Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Άγριοι Τσαμπουκάδες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πριν από λίγο στην πλατεία των Φιλιατρών έπεσε άγριο ξύλο μεταξύ επίδοξου εραστή σκυλάραπα Μαροκινού και θαμώνων της καφετέριας Αρχαίον καθώς και διερχομένων πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, Ελληνίδα κοπέλα που .......

συνοδευόταν από το αγόρι της ενώ διερχόταν μπροστά στην καφετέρια Αρχαίο - Αγροτική Τράπεζα δέχτηκε επίθεση - χούφτωμα από σκυλάραπα Μαροκινό που καθόταν στο αντικρινό πεζοδρόμιο.
Όπως ήταν φυσικό πλήθος κόσμου σηκώθηκε από τις παρακείμενες καφετέριες και έσπευσε σε βοήθεια του ζεύγους, με αποτέλεσμα ο εραστής να διακομιστεί στο νοσοκομείο Κυπαρισίας ενώ η κοπέλα συμφωνά πάντα με τις πληροφορίες μας είναι καλά στην υγεία της.

Ξεκινά την Παρασκευή το cinema κάτω απο τ' άστρα.

Ξεκινάνε στις 22 του μήνα οι προβολές του Θερινού κινηματογράφου μας στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ταινίες θα είναι εξαιρετικές!

Αν σας λέει κάτι οι πειρατές της καραϊβικής 4..... τότε μιλάμε για κινηματογραφική πανδαισία.

Οι προβολές των ταινιών θα γίνονται από Παρασκευή έως και Δευτέρα στις 21:30
Αύριο το πρωί θα σας έχουμε και την πρώτη ταινία που θα προβληθεί....
Εως τότε.... λίγη υπομονή....



Εντός της εβδομάδας η χρηματοδότηση για το «Εξοικονόμηση κατ' οίκον»

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να λάβουν τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων είχαν ενταχθεί στην πρώτη φάση του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' οίκον».

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, απευθύνεται σε ιδιοκτήτες κατοικιών που έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1980.

Παρέχει κίνητρα στους ωφελούμενους να .........

πραγματοποιήσουν τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις με στόχο να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους.

Εισπράττουν τα διόδια, πάγωσαν τα έργα και κάνουν... απολύσεις

Μια ακόμη ένδειξη ότι στον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα οι προοπτικές ολοκλήρωσης του έργου είναι δυσοίωνες, αποτελεί η επικείμενη απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων στα εργοτάξια της «Ολυμπίας οδού».

Αν και τα διόδια λειτουργούν κανονικά ...........

εδώ και 1,5 χρόνο με συνεχείς αυξήσεις στο αντίτιμο των διερχομένων Ι.Χ. το οποίο σήμερα αγγίζει τα 3,10 ευρώ για κάθε σταθμό διοδίων (σταθμός Ζευγωλατιού στο Κιάτο, σταθμός Κορίνθου, σταθμός Ρίου στην Πάτρα), η κατασκευή του έργου παραμένει ανολοκλήρωτα. Η κατάσταση στον αυτοκινητόδρομο, σύμφωνα με το κίνημα «Δεν πληρώνω διόδια» της Πάτρας, είναι τουλάχιστον επικίνδυνη για τους διερχόμενους οδηγούς, ενώ τα έργα έχουν μείνει στάσιμα εδώ και τρεις μήνες έχοντας παραμείνει μόνον μια λωρίδα ανοιχτή για κάθε ρεύμα διέλευσης οχημάτων δίχως διάζωμα και επικίνδυνα ρήγματα στο δρόμο.

Σύμφωνα με το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των διοδίων, η γαλλική Vinci που κατασκευάζει το έργο μαζί με την Hochtief, J&P Αβαξ, Άκτωρ Παραχωρήσεις, έχει απομακρύνει όπως αναφέρει από τα εργοτάξια πάνω από 26 άτομα. Ταυτόχρονα, αποφάσισε να αυξήσει τα διόδια παρά το γεγονός ότι τα έργα καθυστερούν σημαντικά.

Με απλά λόγια οι οδηγοί θα πληρώνουν περισσότερα για ένα έργο που δεν έχει διεξαχθεί και μάλιστα είναι άγνωστο αν θα παραδοθεί αργότερα από τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα ή ποτέ... Όσο για την δικαιολογία ότι πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολο έργο, μάλλον δεν πείθει ιδιαίτερα.

«Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Ολυμπία οδός να μην προχωρήσει, να παγώσει». Αυτή τη δήλωση έκανε στις 24/3/2011 ο Υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας σε συνάντηση με εκπροσώπους από το δήμο και τη περιφέρεια της Αχαΐας. Το κίνημα «Δεν πληρώνω-Δεν πληρώνω» τότε εξέφρασε έντονες αντιδράσεις, ενώ από τότε μέχρι σήμερα οι κάτοικοι της Πάτρας διαμαρτύρονται για τις απολύσεις δεδομένου ότι ήδη η περιοχή μαστίζεται από την ανεργία.

Δείτε ζωντανά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Πατήστε το Διαβάστε περισσότερα και δείτε απευθείας το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου






Ποιους επαγγελματίες αφορά η νέα περαίωση

Οι φορολογούμενοι θα έχουν την ευκαιρία στα τέλη Αυγούστου να κλείσουν χωρίς έλεγχο τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις της περιόδου 2000-2009 με την πληρωμή πρόσθετων φόρων που θα κυμαίνονται κατ' ελάχιστον από 300 έως 1.000 ευρώ για κάθε ανέ-λεγκτη χρήση.

Στα τέλη Αυγούστου θα αρχίσουν να έρχονται και τα σημειώματα της νέας περαίωσης. Τουλάχιστον 500.000 επιχειρήσεις και ..........

ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να κλείσουν χωρίς έλεγχο τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις της περιόδου 2000-2009 με την πληρωμή πρόσθετων φόρων που θα κυμαίνονται κατ' ελάχιστον από 300 έως 1.000 ευρώ για κάθε ανέλεγκτη χρήση.

Με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, αναβιώνει η πρόσφατη περαίωση με στόχο την είσπραξη 850 εκατ. ευρώ.

Ομως αυτή τη φορά, για να πεισθούν οι φορολογούμενοι, το εκκαθαριστικό σημείωμα της περαίωσης θα έρθει μαζί με την ειδοποίηση για έλεγχο και θα δίνεται προθεσμία πέντε ημερών ώστε να δεχθούν το ποσό που προκύπτει με τη διαδικασία της περαίωσης. Σε διαφορετική περίπτωση η Εφορία θα προχωρεί σε φορολογικό έλεγχο με διαδικασίες-εξπρές.

Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες με "ανοιχτές" φορολογικές υποθέσεις θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1 Η νέα περαίωση αφορά: Φορολογούμενους που "γύρισαν την πλάτη" στην αρχική ρύθμιση του 2010 και δεν αποδέχθηκαν να πληρώσουν τους πρόσθετους φόρους εισοδήματος και ΦΠΑ που ανέγραφαν τα ειδικά εκκαθαριστικά σημειώματα περαίωσης.

Φορολογούμενοι που εντάχθηκαν στην αρχική ρύθμιση αλλά μόνο για ορισμένες από τις εκκρεμείς φορολογικές χρήσεις των ετών 2000-2009. Τώρα θα κληθούν και θα έχουν τη δυνατότητα να περαιώσουν και τις υπόλοιπες χρήσεις.
Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες που κατέχουν ατομική ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 400.000 ευρώ και εξαιρέθηκαν από την αρχική ρύθμιση.
Επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο άνω των 20 εκατ. ευρώ και έως 40 εκατ. ευρώ καθώς και οι εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο που είχαν εξαιρεθεί από την αρχική ρύθμιση.

2 Οι φορολογούμενοι που υπάγονται στη νέα ρύθμιση θα λάβουν ειδοποιητήρια για φορολογικό έλεγχο, στα οποία θα έχουν επισυναφθεί και τα εκκαθαριστικά σημειώματα της περαίωσης. Με τα ειδοποιητήρια θα καλούνται να αποδεχθούν εντός 5 ημερών τα σημειώματα περαίωσης και εάν δεν το πράξουν, θα τους γίνει έλεγχος. Ο έλεγχος θα γίνεται με διαδικασίες -εξπρές.

3 Οσοι δεν λάβουν ειδοποιητήρια και εκκαθαριστικά σημειώματα, θα μπορούν να υποβάλουν μόνοι τους τα σημειώματα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ετοιμάσει ειδικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα για τον αυτόματο υπολογισμό και την έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος περαίωσης.

4 Οσοι εξοφλήσουν ολοσχερώς τους πρόσθετους φόρους που θα αναγράφονται στα σημειώματα, θα έχουν το δικαίωμα να καταστρέψουν τα δεδομένα των φορολογικών βιβλίων και τα διαφυλαχθέντα φορολογικά στοιχεία που αφορούν στις χρήσεις των ετών 2000-2005.

