Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Επερώτηση Λαμπρόπουλου στην Βουλή για το ΚΕΔΒ

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι πληροφορίες για κλείσιμο του Κέντρου Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων στο στρατόπεδο «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ» που εδρεύει στην Καλαμάτα, για λόγους ανυπόστατους και ανακριβείς .

Ως γνωστόν το Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων που εγκαταστάθηκε τον Ιούλιο του 2005 στην Καλαμάτα , ύστερα από την ανάγκη να απομακρυνθούν τα στρατόπεδα από την Αττική και ιδιαίτερα από την περιοχή του Χαϊδαρίου , είναι το πιο καινούργιο και νεόκτιστο από όλα τα στρατόπεδα της Χώρας και συνεπώς δεν έχει κόστος συντήρησης και επισκευών, όπως πολλά που διατηρούνται και είναι πολλών δεκάδων δεκαετιών.
Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν τέσσερα περίπου ........

χρόνια δαπανήθηκαν περίπου 1 εκατομ. Ευρώ για ανέγερση ενός ακόμη κτηρίου προκειμένου να στεγάσει όλους τους στρατιώτες των Διαβιβάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα διαθέτει αεροδρόμιο, λιμάνι και αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας που σύντομα θα είναι η Αθήνα μόλις δύο ώρες.
Ακόμη η πόλη έχει σύγχρονο και καινούργιο Γενικό Νοσοκομείο , χωρίς να παραβλέπουμε ότι και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Τρίπολης απέχει λιγότερο από μια ώρα.

Το ΚΕΔΒ αποτελεί σημαντική οικονομική πηγή για την πόλη της Καλαμάτας και είναι η παρουσία του Στρατού στην ιστορική μας πόλη άρρηκτα δεμένη με την προσφορά του Μεσσηνιακού Λαού στους αγώνες του Έθνους για Ελευθερία και ανεξαρτησία.
Επειδή ο Μεσσηνιακός Λαός δεν μπορεί να κατανοήσει τους πραγματικούς λόγους που επιβάλουν το λουκέτο, στο καλύτερο για εκπαίδευση και διαμονή των στρατιωτών μας, στρατόπεδο.

Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός

Πρόκειται να ανακαλέσει την όποια μέχρι τώρα απόφασή του και να παραμείνει σε λειτουργία το στρατόπεδο «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ» ;

Αθήνα 24 – 8 – 2011

Ο Επερωτών Βουλευτής

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τα ονόματα των αγροτών που θα πάνε στην Ισπανία με το Κέντρο Δήμητρα.

Επιλέχθηκαν από το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας οι δεκαεννέα παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, που θα ταξιδέψουν δωρεάν στην Ισπανία προκειμένου να καταρτιστούν στις νέες τάσεις που αφορούν τον κλάδο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.
Μετά από τον ενδελεχή έλεγχο των δηλώσεων συμμετοχής , τα ονόματα των παραγωγών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα είναι: .........

1. Αλεξανδρόπουλος Γεώργιος του Αριστείδη Φιλιατρά
2. Αλεξανδρόπουλος Γεώργιος του Κων/νου Φιλιατρά
3. Αλεξόπουλος Σωτήριος Φιλιατρά
4. Αντωνόπουλος Κων/νος Φιλιατρά
5. Βακαλόπουλος Παναγιώτης Γαργαλιάνοι
6. Βέννου Κων/να- Μαρία Φιλιατρά
7. Γριβοκωστόπουλος Αλέξανδρος Φιλιατρά
8. Ζαφειροπούλου Γεωργία Καρυές
9. Κόκκαλης Κωνσταντίνος Γαργαλιάνοι
10. Λεβεντογιάννης Ευστάθιος Κυπαρισσία
11. Λινάρδος Γεώργιος Φιλιατρά
12. Μποϊλές Παναγιώτης Κυπαρισσία
13. Μπουντουβάς Ηλίας Γαργαλιάνοι
14. Μυλωνάς Γεώργιος Γαργαλιάνοι
15. Ντούνος Θεόδωρος Φιλιατρά
16. Πάλλας Δημήτρης Φιλιατρά
17. Παπαχριστοφίλου Λεωνίδας Γαργαλιάνοι
18. Πλακονούρης Ιωάννης Φιλιατρά
19. Στριμπάκος Σωτήριος Φιλιατρά

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης των παραγωγών εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, και συγκεκριμένα στη δράση Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Leonardo Da Vinci), που αφορά την κινητικότητα ατόμων σε συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση ( PLM Mobility).
Την αποστολή θα συνοδεύσει ο υπεύθυνος του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνης Γεώργιος.

Το Δημοτικό Σαφάρι κράζει αγρια την Ελευθερία Καλαμάτας.

Kραξίματος στην Ελευθερία σε καθημερινά επισόδοια στο Δημοτικό Σαφάρι.

Δεν υπάρχει μέρα στο δημοτικό Σαφάρι που να μην κράζουν την Ελευθερία. Το έγκυρο και πολυ καλα ενημερωμένο blog δεν ξεχνά σε καθημερινή βάση να κράζει την Ελευθερία Καλαμάτας. Άλλωστε είναι γνωστό το "Εδω ...........

υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος".

Διαβάστε λοιπόν τα δημοσιεύματα από το Δημοτικό Σαφάρι.

ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ…

Και το δεύτερο Δημοσίευμα

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ… (Από το Fyki Fyki)

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Χαλκευμένα δημοσιεύματα αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και άλλων οργανωμένων συμφερόντων

Το κράξιμο στην Μεσσηνιακή εφημερίδα "Ελευθερία" πάει σύννεφο. Πληθαίνουν οι διαψεύσεις από την περιφέρεια Πελοποννήσου που δέχεται συνεχώς. Πλήγμα για την αξιοπιστία της εφημερίδας του Πλεμμένου.
Με "Χαλκευμένα δημοσιεύματα" (δεν είναι δικός μας ο όρος) προσπαθούν να πλήξουν τον Πέτρο Τατούλη.
Διαβάστε το νέο κράξιμο - διάψευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Ελευθερία Καλαμάτας!!!

Οι πολίτες της Πελοποννήσου παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες έκπληκτοι άθλια κατασκευασμένα δημοσιεύματα περί δήθεν μη ύπαρξης σχεδίου για το πρόβλημα των απορριμμάτων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσπάθειας αντιγραφής λύσεων που προωθούν άλλες Περιφέρειες.

Όμως η αλήθεια είναι γνωστή σε όλους. Σε άλλες ............

Περιφέρειες (Αττική, Δυτική Ελλάδα-Πάτρα) είχαν ετοιμαστεί τεύχη δημοπράτησης που οδηγούσαν σε συγκεκριμένες λύσεις και συγκεκριμένες τεχνολογίες. Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, τα τεύχη αυτά αποσύρθηκαν και μόνη πλέον λύση ήταν να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ανοικτές διαδικασίες και διαβούλευση.

Η αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου σε χρόνο ρεκόρ από την ανάληψη από αυτήν της ευθύνης του ΕΣΠΑ, ολοκληρώνει τη δημοπράτηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα βασίζεται όπως από την ανάληψη των καθηκόντων της δεσμεύτηκε, στη διενέργεια διεθνούς ανοικτού σε όλες τις δοκιμασμένες τεχνολογίες διαγωνισμού με κριτήριο τους μηδενικούς ρύπους, τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού και οικονομικού οφέλους και την ελαχιστοποίηση του υπολείμματος που θα οδηγείται σε ταφή. Η δημόσια διαβούλευση του διαγωνισμού η οποία αποφασίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Απριλίου του 2011 θα ξεκινήσει εντός του επόμενου δεκαήμερου.

Κατά συνέπεια όλα αυτά τα χαλκευμένα δημοσιεύματα αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και άλλων οργανωμένων συμφερόντων από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία έχει έρθει η Περιφέρεια.

ΣΧΟΛΙΟ
Η Ελευθερία έχει πάψει να σέβεται το κάθε ευρώ που παίρνει από αναγνώστες της και πολύ περισσότερο την συνδρομή που παίρνει από τους συνδρομητές της και γράφει διαρκώς ψευδή δημοσιεύματα τα οποία διαψεύδονται διαρκώς από την περιφέρεια με το ανάλογο κράξιμο βεβαίως βεβαίως.
Δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμα στην Ελευθερία ότι ο Δράκος δεν είναι περιφερειάρχης. Η εκλογή του Τατούλη τους έχει κάτσει ανάποδα. Τους έχει γίνει εφιάλτης. Δεν μπορούν να συνέλθουν με τίποτα.
Περαστικά τους. Η εποχή που ο εκδότης της μέσω της εφημερίδας το έπαιζε Μεσσηνιάρχης ή αν θέλετε "ΓΚΟΡΤΣΟΣ", (σαν τον Παπαγιαννόπουλο στην Ταινία Τζένη Τζένη) ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.
Εμείς πάντως το ένα ευρώ προτιμάμε να το δώσουμε για να πάρουμε μια αξιόπιστη εφημερίδα σαν το Θάρρος και την Φωνή παρά να αγοράσουμε την Ελευθερία έστω και για ξεφύλισμα.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Διατήρηση των Κέντρων ΟΓΕΕΚΑ ‘‘ΔΗΜΗΤΡΑ’’ Κυπαρισσίας και Φιλιατρών

Η γεωργική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση είναι το βασικό «εργαλείο» που έχουμε στη διάθεσή μας για την αποτελεσματική αξιοποίηση και αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού που δραστηριοποιείται στον Πρωτογενή τομέα, προκειμένου να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά του στην αγορά εργασίας.

