Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Νάντια Γιαννακοπούλου: Προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών στη Μεσσηνία

Για τον καλύτερο συντονισμό της μεταφοράς των μαθητών και προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στη Μεσσηνία, η αρμοδιότητα της μεταφοράς έχει μεταβιβαστεί στους Δήμους. Πλέον, οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για τα δρομολόγια και την εξασφάλιση της σωστής μεταφοράς των μαθητών. Επιπλέον, με τη διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και παρά την παράταση των συμβάσεων της μεταφοράς που αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έως το τέλος του 2011, η ευθύνη της περιφερειακής αρχής εναπόκειται αποκλειστικά στην πληρωμή της μεταφοράς.

Ωστόσο, τα προβλήματα λόγω των συγχωνεύσεων ..........

των σχολείων, των αλλαγών των δρομολογίων που χρειάστηκαν, αλλά και της μεταφοράς των μαθητών με ειδικές ανάγκες είναι έντονα. Χαρακτηριστικά, μεγάλα είναι τα προβλήματα που εξακολουθούν να παραμένουν στο Δήμο Μεσσήνης αλλά και στην Τριφυλία σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους, καθώς μόνο στην Τριφυλία από τα 143 συνολικά δρομολόγια, τα 120 που προβλέπεται να γίνονται με ταξί δεν πραγματοποιούνται.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί μαθητές από όλο το δήμο, και ειδικά από τα απομακρυσμένα χωριά, είτε ακόμη να μην έχουν πάει σχολείο για τη νέα χρονιά είτε να μετακινούνται με μέσα των γονιών τους. Μπορεί να αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στη μεταφορά των μαθητών με βάση την περυσινή συμφωνία, αλλά πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει και έχουν πραγματοποιηθεί πολλές τροποποιήσεις δρομολογίων, αλλαγές στον αριθμό των μαθητών από κάποιες περιοχές, κλείσιμο σχολείων και μετακινήσεις σε άλλο κ.α.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα και η μεταφορά των μαθητών προς το παρόν γίνεται μόνο με λεωφορεία. Ωστόσο, μεγάλος αριθμός των δρομολογίων των μαθητών στο νομό Μεσσηνίας γινόταν με ταξί, αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Εσωτερικών

Με ποιους τρόπους προτίθεται η κυβέρνηση και οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης να επιλύσουν άμεσα το παραπάνω ζήτημα;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Δωρεά μετοχής 670 δισ. ευρώ

Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ίσως ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να ........

διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής». Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους και κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών, η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίζεται πώς η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί. Πιθανώς να έχει και δίκιο ως προς τις μετοχές αν και εφόσον αυτές ήταν σε δραχμές, βοηθούσης και της τότε πτωχεύσεως του ελληνικού κράτους.

Όμως οι μετοχές αυτές στις οποίες αναφερόμεθα ήταν σε… χρυσό. Η αναφορά είναι σαφής και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και… είναι η Τράπεζα Γαλλίας.

Οι πρόσφυγες από την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Καύκασο, οι οποίοι κάποια στιγμή ζήτησαν την ρευστοποίησης των μετοχών που κατείχαν άκουσαν τους τραπεζικούς υπαλλήλους, ιδιαίτερα μετά το 1940 να τους απαντούν πώς τα αξιόγραφα τους δεν είχαν καμία πλέον αξία. Το θέμα ξεχάστηκε. Κάποιες γιαγιάδες και κάποιοι παππούδες από την Μικρά Ασία είχαν φυλάξει μερικές από αυτές τις μετοχές στα σεντούκια. Κάποιοι άλλοι σε θυρίδες έως ότου, σαράντα από αυτές εμφανίστηκαν ξαφνικά. Κάτοχος η οικογένεια από την Πάτρα του Αρτέμη Σώρρα.

Τι πιο φυσικό κατόπιν αυτής της αποκάλυψης από το να αποταθεί η οικογένεια Σώρρα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με τη σειρά της η Τράπεζα πληροφορεί επισήμως τους κληρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2010 και κατόπιν τον Φεβρουάριο του 2011 πώς στη βάση του νόμου 18/1944 η αξία των μετοχών έχει εκμηδενιστεί.

Ουδεμία μνεία γίνεται από το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας για το γεγονός ότι η αξία των μετοχών είναι σε χρυσό (ο 18/1944 είναι ο πρώτος νομισματικός νόμος μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Την ευθύνη της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα κατά την περίοδο της Κατοχής είχε αναλάβει η «Deutsche Bank»).

Η οικογένεια Σώρρα δεν το βάζει κάτω. Έρχεται σε επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων και νομικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ήταν φυσικό κάποια στιγμή να γίνει και η αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των 40 μετοχών.

Η μεγάλη έκπληξη

Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι κόλαφος. Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ..

Χωρίς καπνό δεν υπάρχει φωτιά

Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».

Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνικής ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.

Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.

Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.

Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους

Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους).

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό, τότε το 1932 και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.

Ναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Προκειμένου να γελάσει και το χείλι του κάθε πικραμένου.

zougla.gr

Aς φορολογήσουμε επιτέλους και τα χρηματιστηριακά κέρδη

Mεσούσης της βαθύτερης οικονομικής κρίσης μετά το κραχ του ’29, η Ευρωπαϊκή Ένωση αδυνατεί να πάρει μέτρα για το αυτονόητο: τη φορολόγηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών. Η συζήτηση για την επιβολή αυτού του φόρου και γενικότερα για τη δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές είναι παλιά αλλά επίκαιρη όσο ποτέ μετά την κατάρρευση το 2008 των Αμερικανικών τραπεζών. Τρία χρόνια αργότερα, ενώ η κρίση αυτή εξαπλώνεται στην πραγματική οικονομία με ανυπολόγιστες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, είμαστε ακόμη στο σημείο μηδέν.

