Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ζητά Εφαρμογή του προγράμματος Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στη Μεσσηνία η Νάντια Γιαννακοπούλου

Η τρέχουσα περίοδος αποτελεί την αιχμή της προετοιμασίας που συντελείται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου για τη στελέχωση των Πρωτοβάθμιων και των Δευτεροβάθμιων σχολικών μονάδων με εκπαιδευτικό προσωπικό για την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Αυτή την περίοδο συντάσσονται οι πίνακες των αναπληρωτών και των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, με βάση τους οποίους θα κληθεί σε περίπου ένα μήνα το διδακτικό προσωπικό να καλύψει κενά στις Πρωτοβάθμιες και τις Δευτεροβάθμιες σχολικές μονάδες, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

Παράλληλα, ξεκινά η διαδικασία τύπωσης των .......

σχολικών εγχειριδίων και βιβλίων προκειμένου να ξεκινήσει σταδιακά η διανομή τους σε όλες τις σχολικές μονάδες, ώστε χωρίς ελλείψεις να φθάσουν στα χέρια εκπαιδευτικών και μαθητών εγκαίρως με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Επίσης, με δεδομένη την οικονομική πίεση που δέχεται κάθε ελληνικό σπίτι, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα, γίνεται αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η άμεση εφαρμογή του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, που θα δώσει λύση και διέξοδο σε πολλές οικογένειες, οι οποίες ασφυκτιούν οικονομικά. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

1. Πότε προτίθεται το Υπουργείο να αναρτήσει τους οριστικούς πίνακες κατάταξης για τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς προκειμένου να ξεκινήσει η πρόσληψη του εκπαιδευτικού προσωπικού για την νέα εκπαιδευτική περίοδο;

2. Πότε προτίθεται το Υπουργείο να εφοδιάσει τις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες σχολικές μονάδες με σχολικά βιβλία, προκειμένου εγκαίρως να διανεμηθούν στους μαθητές με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς;

3. Πότε προτίθεται το Υπουργείο να ξεκινήσει την εφαρμογή του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης τη νέα χρονιά;

Μικρότερες και... λιγότερες συντάξεις!

Την ώρα που οι συνταξιούχοι καλούνται να πάνε οι ίδιοι στις τράπεζες για να αποδείξουν ότι… ζουν, η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει και άλλο το κόστος του ασφαλιστικού.

Και, αυτή τη φορά, δε θα κόψει μόνο τμήμα των συντάξεων, αλλά και ολόκληρες συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα έχει .........

ζητήσει τον δραστικό περιορισμό των συντάξεων χηρείας και αναπηρίας, καθώς και κάθε είδους πρόωρης σύνταξης. Στόχος είναι όχι απλά οι συνταξιούχοι να παίρνουν λιγότερα, αλλά και ο αριθμός τους να μειωθεί!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ΕΚΑΣ. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας τα κρίτηρια για την καταβολή του θα είναι αυστηρότερα. Πλέον στο συνολικό ετήσιο εισόδημα θα προσμετράται και αυτό που φορολογείται με ειδικό τρόπο, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί και η μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση συντάξεων γήρατος και θανάτου ο δικαιούχος θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας του και το συνολικό ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης να μην υπερβαίνει τα 850 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΟ
"Την ώρα που οι συνταξιούχοι καλούνται να πάνε οι ίδιοι στις τράπεζες για να αποδείξουν ότι… ζουν...."
Μιλάμε για κυβέρνηση....... οπερέτα!!!! Είσαι γερος και συνατξιούχος; Ελα στην τράπεζα για να αποδείξεις ότι ζεις... ΟΥΤΕ σε τσίρκο δεν συμβαίνουν αυτά!!!!
Γιώργο, όλα όσα έκανες με το κωλοΔΝΤ σου θα τα πληρώσεις ακριβά. Θα σε στείλει ο λαός στα τσακίδια.

Τη δυνατότητα μετατροπής περιοχής δεύτερης κατοικίας σε πρώτη δίνει το νέο Ρυθμιστικό

Τη δυνατότητα μετατροπής εξοχικών περιοχών σε μόνιμης κατοικίας με εισφορά σε χρήμα δίνει το σχέδιο νόμου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής 2021. Επαναφέρει επίσης τη δυνατότητα μεταφορά συντελεστή δόμησης σε επίπεδο δήμου ή ομάδα όμορων δήμων, ενώ αφήνει «παράθυρα» για επεκτάσεις σχεδίων πόλεως.

Η ρύθμιση καταργεί τις παρεκκλίσεις αρτιότητας ........

σε εκτός σχεδίου οικόπεδα μικρότερα των τεσσάρων στρεμμάτων, ενώ επιχειρεί την ενίσχυση της «γειτονιάς» με την απαγόρευση της διαμπερούς διέλευσης οχημάτων.

Ειδικότερα, στις εντός σχεδίου περιοχές, μόνο σε επιλεγμένες «Ειδικές Ζώνες», περιορισμένες σε έκταση και αριθμό, θα επιτρέπεται αύξηση των ισχυόντων συντελεστών δόμησης. Η θεσμοθέτηση των συγκεκριμένων ζωνών, σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργείου, αποσκοπεί στην ανακούφιση πυκνοδομημένων περιοχών και την εξασφάλιση ελεύθερων χώρων, με τη δυνατότητα μεταφοράς του συντελεστή δόμησης από διατηρητέα κτήρια ή συγκροτήματα, πολεοδομικώς ενδιαφέροντα σημεία, περιοχές προστασίας της φύτευσης και από υπό απαλλοτρίωση χώρους.

Η δυνατότητα μεταφοράς συντελεστή θα μπορεί να γίνεται σε επίπεδο δήμου αλλά, ειδικά για το κεντρικό πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας, θα μπορεί να γίνει και ανά ομάδα όμορων δήμων όταν αυτοί διακρίνονται από λειτουργική συνέχεια και πολεοδομική αλληλεξάρτηση.

