Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ενίσχυση αστυνομικών τμημάτων

Ερώτηση προς τον υπουργό προστασίας του πολίτη κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης σχετικά με την αυξημένη εγκληματικότητα στον νομό και ζητάει την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων.

Στην ερώτηση του αναφέρει:

Διάχυτο είναι ανάμεσα στους πολίτες της Μεσσηνίας το αίσθημα ανασφάλειας λόγω των εκτεταμένων ληστειών και επιθέσεων, που λαμβάνουν χώρα στο Νομό. O αριθμός ληστειών έχει αυξηθεί κατά 40% και ο αριθμός των κλοπών οχημάτων κατά 43%.

Επιπλέον, σύμφωνα και με υπόμνημα του Επιμελητηρίου ........

Μεσσηνίας, οι ληστείες κατά καταστημάτων και μικρών επιχειρήσεων βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Στην παρούσα κατάσταση ενισχύεται και η πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικής φύλαξης με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η ήδη δυσχερής οικονομική τους κατάσταση. Το αίσθημα ανασφάλειας εντείνεται λόγω της ανεπαρκούς αστυνομικής προστασίας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο Υπουργός Προστασίας Του Πολίτη:

1. Προτίθεται να ενισχύσει τα αστυνομικά τμήματα του νομού με επιπλέον άτομα στις προσεχείς έκτακτες μεταθέσεις;
2. Σκοπεύει να μελετήσει τις ανάγκες για δημιουργία επιπρόσθετων οργανικών θέσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων στο νομό;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Οδυσσέας Βουδούρης
Βουλευτής Μεσσηνίας

Ράχες Τριφυλίας Σοκ από αυτοκτονία δι’ απαγχονισμού 87χρονου

Σοκαρισμένη είναι η μικρή κοινωνία των Ραχών Τριφυλίας από το θλιβερό μαντάτο της αυτοκτονίας, δι’ απαγχονισμού, 87χρονου συγχωριανού τους. Οι κάτοικοι των Ραχών, αλλά και οι συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του αυτόχειρα από την ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας, είναι συγκλονισμένοι με το τραγικό τέλος που, όπως όλα δείχνουν και εκτιμούν οι Αστυνομικές Αρχές οι οποίες διεξάγουν έρευνα, επέλεξε να βάλει ο ίδιος στη ζωή του.

Το άψυχο κορμί του απαγχονισμένου ηλικιωμένου ..........

αντίκρισε το απόγευμα της Κυριακής, περίπου στις 5.20, σε κοτέτσι δίπλα από το σπίτι του, η κόρη του, η οποία τον έψαχνε μαζί με συγγενικό τους άτομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος, που διέμενε στις Ράχες μαζί με μια γυναίκα από τη Ρουμανία, κατά τις 3.00 μετά το μεσημέρι είπε πως θα πήγαινε στο σπίτι ανηψιού του που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το δικό του και έφυγε. Ωστόσο, η ώρα περνούσε και δεν επέστρεφε. Γύρω στις 5.00 μ.μ., ώρα που έπρεπε να πάρει τα φάρμακά του, για προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, η Ρουμάνα που διέμεναν μαζί ανησύχησε και πήγε η ίδια στο σπίτι του ανηψιού του για να τον βρει. Ο ανιψιός του, όμως, της είπε πως δεν τον έχει δει καθόλου. Αμέσως η Ρουμάνα ειδοποίησε την κόρη του για την εξαφάνιση και άρχισαν να ψάχνουν για τον ηλικιωμένο.
Μετά από λίγο, η κόρη του αντίκρισε το άψυχο κορμί του πατέρα της απαγχονισμένο.

Από την έρευνα των Αστυνομικών Αρχών δεν υπάρχουν ευρήματα που να «δείχνουν» εγκληματική ενέργεια και όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στην αυτοχειρία.

Επιθεώρηση στην ΑΤΕ Κυπαρισσίας Αναζητείται η διευθύντρια

Προβληματισμένη και σαστισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κυπαρισσίας με την «είδηση» που από χθες το πρωί κυκλοφόρησε ευρέως στην πόλη, για έλεγχο που διεξάγεται στο κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, ερευνώντας «περίεργες» κινήσεις λογαριασμών.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως, από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικής Επιθεώρησης διενεργεί έλεγχο στο κατάστημα, καθώς, από τα κεντρικά, διαπιστώθηκαν «περίεργες» και «ύποπτες» κινήσεις (αναλήψεις / καταθέσεις / «κλείσιμο») λογαριασμών.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τις ίδιες πληροφορίες, ..........

χθες δεν προσήλθε στο κατάστημα για εργασία η διευθύντριά του, η οποία (όπως ακούστηκε, προχθές το απόγευμα - βράδυ μετέβη με ταξί στην Αθήνα) και αναζητείται, χωρίς μέχρι και χθες το μεσημέρι να έχει δώσει σημεία ζωής ή να έχει εντοπιστεί.

Θάρρος

Live. Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου 6.09.2011

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Καλάθι Πελοποννησιακών Αγροτικών Προϊόντων. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικολάκου
2. Έγκριση παράτασης συμβάσεων μεταφοράς μαθητών. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πουλάς.

Δείτε LIVE την συνεδρίαση






Δεν πληρώνει το κράτος την ΔΕΗ

Ένας από τους μεγαλύτερους οφειλέτες της ΔΕΗ είναι το δημόσιο που χρωστά πάνω από 130 εκ. ευρώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της επιχείρησης.

Την ώρα που σε περισσότερα από 15 χιλιάδες νοικοκυριά η ΔΕΗ τους έχει κόψει το ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών, δημόσιοι οργανισμοί και υπουργεία χρωστούν πάνω από 130 εκ ευρώ

Μέσα στο 2010 σε συνολικά 161.419 ..........

επιχειρήσεις και νοικοκυριά δεν μπόρεσαν να εξοφλήσουν τις οφειλές προς την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και ο οργανισμός προέβη σε μόνιμη διακοπή ρεύματος. Στις συνολικές οφειλές προς τη ΔΕΗ ύψους 370 εκατομμυρίων ευρώ οι μισές ανήκουν στο δημόσιο.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από το Δεκέμβριο του 1998 ανέρχονται στα 46,63 εκ ευρώ και αφορούν κυρίως στη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ,Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χρωστάει από τον Ιούνιο του 2010 4,410.000 ευρώ. Στην περίπτωση των 15.000 νοικοκυριών η ΔΕΗ προχώρησε σε οριστική διακοπή παροχής ρεύματος, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας υπήρξαν και περιπτώσεις παραβίασης των μετρητών λόγω ανάγκης, περιπτώσεις στις οποίες αν εντοπιστούν οι δράστες κινείται κατευθείαν η ποινική διαδικασία.

