Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ντίνα Νικολάκου: Ιδιοτελείς, συντεχνιακές ή ακόμα και πολιτικά αφελείς οι δηλώσεις Μαργέλη

Με διχαστικά τοπικιστικού χαρακτήρα επιχειρήματα, δια μέσου των ΜΜΕ και όχι στον φορέα στον οποίο συμμετέχει ως μέλος, με λόγο που δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό τον οποίο ευαγγελίζεται ούτε και τη θεσμική θέση την οποία κατέχει, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Κωνσταντίνος Μαργέλης, προχώρησε σε μια ανοίκεια επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη αλλά και κατά της επιτροπής για την ίδρυση σωφρονιστικού καταστήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Μαργέλης αποτελεί, ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, με απόφαση του Περιφερειάρχη μέλος της επιτροπής αυτής, κατά τη συνεδρίαση της οποίας ουδεμία αναφορά έκανε στην αριθμητική σύνθεσή της για την οποία στην δημόσια δήλωση του αφήνει διχαστικά υπονοούμενα.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, κατή ...........

την συνεδρίαση της επιτροπής, αφού έδειξε αδιαφορία για την απαιτούμενη κοινωνική συνοχή στο ευαίσθητο ζήτημα της ίδρυσης σωφρονιστικού καταστήματος, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για συμμετοχή εκπροσώπων της Εκκλησίας. Ο κος Μαργέλης επέδειξε με αυτό το τρόπο την παντελή κοινωνική και επαγγελματική του άγνοια, στο γεγονός ότι η εκκλησία στον τόπο μας πρωτοστατεί στο να κρατηθεί ζωντανή η προσπάθεια ένταξης των εγκλείστων στα σωφρονιστικά ιδρύματα, παρέχοντας ηθική αλλά και υλική βοήθεια.

Πέραν της ηθικής αυτής παράληψης του, απέναντι στην εκκλησία, σε μια περίοδο που η νέα αιρετή Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου πολιτεύετε με τις αρχές του άδολου και ακομμάτιστου πατριωτισμού, η ανάδειξη σε ζήτημα μείζονος σημασίας της σύνθεσης της επιτροπής ανάλογα την καταγωγή των μελών της ως πρωταρχικό κριτήριο αξιότητας της, αδικεί όχι μόνο τον ίδιο αλλά και την θεσμική θέση την οποία κατέχει ο κος Μαργέλης. Οι όποιες διχαστικού τύπου για την κοινωνία της Πελοποννήσου θέσεις του κου Μαργέλη μπορεί να θεωρηθούν ιδιοτελείς, συντεχνιακές ή ακόμα και πολιτικά αφελείς δεδομένου ότι είναι γνωστό πως η επιτροπή δεν θα αποφασίσει για τον χώρο ανέγερσης του σωφρονιστικού καταστήματος, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης ως αρμόδιος φορέας.

Αυτό που είναι εξαιρετικά λυπηρό είναι ότι με τη στάση του αυτή ο κ. Μαργέλης απαξιώνει τους θεσμούς επιδεικνύοντας συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την σημερινή πολιτική πραγματικότητα στον τόπο μας. Συμπεριφορές στις οποίες ταιριάζει περισσότερο ο όρος Λουδοβίκειες που ο κος Μαργέλης ανέσυρε μέσα από τους διαλόγους μιας παρωχημένης ελίτ, στην οποία συμμετέχει, και η οποία βλέπει να χάνεται η συνεκτικότητα της ομερτάς με την οποία για πολλές δεκαετίες κυβερνούσε την Πελοπόννησο. Υποβιβάζει με αυτό τον τρόπο ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου το κύρος του πρώτου επιστημονικού συλλόγου της Καλαμάτας, αφού η στάση του αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως ντροπιαστική για την εκκλησία και εξευτελιστική για την δημοκρατία.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Σημαντική απόφαση ‘‘ομπρέλα’’ για τους μακροχρόνια άνεργους

Την Πέμπτη, 04/08/11, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται κατά χιλιάδες οι συμπολίτες μας που δικαιούνται το εδικό προνοιακό επίδομα.

Συγκεκριμένα, το ατομικό τεκμαρτό εισόδημα που θα πρέπει να έχει ο μακροχρόνια άνεργος ηλικίας 45 έως 65 ετών, ώστε να δικαιούται το ειδικό προνοιακό επίδομα του ΟΑΕΔ, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 10.000 ευρώ το χρόνο και 12.000 ευρώ αν πρόκειται για ζευγάρι, από 3.000 ευρώ και 5.000 ευρώ αντίστοιχα που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, δικαιούχοι του επιδόματος είναι άνεργοι ...........

εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ έως και δύο χρόνια, σε αντίθεση με την προηγούμενη ρύθμιση που εξασφάλιζε επίδομα μόνο για τους εγγεγραμμένους για ένα χρόνο.

Σε σχετικές δηλώσεις της, η κα. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, ανέφερε:

«Η παραπάνω απόφαση έχει ως γνώμονα την προστασία των μακροχρόνια ανέργων και αφορά ένα μεγάλο μέρος τους, καθώς η ανεργία μετατρέπεται στο υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Η πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας, κ. Κουτρουμάνη κινείται αδιαμφισβήτητα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς, επιφέρει ικανοποιητικά περιθώρια χρόνου στους μακροχρόνια άνεργους να αναζητήσουν εργασία και ευνοϊκότερα εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να καλύψει περισσότερους συνανθρώπους μας. Έτσι, αναπτύσσεται μια ‘‘ομπρέλα’’ προστασίας για τους μακροχρόνια άνεργους συμπολίτες μας που δίνει ανάσα και ανακούφιση, σε μια περίοδο που ο πολίτης έχει ανάγκη από ένα κράτος που θα μεριμνά, πέρα από την δημοσιονομική του κατάσταση, και για τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι που παραμένουν εκτός εργασίας 12 ή και περισσότερους μήνες αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 70.343 άτομα μέσα σε ένα χρόνο, σημειώνοντας τον Ιούνιο του 2011 ποσοστιαία μεταβολή 37,01% έναντι του περσινού Ιουνίου. Σε σχέση με τον Μάιο, οι μακροχρόνια άνεργοι αυξήθηκαν κατά 6.323 άτομα. Συνολικά, σε σύνολο 687.173 εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, 260.430 (37,90%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε στο 15,8% τον Απρίλιο του 2011 έναντι 11,9% τον Απρίλιο του 2010.

Μήνυμα Αναγνώστριας: Δώσε θάρρος στον χωριάτη......

Και μιάς και σου είπα ότι θα σου στείλω και δεύτερο μήνυμα, επίσης φωτογραφίες που τράβηξα το Πάσχα. Θα ήθελα πάρα πολύ να τις σχολιάσω αλλά νομίζω ότι ομιλούν από μόνες τους... Σε λίγο καιρό βέβαια θα μπαίνουν από την πόρτα....

ΣΧΟΛΙΟ
Η αναγνώστρια τους έπιασε στην κυριολεξία στα πράσα....
Εμείς την πρόταση στην κάναμε.... Τι λες;;;;










Κλίκ στις εικόνες για μεγάλο μέγεθος



Μήνυμα Αναγνώστριας: Φιλιατρά. Ένας απέραντος σκουπιδότοπος

Γειά σου. Παρακολουθώ το ιστολόγιό σου εδώ και καιρό, λόγω των γονέων μου οι οποίοι δεν θέλουν να χάσουν καμμία είδηση από τα Φιλιατρά τους.
Επειδή τώρα τελευταία έχω εκνευριστεί πάρα πολύ με κάποια πράγματα ήθελα να σου στείλω μήνυμα. Τράβηξα αυτές τις φωτογραφίες που σου στέλνω το Πάσχα και ήλπιζα ότι η κατάστασις θα βελτιωνόταν. Βέβαια, γνωρίζοντας τον χαρακτήρα και την "παιδεία" των Φιλιατρινών, όχι μόνον δεν βελτιώθηκε αλλά αποκτήσαμε ΚΑΙ αρουραίους!!!

Επειδή τα απογεύματα μου αρέσει να περπατώ και ............

να πηγαίνω και για βόλτες στην θάλασσα, παρατηρώ ότι όχι μόνον στην δική μου γειτονιά, αλλά και σε άλλες, τα πράγματα δεν διαφέρουν και πολύ. Ειδικά στις ακτές του Αγρίλη, είναι πολύ χειρότερα.

Θα σου πρότεινα λοιπόν, αντί να ασχολείσαι με τις "πολιτιστικές" εκδηλώσεις, να πάρεις την φωτογραφική σου μηχανή και να γυρίσεις όλα τα Φιλιατρά (αρχικώς) και να παρουσιάσεις ΑΥΤΕΣ τις "εκδηλώσεις" των Φιλιατρινών...

