Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Camping: Το ελεύθερο έχει άλλη χάρη,....

Του πρώην διαχειριστή μας

Πριν λίγο καιρό είχα γράψει ένα άρθρο σχετικά με το Ελεύθερο camping και το είχα στείλει προς δημοσίευση στο Φιλιατρά News και στην μεσσηνιακή εφημερίδα Θάρρος. Την οποία εφημερίδα ευχαριστώ για την δημοσίευση της.

Πριν ελάχιστες μέρες διάβαζα πάλι στην .........

Μεσσηνιακή εφημερίδα Θάρρος ένα ωραίο θέμα με το camping από την δημοσιογράφο της εφημερίδα την κ. Γεωργία Οικονόμου με τίτλο «Κάμπινγκ μετ’ εμποδίων».

Μεταξύ των άλλων φιλοξενήθηκε και η άποψη της κ. Χριστοπούλου που έχει το Camping «Kyparissia» η οποία είπε ότι Αυτή τη στιγμή, επτά κάμπινγκ που λειτουργούμε στην περιοχή της Κυπαρισσίας έχουμε κινηθεί νομικά με ασφαλιστικά μέτρα και για διαφυγόντα κέρδη, κατά της κατάστασης στην περιοχή της Ελαίας.
Στην Ελαία υπάρχει χώρος όπου παραπάνω από διακόσια άτομα κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ με τροχόσπιτα και σκηνές, κάτι το οποίο απαγορεύεται βάσει νόμου. Ο Δήμος προσπαθεί να κάνει κάτι, αλλά δεν έχει την αρμοδιότητα. Η Αστυνομία δεν έχει το κατάλληλο προσωπικό για να κάνει κάτι. Η Εισαγγελία τούς αθωώνει. Έχει δημιουργηθεί μια πάγια κατάσταση εδώ και πέντε έξι χρόνια, η οποία οδηγεί στην οικονομική καταστροφή των οργανωμένων κάμπινγκ. Έχουμε βίντεο, ντοκουμέντα -τα οποία έχουμε δώσει στη Δικαιοσύνη- ότι οι αλλοδαποί που κάνουν κάμπινγκ στην Ελαία πετάνε τα απόβλητα από τις χημικές τουαλέτες στη θάλασσα. Είναι μια ανεξέλεγκτη κατάσταση. Πρέπει, επιτέλους, να ελεγχθεί».


Πραγματικά μου κάνει εντύπωση ο τρόπος που τα λέει η κυρία αυτή. Και πολύ δεν περισσότερο που ζητά την συνδρομή της αστυνομίας για να μην χάνει η κυρία αυτή έσοδα από την επιχείρηση της.
Τι λετε κυρία μου????? Τα λετε σοβαρά όλα αυτά????? Νομίζετε ότι η αστυνομία είναι ο εισπράκτορας σας για να μην χάνετε εσείς χρήματα????
Η Αστυνομία κυρία Χριστοπούλου που μάλλον ζείτε σε άλλον πλανήτη ή ζείτε σε άλλη εποχή έχει να αντιμετωπίσει πολλά και πολύ σοβαρότερα προβλήματα με την πολύ αυξημένη εγκληματικότητα που υπάρχει στην Τριφυλία σε σχέση με το αν εσείς χάνετε χρήματα.
Έχετε πάρει είδηση κ. Χριστοπούλου τι συμβαίνει στην Τριφυλία; Έχετε ακούσει ίσως για εγκλήματα κλοπές ακόμα και με τους κατοίκους μέσα στα σπίτια τους???
Έχει πάρει είδηση το αφτί σας ότι κάθε μέρα γίνεται και κάτι καινούριο??????
Και όχι μακριά αλλα πολύ κοντά σας. Τερψιθέα Σπηλιά κλπ κλπ.
Η αστυνομία λοιπόν κ. Χριστοπούλου έχει να ασχοληθεί με πολύ σοβαρότερα πράγματα από το να ασχολείται με το αν η επιχείρηση σας χάνει έσοδα από το Ελεύθερο Camping της Ελαίας.

Ποιος σου εξασφαλίζει κυρία Χριστοπούλου ότι αν κυνηγήσεις 100 Ελεύθερους κατασκηνωτές από την Ελαία ότι θα έρθουν όλοι στο camping σου????
Δεν θα έρθει κανένας. Οπότε μην σου κάνει εντύπωση αν οι επαγγελματίες της Ελαίας στραφούν εναντίον σου για διαφυγόντα κέρδη από τις ταβέρνες τους. Θα έχουν απόλυτο δίκιο.

Αφήστε επιτέλους ήσυχο τον κόσμο που έχει περάσει τα πάνδεινα από τους άχρηστους και ανίκανους να απόλαυση 5-10 μέρες τις διακοπές του χωρίς να έχει τον νταβατζή μέσα στην τσέπη του.
Άλλωστε το λετε μόνη σας. Τα δικαστήρια τους αθωώνουν. Θέλει πολύ μυαλό να καταλάβεις το γιατί??? Ή νομίζετε ότι οι δικαστές ακούνε τις αηδίες που διασπείρετε (οι επαγγελματίες που έχουν camping) ότι στο ελεύθερο Camping γίνεται διακίνηση ναρκωτικών…
Λες και στο οργανωμένο δεν μπορεί να γίνει…. Α πα πα πα πα…. Εσείς τους ξεγυμνώνετε, τους πετάτε έξω από τα σακβαγιάζ τα πράγματα τους τα ελέγχετε εξονυχιστικά και αφού δείτε ότι δεν έχουν κάτι μεμπτό τους επιτρέπετε την είσοδο….
Ας σοβαρευτούμε. Αν θέλει ο camper να κάνει διακίνηση ναρκωτικών θα την κάνει ακόμα και μέσα στο οργανωμένο. Δεν είναι εκκλησία το οργανωμένο camping.
Αλήθεια κ. Χριστοπούλου. Λέτε στην συνέντευξη σας και κατηγορείτε τους Ελεύθερους camper ότι πετάνε τα απόβλητα από τις χημικές τουαλέτες στη θάλασσα.

Κυρία Χριστοπούλου να σας ρωτήσω κάτι? Ερχόμενοι προς το camping σας αμέσως μετά τις ταβέρνες γιατί βρωμάει βοθρίλα????????
ΜΠΟΡΕΙΤΕ να απαντήσετε Κυρία Χριστοπούλου????? Αν δεν ξέρετε να σας απαντήσω εγώ κ. Χριστοπούλου.
Μήπως εδώ πρέπει να αναζητήσετε το αίτιο που από το 2.000 και μετά –όπως η ίδια παραδέχεστε- υπάρχει μεγάλη πτώση στην επιχείρηση σας??????? ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ?????????
Αφήστε λοιπόν ήσυχους τους Ελεύθερους κατασκηνωτές. Προσφέρουν στον τουρισμό της περιοχής, συμβάλλουν στον Τουρισμό της περιοχής προσφέρουν πολύτιμη προστασία στο δάσος με την παρουσία τους και μόνο γινόμενοι φύλακες φρουροί του δάσους αλλά τονώνουν και την τοπική οικονομία της Ελαίας.
Λέτε όλοι αυτοί οι κάτοικοι της Ελαίας και κυρίως οι μαγαζάτορες να είναι τρελοί που τους θέλουν????????? Ξέρετε κ. Χριστοπούλου δεν είστε μόνο εσείς και η επιχείρηση σας φορολογούμενοι. Είναι και αυτοί οι άνθρωποι στην Ελαία.
Και επιτέλους αφήστε τον άλλον αν διαλέξει αν θέλει νταβατζή στην τσέπη του ή όχι. Πάντως για ένα να είστε σίγουρη. Αυτός που θέλει και γουστάρει το οργανωμένο camping ο κόσμος να έρθει ανάποδα, θα πάει στο οργανωμένο.

Την πρόθεση σύστασης Πελοποννησιακού Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης

Την πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να προχωρήσει στην "Σύσταση Πελοποννησιακού Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού" ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνάντηση που είχε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης με δημάρχους από όλη την Πελοπόννησο, συμπεριλαμβανομένης της Αχαΐας και της Ηλείας, εκπροσώπους των επιμελητηρίων και φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουριστικού προϊόντος.

Ο κ. Τατούλης στην τοποθέτησή του ...........

επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη συντονισμού των επιμέρους δραστηριοτήτων όλων των εμπλεκομένων φορέων. Ιδιαίτερο βάρος, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, πρέπει να δοθεί στη στήριξη της πρωτοβουλίας, η οποία όμως θα πρέπει να διαπνέεται από συλλογικό πνεύμα, προκειμένου να μην οδηγήσει σε σύγχυση και να μην κατακερματιστεί, αλλά αντίθετα να αναπτύξει δυναμική τέτοια που θα δώσει ουσιαστική ώθηση στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου. Στόχος, σύμφωνα με τον κ Τατούλη, είναι η δημιουργία ενός ισχυρού brand name της Πελοποννήσου.