Οι τοπικές εκπαιδευτικές δομές κατάρτισης του ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» στη Μεσσηνία, Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας και Φιλιατρών έχουν επιτελέσει μέχρι σήμερα σημαντικό έργο στην ενημέρωση και την κατάρτιση των αγροτών της ευρύτερης περιοχής της Τριφυλίας και έχουν αναπτύξει σημαντικούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία, γεγονός που αποδεικνύεται από τα ψηφίσματα των τοπικών φορέων υπέρ της διατήρησης των Κέντρων «ΔΗΜΗΤΡΑ» του νομού Μεσσηνίας.
Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, συμμετέχοντες σε ............

προγράμματα κατάρτισης, προέρχονται και από τον γειτονικό νομό Ηλείας, διότι εκεί δεν υπάρχει κανένα Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» και η πρόσβαση στην Κυπαρισσία είναι εύκολη.

Τα κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας και Φιλιατρών είναι 2 από τις 19 συνολικά δομές του ΟΓΕΕΚΑ που αναβαθμίστηκαν κτιριακά το 2007. Το κόστος της αναβάθμισης και των δύο δομών ανήλθε στις 810.000 ευρώ και καλύφθηκε από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη-Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000-2006», ενώ τα λειτουργικά τους έξοδα για το 2008 ήταν 2700 ευρώ, το 2009 4400 ευρώ και για το 2010 5800 ευρώ. Μια από τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο Οργανισμός απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση που συγχρηματοδότησε τις κτιριακές ανακατασκευές των Κέντρων «ΔΗΜΗΤΡΑ», είναι να διατηρηθούν για μια δεκαετία ως κέντρα κατάρτισης του Αγροτικού κόσμου. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει καταλογισμός των χρημάτων και θα πρέπει να επιστραφεί το ποσό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπλέον, το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Φιλιατρών για 15 χρόνια περίπου στήριξε νέους αγρότες της περιοχής του μέσα από τα προγράμματα κατάρτισης που υλοποίησε.

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας από το 2009 που στελεχώθηκε ως σήμερα έχει συμβάλει στην κατάρτιση και ενημέρωση των αγροτών της ευρύτερης περιοχής ως εξής:

· Έχει διοργανώσει 3 ημερίδες με γνωστικά αντικείμενα Μελισσοκομία, Νέοι Αγρότες και Αναθεώρηση της ΚΑΠ. Στην τελευταία μάλιστα ημερίδα εισηγήτρια ήταν η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΑΑΤ κα Μπαζώτη-Μητσώνη Γεωργία.

· Έχει Διοργανώσει 2 ταχύρυθμα σεμινάρια μελισσοκομίας το 2010 και το 2011 με περισσότερους από 50 μελισσοκόμους σε κάθε τμήμα από όλη την Μεσσηνία αλλά και από Ηλεία και Αρκαδία.

· Την περίοδο 18-7-2011 έως 22-8-2011 υλοποιήθηκε πρόγραμμα κατάρτισης Νέων αγροτών από όλη την Τριφυλία διάρκειας 150 ωρών με αντικείμενο τα ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ.

· Υπέβαλε σε συνεργασία με την Κεντρική Υπηρεσία του ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» πρόταση στο ΙΚΥ για την δράση PLM Mobility που αφορά τη μετακίνηση 19 παραγωγών θερμοκηπίων από την Τριφυλία στην Αλμερία της Ισπανίας για 15 ημέρες. Η πρόταση εγκρίθηκε και η συγκεκριμένη δράση που έχει προϋπολογισμό 52680 ευρώ υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

1. Ποια είναι η πρόθεση του Υπουργείου για τις δύο δομές που υπάρχουν στο Ν. Μεσσηνίας που ενώ κοστίζουν τόσο λίγο προσφέρουν τόσα πολλά; Θα υποχρεωθούν οι 200 Νέοι Αγρότες της Μεσσηνίας και οι 100 Νέοι Αγρότες του Νομού Ηλείας που έχουν υπαχθεί στο σχετικό πρόγραμμα και εξυπηρετούνται από τις δομές αυτές να μεταβαίνουν στην Πάτρα ή στην Τρίπολη για την εκπαίδευσή τους βάσει του σχεδίου που ανακοινώθηκε;

2. Πως αντιμετωπίζει το Υπουργείο την πρόταση των τοπικών φορέων αλλά και του συλλόγου εργαζομένων του ΟΓΕΕΚΑ να διατηρηθούν σε λειτουργία και τα δύο παραπάνω Κέντρα για τους Νομούς Μεσσηνίας και Ηλείας, το ένα με την ευθύνη των καταρτίσεων σε γνωστικά αντικείμενα Ελαιοκομίας – Αμπελουργίας- Ζωικής Παραγωγής και το άλλο με την ευθύνη της κατάρτισης στο γνωστικό αντικείμενο των Κηπευτικών;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Συμφώνησαν Κυβέρνηση – ΝΔ στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ με νέες αλλαγές άρθρων

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια, μετά τη συμφωνία για δύο νέα σημαντικές αλλαγές, που έγινε μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τελικώς, επί της αρχής τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία.

Κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν το ΚΚΕ, ...........

ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα, που κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ψηφίζουν από κοινού νόμο – πλαίσιο για τα πανεπιστήμια.

Οι συμφωνηθείσες αλλαγές που την ύστατη ώρα έφερε η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, αφορούν στον τρόπο εκλογής των πρυτάνεων και στην πλήρη κατάργηση του ασύλου, όπως ζήτησε η ΝΔ.

Η εκλογή των πρυτάνεων θα γίνεται ως εξής: Το Συμβούλιο θα κάνει την προκήρυξη, θα επιλέγει τις υποψηφιότητες 2-3 ατόμων από το σύνολο των κατατεθειμένων και οι πρυτάνεις θα εκλέγονται από το σύνολο των μελών ΔΕΠ. Φοιτητική συμμετοχή άλλου είδους στην εκλογή των πρυτάνεων, δεν προβλέπεται καθώς η υπουργός Παιδείας απέρριψε το αίτημα για συμμετοχή των φοιτητών στην εκλογή των πρυτάνεων με 5%.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο ΛΑΟΣ απέσυρε την πρότασή του για μυστική ψηφοφορία.

«Ευχόμαστε αυτός νόμος να μην εφαρμοστεί και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε σε αυτή την κατεύθυνση, με τον όρο ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις και συμφωνεί η πλειοψηφία της κοινωνίας, των φοιτητών και των πανεπιστημιακών», δήλωσε στη Βουλή η Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Δεν μας εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη», δήλωσε στη βουλή για τη συναίνεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Ούτως ή άλλως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο σαφώς δεξιόστροφο, νεοφιλελεύθερο, μετανεωτερικής εμπνεύσεως και είναι απολύτως λογικό να επιτυγχάνεται αυτή η συναίνεση. Θα γραφτεί στα χρονικά αυτό το οποίο συνέβη σήμερα και χθες. Κατά την έναρξη της συζήτησης οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγείρονται, κατά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, την ένσταση αντισυνταγματικότητας – και ορθώς εγείρονται βεβαίως – διότι βουλευτής τους και πρώην υπουργός έχει εκθέσει με αρθρογραφία του το θέμα της αντισυνταγματικότητας και στο τέλος να ψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο. Αλλά ας αφήσουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας αυτή την εξέλιξη». Επανέλαβε δε, ότι το νομοσχέδιο στερείται στοιχειώδους συνταγματικότητας.

Η συμφωνία συναίνεσης

Τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, «προανήγγειλε» ο τομεάρχης Παιδείας Α. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος ζήτησε ακριβώς τις δύο συμφωνηθείσες τελικά, αλλαγές προκειμένου το κόμμα του να ψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής. Ακολούθησε η τηλεφωνική επικοινωνία και συμφωνία μεταξύ των κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά.

Νωρίτερα κατά τη συζήτηση, ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το άρθρο 16 του νομοσχεδίου που προβλέπει συνταξιούχοι καθηγητές να μετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα επ’ αμοιβή.

Η κ. Λούκα Κατσέλη, ζήτησε επίσης την βελτίωση του τρόπου επιλογής πρυτάνεων και εκλογής κοσμητόρων, καταθέτοντας έξι τροπολογίες.

Η Γ.Γ του ΚΚΕ

Από το βήμα της Βουλής, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απάντησε στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι «όσοι είναι αντίθετοι με το δικό σας νόμο, βαφτίζονται συντηρητικοί. Εμείς είμαστε ριζικά αντίθετοι και κοιτάμε μπροστά».

