Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Τους τα είπε έξω από τα δόντια. «Αυτό δεν είναι ΠΑΣΟΚ»

«Αυτό δεν είναι ΠΑΣΟΚ». Πρόκειται για το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της χειμαρρώδους ομιλίας του ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Πραγματοποιώντας πρωτοφανή επίθεση στους κυβερνώντες, απευθύνθηκε στα στελέχη του Κινήματος, ζητώντας την άμεση ανασύστασή του, όσο ακόμα υπάρχει ελπίδα…

«Σήμερα 3 του Σεπτέμβρη αναρωτιέμαι αν.........

είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τα 37 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ή να συνυπογράψουμε τον πολιτικό του θάνατο», είπε ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, που κατέθεσε μεταξύ άλλων κείμενο – παρέμβαση στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος. Καταγγέλλοντας την μετάλλαξη του Κινήματος σε έναν γραφειοκρατικό μηχανισμό χωρίς αρχές και οράματα, με μόνο συνδετικό κρίκο τη διαχείριση της εξουσίας, αναρωτήθηκε «αν είμαστε εδώ για να χειροκροτήσουμε και να στηρίξουμε κυβερνητικές επιλογές για τις οποίες δεν ρωτηθήκαμε, ποτέ δεν συμφωνήσαμε και που ταυτόχρονα αποτελούν βίαια παραβίαση των όσων συμφωνήσαμε στο τελευταίο μας συνέδριο».

Επιτιθέμενος στην ηγετική ομάδα της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην συγκεντρωσιάρχης του Ανδρέα Παπανδρέου, της καταλόγισε μετατροπή του κινήματος, σε κόμμα εξυπηρέτησης των ολίγων, των πλουσίων, των ισχυρών, των τραπεζιτών και των αγορών…

«Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει», είπε, «μετατρέπεται σε κάτι άλλο», «βαδίζει με γρήγορα βήματα στον πολιτικό του θάνατο και σε μία μη αναστρέψιμη κατάσταση για την οποία υπεύθυνοι είναι όλοι όσοι υπνωτισμένοι από την εξουσία, αρνούνται να δούνε τα αυτονόητα της πολιτικής», συνέχισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με εκείνο των κοινωνικών αγώνων, των λαϊκών κατακτήσεων και των δημοκρατικών οραμάτων.

Παράλληλα καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης, οι «νεοφιλελεύθερες πολιτικές» της οποίας ουδεμία σχέση έχουν με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ και τις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη. «Τι είμαστε συντρόφισσες και σύντροφοι; Είμαστε Σοσιαλιστές; Είμαστε Σοσιαλδημοκράτες; Είμαστε Νεοφιλελεύθεροι; Είμαστε Αριστεροί;», αναρωτήθηκε, «ή απλά είμαστε διαχειριστές μιας εξουσίας που παράγει αποτελέσματα ενάντια στον λαό και την ίδια την κοινωνία;». Τονίζοντας πως στο ερώτημα ‘σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα’, η απάντηση που δόθηκε ήταν ‘ακραία κοινωνική βαρβαρότητα’, υποστήριξε πως στη δυσκολότερη συγκυρία της χώρας «αποδειχθήκαμε λίγοι, μικροί και φοβάμαι και επικίνδυνοι».

Ασκώντας σκληρή κριτική σε μία σειρά κυβερνητικών δράσεων, από τις ρυθμίσεις για τις τράπεζες, ως την απασχόληση και την Παιδεία, ο κ. Παναγιωτακόπουλος έκανε λόγο για εγκατάσταση ενός νέου είδους κατοχής, που ξεπουλά τα πάντα. «Τι εκφράζουμε ιδεολογικά; Απολύτως τίποτα», είπε, μιλώντας για διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη που αποτελεί ανάμνηση και για αποφάσεις των Συνεδρίων που συνιστούν κουρελόχαρτα, για «ΠΑΣΟΚ της δουλικής υποταγής και της υποθήκευσης της χώρας». Ως εκ τούτου, ζήτησε τη σύγκληση Συνεδρίου που θα ανοίξει όλα τα θέματα και θα δώσει απαντήσεις σε ζητήματα προοπτικής, στρατηγικής και ιδεολογικού προσδιορισμού, εκλέγοντας νέα όργανα, καθώς η θητεία των προηγούμενων έχει λήξει.

Βρέθηκε το εμβόλιο κατά της φαλάκρας!

Έρχεται μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, λένε οι επιστήμονες του Γείλ που άνοιξαν τον πόλεμο κατά της φαλάκρας.

Σύμφωνα με το Έθνος το νέο εμβόλιο θα χρησιμοποιεί λιπώδη κύτταρα από την κοιλιά για να αναζωογονήσουν τους μηχανισμούς ανάπτυξης τριχών στο κεφάλι.

Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι ότι τα..........