Η πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας στο ........

πρόσφατο Εurogroup συνάντησε την αντίδραση της Αγγλίας και της Σουηδίας -μέλη της ΕΕ, αλλά όχι της Ευρωζώνης- με αποτέλεσμα η προσπάθεια να μείνει και πάλι σε επίπεδο καλών προθέσεων. Η εφαρμογή φόρου 0,05% στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, σύμφωνα με υπολογισμούς του ΔΝΤ, μπορεί να αποφέρει στην Ευρώπη έσοδα πάνω από 40 δισ. € ετησίως. Αν εφαρμοστεί στις χώρες των G20 το ποσό αυτό θα ανέλθει στα 260 δισ. €. Ενώ, αν εφαρμοστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, θα αποφέρει έσοδα πάνω από 500 δισ. €.

Η επιβολή του φόρου είναι πολυσήμαντη. Θα μειώσει σημαντικά τις σπεκουλαδόρικες συναλλαγές, θα εμποδίσει την ανάπτυξη νέων «τοξικών» προϊόντων και θα αναβαθμίσει την παραγωγική οικονομία. Το πρόβλημα του χρέους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με περικοπές και μέτρα λιτότητας για τους πολλούς, αλλά και με τη φορολόγηση του πλούτου και δη του χρηματοοικονομικού κέρδους.

Λύση για το ΦΠΑ των ακάλυπτων επιταγών ψάχνει το υπ. Οικονομικών

Με νομοθετική ρύθμιση στα πλαίσια του προωθούμενου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα της προείσπραξης του ΦΠΑ από τις ακάλυπτες επιταγές το υπουργείο οικονομικών, καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες προκαταβάλλουν στο δημόσιο τον φόρο επιταγών που τελικά δεν εισπράττουν.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου ..........

έχει προειδοποιήσει ότι "η ανοδική πορεία του αριθμού των ακάλυπτων επιταγών στην αγορά αλλά και η αύξηση του συνόλου του ποσού τους που ανέρχεται κοντά στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ για το 2011, αναγάγει την υπόθεση των ακάλυπτων επιταγών σε πρόβλημα, το οποίο πρέπει να συζητηθεί άμεσα γιατί αφορά όλο τον επιχειρηματικό κόσμο".

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου παραδέχεται ότι "με το ισχύον νομικό καθεστώς, δεν είναι δυνατή η επιστροφή ΦΠΑ που καταβλήθηκε από τον υποκείμενο στο φόρο στην περίπτωση που η επιταγή που έλαβε είναι ακάλυπτη". Σημειώνει όμως ότι "στον υποκείμενο στο φόρο παρέχεται η δυνατότητα δικαστικής διεκδίκησης του ποσού για το οποίο εκδόθηκε η ακάλυπτη επιταγή (στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το ποσό του ΦΠΑ).

Επιπλέον, όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, η Πολιτεία έχει δώσει τη δυνατότητα έκπτωσης των προβλέψεων για την απόσβεση επισφαλών απαιτήσεων από τα ακαθάριστα έσοδα επιχειρήσεων και επαγγελματιών μειώνοντας με τον τρόπο αυτό τη φορολογική τους επιβάρυνση ως αντιστάθμισμα.

Η σεισμική δραστηριότητα στο Δήμο Οιχαλίας αντικείμενο σύσκεψης υπο τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά.

Την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Αλευρά θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας στο Διοικητήριο, με την συμμετοχή των κ.κ. Ευθυμίου Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Πρόγνωσης Σεισμών, Αντιπροέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και του Δρ. Αθανασίου Γκανά του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών, με θέμα τη σεισμική δραστηριότητα στο Δήμο Οιχαλίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί ..........

επίσκεψη – αυτοψία στις πληγείσες περιοχές.

Ακολουθεί σχετικό πρόγραμμα

Ώρα 09.00΄ Συνάντηση στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη και αναχώρηση για πληγείσα περιοχή Οιχαλίας.

Ώρα 10.00΄ Μερόπη, Τοπική Κοινότητα – Δ.Ε. Οιχαλίας – Δήμου Οιχαλίας, συνάντηση με κ. Δήμαρχο και τοπικούς φορείς (αυτοψία στην ευρύτερη περιοχή Οιχαλίας).

Ώρα 13.30΄ Συνέντευξη τύπου στην Αίθουσα «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ» (4ος όροφος – Διοικητήριο).


Παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων

Παράταση στην υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ, δόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα των φοροτεχνικών.

Οι φοροτεχνικοί ζητούν την παράταση της ........

προθεσμίας μέχρι τα τέλη του 2011, καθώς, μεταξύ άλλων, δεν υπάρχουν διευκρινίσεις για τις καταστάσεις αναμόρφωσης και τις καταστάσεις αυτοκινήτων και συνεπώς οι λογιστές δεν έχουν οδηγίες για το ποια στοιχεία πρέπει να υποβάλλουν.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Πέντε μήνες χρειάζονται για την είσπραξη του τέλους ακινήτων

Πέντε μήνες χρειάζεται το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ για να ολοκληρώσει την αποστολή των εκκαθαριστικών για το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, που σημαίνει ότι το τέλος για το 2011 θα πληρωθεί ως τους πρώτους μήνες του 2012.

Η Ομοσπονδία δεν επανέρχεται στις συστάσεις ...........