Στη συνέχεια η κ. Παπαρήγα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της αναδιάρθρωσης των σπουδών, χαρακτηρίζοντάς το ως εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, «εξίσου σοβαρό όπως και η κατάργηση της δημόσιας παιδείας», ενώ μίλησε και για συστηματική προσπάθεια που γίνεται επί χρόνια, μέσα από τα κοινοτικά προγράμματα και τους μηχανισμούς, να βγει ένα επιστημονικό προσωπικό πλήρως υποταγμένο και ενσωματωμένο στα γρανάζια της βάρβαρης ιδεολογίας του καπιταλιστικού συστήματος.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια, τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην ΝΔ, αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις που ήταν υπέρ της ΕΟΚ, έκανε λόγο για φοβερό φυτώριο σκανδάλων, για τα οποία τα ίδια κόμματα, που στήριξαν αυτό το σύστημα, κάνουν σήμερα κριτική και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί, όλων των πανεπιστημίων, όχι μόνο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Τάχθηκε κατά της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, υποστηρίζοντας ότι χρόνια μεθοδεύεται αυτή η λύση. «Είναι άλλο πράγμα οι κουκουλοφόροι κι άλλο το μαχητικό οργανωμένο κοινωνικό, σπουδαστικό, φοιτητικό, πανεπιστημιακό κίνημα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Και το σπουδαστικό κίνημα έχει ευθύνη και η πανεπιστημιακή κοινότητα και τα κόμματα, για αυτή την κατάσταση. Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη. Το καταργείτε με το πρόσχημα τις καταστροφές, που κάνουν είτε άνθρωποι που δεν ξέρουν τι θέλουν, είτε συγκεκριμένοι μηχανισμοί, που θέλουν να δημιουργήσουν ανοχή για κατάργηση».

Συνάντηση Τατούλη - Μανιάτη στη Τρίπολη για το Φυσικό Αέριο

Τη Τρίτη 30-8-2011 και ώρα 18.00 στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη με αντικείμενο την εξεύρεση οριστικών λύσεων στο θέμα του αγωγού φυσικού αερίου στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν: .........

οι Αντιπεριφερειάρχες,
οι Δήμαρχοι Κορίνθου, Ναυπλίου, Άργους, Τρίπολης, Μεγαλόπολης,
εκπρόσωποι της ΔΕΣΦΑ καθώς και
η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Είκοσι αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων εγκρίθηκαν ήδη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Είκοσι αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04, συνολικού κόστους 20.560.310,31 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 12.548.878,08 ευρώ, με μέσο ποσοστό επιχορήγησης 49,10 % & 53,93 E.M.E. (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας) ενέκρινε η Γνωμοδοτική Επιτροπή που συνεδρίασε στις 11/08/2011 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπό τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, υπό τη προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Νικολάκου Κωνσταντίνας.

Με την ανάληψη της ευθύνης λειτουργίας του ΕΣΠΑ την 1η Ιουλίου 2011 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνεδρίαση της γνωμοδοτικής επιτροπής έδωσε εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες να επιταχύνουν τους ρυθμούς.
Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν δύο μήνες από .........

την εντολή του Πέτρου Τατούλη, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αξιολογήσεις των αιτημάτων που είχαν υποβληθεί από επενδυτές στον προηγούμενο Αναπτυξιακό Νόμο, ενώ βρέθηκαν αιτήματα που έχουν υποβληθεί πριν από δύο χρόνια για τα οποία δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αξιολόγησης τους.

Αναλυτικότερα τα είκοσι προγράμματα κατανέμονται ως εξής ανά ΠΕ:

1) Στο Νομό Αργολίδας και συγκεκριμένα στα Τ.Δ. Ν. Επιδαύρου της Δ.Ε. Επιδαύρου του Δήμου Επιδαύρου & Τ.Δ. Σκαφιδακίου της Δ.Ε. Λέρνας του Δήμου Άργους - Μυκηνών, εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια του πρωτογενούς τομέα τα οποία αφορούν ένα εκσυγχρονισμό πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων ιχθύων & μία ίδρυση μονάδας συσκευασίας, συντήρησης & αποθήκευσης οπωροκηπευτικών, συνολικού κόστους 1.797.922,82 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 944.706,41 ευρώ & 4,00 E.M.E.

Επίσης στον δευτερογενή τομέα & συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Κρανιδίου της Δ.Ε. Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας, εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο το οποίο αφορά ίδρυση μονάδας κατασκευής ξύλινων κουφωμάτων & επίπλων κουζίνας, συνολικού κόστους 1.826.489,49 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 748.860,69 ευρώ & 5,00 E.M.E.

2) Στο Νομό Αρκαδίας και συγκεκριμένα στα Τ.Δ. Κερασίτσας της Δ.Ε. Τεγέας του Δήμου Τρίπολης & Τ.Δ. Τριπόλεως της Δ.Ε. Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης, εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς τομέα τα οποία αφορούν ένα εκσυγχρονισμό & επέκταση μονάδας κατασκευής πλαισίων στοιβασίας & μία ίδρυση μονάδας κατασκευής μεταλλικών εξαρτημάτων, συνολικού κόστους 1.393.301,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 696.650,50 ευρώ & 3,00 E.M.E.

Επίσης στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Τ.Δ. Ροεινού της Δ.Ε. Φαλάνθου του Δήμου Τρίπολης & Τ.Δ. Ελαιοχωρίου της Δ.Ε. Κορυθίου του Δήμου Τρίπολης, εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν μία μετατροπή παραδοσιακού κτιρίου με την προσθήκη νεόδμητου κτιρίου σε ξενοδοχείο Β΄ τάξης δυναμικότητας 20 κλινών & μία ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας 3* δυναμικότητας 23 κλινών, συνολικού κόστους 2.170.600,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 1.085.300,00 ευρώ & 4,50 E.M.E.

3) Στο Νομό Λακωνίας και συγκεκριμένα στο Τ.Δ. Περιστερίου της Δ.Ε. Σκάλας του Δήμου Γυθείου, εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο στον δευτερογενή τομέα το οποίο αφορά μετεγκατάσταση & εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείου, συνολικού κόστους 1.312.467,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 577.485,48 ευρώ & 2,36 Ε.Μ.Ε.

Επίσης στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Τ.Δ. Αρεόπολης της Δ.Ε. Οιτύλου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, Τ.Δ. Οιτύλου (2) της Δ.Ε. Οιτύλου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, Τ.Δ. Μονεμβάσιας της Δ.Ε. Μονεμβασίας του Δήμου Μονεμβασίας & Τ.Δ. Ελαφονήσου της Δ.Ε. Ελαφονήσου του Δήμου Ελαφονήσου, εγκρίθηκαν πέντε επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν τρεις ιδρύσεις ξενοδοχειακών μονάδων 3 & 4* συνολικής δυναμικότητας 64 κλινών, ένα εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής δύο παραδοσιακών ξενοδοχείων Α΄ τάξης δυναμικότητας 32 κλινών & ένα εκσυγχρονισμό camping 125 θέσεων – 520 ατόμων, συνολικού κόστους 7.411.840,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 3.705.920,00 ευρώ & 11,91 Ε.Μ.Ε.

4) Στο Νομό Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στο Τ.Δ. Σπερχόγειας της Δ.Ε. Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας, εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο του πρωτογενούς τομέα το οποίο αφορά ένα εκσυγχρονισμό μονάδας τυποποίησης οπωροκηπευτικών και μίας ίδρυση θερμοκηπιακής μονάδας καλλιέργειας αγγουριών στα πλαίσια καθετοποίησης της παραγωγής, συνολικού κόστους 420.850,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 176.535,00 ευρώ & 6,00 Ε.Μ.Ε.

Επίσης στον δευτερογενή τομέα & συγκεκριμένα στα Τ.Δ. Καλαμάτας της Δ.Ε. Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας & Τ.Δ. Χωματάδας της Δ.Ε. Πύλου του Δήμου Πύλου – Νέστορος, εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν μία ίδρυση μονάδας εκτύπωσης εφημερίδων & ένα εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείου, συνολικού κόστους 2.289.720,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 1.144.860,00 ευρώ & 6,00 ΕΜΕ, ενώ στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Τ.Δ. Καλαμάτας της Δ.Ε. Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας, Τ.Δ. Βελίκας της Δ.Ε. Μεσσήνης του Δήμου Μεσσήνης, Τ.Δ. Πετροχωρίου της Δ.Ε. Νέστορος του Δήμου Πύλου – Νέστορος & Τ.Δ. Καρδαμύλης της Δ.Ε. Λεύκτρου του Δήμου Δυτικής Μάνης, εγκρίθηκαν τέσσερα επενδυτικά σχέδια, τα οποία αφορούν δύο ιδρύσεις ξενοδοχειακών μονάδων 3 & 4* συνολικής δυναμικότητας 77 κλινών & δύο επεκτάσεις ξενοδοχειακών μονάδων 3* συνολικά κατά 76 κλίνες, συνολικού κόστους 6.937.120,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 3.468.560,00 ευρώ και 11,16 ΕΜΕ.

