Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Με εξαιρέσεις θα εφαρμοστεί η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στα είδη εστίασης

Η συζήτηση για τους φορολογικούς συντελεστές είναι στείρα και αδιέξοδη εάν δεν λύσουμε το ζήτημα του μηχανισμού είσπραξης και απόδοσης ΦΠΑ, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με παραγωγικούς φορείς και κοινωνικούς φορείς με βασικό θέμα συζήτησης το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει.

Τα πάντα συζητούνται γρήγορα και με καλές........

διαθέσεις και αποφασιστικότητα. Τίποτα όμως δεν αναστέλλεται, τίποτα δεν ανακόπτεται όσο διαρκεί η συζήτηση, πρόσθεσε. Αναφερόμενος στη μετάταξη του ΦΠΑ στον τομέα της εστίασης από 1η Σεπτεμβρίου από 13% στο 23% διευκρίνισε ότι ισχύει, αλλά θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις εξαγωγικού τουρισμού, ενώ επανεξετάζεται και εκεί όπου κυριαρχεί και η πώληση τροφίμων.

Ο κ. Βενιζέλος παραλλήλισε το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα με ένα νέο καθρέφτη που χρειάζεται η χώρα για να ξαναγνωριστεί με τον εαυτό της. «Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουμε να ξαναγνωριστούμε μεταξύ μας ως οικονομία, ως αγορά, ως κοινωνία, ως κράτος και ως προς τις σχέσεις κράτους και οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Βενιζέλος ήταν κατηγορηματικός ότι το θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις με στόχο τα πέντε δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους. Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο υπουργός 1,3 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και άλλα 3,3 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους. Η εφαρμογή του προγράμματος απαιτεί κόπο και απόλυτη διαφάνεια, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός, προσθέτοντας ότι κατά προτίμηση μπορεί να δοθεί έμφαση σε αποκρατικοποιήσεις που δεν επηρεάζονται από το χρηματιστήριο.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στόχος είναι να ανακοπεί η ύφεση και να αλλάξει το κλίμα για την ελληνική οικονομία. Εάν εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί θα είμαστε στους στόχους μας ή έστω εξαιρετικά κοντά στους στόχους μας, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, δίνοντας απάντηση και σε ερώτημα σχετικά με την αναγκαιότητα νέων μέτρων.

ΑΠΕ

Έλεγχοι του ΣΔΟΕ για ΙΧ αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, με ξένες πινακίδες, καθώς μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2011, κατά τον έλεγχο 272 οχημάτων διαπιστώθηκαν 142 παραβάσεις.

Για την προτεραιότητα που θα δώσει το ΣΔΟΕ στα ΙΧ αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες, ενημερώνει με έγγραφό του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ..........

ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και τις καταγγελίες της ότι στη Βόρεια Ελλάδα εταιρείες αναλαμβάνουν, με αγγελίες στο Ιντερνετ, να εκδώσουν βουλγαρικές πινακίδες σε ελληνικά οχήματα, με στόχο την αποφυγή των τελών κυκλοφορίας και όποια άλλη φορολογική επιβάρυνση.

Όπως μάλιστα έχει επισημάνει η βουλευτής, χρήση αυτής της πρακτικής γίνεται από πολλούς ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων, που αντικαθιστούν τις ελληνικές πινακίδες με Βουλγάρικες.

«Το μόνο που χρειάζεται είναι μια φωτοτυπία ταυτότητας, το ταμείο στο οποίο είναι ασφαλισμένος ο ιδιοκτήτης, από το οποίο ζητείται κάρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ιατρικής περίθαλψης. Στη συνέχεια γίνεται μεταβίβαση του αυτοκινήτου στη Βουλγαρία, όπου και παραδίδονται οι ελληνικές πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας και με τη σειρά της η βουλγαρική κυβέρνηση τα επιστρέφει στην Ελλάδα για να διαγραφεί το αυτοκίνητο από την Ελλάδα και να μην υπάρχει επιβάρυνση», έχει επισημάνει η κ. Κόλλια-Τσαρουχά, προσθέτοντας ότι ακόμη και αν ένα τέτοιο αυτοκίνητο εντοπιστεί από τις ελληνικές αρχές, ο ιδιοκτήτης μπορεί να καλέσει την εταιρεία που τον έχει απαλλάξει από τα ελληνικά τέλη κυκλοφορίας και ή θα του σταλεί κάποια απόδειξη, είτε θα βεβαιώσουν ότι ήταν εκεί πριν από κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ενημερώνει με το έγγραφο του ότι στο πρόγραμμα δράσης του ΣΔΟΕ για το 2011, δίδεται μεγάλη βαρύτητα στους ελέγχους διακίνησης (12.672 συνεργεία με μέσο όρο 7 ελέγχους ανά συνεργείο) εκ των οποίων μεγάλο μέρος αφορούν ελέγχους οχημάτων ιδιωτικής και δημοσίας χρήσεως, έλεγχοι που θα συνεχιστούν με «αμείωτο ενδιαφέρον και ένταση» από το ΣΔΟΕ.

ΑΠΕ

Live. Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου 22.8.2011

Πατήστε το Διαβάστε περισσότερα για να δείτε την συνεδρίαση και αν διαβάσετε τα θέματα που θα συζητηθούν











ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Επικύρωση πρακτικών 4ης, 5ης και 6ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αθανάσιου Πετράκου με θέμα «Θα προχωρήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην υποβολή πρότασης για δυο δημοπρατήρια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου;».
Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αθανάσιου Πετράκου με θέμα «Παράκαμψη Σπάρτης (Σκούρα – Πυρί)».
Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αθανάσιου Πετράκου με θέμα «Να μην δεχτούμε να μετατραπεί η Πελοπόννησος σε αποικιοκρατική ζώνη της Γερμανίας».
Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αθανάσιου Πετράκου με θέμα «Χορήγηση άδειας τεχνικής ανασυγκρότησης στην εταιρεία Λαρσινός Α.Ε. στη Βελιγοστή».
Η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο: «Λατομείο σχιστολιθικών πλακών, στη θέση ‘Βρωμονέρι – Λαζιά’ της Τ.Κ. Βιδιακίου ΔΕ Κοντοβαζαίνης του Δήμου Γορτυνίας της ΠΕ Αρκαδίας».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

Θέσπιση παγίων χορηγημάτων καθαριότητας για τις Υπηρεσίες της Π.Ε. Λακωνίας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο με τίτλο «Λειτουργία υφιστάμενης τουριστικής κατασκήνωσης (camping) με διακριτικό τίτλο «Πρώτη» Γ’ τάξης και δυναμικότητας 59 θέσεων (177 ατόμων) που σε εκτός σχεδίου περιοχή στη θέση «Γεφυράκι» ΤΚ Μαραθουπόλεως της Δ.Ε. Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας της Π.Ε. Μεσσηνίας».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 32 MW στη θέση Τημένιο Όρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Κατασκευή ανοιχτής λιμνοδεξαμενής και κλειστών υδατοδεξαμενών αντιπυρικής προστασίας στο Νομό Μεσσηνίας».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

Έγκριση παραχώρησης φρενομέτρου στο εργαστηριακό κέντρο Λουτρακίου.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δέδες.

Ορισμός εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Επιτροπή «Περί εγκατάστασης εκδιδομένων προσώπων με αμοιβή».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς.

Έγκριση πίστωσης για το έργο «Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού οδικού δικτύου Π.Ε. Αργολίδας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

Παραχώρηση χρήσης προωθητήρα Π.Ε. Αρκαδίας στον Δήμο Γορτυνίας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

Προμήθεια ασφαλτομίγματος για έκτακτες ανάγκες της Π.Ε. Αρκαδίας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.