5 Περαιώνεται υποχρεωτικά η πρώτη κατά σειρά ανέλεγκτη και οι συνεχόμενες με αυτή ανέλεγκτες υποθέσεις που υπάγονται στη ρύθμιση. Υπό την επιφύλαξη να είναι συνεχόμενες και να περιλαμβάνεται η πρώτη ανέλεγκτη χρήση, επιτρέπεται η περαίωση ορισμένων μόνο από τις ανέλεγκτες υποθέσεις που υπάγονται στη ρύθμιση.

6 Κάθε ανέλεγκτη υπόθεση περαιώνεται με την καταβολή πρόσθετου φόρου. Το ποσό του επιπλέον φόρου θα υπολογίζεται ως εξής:

Τα δηλωθέντα ακαθάριστα έσοδα θα πολλαπλασιάζονται με συντελεστή 2%.
Το ποσό που θα προκύπτει μετά τον πολλαπλασιασμό των ακαθάριστων εσόδων με έναν από τους παραπάνω συντελεστές, κατά περίπτωση, θα πολλαπλασιάζεται στη συνέχεια με Συντελεστή Προοδευτικότητας (ΣΠ) κλιμακούμενο από 1 έως 1,30, ανάλογα με τα ακαθάριστα έσοδα.
Στο τελικό ποσό, που θα προκύπτει από τους παραπάνω υπολογισμούς, θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 20%, εκτός από τις ΑΕ και ΕΠΕ, στις οποίες θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 25%.

7 Το ποσό του φόρου της περαίωσης προσαυξάνεται κατά 20%-60%, αν υπάρχουν παραβάσεις ή επιβαρυντικά στοιχεία και ανάλογα με τη βαρύτητα των παραβάσεων.

Οι φόροι που πρέπει να πληρωθούν για κάθε χρήση
Προκαταβολή το 20% της συνολικής οφειλής

8 Σε κάθε περίπτωση ο φόρος που πρέπει να βεβαιωθεί και να καταβληθεί για κάθε χρήση δεν θα μπορεί να είναι χαμηλότερος από:

300 ευρώ, για κάθε επιτηδευματία που δεν τήρησε βιβλία ή τήρησε βιβλία α' κατηγορίας του ΚΒΣ.
500 ευρώ για κάθε επιτηδευματία που τήρησε βιβλία β' κατηγορίας του ΚΒΣ. Ειδικά για ελεύθερο επαγγελματία με βιβλία β' κατηγορίας το ελάχιστο ποσό ορίζεται στα 700 ευρώ.
700 ευρώ, για κάθε επιτηδευματία που τήρησε βιβλία γ' κατηγορίας του ΚΒΣ. Ειδικά για ελεύθερο επαγγελματία με βιβλία γ' κατηγορίας το ελάχιστο ποσό ορίζεται σε 1.000 ευρώ.

9 Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν να ρυθμίσουν τις ανέλεγκτες υποθέσεις τους, για να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση, θα πρέπει να προκαταβάλουν το 20% του ποσού της συνολικής οφειλής που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα. Το ποσό αυτής της προκαταβολής δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από 500 ευρώ, εκτός αν το ποσό της συνολικής οφειλής είναι μικρότερο από 500 ευρώ.

10 Τα υπόλοιπα ποσά φόρου εισοδήματος, του ΦΠΑ και του προστίμου του ΚΒΣ που περιλαμβάνονται στο ειδικό εκκαθαριστικό σημείωμα και αφορούν τις ρυθμιζόμενες ανέλεγκτες υποθέσεις του επιτηδευματία, καταβάλλονται ως εξής:

Αν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής, είναι μέχρι 5.000 ευρώ, σε 6, κατ' ανώτατο όριο, ίσες μηνιαίες δόσεις και χωρίς το ποσό της κάθε δόσης να υπολείπεται των 500 ευρώ, με εξαίρεση την τελευταία δόση.
Αν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής είναι πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, σε 8 μηνιαίες δόσεις.
Αν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής είναι πάνω από 10.000 ευρώ και μέχρι 15.000 ευρώ, σε 12 μηνιαίες δόσεις.
Αν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής είναι πάνω από 15.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, σε 18 μηνιαίες δόσεις.
Αν το ποσό της αρχικής συνολικής οφειλής, είναι πάνω από 20.000 ευρώ, σε 24 μηνιαίες δόσεις.

11 Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από εκείνον, εντός του οποίου το εκκαθαριστικό σημείωμα έγινε αποδεκτό και οι υπόλοιπες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των αντίστοιχων επόμενων μηνών, χωρίς να απαιτείται σχετική ειδοποίηση του υπόχρεου.

12 Σε περίπτωση που ολόκληρο το ποσό καταβληθεί μέσα στην προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης, παρέχεται έκπτωση 10%.

Αλλάζουν τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ και η φορολογία ακινήτων

Στην επανεξέταση της φορολογίας των ακινήτων σε αναπτυξιακή κατεύθυνση καθώς και άλλων κατηγοριών φόρων όπως τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων, προκειμένου να γίνουν δικαιότερα αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο των μεγάλων αλλαγών που θα γίνουν στη φορολογία το φθινόπωρο.

Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων επι των ........

οποίων εργάζονται ήδη στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται η μείωση των φόρων μεταβίβασης και γονικών παροχών. Στην Ελλάδα οι φορολογικοί συντελεστές επι των μεταβιβάσεων είναι μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρωπαική Ενωση και εκτιμάται ότι η μείωση τους μπορεί να δώσει μια αναπτυξιακή ανάσα στην οικοδομή σε συνδυασμό με άλλα μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ στα οικοδομικά υλικά ενδεχομένως και στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου έχει ήδη προαναγγείλει την επανεξέταση των συντελεστών του ΦΠΑ στο πλαίσιο της οποίας εξετάζεται να γίνουν και αυτές οι αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση πάντως όπως διευκρινίζουν στο υπουργείο Οικονομικών οι όποιες αλλαγές δεν θα οδηγούν σε απώλειες φορολογικών εσόδων οι οποίες θα αντισταθμίζονται με μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών θα επανεξετάσει και τον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας ώστε να γίνει δικαιότερος.

Ειδικότερα εξετάζεται να θεσπιστούν οικογενειακά κριτήρια καθώς και κριτήρια παλαιότητας του αυτοκινήτου για τον υπολογισμό των τελών. Συγκεκριμένα, όπως λένε παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι δίκαιο να επιβαρύνεται το ίδιο ένας κάτοχος ΙΧ αυτοκινήτου 1.800 κυβικών εκατοστών με τρία παιδιά με τον κάτοχο ενός ίδιου αυτοκινήτου χωρίς παιδιά και ότι δεν μπορεί να πληρώνει το ίδιο τέλος κάποιος που έχει ΙΧ αυτοκίνητο 2.000 κυβικών παλαιότητας 10 ή 15 ετών με αυτόν που κατέχει το ίδιο αυτοκίνητο καινούργιο.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ πτώση μοτοσυκλετιστή.

Αν δεν φορούσε το κράνος του, δεν είχε καμία ελπίδα να γλυτώσει!


Δείτε το video










Πυρκαγιά σε πευκοδάσος στην Ηλεία

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μακρίσια της Ηλείας είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγα λεπτά και στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 πετζετέλ.

Οι δυνάμεις που έφτασαν στην περιοχή ζήτησαν .......

άμεσα ενισχύσεις και σπεύδουν για βοήθεια δύο καναντέρ.
Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ: Προς αναβολή η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ-Χάος από τα χημικά και τις πέτρες

Με δακρυγόνα επιχείρησαν πριν απο λίγα λεπτά οι αστυνομικές αρχές να απομακρύνουν τους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί που μετέβησαν με τα οχήματά τους στο ξενοδοχείο όπου σε λίγο επρόκειτο να ξεκινήσει η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη παρουσία κορυφαίων κυβερνητικών και κομματικών εκπροσώπων.

Οι ιδιοκτήτες ταξί μετέβησαν μαζικά στο .........

ξενοδοχείο ενώ υπήρξαν και στιγμές ιδιαίτερης έντασης με ανταλλαγή πετρών και χημικών με τις αστυνομικές δυνάμεις. Πληροφορίες θέλουν αυτή την ώρα να εξετάζεται η προοπτική μη πραγματοποίησης της συνδιάσκεψης αφού όσα στελέχη δεν έφθασαν στο ξενοδοχείο ειδοποιούνται τηλεφωνικά να μην πλησιάσουν στο χώρο λόγω των επεισοδίων.

15.00 «Μπλόκο» στην απογευματινή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στο Πορτο Ρίο σκέπτονται να κάνουν οι ιδιοκτήτες ταξί της Περιφέρειας που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μπλοκάρουν τις εισόδους του ξενοδοχείου για να μην επιτρέψουν στα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη να εισέλθουν στο χώρο. Η περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με θέμα το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας έχει προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα.