Ο νόμος για αναγνώριση συντάξιμου χρόνου στο Δημόσιο για σύνταξη σε φορέα επικουρικής ασφάλισης

Δημοσιεύθηκε ο νόμος για την αναγνώριση συντάξιμου χρόνου στο Δημόσιο ή σε φορέα κύριας ασφάλισης για θεμελίωση σύνταξης σε φορείς επικουρικής ασφάλισης ο οποίος ισχύει από 5 Αυγούστου και θα εφαρμοστεί και για όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης και μέχρι της συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν είχε εκδοθεί η συνταξιοδοτική απόφαση.

Σε ανακοίνωση επεξήγησης της νέας διάταξης του.........

νόμου που υπογράφει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την επικουρική ασφάλιση των ασφαλισμένων στους φορείς και τομείς επικουρικής ασφάλισης, που συνταξιοδοτούνται από το Δημόσιο ή από φορέα κύριας ασφάλισης με καθεστώς ίδιο ή εξομοιούμενο με αυτό του Δημοσίου καθώς και του Τομέα «ΤΕΑΠ-ΕΛΤΑ» του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας έχει ως εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι στο ΦΕΚ 170 / τεύχος Α΄ 5/8/2011 (κλίκ εδώ για το ΦΕΚ) δημοσιεύτηκε ο νόμος 3996/2011 «Aναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας – Ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις» και συγκεκριμένα στο Μέρος Β΄ του Κεφαλαίου Α΄ αυτού περιλαμβάνεται η διάταξη της παραγράφου 7 του άρθρου 41, με την οποία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την επικουρική ασφάλιση των ασφαλισμένων στους φορείς και τομείς επικουρικής ασφάλισης, που συνταξιοδοτούνται από το Δημόσιο ή από φορέα κύριας ασφάλισης με καθεστώς ίδιο ή εξομοιούμενο με αυτό του Δημοσίου.

Eιδικότερα, στην παράγραφο 7 του άρθρου 41 προβλέπονται, κατά εδάφιο, τα ακόλουθα:

Στο πρώτο εδάφιο ορίζεται ότι, οι ασφαλισμένοι των φορέων και τομέων επικουρικής ασφάλισης, που συνταξιοδοτούνται από το Δημόσιο ή από φορέα κύριας ασφάλισης με καθεστώς ίδιο ή εξομοιούμενο με αυτό του Δημοσίου, καθώς και του Τομέα «ΤΕΑΠ-ΕΛΤΑ» του ΤΑΥΤΕΚΩ μπορούν να θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και στον επικουρικό φορέα – τομέα τους, συμπληρώνοντας τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο με αναγνώριση κάθε προϋπηρεσίας που συμπίπτει με συντάξιμο χρόνο στο Δημόσιο ή το φορέα κύριας ασφάλισής τους κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 3 και 4 του ν. 3232/2004 (Α΄ 48).

Στο δεύτερο εδάφιο προβλέπεται ότι, ο αναγνωριζόμενος χρόνος στον επικουρικό φορέα – τομέα αξιοποιείται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με τον ίδιο τρόπο που αξιοποιείται στο Δημόσιο ή στο φορέα κύριας ασφάλισής τους, έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι να θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και στον επικουρικό τους φορέα με τον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης του φορέα κύριας σύνταξης με τον οποίο θεμελιώνουν δικαίωμα στον κύριο φορέα ασφάλισής τους και να συνταξιοδοτούνται ταυτόχρονα τόσο από τον φορέα κύριας όσο και από το φορέα επικουρικής ασφάλισης.

Επισημαίνεται ότι, η θέσπιση της ρύθμισης αυτής, έτσι ώστε, ο συντάξιμος χρόνος του Δημοσίου ή του φορέα κύριας ασφάλισης που αναγνωρίζεται στον επικουρικό φορέα – τομέα, να αξιοποιείται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με τον ίδιο τρόπο που αξιοποιείται στο Δημόσιο ή στο φορέα κύριας ασφάλισής τους, κρίθηκε επιβεβλημένη, επειδή ο διαφορετικός τρόπος αξιοποίησης του συντάξιμου χρόνου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καθώς και στο ειδικό καθεστώς του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπου η αναγνωριζόμενη προϋπηρεσία θεωρείται ως συντάξιμος χρόνος από τότε που έλαβε χώρα η προϋπηρεσία αυτή, είχε ως αποτέλεσμα τη διαφοροποίηση του χρόνου θεμελίωσης δικαιώματος σε κύρια σύνταξη σε σχέση με το χρόνο θεμελίωσης δικαιώματος σε επικουρική σύνταξη και τη μη δυνατότητα ταυτόχρονης συνταξιοδότησης στο φορέα κύριας και επικουρικής ασφάλισης, αφού κατά τη συνταξιοδότηση δεν συνέπιπτε ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης του φορέα κύριας σύνταξης με αυτόν του επικουρικού φορέα.

Με το δεδομένο ότι το ΓΛΚ αναγνωρίζει π. χ. στρατιωτική υπηρεσία ή χρόνο ιδιωτικού τομέα με εξαγορά κατά τη συνταξιοδότηση και τα θεωρεί ως συντάξιμο χρόνο από τότε που έλαβε χώρα η στρατιωτική υπηρεσία ή η προϋπηρεσία και όχι μόνον από την εξαγορά και ολοσχερή εξόφληση τους και εξής, είναι προφανές ότι μετά την παραπάνω ρύθμιση και στον επικουρικό φορέα-τομέα οι εν λόγω αναγνωριζόμενοι χρόνοι θα αξιοποιούνται με τον ίδιο τρόπο ώστε να πληρούνται οι ελάχιστες προυποθέσεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος και στον επικουρικό φορέα και να καθίσταται δυνατή η σύγχρονη λήψη κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Σημειώνεται ότι, το πεδίο εφαρμογής της εν λόγω διάταξης αφορά το ΤΕΑΔΥ και τους Τομείς του «ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ», τους Τομείς «ΤΕΑΥΑΠ», «ΤΕΑΕΧ» ΚΑΙ «ΤΕΑΥΠΣ» του ΤΕΑΠΑΣΑ, καθώς και τον Τομέα «ΤΕΑΠ-ΕΛΤΑ» του ΤΑΥΤΕΚΩ, στους

οποίους έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 20 παρ.3 και 4 του ν.3232/2004 με βάση τις οποίες οι ασφαλισμένοι των φορέων – τομέων αυτών αναγνωρίζουν κάθε προϋπηρεσία που συμπίπτει με συντάξιμο χρόνο στο Δημόσιο ή το φορέα κύριας ασφάλισης τους, ώστε να θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και στον επικουρικό φορέα με τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης του κύριου φορέα (άρθρο 53 ν.2084/1992).

Εξυπακούεται ότι, οι προαναφερόμενες ρυθμίσεις δεν έχουν εφαρμογή στους ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται με τις προυποθέσεις του κοινού καθεστώτος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αφού η έκταση εφαρμογής των προαναφερόμενων διατάξεων του άρθρου 20 του ν.3232/2004 αφορά μόνον τους ασφαλισμένους των φορέων και τομέων επικουρικής ασφάλισης, που συνταξιοδοτούνται από το Δημόσιο ή από φορέα κύριας ασφάλισης με καθεστώς ίδιο ή εξομοιούμενο με αυτό του Δημοσίου.

Στο τρίτο εδάφιο προβλέπεται ότι, η αναγνώριση του εν λόγω συντάξιμου χρόνου πραγματοποιείται με απόφαση του φορέα – τομέα, μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου, η οποία υποβάλλεται απαραίτητα μέχρι την έκδοση της πράξης συνταξιοδότησης από τον αρμόδιο φορέα –τομέα επικουρικής ασφάλισης.

Στο τέταρτο εδάφιο ορίζεται ότι, η ρύθμιση αυτή που ισχύει από 5-8-2011 θα έχει εφαρμογή και σε αιτήσεις συνταξιοδότησης, που έχουν υποβληθεί ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες των φορέων – τομέων για τις οποίες όμως μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία έναρξης ισχύος της διάταξης αυτής δεν έχει εκδοθεί συνταξιοδοτική απόφαση.

Τέλος, παρακαλούμε τις υπηρεσίες των φορέων – τομέων για την άμεση εφαρμογή των ανωτέρω και είμαστε στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας ή διευκρίνισης που αφορά την υλοποίηση των εν λόγω διατάξεων».

Οι αποδείξεις τους έβαλαν μέσα! - Λιγότερα από 1 εκατ. ευρώ τα... κέρδη από τις φορολογικές δηλώσεις

Έπεσαν στην ίδια τους την... παγίδα και από εκεί που υπολόγιζαν να μπουν λεφτά στα ταμεία από τις δηλώσεις, τα οφέλη είναι μάλλον πενιχρά.

