Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχονται 15 νέες διώξεις και σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ

Νέες «βόμβες» αναμένεται να σκάσουν στις αμέσως επόμενες ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τη Σούπερ Λιγκ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ, Μανώλη Αντωνακάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό «NOVA ΣΠΟΡ FM 94,6», θα υπάρξουν νέες διώξεις σε ομάδες μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Αντωνακάκης διευκρίνισε ότι θα είναι ...........

γύρω στις 15 οι διώξεις ομάδων που θα γίνουν, καθώς υπάρχουν πολλά έγγραφα στις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αυτές οι διώξεις να επηρεάσουν όλα τα πρωταθλήματα, όπως και αυτό της Σούπερ Λιγκ, καθώς οι κατηγορίες θα αφορούν δωροδοκίες αλλά και παράνομους στοιχηματισμούς τουλάχιστον δύο ομάδων που αγωνίζονται στα «μεγάλα σαλόνια».

Στο Δ.Σ. της ΕΠΟ ο Μώραλης

Στο Δ.Σ. της ΕΠΟ εκλέχθηκε ο Γιάννης Μώραλης μετά την υποψηφιότητα που είχε θέσει για μια εκ των τεσσάρων θέσεων των εκπροσώπων που δικαιούται η Σούπερ Λιγκ.

Εκτός από τον Δ' αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, εκλέχθηκαν και οι Γιώργος Χριστοβασίλης, Στέφανος Αθανασιάδης και ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Απόστολος Παπουτσάκης.

Μαλλιά : Βάλτε δάφνη για ενδυνάμωση της τρίχας

Η δάφνη, δυναμώνει τα μαλλιά και εμποδίζει την τριχόπτωση. Λίγο δαφνέλαιο από το φαρμακείο (είναι πολύ φτηνό) που θα βάλετε στο κεφάλι πριν ή κατά την διάρκεια του λουσίματος κάνοντας μασάζ θα σας κάνει καλό. Προσοχή μόνο, μη βάλετε πολύ, γιατί η λαδίλα θα μείνει για μέρες. Βάλτε στις ρίζες, όχι σε όλα τα μαλλιά.

Επίσης το δαφνόλαδο είναι ότι καλύτερο, ...........

για πυκνές βλεφαρίδες.

Τέλος, η δάφνη μαυρίζει τα μαλλιά.

Newsbeast

Μανιάτης σε Νάντια Γιαννακοπούλου: «Ξεκίνησε η διαδικασία υπογραφής Συμβάσεων για φωτοβολταϊκούς σταθμούς από κατ’ επάγγελμα αγρότες»

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτης, στην απάντηση του σε δύο ερωτήσεις που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 23/05/11 και 01/08/11, επισημαίνει ότι αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων αδειοδότησης των επαγγελματιών αγροτών, η διαδικασία υπογραφής των Συμβάσεων Πώλησης Ηλεκτρικής Ενέργειας για φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος μέχρι 100 kW από φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των κατ’ επάγγελμα αγροτών που έχουν υποβάλει αιτήσεις στο ΔΕΣΜΗΕ από 01.02.2011 και μέχρι 31.08.2011, ξεκίνησε από τις κατά τόπους περιοχές ΔΕΗ.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενημέρωσε την ..........

κ. Γιαννακοπούλου ότι ως τώρα δεν έχει διαπιστωθεί ευνοϊκότερη ή δυσμενέστερη αντιμετώπιση από εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των αιτημάτων είτε πρόκειται για αιτήματα αγροτών, είτε για αιτήματα από ιδιώτες – εταιρείες. Στα παραπάνω, ο Υφυπουργός προσθέτει ότι με στόχο την ύπαρξη απόλυτης διαφάνειας κατά τον χειρισμό του συνόλου των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για επενδύσεις φωτοβολταϊκών και ιδιαίτερα των χιλιάδων αιτήσεων που αφορούν στην προώθηση των αιτήσεων των αγροτών και τις οποίες διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της ΔΕΗ, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ ζητήθηκε η άμεση δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων των ανωτέρω αιτήσεων καθώς και στοιχείων για τις γραμμές σύνδεσης των έργων. Ωστόσο, αναφέρει ότι η καλύτερη δυνατή εκτίμηση της δυνατότητας απορρόφησης ισχύος από το δίκτυο, αποτελεί μια πολύ σημαντική τεχνική παράμετρο, ο έλεγχος της οποίας εξασφαλίζει τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα ασφάλειας για το δίκτυο και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως πρόσχημα για καθυστερήσεις στην αξιολόγηση των αιτημάτων. Σχετικά με την προτεραιότητα των επαγγελματιών αγροτών για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών, ο κ. Μανιάτης αναφέρει ότι με βάση τα οριζόμενα στη νομοθεσία, η εξέταση των αιτημάτων των αγροτών, δηλαδή η έκδοση προσφορών σύνδεσης, προηγείται μεν έναντι των λοιπών νέων αιτημάτων που κατατέθηκαν μετά τη θέση σε ισχύ του ν. 3851/2010, έπεται όμως της εξέτασης χρονικά προηγούμενων αιτημάτων, όπως τα αιτήματα κατόχων αδειών παραγωγής ή αποφάσεων εξαίρεσης προ του νόμου ή τα εκκρεμή στη ΡΑΕ αιτήματα, που χρονολογούνταν από το 2007 και για τα οποία περιλαμβάνονται ειδικές πρόνοιες στις μεταβατικές διατάξεις του νόμου.

