Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Για την Γιορτή της Αγίας Κυριακής

Κλίκ στην αφίσα





Επικυρήχθηκαν και οι Βουλευτές Μεσσηνίας.

Σε πλήρη εξέλιξη η μορφή διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση και τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από το κίνημα των αγανακτισμένων σε όλη την Ελλάδα. Από ότι φαίνετε δεν «κάνει πίσω» το κίνημα σε όλη την Ελλάδα που έχει αλλάξει μορφή διαμαρτυρίας παρότι κάποιοι έλεγαν ότι θα ησυχάσουν και θα διαλυθούν μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου (ξεπούλημα της Ελλάδος).

Η αφίσα που κυκλοφορεί και στην Καλαμάτα είναι χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στο Νομό Μεσσηνίας για τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Πάντως πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία αλλά και ο κόσμος έχει δίκιο και πρέπει να αναλάβουν οι Βουλευτές τις ευθύνες τους και όχι μόνο να το παίζουν πάντα με όλους..ας χτυπήσουν και το «τραπέζι» κάποια φορά όχι όλο yes men.
Εμείς τα λέγαμε και τα γράφαμε και .........

είχαμε τελικά δίκιο....

kyparissiotis

2η γιορτή μαγειρικής με σταφίδα και ελαιόλαδο

Μετά την περυσινή μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάλτας θα διοργανώσει φέτος τη 2η γιορτή μαγειρικής με κορινθιακή σταφίδα και ελαιόλαδο, την Κυριακή 24 Ιουλίου μετά τις 20:00, στην οποία οι γυναίκες του χωριού - και όσοι άνδρες επιθυμούν - θα παρουσιάσουν διάφορα φαγητά και γλυκά που θα έχουν μαγειρέψει, με βάση τα δύο αυτά προϊόντα που παράγει ο τόπος μας.

Η παρουσίαση θα γίνει σε έναν μπουφέ ..........

στην πλατεία του χωριού, όπου ο κόσμος θα μπορεί παράλληλα να τα γευτεί. Προσκεκλημένοι στην γιορτή θα είναι διατροφολόγοι οι οποίοι θα αναφερθούν στα δύο αυτά προϊόντα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Παράλληλα τα παιδιά του χωριού θα παρουσιάσουν ποιήματα και τραγούδια, ενώ με την επίβλεψη της νηπιαγωγού του 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων, κας Γαρυφαλιάς Τεριζάκη, θα ζωγραφίσουν θέματα με τα δύο προϊόντα πάνω σε ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία και θα εκθέσουν.

Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 25 Ιουλίου θα ακολουθήσει μεγάλο αφιέρωμα σε ξεχασμένα παιχνίδια, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, στην πλατεία του χωριού. Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι... Την εκδήλωση θα κλείσουν χοροί και τραγούδια.

Πρόσκληση για διαγωνισμό παραδοσιακών και μοντέρνων σκιάχτρων

Κλικ στην πρόσκληση





Στην κοσμάρα του.......





Παραδόθηκε το πόρισμα για τα βαρέα και ανθυγιεινά

Παραδόθηκε σήμερα στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, το πόρισμα της Διαρκούς Επιτροπής για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πόρισμα περιγράφονται τα κριτήρια τα οποία συμφωνήθηκαν από τα μέλη της επιτροπής με τα οποία θα διαμορφωθεί η νέα λίστα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Η επιτροπή συμφώνησε με την πρόταση του ......

κ. Κουτρουμάνη να συζητήσει εντός των επόμενων 10 ημερών ενδεικτική λίστα που θα εισηγηθεί στην επιτροπή η ομάδα Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εργασίας και των Ταμείων.

Η πρόταση των Εμπειρογνωμόνων θα διαμορφωθεί με βάση το πόρισμα, την διεθνή εμπειρία και αξιοποίηση των μέχρι σήμερα μελετών. Μέχρι τις 20 Ιουλίου και μέσα από τις συνεχείς συνεδριάσεις, η επιτροπή θα παραδώσει τις προτάσεις της για την εφαρμογή της νέας λίστας.

