Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Δυσκολεύτηκε να πληρώσει το χαράτσι ο Γιακουμάτος

Αφού πρώτα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, εξέφρασε τη δυσκολία του να πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, ήρθε η σειρά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμου Γιακουμάτου, να παραπονεθεί για την έκτακτη εισφορά.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα fm", ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ανέφερε ότι αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διακανονισμό γιατί δεν είχε να πληρώσει το ποσό που του αναλογούσε.

"Την πλήρωσα με δόσεις, γιατί δεν είχα .........

5.500 ευρώ να δώσω. Μου πήγε ένας μισθός. Επειδή δεν έχει ακουστεί, οι βουλευτές έχουν χάσει τέσσερις μισθούς συν την έκτακτη εισφορά. Αυτούς που είχαν κοπεί συν έναν που κόπηκε στη Θεσσαλονίκη, άρα οι βουλευτές παίρνουν τώρα 10 μισθούς, έχουν κοπεί τέσσερις. Δεν μπορούσα, λοιπόν, να τα δώσω όλα τώρα και το έκανα σε δόσεις. Τα έδωσα όμως".

Ερωτηθείς σχετικά, σχολίασε πως η συζήτηση για τα προνόμια των βουλευτών είναι άκρα λαϊκίστικη.

"Είναι άκρα λαϊκίστικη και το λέει κάποιος που δουλεύει, γιατί δόξα τω Θεώ είμαι γιατρός και δουλεύω, αλλά υπάρχουν συνάδελφοι βουλευτές που τους βλέπω και είναι ντροπή αυτή η σπέκουλα που γίνεται.

Πρώτος φταίει γι’ αυτό ο πρόεδρος της Βουλής. Του είπα να αναρτήσει στο Διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα της Βουλής όλα όσα παίρνει κάθε βουλευτής κάθε μήνα. Και να βάλουμε και τους δημοσιογράφους. Φταίει η Βουλή. Γιατί δεν κρεμάει στο τσιγκέλι, να φοβηθούν οι κλέφτες και οι νοικοκυραίοι. Είναι λάθος του Πετσάλνικου. Το λέω δημόσια και του το είπα και προσωπικά. Πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία, αυτή η προβοκάτσια", σημείωσε.

News247

ΣΧΟΛΙΟ
Μετα τον Πάγκαλο, να κάνουμε έναν έρανο και για τον Γιακουμάτο....

Εισαγγελική έρευνα για τα εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ

Έρευνα για τη δαπάνη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ διέταξε ο Γρηγόρης Πεπόνης.

Ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος έδρασε αυτεπάγγελτα μετά την ερώτηση που κατέθεσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές (μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς) Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΡΤ υπέγραψε σύμβαση.........

για να μεταδίδει έναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ τη βδομάδα για την τριετία 2012-15, έναντι 20-24 εκατομμυρίων ευρώ.

Η προανακριτική εξέταση αφορά απιστία σε βάρος του Δημοσίου από τη Διοίκηση της ΕΡΤ. Αν αποδειχθεί ότι η δημόσια τηλεόραση μπορούσε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ με λιγότερα χρήματα (η αμέσως επόμενη προσφορά ήταν στα 6 εκατομμύρια ευρώ από το Mega), τότε ο εισαγγελέας θα ασκήσει και ποινική δίωξη.

Ελευθεροτυπία

Νάντια Γιαννακοπούλου: Απαλλαγή αναπήρων από την καταβολή ποσού για την εξαίρεση από την έκτακτη εισφορά

Όπως είναι γνωστό, διάφορες κοινωνικές ομάδες εξαιρέθηκαν από την έκτακτη εισφορά που καταβάλουν μέχρι και τις επόμενες ημέρες τα φυσικά πρόσωπα. Αυτές οι κοινωνικές ομάδες είναι οι άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες και όσοι απολύθηκαν πρόσφατα.

Βέβαια, αυτά τα φυσικά πρόσωπα παραλαμβάνουν την ειδοποίηση καταβολής της εισφοράς και στη συνέχεια πρέπει να πηγαίνουν στην εφορία για να ζητήσουν εξαίρεση. Στις περιπτώσεις των εξαιρέσεων, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά στην εφορία και να κάνουν αίτηση για να εξαιρεθούν από την έκτακτη εισφορά, αφού παραλάβουν τον λογαριασμό.

Μία από τις κατηγορίες που εξαιρούνται από την ..........

καταβολή της έκτακτης εισφοράς είναι και τα πρόσωπα με βαριά κινητική αναπηρία 80% ή τυφλοί, οι οποίοι, ωστόσο, καλούνται να πληρώσουν για να εξαιρεθούν από το μέτρο της έκτακτης εισφοράς. Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Αναπηρίας του ΙΚΑ, όσοι καταθέτουν αίτηση για αξιολόγηση και χορήγηση ποσοστού αναπηρίας από τις υγειονομικές επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας πρέπει να καταβάλουν 46,14 ευρώ, στην περίπτωση που δεν έχουν ασφαλιστικό φορέα. Με άλλα λόγια πρέπει να προμηθευτούν παραστατικό είσπραξης αυτής της αξίας από τις οικονομικές υπηρεσίες του υποκαταστήματος ΙΚΑ - ΕΤΑΜ όπου γίνεται η κατάθεση της αίτησης για εξέταση από την υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ.

Ωστόσο, άνθρωποι με αναπηρίες καταγγέλλουν ότι όταν προσκόμισαν στην εφορία έγγραφο της υγειονομικής επιτροπής του ΙΚΑ, το οποίο πιστοποιεί το πρόβλημά τους, αυτό δεν έγινε αποδεκτό. Για να εξαιρεθούν του μέτρου της έκτακτης εισφοράς, τούς είπαν ότι πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση του ΚΕΠΑ. Όταν, όμως, απευθύνθηκαν στο ΚΕΠΑ, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι επειδή χρειάζονται το εν λόγω έγγραφο για δική τους χρήση πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 46,14 ευρώ. Επειδή, το ποσό αυτό για τους μη έχοντες ανάπηρους είναι σημαντικό,

Ερωτάται ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Με ποιο τρόπο πρόκειται να επιλυθεί το ζήτημα αυτό, προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να αποφύγουν την παραπάνω επιβάρυνση για την απαλλαγή τους από την έκτακτη εισφορά;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για αποχή των δικηγόρων της Κυπαρισσίας

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, σχετικά με την αποχή των δικηγόρων της Κυπαρισσίας από τις δίκες στις οποίες συμμετέχει συγκεκριμένη πρωτοδίκης του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας.

Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει την κίνηση του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας να προχωρήσει σε αποχή από δίκες της πρωτοδίκη αυτής μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ ήταν ήδη σε γενική αποχή από τις 13 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου. Όπως τονίζεται στην αναφορά, η αντίδραση των δικηγόρων εναπόκειται στην καθυστέρηση δημοσίευσης των αποφάσεων.
Επιπλέον, οι δικηγόροι απέχουν και λόγω απρεπούς ............

συμπεριφοράς της δικαστού προς ορισμένους δικηγόρους.

Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ στα Φιλιατρά

Τη δημιουργία δύο στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία στα Φιλιατρά προτείνει ο διοικητής του ΚΑΦΚΑ, που λειτουργεί στην τριφυλιακή πόλη, Λεωνίδας Παρασκευόπουλος. Στόχος, όπως λέει, να καλυφθεί το κομμάτι της κοινωνικής φροντίδας για τους ανθρώπους με νοητική υστέρηση, πράγμα που δεν επιτεύχθηκε όλα αυτά τα χρόνια με τη λειτουργία του ΚΑΦΚΑ (Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης), το οποίο δε στελεχώθηκε ποτέ από το ανάλογο επιστημονικό προσωπικό.
Αφορμή για τη συνομιλία με τον κ. Παρασκευόπουλο .......