Σχετικά με το ερώτημα της κ. Γιαννακοπούλου για την πορεία των προσφορών σύνδεσης προς επαγγελματίες αγρότες, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Μανιάτης απάντησε ότι κατέστη δυνατή η έκδοση 3200 περίπου προσφορών σύνδεσης προς επαγγελματίες αγρότες, σε δίκτυα με μεγάλη ευχέρεια απορρόφησης. Οι 3200 φάκελοι αγροτών που έλαβαν προσφορά σύνδεσης έχουν ήδη κατατεθεί στον ΔΕΣΜΗΕ για τη σύναψη συμβάσεων αγοραπωλησίας, αλλά ο τεράστιος όγκος αιτημάτων συνεπάγεται και κάποιες καθυστερήσεις.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα αιτήματα, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναφέρει ότι υπάρχουν άλλα 1500 περίπου αγροτικά αιτήματα τα οποία αντιστοιχούν σε δίκτυα μεσαίας δυσκολίας και άλλα 1500 περίπου αιτήματα που αντιστοιχούν σε περιοχές που παρουσιάζουν υψηλότερη δυσκολία, όσον αφορά στην απορρόφηση ισχύος και για τα οποία απαιτείται εξειδικευμένη αντιμετώπιση. Η δυσκολία αναφέρεται στο γεγονός ότι πρέπει να προηγηθεί της προσφοράς σύνδεσης τεχνική μελέτη του τοπικού δικτύου, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα υφιστάμενα φορτία όσο και τα προϋπάρχοντα αιτήματα για σταθμούς ΑΠΕ. Για τα αιτήματα αυτά απαιτείται περισσότερος χρόνος για την έκδοση των προσφορών σύνδεσης. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη και η ΔΕΗ την ολοκληρώνει άμεσα.

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Έως τα τέλη του έτους αναμένεται να ενταχθούν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ ενώ παράλληλα θα διαμορφωθούν οι απαιτήσεις για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού φακέλου του ασθενή, επισήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νίκος Πολύζος, στη διάρκεια ημερίδας του ΤΕΕ/ΤΚΜ με θέμα «Ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς: προοπτικές μετά το πρώτο βήμα».

Ο ίδιος ανέφερε πως μέχρι τα τέλη του τρέχοντος .........

μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του εξοπλισμού για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και θα ολοκληρωθεί η πιστοποίηση των χρηστών της.

Σύμφωνα με τον κ. Πολύζο χάρη στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εξοικονομήθηκαν τους πρώτους επτά μήνες του 2011 σχεδόν 200 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος είναι η εξοικονόμηση 700 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τονίσθηκε πως σήμερα, 15.067 γιατροί συνταγογραφούν και 10.023 φαρμακεία εκτελούν τις συνταγές ηλεκτρονικά. Να σημειωθεί ότι από την 1η Φεβρουαρίου έως 28 Αυγούστου 2011 καταχωρήθηκαν από γιατρούς 2.114.435 συνταγές συνολικής αξίας 153.167.028 ευρώ.

Οι συνταγές που καταχωρούνται και εκτελούνται για τους ασφαλισμένους των τεσσάρων μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων της χώρας (ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΓΑ) ανέρχονται στις 28.000 και 24.000 αντίστοιχα ημερησίως. Ο αριθμός των πιστοποιημένων γιατρών του ΕΣΥ ανέρχεται στους 2556 (1601 νοσοκομειακοί και 955 γιατροί Κέντρων Υγείας). Τα ποσοστά συνταγογράφησης ανά ειδικότητά έχουν ως εξής: 33% παθολόγοι, 14% καρδιολόγοι, 8% παιδίατροι, 6% γενικής ιατρικής, 5% ορθοπαιδικοί, 4% γυναικολόγοι και 3% πνευμονολόγοι.

Facebook εναντίον Twitter

Έστω και καθυστερημένα, το Facebook παρουσίασε ένα νέο χαρακτηριστικό με στόχο να αφαιρέσει από το Twitter το συγκριτικό πλεονέκτημα που το έφερε στην κορυφή του παγκόσμιου micro-blogging. Τα Subscriptions (Εγγραφές) έχουν ήδη αρχίσει να ενεργοποιούνται στους λογαριασμούς.

Με τα Subscriptions, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί δημοσιεύσεις από ανθρώπους με τους οποίους δεν είναι φίλος. Έτσι, μπορεί κάποιος να μαθαίνει τι γράφει ένας πολιτικός, ένας ηθοποιός ή ένας συγγραφέας χωρίς να είναι φίλος μαζί του.
Φυσικά, ισχύουν πάντα οι βασικές ρυθμίσεις ..........

απορρήτου, πράγμα που σημαίνει ότι τα Subscriptions αφορούν μόνο τα public posts. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τι θα βλέπει από τα άτομα στα οποία έχει κάνει Subscribe, με τις επιλογές να κυμαίνονται από όλες τις δημοσιεύσεις, μέχρι τις απολύτως απαραίτητες (π.χ. μετακίνηση σε μια νέα πόλη κλπ).

Για να μπορεί ο Α να κάνει Subscribe στον Β, πρέπει ο Β να έχει δώσει αυτή τη δυνατότητα. Επισκεφθείτε το προφίλ σας και αναζητήστε στην αριστερή μπάρα την επιλογή Subscription. Από εκεί, μπορείτε να δώσετε τη δυνατότητα σε τρίτους να βλέπουν τα public posts που κάνετε και μόνο αυτά. Αν δε βλέπετε την επιλογή Subscriptions, θα τη δείτε μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς το νέο αυτό χαρακτηριστικό ενσωματώνεται σταδιακά στους λογαριασμούς.