Η τελική απόφαση θα είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μετά από διαβούλευση με τους Κοινωνικούς Εταίρους.

Real.gr

Χωρίς ΤΑΧΙ σήμερα ολόκληρη η χώρα.

Σε πορεία σύγκρουσης οδηγούνται οι σχέσεις των αυτοκινητιστών ΤΑΧΙ και του υπουργείου Υποδομών, μετά την αιφνίδια απόφαση του υπουργού Γιάννη Ραγκούση να προχωρήσει άμεσα σε πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των ΤΑΧΙ.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας .......

Ομοσπονδίας ΤΑΧΙ, που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Έτσι τα ΤΑΧΙ όλης της χώρας, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 5 τα ξημερώματα αύριο, έως τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ότι η απόφαση που ανακοινώθηκε οδηγεί σε πλήρη απορρύθμιση του κλάδου των ΤΑΧΙ και ισοπέδωσης των πάντων.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, καθορίστηκε και η στάση που θα τηρήσουν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, στην αυριανή συνάντηση που θα έχουν με τον κ. Ραγκούση.

Την Πέμπτη 7/7, συγκαλείται το Κλαδικό Συμβούλιο όπου θα εξεταστούν τα αποτελέσματα της συζήτησης με τον υπουργό και θα ληφθούν αποφάσεις για τους περαιτέρω χειρισμούς.

Η Ομοσπονδία καλεί, τέλος, τα τοπικά σωματεία να πάρουν τα αναγκαία μέτρα για την εξυπηρέτηση των έκτακτων περιστατικών υγείας.

Real.gr

Γιούχαραν και τον Ξυνίδη. Του πέταξαν αβγά και γιαούρτια. [VIDEO]

Με έντονες αποδοκιμασίες και διάφορα "κοσμητικά" επίθετα υποδέχτηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτη Ξυνίδη, δεκάδες "Αγανακτισμένοι" πολίτες.

Ο Σωκράτης Ξυνίδης, το τελευταίο θύμα ........

αποδοκιμασιών, δέχτηκε τα πυρά "Αγανακτισμένων" στην έδρα του, την Ξάνθη, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας.

Μία ομάδα πολιτών είχε συγκεντρωθεί στο σημείο όπου θα λάμβανε χώρα η εκδήλωση και επιτέθηκε φραστικά στον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όταν προσέγγισε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης.

Με την παρέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ και αστυνομικών δυνάμεων αποφεύχθησαν τα χειρότερα και το επεισόδιο έληξε με τις έντονες αποδοκιμασίες και τα υβριστικά συνθήματα των πολιτών στο πρόσωπό του.





Οι Τράπεζες "επιστρέφουν" έξοδα φακέλου από το 1990 μέχρι σήμερα

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση Ελληνικού Δικαστηρίου, χιλιάδες καταναλωτές-πελάτες τραπεζών, μπορούν να διεκδικήσουν την επιστροφή ποσών που είχαν καταβάλει πριν από χρόνια σε τράπεζες, προκειμένου να εκδοθεί το δάνειό τους, ποσά τα οποία λάμβαναν οι τράπεζες με τη δικαιολογία ότι υπάρχουν έξοδα για το άνοιγμα φακέλου.

Με ανακοίνωση της Γενικής Ομοσπονδίας ........

Καταναλωτών Ελλάδας και με βάση τη με αριθμ. 233/2010 απόφαση Ελληνικού Δικαστηρίου, αποφασίστηκε ότι τα έξοδα φακέλου που εισπράττουν οι τράπεζες για την έκδοση δανείων είναι παράνομα και συνιστούν «αδικαιολόγητο πλουτισμό».

Κατά καιρούς παράγονταν καινούριοι νόμοι, οι οποίοι είχαν ως στόχο να βάλουν ένα τέλος στην αυθαιρεσία των τραπεζών, όπως τη μη καταβολή επιπλέον ποσού για κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμό τρίτου ή τη μη επιβολή εξόδων αδράνειας σε λογαριασμούς που δεν κινούνται για χρονικό διάστημα άνω του έτους.