για μη πληρωμή του τέλους και στην απόφαση να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν το τέλος, αναφέρει ωστόσο ότι το κόψιμο της παροχής ρεύματος "δεν είναι εφικτό, καθώς σε παρά πολλά ακίνητα είναι ανέφικτη η είσοδος σε συνεργεία της ΔΕΗ, επειδή οι μετρητές βρίσκονται σε εσωτερικούς απροσπέλαστους χώρους κλπ." και "εφόσον πολλοί καταναλωτές αρνηθούν την είσοδο σε συνεργεία της ΔΕΗ για αποκοπή των παροχών ρεύματος θα χρειασθούν "στρατιές εισαγγελέων" και απεριόριστες διμοιρίες ΜΑΤ".

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία των εργαζομένων, σε ημερήσια βάση η ΔΕΗ δεν μπορεί να αποστέλλει περισσότερους από 190.000 λογαριασμούς σε πελάτες της, δηλαδή θα χρειασθούν σχεδόν 40 μέρες για να αποσταλούν οι λογαριασμοί από την ημέρα που θα ξεκινήσει η αποστολή. Άρα θα χρειασθούν περίπου 2,5 μήνες για να εισπραχθεί η πρώτη δόση του 2011, και άλλους 2,5 μήνες η δεύτερη δόση, με αποτέλεσμα να χρειασθεί να πραγματοποιούνται καταβολές ακόμη και κατά τους πρώτους μήνες του 2012. Αντίστοιχα οι 4 δόσεις του 2012 θα επεκταθούν και στους πρώτους μήνες του 2013.

Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει τέλος ότι η επιβολή του τέλους ακινήτων καταργεί στην πράξη των πολιτική της ρύθμισης χρεών (διακανονισμούς, δόσεις κλπ.) που εφαρμόζει η επιχείρηση για τους πελάτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, αφού η τροπολογία επιβάλει την άμεση είσπραξη του ειδικού τέλους για τα ακίνητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία σήμερα και αύριο - Έντονα φαινόμενα στην Αττική απόψε

Αναλυτικά οι πόλεις στις οποίες θα χτυπήσει η κακοκαιρία. Πότε φτιάχνει ο καιρός. Πρόγνωση εώς και το Σαββατοκύριακο από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Σταδιακή επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από τη νύχτα και από τα δυτικά με βροχές ισχυρές και καταιγίδες οι οποίες ξεκίνησαν από το Ιόνιο και την Κέρκυρα και προχωρούν στην ακτογραμμή του Ιονίου πελάγους και σιγά σιγά επεκτείνονται νοτιότερα και ανατολικότερα. Μέσα στη νύχτα θα φτάσουν ακόμη και στην Αττική.
Αναλυτικότερα:..........

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ
Εντονα θα είναι τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, το βράδυ στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, τη Θράκη καθώς και την δυτική και κεντρική Πελοπόννησο. Δ
Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, αργότερα θα γυρίσουν σε βοριάδες. Η θερμοκρασία σε πτώση στη Βόρεια Ελλάδα θα κινηθεί από 10 εώς 30 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από 16 εώς 33 βαθμούς και στα νησιά από 20 εώς 31εναν βαθμούς κελσίου.

Στην ΑΤΤΙΚΗ στην αρχή αίθριος θα είναι ο ουρανός αργότερα όμως θα συννεφιάσει και προς το βράδυ περιμένουμε να βρέξει ενώ δεν αποκλείεται μέσα στην νύχτα να έχουμε και καταιγίδα. Διαβάστε αναλυτικά τι θα συμβεί στην Αττική τις επόμενες ώρες.

ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
Μέχρι το μεσημέρι αναμένονται έντονα φαινόμενα στις εξής περιοχές:
- Θεσσαλονίκη
- Πολύγυρος Χαλκιδικής
- Βέροια
- Έδεσσα
- Αγρίνιο
- Πρέβεζα
- 'Αρτα
- Μεσολόγγι,
Δείτε που θα χτυπήσει η κακοκαρία τις επόμενες ώρες

Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται έντονα φαινόμενα στις εξής περιοχές:
- Καβάλα
- Λήμνος
- Σαμοθράκη
- Αϊ Στράτης
- Μυτιλήνη
- Χίος
- Σέρρες
- Δράμα,
Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας ώρα - ώρα μέχρι το βράδυ

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων, ζητά την προσοχή των πολιτών αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
-Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
-Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
-Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ
Περιμένουμε βροχές ισχυρές και καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με πιο έντονα φαινόμενα στην Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά από το απόγευμα και μετά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί, βορειδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ όμως τα βράδυ θα γυρίσουν βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα θα κυμανθεία από 7 βαθμούς στη Φλώρινα εώς 24 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 13 εώς 27 στα κεντρικά και από 19 εώς 29 βαθμούς κελσίου στα νησιά και την Κρήτη.
Στην ΑΤΤΙΚΗ περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 εώς 27 βαθμούς.

ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΥΡΙΟ
Μέχρι το μεσημέρι αναμένονται έντονα φαινόμενα στις εξής περιοχές:
- Καβάλα
- Λήμνος
- Σαμοθράκη
- Αϊ Στράτης
- Μυτιλήνη
- Χίος
- Σέρρες
- Δράμα,
Δείτε που θα χτυπήσει η κακοκαιρία εώς αύριο το μεσημέρι

Από το μεσημέρι και μετά αναμένονται έντονα φαινόμενα στις εξής περιοχές:
- Σκύρος
- Αλόνησος
- Σκιάθος
- Κύμη
- Σάμος
- Ικαρία
- Πάτμος
- Λέρος
- Κως,
Δείτε που θα υπάρξουν έντονα φαινόμενα από το μεσημέρι της Τετάρτης και μετά

ΠΕΜΠΤΗ
Περιμένουμε στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα αλλά στις υπόλοιπες περιοχές οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα επιμείνουν ενώ από το απόγευμα και μετά θα αρχίσουν να εξασθενούν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε πτώση, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 6 εώς 28 βαθμούς, στα κεντρικά από 12 εώς 26 βαθμούς και στα νησιά από 17 εώς 28 βαθμούς.