ήταν το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που προβλέπει μετατροπή των ΚΑΦΚΑ σε Κέντρα μόνο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, αφήνοντας απ’ έξω τον τομέα της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Τι αλλάζει στο ΚΑΦΚΑ, σύμφωνα με το νομοσχέδιο;
Κρατώ κάποιες επιφυλάξεις, γιατί δεν ξέρω εάν θα παραμείνει το σχέδιο ως έχει. Όμως, η ένταξη των κέντρων αποθεραπείας στο ΕΣΥ είναι σωστή κίνηση, που έπρεπε να είχε γίνει από χρόνια. Τώρα, τα κέντρα αυτά είναι ενταγμένα στις μονάδες κοινωνικής φροντίδας, που σημαίνει ότι το προσωπικό τους ανήκει σε άλλη κατηγορία του υπουργείου Υγείας, στην Πρόνοια, οπότε οι συνθήκες εξέλιξης είναι διαφορετικές. Για παράδειγμα, οι κανόνες εξέλιξης που ισχύουν στο ΕΣΥ για το ιατρικό προσωπικό, δεν είναι ίδιοι με αυτούς στην Πρόνοια. Αυτό ήταν τεράστιο πρόβλημα για τα ΚΑΦΚΑ, γιατί δεν προσέλκυαν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Έτσι, δεν εξελίχθηκαν σε κέντρα πραγματικής αποκατάστασης, όμως με την ένταξή τους στο ΕΣΥ αυτό αλλάζει. Επιπλέον, το σχέδιο εντάσσει τα Κέντρα στα γειτονικά Νοσοκομεία. Το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών εντάσσεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και μαζί με το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα αποτελούν έναν οργανισμό. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα, γιατί το προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας θα μπορεί να εξυπηρετήσει και τις υπηρεσίες αποκατάστασης στα Φιλιατρά, που εμπλέκουν φυσιάτρους, ορθοπαιδικούς και νευρολόγους κυρίως.

Αυτή τη στιγμή στο ΚΑΦΚΑ έρχονται και άνθρωποι με νοητική υστέρηση;
Η αποκατάσταση είναι ευρύς όρος. Απευθύνεται σε άτομα με πάσης φύσεως αναπηρία, καθώς και σε ανθρώπους που μέχρι χθες ήταν μια χαρά, αλλά τους έτυχε, για παράδειγμα, ένα εγκεφαλικό. Μπορούμε να εντάξουμε ένα άτομο με εγκεφαλικό στην κατάσταση των ΑμεΑ; Πιθανόν, με την ευρύτερη έννοια. Μέσα στην ομάδα των ΑμεΑ υπάρχουν και αυτά που λέμε άτομα με νοητική υστέρηση, τα οποία μπορεί να έχουν ταυτόχρονα και κινητικά προβλήματα. Άρα, ένα τέτοιο κέντρο καλύπτει αυτές τις κατηγορίες συνανθρώπων μας. Όσον αφορά στα άτομα με περίπτωση καθαρά ψυχοκοινωνική, μέχρι τώρα ένα κέντρο σαν το δικό μας προβλεπόταν να προσφέρει και τέτοιες υπηρεσίες. Να σας πω ότι η αποτελεσματικότητα ήταν χαμηλή έως ανύπαρκτη;

Δεν υπήρχε το κατάλληλο προσωπικό, για να έχετε το σωστό αποτέλεσμα;
Ακριβώς. Δεν υπήρχε το προσωπικό. Θα μπορούσα να πω ότι τα ΚΕΚΥΚΑμεΑ έκαναν καλύτερη δουλειά. Υπάρχει μια τέτοια μονάδα στην Καλαμάτα, την οποία θα γνωρίζετε.

Εδώ, όμως, μεγάλο ρόλο έχουν παίξει οι εθελοντές, αφού και από το ΚΕΚΥΚΑμεΑ λείπει προσωπικό…
Και αυτό είναι σωστό, αλλά, επειδή τα άτομα με νοητική υστέρηση έχουν μεγάλη ανάγκη για εκπαίδευση, τα ΚΕΚΥΚΑμεΑ ήταν προσανατολισμένα σε αυτό τον τομέα. Εμείς δεν είχαμε τέτοιο προσανατολισμό. Δηλαδή, με έναν άνθρωπο σε μεγάλη ηλικία δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα, απλά θα βοηθούσαμε στο να περάσει η μέρα του λίγο πιο ευχάριστα, με κάποια προγραμματάκια, εκδηλώσεις κ.λπ.

Τώρα δε θα γίνεται ούτε αυτό;
Λογικά, εφόσον προσανατολίζονται περισσότερο στη φυσική, ιατρική αποκατάσταση, το κομμάτι της κοινωνικής αποκατάστασης περιορίζεται. Ήταν περιορισμένο βέβαια εξ αντικειμένου.

Το άσχημο είναι ότι δεν υπάρχει καμιά άλλη δομή γι’ αυτούς τους ανθρώπους, ώστε να μην αποκλειστούν στο σπίτι…
Όσο γι’ αυτό, αποδείχτηκε ότι τα ΚΑΦΚΑ δεν ήταν ικανά να το καταφέρουν σε ικανοποιητικό βαθμό. Ίσως είναι ώρα να αναπτυχθούν άλλες δομές, πολύ πιο κατάλληλες. Συγκεκριμένα, επειδή έχουμε κάποια άτομα, τα οποία μακροχρονίως φιλοξενούμε, οι καταλληλότερες δομές γι’ αυτά είναι οι στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ. Ειδικά για τους δικούς μας ανθρώπους εδώ, έχουμε προτείνει να δημιουργηθούν δύο τέτοιες στέγες. Πρόκειται για επίσημη πρόταση που έχουμε κάνει στο υπουργείο. Οι στέγες είναι μια μεγάλη οικογένεια, με 9 άτομα η κάθε μια, που φιλοξενούνται σε ένα μεγάλο διαμέρισμα. Το προσωπικό που χρειάζεται για να τις υποστηρίξει, είναι κυρίως κοινωνικοί φροντιστές, με εποπτεία από έναν κοινωνικό λειτουργό. Οι φιλοξενούμενοι διαβιούν μονίμως, χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό. Εάν η οικογένεια είναι κοντά στο άτομο, οι στέγες μπορούν να γίνουν ένας χώρος όπου θα φιλοξενείται, όταν η οικογένεια θέλει να πάει διακοπές, ή θα συμμετέχει σε κάποια προγράμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο κόσμος φοβάται ότι τώρα με την οικονομική κρίση, το κομμάτι της κοινωνικής φροντίδας θα περικοπεί…
Όμως, και η κατάσταση που επικρατεί εδώ, δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Το γεγονός ότι φιλοξενούμε ανθρώπους χωρίς επιστημονική υποδομή, με έναν τρόπο που μάλλον θυμίζει άσυλο, δεν είναι και το καταλληλότερο για να το υποστηρίξουμε. Δεν πρέπει να πούμε ότι, λόγω οικονομικής κρίσης, θα κρατήσουμε το Κέντρο ως έχει. Το ΚΑΦΚΑ είναι πολύ δαπανηρό, έχει 6.500 τ.μ. κτήρια, με πολύ υψηλό κόστος για να συντηρηθούν, να ζεσταθούν, να δροσιστούν. Αυτό είναι τεράστια σπατάλη. Με πολύ μικρότερη δαπάνη, μπορούν να λειτουργήσουν στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις υποδομές του ΚΑΦΚΑ, να εκμεταλλευτούμε την εμπειρία του προσωπικού, γιατί έχει αποκτήσει εμπειρία από τη μακροχρόνια φιλοξενία των ανθρώπων εδώ, και να προσφέρουμε ανθρώπινες συνθήκες παραμονής των συνανθρώπων μας με νοητική υστέρηση.

Θάρρος

Κατάληψη στα Φιλιατρά, αποχή στους Γαργαλιάνους

Σε κατάληψη του Λυκείου Φιλιατρών προχώρησαν από χθες το πρωί οι μαθητές του, σύμφωνα με την απόφαση της προχθεσινής τους συνέλευσης. Οι μαθητές προέβησαν σε αυτή τη δυναμική αντίδραση και μορφή κινητοποίησης για μια σειρά από υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σημερινό σχολείο με την υπάρχουσα δομή και λειτουργία του, έχοντας διάφορα αιτήματα (γενικά για την Παιδεία και το σχολείο, αλλά και τοπικά για το Λύκειό τους) τα οποία χρήζουν επίλυσης.

Μεταξύ άλλων, στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται: ........