Κλίκ στις εικόνες για μεγάλο μέγεθος



Από σήμερα ο "μαύρος κύκνος" στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών

Από σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου μέχρι και την Δευτέρα 8 Αυγούστου η κινηματογραφική Λέσχη Φιλιατρών στο Αίθριο του Δημαρχείου της πόλης, θα προβάλλει την ταινία

Μαύρος Κύκνος [Black Swan]
του Ντάρεν Αρονοφσκι .

Παίζουν: Νάταλι Πόρτμαν, Μίλα Κούνις, Βενσάν Κασέλ

Προβολές: 5, 6, 7 και 8 Αυγούστου

Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών

Ωρα προβολής: 21:30

Δείτε λεπτομέρειες και trailer από την ταινία πατώντας εδώ



Οι τύποι γυναίκας που πρέπει να αποφύγεις

Αν είσαι άντρας και ψάχνεις για μια φυσιολογική και ήρεμη σχέση αυτοί είναι οι τύποι γυναίκας που αν σου τύχουν στον δρόμο τρέχα…

Η ερασιτέχνης ψυχολόγος...

Είναι η γυναίκα που πάντα θα προσφέρει τον ώμο της για να κλάψεις και πάντα θα έχει έναν καλό λόγο να σου πει. Θα σε ακούσει και θα συζητήσει και τα δικά της, ακόμα και αν δε της το ζήτησες ποτέ. Επιφανειακά είναι κουλ, κρύβει καλά την ανάγκη της να μπει στα εσώψυχα σου.
Τουλάχιστον μέχρι... να ακούσει τα τρία..........

πρώτα πράγματα που θα της πεις και θα αρχίσει τις αναλύσεις για την παιδική σου ηλικία και πως τα τραύματα σε έχουν επηρεάσει και καθορίζουν τη συμπεριφορά σου. Στη συνέχεια θ’ αρχίσει ν’ ασχολείται με τα δικά της. Τον εαυτό της βλέπεις τον έχει ψυχολογήσει καλύτερα.

Η πολυλογού

Εδώ επίπεδο μηδέν. Από τη στιγμή που τη βλέπεις, δε σταματάει. Ξεκινάει με ένα «γεια χαρά νταν» και από εκεί ακολουθεί μόνο κατήφορος. Πηδάει από το ένα θέμα στο άλλο, σε ρωτάει τη γνώμη σου -μόνο και μόνο για να έχει ευκαιρία να πει τη δική της, και μιλάει πάντα με δυνατή φωνή λες και η συζήτηση σας είναι για να την ακούνε οι περαστικοί. Αν προσέξεις αυτά που λέει θα δεις τις αντιφάσεις και θα καταλάβεις πως ότι λέει είναι για να γίνεται αρεστή. Το χειρότερο είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να πεις ή να κάνεις κάτι περισσότερο από το να κουνάς θετικά το κεφάλι πάνω κάτω.

Η παλιοσειρά

Οι γκόμενες που έχουν χιούμορ είναι συνήθως είναι και άσχημες. Δυστυχώς οι εξαιρέσεις από αυτό τον κανόνα είναι λίγες και καπαρωμένες. Ενώ οι άλλες οι γυναίκες είναι επιφυλακτικές στην επικοινωνία τους συντηρώντας μια απόσταση αυτή, την εκμηδενίζει λες και ήσασταν σειρούλες στο στρατό. Λέει το ένα κρυόκωλο αστείο μετά το άλλο, βρίζει λες και είναι νταλικέρης, δεν έχει πρόβλημα να πιει μπύρα και να ρευτεί ξεχνώντας ότι αυτά τα κάνουμε με τα κολλητάρια μας βλέποντας μπάλα. Και φυσικά παραγγέλνει σουβλάκι με τζατζίκι κι ας είναι πρώτο ραντεβού. Ακόμα και αυτό τον ελάχιστο ερωτισμό, τον σκοτώνει με καραμπίνα.

