Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ VIDEO

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Η εγκατάσταση αλλά και οι πολλαπλές συνδέσεις των συσκευών ενός οπτικοακουστικού συστήματος σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, κάνουν, αν όχι ανέφικτη, ιδιαίτερα δύσκολη τη λειτουργία τους σε άλλους χώρους. Έτσι, συσκευές όπως τα DVD, και οι δορυφορικοί δέκτες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δεύτερες και τρίτες τηλεοπτικές συσκευές που λίγο πολύ διαθέτουμε όλοι.

Η πιο οικονομική αλλά και πιο πρακτική .......

λύση του προβλήματος είναι η χρήση των συστημάτων εκπομπής και λήψης σημάτων βίντεο (video senders), οι όποιοι αναλαμβάνουν να μεταδώσουν ασύρματα το τηλεοπτικό σήμα από μια συσκευή στην άλλη. Πολλοί από τους συνδρομητές δορυφορικών πακέτων (και όχι μόνο) ίσως να έχουν προβληματιστεί πολλές φορές για τον τρόπο που θα πρέπει να μεταφέρουν τα δορυφορικά σήματα των πακέτων σε δεύτερες η και τρίτες τηλεοπτικές συσκευές που διαθέτουν στην οικία τους. Βέβαια το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με τις υπόλοιπες οπτικοακουστικές συσκευές όπως τα DVD και τα βίντεο.

Φυσικά η δυσκολία στις περιπτώσεις αυτές δεν εναπόκειται στη συνδεσμολογία, αφού εύκολα και γρήγορα μπορούμε να συνδέσουμε το δορυφορικό δέκτη η το DVD με τη δεύτερη τηλεοπτική συσκευή μέσω του δευτέρου scart η μέσω κάποιας άλλης οπτικοακουστικής εξόδου (S-Video η HDMI η RF). Το πρόβλημα στις περιπτώσεις αυτές είναι καθαρά θέμα καλωδιακό, αφού είναι εντελώς αντιαισθητικό να υπάρχουν καλώδια από δωμάτιο σε δωμάτιο για τη σύνδεση των συσκευών με περισσότερες των μιας τηλεοράσεων. Για τέτοιου τύπου περιπτώσεις υπάρχουν τα video senders τα οποία εύκολα, γρήγορα, αλλά κυρίως οικονομικά αναλαμβάνουν το ρόλο του ασύρματου link ανάμεσα στις συσκευές A-V και στη δεύτερη και τρίτη τηλεόραση.

Τα video senders που είναι στην ουσία ένα ζευγάρι πομπού δέκτη χαρακτηρίζονται από την υπερβολική ευκολία εγκατάστασης. Το μόνο που απαιτείται από τον χρήστη είναι να συνδέσει τον πομπό με την οπτικοακουστική συσκευή όπως ο δορυφορικός δέκτης η το DVD και τον δέκτη με την τηλεόραση. Στη συνέχεια βεβαία πρέπει να προσανατολίσει τις κεραίες πομπού- δέκτη, ώστε να έχουν επαφή η μια με την άλλη. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν δράση τα video senders τα οποία μεταδίδουν ασύρματα τα τηλεοπτικά σήματα από τη μια συσκευή στην άλλη.

Το όλο σύστημα λοιπόν αποτελείται από έναν πομπό, που τοποθετείται στο χώρο των οπτικοακουστικών συσκευών, ένα δέκτη ο όποιος τοποθετείται στον χώρο που επιθυμούμε λήψη, τις μονάδες τροφοδοσίας τους, τα καλώδια scart και ένα αισθητήρα υπέρυθρου ο όποιος αναλαμβάνει να μεταφέρει τα σήματα εντολών του τηλεχειριστηρίου από τη μονάδα του πομπού στην οπτικοακουστική συσκευή.

Αντίθετος με την υποβάθμιση του νοσοκομείου Κυπαρισσίας ο Περικλής Μαντάς.

Εδώ και καιρό, έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, για την επικείμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Η Τριφυλία δέχεται ακόμα ένα μεγάλο πλήγμα, με την αλόγιστη αφαίμαξη υπηρεσιών που συντελείται το τελευταίο διάστημα.

Κανείς δεν μπορεί να νιώθει ικανοποιημένος από τις διαβεβαιώσεις και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, για ένα νοσοκομείο το οποίο παρέχει υπηρεσίες υγείας σε έναν τεράστιο αριθμό συμπολιτών μας από την Πύλο μέχρι την Ηλεία.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας σε επικοινωνία με τον Αναπληρωτή..........

Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Υγείας, βουλευτή Β Αθηνών κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο, εξέθεσε τη σπουδαιότητα διατήρησης του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, τα προβλήματα που θα ανακύψουν από τις επιχειρούμενες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση και ζήτησε να γίνουν συντονισμένες ενέργειες έτσι ώστε το νοσοκομείο Κυπαρισσίας να μην μετατραπεί σε μονάδα βραχείας νοσηλείας και αποκατάστασης με χειρουργεία μιας ημέρας όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Η υποβάθμιση και το κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων, δεν αποτελούν πανάκεια στην οικονομία κλίμακας που επιχειρεί το Υπουργείο Υγείας. Διότι στην Υγεία δεν χωρούν εκπτώσεις. Ας επιχειρήσουν πρώτα να σταματήσουν τις αλόγιστες σπατάλες και την κακοδιαχείριση κι ύστερα με δημόσιο, εμπεριστατωμένο και ειλικρινή διάλογο να προχωρήσει κάθε αλλαγή στην κατεύθυνση της βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας

Σαν σήμερα κατακτήσαμε το EURO 2004

Το έπος είχε χρώμα... πράσινο!

Η πιο χρυσή σελίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου γράφτηκε σαν σήμερα το 2004, όταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης και η παρέα του σήκωναν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Φυσικά, η Εθνική ομάδα τότε δεν θα μπορούσε να μην είχε ως βάση της παίκτες από τον νταμπλούχο 2004 Παναθηναϊκό!

Έξι ποδοσφαιριστές που προέρχονταν από .........

την άκρως επιτυχημένη χρονιά των «πρασίνων» περιείχε τότε το ρόστερ της Εθνικής Ελλάδος. Ο Άγγελος Μπασινάς, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο Κώστας Χαλκιάς, ο Γιάννης Γκούμας, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, αλλά και ο Αντώνης Νικοπολίδης ο οποίος είχε γίνει ήδη προδότης, όμως στην Εθνική μπήκε μέσω Παναθηναϊκού, ήταν από τους πρωταγωνιστές εκείνου του καλοκαιριού...

Μάλιστα, ο Άγγελος Μπασινάς κατάφερε να σκοράρει στο εναρκτήριο ματς του τουρνουά με πέναλτι κόντρα στην Πορτογαλία. Ένα πέναλτι που είχε κερδίσει ο άλλος «πράσινος» Γιούρκας Σεϊταρίδης. Ο Μπασινάς, όμως, σαν σήμερα εκτελούσε το κόρνερ στο 57ο λεπτό του τελικού με την Πορτογαλία σημαδεύοντας το κεφάλι του άλλου Άγγελου, του Χαριστέα, ο οποίος έδωσε το τρόπαιο στην Ελλάδα!

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε όμως, ακόμα δύο παιδιά τα οποία είχαν κάνει ήδη το βήμα στην καριέρα τους και αγωνίζονταν στο εξωτερικό, ο ένας στην Ίντερ και ο άλλος στην Μπενφίκα... Ο λόγος για τον Γιώργο Καραγκούνη, που λόγω καρτών είχε χάσει τον τελικό και τον Τάκη Φύσσα που αγωνίστηκε κανονικά. Ύστερα από κάποια χρόνια και οι δύο επέστρεψαν στην Παιανία και τίμησαν, με τον «Κάρα» να τιμά ακόμα, τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Ποιος άλλωστε, μπορεί να ξεχάσει την γκολάρα της «τυπάρας» στο πρώτο παιχνίδι με την Πορτογαλία που άνοιξε το σκορ και πάγωσε όλους τους Πορτογάλους; Κανείς... Τότε που ο Γιώργος Καραγκούνης με ένα σουτ βολίδα έστειλε την μπάλα στην εστία του Ρικάρντο δίνοντας το σύνθημα για να ξεκινήσει το πειρατικό μέχρι και το «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας...