«1) Έλλειψη σχολικών βιβλίων και ανεπαρκής εκπαίδευση, ιδιαίτερα στη Γ' Λυκείου, όπου οι μαθητές χρειάζονται τα βιβλία κατεύθυνσης με απώτερο σκοπό την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η δωρεάν Παιδεία προβλέπει χρηματική δαπάνη των μαθητών για τα βιβλία τους;
2) Άρνηση των μαθητών για παροχή χρημάτων για τα βιβλία των Αγγλικών. Παρακαλείται η αποδοχή της.
3) Επαναφορά του συστήματος “10%”, διότι παρείχε επιπλέον ευκαιρίες στους μαθητές.
4) Απαίτηση για συμπλήρωση του μηχανογραφικού μετά τη διεξαγωγή των Πανελληνίων, καθώς πολλοί μαθητές δεν είναι σίγουροι για την επιλογή τους.
5) Περισσότερα προνόμια για τους πολύτεκνους / τρίτεκνους όσον αφορά στην είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
6) Απαίτηση για αποφυγή της μείωσης των απουσιών (ειδικά στη Γ' Λυκείου).
7) Στους περισσότερους πίνακες δεν υπάρχουν ηλεκτρικές λάμπες (δε στοιχίζουν ακριβά), με αποτέλεσμα οι μαθητές να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ανάγνωση.
8) Απαίτηση για επαρκή θέρμανση το χειμώνα σε όλες τις τάξεις (ικανοποιητική λειτουργία καλοριφέρ, επισκευή παραθύρων).
Όπως είπαν στο «Θ» μαθήτριες και μαθητές του Λυκείου, «σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η "ακραία" μορφή αντίδρασης και κινητοποίησης, αλλά είναι μονόδρομος, ώστε και η Πολιτεία να πράξει τα αυτονόητα για την Παιδεία, καθώς και η κοινωνία να αφυπνιστεί και να σταθεί στο πλευρό μας, επειδή αγωνιζόμαστε για καλύτερο σχολείο και καλύτερο μέλλον! Για μια καλύτερη και ανοιχτή κοινωνία με ευκαιρίες για όλους, αλληλεγγύη και συνοχή!».
Στους Γαργαλιάνους οι μαθητές του Λυκείου, από χθες, απέχουν από τα μαθήματά τους!

Θάρρος

Αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων για τους οφειλέτες του ΙΚΑ μέχρι 31/12/11

Αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων για τους οφειλέτες του ΙΚΑ μέχρι το τέλος του έτους (31/12/2011). Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα, με απόφαση του Ιδρύματος, στους οφειλέτες να προχωρήσουν σε διακανονισμό μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, με έκπτωση 20% στα πρόσθετα τέλη της οφειλής τους.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το ΙΚΑ, με τις υπό .......

ψήφιση διατάξεις του τελευταίου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, παρέχεται η δυνατότητα σε όσους εργοδότες οφείλουν καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή έχασαν το δικαίωμα συνέχισης της ρύθμισης στην οποία είχαν κατά το παρελθόν υπαχθεί, να υπαχθούν στο καθεστώς του προσωρινού διακανονισμού.

Ο διακανονισμός αυτός αφορά τόσο τους εργοδότες που εξακολουθούν να απασχολούν υπαλλήλους, όσο και αυτούς που δεν απασχολούν στο εξής, αλλά και αυτούς που οφείλουν εισφορές από οικοδομικές εργασίες.

Με την υπαγωγή στο καθεστώς του προσωρινού διακανονισμού, αναστέλλεται έως τις 31/12/2012 η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων για τους παραπάνω οφειλέτες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στο διακανονισμό είναι η ανελλιπής καταβολή των τρεχουσών εισφορών εκ μέρους των εργοδοτών.

Επισημαίνεται, ότι εφόσον η αίτηση υποβληθεί έως τις 31/10/2011, θα παρέχεται έκπτωση 20% επί των προσθέτων τελών της κεφαλαιοποιημένης οφειλής.

Διαβάστε όλο το δημοσίευμα

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Με τις υπό ψήφιση διατάξεις του τελευταίου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, παρέχεται η δυνατότητα σε όσους εργοδότες οφείλουν καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή έχασαν το δικαίωμα συνέχισης της ρύθμισης στην οποία είχαν κατά το παρελθόν υπαχθεί, να υπαχθούν στο καθεστώς του προσωρινού διακανονισμού.

Ο διακανονισμός αυτός αφορά τόσο τους εργοδότες που εξακολουθούν να απασχολούν υπαλλήλους, όσο και αυτούς που δεν απασχολούν στο εξής, αλλά και αυτούς που οφείλουν εισφορές από οικοδομικές εργασίες.

Με την υπαγωγή στο καθεστώς του προσωρινού διακανονισμού, αναστέλλεται έως τις 31/12/2012 η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων για τους παραπάνω οφειλέτες.

Για την υπαγωγή στον προσωρινό διακανονισμό, αρκεί η υποβολή σχετικής αίτησης στα Ταμεία Είσπραξης Εσόδων ΙΚΑ και στα Υποκαταστήματα και Παραρτήματα.

Ο τρόπος εξόφλησης των καθυστερούμενων οφειλών καθορίζεται ως εξής:

Οι οφειλές που αφορούν το έτος 2011 ρυθμίζονται σε 36 ή 48 μηνιαίες δόσεις, αναλόγως του ύψους οφειλής.

Οι οφειλές που αφορούν προηγούμενα έτη κεφαλαιοποιούνται στις 31/12/2010 και για την εξόφλησή τους καταβάλλεται ποσό που αντιστοιχεί στο 20% του μέσου όρου των τρεχουσών εισφορών του Δ΄τριμήνου του 2010.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στο διακανονισμό είναι η ανελλιπής καταβολή των τρεχουσών εισφορών εκ μέρους των εργοδοτών.

Οι οφειλέτες οι οποίοι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης δεν απασχολούν υπαλλήλους και οι οφειλέτες από οικοδομοτεχνικά έργα μπορούν να εξοφλήσουν καταβάλλοντας το 1,25% της κεφαλαιοποιημένης οφειλής για ποσά κατώτερα των 300.000€ και το 0,80% για μεγαλύτερα ποσά.

Επισημαίνεται, ότι εφόσον η αίτηση υποβληθεί έως τις 31/10/2011, θα παρέχεται έκπτωση 20% επί των προσθέτων τελών της κεφαλαιοποιημένης οφειλής.

Τέλος, για μία ακόμη φορά, κάνουμε γνωστό ότι στις περιπτώσεις οφειλετών, που δεν θα προσφύγουν στην αξιοποίηση των ως άνω ρυθμίσεων, θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και χωρίς ουδεμία εξαίρεση η πλήρης επιβολή των προβλεπομένων αναγκαστικών μέτρων και των λοιπών μέτρων είσπραξης.


ΣΚΑΪ

Π. Τατούλης: Αμφισβητείστε και διεκδικήστε το μέλλον μέσα από ανοικτά σχολεία

Να αντισταθούν στις πιέσεις αυτών που έχουν συμφέροντα και οδηγούν την κατάσταση στα άκρα και να επανέλθουν στα σχολεία κάλεσε τους μαθητές ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που δέχτηκε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία μαθητών στο γραφείο του. "Με δική σας πρωτοβουλία ανοίξτε τα σχολεία" σημείωσε ο Περιφερειάρχης προς τους μαθητές υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι αναγκαίο να γίνει για δικό τους συμφέρον.

"Η κρίση στην Ελλάδα οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμα και ..........

τώρα δεν μιλάμε αληθινά" τόνισε ο κ. Τατούλης απευθυνόμενος στους μαθητές, ενώ απέρριψε τη λογική ότι "τις καταλήψεις τις κάνουν τα παλιόπαιδα". Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε "μπούσουλα των μεγαλυτέρων τα όνειρα των νέων παιδιών", τα οποία κάλεσε να "αμφισβητήσουν την υπάρχουσα κατάσταση και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον με διάλογο μέσα από ανοιχτά σχολεία".

"Η ελπίδα στον τόπο είμαστε εμείς, δεν υπάρχουν από μηχανής Θεοί όπως στις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες" πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, ενώ δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα σταθεί στο πλευρό των μαθητών όποτε χρειαστεί καλύπτοντας ανάγκες που υπάρχουν.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι το πρόβλημα που υπάρχει με τα σχολικά βιβλία χρεώνεται σε ανικανότητα του Υπουργείου, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία θα έπρεπε να παράσχει στους μαθητές όλους τους αναγκαίους παιδαγωγικούς πόρους κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Ο κος Τατούλης πρόσθεσε ότι οι μαθητές έχουν δίκιο να αντιδρούν, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανάφερε "και καλύτεροι είναι από εμάς, και πρόκειται να υποστούν τις συνέπειες των λαθών της δικής μας γενιάς". Οι πολιτικοί ποτέ δεν επένδυσαν ουσιαστικά στην παιδεία και γι’ αυτό η σημερινή μαθητική νεολαία αντί για μπροστά θα βρεθεί για πρώτη φορά εδώ και 60 χρόνια πολύ πίσω".