Το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης χρωστάει συνολικά 14,50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,06 εκατ. αποτελούν ληξιπρόθεσμες οφειλές της Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης και ακόμα 2,07 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής για τον φωτισμό των εθνικών οδών από τον Αύγουστο του 2009.

Υψηλές είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και του Υπουργείου Υγείας που ανέρχονται σε 3,80 εκατ. ευρώ .

Να θυμίσουμε ότι μέσα στο χειμώνα η Realnews είχε αποκαλύψει στοιχεία που έδειχναν ότι το κράτος, συγκεκριμένα υπουργεία, χρωστούσαν τεράστια ποσά και στην ΕΘΕΛ.....
Στις λίστες με τους οφειλέτες του Δημοσίου θα πρέπει πλέον στις πρώτες θέσεις να καταλαμβάνει χώρο και το ίδιο το δημόσιο.

Διαβάστε παρακάτω τα σχετικά έγγραφα της ΔΕΗ



Ερώτηση του Δημ. Κουσελά και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, στήριξης των μικρομεσαίων και την επιδότηση ενοικίου

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, μαζί με άλλους 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η Ερώτηση αφορά στην έναρξη των προγραμμάτων στήριξης των ανέργων, των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και στην επιδότηση ενοικίου για τους οικονομικά αδύναμους εργαζόμενους και ανέργους. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: ........

«Κύριε Υπουργέ,
Είναι ίσως πλεονασμός να τονίσουμε άλλη μια φορά τα αρνητικά αποτελέσματα της ύφεσης, κυρίως για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, τους ανέργους και τους χαμηλόμισθους.
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, εκ του ρόλου του, καλείται να διαχειριστεί αυτά τα προβλήματα, αξιοποιώντας κάθε οικονομική δυνατότητα, κυρίως από το ΕΠΑΝΑΔ και τους άλλους διαθέσιμους πόρους, προκειμένου να στηρίξει την απασχόληση στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, να δώσει ευκαιρίες, απασχολώντας και ανέργους έστω για λίγους μήνες και να στηρίζει τους χαμηλόμισθους και τους ανέργους με την επιδότηση ενοικίου.

Για όλα τα παραπάνω, ερωτάστε:

1. Ποιες ασφαλιστικές δικλείδες διαφάνειας θα θεσπιστούν για την αντικειμενική πρόσληψη των ανέργων;
2. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία και πότε θα ξεκινήσουν, με προκήρυξη για υποβολή αιτήσεων, τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για τους ανέργους;
3. Πόσες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις υπέβαλαν προτάσεις και πότε αναμένεται να ξεκινήσει το Πρόγραμμα Διορθωτικής Προσαρμογής για επιχειρήσεις, μέχρι 49 εργαζόμενους;
4. Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν στο τελευταίο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου (πόσεςείχαν υποβληθεί στο προηγούμενο), σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εξέτασή τους και πότε αναμένεται να αρχίσει η καταβολή τους;»

Ζητούν ενημέρωση από τον Κόλλια για το Αγροτικό Ινστιτούτο Φιλιατρών

Ενημέρωση απο τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια για το Αγροτικό ινστιτούτο Φιλιατρών ζητάει με επιστολή του ο Αγροτικός σύλλογος Φιλιατρών.

Στην ίδια επιστολή τους ζητούν να μάθουν σε ..........

τι κατάσταση είναι οι κτηριακές εγκαταστάσεις αλλα και τα μηχανήματα που υπήρχαν στο Ινστιτούτο πριν το κλείσιμο του από την προηγούμενη Δημοτική αρχή του Δήμου Φιλιατρών.

Εκδήλωση για πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων στο Φουρναράκειο.

Συζήτηση για την δημιουργία ενός συστήματος πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων θα γίνει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβριου στις 9 το βράδυ στο Φουρναράκειο πνευματικό κέντρο Φιλιατρών
Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πάνος Αθανασόπουλος.
Την εκδήλωση οργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών σε συνεργασία με τον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τριφυλίας.



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Επιστολή απέστειλαν η Εταιρεία Σκηνοθετών, η Ένωση Σεναριογράφων και η Ένωση Μουσικοσυνθετών-Στιχουργών στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, με την οποία διαμαρτύρονται για την οριζόντια επιβολή του τέλους επιτηδεύματος σε σκηνοθέτες, σεναριογράφους, μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς, χωρίς να εξετάζεται το ύψος του εισοδήματός τους και η αντικειμενική τους δυνατότητα να καταβάλλουν το φόρο.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Προς
τον Αναπληρωτή Υπουργό του Υπουργείου Οικονομικών κύριο Παντελή Οικονόμου

ΘΕΜΑΤΑ: 1) περί του Τέλους Επιτηδεύματος

2) Συνάντηση με τον κύριο Υπουργό

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το Άρθρο 31 του Μεσοπρόθεσμου, το Τέλος Επιτηδεύματος επιβάλλεται σε όλους ανεξαιρέτως τους επιτηδευματίες και ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα που τηρούν βιβλία Β΄ και Γ΄ κατηγορίας, με μόνες ρητές εξαιρέσεις τα πρώτα πέντε έτη επαγγελματικής δραστηριοποίησης και τα τελευταία τρία πριν τη συνταξιοδότηση.

Το συγκεκριμένο μέτρο είναι όχι μόνο κατάφωρα άδικο και αλόγιστο, αλλά σε βάθος χρόνου και επιζήμιο για τα ίδια τα ασφαλιστικά ταμεία και τους δημόσιους πόρους που απεγνωσμένα αναζητούνται από την κυβέρνηση. Το γεγονός ότι η ίδια κυβέρνηση αναγνωρίζει το επώδυνο, άδικο και αποσπασματικό των νέων μέτρων επιβάλλει την άμεση ανάκληση και επανεπεξεργασία τους.

