Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ολοφάνερη η αποτυχία Βενιζέλου

Τελικά ως έναν από τους πιο αποτυχημένους υπουργούς της μεταπολίτευσης θα κατατάξει η ιστορία τον Ευάγγελο Βενιζέλο!

Αιτία; Εκτός της αποτυχίας της πολιτικής που αυτός ακολούθησε τους τελευταίους μήνες , ορατή είναι και η παραπλάνηση των Ελλήνων πολιτών από πλευράς του.
Αν δεν είναι ηθελημένη η παραπλάνηση , τότε είναι διπλά επικίνδυνος, διότι αποδεικνύεται πολιτικά ελλιποβαρής!
Αν είναι ηθελημένη, τότε αμαύρωσε τη διαδρομή του στην πολιτική και φυσικά έβαλε ταφόπλακα σε μελλοντική του πολιτική ενασχόληση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.........

Ανέλαβε ένα Υπουργείο "φωτιά" προσδοκώντας να υπερσκελίσει τον αδύναμο κ.Παπανδρέου και να επιτύχει στην εσωκομματική μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς γι αυτόν η κρισιμότητα των στιγμών, τον βρήκε χωρίς εμπειρία , χωρίς τις ειδικές γνώσεις αλλά και το τσαγανό που απαιτούσε η θέση του.

Άρχισε λοιπόν τις σπασμωδικές κινήσεις φανερώνοντας τον πανικό του, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό , με ότι ζημία αυτό μας προκαλούσε.

Ανακοίνωνε μέτρα το πρωϊ και το μεσημέρι τα έπαιρνε πίσω! Απέκρυψε την αλήθεια για την αποχώρηση της Τρόϊκας, όπου λίγο πολύ μας εμφανίστηκε ως να ήταν αυτός που τους ζήτησε να αποχωρήσουν από τις συνομιλίες για την 6η δόση.

Παρουσίασε ως σωτήριο το μεσοπρόθεσμο, στη συνέχεια τον εφαρμοστικό Νόμο, πανηγύρισε μαζί με τον Πρωθυπουργό τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, παρουσιάζοντάς την ως την κορυφαία για τη σωτηρία μας λύση και μετά.... έρχεται η Φινλανδία και οι εγγυήσεις!

Άλλο μπάχαλο εκεί , άλλο μετά με τους φορολογικούς συντελεστές στο εσωτερικό , όπου πάλι τρομοκράτησε τους πάντες αναφερόμενος σε αναδρομική ισχύ του μέτρου και ύστερα το πήρε πίσω!

Βγαίνει σε εθνική εμβέλεια να κάνει δηλώσεις για τα νέα μέτρα και εξ αιτίας του πανικού που μετέδωσε, κατρακυλάει 6,5 μονάδες το Ελληνικό χρηματιστήριο και εκμηδενίζονται σχεδόν ολοκληρωτικά οι τραπεζικές μετοχές , φτάνοντας στα 0,30 και 0,32 ευρώ!

Έφερε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών , για την εργασιακή εφεδρεία , το βαθμολόγιο και γενικά για τα εργασιακά ζητήματα και ...ξαφνικά χωρίς προσυνεννόηση , μέσα στη νύχτα κυριολεκτικά προσέθεσε και τα φορολογικά μέτρα!

Αμέσως μετά, προτρέχει σε ανακοινώσεις για συμφωνία με το ΔΝΤ ,περί συμφωνίας για το μνημόνιο και ότι ίσως υπάρχει τελικά φως στο τούνελ της ελληνικής κρίσης έστω και μέσω μεγαλύτερου κουρέματος του χρέους και πριν προλάβει να πάρει ανάσα, έρχεται ο αρμόδιος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ευρώπη Αντόνιο Μπόρχες, ο οποίος είπε σε συνέντευξή του,ότι με το υπάρχον πρόγραμμα η Ελλάδα δεν έχει ελπίδες να επιβιώσει. Ζητά να ληφθούν και νέα μέτρα, που να συμπληρώνουν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα του προϋπολογισμού, με ακόμα περισσότερες αποκρατικοποιήσεις και νέες απελευθερώσεις επαγγελμάτων, προκειμένου όπως σημειώνει "να ξαναγίνει η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική.

Αυτές οι δηλώσεις ήρθαν να προστεθούν σε όσα είχε πει νωρίτερα ο επικεφαλής της τρόικας, Πολ Τόμσεν όπως μετέδωσε το Reuters, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως υπάρχουν ακόμα!!! θέματα ανοιχτά με την ελληνική κυβέρνηση παρά ήδη ληφθέντα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν να κάνουν με το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Απαιτείται λοιπόν άμεσα ο κ.Βενιζέλος να δώσει εξηγήσεις στους Έλληνες για τις ολιγωρίες και τον έκδηλο πανικό του και επιτέλους να πει την αλήθεια για την έλλειψη σχεδιασμού των μέτρων, για την υποχωρητικότητά του και τις αδυναμίες της Κυβέρνησης που εκπροσωπεί να σταθεί στο ύψος των δύσκολων στιγμών που διέρχεται η Χώρα!