βλαστικά κύτταρα των τριχών ελέγχονται από τους λιπώδεις ιστούς της περιοχής και έτσι με μία απλή προσθήκη ενός συγκεκριμένου τύπου λιπωδών κυττάρων στο δέρμα του κρανίου, τα βλαστικά αυτά κύτταρα ξεκινούν να αναπτύσσονται και πάλι επαναφέροντας την τριχοφυΐα.

Για την ακρίβεια μετά την μεταφορά του λίπους από την κοιλιά στο κεφάλι, τα ποντίκια εμφάνισαν τετραπλάσια τριχοφυΐα γύρω από τους υπάρχοντες θύλακες, ενώ εμφανίστηκαν από το πουθενά και νέες τρίχες.

Σε περίπου 2 εβδομάδες η τριχοφυΐα αποκαταστάθηκε ανοίγοντας το δρόμο και στους φαλακρούς άνδρες που δεν βρίσκουν τον εαυτό τους γοητευτικό να... ελπίζουν.

“Αν καταφέρουμε τα λιποκύταρα που προστίθενται στο δέρμα να ενεργοποιήσουν τα εν υπνώσει βλαστικά κύτταρα στη βάση των θυλάκων των τριχών τότε ίσως δούμε και πάλι τρίχες να εκφύονται στην περιοχή” λέει η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Βάλερι Χόρσλι.

Νάντια Γιαννακοπούλου στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Εφήβων

Το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011, η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου προήδρευσε της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Εφήβων, στα πλαίσια του θεσμού που διοργανώθηκε για ακόμη μία χρονιά από το ίδρυμα της Βουλής.

Η βουλευτής Μεσσηνίας αφού καλωσόρισε τους έφηβους βουλευτές, τους ενημέρωσε για την ιστορική διαδρομή του θεσμού της Βουλής των Εφήβων τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της διαφορετικότητας των απόψεων για τη λειτουργία της Δημοκρατίας.
Η βουλευτής Μεσσηνίας ανάμεσα σε άλλα ..........

επεσήμανε ότι η οπτική που έχουν οι έφηβοι στα πράγματα, οι προτάσεις και κυρίως η εύστοχη κριτική τους δίνουν ένα πολύ καλό μάθημα τόσο στους πολιτικούς αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία. Ανέφερε επίσης ότι ο θεσμός των έφηβων βουλευτών και η επαφή τους με τον κοινοβουλευτισμό αποτελεί αμφίδρομη άσκηση βαθιάς δημοκρατίας τόσο για τους ίδιους τους νέους όσο και για τους πολιτικούς.

Τελειώνοντας την παρέμβασή της, η κ. Γιαννακοπούλου προέτρεψε τους έφηβους βουλευτές να είναι ο εαυτός τους, να αποφεύγουν τα κλισέ των πολιτικών, να συνεισφέρουν σε ένα ζωντανό, εποικοδομητικό διάλογο και προχώρησε στην προτροπή «να απολαύσετε και να χαρείτε αυτήν την εμπειρία. Να μας δείξετε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον και να μας αποδείξετε ότι αυτό είναι καλύτερο, πιο φρέσκο, πιο ποιοτικό και πιο δημιουργικό».

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών η κ. Γιαννακοπούλου συναντήθηκε χωριστά με πολλούς έφηβους βουλευτές συζήτησε μαζί τους και αντάλλαξε απόψεις για καίρια θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν την νεολαία της χώρας.

Εκλογές Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Τέλος του χρόνου, έχουν προγραμματιστεί οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων των επιμελητηρίων της χώρας.
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, οι νέοι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, ως συμβουλευτικό όργανο του κράτους θα έχουν ένα σπουδαίο και υπεύθυνο έργο να επιτελέσουν.

Η Νέα Δημοκρατία, έγκαιρα έχει συστήσει ειδική επιτροπή η οποία επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα που υπάρχουν ανά νομό, σε συνεργασία με τους παραγωγικούς τομείς και τις ΝΟ.Δ.Ε., με στόχο την στήριξη και προώθηση φωτεινών προσωπικοτήτων, εκπροσώπων επιχειρηματιών, αναδεικνύοντας αφενός την ανανέωση αλλά και τις δυνατότητες πολυσυλλεκτικότητας που υπάρχουν ανά περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, θέλουμε να τονίσουμε προς πάσα .........

κατεύθυνση ότι, για τις εκλογές του επιμελητηρίου Μεσσηνίας η Νέα Δημοκρατία δεν έχει δώσει «χρίσμα» σε κανέναν εν δυνάμει υποψήφιο έως σήμερα.
Κάθε διαφορετική πληροφορία η οποία διαχέεται τις τελευταίες ημέρες, ανάγεται στην σφαίρα της ιδιοτέλειας κι έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό των μελών – επιχειρηματιών της παράταξης μας.