Για τη χωροθέτηση των Ειδικών Ζωνών θα εκδίδεται Προεδρικό Διάταγμα, σε εξειδίκευση του Ρυθμιστικού, έπειτα από ειδική μελέτη ρύθμισης της πυκνότητας δόμησης. Με το ΠΔ θα οριοθετούνται οι Ειδικές Ζώνες, θα προσδιορίζεται ο ανώτατος επιτρεπόμενος Συντελεστής Δόμησης, καθώς και κάθε άλλη πρόβλεψη της γενικής νομοθεσίας (περί κοινωνικού συντελεστή δόμησης, περί αυξημένου συντελεστή, ή περί μεταφοράς συντελεστή).

Μείωση των ισχυόντων ανώτατων επιτρεπόμενων συντελεστών προωθείται σε περιοχές, όπου δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί και προβλέπεται ότι θα αλλοιώσουν τον χαρακτήρα τους καθώς και σε περιοχές με ειδικά χαρακτηριστικά όπως είναι οι παρυφές ορεινών όγκων, αρχαιολογικών χώρων, θαλασσίου μετώπου και ρεμάτων.

Για περιοχές οι οποίες έχουν ενταχθεί στο σχέδιο ως περιοχές Β κατοικίας (εξοχικές) θα είναι δυνατή η μετατροπή τους σε Α κατοικίας, αλλά αυτό δεν θα συνοδεύεται από αύξηση του συντελεστή δόμησης πέραν του ανώτατου προβλεπόμενου για περιοχές Β κατοικίας. Στην περίπτωση που γίνει η μετατροπή, οι ιδιοκτήτες της έκτασης θα οφείλουν συμπληρωματική εισφορά, η οποία θα εισπράττεται σε χρήμα από τους οικείους ΟΤΑ για την εξασφάλιση κοινόχρηστων χώρων.

Η μετατροπή σε Α κατοικίας θα μπορεί να γίνει, όταν υπάρχει διαπιστωμένη τάση μετασχηματισμού μιας περιοχής εξοχικών κατοικιών σε πρώτης κατοικίας. Έκθεση, η οποία θα συντάσσεται με ευθύνη του ΟΤΑ θα πρέπει να τεκμηριώνει ότι ένα ποσοστό (τουλάχιστον 30%) των κατοικιών της περιοχής έχουν μετατραπεί σε μόνιμης κατοικίας.

Επεκτάσεις σχεδίων πόλης, σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση, μπορούν να γίνουν εάν προκύψει τεκμηριωμένα πρόβλεψη πληθυσμιακής αύξησης η οποία δεν καλύπτεται από την υφιστάμενη πολεοδομημένη ή θεσμοθετημένη προς πολεοδόμηση γη. Δεν θα επιτρέπεται επέκταση σχεδίου εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή του σχεδίου ήδη θεσμοθετημένων επεκτάσεων στον ίδιο δήμο ενώ θα αποφεύγεται η κατάληψη της Γεωργικής Γης Α Προτεραιότητας καθώς και περιοχών μεγάλων κλίσεων ή ημιδασικού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο του περιορισμού της εκτός σχεδίου δόμησης, προβλέπεται ότι για την έκδοση οικοδομικής άδειας θα πρέπει να καταβάλλεται ειδικό αντισταθμιστικό τέλος υπέρ του Πράσινου Ταμείου. Αντισταθμιστικά τέλη ενίσχυσης της πολιτικής χρήσεων γης προβλέπονται, μεταξύ άλλων, και στην περίπτωση χωροθέτησης ή λειτουργίας επιτρεπόμενης, αλλά υπό προϋποθέσεις, ειδικής χρήσης επιβαρυντικής για τον αστικό ιστό. Επίσης προβλέπεται τέλος υπεραξίας για όσους ωφελούνται από έργα αναβάθμισης του δημόσιου χώρου.

Με τον έλεγχο των χρήσεων γης, τη δημιουργία ενός ενιαίου δικτύου πρασίνου, την αποθάρρυνση ή και απαγόρευση της διαμπερούς διέλευσης των οχημάτων η νέα ρύθμιση θέτει ως στόχο και τη διατήρηση της γειτονιάς στις πόλεις της Αττικής.

Εναλλακτική πρόταση για τον ΦΠΑ της εστίασης (23%) καταθέτει ο Βενιζέλος

Ο νέος γύρος διαβουλεύσεων με το κλιμάκιο της τρόικα θα αρχίσει επισήμως στις 29 Αυγούστου, ενώ οι τεχνικοί έλεγχοι θα ξεκινήσουν μια εβδομάδα νωρίτερα στις 22 του μήνα. Το διακύβευμα των ελέγχων θα είναι η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου ύψους 8 δισ. ευρώ.

Στο στόχαστρο της τροϊκανής τριανδρίας........

-Ματίας Μορς (Κομισιόν), Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ)- θα τεθεί αφενός η πορεία της οικονομίας, οι υστερήσεις στα έσοδα και η πορεία των αποκρατικοποιήσεων και αφετέρου οι μεταρρυθμίσεις όπως οι αποκρατικοποιήσεις, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου στο Δημόσιο.

Την ίδια ώρα από ελληνικής πλευράς αρχικά εκφράζεται αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών αλλά ταυτοχρόνως ετοιμάζονται ορισμένες εναλλακτικές προτάσεις για τους συντελεστές ΦΠΑ, ειδικά σε ότι αφορά στην εστίαση.

Το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη στα χέρια του ένα εναλλακτικό σχέδιο το οποίο θα καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην τρόικα προκειμένου να μας επιτραπεί να μην αυξηθεί στο 23% ο ΦΠΑ στην εστίαση. Κι αυτό γιατί πράγματι εκτιμάται ότι οι συνέπειες θα είναι μεγαλύτερες από τα όποια οφέλη υπολογίζεται να υπάρξουν.