Από τη μεριά μας θεωρούμε εξόχως άδικο να επιβάλλεται οριζοντίως ένα αδιαφοροποίητο τέλος-“πρόστιμο” σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες είτε αυτοί φοροδιαφεύγουν είτε όχι, είτε έχουν δουλειές και εισοδήματα είτε όχι, είτε μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν σε μια νέα επιβάρυνση είτε όχι.

Με ποια, αλήθεια, λογική θα επιβληθεί το παραπάνω τέλος σε ανθρώπους που υποαπασχολούνται, που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας ή και που είναι άνεργοι; Και μάλιστα, όπως θα πρέπει να γνωρίζετε, όταν όλοι αυτοί οι επαγγελματίες όχι μόνο έχουν υποφέρει τα μέγιστα λόγω της σημερινής κρίσης, αλλά το κυριότερο, δεν χαίρουν καμιάς κοινωνικής προστασίας όταν μένουν χωρίς δουλειές, δεν δικαιούνται κανένα επίδομα ανεργίας σε αντιστάθμισμα, ούτε βέβαια αποζημίωση από τους εκάστοτε πελάτες-εργοδότες τους. Επιπλέον, δεν απολαμβάνουν καμία προστασία εισοδήματος, καμία εγγύηση και καμία εξασφάλιση για τις αβέβαιες, πρόσκαιρες ή και ανύπαρκτες επί μακρόν δουλειές τους.

Επιπλέον θεωρούμε, ότι το συγκεκριμένο μέτρο, που πλήττει καίρια χιλιάδες μικροεπαγγελματίες και επιτηδευματίες βιοπαλαιστές, θα οδηγήσει πέρα από την προσωπική απόγνωση ή αγανάκτηση, και σε σημαντική μείωση των δημόσιων εσόδων, αφού πολλοί συνάδελφοι θα προτιμήσουν ή θα αναγκαστούν να κλείσουν τα βιβλία τους και να εργάζονται παράτυπα, διογκώνοντας περαιτέρω το φάσμα της μαύρης αγοράς εργασίας.

Κύριε υπουργέ, εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες, και ιδίως όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο του πολιτισμού- σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, μουσικοσυνθέτες, δεν είμαστε οι εύποροι φοροφυγάδες με τους οποίους άδικα μας εξομοιώνετε. Αντίθετα, είμαστε εκείνοι που δίνουμε τον σκληρότερο αγώνα επιβίωσης σε μια αμείλικτη αγορά που διαρκώς συρρικνούται, εκείνοι που πληττόμαστε πολύπλευρα από την κρίση και που, δυστυχώς, δεν διαθέτουμε καμιά ασπίδα προστασίας για να μας βοηθήσει.

Η αδιαφοροποίητη οριζόντια επιβολή του τέλους επιτηδεύματος είναι αλόγιστη, άδικη και εν τέλει ανεπίτρεπτη, γι αυτό και ζητάμε να την αποσύρετε άμεσα.

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ, θα επιθυμούσαμε μια συνάντηση μαζί σας, σε μέρα και ώρα που θα ορίσετε εσείς.

ΕΝΩΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΤΙΝΟΣ ΓΙΩΤΗΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΩΝ-ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΛΕΖΟΣ

Ο Πλεμμένος χθές επιχείρησε να ρίξει τους τόνους που ο ίδιος είχε σηκώσει.

Τους τόνους επιχείρησε να ρίξει χθες η Μεσσηνιακή εφημερίδα του Πλεμμένου "Ελευθερία" όπου μετά το αυτοξεβράκωμα και τον αυτοεξευτελισμό που έπαθαν το Σάββατο αποκαλύπτοντας μας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι καλά ή κακά δημοσιεύματα θα εξαρτώνται από το πόσα χρήματα πέφτουν στα ταμεία τους μέσω των καταχωρήσεων και των πόντων των καταχωρήσεων. Το είδαμε τόσο καιρό αυτό με τις συνεχείς επιθέσεις κατά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με δήθεν παραίτηση Πουλοκέφαλου, με δήθεν αεροπορικές επιδρομές από κουνούπια με τον ιό του Δυτικού Νείλου και άλλες τέτοιες τρίχες.

Σημειώνουμε ότι σχετικά με τα κουνούπια η Ελευθερία .......

έφαγε διπλή σβουριχτή σφαλιάρα και από τον Τατούλη και από τον Λοβέρδο. Δεν θα κάτσουμε να μετρήσουμε τις συνεχόμενες διαψεύσεις που έχει εισπράξει η εφημερίδα.

Γράφει:

Καιρός για ψυχραιμία, όχι για αντιδικίες

Το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί αυτό τον δύσκολο καιρό είναι να αντιδικήσω με ένα μέσο ενημέρωσης, πολλώ δε μάλλον με το “Θάρρος”. Εφημερίδα με την δική της ιστορία μέσα στην οποία ελάχιστα ψήγματα έχω προσθέσει και εγώ, αντλώντας παράλληλα εμπειρίες για να γράψω τη δική μου ιστορία.
Παρεξήγησε προφανώς η φίλη Αντα Αποστολάκη τα όσα γράψαμε για την προσπάθεια χειραγώγησης των μέσων από τον Τατούλη. Εμείς κατά κύριο λόγο είμαστε ο στόχος του και φυσικά όποιος άλλος... βρεθεί πρόθυμος. Το ότι το “Θάρρος” είναι πρώτο στη λίστα των καταχωρίσεων δεν σημαίνει ότι ήδη χειραγωγείται. Το δόλωμα έχει πέσει προς όλους. Στο χέρι του καθενός είναι αν θα... τσιμπήσει.
Στο χέρι του καθενός ακόμα είναι να του επιστρέψει την πρόσκληση και να δείξει με την στάση και την γραμμή του ότι τον απασχολεί η ανάπτυξη της Περιφέρειας και όχι η καριέρα του περιφερειάρχη.
Αν τέλος Αντα επιμένεις ότι η “Ε” έπαιρνε ή παίρνει την μερίδα του λέοντος, δώσε όσα στοιχεία έχεις στην δημοσιότητα ή αν δεν έχεις πες μου να σου στείλω όσα έχουμε καταγράψει σε βάθος χρόνου και αφού τα μελετήσεις μπορείς να τα δημοσιεύσεις. Ας γνωρίζουν όμως οι αναγνώστες ότι και ο Ν. 2328/95 και ο Ν. 3548/07 μιλάνε για ίση κατανομή ανεξάρτητα αν κάποιου η κυκλοφορία αγγίζει το τετραπλάσιο όλων των άλλων. Και τους νόμους οφείλουμε να τους σεβόμαστε ακόμα και αν δεν μας συμφέρουν.