Για το σκοπό αυτό, τόνισε ο Περιφερειάρχης, αφού ληφθούν υπόψη τα αντίστοιχα πετυχημένα μοντέλα της Βαρκελώνης, της Τοσκάνης, της Βιέννης, του Αμβούργου, πρόταση της Περιφέρειας είναι να συσταθεί μια δικτύωση αστικού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, κατά την πρόβλεψη του Καλλικράτη, με ειδικό σκοπό τη συγκροτημένα στοχευμένη τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Σε αυτό θα συμμετέχουν υπογράμμισε ο κ. Τατούλης, όλοι οι Δήμοι της Πελοποννήσου, και όχι μόνο της Περιφέρειας, καθώς η Πελοπόννησος αποτελεί ενιαίο γεωγραφικά χώρο, παρά την άστοχη διοικητική διαίρεσή του Καλλικράτη. Άλλωστε η παρουσία και το έντονο ενδιαφέρον των Δήμων της Αχαΐας και της Ηλείας για τη σύσταση του Οργανισμού, αποδεικνύει έμπρακτα την ανάγκη συνολικής διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος.

Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ότι ενεργό και καθοριστικό ρόλο έχουν και τα Επιμελητήρια και οι Ενώσεις Ξενοδόχων, όπως και πολλοί άλλοι φορείς.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι μπορεί η πρωτοβουλία να ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εντούτοις η λειτουργία του θα είναι αυτοτελής, χωρίς παρεμβάσεις, ενώ κάλεσε όλους να επωφεληθούν της συγκυρίας και να μετατρέψουν τη σημερινή κρίση σε ευκαιρία, με πνεύμα προσαρμοστικότητας και νεωτερικότητας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι στις 2 Σεπτεμβρίου αναμένεται η Ευρωπαία Επίτροπος, κα Χούμπνερ, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με σκοπό η Ευρώπη να μας εκλαμβάνει ως σημαντική οντότητα στον Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάρτη.

Τι λένε Νάντια-Κουσελάς για τους προπηλακισμούς

Δύναμη των πολιτών είναι η ψήφος τους

Ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά προπηλακισμού βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, αλλά όχι στη Μεσσηνία.
Ανάμεσα σε άλλους, θύματα ............

προπηλακισμού έχουν πέσει στη Θεσσαλονίκη ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης, ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτσούκος στην Πάτρα, ο αιρετός περιφερειάρχης της περιοχής Απόστ. Κατσιφάρας, αλλά και η βουλευτής Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη, της οποίας η συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό διακόπηκε από τους πολίτες που εισέβαλαν στο χώρο.
Στο στόχαστρο βρέθηκε, επίσης, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, νυν αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης.
Από την άλλη πλευρά, στην Καλαμάτα δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής ανάλογα περιστατικά. Το μόνο που έχει συμβεί, είναι η τοποθέτηση σε διάφορα σημεία της πόλης αφισών με την ένδειξη Wanted (αναζητούνται ή καταζητούνται) και τις φωτογραφίες των τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Δημ. Κουσελά, Νάντιας Γιαννακοπούλου και Οδυσ. Βουδούρη), κατά τα πρότυπα αφισών που έχουν αναρτηθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Θελήσαμε να έχουμε τις απόψεις των τριών βουλευτών για το πού οφείλεται αυτή η έντονη αποδοκιμασία, κυρίως, των εκπροσώπων του λαού στο κυβερνών κόμμα, αλλά και για το αν είναι δυνατόν να σταματήσουν τα φαινόμενα αυτά, που έχουν στις περισσότερες περιπτώσεις αποδοκιμαστεί.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουσελάς επισημαίνει ότι στη δημοκρατία ουδείς είναι υπεράνω κριτικής, πόσο μάλλον οι βουλευτές, οι οποίοι εισπράττουν τις συνέπειες μιας συνολικότερης κρίσης. Από την πλευρά της, η κα Γιαννακοπούλου βλέπει ως “συστατικά” αυτών των φαινομένων τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν λόγω των αναγκαίων αλλά σκληρών οικονομικών μέτρων, όπως και της αίσθησης ατιμωρησίας πολλών που διασπάθισαν δημόσιο πλούτο.

Δημ. Κουσελάς

Πιστεύω ακράδαντα στη δημοκρατική αρχή, «μπορεί να διαφωνώ χίλιες φορές με ό,τι λες, αλλά θα κάνω τα πάντα για να προασπίσω το δικαίωμά σου να το λες».
Στη Δημοκρατία, κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, πόσο μάλλον οι βουλευτές, που αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, εισπράττουν τις συνέπειες μιας συνολικότερης κρίσης και μιας επί χρόνια σοβούσας απαξίωσης του πολιτικού μας συστήματος, σε μια περίοδο που παίρνονται εξαιρετικά δύσκολες αποφάσεις για τους πολίτες και τη χώρα, αποτελούν ωστόσο προϋπόθεση για να υπάρχει μέλλον και προοπτική. Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε καλόπιστη αντιπρόταση και κριτική, όσο σκληρή και να είναι, είναι ευπρόσδεκτη και επιβεβλημένη, ως ζωτικό στοιχείο του δημοκρατικού διαλόγου.
Όμως, η βία είναι ό,τι πιο οπισθοδρομικό και συντηρητικό υπάρχει, αφού απαγορεύει την ελευθερία σκέψης και έκφρασης, η οποία είναι βασικό κεκτημένο και συστατικό της Δημοκρατίας μας, που πληρώθηκε με αγώνες και σκληρές θυσίες των προηγούμενων γενιών.
Τα φαινόμενα στοχοποίησης με άσκηση φυσικής, λεκτικής ή ψυχολογικής βίας, όχι μόνο σε βάρος βουλευτών, που ασκούν τα καθήκοντά τους, βρισκόμενοι συχνά αντιμέτωποι με σκληρά και κρίσιμα διλήμματα, αλλά και σε βάρος οποιουδήποτε, πρέπει να καταδικάζονται από όλα τα πολιτικά κόμματα και φορείς. Να καταδικάζονται από κάθε δημοκρατικό πολίτη, που θα πρέπει να απομονώνει τέτοια ακραία φαινόμενα, τα οποία πληγώνουν θανάσιμα τη Δημοκρατία.
Η στοχοποίηση και οι προπηλακισμοί δεν μπορεί να δικαιολογούνται από οποιαδήποτε «προοδευτική» δικαιολογία ή επιδίωξη. Δεν υπάρχει «προοδευτική» και «συντηρητική» βία, ούτε η συχνά δικαιολογημένη αγανάκτηση συμπολιτών μας με διαφορετική άποψη, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία επιλέγουν να την εκφράσουν ειρηνικά, μπορεί να τη νομιμοποιεί.
Άλλωστε, οι βουλευτές δε διορίζονται. Εκλέγονται και οι πολίτες έχουν πάντα τη δυνατότητα να μην επανεκλέξουν όσους (βουλευτές) πιστεύουν πως δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, δεν υπηρετούν σωστά τα συμφέροντα του λαού και της χώρας ή δεν τους εκφράζουν.

Νάντια Γιαννακοπούλου
Η αγανάκτηση οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων. Καταρχάς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, καθώς οι περισσότεροι πολίτες βλέπουν τη ζωή τους να γίνεται δυσκολότερη, λόγω των αναγκαίων αλλά σκληρών οικονομικών μέτρων. Επιπροσθέτως, η αίσθηση ατιμωρησίας πολλών που διασπάθισαν δημόσιο πλούτο και η αίσθηση άνισης κατανομής βαρών επιτείνουν αυτό το αίσθημα οργής και αγανάκτησης. Μέσα σε αυτό το τοπίο, κέντρα τα οποία έχουν μάθει να «εμπορεύονται» το λαϊκισμό, το μηδενισμό και την ακραία δημαγωγία βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να ρίξουν λάδι στη φωτιά, σε μια κοινωνία η οποία όντως δοκιμάζεται.
Ωστόσο, ακόμα και την ώρα της κρίσης, δεν πρέπει να χάνουμε το μέτρο, ούτε φυσικά την όποια λογική έχει απομείνει. Οι όποιες λύσεις βρεθούν, θα προκύψουν μέσα από την πολιτική. Τη χώρα θα την κρατήσουμε ξανά όρθια μέσα από πολιτικές αποφάσεις, που μπορεί να είναι δύσκολες, αλλά θα είναι αναγκαίες.
Οι συγκρουσιακές καταστάσεις και οι βίαιες αντιδράσεις δεν προσφέρουν τίποτα. Αντιθέτως, οδηγούν σε ακραίες πρακτικές όξυνσης. Καλλιεργούν έναν απαράδεκτο κοινωνικό κανιβαλισμό και αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση από το πραγματικό πρόβλημα, που είναι τα λάθη που κάναμε ως χώρα όλα αυτά τα χρόνια. Οι πολίτες, όμως, έχουν τη δύναμη. Είναι η ψήφος και η φωνή τους. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι οι προπηλακισμοί, τα αυγά, τα γιαούρτια και οι τραμπουκισμοί. Αυτά είναι φασίζουσες τακτικές που θυμίζουν «άλλες εποχές» και δε συνάδουν με δημοκρατικά πολιτεύματα. Γι’ αυτό και η καταδίκη τους πρέπει να είναι απόλυτη.

Οδυσ. Βουδούρης
Από την πλευρά του ο Οδυσ. Βουδούρης δεν πρόλαβε, λόγω φόρτου εργασίας, να είναι συνεπής στο χρονοδιάγραμμα που θέσαμε για να έχουμε και τη δική του άποψη και, κατά συνέπεια, απουσιάζει από το σημερινό μας ρεπορτάζ.