Συμμετοχή σε αυτόν τον άθλο ακόμα και αν δεν έπαιξαν δευτερόλεπτο, είχαν και ο Γιάννης Γκούμας με τον Κώστα Χαλκιά. Ενώ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τη Ρωσία και είναι ο άνθρωπος που με το σουτ του τροφοδότησε τον Ζήση Βρύζα ο οποίος πέτυχε το γκολ-πρόκριση στους «8»! Στην αποστολή τότε ήταν και ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος και αυτός είχε παλαιότερα περάσει από τον Παναθηναϊκό και πριν από επτά χρόνια σήκωσε το... τιμημένο!

Επτά χρόνια μετά λοιπόν και όλοι θυμόμαστε αυτό το έπος με περηφάνια και συγκίνηση... Και όμως, μετά από αυτό, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν κατάφερε να κάνει βήματα προς τα εμπρός, αλλά τώρα ίσως ήρθε η ώρα... «Πράσινα» και... μη παιδιά, σας ευχαριστούμε!



Πλήρης απελευθέρωση της αγοράς ταξί

Πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος του ταξί ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούσης, ανατρέποντας αποφάσεις του προκατόχου του Δ. Ρέππα.

Υπενθυμίζεται ότι σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που είχε συνταχθεί επί Δ. Ρέππα έθετε μια σειρά προϋποθέσεων για το σταδιακό άνοιγμα του κλάδου.

Ο κ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε πως δεν θα το .........

υπογράψει, καθώς όπως τόνισε δεν προέκυπτε η δυνατότητα έκδοσης νέων αδειών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου το επάγγελμα εξακολουθούσε να είναι κλειστό.

Τόνισε ακόμη ότι είναι έξω από τις προθέσεις του υπουργείου να ορίζει τον αριθμό των ταξί που θα κυκλοφορούν σε μία περιοχή, αφού, όπως σημείωσε, η αγορά με αυτορρύθμιση θα κρίνει πόσα ταξί αντέχει η κάθε περιοχή.

Ο κ. Ραγκούσης έκρινε ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος μπορεί θα γίνει βάσει του νόμου που ισχύει από τις 2 Ιουλίου και για τα υπόλοιπα επαγγέλματα που άνοιξαν.

Οπως είπε όσοι επιθυμούν να βγάλουν άδεια ταξί θα υποβάλλουν αιτήσεις στην εκάστοτε περιφέρεια. Το παράβολο που θα πληρώνει ο ενδιαφερόμενος, δεν έχει ακόμα καθοριστεί -θα ανακοινωθεί σε περίπου ένα τρίμηνο- αλλά, όπως άφησε να εννοηθεί, θα είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Εντός της εβδομάδας θα προσδιοριστούν και θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία.

WiFi στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τέλος, ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι σύντομα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας θα διαθέτουν ασύρματο δίκτυο Ιντερνετ (WI- FI) το οποίο οι επιβάτες θα το χρησιμοποιούν δωρεάν.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το ΜΕΤΡΟ με την υπηρεσία να παρέχεται αρχικά σε επίπεδο οδού και σταθμού με προοπτική μελλοντικά να επεκταθεί και στις σήραγγες.

Ο υπουργός τόνισε ότι το κόστος της εφαρμογής αυτής, και το οποίο είναι πολύ μικρό, θα το αναλάβει κάθε συγκοινωνιακός φορέας, που με διαγωνιστική διαδικασία θα μπορεί να επιλέξει τον πάροχο με τον οποίο θα συνεργαστεί.

Πυρκαγιά στη Φραγκαβίλα Αμαλιάδας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο σε δασική έκταση στην περιοχή Φραγκαβίλα Αμαλιάδας. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με επτά οχήματα και ένα ελικόπτερο.



Υπ. Παιδείας: Διευκρινίσεις για τις αλλαγές στα ΑΕΙ

«Το νομοσχέδιο που έχει διαρρεύσει στον Τύπο είναι πολύ διαφορετικό από την πραγματικότητα» διευκρίνισε ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Παιδείας Β. Παπάζογλου στους προέδρους των ΤΕΙ που συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα στο υπουργείο Παιδείας, όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά Λ. Βρυζίδης.

Λίγο αργότερα και ο πρόεδρος των ........

διδασκόντων ΤΕΙ Γ. Τσάκνης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μετά τις διευκρινίσεις του ειδικού γραμματέα Β. Παπάζογλου εκτιμά πως οι νέες διατάξεις του υπουργείου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση κινούνται προς θετική κατεύθυνση.

Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του διαμηνύει για άλλη μία φορά ότι «παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και διαψεύσεις μας αναφορικά με τις χύδην διαρροές στον Τύπο ως προς το Νόμο για τις αλλαγές στα ΑΕΙ, κάποιοι συνεχίζουν να ''μεταφράζουν'' κατά το δοκούν όσες πληροφορίες έχουν και να δημιουργούν λάθος εντυπώσεις».

Στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο διευκρινίζει:

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιβολής διδάκτρων στους φοιτητές, όσο και αν κάποιοι το επιθυμούν. Μετά τη χρονική διάρκεια σπουδών ν+2 (όπου ν είναι ο κανονικός χρόνος φοίτησης συν δύο χρόνια ) και ν+ν για τους μερικής φοίτησης, το κάθε Ίδρυμα θα αποφασίζει τους τρόπους και τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση της φοιτητικής ιδιότητας.

Τα συγγράμματα θα συνεχίσουν να διανέμονται κανονικά. Σε 3 χρόνια όλα θα είναι αναρτημένα στο Διαδίκτυο».

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται: «Πραγματικά, απορούμε πόθεν προκύπτει ότι η σίτιση θα υφίσταται μόνο αν η σχολή έχει χρήματα... Ματαιοπονούν όποιοι καλλιεργούν τεχνητή ένταση ψαρεύοντας σε θολά νερά».

Σημειώνεται ότι αύριο Τρίτη η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου θα έχει συναντήσεις με τους καθηγητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

CityPress

Πέθαναν τον Μπαράκ Ομπάμα

«@BarackObama μόλις απεβίωσε. Ο Πρόεδρος είναι νεκρός»

«Πειρατές» του διαδικτύου επιτέθηκαν στον λογαριασμό του δικτύου Fox News στο Twitter, ανακοινώνοντας μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης τη δολοφονία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ανήμερα μάλιστα της εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου!

«Έκτακτη είδηση: @BarackObama .........

δολοφονήθηκε, δύο τραύματα από πυροβολισμούς αποδείχθηκαν θανάσιμα» έγραφε μία από τις δημοσιεύσεις στη διεύθυνση «@foxnewspolitics», που διάβασαν εκατομμύρια τρομοκρατημένοι αναγνώστες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ευθύνη ανέλαβε μία ομάδα χάκερ που αυτοαποκαλείται Script Kiddies (διαδικτυακή αργκό για άπειρους χάκερς που χρησιμοποιούν εργαλεία που έχουν αναπτύξει άλλοι). Δύο ώρες μετά την ανάρτησή τους, οι κακόβουλες δημοσιεύσεις ακόμη δεν είχαν κατέβει από την σελίδα του Fox News στο Twitter. Οι χάκερ συνέχισαν απτόητοι τη μακάβρια φάρσα τους, γράφοντας: «@BarackObama μόλις απεβίωσε. Ο Πρόεδρος είναι νεκρός».

Το @foxnewspolitics είναι ένας από τους επίσημους λογαριασμούς του συντηρητικού τηλεοπτικού δικτύου στο Twitter, η αυθεντικότητα του οποίου πιστοποιείται από ένα χαρακτηριστικό εικονίδιο στη σελίδα του.