Παρόντες στη συνδιάσκεψη, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα είναι, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλ. Μόσιαλος, η υφυπ. Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο υφυπ. Εθνικής Άμυνας, Κ. Σπηλιόπουλος, ο υφυπ. Εργασίας και Κοινων. Ασφάλισης, Γ. Κουτσούκος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θαν. Μωραΐτης, ο υφυπ. Υγείας και Κοινων. Αλληλεγγύης, Μ. Μπόλαρης, ο Γ.Γ. του Υπ. Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Φούρλας, και ο ειδικός γραμματέας Νίκος Ματζούφας (ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης έχει την ίδια μέρα ομιλία στην Αθήνα).

Οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν σήμερα τους κεντρικούς κόμβους της Δυτικής Ελλάδας διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, προκαλώντας πολύωρη ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες που βρέθηκαν στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Οι ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα, τη Ναύπακτο κ αι το Μεσολόγγι απέκλεισαν τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου αλλά και το σταθμό διοδίων στο Ρίο, ενώ οι πατρινοί και οι ηλείοι συνάδελφοί τους έκλεισαν τις εισόδους και τις εξόδους στο νέο και το παλαιό λιμάνι της Πάτρας. Παράλληλα οι ταξιτζήδες του Αγρινίου προχώρησαν σε αποκλεισμό της Αντιρρίου Ιωαννίνων ενώ ιδιοκτήτες ταξί της Αμφιλοχίας έκλεισαν τον κεντρικό κόμβο της πόλης. Αντίστοιχα ιδιοκτήτες ταξί της Βόνιτσας έκλεισαν την είσοδο στη σήραγγα Ακτίου.

Τhe Best.gr

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΚΗ

Via Dolorosa (*): Τα μαρτυρικά βήματα της μισθωτής εργασίας

Η επιμηκυνόμενη οικονομική ύφεση και η ομοβροντία των αλλεπάλληλων Μνημονίων ωθούν τη μισθωτή εργασία προς το δικό της Γολγοθά. Η δύσβατη αυτή διαδρομή συνοδεύεται από την επιδείνωση του καθεστώτος των εργασιακών σχέσεων, ενώ παράλληλα η ανεργία αγγίζει πρωτόφαντα για την Ελλάδα ποσοστά.

Η «μάχαιρα της μεταρρύθμισης» αναμένεται για πρώτη φορά να αγγίξει το σκληρό πυρήνα του δημοσίου τομέα.
Σύμφωνα με το «Μνημόνιο του μήνα» το πλεονάζον προσωπικό ..........

που δε θα μεταταχθεί σύμφωνα με την ποσόστωση προσλήψεων/ απολύσεων 1:5, θα αντιμετωπισθεί με μη εθελοντικές αποχωρήσεις και διαμέσου της εργασιακής εφεδρείας, πρόκειται δηλ. για μια οιονεί «αποθεματοποίηση» του ανθρώπινου δυναμικού μετά την εξέταση των επαγγελματικών του προσόντων από το ΑΣΕΠ (δίχως κλαδικές εξαιρέσεις συμπεριλαμβανομένων των «υπεράριθμων εργαζομένων» των ΔΕΚΟ). Οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία θα αμείβονται με το 60% του μισθού τους για 12 μήνες, κι έπειτα θα αποχωρούν.

Στον ιδιωτικό τομέα το τοπίο δε φαίνεται καλύτερο. Με κυβερνητική πρωτοβουλία θα αναμορφωθεί η νομοθεσία για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου (και μάλιστα με ειδικές συμβάσεις για τους νέους που θα αμείβονται λιγότερο από τον κατώτατο μισθό) καθώς και για τις συμβάσεις διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου. Επιπλέον, θα απλοποιηθεί η διαδικασία για τη δημιουργία συνδικάτων σε επίπεδο επιχείρησης.
Τέλος, η κυβέρνηση πρόκειται να προωθήσει, παρακολουθεί και αξιολογεί την εφαρμογή των νέων ειδικών επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων και να άρει τα εμπόδια για την διάδοση τους, ενώ η ενδεχόμενη τροποποίηση του νόμου για τη διαπραγμάτευση κλαδικών συμβάσεων θα υιοθετηθεί εντός του μήνα.

Όλοι οι βασικοί πυλώνες των εργασιακών σχέσεων κλονίζονται συθέμελα. Η συμπίεση της συγκέντρωσης του εργατικού δυναμικού στο δημόσιο δε θα συμπαρασύρει μόνο τα δικαιώματα και εισοδήματα των κρατικών υπαλλήλων · θα στερήσει από το συνδικαλιστικό κίνημα τον κύριο πολιορκητικό κριό του, τα συνδικάτα των ΔΕΚΟ που αποδυναμώνονται.
Το παραδοσιακό ωράριο εργασίας (5 ημέρες, 8 ώρες/ ημέρα, 40 ώρες/ εβδομάδα) θα εκλείψει και τυπικά, ενώ η όποια προσδοκία για τη συμπλήρωση του εισοδήματος των απασχολουμένων από υπερωρίες θα αποδειχθεί φενάκη.

Η μεγάλη μερίδα των όρων αμοιβής και εργασίας θα καθορίζονται πλέον στο επίπεδο της επιχείρησης κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες ισορροπίας των δυνάμεων του μάνατζμεντ και της εργασίας σε σχέση με αυτά που ίσχυαν μέχρι σήμερα,
Τέλος, οι νέοι εργαζόμενοι θα κληθούν να εκκινήσουν την είσοδο τους στην αγορά εργασίας με αισθητά υποδεέστερες συνθήκες αμοιβής και εργασίας από ότι οι προηγούμενες γενιές.

Οι επικείμενες θεσμικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας θα προκαλέσουν:
► την αύξηση της ανεξάρτητης έναντι της εξαρτημένης εργασίας, την επέκταση των εργαζομένων με το «μπλοκάκι», την ευρεία χρήση της υπεργολαβίας και του outsourcing και τη συρρίκνωση της κοινωνικής προστασίας των εργαζόμενων.
► την περαιτέρω διάδοση της ευκαιριακής απασχόλησης, την απίσχνανση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την αύξηση της εργασιακής ανασφάλειας και τη μείωση της ικανοποίησης από την εργασία.
► τη μείωση του ρόλου της συλλογικής διαπραγμάτευσης προς όφελος των ατομικών συμβάσεων.
► την επέκταση του φαινομένου των θέσεων εργασίας χαμηλής ποιότητας, ιδίως στον τομέα των υπηρεσιών.

Η εποχή των παγετώνων της οικονομικής ύφεσης προκαλεί ασφυκτικές πιέσεις στην μισθωτή εργασία. Τα χρόνια που έρχονται οι έλληνες εργαζόμενοι θα κληθούν να πορευτούν μια αγωνιώδη «Οδό του Μαρτυρίου» για να διασφαλίσουν μια θέση εργασίας, ένα αξιοπρεπές εισόδημα και εν γένει να επιβιώσουν στις συμπληγάδες της επαπειλούμενης χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας.

(*) Οδός του Μαρτυρίου (λατιν.)

Σκανδαλίδης σε Νάντια: «Οι ‘‘Olive Kalamata’’ που βρέθηκαν σε ιταλικά super markets ενδέχεται να προέρχονται από την Ελλάδα»

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδης, σε απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει στις 08/06/11 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, σχετικά με την προστασία της ελιάς και του ελαιόλαδου και συγκεκριμένα των ΠΟΠ – ΠΓΕ «Καλαμάτα», δήλωσε ότι «σχετικά με τις ‘‘Olive Kalamata’’ που βρέθηκαν σε ιταλικά super markets, υπάρχει πιθανότητα οι ελιές αυτές να προέρχονται από την Ελλάδα, καθώς είχε παρατηρηθεί ότι κάποιες ελληνικές εταιρίες χρησιμοποιούσαν καταχρηστικά την ονομασία ‘‘ΚΑΛΑΜΑΤΑ’’ για προϊόντα, τα οποία εξάγονταν αντί του ορθού ελιές ποικιλίας ‘‘ΚΑΛΑΜΩΝ’’».

«Πέραν αυτών, όμως» συνεχίζει ο Υπουργός, «το .........

παραπάνω πρόβλημα επεσήμανε και το τμήμα ποιοτικού ελέγχου της τότε Νομαρχίας Πειραιά, όπου, ως λιμάνι εξαγωγής, έφταναν φορτία ελιών ποικιλίας Καλαμών από διάφορες περιοχές της χώρας και στην επισήμανση, καθώς και στα συνοδευτικά έγγραφά τους αναφέρονται ως ελιές ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και όχι ΚΑΛΑΜΩΝ». Βάσει των παραπάνω, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας του (Δ/νση Βιολογικής Γεωργίας), έχει ήδη αποστείλει σε όλα τα γραφεία ποιοτικού ελέγχου των τότε Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων έγγραφο, με το οποίο ενημέρωσε εκ νέου για την ισχύουσα νομοθεσία και την ορθή χρήση της ονομασίας Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ.