Ντίνος Δ. Πλεμμένος

Υ.Γ.: Για την ανεξαρτησία και την μη χειραγώγηση της “Ε” μας αρκεί η άποψη των αναγνωστών που μας ανεβάζουν στην πρώτη θέση της κυκλοφορίας εδώ και δεκαετίες.

Για το τελευταίο παίζεται πλέον.... Όσο όμως και να προσπαθεί να ρίξει τους τόνους η αλήθεια ειπώθηκε ολόγυμνη και θα παραμείνει έτσι. Η δημοσιογραφία της "Ελευθερίας" είναι δημοσιογραφία του υποδεκάμετρου και των εκατοστών στις καταχωρήσεις. Δεν τα λέμε εμείς. Εκείνοι τα παραδέχτηκαν το Σάββατο. Δεν είναι αυτά που είχαν χρόνια συνηθίσει με την νομαρχία και με Δήμους; Θα χτυπάει όποιον δεν τους πλερώνει καλά και με αρκετά ευρώπουλα.

Το μάθαμε πλέον τον λόγο. Η σωστή δημοσιογραφία σε αυτούς εξαρτάται από το πόσα εκατοστά καταχώρησης τους δίνει ένας Δήμος ή ή περιφέρεια.
Έδειξαν το Σάββατο που έριξαν το προσωπείο τους και είδαμε την αποκρουστική τους εικόνα ότι δεν σέβονται τους αναγνώστες τους πρώτα απ' όλα που από το υστέρημα τους τους πληρώνουν με τα 25 περίπου ευρώ τον μήνα για συνδρομή αλλά και αυτούς που παίρνουν με το ευρώ τους την εφημερίδα από το περίπτερο.
Εμείς έχουμε σταματήσει από πέρσι την συνδρομή μας σε αυτούς. Και όσον αφορά την αγορά πότε πότε της εφημερίδας..... το ευρώ μας δεν θα το δουν ούτε μια φορά την δεκαετία.

Για να μην αναφερθούμε στα κολπάκια του Πλεμμένου με τους φορείς και τα τηλέφωνα που είχε κάνει κλαίγοντας να παίρνει πρώτα η εφημερίδα του τα δελτία τύπου και την άλλη μέρα οι ιστοσελίδες και τα blogs. Γιατί το έχει κάνει και αυτό ο κ. Πλεμμένος.
Έχει πάρει τηλέφωνα τους πάντες. Μηδενός εξαιρουμένου. Ετσι δεν είναι κ. Ντίνο Πλεμμένε; Τα λέμε καλά; Θέλετε να αναφερθούμε περισσότερο στο θέμα; Θέλετε να σου πούμε τους φορείς και όπου αλλού έχετε πάρει τηλέφωνα; Εμάς μας αρέσει η αλήθεια.
Αν θέλετε να σας πούμε που και που τηλεφωνήσατε για να παίρνει πρώτη η "Ε" τα Δελτία τύπου και την άλλη μέρα οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και blogs. Πονηρούλη Κ. Πλεμμένε........

Μας έκοψες το πρωτοσέλιδο που έστελνες γιατί γράψαμε ότι δημοσιογράφος σου (που γράφει άρθρα τα οποία ούτε καν η γυναίκα του δεν διαβάζει... φαντάσου το γιατί) είχε κάτσει σούζα σαν αλογάκι μπροστά στην παντόφλα της γυναίκας του. Αν θες να στο θυμίσουμε.
Έδωσε εντολή ο Μέγας αυτοκράτορας της "Ελευθερίας" να μην ξαναστείλουν σε εμάς το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας. Αυτό είχαμε πάρει σαν απάντηση από τον Λαγό.
Και μας έκανες την μούρη κρέας κ. Πλεμένε. Χεστήκαμε πατόκορφα (ζητάμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας για την φράση) κ. Πλεμμένε αν είχαμε ή όχι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας σου.
Φυσικά οι αναγνώστες μας μας ρώτησαν με e-mail που είναι η Ελευθερία γιατί δεν βάζουμε το πρωτοσέλιδο αλλά ποτέ δεν τους είπαμε τον πραγματικό λόγο.
Σήμερα όμως είναι ευκαιρία να μάθει ο κόσμος όλη την αλήθεια.

Και όταν μετά από λίγο καιρό αποφάσισες να μας το ξαναστείλεις σου στο στείλαμε πίσω μαζί με κράξιμο. Πριβέ κράξιμο όμως στο Ε-mail της εφημερίδας.
Αν δεν έχεις ενημερωθεί ρώτα την γραμματεία. Θα το θυμούνται... Γιατί μας απάντησαν ότι ήρθε εκ παραδρομής.... Φθηνή και γελοία δικαιολογία.
Το έχουμε το e-mail. Αν θες στο στέλνουμε έτσι για να το έχεις στην συλλογή σου.

Άφησες υπονοούμενα ότι οι ιστοσελίδες και τα blogs χειραγωγούνται από την Τρίπολη. Και εννοούσες οικονομικά. Αν έχεις τέτοιες αποδείξεις με ατράνταχτα στοιχεία όμως δημοσίευσε τις να μας κάνεις ρόμπα όλους. Αν δεν έχεις όμως - που δεν έχεις γιατί δεν υπάρχει τίποτα- είσαι Ψεύτης και ένας κοινός συκοφάντης.

