Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα συνταξιοδοτικά του Δημοσίου

Την τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου (ΟΤΑ, ΝΠΔΔΔ, ευρύτερος Δημόσιος τομέας), ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών όπως η τροποποίηση των διατάξεων της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας περί ενδίκων μέσων κ.α περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και την δημοσιονομική εξυγίανση – Θέματα αρμοδιότητας των υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού - Τουρισμού και Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης», που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.
Διαβάστε τι αλλαγές επέρχονται στη ..........

συνταξιοδοτική νομοθεσία σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του υπουργού Οικονομικών, στο οποίο από το άρθρο 8 και μέχρι το άρθρο 14, περιλαμβάνονται τα συνταξιοδοτικά θέματα.

Κατεβάστε από το upload center μας, Ολόκληρο το νομοσχέδιο πατώντας εδώ.

Νέα τεχνολογία του Mozilla καταργεί τον πονοκέφαλο των κωδικών πρόσβασης [ VIDEO ]

Με την τεχνολογία Browser ID που προωθεί το ίδρυμα Mozilla, οι πολυάριθμοι κωδικοί πρόσβασης που πρέπει σήμερα να θυμόμαστε μπορεί και να καταργηθούν: το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να επιβεβαιώσει μία και μόνη φορά ότι είναι ο κάτοχος μιας διεύθυνσης email. Από εκεί και πέρα, ο browser αναλαμβάνει να πιστοποιήσει την ταυτότητά του κάθε φορά που συνδέεται σε μια διαδικτυακή υπηρεσία.

Το Browser ID δεν υποστηρίζει μόνο τον .........

Firefox του ίδιου του Mozilla, αλλά και όλους τους υπόλοιπους δημοφιλείς browser (ΙΕ, Chrome, Safari).

Στο Διαδίκτυο υπάρχουν σήμερα διάφορες ανάλογες λύσεις, όπως το Facebook Connect και το OpenID. To ίδρυμα Mozilla, όμως, θεωρεί ότι οι προτάσεις αυτές πάσχουν από κενά ασφάλειας που απειλούν την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Το Browser ID βασίζεται σε μια τεχνολογία που ονομάζεται Verified Email Protocol. Στην ουσία, το σύστημα πιστοποιεί ότι ο χρήστης του browser είναι ο ιδιοκτήτης ενός συγκεκριμένου λογαριασμού email και επομένως έχει το δικαίωμα να συνδεθεί σε όλους τους διαδικτυακούς λογαριασμούς που αντιστοιχούν σε αυτό το όνομα.

Η μετάδοση των δεδομένων ταυτοποίησης από τον browser στους δικτυακούς τόπους είναι κρυπτογραφημένη για λόγους ασφάλειας.

Το ίδρυμα Mozilla ελπίζει τώρα να καθιερώσει ως στάνταρτ το Browser ID σε συνεργασία με μεγάλους προορισμούς του Διαδικτύου όπως το Twitter, το Google και το Facebook.

Οι προγραμματιστές μπορούν να μάθουν περισσότερα για το σύστημα στο browserid.org, ενώ μια επίδειξη της διαδικασίας σύνδεσης είναι διαθέσιμη στο myfavoritebeer.org



To πεπόνι διώχνει την κυτταρίτιδα! Το καρπούζι επιταχύνει τον μεταβολισμό! Crash Test...

Το καλό με αυτή τη μάχη είναι πως δεν έχει αρνητικά, αλλά μόνο θετικά αποτελέσμετα. Για ποιον; Μα για εσένα που θα τα βάλεις στο τραπέζι σου...

Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου βάζει τα δύο φρούτα στο μικροσκόπιο και δίνει τα πλεονεκτήματα του ενός, απέναντι στα θετικά του άλλου.

Γιατί το καλό με αυτή τη μάχη είναι πως δεν έχει αρνητικά, αλλά μόνο θετικά αποτελέσματα.
Για ποιον; Μα για εσένα που θα τα βάλεις .........

στο τραπέζι σου...

ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
1. Τα 100 γρ. πεπόνι έχουν μόλις 34 θερμίδες

2. Είναι από το φρούτα με το μεγαλύτερο ποσοστό νερού - 90%
1. Τα 100 γρ. καρπούζι έχουν ακόμη λιγότερες θερμίδες.
Μόλις 30!
2. Είναι ΤΟ φρούτο με την υψηλότερη περιεκτικότητα νερού - 94%

3. Είναι το φυσικό ελιξήριο για όμορφο δέρμα αφού η βιταμίνη C που περιέχει συμβάλλει μεταξύ άλλων στη σύνθεση του κολλαγόνου.