Στην ΑΤΤΙΚΗ περιμένουμε νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποια πρόσκαιρη μπόρα στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ αλλά στον Ευβοϊκό εώς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εώς 26 βαθμούς κελσίου.
Δείτε την εξέλιξη του καιρού την Πέμπτη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις στις νοτιοανατολικές περιοχές, δηλαδή στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου ενδέχεται να έχουμε κάποιες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν παντού από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά εώς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 εώς 30 βαθμούς, στα κεντρικά από 13 εώς 30 βαθμούς, στα νησιά και στην Κρήτη από 19 εώς 30 βαθμούς κελσίου.

Στην ΑΤΤΙΚΗ περιμένουμε σχεδόν αίθριο ουρανό, με βόρειους ανέμους 5 μποφόρ το πολύ στον Ευβοϊκό κόλπο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εώς 29 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε για την βελτίωση του καιρού από την Παρασκευή.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Βελτιωμένος θα εξακολουθήσει ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στην Πίνδο δεν αποκλείεται να έχουμε πρόσκαιρες μπόρες αλλά στα βουνά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, οι βοριάδες δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην ΑΤΤΙΚΗ περιμένουμε βελτιωμένο καιρό με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 18 εώς 28 βαθμούς κελσίου.

Παρόμοιος θα διατηρηθεί ο καιρός και τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας.

Βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Τουρκίας και σύμφωνα με όσα μεταδίδει τη τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV υπάρχουν τουλάχιστον 20 τραυματίες κάποιοι εξ αυτών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Νωρίτερα τα τουρκικά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δύο νεκρούς και δέκα τραυματίες, πληροφορίες ωστόσο που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικία Κιζιλάι και .........

μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης πρόκειται για έκρηξη παγιδευμένου αυτοκίνητου .

Πηγές της τουρκικής αστυνομίας που επικαλούνται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν ότι η έκρηξη οφείλεται σε τοποθέτηση βόμβας.

Εικόνες δείχνουν καπνό να υψώνεται στο κέντρο της πρωτεύουσας και αρκετά αυτοκίνητα να φλέγονται, ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας, που έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Ολοκληρο το κατάπτυστο δημοσίευμα του Γερμανικού κωλοπεριοδικού "Focus"

Αφιερωμένο στην Ελλάδα ή καλύτερα στη δυσφημισή της, είναι το τεύχος του περιοδικού FOCUS που κυκλοφορεί. Στο εξώφυλλο, ο Παρθενώνας και η Αφροδίτη της Μήλου να έχουν σχεδόν βουλιάξει τα νερά, ενώ στο κεφάλι της Αφροδίτης υπάρχει ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ. Ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύει το περιοδικό είναι: «Η ελληνική κρίση του ευρώ: Έχουν χαθεί τα χρήματά μας;» και ο υπότιτλος «Δισεκατομμύρια ευρώ για τίποτα, η Μέρκελ σε δύσκολη θέση. Τί θα πρέπει να γνωρίζω τώρα ως αποταμιευτής».

Ακολουθεί το άρθρο του Ούλι Μπάουρ με τίτλο: «Οι εικόνες δεν ψεύδονται»

Όποιος δει στην τηλεόραση τις εικόνες από εντυπωσιακά..........

σκάφη στις ελληνικές μαρίνες και χαρούμενους ανθρώπους στα μοδάτα καφέ στους πεζόδρομους, θα νομίζει ότι βλέπει λάθος ταινία. Είναι πράγματι αυτή η χώρα, την οποία γλιτώνουμε από το ναυάγιο δίνοντάς της δισ. ευρώ;

Όποιος δει και τις ακόλουθες τις εικόνες, δεν πιστεύει, επίσης, στα μάτια του: Οργισμένοι άνθρωποι απεργούν και διαδηλώνουν βίαια, επειδή το ελληνικό κράτος υποτίθεται ότι πρέπει να εφαρμόσει σκληρό πρόγραμμα λιτότητας. Και σπιλώνουν γερμανικές σημαίες πιστεύοντας ότι η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης ευθύνεται για την τύχη τους.

Οι εικόνες δεν ψεύδονται. Η υπερδιογκωμένη και διεφθαρμένη διοίκηση της χώρας ποτέ δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να εισπράξει τους φόρους. Η διοίκηση εισπράττει πολύ λίγα χρήματα από τους πιο εύπορους, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που συνειδητοποίησαν ότι αυτό το κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί. Περιουσίες πολλών δισ. ευρώ μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, το ίδιο και ολόκληρες επιχειρήσεις. Οκτακώσιες επιχειρήσεις μεταφέρθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 στη Βουλγαρία.

Οι Έλληνες επενδυτές έχουν δημιουργήσει εκεί συνολικά 89.000 θέσεις εργασίας. Δικηγορικά γραφεία παρέχουν τη δυνατότητα μεταφοράς της έδρας επιχειρήσεων από την Ελλάδα στην Κύπρο των φορολογικών απαλλαγών σε σταθερές τιμές από 1.500 μέχρι 3.000 Ευρώ – ως εταιρείες offshore. Μόνο τα σκάφη αράζουν ακόμη στις ελληνικές μαρίνες.

