Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΙΣΧΟΣ!!!!! Σε δίκη η 33χρονη που πέταξε αυγό στο Μ. Όθωνα

Στις 10 Οκτωβρίου δικάζεται, η 33χρονη γυναίκα, η οποία, χθες Κυριακή, έριξε αυγό στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, στο πλαίσιο εκδήλωσης, στο Ρέθυμνο.Η 33χρονη κατηγορείται για εξύβριση, καθώς ο υφυπουργός κατέθεσε μήνυση σε βάρος της.

Ο Μ. Όθωνας, βασικός μάρτυρας του ..........

επεισοδίου, δεν παρέστη στην αυτόφωρη διαδικασία και το δικαστήριο, το οποίο, μετά από αίτημα της υπεράσπισης της 33χρονης, αποφάσισε να εκδικαστεί η υπόθεση στις 10 Οκτωβρίου, ώστε να παρίσταται και ο υφυπουργός.

ΣΧΟΛΙΟ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ 33ΧΡΟΝΗ. Η γυναίκα δεν έκανε τίποτα κακό. Απλώς ευχαρίστησε τον υφυπουργό για τα "χιλιάδες καλά" που κάνουν ως κυβέρνηση στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απέκτησαν το δικό τους παγκόσμιο σύμβολο

Το παγκόσμιο σύμβολο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Έθνών. Το σύμβολο επελέγη μέσω μίας παγκόσμιας διαδικτυακής ψηφοφορίας με εντυπωσιακή συμμετοχή ανάμεσα σε 15.000 σχέδια που κατατέθηκαν από όλο τον κόσμο. Η ιδέα του διαγωνισμού: να αποκτήσουν για πρώτη φορά τα ανθρώπινα δικαιώματα ένα παγκόσμιο σύμβολο που έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους για ανθρώπους.

Το σχέδιο που νίκησε αποτελεί έμπνευση του 32χρονου Σέρβου γραφίστα Πρέντρακ Στάκιτς, ο οποίος δήλωσε ότι συνέλαβε την ιδέα διαβάζοντας την Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Στο προοίμιο αναφέρει ότι τα ανθρώπινα .........

δικαιώματα είναι το θεμέλιο για την ίδρυση ενός ελεύθερου, δίκαιου και ειρηνικού κόσμου στο μέλλον. Μετέφερα αυτό στο σχέδιο χρησιμοποιώντας δύο παγκόσμια σύμβολα -ένα χέρι και ένα πουλί- για να δημιουργήσω κάτι νέο» αναφέρει.

Τη σχετική πρωτοβουλία για ένα παγκόσμιο σύμβολο για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανέλαβαν από κοινού κράτη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Χιλής, Γερμανίας, Καναδά, Μαυρικίου, Σενεγάλης, Σιγκαπούρης, Τσεχίας και Ουρουγουάης.

Πιστεύουν ότι το σύμβολο θα γίνει ευρέως αποδεκτό και ελπίζουν ότι θα δώσει μία ώθηση στις ειρηνικές προσπάθειες ενίσχυσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.

Σήμερα 6.8 εκατ. άνθρωποι είναι φορείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κι όμως δεν υπήρχε έως τώρα τρόπος να απεικονίσει κανείς αυτή την παγκόσμια δέσμευση με ένα σύμβολο που να ξεπερνά τα όποια γλωσσικά εμπόδια.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 3 Μαΐου και σε πορεία τριών μηνών κατατέθηκαν 15.396 προτάσεις από συμμετέχοντες από 190 χώρες. Η συμμετοχή απ' όλο τον κόσμο υπήρξε εντυπωσιακή, τόσο σε σχέση με την υποβολή προτάσεων, όσο και σε σε σχέση με την αξιολόγηση των προτάσεων των άλλων. Εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν το διαγωνισμό από το Μάιο.

Μία κριτική επιτροπή από καταξιωμένες προσωπικότητες επέλεξε εν συνεχεία τα δέκα καλύτερα σχέδια μεταξύ αυτών που υποβλήθηκαν. Τα σχέδια που προκρίθηκαν τέθηκαν σε ψηφοφορία για το τελευταίο στάδιο επιλογής έως τις 17 Σεπτεμβρίου μέσω του δικτυακού τόπου www.humanrightslogo.net. Και τα αποκαλυπτήρια του νέου συμβόλου έγιναν στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Την πρωτοβουλία στήριξε μία κριτική επιτροπή από καταξιωμένες προσωπικότητες, ανάμεσά τους η Ύπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ναβί Πιλάι και πέντε τιμηθέντες με Νόμπελ Ειρήνης: Αούνγκ Σαν Σούου Κίι (Μιανμάρ), Σιρίν Εμπαντί (Ιράν), Μοχάμεντ Γιουνούς (Μπανγκλαντές), Μιχαήλ Γκορμπατσόφ (Ρωσία), Τζίμι Κάρτερ (ΗΠΑ).

Γ. Κουτρουμάνης: Γρηγορότερη και πιο αντικειμενική αξιολόγηση αναπήρων

Σε λειτουργία έχουν τεθεί από την 1η Σεπτεμβρίου τα 45 Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που βρίσκονται σε όλη τη χώρα και ήδη εξετάζονται οι πρώτες 3.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα για τη χορήγηση αναπηρικών συντάξεων.

Οπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος ........

Κουτρουμάνης στην ειδική επιτροπή της Βουλής, μέχρι το τέλος του έτους η διαδικασία αξιολόγησης αναπήρων θα είναι πιο γρήγορη, αντικειμενική και με κανόνες απόλυτης διαφάνειας, καθώς θα έχουν προστεθεί άλλα 15 κέντρα, ενώ οι 400 πιστοποιημένοι γιατροί, με τους οποίους είναι σήμερα επανδρωμένα, θα έχουν φθάσει στους 1.000.

Ο κ. Κουτρουμάνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διευρυνθεί ο κατάλογος με τις μόνιμες αναπηρίες, ο οποίος μέχρι σήμερα περιλαμβάνει 10 παθήσεις και κάλεσε κόμματα και φορείς να καταθέσουν προτάσεις.

Ανέφερε επίσης ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι μαζί με την επικαιροποίηση της λίστας να προχωρήσει και ο θεσμός της ασφάλισης επαγγελματικού κινδύνου, τονίζοντας ότι «η ασφαλιστική αναπηρία είναι όρος απόλυτα αναγκαίος».

«Με το νέο θεσμικό πλαίσιο και τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου αναπήρων θα μπει τέλος στις αδιαφανείς διαδικασίες αξιολόγησης που λειτουργούσε σε βάρος και των αναπήρων και του ασφαλιστικού συστήματος», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, συμπληρώνοντας ότι, σύμφωνα με το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα, για τις αναπηρικές συντάξεις «θα περιοριστεί ο χρόνος καθυστέρησης στις περίπου 40 μέρες από την ημέρα κατάθεσης της αίτησης αξιολόγησης αντί έξι με οκτώ μήνες που ήταν μέχρι σήμερα».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εμφανίστηκαν θετικά στο να «καθαρίσει» η λίστα από τους «μαϊμού ανάπηρους», επισημαίνοντας πάντως ότι κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να λειτουργήσει ως πρόσχημα για τη γενική περικοπή των αναπηρικών συντάξεων.

Θετική χαρακτήρισε τη δημιουργία του ΚΕΠΑ, ιδιαίτερα, όπως είπε, «σε εποχές οξύτατης κοινωνικής κρίσης», ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κώστας Τασούλας, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να προσδιοριστεί με σαφήνεια η λίστα με τις ανίατες παθήσεις, αλλά και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες σε ακριτικές περιοχές.

Για «μνημονιακή λογική» έκαναν λόγο ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τους «μαϊμού» ανάπηρους για να περικόψει τις συντάξεις αυτών που πραγματικά είναι ανάπηροι.

Επιφυλάξεις εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Μάκης Πολατίδης, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να αδικηθούν οι πραγματικά ανάπηροι, ενώ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Αθανάσιος Λεβέντης επεσήμανε ότι δεν μπορεί κάποιοι να ευνοούνται είτε επειδή είναι κοντά στους μηχανισμούς είτε επειδή λαδώνουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γκλέτσος σε πρώην νομάρχη: «Είσαι καραγκιόζης» [ VIDEO ]

Άστραψε και βρόντηξε ο Απόστολος Γκλέτσος , όταν ξέσπασε κατά του πρώην νομάρχη Φθιώτιδας Θανάση Χειμάρα, στη συνεδρίαση που έγινε σήμερα στην αίθουσα της οδού Αινιάνων για την παρουσίαση του ΕΣΠΑ στη Φθιώτιδα.
Μεταξύ του Δημάρχου Στυλίδας και του Θανάση Χειμάρα υπήρξε διαφωνία και φραστικό επεισόδιο για μια μελέτη που αφορούσε στο λιμάνι της Στυλίδας.