Ήταν πολύ λογικό να προστεθεί κάποια στιγμή στο Facebook μια λειτουργία που να μιμείται το Twitter. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι το νέο αυτό feature έρχεται αργά, καθώς το Twitter έχει ήδη γιγαντωθεί και δύσκολα θα το εγκαταλείψουν οι οπαδοί του για κάτι που δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα έχει επιτυχία.

Newsbeast

Άνδρες των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνο σε πούλμαν οπαδών της Μαρσέιγ [ VIDEO ]

Την εικόνα της ΕΛ.ΑΣ. αμαυρώνει βίντεο που κάνει από χθες βράδυ τον γύρο του διαδικτύου μέσω του youtube και παρουσιάζει άνδρες των ΜΑΤ να ψεκάζουν με χημικά τους φιλάθλους γαλλικής ομάδας και να τους πετούν αντικείμενα.

Το βίντεο έχουν αναρτήσει οι φίλαθλοι της Μαρσέιγ που την Τρίτη βρέθηκαν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό.

Όπως καταγγέλουν οι γάλλοι οπαδοί δέχθηκαν ..........

επίθεση από αστυνομικούς έξω από το Παναθηναϊκό Στάδιο οι οποίοι αντί να τους προστατεύσουν από τις απειλές ελλήνων χούλιγκαν όπως υποστηρίζουν άρχισαν να τους χτυπούν και να τους ρίχνουν ακόμη και δακρυγόνα μέσα στο πούλμαν που τους μετέφερε.



Πρώτο θέμα

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΓΕΝΟΠ για το νέο τέλος ακινήτων

Η ΓΕΝΟΠ θα εμποδίσει την έκδοση, αποστολή και είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως και τη διακοπή ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν το πληρώσουν, επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ανήγγειλε επίσης ότι το συνδικάτο θα ..........

προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της νομιμότητας του τέλους, κάλεσε τους καταναλωτές να μην το πληρώσουν, σημειώνοντας ότι στο συμβόλαιο που έχουν υπογράψει με τη ΔΕΗ δεν προβλέπεται ότι η επιχείρηση θα εισέπραττε φόρους και παρουσίασε στοιχεία για εντυπωσιακή αύξηση των εντολών διακοπής ρεύματος, και των διακοπών που υλοποιήθηκαν, σε καταναλωτές που αδυνατούν να εξοφλήσουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού.

κ. Φωτόπουλος έκανε λόγο σήμερα για εκβιασμό των καταναλωτών μέσω της ΔΕΗ, με την απειλή της διακοπής ηλεκτροδότησης και ανέφερε ότι η ΓΕΝΟΠ:

-Θα εμποδίσει με κάθε τρόπο και μέσο την επεξεργασία, έκδοση και αποστολή του ειδικού τέλους στους καταναλωτές.

-Θα εμποδίσει την έκδοση εντολών διακοπής για όσους δεν πληρώσουν το τέλος.

-Θα εμποδίσει και την εκτέλεση της διακοπής ρεύματος, από τεχνικούς της ΔΕΗ ή εργολάβων.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να υποστούν κυρώσεις όσοι δεν εφαρμόσουν τη νομοθεσία, ο κ. Φωτόπουλος απάντησε: «Ας μας απολύσουν. Οι νόμοι φτιάχνονται για να υπηρετούν τον πολίτη».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ στο διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου 2011 έχουν εκδοθεί 909.872 εντολές διακοπής ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για συνολική οφειλή που ξεπερνά το 1,4 δισ. ευρώ. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι 909.000 καταναλωτές καθυστερούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό, καθώς για τον ίδιο καταναλωτή μπορεί να έχουν εκδοθεί περισσότερες από μία εντολές διακοπής.

Πάντως, οι εντολές είναι αυξημένες κατά 23% σε σχέση με το 8μηνο του 2010 ενώ από τις 909.000 εντολές εκτελέσθηκαν οι 174.926 (+ 6,2 % από πέρυσι) καθώς οι υπόλοιποι πλήρωσαν το χρέος για να μην τους κοπεί το ρεύμα. Τέλος, από όσους έγινε διακοπή λόγω χρέους οι 114.582 πλήρωσαν και έκαναν επανασύνδεση. Οι υπόλοιποι 60.344 σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ (στους οποίους περιλαμβάνονται και επιχειρήσεις που έκλεισαν) ζουν στο σκοτάδι. Είναι επίσης ενδεικτικό ότι οι προβλέψεις στον ισολογισμό της ΔΕΗ για επισφαλείς απαιτήσεις αυξήθηκαν από 226 εκατ. το 2009 σε 413 εκατ. το 2010 και 474 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο του 2011.

Ο κ. Φωτόπουλος τάχθηκε, όπως είπε, κατά της γενίκευσης του τέλους και της επιβολής του χωρίς διακρίσεις και όχι κατά της φορολόγησης των εχόντων. Σε ερώτηση δε για το ενδεχόμενο, αν ευοδωθεί ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ και δεν εισπραχθεί το τέλος ακινήτων, να μην εισπράξει η χώρα την επόμενη δόση και να υπάρξει κίνδυνος χρεοκοπίας, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ζήτησε να μην τίθενται εκβιαστικά διλήμματα σε όσους αντιστέκονται. «Εκείνοι που εκβιάζουν για την επόμενη δόση, μας είπαν ότι θα βγούμε από την κρίση το 2012, ότι τα μέτρα που πήραν ήταν αρκετά και ότι η χώρα θα έβγαινε στις αγορές. Ας κοιτάξουν να εφαρμόσουν άλλες πολιτικές».