Νάντια Γιαννακοπούλου: Να προστατευθεί η ποιότητας του ελαιόλαδου στις διατάξεις του Αγορανομικού Κώδικα

Η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση στον κόσμο στην παραγωγή ελαιόλαδου και καλύπτει το 16% της παγκόσμιας παραγωγής. Μάλιστα, το 80% της ελληνικής παραγωγής ελαιόλαδου ανήκει στην κορυφαία ποιότητα του εξαιρετικού παρθένου, οξύτητας μέχρι 0,8%, γεγονός που μας κατατάσσει στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών που παράγουν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Όμως στη χώρα μας, συναντάμε ένα .........

μοναδικό φαινόμενο, όπου στην εγχώρια αγορά καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες ανώνυμου και χύμα ελαιόλαδου παρά τυποποιημένου. Ενδεικτικά, συνολικά πωλούνται περί τους 35.000 τόνους τυποποιημένου ελαιολάδου, για τους οποίους καταβάλλονται φόροι κ.α., ενώ άλλοι 45.000 τόνοι διακινούνται χύμα. Αυτό σημαίνει από τη μια ότι υπάρχει μία τεράστια μαύρη αγορά, για την οποία δεν καταβάλλεται το σύνολο των φόρων και από την άλλη το προϊόν αυτό είναι και αμφιβόλου ποιότητας, αφού οι έρευνες που έχουν γίνει έχουν αποδείξει πως το χύμα ελαιόλαδο που διακινείται από «επιτήδειους αετονύχηδες» και όχι πραγματικούς παραγωγούς είναι κατά 68% εκτός προδιαγραφών, σύμφωνα με την ελληνική και την κοινοτική νομοθεσία. Η οικονομική διάσταση του παραεμπορίου είναι τεράστια, ενώ επιπλέον η διακίνηση χύμα ελαιόλαδου έχει απαγορευθεί και με κοινοτικό κανονισμό το 2002. Συνεπώς, αποτελεί υποχρέωση του κράτους να ελέγξει και να περιορίσει το φαινόμενο αυτό, για να προστατεύσει τόσο τον παραγωγό, όσο και τον καταναλωτή.

Με αφορμή την αναμόρφωση και απλοποίηση του Αγορανομικού Κώδικα που βρίσκεται σε διαβούλευση, η χρήση του «ανώνυμου» 17κιλου ιδίως τενεκέ, παραμένει πρωτεύον ζήτημα στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του παραεμπορίου ελαιόλαδου στην Ελλάδα. Η απαγόρευση της διακίνησης ελαιόλαδου στην παραπάνω συσκευασία που εφαρμόζεται από τον Νοέμβριο του 2003, είναι σαφές ότι δεν επέφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα όσον αφορά την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τον έλεγχο της ποιότητας στο συγκεκριμένο προϊόν. Αντίθετα, σε πολλές περιπτώσεις που νοθεύτηκε το προϊόν που διακινείται χύμα, δυσφήμησε το εθνικό μας προϊόν, τουλάχιστον στην εγχώρια αγορά. Το γεγονός αυτό, παραδέχονται πλέον όλοι, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιόλαδου, χαρακτηρίζοντας σε πρόσφατες δηλώσεις του τη διακίνηση του ελαιόλαδου σε 17κιλα δοχεία ως το βασικότερο πρόβλημα του κλάδου, μετά από 8 χρόνια ισχύος της παραπάνω απαγόρευσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι το τυποποιημένο ελαιόλαδο δεν νοθεύεται. Στην περίπτωση, όμως, αυτή είναι γνωστό το «υποκείμενο» της νοθείας και η Πολιτεία μπορεί να επιβάλει τις ανάλογες κυρώσεις. Η απαγόρευση διακίνησης ελαιόλαδου σε 17κιλα δοχεία όμως, κατέστησε απαγορευτική για μεμονωμένους παραγωγούς την απευθείας πώληση της σοδειάς τους σε πελάτες, γεγονός που πρέπει να αντιμετωπιστεί δίκαια. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

1. Τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση σχετικά με την καλύτερη προστασία της ποιότητας του ελαιόλαδου που διακινείται στην αγορά;

2. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να παρακολουθεί και να διεξάγει αποτελεσματικότερους ελέγχους στο σύνολο της αλυσίδας παραγωγής και εμπορίας ελαιόλαδου για τη διασφάλιση της ποιότητας του προϊόντος;


3. Προτίθεται η κυβέρνηση, ενόψει του νέου Αγορανομικού Κώδικα, να αναμορφώσει και το σύστημα ελέγχου, προκειμένου η εφαρμογή του να είναι πιο αποτελεσματική στην πράξη;

4. Προτίθεται η κυβέρνηση να ρυθμίσει την απευθείας πώληση από τους ελαιοπαραγωγούς, μόνο, του προϊόντος τους και συγχρόνως να προστατεύσει τον καταναλωτή για την ποιότητα του προϊόντος και με ποιο τρόπο;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Στο Radio 9 κατέληξε ο Γιάννης Παπαγιάννης. Έκανε την μεγάλη έκπληξη.

Στο Ράδιο 9 του Δ. Κοντομηνά καθημερινά από τις 2 έως τις 4 το μεσημέρι θα συνεχίσει τις εκπομπές του από την προσεχή Δευτέρα ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Real fm, με την φωνή του οποίου είχε πρωτοεκπέμψει το ραδιόφωνο του Ν. Χατζηνικολάου στις 17 Σεπτεμβρίου 2007.

Η συμφωνία έκλεισε σήμερα το μεσημέρι στο ..........

γραφείο του γνωστού επιχειρηματία στον πέμπτο όροφο του κτιρίου της Κάντζας παρουσία και του διευθυντή ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού Μάνου Κακλαμάνου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ξεκινά και το αποκαλυπτικό δελτίο στο EXTRA 3 που και για τα δύο του ευχόμαστε καλή επιτυχία!!

Best Tv

Όλο και πιο πολλοί νέοι στον πρωτογενή τομέα

Ισχυρή παραμένει η συμβολή του αγροτικού τομέα στην οικονομία της χώρας μας, ενώ αυξάνουν οι νέοι που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε για το ΙΣΤΑΜΕ η ερευνήτρια Μαρία Καλοφώνου.

Ήδη το ποσοστό των νέων αγροτών στη χώρα μας βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο της Ε.Ε. των 27.

Οι αγρότες κάτω από 35 χρόνων ξεπερνούν το 7% του ..........

συνόλου των απασχολουμένων στη γεωργία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat κατά τη δεκαετία του 2000-2009, σε όλη την Ευρώπη παρατηρήθηκε μείωση των απασχολουμένων στη γεωργία, ωστόσο η μείωση στην Ελλάδα ήταν σημαντικά μικρότερη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η γήρανση του αγροτικού πληθυσμού αποτελεί σήμερα ένα από τα βασικότερα προβλήματα της ελληνικής γεωργίας. Το γεγονός της προχωρημένης ηλικίας του συνόλου των γεωργών στη χώρα μας, αποτελεί τροχοπέδη για τη διάχυση τεχνογνωσίας, την υιοθέτηση νέων πρακτικών, την εφαρμογή καινοτομιών και την προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες συνθήκες στη διεθνή αγορά των γεωργικών προϊόντων.