Ο λογαριασμός των Script Kiddies στο Twitter, από τον οποίο εμφανίστηκαν επίσης δημοσιεύσεις που έκαναν λόγο για δολοφονία του προέδρου, διεγράφη. Το Fox News είναι το δημοφιλέστερο τηλεοπτικό δίκτυο στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τα prime - time προγράμματά του να ξεπερνούν κατά πολύ σε τηλεθέαση εκείνα του CNN και του MSNBC. Τον Μάιο του 2011 η ομάδα χάκερ Lulz Security επιτέθηκε στον δικτυακό τόπο του ομίλου υποκλέπτοντας τα προσωπικά δεδομένα 73.000 υποψηφίων του αμερικανικού X Factor.

Το Βήμα

Ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Πύργου

Ένοπλη ληστεία πραγματοποιήθηκε στο Ταχυδρομείο επί της οδού Μανωλοπούλου στον Πύργο Ηλείας.

Η ληστεία έγινε λίγο πριν τις 11 το πρωί κι ενώ το Ταχυδρομείο ήταν γεμάτο κόσμο.
Οι δράστες επέβαιναν σε μηχανή και απέσπασαν υπό την απειλή όπλου 2 με 3 σάκους.

Διέφυγαν με τη μηχανή τους .........

( η οποία αντιμετώπισε και μηχανικά προβλήματα) ανεβαίνοντας προς την οδό 28ης Οκτωβρίου και με κατεύθυνση προς το Κατάκολο.

dete.gr

Αθανασιάδης: Δεχόμουν απειλές για την ζωή μου

Λίγες μόλις ημέρες μετά την θετική του ψήφο στο Μεσοπρόθεσμο, μία ψήφο που του στοίχησε επίθεση από αγνώστους ενώ περπατούσε στο κέντρο της Αθήνας ο Αλέκος Αθανασιάδης αποκάλυψε πως δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα για να ψηφίσει υπέρ του Μεσοπρόθεσμου.

«Δέχθηκα απειλητικά τηλεφωνήματα κάποια ήταν από το εξωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά. Για να συνεχίσει λέγοντας πως μου έλεγαν «μην τολμήσεις να ψηφίσεις "όχι", γιατί θα σε βρούνε σε χαντάκια». Με τα λόγια αυτά προσπάθησε να εξηγήσει γιατί ψήφισε κάτι, το οποίο είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα κάνει.

Με συνέντευξη του στον τοπικό τηλεοπτικό .........

σταθμό TOP, ο Αλέκος Αθανασιάδης επισήμανε πως «στον εργαζόμενο της ΔΕΗ, στον κάτοικο της περιοχής θα πω ότι εδώ και δύο μήνες έχω μπει στις μυλόπετρες. Με έχει συνθλίψει το σύστημα, με έχουν συνθλίψει τα συμφέροντα».

Δείτε το Video



News today

Η αντίληψη του: "αυτοί πάντα μας ψηφίζουν"

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του Μνημονίου, η κυβέρνηση που πάντοτε αδικούσε την Ηλεία, βασισμένη στην αντίληψη ότι ο νομός είναι παραδοσιακά "πράσινος", για άλλη μια φορά αυτή η κυβέρνηση αποφάσισε για μας, χωρίς εμάς.

Χωρίς να μπει στον κόπο να κάνει έστω ..........

και την παραμικρή διαβούλευση για τον περίφημο "υγειονομικό χάρτη" του νομού, αποφάσισε να κλείσει το Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων και να ενοποιήσει τις διοικήσεις στα νοσοκομεία Αμαλιάδας και Πύργου.

Όλα έγιναν κρυφά, μακριά από τους πολίτες που ζητούν περισσότερη συμμετοχή, όπως κάνει πάντα το ΠΑΣΟΚ. Για την περίπτωση του Νοσοκομείου Κρεστένων, προβλήθηκε το επιχείρημα "είναι πολλά τρία νοσοκομεία σεαπόσταση 40 χιλιομέτρων", άρα δεν το εκσυγχρονίζουμε, άρα το απαξιώνουμε επί χρόνια... Το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ είναι προφανώς υποκριτικό: Γιατί "είναι πολλά τρία νοσοκομεία σε 40 χιλιόμετρα" και δεν είναι πολλά δυο νοσοκομεία (Πύργου- Αμαλιάδας) σε 15 χιλιόμετρα; Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση του Μνημονίου "σχεδίασε" το νέο υγειονομικό χάρτη του νομού με πρφανή κομματική σκοπιμότητα. Δεν πειράζει καθόλου του νοσοκομείο Αμαλιάδας -η ενοποίηση της διοίκησης με αυτό του Πύργου δεν σημαίνει τίποτα- ακριβώς διότι από την Αμαλιάδα περιμένει περισσότερα εκλογικά οφέλη παρά από την Κρέστενα. Έτσι, αν είναι να κλείσει ένα νοσοκομείο, ας κλείσει της Κρέστενας. Αυτό σκέφτηκαν, αυτό έκαναν.

Εμείς είπαμε από την αρχή: Εντάξει, να ξαναδούμε τον υγειονομικό χάρτη του νομού. Εντάξει, να συζητήσουμε αλλαγές γιατί πράγματι μαζεύτηκαν πολλά νοσοκομεία σε λίγα χιλιόμετρα (σκεφτείτε ότι υπάρχει και το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, μια πολύ καλή μονάδα). Προσθέσαμε όμως ότι πρέπει να εξηγηθεί η πρόταση της κυβέρνησης και να τεθεί σε τοπικό δημοψήφισμα σε όλη την Ηλεία, όπως άλλωστε προβλέπει ο "Καλλικράτης", προκειμένου να αποφανθούν οι πολίτες. Αντ' αυτού, έγινε μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Κρέστενα, χωρίς τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας της πόλης και των γύρω χωριών, κι άλλη μια ανοικτή συνεδρίαση στην Αμαλιάδα. Τίποτε άλλο. Δυο κινήσεις για "ξεκάρφωμα", όπως λέει ο κόσμος, χωρίς να ενημερωθεί σε βάθος η τοπική κοινωνία, χωρίς να ακουστούν αντιρρήσεις, χωρίς να πειστούν οι πολίτες που διαφωνούν. Δυο κινήσεις για "ξεκάρφωμα" και... περνάει η κυβερνητική πρόταση, χωρίς να ερωτηθούν οι Ηλείοι. Άλλωστε αυτοί, "πάντα ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν".

Κυβέρνηση και εξαπτέρυγα (νεοφιλελεύθερα και ακροδεξιά) αδιαφορούν για τη γνώμη του Ηλείου πολίτη και στοχοποιούν τη Νέα Δημοκρατία με φαιδρότητες. Ο Ηλείος πολίτης έχει την απάντηση στα χέρια του, πίσω από το παραβάν της κάλπης. Κι είναι στο χέρι του να κόψει το βήχα όσων τον περιφρονούν, γιατί αυτός "πάντα ΠΑΣΟΚ ψηφίζει"...

Του ΔΙΑΜΑΝΤΗ Α. ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ
Συντονιστή Νέας Δημοκρατίας για τις πυρόπληκτες περιοχές

«Αποκατάσταση όλων των αδικιών όταν μειωθεί το έλλειμμα»

«Επαναδιαπραγμάτευση σε όλα...». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι κάθετος ακόμη και μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Και δεν κρύβει ότι το μεγάλο διαπραγματευτικό «όπλο» που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει είναι ο φόβος της Ε.Ε. για ένα ελληνικό ντόμινο, που θα συμπαρασύρει όχι μόνο οικονομικά, αλλά και κοινωνικά τις χώρες της ευρωζώνης.

Δεσμεύεται ότι θα αποκαταστήσει άμεσα..........

την αδικία στους χαμηλοσυνταξιούχους, προσθέτει όμως με ειλικρίνεια: «Όλες οι άλλες αδικίες θα αποκατασταθούν μόλις το επιτρέψει η δραστική μείωση του ελλείμματος. Αν εφαρμοστεί η πολιτική μας στο σύνολό της, αυτό θα γίνει σε τρία με τέσσερα χρόνια». Απορρίπτει κάθε συζήτηση για κυβερνήσεις συνεργασίας, όπως και την τακτική- στη φάση αυτή- των δημοψηφισμάτων, πετά το γάντι των εκλογών και αποδίδει στον Γιώργο Παπανδρέου το «σύνδρομο της Αντουανέτας».