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ - Τσίπρα

Νωρίτερα, το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να συζητήσουν για το νέο ειδικό τέλος ακινήτων. «Το νέο χαράτσι ακίνητης περιουσίας, το οποίο περνάνε στη ΔΕΗ μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε φοροεισπράκτορες και τιμωρούς, είναι αντισυνταγματικό, γιατί αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας, σε μια βασική αρχή του Συντάγματος ότι ο καθένας και η καθεμιά πρέπει να φορολογείται με βάση τη φοροδοτική του ικανότητα. Δεν μπορεί να φορολογείται το ίδιο ένας που έχει ένα ακίνητο στην ίδια περιοχή 100 τ.μ. και έχει 50 ευρώ στην τράπεζα με έναν άλλον που έχει 500 χιλιάδες ευρώ και μετοχές και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Αν θέλουν λοιπόν να κόψουν σε κάποιον το ρεύμα, να το κόψουν στους εκατοντάδες μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που χρωστάνε 30 δις και τους ξεμπερδεύουν με μια μικρή περαίωση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος τηςσυνάντησής του με το πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Ο κ. Φωτόπουλος υπογράμμισε, από την πλευρά του, πως «Οι νόμοι φτιάχνονται για να υπηρετούνται οι πολίτες. Εάν ο νόμος επιβάλει στους εργαζόμενους της ΔΕΗ να κόψουν το ρεύμα στον άνεργο, τον μεροκαματιάρη, τον παππού και τη γιαγιά, τον φτωχό συνάνθρωπό μας που δεν έχει μία στην τσέπη του, που το μηνιάτικο τελειώνει στις 15, εμείς δεν θα το κάνουμε. Προτιμούμε να παρανομήσουμε και ας υποστούμε τις όποιες συνέπειες».

ΓΣΕΕ: Απάνθρωπη η κυβέρνηση απέναντι στους ανέργους

Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει ως προκλητική, απάνθρωπη και απαράδεκτη το νέο χαράτσι, με το οποίο εντάσσει και τους επιδοτούμενους ανέργους στην ρύθμιση για την εισφορά για τα ακίνητα.

«Την ώρα που χιλιάδες άνεργοι εξασφαλίζουν με δυσκολία τα προς το ζην και πολλοί απ΄ αυτούς αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικές τους ανάγκες, η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της τους στερεί το πενιχρό εισόδημά τους», τονίζει η ΓΣΕΕ και προσθέτει: «αποτελεί πρόκληση η επιχειρούμενη απαλλαγή των ξενοδόχων από το νέο χαράτσι για τα ακίνητα ,με το επιχείρημα ότι η ελληνική οικονομία στηρίζεται από την τουριστική βιομηχανία».

«Ας μας απαντήσουν όσοι λαμβάνουν τέτοιου είδους αποφάσεις εάν την οικονομία στηρίζουν αποκλειστικά οι μεγάλες τουριστικές μονάδες και όχι το σύνολο των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων και όσων δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα» επισημαίνει η ΓΣΕΕ και «απαιτεί» από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση της να καταβάλουν την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα και οι επιδοτούμενοι άνεργοι αφού όπως υπογραμμίζει «κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ένα ακόμη χτύπημα για όσους έχασαν τη δουλειά τους και οι οποίοι αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς μέρα με την ημέρα».

Να μην διακόπτεται η παροχή ρεύματος ζητά το ΚΕΠΑ

Την αναθεώρηση της απόφασης για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν το νέο τέλος ακινήτων ζητάει με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).

Αν και στην επιστολή του το ΚΕΠΚΑ επισημαίνει πως ναι μεν είναι πιο δίκαιο μέτρο η επιβολή άμεσης φορολογίας στα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα, αντί της αύξησης της έμμεσης φορολογίας,τονίζει ότι δεν πρέπει να λησμονούνται οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και όσοι αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και τους λογαριασμούς τους.

Μάλιστα όπως υπογραμμίζει η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος «θα οδηγήσει τους χαμηλού εισοδήματος καταναλωτές, σε ενεργειακή ένδεια, με ολέθριες συνέπειες, στην υγεία τους και τη ζωή τους», ενώ τονίζεται ότι «πρέπει να ληφθούν υπόψη οι κίνδυνοι, για την υγιεινή, τη συντήρηση τροφίμων και τη θέρμανση»

Τα λεφτά τα φάγανε.... Γάματα φίλε, γάματα.

Οι στίχοι του τραγουδιού είναι του συμπατριώτη μας (Φιλιατρινού) Βασίλη Παπαδόπουλου.
Τίτλος του τραγουδιού: "Υπάρχουν δυο Ελλάδες".
Και λέει πολλές αλήθειες.





Από 19 έως 25 Σεπτεμβρίου η κατάθεση μηχανογραφικών από υποψηφίους με σοβαρές παθήσεις

Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2011, που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά -μέσω Διαδικτύου- μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν από 19 μέχρι και 25 Σεπτεμβρίου 2011, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη όλο το .........

24ωρο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, www.minedu.gov.gr και οι υποψήφιοι μπορούν από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρόσβαση στο Διαδίκτυο να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο με τις προτιμήσεις σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν και να δηλώσουν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υποψηφιότητά τους.

Η εφαρμογή συνοδεύεται από οδηγίες, τις οποίες οι υποψήφιοι οφείλουν να μελετήσουν προσεκτικά και να ακολουθήσουν πιστά τα προτεινόμενα βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις αποκλειόμενες παθήσεις που έχουν ορίσει οι σχολές ή τα τμήματα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Α. Μετά την ηλεκτρονική υποβολή και την εκτύπωση από το σύστημα του μηχανογραφικού δελτίου και της υπεύθυνης δήλωσης αποστέλλουν:

1) Υπογεγραμμένο αντίγραφο μηχανογραφικού δελτίου

2) Την υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 υπογεγραμμένη.

3) Επικυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης.

4) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης, που έχει εκδοθεί από την αρμόδια επταμελή επιτροπή του νοσοκομείου.

5) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

6) Σε περίπτωση υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο, συνυποβάλλεται και η πρωτότυπη εξουσιοδότηση.

Καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης η 26η Σεπτεμβρίου 2011.

Η αποστολή θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά και μόνο με ταχυμεταφορά (courier) στη: «Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων, Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Τμήμα Α' γρ. 0090, με την ένδειξη: για την επιτροπή Συγκέντρωσης και Ελέγχου δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για το έτος 2011), Ανδρ. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι - Αθήνα, Ελλάδα»

Το υπουργείο σημειώνει χαρακτηριστικά ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού (25 Σεπτεμβρίου) δεν θα γίνονται δεκτά εκπρόθεσμα μηχανογραφικά δελτία, καθώς κλειδώνει το σύστημα.

Μετά τον έλεγχο των στοιχείων και την ταυτοποίηση με το ηλεκτρονικό αρχείο οι υποψήφιοι ενημερώνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ελέγχου και τον κωδικό αριθμό με τον οποίο θα αναζητήσουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, μόλις ανακοινωθούν.

Οι υποψήφιοι καταθέτουν οι ίδιοι ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός τους στη γραμματεία της σχολής ή τμήματος επιτυχίας τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που απαιτούνται, η οποία και θα προβεί στον τελικό έλεγχο για την πληρότητα και τη νομιμότητά τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους.

Σε περίπτωση διαπίστωσης, είτε κατά τον έλεγχο, είτε μετά την εγγραφή κατά οποιονδήποτε τρόπο, ότι δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις υπαγωγής στην ειδική κατηγορία, λόγω υποβολής ψευδών ή μη νομίμων δικαιολογητικών, οι εισαχθέντες διαγράφονται με απόφαση του τμήματος ή της σχολής και αποκλείονται κατά τα δύο επόμενα ακαδημαϊκά έτη από κάθε διαδικασία εισαγωγής σε όλα τα τμήματα και τις σχολές.

Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της εγγραφής λόγω αποκλειόμενης πάθησης, ο υποψήφιος εισάγεται σε επόμενη σχολή προτίμησης του μηχανογραφικού δελτίου με απόφαση του υπουργού Παιδείας, με την προϋπόθεση ότι έχει βαθμό απολυτηρίου ή πτυχίου κατά περίπτωση ίσο ή μεγαλύτερο με αυτό του τελευταίου εισαχθέντα στο συγκεκριμένο τμήμα και ότι η πάθησή του του επιτρέπει την εισαγωγή του σε αυτό.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι οι μετεγγραφές δεν ισχύουν.

Ευ. Βενιζέλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ισχύσει για ξενοδοχεία το τέλος ακίνητης περιουσίας

Ανοιχτό άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος το ενδεχόμενο να μην ισχύσει το τέλος ακίνητης περιουσίας για τα ξενοδοχεία.

Κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για τα μέτρα εποπτείας των τραπεζών, ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με την επισήμανση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νάσου Αλευρά, ότι «ένα υψηλό τέλος σε επαγγελματικούς χώρους, όπως τα ξενοδοχεία, μπορεί να είναι η καταστροφή τους», χαρακτηρίζοντας «λογικό να απαλλαγούν», προσθέτοντας όμως ότι «αυτό θα το δούμε μέσα από την συζήτηση».

Ακόμα, ο υπουργός Οικονομικών, διαβεβαίωσε με ........

κατηγορηματικό τρόπο, ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι διπλά εγγυημένο με ρευστότητα και με κεφαλαιακή επάρκεια.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Βάσω Παπανδρέου, έθεσε στον κ. Βενιζέλο, το ερώτημα αν έχουν υπολογιστεί οι επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα σε περίπτωση που υπάρξει αδυναμία πληρωμής των οφειλετών που προχώρησαν σε ρυθμίσεις με τις τράπεζες, που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, καθηγητή Βασίλη Ράπανο, φτάνουν στις 700.000.

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ σημείωσε ότι οι καταθέτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι «το τραπεζικό σύστημα είναι διπλά εγγυημένο από πλευράς ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας».

«Μπορεί κάποιοι να μην μπορέσουν να πληρώσουν. Οι υπολογισμοί που έχουμε κάνει, λαμβάνουν υπόψη και αυτά τα δεδομένα και αφήνουν ένα περιθώριο. Βεβαίως προηγούνται οι υποχρεώσεις έναντι του κράτους σε σχέση με τις υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και είμαι βέβαιος πως και αυτές θα διευκολύνουν τον καταθέτη», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχτηκε ότι σειρά μέτρων δεν έχουν αποδώσει στον βαθμό που θα ήθελε η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι όλες αυτές οι αδυναμίες του συστήματος, που παρατηρήθηκαν, θα καλυφθούν τώρα «με ένα νέο κυκλωτικό σύστημα που θα το δώσει το νέο φορολογικό σύστημα, με συναίνεση και αποφασιστικότητα».

«Όποιος έχει να προτείνει άλλο ασφαλές σχέδιο για τον τόπο που δεν οδηγεί σε κατάρρευση και σε ευτελισμό εισοδημάτων και περιουσιών να το πει», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Ισοτιμία

Αναστέλλει μέχρι 31-12-2012 τις κατασχέσεις το ΙΚΑ

Αναστέλλονται από το ΙΚΑ μέχρι τις 31-12-2012 τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης μέσω κατασχέσεων για όσους οφείλουν εισφορές, σε μια προσπάθεια ρύθμισης των χρεών των επιχειρήσεων.