Εγκατάλειψη κυριολεκτικά στο ...πάρα ένα!!! [ VIDEO ]

Όχι απλά στο παρά πέντε! Στο παρά ένα εγκατέλειψε τo αεροσκάφος του ο Ρώσος πιλότος που θα δείτε στο βίντεο.

Συμμετέχοντας σε air show πετούσε σε σχετικά χαμηλό ύψος. Η απόφαση για να τραβήξει το μοχλό εγκατάλειψης, έπρεπε να ληφθεί ακαριαία.

Δείτε το Video




Νέο χτύπημα χάκερ σε κυβερνητική σελίδα- Άφησαν μήνυμα για την Παιδεία

Νέο χτύπημα χάκερς σε κυβερνητική ιστοσελίδα και μάλιστα σχετική με την πληροφορική.

Νέα επίθεση εξαπέλυσε η GHS (Ελληνική Hacking Σκηνή) κατά του e-services.gov.gr (Ενίσχυση Επιχειρήσεων για Την Υλοποίηση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών) αλλοιώνοντας το περιεχόμενο της σελίδας και αναρτώντας σχετικό μήνυμα για την παιδεία και τους πολιτικούς.

Με αυτή την ενέργεια εκτίθεται επίσης και........

το Υπουργείο Παιδείας καθώς οι χάκερς ανάρτησαν τα tables από τη βάση δεδομένων του. Δείτε εδώ (http://www.e-services.gov.gr/content.asp?ContentID=75 ) και εδώ...
(http://www.e-services.gov.gr/) ολόκληρο το μήνυμα στην αλλοιωμένη σελίδα στην οποία και παρατίθενται και τα tables της βάσης δεδομένων του Υπουργείου Παιδείας.


Αποσπάσματα του κειμένου που αναρτήθηκε:


Για την παιδεία:

- Η αληθινή μόρφωση δεν είναι να ξέρεις πόσο κάνει ένα και ένα αλλά η μόρφωση του ανθρώπου απέναντι στον συνάνθρωπο του.. απλά κοιτάξτε όλους αυτούς τους “σπουδαίους” στην βουλή των Ελλήνων.. αυτούς τους 300.. αυτούς που θα έπρεπε να θαυμάζουμε για την μόρφωση τους σε τι κατάσταση μας έχουν φέρει….

Για τη βουλή και τους πολιτικούς:

Είμαστε όλοι αγανακτησμένοι, πλέον δεν έχουμε πολιτικά χρώματα αλλά επιζητούμε λύσεις, πραγματικές λύσεις για το μέλλον μας. Και αν δεν μπορείτε να πάρετε πρωτοβουλίες και να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Τότε αφήστε εμάς να το κάνουμε, γιατί εμείς ο λαός και θα πάρουμε πρωτοβουλίες και θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Και αν κάτι δεν πάει καλά, τουλάχιστον εμείς θα το επιλέξαμε. Γιατί η νεολαία έχει και ιδέες και όραμα για ένα καλύτερο αύριο!

Ακυρώνονται εκδρομικά προγράμματα της Εργατικής Εστίας

Ακυρώνονται τα εργατικά προγράμματα της Εργατικής Εστίας με προορισμό τους νόμους Λέσβου, Καστοριάς, Πρέβεζας και Κέρκυρας, μετά από κώλυμα στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όσοι δικαιούχοι επιθυμούν μπορούν από ........

την Τρίτη 12 Ιουλίου να ανταλλάξουν τα εισιτήρια του εκδρομικού προγράμματος με δελτία κοινωνικού τουρισμού.

λείνουν τα γραφεία του Ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό

Με ιδιαιτέρως επιπόλαιο τρόπο χειρίζεται η Κυβέρνηση την υπόθεση του Ελληνικού Τουρισμού.

Από της αναλήψεως των καθηκόντων της ,η σημερινή Κυβερνητική πλειοψηφία και ο αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Γερουλάνος , με μετέωρα βήματα και έλλειψη σχεδιασμού ,οδήγησαν στην απαξίωση των αποστολών του Ε.Ο.Τ. στο εξωτερικό, αφήνοντάς τους, όλους αυτούς τους μήνες, με την αβεβαιότητα της συνέχισης ή όχι της εργασιακής τους σχέσης με τον Ε.Ο.Τ.

Αυτό το διάστημα δεν εκμεταλλεύτηκαν την εκεί ..........

παρουσία τόσων εξειδικευμένων υπαλλήλων προς όφελος του Ελληνικού τουρισμού, δεν έδωσαν τις κατευθυντήριες γραμμές για την καλύτερη αξιοποίησή τους , αλλά και την εκμετάλλευση των επαφών που τόσα χρόνια είχαν δημιουργήσει με παράγοντες της τουριστικής αγοράς, με αποτέλεσμα να έχουν αφεθεί τα πάντα στο έλεος του Θεού και να μιλάμε σήμερα πως μόνη της η Ελλάδα είναι brand name και ως εκ τούτου, δεν απαιτείται κάποια άλλη ενασχόληση προβολής μας.

Έπειτα έχουμε τις εναγώνιες εκκλήσεις των εκπροσώπων των Ξενοδόχων για την πορεία του τουρισμού μας, την παντελή απουσία νομοθετικών πρωτοβουλιών ενίσχυσης του κλάδου , την έλλειψη πρωτοβουλιών αντιστροφής του αρνητικού κλίματος για την επικρατούσα κατάσταση στην Ελλάδα με αποτέλεσμα , να πλήττεται βάναυσα το τουριστικό μας προϊόν. Φυσικό επακόλουθο αυτής της πολιτικής, είναι τα λουκέτα και η εκτίναξη της ανεργίας του κλάδου.

Η βουλευτής Ρεθύμνου της Ν.Δ. και υπεύθυνη του τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. κ.Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση αναδεικνύοντας την έλλειψη τουριστικής στρατηγικής της Χώρας μας.

«Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο αρκετών γραφείων του Ε.Ο.Τ. στο εξωτερικό. Η απόφαση αυτή προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φορέων του τουρισμού, αφού σε συνδυασμό με την έλλειψη προβολής και επικοινωνίας, δημιούργησε σημαντικό κενό εκπροσώπησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό με εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες.

Σε συνέχεια αυτής της αδιέξοδης Κυβερνητικής πολιτικής, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού προχώρησε σε λύση με καταγγελία της εργασιακής σχέσης υπαλλήλων των καταργουμένων Παραρτημάτων Ε.Ο.Τ. Δανίας, Φινλανδίας, Ελβετίας, Ρώμης και Καναδά. Το ίδιο έγινε και στα παραρτήματα Μονάχου, Βερολίνου και Αμβούργου. Σημειωτέον ότι μεταξύ των υπαλλήλων που απολύονται, βρίσκονται και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η παραπάνω τακτική γεννάει κρίσιμα ερωτήματα για την τύχη των υπολοίπων παραρτημάτων εξωτερικού του ΕΟΤ και των υπαλλήλων που εργάζονται εκεί, για το αν όλα αυτά γίνονται βάσει κάποιας συγκεκριμένης μελέτης παραγωγικότητας των γραφείων εξωτερικού του ΕΟΤ, καθώς και με ποιο τρόπο σκοπεύει να αναπληρώσει η κυβέρνηση την απουσία τουριστικής εκπροσώπησης της Ελλάδας στις χώρες που δημιουργείται κενό.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, καταθέσαμε στη Βουλή ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού».

Αντωνία Μπούζα
Μέλος Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης Ν.Δ.

Σκανδαλίδης σε Νάντια Γιαννακοπούλου: «Μειώνουμε την ασφαλιστική εισφορά των παραγωγών πρώιμου καρπουζιού στη Μεσσηνία»

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδης, σε απάντησή του σε αναφορά που είχε καταθέσει στις 26/05/11 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, σχετικά με την άνιση και άδικη μεταχείριση των παραγωγών πρώιμου καρπουζιού της Μεσσηνίας όσον αφορά την ασφαλιστική τους εισφορά, δήλωσε ότι «για τους παραγωγούς πρώιμου καρπουζιού, αλλάξαμε την τιμή εμπορίας του προϊόντος (βάσει της οποίας υπολογίζεται η ασφαλιστική εισφορά) τροποποιώντας τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Συγκεκριμένα, άλλαξε η τιμή για τα πρώιμα ......

καρπούζια στο νομό Μεσσηνίας από 0,38 ευρώ το κιλό σε 0,26 ευρώ το κιλό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ασφαλιζόμενη αξία να μειωθεί σε 1040 ευρώ ανά στρέμμα και η αντίστοιχη εισφορά σε 41,6 ευρώ ανά στρέμμα, αντί του αρχικού 60,8 ευρώ ανά στρέμμα».

Μετά από την παραπάνω τροποποίηση, δεν προκύπτει ότι η εισφορά που καταβάλλεται με το νέο σύστημα είναι υψηλότερη από αυτή που θα κατέβαλλαν οι αγρότες με το παλαιό σύστημα.

Πέραν αυτών, όμως, έχει προβλεφθεί και εφαρμόζεται ότι εάν ένας παραγωγός εκτιμά ότι η υφιστάμενη ασφαλιζόμενη αξία της παραγωγής του, διαφοροποιείται από την αντίστοιχη μέση του Νομού, δύναται να την αυξομειώσει κατά 20% με συνέπεια την αντίστοιχη μεταβολή και της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς. Βάσει των παραπάνω, η ασφαλιστική εισφορά που θα πληρώσει ένας παραγωγός πρώιμου καρπουζιού στο Νομό Μεσσηνίας μπορεί να μειωθεί στα 33,28 ευρώ ανά στρέμμα.