4. Μια φέτα πεπόνι θα σου δώσει ενέργεια και διάθεση για καλοκαιρινές εξορμήσεις, με τις βιταμίνες Β1 θειαμίνη και Β3 Νιασίνη να τονώνουν τον οργανισμό

3. Ένας καλός σύμμαχος για την υγεία τους δέρματος, ειδικά το καλοκαίρι που ταλαιπωρείται από τον ήλιο, αλλά και τα μάτια χάρη στη βιταμίνη Α.


4. Ενισχύει τον μεταβολισμό σου, αφού περιέχει ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, το λυκοπένιο που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

5. Συνδύασέ το με προσούτο
. Ιδανικό σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Ο συνδυασμός αυτός εξισορροπεί την σχέση καλίου-νατρίου στον οργανισμό, εξουδετερώνοντας την αρνητική επίδραση από το αλάτι.

6. Το πεπόνι μειώνει την πίεση του αίματος και την χοληστερόλη και προστατεύει από διάφορους τύπους καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

5. Δοκίμασε το με απολαυστική φέτα
. Δεν επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με βαριά φαγητά και πολλές θερμίδες, ενώ του δίνεις σημαντικές θρεπτικές ουσίες και τον βοηθάς στην καύση λίπους.


6. Ο χυμός του καρπουζιού προκαλεί έντονη διούρηση και καθαρίζει το αίμα από τα δηλητήρια και τα νεφρά από τα άλατα και το πύον.

7. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται καροτενοειδή που μπορούν να βελτιώσουν ακόμη και την εικόνα της κυτταρίτιδας στο σώμα


7. Οι άφθονες φυτικές του ίνες θα συμπαρασύρουν το μεγάλο μέρος του λίπους από το στομάχι (πριν εκείνο αποθηκευτεί στο σώμα). Επιπλέον, βοηθούν τη λειτουργία του παχέος εντέρου και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

8. Συμβάλλει στην καλύτερη όραση και προστατεύει παράλληλα τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες και από τα προϊόντα του



8. Συμβάλλει στη βελτίωση παθήσεων του ήπατος, σε κυστίτιδες, στην ουρική αρθρίτιδα και σε όλες τις φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος
, ενώ με το συνδυασμό των πολύτιμων στοιχείων του απομακρύνει τον κίνδυνο οστεοαρθρίτιδας και ρευματοειδούς αρθρίτιδας.


AND THE WINNER IS...
Όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει νικητής. Ή μάλλον υπάρχει ένας... εσύ που αν δεν τα ξεχνάς και τα απολαμβάνεις συχνά τώρα το καλοκαίρι θα δεις τεράστια διαφορά στο σώμα σου, στο δέρμα αλλά και στην υγεία σου.

Κι αν είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που τους αρέσει η ποικιλία τότε το TLIFE σου προσφέρει μια σειρά από συνταγές με καρπούζι και πεπόνι για να βρίσκεις πάντα αφορμή να τα βάζεις στο πιάτο σου.

t-life

Aντιδράσεις για τη νέα περαίωση

Δριμεία κριτική για τις αλλαγές στη φορολογία που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, με αιχμή τη νέα περαίωση, ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για μέτρα που συμβάλλουν στην εξόντωση των μικρομεσαίων και στην εξαθλίωση των εργαζομένων κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση και τη ..........

ΝΔ ότι συναγωνίζονται για το ποιος προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν εξάγει νόμιμα, εφαρμόζοντας τους δικούς τους νόμους, αμύθητα κεφάλαια στο εξωτερικό.

«Οι επαναλαμβανόμενες περαιώσεις καθιστούν αδύνατη τη συγκρότηση μιας σοβαρής φορολογικής διαδικασίας», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ένα πρόσκαιρο μέτρο το οποίο επιτρέπει στους φορολογούμενους επιχειρηματίες να κάνουν δεύτερες σκέψεις».

«Η νέα σχεδιαζόμενη περαίωση αποτελειώνει και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και της ακολουθούμενης φορολογικής πολιτικής», παρατηρεί ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης.

Υποστηρίζει ακόμη ότι «οι συνεπείς φορολογούμενοι για άλλη μια φορά θα αισθανθούν κορόιδα, ενώ οι κατ' επάγγελμα φοροφυγάδες θα επιβραβευτούν, καθαρίζοντας με λίγα». «Όσο για το μεγάλο κεφάλαιο», συμπληρώνει, «παραμένει στο απυρόβλητο».

«Την εικόνα της πλήρους διάλυσης και απαξίωσης των κρατικών μηχανισμών και του δημόσιου τομέα, στο όνομα ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού, συμπληρώνει η ιδιωτικοποίηση των εφοριών μέσω της ανάθεσης του έργου τους σε ιδιώτες», καταλήγει ο κ. Σκουρλέτης.