Πιο αναλυτικά, στην Ελλάδα το ποσοστό των απασχολούμενων στη γεωργία μειώθηκε κατά 40,5% (από 23,9% το 1990 σε 17% το 2000), ποσοστό περίπου ίσο με αυτό της δεκαετίας του ’60 – μια περίοδο έντονης μείωσης του αγροτικού πληθυσμού και των απασχολούμενων στον αγροτικό τομέα λόγω της μετανάστευσης. Σχετικά με την ηλικιακή διάρθρωση των κατοίκων στις αγροτικές περιοχές, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 18,74% στις κυρίως αγροτικές περιοχές και το 16,7% στις ενδιάμεσες αγροτικές, έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 65 ετών. Ο αντίστοιχος δείκτης για τις αστικές περιοχές είναι 15,9%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πρώην ΕΣΥΕ (Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας), το ποσοστό των απασχολούμενων στον αγροτικό τομέα στις κυρίως αγροτικές περιοχές, ανέρχεται σε 29,3%. Όσον αφορά στην αναλογία των νέων που εισέρχεται στην αγορά εργασίας σε σχέση με τους γηραιότερους που αποχωρούν, στις κυρίως αγροτικές περιοχές διαμορφώνεται σε 1,02, ενώ στις αστικές περιοχές σε 0,94. Στοιχεία του 1997 του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, για το επίπεδο μόρφωσης στον πρωτογενή τομέα, δείχνουν ότι το 69,5% έχει απολυτήριο Δημοτικού, το 10,2% έχει τελειώσει μερικές τάξεις του Δημοτικού, το 4,1% δεν πήγε καθόλου σχολείο, το 7,6% έχει απολυτήριο τριών τάξεων της Μέσης Εκπαίδευσης, το 7,4% έχει απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης, το 0,7% έχει πτυχίο Ανώτερης Σχολής και μόλις το 0,5% έχει πτυχίο Ανωτάτων Σχολών.

Εντονότατο είναι το πρόβλημα της «διαδοχής», αφού η αναλογία των γεωργών ηλικίας μικρότερης των35 ετών, έναντι των γεωργών ηλικίας άνω των 55 ετών, βρίσκεται στο 0,13, αντικατοπτρίζοντας εύλογα το πρόβλημα γήρανσης, σε μια περίοδο που η γνώση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα.

Νίκος Λυμπερόπουλος: «Αποχωρώ στο τέλος της σεζόν»

Την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά το τέλος της σεζόν έχει πάρει ο Νίκος Λυμπερόπουλος, όπως δήλωσε στην εκπομπή της Nova «Superleague preview 2011/12».

Εκτός από τον διεθνή επιθετικό της ΑΕΚ, στην εκπομπή που θα παρουσιάζει ο Γιάννης Καραλής μίλησαν ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν, ο Σάκης Τσιώλης και ο Μιχάλης Σηφάκης.

«Είναι η τελευταία μου χρονιά στην ομάδα, ..........

αλλά υπάρχουν πολλά νεαρά παιδιά. Υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ελλάδα και δεν ξέρω αν ενδιαφέρει κάποιον το συγκεκριμένο θέμα για να αναπτυχθεί η κοινωνία μας. Αν πρώτα ο Θεός αγωνιστώ σε ένα Euro, είναι η κατάλληλη στιγμή να αποσυρθώ και να βοηθήσω από άλλο πόστο», δήλωσε ο Λυμπερόπουλος.

Sport FM

Κύπελλο Μεσσηνίας. Όλοι οι αγώνες της δεύτερης φάσης

Τον Ακρίτα Κορώνης αντιμετωπίζει η Εράνη Φιλιατρών την Κυριακή 28 Αυγούστου στον πρώτο της αγώνα στα Φιλιατρά από τους δυο στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας, ενω η Νίκη Πλάτης τον Αστέρα Βαλύρας το Σάββατο 27 Αυγούστου πάλι στα Φιλιατρά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του κυπέλλου Μεσσηνίας.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ (1ος αγώνας)
Σάββατο 27/08/11 ΩΡΑ 17:30

Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (1ος αγώνας)
Σάββατο 27/08/11 ΩΡΑ 17:30

ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ (1ος αγώνας)
Σάββατο 27/08/11 ΩΡΑ 17:30

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ (1ος αγώνας)
Σάββατο 27/08/11 ΩΡΑ 17:30

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ (1ος αγώνας)
Σάββατο 27/08/11 ΩΡΑ 17:30

Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ (1ος αγώνας)
Σάββατο 27/08/11 ΩΡΑ 17:30

ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ (1ος αγώνας)
Σάββατο 27/08/11 ΩΡΑ 17:30

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ (1ος αγώνας)
Σάββατο 27/08/11 ΩΡΑ 17:30

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (1ος αγώνας)
Κυριακή 28/08/11 ΩΡΑ 17:30

Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ (1ος αγώνας)
Κυριακή 28/08/11 ΩΡΑ 17:30

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (1ος αγώνας)
Κυριακή 28/08/11 ΩΡΑ 17:30

ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ (1ος αγώνας)
Κυριακή 28/08/11 ΩΡΑ 17:30

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ (1ος αγώνας)
Κυριακή 28/08/11 ΩΡΑ 17:30

Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ (1ος αγώνας)
Κυριακή 28/08/11 ΩΡΑ 17:30

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ (1ος αγώνας)
Κυριακή 28/08/11 ΩΡΑ 17:30

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ (1ος αγώνας)
ΓΗΠΕΔΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Με 1 - 0 κέρδισε η Εράνη την καλαμάτα στο χθεσινό φιλικό.

Με μια ακόμα νίκη συνεχίστηκε το σερί της Εράνης στα δυο πρώτα φιλικά παιχνίδια πυ έδωσε. Χθές στο δεύτερο της παιχνίδι κέρδισε με 1-0 την Καλαμάτα και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον αφού έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση κάτι που δείχνει πως θα είναι πολύ δυνατή στο νέο πρωτάθλημα.

Το φιλμ του αγώνα.......


Στο 38′ ο Δασκαλάκης έβγαλε την σέντρα, ο Αθανασόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά έδιωξε ο Αλεξανδρόπουλος σε κόρνερ.

Στο 42′ ο Μικελάτος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μπλέτσα και ο κ. Μπλάνας έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Γρηγορακάκης αλλά ο Λυμπερόπουλος απέκρουσε μένοντας έτσι το 0-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, έγιναν πολλές αλλαγές και από τους δύο τεχνικούς….
Στο 46′ ο Κουτσουρές εκτέλεσε το φάουλ, ο Μικελάτος έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κοψαχείλη σημειώνοντας το 0-1 όπου ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λυμπερόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Μπλέτσας, Κουρεντζής, Δασκαλάκης, Αθανασόπουλος, Σπανός, Ρουμπουλάκος, Κέρμαλης, http://www.blogger.com/img/blank.gifΚωστής, Καρατζανίδης. Έπαιξαν και οι: Κοψαχείλης, Δρούγας, Κωνσταντόπουλος, Δαμουράς, Μερκούρης, Τσιμικλής, Αγγελόπουλος, Λεονάρντο, Βεργόπουλος, Τσόπελας, Νικητόπουλος.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αλεξανδρόπουλος, Γρηγορακάκης, Σταύρος, Ντινιώτης, Μπαστακός, Κουτσουρές, Ανδριόπουλος, Καραχάλιος, Κόλλιας, Μικελάτος. Έπαιξαν και οι: Αθανασόπουλος, Κώτσος, Λυμπερόπουλος, Χρονόπουλος, Τριάντος, Ασημακόπουλος, Γεωργιόπουλος, Καραβίτης, Σταθόπουλος, Νικολόπουλος, Σταματογιαννόπουλος, Διαμαντόπουλος.

Εράνη Φιλιατρών

Αλλες φωτογραφίες

Ευχαριστούμε την φίλη αναγνώστρια για την παραχώρηση των φωτογραφιών.



ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ: Μεγάλη επιτυχία είχε η χθεσινή μουσική εκδήλωση της Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων στην πλατεία

Ο «Σύλλογος Φίλων Μουσικής και του Πολιτισμού» οργάνωσε & πρόσφερε σε όσους ήταν χθες στην πλατεία των Γαργαλιάνων μια πραγματικά αξέχαστη μουσική βραδιά.

Δεν υπήρχε άδεια καρέκλα και ελάχιστοι έφυγαν πριν το τέλος. Ήταν μια ποιοτική μουσική εκδήλωση που έγινε με σκοπό την ψυχαγωγία των Γαργαλιανιωτών αλλά και για την οικονομική ενίσχυση της Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων.

Όσοι τυχεροί ήμασταν εκεί απολαύσαμε .........

μια όμορφη μουσική βραδιά έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού από το παλιό συγκρότημα «ΚΥΤΤΑΡΟ».

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον μαέστρο Γ. Καλογερόπουλο, όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων και στο «Κύτταρο».

Οι Γαργαλιανιώτες ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα για ενίσχυση της Φιλαρμονικής μας. Πουλήθηκαν ΟΛΟΙ οι λαχνοί!!! Οι νεαροί της Φιλαρμονικής ντυμένοι με την στολή τους έκαναν πολύ καλή δουλειά, μπράβο τους!

Δείτε φωτογραφίες στο Gargalianoi.com

ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!! Κρέστενα: Δεν τον έθαβαν, γιατί ήταν αυτόχειρας

Τη σορό του αυτόχειρα, τελικά, δέχθηκε η εκκλησία του κοιμητηρίου του χωριού.

Η εκκλησία ήταν για αυτόν το δεύτερο σπίτι του. Χρόνια υπηρετούσε σαν νεωκόρος στην κεντρική εκκλησία του Καλλίκωμου Κρέστενας, ο 27χρονος Γιώργος.

Όμως, στο τελευταίο του ταξίδι, οι πόρτες του ..........

δεύτερου σπιτιού του ήταν κλειστές για αυτόν. Ήταν αυτόχειρας και για αυτό δεν επιτρεπόταν να γίνει η εξόδιος ακολουθία στον κεντρικό ναό του χωριού.

Κάποιος συμβούλεψε τους δικούς του, να επικαλεστούν ψυχολογικά προβλήματα. Μια τέτοια σκέψη, όμως δεν είχε περάσει από το μυαλό τους, ούτε ήθελαν να αμαυρώσουν τη μνήμη του. Τη σορό του αυτόχειρα, τελικά, δέχθηκε η εκκλησία του κοιμητηρίου του χωριού.

Και η τραγική αυλαία έπεσε με δραματικό τρόπο. Καμπάνα για να σημάνει την εξόδιο ακολουθία του Γιώργου δεν υπήρχε. Και αυτό, γιατί, ο ίδιος για να την προστατέψει από τα άπληστα χέρια ιερόσυλων, τη φύλαγε μες στο ίδιο του το σπίτι, κάτω από το κρεβάτι του!

Έτρεξαν οι συγγενείς και την έφεραν. Κι όταν η καμπάνα πήρε τη θέση της στο καμπαναριό, η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε τελικά, και όλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 27χρονο.

The best

ΣΧΟΛΙΟ
Κάποια τραγιά, έχουν δει τις εκκλησίες που έχουν τοποθετηθεί ως τσιφλίκια τους, ως ιδιοκτησία τους κλπ κλπ. Ο Ιερώνυμος τι κάνει γι αυτές τις περιπτώσεις;

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ Η Ν.Δ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ...

ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ!

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΟ ΑΠΟ ΤIΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το σκεπτικό του προέδρου της Ν.Δ. Επέλεξε για υποψήφιο πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου τον δήμαρχο Καλαμάτας Π.Νίκα.
Σίγουρα η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη θα..........

υποστεί άλλη μια μεγάλη ήττα και μάλιστα στην γαλάζια Πελοπόννησο. Τ
ώρα αν στηρίξουμε τον αντίπαλο του Νίκα θα φταίμε εμείς; Αχ ρε πρόεδρε στα λέγαμε τότε με τον Τατούλη αλλά δεν μας άκουσες αλλά και τώρα τα ίδια. Τελικά θα είναι χειρότερο το βατερλό με Νίκα!

Δημοτικό Σαφάρι

Φορολογικός «Καλλικράτης» με λουκέτο σε 213 εφορίες

«ΛΟΥΚΕΤΟ» σε 213 εφορίες προβλέπει το σχέδιο της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Στόχος είναι: από τις 288 εφορίες, που λειτουργούν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, να μείνουν μόλις 75. Κάποιες βέβαια θα συγχωνευτούν.

Στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, θα λειτουργεί μία εφορία σε κάθε νομαρχιακό διαμέρισμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζονται οι ..........

επιτελείς στην πλατεία Συντάγματος: 20 ΔΟΥ θα λειτουργούν στον νομό Αττικής, 6 ΔΟΥ στον νομό Θεσσαλονίκης και 49 εφορίες στην υπόλοιπη χώρα. Οι προς συγχώνευση ΔΟΥ, στη συντριπτική τους πλειονότητα, εισπράττουν ετησίως κάτω από 10 εκατ. ευρώ και συνολικά περίπου 400 εκατ. ευρώ. Μόλις το 1,2% των συνολικών εσόδων των ΔΟΥ, γεγονός που καταδεικνύει τις στρεβλώσεις στη διάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Ειδικότερα, σε σύνολο 36 δισ. ευρώ από φορολογικά έσοδα για το έτος 2010: τα 22,77 δισ. ευρώ εισπράχθηκαν από 20 ΔΟΥ, ενώ τα έσοδα 78 ΔΟΥ περιορίστηκαν σε 464 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του νομού Ηλείας, όπου λειτουργούν σήμερα οκτώ ΔΟΥ. Από τα στοιχεία του 2010, προκύπτει ότι οι πέντε μικρότερες ΔΟΥ του νομού (Ζαχάρω, Γαστούνη, Βάρδα, Ανδρίτσαινα, Κρέστενα) εισέπραξαν συνολικά 29,4 εκατ. ευρώ, ενώ η ΔΟΥ Πύργου εισέπραξε 63,1 εκατ. ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο από το σύνολο των πέντε μικρών ΔΟΥ.

Ανάλογο παράδειγμα αποτελεί ο νομός Ηρακλείου, όπου οι ΔΟΥ Α’ και Β’ Ηρακλείου εισέπραξαν συνολικά 419 εκατ. ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες πέντε ΔΟΥ του νομού εισέπραξαν συνολικά 75 εκατ. ευρώ. Από τα 75 εκατ. ευρώ τα 39,3 εκατ. ευρώ εισπράττονται από τη ΔΟΥ Χερσονήσου. Στον νομό Εύβοιας, η κατάσταση είναι παρόμοια. Σε σύνολο 262 εκατ. ευρώ για το 2010, τα 194,6 εκατ. ευρώ εισπράχθηκαν από τη ΔΟΥ Χαλκίδας. Οι υπόλοιπες τέσσερις ΔΟΥ του νομού εισέπραξαν συνολικά 68 εκατ. ευρώ, οι οποίες παρά το χαμηλό επίπεδο εσόδων έχουν χαρακτηριστεί ΔΟΥ Α’ τάξης και λειτουργούν σε επίπεδο Διεύθυνσης.