Η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπείται από θεσμικά όργανα τα οποία με υπευθυνότητα τοποθετούνται για την επίσημη ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Δημήτρης Γαλανάκης
Υπεύθυνος Παραγωγικού Τομέα ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

Περικλής Μαντάς
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

DVD και φωτοτυπίες αντί βιβλίων στα σχολεία

Σήμερα Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011, υπογράφει η πρόεδρος του ΟΕΔΒ Σοφία Χαροκόπου τη σύμβαση με τις τρεις εταιρείες για την αγορά του χαρτιού που θα χρησιμοποιηθεί για να ολοκληρωθεί η εκτύπωση και των υπολοίπων σχολικών βιβλίων, ύψους περίπου δέκα εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι η εκτύπωση του συνόλου..........

των σχολικών βιβλίων - πέραν των 33 τίτλων που τυπώνονται με αποθέματα περσινού χαρτιού- θα ξεκινήσει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς , δεδομένου ότι υπολείπονται κάποιες τυπικές διαδικασίες όπως να μπει το χαρτί στις αποθήκες κλπ.

Επομένως, είναι βέβαιο ότι θα ζήσουμε στιγμές μοναδικές τη φετινή σχολική χρονιά μαθητές κι εκπαιδευτικοί καθώς το υπουργείο κι επισήμως με εγκύκλιο του ενημερώνει, ότι μέχρι να παραλάβουμε τα σχολικά βιβλία θα κάνουμε μάθημα με dvd και φωτοτυπίες.

Ειδικότερα το Υπ. ΠΔΒΜΘ με εγκύκλιο που έστειλε σήμερα το απόγευμα σε όλα τα σχολεία της χώρας ενημερώνει τους Διευθυντές ότι οι ίδιοι και οι Εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «ψηφιακό σχολείο» και να αξιοποιούν το σχετικό υλικό, με κάθε πρόσφορο τρόπο (σ.σ. με φωτοτυπίες εφόσον υπάρχουν φωτοτυπικά), για τους ίδιους και τους μαθητές τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η καθυστέρηση της αποστολής των σχολικών εγχειριδίων,

Επιπλέον, σύμφωνα με την εγκύκλιο, το Υπ. ΠΔΒΜΘ θα διανείμει σε όλους τους μαθητές DVD, στο οποίο θα εμπεριέχονται τα σχολικά εγχειρίδια, έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να μελετούν ηλεκτρονικά τα μαθήματα.

Δείτε την εγκύκλιο που απέστειλε το Υπ. ΠΔΒΜΘ

Γιατί φτάσαμε εδώ; Τι συνετέλεσε ώστε να δημιουργηθεί αυτό το χάος;

Από τις αρχές της φετινής χρονιάς είχαν αρχίσει να υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για το πρόβλημα που θα ανέκυπτε.

Ενώ η διαδικασία για την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων άρχισε από τον Φεβρουάριο του 2011 παρουσιάστηκαν προβλήματα λόγω της απόρριψης του βασικού διαγωνισμού. Ευθύνη για το μπάχαλο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είχαν το Ελεγκτικό Συνέδριο, η γραφειοκρατία και η ολιγωρία τριών υπουργείων, αλλά και του δικού μας του Υπ. ΠΔΒΜΘ

Τώρα πως εμπλέκεται το ελεγκτικό συνέδριο; Το ελεγκτικό συνέδριο εμπλέκεται άργησε να υπογράψει τη σύμβαση για την προμήθεια του χαρτιού, ενώ σημειώνεται ότι για τα 45 εκατομμύρια τεύχη των 1200 τίτλων σχολικών βιβλίων απαιτούνται 15, 000 τόνοι χαρτί, με το συνολικό κόστος να υπολογίζεται στα 26 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι φτάνουμε στις αρχές Αυγούστου και δεν έχουν ακόμα οριστεί οι αρμόδιες επιτροπές του ΟΕΔΒ για τα σχολικά βιβλία και αντί η κα Υπουργός να «τραβήξει το αυτί» της προέδρου του ΟΕΔΒ κας Σοφίας Χαροκόπου, με δική της απόφαση δημοσιευμένη στο ΦΕΚ 253/8-8-2011, την αναβαθμίζει και την τοποθετεί Αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβούλιου του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» (Ι.Τ.Υ.Ε), το οποίο αναλαμβάνει όλες τις αρμοδιότητες του ΟΕΔΒ.

Δείτε το ΦΕΚ με το οποίο αναβαθμίζεται η κα Χαροκόπου

Σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση της κας Χαροκόπου, σύμφωνα με δημοσίευμα του esos.gr έπαιξε το γεγονός ότι «θεωρείται στενή φίλη της Α. Διαμαντοπούλου.

Σχετικά, λοιπόν, γράφει το esos.gr:

«Η πρόεδρος του ΟΕΔΒ Σοφία Χαροκόπου που θεωρείται στενή φίλη της Α. Διαμαντοπούλου αναβαθμίστηκε θεσμικά , παρά το γεγονός ότι με ευθύνη της φέτος οι μαθητές θα πάρουν αντί για βιβλία φωτοτυπίες και DVD.