Οπως έχουν επισημάνει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% αφενός θα προκαλέσει δραματική πτώση του τζίρου και αφετέρου θα προσθέσει δεκάδες χιλιάδες ανέργους στο ήδη υψηλότατο ποσοστό ανεργίας της χώρας μας.

Βρέθηκαν σκουλήκια σε σοκολάτες του ομίλου Carrefour!

Αν αγοράσατε σοκολάτες απο το Carrefour κάντε ένα τσεκάρισμα.

Στην προληπτική ανάκληση 7 προϊόντων σοκολάτας προχώρησε ο όμιλος Carrefour Ελλάδας – Carrefour Μαρινόπουλος, έχοντας ενημερώσει προηγουμένως τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), καθώς σε καταστήματα της εταιρείας στην Κύπρο εντοπίστηκαν σοκολάτες με ξένο σώμα (σκουλήκια).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, πρόκειται για τους εξής κωδικούς:......

1) Σοκολάτα μαύρη με αμύγδαλο Carrefour 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 5204239137772 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 17/02/2012 – C6.

2) Σοκολάτα μαύρη με φουντούκι Carrefour 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 5204239137789 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 20/01/2012 – B6.

3) Σοκολάτα μαύρη Carrefour 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα ( barcode): 5204239123584 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 12/04/2013 – A4.

4) Σοκολάτα γάλακτος ρύζι Carrefour 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 3560070049202 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 10/2012 – C.

5) Σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα Νο1 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 5201438050291 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 13/01/2012 – Β6.

6) Σοκολάτα γάλακτος – Φουντούκι Νο1 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 5201438050284 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 19/01/2012 – Β6.

7) Σοκολάτα γάλακτος Νο1 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 5201438050277 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 06/04/2012 – D6.

Οι ανωτέρω κωδικοί διακινούνται και στην Ελλάδα από την επιχείρηση «Καρφούρ Μαρινόπουλος ΑΕ».

Η επιχείρηση προχώρησε σε ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ είναι σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι.

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.

Ντεμπούτο για το επίσημο blog των Windows 8

Μπορεί να απέχουμε ακόμη αρκετά από την κυκλοφορία των Windows 8, η Microsoft όμως δε θέλει να τα αφήσει όλα για την τελευταία στιγμή. Το επίσημο blog της εταιρείας για τα επόμενα Windows είναι γεγονός.

Το blog απευθύνεται σε developers κι έχει ως στόχο την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 8.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο επικεφαλής του ..........

τμήματος Windows, Steven Sinofsky, είπε χαρακτηριστικά τα εξής: «Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μάθει πόσο επικίνδυνο είναι να μιλάς για νέα χαρακτηριστικά χωρίς να είσαι βέβαιος ότι μπορείς να τα υλοποιήσεις».

Η συγκεκριμένη αναφορά είναι μια έμμεση αλλά σαφής παραδοχή των λαθών που έγιναν στα Windows Vista. Πριν κυκλοφορήσει η έκδοση αυτή, η Microsoft άφηνε συχνά να διαρρεύσουν πληροφορίες για νέα χαρακτηριστικά, όπως το νέο file system, τα οποία όμως είτε καθυστέρησαν σημαντικά είτε δεν έκαναν ποτέ την εμφάνισή τους.

Αύριο η ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων

και Συνέντευξη Τύπου ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει αύριο η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, θα γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ανώτατα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, η αγωνία των υποψηφίων ...........

θα λάβει τέλος μέσα στην ερχόμενη βδομάδα, αφού όπως δήλωσε σήμερα ο γγ του υπουργείου Βασίλης Κουλαΐδης οι βάσεις θα έχουν ανακοινωθεί έως τις 25 Αυγούστου.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αισθητή πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των τμημάτων που συγκεντρώνουν μεγάλη ζήτηση. Ετσι, πτώση αναμένεται στις ιατρικές, οδοντιατρικές, φαρμακευτικές, πολυτεχνικές, νομικές και παιδαγωγικές σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ ακόμη περισσότερο εκτιμάται ότι θα χαμηλώσουν οι βάσεις στα ιδρύματα της περιφέρειας.

Στα ΤΕΙ εκτιμάται ότι περίπου 3.000 θέσεις θα μείνουν ακάλυπτες, ενώ μερικές χιλιάδες υποψήφιοι θα εισαχθούν με βαθμολογίες κάτω από τα 10.000 μόρια.

Αντιθέτως, σε ορισμένα τμήματα με ειδικά μαθήματα αναμένεται μικρή άνοδος των βάσεων εισαγωγής.

Ανακοινώθηκαν οι νέοι Διευθυντές στα Σχολεία της Μεσσηνίας

Ανακοινώθηκαν χθες τα ονόιματα των νέων διευθυντών στα σχολεία της Μεσσηνίας (Δημοτικά Γυμνάσια Λύκεια).

Σύμφωνα με τους πίνακες που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο τις θέσεις των διευθυντών καταλαμβάνουν οι εξής εκπαιδευτικοί:


ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Χρονοπούλου Αθανασία 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Καμαρινοπούλου Αμαλία 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Ανδριανόπουλος Αναστάσιος Δημοτικό Σχολείο Θουρίας,
Χαϊδεμένος Παναγιώτης 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Περδικέα Διαμάντω 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Πελεκούδας Αγγελος Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων,
Κελεπούρης Νικόλαος 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Αποστόλου Ιωάννης 3ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας,
Πετρέας Σταύρος Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας,
Κεραμίδας Γεώργιος 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Τζώνης Νικόλαος 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας,
Πολίτης Κωνσταντίνος 1ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας,
Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Κιτσάκης Δημήτριος 22ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Χριστόπουλος Ιωάννης 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Καμαρινόπουλος Σπύρος 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Μακρής Θεόδωρος 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Χριστόπουλος Δημήτριος 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Κρόμπα Μαρία 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Ψαλλίδας Διονύσιος Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης,
Βούτση Αναστασία 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Παπαδέλος Κωνσταντίνος Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου,
Τσορώνη Ιωάννα-Μαρία 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Αργυρόπουλος Αναστάσιος 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Μανιάτης Δημήτριος 16ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Τσιχριτζής Νικόλαος 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Τσαγκάρη - Γεωργακοπούλου Σταυρούλα Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας,
Τσιγαρίδης Κωνσταντίνος 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης,
Μακαρούνης Νικόλαος 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης,
Σινάπη Γιαννούλα Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος,
Νικολακόπουλος Λεωνίδας Δημοτικό Σχολείο Μερόπης,
Διονυσόπουλος Κων/νος 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Μακκάς Ιωάννης Δημοτικό Σχολείο Διαβολιτσίου,
Καλαμπόκη Ζωή 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης,
Δημητρόπουλος Δημήτριος 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών,
Δημάγγελος Γεώργιος Δημοτικό Σχολείο Αριστομένη,
Σαλαμαλίκης Γεώργιος 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου,
Οικονομόπουλος Γεώργιος Δημοτικό Σχολείο Αριος,
Κλείδωνας Γεώργιος 26ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Κωτσάκης Ιωάννης Δημοτικό Σχολείο Εύας,
Λέλος Κωνσταντίνος Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας,
Μπότου Αικατερίνη 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών,
Θεοδωρακόπουλος Δημήτριος 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου,
Αγγελόπουλος Θεόδωρος Δημοτικό Σχολείο Χαρακοπίου,
Ταμπούρλος Σπυρίδων 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Γάλλος Ιωάννης Δημοτικό Σχολείο Λογγάς,
Αποστολόπουλος Κωνσταντίνος Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών,
Σταυρόπουλος Χρήστος 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας,
Ζόμπολος Ανδρέας 1ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας,
Τσάμης Χαράλαμπος 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών,
Ζαχαρέας Παναγιώτης Δημοτικό Σχολείο Κάμπου,
Μπογιατζής Φίλιππος του Διονυσίου 2ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας,
Γιαννουκάκης Αθανάσιος Δημοτικό Σχολείο Κορώνης,
Καλύβα Αναστασία 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων,
Νανόπουλος Ιωάννης Δημοτικό Σχολείο Μελιγαλά,
Κώστας-Σταύρος Ξύλας Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου,
Γουδέλης Νικόλαος Δημοτικό Σχολείο Δωρίου,
Καμπούρος Κωνσταντίνος 1ο Δημοτικό Σχολείο Δυτ. Μάνης,
Γαραντζιώτης Ιωάννης 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων.

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας Μπάκας Ηλίας.

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Σικαλιάς Παναγιώτης 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας,
Ανδρεάκος Κωνσταντίνος Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας,
Παυλάκου Αντωνία 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας,
Καμπούρη Ευαγγελίτσα Γυμνάσιο Πύλου,
Στρατηγόπουλος Θεόδωρος Γυμνάσιο Αριστομένη,
Μπελογιάννης Γεώργιος 4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας,
Λαμπρόπουλος Αλέξανδρος 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας,
Κυριαζής Δημήτριος 2ο Γυμνάσιο Μεσσήνης,
Παναγάκου Αθηνά 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας,
Βραχάτης Θεόδωρος 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας,
Σουλιμιώτη Γεωργία 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης,
Πετρόπουλος Παναγιώτης Γυμνάσιο Χατζή,
Κολοβέας Δημήτριος Γυμνάσιο Κάμπου,
Αθανασόπουλος Νικόλαος Γυμνάσιο Φιλιατρών,
Ανδρεάκου Παναγιωτίτσα Γυμνάσιο Θουρίας,
Σταματόπουλος Νικόλαος Γυμνάσιο Αρφαρών,
Πανουσάκη Γεωργία Γυμνάσιο Γαργαλιάνων,
Μπραβάκου Μαρία Γυμνάσιο Χώρας,
Μπαρτζελιώτη Σταμάτα Γυμνάσιο Κυπαρισσίας,
Ζωγόπουλος Γεώργιος Γυμνάσιο Ανδρούσας,
Παπαγεωργίου Κονδύλω Εσπερινό Γυμνάσιο Καλαμάτας,
Γρουσουζάκου Δήμητρα Γυμνάσιο Πεταλιδίου,
Ρερές Γεώργιος Γυμνάσιο Μελιγαλά,
Κουλουκέα Ελένη Γυμνάσιο Λογγάς,
Δασκαλόπουλος Δημήτριος Γυμνάσιο Διαβολιτσίου,
Χαντζή Δήμητρα Γυμνάσιο Δωρίου,
Παπακώστα Παναγιώτα Γυμνάσιο Καρδαμύλης.

ΛΥΚΕΙΑ

Λιακέας Γεώργιος 1ο Λύκειο Καλαμάτας,
Πλατάρος Ιωάννης 1ο Λύκειο Μεσσήνης,
Χρονόπουλος Γεώργιος Λύκειο Πύλου, Βούρκος Ιωάννης
4ο Λύκειο Καλαμάτας, Σταματόπουλος Γεώργιος 3ο Λύκειο Καλαμάτας,
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος Λύκειο Μελιγαλά, Μπουγάς Ιωάννης
5ο Λύκειο Καλαμάτας,
Τσαπόγας Αθανάσιος Λύκειο Θουρίας,
Μπιτζιβής Γεώργιος Λύκειο Ανδρούσας,
Τσαγκαράκη-Παυλάκου Μαρία 2ο Λύκειο Καλαμάτας,
Κώτσαρης Γεώργιος Λύκειο Αρφαρών,
Καραγιώργης Ηλίας 6ο Λύκειο Καλαμάτας,
Βασιλοπανάγου Ελένη Λύκειο Αριστομένη,
Μπαρμποπούλου Μαρία Λύκειο Φιλιατρών,
Κισκήρας Χρήστος Λύκειο Καρδαμύλης,
Πεφάνης Νικόλαος Εσπερινό Λύκειο Καλαμάτας,
Αναγνωστόπουλος Πέτρος Λύκειο Χώρας,
Αντωνόπουλος Ευάγγελος Λύκειο Κυπαρισσίας,
Γιαννακόπουλος Σταμάτης Λύκειο Γαργαλιάνων,
Παπαδημητρόπουλος Νικήτας Λύκειο Πεταλιδίου,
Κιουρή Χαρίκλεια Λύκειο Δωρίου,
Φουσέκης Παναγιώτης Λύκειο Κορώνης.