ΣΧΟΛΙΟ
Η ΔΟΥ Φιλιατρών έχει λιγότερα έσοδα από την ΔΟΥ Καλαμάτας και Κυπαρισσίας;;;;
Είναι μια ΔΟΥ σε περιοχή με αγροτική οικονομία που συμβάλει στον Εθνικό κορβανά σε σχέση με της Κυπαρισσίας και άλλων.
Τα στοιχεία εσόδων ανα ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα μπορούν να τα δώσουν στην Δημοσιότητα για να δούμε επιτέλους πόσο μας δουλεύουν οι του οικονομικού Επιτελείου.
Είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ να περιορίσουν την φοροδιαφυγή αλλά ικανότατοι στο να βάζουν λουκέτα σε υπηρεσίες.

Απεργία για τις 8-9 Σεπτεμβρίου κήρυξε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Πανελλαδική απεργία των γιατρών όλων των κλάδων κηρύσσει για τις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, με την έναρξη της ΔΕΘ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας στη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Σε έκτακτη γενική του συνέλευση, το περασμένο ..........

Σάββατο, ο Σύλλογος απέρριψε «στο σύνολό του το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΕΟΠΠΥ, ως απαράδεκτο και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια του Έλληνα Ιατρού και του Ιατρικού έργου».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κάλεσε τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας που έχουν επεξεργαστεί τις σχετικές με την αποζημίωση των γιατρών προτάσεις, στο πλαίσιο του ΕΟΠΠΥ, να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου και να το επανεξετάσουν βάσει των προτάσεων του ιατρικού κόσμου.

Η γενική συνέλευση των προέδρων και των εκπροσώπων των ιατρικών συλλόγων της χώρας εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο του ΠΙΣ να καταρτίσει με εμπειρογνώνονες τεκμηριωμένη και κοστολογημένη πρόταση για τη Γενική Συλλογική Σύμβαση Απασχόλησηςε και Αμοιβών με τον ΕΟΠΠΥ σύμφωνα με τις προτάσεις των γιατρών.

Έρχεται το "πακέτο" με όλες τις έκτακτες εισφορές

Επισπεύδει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν "πακέτο" όλες τις έκτακτες εισφορές που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, του υπουργείου Οικονομικών.

Το εκκαθαριστικό θα περιλαμβάνει την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, την εισφορά στους ιδιοκτήτες ΙΧ άνω των 1.929 κ. εκ. και το τέλος στους φορολογούμενους που έχουν σκάφη και πισίνες.

Την εγκύκλιο, με βάση την οποία θα αρχίσουν να ........

στέλνονται από το τέλος του μήνα τα σημειώματα της έκτακτης εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης που θα κλιμακώνεται από το 1% έως και το 5% για το σύνολο του εισοδήματος, για όσους δηλώνουν άνω των 12.000 ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο οικονομικών.

Όλοι οι φορολογούμενοι που με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση είχαν πέρυσι εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ θα πληρώσουν εισφορά από 1% μέχρι και 4% ανάλογα με το ύψους του εισοδήματός τους.

H εισφορά ορίζεται σε 1% για συνολικό καθαρό εισόδημα από 12.001 μέχρι 20.000 ευρώ, σε 2% για εισόδημα από 20.001 μέχρι 50.000 ευρώ, σε 3% για εισόδημα από 50.001 μέχρι 100.000 ευρώ και σε 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

Από την επιβολή της έκτακτης εισφοράς εξαιρούνται:

- αποζημιώσεις λόγω διακοπής εργασιακής σχέσης

- οι εφάπαξ παροχές ταμείων πρόνοιας και ασφαλιστικών οργανισμών, τα εφάπαξ βοηθήματα δημοσίων υπαλλήλων

- οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και όσοι λαμβάνουν κατά την χρήση 2011 επίδομα ανεργίας, έστω κι αν κατά την χρήση 2010 είχαν εισόδημα, εφόσον δεν έχουν κατά τον χρόνο της βεβαίωσης πραγματικά εισοδήματα.

Επειδή οι παραπάνω προϋποθέσεις δεν είναι δυνατό να εξευρεθούν από τα στοιχεία που επεξεργάζεται η ΓΓΠΣ, προκειμένου οι φορολογούμενοι αυτοί να εξαιρεθούν από την καταβολή της ειδικής εισφοράς, μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος θα υποβάλουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. αίτηση για νέα εκκαθάριση, με τη βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του, ως μακροχρόνια άνεργοι ή ότι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και με υπεύθυνη δήλωση ότι δεν αποκτούν πραγματικά εισοδήματα.

Το ποσό της οφειλής βεβαιώνεται συνολικά και καταβάλλεται σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες, η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση και η καθεμία από τις επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη αντίστοιχα.

Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 300 ευρώ, εκτός της τελευταίας.

Μαζί με το σημείωμα της ειδικής εισφοράς, θα πληρωθεί και το τέλος επιτηδεύματος των ελεύθερων επαγγελματιών ύψους 300 ευρώ για τη χρήση του 2010. Από το τέλος εξαιρούνται μόνο:

- Νέοι αυτοαπασχολούμενοι που δεν έχουν συμπληρώσει 5 έτη άσκησης επαγγέλματος.

- Όσοι βρίσκονται μέχρι και 3 έτη πριν τη συνταξιοδότησή τους, εφόσον είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 62 ετών.

- Οι κάτοικοι χωριών με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων και νησιών με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.

Τέλος, θα αποσταλούν ειδοποιητήρια για την καταβολή έκτακτων εισφορών, για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κυβισμό άνω των 1929 κυβικών εκατοστών και παλαιότητα μέχρι 10 ετών, οι κάτοχοι σκαφών αναψυχής μήκους άνω των 6 μέτρων καθώς και όλοι όσοι κατέχουν πισίνες. Το ποσό της εισφοράς θα αντιστοιχεί στο 5% της τεκμαρτής δαπάνης.

Από σήμερα το αποκαλυπτικό δελτίο του Γιάννη Παπαγιάνη από το Extra Channel 3 στο Ράδιο Νίκη 964

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS.

Μια νέα συνεργασία ξεκινά από σήμερα το βράδυ το Ράδιο Νίκη 96,4 με τον Extra Channel 3 όπου μέσω της συνχότητας του Ράδιο Νίκη θα μεταδίδεται ραδιοφωνικά η εκπομπή του Γιάννη Παπαγιάννη "Αποκαλυπτικό Δελτίο" από το extra 3 της Αθήνας.

Η συνεργασία που έχει ήδη με τον ........

Real FM συνεχίζεται κανονικά.

22 Αυγούστου: μεγάλο λαϊκό πανηγύρι στο δάσος της Ευαγγελίστριας Βάλτας

Και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάλτας διοργανώνει μεγάλο λαϊκό πανηγύρι στο δάσος της Ευαγγελίστριας, απόψε το βράδυ 22 Αυγούστου, αμέσως μετά το τέλος του εσπερινού που θα αρχίσει στις 7:00μμ, με τη συμμετοχή λαϊκής ορχήστρας.

Θα σερβίρεται κρύα μπύρα και η ...........

παραδοσιακή "γουρνοπούλα" σε ένα περιβάλλον μοναδικής ομορφιάς που αξίζει να επισκεφθείτε.

Πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης εδώ.

Blog Βάλτα Τριφυλίας

ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΠΑΜΠΑΝΙΕΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ MEGA!

Ένα τρελό non stop party ξεκίνησε από χθες στη βίλα του Γιάννη Παπαγιάννη στα Εξάρχεια, όταν άρχισε να διαψεύδεται η είδηση του Mega που ήθελε τον ατρόμητο πρωθυπουργό μας, να μην δίνει την παραδοσιακή ομιλία... στη διάρκεια της ΔΕΘ.