Η κινητή γκρίνια

Η γκόμενα που διαμαρτύρεται για τα πάντα είναι η τελευταία που θες για σχέση εκτός να πρόκειται για καμιά θεά. Την πας στα μπουζούκια, αυτή θέλει Καρύτση. Την πας συναυλία και τους βρίσκει όλους άπλυτους. Διαμαρτύρεται για την κίνηση στο δρόμο, για την εφορία, για τη δουλειά της, γιατί δεν πάρκαρες σε αυτή τη θέση και πάρκαρες στην άλλη… τον γκρινιάρη από τα στρουμφάκια τον θυμάσαι; Έτσι και οι δικές φράσεις ξεκινούν με «μου τη δίνουν…». Μακριά (και αγαπημένοι)!

Η αστρολόγος

Ουσιαστικά πρόκειται για παραλλαγή της «ψυχολόγου». Θα σου βρει λύσεις για τα επαγγελματικά σου, τα γκομενικά σου και τις σχέσεις σου με τους γονείς σου. Η διαφορά είναι ότι για όλα τα προβλήματα ευθύνεται ο ανάδρομος Ερμής, ο ωροσκόπος σου, το ζεν, το φενγκ σούι και η αρνητική ενέργεια και το ρέικι! Η λύση πάντα βρίσκεται στον επόμενο μήνα όπου αλλάζουν οι συναστρίες. Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι θα σου κάθετε βάση ωροσκόπου. Τι; Ζυγός; Ατύχησες. Σκορπιό έψαχνε.

Η business woman

Είναι η γκόμενα που διαβάζει ημερησία ακόμα στις διακοπές. Παρακολουθεί ανελλιπώς τον Αυτιά, ξέρει για τις δοσοληψίες της Cosco στην ανταρκτική, την αλλαγή management στη Google, τα προγράμματα βιοκαυσίμων και φωτοβολταικών και μονίμως συζητάει για επενδύσεις. Το κατάστημα που διατηρεί με τα χίλια ζόρια στο Κολωνάκι το έχει αναγάγει σε franchise με δίκτυο σε Παρίσι, Μιλάνο, Ρώμη, Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Τόκιο. Που και που σου ζητάει κάνα δανεικό –κανένα πρόβλημα, τα επιστρέφει- αλλά όταν της πεις για καμιά δουλειά με σίγουρα χρήματα την απορρίπτει λόγω status. Bluetooth στο αυτί και Blackberry (το iPhone της πέφτει λίγο) είναι must.

H απελπισμένη

Ποτέ δεν την αγαπάς αρκετά και ποτέ δεν είσαι εκεί για αυτή. Κάθε μικρή δυσλειτουργία κλιμακώνεται σε σχεδόν χωρισμό και κάθε διαφωνία πρέπει να έχει τα βαθύτερα της αίτια στην ανατροφή σου και τα πατριαρχικά στερεότυπα με τα οποία μεγάλωσες. Κάθε κατάσταση πρέπει να αναλυθεί εξονυχιστικά. Από αυτή την άποψη μοιάζει με την «ψυχολόγα», με τη διαφορά ότι εδώ πρόκειται για εγωιστικό άτομο που κάνει ότι μπορεί για να κρύψει τα του εαυτού της κάτω από το χαλί. Η λέξεις «συγνώμη», «φταίω» και «λάθος» της είναι παντελώς άγνωστες! Αντιθέτως εσύ πρέπει να τις έχεις πρώτες πρώτες στο δικό σου λεξιλόγιο. Αλλιώς έρχεται η γκρίνια.

Η αυτοκαταστροφική

Αφού έχει περάσει διάφορες φάσεις καταστρέφοντας ότι καλό της συμβεί, έχει βαλθεί να καταστρέψει κάθε υγιή σχέση προκειμένου να μπει στο επόμενο μεγάλο ρομάντζο. Η άρνηση της να αντιμετωπίσει τις ανασφάλειες της την κάνει αδύνατον να ευχαριστήσει και να ευχαριστηθεί. Αν μπλέξεις μαζί της θα μάθεις τι σημαίνει παράδεισος και κόλαση σε δύο δευτερόλεπτα. Τη στιγμή που η σχέση σας θα είναι στο φόρτε θα σου δείξει την πόρτα. Άσε που έχει και το κλάμα στο τσεπάκι. Ακόμα και όταν όλα πάνε καλά γι’ αυτήν είναι προβληματική η σχέση σας ακριβώς επειδή όλα πάνε καλά.