ΕΠΑΣ:

Αντωνοπούλου Μαγδαληνή ΕΠΑΣ Κυπαρισσίας,
Κουρούπης Γεώργιος 1η ΕΠΑΣ Καλαμάτας.

ΕΠΑΛ

Θεοδωρακάκου Ελένη 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας,
Πίτσικας Παναγιώτης 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας,
Αποστολόπουλος Δημήτριος ΕΠΑΛ Μεσσήνης,
Βρυώνης Δημήτριος 1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας,
Δράκος Δημήτριος 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας.

ΕΕΕΕΚ

Κάτσος Παναγιώτης ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Φραγκιά Αννα Μουσικό Καλαμάτας.

ΣΕΚ

Τζούμης Δημήτριος 1ο ΣΕΚ Καλαμάτας,
Πολύδωρας Γεώργιος 2ο ΣΕΚ Κυπαρισσίας.

Ολοι οι νέοι διευθυντές υποχρεούνται να ναλάβουν τα καθήκοντα τους από την κοινοποίηση της ανακοίνωσης μέχρι και την Δευτέρα 22 Αυγούστου αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση ή στα Γραφεία Εκπαίδευσης ή στη σχολική μονάδα που τοποθετούνται.

Οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών για τις συγχωνεύσεις διπλών οικογενειακών μερίδων

Οδηγίες για τις συγχωνεύσεις οικογενειακών μερίδων μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» δίνει το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο στους ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο, με το Ν. 3852/2010 «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» συνενώνονται σε ενιαίο Δήμο πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ, οι εδαφικές περιφέρειες των οποίων αποτελούν πλέον τις δημοτικές ενότητες του νέου Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό τα βιβλία των δημοτολογίων ..........

των συνενωμένων πρωτοβάθμιων ΟΤΑ της χώρας, παραδίδονται και συγκεντρώνονται στην έδρα του νέου Δήμου και αποτελούν πλέον το ενιαίο Δημοτολόγιο και κατά συνέπεια οι εγγραφές, οι κάθε είδους μεταβολές καθώς και η ενημέρωση των οικογενειακών φακέλων γίνονται στην έδρα του νέου Δήμου.

Ωστόσο, στην εγκύκλιο σημειώνεται πως συνέπεια των συνενώσεων που επέφερε ο Ν. 3852/2010 είναι η ενδεχόμενη ύπαρξη διπλών οικογενειακών μερίδων μέσα στον ίδιο Δήμο, γεγονός που οφείλεται στην εγγραφή των συζύγων σε διαφορετικούς (πρώην) ΟΤΑ, οι οποίοι σήμερα αποτελούν δημοτικές ενότητες του ίδιου Δήμου.

Προς διευθέτηση του ανωτέρω ζητήματος το υπουργείο Εσωτερικών αποσαφηνίζει ότι θα πρέπει οι υπηρεσίες να προβούν σε έρευνα σχετικά με την ύπαρξη στον Δήμο διπλών οικογενειακών μερίδων και στη συνέχεια να καλούν τους διπλοεγγεγραμμένους δημότες-συζύγους προκειμένου να επιλέξουν, με υπεύθυνη δήλωση, την οικογενειακή μερίδα η οποία θα παραμείνει ενεργή και στην οποία θα μεταφερθούν όλες οι κανονικές εγγραφές.

Η ανωτέρω δήλωση θα πρέπει να γίνει εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, ενώ θα καταστεί σαφές στους Δημότες ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας οι υπηρεσίες θα προβούν οίκοθεν στη συγχώνευση των διπλών οικογενειακών μερίδων σε μία και συγκεκριμένα σε εκείνη του ενός εκ των συζύγων που περιλαμβάνει τις περισσότερες κανονικές εγγραφές.

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα στο ΠΑΣΟΚ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ μοιάζει πλέον το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ, λίγες ημέρες πριν την εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος, καθώς χθες ο ιδρυτής της Αριστερής Πρωτοβουλίας εντός του κόμματος Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Με τις απειλές δεν νομιμοποιείται η νεοφιλελεύθερη πολιτική», εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο λέγοντας πως είναι αυθεντικός «εκπρόσωπος της προκρούστειας νεοφιλελεύθερης συνταγής των οίκων αξιολόγησης και των μνημονιακών λογικών», προσθέτοντας: ............


«...Tη δεκαετία του 'Α80, όταν το ΠΑΣΟΚ άλλαζε την ελληνική κοινωνία, προσέφερε τις υπηρεσίες του στο τότε ΚΚΕ Εσ. και αργότερα συνυπέγραφε με τον Συνασπισμό της Αριστεράς τη δίωξη του Ανδρέα Παπανδρέου»......