«Μιας περαιώσεως πόσες άραγε έπονται;», διερωτάται η Δημοκρατική Αριστερά.

Παρατηρεί ακόμη ότι «όταν στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του πρώτου εξαμήνου του 2011 τα έσοδα υστερούν κατά 3, 4 δισ. ευρώ οπωσδήποτε πρέπει να χτυπήσει σήμα συναγερμού», τονίζει ωστόσο ότι «δυστυχώς ο συναγερμός οδηγεί την κυβέρνηση σε κινήσεις πανικού».

«Πριν τελειώσει η τελευταία περαίωση, που θα ήταν όντως η τελευταία σύμφωνα με τις απόλυτες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, εξήγγειλαν τη νέα τελευταία περαίωση», συμπληρώνει η ΔΗΜΑΡ και σημειώνει ακόμη: «Εν αναμονή πάντα της "νέας τελευταίας" που θα ακολουθήσει μετά από μερικούς μήνες».

«Αραγε τα κυβερνητικά επιτελεία τα απασχολεί καθόλου η εικόνα του φορολογικού μηχανισμού προς τους συνεπείς φορολογούμενους;», διερωτάται.

«Η κυβέρνηση με την επαναφορά και τη διεύρυνση της περαίωσης "βγάζει δίσκο" αντί να δουλέψει για να αποκτήσει η χώρα αποτελεσματικό μηχανισμό είσπραξης εσόδων», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης.

«Δεν πρόκειται να μαζευτούν έσοδα με με αναδρομικές και άδικες φοροεπιδρομές», είπε σχετικά.

Όσο αφορά στη λύση, σημείωσε ότι αυτή θα υπάρξει σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, την ηλεκτρονική παρακολούθηση, την κατάργηση του κώδικα στοιχείων, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Τέλος, πρότεινε τη δημιουργία ενός εντελώς νέου μηχανισμού φορολογικών ελέγχων με νέους υπαλλήλους υψηλών προσόντων, που δεν θα είναι μόνιμοι.

Ναυτεμπορική

ΚΑΠΝΙΣΜΑ: 107 ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ 37 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ «ΞΕΧΑΣΑΝ» ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Κέντρου Αναφοράς Ελέγχου για το κάπνισμα (γραμμής υγείας 1142), όσον αφορά στους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι δημοτικές αστυνομίες και οι αρμόδιες διευθύνσεις Υγείας των περιφερειακών ενοτήτων την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Το εντυπωσιακό δεν αφορά στα νούμερα .........

από τους ελέγχους, αλλά στο πόσοι δήμοι και πόσες περιφερειακές ενότητες έπραξαν τα από το νόμο εντεταλμένα.

Έτσι, λοιπόν, από τους 325 δήμους οι 107 δεν πραγματοποίησαν ελέγχους και από τις 58 περιφερειακές ενότητες της χώρας οι 37 αγνόησαν το νόμο και δεν έδωσαν τη σχετική αναφορά στη γραμμή υγείας 1142, ως όφειλαν, τη Δευτέρα 4/7 για την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.
Παρακάτω παρατίθονται πίνακες για το ποιοί δήμοι και περιφέρειακές ενότητες δεν έκαναν Ελέγχους,

Στοιχεία Δευτέρας 4/7

Τα παρακάτω στοιχεία βασίζονται σε 254 αναφορές από δημοτικές αστυνομίες και περιφερειακές ενότητες την εβδομάδα 25/06-01/07/2011.

Πραγματοποιήθηκαν 875 έλεγχοι, διαπιστώθηκαν 5 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 5 πρόστιμα, με συνολική χρηματική ποινή 4.800 ευρώ.

Από τις 168 δημοτικές αστυνομίες πραγματοποίησαν ελέγχους οι 62 (456 έλεγχοι), ενώ από τις 55 περιφερειακές ενότητες πραγματοποίησαν ελέγχους οι 18 (345 έλεγχοι).

Η γραμμή υγείας 1142

Από την πρώτη ημέρα εφαρμογής της ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος η γραμμή υγείας καταγράφει τα προβλήματα σχετικά με την εφαρμογή του νόμου και καταγράφει τις καταγγελίες για παραβάσεις στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε εργασιακούς χώρους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

H πλειοψηφία των κλήσεων αφορά ενημέρωση για τον νόμο, τις δυνατότητες υποστήριξης και το δίκτυο διακοπής καπνίσματος, τις κυρώσεις που προβλέπονται και τις διαδικασίες ελέγχων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις 06/07/2011 η γραμμή δέχθηκε 27.912 καταγγελίες, καταγγελίες που διαβιβάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες πραγματοποιούν τους ελέγχους.

Κάθε Δευτέρα η γραμμή καταγράφει όλα τα στοιχεία των ελέγχων από 250 ελεγκτικούς φορείς (δημοτικές αστυνομίες και διευθύνσεις υγείας) και εκδίδει σχετική αναφορά ελέγχων.