Αποκαλείς τους bloggers αλήτες και ότι έχουμε στήσει δίκτυο υπεράσπισης του Πέτρου μέσα από την φυλλάδα σου. Κάνεις λόγο για σύστημα υποστήριξης Τατούλη και άλλες τέτοιες αηδίες. Αμ μεγαλύτερη αλητεία υπάρχει κ. Πλεμένε από το να γράφεις κατά ενός περιφερειάρχη χωρίς να βρίσκεις τίποτα καλό γι αυτόν επειδή δεν στα σκάει;
Ποιός είσαι ρε φίλε; Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη της Μεσσηνίας; Κάποτε μας πούλαγες το παραμυθάκι ότι είσαι Μεσσηνιάρχης. Σήμερα τι το παίζεις; Μεσσηνιακός Δ.Ο.Λ;

Σας αφήνουμε στην κατρακύλα που πήρατε και που από το Σάββατο επιταχύνατε τον κατήφορο σας. Ευχόμαστε για εσάς τα φρένα να μην πιάνουν και ο κατήφορος να είναι μακρύς. Ξέρουμε όλοι πλέον ότι το αν θα δημοσιεύσετε κάτι καλό ή κακό για κάποιον εξαρτάται από το αν αυτός πέρασε πρώτα από τα ταμεία της εφημερίδας σου.
Το διαβάσαμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ στο φύλλο του Σαββάτου. Δεν χρειάζεται να πεις κάτι άλλο. Το είπες ξεκάθαρα.

Αλλα θέλω ο Τατούλης στις καταχωρήσεις του να εξαιρέσει ΤΕΛΕΙΩΣ την Ελευθερία. Και αυτό αποτελεί πρόταση μας προς την Περιφέρεια και τον ίδιο τον Πέτρο και το Γραφείο Τύπου.
Καταχωρήσεις οπουδήποτε αλλού ΕΚΤΟΣ της Ελευθερίας. Για να δούμε τότε. Θα εξακολουθείς να χύνεις χολή εναντίον ανθρώπου που σε αντίξοες οικονομικά συνθήκες προσπαθεί να προσφέρει έργο στον τόπο;

Νομίζουμε ότι οι αναγνώστες απαιτούν από τον κ. Πλεμένο και τον κάθε κ. Πλεμμένο σεβασμό. Να γράφει στην εφημερίδα τις ειδήσεις στην πραγματική τους διάσταση και όχι στην διάσταση που ορίζουν τα συμφέροντα των εκατοστών ενός υποδεκάμετρου.

Όσο για τον χθεσινό σας τίτλο στην ηλεκτρονική σας έκδοση: "Αφού... έφαγε πόρτα ο Τατούλης για αρχιπεριφερειάρχης, την κάνει από το ΠΑΣΟΚ και ξαναθυμάται τη Ν.Δ." θα σου πούμε μια μόνο κουβέντα και θυμήσου τα λόγια μας.

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ όσο και αν αυτό σου προκαλεί εφιάλτες. Την θέση την έχει ήδη έτοιμη και γράφει επάνω της την φράση "ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΑΝ".

Φιλάκια.

ΥΓ. Σου στέλνουμε το δωράκι μας (Η δημοσίευση του Σαββάτου με το αυτοξεβράκωμα)



Ποιες επιστροφές φόρου συμψηφίζονται με την έκτακτη εισφορά

Τη δυνατότητα να συμψηφίζουν τα ποσά των έκτακτων εισφορών και του τέλους επιτηδεύματος με τις επιστροφές φόρου θα έχουν οι φορολογούμενοι.

Ο συμψηφισμός δεν θα γίνεται αυτόματα κατά την έκδοση του «πολυεκκαθαριστικού» σημειώματος με τις εισφορές από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, αλλά οι φορολογούμενοι που περιμένουν επιστροφή φόρου πάνω από 1.500 ευρώ θα μπορούν να ζητήσουν από την εφορία τον συμψηφισμό των ποσών των έκτακτων εισφορών και του τέλους επιτηδεύματος με τον φόρο εισοδήματος που τους χρωστάει το Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 400.000 φορολογούμενοι ........

περιμένουν να εισπράξουν τις επιστροφές φόρου που δικαιούνται άνω των 1.500 ευρώ. Ποσά φόρου εισοδήματος άνω των 1.500 ευρώ επιστρέφονται στους φορολογούμενους έπειτα από τακτικό έλεγχο που διενεργεί η εφορία στα δικαιολογητικά που συνοδεύουν τη δήλωση και στον φάκελο των αποδείξεων, ενώ γίνεται έλεγχος και για τυχόν οφειλές προς το Δημόσιο. Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος χρωστάει στο Δημόσιο, η εφορία προχωρά στον συμψηφισμό των δυο ποσών (επιστροφή φόρου και οφειλή).

Στο μεταξύ, καθ' οδόν είναι η αποστολή 2,3 εκατομμυρίων εκκαθαριστικών σημειωμάτων με τις εισφορές στα εισοδήματα, τις αντικειμενικές δαπάνες και το τέλος επιτηδεύματος. Τα σημειώματα αυτά προέκυψαν μετά την εκκαθάριση 4 εκατ. φορολογικών δηλώσεων (οικονομικού έτους 2011), ενώ υπολείπονται για εκκαθάριση περίπου 1,5 εκατ. δηλώσεις. Ο φόρος που έχει βεβαιωθεί για τα 2,3 ενιαία σημειώματα ανέρχεται σε 1,6 δισ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι συνολικά θα εκδοθούν περίπου 3 εκατ. «πολυεκκαθαριστικά».

Τα σημειώματα αφορούν τις εξής τρεις κατηγορίες φορολογουμένων:

Οσους το 2010 το συνολικό εισόδημά τους ξεπερνούσε τα 12.000 ευρώ.
Ολους τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις (τέλος επιτηδεύματος).
Οσους είχαν στην κατοχή τους αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών, πισίνες και σκάφη αναψυχής.

Το ποσό της οφειλής καταβάλλεται σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις με την κάθε δόση να μην μπορεί να είναι κατώτερη των 300 ευρώ, εκτός της τελευταίας. Συνεπώς, αν η εισφορά έχει βεβαιωθεί μέσα στον μήνα Αύγουστο, θα καταβληθεί η πρώτη δόση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2011, η δεύτερη μέχρι 31 Οκτωβρίου, η τρίτη μέχρι 30 Νοεμβρίου, η επόμενη 31 Δεκεμβρίου κ.λπ.

Δεν βεβαιώνεται το συνολικό ποσό του εκκαθαριστικού σημειώματος που τελικά οφείλεται, εφόσον τούτο δεν υπερβαίνει τα 27 ευρώ, αθροιστικά λαμβανόμενο για τον φορολογούμενο και τη σύζυγό του.

Εφάπαξ καταβολή
Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του συνολικά οφειλόμενου ποσού του εκκαθαριστικού σημειώματος, μέσα στην προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 5% ακόμη κι αν πρόκειται για ποσά κάτω των 300 ευρώ.