Μετά και την αποστολή της 9ης παρτίδας εκκαθαριστικών, τα χρήματα που θα βγουν από τις τσέπες των φορολογούμενων και θα μπουν στα ταμεία του κράτους είναι λιγότερα από 1 εκατ. ευρώ, για την ακρίβεια 941.506,123 ευρώ.

Η συλλογή αποδείξεων από τους ..........

φορολογούμενους, μέτρο που μόλις είδε στα... σκούρα, η κυβέρνηση έσπευσε να καταργήσει, έδωσε μεν 2.253.953.648 ευρώ φόρους στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά πρέπει να επιστραφούν και 1.312.447.525 ευρώ.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι Εφορίες πραγματοποιούν ελέγχους για την ύπαρξη του σωστού αριθμού των αποδείξεων σχεδόν στο σύνολο των εκκαθαριστικών με επιστροφή φόρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, το σύνολο των 9 παρτίδων εκκαθαριστικών που έχουν αποσταλεί, αφορά 4.043.300 φορολογούμενους, που δήλωσαν φορολογούμενο εισόδημα 77.296.154.941 ευρώ.

Από το σύνολο των δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί, οι 810.780 είναι χρεωστικές (20,05% του συνόλου), οι 1.529.408 είναι πιστωτικές (37,83%) και οι 1.703.112 είναι μηδενικές (42,12%).
Παράλληλα, σε ποσοστό 71,3% τα εκκαθαριστικά επέχουν θέση φορολογικής ενημερότητας.

Στην 9η παρτίδα των εκκαθαριστικών, αυτά σε ποσοστό 22,24% είναι χρεωστικά (επιπλέον φόρος 123.985.399 ευρώ), σε ποσοστό 33,34% είναι πιστωτικά (επιστροφή φόρου 69.356.637 ευρώ) και σε ποσοστό 44,42% είναι μηδενικά.

LIDL HELLAS: Κατάσχεση 2.481 κιλών κατεψυγμένων προϊόντων!

Oι έλεγχοι του EΦΕΤ έδειξαν την ακαταλληλότητα των κατεψυγμένων κρεάτων!

Σε κατάσχεση 2.481 κιλών κατεψυγμένων προϊόντων, που κρίθηκαν επιβλαβή για την υγεία, προχώρησε ο ΕΦΕΤ.

Ειδικότερα, μετά από ελέγχους διαπιστώθηκε η διακίνηση:........

α) κατεψυγμένων προϊόντων κιμά από βοδινό κρέας (αριθμός παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011)

β) κατεψυγμένου πικάντικου προϊόντος κιμά (σουτζουκάκια) από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας (αριθμός παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2011) στα οποία ανιχνεύτηκε το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli 0157 σε συσκευασίες 500g (2x250g) και σε κλειστή συσκευασία 1000g με την εμπορική επωνυμία «Μarvest» που διακινήθηκε στην Ελλάδα από τη Lidl Hellas.

morias news


ΣΧΟΛΙΟ
Μήπως ήρθε η ώρα για εμπάργκο στα LIDL;;;; Γερμανικών συμφερόντων εταιρία.... μας δημιουργούν και προβλήματα οι Γερμαναράδες..... και ειδικά η Μερκελ....
Να ευκαιρία για να την ακούσει Dolby Digital.

Έντοκο το εφάπαξ βοήθημα στη διαδοχική ασφάλιση

Το εφάπαξ βοήθημα θα καταβάλλεται έντοκο για όλες τις περιπτώσεις της διαδοχικής ασφάλισης, αναφέρει ανακοίνωση για το νόμο που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως. Επίσης, ρυθμίζονται θέματα κληρονομικού δικαιώματος του βοηθήματος για γονείς και αδελφούς/ές θανόντος ασφαλισμένου με την προϋπόθεση του χρόνου 20ετούς ασφάλισής του.

Η ανακοίνωση δημοσίευσης νόμου, που υπογράφει ..........

ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, έχει ως εξής:

Σας γνωρίζουμε ότι στο Νόμο υπ΄ αρίθμ. 3996/2011 με τίτλο «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις» που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 170/Α/5-8-2011 περιλαμβάνονται, μεταξύ των άλλων:

Oι διατάξεις της παραγράφου 1 του αρθ. 82 με τις οποίες προβλέπεται ότι το εφάπαξ βοήθημα θα καταβάλλεται έντοκο για όλες τις περιπτώσεις της διαδοχικής ασφάλισης καθώς και οι διατάξεις των παρ. 2.α. και 2.β. του αρθ. 82 με τις οποίες ρυθμίζονται θέματα κληρονομικού δικαιώματος του βοηθήματος για γονείς και αδελφούς/ές θανόντος ασφαλισμένου.

Ειδικότερα

1) Με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του αρθ. 82 προβλέπεται ότι το εφάπαξ βοήθημα καταβάλλεται έντοκο (με ανατοκισμό) για όλες τις περιπτώσεις που ο ασφαλισμένος έχει υπαχθεί κατά την διάρκεια του εργασιακού του βίου σε ένα ή περισσότερους φορείς που καταβάλουν εφάπαξ βοήθημα είτε θεμελιώνει αυτοτελές δικαίωμα είτε δικαίωμα με την διαδοχική ασφάλιση.

Επίσης τίθεται ασφαλιστική δικλείδα προκειμένου το αναλογούν εφάπαξ βοήθημα από κάθε φορέα, λογαριασμό, κλάδο, ή τομέα προνοίας να μην είναι μεγαλύτερο από εκείνο που θα ελάμβανε ο ασφαλισμένος με τις ισχύουσες διατάξεις του οικείου φορέα λογαριασμού, κλάδου, ή τομέα προνοίας κατά τον χρόνο συνταξιοδότησής του και με τα ίδια χρόνια ασφάλισής του σε αυτόν.

2. Με τις παρ. 2 α και β του αρθ. 82 προβλέπεται η καταβολή του εφάπαξ βοηθήματος στους γονείς, αδελφούς/ές του θανόντος ασφαλισμένου, κατά το ποσοστό του κληρονομικού τους δικαιώματος, εφόσον ο θανών είχε τουλάχιστον εικοσαετή ασφάλιση στον οικείο φορέα πρόνοιας (ή διαδοχικά σε περισσότερους του ενός φορείς) και δεν υπάρχουν πρόσωπα που να δικαιούνται το εφάπαξ βοήθημα.

Δημοσιεύθηκε ο νόμος για τους συμβασιούχους αορίστου Δημοσίου

Δημοσιεύθηκε ο νόμος που ορίζει την υποχρεωτική υπαγωγή στην ασφάλιση του Τομέα Πρόνοιας του ΤΠΔΥ των συμβασιούχων αορίστου χρόνου, τον τρόπο επαναπροσδιορισμού των αποδοχών τους και την κατάργηση της δυνατότητας εξαγοράς προϋπηρεσίας σε ασφαλισμένους που αποχωρούν με εργασία άνω των 28 ετών.

Σε σημερινή ανακοίνωση που υπογράφει ο ..........

υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης αποσαφηνίζονται οι διατάξεις του νέου νόμου:

«Σας γνωρίζουμε ότι στο Νόμο υπ΄ αρίθμ. 3996/2011 με τίτλο «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις» που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 170/Α/5-8-2011 περιλαμβάνονται, μεταξύ των άλλων και οι διατάξεις του αρθ. 47 με τις οποίες προβλέπεται:

Η υποχρεωτική υπαγωγή στην ασφάλιση του Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων του ΤΠΔΥ των επί σύμβασει αορίστου χρόνου υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ.
Ο επαναπροσδιορισμός των αποδοχών επί των οποίων υπολογίζεται η εισφορά και το εφάπαξ βοήθημα μετά την από 1-1-2010 κατάργηση των επιδομάτων εορτών και αδείας.
Η κατάργηση της δυνατότητας εξαγοράς προϋπηρεσίας καθώς
Η κατάργηση του διπλού τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος για τους εξερχόμενους ασφαλισμένους του Ταμείου με χρόνο ασφάλισης άνω των 28 ετών που αναφέρεται στις διατάξεις της παρ. 3 του Κεφαλαίου Β του άρθρου 85.

Ειδικότερα

1. α) Με την παρ. 1 προβλέπεται η υποχρεωτική υπαγωγή στην ασφάλιση του Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων του ΤΠΔΥ από 1-7-2011 των επί σύμβασει αορίστου χρόνου υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ των οποίων το μόνιμο προσωπικό υπάγεται στην ασφάλιση του Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων του Ταμείου, ανεξαρτήτως χρόνου πρόσληψης.

Από δε την παράγραφο 4 ρυθμίζεται ο τρόπος υπολογισμού του δικαιούμενου εφάπαξ βοηθήματος από τον Τομέα των ανωτέρω υπαλλήλων που θα συνταξιοδοτηθούν μετά την 1-1-2012.