Σε σχετικές δηλώσεις της, η κ. Γιαννακοπούλου, μετά την παραπάνω κοινοποίηση από τον Υπουργό, δήλωσε ότι «Τα τελευταία 2 χρόνια σύμφωνα και με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας, η μέση τιμή του παραγωγού είναι πολύ χαμηλή, της τάξεως του 0,20 ευρώ/κιλό. Βάσει αυτής, ο αρχικός υπολογισμός της ασφαλιστικής εισφοράς για τους παραγωγούς πρώιμου καρπουζιού ήταν υπέρμετρα υψηλός. Ωστόσο, αυτό έγινε αποδεκτό και αντιληπτό από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με αποτέλεσμα το πρώιμο καρπούζι να συμπεριληφθεί σε λίστα προϊόντων, των οποίων η τιμή εμπορίας και κατ’ επέκταση η ασφαλιστική εισφορά διορθώθηκε με νεότερη Υπουργική Απόφαση, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην επωμιστούν ένα άδικο κόστος που θα είναι δυσανάλογο με τα έσοδά τους και την αξία της ασφαλιζόμενης παραγωγής».

“Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ” στον λιμενοβραχίονα Κυπαρισσίας

ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Τηλ. 6984 053427

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Δευτέρα 11 Ιουλίου στις 9:15 μ.μ.

“Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ”

Μια παράσταση βασισμένη σ’ ένα από τα καλύτερα βιβλία του 20ου αιώνα.
Ένα έργο για παιδιά και για όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
Μια παράσταση για κάθε ηλικία που δεν πρέπει να χάσετε.

Περίληψη του έργου

“Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του, που ..........

έχει πάθει βλάβη στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί «Το Μικρό Πρίγκιπα» . Γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά για τον καινούργιο του φίλο. Ο Μικρός Πρίγκιπας σιγά σιγά του διηγείται την επίσκεψη του σε άλλους πλανήτες όπου υπάρχουν διάφοροι περίεργοι …ματαιόδοξοι , επιχειρηματίες , βασιλιάδες, σταθμάρχες κ.α.

Η παράσταση ακολουθεί την παιδική φαντασία , την αφήνει ελεύθερη, συνεργάζεται μαζί της για να γελάσει το παιδί , να διασκεδάσει και κυρίως να μάθει αυτά που ο Μικρός Πρίγκιπας έμαθε από τα ταξίδια του, για τη ζωή, τη φιλία, τον άνθρωπο, … τις ομορφιές της ζωής που οι μεγάλοι δεν μπορούν να αντιληφθούν. Πράγματα χρήσιμα για πάντα, αλήθειες που πολλές φορές δεν λέγονται.

Όλα τα παιδιά πρέπει να γνωρίσουν το Μικρό Πρίγκιπα.
Στην Παράσταση πρωταγωνιστούν ηθοποιοί γνωστοί στα παιδιά από αγαπημένα τους σήριαλ.
Η θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» θα βρίσκεται στην Κυπαρισσία για μία μοναδική παράσταση τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στις 9:15 μ.μ. στο Λιμενοβραχίονα Κυπαρισσίας. Πληροφορίες στο 6984 053 427.

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10€
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ : ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Φώτης Σπύρου
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ : Παύλος Μάτεσης, Φώτης Σπύρου
ΜΟΥΣΙΚΗ : Θοδωρής Οικονόμου
ΣΚΗΝΙΚΑ : Βαλεντίνος Βαλάσης
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ : Ελένη Ψύρρα
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ : Έλενα Γεροδήμου
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ : Δημήτρης Ζωγραφάκης
ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Σοφία Βογιατζάκη, Φώτης Σπύρος, Κάτια Νικολαΐδου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Πατρίκιος Κωστής, Σόλωνας Τσούνης, Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, Διονύσης Κλαδής, Βαγγέλης Δαλλές.

Παπανδρέου: «Οι επιθέσεις εις βάρος πολιτικών προσώπων ακρωτηριάζουν τη δημοκρατία»

Σε εξέλιξη είναι το υπουργικό συμβούλιο, με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να επικεντρώνει την εισήγησή του στα φαινόμενα βίας εις βάρος πολιτικών προσώπων, τα οποία και καταδίκασε προαναγγέλλοντας και τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ αναφέρθηκε και στις αλλαγές στην Παιδεία, καθώς και στο νέο πακέτο μέτρων.

«Οι επιθέσεις εις βάρος των πολιτικών ..........

και του κοινοβουλίου ακρωτηριάζουν τη δημοκρατία, πλήττουν την πορεία της χώρας και δημιουργούν προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ανομία και ανασφάλεια» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Οι βιαιοπραγίες και οι επιθέσεις παροτρύνονται και υποκινούνται από ακραίες πολιτικές ομάδες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, οι οποίοι πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους» επεσήμανε, αφού, «δεν μπορεί να γίνει ανεκτό κανένα είδος βίας, είτε είναι αυθόρμητη, είτε είναι οργανωμένη».

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «όποτε καλλιεργήθηκε ο αντικοινοβουλευτισμός, δεν άργησε να έρθει και η αντιδημοκρατική εκτροπή».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τη σύσταση διακομματικής Επιτροπής που θα συζητήσει πολιτικές και μέτρα για τη διασφάλιση των θεσμών τη συντεταγμένη λειτουργία του κράτους και την αποτροπή φαινομένων βίας. Για τον λόγο αυτό, απήθυνε προσκλητήριο διαλόγου προς τους πολιτικούς, τους διανοούμενους και τους πολίτες.

«Η κοινωνία είτε σιωπηρά είτε φωναχτά ζητά αλλαγές. Έχουμε δεσμευθεί να υλοποιήσουμε ένα δύσκολο αλλά λυτρωτικό πρόγραμμα και η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά, είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «γι' αυτές τις αλλαγές που κάναμε μας στήριξε και μας επικροτεί η ελληνική κοινωνία».

«Είναι ιστορικές οι τομές στην Παιδεία και είναι λογικό μερικοί βολεμένοι να αντιδράσουν αλλά όλοι οι υπόλοιποι θα καταλάβουν την αναγκαιότητα των τομών» πρόσθεσε ο Γ. Παπανδρέου.

KKE: «Βαθιά νυχτωμένοι πρωθυπουργός και κυβέρνηση»

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι μακριά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι, αξιοποιώντας τις προβοκάτσιες και τις γελοίες "συγκρούσεις" ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορέσουν να καταστείλουν το οργανωμένο ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα» ανέφερε σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

«Νόμος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι το δίκιο τους και η πάλη για την κατάκτηση των δικαιωμάτων τους που η κυβέρνηση, η πλουτοκρατία και η ΕΕ τσακίζουν» επεσήμανε.

ΣΧΟΛΙΟ
Και που να δείτε να πέφτουν στα πρόσωπα σας προϊόντα κένωσης..... Εκεί να δεις βρώμα και δυσωδία που θα έχετε πάνω σας για κανά διήμερο.... Τα καλύτερα έρχονται..... Ο Κόσμος ξεκίνησε να σας πετάει γιαούρτια, στον υπουργό σου πέταξαν και αβγά -εκτός από γιαούρτια,- σε λίγο έρχονται κλούβια αβγά και προϊόντα κένωσης.
Και παρακάλα μην μπει ο κόσμος μέσα στο κτήριο που συναθροίζεστε γιατί ..... το μεγάλο party τότε θα γίνει.....

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ....ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Χρόνια τώρα δημότης της πόλης μας, βλεπω να περνούν πολιτευτές, Δημάρχοι, Σύμβουλοι, άλλοι να κάνουν κάποια πράγματα και άλλοι όχι.
Μπορώ να το δεχτώ.
Μπορώ να δεχτώ τον Φιλιατρινό πολίτη που έχει καθαρό το σπίτι του και τον περιβάλλοντα χώρο του.
Δεν μπορώ να δεχτώ όμως τον βρωμιάρη .............

που αφήνει τα σκουπίδια του 3 κάδους παρακάτω για μην μυρίσει το σπίτι του (άσχετα αν μυρισει του γείτονα).
Μπορώ να δεχτώ τον σύμβουλο που τρέχει και προσπαθεί να βελτιώσει τον τρόπο ζωής μας...
Δεν μπορώ όμως να δεχτώ τον γραβατάκια πρόεδρο της Δ.Ε. που δεν σηκώνει τον κόλο του απο την καρέκλα απο το πρωι μεχρι την ώρα του ούζου....
Μπορώ να δεχτώ τον Δήμαρχο που αγωνιά για τον τόπο του και τους Δημότες του..
Οχι όμως αυτον που καταστρέφει τα εργα των προηγουμένων.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ..........ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΣΗΚΩΘΗΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ.....

Κλικ στις φωτογραφίες για μεγάλο μέγεθος.
Προσέξτε τις διαφορές.






Ο Σωτήρης Γιαννόπουλος για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας: "Είναι εγκληματική πράξη"!

Μετά από αίτημα του Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας Σωτήρη Γιαννόπουλου συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το πρωί το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας σχετικά με την Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Στην Εισήγηση - Τοποθέτησή του ο Σύμβουλος κ. Γιαννόπουλος Σωτήριος είπε:

«Δυστυχώς, οι «διαρροές» και οι ψίθυροι όλων των προηγούμενων μηνών σχετικά με τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων και συγκεκριμένα με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο της Τελικής Πρότασης για την Αναδιάταξη Μονάδων ΕΣΥ, του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για δημόσια διαβούλευση, φαίνεται πως επιβεβαιώνονται.