H κ. Χαροκόπου όχι μόνο δεν απομακρύνεται από τον ΟΕΔΒ , αλλά με απόφαση που υπέγραψε η υπ. Παιδείας , διορίζεται στη θέση Αντιπροέδρου του ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα μετά την κατάργηση του ΟΕΔΒ»

Οι περίφημες επιτροπές για τα σχολικά βιβλία συγκροτούνται τελικά στις 25 Αυγούστου!!! Ναι στις 25 Αυγούστου. Δεκαοχτώ μόλις ημέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για μάθημα. Με αυτό το δεδομένο, την καθυστέρηση της συγκρότησης της επιτροπής, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι είναι αδύνατο να υπάρξουν έγκαιρα βιβλία στα σχολεία.

ΑΗ καθυστέρηση αυτή αποδεικνύεται από το 9ο θέμα της Πράξης 28/24-8-2011 του Δ.Σ. του ΟΕΔΒ

Δείτε την Πράξη 28/24-8-2011 του Δ.Σ. του ΟΕΔΒ

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω η εκτύπωση του συνόλου των σχολικών βιβλίων δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στις 12 Σεπτεμβρίου, ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία, μόνο τα μισά θα έχουν μόλις το 20% των βιβλίων ενώ στα υπόλοιπα δεν θα υπάρχει ούτε για δείγμα. Οι αποθήκες του υπουργείου είναι σχεδόν άδειες από χαρτί. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες

• Στο Δημοτικό από τους 183 τίτλους βιβλίων είναι έτοιμοι μόνο οι 15

• Στο Γυμνάσιο από τους 178 τίτλους βιβλίων είναι έτοιμοι μόνο οι 5

• Στο Λύκειο από τους 207 τίτλους βιβλίων έτοιμοι είναι μόνο οι 13

• Στην Τεχνική εκπαίδευση από τους 419 τίτλους βιβλίων είναι έτοιμοι μόλις οι 26

Μ’ όλα αυτά εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι το σύνθημα «ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ» έμεινε κενό περιεχομένου, αφού στην εκπαίδευση δεν μπορούν να ικανοποιηθούν ούτε τα αυτονόητα. Τι άλλο να περιμένει κανείς;

Βασίλης Φουρτούνης
Δάσκαλος, αναπληρωματικός Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

Πέτρος Τατούλης: Έλλειμμα πολιτικής σε αυτούς που σχεδίασαν το μνημόνιο

Ευθύνες για "έλλειμμα πολιτικής σε αυτούς που σχεδίασαν το μνημόνιο χωρίς να περιλάβουν αναπτυξιακή διάσταση σε αυτό, χωρίς δηλαδή την πολίτική ανάπτυξης που θα προστάτευε την χώρα μας από την βαθιά ύφεση στην οποία έχει οδηγηθεί με την εφαρμογή του", επέρριψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη με την συμμετοχή της Προέδρου της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Danuta Hubner.

Θα έπρεπε, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, "να δημιουργήσουν συνθήκες κινητικότητας της οικονομίας και της ανάπτυξης. Μόνο η πολιτική επενδύσεων μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του τόπου μας, μόνο η αναπτυξιακή διάσταση αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα", κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης.
Πολλές φορές σημείωσε ο Πέτρος Τατούλη, "λαμβάνονται .........

πρωτοβουλίες άλλα πολιτικά οι κυβερνήσεις δεν υποστηρίζουν αυτό το θεσμό, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είμαστε έτοιμοι να μην επιτρέψουμε σε κανένα να εφαρμόσει μια παρόμοια πολιτική που θα αφήσει το νέο θεσμό σε αδύναμη θέση". Προετοιμαζόμαστε σημείωσε στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης, "στα πλαίσια του νόμου σε αυτόνομη παρουσία στα διεθνή φόρα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αποτελεί τον μονό θεσμό που θα οδηγήσει τη χώρα να βγει από την κρίση".

"Το μέλλον της χώρα μας βρίσκεται στην προοπτική της Ευρώπης και είμαστε πεπεισμένοι ότι κρίση δημιουργεί ευκαιρίες", υπογράμμισε πριν αποχαιρετήσει την Πολωνή πολιτικό Ντανούα Χούμπνερ, ο Πέτρος Τατούλης σημειώνοντας ότι "ετοιμαζόμαστε να κάνουμε πραγματικότητα την εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα, ένα νέο παραγωγικό πρότυπο που θα κάνει την Πελοπόννησο μια ευρωπαϊκή περιφέρεια. Μια περιφέρεια στην οποία οι πολίτες θα αντιληφθούν ότι δεν υπάρχουν μεσσίες, το μέλλον του τόπου το έχουν στα χέρια τους οι πολίτες".

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην συνέχεια χαρακτήρισε "πρωτεύοντα το ρόλο του πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε στην περιφερειακή μας ανάπτυξη".
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δώρισε, εκ μέρους των Πελοποννησίων στην Πρόεδρο της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Danuta Hubner, έναν Άτλαντα με ιστορικούς χάρτες της Πελοποννήσου και ένα καλάθι με Πελοποννησιακά προϊόντα.