Όταν ο Θανάσης Χειμάρας είπε στον Απόστολο Γκλέτσο ότι εδώ δεν είναι θέατρο, ο δήμαρχος βγήκε εκτός εαυτού και ο Θανάσης Χειμάρας αναγκάστηκε να φύγει από την αίθουσα μετά τα όσα άκουσε, ενώ ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς διέκοψε τη συνεδρίαση αφού μάταια προσπαθούσε να ηρεμήσει τον Απόστολο Γκλέτσο.

«Είσαι καραγκιόζης... κανένας σεβασμός στα λαμόγια.........

τέλος η κοροϊδία, καταστρέψατε την Ελλάδα» είπε μεταξύ άλλων στο Θανάση Χειμάρα ο Απόστολος Γκλέτσος.

Αμέσως μετά το επεισόδιο, ο Απόστολος Γκλέτσος δήλωσε στο LamiaReport:

«Κανένας σεβασμός σε όλους αυτούς που συντέλεσαν για να φτάσει η χώρα εδώ που έφτασε και κυρίως σ' αυτούς που συνεχίζουν την ίδια καραμέλα. Αυτοί πρέπει να απολογηθούν στους Έλληνες. Συνθήκη αναγκαία κυρίως αλλά και ικανή για να μπορέσει ο λαός να καταπιεί τα οικονομικά μέτρα εξόντωσης της κάθε οικογένειας»



lamiareport.gr

Παράταση μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9

Παράταση μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) για φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Υποχρέωση για υποβολή δήλωσης Ε9 το έτος 2011 έχει: .......

• Κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο που εντός του 2010 απέκτησε εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε ακίνητα.

• Κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο που εντός του 2010 είχε οποιαδήποτε μεταβολή στα ακίνητά του, τα οποία είχαν δηλωθεί στο Ε9 τα προηγούμενα έτη.

• Κάθε υπόχρεος που στις δηλώσεις Ε9 (ετών 2005 έως 2010) συμπεριέλαβε σύζυγο ή λοιπά προστατευόμενα μέλη, εφόσον έχουν επέλθει εντός του 2010 μεταβολές στην οικογενειακή του κατάσταση, όπως αυτή έχει απεικονισθεί στις δηλώσεις Ε9 των προηγούμενων ετών, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση.

Οι μεταβολές στην οικογενειακή κατάσταση που πρέπει να δηλωθούν είναι ο γάμος, εφόσον η σύζυγος έχει ακίνητα, η διάσταση, το διαζύγιο, η παύση χαρακτηρισμού των τέκνων ως προστατευομένων μελών σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε.) ή ο θάνατος.

• Οικοπεδούχοι και εργολάβοι, εφόσον έχουν υποχρέωση.

in.gr

Πώς θα πάρετε αποζημίωση για την θεομηνία

Προσπάθεια να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες από την πρόσφατη θεομηνία καταβάλλονται στην Καλαμάτα. Ο δήμος έδωσε στη δημοσιότητα δύο έγγραφα, βάσει των οποίων θα ζητήσουν αποζημιώσεις οι πληγέντες από την πρόσφατη θεομηνία.

Με το πρώτο έγγραφο ζητείται να μεταβιβαστούν οι πιστώσεις εκτάκτων οικονομικών ενισχύσεων στο Δήμο Καλαμάτας από την Περιφέρεια, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες για την απώλεια των οικοσκευών τους.
Το ποσό αυτό ανέρχεται σε ........

120.000€ περίπου.
Με το δεύτερο έγγραφο, συμπληρώνεται με αποδεικτικά στοιχεία, το χθεσινό αίτημα για την αποζημίωση επιχειρήσεων και την αποκατάσταση υποδομών.

moriasnow

Σκανδαλίδης σε Κουσελά: Δεν κλείνει το Ινστιτούτο ελαιολάδου και οπωροκηπευτικών του ΕΘΙΑΓΕ στην Καλαμάτα

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης σε αναφορά που κατέθεσε ο κ. Κουσελάς στις 30-8-2011 για τη διατήρηση των υποδομών του ΕΘΙΑΓΕ στην Καλαμάτα και τη συνέχιση της δραστηριότητας του ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ σε Φιλιατρά και Κυπαρισσία και των προβλημάτων αξιοποίησης των υδάτινων πόρων, έστειλε την παρακάτω απάντηση:

«Α. Με τις διατάξεις των παρ. 1, περ. δ και ........

παρ. 2 του άρθρου 14Β του Κ. 3429/2005 (ΦΕΚ 314/Α'), που προστέθηκε με την παρ. Ι του άρθρου 66 του Ν. 4002/2011 (ΦΕΚ 180/Α') ορίζεται ότι: Με την κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συγχωνεύονται σε ενιαίο φορέα με την επωνυμία «Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός -ΔΗΜΗΤΡΑ»» τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία:
α) το «Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (Εβ.Ι.ΑΓ.Ε.>>, β) ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.)-«ΔΗΜΗΤΡΑ», γ) ο «Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.)» και δ) ο «Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ.)».

Με την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου καθορίζεται η τύχη της περιουσίας του νομικού προσώπου που καταργείται, ο φορέας που καθίσταται διάδοχος των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων τουΤ το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει σε περίπτωση συγχώνευσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου.

Β. Συγκεκριμένα όσον αφορά στο ΕΘΙΑΓΕ, η δραστηριότητα του Ινστιτούτου Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας θα συνεχίσει να υφίσταται ανεξάρτητα από οποιαδήποτε διοικητική μεταρρύθμιση προκύψει, ενόψει της επικείμενης συνένωσης του ΕΘΙΑΓΕ με άλλους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και οι ερευνητικές δραστηριότητες τόσο του Ινστιτούτου όσο και του Εργαστηρίου ελαιολάδου στην Καλαμάτα δεν θα ανασταλούν, αλλά, αντίθετα, θα καταβληθούν προσπάθειες να αναπτυχθούν περαιτέρω, προσφέροντας στήριξη στον αγροτικό κόσμο της Μεσσηνίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής,

Γ. Όσον αφορά στις αρδευτικές υδροληψίες, το ΥΠΑΑΤ, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που υφίσταται σχετικά με την έκδοση και ανανέωση των αδειών, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προωθήσει σχέδιο Υπουργικής Απόφασης προς το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), με το οποίο απλοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης και μειώνεται το κόστος ανανεώσεων ειδικά για τους γεωργούς.
Η νομική πράξη (ΚΥΑ 150559/2011) για τη διαδικασία αδειοδότησης των
αρδευτικών γεωτρήσεων, είναι ήδη δημοσιευμένη στο ΦΕΚ 1440/Β' και με την άμεση εφαρμογή της, θα καταστεί δυνατή η καταγραφή και ο έλεγχος των γεωτρήσεων σε όλη τη χώρα, ώστε και οι γεωργοί να μπορούν να αρδεύουν και τα αποθέματα νερού να διαχειρίζονται ορθολογικά.
Η ΚΥΑ αυτή, καλύπτει την πλειοψηφία των γεωργών και των αρδευτικών
γεωτρήσεων, αφού προβλέπει εξαίρεση από την υποχρέωση κατάρτισης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις γεωτρήσεις με δυναμικότητα μέχρι 100.000 κυβικά μέτρα ετησίως.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο 2 προβλέπεται ότι για τις γεωτρήσεις με τη δυναμικότητα αυτή θα υποβάλλεται μόνο μία τεχνική έκθεση από το γεωργό ή τον τεχνικό εκπρόσωπο του. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ανάγκη να εμπλακεί μελετητής οποιασδήποτε κατηγορίας, αλλά ο φάκελος της αίτησης αδειοδότησης μπορεί να προετοιμαστεί είτε από τον ίδιο το γεωργό ή από το γεωπόνο που τον συμβουλεύει ή από οποιονδήποτε σχετικό επιστήμονα.
Για τις γεωτρήσεις με δυναμικότητα μεγαλύτερη των ΙΟΟ.ΟΟΟκ.μ ετησίως, συνεχίζουν να ισχύουν τα μέχρι τώρα προβλεπόμενα στην περιβαλλοντική νομοθεσία, η οποία θέτει υποχρέωση περιβαλλοντικής μελέτης για τις υδατοβόρες γεωτρήσεις, αφού το νερό είναι πολύτιμο αγαθό για όλους.
Σε κάθε περίπτωση, η αλλαγή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας είναι θέμα του ΥΠΕΚΑ, του ΤΕΕ και του ΓΕΩΤΕΕ.