Το ψυχάκι

Πρόκειται για ότι χειρότερο μπορεί να σου τύχει. Είναι η γυναίκα που σου λέει στα μάτια τι ωραία που περνάει μαζί σου και πόσο της αρέσει που είσαι μαζί και σε δύο δευτερόλεπτα αλλάζει άποψη και ξαφνικά θέλει να μείνει μόνη να τακτοποιήσει τα χειμωνιάτικα. Όταν τη ρωτάς τι έχει ή δεν απαντάει ή σου λέει «δεν έχω τίποτα, καλά είμαι.» Και σου λέει αλήθεια γιατί απλά είναι καλά και της έχει γυρίσει η γκλάβα.

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με το νερό στους Γαργαλιάνους

Λύθηκε το πρόβλημα με την υδροδότηση των Γαργαλιάνων αλλα και των γύρω περιοχών απο τις πολύωρες διακοπές νερού που σημειώνονταν στην πολύπαθη αυτή πόλη.
Όπως έγινε γνωστό ότι από την περασμένη Παρασκευή αποκαταστάθηκε η συνεχής υδροδότηση στην πόλη των Γαργαλιάνων και στα γύρω χωριά, χωρίς πλέον τις πολύωρες διακοπές που σημειώνονταν το προηγούμενο διάστημα.

Αυτό έγινε καθώς αυξήθηκε η ποσότητα του ..........

νερού που έρχεται από το Αλικοντούζι μέσω του αγωγού του Συνδέσμου από 500 σε 1000 κυβικά.
Αυτό οφείλεται αφενός στη μείωση της κατανάλωσης λόγω υποχώρησης του καύσωνα και αφετέρου στις επεμβάσεις που έγιναν από το Προεδρείο του Συνδέσμου σε συνεννόηση με τα χωριά που υδρεύονται από τη συγκεκριμένη πηγή.

Ως προς τις εργασίες, αυτές ήδη ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες με τη μορφή του κατ’ επείγοντος για την αποκατάσταση της γεώτρησης στη θέση «Γκούρη» που, εκτός απροόπτου, θα δώσει σύντομα μια πρόσθετη ανακούφιση στο θέμα της υδροδότησης που «ταλανίζει» προ πολλών ετών τους Γαργαλιάνους.

Οσον αφορά την ποιότητα του παρεχόμενου νερού, οι τελευταίες χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις που έγιναν με ημερομηνία 27 Ιουλίου 2011, από την εταιρεία «ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.» (με την οποία παραμένει συμβεβλημένος ο Δήμος) , επιβεβαιώνουν την καταλληλότητα του νερού καθώς όλοι οι δείκτες βρίσκονται κάτω των προβλεπόμενων ορίων. Την ενημέρωση αυτή έκαναν στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίαση του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής ενότητας κ. Στάθης Ανδρινόπουλος.

Κάθε άλλη «ενημέρωση» στερείται εγκυρότητας και παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να μην την λαμβάνουν υπόψη.

Φεύγει «μαύρο χρήμα» προς Αλβανία, Πακιστάν και Αφγανιστάν

Στοιχεία για τις εκροές και μεταβιβάσεις χρηματικών ποσών από μετανάστες στις χώρες τους κατά τα τελευταία χρόνια διαβιβάστηκαν στη Βουλή από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου.

Όπως ειδικότερα προκύπτει, από το 2003 έως τον Μάιο του 2011, οι εκροές και μεταβιβάσεις χρημάτων μεταναστών στην Αλβανία έφτασαν τα 2.263,2 εκατ. ευρώ, στο Πακιστάν το 1,5 εκατ. ευρώ και στο Αφγανιστάν 0,2 εκατ. ευρώ.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ έχει επικαλεστεί ...........

δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία μεγάλα ποσά "φεύγουν" από την Ελλάδα, χωρίς κανέναν έλεγχο προς την Αλβανία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, ζητώντας από το υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσει σχετικώς τη Βουλή.

Με το έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, ο βουλευτής ενημερώνεται ότι, σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΕ, οι περιπτώσεις αυτές πελατών αντιμετωπίζονται, από τις τράπεζες και τις εταιρείες μεταφοράς κεφαλαίου, ως πελάτες "υψηλού κινδύνου" για το ενδεχόμενο ξεπλύματος χρήματος, αλλά και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Αναφέρεται εξάλλου ότι απόρροια αυτού του κανονιστικού πλαισίου είναι ότι «λαμβάνονται από τα ιδρύματα αυτά αυξημένα μέτρα δέουσας επιμέλειας (όπως διερεύνηση του σκοπού των συναλλαγών και της προέλευσης κεφαλαίων), ιδίως περί συναλλαγών που υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ ανά μεμονωμένη συναλλαγή ή περισσότερες συσχετιζόμενες συναλλαγές».