Σύμφωνα με αυτή την πρόταση, το Νοσοκομείο ..........

Κυπαρισσίας αλλάζει χρήση, μειώνονται οι κλίνες, μειώνονται - συγχωνεύονται οι κλινικές και παύει να έχει δική του διοίκηση, αλλά θα συνδιοικείται μαζί με το Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την Τελική Πρόταση, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας «αναπτύσσεται ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, βραχείας νοσηλείας, μιας ημέρας χειρουργείων, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και αποκατάστασης».

Στις αντιδράσεις και τις αγωνιώδεις παρεμβάσεις των εργαζομένων, και οι τρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία καθώς και ο διοικητής του Νοσοκομείου, μεταφέρουν διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου, πως το Νοσοκομείο δεν υποβαθμίζεται.

Μακάρι, όντως, να είναι έτσι. Αλλά, λυπάμαι, όχι μόνο δεν μπορώ να πεισθώ από τις διαβεβαιώσεις, αλλά θεωρώ πως ίσως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο γενικός του γραμματέας αποκρύπτουν συνειδητά την πλήρη αλήθεια από τους βουλευτές μπροστά στον «κίνδυνο» και της δικής τους αντίδρασης, για να μην ανοίξουν νέα μέτωπα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Δεν μπορώ να πεισθώ, επειδή:

α) Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παρέχεται, όπως είναι γνωστό, από τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία και όχι από τα Νοσοκομεία

β) Βραχεία νοσηλεία είναι η νοσηλεία λίγων ωρών

γ) μιας ημέρας χειρουργεία, λειτουργούν συγκεκριμένη μέρα ή έστω και κάποιες μέρες, για μικροεπεμβάσεις μόνο

Εάν, πράγματι, το Νοσοκομείο δεν άλλαζε χρήση και συνέχιζε να λειτουργεί με τη σημερινή του μορφή ως Νοσοκομείο, γιατί στην πρόταση δεν έγραφαν σκέτο και απλά, «καμία μετατροπή», όπως γράφει στην αρχή, αλλά συνεχίζει με την ανάπτυξη ως Μονάδα Π.Φ.Υ., βραχείας νοσηλείας, μιας ημέρας χειρουργείων, ΜΤΝ και αποκατάστασης;

Σημειώνω εδώ ότι και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές που έδειξαν ενδιαφέρον για το Νοσοκομείο, θεωρούν πως όπως αναγράφεται η συγκεκριμένη πρόταση για το Νοσοκομείο, είναι «ασαφής» και χρήζει άμεσης διευκρίνισης, χωρίς μέχρι και σήμερα, έξι μέρες μετά την ανάρτηση της Τελικής Πρότασης, κάτι τέτοιο να έχει γίνει.

Η προσφορά του Νοσοκομείου είναι γνωστή σε όλους. Έχουν σωθεί ζωές στο Νοσοκομείο μας! Οι υπηρεσίες που παρέχει είναι σοβαρές και σημαντικότατες! Η, δε, συμβολή του στην ανάπτυξη της περιοχής είναι μεγίστη.

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας λειτουργεί από το 1947, επί Υπουργίας του Αλεξάνδρου Καλαντζάκου, μετά την δωρεά του Γεωργίου Αλεξόπουλου ο οποίος με την υπ' αριθμ. 485/36 διαθήκη του κληροδότησε όλη του την ακίνητη περιουσία στο Ελληνικό Δημόσιο με τον μόνο όρο να ιδρυθεί και να λειτουργεί Νοσοκομείο, άλλως η περιουσία θα περιέλθει στους συγγενείς του. Οι πολίτες της Τριφυλίας, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Νοσοκομείου το αγκάλιασαν και το στήριξαν, διαχρονικά, εμπράκτως. Μάλιστα, αρκετοί έχουν συμβάλλει με δωρεές στην βελτίωση και αναβάθμισή του. Με δωρεά της Αθηναΐδας Κόντου έγινε μελέτη και κατασκευάστηκε κτίριο 303 τ.μ. (έτος 1998) όπου λειτουργεί η Μονάδα Τεχνικού Νεφρού. Με δωρεά των αδελφών Ελένης Συναδινού και Βενετίας Γεωργοπούλου (έτος 2001) πάνω από το κτίριο της Μ.Τ.Ν. έγινε μελέτη και κατασκευή δεκατεσσάρων (14) μονόκλινων και δίκλινων θαλάμων σε κτίριο 370 τ.μ., όπου λειτουργεί κλινική. Με δωρεά του Βενετσιάνου Κάκκαβα (έτος 2008) έγινε η μελέτη για την αναδιαρρύθμιση / ανακαίνιση των χώρων του Χειρουργείου και μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εργασιών και την ενίσχυση με σύγχρονα μηχανήματα, το Νοσοκομείο διαθέτει πλήρες ανακαινισμένο και σύγχρονο Χειρουργείο. Με δωρεά της Κάκιας Κοντοπούλου - Δενδρινού, το 2010, το Νοσοκομείο διαθέτει, επιπλέον, ένα σύγχρονο αυτό ασθενοφόρο, πλήρως εξοπλισμένο από τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Ο διευθύνων σύμβουλος της TEMES Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος δώρισε, πριν λίγους μήνες, τη μελέτη αναδιαρρύθμισης του ισογείου του νοσηλευτικού ιδρύματος, έκτασης 1.100 τ.μ. περίπου, όπου στεγάζονται τα εξωτερικά ιατρεία. Ακόμη, με δωρεά του Κώστα Αρνόκουρου το Νοσοκομείο διαθέτει σύγχρονη ΜΕΘ, με δωρεά του Νίκου Νικολόπουλου κατασκευάστηκε σύγχρονος ψυκτικός θάλαμος για τους νεκρούς, ενώ σημαντική ενίσχυση προήλθε από τη δωρεά τμήματος της περιουσίας του Ιωάννη Τσουκαλά και άλλων καλών συμπατριωτών μας, που αναγνωρίζοντας την προσφορά του συμβάλλουν εμπράκτως στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας την άκριτη και άδικη πολιτική των συγχωνεύσεων - καταργήσεων, όπως πρόσφατα με τα λουκέτα σε σχολεία και υπηρεσίες της Τριφυλίας, υποβαθμίζει ετσιθελικά το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Δεν έλαβε υπόψη ούτε τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, ούτε τις χιλιομετρικές αποστάσεις, ούτε τις χιλιάδες πολιτών που εξυπηρετεί.

Εφαρμόζει, μάλιστα, ξανά πρακτικές «ευρεσηλεξίας» και εμπαιγμού, που φαίνεται την γοητεύουν και βαφτίζει την υποβάθμιση - «ανάπτυξη». Ας μην υποτιμούν, όμως τη νοημοσύνη μας. Ας πάψουν, επιτέλους, να παίζουν με τις τύχες και τις ζωές μας.

Δε δικαιούνται να υποβαθμίζουν το βιοτικό μας επίπεδο και την υγείας μας. Ωε εδώ. Τέρμα τα παιχνίδια. Για τα προβλήματα και τα ελλείμματα στο χώρο της Υγείας δεν φταίει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ναι, η Υγεία νοσεί! Αλλά αυτό, δυστυχώς, συμβαίνει επειδή ασκούν πολιτική Υγείας νοσηροί εγκέφαλοι.

Η υποβάθμιση του Νοσοκομείου είναι «εγκληματική πράξη» και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί και να παταχθεί! Με αγώνα, δυναμικό και μαζικό.

Ανέμενα, λοιπόν, από την δημοτική αρχή να δείξει ευαισθησία και την απαιτούμενη αποφασιστικότητα και με πρωτοβουλίες και δυναμικό αγώνα να αποτρέψει αυτό το «έγκλημα» της υποβάθμισης του Νοσοκομείου.

Όμως, έξι μέρες μετά την δημοσιοποίηση της Τελικής Πρόταση του Υπουργείου, ουδείς από την δημοτική αρχή αντέδρασε και ο δήμαρχος αρκέστηκε σε δηλώσεις για «περικύκλωση» του Νοσοκομείου. Δεν ξέρω αν αυτό, τελικά, ήταν το περιεχόμενο του "casus belli" που ο ίδιος δήλωνε για το Νοσοκομείο, δηλαδή η μοιρολατρική απραξία.

Εμείς ως Δημοτική Κοινότητα Κυπαρισσίας είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης του Νοσοκομείου, που ταυτόχρονα το υποβαθμίζει. Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις, προτάσεις αποφάσεις της Κυβέρνησης και δηλώνουμε τη βούλησή μας να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αποτροπή της υποβάθμισης, διεκδικώντας την αναβάθμιση - ανάπτυξη του Νοσοκομείου!

Το Νοσοκομείο δεν αφορά μόνο την Κυπαρισσία. Αφορά και προσφέρει υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής της Τριφυλίας και της Ολυμπίας,

Γι' αυτό και προτείνω να λάβουμε ομόφωνη απόφαση με την οποία να ζητάμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των Παρατάξεων την άμεση έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με το εξής ένα και μοναδικό θέμα:

«Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας - Συντονισμός δράσης για την αποτροπή της δυσμενούς αυτής εξέλιξης που θα έχει άμεσες και σοβαρές συνέπειες στην δημόσια υγεία (των πολιτών κι επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής) και την ανάπτυξη της Τριφυλίας - Δυναμικός και μαζικός αγώνας για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του Νοσοκομείου».