Αναφορικά με τις προθεσμίες, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την εν λόγω ΚΥΑ, τα δικαιολογητικά είναι αρκούντως απλά, ώστε να διευκολύνεται η σύντομη υποβολή της αίτησης από την πλευρά των γεωργών, οι οποίοι, ούτως ή άλλως, είναι ενήμεροι.
Επιπρόσθετα, πρέπει να διευκρινιστεί ότι η αδειοδότηση των γεωτρήσεων
αποτελεί υποχρέωση των γεωργών και των υπόλοιπων πολιτών και, ως τέτοια, δεν είναι δυνατόν να επιδοτηθεί από καμία δράση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Τέλος, το ΥΠΑΑΤ είναι στη διάθεση των πολιτών για να επιλύει τα όποια προβλήματα ανακύπτουν, ωστόσο, οφείλει να επισημάνει ότι οι υπηρεσίες του δεν έχουν λάβει γνώση ιδιαίτερων δυσχερειών στην εφαρμογή της ΚΥΑ, ούτε από γεωργούς ούτε από τις κατά τόπους υπηρεσίες.

Καταλήγοντας θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι η νέα ρύθμιση γίνεται προς απλούστευση των διαδικασιών και μείωση του κόστους τόσο για το γεωργό όσο και για τη διοίκηση.»

Προοπτικές ανάπτυξης για το ελαιόλαδο Σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Σημαντική πίεση από την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής εκτιμάται ότι θα δεχθεί η ελληνική παραγωγή ελαιολάδου.

Κι αυτό, γιατί οι επιδοτήσεις συνδέονται με την καλλιεργήσιμη γη σε κάθε χώρα και σταδιακά επιχειρείται η πλήρης εξίσωση του ύψους επιδότησης ανά εκτάριο καλλιεργήσιμης γης για όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, οι ετήσιες επιδοτήσεις για το ελληνικό ελαιόλαδο θα μειωθούν κοντά στα 420 εκατ. ευρώ το 2020 από 550 εκατ. ευρώ σήμερα (με μακροπρόθεσμες πιέσεις για περαιτέρω μείωση μετά το 2020, καθώς η πλήρης σύνδεση με την καλλιεργήσιμη γη περιορίζει το επίπεδο των πόρων στα 225 εκατ. ευρώ)…

Συνδυάζοντας την περιοριστική αυτή επίδραση με την .........

ανοδική πορεία του κόστους (από τον σταδιακό εξορθολογισμό της αμοιβής των αλλοδαπών εργαζόμενων, οι οποίοι αποτελούν σχεδόν το σύνολο της έμμισθης απασχόλησης του κλάδου), αναμένουμε ότι η ελληνική παραγωγή θα περιορισθεί κοντά στους 340.000 τόνους το 2015 και λίγο πάνω από 300.000 τόνους το 2020 (από 360.000 τόνους το 2010). Παρά τις χαμηλότερες ενισχύσεις της ΚΑΠ, η μείωση της παραγωγής διατηρεί το ύψος της επιδότησης ανά κιλό ελαιολάδου κοντά στα σημερινά επίπεδα (1,4 ευρώ/κιλό το 2020 έναντι 1,5 ευρώ/κιλό το 2009).

Σύμφωνα με τη μελέτη, η ευνοϊκή διεθνής συγκυρία και η ποιοτική υπεροχή του ελληνικού ελαιολάδου μπορούν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη τον κλάδο μεσοπρόθεσμα. Για να υλοποιηθεί, ωστόσο, αυτή η δυνατότητα απαιτούνται διαρθρωτικές μεταβολές: (i) περιορισμός του κόστους παραγωγής (κυρίως μέσω συγκέντρωσης σε όλα τα στάδια παραγωγής) και (ii) αύξηση του μεριδίου παραγωγής που τυποποιείται.
Αναλυτικότερα, η περιορισμένη στήριξη στην ΚΑΠ μπορεί μεσοπρόθεσμα να οδηγήσει σε αναγκαίες διαρθρωτικές μεταβολές. Συγκεκριμένα, ο περιορισμός των επιδοτήσεων θα θέσει εκτός αγοράς τους παραγωγούς που λειτουργούν με εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 1/3 της ελαιοπαραγωγής γίνεται σε εκτάσεις μικρότερες των 5 εκταρίων, που είναι σε μεγάλο βαθμό ζημιογόνες). Η παραγωγή πρέπει να επικεντρωθεί σε περιοχές με υψηλές αποδόσεις λόγω γεωγραφικής θέσης (κυρίως Κρήτη και Πελοπόννησος), σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες εκτάσεις και να προωθηθεί όπου είναι εφικτό η συλλογή καρπών με χρήση μηχανημάτων. Επιπλέον, η σταδιακή αναβάθμιση της τεχνολογίας των ελαιοτριβείων (κυρίως μέσω αντικατάστασης των τριφασικών από διφασικά) εκτιμάται ότι μπορεί να περιορίσει σημαντικά το κόστος παραγωγής.

Καταλύτης για να ταξιοποιήσει ο κλάδος ελληνικού ελαιολάδου τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα είναι ο περιορισμός του τμήματος της εγχώριας αγοράς που καλύπτεται από χύμα ελαιόλαδο (3/4 της εγχώριας κατανάλωσης). Η συγκέντρωση στον κλάδο των ελαιοτριβείων όσο και στον τομέα των συνεταιρισμών (σε συνδυασμό με την καθετοποίηση της παραγωγής) θα μπορούσε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, η οργάνωση και ο αυστηρός έλεγχος ποιότητας, καθώς και οι πολιτικές προορισμού της φοροδιαφυγής, μπορούν να βοηθήσουν να πραγματοποιηθεί ουσιαστική στροφή στο τυποποιημένο ελαιόλαδο.

Τα οφέλη από μια τέτοια αναδιάρθρωση θα ήταν σημαντικά. Αν το μεγαλύτερο ποσοστό του ελαιολάδου κατευθυνόταν στις βιομηχανίες τυποποίησης, η αύξηση του επιπέδου των πωλήσεών τους θα ήταν τέτοια, ώστε το μέσο μέγεθος των ελληνικών εταιρειών θα προσέγγιζε τα επίπεδα των αντίστοιχων ιταλικών (1,5 εκατ. ευρώ πωλήσεις από 0,5 εκατ. ευρώ σήμερα). Συνεπώς, θα δημιουργούνταν οι απαραίτητες οικονομίες κλίμακας, αλλά και η κρίσιμη μάζα για τη σωστή διαφήμιση αλλά και προώθηση του ελαιολάδου στο εξωτερικό. Αν η Ελλάδα κατάφερνε να κατακτήσει στη διεθνή αγορά τυποποιημένου ελαιολάδου μερίδιο παρόμοιο με εκείνο που κατέχει στην παραγωγή (άνω του 10% σε σχέση με 3%), τότε θα μπορούσε να αποφέρει μια πρόσθετη υπεραξία στη χώρα 80 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΘΑΡΡΟΣ

Ολόκληρη η σημερινή συνέντευξη τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά την Ουάσιγκτον





Εισήγηση Νάντιας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κέντρα Αποκατάστασης

Η βουλευτής Μεσσηνίας κα. Νάντια Γιαννακοπούλου, την Τρίτη 27/09/11, ήταν εισηγήτρια στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση Ε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις» στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το σχέδιο νόμου που εισηγείται η κ. ........

Γιαννακοπούλου ρυθμίζει ζητήματα σχετικά με τη νέα δομή του συστήματος υγείας, τη δομή και λειτουργία των μονάδων κοινωνικής φροντίδας και ευρύτερα με ζητήματα υγείας. Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, η βουλευτής Μεσσηνίας παρουσίασε το σχέδιο νόμου, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι:

- Με την παρέμβαση αυτή επιχειρείται η προσαρμογή του Συστήματος Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις σημερινές ανάγκες, ώστε να γίνει περισσότερο σύγχρονο, λειτουργικό, αποτελεσματικό και προπάντων βιώσιμο. Η μεγάλη διασπορά των Μονάδων μπορεί να μας δίνει την ψευδαίσθηση ότι το δίχτυ της Κοινωνικής Φροντίδας είναι πιο κοντά σε αυτόν που το έχει ανάγκη, όμως το μόνο που, στην αλήθεια, συμβαίνει είναι να έχουμε πολλές και τελικά αδύναμες και αναποτελεσματικές μονάδες. Έτσι είναι οικονομικά ανίσχυρες, διαχειριστικά διαφορετικές, με μεγάλο κόστος ανάπτυξης, με πολλές διοικητικές επιβαρύνσεις και καμία προστιθέμενη αξία για τον τελικό χρήστη των υπηρεσιών. Γιατί κυρίαρχος φυσικά στόχος ήταν, παραμένει και θα παραμείνει η ισότητα και η καθολικότητα στην πρόσβαση και η μέγιστη δυνατή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

- Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί, αντίθετα με τους κανόνες της επιστήμης, με τα διδάγματα της εμπειρίας, ακόμη και με το μέτρο της λογικής ότι οι μικρές δομές εξασφαλίζουν καλύτερη γεωγραφική κάλυψη. Η πληρέστερη κάλυψη υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, η ορθολογική κατανομή, η πλήρης χωρική διείσδυση μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο μέσα από λειτουργικά, οικονομικά κι επιστημονικά ισχυρές δομές που προσαρμόζονται, προγραμματίζουν, κατανέμουν τις δυνάμεις τους, επιτυγχάνουν οικονομίες κλίμακας και μειώνουν τα διοικητικά βάρη.