Ο Παπατζόν που δηλώνει αποφασισμένος να κλείσει το Mega, όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο πιστευτός, αν σκεφθείς τι έχει συμβεί στο κανάλι αυτό το καλοκαίρι, όπου κατρακυλούν τα νούμερα με ιλιγγιώδη ταχύτητα ενώ την ίδια στιγμή εκσφενδονίζονται-κακώς κατά τη γνώμη μας-γιαούρτια σ έναν άνθρωπο (τον Πρετεντέρη) που και άποψη έχει και καλλιεργημένος είναι.

Λοιπόν δεν πρόκειται να μας αιφνιδιάσει το γεγονός αν ........

τελικά ο Παπαγιάννης καταφέρει να κλείσει το Mega η του προξενήσει σοβαρή ζημιά στο προφίλ του.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένα blog έχει παρέμβει καταλυτικά στις πρόσφατες εξελίξεις του τόπου.

Ήταν το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» και κάποια άλλοι ανεξάρτητοι διαδικτυακοί τόποι εκείνοι που υποστήριξαν σθεναρά τη υποψηφιότητα- του δεν χρωστάω τίποτε σε κανέναν-Παπανδρέου κόντρα στον Βενιζέλο.

Αν πούμε, με ελάχιστη δόση υπερβολής, ότι εμείς καθαρίσαμε για τονποδηλάτη Γιωργάκη και στο τέλος πήραμε τα απίδια μας, δεν θα πέσουμε έξω.

Oλοι ενθυμούνται τους απανωτούς οργασμούς του Βενιζελικού Μega με τον σημερινό αντιπρόεδρο.

Όλοι γελάμε με την σημερινή κατάντια της συγκυβέρνησης Βενιζέλου-ΔΟΛ, με τους δημοσιογράφους του ΔΟΛ (Άγγ. Κωβαίο, Δημ. Κρουστάλλη, Λώρη Κέζα, Στ. Ψυχάρη κλπ) να αγωνίζονται με τη δίψα των αντικαθεστωτικών ανταρτών στη Λιβύη, για την επιβίωση του αντιπροέδρου , ο οποίος αφού έκανε την γκάφα με τους Φινλανδούς γράφει επιστολές στους Ευρωπαίους και τους εκλιπαρεί να συμμαζέψουν τις καταστροφικές συνέπειες του ερασιτεχνισμού του.

Είναι φυσικό μια και το σύστημα δεν γουστάρει ΜΜΕ που δεν ελέγχει .

Όταν είχα πρωτοσυναντήσει τον Παπανδρέου στη Πάρο του είχα επισημάνει τον βρώμικο ρόλο που έπαιζαν επί Καραμανλή, του αργόσυρτου, οι χορηγίες –για παράδειγμα- του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του ΟΠΑΠ στο διαδίκτυο.

Ο Γιώργος συμφώνησε απόλυτα, για να κάνει ακριβώς τα ίδια όταν έγινε πρωθυπουργός.

Χρησιμοποίησε τον ΟΠΑΠ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο-όπως και ο προκάτοχός του-με αποτέλεσμα οι αντισυστημικές φωνές να είμαστε πάλι στην απέξω, ανεξάρτητα από τις επισκεψιμότητές μας.

Σ αυτό προσθέτω και το κωλομπαρίστικο παιγνίδι κάποιων διαφημιστικών εταιρειών, από εκείνες τις ανυπόληπτες που νταλαβερίζονται με το Alter , αλλά και κάποια συγεκριμένη που ανήκει σ ένα δημοσιοσχεσίτη μεγαλοδιαφημιστή τον οποίο φυλάνε 15 γορίλες (σε σχήμα ομπρέλας) όταν βγαίνει έξω από τη βίλα του της Κηφισιάς.

Ότι κι αν κάνουν όμως θα τους συντρίψουμε.

Οι ανεξάρτητες φωνές του διαδικτύου θα βάλουν λουκέτο στις φυλλάδες των νταβατζήδων οι οποίοι αφού έσπευσαν στα Λονδίνα να κάνουν τα ευρώ τους λίρες, εκβιάζουν την επιστροφή στην υποτιμημένη δραχμή.

Κι αυτό για να διασώσουν τα κανάλια τους-υπάρχοντα και νέα που έχουν στα σκαριά- μια και τα έντυπά τους θα είναι χρήσιμα για τύλιγμα ψαριών στην ιχθυόσκαλα.

Οι μουσικές από τη βίλα του Παπαγιάννη στα Εξάρχεια και η σαμπάνια που ρέει άφθονη, αρχίζουν να μεθάνε τους κατοίκους αυτής της πόλης που αυτό το Φθινόπωρο είναι αποφασισμένοι να καταλάβουν την εξουσία, τίποτε λιγότερο.

Ο λαός στην εξουσία, θα γίνει πράξη και Γαία πυρί μειχθήτω…

Κουρδιστό Πορτοκάλι
Μέσω του BEST TV


Μια πολυ όμορφη μουσική βραδυά μας προσέφεραν στην πλατεία των Φιλιατρών το Φιλιατρινό μουσικό Group "Παραβάτες"

Μια όμορφη μουσική βραδιά χάρισαν προχθές το Σάββατο το μουσικό γκρουπάκι από τα Φιλιατρά "παραβάτες" που τραγούδησαν στην πλατεία των Φιλιατρών παλίες λαϊκές επιτυχίες.

Στόχος των παιδιών ήταν να βοηθήσουνε (με τον τρόπο που μπορούν) τα καταστήματα της πλατείας να έχουν κόσμο αλλά και να τους διασκεδάσουν. Μπορεί να μην είναι επαγγελματίες αλλά αυτό τον στόχο που είχαν τον πέτυχαν και με το παραπάνω μάλιστα.
Και μόνο για τα κίνητρα τους αξίζουν θερμά .........

συγχαρητήρια γιατί κατάφεραν μόνοι τους με μηδενική επιχορήγηση από τον Δήμο μια πολύ όμορφη εκδήλωση. Και λέμε με μηδενική οικονομική στήριξη του Δήμου γιατί τα παιδιά αυτά είχαν εκδώσει λαχνούς του ενός ευρώ για να μπορέσουν να πληρώσουν την εξέδρα για την οποία ο Δήμος αρχικά είχε ζητήσει 400(!!!!!!!) ευρώ (φαίνεται τόσα τους έλειπαν) και μετά κατέβηκαν στα 150.
Βέβαια αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο θα αναφερθούμε σε επόμενη δημοσίευση μας όπου θα πέσει σχετικό ταρακούνημα..... Στην ώρα του όμως.

Τα υπόλοιπα..... σε επόμενη δημοσίευση.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ... Καλημέρα στην Υπεύθυνη πολιτιστικών του Δήμου Τριφυλίας κ. Βιβή Παντελάκη.....

Το σημαντικότερο για την ώρα είναι να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά για την όμορφη βραδιά που μας πρόσφεραν το Σάββατο το βράδυ και να ξέρουν ότι όσο βρίσκουν κλειστές τις πόρτες (απο οικονομικής πλευράς εννοούμε) κάποιων καρεκλοκένταυρων στο πλάι τους θα είναι οι πολίτες. Να μην το βάζουν κάτω, και να συνεχίσουν μπροστά.

Τα ονόματα των παιδιών που αποτελούν το group "Παραβάτες" είναι:

Γιάννης Καυκάς (μπουζούκι,φωνή)
Μπάμπης Σουρέτης (μπαγλαμά,φωνή)
Αναστάσης Σταματόπουλος(ηλ.κιθάρα,Μπάσο)
Φώτης Σουρέτης (ηλ.κιθάρα)
Θανάσης Νεοφύτου(ακορντεόν)
Τάκης Καυκάς(Ντράμς)
Ιωάννα Χρονοπούλου(πλήκτρα)
Χριστίνα Μιχαλακοπούλου(φωνή)

Κεραυνός Καλαμάτας - Νικη Πλάτης 0 - 5. Τον διέσυρε!!!!