Από την άλλη, συγκεκριμένα για την περίπτωση της κυκλοφορίας νοθευμένου ελαιόλαδου στην αγορά των ΗΠΑ, εμφανιζόμενου ως ελληνικού ΠΟΠ, αυτό έγινε γνωστό στο Υπουργείο μέσω του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των ΗΠΑ. Η αντίδραση του Υπουργείου υπήρξε άμεση και, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τις ελληνικές διπλωματικές αρχές στις ΗΠΑ, έχουν ήδη εντοπισθεί εταιρίες διανομής ελαιολάδου, ενώ είναι σε εξέλιξη πληρέστερος έλεγχος.

Κλείνοντας την απάντησή του, ο Υπουργός σημειώνει ότι για το ελαιόλαδο ειδικά, έχουν ήδη εκπονηθεί και συνεχίζουν να υλοποιούνται προγράμματα προώθησης, με στόχο, μεταξύ άλλων, την αγορά των ΗΠΑ. Πρόσφατα, μάλιστα, 24 προτάσεις για προγράμματα προώθησης υποβλήθηκαν στην Επιτροπή από χώρες μέλη της Ε.Ε. Από αυτές, έγιναν δεκτές 7 προτάσεις, από 4 μόνο χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σε σχετικές δηλώσεις της, η κ. Γιαννακοπούλου, μετά την παραπάνω απάντηση του Υπουργού, δήλωσε ότι «είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει εντοπίσει τις πηγές και τις διαδρομές του νοθευμένου ελαιόλαδου και της παράτυπης, παραπλανητικής και καταχρηστικής χρήσης της ονομασίας ΠΟΠ ‘‘Καλαμάτα’’. Από εδώ και πέρα, οφείλουμε να προστατεύσουμε το προϊόν μας πολύ πιο αποτελεσματικά και να κυνηγήσουμε αυτά τα φαινόμενα μέσω της προσεκτικής πιστοποίησης των επιχειρήσεων, της διενέργειας τακτικών ελέγχων στα σημεία παραγωγής και πώλησης, της διερεύνησης κάθε τεκμηριωμένης καταγγελίας για την τήρηση των προδιαγραφών των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ και την επιβολή διοικητικών κυρώσεων και προστίμων».

Eξετάζεται η δημιουργία νέων φυλακών

Η δημιουργία νέου καταστήματος κράτησης στην Αρκαδία ή τη Μεσσηνία, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι .........

Τρίπολης, Μεγαλόπολης και Καλαμάτας, ο μητροπολίτης Μαντινείας, καθώς και εκπρόσωποι του μητροπολίτη Μεσσηνίας και προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της περιοχής.

Τη σύσκεψη, που είχε ουσιαστικά διερευνητικό χαρακτήρα, παρακολουθούσαν αρκετοί εργαζόμενοι των φυλακών Τρίπολης, εκπρόσωπος των οποίων δεν έχει οριστεί στην επιτροπή, που έχει συστήσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου για να διερευνήσει τη χωροθέτηση των νέων φυλακών.

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την κατασκευή ενός σύγχρονου σωφρονιστικού καταστήματος, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις που θα γίνουν από την τοπική κοινωνία, γιατί, όπως είπε, αυτές αποτελούν για την περιφέρεια ένα πολύ σημαντικό σημείο. Υπογράμμισε δε, ότι «η πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι, ο χώρος που θα προταθεί να τις «φιλοξενήσει» να είναι κατά μήκος του οδικού άξονα Τρίπολης-Καλαμάτας».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε ότι απόφαση του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου είναι η λειτουργία σωφρονιστικού καταστήματος στην περιοχή του Γαρδικίου, υπογραμμίζοντας: «Είμαστε ο μεγαλύτερος νομός σε πληθυσμό, έχουμε κρατούμενους στην αστυνομική διεύθυνση, όπου η κατάσταση είναι ντροπιαστική, κάτι πρέπει να γίνει. Ο δήμος Καλαμάτας έχει λάβει απόφαση για ίδρυση και λειτουργία καταστήματος κράτησης στον δήμο Καλαμάτας. Υπάρχει, ήδη, απόφαση από το τοπικό συμβούλιο Γαρδικίου, είναι ευθεία, στα 500 με 1.000 μέτρα από τον αυτοκινητόδρομο. Υπάρχει απόφαση τοπικού συμβουλίου Άριος, που είναι στον κόμβο Αρφαρών και υπάρχει διάθεση και από τη δημοτική κοινότητα Καλαμάτας, να δοθεί χώρος, μέσα στα όρια της πόλης».

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, δήλωσε: «Εμείς, ως δήμος Τρίπολης, διεκδικούμε το αυτονόητο, να αντικατασταθεί το υπάρχουν σωφρονιστικό κατάστημα, με νέο σύγχρονο, που θα προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες στους κρατούμενους και το προσωπικό», συμπληρώνοντας ότι «το υφιστάμενο κατάστημα έχει φτάσει στα όρια του. Πρόκειται για αποθήκη ανθρώπων. Εμείς θα θέσουμε συγκεκριμένη πρόταση, το αμέσως επόμενο διάστημα».

Ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, Αλέξανδρος, είπε ότι «είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό κι αν κρίνω από τις φυλακές της Τρίπολης, νιώθω ντροπή για το κατάντημα και την κατάσταση που παρουσιάζουν οι εδώ φυλακές. Διαπιστώνω την αθλιότητα της πραγματικότητας. Χρειάζεται να δημιουργηθεί ένας χώρος ανθρώπινος και διορθωτικός, γιατί εκείνοι που πάνε στη φυλακή, δεν πάνε για να τους εκδικηθεί η κοινωνία, αλλά για να τους επαναφέρει στην κοινωνία».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, Δημήτρης Κωστόγιαννης, υπογράμμισε πως «για κανέναν λόγο, οι φυλακές δεν πρέπει να φύγουν από την Τρίπολη», προσθέτοντας πως «η Τρίπολη έχει φυλακές και το νέο κατάστημα πρέπει να είναι εντός των γεωγραφικών ορίων του νέου δήμου Τρίπολης». Μάλιστα, πρότεινε και δύο σημεία, το ένα στο παλιό αυτοκινητοδρόμιο στα Αγιωργήτικα και το δεύτερο στο Αθήναιον.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Παναγιώτης Μπούρας, σημείωσε: «Ξεκινάμε μία ευρεία διαβούλευση στον δήμο μας, ούτως ώστε οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης εντός τέτοιους καταστήματος, να είναι αποτέλεσμα αυτής της διαβούλευσης, δεδομένου ότι ο δήμος Μεγαλόπολης είναι, πλέον, ένας κόμβος, με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου και διευκολύνει αρκετά της λειτουργία ενός τέτοιου καταστήματος».

Best TV

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς ξαναπροτείνουμε την δημιουργία φυλακών στα Φιλιατρά. Δεν μπορεί όλα να πηγαίνουν στην Καλαμάτα.
Σχετικά θέματα εδώ και εδώ

Πάμε σε χρεοκοπία λένε όλοι οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal!

Δεδομένους ότι θα χρεοκοπήσουμε μας έχουν οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal σύμφωνα με εσωτερική δημοσκόπηση του κορυφαίου παγκόσμιου μέσου ενημέρωσης.

Από τους 49 οικονομολόγους που συμμετείχαν στην έρευνα με ερώτημα αν η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να κάνει αναδιάρθρωση χρέους, όλοι πλην ενός έδωσαν θετική απάντηση.

Συνολικά στην έρευνα συμμετείχαν 53 ........

οικονομολόγοι, αλλά δεν απαντούν όλοι σε όλες τις ερωτήσεις, όπως διευκρινίζεται στο άρθρο της εφημερίδας.

Οι 48 από τους 49 που απάντησαν στην συγκεκριμένη ερώτηση, πιστεύουν λοιπόν ότι είναι αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Μόνο δύο από τους 44 πιστεύουν ότι οι κρίση χρεών της ευρωζώνης θα περιοριστεί μόνο στην Ελλάδα.

Οι 13 εκτιμούν ότι η κρίση θα επεκταθεί στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία..

Eνώ οι 19 πιστεύουν ότι θα φτάσει την Ιταλία και/ή την Ισπανία. Οι υπόλοιποι 10 εκτιμούν ότι η κρίση θα φτάσει ακόμη βαθύτερα στα εδάφη της ευρωζώνης.

Παράλληλα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, οι 24 από τους 46, πιστεύουν ότι η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει υποστεί πλήγματα εξαιτίας των χειρισμών της κρίσης.

Parapolitika.gr

Φθηνότερη από τον Σεπτέμβριο η φορητότητα των αριθμών

Μειωμένο κατά 44% θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου το κόστος της διεκπεραίωσης των αιτήσεων φορητότητας αριθμών και έτσι από 3,55 ευρώ που είναι σήμερα διαμορφώνεται στο 1,95 ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ε.Ε.Τ.Τ. .........

(Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων), η μείωση αφορά στη διαδικασία φορητότητας σταθερών και κινητών αριθμών, η οποία παρέχει στους καταναλωτές τη δυνατότητα αλλαγής τηλεπικοινωνιακού παρόχου και προγράμματος, με παράλληλη διατήρηση του τηλεφωνικού τους αριθμού.

Σύμφωνα με την Ε.Ε.Τ.Τ. οι διεκπεραιωμένες αιτήσεις φορητότητας ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο τον χρόνο, γεγονός που σημαίνει ότι το όφελος για την αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και κατ' επέκταση για τους καταναλωτές υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 2,5 χρόνια.


Zougla.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Ολα καλα με την φορητότητα αριθμών. Με την Εθνική περιαγωγή τι θα γίνει;

Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για το «Ezel»

Ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1 εξέδωσε ανακοίνωση σε απάντηση των διαμαρτυριών αρκετών φορέων και πολιτών, εξαιτίας των σκηνών που διαδραματίζονται στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

Κατά πολλούς η σαπουνόπερα περνάει μηνύματα στο κοινό, εκτός Τουρκίας κυρίως, που το αποπροσανατολίζουν από την ιστορική πραγματικότητα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του σταθμού.

Περισσότεροι από 7 εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι στιγμής έχουν παρακολουθήσει την τουρκική σειρά «Ezel» στον ΑΝΤ1 έστω μία φορά, ενώ περίπου ένα εκατομμύριο τηλεθεατές την παρακολουθούν καθημερινά. Και διαρκώς αυξάνονται. Συγχρόνως περίπου 1,5 εκατομμύριο νέοι παρακολουθούν τη σειρά στο Web Tv, όπου έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ. Είναι ξεκάθαρο ότι η σειρά αυτή έχει γίνει αγαπημένη καθημερινή συνήθεια των Ελλήνων. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι την παρακολουθούν επειδή προφανώς αναγνωρίζουν ότι ο μόνος λόγος ύπαρξης του «Ezel» στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 είναι για την ψυχαγωγία του και όχι επειδή αδιαφορούν ή επικροτούν δήθεν τουρκικές προπαγάνδες. Σύμφωνα με το κανάλι του Αμαρουσίου, «η συγκεκριμένη παραγωγή ανήκει στο είδος της μυθοπλασίας, και όχι στο είδος του ντοκιμαντέρ ή του ριάλιτι. Το σενάριο της επικεντρώνεται στην προσωπική ιστορία ενός φανταστικού χαρακτήρα και δεν αγγίζει ούτε στο ελάχιστο εθνικά ζητήματα. Η μοναδική αναφορά στην εθνοτική ταυτότητα των Τουρκοκυπρίων έγινε στα πρώτα επεισόδια της σειράς και για περιορισμένο χρόνο, μέσω ενός μικρού ρόλου (ενός Τουρκοκυπρίου που είχε ρόλο «κακού»). Και βέβαια ο ΑΝΤ1 προέβη σε διάφορες ενέργειες με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι τυχόν αναφορές στα κατεχόμενα εδάφη και σε καμία περίπτωση δεν αδιαφόρησε».

Ωστόσο, εφόσον έχουμε να κάνουμε με ένα πρόγραμμα μυθοπλασίας, ο ΑΝΤ1 θεωρεί ότι «οι τοποθεσίες όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα από μόνες τους δεν μπορούν να θίξουν την εθνική ταυτότητα κανενός. Άλλωστε στο παρελθόν και συγκεκριμένα στην πρώτη τουρκική παραγωγή που μεταδόθηκε από μεγάλο ελληνικό κανάλι, τα γυρίσματα είχαν πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα στο Καστελόριζο, αλλά δεν τέθηκε κανένα ζήτημα προπαγάνδας, παρά την ιδιαίτερα ευαίσθητη γεωγραφική θέση του νησιού αυτού. Και καλώς δεν τέθηκε ζήτημα, γιατί απλά δεν υπάρχει κανένα εθνικό ζήτημα, παρά μόνο στα μυαλά ορισμένων ατόμων που θέλουν να δημιουργούν δήθεν κρίσεις εκ του μη όντως και να τις χρησιμοποιούν για λόγους καθαρά εσωτερικής κατανάλωσης. Σε περίοδο ειρήνης, όταν δεν υπάρχουν συγκρουσιακά ζητήματα μεταξύ των λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου, είναι λυπηρό κάποια άτομα να δημιουργούν τέτοιου είδους κλίμα, απλά και μόνο επειδή ένας παραγωγός επέλεξε μια τοποθεσία για να γυρίσει μια σειρά. Ωστόσο αυτά τα συγκεκριμένα άτομα δεν είναι η πλειονότητα του ελληνικού κοινού.

Το φθινόπωρο η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται η πληρωμή των προκαταβολών της ενιαίας ενίσχυσης 2011 στους παραγωγούς, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, ύστερα από αίτημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η έγκαιρη πληρωμή των ενισχύσεων ......

βοηθά αποτελεσματικά στην τόνωση της αγροτικής παραγωγής και της οικονομίας της υπαίθρου, παρέχοντας ρευστότητα, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία» δήλωσε ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ τόνισε ότι για το υπουργείο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η πληρωμή των δικαιούχων να γίνεται το ταχύτερο δυνατόν, αλλά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κοινοτικής νομοθεσίας και τις εθνικές διατάξεις.

Επισημαίνεται ότι το υπουργείο καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι ενισχύσεις προς τον αγροτικό κόσμο να δίνονται άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις.

Το 2010, η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης δόθηκε στις 27 Οκτωβρίου, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, ενώ το συνολικό ποσό είχε εξοφληθεί μέσα στον Δεκέμβριο του 2010, ενώ το ίδιο επιδιώκεται και για το 2011.

Ζougla.gr

Τέλος και επίσημα η Αγροφυλακή. Παίρνουν μεταταξη στις δασικές υπηρεσίες

Με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, και Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, οι υπάλληλοι της Ελληνικής Αγροφυλακής μετατάσσονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, για τη στελέχωση των δασικών υπηρεσιών τους.

Η ΚΥΑ, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του .........

άρθρου 21 για την «Ενσωμάτωση της Ελληνικής Αγροφυλακής στη Δασική Υπηρεσία» του ν.3938/2011, προβλέπει ότι οι μετατασσόμενοι θα στελεχώσουν τις δασικές υπηρεσίες «σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις, αντίστοιχης κατηγορίας κλάδου ή ειδικότητας των υπηρεσιών αυτών».

Zougla.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑ – Στους 16 νομούς με τα περισσότερα ατυχήματα

Δεκαέξι νομοί της χώρας χαρακτηρίζονται, σύμφωνα με έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης ως οι περιοχές που έχουν πρόβλημα ατυχημάτων και η απόδοση της τροχαίας δεν είναι ικανοποιητική βάση των σχετικών στατιστικών στοιχείων τηςΤροχαίας για το 2010.

Η έρευνα, που...παρουσιάζει σήμερα «Το .........

Βήμα», με τίτλο «Τροχαία αστυνόμευση και οδική ασφάλεια» πραγματοποιήθηκε από τους Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη, καθηγητή του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, Μιχαήλ Νικολαράκη, Διδάκτορα και Μιχάλη Δούμπο, Επίκουρο Καθηγητή. Κατά την έρευνα από την μελέτη των στοιχείων προκύπτει πως
όπου βεβαιώνονται ελάχιστες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σημειώνονται και πολλά τροχαία ατυχήματα ενώ όπου ο αριθμός των παραβάσεων είναι υψηλός μειώνονται τα ατυχήματα.

Οι νομοί αυτοί, κατά την έρευνα, όπου κατεγράφησαν πολλά τροχαία ατυχήματα και λίγες παραβάσεις είναι οι:

Θεσσαλονίκης,

Δωδεκανήσου,

Έβρου,

Εύβοιας,

Ζακύνθου,

Ημαθίας,

Θεσπρωτίας,

Καβάλας,

Καρδίτσας,

Κυκλάδων,

Λακωνίας,

Μεσσηνίας,

Πρέβεζας,

Φθιώτιδας,

Φωκίδας και

Χανίων.

Oι ερευνητές σημειώνουν πως στις περιοχές αυτές η αυξημένη αστυνόμευση δεν έχει φέρει αποτελέσματα και έτσι απαιτούνται άλλες λύσεις όπως βελτίωση του οδικού δικτύου, της κυκλοφοριακής αγωγής κλπ ενώ παράλληλα χρειάζονται ειδική μελέτη από συγκοινωνιολόγους.

Αντίθετα οι νομοί με τα λιγότερα ατυχήματα και τις πολλές βεβαιώσεις παραβάσεων είναι:

Κιλκίς,

Λασιθίου,

Πέλλας,

Πιερίας,

Ρεθύμνης,

Σερρών,

Φλώρινας και

Χίου.

Αυτές είναι οι περιοχές, όπως σημειώνεται στις οποίες η αυξημένη αστυνόμευση φαίνεται πως είχε αποτελέσματα.