Το Μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε. Υπάρχουν πλέον περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης;

Ασφαλώς και υπάρχουν. Επαναδιαπραγμάτευση σε όλα...Τώρα ήλθε η ώρα να αξιολογηθεί συνολικά η πορεία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από πέρυσι έως τώρα. Που αποδείχθηκε λανθασμένη σε όλα... Ποτέ οικονομική πολιτική δεν έπεσε τόσο έξω σε όλα. Κι αυτό οι εταίροι μας δεν μπορεί να μην το βλέπουν πια. Πολύ περισσότερο που τους το επισημαίνουν όλο και περισσότερες ανεξάρτητες φωνές και οργανισμοί. Το γεγονός ότι εμείς τους το είπαμε εγκαίρως και επιμείναμε ώς το τέλος καθιστά τη δική τους εμμονή σε λάθος πολιτική για την Ελλάδα όλο και πιο δύσκολη. Γι’ αυτό και από τη μια μας πιέζουν να συναινέσουμε, ενώ από την άλλη δίνουν μεγαλύτερη σημασία στη δική μας συναίνεση. Το γιατί ας το σκεφτεί ο καθένας... Ξέρουν ακόμη ότι η κοινωνία δεν το αντέχει.

Και το καλύτερο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, όταν δεν το αντέχει η κοινωνία, δεν έχει ελπίδες. Έχουμε, λοιπόν, μια κατάσταση, όπου την πολιτική που εφαρμόζεται δεν την αντέχει η οικονομία -το δείχνουν όλοι οι αριθμοί- και δεν την αντέχει ούτε η κοινωνία - το δείχνουν οι εικόνες από την Ελλάδα που κάνουν τον γύρο του κόσμου. Όλοι ανησυχούν ακόμα και για χειρότερα. Και όλοι αντιλαμβάνονται ότι χρειάζονται τρία πράματα: εναλλακτικό σχέδιο (plan B), μια άλλη κυβέρνηση με αξιοπιστία να το εφαρμόσει και μια ομαλή μετάβαση, από το αρχικό σχέδιο που απέτυχε, στο εναλλακτικό σχέδιο. Η Νέα Δημοκρατία παρέχει και τα τρία. Η άρνησή της να στηρίξει το Μνημόνιο της δίνει αξιοπιστία μέσα στην Ελλάδα. Η επαναδιαπραγμάτευση που προτείνει αποτελεί την ομαλή μετάβαση στο νέο σχέδιο. Και η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για επανεκκίνηση της οικονομίας αποτελεί τη βάση για τη νέα οικονομική πολιτική. Όσο επιβεβαιώνεται η αποτυχία του Μνημονίου, τόσο αυξάνονται τα περιθώρια για μια νέα πολιτική που θα δίνει ελπίδα και προοπτική. Η επαναδιαπραγμάτευση τώρα μόλις τίθεται στην ημερήσια διάταξη. Αυτό δεν είναι μόνο ανάγκη για να ανασάνει η Ελλάδα. Πολύ σύντομα θα είναι και ανάγκη για την Ευρώπη.

Παρά τις προσπάθειές σας, οι εταίροι μας δεν δείχνουν να πείθονται. Αν εκλεγείτε, τι ακριβώς θα επαναδιαπραγματευτείτε, κ. πρόεδρε; Και, κυρίως, τι θα κάνετε αν οι εταίροι κρατήσουν την ίδια άκαμπτη στάση;

Εχουμε ισχυρότατα διαπραγματευτικά όπλα στα χέρια μας: την αποτυχία του Προγράμματος και τη συνηγορία όλο και περισσότερων στο εξωτερικό ότι το πρόγραμμα πρέπει να αλλάξει.

Ακόμη, το μεγάλο οικονομικό κόστος από το ντόμινο των εξελίξεων που θα προκαλούσε μια ενδεχόμενη ελληνική κατάρρευση. Και, τέλος, το ντόμινο των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων που θα μπορούσαν να προκύψουν στην Ευρώπη από μια τέτοια κατάρρευση. Οι εταίροι μας δεν είναι τυφλοί...

Οπως συμφωνούν όλοι πια στην Ευρώπη, η τύχη της Ελλάδας δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά και όλη την ευρωζώνη. Και η πίεση δεν ασκείται μόνο σε μας. Αντανακλά σε όλους... Και ύστερα, δεν ζητάμε να γυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση. Ζητάμε να μας δοθεί ευκαιρία να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος. Και να βγούμε από την κρίση. Αυτή την ευκαιρία τελικά δεν μπορούν να μας την αρνηθούν...

Τις χαμηλότερες συντάξεις έως ποιο ύψος θα τις αποκαταστήσετε; Και θα το πράξετε αμέσως αν γίνετε κυβέρνηση;

Το είπαμε από την αρχή και το παρουσιάσαμε κοστολογημένο. Στο «Ζάππειο Ι» και ακόμη περισσότερο στο «Ζάππειο ΙΙ». Εμείς προτείναμε την πλήρη αποκατάσταση των πιο χαμηλών συντάξεων. Οι υπόλοιπες συντάξεις, σταδιακά, θα μπορούν να αποκατασταθούν (αρχίζοντας από τις χαμηλότερες προς τα πάνω), όταν το επιτρέψει η δραστική μείωση του ελλείμματος.

Τον ΦΠΑ θα τον μειώσετε; Και σε ποια προϊόντα;

Το σχέδιό μας προτείνει επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς, όταν το υψηλότερο ποσοστό ήταν 19% στην πρώτη κατηγορία και η επόμενη κατηγορία ήταν 9%. Η μικρή, για το τουριστικό πακέτο, προτείνουμε να μειωθεί κάτω από 5%.

Σημειώστε ότι μόλις φάνηκε το συνολικό αποτέλεσμα της περσινής αύξησης των φορολογικών συντελεστών, είχαμε μείωση συνολικών εσόδων από ΦΠΑ! Αύξησαν τους φορολογικούς συντελεστές και «κατάφεραν» να... μειώσουν τα φορολογικά έσοδα! Οι φόροι «έφαγαν» τους φόρους. Ζητάμε να αντιστραφεί αυτή η ολέθρια απόφαση, ώστε να διορθωθεί αυτό το μοιραίο λάθος...

Ενα βασικό θέμα είναι η μείωση των μισθών των νεοπροσληφθέντων. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει αποκατάσταση;

Ολες οι άλλες αδικίες θα αποκατασταθούν μόλις το επιτρέψει η δραστική μείωση του ελλείμματος. Αν εφαρμοστεί η πολιτική μας στο σύνολό της, αυτό θα γίνει σε τρία με τέσσερα χρόνια.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, επίσης, χάνουν τουλάχιστον δύο μισθούς. Σε εισοδηματικό επίπεδο, μπορούν να περιμένουν κάτι από εσάς;

Ισχύει ό,τι ακριβώς σας απάντησα πριν. Και εν πάση περιπτώσει, όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Στην αποκατάσταση των αδικιών χρειάζεται υπομονή απ’ όλους. Και προσεκτική ιεράρχηση προτεραιοτήτων από την πλευρά της πολιτείας. Μέχρι σήμερα, έγινε το αντίθετο: επλήγησαν «οριζόντια» κυρίως οι πιο αδύναμοι.

Σε περιόδους κρίσης, είναι σαφές ότι κινδυνεύουν τα εθνικά θέματα. Εσείς τι θα πράξετε με τις αμυντικές δαπάνες; Θα τις μειώσετε περαιτέρω;

Στις προτάσεις μας για την περιστολή της κρατικής σπατάλης -με στοχευμένες, όχι οριζόντιες περικοπές- ήμασταν ιδιαίτερα αποφασιστικοί. Στον μόνο τομέα που ήμασταν πολύ «φειδωλοί» ήταν οι αμυντικές δαπάνες. Εδώ υπάρχουν περιθώρια άμεσων περικοπών, κυρίως από λειτουργικά έξοδα. Αλλά και από υπέρ-κοστολογήσεις αμυντικών προμηθειών. Να τελειώσει το απαράδεκτο «πάρτι»...