Ντανούτα Χούμπνερ: Να κρατήσετε τους νέους στην χώρα σας

Η σημαντικότερη αποστολή σας σήμερα, σημείωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη στην αντιφώνηση της, "είναι να κρατήσετε τους νέους στην χώρα σας, αυτός είναι ο πολυτιμότερος πόρος ανάπτυξης που ο μόνος τρόπος για να ενεργοποιηθεί είναι να συνδεθούν οι επενδύσεις με κίνητρα που θα βοηθήσουν την απασχόληση των νέων".

"Εσείς μόνοι σας πρέπει να βρείτε λύσεις για την βελτίωση ποιότητας ζωής και αλλαγής του Αναπτυξιακού μοντέλου στην Πελοπόννησο" προσέθεσε η Πολωνή πολιτικός σημειώνοντας ωστόσο ότι "είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι σε συνάντηση που είχα με τον Υπουργό Ανάπτυξης με ενημέρωσε ότι μετά από δική σας απαίτηση ως περιφέρεια Πελοποννήσου θα απλοποιηθεί η διαδικασία αδειοδότησης και ανάθεσης έργων με ειδικό Αναπτυξιακό νόμο".

"Η κρίση, σας βοηθά στο να αντιμετωπίσετε και να βελτιώσετε θέματα που υπάρχουν στην νοοτροπία, στις συνήθειες και στην πρακτική σας" τόνισε η κα Χούμπνερ, σημειώνοντας ότι "στόχος πλέον σε ένα τέτοιο περιβάλλον που δημιουργείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την ΕΕ να μοχλεύσουν Ανάπτυξη και νέες επενδύσεις"

Δημήτρης Δράκος

"Ο καινούργιος θεσμός παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, θα ανταποκριθεί" σημείωσε στην δική του εισήγηση ο επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Δράκος σημειώνοντας ωστόσο ότι πρέπει να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες και ο θεσμός να ανδρωθεί χωρίς προσχήματα". Για το λόγο αυτό ο κος Δράκος τόνισε ότι "η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει γρήγορα και να μας αφήσει να προχωρήσουμε στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ".

Ο Δημήτρης Δράκος αναφέρθηκε με έμφαση στην προσπάθεια που πρέπει να δοθεί στην Πέμπτη Προγραμματική Περίοδο όπου πρέπει να επετεύχθη χρηματοδοτική επάρκεια ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια για την σύγκλιση και την συνοχή των περιφερειών.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αφιέρωσε και ένα μεγάλο κομμάτι της εισήγησης του στη αναγκαιότητα δημιουργίας αναπτυξιακών προγραμμάτων για τον Ελληνικό νότο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός χρηματοδοτήσεων.

Και επίσημα υποψήφιος για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ο Επιχειρηματίας- Εξαγωγέας Γιώργος Γκούμας

Σε συνέντευξη τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 11:00 θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για τη θέση του Προέδρου στις προσεχείς εκλογές του Επιμελητηρίου και την παρουσίαση του Συνδυασμού ¨Νέο Επιμελητήριο¨ ο Γιώργος Γκούμας.



Τελικά βγήκε το «λαμόγιο» από την φτέρη με το... υποδεκάμετρο

ΑΠΟ ΤΟ BEST TV

Τελικά επιβεβαιωθήκαμε για το υποδεκάμετρο που σας είχαμε αναφέρει εδώ και καιρό που έχει στα χέρια κάθε μέρα ο δήθεν «Λαμπράκης» της Μεσσηνίας Ντίνος Πλεμένος και η «Ελευθερία» του

Ο κομπλεξικός κουκουλοφόρος αφού μας .........

κάρφωσε - καρφώνει καθημερινά όλους, στο ΙΚΑ-ΕΦΟΡΙΑ-ΤΕΒΕ-CIA-INTERPOL και σε όσες άλλες υπηρεσίες υπάρχουν τόσο στην Ελλάδα αλλά και στη Γη ολόκληρη!!! και δεν μας έκλεισε, ούτε... πεθάναμε όπως ήθελε, δεν άντεξε άλλο και σήμερα «ξεβρακώθηκε» μόνος του.

Ο «ιδιοκτήτης»… της Καλαμάτας και του Νομού γενικότερα, με ένα πρωτοσέλιδο σήμερα παρουσιάζει τις καταχωρίσεις στις τοπικές εφημερίδες μετρημένες με το υποδεκάμετρο του, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το κόμπλεξ του, χωρίς να αναφέρει τόσα χρόνια πόσα έχει πάρει από άλλους ο ίδιος, αλλά και χωρίς να αναφέρει πόσα παίρνει τώρα από τους δήμους, σε σχέση με τις άλλες εφημερίδες.

Ο εκδότης της «Ελευθερίας» αποδεικνύει με αυτόν τον τρόπο, γιατί η Εφημερίδα του είναι κατά του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη κάθε μέρα κάτι που έχει καταντήσει γελοίο, καθώς οι αναφορές και η δημοσιογραφία του είναι κατά το δοκούν και με το πόσα παίρνει ο «Άγιος» Ντίνος, δηλαδή όπως ο ίδιος παραδέχεται, είναι «λαμόγιο»!!!

Να φανταστείτε ότι σήμερα έχει γράψει μια πολύ μικρή αναφορά (δείχνοντας για ακόμη μια φορά το κόμπλεξ του) για την επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κας Danuta Hubner στην Τρίπολη, καλεσμένη του περιφερειάρχη Π. Τατούλη που του έπλεξε η ίδια και το εγκώμιο, κάτι που παρουσιάζεται ως πρώτο θέμα από τα Τοπικά- Περιφερειακά μέσα της Πελοποννήσου αλλά και με μεγάλες αναφορές από όλα τα πανελλαδικά ΜΜΕ.

Να δούμε που θα φτάσεις ακόμα στον κατήφορο που έχεις πάρει «Ντόν Πλεμένε», κρίμα για τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου.

Νίκος Μπελογιάννης

Best TV

ΣΧΟΛΙΟ
Αν αυτό δεν είναι το απόλυτο ξεβράκωμα τότε τι είναι;;;
Εμεις πάντως δεν χαραμίζουμε στην Ελευθερία ούτε ένα ευρώ την δεκαετία. Εσείς;

Επιστρέφει στο 19% ο ΦΠΑ

Τη μείωση του ΦΠΑ κάτω από το ψυχολογικό φράγμα του 20% φέρεται να συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα μετά από πρόταση του Ε. Βενιζέλου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην τρόικα προβλέπει τη μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 19%.
Θα συνδυαστεί με έναν πλήρη μηχανισμό απευθείας ........

ελέγχου και καταβολής του φόρου από τις επιχειρήσεις στο υπουργείο Οικονομικών μέσω on line συστήματος.Οι επιχειρηματίες, με τους οποίους συζητάει το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο του φορολογικού διαλόγου, φέρονται διατεθειμένοι να υποστηρίξουν ένα τέτοιο μηχανογραφικό σύστημα, αρκεί να υποχωρήσει ο ΦΠΑ, προκειμένου να δοθεί μικρή ανάσα στην αγορά και κατ' επέκταση στους καταναλωτές. Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ότι η αύξηση της απόδοσης του φόρου, που σήμερα διαφεύγει από το υπουργείο, θα περιορίσει τις όποιες απώλειες περίπου 1 δισ. ευρώ από τη μείωση του συντελεστή.

«Αν οι πολίτες και οι επιχειρηματίες βοηθήσουν και έχουμε τις αποδόσεις που πρέπει να έχουμε, τότε ξεκινάμε από άλλη βάση τη συζήτηση στο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα» δήλωνε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η συζήτηση θα καταλήγει στους συντελεστές, «αφού συμφωνήσουμε σε απλούς και πρακτικούς τρόπους ασφαλούς είσπραξης και απόδοσης του ΦΠΑ».

Η μείωση δεν θα αφορά σε καμία περίπτωση το χαμηλό συντελεστή 13% και τον μειωμένο 6,5% διευκρίνιζαν παράγοντες του υπουργείου, ενώ άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο διατήρησης της εστίασης στον χαμηλό συντελεστή.

Πρωτοφανής ομολογία της Ελευθερίας Καλαμάτας. Αιτία των επιθέσεων σε Τατούλη οι καταχωρήσεις της περιφέρειας.

Μια απίστευτη παραδοχή κάνει σήμερα στο πρωτοσέλιδο της (κλίκ) η Ελευθερία Καλαμάτας η οποία εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται ότι χτυπάει τον Τατούλη γιατί δεν τους δίνει μεγάλες καταχωρήσεις οι οποίες τιμολογούνται ανάλογα με το μέγεθος σε εκατοστά.
Δεν τα λέμε εμείς, τα λέει η ίδια η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδο της.
Μάλιστα δεν διστάζει να αναφερθεί σε καταχωρήσεις που γίνονται σε άλλες εφημερίδες (πάντα σε εκατοστά) για να δείξει ότι αδικείται.

Στόχος της εφημερίδας να μπαίνουν στο ταμείο φράγκα. Τα φράγκα δεν έρχονται τουλάχιστον στο μέγεθος που θέλουν οπότε χτυπάνε τον Πέτρο.
Είχαν συνηθίσει τις τεράστιες καταχωρήσεις από την ........

Νομαρχία και τώρα παίρνουν κάτι ψιλά.... Το χοντρό χρήμα το βλέπουν με το μικροσκόπιο.
Περασμένα μεγαλεία........

Οικονομικά λοιπόν τα κίνητρα για τις επιθέσεις σε Τατούλη. Επιτέλους το παραδέχτηκαν και δημόσια.
Αλήθεια. Το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο τους τι γνώμη έχει γι αυτήν την κατάντια της εφημερίδας;

Γενέθλια σε βαρύ κλίμα για το ΠΑΣΟΚ

Ηλεκτρισμένη αναμένεται η ατμόσφαιρα στο Τάε-Κβο-Ντο, όπου θα πραγματοποιηθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Ομιλία Παπανδρέου και ξεχωριστή πλατφόρμα από την ΠΑΣΚΕ

Η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο γήπεδο Τάε-Κβο-Ντο στο Φάληρο, 37 χρόνια μετά την ίδρυση του κόμματος.