*Στη συνεδρίαση να κληθούν οι βουλευτές, ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι, οι εκπρόσωποι και τα μέλη των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, ο διοικητής του νοσοκομείου, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων Τριφυλίας και Ολυμπίας».

Ο Πρόεδρος Χρονόπουλος Δημήτριος συμφώνησε με την εισήγηση - τοποθέτηση του κ. Γιαννόπουλου και ζήτησε από τα Μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας να λάβουν ομόφωνη απόφαση.

Μετά από διαλογική συζήτηση ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητήσουν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των Παρατάξεων την άμεση έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με το εξής ένα και μοναδικό θέμα:

«Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας - Συντονισμός δράσης για την αποτροπή της δυσμενούς αυτής εξέλιξης που θα έχει άμεσες και σοβαρές συνέπειες στην δημόσια υγεία (των πολιτών κι επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής) και την ανάπτυξη της Τριφυλίας - Δυναμικός και μαζικός αγώνας για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του Νοσοκομείου».

Και, στη συνεδρίαση να κληθούν οι βουλευτές, ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι, οι εκπρόσωποι και τα μέλη των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, ο διοικητής του νοσοκομείου, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Ο Σωτήρης Σαρδέλης για την αναδιάταξη των μονάδων υγείας.

Υπηρετώ στο ΓΝ ΚΥ Κυπαρισσίας εικοσιπέντε χρόνια και είμαι διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής.
Διαβάζοντας προσεκτικά στο διαδίκτυο τις προτάσεις του τεχνοκράτη υγείας κ. Λιαρόπουλου που βάζει στο ίδιο τσουβάλι όλα τα ΓΝ - ΚΥ της Ελλάδος και προτείνει την μετατροπή τους σε ΚΥ - μονάδες βραχείας νοσηλείας με απότερω στόχο την εξοικονόμηση πόρων έχω να παρατηρήσω και να προτείνω τα ακόλουθα.

Εννοείται ότι στοιχειώδης επιβεβαίωση του όρου διαβούλευσης είναι η ανάγνωση της πρότασης.
Παρατηρώ εάν και λέει ότι έλαβε υπόψιν τις αποστάσεις το νοσοκομείο Κυπαρισσίας απέχει τουλάχιστον 65χιλ από την Καλαμάτα.
Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι δεν έλαβε υπόψιν τις ......

αποστάσεις. Κατά την γνώμη μου προτού εφαρμόσεις μια καινοτομία τουλάχιστον στο χώρο της υγείας δουλεύεις πιλοτικά την καινοτομία για τουλάχιστον ένα χρόνο για να αντλήσεις τα αναγκαία συμπεράσματα.
Εδώ έχουμε τελεσίγραφο [λαϊκά].

Προτάσεις: Το νοσοκομείο Κυπαρισσίας δαπανά 8.000.000 ευρώ το χρόνο εκ των οποίων 4.000.000 για μισθούς και 4.000.000 λειτουργικά έξοδα.
Εισπράττει 4.000.000 από νοσήλεια και εισιτήρια εξέτασης στα εξωτερικά ιατρεία.
Αρα είμαστε μείον 4.000.000 ευρω.

Το έλλειμμα αυτό μπορεί να καλυφθεί με κέρδη που θα προκύψουν:
α] εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
β] αύξηση στην τιμή κόστους των εργαστηριακών εξετάσεων
γ] ο κόσμος είναι πρόθυμος να πληρώσει νοσοκομειακόσημο 100ευρω τον χρόνο διότι θα ξέρει ότι αυτό θα πηγαίνει στο νοσοκομείο και πουθενά αλλού, εάν αυτό θα εισπράττεται μεσώ λογαριασμού νερού ή ΔΕΗ.
Είναι εύκολο να το φτιάξουμε
δ] σε απόσταση 35χιλ έχουμε την μεγάλη τουριστική μονάδα Costa Nauarino.
Πιστεύω ότι η ύπαρξη του νοσοκομείου μας είναι ζητούμενο για τον τουρίστα.

Πριν τρεις ημέρες άρχισε την λειτουργία του υποσταθμός του ΕΚΑΒ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ 15χιλ μακριά από το νοσοκομείο μας με 6μελη στελέχωση από διασώστες.
Μπραβο σας! Αλλα αλίμονο σας εάν είναι η πρώτη ένδειξη για να μεταφέρεται ο κόσμος στην Καλαμάτα. Και τώρα θα σας μιλήσω λίγο συναισθηματικά και επιτρέψτε μου την φράση προφητικά.

Το νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι δωρεά συμπατριώτη μας κ, ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ 1946 ΚΑΤΟΧΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΤΕ...... 2011 ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ??????
Λειτουργεί μονάδα τεχνητού νεφρού δωρεά, εκσυγχρονίστηκαν τα χειρουργεία δωρεά, κινείται ασθενοφόρο δωρεά!!!!!
Και να σου πω την τελευταία πρώτη κύριε Λιαρόπουλε, οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί κύριε Λιαρόπουλε και κύριε υπουργέ. Όταν αρρωστήσω εγώ, ο πάτερα μου, το παιδί μου και αυτό θα συμβεί σε κάθε συμπατριώτη μου, θέλουμε να νοσηλευτούμε και να κλείσουμε τα μάτια μας ΕΔΩ στον τόπο μας.
Και το προφητικό: Μπορείτε να φαντασθείτε να συρρέουν όλα τα περιστατικά από τροχαία, πνευμονίες, εγκεφαλικά στην Καλαμάτα ή στην Τρίπολη!!
Χαμός!!

Αλλά εσείς κύριε Λιαρόπουλε που να το αντιληφθείτε??? Σε 10 λεπτά θα σας μεταφέρουν στην λουξ κλινική με τους καλύτερους γιατρούς.
Εξ άλλου δεν θα δυσκολευτείτε να πληρώσετε.
Έμαθα 5.000.000 ευρώ ήταν η αμοιβή σας για την οικονομοποίηση του ΕΣΥ.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ: ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΣΗΜΟ ΩΣ ΤΟΠΙΚΟ ΕΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

– ΥΓ: Η μεταφορά των ασθενών στην Καλαμάτα ή Τρίπολη θα κοστίζει πολλαπλάσια από ότι η θεραπεία τους εδώ, συν τα έξοδα των συνοδών.
Επιπλέον θα εξαφανιστούν οι δωρεές των συμπολιτών μας που τόσο βοήθησαν στην ύπαρξη του νοσοκομείου μας.

Κυπαρισσία 6/7/11

Σαρδέλης Σωτήρης
Παιδίατρος

Οι επόμενες εκδηλώσεις στον Δήμο Τριφυλίας

Από τον Δήμο Τριφυλίας ανακοινώθηκαν οι επόμενες εκδηλώσεις που θα γίνουν από τις 6 έως και τις 10 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:


6/7/2011
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
ΜΟΥΖΑΚΙ - ΠΛΑΤΕΙΑ ώρα 9.30
(ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ)


7/7/2011
ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΟΥΖΑΚΙ
Δημοτικό Σχολείο ώρα 9.30
(ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ)


9/7/2011
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ «Η ΠΟΛΥΜΝΙΑ»
ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ - ΠΑΡΚΟ ώρα 9.00 μ.μ.
(ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ)


10/7/2011
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΝΕΙΩΝ
ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ώρα 8.00 μ.μ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ναύπλιο: Επικήρυξαν Μανιάτη-Έλσα μέσω... δημαρχείου

Επεκτείνονται σε όλη την Ελλάδα οι αντιδράσεις των «Αγανακτισμένων» για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου.

Στο Ναύπλιο, «καταζητούνται» η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου, καθώς και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης, με αφίσες που έχουν τοιχοκολληθεί έξω από το δημαρχείο της πόλης.

Οι δύο βουλευτές χαρακτηρίζονται ...........

«ανεπιθύμητοι».

Σκηνές απείρου καλους στην πλατεία των Φιλιατρών

Μπορεί τα Βλαχέρνεια (10η συνάντηση Φιλαρμονικών) να τελείωσαν, όμως ακόμα συζητιέται στιε παρέες στα καφενεία το θέαμα να πάιζουν οι φιλαρμονικές στο Ηρώων και στην πλατεία να τρέχουν από δω και απο κει τα σκυλιά, άλλα να ζευγαρώνουν, άλλα να τσακώνονται..... Ωραίες σκηνές. Εξαιρετικές σκηνές.

Ο Δήμος Τριφυλίας κάθε χρόνο ..........

παίρνει ένα κονδύλι για τα αδέσποτα που αφορά σε φαγητό και στείρωση τους, αλλά υποχρεούται να έχει ένα χώρο όπου θα φιλοξενούνται. Ενα κυνοκομείο δηλαδή.

Κ. Δήμαρχε, εμείς μπορούμε να σας δώσουμε μια λύση χωρίς πολλά χρήματα και να ησυχάσει η πλατεία μας από τα θεάματα....
Ζητήστε τη συνδρομή 5 - 10 ατόμων που να είναι πολύ καλοί γνώστες από σκυλιά και με τρόπο να τα μαζέψουν και να τα μεταφέρουν εκτός πόλης.
Είναι απαράδεκτο να τρέχουν ανάμεσα στον κόσμο να γαβγίζουν να συνουσιάζονται και κανενός το αφτί να μην ιδρώνει.