Η Αττική ανήκει στη κατηγορία των νομών με τα πολλά ατυχήματα και τις πολλές παραβάσεις μαζί με την...

Αιτωλοακαρνανία,

την Αργολίδα,

την Αρκαδία,

την Αχαΐα,

την Βοιωτία,

την Ηλεία,

την Κορινθία και

την Χαλκιδική.

Οι υπόλοιποι νομοί (18) εντάσσονται στην 3η κατηγορία που είναι «λίγα ατυχήματα - λίγες παραβάσεις».

Οι περιοχές αυτές ανήκουν στην κατηγορία «χαμηλής επικινδυνότητας» όπου δεν απαιτείται, κατά την έρευνα, κατανάλωση πόρων και αστυνομικών δυνάμεων για βελτίωση της κατάστασης.

BEST TV

Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ο Διοικητής του Γ.Ν. Καλαμάτας κ. Γεώργιος Μπέζος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρέλαβαν σήμερα τις δύο πράξεις που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, με τις οποίες εντάσσονται στο ΕΣΠΑ (στον Άξονα Προτεραιότητας 08 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Πελοποννήσου» του Ε.Π. «Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2001-2013):
Αναλυτικά:........

Α) Προμήθεια νέου Αξονικού Τομογράφου, προϋπολογισμού 450.000,00 € και

Β) Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 680.000,00 € και συγκεκριμένα:..

• Ψηφιακός μαστογράφος, προϋπολογισμού 350.000.00 €

• Τομογράφος οπτικής συνοχής, προϋπολογισμού 90.000,00 €

• Ψηφιοποιητής ακτινολογικών, προϋπολογισμού 50.000,00 €

• Κλίβανος H2O2, προϋπολογισμού 100.000,00 €

• Σύστημα ψηφιακής δερματοσκόπησης, προϋπολογισμού 20.000,00 €

• Φορητό ακτινοσκοπικό C-ARM, προϋπολογισμού 70.000,00 €

Με την ήδη ενταγμένη πράξη που αφορά την προμήθεια του Μαγνητικού Τομογράφου προϋπολογισμού 1.000.000,00 € επιτυγχάνονται στο σύνολό τους οι στόχοι που είχε θέσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου πριν 10 μήνες στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχωρά στην επόμενη φάση της προμήθειας με τις δημοσιεύσεις των διακηρύξεων των διαγωνισμών, με στόχο έως το τέλος του 2011 όλος ο ανωτέρω ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός να βρίσκεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Ο Διοικητής κ.Γεώργιος Μπέζος καθώς και τα μέλη του Δ.Σ του Νοσοκομείου Καλαμάτας, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους :

στον Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Λοβέρδο και στην υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, στους Βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας, στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ.Τάσο Αποστολόπουλο, στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη,

στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ καθηγητή κ.Πάνο Γκούμα και στον τέως Αντιπεριφερειάρχη Νομού Μεσσηνίας κ.Χρήστο Μαλαπάνη, στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την καλή συνεργασία και την αρωγή τους στην επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Best Tv

Οδυσσέας βουδούρης: Οι όροι βελτίωσης της λειτουργίας των ταξί

Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων έχει στόχο την εξυπηρέτηση με καλύτερους όρους της πλειοψηφίας των καταναλωτών-πολιτών. Για να έχει όμως τα αναμενόμενα αποτελέσματα, το μέτρο αυτό πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου. Στην επικαιρότητα βρίσκεται σήμερα η απελευθέρωση του κλάδου των ταξί. Αν συγκρίνουμε αυτόν τον κλάδο με ορισμένους άλλους, όπως π.χ. τους δικηγόρους ή τους φαρμακοποιούς, καταλαβαίνουμε εύκολα ότι υπάρχει ένας κίνδυνος δημιουργίας μιας ευκαιριακής απασχόλησης, η οποία θα έχει μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει ο νόμος 3919/2011.

Για τα επαγγέλματα τα οποία απαιτούν ειδικές σπουδές ..........

και πτυχία υπάρχει ένας αυτόματος περιορισμός των όσων θα διεκδικήσουν τη σχετική άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος. Ο κίνδυνος όμως για το επάγγελμα του ταξιτζή είναι να προμηθευτεί ο κάθε ιδιώτης, αντί το ΙΧ που χρησιμοποιεί για τις καθημερινές ανάγκες του, ένα ταξί το οποίο θα λειτουργεί ευκαιριακά, λίγες ώρες την βδομάδα ή κατά το δοκούν. Μια τέτοια εξέλιξη θα συνοδευόταν σίγουρα με μια μείωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, μια υποβάθμιση του επαγγελματικού καθεστώτος αυτού του κλάδου χωρίς κατ’ ανάγκη να προσφέρει τίποτα το θετικό, ούτε στους καταναλωτές, ούτε στην εθνική οικονομία.

Η αποφυγή ενός τέτοιου εκτροχιασμού επιτυγχάνεται με δυο τρόπους. Αφενός με την θέσπιση προδιαγραφών ικανοποιητικού επιπέδου για την απόκτηση της άδειας, αφετέρου με την ευθυγράμμιση του αριθμού των αδειών με πληθυσμιακά κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να λάβουν υπόψη τις εθνικές και τοπικές ιδιαιτερότητες. Βέβαια η αδειοδότηση δεν θα πρέπει να προσκρούει σε ανασταλτικούς οικονομικούς όρους.

Επίσης, η έννοια της απελευθέρωσης πρέπει να συμπεριλάβει και το θέμα των κόμιστρων με διαφορετικό προσδιορισμό σε κάθε περιφέρεια και με νόμιμη δυνατότητα εκπτώσεων. Τα μέτρα αυτά, στα οποία συμφωνούν και οι επαγγελματίες του κλάδου, ευνοούν με προφανή τρόπο τους καταναλωτές. Τέλος, θεωρώ θετικές τις προτάσεις που τείνουν να ενσωματώσουν το σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου σε συνεταιρισμούς τύπου ραδιοταξί.

Η απελευθέρωση του κλάδου των ταξί θα πρέπει να λάβει υπόψη τον ήδη υψηλό αριθμό οχημάτων στην χώρα μας και να έχει ως κατεύθυνση την ποιοτική αναβάθμιση και την ευκολότερη και οικονομικότερη πρόσβαση των καταναλωτών σε αυτό το μέσο μεταφοράς.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ





Ψηφίζει τον προϋπολογισμό του ο Δήμος Τριφυλίας.

Την ψήφιση του προϋπολογισμού του θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Τριφυλίας στην 16ης Τακτική του συνεδρίαση που θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιουλίου και ώρα 21:00 στην αίθουσα του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.



Η Χώρα καταρρέει και το ΠΑΣΟΚ στην Μεσσηνία ασχολείται με… τις καρέκλες. Έλεος!!!

Αν είναι δυνατόν την στιγμή που καταρρέει η χώρα και μαζί και με αυτήν και η Μεσσηνία η νομαρχιακή οργάνωση του ΠΑΣΟΚ μετά από ένα χρόνο περίπου συνεδρίασε εχθές σύμφωνα με πληροφορίες για να βγάλει ψήφισμα επειδή παραιτήθηκε ο Χ.Μαλαπάνης λες και τους ρώτησε… για να παραιτηθεί η τους ρώτησαν… για να τον Βάλουν στην θέση που παραιτήθηκε.

Η στάση αυτή της Ν.Ο του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας ........

έχει εξαγριώσει μόνο στο άκουσμα της τον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ που τους βλέπει να αδιαφορούν για την κατάντια της χώρας, της Μεσσηνίας αλλά και του κόμματος που σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση είναι 6 μονάδες πίσω από την Ν.Δ. που αυτό από ότι φαίνεται δεν τους απασχολεί…

Η Ν.Ε της Μεσσηνίας δεν συνεδρίασε για αλλά τόσο σοβαρά προβλήματα του Νομού που έχουν παρουσιαστεί τον τελευταίο καιρό για να βγάλει κάποιο ψήφισμα αλλά και ούτε για την επίθεση που δέχτηκε η νεαρή αγαπητή Βουλευτής του Νομού Νάντια Γιαννακοπούλου στην προχτεσινή πρεμιέρα του φεστιβάλ χορού στην Καλαμάτα κάτι που αποτέλεσε πανελλαδική άσχημη είδηση σε ένα φαινόμενο που τείνει να γίνει καθημερινό.

Τέλος αναρωτιούνται πολλοί για την στάση της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας με την συνεδρίαση αυτή αν ισχύει για τον Χ.Μαλαπάνη καθότι όπως λένε μάλλον δεν είναι ούτε μέλος του κόμματος στο Νομό αλλά και από τους απλούς αλλά σημαντικούς αγώνες του κόμματος ήταν πάντα απών και έπρεπε να τους τον «φορτώσουν» από την Αθήνα όπως χαρακτηριστικά λένε πάντα την τελευταία στιγμή… άλλωστε το ότι δεν έχει κερδίσει ποτέ εκλογική αναμέτρηση όπου ηγείτο λέει πολλά για την αποδοχή του… αφού πήρε τότε λιγότερους ψήφους και από τον Ηλία Τσιμπλή που κατέβηκε στην Μάχη με τον Δ. Δράκο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή! αλλά και σαν απλός δημοτικός σύμβουλος με επικεφαλής τον Γ. Κουτσούλη βγήκε αν και πρώην δήμαρχος Καλαμάτας 7ος …στην λίστα των συμβούλων.