Πιο συγκεκριμένα και με αφορμή τον πόλεμο που έχει ανοίξει η κυβέρνηση με την ΑΔΕΔΥ για τη «λευκή» απεργία των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Παναγιωτακόπουλος χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσα κατά του κ. Μόσιαλου υποστηρίζοντας: «...Στόχος πλέον του φωστήρα της εξυγίανσης της οικονομικής και πολιτικής ζωής είναι η κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και η εγκαθίδρυση ενός αστυνομικού κράτους, όπου διά πυρός και σιδήρου θα υλοποιήσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα εξαθλιώνει τον λαό και θα ξεπουλά τον εναπομείναντα εθνικό πλούτο. Ως δικολάβος επαρχιακού ειρηνοδικείου στρεβλώνει ερμηνευτικά τις ανησυχίες της ΑΔΕΔΥ και μιλά για “λευκή απεργία”. Η φαιά προπαγάνδα επιδιώκει να κατασκευάσει εχθρούς ζητώντας εκ νέου ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού με σκοπό να διευκολυνθεί η λήψη αντιποίνων. Λησμονά ο κ. Μόσιαλος ότι η απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και συνεπώς δεν ασκείται με την άδεια της κυβερνητικής εξουσίας και των σκοπών της. Ξεχνά ο κ. καθηγητής και διορισμένος πολιτικός ότι ο συνδικαλισμός είναι πυλώνας της δημοκρατίας και όταν περιστείλεις τα δικαιώματά του, πριονίζεις το κλαδί όπου κάθεσαι. Προφανώς, θεωρεί ότι το καθήκον του είναι να εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως, να απειλεί συλλήβδην 700.000 Eλληνες πολίτες και εργαζόμενους και να ανακαλύπτει ως άλλος Σέρλοκ Χολμς λευκές απεργίες αλλά και το ότι “το Eλληνικό Δημόσιο δεν λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια”!».

«Υπάρχουν χιλιάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία δεν μπορούν να απολογούνται και για τις δικές του πολιτικές υπερβολές», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση.

BEST TV

Με αργούς ρυθμούς επιστρέφουν από τις διακοπές

Συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς βέβαια η επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα και αναμένεται να κορυφωθεί κυρίως προς το τέλος της εβδομάδας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έφυγαν για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου σε κοντινούς προορισμούς, αλλά ...ξέχασαν να επιστρέψουν.

Οι υπηρεσίες τροχαίας πάντως βρίσκονται σε .........

αυξημένη ετοιμότητα, σε όλη τη χώρα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Δυστυχώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Τροχαίας εκατοντάδες ήταν και φέτος οι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου που έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο.

Το τετραήμερο από 12 έως 15 Αυγούστου σε όλη την επικράτεια καταγράφηκαν 131 τροχαία ατυχήματα έναντι 191 το 2010. Όπως δείχνουν τα στοιχεία παρουσιάζεται μία μείωση της τάξης του 32%, ενώ όσον αφορά στους παθόντες από τα ατυχήματα αυτά καταγράφηκαν συνολικά 185 έναντι 254 το 2010.

Παράλληλα το ίδιο χρονικό διάστημα συγκροτήθηκαν από τις υπηρεσίες τροχαίας 1.966 συνεργεία με 4.339 αστυνομικούς, ενώ διατέθηκαν για την αστυνόμευση του οδικού δικτύου 2.155 περιπολικά και 190 δίκυκλα.
Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 102.599 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 5.052 παραβάσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η φετινή έξοδος των οχημάτων για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ήταν σημαντικά αυξημένη σε σχέση με το 2010, με τους εκδρομείς να εγκαταλείπουν άρον άρον τις μεγάλες πόλεις.

Ειδικότερα, εξήλθαν από την Αθήνα 170.082 οχήματα δια μέσου της ε.ο. Αθηνών-Λαμίας και 219.418 οχήματα δια μέσου της ε.ο. Αθηνών-Κορίνθου, ενώ από τη Θεσσαλονίκη εξήλθαν 212.000 αυτοκίνητα.

Τα νέα τέλη για τις άδειες κυνηγιού.

Τα τέλη έκδοσης αδειών κυνηγιού για το κυνηγετικό έτος 2011-2012 καθόρισε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενέργειας και Kλιματικής Aλλαγής με σχετική απόφαση.
Ειδικότερα για τους κυνηγούς αναγνωρισμένων συνεργαζόμενων με το ΥΠΕΚΑ κυνηγετικών συλλόγων τα τέλη καθορίζονται ως εξής:
Tοπικής άδειας κυνηγιού 10 ευρώ -
Περιφερειακής άδειας κυνηγιού 30 ευρώ -
Γενικής άδειας κυνηγιού 60 ευρώ.

Για τις δημόσια ελεγχόμενες κυνηγετικές ............

περιοχές η γενική άδεια κυνηγιoύ εκδίδεται από την τοπική δασική, αρχή με τα τέλη να καθορίζονται ως εξής:
α) μέχρι 15 μέρες 35 ευρώ,
β) μέχρι 2 μήνες 73 ευρώ,
γ) για ολόκληρη την κυνηγετική περίοδο 88 ευρώ.

Ανακοινώνονται έως 25 Αυγούστου οι Βάσεις σε ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

Έως τις 25 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του γγ του υπουργείου Βασίλη Κουλαϊδή στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Η πλειονότητα των τμημάτων που συγκεντρώνουν μεγάλη ζήτηση από τους υποψήφιους θα σημειώνουν φέτος αισθητή πτώση σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία.

Πάνω από 8.000 θέσεις σε δεκάδες ΤΕΙ θα ........

ανοίξουν τις εισόδους τους σε υποψηφίους με βαθμολογίες κάτω από 10.000 μόρια, ενώ αναμένεται ότι πάνω από 3.000 θέσεις θα μείνουν ακάλυπτες.

Τα υψηλόβαθμα τμήματα, όπως τα ιατρικά, οδοντιατρικά, φαρμακευτικά, πολυτεχνικά, νομικά, παιδαγωγικά και οικονομικά των δύο μεγάλων αστικών κέντρων και ακόμη περισσότερο της περιφέρειας θα χαμηλώσουν σημαντικά τις βάσεις εισαγωγής τους.

Ιδιαίτερα τα ιατρικά, οδοντιατρικά και φαρμακευτικά τμήματα αναμένεται να σημειώσουν αρκετά μεγάλη πτώση.