Κλικ στις παρακάτω εικόνες για να δείτε τους πίνακες.









Καμία εμπολοκή της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας στην Γενική Συνέλευση της ΕΑΣ Μεσσηνιας την Κυριακή

Η ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας, παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Το τελευταίο διάστημα έχει επικοινωνήσει και ενημερωθεί πλήρως, από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Λόγω της σπουδαιότητας των γεγονότων κι ενόψει της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης της Κυριακής 17 Ιουλίου, θέλουμε να τονίσουμε ξεκάθαρα και προς πάσα κατεύθυνση ότι, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει, ούτε πρόκειται, να εμπλακεί σε κανενός είδους διεργασία για την διαμόρφωση κλίματος υπέρ ή κατά οιονδήποτε.

Αναμένουμε με αγωνία, τόσο το πόρισμα της .........

έρευνας που διεξάγει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και το αποτέλεσμα της αυτεπάγγελτης εισαγγελικής παρέμβασης.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα κι εφόσον έχουμε τα αποτελέσματα των ερευνών, θα γίνει αξιολόγηση από την αρμόδια γραμματεία του κόμματος και θα προβούμε σε σαφής κι εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις.

Συνάντηση Νάντιας και εκπροσώπων των ιδιοκτητών ταξί Καλαμάτας»

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Μεσσηνίας κα. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί Καλαμάτας, την Παρασκευή 15/07/11. Η κα. Γιαννακοπούλου συζήτησε μαζί τους ενδελεχώς για τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο εργασιακό τους καθεστώς και τις εξελίξεις σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Η συνάντηση εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε .........

κατανόηση και συναντίληψη σε διάφορα ζητήματα που τέθηκαν. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες ταξί ανέφεραν ότι έχουν λάβει γνώση της ερώτησης της κ. Γιαννακοπούλου προς τον νέο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την οποία εκφράζει την απορία της για την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής όσον αφορά την απελευθέρωση του κλάδου και την αναίρεση σχεδόν στο σύνολό της συμφωνίας (modus Vivendi) που είχε διασφαλιστεί με τον προηγούμενο Υπουργό κ. Ρέππα και είχε αποτυπωθεί σε Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Οι αυτοκινητιστές ταξί μετέφεραν τις διεκδικήσεις τους στην κα. Γιαννακοπούλου, εκφράζοντας την προσδοκία ότι θα σταθεί στο πλευρό τους, όσον αφορά, όπως ανέφεραν, «την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει πλήξει καίρια τον κλάδο, καταγράφοντας εντυπωσιακή μείωση της επιβατικής κίνησης, μέχρι την τελική εφαρμογή και θεσμοθέτηση της απελευθέρωσης του επαγγέλματος, βάσει της προηγούμενης συμφωνίας τους με την πολιτική ηγεσία».

Ανασφάλιστα πάνω απο 700.000 ΙΧ αυτοκίνητα. Μεγάλο το πρόβλημα στην Επαρχία.

Ερευνα του Νewsit για την αδυναμία των Ελλήνων να πληρώσουν ακόμη και τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων τους. Κάποιοι ανεύθυνοι βέβαια δεν τα πληρώνουν από άποψη καθώς πιστεύουν πως ειναι Σουμάχερ. Τι να κάνετε εάν σας τρακάρει ανασφάλιστο ΙΧ.

Περισσότερα απο 700.000 είναι τα .........

ανασφαλιστα οχήματα στην Ελλάδα με την επαρχία να κρατάει τα σκήπτρα έναντι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπως χαρακτηριστικά καταγγέλει μέσω του Νewsit ο πρώην Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Πρακτόρων, Παναγιώτης Αλεξόπουλος.

Μια βόλτα στους δρόμους της πρωτεύουσας ήταν αρκετή για να εντοπίσουμε ανασφάλιστα οχήματα ακόμη και από το 2000.





Όπως δήλωσε στο Newsit o πρώην Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Πρακτόρων, Παναγιώτης Αλεξόπουλος "αιτία για αυτήν την κατάσταση είναι η αδυναμία των ιδιοκτητών να πληρώσουν την ασφάλεια καθώς μια οικογένεια με 2 αυτοκίνητα χρειάζεται κατα μέσο όρο το λιγότερο 800 ευρω το χρόνο για να τα έχει ασφαλισμένα. Η ασφαλιστική κάλυψη αποτελεί πολυτέλεια στον οικογενειακό προϋπολογισμό και ως εκ τούτου χιλιάδες είναι αυτοί που αποφασίζουν να κυκλοφορούν με ανασφαλιστο όχημα εγκληματόντας έναντι του κοινωνικού συνόλου. Σκεφτείται πως περισσότερα απο τα μισά οχήματα στην επαρχία κυκλοφορούν ανασφαλιστα. Επίσης σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εμπλακεί σε τροχαίο με ανασφάλιστο όχημα θα πρεπει να καλέσει την Τροχαια. Από τη στιγμή που ειναι εκείνος ασφαλισμένος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα καθώς η ασφαλιστική του εταιρεία θα αναλάβει να αποζημιωθεί.