Και μακροχρόνια, να υπάρξει πολύ μεγαλύτερη εθνική προστιθέμενη αξία στους αμυντικούς εξοπλισμούς. Αλλά, βραχυχρόνια, δεν μπορούμε να κόβουμε αδιακρίτως από την άμυνα, χωρίς να της κάνουμε δυσανάλογα μεγάλη ζημιά.

Κρατικές δαπάνες από πού θα κόψετε και σε τι ύψος υπολογίζετε τις περικοπές;

Πάνω από 18 δισεκατομμύρια σε τέσσερα χρόνια και 4,2 δισεκατομμύρια μόνο τον πρώτο χρόνο! Κι αυτό το παρουσιάσαμε αναλυτικά, κατά έτος και κατά τομέα της δημόσιας διοίκησης. Και σε πολλές περιπτώσεις εξηγήσαμε και το πώς... Πρόκειται για το μεγαλύτερο -και πιο αναλυτικό- σχέδιο περικοπής δημόσιας σπατάλης που έχει υποβληθεί ποτέ...

Μπορείτε να δεσμευθείτε, αν γίνετε πρωθυπουργός, ότι δεν θα θιγούν περαιτέρω τα εισοδήματα των εργαζομένων; Γιατί το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει περικοπές σε βάθος που ξεπερνά τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης - αν υποθέσουμε βεβαίως ότι η θητεία αυτή θα εξαντληθεί...

Θέλουμε να εκμηδενιστεί το έλλειμμα. Οχι να γονατίσουν η ελληνική κοινωνία, η ελληνική μεσαία τάξη και η ελληνική οικογένεια. Και υποβάλλουμε συνεχώς προτάσεις, ακριβώς για να δείξουμε ότι αυτό είναι εφικτό. Γι’ αυτό και επιμένουμε στην ανάγκη αναθεώρησης και του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου.

Γιατί γονατίζουν την κοινωνία, χωρίς να περιορίζουν το έλλειμμα. Γι’ αυτό και επιμένουμε στην επαναδιαπραγμάτευση: πρώτον, διότι αποτελεί διαιώνιση ενός λάθους, δεύτερον, διότι προκαλεί επιδείνωση και, τρίτον, διότι, όπως υπονοήσατε, πιθανότητα θα κληθούμε να το υλοποιήσουμε εμείς. Και πρέπει να αλλάξει...

Αν η νέα δανειακή σύμβαση έρθει στη Βουλή με τη διαδικασία των 180, όπως δημοσίως ζητεί ο Ευ. Βενιζέλος, τι θα πράξει η Νέα Δημοκρατία;

Το είπαμε ήδη. Αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική, δηλαδή η πολιτική της ασφυξίας, κι αν δεν δοθεί στην οικονομία μας η δυνατότητα να ανακάμψει, εμείς θα την καταψηφίσουμε.

Κατά τη γνώμη σας, ο βίος της παρούσας κυβέρνησης πόσος μπορεί να είναι; Το καλοκαίρι είναι προεκλογικό;

Εμείς το ζητάμε. Και παρακολουθώντας τις εξελίξεις, καθένας καταλαβαίνει ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν... Αλλωστε, μπορεί ακόμα η κυβέρνηση να περνά νομοσχέδια στη Βουλή. Αλλά φαίνεται πως δεν μπορεί πλέον να κυβερνά...

Εκτιμάτε ότι αντίπαλός σας στις εκλογές θα είναι ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου;

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα ανακατευθεί στα εσωτερικά τους. Ετσι κι αλλιώς, εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές! Πράγμα που πριν από έναν χρόνο κανείς δεν το συζητούσε. Και τώρα οι περισσότεροι το θεωρούν εξαιρετικά πιθανό...

Θα μετάσχετε στην επιτροπή για τις αποκρατικοποιήσεις; Θα προτείνετε ή θα αποδεχθείτε πρόσωπα κοινής αποδοχής;

Ναι, αλλά, όπως έχουμε τονίσει, σημασία δεν έχει πώς θα στελεχωθεί αυτή η επιτροπή, αλλά πώς θα προχωρήσει και τι θα αποφασίσει. Ωστε όλα να γίνουν με διαφάνεια, με επενδυτική προοπτική και χωρίς να καταντήσει «ξεπούλημα»...

Ο Ευ. Βενιζέλος σας προτείνει συνεχώς συναίνεση. Πιστεύετε ότι είναι ειλικρινής; Και τι περαιτέρω περιθώρια υπάρχουν;

Δεν κάνω «δίκην προθέσεων». Θα κριθεί και εκείνος από τις πράξεις του, όχι από τις διακηρύξεις του. Και, πάντως, κάποια σοβαρά σφάλματα δεν τα απέφυγε. Νωρίς νωρίς, μάλιστα... Ξέρετε, έχει περάσει η εποχή της «ρητορικής γοητείας». Είμαστε στην εποχή όπου η οικονομική κρίση και η κοινωνία απαιτούν βαθιά γνώση, στέρεες θέσεις και αποδεδειγμένη συνέπεια. Κι όταν διαπραγματεύεσαι, να ζητάς αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος, ακόμη και αν δεν θέλουν αρχικά να στα δώσουν. Γιατί όταν αρκείσαι να παίρνεις αυτά που σου δίνουν, αυτό δεν χρειάζεται καμία «διαπραγμάτευση»... Αυτό δεν το αναφέρω ως «μομφή» στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος είναι, άλλωστε, πολύ φρέσκος στη νέα θέση του. Το αναφέρω ως παραίνεση.

Ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ή κυβέρνησης έκτακτης εθνικής ανάγκης πριν από τις εκλογές εξετάζετε να προτείνετε;

Πριν δύο - τρεις εβδομάδες, δέχθηκα μια τέτοια πρόταση, αποδέχθηκα την «πρόκληση», ζήτησα να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για «επαναδιαπραγμάτευση» και του Μεσοπρόθεσμου και του Μνημονίου, με άλλον πρωθυπουργό και με εύλογη διάρκεια. Εμεινα με την εντύπωση ότι ο κ. Παπανδρέου δεχόταν αυτούς τους όρους.

Τελικά, τους απέρριψε λίγο αργότερα. Χωρίς να έχει μεσολαβήσει άλλη συζήτηση μεταξύ μας. Και χωρίς να προλάβουν να υπάρξουν οι δήθεν «διαφωνίες» που επικαλέστηκε μετά... Γιατί υπαναχώρησε ο κ. Παπανδρέου; Είτε γιατί δεν τον άφησαν οι δικοί του είτε γιατί δίσταζε να προχωρήσει σε αληθινή επαναδιαπραγμάτευση.

Δεν σας κρύβω ότι μετά από μια τέτοια ιστορία, όπως είναι φυσικό, είμαι πολύ «κουμπωμένος»...

Ο Γ. Καρατζαφέρης, πάντως, επιμένει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Προφανώς, για να σας στριμώξει…

Σας μοιάζω για... «στριμωγμένος»; Οι εξελίξεις δείχνουν ότι άλλοι στριμώχτηκαν. Εμείς, με την ίδια λογική που απορρίψαμε πέρυσι το Μνημόνιο, απορρίψαμε φέτος το Μεσοπρόθεσμο. Δεν βρεθήκαμε πέρυσι να ψηφίζουμε «ναι» φανατικά και φέτος «όχι» ή... «παρών»!

Αν ήταν πέρυσι «πράξη υπευθυνότητας» το «ναι», πώς φέτος έγινε πράξη υπευθυνότητας το «όχι» ή το «παρών»; Αν πέρυσι η ψήφιση του Μνημονίου «επιβαλλόταν» δήθεν από την «υπέρτατη προτεραιότητα» να αποφευχθεί η χρεοκοπία (όπως ισχυριζόταν τότε η κυβέρνηση), γιατί φέτος δεν συνέβαινε το ίδιο με την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου (όπως, επίσης, ισχυρίσθηκε τελευταία η κυβέρνηση); Γι’ αυτό σας λέω, άλλοι είναι στριμωγμένοι...