Ωστόσο, θα υπάρξει και άνοδος των βάσεων στα κεντρικά τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης με μεσαίες, χαμηλές έως και πολύ χαμηλές βαθμολογικές βάσεις κυρίως του 1ου και 3ου Επιστημονικού Πεδίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι βάσεις σαν τις περσινές που άρχιζαν από τα 868 μόρια σε ΤΕΙ του 4ου Επιστημονικού Πεδίου ή από 1.000 έως 1.164 μόρια σε ΤΕΙ του 2ου ή του 5ου Επιστημονικού Πεδίου δεν θα δούμε φέτος.

Παράλληλα, και ορισμένα τμήματα με ειδικά μαθήματα θα ακολουθήσουν αντίστροφη πορεία, σημειώνοντας άνοδο στις βάσεις εισαγωγής τους.

Video με τις αποδοκιμασίες στον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων Χρήστο Μαγκούφη

Επαναδημοσίευση με Video αυτή την φορά.

Είχε απορία αν τον έφτυναν ή έβρεχε...


Στο ετήσιο πανηγύρι στις 14 Αυγούστου που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου της Αγναντιάς του Δήμου Καλαμπάκας, μόλις πήρε το μικρόφωνο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Μαγκούφης ο κόσμος άρχισε να τον αποδοκιμάζει έντονα.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απτόητος συνέχισε ...........

και από το μικρόφωνο απευθυνόμενος στον κόσμο είπε «Το να μας αποδοκιμάζουν ακόμα και το να μας γιαουρτώνουν είναι σημάδια της Δημοκρατίας» δικαιολογώντας αυτήν την φράση τους συγκεντρωμένους ενώ συνέχισε λέγοντας πως «είναι φυσιολογικές οι όποιες διαμαρτυρίες αυτό τον καιρό από τους πολίτες που περνούν δύσκολες στιγμές και όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα.»

Στον επίλογο του χαιρετισμού του ο βουλευτής και παρά την παρατεταμένες αποδοκιμασίες είπε «Παρά τις όποιες διαμαρτυρίες σας εγώ σας αγαπώ».

Ο χαιρετισμός του κ. Μαγκούφη κράτησε περίπου δύο λεπτά και ήταν κάτω από τις συνεχείς αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων. Προς γενική έκπληξη των πάντων αντί να αποχωρήσει ο βουλευτής σήκωσε την παρέα του και… χόρεψε στην πίστα για περίπου μισή ώρα.

Δείτε το Video με τις αποδοκιμασίες



Ευχαριστούμε το Fatsimare magazine για το Video που μας έστειλε.

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Mαγκούφης είναι ο τραμπούκος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που τον Απρίλιο είχε χτυπήσει μια γυναίκα μέλος του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στα διόδια Αγ. Τριάδας στο Μώλο Φθιώτιδας κάνοντας θέατρο χειρίστου είδους ότι δήθεν ήθελε να πληρώσει διόδια. Δείτε θέμα εδώ και δείτε και εδώ


Απόψε και αύριο ειδική προβολή με τους Ιππείς της Πύλου στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών.

Ξεκινάνε απόψε οι έκτακτες προβολές της κινηματογραφικής Λέσχης Φιλιατρών στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών με την ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου Οι Ιππείς της Πύλου.
Πρόκειται για μια διήμερη έκτακτη προβολή (17 και 18 Αυγούστου) στην οποία θα συμμετέχει ζωντανά μαζί μας και ο ίδιος ο Νίκος Καλογερόπουλος όπου θα μας παρουσιάσει την ταινία του καθώς και ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης.

Η ώρα της εκδήλωσης θα είναι στις 21:30 στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών.

Λεπτομέρειες της ταινίας και trailer θα βρείτε πατώντας εδώ



Έρχονται μαύρες μέρες… Μας γύρισαν 50 χρόνια πίσω!

Με την πλάτη στον τοίχο, οι Ελληνες εργαζόμενοι αποδέχονται την εργασιακή ζούγκλα για να μη να μη χάσουν το μεροκάματο και βιώσουν τον εφιάλτη της ανεργίας, η οποία παρόλα αυτά τρέχει ασυγκράτητη.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο της ΓΣΕΕ που.......

συντάσσει την ετήσια μελέτη για την ελληνική οικονομία, η οποία θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Θεσσαλονίκης - η επίσημη ανεργία μετά το φθινόπωρο που θα ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος θα αγγίξει το 18% (πάνω από 900.000 άνεργοι) και μαζί με την «κρυφή» θα φτάσει το 23% -24% προσεγγίζοντας σύμφωνα με τους μελετητές τα υψηλά ποσοστά του 1961, την εποχή που οι Ελληνες έφευγαν μετανάστες.

Το 1961 οι άνεργοι ανέρχονταν στις 864.000 σε σύνολο εργατικού δυναμικού 3. 640.000 άτομα. Οσο για το 2012, προβλέπεται ότι η στατιστική ανεργία θα ξεπεράσει το 20% (1.150.000 άτομα). Αλλωστε πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι μία στις τρεις εταιρείες θα μειώσει το προσωπικό της, μία στις δύο δεν θα δώσει καθόλου αυξήσεις τους επόμενους 12 μήνες ενώ μία στις πέντε εταιρείες θα μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων.

Σήμερα κανείς δεν προσλαμβάνει, ένας στους 3 δεν ασφαλίζει το προσωπικό σε ορισμένους κλάδους όπως στον τουρισμό και την εστίαση ενώ χρησιμοποιούν δεκάδες τερτίπια για να μειώσουν τους μισθούς.

Στις τουριστικές επιχειρήσεις κανένας δεν πληρώνει, όλοι δίνουν στο ΙΚΑ πλασματικά στοιχεία ότι απασχολούν part time τον εργαζόμενο ενώ στην πραγματικότητα δουλεύει 10ωρα χωρίς ρεπό με την ελπίδα να πάρει μεγαλύτερες αποδοχές ή τον αφήνουν ανασφάλιστο.