- Πιο συγκεκριμένα, με το άρθρο 8 και την κατάργηση Νομικών Προσώπων που είναι ουσιαστικά φαντάσματα, επιτυγχάνεται ο εξορθολογισμός και η εξυγίανση του συστήματος. Ενός συστήματος που μέχρι χτες έπασχε από πλήρη άγνοια των ίδιων των δομών του, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του ελληνικού κράτους, που δεν γνώριζε πού αρχίζει, πού τελειώνει, πού ξοδεύει, πού προσφέρει, και τελικά πού βρίσκεται και πού πηγαίνει. Γι’ αυτό, το νομοσχέδιο αυτό φέρνει τη δική του συνεισφορά στην ευρύτερη, τη μεγάλη, τη δύσκολη προσπάθεια για την αναδιάταξη των δυνάμεων του ελληνικού κράτους, γενικότερα, που συγκροτήθηκε σε ένα μεγάλο του μέρος απρογραμμάτιστα, αποσπασματικά, ανορθολογικά, πελατειακά, στη βάση όχι του μακροχρόνιου σχεδιασμού αλλά του κοντόφθαλμου υπολογισμού.

- Με το άρθρο 11 του σχεδίου νόμου και την ένταξη Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας στο ΕΣΥ αναπτύσσεται για πρώτη φορά σε ολόκληρη την επικράτεια ένα ολοκληρωμένο δίκτυο αποκατάστασης. Με την ένταξη των ΚΑΦΚΑ και των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στο ΕΣΥ θα εξακολουθήσουν να υφίστανται όχι μόνο ως λειτουργικές οντότητες, αλλά και ως ισχυρές, πολύπλευρες Μονάδες που θα επιτελούν σημαντικές λειτουργίες, πέρα από τη φυσική και ιατρική αποκατάσταση. Το παρόν σχέδιο νόμου δίνει τη δυνατότητα να εξακολουθήσουν να επιτελούν αυτές τις λειτουργίες, μέσω της ένταξης των δράσεων αυτών στον Κανονισμό λειτουργίας των Κέντρων.

- Τα οφέλη από αυτήν την συγκεκριμένη μεταρρύθμιση που επιφέρει το νομοσχέδιο αυτό, επιγραμματικά, είναι:

· Σε οικονομικό επίπεδο, το ΕΣΥ θα ωφεληθεί άμεσα καθώς θα υπάρχουν εισροές από τα ασφαλιστικά ταμεία και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και θα μειωθεί το κόστος λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας.

· Σε επιχειρησιακό επίπεδο, το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών θα βελτιωθεί αισθητά αφού και ο άρτιος και σύγχρονος εξοπλισμός που διαθέτουν τα Κέντρα Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης θα μπορεί πλέον να αξιοποιηθεί από το προσωπικό του ΕΣΥ.

· Σε συμβολικό επίπεδο, οι ρυθμίσεις αυτές στέλνουν το μήνυμα της εμπιστοσύνης προς τους πολίτες που περιμένουν, που ζητούν, που απαιτούν εύλογα από το κράτος και τις δομές του την καλύτερη δυνατή οργάνωση και την αξιοποίηση των χρημάτων των φορολογουμένων μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Κλείνοντας, η κ. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε στη χρονική συγκυρία που πραγματοποιείται αυτή η μεταρρύθμιση, αναφέροντας ότι:

«Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, για πολλούς και διάφορους λόγους. Η κατάσταση του κράτους μας, αποκαλύπτει μια Διοίκηση που δεν έχει καν τις αυτονόητες δομές και τα εργαλεία για να ανταποκριθεί στην αποστολή της. Γιατί, άραγε, έπρεπε να φτάσουμε στο 2011, με το έλλειμμα στα ύψη και την χώρα στην εντατική του δανεισμού για να αποκτήσουμε ενιαίο μητρώο δικαιούχων των κοινωνικών επιδομάτων; Δεν σκέφτηκε ποτέ κανείς, δεν κατάλαβε ποτέ κανείς, δεν γνώριζε ποτέ κανείς ότι Διοίκηση δεν γίνεται χωρίς να καταγράφεις, να ομαδοποιείς, να μετράς, να αποτιμάς, να ελέγχεις κεντρικά υπηρεσίες που παρέχονται αποκεντρωμένα; Πόσες άλλες τέτοιες ελλείψεις, παραλείψεις, αποκλίσεις καταδυναστεύουν τους Έλληνες πολίτες, παραπλανούν το ελληνικό κράτος και κατασπαταλούν τους δημόσιους πόρους;»

Η δημοσιογράφος που προκάλεσε δυσφορία στον Ευάγγελο Βενιζέλο [ VIDEO ]

ΤΟΝ ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ........

Με την ερώτηση - αγόρευση η δημοσιογράφος από το πρακτορείο ειδήσεων Ην - Ων έστρεψε επάνω της όλα τα βλέμματα, εκτός από αυτό του υπουργού Οικονομικών.

Η Δήμητρα Γκαλονάκη, σε έντονο ύφος, έκανε την εξής ερώτηση στον κ. Βενιζέλο: "Στην Ελλάδα έχουμε ακόμα υψηλό επίπεδο ζωής. Θα ήθελα να σας ρωτήσω από που το κρίνετε, όταν πλέον έχουμε φτάσει τα 400 ευρώ -εργασιακά εκεί πάτε τους δημόσιους υπαλλήλους.
Έχετε δίκιο ότι έχουμε υψηλό επίπεδο ζωής, .........

γιατί μας χρωστάει η γερμανία 1,3 τρισ. και πάλι ξαναδίνουμε κατοχικό δάνειο στη Γερμανία για να βγάλουν λεφτά οι Γερμανοί".

Λίγο πριν ολοκληρώσει, η δημοσιογράφος ανέβασε περισσότερο τους τόνους λέγοντας: "Αφού έχουμε μια δημοκρατική, ελληνική κυβέρνηση, το 60% του ελληνικού λαού ζητάει εκλογές. Κάντε εκλογές τώρα κύριε υπουργέ! Τώρα εκλογές"!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έκρυψε την ενόχλησή του και όπως ήταν φυσικό δεν απάντησε στην ερώτηση. "Στα θέματα αυτά θα απαντήσω στη βουλή. Ο τόνος αυτός ήταν τόνος κοινοβουλευτικής αγόρευσης. Θα απαντήσω όταν την ακούσω στη βουλή"!

Δείτε το βίντεο:



Το Vodafone.gr αλλάζει τις Τετάρτες μας προσφέροντας μοναδικά Smartphones και Τablets σε τιμές πραγματικά απίστευτες!!!

Η Vodafone, από τις 21 Σεπτεμβρίου, φέρνει τα «Crazy Wednesdays»!!! Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εταιρία, όσοι επισκεφθούν το vodafone.gr θα έχουν την ευκαιρία κάθε Τετάρτη να βρίσκουν από μια έκπληξη να τους περιμένει: προσφορές για συσκευές και προγράμματα που θα τους τρελάνουν όλους! Οι προσφορές θα ισχύουν μόνο για το site και θα διαρκούν για λίγες ώρες.

Η πρώτη προσφορά των «Vodafone Crazy Wednesdays» είναι .........

το μοναδικό HTC Evo 3D το οποίο μπορούν να αποκτήσουν όλοι οι επισκέπτες στο site της Vodafone μόνο με 99€ με σύνδεση στα προγράμματα Vodafone Unlimited 75 και άνω. Με το HTC Evo 3D μπορούν να απολαύσουν τρισδιάστατες φωτογραφίες και videos χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών.

Ο χρόνος θα ξεκινήσει να μετράει αντίστροφα για την πρώτη «Vodafone Crazy Wednesday» την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011!!!

Για να μάθετε περισσότερα για τα «Vodafone Crazy Wednesdays». επισκεφθείτε την σελίδα www.vodafone.gr/CrazyWednesdays

Τι θα γίνει με αποδείξεις, αφορολόγητο και φοροαπαλλαγές

Αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2011 θα ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, ενώ το αφορολόγητο θα μειωθεί και στους νέους κάτω των 30 ετών και τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών, με εισοδήματα αποκλειστικά από συντάξεις, όπως είπε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε σαρωτικές ..........

αλλαγές στο σύστημα των αποδείξεων, καθώς αποσυνδέονται πλήρως από το αφορολόγητο και θα συνδέονται αποκλειστικά με το ύψος του εισοδήματος, ενώ είπε, όπως είναι ήδη γνωστό, πως η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης θα γίνει τον Οκτώβριο του 2012.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, ο υπουργός Οκονομικών ανέφερε ότι θα εφαρμοστεί αναδρομικά από το 2011.