Χάσαμε πολύτιμο χρόνο από τις παλινωδίες και την αναβλητικότητα της υλοποίησης των συμφωνηθέντων που τώρα πια, δε γινόμαστε πιστευτοί σε κανέναν.

Εξευτελίζεται μία Χώρα και ένας λαός από πολιτικούς που εκ του αποτελέσματος κρινόμενοι, δε στάθηκαν στο ύψος της υψηλής αποστολής που ανέλαβαν.

Ελπίζουμε να το καταλάβουν επιτέλους έστω και την ύστατη στιγμή και να πράξουν κατά συνείδηση, προσφεύγοντας στην κρίση του λαού και όχι με πονηρά τερτίπια τύπου δημοψηφισμάτων να προσπαθήσουν να εκτονώσουν το αρνητικό γι αυτούς κλίμα!


Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου

Μέλος Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ

Μέλος Τομέα Επικοινωνίας και ΜΜΕ ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

Ελληνική Τηλεόραση : Αυστηρή και καλόπιστη κριτική!

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Σε άλλες εποχές, στην Πατρίδα μας οι ρόλοι ήταν ευκόλως διακριτοί καθώς η Νομοθετική εξουσία νομοθετούσε, η Εκτελεστική εφάρμοζε, η Δικαστική ήλεγχε και ο ΤΥΠΟΣ μέσω των Ρεπόρτερ κάθε φορά που εντόπιζε πρόβλημα, απεκάλυπτε πτυχές και ιδιαιτερότητες που θα έμεναν κρυμμένες επιτήδεια, ξεσκέπαζε πρωταγωνιστές και λεπτομέρειες ανατριχιαστικές ή …γαργαλιστικές δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό υλικό για στοχασμό, σχολιασμό και μαθησιακές εμπειρίες!…
Όμως ο κόσμος άλλαξε, αλλάξανε οι καιροί, και είναι ΟΛΑ ψέματα, και ας φαίνονται για…αλήθεια!

Στην Ελλάδα σήμερα ΔΕΝ διαβάζουμε, κοιτάμε.........

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ η οποία δεν προσπερνά, αλλά μένει στην επιδερμίδα στην οποία έμειναν και όσοι πριν μερικά χρόνια «θεωρούσαμε ανόητες και εφήμερες» τις επιδράσεις του BIG BROTHER, του ΜΠΑΡ, της ΦΑΡΜΑΣ…Τότε λίγοι είχαμε αναλάβει την ΕΥΘΥΝΗ που οφείλουμε να έχουμε ΟΛΟΙ οι επιστήμονες της συμπεριφοράς απέναντι στην κοινή γνώμη…Δυστυχώς και τότε και σήμερα κάποιοι τηλεοπτικοί παραγωγοί έχουν εμπλέξει και το ελληνικό τηλεοπτικό φιλοθεάμον κοινό σε μια διελκυστίνδα σύγχρονου Μιθριδατισμού!
Το πρόβλημα με τις κάμερες που εισέβαλαν βάναυσα, βίαια και αδηφάγα στον προσωπικό μας χώρο εξαγοράζοντας την χυδαιότητα με το τίμημα της αναγνώρισης, της καθιέρωσης και της εισπρακτικής δυναμικής είναι ότι στο στυλ του αρχαίου μυθικού ηγεμόνα Μιθριδάτη μας οδηγούν σε ολοένα και δελεαστικότερες, ολοένα και περισσότερο απαξιωτικές καταστάσεις.

Όσο αρνητικό και εάν ακουσθεί αυτό, από τον Μάιο του 2010 με αφορμή το Μνημόνιο με την τρόικα, και μετά το περιβόητο ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ του Ιουλίου 2011, τις απίστευτες συγκρούσεις μεταξύ δημοσιογράφων και καναλιών και της Κοινής Γνώμης που «κουράστηκε» τα πράγματα στο ελληνικό τηλεοπτικό πεδίο είναι σχεδόν ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ!
Εάν δεν είστε έτοιμοι να δείτε το πραγματικό πρόσωπο της ελληνικής τηλεοπτικής πραγματικότητας διαπερνώντας την επιδερμική γοητεία της, μην συνεχίζετε! Σταματήστε την ανάγνωση του κειμένου μου εδώ!
Εάν έχετε την τάση να υποβαθμίζετε τη δύναμη της τηλεόρασης, της τηλεοπτικής εικόνας ως παιδαγωγικό εργαλείο «διαμόρφωσης της κοινής γνώμης», σας ικετεύω, ξανά μη συνεχίζεται να διαβάζετε το κείμενό μου, διακόψτε εδώ!
Τελικά, εάν νομίζετε ότι επειδή είμαι από τα πρόσωπα που πολύ συχνά είχα φιλοξενηθεί στα τηλεοπτικά παράθυρα και τα ραδιοφωνικά μπαλκόνια ΔΕΝ έχω το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κρίνω καλόπιστα αλλά και πολύ αυστηρά το ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό πεδίο, κάντε μου μία προσωπική χάρη, μη συνεχίσετε το διάβασμα, ΣΤΟΠ εδώ!