Η Συνδιάσκεψη γίνεται σε μια περίοδο, που .........

το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του έχει χάσει τα ερείσματά του στα κοινωνικά στρώματα που το στήριξαν επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Το κλίμα θα είναι βαρύ, με στελέχη του κόμματος να εκφράζουν ανοικτά τη διαφωνία τους για την πολιτική που ακολουθείται.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ΠΑΣΚΕ θα κατεβάσει ξεχωριστή πλατφόρμα κατά του Μνημονίου.

Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα ανοίξει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά από εισήγηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.

Η ομιλία του κ. Παπανδρέου αναμένεται με ενδιαφέρον, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και ενώ οι φήμες για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες φουντώνουν.

Το μεσημέρι θα τοποθετηθούν οι σύνεδροι και η Συνδιάσκεψη θα λήξει το απόγευμα με τις δευτερολογίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, "στόχος της Συνδιάσκεψης, να αξιολογήσουμε και πάλι τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την κρίση, να σταθμίσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να χαρτογραφήσουμε τα επόμενα βήματα, ώστε να προτείνουμε με ειλικρίνεια και ενάργεια το συνολικό σχέδιο μας για τη χώρα και για τα χρόνια που έρχονται".

Το Facebook αποκτά μουσική

Το Facebook ετοιμάζεται να λανσάρει μια μουσική υπηρεσία μέσα στο επόμενο διάστημα, κατά πάσα πιθανότητα τον Οκτώβριο. Όπως όλα δείχνουν, το Facebook επέλεξε να συνεργαστεί με ένα μεγάλο όνομα στο χώρο του music streaming.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία δεν δημιουργεί μια υπηρεσία από το μηδέν, αλλά δανείζεται τεχνογνωσία και περιεχόμενο από μια δοκιμασμένη λύση. Οι φήμες κάνουν λόγο για συνεργασία με τις υπηρεσίες Pandora και/ή Spotify. Με άλλα λόγια, θα διατεθεί στο κοινό μια εφαρμογή, μέσω της οποίας οι χρήστες θα ακούν μουσική κατά την παραμονή τους στη σελίδα του Facebook.
Δυστυχώς για τους Έλληνες χρήστες, πάντως, οι .........

υπηρεσίες Pandora και Spotify δεν είναι διαθέσιμες στη χώρα μας, τουλάχιστον για την ώρα.

Μέχρι σήμερα, το Facebook λάμπει δια της απουσίας του από το χώρο της μουσικής κι αυτός είναι ένας λόγος που το MySpace έχει ακόμα μια κάποια απήχηση.

Επιστρέφουν στο Σύνταγμα οι Αγανακτισμένοι

Το Σάββατο στις 19:00 οι Αγανακτισμένοι θα ξαναεμφανιστούν στην πλατεία Συντάγματος με τις γνωστές κατσαρόλες τους.

Με σύνθημα "οι πλατείες είμαστε εμείς και είμαστε παντού", οι Αγανακτισμένοι όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την χώρα αναμένεται να επιστρέψουν στις πλατείες με στόχο να δώσουν για άλλη μία φορά ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν οι Αγανακτισμένοι σε ........

ανακοίνωσή τους "ξεκινήσαμε αγανακτισμένοι, συνεχίζουμε να είμαστε αποφασισμένοι και σε λίγο θα είμαστε μαζικά εξεγερμένοι. Μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ. Μέχρι να διώξουμε τις κυβερνήσεις και το σύστημα των αγορών και των τραπεζιτών".

Μάλιστα, οι Αγανακτισμένοι θεωρούν την ημερομηνία της επανεμφάνισής τους στις 3 δηλαδή Σεπτεμβρίου ημερομηνία ορόσημο, καθώς όπως αναφέρουν θα τους "θυμίζει την ματαίωση των πόθων του λαού για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια".

Μία ψήφο μακριά από την προεδρεία της ΕΝΠΕ ο Πέτρος Τατούλης

Τελικά ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την 'υπέρβαση' 18 χρόνια μετά, έστω και με 'μισή' καρδιά, αφήνοντας χώρο στον Πέτρο Τατούλη να διεκδικήσει και να κερδίσει την προεδρεία της ΕΝΠΕ, Ένωσης Περιφερειών, προχωρώντας σε μια ιστορική για τον ίδιο αλλά και για την ΝΔ κίνηση.

Παρουσία του προέδρου της Ν.Δ στην Συγγρού..........