Με το ευρύτατο 5-0 η Νίκη Πλάτης κέρδισε τον κεραυνό Καλαμάτας στον εκτός έδρας αγώνα τους για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Τα γκολ πέτυχαν οι Κοτσιράς, Αντωνόπουλος, Βλασσόπουλος, Στριμπάκος, Γεωργακόπουλος

Τον αγώνα σημάδεψε ο τραυματισμός του αρχηγού της ομάδας ..........

Παναγιώτη Κοτσιρά ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και τις επόμενες ημέρες θα μάθουμε το μέγεθος της ζημιάς καθώς και πόσο καιρό θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων.

Η σύνθεση για την Νίκη Πλάτης
Αδαμόπουλος , Σάμπαλης Κ. , Σάμπαλης Γ., Πλέσσας, Τζόρβας, Αντωνόπουλος, Βλασσοπουλος, Μπακούρος, Γεωργακόπουλος, Κοτσιράς, Κωνσταντόπουλος

Τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα παιχνίδια

Καλλιθέα – Μεθώνη 2-1

Πανιώνιος – Χώρα 3-0

Αιθαία – Άμφεια 1-5

Πανευαϊκός – Ολυμπιακός Ανάληψης 0-0 (0-3 πεν.)

Θύελλα Χαρακοπιού – Ανδρούσα 3-2

Μάνεσι – Ασπρόχωμα 0-2

Δώριο – Αστέρας Μικρομάνης 2-1

Ενωμένα Σωματεία – Αίαντας Καλαμάτας 0-3

Κεραυνός – Νίκη Πλάτης 0-5

Εξτρατεία καθαρισμού του ΣΚΑΙ σε ολη την Ελλάδα.

Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Alpha Bank και τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα, διοργανώνουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Εκτός από τα προγραμματισμένα σημεία καθαρισμού της εκστρατείας του ΣΚΑΪ, προτρέπουμε τους ακροατές να οργανωθούν σε ομάδες για τον καθαρισμό της περιοχής τους. Οικογένειες, συγγενείς, φίλοι, γείτονες μπορούν να οργανώσουν μικρούς τοπικούς καθαρισμούς.

Επικοινωνούν με το kathariellada.skai.gr, ή το τηλέφωνο 210-4800095, και δηλώνουν την ..........

περιοχή που θα καθαρίσουν. Ο ΣΚΑΪ θα προβάλλει και θα γνωστοποιήσει τη δράση τους.
Το πρόγραμμα καθαρισμών για τις 27 Αυγούστου έχει ως εξής:

Πειραιάς – Κονώνεια Τείχη
Ξάνθη – Παραλία Μαγγάνων στο Δέλτα του Νέστου – 3ο Πρόγραμμα Ξάνθης 94.6
Σκάλα Λακωνίας / Παραλία Έλους – FLY FM 89.7
Καλαμάτα – Παραλία Καλαμάτας – Ράδιο Μεσσήνη 93.0
Σημείο συναντησης το Κτήριο του Λιμεναρχείου Καλαμάτας στις 10.00 π.μ.

Ο έβδομος καθαρισμός της Αττικής γίνεται το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 10 το πρωί στα Κονώνεια Τείχη στον Πειραιά.
Θα καθαρίσουμε το χώρο στο σημείο των τειχών με την ονομασία Σταυρός (Μνημείο του Αφανούς Ναύτη).
Η δράση γίνεται σε συνεργασία του Σκάι με το δήμο Πειραιά.


Αυτενέργειες πολιτών
Στις 27 Αυγούστου θα πραγματοποιήσουν καθαρισμούς οι παρακάτω δήμοι, οργανώσεις πολιτών και σύλλογοι:

1. Συνεργεία του δήμου Νίκαιας Αγ. Ιωάννη - Ρέντη, καθαρίζουν σκουπίδια στην γέφυρα της Πέτρου Ράλλη & Κηφισού.

Σημείο συνάντησης: Γέφυρα Πέτρου Ράλλη & Κηφισού


2. Συνεργεία του δήμου Περιστερίου καθαρίζουν την γέφυρα επί της Κηφισού και Καβάλας (στο ρεύμα της καθόδου)


3. Συνεργεία του δήμου Ελληνικού θα καθαρίσουν σκουπίδια από την παραλία του Αγ. Κοσμά έως το εκκλησάκι του Αγ. Αλεξάνδρου και το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοϊας.

Σημείο συνάντησης: Ελεύθερη παραλία Αγ. Κοσμά


4. Συνεργεία του δήμου Αλίμου καθαρίζουν τα παρτέρια δεξιά και αριστερά της παραλιακής από σκουπίδια.

Σημείο συνάντησης: Όστρια


5. Η Οικολογική Πρωτοβουλία Λευκάδας καθαρίζει από σκουπίδια την είσοδο της πόλης, στο Κάστρο Λευκάδας.

Σημείο συνάντησης: Κάστρο Λευκάδας

6. Συνεργεία του δήμου Σαλαμίνας θα καθαρίσουν το δάσος Φανερωμένης από σκουπίδια.

Σημείο συνάντησης: Κατασκηνώσεις ΧΑΝ (Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων)

Μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού του ΣΚΑΪ και της ALPHA BANK
ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ
«Καθαρίζουμε την Ελλάδα»
ΣΚΑΪ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΕΟ Τρίπολης - Καλαμάτας

Aύριο Την Τρίτη 23-8-2011 και ώρα 06:00, θα γίνει μετακίνηση συρμού, από το 57,7 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας ( κόμβος Αλλαγής ) έως το 40,5 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας ( κόμβος Χωρεμίου ) και ακολούθως προς Α.Η.Σ. Μεγαλόπολης μέσω της Επαρχιακής Οδού προς Δημοτικό Διαμέρισμα Χωρεμίου.
Ο ειδικός συρμός είναι διαστάσεων, μήκους 105,90 μέτρων, πλάτους 6,04 μέτρων και ύψους 5,245 μέτρων, ενώ κατά την κίνηση του καταλαμβάνει και τα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, ο χρόνος που απαιτείται για την ......

διέλευση του, όπως αυτός εκτιμήθηκε από προηγούμενη διέλευση ιδίου συρμού, θα είναι πολύωρος καθώς η ταχύτητα με την οποία κινείται ο συρμός, δεν ξεπερνά τα πέντε (5) χλμ/ώρα.
Για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς και των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, το Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας, θα εκτρέπει την κυκλοφορία των Ι.Χ. επιβατηγών αυτοκινήτων, που κινούνται στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Καλαμάτας από έξοδο του Ν.Α.Α.Τ. ( διασταύρωση Λεονταρίου - Λεοντάρι - Δυρράχι - Πολλιανή - Θουρία και αντίστροφα ).

Σε όλο το μήκος της διαδρομής, θα υπάρχει κατάλληλη σήμανση καθώς και τροχονόμοι για την ενημέρωση και καθοδήγηση των οδηγών.
Επιπλέον, για τα φορτηγά και λεωφορεία, θα υπάρχει ενημέρωση, ότι κατά την κίνηση του συρμού, θα διακόπτεται η κυκλοφορία τους, στο 57,7 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας ( κόμβος Αλλαγής ) και στο 40,5 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας ( έξοδος Ν.Α.Α.Τ. ).

Η κυκλοφορία των οχημάτων βαρέου τύπου, θα γίνεται εκ' περιτροπής, από Τρίπολη προς Καλαμάτα και αντιστρόφως, όταν ο ειδικός συρμός θα πραγματοποιεί στάση σε προκαθορισμένα από το Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης σημεία.
Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε, ότι τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων και εύφλεκτων υλικών που κινούνται προς Καλαμάτα, θα σταθμεύονται προσωρινά στο Σταθμό Διοδίων Λεονταρίου, επί του Ν.Α.Α.Τ. και θα επιτρέπεται η κυκλοφορία τους ,όταν ο ειδικός συρμός θα πραγματοποιεί στάση σε προκαθορισμένα από το Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης σημεία.