Τον Σεπτέμβριο του 2010 δήλωσα ότι σταματώ να «εμφανίζομαι στα τηλεοπτικά παράθυρα» και αφού πέρασε ένας και πλέον χρόνος από τότε καταθέτω σήμερα τον προβληματισμό γιατί αισθάνομαι ότι κάποια πράγματα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ειπωθούν με το όνομά τους.
Εμείς οι επιστήμονες της συμπεριφοράς και της επικοινωνιολογίας πρέπει επί τέλους να ενημερώσουμε την Κοινή Γνώμη για την εκπληκτική δύναμη της σύγχρονης τηλεόρασης στην άσκηση όχι της συνειδητής αλλά κυρίως της υποδόριας, της υποσυνείδητης επίδρασής της στην καθιέρωση προτύπων συμπεριφοράς. Αυτά τα πρότυπα προς μίμηση και ταύτιση σερβίρονται στα παιδιά που στέκονται ευάλωτα και εύπλαστα μπροστά στους δέκτες και σε εμάς τους μεγάλους που έχουμε συστηματικά οδηγηθεί στην αποδοχή της «εικονικής πραγματικότητας» με την αποκρυστάλλωση μιας πολύ στρεβλής αντίληψης της…πραγματικότητας!
Για να ελέγχονται οι υπερβολές στα ΜΜΕ και ιδιαίτερα στην τηλεόραση σε ΟΛΕΣ τις χώρες έχει συσταθεί η αρμόδια ελεγκτική αρχή για να τις ανακόπτει και να προστατεύει το τηλεοπτικό κοινό και τις ευπαθείς ομάδες. Τέτοια ΑΡΧΗ είναι στην Ελλάδα το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο…Όσο θυμάστε και θυμάμαι Πότε επενέβη το ΕΣΡ να αποκαταστήσει βλάβες και προσβολές τιμωρώντας παραδειγματικά τους παραβάτες και επιτυγχάνοντας έτσι την αποτροπή μελλοντικών παραπτωμάτων;

Μέσα από την Τι-Βι περνούν σε συνειδητό αλλά και υποσυνείδητο επίπεδο μηνύματα που καθιερώνουν εταιρίες και προϊόντα, που προάγουν αντιλήψεις και διαμορφώνουν απόψεις που καθιερώνουν στην κοινή γνώμη ως αναγνωρίσιμα πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια και διεκδικούν και επιτυγχάνουν την εκλογή τους στα ύψιστα αξιώματα, όχι μόνο στην Ελλάδα μας, αλλά και σε κάθε δημοκρατική κοινωνία από το επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού μέχρι τις Εθνικές Αντιπροσωπείες ως Βουλευτές και γερουσιαστές.
Η ουσία το περιεχόμενο και ο «λόγος» όχι μόνο στην ελληνική αλλά στην παγκοσμιοποιημένη «τηλεοπτική δημοκρατία» έδωσαν τη θέση τους στο περίβλημα, στο επιδερμικό, στην εικόνα. Ίσως άλλοι λαοί να μην νοιάζονται για αυτές τις μεταλλάξεις, αλλά εμάς εδώ στην χώρα-κοιτίδα του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της λογικής δεν θα έπρεπε να μας…πειράζει, έστω… λίγο;

Το πρόβλημα δεν είναι η δημοκρατία που εμείς και διδάξαμε στους λαούς και σεβόμαστε. Το πρόβλημα έγκειται στην Δημοκρατία την οποία «εκμεταλλεύεται» η σύγχρονη ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ που λέγεται τηλεόραση .
Η τηλεόραση που έχει γίνει στα ΜΜΕ «πρώτη εξουσία» με τη βοήθεια ψυχολογικών τεχνικών και ανεπίτρεπτης χρήσης στρατηγικών προπαγάνδας, ανελέητα και μεθοδικά μας αποβλακώνει!..
Κλείνω με την διαπίστωση ότι και εμείς οι Έλληνες, ένας λαός λεξιπλάστης και λεξιλάγνος οδηγηθήκαμε, και εξαιτίας της άκριτης τηλεοπτικής μας εξάρτησης και εθελουσίας αποβλάκωσης, σε λαό…διακεκριμένης…λεξιπενίας!
Τί κρίμα!...