Δηλαδή τι πρέπει αν γίνει; Να ξαναγίνει κανά ντού με φόλες από αυτούς που τις βάζουν και να τύχει πάλι να είναι εδώ καμιά ανέραστη ή κακοπη...μένη σαν την περσινή πρόεδρο της φιλοζωΪκής της Ηλιούπολης και να μας κράξει;

Νέες αρμοδιότητες στους Δήμους της Χώρας.

Με έγγραφό του το Υπ.Εσωτερικών μεταβιβάζει νέες αρμοδιότητες στους δήμους της Χώρας σύμφωνα με όσα προβλέπει ο Καλλικράτης από 1ης Ιουλίο .
Συγκεκριμένα στις αρμοδιότητες των δήμων περνούν :

1. Ο Τομέας Κοινωνικής προστασίας και Αλληλεγγύης που αφορά την άσκηση ελέγχου στα ιδρύματα παιδικής προστασίας Ιδιωτικού δικαίου ( Ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί ) και η ευθύνη λειτουργίας των παιδικών εξοχών.....
-Η χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας δημοτικών και ιδιωτικών παιδικών η βρεφονηπιακών σταθμών
- Η έκδοση τοπικών υγειονομικών διατάξεων και η λήψη μέτρων σε θέματα δημόσιας υγιεινής

2. Ο Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης – Κτηνοτροφίας – Αλιείας που αφορά την παροχή γνώμης για τον καθορισμό Βιομηχανικών και επιχειρησιακών περιοχών ( ΒΕΠΕ )και για την μελέτη Περιβαντολλογικών επιπτώσεων
- Η ανάπτυξη, προστασία, εκτίμηση και παρακολούθηση της φυτικής και ζωικής παραγωγής

3. Υπενθυμίζεται ακόμα ότι από 1ης Ιουλίου ασκείται από τους δήμους η αρμοδιότητα της χορήγησης αδειών άσκησης επαγγέλματος.Κουρέα , Κομμωτή , Τεχνίτη περιποίησης χεριών και ποδιών καθώς και η συγκρότηση σχετικής εξεταστικής επιτροπής του Πειθαρχικού συμβουλίου

Radio936

Επεσε άγριο ξύλο ανάμεσα σε γυφτορουμάνους στα Φιλιατρά.

Αγριο ξύλο έπεσε χθες το απόγευμα σε σπίτι που κατοικούν γυφτορουμάνοι στα Φιλιατρά κάτω από τον πεζόδρομο.
Σύμφωνα με πληροφορίες αιτία του άγριου καβγά ήταν εργασιακές διαφορές που είχαν δράστης και θύμα με τον τελευταίο να έχει αίματα στο κούτελό του.
Ειδοποιήθηκε η αστυνομία όπου έσπευσε .........

στον τόπο του συμβάντος και αποτράπηκαν τα χειρότερα αφού σταμάτησε ο καβγάς και δόθηκαν εξηγήσεις εκατέρωθεν.

Η κατάσταση στα Φιλιατρά το λέμε για χιλιοστή φορά έχει ξεφύγει κατά πολύ. Το κράτος δεν κάνει τίποτα, η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει και πολλά.... Τελικά μόνο εμείς οι πολίτες πρέπει να δράσουμε παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας.
Σε λίγο δεν θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε καθόλου εκτός του σπιτιού μας από δαύτους.
Ετσι θα την αφήσουμε την κατάσταση; Ετσι ανεξέλεγκτη;

Παρέμβαση Παπανδρέου στο υπουργικό για τις επιθέσεις

Έκκληση αναμένεται να απευθύνει ο πρωθυπουργός στα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους πολίτες προκειμένου να σταματήσουν οι επιθέσεις και οι προπηλακισμοί εναντίον πολιτικών.

Ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση ..........

του υπουργικού συμβουλίου στις 12.00 θα αναφερθεί στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα και θα υποστηρίξει ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ήταν μονόδρομος για την σωτηρία της Ελλάδας.

Οι τελευταίες επιθέσεις κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που σημειώνονται σχεδόν καθημερινά έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση, η οποία αναζητά τρόπους να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.

«Τέτοια γεγονότα δεν βοηθούν το πολιτικό σύστημα ούτε και τη χώρα για να βγει από την κρίση» αναμένεται να πει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τους συνεργάτες του.

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα καλέσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα υποστηρίξει ότι με τις εμπρηστικές δηλώσεις τους «φουντώνουν» το «κύμα» αγανάκτησης που οδηγεί σε βίαια ξεσπάσματα κατά πολιτικών.

Οξύνεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

Δεν πέφτουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών.

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον πρόεδρο της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα ότι «υποθάλπτει» τις επιθέσεις. «Η ρητορική που χρησιμοποιούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύουν τις αντιδράσεις και τις επιθέσεις εναντίον των πολιτικών» τονίζουν σε συνεντεύξεις τους στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Αντίθετα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τις επιθέσεις για να υποβαθμίσει την αστυνομική βία στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας της περασμένης εβδομάδας.

Επίθεση κατά της οικογένειας του κατήγγειλε ο Χ. Παπουτσής

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε δραματικούς τόνους χθες κατήγγειλε ότι κάποιοι απειλούν τη γυναίκα και το παιδί του.

«Δεν είμαι από εκείνους που φιμώνομαι εύκολα. Δεν δέχτηκα ποτέ και δεν εντυπωσιάστηκα ποτέ ούτε από την ιδεολογική ούτε από την πολιτική τρομοκρατία κανενός» είπε ο Χρήστος Παπουτσής.

«Για όλους εκείνους τους ανήθικους, ανέντιμους και δειλούς τους προειδοποιώ: μακριά τα χέρια από τη γυναίκα μου και το παιδί μου» υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Φραστική επίθεση «Αγανακτισμένων» εναντίον της Α. Περλεπέ

Στον μακροσκελή κατάλογο των πολιτικών που έχουν δεχθεί αποδοκιμασίες από πολίτες προστέθηκε και η βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ, Αικατερίνη Περλεπέ Σηφουνάκη.

Σύμφωνα με το egnomi.gr, η βουλευτής έτρωγε με παρέα στο Κρηπίδωμα Χαλκίδας όταν περί τις 11:30 το βράδυ της Δευτέρας αναχώρησε μαζί με το σύζυγό της, γιατρό Γιάννη Σηφουνάκη, με κατεύθυνση το πάρκινγκ της οδού Τσιριγώτη.

Στο ύψος της πλατείας του Αγ. Νικολάου μία ομάδα πολιτών την πλησίασε απειλητικά φωνάζοντας «προδότες, προδότες». Την ίδια στιγμή κάποιος νεαρός από την ομάδα φώναξε: «Γιατί τρώτε γαύρους και τσιπούρες κυρία Περλεπέ και δεν έρχεστε στις συνελεύσεις μας;» (σ.σ εννοώντας τις συνελεύσεις των "Αγανακτισμένων").

Ακολούθησαν ύβρεις από διάφορα μέλη της μικρής ομάδας, ενώ κάποιος πέταξε προς την πλευρά του ζευγαριού ένα κουτάκι μπύρα, χωρίς να τραυματίσει κανένα.

Η ομάδα ακολούθησε την βουλευτή και τον σύζυγό της μέχρι τη συμβολή των οδών Τσιριγώτη και Αβάντων, όπου και έληξε το επεισόδιο. Πριν από μερικές ημέρες άγνωστοι είχαν πετάξει φέιγ βολάν έξω από το πολιτικό γραφείο της βουλευτού μετά την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Google+: 29 πράγματα που πρέπει να ξέρετε

Πριν λίγες μέρες η Google παρουσίασε τη δικιά της πρόταση στον χώρο των κοινωνικών δικτύων, το Google+.

Εδώ θα βρείτε 29 πράγματα που θα θέλατε να ξέρετε πριν μπείτε στο Google+:

Διαβάστε αναλυτικά:

1. Η εγγραφή στο Google+ γίνεται μόνο μέσω προσκλήσεων.

2. Η Google δεν το θεωρεί ως ανταγωνιστή του Facebook.

3. Το Google+ είναι διαθέσιμο για κατέβασμα ως εφαρμογή στο Android Market.

4. Οι χρήστες μπορούν να ενημερώνουν το status τους, το οποίο εμφανίζεται στο Google Profile, κάτω από την καρτέλα «Posts«.

5. Σύμφωνα με τη Google για την ώρα θα είναι διαθέσιμες μόνο οι αρχικές λειτουργίες της υπηρεσίας.

6. Το Circles είναι μία λειτουργία που σου επιτρέπει να μοιράζεσαι πράγματα με διαφορετικούς ανθρώπους.

7. Η λειτουργία Sparks προτείνει βίντεο και άρθρα που πιθανόν να ενδιαφέρουν τον χρήστη.

8. Η λειτουργία Ηangouts επιτρέπει την ομαδική τηλεδιάσκεψη.

9. Μέσω smartphone είναι δυνατό το άμεσο upload, αφού με το που τραβήξετε μία φωτογραφία, αυτή αποθηκεύεται σε έναν ιδιωτικό χώρο.

10. Η λειτουργία Huddle είναι ένα group-chat για κινητά.