Σε χιλιάδες Έλληνες μεσαίων εισοδημάτων θα κοπεί, εν τω μεταξύ, το ρεύμα. Κυριολεκτικά. Η χώρα επιβάλλει νέους φόρους και τέλη λόγω της υποχρέωσής της. Επειδή οι εφορείες δεν μπορουν να εισπράξουν τους φόρους, θα πληρώνονται τα νέα τέλη με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Όποιος δεν πληρώσει, θα μείνει στοα σκοτάδι. Μπορεί ακόμα να σωθεί η Ελλάδα; Αυτό δεν το πιστεύουν ούτε καν πολλοί από τους κατοίκους της και εύχονται μία λιγότερο ή περισσότερη επίσημη χρεοκοπία της χώρας – και προπάντων μία νέα αρχή. Αν όμως ένας Γερμανός Υπουργός κάνει παρόμοιες δηλώσεις, θα ξεσπάσει κυβερνητική κρίση στο Βερολίνο.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, παρατίθενται επιμέρους δημοσιεύματα με τίτλους όπως, «Μπορούμε ακόμα να σωθούμε; Η χρεοκοπία της Ελλάδας πλησιάζει ολοένα και περισσότερο. Τα γερμανικά δισ. χάνονται. Θα μας επιστραφούν ποτέ τα χρήματά μας; Οι αποταμιευτές ανησυχούν για τις καταθέσεις τους» ή «Έχουν καταγραφεί ως φτωχοί, αλλά παραμένουν πλούσιοι. Εύποροι Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους. Τώρα μεταφέρουν τις περιουσίες τους στο εξωτερικό αντί να βοηθήσουν τη χώρα».

Επιπλέον, άρθρο του εκδότη του περιοδικού Χέλμουτ Μάρκβορτ τιτλοφορείται: «Όποιος εκφράζει τη γνώμη του, διώκεται αμείλικτα» με αφορμή τις προτάσεις Ρέσλερ περί συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Ουρές ανέργων και αναπήρων στις ΔΟΥ για τα λάθος «ραβασάκια»

Χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται αυτές τις ημέρες στις ΔΟΥ όλης της χώρας προκειμένου να αποδείξουν ότι το τριπλό «χαράτσι» που του έστειλε η Εφορία, δεν του αφορά, καθώς είναι είτε άνεργοι είτε ανάπηρροι. Κοντά σε αυτούς και όσοι για οποιοδήποτε άλλο λόγο (αυτοκίνητα, εισοδήματα από αποζημιώσεις κ.λπ.) θεωρεί ότι έχει γίνει λάθος στο δικό του ειδοποιητήριο.

Μπορεί το έντυπο της εφορίας να προειδοποιούσε.........

με μεγάλα γράμματα τι θα πρέπει να κάνουν όσοι πήραν κατά λάθος το ειδοποιητήριο, δεν τους προϊδέασε όμως για το μαραθώνιο ταλαιπωρίας που θα τους ανέμενε στη ΔΟΥ επί δύο και πλέον ώρες, για να αποδείξουν πως ... δεν είναι ελέφαντες.

Εκατοντάδες άνεργοι έσπευσαν στην εφορία όπου ανήκουν για να επιδείξουν χαρτιά της ανεργίας τους. Αφού στήθηκαν σε μια τεράστια ουρά, περίμεναν στωϊκά να φτάσουν στο γκισέ, να βγάλουν φωτοτυπία τα δικαιολογητικά τους, να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου και τελικά να καταθέσουν την αίτηση-ένσταση.

Ωστόσο οι υπάλληλοι στο γκισέ τους ενημέρωναν πως τα χαρτιά τους δεν γίνονται αποδεκτά και πως θα πρέπει να καταθέσουν υποχρεωτικά -και μόνο- την βεβαίωση έναρξης της επιδότησης από τον ΟΑΕΔ.

Το ίδιο τροπάρι και με τους αναπήρους ή τους ολικά τυφλούς. Αν και αρκετοί έστειλαν λογιστές για τη δουλειά αυτή, όταν ερχόταν η σειρά τους διαπίστωναν πως η ΔΟΥ ζητά βεβαίωση αναπηρίας της Νομαρχίας, και όχι χαρτιά και γνωματεύσεις από το ασφαλιστικό τους Ταμείο (πχ το ΙΚΑ).

Τραγέλαφος

Ακόμα όμως και για όσους έγιναν δεκτές οι αντιρρήσεις και τα δικαιολογητικά, η διόρθωση στο εκκαθαριστικό δεν γίνεται επί τόπου από τον έφορο, αλλά οι εφοριακοί υπάλληλοι λένε στους πολίτες να αναμένουν να τους έλθει νέα εκκαθάριση από το ΚΕΠΥΟ. Υπάρχουν περιπτώσεις π.χ. όπου αποκαλύπτεται ότι το τέλος επιτηδεύματος έπρεπε να καταβληθεί μισό, λόγω διακοπής στην εφορία, ή ότι δεν οφείλεται φόρος και για το ΙΧ λόγω παλαιότητος.

Ωστόσο και στις περιπτώσεις αυτές, οι υπάλληλοι τους συστήνουν 2 επιλογές:

- είτε να πληρώσουν κανονικά το ποσό της οφειλής, όπως αναγράφεται στο εκκαθαριστικό και να αναμένουν εκ των υστέρων μια επιστροφή φόρου από την εφορία (αν και όποτε αυτή τους εγκριθεί)

- είτε να περιμένουν το νέο εκκαθαριστικό για να πληρώσουν το διορθωμένο ποσό, με τη διαφορά όμως ότι θα τους έρθει τον Οκτώβριο, οπότε πάνε εξ ορισμού σε εξόφληση «με δόσεις» και άρα δεν θα έχουν την έκπτωση αν εξοφλήσουν εφάπαξ.