έπεσε η πρόταση να μην κατεβάσει υποψήφιο για την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάτι που τελικά έγινε δεκτό αφήνοντας χώρο στον Πέτρο Τατούλη, που τάραξε τα νερά στο χώρο της κεντροδεξιάς πέρυσι με την κάθοδο του ως υποψηφίου, την υποστήριξη του από το ΠΑΣΟΚ και την επικράτηση του στις Περιφερειακές εκλογές για τη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, να κερδίσει και την προεδρεία της ΕΝΠΕ, αυτή τη φορά όμως με την στήριξη της ΝΔ.
Με αυτό το τρόπο η σύγκλιση που έχει σημειωθεί τον τελευταίο καιρό μεταξύ Τατούλη και Δράκου στην Πελοπόννησο και η οποία επισφραγίστηκε σε δύο αμοιβαία συναινετικές συνεδριάσεις του ΠΕΣΥ, μια για την απογραφή και μια για την έγκριση του ΕΣΠΑ, οδηγεί την Πελοπόννησο σε ένα νέο πεδίο πειράματος αυτή τη φορά από την ΝΔ.

Ο Πέτρος Τατούλης που χθες υποδέχθηκε μια πολύ μεγάλη φυσιογνωμία της Ευρώπης, την Danuta Hubner, Πρόεδρου της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, στην Πελοπόννησο, έχει κάθε λόγο πλέον να πιστεύει ότι τελικά η επιθυμία του να πειραματιστεί ο ίδιος με την πολιτική διάσταση ενός παλαιολιθικού αυτοδιοικητικού πόστου που ο Καλλικράτης του έδωσε άλλη δυναμική είναι δυνατή. Και αυτό αρχικά διότι διατηρεί άριστες σχέσεις με τους 5 δεξιούς Περιφερειάρχες οι οποίοι στο πρόσωπο του βλέπουν μια ευκαιρία επικράτησης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, που παρότι στήριξε τον Πετράν στις εκλογές με προσωπική ευθύνη τότε του προέδρου του Γιώργου Παπανδρέου, στην νέα εποχή διακυβέρνησης του από τους αμιγώς βαθιούς κομματικούς μηχανισμούς αποφάσισε να πετάξει στα σκουπίδια την πολιτική αυτή καινοτομία και να υποστηρίξει ένα κομματικό αυτοδιοικητικό φελό, τον Γιάννη Σγουρό.

Και η απόφαση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τον Γιάννη Σγουρό, και η απόφαση της ΝΔ να δώσει χώρο στον Πέτρο Τατούλη είναι πολύ μεγάλης πολιτικής σημασίας σε μια εποχή που η πολιτική έχει συρρικνωθεί σε βερμπαλισμούς και ανούσιες κόντρες διάτρησης μιας θνησιγενούς και αντιπαραγωγικής αντιπαλότητας που δεν οδηγεί πουθενά. Σε οκτώ μήνες διακυβέρνησης ο Πέτρος Τατούλης κατάφερε να κάμψει το πείσμα του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει τα στραβά μάτια στην 'αποστασία' τεσσάρων Περιφερειακών Συμβούλων του Δημήτρη Δράκου με την ψήφο των οποίων εκλέχθηκε ο Νεοδημοκράτης Γιώργος Μπουλούκος στη θέση του συμπαραστάτη του πολίτη στην Πελοπόννησο. Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ βυθίζεται στην κομματική 'νομιμότητα' της επικράτησης των σκληρών συνδικαλιστών που επηρεάζουν και την ευρεία βάση των κρατικοδίαιτων ψηφοφόρων τους που στο παρελθόν συμβολικά σηματοδοτούσαν με το απεχθές, στην συνείδηση του κόσμου, προσωνύμιο 'πρασινοφρουροί'.

Ο Πέτρος Τατούλης έτσι χρειάζεται μόνο μια ψήφο από τους ΠΑΣΟκους ομολόγους του για να κατακτήσει και αυτό το στόχο, μια που καμία από τις δύο παρατάξεις δεν έχει την πλειοψηφία, καταλύτης της οποίας είναι ο Πετράν. Και εκεί που το ΠΑΣΟΚ πήγαινε για μαλλί, μάλλον θα βγει κουρεμένο και θα αποκτήσει έναν υπερπεριφερειάρχη που όντας διεκδικητικός και πολιτικά εύρωστος, αφού θα έχει εκλεγεί στις τρεις ψηφοφορίες συνδυαστικά με περισσότερο από 90% αντιπροσωπευτικότητα, θα φέρει τα πάνω κάτω και τα μέσα έξω στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Το δις εξαμαρτείν έλεγα λοιπόν χθες ουκ ανδρός σοφού, και προφανώς ο Αντώνης αποδείχθηκε ότι τουλάχιστον δεν κάνει το ίδιο λάθος δύο φορές, τώρα για το αν η κίνηση του αυτή οφείλεται σε 'σοφία' θα το δείξει η στάση του στην υπόλοιπη κεντροδεξιά πτέρυγα η οποία εν θερμό αποκόπηκε από την ΝΔ σε εποχές που το διαίρει και βασίλευε αφαιρεί και τα τελευταία ψήγματα ελπίδας μιας κοινωνίας υπό διωγμό.

Morias

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Πατήστε εδώ για τις Αθηναϊκές εφημερίδες.