"Τα προβλήματα της χώρας είναι επιτακτικά και πολύ μεγάλα και απαιτούνται νέες αντιλήψεις και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη νέα γενιά" σημείωσε ο κος Τατούλης τονίζοντας ότι "είναι αδιανόητο τα σχολεία να είναι κλειστά, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι οι μαθητές απευθύνονται σε 'ώτα μη ακουόντων', των υπευθύνων που αφενός δεν έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν λύσεις και αφετέρου και το σημαντικότερο, δεν αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους".

Αναφορά του Δημήτρη Κουσελά για συνέχιση δραστηριότητας των κέντρων του ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα Φιλιατρών και Κυπαρισσίας.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας τη συνέχιση της δραστηριότητας του ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα σε Φιλιατρά και Κυπαρισσία.

Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής: .....

«Σας διαβιβάζω το από 3-10-2011 υπόμνημα του Προέδρου του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Απασχόλησης (ΟΓΕΕΚΑ) Δήμητρα Κυπαρισσίας, με το οποίο τεκμηριώνεται πλήρως η ανάγκη διατήρησης των παραρτημάτων του εν λόγω οργανισμού στα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία.

Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι τα παραρτήματα αυτά λειτουργούν σε ιδιόκτητες υποδομές οι οποίες αναβαθμίστηκαν το 2007, με ρητή δέσμευση έναντι της Ε.Ε. που συγχρηματοδότησε τη συγκεκριμένη αναβάθμιση, να διατηρηθούν αυτά για μια δεκαετία ως κέντρα κατάρτισης αγροτών, διαφορετικά θα υπάρξει καταλογισμός και επιστροφή των χρημάτων στην Ε.Ε.

Επίσης, αναφέρονται στοιχεία για τα σημαντικά προγράμματα, εγχώρια και διακρατικά, που είναι σε εξέλιξη, καθώς και για την επί 20ετία πολύτιμη προσφορά των Κέντρων Φιλιατρών και Κυπαρισσίας στην εκπαίδευση των νέων αγροτών της Τριφυλίας και της γειτονικής Ηλείας, για την ποιοτική βελτίωση της παραγωγής.

Επειδή θα ήταν αντιλειτουργικό, δαπανηρό και σημαντικά επαχθές για τους παραγωγούς, να εγκαταλειφθούν ήδη υπάρχουσες, δοκιμασμένες και σημαντικές υποδομές, προκειμένου να αναζητηθούν και να λειτουργήσουν εξαρχής νέες, σε άλλη περιοχή και σε σημαντική απόσταση από τους εκατοντάδες αποδέκτες των υπηρεσιών τους στην Τριφυλία, τη Μεσσηνία και την Ηλεία, ζητείται η διατήρηση των ως άνω και εξαιρετικά χρήσιμων εκπαιδευτικών δομών του «Δήμητρα» στη Μεσσηνία.

Η εισήγηση του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου για την διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Το νερό είναι ο σημαντικότερος ίσως φυσικός πόρος για κοινωνική και οικονομική επιβίωση και ο κρίσιμος ρόλος του τόσο στον τομέα της άρδευσης όσο και στον τομέα της ύδρευσης, εξαρτάται από την ορθολογική διαχείριση και την αξιοποίησή του. Η Εθνική μας Οικονομία, η Βιώσιμη Ανάπτυξη, η βελτίωση της ποιότητας ζωής, η στήριξη του τουριστικού μας προϊόντος και γενικά η προστασία και η διατήρηση του περιβάλλοντος, εξαρτάται κατά πολύ από το νερό.

Η ορθή διαχείριση των υδάτων και η εξασφάλιση της ποιότητάς τους, αποτελεί σήμερα ανάγκη και πρόκληση για όλους.
Η πολιτική υδάτων για το μέλλον της χώρα μας, επιβάλλει ........

ένα σαφές και αποτελεσματικό νομοθετικό πλαίσιο με συνοχή και όχι έναν ¨αχταρμά¨ αρμοδιοτήτων (μεταξύ Υπουργείων, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αιρετής Περιφέρειας, κ.α), όπως είναι σήμερα.

Την τελευταία 10-15ετία στη χώρα μας μπορεί να έχουν ψηφιστεί και να έχουν υπογραφεί Π.Δ και ΚΥΑ πάνω από (50) πενήντα. Δυστυχώς και με τον ¨Καλλικράτη¨ χάσαμε όπως φαίνεται την μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε τα πράγματα. Έτσι παραμένουμε στον ίδιο αποτυχημένο σχεδιασμό. Παραμένουμε στην λογική μιας παρωχημένης αντίληψης για τους υδάτινους πόρους (με εκατοντάδες χιλιάδες παράνομες γεωτρήσεις και άγνωστης έκτασης παράνομες απολήψεις επιφανειακού νερού). Παραμένουμε ¨πρωταθλητές¨ στη διατήρηση απαρχαιωμένων δικτύων άρδευσης. Παραμένουμε δυστυχώς ακόμα στην ίδια λογική αναχρονιστικών συστημάτων διαχείρισης με διορισμένες διοικήσεις ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ και δεν κάνουμε νέες τομές δίνοντας ουσιαστικές αρμοδιότητες και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αποτελεί έναν από τους σημαντικούς υδρολογικούς θησαυρούς για την Χώρα μας, με πολλά και σημαντικά ποτάμια και λίμνες, με μοναδικούς καταρράκτες και Λιμνοθάλασσες, με σπουδαίους υδροβιότοπους που έχουν και τεράστια οικολογική σημασία. Όμως τον υδάτινο αυτόν πλούτο πρέπει να τον σεβαστούμε και να τον αξιοποιήσουμε ορθολογικά και σωστά με την μεγαλύτερη ωφέλεια και απόδοση για τον τόπο μας. Με την σωστή και ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιφέρειάς μας, μπορεί να επιτευχθεί μια ορθολογική αντιμετώπιση του προβλήματος της ξηρασίας και της ερημοποίησης, που θα είναι το κατεξοχήν πρόβλημα για το μέλλον, για όλη τη χώρα.

Οι εύκολες πηγές νερού έχουν περιοριστεί πλέον, εξαιτίας των φαινομένων από τις κλιματικές αλλαγές (π.χ. ξηρασία, ερημοποίηση) και των ανθρώπινων δραστηριοτήτων (π.χ. μόλυνση, παρεμβάσεις), ανεξέλεγκτες γεωτρήσεις. Πρέπει λοιπόν να εξετάσουμε με μεγαλύτερη προσοχή το πώς με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών θα επιτύχουμε τόσο την εξοικονόμηση όσο και την επαναχρησιμοποίηση του νερού για συγκεκριμένους σκοπούς. Επιπλέον, ενώ η υπεράντληση των υπόγειων νερών έχει περιβαλλοντικό, ενεργειακό και οικονομικό κόστος, αυτό θα μπορούσε να αντισταθμιστεί με αντικατάσταση της εκμετάλλευσής τους, με κατάλληλα έργα αξιοποίησης των ανεκμετάλλευτων επιφανειακών νερών. Τέτοια έργα είναι τα φράγματα, οι λιμνοδεξαμενές, οι ταμιευτήρες, κ.α.