Έτσι όμως χάνει και το κράτος τη δυνατότητα να εισπράξει άμεσα περισσότερα χρήματα, αφού θα μπορούσε ο Έφορος να εκδώσει διπλότυπο και να πληρώσει ο πολίτης επί τόπου, στέλνοντας εν συνεχεία ένα συνδετήρα το παλιό εκκαθαριστικό και τα δικαιολογητικά πίσω στη ΓΓΠΣ.

Πέραν τούτων πάντως ανακύπτουν και τραγελαφικά, όπως για παράδειγμα άτομο που δηλώνει άνεργος για να αποφύγει να πληρώσει, ενώ κατέχει πολυκατοικίες και εισπράττει παχυλά εισοδήματα από ενοίκια.

protothema.gr

Διευκρινίσεις για την άδεια άνευ αποδοχών και τη μείωση των ωρών εργασίας

Εγκύκλιο που αναφέρεται στην αύξηση της διάρκειας της άδειας άνευ αποδοχών και στη δυνατότητα μείωσης των ωρών εργασίας μέχρι 50% με ανάλογη μείωση των αποδοχών για χρονική διάρκεια μέχρι 5 έτη εξέδωσε σήμερα Τρίτη το ΙΚΑ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η διαδικασία για ..........

την χορήγηση της άδειας άνευ αποδοχών (Ν. 3986/2011) παραμένει η ίδια που προβλέπεται στον Υπαλληλικό Κώδικα (Ν. 3528/2007), ήτοι η χορήγηση της άδειας γίνεται με αίτηση του υπαλλήλου και ύστερα από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Για το λόγο αυτό, στην αίτηση πρέπει να αναφέρονται οι λόγοι, για τους οποίους ζητείται η άδεια άνευ αποδοχών, προκειμένου αυτοί να εκτιμηθούν από το υπηρεσιακό συμβούλιο.

Αναφορικά με τη δυνατότητα κάθε υπαλλήλου να ζητήσει με αίτησή του τη μείωση των ωρών εργασίας του μέχρι και 50%, με ανάλογη μείωση των αποδοχών του και για χρονική διάρκεια μέχρι 5 έτη στην εγκύκλιο διευκρινίζεται πως η χορήγηση της άδειας για μειωμένη απασχόληση πραγματοποιείται με την διαδικασία που προβλέπεται και για την χορήγηση της άδειας άνευ αποδοχών για τους ίδιους λόγους και προϋποθέσεις κατόπιν αίτησης του υπαλλήλου και ύστερα από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Ο υπάλληλος έχει την δυνατότητα να επιλέξει είτε τη μείωση των ωρών εργασίας σε ημερήσια βάση είτε τη μείωση των ημερών εργασίας σε εβδομαδιαία βάση. Δεν μπορεί επομένως ο υπάλληλος να ζητήσει παράλληλα και μείωση ωρών ημερήσιας απασχόλησης και ημερών εργασίας ανά εβδομάδα.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου το υπηρεσιακό συμβούλιο να εξετάσει το αίτημα και να γνωμοδοτήσει σχετικά, στην αίτηση του υπαλλήλου πρέπει να αναφέρονται ρητά τα παρακάτω:

-Οι λόγοι, για τους οποίους ζητείται η μείωση των ωρών απασχόλησης.

-Οι συγκεκριμένες ώρες απασχόλησης σε περίπτωση αιτήματος για μείωση ωρών σε ημερήσια βάση ή οι συγκεκριμένες ημέρες απασχόλησης της εβδομάδος σε περίπτωση αιτήματος για μείωση ημερών εργασίας καθώς και το χρονικό διάστημα της μειωμένης εργασίας.

-Η γνώμη του προϊσταμένου της διεύθυνσης της μονάδας που υπηρετεί ο υπάλληλος σχετικά με το αίτημα.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, οι υπάλληλοι που κάνουν χρήση των διευκολύνσεων που αναφέρονται παραπάνω εμπίπτουν στους περιορισμούς της άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή καθώς και στη συμμετοχή σε εταιρείες, σύμφωνα με τα οποία, για απασχόληση εκτός ιδρύματος, κατά το χρονικό διάστημα της μειωμένης απασχόλησης, απαιτείται χορήγηση άδειας από το υπηρεσιακό συμβούλιο. Παράλληλα, εξακολουθεί να υφίσταται το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του δημοσίου υπαλλήλου με τη δικηγορική ιδιότητα.

Επίσης, ως χρόνος πραγματικής και συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας για κάθε νόμιμη συνέπεια, υπολογίζεται μόνο ο χρόνος πραγματικής απασχόλησης. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος της άδειας χωρίς αποδοχές δεν είναι συντάξιμος, στην περίπτωση δε της μειωμένης απασχόλησης ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας θα προκύπτει με ανάλογο κλάσμα του χρόνου πλήρους απασχόλησης ( σαράντα - 40 - ώρες εβδομαδιαίως).

Τέλος επισημαίνεται ότι η επιλογή της διευκόλυνσης για μειωμένη απασχόληση σύμφωνα με τα ανωτέρω, αίρει την δυνατότητα του υπαλλήλου για συμμετοχή σε υπερωριακή απασχόληση.

in.gr

Π. Πελοποννήσου: Οι εκπρόσωποι του ΠΕΣΥ στις εκλογές της ΕΝΠΕ

Τους εκπροσώπους τού περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου που θα συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ εξέλεξε το Όργανο. Στη διαδικασία συμμετείχαν 46 περιφερειακοί Σύμβουλοι, έγκυρα ψηφοδέλτια 45, άκυρα 1, λευκά 0, απόντες 5.

Έλαβαν: ............