Η είσπραξη των εισφορών αναμένεται να ενισχύσει τις εισπράξεις του Δημοσίου, οι οποίες έχουν αρχίσει να «ζεσταίνονται». Μετά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι δημόσιες εισπράξεις κατέγραψαν αύξηση. Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τον περασμένο μήνα τα τα έσοδα του προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 5,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Ομως σε επίπεδο οκταμήνου τα έσοδα βρίσκονται πολύ μακριά από τον στόχο, καθώς αντί για αύξηση 5,6% καταγράφουν μείωση 5% και «τρύπα» 3,4 δισ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου δήλωσε χθες ότι «η αύξηση των εσόδων τον Αύγουστο είναι σημαντική, σταθερή, αφού επιτυγχάνεται κάθε εβδομάδα, και μόνιμου χαρακτήρα, καθώς δεν οφείλεται σε μέτρα εποχιακής απόδοσης διότι, απλώς, δεν υπήρχαν τέτοια μέτρα τη συγκεκριμένη περίοδο».

Στο μεταξύ, εντός της εβδομάδας θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο η πρώτη λίστα με τα ονόματα όσων χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ ή συνολικά 37 δισ. ευρώ και για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

Τον Αύγουστο

Τον περασμένο μήνα οι εισπράξεις του Δημοσίου διαμορφώθηκαν περίπου στα 3,7 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 5,1%. Ετσι στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου οι συνολικές εισπράξεις του προϋπολογισμού ανέρχονται σε 30,7 δισ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν αναθεωρηθεί εκ νέου ο ετήσιος στόχος για την είσπραξη εσόδων συνολικού ύψους 54,042 δισ. ευρώ, θα πρέπει να εισπραχθούν στο τετράμηνο Σεπτεμβρίου- Δεκεμβρίου έσοδα της τάξεως των 23,3 δισ. ευρώ ή περίπου 5,8 δισ. ευρώ κάθε μήνα.

Στην αύξηση των εσόδων του Αυγούστου συνέβαλαν οι εισπράξεις από τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Οι απειλές για κατασχέσεις αλλά και το αυτόφωρο φαίνεται να αποδίδουν αφού οδήγησαν στο ταμείο της εφορίας περίπου 6.000 οφειλέτες τον περασμένο μήνα.

Ρύθμιση
Τα ποσά που βεβαιώθηκαν μόνο τον Αύγουστο ανήλθαν σε 100 εκατ. ευρώ από τα οποία εισπράχθηκαν 30 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στο τετράμηνο Μαΐου - Αυγούστου έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση για τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών 13.000 με 14.000 οφειλέτες του Δημοσίου.

11η Σεπτεμβρίου 2001: Τα 102 λεπτά που άλλαξαν τα πάντα

11 Σεπτεμβρίου 2001, 08:46 - 10:28 μέσα σε λιγότερες από δύο ώρες οι πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου μεταβάλλονται σε ένα σωρό σκόνης και ατσαλιού, το Πεντάγωνο δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα και περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Δεκαεννιά αεροπειρατές, μέλη της αλ Κάιντα, .........

κατέλαβαν τέσσερα αεροπλάνα για να επιτεθούν στα οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά σύμβολα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δύο αεροπλάνα είχαν στόχο το World Trade Center, ένα τρίτο το Πεντάγωνο. Το τέταρτο θα έπεφτε στον Λευκό Οίκο ή στο Κογκρέσο, σύμφωνα με την επιτροπή έρευνας για την 11η Σεπτεμβρίου, αλλά μετά την επέμβαση των επιβατών το αεροσκάφος κατέπεσε σε έναν αγρό στην Πενσιλβάνια.

- 08:46, Νέα Υόρκη: Νέα Υόρκη: ένα Μπόινγκ της American Airlines που έχουν καταλάβει αεροπειρατές αμέσως μετά την απογείωσή του από την Βοστώνη πέφτει με ταχύτητα 790 χιλιομέτρων την ώρα πάνω στο βόρειο πύργο του World Trade Center (WTC). Οι πάνω όροφοι (από τον 93ο ως τον 99ο) διαλύονται και τυλίγονται στις φλόγες.



- 9:03 : ένα δεύτερο Μπόινγκ, το οποίο επίσης είχε απογειωθεί από την Βοστώνη πέφτει με ταχύτητα 950 χιλιομέτρων στο νότιο πύργο του WTC ανάμεσα στο 77ο και τον 85ο όροφο.

- 9:05, Σαρασότα, Φλόριντα : ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους μόλις έχει αρχίσει να διαβάζει ένα παραμύθι στα παιδιά ενός δημοτικού σχολείου. "Ενα δεύτερο αεροπλάνο έπεσε στον δεύτερο πυργο. Δεχόμαστε επίθεση", του ψιθυρίζουν. Ο πρόεδρος συνεχίζει να διαβάζει. Θα χρειαστούν αρκετά λεπτά για να εγκαταλείψει την τάξη.

- 9:30 : ο Μπους ανακοινώνει στους μαθητές ότι πρέπει να φύγει γιατί συνέβη μια "εθνική τραγωδία".

- 9:35 : ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι φυγαδεύεται από τον Λευκό Οίκο σε ασφαλές καταφύγιο.

- 9:37 : Μπόινγκ της American Airlines, που έχουν καταλάβει οι αεροπειρατές μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντάλες της Ουάσινγκτον συντρίβεται στο Πεντάγωνο.

- 9:42 : οι αρχές της Πολιτικής Αεροπορίας κλείνουν τον εναέριο χώρο της ΗΠΑ και ακυρώνουν όλες τις πτήσεις.

- 9:59 : ο νότιος πύργος του WTC, που έχει πληγεί πριν 56 λεπτά καταρρέει τυλισμένος στις φλόγες και μετατρέπεται σε μια μάζα σκόνης και ατσαλιού. Η βιαιότητα είναι τέτοια που δεν βρέθηκε ίχνος DNA εκατοντάδων θυμάτων.



- 10:03, Σάνκσβιλ (Πενσιλβάνια) : Μπόινγκ της εταιρίας United Airlines που έχει απογειωθεί από το Νιούαρκ (Νιου Τζέρσι) συντρίβεται σε έναν αγρό. Ορισμένοι επιβάτες που είχαν ενημερωθεί μέσω κινητών τηλεφώνων για το τι έγινε στη Νέα Υόρκη αντιστάθηκαν στους αεροπειρατές.