Από τους 2.957 ελέγχους που διεξήχθησαν από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α) σε εστιατόρια - μπαρ - κλαμπ - καφετέριες - μεζεδοπωλεία - νυκτερινά κέντρα - ξενοδοχεία - τουριστικά λεωφορεία - θαλάσσια σπορ - εκμετάλλευση ομπρελοκαθισμάτων - τουριστικά γραφεία κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2011 επιβλήθηκαν πρόστιμα για μη καταχώρηση απασχολούμενων στο Ειδικό Βιβλίο δύο εκατομμύρια διακόσιες ενενήντα τρεις χιλιάδες και πεντακόσια ευρώ (2.293.500,00 €) με το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας να κυμαίνεται στο 35%.

Η εφαρμογή διπλάσιου προστίμου σε υπότροπους εργοδότες αποτελεί ένα ακόμα μέτρο για τη συμμόρφωση των παρανομούντων εργοδοτών.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο της ΓΣΕΕ με την ανεργία και τη μείωση μισθών και συντάξεων η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί έως και 8,9% (2009-2011) με αποτέλεσμα ο δείκτης σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας έναντι του μέσου όρου των 15 πιο ανεπτυγμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να μειωθεί από 84,5% (2009) σε 75,9%. Δηλαδή χάσαμε σε αγοραστική δύναμη ακριβώς ότι κερδίσαμε τα 10 προηγούμενα χρόνια με την ένταξη στην ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΟ
Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ γιατί γυρίζει την Ελλάδα 70 χρόνια πίσω.
ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στο παρελθόν.
ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα που δίνει σάρκα και οστά στο σύνθημα "Εμπρός Πίσω" του τηλεοπτικού Δημάρχου Κολοκοτρωνιτσίου Περίανδρου Πόπποτα (από το Καφέ της Χαράς)
ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα που εξαθλιώνει την Ελλάδα
ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα που ξαναζωντάνεψε την ημιτελειωμένη χούντα του 1973

Τα αποτελέσματα των χτεσινών αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ

Ξεκίνησαν χτες τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, και στους αγώνες που έγιναν σημειώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα (οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 23-24 Αυγούστου).

Αναλυτικά:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Κοπεγχάγη (Δανία)-Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 1-3

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) 1-1

Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 17/8

Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Γκενκ (Βέλγιο) 17/8

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Μάλμε (Σουηδία) 17/8

ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Τβέντε (Ολλανδία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 2-2

Άρσεναλ (Αγγλία)-Ουντινέζε (Ιταλία) 1-0

Λιόν (Γαλλία)-Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία) 3-1

Οντένσε (Δανία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 17/8

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ζυρίχη (Ελβετία) 17/8

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Πατήστε εδώ για τις Αθηναϊκές εφημερίδες.



Pierre de Fermat

Ο Pierre de Fermat γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1601 σε μία μικρή πόλη της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, την Beaumont-de-Lomange κοντά στη Toulouse . Ο πατέρας του ήταν πλούσιος έμπορος δερμάτων και δεύτερος πρόξενος(άρχοντας) της Beaumont-de-Lomange . Είχε έναν αδερφό και 2 αδερφές. Άφησε μόνο ένα γυιό που έγραψε βιβλία νομικής και εξέδωσε τις εργασίες του πατέρα του.
Το σπίτι του στην Beaumont-de-Lomange που.........

γεννήθηκε το οποίο αργότερα έγινε μουσείο .

Η Μόρφωση του

Ξεκίνησε από το πανεπιστήμιο της Toulouse πριν μετακομίσει στην όμορφη παραλιακή
πόλη Bordeaux το δεύτερο μισό του 1620. Εδώ ξεκίνησε τις πρώτες σοβαρές έρευνές του στα Μαθηματικά.

Όσο βρισκόταν στην Bordeaux το 1629 έδωσε ένα αντίγραφο της δικιάς του αναθεώρησης του Γεωμετρικού τόπου του Απολλώνιου επιπέδου σ’ έναν από τους εκεί μαθηματικούς. Στην Bordeaux είχε επαφές με τον Beaugrand και κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου παρήγαγε σημαντικό έργο στα maxima και minima τα οποία έδωσε στον Etienne d’Espagnet ο οποίος μοιράστηκε τα μαθηματικά του ενδιαφέροντα με τον Fermat. O Pierre δέχτηκε περισσότερη επιρροή από τον Vieta .
Μετά πήγε στη Orléans (πόλη νοτιοδυτικά του Παρισιού)όπου σπούδασε και πήρε πτυχίο Νομικής και ακολούθησε καριέρα ως δικαστικός και εργάστηκε για λογαριασμό της τοπικής κυβέρνησης, παίρνοντας τον τίτλο του συμβούλου στο Ανώτατο Δικαστήριο της Toulouse , θέση την οποία κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Tην περίοδο άλλαξε το όνομα του από Pierre Fermat σε Pierre de Fermat . Μιλούσε Λατινικά, Ελληνικά, Ιταλικά και Ισπανικά και επαινέθηκε για τα εδάφια που έγραψε σε πολλές γλώσσες, και έγινε περιζήτητος σε όσους ασχολούνταν με την διόρθωση Ελληνικών εδαφίων.
Συχνά έγραφε επιστολές προς γνωστούς μαθηματικούς της εποχής του στις οποίες εξέθετε τις απόψεις και αναλύσεις του πάνω σε μαθηματικά προβλήματα και ζητούσε την άποψη τους για την επιβεβαίωση των δικών του μεθόδων…Για αυτό τον λόγο, ότι δεν αποκάλυπτε δηλαδή τους υπολογισμούς του, προκαλούσε κάποια δυσαρέσκεια. Αυτό οδήγησε σε αντιπαραθέσεις με τους συγχρόνους του όπως τον Descartes και τον Wallis . Τέλος, ανέπτυξε στενή σχέση με τον Pascal .