Ανάλογες περικοπές με το αφορολόγητο, θα γίνουν σε όλες τις φοροαπαλλαγές, όπως οι τόκοι στεγαστικών δανείων, οι ιατρικές δαπάνες, τα ασφάλιστρα ζωής, κ.ά.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε, σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο και τη μείωσή του στα 5.000 ευρώ, ότι θα υπάρξουν προσαρμογές και για άλλες κατηγορίες φορολογουμένων, όπως είναι οι πολύτεκνοι, οι νέοι έως 30 ετών και όσοι είναι άνω των 65 ετών.

Συγκεκριμένα, το αφορολόγητο όριο για τους νέους έως 30 ετών και για τους συνταξιούχους άνω των 65 τών που έχουν εισοδήματα μόνο από συντάξεις, θα μειωθεί κοντά στα 9.500 ευρώ, από 12.000 σήμερα.

Σχετική εγκύκλιος για τις αλλαγές στο αφορολόγητο θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η πρόσθετη επιβάρυνση από τη μείωση του ορίου στις 5.000 από 8.000 ευρώ είναι 300 ευρώ, εφόσον βεβαίως διατηρηθεί ο -ισχύων- συντελεστής 10% για αυτό το τμήμα του εισοδήματος.

Η επιβάρυνση αυξάνεται κατά 400 ευρώ επιπλέον, λόγω της μείωση του ορίου από τις 12.000 στις 8.000 ευρώ που αφορά στο πρώτο εξάμηνο του 2011 και αποφασίστηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Ο αυξημένος φόρος εισοδήματος, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 στις 8.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2011, έχει ήδη αρχίσει να εισπράττεται μέσω της παρακράτησης φόρου εισοδήματος, καθώς η αυξημένη παρακράτηση ξεκίνησε την 1η Ιουλίου.

Το υπουργείο Οικονομικών προσδοκεί έσοδα ύψους 2,5 δισ. ευρώ περίπου.

Η μείωση του αφορολογήτου δεν θα συνοδευτεί και από μείωση του αριθμού των αποδείξεων που θα πρέπει να συλλέγουν οι φορολογούμενοι.

Αντιθέτως, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, θα αυξηθεί ο αριθμός των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώνουν οι πολίτες, πάνω από το όριο του 25% που ισχύει σήμερα.

Αναφερόμενος στο μέτρο των αποδείξεων, τόνισε πως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ζητούν περισσότερες αποδείξεις καθώς οι σχετικές δαπάνες θα εκπίπτουν κατά 50-60% του δηλωθέντος εισοδήματος. Μίλησε επίσης για σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής των αποδείξεων.

Με το νέο σύστημα δεν θα προβλέπεται επιστροφή φόρου.

Αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, ο υπουργός είπε ότι για εισοδήματα 100.000 ευρώ θα πρέπει να συλλέγουμε αποδείξεις 60.000 ευρώ και για εισόδημα 60.000 ευρώ αποδείξεις 30.000 ευρώ.

Για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, ο υπουργός ανέφερε πως το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Οκτωβριο του 2012, ενώ από φέτος θα ξεκινήσει η συλλογή των απαραίτητων στοιχείων για την κατανάλωση σε διάφορους νομούς της χώρας και οι οποίες διαφοροποιούνται ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες.

Το υπουργείο Οικονομικών, με ειδική εγκύκλιο, θα ορίζει το πώς θα συγκεντρώνονται τα αναγκαία παραστατικά από τους κατοίκους αυτών των περιοχών, οι οποίοι θα πρέπει να τα δίνουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, είτε ηλεκτρονικά, είτε μέσω ΚΕΠ.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, θα δίνεται η επιδότηση θέρμανσης για τη χειμερινλη περίοδο 2012-2013, είπε.

Σε ό,τι αφορά τις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων, ο υπουργός είπε ότι με το νέο φορολογικό σύστημα θα υπάρξει συνολικός τρόπος αντιμετώπισης των ακινήτων.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος (το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Οκτώβριο), εξετάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάργηση ή η μεγάλη μείωση των φοροαπαλλαγών για εισοδήματα άνω των 30.000 ή 40.000 ευρώ, η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ (μάλλον στο 18%), αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά και η καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ακόμα, είναι πολύ πιθανή η καθιέρωση ενός μόνιμου φόρου για τα ακίνητα, φόρος στον οποίο θα ενταχθεί ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας. Ο φόρος αυτός θα αντικατασταθεί από το νέο ειδικό τέλος και εκτιμάται ότι θα έχει χαμηλότερους συντελεστές από το τέλος.

in.gr

ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: «Έρχονται υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα»

Για νέες υπέρογκες αυξήσεις στο λογαριασμό ρεύματος προειδοποιεί η ΓENOΠ- ΔEH σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

Πέρα από τη σχεδιαζόμενη επιβάρυνση των ακινήτων με τέλη μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων, αναμένονται και μια σειρά από άλλες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών γεγονός που θα εκθέσει σε νέους κινδύνους, τα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα ασκούνται πολύ ισχυρές πιέσεις για: .......


- Άμεση αύξηση των τιμολογίων λιανικής σε ποσοστά 10-15% προκειμένου να απορροφηθεί η πρόσφατη αύξηση του κόστους παραγωγής σε επίπεδο χονδρικής αγοράς λόγω της επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για χρήση φυσικού αερίου στην παραγωγή ηλεκτρενέργειας.

- Αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ με βάση το κόστος από τις αρχές του 2012. Με βάση αυτή την υποχρέωση θα πρέπει να γίνουν, μεταξύ άλλων:

- Πολύ μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια κυρίως των οικιακών καταναλωτών με χαμηλές καταναλώσεις

- Αναπροσαρμογή και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας τουλάχιστον κατά 90 εκατ. ευρώ λόγω της επιβάρυνσης της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στα μη διασυνδεδεμένα νησιά από τη σημαντική αύξηση της φορολογίας στο diesel

- Αναπροσαρμογή των τελών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τουλάχιστον κατά 200 εκατ. ευρώ που θα υποχρεωθούν να πληρώσουν όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως εάν είναι πελάτες της ΔΕΗ ή άλλων ιδιωτικών εταιρειών.

- Αύξηση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας μέχρι και 80 εκατ. ευρώ για τις δαπάνες κάλυψης του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για τη χρήση 2011.

- Αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 600 – 1.200 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ικανοποιηθεί η κοινοτική απαίτηση για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Συνεχίζει τις ομιλίες του ο Γιάννης Πετσέλης

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται εκτός Τρίπολης, ο Ηλεκτρονικός Ραδιοηλεκτρολόγος Γιάννης Πετσέλης θα συνεχίσει τις ομιλίες με θέμα «Οι επιπτώσεις από την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων στην υγεία των νέων» και τη φετινή σχολική χρονιά.

«Ελπίζουμε ότι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων Δημοτικών-Γυμνασίων-Λυκείων, καθώς και οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων όλου του Νομου Αρκαδιας, συμμεριζόμενοι την αγωνία που υπάρχει για αυτό το θέμα και για τους κινδύνους που πηγάζουν από την κακή χρήση των κινητών τηλεφώνων από τους νέους, θα θελήσουν να πραγματοποιήσουν αυτές τις ομιλίες στα σχολεία τους.

Γι' αυτό έχει λάβει άδεια από την Πρωτοβάθμια και .........

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Αρκαδίας από τον Μάιο του 2008»

αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Γιάννης Πετσέλης.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του στο τηλέφωνο 6977668783.

Εδώ, να τονίσουμε ότι η κίνηση αυτή είναι καθαρά εθελοντική.

Οι σχολικές μονάδες όπου έχουν ήδη γίνει σχετικές ομιλίες, είναι:

Σχολική χρονιά 2007-2008

2ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης

3ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης

8ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης

10ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης

Πειραματικό Γυμνάσιο Τρίπολης.

Σχολική χρονιά 2008-2009

2ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης

Εσπερινό Επαγγελματικό σχολείο Τρίπολης

Δημοτικό σχολείο Τροπαίων

Δημοτικό σχολείο Κλειτοριας Καλαβρύτων

Δημοτικό σχολείο Βλαχοκερασιας

Δημοτικό σχολείο Κοντοβαζαινας

Γυμνάσιο Τροπαίων

Γυμνάσιο Κλειτοριας Καλαβρύτων

Γυμνάσιο Βλαχοκαιρασιας

Γυμνάσιο Αστρους

Γυμνάσιο Κοντοβαζαινας

Λύκειο Τροπαίων

Λύκειο Κλειτοριας Καλαβρύτων

Λύκειο Αστρους

Σχολική χρονιά 2009-2010

Γυμνάσιο Τεγεας

2ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης

4ο Λύκειο Τρίπολης (3η τάξη λυκείου)

Δημοτικό σχολείο Νεστανης

Γυμνάσιο Νεστανης

3Ο Γυμνάσιο Τρίπολης

1ο Γυμνάσιο Τρίπολης

9ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης (Γονείς)

11ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης

Γυμνάσιο Μεγαλόπολης

Λύκειο Μεγαλόπολης.