- 10:28 : καταρρέει ο βόρειος πύργος του WTC, 1 ώρα και 42 λεπτά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

- 11:15 : κλείνει η Wall Street.

- 13:04, Λουιζιάνα: Ο πρόεδρος Μπους μεταφέρεται στην στρατιωτική βάση Μπαρκσντέιλ και κηρύσσει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού. "Σήμερα το πρωί η ελευθερία δέχτηκε επίθεση", επισημαίνει σε μήνυμά του προς τον αμερικανικό λαό.

- 13:27, Ουάσινγκτον: ο δήμαρχος Αντονι Ουίλιαμς κηρύσσει την πρωτεύουσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το κέντρο της πόλης είναι έρημο και κάθε δραστηριότητα έχει σταματήσει.

- 15:35 : η οργάνωση αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν θεωρείται ύποπτη ότι εμπλέκεται στις επιθέσεις, δηλώνει αμερικανος αξιωματούχος.

-18:54 : Ο πρόεδρος Μπους επιστρέφει στον Λευκό Οίκο.

-20:30 : Ο Τζορτζ Μπους απευθύνεται στους Αμερικανούς και καταγγέλει τις "σκόπιμες και πολύνεκρες τρομοκρατικές πράξεις". Υπόσχεται ότι οι υπεύθυνοι θα βρεθούν και τονίζει πως η Ουάσινγκτον δεν θα αντιμετωπίσει διαφορετικά τους τρομοκράτες από εκείνους που τους βοήθησαν.

ΑΠΕ - ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

ΣΧΟΛΙΟ
Να δούμε για πόσα ακόμα χρόνια θα μας πουλάνε οι Αμερικανοί το παραμύθι με την Αλ Καϊντα.
Αλλα για να δούμε ... Θα γίνει τίποτα στην Αγγλία στις 11/11/2011 και ώρα 11:11 το πρωί (τοπική ώρα - 13:11 για εμάς). Κάτι για Big Ben λένε κάτι κάρτες του παιχνιδιού iluminatti....
Κοντά είναι η 11η Νοεμβρίου. Θα δούμε.

Νέα σβουριχτή σφαλιάρα από το "Θάρρος" στην Ελευθερία Καλαμάτας του Πλεμμένου.



Και νέα σφαλιάρα ρίχνει στην Ελευθερία Καλαμάτας του Πλεμμένου η έγκριτη εφημερίδα Θάρρος.
Στην προσπάθεια της Ελευθερίας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, συντηρώντας το θέμα που η ίδια άνοιξε αφού στα μάτια των αναγνωστών της αποκάλυψαν τον βρωμερό πρόσωπο της Δημοσιογραφίας του υποδεκάμετρου και ότι το τι θα γράψουν για κάποιον (Δήμαρχο, περιφερειάρχη κλπ κλπ) εξαρτάται από το πόσα αφήνει στα ταμεία τους.

Όμως υπάρχουν και Εφημερίδες στον Νομό μας που την αξιοπρέπεια τους δεν την διαπραγματεύονται με κανένα εκατοστό σε δημοσιεύσεις και ότι αυτό αποτελεί αυτό που λέμε κούτελο καθαρό. Για παράδειγμα η απάντηση του Θάρρους που δίνει σήμερα στην Εφημερίδα του Πλεμμένου.

Αναλυτικά στην πρώτη σελίδα του "Θ" αναφέρεται:

Πρωμετωπίδα μας η αξιοπρέπεια

Σχετικά με το θέμα που άνοιξε και συντηρεί η εφημερίδα "Ελευθερία" για την κατανομή των καταχωρήσεων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι πάντοτε πως η κάθε μορφή εξουσίας έπαιζε το παιχνίδι των δημοσιεύσεων. Ουδέποτε ασχοληθήκαμε, γι αυτό και στο "Θ" δεν υπάρχει αρχείο πόντων.

Η απάντηση σε αιωρούμενα υπονοούμενα δόθηκε αποκλειστικά για λόγους αξιοπρέπειας. Και αυτή η αξια αποτελεί για το "Θ" προμετωπίδα. Ειδικά σε δύσκολες εποχές, κάποιες αρχές πρέπει να τηρούνται με οποιοδήποτε κόστος. ΑΥΤΟ αποτελεί για μας λόγο ύπαρξης.
και εδώ τελειώνει το παιχνίδι των ανταπαντήσεων.

"Θ"


Πανελλαδικη απεργία των γιατρών στις 8-9 Σεπτεμβρίου

Πανελλαδική απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου αποφάσισε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αντιδρώντας στη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ).

Η κινητοποίηση έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.
Οι γιατροί απορρίπτουν στο σύνολό του ...........

το εν λόγω κυβερνητικό σχέδιο, το χαρακτηρίζουν απαράδεκτο και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια του Έλληνα γιατρού και του ιατρικού έργου. Υποστήριζουν μάλιστα πως θα πρέπει τα συναρμόδια υπουργεία να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου, αλλά να επανεξετάσουν τις θέσεις τους βάσει και των προτάσεων της ιατρικής κοινότητας.

Έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια» για την έκτακτη εισφορά

Τα πρώτα 2,3 εκατομμύρια «ραβασάκια» της εφορίας που θα περιλαμβάνουν την έκτακτη εισφορά εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος και την έκτακτη εισφορά για αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες αναμένεται να ταχυδρομηθούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου σε αντίστοιχο αριθμό φορολογουμένων.

Πρόκειται για την πρώτη - και μεγαλύτερη ..........

- παρτίδα των εκκαθαριστικών αυτών σημειωμάτων από την οποία το δημόσιο προσδοκά να εισπράξει 1,6 δισ ευρώ και να τονώσει τα έσοδα του προϋπολογισμού τους επόμενους κρίσιμους μήνες.