Πάντως το κεντρικό ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν το απασχόλησε η παραίτηση Μαλαπάνη αλλά και όπως έχουμε ξαναγράψει τον άδειασε το ίδιο στην τότε επίμαχη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου κάτι που δείχνει πολλά..και όπως φαίνετε δεν μπορούν να χωνέψουν στην «αυλή» του που ήθελαν να τον έχουν για να τον καθοδηγούν ανάλογα τις ορέξεις τους ... για κάθε θέμα.

Τέλος σύμφωνα πάντα με πληροφορίες υπάρχουν αντιδράσεις και απειλές με παραιτήσεις αν θα βγει ανακοίνωση για αυτό το θέμα όπως επίσης περίεργος… είναι ο ρόλος του Πρώην υφυπουργού Δ. Κουσελά που ελέγχει την Ν.Ε αφού όλοι ξέρουν ότι ο πρόεδρος της Χ. Χριστόπουλος είναι ένας από τους εκλεκτούς του.

ΒEST TV

ΣΧΟΛΙΟ
Στην περίπτωση αυτή ταιριάζει γάντι η παροιμία: "Εδώ ο κόσμος καίγεται, και το μουνί χτενίζεται!!!"
ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ. Καταστρέψατε την Ελλάδα και αντί να έχετε σκυμμένο το κεφάλι και να έχετε και την ουρά κάτω από τα σκέλη συζητάτε για τις καρέκλες σας.
ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.

Τέλος η Ολυμπία οδός -Στον δρόμο 2.800 εργαζόμενοι !

Το δρόμο της απόλυσης παίρνουν οι 2800 εργαζόμενοι της «Ολυμπίας Οδού», αφού η εταιρεία αποτελεί παρελθόν.
Αυτό καταγγέλλει το Σωματείο εργαζομένων στην Πατρών – Κορίνθου «Η Γαλαρία». Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές οι απολύσεις θα γίνουν σταδιακά και σε πρώτη φάση θα απολυθούν 140 άτομα μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η ανακοίνωση της «Γαλαρίας» έχει ως εξής:

«Η «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ» αποτελεί .........

παρελθόν. Μαζί και οι υπόλοιποι οδικοί άξονες. (Ε65, Μορέας, Αιγαίου, Ιόνια Οδός.). Πάνω από 7000 εργαζόμενοι μένουν άνεργοι.
Ανάμεσά τους 2800 εργαζόμενοι της «Ολυμπίας Οδού».
Αποκλειστικά υπεύθυνοι οι κύριοι: Σουφλιάς πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ, Κατσιγιάννης πρώην ΓΓ ΥΠΕΧΩΔΕ, Ρέππας πρώην Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Ραγκούσης Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Μαγκριώτης Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Συνυπεύθυνες οι εταιρίες VINCI, HOCHTIEF, AΚΤΩΡ, J & P ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Salfo & Συνεργάτες ΕΠΕ που έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κωμωδία «Ανεξάρτητος Μηχανικός».
Σκηνοθέτης του δράματος οι τράπεζες,ελληνικές και ξένες: Calyon -Banco Comercial Portugues -Commetzbank AG -Bayerische Landesbank – HSBC -BNP Paribas Fortis Bank).-Bank of Cyprus -Dekabank Deutsche Girozentrale KFW -DZ Bank, London –BIIS -BK of Ireland -Societe Generale -European Investment Bank. -Alpha Bank A.E. -Emporiki Bank of Greece –Piraeus –EFG –Probank ATE Bank -Marfin Bank -Millennium Bank SA -National Bank of Greece, Athens –Geniki - Hellenic Public Bank LTD.

Θύματα όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι που μένουμε στον δρόμο. Είναι εξοργιστικό πως, ακόμα και τώρα, επικοινωνιακά παιχνίδια παίζονται στην πλάτη μας. Από την μία ο πρώην υπουργός Ρέππας να μιλά για υπογραφή μνημονίου συναντίληψης με τους εργολάβους και να διαψεύδεται από τον νυν υπουργό και από την άλλη ο υπουργός «Ανάπτυξης» Χρυσοχοΐδης να μιλά για 14 δις από το ΕΣΠΑ που θα ξεμπλοκάρουν τα έργα και να διαψεύδεται από τον υφυπουργό Μαγκριώτη.
Στην κατοχική Ελλάδα του μνημονίου ένας κύκλος έκλεισε. Τα μεγάλα έργα,όπως τα ξέραμε, δεν πρόκειται να κατασκευαστούν. Οι συμβάσεις, που αποτελούν νόμο του κράτους, τσαλαπατήθηκαν από όλους τους εμπλεκόμενους. Ένα κράτος που λέει πως δεν χρωστά μία στους εργολάβους θα έπρεπε ήδη να τους έχει πετάξει στο δρόμο -εργολάβους και τραπεζίτες. Όμως, δηλώνει πως, αν συμβεί αυτό, θα χρειαστεί να πληρώσει αρκετά δις στους εργολάβους.

Γιατί άραγε αφού δεν φταίει σε τίποτα και δεν χρωστά μία? Οι τραπεζίτες, που μας παίρνουν τα σπίτια για μια δόση δανείου, αρνούνται νταηλίδικα να εκπληρώσουν τις δανειακές τους συμβάσεις που οι ίδιοι υπέγραψαν με τους εργολάβους.
Οι εργολάβοι συνεχίζουν να εισπράττουν διόδια και να μη βάζουν μία, παρότι είναι υποχρεωμένοι από την σύμβαση να φροντίζουν για την συνεχή και απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου.
Εστω και τώρα απαντήστε, κύριοι εργολάβοι:
Τι ποσοστό επί του έργου έχετε κατασκευάσει? Τι έχετε εισπράξει μέχρι σήμερα? Πόσα χρήματα έχετε καταβάλει? Γιατί δεν προστρέχετε στα δικαστήρια για αποζημιώσεις, λόγω καθυστέρησης των απαλλοτριώσεων, παρά σταματάτε το έργο?
Γιατί επικαλείστε την πτώση της κυκλοφορίας, εφόσον από τη σύμβαση έχετε αναλάβει τον κίνδυνο; Έστω και τώρα απαντήστε, κύριοι τραπεζίτες: Γιατί διακόπτεται τη χρηματοδότηση των έργων, όταν από τα stress tests σας έχετε προβλέψει πολύ δυσμενέστερα σενάρια από τα σημερινά (στη συγκεκριμένη περίπτωση 27% πτώση της κυκλοφορίας);

Έστω και τώρα απαντήστε, κύριε Υπουργέ:
Πόσα χρήματα έχουν εισπραχθεί από τα διόδια σε κάθε σταθμό, σε ετήσια βάση το 2008, το 2009 και το 2010; Πόσα απ’ αυτά τα ποσά έχει εισπράξει ο παραχωρησιούχος, πόσα έχει εισπράξει το κράτος;
Προτίθεστε να ζητήσετε δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία χρηματοδοτεί τα κράτη με πολύ μικρό επιτόκιο για να το χρησιμοποιήσετε για να κατασκευαστούν δημόσια έργα και υποδομές;
Σκοπεύετε να δημιουργήσετε μια Δημόσια Τράπεζα Ειδικού Σκοπού, για να μπορεί να δανείζεται η χώρα για έργα που δεν μπορεί να κατασκευάσει από ίδιους πόρους, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με 1% επιτόκιο;
Σκοπεύετε να ελέγξετε την κατασκευή των έργων και αν έχουν τηρηθεί οι μελέτες και οι κανόνες κατασκευής ή έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη στον «ανεξάρτητο μηχανικό» που «ελέγχει» το έργο και πληρώνεται από τους εργολάβους;

Εμείς, ένα δηλώνουμε: Όποια λύση και να δοθεί, θα αποτελεί σκάνδαλο. Γιατί σκάνδαλο ήταν από την στιγμή της ψήφισης της σύμβασης από την Βουλή. Γιατί σκάνδαλο είναι ο τρόπος που γίνονται τα έργα στην Ελλάδα. Ένας τομέας που ,μαζί με τις αμυντικές δαπάνες, είναι ο πιο κερδοφόρος για κάθε λογής λαμόγιο.
Έτσι, θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε μέχρι 65 εκατ. το χιλιόμετρο όταν η Ισπανία με ίδιο γεωγραφικό ανάγλυφο πληρώνει 12 φορές λιγότερο.