11. To stream είναι το αντίστοιχο News Feed του Facebook.

12. Όταν μοιράζεστε κάτι στο Google+, αυτό εμφανίζεται στο δικό σας stream αλλά και στων φίλων σας.

13. Το stream εμφανίζει ότι έχουν μοιραστεί οι φίλοι των Circles σας.

14. Όταν αναφέρεται έναν φίλο, χρησιμοποιώντας το «+» ή το «@«, τότε του έρχεται ειδοποίηση.

15. Στο stream διευκρινίζεται αν κάποιος έχει μοιραστεί το post με όλους τους φίλους ή μόνο με το Circle.

16. Τo stream μπορεί να φιλτραριστεί με συγκεκριμένα Circles.

17. Mπορείς να χρησιμοποιήσεις το chat κατευθείαν μέσω του stream.

18. Μπορείς να αναφέρεις κακόβουλο υλικό.

19. Μπορείς να αναζητήσεις χρήστες μέσω του search box πάνω από το stream.

20. Σύντομα θα μπορείς να κάνεις αναζήτηση μέσα στο stream από το search box.

21. Όταν σχολιάσεις ένα post, μπορείς να επεξεργαστείς ή να διαγράψεις το σχόλιο.

22. Το ίδιο ισχύει και για τα posts.

23. Mπορείς να μοιραστείς post που έχει κάνει άλλος χρήστης.

24. Mπορείς να κάνεις «mute» ένα post. Έτσι δεν θα έρχονται συνέχεια ειδοποιήσεις όταν σχολιάζει κάποιος το post.

25. Όταν είσαι συνδεδεμένος βλέπεις το πλήρες όνομα σου ή το email σου μαζί με μία φωτογραφία δίπλα του.

26. Όταν είσαι συνδεδεμένος στο Google+, είσαι παράλληλα συνδεδεμένος και στο Picasa Web Albums.

27. Μπορείς να χρησιμοποιείς το Google +1 μέσα στο stream.

28. Μπορείς να έχεις πάνω από 1000 φίλους.

Διαφωνίες στο ν/σχ για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Δεν έχει ούτε κατ' ελάχιστον τη συναίνεση και την αποδοχή της πλειοψηφίας της πανεπιστημιακής κοινότητας, το προτεινόμενο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, επισημαίνουν οι καθηγητές πανεπιστημίου σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΔΕΠ).

Άλλωστε, εκπρόσωποί της συναντήθηκαν ...........

χθές με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ζητώντας περιθώριο τριών μηνών για να μελετήσουν το νομοσχέδιο.

Οι καθηγητές, αναφερόμενοι στην τακτική του υπουργείου τους τελευταίους μήνες, κάνουν λόγο για “συνεχή και συστηματική απαξίωση των πανεπιστημίων και συκοφάντηση των πανεπιστημιακών, με διάφορα μέσα και σε διάφορα επίπεδα, μείωση έως και 50% της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων από τον τακτικό προϋπολογισμό, συνέχιση μέχρι σήμερα της μηδενικής χρηματοδότησης της έρευνας από το ΕΣΠΑ, αλλά και παρεμπόδιση της εξέλιξης εκατοντάδων συναδέλφων και μη διορισμό νεοεκλεγέντων μελών ΔΕΠ.”

Επίσης, υποστηρίζουν ότι η διαβούλευση για τις αλλαγές που παρουσιάζονται στο νομοσχέδιο ήταν ελλιπέστατη, αποσπασματική, και με κυρίαρχα τα στοιχεία της επικοινωνιακής πολιτικής.

Για το κυριότερο σημείο τριβής υπουργείου-πανεπιστημιακών, που είναι ο τρόπος διοίκησης των ιδρυμάτων, οι καθηγητές εντοπίζουν συγκεκριμένα σημεία διαφωνιών τα οποία είναι:

Η διοίκηση θα πρέπει να ασκείται κατά κύριο λόγο από τον πρύτανη και τη Σύγκλητο του Ιδρύματος. Όλα τα μονοπρόσωπα όργανα (πρύτανης, κοσμήτορες, πρόεδροι, κ. λπ.) θα πρέπει να εκλέγονται από τα μέλη ΔΕΠ του αντίστοιχου σώματος, χωρίς κανένα αποκλεισμό των βαθμίδων.

Το Συμβούλιο του Ιδρύματος θα πρέπει να έχει κυρίως συμβουλευτικό και ελεγκτικό ρόλο. Να οργανώνει την αξιολόγηση του Ιδρύματος, να προβάλει το Ίδρυμα προς τα έξω και να συμβάλει στην εξεύρεση πηγών χρηματοδότησης, καθώς και τη χάραξη της στρατηγικής του Ιδρύματος. Πρέπει να υπάρξει σαφής περιγραφή των χαρακτηριστικών των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου.

Παράλληλα δημιουργείται μια ανεξάρτητη εθνική αρχή, η οποία διενεργεί την αξιολόγηση και πιστοποίηση των ιδρυμάτων, διαχειρίζεται τη χρηματοδότηση και εισηγείται την εθνική στρατηγική για την ανώτατη εκπαίδευση στην πολιτεία.

Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Πελοποννήσου, μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας για την ανάνηψη της Πελοποννησιακής οικονομίας

Σε κλίμα αισιοδοξίας, εξωστρέφειας και συνεργατικότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης εκδήλωση με αντικείμενο την ίδρυση «Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου» , με την αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη, κ. Πέτρου Τατούλη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κατατέθηκε υπ’ όψιν των παρευρισκόμενων εξαγωγέων σχέδιο Καταστατικού, το οποίο υπέγραψαν δεκάδες επιχειρηματίες ως πράξη στήριξης του εγχειρήματος που εκκινεί.

Το παρόν έδωσαν στην εκδήλωση επιχειρηματίες ....

από την Περιφερειακή Ενότητα της Αχαίας, ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Άγγελος Αγγελόπουλος σε μήνυμα που απέστειλε νωρίτερα δήλωσε ότι τόσο το επιμελητήριο όσο και οι επιχειρηματίες της συγκεκριμένης ενότητας προτίθενται να συμμετάσχουν στο εγχείρημα και στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια.

Ο ρόλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Σύνδεσμο Εξαγωγέων Πελοποννήσου ξεκαθαρίστηκε από την πρώτη στιγμή. «Μπορεί διοικητικά η Πελοπόννησος να μην είναι ενιαία , αλλά κανείς δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει διαφορετικά από μια οντότητα με δυνατότητες διεθνούς Branding. Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Πελοποννήσου θα αποτελέσει πολύτιμο εταίρο στην κατάρτιση και την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού εξαγωγών της επόμενης πολύ σημαντικής τριετίας, ο οποίος θα μπει κάτω από την ομπρέλα του επιχειρησιακού περιφερειακού προγράμματος, που είναι υπό κατάρτιση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τατούλη. Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου καλωσόρισε την εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας, όπως αυτή επιχειρείται να τονωθεί μέσα από τις συνέργειες των επιχειρηματιών και της περιφερειακής διοίκησης και δήλωσε συμπαραστάτης στο εγχείρημα της ανάπτυξης μέσα από νέα μοντέλα χρηματοδότησης. «Μόνο μέσα από ένα νέο, έντιμο και καθαρό μοντέλο ανάπτυξης μπορούμε να αντισταθούμε με δυναμισμό στην όποια ενδοτική λογική παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, γεγονός που είναι απαράδεκτο και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί».

Εξαιρετικά σημαντική ήταν η παρέμβαση του διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΠΕΕ, κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη, ο οποίος κατέθεσε την εμπειρία του ως πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης. Αφού έκανε μια εκτενή και ενδιαφέρουσα παρουσίαση του έργου του Συνδέσμου Κρήτης , ο κ. Καλαμπόκης χαιρέτισε την πρωτοβουλία της περιφέρειας Πελοποννήσου και δήλωσε ότι «με την ισχυροποίηση της Πελοποννήσου στον εξαγωγικό χάρτη η Νότιος Ελλάδα αποκτά μια εξαιρετικά σημαντική δυναμική».
Στο πλευρό του Συνδέσμου Εξαγωγέων στάθηκαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, οι οποίοι αναγνώρισαν τη σημασία του εγχειρήματος στους δύσκολους καιρούς που διανύει η ελληνική οικονομία και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον Σύνδεσμο.

Στο τέλος, ανακοινώθηκε η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των Περιφερειακών Ενοτήτων, ως εξής: Από την Περιφερειακή Ενότητα της Αρκαδίας οι κκ. Τσέλεπος, Σπυρόπουλος και Νασιάκος, από την Αργολίδα οι κκ. Κονοπισόπουλος, Σκούρας και Μαυρόγιαννης, από την Κορινθία οι κκ. Μπεχράκης, Σπηλιωτακάρας και Λέγγας, από την Λακωνία οι κκ. Τσιμπίδης, Προκοβάκης και Χελιώτης, από τη Μεσσηνία, η κυρία Γυφτέα και οι κκ Κανάκης και Γκούμας και από την περιφερειακή ενότητα της Ηλείας οι κκ .Κωστόπουλος, Μπριτζίκης και Τακτικός. Οι κκ. Μαρλαφέκας και Πραπόπουλος, επιχειρηματίες από την Αχαΐα εξέφρασαν την θετική τους οπτική για το Σύνδεσμο και τη συμμετοχή τους.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.