Με την εν λόγω απόφαση, το δικαστήριο έκρινε ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 της ΠΔ/ΤΕ 1969/1991 και την απόφαση ΕΝΠΘ/ΤΕ 524/1993, απαγορεύεται η είσπραξη προμήθειας στα δάνεια των οποίων το επιτόκιο ορίζεται ελεύθερα από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Επομένως, η εν λόγω επιβάρυνση είναι παράνομη, αφού αντίκειται στη διάταξη αυτή και οι σχετικές συμφωνίες είναι άκυρες, κατά το άρθρο 174 του ΑΚ.

Η διαφορά της συγκεκριμένης απόφασης, από τις λοιπές που κατά καιρούς εκδίδονταν για τις αυθαιρεσίες των τραπεζών έγκειται στο ότι κρίνει ως χρόνο παραγραφής διεκδίκησης των εξόδων φακέλου τα είκοσι έτη (20), κάνοντας δεκτές για πρώτη φορά τις διατάξεις περί αδικαιολόγητου πλουτισμού (904 επ.ΑΚ).

Συνεπώς, όλοι οι δανειολήπτες που υπέγραψαν συμβάσεις δανείων από το 1990 μέχρι και σήμερα, μπορούν να αξιώσουν τα χρηματικά ποσά που είχαν καταβάλει πριν από χρόνια.

Σημειώνεται δε ότι η απόφαση αφορά όλες τις μορφές δανείων, στεγαστικών, καταναλωτικών, πιστωτικών καρτών, επαγγελματικών, διακοποδανείων, εορτοδανείων, αυτοκινήτου κ.α.

Οι καταναλωτές μπορούν να απευθυνθούν είτε στις ενώσεις προστασίας καταναλωτών είτε σε δικηγορικά γραφεία και με μία εξουσιοδότηση, αντίγραφο της συμβάσεως του δανείου και αντίγραφο των αποδείξεων των εξόδων προμήθειας που πλήρωσαν να προχωρήσουν στην κατάθεση αγωγής προς τις τράπεζες για την είσπραξη των χρημάτων τους.

Cosmo.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Η ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ – ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΡΥΦΙΛΙΑΣ

Με την συνένωση των Δήμων στην περιοχή πρέπει να συγκροτηθεί ένα υπερκομματικό όργανο, από προσωπικότητες, πρώην και νύν κοινωνικά στελέχη, από εκπροσώπους όλων των κοινωνικών φορέων (εμποροβιοτέχνες, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί κλπ,).

Να προχωρήσει μέσα από διαδικασίες στην ........

κατάρτιση ενός βιώσιμου χάρτη της περιοχής που να δίνει απαντήσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Σε ποια περιοχή απευθύνεται (τοπογραφικός χάρτης).
2. Πόσος πληθυσμός είναι (πληθυσμιακός χάρτης).
3. Πώς θα απασχοληθεί ο πληθυσμός (επαγγελματικό χάρτη).
4. Πώς θα γίνει η κατανομή των διαφόρων δημοσίων μονάδων (σχολικές μονάδες, , μονάδες υγείας, διοικητικές δημόσιες μονάδες, ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ κλπ) (χάρτης κατανομής δημόσιας λειτουργίας).
5. Να επεξεργαστεί σχέδια πόλεων, κτηματολόγια κλπ.
6. Οργάνωση δημοσίων συγκοινωνιών (οδικός χάρτης).
7. Αξιοποίηση θαλάσσιας ζώνης (παράκτιος χάρτης).
8. Οριοθέτηση και δημιουργία βιομηχανικής ζώνης (βιομηχανικός χάρτης).
9. Οριοθέτηση και δημιουργία εμπορικής ζώνης (εμπορικός χάρτης).
10. Οριοθέτηση και δημιουργία τουριστικής ζώνης(τουριστικός χάρτης).
11. Καταγραφή και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της περιοχής.
12. …………………………………………………………………
13. κλπ
Με απλά λόγια αυτό το όργανο θα χαράσσει την γραμμή που θα πιέζονται να ακολουθούν και να εφαρμόζουν όλοι οι πολιτικοί (ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΙ κλπ) διαχρονικά.
Τα δε προγράμματα που θα καταρτίζει δεν θα είναι μόνο μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, αλλά κυρίως και δεσμευτικά για όλους…