Η σχετική διάταξη έχει προβλεφθεί στο ..........

τελευταίο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, και παρέχεται η δυνατότητα σε όσους εργοδότες οφείλουν καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή έχασαν το δικαίωμα συνέχισης της ρύθμισης στην οποία είχαν κατά το παρελθόν υπαχθεί, να υπαχθούν στο καθεστώς του προσωρινού διακανονισμού.

Για την υπαγωγή στον προσωρινό διακανονισμό, αρκεί η υποβολή σχετικής αίτησης στα Ταμεία Είσπραξης Εσόδων ΙΚΑ και στα Υποκαταστήματα και Παραρτήματα.

Ο τρόπος εξόφλησης των καθυστερούμενων οφειλών καθορίζεται ως εξής:

Οι οφειλές που αφορούν το έτος 2011 ρυθμίζονται σε 36 ή 48 μηνιαίες δόσεις, αναλόγως του ύψους οφειλής.
Οι οφειλές που αφορούν προηγούμενα έτη κεφαλαιοποιούνται στις 31/12/2010 και για την εξόφλησή τους καταβάλλεται ποσό που αντιστοιχεί στο 20% του μέσου όρου των τρεχουσών εισφορών του Δ΄τριμήνου του 2010.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στο διακανονισμό είναι η ανελλιπής καταβολή των τρεχουσών εισφορών εκ μέρους των εργοδοτών.

Οι οφειλέτες οι οποίοι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης δεν απασχολούν υπαλλήλους και οι οφειλέτες από οικοδομοτεχνικά έργα μπορούν να εξοφλήσουν καταβάλλοντας το 1,25% της κεφαλαιοποιημένης οφειλής για ποσά κατώτερα των 300.000€ και το 0,80% για μεγαλύτερα ποσά.

Επισημαίνεται, ότι εφόσον η αίτηση υποβληθεί έως τις 31/10/2011, θα παρέχεται έκπτωση 20% επί των προσθέτων τελών της κεφαλαιοποιημένης οφειλής.

Τέλος, για μία ακόμη φορά, το ΙΚΑ γνωστοποιεί ότι στις περιπτώσεις οφειλετών, που δεν θα προσφύγουν στην αξιοποίηση των ως άνω ρυθμίσεων, θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και χωρίς ουδεμία εξαίρεση η πλήρης επιβολή των προβλεπομένων αναγκαστικών μέτρων και των λοιπών μέτρων είσπραξης.

Ισοτιμία

ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ!

Σε πανικό βρίσκεται ο δήμαρχος Π.Νίκας, μετά την ποινική δίωξη με ενδεχόμενο δόλο από το εισαγγελέα Καλαμάτας σε βάρος δημοτικών του σύμβουλων για την κατάργηση της εμποροπανήγυρης της Υπαπαντής του Κυρίου.

Ο δήμαρχος από χθες που τους πήγαν τα μπιλιετάκια έχει κάνει αναρίθμητα τηλεφωνήματα στον πρόεδρο της Ν.Δ Α.Σαμαρά, για να μεσολαβήσει στο Συνδικάτο Μικροπωλητών μιας που οι σχέσεις του προέδρου με του συνδικαλιστές του Συνδικάτου είναι άριστες.

Φυσικά ο Σαμαράς δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι ...........

τέτοιο μιας που γνωρίζει το τι είχε γίνει τότε που ο δήμαρχος κατάργησε το πανηγύρι με σκοπό να κονομήσουν τα μαγαζιά του Κολάνη και της παρεούλας του. Πάντως οι μικροπωλητές διαρρέουν πως έχουν στοιχεία που θα αναγκάσουν τον δήμαρχο να παραιτηθεί αφού είναι βέβαιο πως ο δόλος θα αποδειχτεί στην ακροαματική διαδικασία.

Δημοτικό Σαφάρι

ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών οργανώνει ομιλία με τίτλο

«ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;»

με ομιλήτρια τη Ψυχολόγο – Ψυχοπαιδαγωγό κ. Πόπη Κόλλια. Η κ. Κόλλια είναι πτυχιούχος του Γαλλικού Πανεπιστημίου PICARDE AMIEN με ειδικότητα στην παιδαγωγική και την κλινική ψυχολογία.
Κατά τη διάρκεια της εικοσάχρονης καριέρας της ..........

συνεργάστηκε σαν παιδοψυχολόγος με νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και υπήρξε ομιλήτρια σε πάρα πολλές ημερίδες.

Θα γίνουν δύο ομιλίες. Η μία στα Φιλιατρά σήμερα Παρασκευή 16/9/2011 στις 7.30 μμ στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο. Η δεύτερη στους Γαργαλιάνους την Κυριακή 18/9/2011 την ίδια ώρα στη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη. Όσοι γονείς το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν ιδιαιτέρως με την κ. Κόλλια την επόμενη μέρα στους ίδιους χώρους, μετά από συνεννόηση.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

Το φιάσκο με το ΕΤΑΚ έφερε το χαράτσι στα ακίνητα

Στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας οφείλεται η ...παλινδρόμηση 1,5 δισ. ευρώ φορολογικών εσόδων από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων 2009 και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας 2010 και 2011, τα οποία παραμένουν ανείσπρακτα, όπως γράφουν σήμερα "Τα Νέα".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν είχαν .........

εισπραχθεί θα μπορούσε για παράδειγμα να είχε αποφευχθεί η μείωση του αφορολογήτου από τα 12.000 στα 8.000 ευρώ που έφερε επιβαρύνσεις 400 ευρώ σε κάθε φορολογούμενο και να μην είχε «ζεματιστεί» με ΦΠΑ 23% ο κλάδος της εστίασης.

