «Δίκτυο κατειλημμένο» και δεν θα μπορέσει να επικοινωνήσει.

Ανακοίνωση, λοιπόν, εξέδωσε η Ένωση Εταιρειών ............

Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) με αφορμή αναφορές σχετικά με προβλήματα στις κινητές επικοινωνίες κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα, καθώς λογω της μεγάλης πληθυσμιακής συγκέντρωσης καθώς και της εξαιρετικά αυξημένης τηλεπικοινωνιακής ζήτησης, προκλήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο περιορισμένης εμβελείας συμφόρηση στα δίκτυα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν προβλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή. Η ανακοίνωση της ΕΕΚΤ επισήμανε ότι η αρχιτεκτονική και ο τρόπος σχεδιασμού των δικτύων κινητής τηλεφωνίας διεθνώς παρέχει συγκεκριμένη χωρητικότητα και προβλέπει την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση συγκεκριμένου αριθμού χρηστών, με βάση την κίνηση σε ώρες αιχμής. Το προχθεσινό φαινόμενο τοπικής συμφόρησης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην αυξημένη χρήση υπηρεσιών δεδομένων-όπως MMS και πρόσβαση στο διαδίκτυο- από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Οι υπηρεσίες αυτές καταλαμβάνουν αυξημένη χωρητικότητα στο δίκτυο κινητών επικοινωνιών, σε σύγκριση με τις υπηρεσίες φωνής, και απαιτούν ιδιαίτερα πυκνό δίκτυο σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των χρηστών.

Πάγιο πρόβλημα του κλάδου, και ειδικά στο δήμο της Αθήνας, αποτελεί το γεγονός ότι πολλές από τις κεραίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λογω των περιορισμών και των ελλείψεων στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδοτηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Στο 23% ο ΦΠΑ σε αναψυκτικά και εστίαση

Η αύξηση τελικά θα ισχύσει... από την 1η Σεπτεμβρίου
Φοβήθηκαν την κατάρρευση της αγοράς κι έτσι αποφάσισαν την επιβολή των νέων μέτρων από φθινόπωρο.

Νέο κύμα ανατιμήσεων σε μια σειρά από ........

βασικά αγαθά θα επιφέρει λοιπόν από 1/9/2011 η μετάταξη προϊόντων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό στην αγορά του λιανεμπορίου.

Όπως προβλέπεται στα μέτρα που περιλαμβάνει ο εφαρμοστικός νόμος, από 1η Σεπτεμβρίου τα αναψυκτικά, οι χυμοί, τα ανθρακούχα νερά (εξαιρούνται τα εμφιαλωμένα) και προϊόντα – υπηρεσίες εστίασης, από το 13%, μετατάσσονται στο συντελεστή του ΦΠΑ 23%.

Παράγοντες του λιανικού εμπορίου έχουν ήδη εκφράσει την αντίρρησή τους για την εφαρμογή του παραπάνω μέτρου, όταν ακόμα ήταν υπό σκέψη η εφαρμογή του, καθώς θα επιβαρυνθεί κι άλλο το οικογενειακό καλάθι, γεγονός που θα οδηγήσει και σε νέες περικοπές δαπανών.

Ανάλογες διαμαρτυρίες υπάρχουν και από το χώρο της εστίασης, όπου πολλοί κάνουν λόγο για νέα «επιδημία» λουκέτων…

Newsbest

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.