Κύριε Μαγκριώτη, είχατε δεσμευθεί πως είναι απαράβατος όρος η επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων στα έργα. Ισχύει ακόμα?
Κύριε Περιφερειάρχη, είχατε δηλώσει πως δεν θα επιτρέψετε το κλείσιμο των εργοταξίων
στην περιφέρεια σας. Σκοπεύετε να αντιδράσετε ή θα αρκεστείτε σε δηλώσεις στα κανάλια?
Έλληνα οδηγέ, θα συνεχίσεις να πληρώνεις διόδια για να θησαυρίζουν οι εργολάβοι και οι δρόμοι να μην γίνονται ποτέ?
Έλληνα εργαζόμενε, πότε θα πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου?»

thebest.gr

Με 63 ψήφους υπέρ πέρασε η έγκριση του ισολογισμού της ΕΑΣ πριν λίγο

Με ψήφους 63 υπέρ, 53 κατά και 4 λευκά πέρασε πριν λίγο ο ισολογισμός για το 2010 της ΕΑΣ Μεσσηνίας στην θυελλώδη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων ως εκ τούτου παραμένει η διοίκηση του Βασίλη Κοζομπόλη.

Best TV



Καρπούζι σύμμαχος για καλή υγεία!

Οι περισσότεροι όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει τόσο ψηλά τους καλοκαιρινούς μήνες, αντικαθιστούν τα κάποιο κύριο γεύμα με φρούτα. Και ποιο φρούτο είναι ο βασιλιάς του καλοκαιριού; Μα θέλει και ερώτημα; Το καρπούζι!

Το καρπούζι είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών καθώς περιέχει βιταμίνη C, β-καροτίνη αλλά και βιοτίνη, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του οργανισμού από διάφορους τύπους καρκίνου.
Συμβάλλει, μέσω του αμινοξέος citrolline ..........

που εμπεριέχει, στις εύρυθμες καρδιαγγειακές και ανοσολογικές λειτουργίες.

Περιέχει βιταμίνη Α, σημαντική για καλύτερη όραση και αποτελεσματικότερη άμυνα σε μολύνσεις καθώς ενδυναμώνει τα λεμφοκύτταρα του οργανισμού.

Παρέχει σε υψηλά ποσοστά βιταμίνη C, ενισχύει κατά συνέπεια το αμυντικό σύστημα του οργανισμού ενάντια στις μολύνσεις, προστατεύει από το στρες και τα προϊόντα του μεταβολισμού που επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.
Περιέχει επίσης βιταμίνη Β6, η οποία συμβάλλει στην σύνθεση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου καθώς συντελεί στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία.

Πλούσιο σε κάλιο, συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της αρτηριακής πίεσης, ενώ παράλληλα έχει διουρητική δράση.

Είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν την κινητικότητα του εντέρου, ενώ συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, κυρίως του ορθού.

Η Αντικαρκινική του δράση

Περιέχει λυκοπένιο, συστατικό που θεωρείται ότι έχει αντικαρκινική δράση. Το λυκοπένιο εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του κυτταρικού μεταβολισμού. Η δράση του γίνεται αισθητή κυρίως σε περιστατικά ενάντια στον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη, παρουσιάζοντας, συγχρόνως, ευεργετικές δράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Με μέτρο για όσους θέλουν να χάσουν κιλά
Το καρπούζι αποδίδει 30 θερμίδες/100 gr., 7,6 gr. υδατάνθρακες και 94gr. νερό, ως εκ τούτου η υπερκατανάλωσή του μπορεί να μας προσθέσει κιλά.

Μείωση φόρων σε γονικές παροχές και τέλη κυκλοφορίας εξετάζει η κυβέρνηση

Την επανεξέταση της φορολογίας των ακινήτων σε αναπτυξιακή κατεύθυνση καθώς και άλλων κατηγοριών φόρων όπως τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων, προκειμένου να γίνουν δικαιότερα αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο των μεγάλων αλλαγών που θα γίνουν στη φορολογία το φθινόπωρο.

Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων επι των .........

οποίων εργάζονται ήδη στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται η μείωση των φόρων μεταβίβασης και γονικών παροχών.

Στην Ελλάδα οι φορολογικοί συντελεστές επι των μεταβιβάσεων είναι μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρωπαική Ενωση και εκτιμάται ότι η μείωση τους μπορεί να δώσει μια αναπτυξιακή ανάσα στην οικοδομή σε συνδυασμό με άλλα μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ στα οικοδομικά υλικά ενδεχομένως και στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου έχει ήδη προαναγγείλει την επανεξέταση των συντελεστών του ΦΠΑ στο πλαίσιο της οποίας εξετάζεται να γίνουν και αυτές οι αλλαγές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως όπως διευκρινίζουν στο υπουργείο Οικονομικών οι όποιες αλλαγές δεν θα οδηγούν σε απώλειες φορολογικών εσόδων οι οποίες θα αντισταθμίζονται με μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών θα επανεξετάσει και τον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας ώστε να γίνει δικαιότερος.

Ειδικότερα εξετάζεται να θεσπιστούν οικογενειακά κριτήρια καθώς και κριτήρια παλαιότητας του αυτοκινήτου για τον υπολογισμό των τελών.

Συγκεκριμένα, όπως λένε παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι δίκαιο να επιβαρύνεται το ίδιο ένας κάτοχος ΙΧ αυτοκινήτου 1.800 κυβικών εκατοστών με τρία παιδιά με τον κάτοχο ενός ίδιου αυτοκινήτου χωρίς παιδιά και ότι δεν μπορεί να πληρώνει το ίδιο τέλος κάποιος που έχει ΙΧ αυτοκίνητο 2.000 κυβικών παλαιότητας 10 ή 15 ετών με αυτόν που κατέχει το ίδιο αυτοκίνητο καινούργιο.

Ιερά πανήγυρις Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών

Την 19η Ιουλίου ευγνωμόνως μνήμην ποιούμεθα του εξαισίου θαύματος του Αγιού Χαραλάμπους της διασώσεως των κατοίκων των Φιλιατρών εκ θανατικής καταδίκης υπό των Γερμανών κατακτητών εν έτη 1944.

Σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ. θα .......

τελεστεί εις τον Ιερόν ναόν Εισοδίων Θεοτόκου (Αγίου Χαραλάμπους) Φιλιατρών
ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ
προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου.

Εκδήλωση καλοκαίρι 2011 με τα παιδιά του Γυμνασίου Φιλιατρών

Ο σύλλογός μας και το Κ.Ε.Π.Ε.Ψ.Ο Ν. Μεσσηνίας αποφάσισαν την Τετάρτη 20 Ιουλίου και ώρα 7:30-11:00 μ.μ να πραγματοποιήσουν στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών μια εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στους εφήβους και τους νέους της πόλης μας.

Τίτλος της εκδήλωσης είναι: "Άφησε ελεύθερη τη φαντασία σου για να αποκτήσει χρώμα η ζωή".

Περιλαμβάνει μουσικές δημιουργίες νέων (στίχοι, μελοποίηση, εκτέλεση), απαγγελία ποιημάτων, γκράφιτι, έκθεση φωτογραφίας και χορό.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενισχυθεί η .........

δημιουργικότητα, να αναδειχθούν οι δεξιότητες των νέων, να ενισχυθεί η δυνατότητα έκφρασής τους και η θετική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.
Ο σύλλογος θεωρεί ότι είναι μεγάλη τιμή και χαρά να συνεργάζεται και να είναι κοντά στους νέους. Οι νέοι μπορούν και οφείλουν να δίνουν χρώμα στη ζωή με τη φαντασία τους, τη δύναμη και τον αυθορμητισμό τους. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων θα είναι κοντά τους.

Σας περιμένουμε!!!!!

Η εκδήλωση αυτή δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική χορηγία κάποιων ανθρώπων.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι:
AGROLAND-ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΤΕ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΝΑΨΥΚΤΉΡΙΟ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-ΞΥΓΚΑ ΑΛΚΗ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ-ΑΒΔΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-ΣΕΡΑΦΗΜ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΧΡΏΜΑΤΑ,ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
MOTO STIHL-ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΑ
PET SHOP-ΚΩΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ-ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗ ΛΙΖΕΤΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΡΩΜΑΤΑ-ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-ΒΟΡΙΣΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΑΝΤΕΙΟ-ΚΟΡΟΒΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΥΣΙΜΑ-ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΑΝΑΒΙΚΗ-ΣΙΚΑΛΙΑΣ ΑΚΗΣ
ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ-ΜΠΕΚΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
GLAMOUR-ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ-ΚΑΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
SPORTNET KAFE
QUORE-ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΤΕΓΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ-ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΣ-ΙΖΑ ΜΠΑΧΜΑΝ
ALMA SPORT
ΥΑΛΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ-ΦΑΜΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ-ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ-ΛΑΓΑΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ-ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ANCO PRESS
Εκφράζουμε σε όλους τις θερμές μας ευχαριστίες.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 18 Ιουλίου έως και 24 Ιουλίου 2011 εφημερεύει το φαρμακείο:

Άλκη Ξύγκα

Tηλ: 2761 - 0 - 33560
Κιν. 697 - 76 92 544



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.