Newsit

«Λουκέτο» έως τις 5 Αυγούστου σε 75 φορείς του Δημοσίου

Άμεσα και με τη μορφή τροπολογίας θα εισαχθεί στη Βουλή το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η Κυβέρνηση για τους φορείς του δημοσίου, που θα καταργηθούν.

Όπως ανακοίνωσε το πρωί στη Βουλή, ..........

ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο υπήρξε κοινή εισήγηση από τους δύο αντιπροέδρους της Κυβέρνησης, ώστε οι κατάλογοι με τους υπό κατάργηση φορείς να εισαχθούν ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική εξυγίανση η συζήτηση του οποίου ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Στόχος είναι η κατάργησή τους να έχει γίνει έως τις 5 Αυγούστου, είπε ο υπουργός σημειώνοντας ότι «η κατάργηση αυτή δεν είναι μόνο μέρος της συμφωνίας μας με τους εταίρους, αλλά αποτελεί και στοιχειώδη ενέργεια εκλογίκευσης του κράτους».

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, αυτή η στοιχειώδης ενέργεια εκλογίκευσης του κράτους πρέπει να διέπει και τη λογική των ιδιωτικοποιήσεων. «Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τη δημόσια δαπάνη και να δώσουμε νέα ώθηση στην οικονομία, να δώσουμε αναπτυξιακή πνοή μέσω των επενδύσεων», σημείωσε και διαβεβαίωσε ότι τίποτε δεν θα θίξει το επίπεδο υπηρεσιών και τον στρατηγικό έλεγχο του κράτους σε τομείς που έχουν μεγάλη σημασία για τη χώρα και την εθνική της υπόσταση.

Σχετική επίκαιρη ερώτηση είχε απευθύνει στον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης, που προειδοποίησε ότι ο ελληνικός λαός φορτώνεται συνεχώς βάρη χωρίς να βλέπει ουσιαστική προσπάθεια για την περιστολή των δαπανών. Και αυτό, διότι, όπως κατήγγειλε ο κ. Αϊβαλιώτης, «εξακολουθούν να λειτουργούν περίεργοι οργανισμοί, όπως αυτός για την αποξήρανση της Κωπαϊδας».

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κάλεσε τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή σε ποιο ύψος έχει διαμορφωθεί το δημόσιο χρέος.

«Δεν θεωρώ ότι αυτή την ώρα η συζήτηση για το δημόσιο χρέος σε απόλυτους αριθμούς βοηθά. Δεν θέλω σήμερα να συζητήσω αυτό το θέμα. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Εκείνο που πρέπει να αναφέρουμε είναι το ύψος των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας και αυτή είναι μία συζήτηση, που θα γίνει στη Βουλή», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βενιζέλος, όμως, ρωτήθηκε και για το ύψος της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Όπως είπε, στοιχεία της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου με βάση στοιχεία του 2009 για τις αντικειμενικές αξίες δείχνουν ότι η ακίνητη αυτή περιουσία ανέρχεται σε περίπου 285 δισ. ευρώ.

Με αφορμή, ωστόσο, το ερώτημα του βουλευτή, ο υπουργός έσπευσε να επισημάνει ότι με στοιχεία του 2009, η αξία των ιδιωτικών ακινήτων είναι 400 δισ. ευρώ με βάση τις αντικειμενικές τιμές. Άρα ο ιδιωτικός τομέας μαζί με τον δημόσιο έχουν στα χέρια τους περιουσία, που υπερκαλύπτει το χρέος. «Το θέμα είναι πόσο εμπορεύσιμα είναι όλα αυτά», είπε ο κ. Βενιζέλος σημειώνοντας ότι «υπάρχει μία τεράστια ακίνητη περιουσία, που πρέπει να αξιοποιηθεί με τον επωφελέστερο τρόπο, γιατί δεν αρκεί μόνο η προσφορά, αλλά χρειάζεται και η ζήτηση».

Newpost

Από τη Δευτέρα το ΙΚΑ ταχυδρομεί ειδοποιητήρια για ρύθμιση οφειλών

Το μέτρο της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων μεγαλοφειλετών ενεργοποιεί το ΙΚΑ. Σε πρώτη φάση, από τη Δευτέρα αρχίζει η ταχυδρόμηση ειδοποιητηρίων προς όσους οφείλουν άνω των 200.000 ευρώ. Για όσους ανταποκριθούν θα ανασταλεί η εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν.

Ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε ότι ..........

προβλέπονται διευκολύνσεις για όλους όσους εξοφλήσουν την οφειλή τους. «Αν έρθουν αύριο ή μεθαύριο να ρυθμίσουν την οφειλή τους, θα ανασταλεί η εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων» επισήμανε.

«Εμείς, σ’ αυτή τη φάση, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τα χρήματα που απέδωσαν οι εργαζόμενοι. Και αυτοί που τα παρακράτησαν, να κάνουν φιλικό διακανονισμό μαζί μας. Διότι στην περίπτωση που δεν το κάνουν, θα κάνουμε ό,τι προβλέπει ο νόμος. Υπάρχει μηχανισμός κατάσχεσης» υπογράμμισε ο διοικητής του ΙΚΑ.

Ερωτηθείς για το θέμα των συντάξεων, ο κ. Σπυρόπουλος διαβεβαίωσε: «Δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις. Οι συντάξεις θα κινδύνευαν αν εμείς μέναμε με σταυρωμένα χέρια».

Την ίδια διαβεβαίωση για τις συντάξεις έδωσε, μιλώντας στο Mega και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Όλα δείχνουν εκλογές

Πλήρης απογοήτευση για την Ελλάδα από οικονομία, ηγέτες και κόμματα ενώ για πρώτη φορά ο Α.Σαμαράς ξεπερνάει, και με άνεση, τον Γ.Παπανδρέου στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ενώ η Ν.Δ προηγείται κατά 6 μονάδων του ΠΑΣΟΚ.

Απογοητευτικές είναι οι εκτιμήσεις των .........

Ελλήνων πολιτών για την οικονομική κατάσταση της χώρας σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή.

Η συντριπτική πλειοψηφία, το 80% δηλαδή, πιστεύουν πως η Ελλάδα πάει καταά διαόλου, πως τον τελευταίο χρόνο έχει χειροτερέψει η οικονομική τους κατάσταση, και σχεδόν 9 στους 10 κάνουν λόγο για κοινωνική ανασφάλεια τα επόμενα χρόνια.

Συγκλονιστικό είναι το ποσοστό του 90% που δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και κατά 70% θεωρούν ότι κανένα από τα δυο κόμματα δεν θα ήταν καλή κυβέρνηση για τη χώρα

Το 62% εκτιμά ότι μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ μάλλον χρειάζονται εκλογές λέει το 34%.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μπροστά για πρώτη φορά στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 29% έναντι 22% του Γιώργου Παπανδρέου

Στις 6 μονάδες έφτασε η διαφορά υπέρ της ΝΔ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, το ΠΑΣΟΚ 26,5% , ΚΚΕ 11,5%, ΣΥΡΙΖΑ 9%, ΛΑΟΣ 7,5%, Οικολόγοι 3,5%, Δημοκρατική Αριστερά 2% και Δημοκρατική Συμμαχία 1,5%.

Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 43%, η τάση αποχής παραμένει στο 38%.

Newsit

Νίκος Παπανδρέου: «Ο αδερφός μου δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός»

«Μου είπε πολλές φορές ότι δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός» αποκάλυψε ο Νίκος Παπανδρέου σε συνέντευξη του στους New York Times αναφερόμενος στον αδερφό του, Γιώργο.

Oι δηλώσεις του αδερφού του πρωθυπουργού φιλοξενήθηκαν στην εφημερίδα στο πλαίσιο αφιερώματος για την οικογένεια Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Νίκος ..........

Παπανδρέου, μιλώντας για τον πρωθυπουργό, είπε: «Αν θέλετε να κάνουμε ψυχανάλυση, τα παιδιά που τους λείπουν οι πατεράδες τους θέλουν να είναι αρεστά και αυτό σημαίνει ότι δεν συγκρούονται. Και αν δεν σου αρέσει η σύγκρουση, τότε είναι δύσκολο να δίνεις εντολές».

Ο Νίκος Παπανδρέου δήλωσε ότι ο αδελφός του μπορεί να κάνει αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα, ενώ συγκρίνοντας τον με τον πατέρα τους, Ανδρέα σημείωσε ότι: «Θα μπορούσε να το είχε "πουλήσει" καλύτερα» αλλά την ίδια στιγμή θα έλεγε: «Ω, Θεέ μου, αυτοί οι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους».