Σημειώνεται ότι τα «ραβασάκια» αυτά έχουν προκύψει από την εκκαθάριση 4 εκατομμυρίων σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν φέτος. Έτσι απομένουν να εκκαθαριστούν 1,5 εκατ φορολογικές δηλώσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την αποστολή και νέας σειράς ειδοποιητηρίων που θα αφορούν στις δηλώσεις αυτές. Σημειώνεται ότι το ποσό από τις έκτακτες εισφορές μπορούν οι φορολογούμενοι να το αποπληρώσουν σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Στο υπουργείο Οικονομικών αισιοδοξούν ότι τα έσοδα από την καταβολή των έκτακτων εισφορών θα τονώσουν τα έσοδα του φετινού προϋπολογισμού και ότι θα ενισχύσουν την τάση βελτίωσης που σημειώνουν ήδη από τον Αύγουστο όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου. Βεβαίως η υστέρηση των εσόδων σε σχέση με τους στόχους παραμένει σημαντική και ο βαθμός κάλυψης της τους επόμενους μήνες θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα του εισπρακτικού μηχανισμού.

Επίσης, στο υπουργείο εκτιμούν ότι τους επόμενους μήνες μπορούν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα και σε ότι αφορά την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο. Ήδη τον Αύγουστο, λόγω των ειδοποιητηρίων που έχουν αποσταλεί στους οφειλέτες και της νέας αυστηρότερης νομοθεσίας (κατασχέσεις - αυτόφωρο κ.λπ.) σημειώθηκε αύξηση των εισπράξεων από την πηγή αυτή. Ειδικότερα τον προηγούμενο μήνα 6.000 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές προσήλθαν στις εφορίες και ρύθμισαν τα χρέη τους. Βεβαιώθηκαν έσοδα 100 εκατ. ευρώ εκ των οποίων εισπράχθηκαν ήδη 30 εκατ. ευρώ.

Μείωση ΦΠΑ… γιοκ! Χωρίς μποναμά στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός

Χωρίς φορολογικό... μπουναμά στις αποσκευές του θα ανέβει ο Γιώργος Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αιτία είναι ότι η πολυσυζητημένη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ που θα ήθελε να ανακοινώσει η κυβέρνηση δεν βγαίνει.

Στο υπουργείο Οικονομικών έβαλαν κάτω τα ..........

νούμερα για να δουν που θα κατέληγε ένας ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα είδη. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι καταργώντας τους μειωμένους φορολογικούς συντελεστές όπου υπάρχουν (π.χ. στα νησιά) και εντάσσοντας όλα τα είδη σε έναν συντελεστή, η μείωση στον ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ που θα μπορούσε να επιτευχθεί δεν θα ήταν μεγαλύτερη από 4 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό θα σήμαινε ότι η εξαγγελία που θα μπορούσε να κάνει ο κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ θα ήταν η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 19%, αλλά και η αύξηση των συντελεστών για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο συντελεστή αυτό.

Στο Μαξίμου τώρα μάλλον προσανατολίζονται στο να ξεχάσουν το όλο θέμα, καθώς εκτιμούν ότι η εξαγγελία της μείωσης του ΦΠΑ από το 23% στο 19% μπορεί να ικανοποιήσει κάποιους, όμως η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης θα δημιουργούσε μια θύελλα αντιδράσεων και ενδεχομένως αυτή η κίνηση να αποδεικνυόταν μπούμερανγκ για την κυβέρνηση. Οι πιο ψύχραιμοι στο οικονομικό επιτελείο μάλιστα θέλουν να ξεχάσουν το θέμα, τουλάχιστον ως το 201.

ΣΧΟΛΙΟ
Γιατί όλες τις βλακείες που έχει κάνει σχεδόν δυο χρόνια η κυβέρνηση δεν έχουν ήδη γυρίσει μπουμερανγκ... Το άλλο με τον Τοτό το ξέρουν; Ας κάνουν εκλογές αν έχουν τα κότσια να τους στείλουμε στα τσακίδια.
Α ρε Jefry Papandreos τι σε περιμένει.....

Έλληνας κατασκεύασε ρομπότ που μαζεύει ελιές! [ VIDEO ]

Έναν εργάτη - ρομπότ που μπορεί να γλιτώσει χρόνο από το μάζεμα των καρπών και χωρίς να "τραυματίσει" το δέντρο, κατασκεύασε ο Πάνος Γκολφίνος από το Χελιδόνι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο Πάνος Γκολφίνος κατάφερε να κατασκευάσει ένα πρωτοποριακό ρομποτικό μηχάνημα που με μορφή και κινήσεις ανθρώπινου χεριού, μπορεί μέσα σε λίγες ώρες να ολοκληρώσει τη συγκομιδή εκατοντάδων ριζών ελιάς.
Όσο οι υπόλοιποι ελαιοπαραγωγοί θα ..........

ψάχνουν να βρουν εργάτες για το μάζεμα των ελιών τους ο ίδιος θα ο ίδιος θα πατά απλά το κουμπί του τηλεχειριστηρίου!

Ελαιοτριβέας από το Χελιδόνι. Ένας εξαιρετικά εύστροφος άνθρωπος που οι πατέντες ήταν πάντα μια πρόκληση για εκείνον. Στο σχολείο δεν ήταν ιδιαίτερα επιμελής αλλά η αγάπη για τη μηχανολογία του προσέφερε σημαντικές γνώσεις που αξιοποιεί στη δουλειά του καθημερινά αλλά βοηθώντας σε πολλές περιπτώσεις φίλους και συγχωριανούς, δίνοντας πρακτικές λύσεις.

Το ίντερνετ και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι οι βασικοί "συνεργάτες" που τον βοηθούν στο να ψάξει, να μάθει και να κατασκευάσει τελικά ότι του "καρφωθεί" στο μυαλό. Υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας αλλά και πολύτιμος βοηθός, είναι και ο γιός του Βασίλης που ακολουθεί τα «χνάρια» του πατέρα του.

Δείτε πως δουλεύει ο εργάτης - ρομπότ:



Newsit

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ



ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!!!

Μεγάλη κινητικότητα αστυνομικών δυνάμεων στην πόλη μας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του blog, αγνώστου ταυτότητος πλοίο αποβίβασε στην ευρύτερη περιοχή της Τερψιθέας - Αγρίλη περίπου 1500 Λαθρομετανάστες(!!!!) οι οποίοι εκινούντο με μεγάλη άνεση ( πεζοί στον κεντρικό δρόμο ) προς Κυπαρισσία.

Αναμένουμε τις περαιτέρω εξελίξεις ...............

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 00:57
Πρόκειται για Αφγανούς και Πακιστανούς λαθρομετανάστες.