Σχολική χρονιά 2010-2011

Γυμνάσιο Καστριού

Λύκειο Καστριού

Γυμνάσιο Τεγεας

Γυμνάσιο Τροπαίων (Ημέρα Σταδιοδρομίας)

Λύκειο Τροπαίων (Ημέρα Σταδιοδρομίας)

Γυμνάσιο Βλαχοκερασιας (Ημέρα Σταδιοδρομίας)

6Ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

2ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης

4ο Λύκειο Τρίπολης (Ημέρα Σταδιοδρομίας)

3ο Λύκειο Τρίπολης (Ημέρα Σταδιοδρομίας

ΚΕΚ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Τμήμα Βοηθών Νοσηλευτών

7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης.

Η Αντωνία Μπούζα για ημέρα Τουρισμού

«Η αυριανή ημέρα Τουρισμού, βρίσκει τη Χώρα μας, μία κατ΄εξοχήν τουριστική Χώρα, σε κατάσταση δύσκολη από πλευράς οικονομικής ευημερίας και κοινωνικής μέριμνας.

Έχουμε τα εχέγγυα ,να πρωταγωνιστήσουμε ως Χώρα στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα, αρκεί εμπνευσμένες ηγεσίες να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή σ΄αυτόν τον πλουτοπαραγωγικό μας πλούτο.

Απαιτείται μία στρατηγικά σχεδιασμένη εθνική πολιτική, χωρίς παλινωδίες, εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων, με αναπτυξιακά και ευέλικτα εργαλεία στα χέρια μας και με τον απαραίτητο θεσμικό εκσυγχρονισμό .

Το δυνατό εργαλείο στα χέρια της Ελλάδας για την ........

έξοδο από την κρίση, πρέπει και μπορεί να είναι ο Ελληνικός τουρισμός.

Μέχρι σήμερα είδαμε να έχουμε εγκαταλείψει το τιμόνι και να μας οδηγούν οι συγκυρίες, αλλά μέχρι πότε οι αναταραχές και η έλλειψη σταθερότητας στις χώρες των ανταγωνιστών μας, θα μας βοηθά;

Με οικονομικά μέτρα που παίρνονται στο πόδι και θίγουν τους επαγγελματίες του τουρισμού και αποδυναμώνουν τα πλεονεκτήματα της Τουριστικής Ελλάδας, με λανθασμένους πολιτικούς χειρισμούς στην καρδιά της τουριστικής περιόδου π.χ. η πολιτική για τα ταξί, με πολιτική ηγεσία στο ρόλο απλού παρατηρητή, με αδιαφορία συσχέτισης του ισχυρού μας πλεονεκτήματος που είναι ο πολιτισμός και η ιστορία μας από τον τουρισμό, με την εγκατάλειψη και αδιαφορία για τα πολιτιστικά μας μνημεία , θέατρα, κάστρα κλπ. δεν εξυπηρετείται ο στόχος για μεγαλύτερη ανάπτυξη του τουρισμού μας.
Η Ελλάδα προικίστηκε με πολλές δυνατότητες. Ας μην τις πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων και ας δώσουμε την ελπίδα στους Έλληνες ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Aντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου
Μέλος Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ.

Στο 1 ευρώ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, εκτιμούν οι έμποροι καυσίμων

Από 0,98 έως 1 ευρώ το λίτρο, κατά μέσο όρο, αναμένεται να κυμανθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην έναρξη της χειμερινής περιόδου (15 Οκτωβρίου), έναντι 65 - 70 λεπτών πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο, ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων.

Κατήγγειλαν, επίσης, έξαρση του λαθρεμπορίου........

με ναυτιλιακά και εξαγώγιμα καύσιμα και της νοθείας βενζίνης με βιοαιθανόλη, τολουόλη, σε ποσοστά που -όπως είπαν - φθάνουν και το 30%, με συνεργασία συχνά και κρατικών λειτουργών.

Αιτία των αυξήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης, εκτός από την άνοδο των διεθνών τιμών, είναι, όπως είπαν, η αύξηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο οποίος από 21 ευρώ το χιλιόλιτρο που ήταν πέρυσι διαμορφώνεται εφέτος στα 60 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, Χ. Μαυράκης, τάχθηκε υπέρ της εξίσωσης του ΕΦΚ στα ντήζελ κίνησης και θέρμανσης, προκειμένου να παταχθεί η νοθεία και το λαθρεμπόριο, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως, όπως είπε, την καταβολή επιδόματος θέρμανσης τουλάχιστον στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

«Δεν είναι δυνατόν να επιστρέψουμε σε εποχές που ο κόσμος θα κρυώνει ή θα απειλείται η δημόσια υγεία λόγω χαμηλών θερμοκρασιών» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας, σε περίπτωση εξίσωσης των φόρων η τιμή του ντήζελ θέρμανσης θα φθάσει στο 1,4 ευρώ το λίτρο.

Τόνισε ακόμη ότι από πέρυσι πολλά νοικοκυριά περιόρισαν στο ελάχιστο τη χρήση του καυστήρα πετρελαίου, σε πολλές πολυκατοικίες η κεντρική θέρμανση «κλειδώθηκε», ενώ εκατοντάδες πρατηριούχοι, ακόμη, έχουν λαμβάνειν οφειλές από την προηγούμενη χειμερινή περίοδο. Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να προχωρήσει νωρίτερα η εξίσωση των φόρων, αν δημιουργηθεί ανάγκη για πρόσθετα έσοδα, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι αυτό θα γίνει τον Οκτώβριο του 2012.

Η ΠΟΠΕΚ επανέφερε το ερώτημα πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις από τον προσεχή Οκτώβριο θα χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης για τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης, καθώς υπάρχουν προφανή προβλήματα εφαρμογής, π.χ. σε πολυκατοικίες όπου συστεγάζονται διαμερίσματα με γραφεία και καταστήματα.

Για το θέμα της νοθείας, η διοίκηση της ΠΟΠΕΚ ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες για έξαρση των εισαγωγών βιοαιθανόλης από Βουλγαρία και Ιταλία, με την οποία νοθεύεται η βενζίνη. Η βιοαιθανόλη είναι βιοκαύσιμο και αναμειγνύεται με τη βενζίνη (όπως το βιοντήζελ αναμειγνύεται με το πετρέλαιο), αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιτραπεί η χρήση της στην Ελλάδα.

Υπογράμμισαν, ακόμα, ότι οι εικονικές εξαγωγές καυσίμων, καθώς και η παράνομη χρήση πετρελαίου ναυτιλίας γίνεται με τη συνδρομή κρατικών λειτουργών. «Το σύστημα διαχρονικά κλείνει το μάτι στο λαθρεμπόριο» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, Δ. Ασημακόπουλος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΠΟΠΕΚ, η πτώση του τζίρου στα πρατήρια τον τελευταίο χρόνο (σε όγκους πωλήσεων) ξεπερνά το 50%, ενώ πάνω από 1.100 πρατήρια έχουν βάλει λουκέτο ή υπολειτουργούν.

Αίτημα του κλάδου είναι η μείωση των φόρων στα καύσιμα προκειμένου, όπως είπαν, να αυξηθούν και τα έσοδα του Δημοσίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο που επικαλέστηκαν, στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2011 το Δημόσιο εισέπραξε 2,64 δισ. ευρώ από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, έναντι 3,2 δισ. πέρυσι, δηλαδή 600 εκατ. ευρώ λιγότερα εξαιτίας της μείωσης της κατανάλωσης.

Η ΠΟΠΕΚ αναφέρει τέλος ότι τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι εξετάζεται νέα αύξηση του ΕΦΚ στη βενζίνη. Αν επαληθευθεί αυτό, τόνισαν, τότε η κυβέρνηση θα επιλέξει ένα μέτρο μόνιμου χαρακτήρα, αλλά για τη μείωση και όχι για την αύξηση των εσόδων του Δημοσίου.

in.gr

Ανακοίνωση Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών

Ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου καλεί τους αγρότες σε ενημέρωση σχετικά με τις άδειες χρήσης νερού από Γεωτρήσεις και πηγάδια την Πέμπτη 29/9/2001 και ώρα 18:45 στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών.

Από το Δ.Σ.



Διακοπή νερού αύριο Τετάρτη.

Χωρίς νερό από τις 9 το πρωΐ μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα μείνουν αύριο Τετάρτη τα Φιλιατρά λόγω βλάβης βλάβης του υδραγωγείου.

Η διακοπή ανακοινώθηκε μόλις τώρα από το Δημαρχείο Φιλιατρών.



Τάχα...διαφωνούν!

Μας πήραν χαμπάρι και θα μας κράζουν όχι άδικα από όλη την Ελλάδα σε λίγο… χαρακτηριστικό το εύστοχο άρθρο από το moriasnews.gr που ακολουθεί.

«Αντάρτικο..οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία

Σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης και οι τρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία!

Αυτό που συμβαίνει στη Μεσσηνία, μάλλον δε συμβαίνει πουθενά αλλού!