Ο πρώτος διαγωνισμός

Η ιστορία ξεκινά επί κυβέρνησης ΝΔ. Στις 22 Φεβρουαρίου 2008 το υπουργείο Οικονομικών, μετά τη διεξαγωγή δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού, ανέθεσε στην εταιρεία Unisystems Συστήματα Πληροφορικής ΑΕΕ, την υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου» εντός προθεσμίας 11 μηνών και αντί αμοιβής 5.743.097,65 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Η εταιρεία μεταξύ άλλων θα έπρεπε να ψηφιοποιήσει και να επαληθεύσει τα δεδομένα των δηλώσεων ακινήτων (Ε9) του 2008 ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στην εκκαθάριση των δηλώσεων Ενιαίου Τέλους Ακινήτων. Η πρώτη αυτή σύμβαση πέρασε χωρίς πρόβλημα από το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι υπηρεσίες παραδόθηκαν στην αναθέτουσα αρχή στις 27 Νοεμβρίου 2009.

Η απόπειρα επέκτασης

Πέντε μήνες μετά, το υπουργείο Οικονομικών θέλησε να επεκτείνει τη σύμβαση για τα έτη 2009 και 2010. Τον Απρίλιο του 2010, με έγγραφο του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ζητήθηκε από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών να αξιολογήσει αίτημα επέκτασης της σύμβασης για την ψηφιοποίηση των δεδομένων των εντύπων Ε9 για τα έτη 2009 και 2010.

Για την απάντηση της Επιτροπής, η οποία ήταν θετική, απαιτήθηκαν τρεις μήνες. Η απάντηση ήρθε στις 23 Ιουνίου 2010.

Για να εγκριθεί όμως και από την Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής (Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) απαιτήθηκαν άλλοι τέσσερις μήνες και έτσι φτάσαμε στις 26 Οκτωβρίου 2010, οπότε αποφασίστηκε η ανάθεση του έργου στη Unisystems. Το σίριαλ δεν σταματά εδώ.

Από επιτροπή σε επιτροπή

- Συγκροτήθηκε Επιτροπή αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης της προσφοράς η οποία έκρινε ότι όλα έγιναν νόμιμα και άναψε το πράσινο φως για την υπογραφή της σύμβασης.

- Στις 20 Δεκεμβρίου 2010 αποσφραγίσθηκε και ελέγχθηκε η οικονομική προσφορά της αναδόχου εταιρείας.

- Τρεις μήνες μετά, στις 23 Μαρτίου του 2011, εγκρίθηκαν τα Πρακτικά της Επιτροπής Αξιολόγησης και συνάφθηκε η συμπληρωματική σύμβαση με τη Unisystems, αντί ανταλλάγματος 1.349.756,13 ευρώ (με ΦΠΑ) και με προβλεπόμενο συμβατικό χρόνο υλοποίησης των υπηρεσιών τέσσερις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Θεωρητικά λοιπόν τέλος Ιουλίου το υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να αρχίσει να στέλνει τα εκκαθαριστικά σημειώματα για ΕΤΑΚ και ΦΑΠ.

Μπλόκο από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Το υπουργείο Οικονομικών όμως λογάριαζε χωρίς το... Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο δύο φορές - με διαφορετική μάλιστα σύνθεση - έκοψε την επίμαχη σύμβαση επέκτασης.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, καθυστέρησε να δικάσει και να δημοσιεύσει την απόφασή του.

Οπως προκύπτει από τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου:

- Οι αιτήσεις του υπουργείου Οικονομικών για την ανάκληση των δύο αποφάσεων του Ζ' Κλιμακίου του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου κατατέθηκαν προς συζήτηση στις 4 και στις 23 Μαΐου 2011 αντίστοιχα.

- Η πρώτη συζητήθηκε σε δημόσια συνεδρίαση στις 10 Ιουνίου 2011 και η δεύτερη στις 24 Ιουνίου 2011.

- Ακολούθησε διάσκεψη για την έκδοση της απόφασης που έγινε για την πρώτη περίπτωση στις 21 Ιουνίου 2011 και για τη δεύτερη στις 4 Ιουλίου 2011.

- Το τελευταίο στάδιο ήταν η δημοσίευση των αποφάσεων που έγινε - λόγω συνάφειας των εκδικαζομένων αιτήσεων - και στις δύο περιπτώσεις στις 26 Αυγούστου 2011.

Οπως αναφέρουν δικαστικοί, οι αποφάσεις και στις δύο περιπτώσεις ελήφθησαν εντός της προθεσμίας - 30 ημερών -, όπως ορίζει ο νόμος. Η διαφορά παρατηρείται στη δημοσίευση του σκεπτικού. Ωστόσο, από την πάγια νομολογία ακόμα και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκύπτει ότι οι προθεσμίες έχουν κριθεί - κατά πλειοψηφία - αντισυνταγματικές, ενώ ακόμα και κατά την άποψη της μειοψηφίας είναι «ενδεικτικές» και όχι δεσμευτικές. Στην πράξη εξάλλου, όπως λένε δικαστές, δεν τηρείται πάντα η προθεσμία του ενός μηνός μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο υπό την προεδρία του αντιπροέδρου Νίκου Αγγελάρα απέρριψε τις αιτήσεις του υπουργείου Οικονομικών κατά των απορριπτικών αποφάσεων για την επέκταση της σύμβασης με την επίκληση «σοβαρών νομικών πλημμελειών». Η κυριότερη από αυτές αφορούσε το γεγονός ότι η σύμβαση επέκτασης καταρτίστηκε - όπως αναφέρεται στην απόφαση - περίπου πέντε μήνες μετά την παραλαβή του συστήματος.