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΟΡΓΑΝΑ…
ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ…

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
Τ. Μέλος του Δ.Σ. του Γ.Ν-Κ.Υ.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Επιοτολή Αναγνώστη: Το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας στο έλεος της Τρόϊκα….

Όλοι γνωρίζαμε τις « ΚΑΛΙΚΡΑΤΙΚΕΣ» σκέψεις της κυβέρνησης για τις επερχόμενες αποφάσεις που αφορούσαν τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων της χώρας, οπότε και του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.

Θα αναρωτηθεί κάποιος πως θα μπορούσε να οργανωθεί ένα σχέδιο κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης και προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.
Αυτό άραγε αποτελεί έργο της Διοίκησης του Νοσοκομείου;
Σίγουρα και αυτής…!!!
Η Διοίκηση θα πρέπει να αποφασίσει ........

αν θέλει να είναι αρεστή στην κυβέρνηση η στον λαό της περιοχής….!!!
Αν θέλει το πρώτο, δεν έχει παρά να μην κάνει τίποτα και απλά να περιμένει τις αποφάσεις του Υπουργού και της Κυβέρνησης.
Αν θέλει το δεύτερο, πρέπει να προβεί στην κατάρτιση ενός μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού σχεδίου για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ σε συνδυασμό με τα περιφερικά κέντρα Υγείας των ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ και ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ που να περιλαμβάνει τις παρακάτω ενέργειες:

1. Πρόγραμμα εκμετάλλευσης του χαρακτηριστικού της ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΗΣ του Νοσοκομείου, αξιοποιώντας την μεγάλη ακίνητη περιουσία του .
2. Ενέργειες για πιστοποίηση του Νοσοκομείου έτσι ώστε να είχε πλέον ενταχθεί στα προγράμματα ΕΣΠΑ.
3. Οργανωμένο σχέδιο προσέγγισης των συμπολιτών και εκμετάλλευσης των πάσης φύσεως δωρεών.
4. Οργανωμένο σχέδιο πλήρης αναδόμησης σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου και των περιφερειακών Κέντρων Υγείας.
5. Δημιουργία Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου με συμμετοχή στο Δ.Σ. έτσι ώστε να υπάρχει πλήρη διαφάνεια των πεπραγμένων σε οτιδήποτε αφορά την λειτουργία του με την συμμετοχή των συμπολιτών της περιοχής.
6. Να καταρτιστεί σχέδιο αντίκρουσης των κυβερνητικών επιλογών υποστηριζόμενο με τα ακράδαντα στοιχεία και προϋποθέσεις που αναμφίβολα υπάρχουν ώστε να τεκμηριωθεί η μη υποβάθμισή του, με την συμμετοχή όλων των φορέων και κοινωνικών στελεχών της περιοχής.
7. Να αναδεχθεί η αναγκαιότητα όχι μόνο της παραμονής σε αυτό το επίπεδο λειτουργίας , αλλά και της περαιτέρω αναβάθμισης του, μονό και μονό με το δεδομένο ότι το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας με τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας εξυπηρετούν 130.000 πληθυσμό, ίδιο με αντίστοιχα Νομαρχιακά Νοσοκομεία της χώρας και σχεδόν ίδιο με το Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Θα μπορούσαν να απορυθμιστούν πολλές ενέργειες στις οποίες θα μπορούσε να προχωρήσει η Διοίκηση έτσι ώστε:
• Να δημιουργηθεί μία ασπίδα προστασίας έναντι των κυβερνητικών επιλογών.
• Να δημιουργηθεί άνοιγμα κύκλου εργασιών ώστε να προδιαγραφόταν ως απαραίτητη η ύπαρξη ανεξάρτητου Δ.Σ. στο Νοσοκομείο.
• Να ενταχθεί στον αγώνα κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου το σύνολο των φορέων και των προσωπικοτήτων της περιοχής.