Ανταγωνίζονται ποιος θα είναι ο πιο ..........

επαναστατικός και ποιος θα κάνει την πιο σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση, σε αντίθεση με όλους τους συναδέλφους τους στην Ελληνική επικράτεια , που δεν προσπαθούν να κάνουν το άσπρο –μαύρο.

Στηρίζουν λοιπόν, καθ΄ολοκληρίαν τα δίκαια αιτήματα όλων των επαγγελματικών ομάδων που θίγονται και τάσσονται αλληλέγγυοι στο πλευρό τους!

Σχήμα οξύμωρον ,αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τις ανακοινώσεις τους,που στο τέλος όμως καταληγουν σε σθεναρή στήριξη της Κυβερνητικής πολιτικής!

Ο ένας εξ΄αυτών ,δε θα δεχτεί λέει ούτε μία απόλυση στο δημόσιο τομέα!Θα κληθεί όμως να ψηφίσει όλα τα προπαρασκευαστικά μέτρα που οδηγούν στις απολύσεις!

Η έτερη βουλευτής, διαπίστωσε ότι απαιτείται αλλαγή των Υπουργών!!! Αυτοί ευθύνονται για την επικριτική, υποτιμητική και προσβλητική για τη Χώρα και τους κατοίκους της, αντιμετώπιση των δανειστών μας και για την έλλειψη εμπιστοσύνης στο ότι θα πράξουμε όσα έχουμε αποδεχτεί και συμφωνήσει!

Τη ...μεγάλη φασαρία όμως την κάνει ο τρίτος βουλευτής της Μεσσηνίας,που προτείνει σε όσους δεν αντέχουν να...φύγουν! Έκανε μάλιστα και τη διαπίστωση, ότι δε βρίσκεται η κατάσταση στο απροχώρητο ,αλλά με τη στήριξη της «σωτήριας» πολιτικής του κ.Παπανδρέου όλα θα διορθωθούν! Έριξε ευθύνες και στην αντιπολίτευση , γιατί αυτοί που κυβερνούν, δεν πέτυχαν το στόχο τους!»

Προσπάθεια λοιπόν και από τους τρεις να εμφανισθούν ότι συμπάσχουν με το λαό , αλλά συντεταγμένα επιχειρούν να αφήσουν στο απυρόβλητο τον πρωθυπουργό και αρχηγό τους , συναισθανόμενοι τη ...μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει, για τη διάσωση της Χώρας!

Καμία κουβέντα για τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού,για την ύφεση , για την παντελή έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής και μέτρων που θα οδηγήσουν στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος , για την ανεργία, για την αύξηση των δαπανών κατά 7,5% σε σχέση με πέρυσι και παρά τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας, για τον πανικό που εκπέμπουν και έχει αντίκτυπο στις αγορές , για το υπέρογκο εσωτερικό χρέος που αυτοί δημιούργησαν και πολλά ακόμη!

Κάποιοι άλλοι φταίνε για το κατάντημα της Χώρας και όχι αυτοί που κυβερνάνε!

Πράγματι η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία έκανε τη ....διαφορά!!!Φυσικά και οι πιο αποστασιοποιημένοι πολιτικά αντιλαμβάνονται ότι απλώς αγωνιούν...για το πολιτικό τους μέλλον!

BEST TV

Από τις 6 Σεπτεμβρίου είχε ενημερωθεί η κυβέρνηση για τον εορτασμό της Επετείου της Άλωσης της Τρίπολης

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν σε blog του διαδικτύου και τα οποία αφορούν την απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης στον εορτασμό της Επετείου της Άλωσης της Τρίπολης, που έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή μετά την 23η Σεπτεμβρίου κάθε έτους, η Περιφέρεια Πελοποννήσου κοινοποιεί με την παρούσα ενημέρωση την πρόσκληση που έχει αποσταλεί από τις 6 Σεπτεμβρίου στην Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης, ενημερώνοντας σχετικά για την εκδήλωση και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ζητώντας ορισμό του εκπροσώπου που θα παραστεί.

Οποιαδήποτε ανώνυμα σχόλια και αναφορές σχετικές με .........

ολιγωρία ενημέρωσης της κυβέρνησης με ευθύνη της Περιφέρειας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, η οποία αφορά πέραν των άλλων μια γραφειοκρατική διαδικασία με ετήσια περιοδικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.
Κλίκ για μεγάλο μέγεθος



ΣΧΟΛΙΟ
Πως να κατέβουν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης; Με τις αποφάσεις τους και με αυτά που ψηφίζουν φοβούνται τα γιαούρτια, τα αβγά και άλλα μυρωδικά του αχόρταγου.
Ποιος τολμάει να εμφανιστεί;

Και ο 29χρονος Ανδρέας Γ Παπανδρέου! πηγαίνει σε πορείες, διαμαρτύρεται, δεν μπορεί να βρει δουλειά και αγωνιά για το αύριο.

Θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε νέος άνθρωπος, αλλά δεν είναι. Πρόκειται για τον γιο του πρωθυπουργού, τον 29χρονο Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής, είναι το αφανές μέλος της γνωστότερης εν Ελλάδι οικογένειας πολιτικών.

Είναι ο πρωτότοκος γιος του πρωθυπουργού από τον πρώτο γάμο του με την κυπριακής καταγωγής κ. Εύα Ζησιμίδου.

Με προπάππου, παππού και πατέρα .........

πρωθυπουργό ο νεαρός Παπανδρέου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική στο μέλλον, αν και λέει πως δεν θέλει να έχει θεσμικό ρόλο, να μπερδεύει τη γνώμη του με τους θεσμούς.

Για τον πατέρα του δηλώνει, ότι το παλεύει όσο μπορεί. «Δεν το βλέπετε; Του πατέρα μου τα μαλλιά άσπρισαν μέσα σε τρεις μήνες», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τη φυσική κατάσταση του πατέρα του και πρωθυπουργού, αναφέρει: «Και όσο για αυτά που λένε ότι γυμνάζεται, δεν γυμνάζεται για τον εαυτό του, γυμνάζεται για να είναι δυνατός για τη μάχη που δίνει κάθε μέρα».

Λέει ότι, πηγαίνει σε πορείες από τότε που ήταν φοιτητής ενώ έχει βρεθεί ανάμεσα σε «Αγανακτισμένους».

Ο 29χρονος κοινωνιολόγος Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος στον στρατό ήταν αλεξιπτωτιστής, δυσκολεύεται, όπως υποστηρίζει, να βρει δουλειά, αφού οι εταιρείες δεν διαθέτουν χρήματα για να προσφέρουν εργασία.

newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Αγωνιά για το μέλλον του το παιδί. Δεν βρίσκει δουλειά πουθενά. Πάει σε πορείες, είναι αγανακτισμένος αλλά δεν τολμάει να καρπαζώσει ο χαλβάς τον πατέρα του για της αποφάσεις του. Αγανακτισμένος του γλυκού νερού ο χαλβάς Γεώργιος Παπανδρέου ο νεότερος (ο 29χρονος).
ΟΥΣΤ κι εσύ κοπρίτη.

Αγριεύει η κόντρα των φαρμακοποιών με το υπουργείο Υγείας

Δεν τα βρίσκουν οι φαρμακοποιοί με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για το νέο ωράριο στα φαρμακεία, βάσει του οποίου προβλέπεται να ανοίγουν και απόγευμα.

Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους δηλώνουν την πλήρη αντίθεση τους και ετοιμάζονται να προσφύγουν στα δικαστήρια.
Ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι προωθεί .........

υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία μπορούν να διανυκτερεύουν και να διημερεύουν επιπλέον φαρμακεία από αυτά που ανοίγουν σήμερα, με βασική προϋπόθεση να ολοκληρώνουν τη διανυκτέρευση και να μην ανοίγουν μόνο για λίγες ώρες.

Αν όμως εντοπιστούν περιπτώσεις όπου φαρμακεία παραμένουν κλείνουν παρότι θα έχουν δηλώσει ανοιχτά σε εφημερία, θα τιμωρούνται με στέρηση της άδειας λειτουργίας για ένα μήνα.

iefhmerida

Φοροαπαλλαγές τέλος - Κόβονται αναδρομικά από το 2011

Νέο φορολογικό αιφνιδιασμό ετοιμάζει σε χιλιάδες ή μάλλον δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους, το υπουργείο Οικονομικών, καθώς όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Διεθνές Ινστιτούτο Τραπεζών, οι δυσάρεστες εκπλήξεις που κρύβει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αναφορικά με τις φοροαπαλλαγές, δεν θα ισχύσουν από 1/1/2012 αλλά από 1/1/2011, δηλαδή αναδρομικά στα φετινά εισοδήματα!!!

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πολύ απλά .........

πως όποιες δαπάνες είχαν φέτος οι φορολογούμενοι για τόκους στεγαστικών δανείων, για δίδακτρα, για ενοίκια, για ασφάλιστρα ζωής, θα αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο στην εκκαθάριση των εισοδημάτων που θα γίνει το 2012, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες από αυτούς είτε να έχουν πολύ μικρότερο όφελος είτε να χάσουν τελείως τις φοροαπαλλαγές τους!