Νέα Πελοπόννησος

Φλώρος Σπύρος 18 ψήφους

Καραχοντζίδης Ανδρέας 12 ψήφους

Αργυράκης Γιάννης 12 ψήφους

Μπούκλης Λάμπρος 11 ψήφους

Μπεντεβής Κώστας 10 ψήφους

Δυνατή Πελοπόννησος

Αδαμόπουλος Ιωάννης 9 ψήφους

Σιδέρης Βασίλειος 9 ψήφους

Σούκουλη Μαρία - Ελένη 8 ψήφους

Λαϊκή Συσπείρωση

Γόντικας Νικόλαος 4 ψήφους.

Διαβάστε για την εγκύκλιο του Χάρη Καστανίδη με τους εκλέκτορες ανά περιφέρεια.

Η γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ αποτελείται από:

α) Τους 13 περιφερειάρχες

β) Τους 58 άμεσα εκλεγόμενους αντιπεριφερειάρχες

γ) Τους αντιπεριφερειάρχες που ορίζονται με απόφαση του περιφερειάρχη για το διάστημα της θητείας τους και

δ) Τους εκπροσώπους των περιφερειακών συμβουλίων ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε περιφέρειας.

Συνολικά, με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια στη γενική συνέλευση της ΕΝΠΕ συμμετέχουν 13 περιφερειάρχες, 97 αντιπεριφερειάρχες και 147 μέλη περιφερειακού συμβουλίου.

Οι εκπρόσωποι αυτοί θα ψηφίσουν για τα νέα όργανα της ΕΝΠΕ, τα οποία είναι:

α) Η Γενική Συνέλευση

β) Το Διοικητικό Συμβούλιο

γ) Η Εκτελεστική Επιτροπή

δ) Ο Πρόεδρος

ε) Το Εποπτικό Συμβούλιο.

Στα αξιοσημείωτα της εγκυκλίου, είναι πως: «Δύο ή περισσότεροι συνδυασμοί, από αυτούς που εκπροσωπούνται στο περιφερειακό συμβούλιο, μπορούν να καταρτίσουν κοινό συνδυασμό».

Αναλυτικός πίνακας με εκπροσώπους ανά περιφέρεια. Κλικ για μεγάλο μέγεθος.



Μαθητές πετούν τα dvd της Άννας στο προαύλιο της Βουλής

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πορεία των μαθητών προς τη Βουλή. Οι περίπου 300 μαθητές από το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών Αττικής βρίσκονται μπροστά από τη Βουλή και πετούν τα dvd που τους μοίρασε το υπουργείο αντί των βιβλίων ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα λίγο μετά τις 10:30 στην πλατεία Ομονοίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν προς την υπουργό Παιδείας κ.Αννα Διαμαντοπούλου και την πολιτική της κυβέρνησης.

Φωνάζουν συνθήματα κατά του υπουργείου Παιδείας ..........

διαμαρτυρόμενοι για το νέο νομοσχέδιο, που το χαρακτηρίζουν ως έκτρωμα, ενώ υποστηρίζουν ότι είναι η ταφόπλακα για το νέο εργασιακό τους μέλλον, απαιτώντας παράλληλα και αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία. Ακόμη διαμαρτύρονται και για τις συγχωνεύσεις των σχολείων και φυσικά για τα βιβλία.

Newpost

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η δισκογραφία του Γιάννη Πάριου, από αυτή την Κυριακή, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τη Real News!





«Μύθος» οι ευεργετικές συνέπειες του κρασιού

Αυστραλοί επιστήμονες χαρακτηρίζουν «μύθο» τα πορίσματα άλλων επιστημονικών ερευνών, σύμφωνα με τα οποία το κόκκινο κρασί λειτουργεί ευεργετικά για την καρδιά.

«Κάθε ποτό με αλκοόλ κάνει κακό», υποστηρίζει η Οργάνωση Πολιτικής για το Αλκοόλ, η οποία παρουσιάζει μια σειρά μελετών, σύμφωνα με τις οποίες οι αρνητικές συνέπειες από την κατανάλωση αλκοόλ είναι περισσότερες από τα όποια τυχόν θετικά του.

Μάλιστα η συγκεκριμένη Οργάνωση στην.......

οποία μετέχουν πολλοί φορείς όπως το Ίδρυμα Καρδιακών Παθήσεων, το Αντικαρκινικό Συμβούλιο κ.α. ξεκίνησε εκστρατεία κατά του αλκοόλ.

«Ακόμα και ένα ποτήρι κάνει κακό», υποστηρίζει η Κάθι Μπελ από το Ίδρυμα Καρδιακών Παθήσεων που διαφωνεί με τους επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί κάνει καλό στην καρδιά. Στην Αυστραλία, σύμφωνα με την ίδια, το 5% των περιπτώσεων καρκίνου οφείλεται στο ποτό.

Στο 99.9% ποντάρεται η χρεοκοπία της Ελλάδας στο «παζάρι» των CDS

Απολύτως βέβαιη παρουσιάζεται η χρεοκοπία της Ελλάδας σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN στο οποίο παρουσιάζονται στοιχεία από τα «στοιχήματα» επενδυτών με CDS. Tην ίδια ώρα έκθεση της Μorgan Stanley, εμπιστεύεται την βούληση της Ευρώπης για βοήθεια, προτρέποντας τους πελάτες της να μην ανυσηχούν.

«Ο κίνδυνος μιας χρεοκοπίας είναι σχετικά.........

μικρός φέτος. Για όσον καιρό η Ελλάδα έχει έναν πρωτεύοντα προϋπολογισμό που εμφανίζει έλλειμμα, δηλαδή για εμάς έως το τέλος του 2012, δεν υπάρχει πραγματικά λόγος για σκόπιμη αναδιάρθρωση του χρέους», σημειώνουν οι αναλυτές του Morgan Stanley σε ανακοίνωση προς τους πελάτες του οίκου.