Οι επιλογές και η μελλοντική κατεύθυνση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ (η προώθηση γεωργίας μειωμένης έντασης, διεθνώς ανταγωνιστικής και συμβατής με την προστασία του περιβάλλοντος) μας οδηγούν στο πως θα σχεδιάσουμε το μέλλον στην Περιφέρεια. Ο αγροτικός τομέας, είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής υδατικών πόρων, απορροφώντας στη χώρα μας το 86% της συνολικής κατανάλωσης. Παράδειγμα στην Πελοπόννησο που είναι κατεξοχήν αγροτική περιοχή με δίκτυα κακοσυντηρημένα και πολλών ετών σε όλες της Περιφερειακές ενότητες, χάνονται σημαντικά αποθέματα νερού, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης υδάτινων πόρων. Είναι σημαντικό ότι ένας μεγάλος όγκος υδάτων «χάνεται» από τη λανθασμένη επιλογή του τρόπου άρδευσης, καθώς τουλάχιστον ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του νερού που διατίθεται προς άρδευση δεν φθάνει ποτέ στον τελικό αποδέκτη. Πέρα από τη σπατάλη όμως υπάρχει και η ρύπανση των υδάτων, σε ποτάμια, λίμνες και λιμνοθάλασσες, τα οποία υποβαθμίζονται και καταστρέφονται καθημερινά με την απορροή αστικών λυμάτων βιομηχανικών καθώς και αγροτικών και κτηνοτροφικών αποβλήτων.

Ολοκληρώνοντας, θεωρώ ότι:
Οφείλουμε με πολιτικές πρωτοβουλίες, με συγκεκριμένες δράσεις και έργα, να διατηρήσουμε και να αξιοποιήσουμε το νερό, χωρίς να σπαταλούνται τα πολύτιμα αποθέματά μας.
Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε τη συλλογή βρόχινων υδάτων και να κατευθύνουμε τη χρήση τους για άρδευση καλλιεργειών και άλλες εργασίες με χαμηλές ποιοτικές απαιτήσεις.
Οφείλουμε περαιτέρω να διασφαλίσουμε την ποιότητα των υδάτων μας.
Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους αγρότες σχετικά με εναλλακτικές μορφές άρδευσης και τις καλλιέργειες με ηπιότερη χρήση νερού.

Οφείλουμε να αυστηροποιήσουμε την εφαρμογή της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει» σε βιομηχανικές και αγροτικές εγκαταστάσεις, έτσι ώστε η πρόκληση ρύπανσης να γίνει κακή επιχειρηματική επιλογή και η καθαρή παραγωγή να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα.
Η Περιφερειακή αρχή έχει την ευθύνη μέσα από την διαβούλευση που θα διεξαχθεί να συνθέσει απόψεις και προτάσεις, ώστε να γίνει σωστή διαχείριση και προστασία των υδάτινων πόρων, γιατί είναι βέβαιο ότι έτσι θα μεγιστοποιηθεί η οικονομική και κοινωνική ευημερία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σωτήρης Παναγιωτόπουλος,
Περιφερειακός Σύμβουλος
4/10/2011

Προγράμματα ανταλλαγής για νέους επιχειρηματίες

Επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, μαθαίνοντας τη δουλειά δίπλα σε πιο έμπειρους ευρωπαίους συναδέλφους τους

Πέρυσι το καλοκαίρι ο 39χρονος επιχειρηματίας Κώστας Τσιάνος βρέθηκε στο Λονδίνο για... Erasmus. Ο νεαρός κτηματομεσίτης δεν επέστρεψε στα πανεπιστημιακά έδρανα ούτε συμμετείχε στο διάσημο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών.
Οντας ήδη ιδιοκτήτης ενός μικρού μεσιτικού .........

γραφείου στην Αθήνα, ο Κώστας Τσιάνος επέλεξε να εργαστεί για έξι μήνες στη βρετανική πρωτεύουσα με σκοπό να αποκτήσει βαθύτερες γνώσεις στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων. Συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες, φιλοξενούμενος στο μεσιτικό γραφείο ενός πιο έμπειρου βρετανού συναδέλφου του.

Το πιλοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεκίνησε το 2008 με στόχο την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εξηγεί στα «ΝΕΑ» η Μαριλένα Ιωαννίδου, υπεύθυνη του Γραφείου Υποστήριξης του προγράμματος. Μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρηματίες οι οποίοι είτε επιθυμούν να ιδρύσουν είτε ήδη διευθύνουν μια νέα μικρομεσαία επιχείρηση. Η μέγιστη διάρκεια παραμονής τους στο εξωτερικό αγγίζει τους έξι μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων φιλοξενούνται στην επιχείρηση ενός έμπειρου επιχειρηματία του κλάδου τους, αποκτώντας τεχνογνωσία και δημιουργώντας ένα δίκτυο συνεργατών στην Ευρώπη.

Ο Κώστας Τσιάνος ίδρυσε το δικό του μεσιτικό γραφείο το 2007, ενώ πριν από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα διατηρούσε ήδη ένα δίκτυο πελατών στη Βρετανία.
Επέλεξε το πρόγραμμα Erasmus ως ένα επιπλέον μέσο επαγγελματικής κατάρτισης. «Με ενδιέφερε η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων. Στο Λονδίνο είχα ταξιδέψει πολλές φορές για δουλειά. Ηθελα όμως να διερευνήσω περαιτέρω την εκεί αγορά», αναφέρει.

Το καθημερινό ωράριό του ήταν μειωμένο σε σχέση με έναν κανονικό εργαζόμενο.
Αυτό του επέτρεψε να παρατηρήσει τον τρόπο εργασίας των πέντε βρετανών συναδέλφων του. «Δεν είχα συγκεκριμένα καθήκοντα και εργάστηκα σε όλα τα πόστα.
Εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνονταν οι επιθυμητοί στόχοι στο γραφείο. Γινόταν πάντα με θεμιτά μέσα», αναφέρει, συμπληρώνοντας πως οι συνάδελφοί του είχαν επίσης άμεση και ηλεκτρονική πρόσβαση στις κατάλληλες πληροφορίες. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα: στην Ελλάδα ενημερωνόμαστε μόνο για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ενώ στο Λονδίνο είχαμε πρόσβαση στις τρέχουσες τιμές πώλησής τους», λέει. Θεωρεί πως είναι δύσκολο να εφαρμόσει όλα όσα έμαθε στην Ελλάδα, λόγω διαφορετικής νοοτροπίας και σημαντικών ελλείψεων στο κλάδο. Ωστόσο, δηλώνει ικανοποιημένος από την εμπειρία, καθώς κατάφερε να διευρύνει - όπως λέει - το δίκτυο των συνεργασιών του στην Ευρώπη.

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Το Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες παραμένει ακόμη μικρό σε συμμετοχή σε σχέση με παλαιότερα και μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρόγραμμα πρακτικής άσκησης - όπως το Leonardo Da Vinci - που απευθύνονται σε φοιτητές.
Χαρακτηριστικό είναι πως την περίοδο 2009-2010, μέσω του προγράμματος Leonardo Da Vinci, μετακινήθηκαν 35.561 φοιτητές, ενώ οι φετινές αιτήσεις νέων επιχειρηματιών και επιχειρηματιών υποδοχής στο πρόγραμμα μέχρι και τον περασμένο Αύγουστο έφτασαν τις 3.770. Η συνέχισή του προγράμματος θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση των πρώτων κύκλων του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ωστόσο, όπως τονίζει η Μαριλένα Ιωαννίδου, τα πρώτα αποτελέσματα είναι μάλλον ενθαρρυντικά.
«Σήμερα βρισκόμαστε στον τρίτο κύκλο του προγράμματος (2011-2012) για τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει συνολικά 4,3 εκατ. ευρώ, ποσό που χρηματοδοτεί τόσο τους νέους επιχειρηματίες που μετακινούνται στο εξωτερικό όσο και τους ενδιάμεσους οργανισμούς οι οποίοι έχουν αναλάβει ρόλο γραφείων διασύνδεσης των νέων και των πεπειραμένων επιχειρηματιών στα κράτη-μέλη», συμπληρώνει η Μαριλένα Ιωαννίδου.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Γαλλία είναι πολύ «ενεργές» χώρες στις ανταλλαγές επιχειρηματιών, ενώ οι εκδόσεις και η διαφήμιση είναι οι τομείς με τη μεγαλύτερη ζήτηση (συγκεντρώνοντας 16% των αιτήσεων). Ακολουθούν η πληροφορική και η δημοσιογραφία (με 10%), τα παιδαγωγικά επαγγέλματα, οι νομικές υπηρεσίες και ο τουρισμός (με 8% το καθένα). Το 2011 περίπου 41 Ελληνες νέοι επιχειρηματίες και 37 επιχειρηματίες υποδοχής υπέβαλαν ηλεκτρονικές αιτήσεις στο πρόγραμμα.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ. «Δεν υπάρχουν απαραίτητα δικαιολογητικά. Η αίτηση συμπληρώνεται ηλεκτρονικά. Σε αυτήν, ο νέος επιχειρηματίας επιλέγει έναν ενδιάμεσο φορέα στη χώρα του, ο οποίος του παρέχει υποστήριξη στην επιλογή επιχειρηματία υποδοχής στο εξωτερικό», αναφέρει η Μαριλένα Ιωαννίδου. Η καθαρή μηναία επιδότηση ενός νέου επιχειρηματία εξαρτάται από το κόστος ζωής στη χώρα υποδοχής και κυμαίνεται από 560 ευρώ τον μήνα στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία έως τα περίπου 1.100 στη Δανία. Η μηνιαία επιδότηση που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έναν ξένο που θα εργαστεί στην Ελλάδα είναι 780 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ

Καστανίδης: «Προ των πυλών» δημοψήφισμα για την οικονομική κρίση

Η κυβέρνηση σχεδιάζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε σχέση με τη δημοσιονομική κρίση της χώρας, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας στην Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου που προβλέπει τη δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφισμάτων, ο κ. Καστανίδης είπε: «Το ερώτημα που θα διατυπωθεί θα είναι ερώτημα που αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού εν όψει της συγκεκριμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης».