Είναι ενδεικτικό των άγριων διαθέσεων του υπουργείου Οικονομικών, ότι από το συγκεκριμένο μέτρο προσδοκά 1,4- 1,5 δισ ευρώ, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι ο πήχης των εισοδημάτων, πάνω από τα οποία θα χάνονται οι φοροαπαλλαγές, θα τεθεί χαμηλά, ενδεχομένως κάτω από τις 40.000 ευρώ.

Στη πραγματικότητα με τις αλλαγές που δρομολογούνται στις φοροαπαλλαγές, το οικονομικό επιτελείο αιφνιδιάζει για δεύτερη φορά τους φορολογούμενους, καθώς μόλις τον Ιούλιο με τον Εφαρμοστικό Νόμο είχε γίνει το απόλυτο... κόλπο, όταν όλες οι εκπτώσεις εισοδήματος έγιναν εκπτώσεις φόρου, με "ψαλίδισμα" του σχετικού συντελεστή στο μισό (10% αντί 20%) για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ και με... κερασάκι στη τούρτα την αναδρομική ισχύ αυτών των αλλαγών από τη 1η Ιανουαρίου.

Αυτός ο φορολογικός αιφνιδιασμός είχε ως βασικό... θύμα όσους είχαν συνάψει στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας προ του 2000, καθώς ενώ είχαν σημαντική ελάφρυνση, με δεδομένο ότι αφαιρείτο από το εισόδημα τους το σύνολο των τόκων, βρέθηκαν ξαφνικά με πολύ μικρότερο ελάφρυνση. Η βίαιη ανατροπή δεκάδων χιλιάδων οικογενειακών προϋπολογισμών θα ολοκληρωθεί με τις αλλαγές που έρχονται και θα έχουν ψηφιστεί εντός του Οκτωβρίου.

Με βάση τα νεώτερα δεδομένα, το 2012 θα είναι πολύ δύσκολη φορολογική χρονιά. Το πρώτο σοκ θα υποστούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι από τη περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 ευρώ, που θα έχει ως αποτέλεσμα τις πολύ μεγαλύτερες κρατήσεις. Το δεύτερο σοκ θα έρθει κατά την εκκαθάριση των φετινών εισοδημάτων, για τα οποία θα ισχύσουν όλες οι επώδυνες αλλαγές στις φοροαπαλλαγές. Κι όλα αυτά ενώ θα "τρέχουν" παράλληλα και το Νέο Τέλος Ακινήτων αλλά και η αποκαλούμενη Έκτακτη Εισφορά με βάση υπολογισμού τις 5.000 ευρώ...

iefhmerida

Στα 1.000 ευρώ το μήνα συμπιέζονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων

Με 1.000 ευρώ το μήνα θα πρέπει να ζουν στο εξής οι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς σε αυτήν την κλίμακα (συν ή πλην 300 ευρώ) φαίνεται πως θα συμπιεστούν οι μισθοί τους μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου από 1ης Οκτωβρίου και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5000 ευρώ που θα αυξήσει αναδρομικά την παρακράτηση.

Τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα θα κάνει .........

ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη τύπου σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα περιγράψει πως θα γίνει η μείωση κατά 20% στους μισθούς του δημοσίου, που επίσης εξήγγειλε στην Ουάσινγκτον.

Πιο συγκεκριμένα, η μείωση του αφορολόγητου στα 5000 ευρώ θα σημάνει περαιτέρω μείωση κατά 25 έως 60 ευρώ στους μισθούς του δημοσίου (αλλά και του ιδιωτικού τομέα) λόγω της αυξημένης παρακράτησης φόρου που θα ισχύσει από τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη μείωση του αφορολογήτου, τον Ιούλιο, από τα 12.000 στα 8.000 ευρώ, ο επιπλέον φόρος εισοδήματος δεν παρακρατήθηκε από τους μισθούς. Αυτό δεν θα συμβεί όμως αυτή τη φορά, καθώς στο υπουργείο Οικονομικών έχει ληφθεί η απόφαση να εφαρμοστεί άμεσα η παρακράτηση και μάλιστα αναδρομικά. Αυτό σημαίνει ότι στους 3 τελευταίους μήνες του 2011, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα κληθούν να πληρώσουν την παρακράτηση όλου του 2011!

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει το protothema.gr, υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών που με το νέο μισθολόγιο θα του αναλογούν από 1ης Οκτωβρίου 618 ευρώ το δεκαπενθήμερο, υπολογίζεται πως θα πληρώσει και την παρακράτηση 10 μηνών (Ιανουαρίου-Οκτωβρίου) αλλά και την εισφορά 3% υπερ ΟΑΕΔ, με συνέπεια να εισπράξει στο χέρι καθαρά μόλις... 150 ευρώ.

Με τη νέα μείωση του αφορολογήτου στην κλίμακα φόρου εισοδήματος, θα πληρώσουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι για το εισόδημά τους 700 ευρώ περισσότερα σε σχέση με το ίδιο εισόδημα πέρυσι. Από τον Αύγουστο οι περισσότεροι είδαν ήδη να μειώνεται ο μισθός τους 35 ευρώ. Τώρα θα μειωθεί άλλα 25. Περισσότερα χάνουν όσοι έχουν παιδιά και σχεδόν τα διπλάσια όσοι έχουν 3 ή περισσότερα.

Παύση πληρωμών – Λεφτά υπάρχουν μόνο για μισθούς και συντάξεις

Σε «παύση πληρωμών» κάθε κονδυλίου (προμήθειες, επιχορηγήσεις ΠΔΕ, επιστροφές φόρων και ΦΠΑ σε αγροτικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις κτλ.) πλην μισθών και συντάξεων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών υπό τον φόβο της μη καταβολής της έκτης δόσης από τους δανειστές.

Στόχος είναι να εξασφαλιστούν οι πόροι για ........

να καταβληθούν κανονικά η μισθοδοσία και οι συντάξεις τον Οκτώβριο και ως τα μέσα Νοεμβρίου, ωσότου αρχίσουν να αποδίδουν τα εισπρακτικά μέτρα (τέλος ακινήτων, έκτακτη εισφορά).

Μόνο για μισθούς και συντάξεις το Δημόσιο χρειάζεται κάθε μήνα 1,7 δισ. ευρώ.

Η απειλή της τρόικας να αφήσει την χώρα …στον αέρα αν δεν πειστεί με γραπτές δεσμεύσεις για την άμεση υλοποίηση των μέτρων έχει προκαλέσει αναστάτωση.

Στις 12.00 o αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο κτίριο της οδού Νίκης.

Επιστολή Βενιζέλου σε Λαγκάρντ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος έστειλε επιστολή προς το ΔΝΤ την Κυριακή το βράδυ, δύο ώρες πριν αναχωρήσει από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα.

Σ’ αυτήν παρέθετε τα μέτρα που έχει δεσμευτεί να λάβει η ελληνική πλευρά, ωστόσο αναμένεται να σταλεί και νέο σημείωμα με τα μέτρα απολύτως κοστολογημένα.

Το ΔΝΤ αρνήθηκε το βράδυ της Δευτέρας να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει ότι η επιστολή παραλήφθηκε και δεν απάντησε επίσης στο ερώτημα πότε θα επιστρέψει στην Αθήνα ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ κ. Πόουλ Τόμσεν.

Newsbomb

Κρίσιμο τεστ η ψηφοφορία για το ειδικό τέλος των ακινήτων

Εκτενή αναφορά στην αποψινή κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για τον ειδικό φόρο ακινήτων, κάνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Το Bloomberg, μεταδίδει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σε μια ψηφοφορία που χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Μάλιστα, αναφέρει πως μερικοί βουλευτές θα μπορούσαν να παραιτηθούν πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία.

Η Wall Street Journal χαρακτηρίζει την ..........

ψηφοφορία «βασική» και τονίζει ότι γίνεται, εν μέσω φόβων ότι η αυξανόμενη δυσαρέσκεια εντός του κυβερνώντος κόμματος θα μπορούσε να επιφέρει κυβερνητική αλλαγή. Μάλιστα, εκτιμά ότι θα μπορούσε ακόμα και να ανοίξει ένα επικίνδυνο νέο κεφάλαιο στην κρίση χρέους της Ευρώπης.

Τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, εκθειάζοντας την υψηλή αίσθηση καθήκοντος, όπως είπε, που έχουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Εν τω μεταξύ, να μην επικυρώσουν με την ψήφο τους τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα κάλεσε τους βουλευτές η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι η κυβέρνηση «με τα αλλεπάλληλα, έκτακτα και βάρβαρα μέτρα που λαμβάνει σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων οδηγεί σε απελπισία εκατομμύρια νοικοκυριά που δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους».

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Σεπτεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