Κύριοι,
Η υπόθεση της λειτουργίας του Νοσοκομείου της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ και των περιφερειακών κέντρων Υγείας ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ και ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ δεν είναι υπόθεση του κάθε Δ.Σ. αλλά υπόθεση όλων που τους αγκαλιάζει και περιθάλπει.

Τίποτα από τα παραπάνω που αναφέρω δεν έγιναν κατά την θητείας μου του ενός έτους στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου.

Όφειλα όμως με την παρούσα επιστολή μου να εκφράσω την λύπη μου γιατί ενώ ανέλαβα με όραμα μέλος στο Δ.Σ., δεν μπόρεσα να συμβάλλω σε τίποτα για την υλοποίηση τους.
Για όλα τα παραπάνω, αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και ζητάω συγνώμη από τους συμπολίτες μου.
Με την πρώτη ευκαιρία και λαμβάνοντας υπόψη θέματα καθημερινής λειτουργίας του Νοσοκομείου που αφορούσαν την «δίωξη» υπαλλήλου, στις 25 Μαΐου υπέβαλλα την παραίτηση μου στην διάθεση του Υπουργού κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ.

Καλώ αυτή την ύστατη στιγμή όλους τους πολίτες της περιοχής να συσπειρωθούν δημιουργώντας έναν φορέα «Φίλων του Νοσοκομείου», και να ξεκινήσουν ενωμένοι έναν αγώνα κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου.

Είμαι στη διάθεση τους και εύχομαι το αποτέλεσμα να δικαιώσει τον λαό της περιοχής.

Κυπαρισσία 5 Ιουλίου 2011

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
Τ. Μέλος του Δ.Σ. του Γ.Ν-Κ.Υ.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ




Από τέλη Ιουλίου οι "λυπητερές" του Νέου Μνημονίου στους φορολογούμενους

Έως τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου αναμένεται να αποσταλούν τα πρώτα ειδοποιητήρια, για την έκτακτη εισφορά 1% έως 4%, που θα κληθούν να πληρώσουν, όσοι πολίτες έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 8.000 ευρώ, διαδικασία που εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες "λυπητερές" του υπουργείου Οικονομικών προς τους φορολογούμενους.

Στο διάστημα 15 Σεπτεμβρίου με 15 .........

Οκτωβρίου, θα σταλούν στους περίπου 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες, τα σχετικά ειδοποιητήρια, για την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο φέτος ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί η αποστολή της έκτακτης εισφοράς πολυτελούς διαβίωσης, που αφορά όσους έχουν αυτοκίνητο πάνω από 2.000 κυβικά εκατοστά, όσους έχουν πισίνα, σκάφος αναψυχής, ελικόπτερο ή αεροσκάφος.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι, από αρχές Νοεμβρίου να μην έχει μείνει άλλο ειδοποιητήριο, πέραν των αυξημένων τελών κυκλοφορίας, για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, διαδικασία που, ούτως ή άλλως, διαρκεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Διαψεύδει ο Πάγκαλος ότι πολίτης του άρπαξε τα ψάρια

Το γραφείο του Θεόδωρου Πάγκαλου, με σχετική ανακοίνωσή του, διέψευσε την ιστορία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία ένας νεαρός σε ψαροταβέρνα του Πειραιά, άρπαξε μια πιατέλα με ψάρια από το τραπέζι του αντιπροέδρου, υποδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο πως "μαζί τα φάγαμε."

Ειδικότερα, η ανακοίνωση είχε τον .........