«Ο ελληνικός λαός, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, .........

οφείλει να πάρει θέση επί του δημοσιονομικού προβλήματος, μαζί με όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας των πολιτών» είπε ο κ. Καστανίδης.

Δεν διευκρίνισε ούτε πότε σχεδιάζεται να γίνει το δημοψήφισμα, ούτε ποιο ακριβώς θα είναι το ερώτημα που θα θέτει και δήλωσε ότι δεν είναι αρμόδιος να διατυπώσει το συγκεκριμένο ερώτημα, παρά μόνο το Υπουργικό Συμβούλιο ή τα 2/5 των βουλευτών.

«Θα αποτελούσε αντιδεοντολογική κοινοβουλευτική συμπεριφορά εάν προσδιόριζα εγώ επακριβώς το ερώτημα» είπε.

Η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων αποτελούσε προεκλογική εξαγγελία του κυβερνώντος κόμματος.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι δεν σχεδιάζει δημοψήφισμα για το αν θα πρέπει να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ.

O εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε τον Καστανίδη να πει εάν η κυβέρνηση προτίθεται να παραιτηθεί, εάν ο λαός απορρίψει το ερώτημα που θα διατυπωθεί.

Η συζήτηση στη Βουλή συνεχίζεται.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαψεύδονται αναφορές για αυξήσεις στο ρεύμα έως 30%

Στη διάψευση δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για μεγάλες αυξήσεις της τιμής του ρεύματος για το 2012 προχώρησε την Τετάρτη το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα εν λόγω δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υπέρογκες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος που φθάνουν και το 30% «δεν έχουν απολύτως καμία βάση».

Όπως διευκρινίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, ........

Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επεξεργάζεται τις προτάσεις που αφορούν στις μεταβολές των τιμών, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, ώστε να μην επιβαρύνει αδικαιολόγητα τα νοικοκυριά.

in.gr

Εφημερίδα "ΦΩΝΗ": ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «COSTA NAVARINO»

Τα «σκηνικά» της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή πάνω στην άμμο που δεν έδειξε η «Ελευθερία»…

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ πράγματι η επιλογή του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, τον οποίο «απήγαγε» από τη Χίο με ελικόπτερο ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, όπως μας πληροφόρησε η «Ελευθερία» που ανέλαβε «εργολαβικά» την αποκάλυψη της είδησης και της «απαγωγής» του διάσημου Έλληνα σκηνοθέτη, ώστε να τον φέρει στην Costa Navarino, όπου θα γίνουν γυρίσματα της ταινίας «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» και αναφέρεται στη ζωή του εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη.

Μάλιστα στο δεύτερο μέρος της «δημοσιογραφικής(;) ...........

εργολαβίας», η «Ελευθερία» παρουσίασε μαζί με συνέντευξη του σκηνοθέτη και τα σκηνικά της ταινίας που ήδη στήνονται στην Costa Navarino.

Σήμερα η «Φ» αποκαλύπτει τα άλλα… σκηνικά, για τις ανάγκες της ταινίας προφανώς, που δεν έδειξε ή απέκρυψε η «Ελευθερία». Πρόκειται για ένα επιβλητικό σκηνικό, όπου ήδη έχει αρχίσει να γίνεται η επιλογή δευτεροκλασάτων ηθοποιών και κομπάρσων, που όπως φαίνεται και σε μία από τις αποκλειστικές φωτογραφίες, τις οποίες μας έστειλε… ναυτικός καμικάζι, θα είναι πολλοί! Πρόκειται για μεγαλοπρεπείς, αντάξιες προφανώς της ταινίας, κατασκευές πάνω στην άμμο δίπλα στη θάλασσα, ίσως το σενάριο να περιλαμβάνει και σκηνές από θαλάσσια μπάνια, αφού, όπως είπε στη συνέντευξή του ο σκηνοθέτης, «στις δύσκολες στιγμές πρέπει να γίνονται μεγάλα πράγματα στην τέχνη»! Και όχι μόνο, θα προσθέταμε εμείς…

Επί τη ευκαιρία τι λέει ο… σκηνοθέτης γι’ αυτά τα χλιδάτα σκηνικά και τι λέει ο «εργολάβος» της «Ελευθερίας» που δεν τα είδε ή τα απέκρυψε; Και τι θ’ απογίνουν άραγε μετά την ολοκλήρωση των… γυρισμάτων της ταινίας «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι»; Απαιτούνται απαντήσεις στις δύσκολες εποχές που ζούμε, καθ’ ότι ακούει ο λαός, ο μόνιμος κομπάρσος και πάντα προδομένος, «χαβιάρι» έστω και κινηματογραφικό και… βγάζει σπυράκια!!!

Θ.Τ.

Υ.Γ.: Δεν παίρνω όρκο, αλλά όπως με πληροφόρησαν έγκυροι καλλιτεχνικοί κύκλοι των Αθηνών, η «εργολαβία» προβολής του θέματος ανατέθηκε στην «Ελευθερία», αφού έγιναν δεκτοί οι όροι της για την… πρόσληψη δέκα κομπάρσων επιλογής του εκδότη της, ο οποίος μάλλον θα αναλάβει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, βοηθός σκηνοθέτη, προφανώς, «εκπροσωπώντας» τον χορηγό Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο. Η πληροφορία ότι ζήτησε από το σκηνοθέτη να «πειράξει» και το σενάριο της ταινίας ελέγχεται ως ανακριβής και πάντως συνάντησε τη σθεναρή άρνηση του Γιάννη Σμαραγδή. Για να δούμε… τι θα δούμε στη συνέχεια! Λέτε να δούμε τον Πλεμμένο, προφανώς στη θέση του Αχιλλέα, ως «πειρατή κουνουπομάχο να… σπαθίζει τα ανωφελή έντομα με το ξίφος του»;

Από την εφημερίδα ΦΩΝΗ



Την Πέμπτη η νέα λίστα με τα βαρέα - Αποκλείει κατάργηση των ΣΣΕ ο υπ.Εργασίας

«Ανέφικτη» είναι κατά τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει πάνω στο θέμα αυτό» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο ρυθμίζεται με διαπραγματεύσεις μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι «δεν εξαρτάται από το ........

μισθολογικό κόστος η ανταγωνιστικότητα και η πάταξη της ανεργίας» και πως «αυτό φαίνεται και από το πώς απορροφώνται τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τις επιχειρήσεις».

Ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε, ακόμα, ότι λόγω της ύφεσης τα ασφαλιστικά ταμεία αντιμετωπίζουν προβλήματα και απώλειες ύψους 4 δισ. ευρώ, ενώ υπογράμμισε πως θα υπάρξει μείωση κατά 15-25% των επικουρικών συντάξεων από τα ελλειμματικά ταμεία.

Τέλος, αναφέρθηκε στη νέα λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που είναι έτοιμη από τον Αύγουστο και η οποία θα παρουσιαστεί πιθανότατα την Πέμπτη.

Newsit

Το πραγματικό πρόσωπο του Filiatra-Net

Του πρώην Διαχειριστή μας.