Ταυτόχρονα, ο συντάκτης του άρθρου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, διερωτάται ποιος ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ενας φλογερός σοσιαλιστής που χρησιμοποίησε το δημόσιο χρήμα για να διευρύνει την μεσαία ελληνική τάξη και να τονώσει την περηφάνεια και την αυτοπεποίθηση των Ελλήνων; Ή ένας επιρρεπής στα σκάνδαλα δημαγωγός, η αντίληψή του οποίου για το ελληνικό κράτος ως ανεξάντλητη δεξαμενή παροχής εργασίας εξηγεί και την σχεδόν χρεοκοπημένη κατάσταση της σημερινής Ελλάδας;

Είναι αρκετά περίεργο αλλά η Αθήνα δεν έχει σήμερα ούτε ένα μνημείο που να θυμίζει τον Ανδρέα Παπανδρέου. Και μία από τις λίγες φορές που ο γιος του Γιώργος ανέφερε το όνομα του πατέρα του δημοσίως, ήταν για να υπομνήσει μια προειδοποίηση του Ανδρέα ρηθείσα στις αρχές της δεκαετίας του 1990: «Η θα εξαφανίσουμε το χρέος ή το χρέος θα αφανίσει τη χώρα».

Newpost

ΣΧΟΛΙΟ
Jefry Papandreos πάρε την μανούλα σου που την ξέχασε ο χάρος τα αδερφάκια σου και την Τρόϊκα σου ΚΑΙ ΟΥΣΤ από την Ελλάδα.

Παρέμβαση του Δημήτρη Κουσελά για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην Πυλία

Σχετικά με την έξαρση της εγκληματικότητας και των ληστειών στην περιοχή Ρωμανού, που έχουν φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους της περιοχής, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς επικοινώνησε σήμερα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας κ. Βασίλειο Γεωργακόπουλο και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Ηλία Γεωργόπουλο.

Κατά τις επικοινωνίες του αυτές, ο ..........

κ. Κουσελάς εξέθεσε τη σοβαρή κατάσταση ανασφάλειας που βιώνουν οι κάτοικοι από την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή της Πυλίας και γενικότερα στη Μεσσηνία και ζήτησε:

- να διασφαλιστεί πλήρης αστυνόμευση, με πυκνές εποχούμενες αστυνομικές περιπολίες στην περιοχή του Ρωμανού.
- να ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό και κατάλληλα μέσα τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής.
- να επισπευσθεί η λειτουργία του τμήματος Μεταγωγών στην Καλαμάτα, ώστε με την τοποθέτηση 30 και πλέον ειδικών φρουρών και αστυνομικών για τη λειτουργία του, να αποδεσμευτούν δυνάμεις για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στο σύνολο της Μεσσηνίας.

Οι κ.κ. Γεωργόπουλος και Γεωργακόπουλος επέδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία για τα όσα τους εξέθεσε ο Μεσσήνιος βουλευτής και υπογράμμισαν ότι συντονίζουν τις ενέργειές τους, για να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Ο κ. Γεωργaκόπουλος σημείωσε ότι λαμβάνονται ήδη μέτρα με επιχειρησιακή ομάδα της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), η οποία θα επιχειρεί στην περιοχή για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί. Επίσης τόνισε ότι θα υπάρξει ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής, στο πλαίσιο των οργανωτικών ανακατατάξεων που θα γίνουν με τη λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών στην Καλαμάτα.

Νέα περαίωση για 500.000 επαγγελματίες

Πολυνομοσχέδιο - σκούπα για εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις της δεκαετίας 2000-2009

Έρχεται περαίωση για πάνω από μισό εκατομμύριο φορολογούμενους, αλλά και ρύθμιση - σκούπα με την οποία δίνεται η ευκαιρία σε όσους δεν υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια, να το κάνουν τώρα, χωρίς προσαυξήσεις!

Περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι που..........

ενώ είχαν λάβει σημείωμα περαίωσης γύρισαν την πλάτη στη ρύθμιση, μαζί με ελεύθερους επαγγελματίες με ατομική περιουσία πάνω από 400.000 ευρώ καθώς και οι επιχειρήσεις με τζίρο από 20-40 εκατ. ευρώ, έχουν τώρα την ευκαιρία να περαιώσουν τις ανέλεγκτες χρήσεις τους, λίγο πριν η Εφορία τούς ελέγξει με διαδικασίες - εξπρές.

Πρόκειται για μια από τις βασικές ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου - σκούπα του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή και με το οποίο ενεργοποιείται η ρύθμιση περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της δεκαετίας 2000-2009, με στόχο την άντληση πρόσθετων φορολογικών εσόδων. Το κλείσιμο των ανέλεγκτων χρήσεων θα γίνεται με την αποδοχή από τον φορολογούμενο του εκκαθαριστικού σημειώματος εντός 5 ημερών από την κοινοποίησή του, ενώ θα μπορεί να το υποβάλει και μόνος του, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011. Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη ρύθμιση της περαίωσης, είχαν βεβαιωθεί έσοδα ύψους 2 δισ. ευρώ.

ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. Παράλληλα, δίνεται ευκαιρία μέχρι τα τέλη του μεθεπόμενου μήνα από την ψήφιση του νόμου, σε όσους δεν είχαν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια ή τις είχαν υποβάλει ανακριβώς, να καταθέσουν στην Εφορία αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις, για εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέχρι και το 2010.
Εκτός από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, στη ρύθμιση αυτή μπορούν να ενταχθούν δηλώσεις για ΦΠΑ, για αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα, για όλες τις φορολογίες ακινήτων (φόρους υπεραξίας, μεταβίβασης, αυτομάτου υπερτιμήματος, τέλος συναλλαγής ακινήτων, κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και κάθε είδους τέλος), για τις οποίες θα υπολογίζεται πρόσθετος φόρος 10% αν η φορολογική υποχρέωση αφορούσε διάστημα μέχρι τις 31/12/2009 και 3% αν αφορούσε το διάστημα από 1/1/2010 και μετά. Σε εφάπαξ μάλιστα καταβολή δεν θα λογίζεται πρόσθετος φόρος. Πρόκειται για μια άκρως ευνοϊκή ρύθμιση (παρόμοια είχε επαναληφθεί και πέρυσι) μέσω της οποίας το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να βάλει στα ταμεία όσα περισσότερα έσοδα μπορεί.

ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ.

Κατοχυρώνεται επίσης θεσμικά η ανάθεση σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, δικηγόρους, δικηγορικά γραφεία (ή κοινοπραξίες αυτών), προκειμένου για λογαριασμό του Δημοσίου να διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των περιουσιακών στοιχείων φορολογούμενων ή συνυπόχρεων προσώπων για να εισπραχθούν τα χρωστούμενα. Με άλλη διάταξη προβλέπεται «η χορήγηση στοιχείων σε ιδιώτες που έχουν αναλάβει βάσει σύμβασης κάποιο έργο έναντι του Δημοσίου για την υποβοήθηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού».

Δίνεται ακόμη δυνατότητα για εκ των υστέρων απόσυρση για οχήματα μέχρι 2.000 κ.εκ. Αν δηλαδή ένα όχημα εισαχθεί με κανονικό τέλος από την ισχύ της διάταξης και μετά, μπορεί εφόσον υπάρξει απόσυρση παλαιού οχήματος, να υπαχθεί στη ρύθμιση και να επιστραφεί η διαφορά του τέλους ταξινόμησης.

Με άλλη διάταξη παρέχονται κίνητρα δήλωσης των σκαφών αναψυχής που παρανόμως δηλώνονταν επαγγελματικά και απέφευγαν έτσι την πληρωμή φόρων (ΦΠΑ και ΕΦΚ). Η ρύθμιση αφορά τον μη καταλογισμό τελών εκπρόθεσμης καταβολής, προστίμων και προσαυξήσεων, εφόσον υποβληθεί αίτηση υπαγωγής τους μέχρι 30/9/2011 και εξόφληση εντός διμήνου του ΦΠΑ του σκάφους και των φόρων από καύσιμα, λιπαντικά και λοιπά εφόδια. Με την υπαγωγή στη ρύθμιση δεν ασκείται ποινική δίωξη.

Επιπλέον, παρατείνεται για έναν χρόνο, μέχρι τις 31/12/2012, η παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου ή πράξεων επιβολής φόρων, τελών και εισφορών.

ΤΑ ΝΕΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Ιδιώτες σε κυνήγι οφειλετών;;; Καταλαβα. Οι καραμπίνες θα πάρουν φωτιά....

Αποδοκιμασίες και μπουκάλια εναντίον της βουλευτού Ν. Γιαννακοπούλου [ VIDEO ]

Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν στην Καλαμάτα, στην πρεμιέρα του διεθνούς φεστιβάλ χορού που διεξάγεται κάθε χρόνο, την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Γιαννακοπούλου, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ και site.

Περίπου 200 άτομα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και τη στιγμή που η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε, άρχισαν να της πετάνε μπουκάλια νερού, φωνάζοντας: «Το ψήφισες ρε Νάντια, κατάντια, κατάντια!».

Σύμφωνα μάλιστα με το moriasnews.gr, η ..........

βουλευτής του νομού Μεσσηνίας αναγκάστηκε τελικά να αποχωρήσει εσπευσμένα από το Κάστρο της Καλαμάτας, όπου πραγματοποιείται το φεστιβάλ Χορού.

Ο Αγανακτισμένοι της Καλαμάτας φέρονται αποφασισμένοι βρίσκονται στην Είσοδο του Κάστρου της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας κάθε ημέρα μέχρι να τελειώσει το φεστιβάλ.

Star.gr



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.