Η κίνηση του συρμού γίνεται, με την υπ' αριθ. 704 από 11-8-2011 έγκριση μεταφοράς, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Οι οδηγοί που θα κάνουν χρήση των ανωτέρω οδών, την Τρίτη (23-8-2011), παρακαλούνται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του Τμήματος Τροχαίας Τρίπολης.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων για το κλεισιμο ΕΘΙΑΓΕ Καλαμάτας και ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα σε Φιλιατρά και Κυπαρισσία

Δεν αποτελούν είδηση για την ελληνική κοινωνία οι πολυάριθμοι δημόσιοι οργανισμοί με πολυμελή διοικητικά συμβούλια, υψηλά αμειβόμενα και χωρίς σε πολλές περιπτώσεις να παράγουν έργο. Υποχρέωση της πολιτείας είναι να συμμαζέψει αυτή την κατάσταση, σε αυτό δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί θα ........

πρέπει το ΕΘΙΑΓΕ Καλαμάτας με 2.000.000ε εξοπλισμό, με τεράστιες κτηριακές εγκαταστάσεις, 500στρ. για ερευνητικούς σκοπούς, να μεταφερθεί σε μια άλλη περιοχή, πιθανόν στην Τρίπολη όπως ακούμε, που δεν έχει καμιά σχέση με τα είδη αγροτικής παραγωγής –ελιά και κηπευτικά – που είναι και το επιστημονικό αντικείμενο του ιδρύματος, και χωρίς να υπάρχει καμιά υποδομή γι’αυτό εκεί.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα σε Φιλιατρά και Κυπαρισσία. Και τα δύο δημόσια κτίρια όπου στεγάζονται παραδόθηκαν πρόσφατα από ανακαίνιση.

Στο ΟΓΕΕΚΑ Φιλιατρών εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια έχουν περάσει όλοι οι νέοι αγρότες της περιοχής, όλοι όσοι επένδυσαν με σχέδια βελτίωσης, παίρνοντας τεχνογνωσία, ερεθίσματα αλλά και κατευθύνσεις σε ένα χώρο όπως ο αγροτικός που εξελίσσεται συνέχεια.

Στο ΟΓΕΕΚΑ Κυπαρισσίας την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο είναι σε εξέλιξη μαθήματα μελισσοκομίας με 55 άτομα, μαθήματα κηπευτικών και ελαιοκομίας σε 25 νέους αγρότες ενώ πρόσφατα είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε την κ. Μπαζώτη, σε ανοιχτή συζήτηση για τα οικονομικά της νέας ΚΑΠ που όπως φαίνεται θα πάμε καλύτερα από ότι περιμέναμε. Ενώ στις 13 Οκτώβρη 20μελή αποστολή θα μεταβεί στην Ισπανία όπου θα παρακολουθήσει τον τρόπο οργάνωσης και καλλιέργειας των φίλων μας αλλά και ανταγωνιστών μας Ισπανών. Στόχος μας να μεταφερθεί αυτή η γνώση σε όλους τους αγρότες της περιοχής. Όλες αυτές οι διαδικασίες, το ανήσυχο πνεύμα των αγροτών της περιοχής και με μια ενημερωμένη και δυναμική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας έκαναν πρότυπο αγροτικής ανάπτυξης την Τριφυλία.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι επιβράβευση και όχι τιμωρία, αποψιλώνοντας βασικές δομές της λειτουργίας μας.

Το θέμα όμως που έχει δημιουργήσει σφοδρές αντιδράσεις στην περιοχή, είναι οι αποφάσεις 8 συναρμόδιων υπουργείων για τα δικαιώματα χρήσης του νερού.

Βλέπουμε τη θέληση να αντιμετωπιστεί ορθολογικά η χρήση νερού. Να εξατομικευτεί η ανάγκη σε νερό της κάθε καλλιέργειας, να μην πατάει ο καθένας τον διακόπτη και ποτίζει όσο θέλει, γιατί είναι λέει «δικό του», να ξέρουμε την ποσότητα αλλά και την ποιότητα των υδάτινων πόρων. Αυτά πάντα τα θέλαμε, σαν Αγροτικός. Σύλλογος έχουμε διοργανώσει αλλά και συμμετάσχει σε πολλές ημερίδες, με τη λογική ότι το νερό δεν είναι δικό μας αλλά των επόμενων γενεών .

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί αυτή η διαδικασία αδειοδότησης, χρειάζεται πληθώρα αποφάσεων, (περιβαλλοντική μελέτη, δασαρχείο, αρχαιολογία κ.α. ), μια τεράστια γραφειοκρατία να διεκπεραιώσει ο ενδιαφερόμενος αγρότης μέσα σε 4 μήνες, όταν η οργανωμένη πολιτεία δεν το κατάφερε 12 χρόνια τώρα, από όταν ήρθε η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία για προστασία-διαχείριση –εναρμόνιση, βάση της οδηγίας 2000|60|ΕΚ.

Το κόστος επίσης που απαιτείται είναι μεγάλο, αφού χρειάζονται σε πολλές περιπτώσεις συμβόλαια, δικηγόροι, χαρτόσημα, τοπογραφικά, μελετητικές εταιρείες, όπου η μία ζητάει 500ε, η άλλη 1000ε, η άλλη 1500ε. Ενώ πατώντας στο κενό του νόμου, διαφημίζονται με φυλλάδια , απειλώντας τους αγρότες πως αν δεν καταθέσουν φακέλους ως το τέλος του έτους έρχονται πρόστιμα 1000ε και διακοπή στην ηλεκτροδότηση της γεώτρησης.

Είναι άδικο μία απόφαση που πάει να βάλει τάξη στους υδάτινους πόρους της χώρας μας και να πειστούν οι αγρότες για την αναγκαιότητα της ορθολογικής διαχείρισης του νερού, να περνάει το λάθος μήνυμα ότι πρόκειται για καινούριο χαράτσι στον παραγωγό που βλέπει για χρόνια τώρα τα προϊόντα του καθηλωμένα σε τιμές της τελευταίας 20ετήας.

Θεωρούμε πως θα πρέπει να υπάρχει ένα ενισχυτικό πρόγραμμα για τη συγκεκριμένη δράση.

Αφορά πολλά συναρμόδια υπουργεία, αλλά όσον αφορά την αγροτική παραγωγή, θα πρέπει να κοιταχτεί με ιδιαίτερη ευαισθησία.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή τις εστιάσεις μας.

Το θέμα των νερών είναι από τα πιο σημαντικά που έχουμε αντιμετωπίσει, παραμένει ανοιχτό σε πολλά ζητήματα, όπως τη διάρκεια της αδειοδότησης, τις αποστάσεις μεταξύ των γεωτρήσεων και άλλα.

Λόγω της σοβαρότητας των ζητημάτων που σας θέτουμε ζητάμε συνάντηση μαζί σας.

Με κάθε τιμή

Ο πρόεδρος
Λ. Παπαχριστοφίλου

Ο γραμματέας
Η. Μπουντουβάς

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Πατήστε εδώ για τις Αθηναϊκές εφημερίδες.



Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 22 Αυγούστου έως και 28 Αυγούστου 2011 εφημερεύει το φαρμακείο:

Άλκη Ξύγκα

Tηλ: 2761 - 0 - 33560
Κιν. 697 - 76 92 544



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.