Χθες το βράδυ ανοίγοντας το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο για να δω την αλληλογραφία μου διαπίστωσα ένα εκβιαστικό μήνυμα από τον διαχειριστή του blog Filiatra-net.
Το χθεσινό ξεβράκωμα που του κάνατε, τον έκανε να αποκαλύψει το πραγματικό του πρόσωπο. Στην δική του δημοσίευση στο blog του παρουσιάστηκε ως θύμα, ως θιγμένος και ως καλέ δεν ξέρω τίποτα για το έγκλημα. Στο e-mail του όμως ... άλλο πρόσωπο έβγαλε.

Ο δήθεν θιγμένος διαχειριστής του FILIATRA-NET δεν .........

φτάνει που έκανε ότι έκανε, αντί να σας ζητήσει συγνώμη και να πει ναι ήταν σφάλμα μου είχε το απύθμενο θράσος να μου στείλει e-mail με απειλές και άλλα τέτοια.
Σας παραθέτω αυτούσιο το e-mail που μου έστειλε για να λάβετε γνώση και τον παραδίδω στην κρίση των αναγνωστών.

Δηλώνω δε ρητά και κατηγορηματικά στον κοινό συκοφάντη ότι εδώ και ένα χρόνο (14 μήνες για να είμαι ακριβής) δεν έχω ουδεμία σχέση με διαχείριση του Φιλιατρά News.
Μπορεί αν εξακολουθώ να βοηθάω -όπως έχω δεσμευτεί- να υποστηρίζω απ έξω την παρούσα διαχείριση με διάφορες βοήθειες, video κλπ αυτό δεν σημαίνει ότι εξακολουθώ να είμαι στην διαχείριση.

Αυτός πιστεύει το αντίθετο. Εφόσον πιστεύει ότι εξακολουθώ να είμαι διαχειριστής, τον καλώ εντός 24 ωρών (από ώρα 11:00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 10:59 το πρωί της Πέμπτης) να παρουσιάσει ατράνταχτα στοιχεία που να αναιρούν την δική μου δήλωση. Αλλιώς μετά θα μιλήσω εγώ και δεν θα του αρέσει καθόλου.
Του δίνω λοιπόν το χρονικό περιθώριο των 24ωρών να αποδείξει τα πάντα αν μπορεί.
Η διορία λήγει στις 10 το πρωί της Πέμπτης.

Διαβάστε το e-mail που μου έστειλε -και στο οποίο δεν απάντησα καν- και κρίνετε τον.

Ο πρώην Διαχειριστής

Κλίκ στην εικόνα για να την δείτε σε μεγάλο μέγεθος



ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΠΕΙΑΣ.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές μαθητών στα τμήματα πληροφορικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης που θα λειτουργήσουν για δεκατητρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Λογγά.
Για τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν τμήματα όλων των τάξεων δημοτικού γυμνασίου και λυκείου.

Παράλληλα όπως κάθε χρονιά οι μαθητές των τμημάτων θα υλοποιήσουν δράσεις που θα σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες για τη προβολή της περιοχής αλλά και τη πολιτιστική ανάδειξη της Δημοτικής Ενότητας Αιπειας του Δήμου Μεσσήνης.

Οσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες........

πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο καθηγητή πληροφορικής του συλλόγου Γιάννη Λάσκαρη στο τηλέφωνο 6945 568387.

Με τιμή Γιάννης Λάσκαρης

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τους νέους μισθούς στο δημόσιο

Αυξήσεις από 7%-40% στους βασικούς μισθούς και την κατάργηση όλων των ειδικών επιδομάτων περιλαμβάνει το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο του Δημοσίου. Παράλληλα μειώνονται οι συνολικές αποδοχές περίπου 100.000 υπαλλήλων που λαμβάνουν υψηλά επιδόματα μέχρι και 50%, κυρίως οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Στο σχέδιο νόμου, που αποκαλύπτει .......

σήμερα το «Εθνος», περιγράφεται αναλυτικά η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, ενώ προβλέπεται η καθιέρωση κινήτρου επίτευξης στόχων που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 25% του μισθού έπειτα από αξιολόγηση, ενώ τίθεται πλαφόν αμοιβών 2.700 ευρώ τον μήνα μαζί με το σύνολο των επιδομάτων. Οπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν πρόκειται για «ενιαίο» μισθολόγιο, αφού δεν εξισώνονται πλήρως οι αμοιβές όλων των δημοσίων υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία, αλλά για «νέο» μισθολόγιο, το οποίο κατανέμει τις αμοιβές με δικαιοσύνη συνδέοντας τον μισθό με τη βαθμολογική εξέλιξη μέσω της αξιολόγησης.

Πού εφαρμόζεται: Το σχέδιο νόμου για το Νέο Μισθολόγιο ? Βαθμολόγιο που έχουν επεξεργαστεί τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ως πεδίο εφαρμογής το Δημόσιο, τους ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ και τον ΟΓΑ, τους εκπαιδευτικούς, τους υπαλλήλους γραμματειών σε δικαστήρια και εισαγγελίες, υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία, τους κληρικούς, τους αγροτικούς γιατρούς, τους υπαλλήλους της Βουλής, τις ανεξάρτητες Αρχές, τα ΝΠΙΔ που ανήκουν στο κράτος και τις δημοτικές επιχειρήσεις, στις ΤΕΔΚ στην ΚΕΔΕ και στην ΕΝΠΕ, στους οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων, στις ΔΕΚΟ εκτός των εισηγμένων, και στα νομικά πρόσωπα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των λοιπών δογμάτων.
Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τους νέους μισθούς στο δημόσιο

Κρατικός υπάλληλος: Ορίζεται τριμελές συμβούλιο το οποίο αποτελείται από εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ και δύο γενικούς διευθυντές που ορίζονται από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών. Ανά δύο χρόνια καταγράφει τις υπηρεσιακές ανάγκες σε όλους τους παραπάνω τομείς του Δημοσίου ανά κλάδο, κατηγορία και ειδικότητα προσωπικού. Οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να μετακινούνται σε υπηρεσίες που έχουν καταγράψει ελλείψεις με κοινή απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του εποπτεύοντος υπουργού.

Βαθμολόγιο

Η προαγωγή από βαθμό σε βαθμό θα γίνεται με αξιολόγηση του υπαλλήλου από τα υπηρεσιακά συμβούλια μία φορά τον χρόνο με βάση την επίτευξη των στόχων, τις διοικητικές ικανότητες και τη συμπεριφορά του υπαλλήλου. Θεσμοθετούνται Συμβούλια Αξιολόγησης σε κάθε φορέα για να επιβλέπουν την ορθή εφαρμογή του συστήματος. Για την προαγωγή των υπαλλήλων από βαθμό σε βαθμό λαμβάνεται υπόψη κατά 70% η απόδοση του υπαλλήλου και μόνο για την προαγωγή στον Α βαθμό υπολογίζεται στο 80% της αξιολόγησης. Με Προεδρικό Διάταγμα θα καθοριστούν οι παράμετροι του συστήματος αξιολόγησης. Οσοι υπάλληλοι κριθούν και δεν προαχθούν στερούνται του δικαιώματος προαγωγής για 2 χρόνια και θα παραμένουν στάσιμοι μισθολογικά. Για τις θέσεις προϊσταμένων θα γίνεται ανοιχτή προκήρυξη σε όλο το Δημόσιο.

Εθνος

Δημόσιο: Οι μισθοί και οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση πως δεν υπάρχει κανένα θέμα στην ομαλή καταβολή μισθών και συντάξεων, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Nοεμβρίου, έδωσε χθες ο υπουργός Oικονομικών Eυάγγελος Bενιζέλος, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στους φόβους που δημιουργήθηκαν μετά τη νέα αναβολή στην καταβολή της 6ης δόσης του δανείου.

Ωστόσο, έσπευσε να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς την κοινωνία και τους πολίτες ότι τα πολλά θα εξαρτηθούν από την ομαλή εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί, ειδικά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Xαρακτηριστικά ο υπουργός ανέφερε πως ........

«κανένας τίτλος του Δημοσίου δεν πρόκειται να μείνει ακάλυπτος, ούτε το Δημόσιο θα αφήσει ακάλυπτους τους πολίτες που εξαρτώνται από αυτό, αλλά το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και οι πολίτες πληρώνοντας τους φόρους τους».