Η Τράπεζα της Ελλάδας ενημερώνει επίσης τον κ. Βελόπουλο ότι «στο πλαίσιο της κατάρτισης του ισοζυγίου πληρωμών της χώρας, συλλέγει από τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα στατιστικά στοιχεία για όλες τις κατηγορίες διασυνοριακών συναλλαγών για τις οποίες διαμεσολαβούν, μεταξύ των οποίων και για εμβάσματα των οικονομικών μεταναστών».

Ο BLOGGER ΤΑΤΟΥΛΗΣ… Ο ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ BLOG ΑΠΟ ΤΟΝ BLOGGER TΑΤΟΥΛΗ

Από τους παλιούς blogger ο Πετράν. Με απόφαση του συστήνετε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου γραφείο τύπου ειδικά για τα blog!
Με αυτή την κίνηση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δείχνει πως τιμά όλους του blogger.

Άλλωστε ο Πετράν έχει αναστατώσει κατά καιρούς την ..........

πολιτική ζωή του τόπου μας από το προσωπικό του blog...

Μπράβο ρε συ Πέτρο.

Δημοτικό Σαφάρι

ΣΧΟΛΙΟ
α. Σωστός ηγέτης ο Πετράν. Μπράβο ρε Μάγκα Πέτρο.
β. Ελπίζουμε να μην αρχίσει τα τηλέφωνα γνωστότατος ιδιοκτήτης Μεσσηνιακής εφημερίδας που θεωρείται -όχι ότι είναι πλεόν- κορυφαία με portal κλπ κλπ (Δεν λέμε ονόματα...) και να κλαίγεται στον Πετράν να λαμβάνει η εφημερίδα του πρώτη τα δελτία τύπου και οι bloggers να τα παίρνουν την επόμενη μέρα ώστε να μπορεί να πουλάει κανα φύλλο η σε τραγική πτώση εφημερίδα του.
Γνωστή η τακτική του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη Μεσσηνιακής εφημερίδας. Μόνο στον εαυτό του δεν έχει τηλεφωνήσει ακόμα.....

Πώς θα καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα

Αποκλειστικά μέσω του διατραπεζικού συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ, με πίστωση λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ, θα γίνεται από αυτό το δίμηνο, η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Την ερχόμενη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011, ...........

θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ σε 370.019 οικογένειες τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Δ’ διμήνου 2011. Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 97.358.816,82 ευρώ.

Στους επιδοματούχους που δεν απογράφηκαν και δεν άνοιξαν λογαριασμό σε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ. από το δίμηνο αυτό δεν θα καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα μέχρις ότου απογραφούν, ενώ θα τους αποσταλεί από τον ΟΓΑ σχετική ενημερωτική επιστολή.

Ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΓΑ, από το Δ’ δίμηνο στις πολύτεκνες οικογένειες, στις οποίες από την 1.1. 2011 καταβάλλεται σύμφωνα με το ν. 3918/2011 το επίδομα του τρίτου παιδιού και για όσο χρονικό διάστημα καταβάλλεται, δεν θα καταβάλλεται για το παιδί αυτό το πολυτεκνικό επίδομα. Στις περιπτώσεις δικαιούχων που έχει ήδη καταβληθεί, θα γίνει συμψηφισμός.

Αργούν οι επιστροφές φόρου άνω των 1.500 ευρώ

Τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες ακόμη θα χρειαστεί να περιμένουν χιλιάδες πολίτες για να πάρουν τα χρήματα από την επιστροφή φόρου για το έτος 2010. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι επιστροφές ύψους 1.500 ευρώ και άνω θα καθυστερήσουν λόγω της μη έγκαιρης προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών σε συνδυασμό με τον μεγάλο φόρτο εργασίας και τις ελλείψεις προσωπικού στις ΔΟΥ.

Τα δυσάρεστα νέα αφορούν όσους δεν .........

προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις ΔΟΥ εντός του προβλεπόμενου από τον νόμο ορίου (δέκα ημέρες). Οι καθυστερήσεις γίνονται ακόμη πιθανότερες δεδομένου του μεγάλου φόρτου εργασίας των εφοριακών σε συνδυασμό με τη γενικότερη έλλειψη προσωπικού στις ΔΟΥ λόγω των καλοκαιρινών αδειών.