Ετσι, από τον Ιούνιο του 2010 έως το Μάρτιο του 2011 εκκαθαρίστηκαν 2.920.000 δηλώσεις από 3.946.646 ιδιοκτήτες και βεβαιώθηκαν 278.972.961 ευρώ για το ΕΤΑΚ του 2009. Ακόμα περιμένουν να εκκαθαριστούν περίπου 1.280.000 δηλώσεις, με προσδοκώμενα έσοδα 100 εκατ. ευρώ. Αυτά για το 2009. Για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και του 2011 το υπουργείο Οικονομικών ακόμα προσπαθεί να βρει λύση. Οσο δεν τη βρίσκει, αδυνατεί να εισπράξει 1,4 δισ. ευρώ και επιβάλλει νέους φόρους...

Ημερησία

Πίνακας χωρών προέλευσης προϊόντων κατά Barcode

Έχετε αναρωτηθεί αν τα προϊόντα που γράφουν "MADE IN GREECE" ή "Ελληνικό Προϊόν" είναι όντως ελληνικά; Ή μήπως γράφει επάνω "Ελληνικό Προϊόν" ενώ έχει κατασκευαστεί σε άλλη χώρα εκτός της Ελλάδας;
Ο ευκολότερος τρόπος να το διαπιστώσετε είναι βλέποντας το barcode του προϊόντος.
Τα πρώτα 3 ψηφία ενός (EAN-13) barcode ενδεικνύουν .....

την ταυτότητα του κατασκευαστή ανάλογα με την χώρα προέλευσης. Π.χ. το 520 αντιστοιχεί στην Ελλάδα !

Στον παρακάτω πίνακα (τον οποίο μπορείτε να επικυρώσετε εδώ) θα βρείτε τους κωδικούς των χωρών που είναι συμβεβλημένες με το διεθνές σύστημα GS1 που είναι και το κυρίαρχο σύστημα κωδικοποίησης στην παγκόσμια αγορά.

Θυμίζουμε ότι σε όποιο προϊόν ο κωδικός barcode ξεκινάει από 520 ...... έχει κατασκευαστεί στην Ελλάδα.
Κάνουμε Μποϋκοτάζ σε Γερμανικά προϊόντα και Γερμανικές επιχειρήσεις όπως το LIDL. Ενα κίνημα που ξεκίνησε από τον REAL FM 97.8
ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ.

Μετα τον πίνακα που ακολουθεί θα δείτε τις δυο μορφές barcode που θα συναντήσετε σε προϊόντα Ελληνικής παρασκευής και συσκευασίας.

Ας δούμε τους κωδικούς barcode όλων των χωρών για να ξέρουμε τι αγοράζουμε.

000-019 & 030-039: USA
020-029 & 200-299: κωδικοί περιορισμένης κυκλοφορίας
040-049 : Εσωτερική κωδικοποίηση (In store)
050-059: USA Εκπτωτικά κουπόνια060-139: USA

300-379: France
380: Bulgaria
383: Slovenia
385: Croatia
387: Bosnia
Herzegovina
400-440: Germany
450-459 & 490 - 499: Japan
460-469: Russian Federation
470: Kyrgyzstan
471: Taiwan
474: Estonia
475: Latvia
476: Azerbaijan
477: Lithuania
478: Uzbekistan
479: Sri Lanka
480: Philippines
481: Belarus (Λευκορωσία)
482: Ukraine
484: Moldova
485: Armenia
486: Georgia
487: Kazakhstan
489: Hong Kong
500-509: United Kingdom

520: Greece

528: Lebanon
529: Cyprus
530: Albania
531: Skopje
535: Malta
539: Ireland
540-549: Belgium & Luxembourg
560: Portugal
569: Iceland
570-579: Denmark
590: Poland
594: Romania
599: Hungary
600 & 601: South Africa
603: Ghana
608: Bahrain
609: Mauritius
611: Morocco
613: Algeria
618: Ivory Coast (Ακτή Ελεφαντοστού)
619: Tunisia
622: Egypt
624: Libya
625: Jordan
626: Iran
627: Kuweit
628: Saudi Arabia
629: United Arab Emirates
640-649: Finland
690-695: China
700-709: Norway
729: Israel
730-739: Sweden
740: Guatemala
741: El Salvador
742: Honduras
743: Nicaragua
744: Costa Rica
745: Panama
746: Dominican Republic
750: Mexico
754-755: Canada
759: Venezuela
760-769: Switzerland
770: Colombia
773: Uruguay
775: Peru
777: Bolivia
779: Argentina
780: Chile
784: Paraguay
785: Peru
786: Ecuador
789-790: Brazil
800 - 839: Italy
840-849: Spain
850: Cuba
858: Slovakia
859: Czech Republic
860: Serbia & Montenegro
869: Turkey
870-879: Netherlands
880: South Korea
884: Cambodia (Καμπότζη)
885: Thailand
888: Singapore
890: India
893: Vietnam
899: Indonesia
900-919: Austria
930-939: Australia
940-949: New Zealand
955: Malaysia
958: Macau
977: Κωδικοί για ημερήσιο και περιοδικό τύπο (ISSN)
978: International Standard Book Numbering (ISBN)
979: International Standard Music Number (ISMN)
980: Κωδικοί αποδείξεων επιστροφής χρημάτων (Refund receipts)
981 & 982:Εκπτωτικά κουπόνια κοινού νομίσματος(Common Currency Coupons)
990-999: Εκπτωτικά κουπόνια σε εθνικό νόμισμα Coupons

ΤΟ BARCODE ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΟΡΦΕΣ



ή




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16ης Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