H αναβολή του έκτακτου Eurogroup της 13ης Oκτωβρίου που θα ενέκρινε την 6η δόση για την Eλλάδα, δεν έδειξε να προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Eυάγγ. Bενιζέλο, ο οποίος σημείωσε ότι δεν δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα. Kαι εξήγησε τους λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό. Σύμφωνα με τον υπουργό οι Eυρωπαίοι ομόλογοί του, θέλουν να έχουν προηγηθεί:

H Σύνοδος Kορυφής στις 17 και 18 Oκτωβρίου.
H κύρωση από όλα τα Kοινοβούλια της συμφωνίας της 21ης Iουλίου και
H έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία.

Eurogroup
O υπουργός Oικονομικών αναφερόμενος στο κλίμα που συνάντησε στο προχθεσινό Eurogroup τόνισε πως το κλίμα έχει αλλάξει και οι Eυρωπαίοι δείχνουν να καταλαβαίνουν πως η Eλλάδα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιτευχθούν οι στόχοι. Διαβεβαίωσε μάλιστα πως δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα για το 2011 - 2012 και το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι η υλοποίηση των ήδη αποφασισμένων.

Aναφερόμενος στις συζητήσεις με την τρόικα σημείωσε πως δεν υπάρχουν ανοικτά ζητήματα, τουλάχιστον το 2011 και το 2012, ενώ επισήμανε πως βρίσκονται σε φάση συζήτησης μόνο θέματα που έχουν να κάνουν με την επικαιροποίηση των στόχων για την περίοδο 2013- 2014. H μοναδική δέσμευση που έχει ακόμη ανεκπλήρωτη η κυβέρνηση είναι να κάνει νόμους του κράτους, όλα τα τελευταία μέτρα που έχει ανακοινώσει, μεταξύ αυτών και η ψήφιση του Προϋπολογισμού. Όλα αυτά θα πρέπει να έχουν γίνει έως τις 31 Oκτωβρίου.

Διόρθωση
Παραδέχτηκε πως αν υπάρξουν αστοχίες φέτος και το έλλειμμα φτάσει το 9%, τότε το «χαμένο έδαφος» έχει προβλεφθεί να καλυφθεί εντός του 2012, χωρίς νέα μέτρα, αλλά τόνισε πως αυτό θα σήμαινε πως ξεκινάμε από χαμηλότερη αφετηρία και η προσπάθεια θα πρέπει να είναι πιο μεγάλη.

Tέλος αναφερόμενος στη συμφωνία για τις εγγυήσεις με τη Φινλανδία, ανέφερε πως αυτή έγινε δεκτή από το Eurogroup και τελικά θα είναι η μοναδική χώρα που θα λάβει εγγυήσεις, αφού οι υπόλοιπες απέσυραν τα σχετικά αιτήματα. Oι εγγυήσεις θα είναι με την έκδοση ελληνικών ομολόγων αξίας 880 εκατ. ευρώ.

Προς Ν.Δ: Να πάρουν θέση
Nέα σκληρή «επίθεση» εξαπέλυσε στη N.Δ. και ειδικά στον Aντώνη Σαμαρά ο υπουργός Oικονομικών, με αφορμή την κριτική που δέχτηκε για το θέμα των αποδείξεων και σημείωσε: «Eφτασε η ώρα κάποιοι να διαλέξουν. ΄H θα είναι με τη φοροδιαφυγή ή θα στρατεύονται για την πάταξή της. H κυβέρνηση έκανε τις προτάσεις της και πήρε θέση. Aς το κάνουν και οι ίδιοι».Tέλος έκανε και μία αναφορά στον ίδιο λέγοντας με νόημα: «Oφείλουμε να θυσιάσουμε το πολιτικό μας κεφάλαιο για να σωθεί ο τόπος».

Αλλαγές επί τα βελτίω στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου
Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για default, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι οι τράπεζες είναι θωρακισμένες

Για τη συμφωνία της 21ης Iουλίου, ο υπουργός άφησε «παράθυρο» για την αλλαγή των όρων της 21ης Iουλίου, προς το καλύτερο, χωρίς, ωστόσο, να μιλήσει με σαφήνεια τι θα είναι αυτό το καλύτερο. Xαρακτηριστικά δήλωσε ότι «δεν μπορεί να γίνει κάτι λιγότερο από το περιεχόμενο της συμφωνίας της 21ης Iουλίου. Eίναι κεκτημένο», ενώ απαντώντας σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει πως θα υπάρξει αλλαγή του περιεχομένου προς το καλύτερο, ο υπουργός απάντησε πως «η Eυρωζώνη πάντα προσπαθεί για το καλύτερο».

Απαντήσεις
Aνακοίνωσε, πάντως, πως όλες οι χώρες που έπρεπε να αποστείλουν τις απαντήσεις τους για τη συμμετοχή των τραπεζών τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων το έχουν ήδη πράξει και τώρα βρίσκονται -οι απαντήσεις αυτές- στη φάση της αξιολόγησης.

Πάντως, εξαπέλυσε μύδρους για όλους εκείνους που επιμένουν να απεργάζονται σενάρια χρεοκοπίας της Eλλάδας, λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση σε θεσμικό επίπεδο. Kαι τόνισε πως οι τρεις δεσμεύσεις του

Eurogroup είναι: Tο τραπεζικό σύστημα στην Eλλάδα και την Eυρώπη είναι απολύτως διασφαλισμένο με απεριόριστη ρευστότητα.

H Eλλάδα είναι και θα είναι μέλος της Eυρωζώνης.

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για default.

Ημερησία

Λ. Κατσέλη: Δε θα ψηφίσω κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβσης Εργασίας

Την απόφασή της να μην ψηφίσει μία κατάργηση της ΕΓΣΣΕ, γνωστοποίησε μιλώντας στο Mega η βουλευτής ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, και εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετη σε ενδεχόμενη κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για την οποία πιέζει η τρόικα.

«Είναι σημαντικό να ξέρουν και οι εταίροι .........

μας που μπαίνουν οι ''κόκκινες γραμμές''», είπε η κ. Κατσέλη.

Επανέλαβε ακόμη ότι υπήρξαν καθυστερήσεις το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά ενιαίο μισθολόγιο, εφεδρεία, φοροδιαφυγή και αποκρατικοποιήσεις, επισημαίνοντας μάλιστα πως αυτές οι καθυστερήσεις έδωσαν το πρόσχημα στους εταίρους μας για πιέσεις.

ΣΚΑΪ

ΕΡΤ: Απάντηση σε δημοσιεύματα για τη συνέχιση μετάδοσης του Champions League

Ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη συνέχιση της μετάδοσης από τη Δημόσια Τηλεόραση του ποδοσφαιρικού Champions League και κατά την τριετία 2012 - 2015 εξέδωσε η ΕΡΤ Α.Ε, επισημαίνοντας ότι έχει την υποχρέωση να προσφέρει στους Έλληνες τηλεθεατές, που πληρώνουν γι' αυτήν, το καλύτερο δυνατό τηλεοπτικό προϊόν και «το CHAMPIONS LEAGUE είναι αναμφίβολα το κορυφαίο διασυλλογικό ποδοσφαιρικό γεγονός του κόσμου».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, με τη φετινή .......

συμφωνία, η Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. πέτυχε σημαντική μείωση του τιμήματος (άνω του 20%), σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιο ΕΡΤ Α.Ε. - TEAM (2009-2012).

Η επιλογή αυτή αξιολογήθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο ως η πλέον ενδεδειγμένη, καθώς από την τρέχουσα τηλεοπτική περίοδο η Δημόσια Τηλεόραση δεν επιβαρύνεται με άλλα μεγάλα ποδοσφαιρικά συμβόλαια (ΟΣΦΠ, Super League).

Η ΕΡΤ έκλεισε με πλεόνασμα τον ισολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και οφείλει να επενδύσει μέρος των εσόδων της σε ποιοτικές εκπομπές και τηλεοπτικά προγράμματα υψηλής τηλεθέασης.

"Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σέβεται απολύτως τους κανόνες της τηλεοπτικής αγοράς και λειτουργεί με πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια. Απορούμε με αυτούς που δηλώνουν ότι γνωρίζουν τις προσφορές που έκαναν τα άλλα κανάλια. Η διαδικασία των κλειστών προσφορών δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν και ποτέ", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ημερησία

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