Σύμφωνα με τις σημερινές δημοσκοπήσεις, κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν συγκεντρώνει κυβερνητική πλειοψηφία. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα επιδιώξετε κυβερνητικές συνεργασίες; Και ανεξαρτήτως της πεποίθησής σας ότι θα πετύχετε αυτοδυναμία, θεωρείτε πιο σταθερή μια κυβέρνηση συνεργασίας των κομμάτων της Κεντροδεξιάς ή μια συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ;

Σε κρίσιμες στιγμές, ο ελληνικός λαός θέλει καθαρές λύσεις και δίνει καθαρές εντολές. Γενικά, πιστεύω ότι σήμερα χρειάζεται σταθερή διακυβέρνηση ενός κόμματος που ξέρει πού βρίσκεται και πού πηγαίνει. Και ευρύτατες συμμαχίες με την κοινωνία. Οχι εύθραυστες συμπράξεις διαφορετικών απόψεων, προσωπικών βλέψεων, εξωθεσμικών επιρροών και ποικίλων αντιφατικών σκοπιμοτήτων...

Η Νέα Δημοκρατία θα συμμετάσχει στο δημοψήφισμα που προαναγγέλλει ο Γ. Παπανδρέου;

Πρώτα απ’ όλα, κανείς δεν έχει καταλάβει για τι πράγμα μιλάμε. Δημοψήφισμα για ποιο θέμα; Με ποιο ερώτημα; Και σε ποιο πολιτικό κλίμα; Ακόμη κι αν έχουν τις καλύτερες προθέσεις, είναι πιθανό να «κάψουν» ό,τι αγγίξουν. Μια κοινωνία απελπισμένη, που άλλα προβλήματα περιμένει να λυθούν κι άλλα ερωτήματα της παρουσιάζουν, μπορεί να αντιδράσει με τρόπο απροσδόκητο.

Το «Σύνδρομο της Αντουανέτας» είναι αυτό ακριβώς:ν φωνάζει ο λαός για ψωμί κι εσύ να του μιλάς για... παντεσπάνι. Αν το θέλουν τόσο πολύ, ας κάνουν το καλύτερο «δημοψήφισμα»: ας κάνουν εκλογές! Γιατί, όσο «ανεβάζουν» επικοινωνιακά τον σχεδιασμό για δημοψήφισμα, τόσο θα ανεβαίνει μέσα στην κοινωνία το αίτημα των εκλογών.

Η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα. Εκτιμάτε ότι θα μείνει εκτός Βουλής;

Δεν ξέρω, δεν ασχολούμαι. Εσείς τι λέτε...

Πιστεύετε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να αναδεικνύεται με άμεση εκλογή;

Η άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας σημαίνει και συνδέεται αναπόφευκτα με αναβάθμιση των εξουσιών και του ρόλου του. Ουσιαστικά, με την κατάργηση του αυστηρά πρωθυπουργο-κεντρικού συστήματος.

Δεν έχει νόημα να εκλέγει ο λαός άμεσα κάποιον χωρίς πραγματικές εξουσίες, αρμοδιότητες και ευθύνες... Κι αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε πολλές δραστικές αλλαγές στο συνταγματικό και πολιτειακό μας σύστημα.

Δεν απαντάται το ερώτημά σας με ένα «ναι» ή με ένα «όχι». Μόνο συνολικά, με μια ολοκληρωμένη πρόταση συνταγματικής αλλαγής. Τέτοια θα παρουσιάσουμε τους επόμενους μήνες.

Αν γίνετε κυβέρνηση, θα κηρύξετε αμέσως την ΑΟΖ;

Θα δουλέψω από την πρώτη μέρα, ώστε να υπάρξουν οι συνθήκες να γίνει αυτό το συντομότερο δυνατό.

Η «πλατεία» σάς τρομάζει; Τι πιστεύετε γι’ αυτήν;

Οσο υπάρχουν άνθρωποι που διαμαρτύρονται ειρηνικά και ακομμάτιστα, κρατώντας την ελληνική σημαία, αυτό το θεωρώ ιδιαίτερα ελπιδοφόρο.

Αλλά, επειδή ακριβώς σεβόμαστε τον ειρηνικό και ακομμάτιστο χαρακτήρα του, αποφεύγουμε κινήσεις ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως προσπάθεια κομματικής οικειοποίησης ή πολιτικού «καπελώματος». Το πιο σημαντικό είναι να διατηρηθεί ο ειρηνικός και ακομμάτιστος χαρακτήρας της «πλατείας»...

Real.gr

Οι Πολύτεκνοι Τριφυλίας για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Οι πολύτεκνες οικογένειες της Τριφυλίας, αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού ιστού της, που ΖΟΥΝ και δραστηριοποιούνται στην επαρχία αυτή και στην ευρύτερη περιοχή, αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν την ανησυχία, τους φόβους και κυρίως να διαμαρτυρηθούν έντονα για την προδιαγραφόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και κατ΄επέκταση της υποβάθμισης της ποιότητας της υγείας στην περιοχή.

Το νοσοκομείο Κυπαρισσίας με την γεωγραφική του .........

θέση καλύπτει ιατρικά μία πολύ μεγάλη περιοχή: από την Ζαχάρω -επαρχία Ολυμπίας, Νομός Ηλείας, - Κοπανάκι - Δώριο, Ορεινή Τριφυλία με τα δυσπρόσιτα χωριά, ώς ακόμα και μέρος της επαρχίας Πυλίας. Η τουριστική αναβάθμιση της περιοχής με τη δημιουργία της ΠΟΤΑ στους Γαργαλιάνους, αυξάνουν τις ανάγκες για περισσότερη κάλυψη. Η συρρίκνωση μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει και τίποτα περισσότερο. Η αιτιολογία της "κοινής" ή "υπό την διοίκηση" του Νοσοκομείου Καλαμάτας θα είναι η αρχή του τέλους. Πόσο μάλλον και με την συνένωση κλινικών.

Κανείς δεν θα είχε αντίρρηση στον εξορθολογισμό, στη σωστή λειτουργία για το λόγο που έχει δημιουργηθεί και υπηρετεί. Όσοι χρειάστηκαν και πήγαν έστω και μια φορά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας γνωρίζουν τι γίνεται εκεί. Φανταστείται τι θα γίνεται όταν θα αυξηθεί αριθμός των ασθενών. Παράλληλα πως θα λειτουργήσει η υπερσύγχρονη μονάδα νεφρού η οποία παρεπιπτόντως έχει και πιστοποίηση πιότητας (iso), χωρίς την ύπαρξη χειρουργικής μονάδας; μιάς μονάδας κι αυτής σύγχρονης (δύο χρόνια έκανε να κατασκευαστεί).

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να μην αλλάξει ούτε κατα το ελάχιστο η λειτουργία του νοσοκομείου Κυπαρισσίας καθώς και η διοικητική του αυτοτέλεια. Σήμερα που ο αστικός τόπος ζωής πεθαίνει και επιδημία της παγκοσμιοποίησης μολύνει κάθε τι και το νεκρώνει, όλοι μαζί θα στηρίξουμε ό,τι μέχρι σήμερα δίνει ζωή στον τόπο μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος

Η Γραμματέας

Αγγελινά Κατερίνα

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ - Χειρόφρενο στη διαφθορά

Αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, με στόχο την πάταξη της διαφθοράς στο χώρο, που εκτιμάται ότι ο τζίρος της ανέρχεται στα 120 εκατομμύρια ευρώ. Ετησίως εκδίδονται περίπου 400.000 διπλώματα, ενώ η ταρίφα για έκδοση διπλώματος ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Στα πλαίσια αυτά θα θεσπιστεί το πόθεν έσχες για........