Επίσης προβλέπεται ότι οι υπάλληλοι αυτοί εξακολουθούν να δικαιούνται και την αποζημίωση από τις υπηρεσίες τους λόγω συνταξιοδότησης, του ν. 3198/1955 (Α, 98) σε συνδυασμό με τον ν 2112/ 1920 (Α,67) το ύψος της οποίας είναι ανάλογο του χρόνου υπηρεσίας που διανύθηκε πριν την υπαγωγή τους στην ασφάλιση του ΤΠΔΥ προς τον συνολικό χρόνο υπηρεσίας

β) Με τις παρ. 2 και 3 καθορίζονται οι αποδοχές επί των οποίων διενεργούνται οι κρατήσεις και υπολογίζεται το εφάπαξ βοήθημα του Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων μετά την 1-1-2010 καθότι από της ημερομηνίας αυτής επέρχεται η κατάργηση της προβλεπόμενης εισφοράς επί των επιδομάτων εορτών και αδείας. Ωστόσο επισημαίνεται ότι κατά τον υπολογισμό του εφάπαξ βοηθήματος θα λαμβάνονται υπόψη και τα επιδόματα αυτά που κατεβλήθησαν μέχρι την 31-12-2009 για τα οποία έχουν καταβληθεί εισφορές.

Από δε την παράγραφο 5 προβλέπεται ότι εισφορές που παρακρατήθηκαν και αποδόθηκαν στο Ταμείο για τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα και τα επιδόματα αδείας από 1-1-2010, δεν αναζητούνται.

γ) Με τις παρ. 6 και 7 προβλέπεται η κατάργηση της δυνατότητας εξαγοράς προϋπηρεσίας για το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων. Επισημαίνεται πάντως ότι οι καταργούμενες διατάξεις εξακολουθούν να έχουν εφαρμογή για τις τακτικές εισφορές του Ταμείου, οι οποίες δεν παρακρατήθηκαν και δεν καταβλήθηκαν εμπρόθεσμα (άρθρο 3 παράγραφος 9 του β.δ/τος της 3ης/13-7-1936 (Α΄.285), όπως η παρ. 9 προστέθηκε με την παράγραφο 8 του άρθρου 57 του ν. 3518/2006). Επιπλέον όσες αιτήσεις εξαγοράς έχουν υποβληθεί στο Ταμείο μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου, εξετάζονται σύμφωνα με τις ισχύουσες μέχρι την ημερομηνία αυτή, διατάξεις.

2. Με την παράγραφο 3 του κεφαλαίου Β του άρθρου 85, προβλέπεται η κατάργηση των δυο τελευταίων εδαφίων της περίπτωσης α της παραγράφου 2 του άρθρου 9 του ν. 2512/97 (Α΄.138), όπως ισχύουν μετά την αντικατάστασή τους με την παρ. 4 του άρθρου 21 του ν. 3232/04 (Α΄.48) με τις οποίες προβλέπονταν η δυνατότητα διπλού τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος για τις περιπτώσεις αποχωρούντων ασφαλισμένων με 28 χρόνια ασφάλισης και άνω.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΕΟ Τρίπολης - Καλαμάτας

Αύριο Πέμπτη θα γίνει τελικά η εξ αναβολής μεταφορά της τουρμπίνας προς το ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, που είχε προγραμματιστεί για χθες Τρίτη λόγω της φωτιάς που υπήρχε στο Δερβένι Αρκαδίας.

Η εκκίνηση του ειδικού συρμού θα γίνει στις 6 το πρωί της Πέμπτης από 57,7 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας ( κόμβος Αλλαγής ) έως το 40,5 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας ( κόμβος Χωρεμίου ) και ακολούθως προς Α.Η.Σ. Μεγαλόπολης μέσω της Επαρχιακής Οδού προς Δημοτικό Διαμέρισμα Χωρεμίου.

Ο ειδικός συρμός είναι διαστάσεων, μήκους 105,90 μέτρων, πλάτους 6,04 μέτρων και ύψους 5,245 μέτρων, ενώ κατά την κίνηση του καταλαμβάνει και τα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, ο χρόνος που απαιτείται για την ......

διέλευση του, όπως αυτός εκτιμήθηκε από προηγούμενη διέλευση ιδίου συρμού, θα είναι πολύωρος καθώς η ταχύτητα με την οποία κινείται ο συρμός, δεν ξεπερνά τα πέντε (5) χλμ/ώρα.
Για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς και των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, το Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας, θα εκτρέπει την κυκλοφορία των Ι.Χ. επιβατηγών αυτοκινήτων, που κινούνται στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Καλαμάτας από έξοδο του Ν.Α.Α.Τ. ( διασταύρωση Λεονταρίου - Λεοντάρι - Δυρράχι - Πολλιανή - Θουρία και αντίστροφα ).

Σε όλο το μήκος της διαδρομής, θα υπάρχει κατάλληλη σήμανση καθώς και τροχονόμοι για την ενημέρωση και καθοδήγηση των οδηγών.
Επιπλέον, για τα φορτηγά και λεωφορεία, θα υπάρχει ενημέρωση, ότι κατά την κίνηση του συρμού, θα διακόπτεται η κυκλοφορία τους, στο 57,7 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας ( κόμβος Αλλαγής ) και στο 40,5 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας ( έξοδος Ν.Α.Α.Τ. ).

Η κυκλοφορία των οχημάτων βαρέου τύπου, θα γίνεται εκ' περιτροπής, από Τρίπολη προς Καλαμάτα και αντιστρόφως, όταν ο ειδικός συρμός θα πραγματοποιεί στάση σε προκαθορισμένα από το Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης σημεία.

Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε, ότι τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων και εύφλεκτων υλικών που κινούνται προς Καλαμάτα, θα σταθμεύονται προσωρινά στο Σταθμό Διοδίων Λεονταρίου, επί του Ν.Α.Α.Τ. και θα επιτρέπεται η κυκλοφορία τους ,όταν ο ειδικός συρμός θα πραγματοποιεί στάση σε προκαθορισμένα από το Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης σημεία.

Η κίνηση του συρμού γίνεται, με έγκριση μεταφοράς, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Οι οδηγοί που θα κάνουν χρήση των ανωτέρω οδών, την Πέμπτη (25-8-2011), παρακαλούνται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του Τμήματος Τροχαίας Τρίπολης.

Αλλάζουν τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα

Αναπροσαρμογή προστίμων για τα αυθαίρετα με κοινωνικά κριτήρια επιλέγει το υπουργείο Περιβάλλοντος, σχεδιάζοντας την ελάφρυνση του κόστους τακτοποίησης για την πρώτη κατοικία, τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και αυξάνοντας τα πρόστιμα σε περιοχές με ακριβή αντικειμενική αξία όπου εντοπίζονται και μεγάλης κλίμακας παρανομίες.

Το «χαράτσι» δεν θα γλιτώσουν οι ........

ιδιοκτήτες ούτε από τις εισφορές του ΙΚΑ αφού το αίτημα του ασφαλιστικού οργανισμού να έχει «μερίδιο» από τα έσοδα της αυθαίρετης δόμησης φαίνεται να ικανοποιείται από το ΥΠΕΚΑ.

Μελετάται ο τρόπος που θα γίνει, εάν δηλαδή θα είναι ξεχωριστή η πληρωμή ή εάν θα ενσωματωθεί σε ένα ενιαίο πρόστιμο και εν συνεχεία θα γίνει συμψηφισμός από το υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας. Ενδέχεται πάντως οι απαιτήσεις του ΙΚΑ για την πληρωμή των χαμένων εισφορών από την μη έκδοση οικοδομικών αδειών να ανεβάσουν το κόστος.

Το σχέδιο νόμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων εισέρχεται στην τελική ευθεία καθώς την προσεχή Πέμπτη αναμένεται να περάσει από δεύτερη ανάγνωση από την αρμόδια επιτροπή της βουλής με στόχο να εισέλθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα μαζί με τις ρυθμίσεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο συζητά να ενδώσει και στις πιέσεις που δέχεται από τους κατασκευαστές αλλά και τους ιδιοκτήτες ακινήτων για ένταξη στην ρύθμιση και ημιυπαίθριων χώρων που κατασκευάστηκαν με οικοδομική άδεια μετά τις 2 Ιουλίου του 2009 που ήταν με βάση το νόμο Μπιρμπίλη το όριο για να μπορεί να μπει κάποιος στην ρύθμιση.

Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα ανάλογα της αυθαίρετης δόμησης που είναι πιο τσιμπημένα σε σχέση με τα πρόστιμα για τους ημιυπαίθριους, που αφορούν τα ακίνητα έως και τις 2 Ιουλίου του 2009 και θα τακτοποιηθούν με νεώτερη απόφαση του ΥΠΕΚΑ έως τις 31 Οκτωβρίου του 2010 για δημοσιονομικούς λόγους.

Το ΥΠΕΚΑ, δέχεται πιέσεις να ενταχθούν στην ρύθμιση και αυθαίρετα κτίσματα που κατασκευάστηκαν μετά τον Απρίλιο του 2010 που η υφιστάμενη ρύθμιση απαγορεύει.

Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες είναι ότι από τις 1 Ιανουαρίου του 2012 δεν θα μπορεί να γίνεται καμία μεταβίβαση ή πώληση εάν δεν υπάρχει πιστοποιητικό «καθαρότητας» του ακινήτου ότι δεν έχει πολεοδομική εκκρεμότητα.

Εγγυημένες οι συντάξεις του ΙΚΑ ως το τέλος του χρόνου

Ο διοικητής του ΙΚΑ δήλωσε πως το Ίδρυμα θα προχωρήσει σε δανεισμό με δύο repos των 300 εκατ. ευρώ.

Την ύπαρξη σχεδιασμού που εγγυάται τις συντάξεις μέχρι το τέλος του 2011 αποκάλυψε ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

«Θα διασφαλίσουμε την δυνατότητα απρόσκοπτης παροχής των κύριων συντάξεων.
Θα διασφαλίσουμε από τα μέτρα πάνω.........

από τα 400 εκατ. ευρώ» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι η μεγαλύτερη απώλεια πόρων προέρχεται από το χώρο της οικοδομής.

Παράλληλα, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε πως το Ίδρυμα θα προχωρήσει σε δανεισμό με δύο repos των 300 εκατ. ευρώ για διασφάλιση περαιτέρω ρευστότητας.

Πρόσθεσε, επίσης, πως μέχρι το τέλος Ιουλίου εστάλησαν ειδοποιητήρια σε 300 επιχειρήσεις των οποίων η συνολική οφειλή φτάνει τα 2 δισ. ευρώ. «Προσδοκούμε έσοδα γύρω στο 1,3 δισ. ευρώ. Για όσες επιχειρήσεις δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους θα εφαρμόσουμε αναγκαστικά μέτρα όπως κατάσχεση περιουσίας και το μπλοκάρισμα των λογαριασμών στις τράπεζες» τόνισε.

Νέες αλλαγές στις ρυθμίσεις απορρήτου ανακοίνωσε το Facebook

Το Facebook ανακοίνωσε νέες αλλαγές στις ρυθμίσεις απορρήτου. Οι εν λόγω ρυθμίσεις δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν ποιοι θα μπορούν να «βλέπουν» καθετί που αναρτούν στη σελίδα τους.

Όταν κάποιος χρήστης επισημαίνεται (tag), για παράδειγμα, σε κάποια δημοσίευση, όπως φωτογραφία ή βίντεο, θα έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει την επισήμανση πριν αυτή δημοσιευθεί. Εκτιμάται ότι έτσι θα ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα της κακόβουλης επισήμανσης, που συναντάται συχνά όταν κάποιος επισημαίνει έναν χρήστη σε μία δυσάρεστη εικόνα.

Επιπλέον κάθε στοιχείο στον τοίχο ενός χρήστη θα έχει .........

ατομικές επιλογές προστασίας δεδομένων. Θα υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης κάποιας επισήμανσης, αιτήματος αφαίρεσης επισήμανσης ή και μπλοκ του χρήστη που έκανε το tag. Έτσι ενώ οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν tag κάποιον που δεν βρίσκεται στη λίστα των φίλων του, το άτομο αυτό θα μπορεί να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει την επισήμανση. Οι εν λόγω επισημάνσεις τοποθεσιών θα γίνονται σε όλες τις εφαρμογές του Facebook κι όχι μόνο στα κινητά τηλέφωνα. Τέλος οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν πως εμφανίζεται σε άλλους χρήστες το προφίλ τους πέρα από το κεντρικό προφίλ.

Χορήγηση μεθαδόνης για όλους τους εξαρτημένους και σε στρατιωτικά νοσοκομεία από Σεπτέμβριο

Οι τρεις πρώτες μονάδες χορήγησης μεθαδόνης από στρατιωτικά νοσοκομεία, όχι ειδικά για στρατεύσιμους, αλλά για το σύνολο του τοξικοεξαρτημένου πληθυσμού ανοίγουν από το Σεπτέμβριο.

Τα κέντρα υποδοχής χρηστών ναρκωτικών, που εντάσσονται στο πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη οι υπουργοί Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης και Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, θα λειτουργήσουν με ευθύνη του ΥΕΘΑ καταρχήν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, οι νέες μονάδες ιδρύονται στο 414 Στρατιωτικό ...........

Νοσοκομείο Πεντέλης και στο στρατόπεδο Βαρύτη στου Γουδή στην Αθήνα και στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Με αυτή την κίνηση «ο κοινωνικός ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πλέον γεγονός», σχολίασε ο κ. Μπεγλίτης.

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Σαμαρά

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά σε μία προσπάθεια να εξευρεθεί κοινός τόπος και να επιτευχθεί συναίνεση στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε τις ............

θέσεις του κόμματός του και έθεσε επί της ουσίας δυο όρους στον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Σαμαράς, ζήτησε πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ζήτησε να υπάρξει δημόσια δήλωση της κυρίας Διαμαντοπούλου, η οποία ήταν παρούσα όταν ο πρωθυπουργόες τηλεφώνησε στον κ.Σαμαρά, ότι θα υπάρξει πλήρης κατάργηση του ασύλου.

Το δεύτερο σημείο διαφωνίας είναι στο θέμα της εκλογής των πρυτάνεων, αφού ο κ.Σαμαράς εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στη διαδικασία που προκρίνει το νομοσχέδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «διορισμένοι πρυτάνεις υπήρξαν μόνο επί Μεταξά και Παπαδόπουλου».

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!

Ο γέροντας Θεοδόσιος Δαμβακεράκης (1907-2000) ασκήτεψε στο χωριό Ακούμια του Νομού Ρεθύμνου.
Γέροντας χαρισματούχος και διορατικός,χαρακτηρίστηκε από τον γέροντα Παΐσιο τον αγιορείτη ως "Διαμάντι της Κρήτης". Χιλιάδες ήταν αυτοί που τον επισκέφτηκαν στο μοναστήρι του, εκατοντάδες όμως ήταν και τα πνευματικά του παιδιά, μεταξύ των οποίων γιατροί, εκπαιδευτικοί, στρατιωτικοί, ακόμα και κληρικοί.

Ειδικά από τα Χανιά που είχε πάρα πολλά .............

πνευματικοπαίδια και διάνυαν περί των 100 χιλιομέτρων για να ακούσουν τα απλοϊκά αλλά και θεοσόφιστα λόγια του, αλλά και να πάρουν συμβουλές και δύναμη για τον ακατάπαυστο προσωπικό τους αγώνα. Η ανιδιοτελής αγάπη του στον συνάνθρωπο, η διορατικότητά του, αλλά και οι πολλές του θαυματουργικές επεμβάσεις (ακόμα και εν ζωή), ήταν αίτια να αγαπηθεί τόσα θερμά από όλους τους Κρητικούς, και να αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς του κρητικού ασκητισμού.
«Έρχονται δεινά που θα τα δείτε πολύ σύντομα. Είμαστε στην παράταση, οι ταυτότητες (ηλεκτρονικές της Ε.Ε.) έπρεπε να έχουν ήδη βγει...!»
ΑΚΟΥΜΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΚΡΗΤΗ



On News

Ευχαριστήριο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Συχνά οι συνάδελφοί μου και εγώ γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών που χρήζουν άμεσης ιατρικοφαρμακευτικής περίθαλψης. Ένα τέτοιο σημειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο (20/08/11). Ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου τον γιατρό κ Λυμπερακίδη. Είναι από τις φορές που αισθανόμαστε περήφανοι...
Εύχομαι το νοσοκομείο Κυπαρισσίας να συνεχίσει να επιδεικνύει πάντα ανάλογα γεγονότα!

Χριστοδούλου Γεωργία

Παρακάτω παραθέτω ιδιόχειρη επιστολή του ..........

ασθενούς (έγκριτου δημοσιογράφου της Γαλλικής τηλεόρασης ) κ. Jean -Christophe Batteria προς τον Ιατρό κ Λυμπερίδη καθώς και μετάφραση αυτής.

Cher Docteur Liberakidis,

encore merci pour vos bons soins.
Si ce ne fut pas un plaisir, ce fut un bonheur d'etre pris en charge par un praticieu si efficace
Nous vous devons le bonheur de la fin de nos vacances
Tres respectivement

Jean Christophe Batteria

Μεταφραση:

Αγαπητέ κύριε Λυμπερακίδη,

σας ευχαριστώ για την φροντίδα που μου δείξατε.
Το ότι ήμουν υπευθύνη ενός τόσο αποτελεσματικού επαγγελματία ήταν πραγματική ευτυχία αν όχι ευχαρίστηση.
Σας χρωστάμε ευγνωμοσύνη για την ευτυχή κατάληξη των διακοπών μας .
Με απεριόριστο σεβασμό

Jean Christophe Batteria

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Αυγούστου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Πατήστε εδώ για τις Αθηναϊκές εφημερίδες.