«Εξάλλου όσο ο κίνδυνος μετάδοσης (της κρίσης) είναι υψηλός (τους έξι με εννέα προσεχείς μήνες), η Ευρώπη θα θέλει να αποφύγει ένα γεγονός αυτού του είδους», προσθέτουν.

Εκτίμηση της Morgan Stanley είναι πως η Ελλάδα έχει τη βούληση να υποβληθεί σε ένα πρόγραμμα λιτότητα και η Ευρώπη έχει ισχυρή θέληση να καταβάλει νέες δόσεις βοήθειας.

Επιπλέον πιο μακροπρόθεσμα, μόλις ο πρωτεύων προϋπολογισμός (εκτός της εξυπηρέτησης του χρέους) εμφανίσει εκ νέου πλεόνασμα, οι αναλυτές πιστεύουν ότι η Αθήνα θα μπορεί να αποφασίσει υπέρ μιας αναδιάρθρωσης του χρέους της «κυρίως αν γίνει προφανές ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας είναι πάρα πολύ αργός για να υποστηριχθεί το κόστος της εξυπηρέτησης του χρέους».

Στο ακριβώς αντίθετο πνεύμα κινείται δημοσίευμα του CNN το οποίο υποστηρίζει πως η χρεοκοπία της Ελλάδας ειναι σχεδόν 100% σίγουρη, επικαλούμενο επαγγελματίες της αγοράς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επενδυτές που συνομολογούν συμφωνίες ανταλλαγής κινδύνου έναντι αθέτησης πληρωμών, στοιχήματα δηλαδή για το αν θα υπάρξει ή όχι πτώχευση μιας χώρας, τιμολογούν σε σχεδόν 100% (99,9%) την πιθανότητα αθέτησης των υποχρεώσεων του ελληνικού χρέους.

Στοιχεία της εταιρείας ερευνών Markit που παραθέτει το CNN δείχνουν ότι η πιθανότητα αθέτησης των υποχρεώσεων του πορτογαλικού χρέους ανέρχεται στο 62%, του ιρλανδικού χρέους στο 51%, του ιταλικού χρέους στο 33% (πριν από την ανακοίνωση της υποβάθμισης από την S&P) και του ισπανικού χρέους στο 28%.

Οπως αναφέρει το CNN η πτώχευση της Ελλάδας θα μπορούσε να οδηγήσει τους επενδυτές να εγκαταλείψουν το χρέος και των άλλων προβληματικών ευρωπαϊκών οικονομιών, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Ετσι, ενώ η Ελλάδα έχει εξωτερικό χρέος 300 δισ. ευρώ, που πιστεύεται ότι είναι ως επί το πλείστον στα χέρια των ευρωπαϊκών τραπεζών, αθροιστικά το χρέος και των πέντε ανωτέρω κρατών ανέρχεται σε 2,8 τρισ. ευρώ.

iefilerida

Kινητό - πιστωτική κάρτα από τη Google

Τη διάθεση μιας νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας που επιτρέπει στους κατόχους «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) να τα χρησιμοποιούν σαν πιστωτική κάρτα για να πληρώνουν τις κάθε είδους συναλλαγές τους στα συνεργαζόμενα καταστήματα ξεκίνησε η Google

Η εταιρεία μιλά ήδη για την αυγή μιας νέας .........

εποχής στο εμπόριο, ενώ κάποιοι εκτιμούν ότι η νέα τεχνολογία, πέρα από την χρηστικότητά της, θα διευκολύνει την ανεξέλεγκτη κατανάλωση, τη σπατάλη και την υπερχρέωση των -ήδη χρεωμένων- καταναλωτών.

Με το «Google Wallet» ( http://www.google.com/wallet/ ) οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν οτιδήποτε, ακουμπώντας το κινητό τους σε ειδικά μηχανήματα της Mastercard που θα υπάρχουν στα ταμεία χωρίς να χρειάζεται να επιδεικνύουν κάποια πιστωτική κάρτα, αν και θα χρειάζεται να πληκτρολογούν ένα κωδικό ΡΙΝ (σύστημα PayPass).

Εκτός από τις πιστωτικές κάρτες του χρήστη, οποιεσδήποτε εταιρικές κάρτες ή εκπτωτικά κουπόνια (π.χ. από σούπερ-μάρκετ ή πολυκαταστήματα) θα αποθηκεύονται στο ηλεκτρονικό «πορτοφόλι» του κινητού. Η ίδια η συσκευή θα εξαργυρώνει τις προσφορές, θα προσθέτει τους νέους «πόντους» που κέρδισε ο καταναλωτής κ.α.

Ακόμα και κάρτες επιβίβασης και ηλεκτρονικά εισιτήρια (π.χ. αεροπορικών ταξιδιών), ταυτότητες και κάρτες-κλειδιά (π.χ. δωματίων ξενοδοχείων) θα μπορούν να αποθηκεύονται στο κινητό «πορτοφόλι».

Αρχικά, η νέα υπηρεσία προσφέρεται μόνο με τη συσκευή Nexus S 4G της ίδιας της Google (σε συνεργασία με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Sprint , αλλά σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα κινητά που λειτουργούν με το λειτουργικό σύστημα Android, επίσης της Google. Ο χρήστης «κατεβάζει» απλώς την ειδική εφαρμογή για το Google Wallet και την εγκαθιστά στο κινητό του.

Ήδη σε όλο τον κόσμο υπάρχουν περισσότερα από 300.000 σημεία που έχουν τα κατάλληλα μηχανήματα PayPass και επιτρέπουν τη λειτουργία της νέας υπηρεσίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αρχικά, πάνω από 124.000 καταστήματα στις ΗΠΑ και 311.000 διεθνώς θα δέχονται το νέο σύστημα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