τους εξεταστές και η βιντεοσκόπηση της διαδικασίας της εξέτασης, που θα περιλαμβάνει ελιγμούς, οπισθογωνία, αναστροφές αλλά και τον παλιό σαλίγκαρο......

Οι αλλαγές προβλέπεται να εφαρμοστούν από το 2012 αφού συμπεριληφθούν πρώτα σε νομοσχέδιο και θα περιλαμβάνουν και εξέταση στο δρόμο, απενεργοποίηση κινητών, εξεταστές που θα είναι υποχρεωτικά μηχανικοί αυτοκινήτου και όχι υποχρεωτικά υπάλληλοι του Υπουργείου Μεταφορών, με άδεια εξεταστή από ειδικό ΙΕΚ που θα δημιουργήσει το Υπουργείο Μεταφορών.

Μια ακόμα αλλαγή θα είναι η επιλογή του ζευγαριού των εξεταστών, μόλις μισή ώρα πριν την εξέταση, ώστε να ελαχιστοποιείται το χρονικό διάστημα που θα υπάρχει επαφή με τον υποψήφιο οδηγό.

BEST TV

Μπροστά η Ν.Δ. με 1,3% - Έρχονται χειρότερα πιστεύει το 86,3%

Σε μία ακόμα δημοσκόπηση η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ. Τα ποσοστά του δικομματισμού κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και φτάνουν το 47,5%.

Για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Αντώνης Σαμαράς παίρνουν «κεφάλι» στην πρόθεση ψήφου, στην παράσταση νίκης αλλά και στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην Πρωθυπουργία.

Σύμφωνα με την εταιρεία Rass για την ..........

εφημερίδα ΠΑΡΟΝ στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 1,3%. Στην προηγούμενη μέτρηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν μπροστά με 0,9%.

Πρόθεση Ψήφου

ΠΑΣΟΚ 23,1%
ΝΔ 24,4%
ΚΚΕ 7,8%
ΛΑΟΣ 4,8%
ΣΥΡΙΖΑ 3,4%
Οικολόγοι 3,3%
Δημοκρατική Αριστερά 2,3%
Δημοκρατική Συμμαχία 2,4%
Άρμα Πολιτών 2,2%
ΔΞ/ΔΑ 20,8%

Παράσταση Νίκης

ΠΑΣΟΚ 37,8%
ΝΔ 54,8%

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός

Γ. Παπανδρέου 30,5%
Α. Σαμαράς 31,5%
Κανένας 36,8%

• Ιδιαιτέρως απογοητευμένοι εξαφανίζονται οι ερωτηθέντες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. 8 στους 10 εκτιμούν πως έρχονται χειρότερες μέρες.

• Το 77,6% πιστεύει πως ακόμα και αν δεν ψηφίζονταν το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα οι ευρωπαίοι δεν θα άφηναν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.

• Πρόωρες εκλογές ζητάει το 50,1% των ερωτηθέντων και το 37,9% εκτιμά πως στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει να έχει την διακυβέρνηση της χώρας.

«Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει 180 μόνο αν θέλει να αποδράσει»

Οι απώλειες της κυβέρνησης στην κοινωνία είναι πλέον σοβαρές, επισημαίνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος στέλνει σαφέστατο μήνυμα στον πρωθυπουργό να μη σκεφτεί να ζητήσει ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για να περάσει η νέα δανειακή σύμβαση από τη Βουλή.

Ο κ. Μιχελάκης τονίζει σε συνέντευξη του .....

στον «Τύπο της Κυριακής» ότι σε αυτή την περίπτωση ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει καταφύγει σε μια αντισυνταγματική απόφαση, προσπαθώντας να εκβιάσει, ενώ παράλληλα θα ετοιμάζει και την απόδραση του.

Εξαπολύοντας επίθεση και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο κατηγορεί πως διαστρεβλώνει τις θέσεις του κόμματος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει πως ο Αντώνης Σαμαράς θα υπερψηφίσει το Μνημόνιο 2 μόνο αν έχουν πραγματοποιηθεί ριζικές αλλαγές στις πολιτικές για την έξοδο από την κρίση, ενώ κλείνει και πάλι την πρόταση σε κάθε περιθώριο συναίνεσης, χαρακτηρίζοντας τραγελαφική τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού και επισημαίνοντας πως το αναγκαίο για τον τόπο και το ζητούμενο από την κοινωνία δεν είναι η συνενοχή στο λάθος, αλλά η συναίνεση για τη διόρθωση του λάθους.

-Το τελευταίο διάστημα ζητάτε εκλογές. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν πως αυτό έγινε μόλις περάσατε μπροστά στις δημοσκοπήσεις.

Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι ήδη βρισκόμασταν μπροστά και ότι η διεύρυνση της διαφοράς μας από το ΠΑΣΟΚ αποκτούσε μια αδιαμφισβήτητη δυναμική, την ίδια εκείνη ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς δεχόταν να στηρίξει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Και αυτό τονίζω. Εκλογές ζητήσαμε αμέσως μετά την τραγελαφική εκείνη συμπεριφορά του πρωθυπουργού. Μια συμπεριφορά που έδειχνε αφενός την αδυναμία του να κυβερνήσει και αφετέρου την αδυναμία του να αποφασίσει για εκείνα που ο ίδιος παρουσίαζε ως απολύτως αναγκαία.

-Θα καταψηφίσετε ακόμα και αν διακυβεύεται ένα ακόμα μεγαλύτερο πακέτο από την Ευρώπη και το ΔΝΤ;

Με βάση το Σύνταγμα, 180 ψήφοι απαιτούνται μόνο στην περίπτωση εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων. Εάν, λοιπόν, η κυβέρνηση συνομολογεί ότι εκχωρούνται εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, τότε θα πρέπει να μας πει ποια κυριαρχικά δικαιώματα εκχωρούνται. Εάν ζητήσει υπερψήφιση με 180 ψήφους επικαλούμενη –όπως λέγεται-πολιτικούς λόγους, τρία πράγματα έχω να πω:

Πρώτον, θα έχει καταφύγει σε μια αντισυνταγματικού χαρακτήρα απόφαση. Διότι το πόσες ψήφοι χρειάζονται για κάθε νομοθέτημα καθορίζεται από το Σύνταγμα και όχι από την εκάστοτε κυβέρνηση. Και σ’ αυτό όφειλε να τοποθετηθεί, αλλά δεν το έπραξε, ο συνταγματολόγος αντιπρόεδρος και υπουργός των Οικονομικών κ. Βενιζέλος. Αδυνατώντας μάλιστα να αντικρούσει τις θέσεις του προέδρου της ΝΔ για την αντισυνταγματικότητα των προθέσεων του, κατρακύλησε, ακολουθώντας την κυρία Μπακογιάννη, σε παραποίηση, διαστρέβλωση και συκοφαντικούς ισχυρισμούς.

Δεύτερον, μια τέτοια μεθόδευση θα σήμαινε μια απόπειρα εισαγωγής στο εθνικό μας Δίκαιο της αυθαιρεσία και του πολιτικού εκβιασμού. Πράγματα εξίσου απαράδεκτο.

Και τρίτον, εάν, ξαφνικά, ενώ δεν το έκανε στην πρώτη δανειακή σύμβαση και ενώ δεν το απαιτεί το Σύνταγμα, η κυβέρνηση απαιτήσει έγκριση με 180 ψήφους, το συμπέρασμα θα ήταν ένα και μόνο: Ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να αποδράσει. Είτε, δηλαδή, να κάνει εκείνο που πήγε να κάνει πριν από λίγες ημέρες και δεν τον άφησαν οι δικοί του είτε να ζητήσει πρόωρη διάλυση της Βουλής και εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, η θέση μας είναι γνωστή και δεν αλλάζει. Ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ δεν εκβιάζονται.


Real.gr

ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΦΙΣΕΣ - Επικήρυξαν τους Βουλευτές!

«Καταζητούνται»! Αυτό είναι πλέον το σύνθημα που κυριαρχεί στην επαρχία για τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του Μεσοπρόθεσμου. Η οργή του λαού είναι έντονη, καθώς θεωρούν ότι με την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου έχει υποθηκεύθει το μέλλον της Ελλάδας και των επόμενων γενεών.

Υπεύθυνοι δε θα μπορούσε να είναι άλλοι ........

από τους βουλευτές που ψήφισαν «ναι», ενώ τα πυρά στρέφονται ακόμα και σε αυτούς που προτίμησαν μέσα στο κοινοβούλιο να πουν «παρών»....

Οι πολίτες του Έβρου ειδικά της Αλεξανδρούπολης έχουν ξεσπάσει κατά των βουλευτών και έχουν κρεμάσει αφίσες με τις φωτογραφίες των πολιτικών της περιοχής και την επιγραφή «Καταζητούνται». Σε μία αφίσα η οποία γράφει: «καταζητούν για εγκλήματα κατά του λαού και για νομιμοποίηση κρατικής βίας» απεικονίζονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος, Όλγα Ρενταρή και Ελένη Τσιαούση. Πάντως, ο πρώτος με δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το πρόσωπο του και ότι συνεχίζει να περπατά στην περιοχή του, χωρίς προβλήματα.

Σε μία δεύτερη αφίσα που εξέδωσε η κίνηση ανεξάρτητων πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη «Σπίθα» απεικονίζει την Ο. Ρενταρή, τον Γ. Ντόλιο, την Ε. Τσιαούση, τον Γ. Πεταλωτή, τον Α. Χατζηοσμάν, τον Τ. Μάντζαρη και τον Σ. Ξυνίδη και αναφέρει: «Θρακιώτη, αυτοί ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο Μνημόνιο!!! Ας μην ξεχάσουμε τους Ναι-Ναι-Κους του καθεστώτος…».

Παρόμοια αφίσα κυκλοφορεί και στους δρόμους του Αγρινίου με φόντο την κα Γιαννακά και άλλους βουλευτές.

Τέλος, ανάλογη κίνηση υπάρχει και μέσω διαδικτύου, αφού καταζητούνται όλοι οι βουλευτές που έχουν ψηφίσει «ναι» ή «παρών» στη διαδικασία για το Μεσοπρόθεσμο. Όπως αναφέρουν:

«Οι 155 προδότες που ψήφισαν υπέρ του μεσοπρόθεσμου, τη στιγμή που πραιτωριανοί και προβοκάτορες διαλύανε τη μεγαλειώδη διαδήλωση των αγανακτισμένων, που έβαλε την ταφόπλακα στη Μεταπολίτευση».

best TV

ΟΑΕΔ - Από σήμερα το οικογενειακό επίδομα

Για δικαιούχους με δύο παιδιά ! Συνεχίζεται η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ και από σήμερα σειρά παίρνουν οι δικαιούχοι με δύο παιδιά. Ακολουθούν από την 1η Σεπτεμβρίου οι δικαιούχοι με ένα παιδί ενώ από τις 10 Ιουνίου το επίδομα λαμβάνουν οι δικαιούχοι με τρία παιδιά.

Το επίδομα δεν δικαιούνται οι μισθωτοί ..........

που βάσει της συλλογικής σύμβασης λαμβάνουν από τον εργοδότη μεγαλύτερο ποσό επιδόματος παιδιών από εκείνο που χορηγεί ο Οργανισμός μέσα από τον ειδικό λογαριασμό (ΔΛΟΕΜ).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του επιδόματος ....

είναι η πραγματοποίηση 50 ημερών εργασίας τον προηγούμενο χρόνο ή δίμηνη τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας ή δίμηνη συνεχή ανικανότητα για εργασία.

Best TV

ΚΕΔΕ-ΠΕΔ: ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Δόθηκε σε κυκλοφορία η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία καθορίζεται σαφώς ο αριθμός των μελών που θα εκπροσωπούν τους 325 δήμους όλης της χώρας στις γενικές συνελεύσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.) και σας το παρουσιάζει το Φιλιατρά News.

Oι εκπρόσωποι αυτοί θα κληθούν να .........

εκλέξουν την Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.) και το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) των κατά τόπους ΠΕΔ και παράλληλα να ορίσουν τους εκπροσώπους τους στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) η οποία με τη σειρά της θα εκλέξει την Ε.Ε. και το Δ.Σ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν εντός του Ιουλίου και με δεδομένο ότι μεσολαβεί ο Αύγουστος, θα ολοκληρωθοούν με την εκλογή του νέου προέδρου της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) κατά τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο αριθμός των εκπροσώπων ανά Διοικητική περιφέρεια είναι ο εξής:

Πελοποννήσου: 125

Αν. Μακεδονίας & Θράκης:125

Κεντρικής Μακεδονίας: 200

Δυτικής Μακεδονίας: 125

Ηπείρου: 125

Θεσσαλίας: 125

Ιονίων Νήσων: 75

Δυτικής Ελλάδας: 125

Στερεάς Ελλάδας: 125

Αττικής: 300

Βορείου Αιγαίου: 75

Νοτίου Αιγαίου: 125

Κρήτης: 125

Ως προς τους εκπροσώπους των Δήμων της χώρας οι περισσότεροι θα είναι απο τον Δήμο Αθηναίων με 48 μέλη καθώς είναι η ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας.
Το Φιλιατρά News σας δίνει την δυνατότητα να κατεβάσετε από το upload Center μας την αναλυτική κατανομή κατά δήμο.
Πάντως για ότι αφορά τον Δήμο Τριφυλίας ο οποίος και μας ενδιαφέρει άμεσα θα έχει 6 εκπροσώπους. 1 τον Δήμαρχο και 5 Εκπρόσωποι Δ.Σ. στη Γ.Σ. της Ε.Δ.

Κατεβάστε το κάνοντας κλικ εδώ

Snoop Dogg - 'Sweat' [ Snoop Dogg vs David Guetta (Remix) ]



Οι στίχοι.


Big Snoop Dogg
Can you be my doctor?
Can you fix me up?
Can you wipe me down?

So I can make you give it up give it up
Until you say my name
Like a Jersey Jersey shuttin' down the game

Be my head coach
So you can...
And never take me out
Till you can taste the way
Do it again, and again till you say my name

And by the way
I'm so glad
I just wanna make you sweat
I wanna make you sweat
I just wanna make you sweat
I wanna make you sweat
Sweat, sweat

Drip drip drip for me mommy can you drip drip drip
Drip drip drip for me mommy can you drip drip drip

She's hot on a rainy day
Don't drown
Call call me up, I I I can save you now
(Lick your feet and kiss your lap)?
(?)
There's only one way we can stop the drought
Come with me
We can take a trip down south

I can tell she's thirsty
I'm in the whoa like a birdy
Whatcha wanna do tonight?
It's still early

Wanna get some tonight
She's all sturdy
I'm in I'm in
Like a cigarette
She wanna quit

I just wanna make you sweat
I wanna make you sweat
I just wanna make you sweat
I wanna make you sweat
Sweat, sweat

Drip drip drip for me mommy can you drip drip drip
Drip drip drip for me mommy can you drip drip drip

Can you, can you get me up like I'm late for my first class
So I can give it to you rough like a first draft
Hold you like a paper plane
You know I got paper babe
Them dollar bills
Girl I'll make it rain

Holiday Inn
Come and meet me on my eighth floor
Damn it feels good but I feel bad for (them next door)?
And I, I I I up on the (?)
When I slip slip slip like two girls into slip n' slide

(There's a flood in your heart love)?
Girl, let me pop up in your hot tub
Every night every day,
Sippin' on a different drink
Different chicks, different tastes
I do it different ways

Where you goin?
Whatcha say?
I'm why her river flowin'
To another lake
By to ocean by the ocean
On the beach on the beach
I'm bout' to take a swim

Let me dip my feet in and make you sweat
I wanna make you sweat
I just wanna make you sweat
I wanna make you sweat
Sweat, sweat

Drip drip drip for me mommy can you drip drip drip
Drip drip drip for me mommy can you drip drip drip

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 04 Ιουλίου έως 10 Ιουλίου 2011 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγει την άλλη Δευτέρα στις 07:59 το πρωί.