χαρακτηριστικό τίτλο “ψέμα στο ψέμα”, ενώ ο κ. Πάγκαλος υποστηρίζει πως πίσω από όλα αυτά τα δημοσιεύματα “κρύβεται” η Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά μέρος της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

“Ξεπερνώντας το γεγονός ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν έχει επισκεφθεί τον Πειραιά εδώ και μήνες, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ημέρα που υποτίθεται ότι βρισκόταν στον Πειραιά, εκείνος ήταν εκτός Αττικής.

Βέβαια και σ’ αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει ένα βιντεάκι που να πιστοποιεί το γεγονός. Δηλαδή κανείς από την παρέα του νεαρού, όπως αναφέρουν τα blogs, δεν σκέφθηκε ότι η βιντεοσκόπηση του γεγονότος άξιζε τον κόπο;

Υπήρχε περίπτωση στην εποχή που βιντεοσκοπούνται τα πάντα, σε μια παρέα νέων να μην είχε ούτε ένας κινητό τηλέφωνο και να μην του πέρασε από το μυαλό;

Είναι προφανές και εδώ το ασύστολο ψεύδος.

Μέχρι τώρα η συνήθης πρακτική ήταν η παραποίηση των δηλώσεων του Αντιπροέδρου. Προφανώς δεν αρκεί πια, οπότε τώρα προκρίνεται η τακτική της κατασκευής ανύπαρκτων ειδήσεων που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια.

Ψέμα στο ψέμα λοιπόν, αυτή είναι η νέα τακτική του 2ου ορόφου της Συγγρού”

Σε πλήρη ετοιμότητα για τα θέματα της πολιτικής προστασίας η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε πλήρη ετοιμότητα για τα θέματα της πολιτικής προστασίας ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά τις πρωτοβουλίες που πήρε όχι μόνο σε επίπεδο Περιφέρειας, αλλά και σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την ενημέρωση του σώματος του ΠΣ Πελοποννήσου.

Η πρωτοβουλία αυτή έλαβε χώρα πριν από τη δραστηριοποίηση της κεντρικής κυβέρνησης με τη σύσταση ομάδας από τους τρείς θεματικούς αντιπεριφερειάρχες που ανέλαβαν την διαδικασία σημείωσε ο Περιφερειάρχης, μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας αφού πρώτα πραγματοποιήθηκε διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς και έγινε πλήρης ενημέρωση, καθώς και βήματα για καλύτερο συντονισμό των ενεργειών.
Πέραν τούτου, συμπλήρωσε ο κος Τατούλης, έχει ......

δημιουργηθεί μια επιτελική ομάδα για την εφαρμογή του σχεδίου των τέως νομαρχιών και την προσαρμογή του στις σύγχρονες ανάγκες.

Για το σκοπό αυτό ομάδα επιστημόνων συνεργάζεται με την Περιφέρεια προκειμένου να καταρτιστεί συνολικό πρωτότυπο σχέδιο συντονισμού χερσαίων και εναέριων μέσων κατέληξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προσθέτοντας ότι σε περιστατικά που εμφανίστηκαν την περίοδο αυτή οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, παρά τις όποιες δυσκολίες, αντέδρασαν άμεσα και επέδειξαν ετοιμότητα στην αντιμετώπιση τους.
Πρόθεση της Περιφέρειας είναι να βοηθηθούν όλες οι υπηρεσίες στην ανάπτυξη συνεργειών ώστε να ξεπεραστούν τα προβληματικά και ακριβά συστήματα πρόληψης των τέως νομαρχιών.

Το νέο σύστημα θα μπορεί να εγγράφει όλα τα κινητά τηλέφωνα των πολιτών και να τους παρέχει τοπική ενημέρωση. Αναφερόμενος στον Περιφερειακό Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Δεσινιώτη ο κος Τατούλης εξήρε την προσφορά του, ενώ ανέφερε ότι ο τέως διευθυντής ήταν αντίθετος στην παραλαβή των συστημάτων των νομαρχιών. Ήταν λάθος των νομαρχιών που κατά το διαγωνισμό δεν συνεργάστηκαν με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες κατέληξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.