Jorge Luis Borges

Ο Jorge Luis Borges [Χόρχε Λουίς Μπόρχες] (γενν. 24 Αυγούστου 1899 στο Μπουένος Άιρες, Αργεντινή, θαν. 14 Ιουνίου 1986 στη Γενεύη, Ελβετία) ήταν Αργεντίνος συγγραφέας και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές μορφές του 20ού αιώνα. Παρόλο που είναι πιο γνωστός για τα διηγήματά του τα δοκίμια φαντασίας, ο Μπόρχες ήταν επίσης ποιητής, κριτικός και άνθρωπος των γραμμάτων.

Ο Μπόρχες γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες. Ο πατέρας του, Χόρχε Γκιγέρμο Μπόρχες Ασλάμ, ήταν δικηγόρος και δάσκαλος ψυχολογίας και επίσης είχε λογοτεχνικές φιλοδοξίες ("προσπάθησε να γίνει συγγραφέας και δεν τα κατάφερε", είπε κάποτε ο Μπόρχες. "Έγραψε μερικά πολύ καλά σονέτα").
Η μητέρα του Μπόρχες, Λεονόρ Ασεβέδο Σουάρες, ήταν από παλιά οικογένεια της ..........

Ουρουγουάης. Ο πατέρας του ήταν εν μέρει Ισπανός, εν μέρει Πορτογάλος και μισός Βρετανός. Η μητέρα του Ισπανίδα και πιθανόν Πορτογαλίδα. Στο σπίτι μιλούσαν τόσο ισπανικά όσο και αγγλικά και από πολύ νωρίς ο Μπόρχες ήταν ουσιαστικά δίγλωσσος. Λέγεται ότι διάβαζε Σαίξπηρ στα αγγλικά στα δώδεκά του χρόνια. Μεγάλωσε στην τότε μακρινή και όχι πολύ ευημερούσα συνοικία του Παλέρμο, σε μεγάλο σπίτι με μεγάλη βιβλιοθήκη.

Το πλήρες όνομα του Μπόρχες ήταν Χόρχε Φρανσίσκο Ισίδορο Λουίς Μπόρχες Ασεβέδο (ισπ.: Jorge Francisco Isidoro Luis Borges Acevedo), αλλά, ακολουθώντας την αργεντίνικη παράδοση, δεν το χρησιμοποιούσε ποτέ ολόκληρο.

Ο Χόρχε Γκιγέρμο Μπόρχες αναγκάστηκε να εγκαταλείψει νωρίς το επάγγελμα του δικηγόρου εξαιτίας τη σταδιακής τύφλωσης, η οποία αργότερα θα επηρέαζε και τον γιο του, και το 1914 η οικογένεια μετακόμισε στη Γενεύη, όπου ο πατέρας Μπόρχες έτυχε περίθαλψης από ειδικό οφθαλμίατρο, ενώ ο Μπόρχες και η αδελφή του Νόρα (γενν. 1902) πήγαιναν σχολείο. Εκεί ο Μπόρχες έμαθε γαλλικά, με τα οποία προφανώς δυσκολεύτηκε αρχικά, μελέτησε μόνος του γερμανικά, και πήρε το μπακαλορεά από το Κολέγιο της Γενεύης το 1918.

Αφού τέλειωσε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, η οικογένεια Μπόρχες τρία χρόνια σε διάφορα μέρη: το Λουγκάνο, τη Βαρκελώνη, τη Μαγιόρκα, τη Σεβίλλη και τη Μαδρίτη. Στην Ισπανία ο Μπόρχες έγινε μέλος του αβάν-γκαρντ ουλτραϊστικού λογοτεχνικού κινήματος. Το πρώτο του ποίημα, "Ύμνος στη Θάλασσα" , γραμμένο στο στυλ του Γουόλτ Γουίτμαν, εκδόθηκε στο περιοδικό Grecia ("Ελλάδα"). Εκεί συναναστράφηκε αξιόλογους Ισπανούς συγγραφείς, όπως τον Ραφαέλ Κασίνος Ασένς και τον Ραμόν Γκόμεθ ντε λα Σέρνα.
[Επεξεργασία] Πρώτα συγγραφικά χρόνια

Το 1921 ο Μπόρχες επέστρεψε με την οικογένειά του στο Μπουένος Άιρες όπου εισήγαγε το δόγμα του Ουλτραϊσμού και ξεκίνησε την καριέρα του ως συγγραφέας δημοσιεύοντας ποιήματα και δοκίμια σε λογοτεχνικά περιοδικά. Η πρώτη συλλογή ποιημάτων του Μπόρχες ήταν η Fervor de Buenos Aires (Πάθος για το Μπουένος Άιρες, 1923). Συνεισέφερε στην αβάν-γκαρντ επιθεώρηση Martín Fierro (της οποίας η "τέχνη για την τέχνη" προσέγγιση ήταν αντίθετη με την πιο πολιτικοποιημένη ομάδα του Μποέδο), συν-ίδρυσε τα περιοδικά Prisma (1921–1922 και Proa (1922–1926). Ήταν τακτικός συνεργάτης, από το πρώτο κιόλας τεύχος, στο Sur, το οποίο ξεκίνησε το 1931 από τη Βικτόρια Οκάμπο και έγινε το σημαντικότερο λογοτεχνικό περιοδικό της Αργεντινής. Η Οκάμπο γνώρισε τον Μπόρχες στον Αδόλφο Μπιόι Κασάρες, ο οποίος έγινε τακτικός συνεργάτης του Μπόρχες και σημαντική φυσιογνωμία της αργεντίνικης λογοτεχνίας.

Το 1933 ο Μπόρχες έγινε συντάκτης του λογοτεχνικού ένθετου της εφημερίδας Crítica, στην οποία και πρωτοεμφανίστηκαν τα γραπτά του που αργότερα περιλήφθηκαν στην Historia universal de la infamia (Παγκόσμια Ιστορία της Ατιμίας). Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε ως λογοτεχνικός σύμβουλος στον εκδοτικό οίκο Emecé και είχε εβδομαδιαία στήλη στην El Hogar, η οποία κυκλοφόρησε από το 1936 μέχρι το 1939.

Το 1937 ο Μπόρχες έπιασε δουλειά στο παράρτημα Μιγκέλ Κανέ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Μπουένος Άιρες ως βοηθός. Οι συνάδελφοί του του απαγόρευσαν αμέσως να καταλογογραφεί περισσότερα από 100 βιβλία την ημέρα, κάτι που ο Μπόρχες έκανε μέσα σε περίπου μια ώρα. Περνούσε το υπόλοιπο της ημέρας στο υπόγειο της βιβλιοθήκης γράφοντας άρθρα και διηγήματα. Όταν ανέβηκε στην εξουσία το 1946 ο Χουάν Περόν, ο Μπόρχες ουσιαστικά απολύθηκε: "προήχθηκε" στη θέση του επιθεωρητή πουλερικών για τη δημοτική αγορά του Μπουένος Άιρες (από την οποία παραιτήθηκε αμέσως· όταν αναφερόταν σ' αυτό, διακοσμούσε πάντα τον τίτλο σε "Επιθεωρητής Πουλερικών και Κουνελιών"). Οι επιθέσεις του κατά των περονιστών μέχρι εκείνο το σημείο περιορίζονταν κυρίως στην υπογραφή διακηρύξεων υπέρ της δημοκρατίας, όμως σύντομα μετά την παραίτησή του απευθύνθηκε στον Αργεντίνικο Σύνδεσμο Γραμμάτων λέγοντας, με το χαρακτηριστικό του στυλ, ότι "Οι δικτατορίες προωθούν την καταπίεση, οι δικτατορίες προωθούν τη δουλοπρέπεια, οι δικτατορίες προωθούν τη βαναυσότητα· πιο αποτρόπαιο είναι το γεγονός ότι προωθούν την ηλιθιότητα."

Ο θάνατος του πατέρα Μπόρχες το 1938 ήταν βαρύ πλήγμα γιατί είχαν πολύ στενή σχέση. Την παραμονή Χριστουγέννων το 1938, ο Μπόρχες χτύπησε άσχημα στο κεφάλι σε ατύχημα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας της πληγής παρ' ολίγο να πεθάνει από σηψαιμία — το διήγημά του "Ο Νότος" του 1944 βασίζεται σε αυτό ακριβώς το γεγονός. Ενώ ανάρρωνε από το ατύχημα, άρχισε να γράφει σε ένα στυλ για το οποίο έγινε διάσημος και η πρώτη του συλλογή διηγημάτων, El jardín de senderos que se bifurcan (Ο Κήπος με τα Μονοπάτια που Διακλαδώνονται) εμφανίστηκε το 1941. Το βιβλίο περιλάμβανε το διήγημα "Ο Νότος", ιστορία που περιείχε αυτοβιογραφικά στοιχεία, και την οποία ο συγγραφέας αργότερα αποκάλεσε "ίσως η καλύτερή μου ιστορία." Παρόλο που γενικά έτυχε θετικής αποδοχής, Ο Κήπος με τα Μονοπάτια που Διακλαδώνονται δεν κατάφερε να αποσπάσει τα λογοτεχνικά βραβεία που ο κύκλος του Μπόρχες ανέμενε και πολλοί έγραψαν κείμενα με τα οποία τον υποστήριξαν.