Οι φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφή άνω των 1.500 ευρώ πρέπει να προσκομίσουν στην αρμόδια ΔΟΥ τη φορολογική δήλωσή τους, προεκτυπωμένη ή μη κατά περίπτωση, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον έλεγχο των επιστρεφόμενων ποσών εντός δέκα ημερών από την παραλαβή του εκκαθαριστικού τους σημειώματος (όπως αναγράφεται και στο εκκαθαριστικό).
Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου, τότε το αρμόδιο τμήμα ή γραφείο εισοδήματος τους διαγράφει από την κατάσταση επεξεργασίας και μετά τη διαγραφή διαβιβάζει τη δήλωσή τους στο γραφείο επιστροφών, το οποίο μετά τους σχετικούς ελέγχους θα τη στείλει στη ΓΓΠΣ.
Αυτό σημαίνει πως όσοι δεν ακολουθήσουν το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, θα χάσουν τη σειρά τους από κάποιον που ήταν πιο πίσω στη λίστα και η επιστροφή του φόρου τους θα αργήσει ακόμη περισσότερο.

Τι προβλέπεται
Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική οδηγία του υπουργείου Οικονομικών, για τους πιο πάνω φορολογούμενους που έχουν διαγραφεί από την κατάσταση επεξεργασίας, όταν τελικά προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η διαδικασία που θα ακολουθείται έχει ως εξής:

-Αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης (σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομιστεί) είναι σωστό, θα συντάσσεται ΑΦΕΚ επιστροφής (Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης) και θα διαβιβάζετε στο γραφείο επιστροφών για την εξόφλησή του.
- Αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι διαφορετικό, θα συντάσσεται το πιο πάνω ΑΦΕΚ και στη συνέχεια θα ενεργείται εκκαθάριση τροποποιητικής δήλωσης, η οποία υποβάλλεται βάσει των προσκομισθέντων δικαιολογητικών και η όλη διαδικασία θα τακτοποιείται στη ΔΟΥ.
- Για τους φορολογούμενους που δεν είναι φορολογικά ενήμεροι (οφειλέτες κτλ.) το ποσό της επιστροφής τους στέλνεται στην αρμόδια ΔΟΥ με μαγνητικά ατομικά εκκαθαρισμένα ΑΦΕΚ από τη ΓΓΠΣ.

Μία νεκρή σε τροχαίο στη Μεσσηνία

Επιβατηγό αυτοκίνητο παρέκλινε της πορείας του και έπεσε σε χαντάκι, βάθους τεσσάρων μέτρων, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της οδηγού, 31 ετών από τη Ρουμανία, και τον ελαφρύ τραυματισμό των δύο συνεπιβατών.

Το δυστύχημα συνέβη στην επαρχιακή ...........

οδό Μεθώνης-Φοινικούντας Μεσσηνίας. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου.

Μείωση 39,3% των νέων αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων

Συνολικά 84.676 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου 2011 παρουσιάζοντας μείωση 39,3% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2010, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Μείωση 25,2% είχε παρουσιάσει το ..........

επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009.

Επίσης, η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών (άνω των 50 cc) κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου 2011 ανήλθε σε 32.345, έναντι 41.714 το 2010, παρουσιάζοντας μείωση 22,5%. Μείωση 12,8% είχε παρουσιάσει το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009.

ΣΧΟΛΙΟ
Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ γιατί γυρίζει την Ελλάδα 70 χρόνια πίσω.
Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ γιατί το αυτοκίνητο δεν μπορεί να είναι για τον απλό λαό. Είναι προνόμιο μόνο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και για τους βουλευτές οι λιμουζίνες.
ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στο παρελθόν.
ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα που δίνει σάρκα και οστά στο σύνθημα "Εμπρός Πίσω" του τηλεοπτικού Δημάρχου Κολοκοτρωνιτσίου Περίανδρου Πόπποτα (από το Καφέ της Χαράς)
ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα που εξαθλιώνει την Ελλάδα και τον Έλληνα.
ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα που ξαναζωντάνεψε την ημιτελειωμένη χούντα του 1973.

5 και 6 Αυγούστου Θρησκευτική πανήγυρις στο Χαλαζόνι

Κλίκ στην αφίσα γα λεπτομέρειες.





Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Ο Μεσσηνιακός Λόγος είναι εβδομαδιαία εφημερίδα και κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη.