Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Θα δανειζόμαστε μέχρι να πεθάνουμε

Η μητέρα του κ.Οικονόμου δε θ΄ανησυχεί πλέον για τη σύνταξή της!

Την ημέρα όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. , καλεσμένος του τηλεοπτικού Σταθμού ALTER και του κ. Χατζηνικολάου ήταν ο Αναπλ.Υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου.

Η απλοϊκότητα των απαντήσεων που έδωσε στους καλά πληροφορημένους δημοσιογράφους του σταθμού , προκαλεί ανησυχία για τη δυνατότητα χειρισμού κρισίμων αποφάσεων για τη ζωή και το μέλλον των Ελλήνων, τόσο από τον ίδιο όσο και από το λοιπό Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ .

Με καθαρά λαϊκίστικο τρόπο δήλωσε .......

ανακουφισμένος που η μητέρα του όπως είπε χαρακτηριστικά, δε θ΄ανησυχεί πλέον για τη σύνταξή της!!!!!

Θέλησε να μας πείσει πως τώρα πλέον, σταματάει ο φόβος για τη στάση πληρωμών και πως οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα βρίσκουν πλέον χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Εν τη ρύμη του λόγου του , απεκάλυψε στους Έλληνες , πως θα δανειζόμαστε μέχρι να πεθάνουμε με το αρχικό μνημόνιο , μόνο για να καλύψουμε τα στοιχειώδη της επιβίωσής μας!!!!

Εφ΄ όσον ήταν έτσι ,γιατί δε βγήκε εγκαίρως να το πει και να πληροφορήσει το λαό για τις λανθασμένες επιλογές της Κυβέρνησής του;

Αυτός δεν αποτελεί μέλος της Κυβέρνησης του κ.Παπανδρέου , που μας διαβεβαίωνε ότι με το μνημόνιο γίνεται η σωστή και μοναδική πολιτική κίνηση που υπήρχε για να μη χρεοκοπήσει η Χώρα;

Δε συνεχίσθηκε αυτό με τα εκβιαστικά διλήμματα για τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου;

Ψηφίζουμε για να μη χρεοκοπήσουμε όπως χαρακτηριστικά έλεγαν!

Κι όμως και ψηφίσαμε και χρεοκοπήσαμε!!!

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, μαθαίνουμε πως πρέπει το Σεπτέμβριο να υπογραφεί και νέα δανειακή σύμβαση με το μηχανισμό στήριξης , δηλαδή, νέα μέτρα , εάν φυσικά επιτύχουν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου !!

Οι Κυβερνώντεςμε τον τρόπο που τοποθετούνται δημοσίως, θεωρούν πως οι Έλληνες, που ενώ η ιστορία τους κατατάσσει στους λαούς που δε δίστασαν ν΄αγωνισθούν μέχρις εσχάτων για να υπερασπισθούν τα όσια και τα ιερά του Έθνους , είναι ίσως κάτι αντίστοιχο με τα ....... σταβλισμένα ζώα, που απλώς πρέπει να είναι χαρούμενα και ήσυχα, επειδή κάποιος τους δίνει τη συγκεκριμένη δόση τροφής που έχουν ανάγκη για να επιβιώσουν !!

Εξευτελιστικό και μόνο σαν σκέψη κάτι τέτοιο για τον περήφανο Ελληνικό λαό!

Φυσικά κ.Οικονόμου και δεν αισθανόμαστε ασφαλείς και ήσυχοι, φυσικά και βλέπουμε ανίκανοι ν΄αντιδράσουμε να υποδουλώνεται η Χώρα μας ,να παραδίδεται η Εθνική μας κυριαρχία για να έχουμε ένα πιάτο φαγητό κι εσείς με περισπούδαστο ύφος να μας λέτε πως μας..σώσατε!!
Ανακαλέστε τα όσα είπατε και πείτε επιτέλους την αλήθεια στους Έλληνες , όσο σκληρή και αν είναι!

ANTΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Δημήτρης Κουσελάς: Ιστορικές αποφάσεις για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής σχετικά με τη στήριξη της χώρας μας στο θέμα του χρέους και τη γενικότερη αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης, αποτέλεσμα πρωτόγνωρων σε δυσκολία και σκληρών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της, αλλά και ανάμεσα στους ίδιους τους ευρωπαίους ηγέτες, είναι ιστορικής σημασίας και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

Οι συνεχείς παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού και ........

της Ελληνικής πλευράς καθώς και οι θυσίες του Ελληνικού λαού, έπιασαν τόπο. Βελτίωσαν σημαντικά και σε κρίσιμα σημεία το αρχικό σχέδιο Απόφασης, που από τους λοιπούς εταίρους θεωρείτο σχεδόν «δεδομένο».

Η Απόφαση αυτή δείχνει, πρώτα απ’ όλα, ότι η Ευρώπη μπορεί, όταν θέλει, να λειτουργήσει συλλογικά και πολιτικά, για να αντιμετωπίσει όχι μόνο το πρόβλημα της χώρας μας, που δεν είναι ούτε μοναδικό ούτε μεμονωμένο, αλλά και συνολικότερα την κρίση χρέους που απειλεί το ευρώ και την Ευρώπη. Και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αναγκαία θέσπιση του Ευρωομολόγου, αλλά και για την περαιτέρω οικονομική ολοκλήρωση της Ευρωζώνης. Θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους, αν το βήμα αυτό η Ευρώπη είχε θελήσει να το κάνει νωρίτερα.Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Με τις αποφάσεις της αυτές , η Ευρώπη στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στις αγορές, ένα μήνυμα αποφασιστικής δέσμευσης των εταίρων απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και ένα μήνυμα ελεγχόμενης συλλογικής αντίδρασης στις πιέσεις των αγορών και στη γενικότερη κρίση χρέους στην Ευρώπη. Οι αποφάσεις αυτές είναι, ταυτόχρονα, μια ακόμα αναγνώριση των σκληρών θυσιών του Ελληνικού λαού και των τιτάνιων προσπαθειών της χώρας μας για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την ανάταξη της οικονομίας. Αν αυτές οι προσπάθειες, οι αποφάσεις και οι θυσίες δεν είχαν υπάρξει, ελάχιστες θα ήταν οι δυνατότητες ευνοϊκής διαπραγμάτευσης και λήψης αυτής της απόφασης. Μιας απόφασης που δίνει σημαντική ανάσα στη χώρα για να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή κρίση χρέους, την οποία τροφοδότησαν οι πελατειακές πολιτικές, δημοσιονομικές αλχημείες και αβελτηρίες του παρελθόντος.

Με την απόφαση αυτή, αφενός επιτυγχάνεται μείωση και καλύτερες προοπτικές βιωσιμότητας του χρέους της χώρας, απομακρύνοντας τον κίνδυνο να βιώσει η Ελλάδα και ο λαός μας τις καταστροφικές συνέπειες μιας πραγματικής χρεοκοπίας, αφετέρου παρεμποδίζεται η μετακύλιση της κρίσης σε άλλες χώρες τις Ευρώπης, συνεπώς προασπίζεται το ευρώ. Με το νέο πακέτο των 159 δις ευρώ, από τα οποία 109 δις. ευρώ συνεισφέρουν Ευρωζώνη και ΔΝΤ και 49,6 δις. ευρώ ο ιδιωτικός τομέας, τουλάχιστον μέχρι το 2014, με το χαμηλό επιτόκιο 3,5% (όταν η Γαλλία δανείζεται με 2,9%) και περίοδο αποπληρωμής από 15 έως 30 χρόνια, με περίοδο χάριτος 10 χρόνια στα νέα δάνεια,
• καλύπτονται με ευνοϊκούς όρους οι ανάγκες δανεισμού της χώρας μέχρι και το 2020
• ελαφρύνεται σημαντικά η εξυπηρέτηση του χρέους, δίνοντας σημαντική ανάσα στην οικονομία
• θωρακίζονται οι Ελληνικές τράπεζες και εξασφαλίζονται πλήρως οι καταθέσεις του Ελληνικού λαού
• διασφαλίζεται η μακροχρόνια βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
• μειώνεται σημαντικά το βάρος για τους πολίτες
• παρέχεται ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας,
• επιμηκύνεται ο παλαιότερος δανεισμός της Ελλάδας και μειώνονται τα επιτόκια.

Κομβικό στοιχείο της Απόφασης, που μένει να εξειδικευτεί, είναι η αναδιάταξη κοινοτικών κονδυλίων, για την κατάλληλη τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα με ένα είδος «Ευρωπαϊκού Σχεδίου Μάρσαλ», κάτι που αποτελούσε πάγια διεκδίκηση της Ελληνικής Κυβέρνησης, για την αναγκαία ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.

Τέλος, στην περίπτωση που χρειαστεί ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών τραπεζών, διασφαλίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση 35 δισ. ευρώ, θωρακίζοντάς τις απέναντι σε τυχόν αρνητικές αξιολογήσεις (τύπου selective default) των οίκων αξιολόγησης για τα ελληνικά ομόλογα, ώστε αυτές να μην έχουν επίπτωση στις συναλλαγές και στην πραγματική οικονομία. ‘Ετσι, ακόμα και αν οι οίκοι αξιολόγησης αντιδράσουν, η Ευρωζώνη εγγυάται ότι θα αμυνθεί, στηρίζοντας κατάλληλα την Ελλάδα, έτσι ώστε οι όποιες τυχόν επιθέσεις των οίκων αξιολόγησης, που αντιτίθενται ακόμα και στην εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών στην ελάφρυνση του χρέους, να μην έχουν κανένα πρακτικό αντίκρισμα. »

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Τριφυλίας

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Τριφυλίας ολόκληρο το ανανεωμένο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ολόκληρο το ανανεωμένο πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας βρίσκεται εδώ.

Σε ότι αφορά τα Φιλιατρά οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου είναι:


26, 27, 28/7/2011
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ – ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΦΙΛΙΑΤΡΑ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Ώρα 8.30 μ.μ.
Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών – ΑΜΚΕ «Φιλιατρινούλα»


26/7 ως και 29/7/2011
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ
ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΠΑΡΚΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ Ώρα 6.00 μ.μ.
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Πληρ. 2761 0 33151)


29/7/2011
ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΦΙΛΙΑΤΡΑ - ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Ώρα 9.30 μ.μ.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


2/8/2011
Επιθεώρηση «ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ» με το Στάθη Ψάλτη ΦΙΛΙΑΤΡΑ –ΝΕΟ ΣΤΑΔΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Ώρα 9.30 μ.μ.
(Παράσταση με είσοδο)


5/8/2011
Λαϊκό πανηγύρι με ζωντανή μουσική
Χριστιάνοι – Δημοτικό Σχολείο Ώρα 9.30 μ.μ.
Σύλλογος Φιλοπροόδων Χριστιάνων


7/8/2011
ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΑΓΡΙΛΗ
ΦΙΛΙΑΤΡΑ – ΑΓΡΙΛΗΣ Ώρα 9.30 μ.μ.
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΓΡΙΛΗ


9/8/2011
ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ από το θίασο του Αν. Αθανασίου
ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Ώρα 9.30 μ.μ.
(Παράσταση με είσοδο)


10/8/2011
Θεατρικός μονόλογος «Κοσμάς ο Αιτωλός: ΑΝΟΙΞΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΑΝΟΙΞΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ » του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου
ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΠΑΡΚΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ Ώρα 9.30 μ.μ.


11/8/2011
ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ με το Γιώργο Παράμερο
ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΛΙΜΑΝΙ ΑΓΡΙΛΙ Ώρα 9.30 μ.μ.
Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών – ΑΜΚΕ «Φιλιατρινούλα»
Είσοδος Ελεύθερη


11/8 και 12/8/2011
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΠΑΡΚΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ Ώρα 6.30 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας – Σύλλογος Φιλοπροόδων


12/8/2011
Τραγωδία του Ευριπίδη «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» από τον οργανισμό ελληνικού θεάτρου ΑΙΧΜΗ
ΦΙΛΙΑΤΡΑ – ΝΕΟ ΣΤΑΔΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Ώρα 9.30 μ.μ.
(Παράσταση με είσοδο)


13/8/2011
«ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» Συναυλία της φιλαρμονικής και παραδοσιακοί χοροί από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών
ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΠΑΡΚΟ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ Ώρα 9.30 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας – Σύλλογος Φιλοπροόδων


19/8/2011
«ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» των Ρήγα – Αποστόλου από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Δημοτικό Σχολείο Ώρα 9.30 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας - Σύλλογος Φιλοπροόδων Χριστιάνων


27/9/2011
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
Αφιέρωμα στον ποιητή Μπάμπη Νίντα
ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ώρα 8.00 μ.μ.
Δήμος Τριφυλίας - Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Ιουλίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.