Νάντια Γιαννακοπούλου: Καθυστερήσεις στη λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών και του αποχετευτικού δικτύου στην Πύλο και την Κυπαρισσία

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε χθες η Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντα Γιαννακοπούλου, αναφορικά με τις καθυστερήσεις στη λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών και του αποχετευτικού δικτύου στην Πύλο και την Κυπαρισσία.

Στην ερώτηση της η Κ. Γιαννακοπούλου αναφέρει:.....

Σήμερα, στη Μεσσηνία, εκκρεμούν δύο συγκεκριμένα ζητήματα αναφορικά με τη λειτουργία των μονάδων και των δικτύων βιολογικού καθαρισμού της Κυπαρισσίας και της Πύλου.

Συγκεκριμένα, για το πρώτο μεγάλο έργο του βιολογικού της Κυπαρισσίας, οι εγκαταστάσεις έχουν αποπερατωθεί. Ο Βιολογικός καθαρισμός φαίνεται ότι είναι σύγχρονος, με προηγμένα συστήματα ελέγχου αλλά και δυνατότητα επέκτασης για κάλυψη, πληθυσμιακά, όλης της περιοχής αλλά και παραλιακές ζώνες του Κυπαρισσιακού Κόλπου στα όρια του Δήμου. Οι εκτιμήσεις μάλιστα αναφέρουν ότι είναι μοναδικός στην Πελοπόννησο λόγω της πρόσφατης τεχνολογίας του με κλειστές δεξαμενές, αλλά και ότι οικονομοτεχνικά έχει όλες τις δυνατότητες επιτυχούς λειτουργίας. Αναφορικά με τα δίκτυό του, έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες συνδέσεις σε όλες τις περιοχές της πόλης της Κυπαρισσίας, ενώ παράλληλα έχουν εγκατασταθεί όλες οι υποδομές υποστήριξης. Ωστόσο, σύμφωνα με αυτοδιοικητικούς φορείς, για την πλήρη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού απομένει η σύνδεση των εγκαταστάσεων με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Το δεύτερο έργο αφορά την επέκταση των δικτύων αποχέτευσης σε ολόκληρη την πόλη της Πύλου και τη Γιάλοβα που αποτελεί, όπως είναι φυσικό, έργο ύψιστης σημασίας για την περιοχή. Συγκεκριμένα, η ολοκλήρωση της σύνδεσης των σπιτιών και των καταστημάτων περιλαμβάνει την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου μήκους 4.860 μ. στο ανατολικό τμήμα της Πύλου, εσωτερικού δικτύου μικρού μήκους στη Γιάλοβα, καθώς και κεντρικού αγωγού μεταφοράς των λυμάτων της Γιάλοβας στο εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης της Πύλου μήκους 7.590 μ. Αντίθετα, προς το παρόν δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συνδέσεως οικιών και καταστημάτων με το δίκτυο για τη σωστή λειτουργία του. Κατόπιν αυτών,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες ολοκλήρωσης και λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας και πότε πρόκειται η ΔΕΗ να προχωρήσει στη σύνδεση των εγκαταστάσεων με το δίκτυο;

2. Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το δίκτυο σε ολόκληρη την Πύλο, έτσι ώστε να συντελεστεί η σύνδεση του συνόλου των οικιών και καταστημάτων της πόλης της Πύλου και της Γιάλοβας, με το αποχετευτικό δίκτυο;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Ως χρόνο αναμονής εννοούμε τον χρόνο που ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να μείνει συνδεδεμένο με το δίκτυο, όταν αυτό βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής ( δεν γίνεται χρήση καμίας λειτουργίας του) και μετριέται σε ώρες. Αντίστοιχα ο χρόνος ομιλίας μεταφράζεται στη συνολική διάρκεια κλήσεων (μετριέται σε λεπτά της ώρας) που μπορεί να πραγματοποιήσει ο χρήστης με το κινητό του.

Ας σημειωθεί ότι ο πραγματικός χρόνος αναμονής και .......

ομιλίας είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που δίνουν οι εταιρείες και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και αφόρα ιδανικές συνθήκες λειτουργίας.

Δηλαδή για να υπολογίσετε τον χρόνο αναμονής της συσκευής σας θα πρέπει να το φορτίσετε πλήρως, να μην το ξαναχρησιμοποιήσετε, να το αφήσετε σε μια άκρη, μέχρι αυτό να σβήσει από έλλειψη ρεύματος, να αδειάσει δηλαδή η μπαταρία. Στις αναγραφόμενες τιμές λοιπόν θα υπολογίσετε ένα ποσοστό της τάξης του 40% το όποιο θα αφαιρέσετε από το χρόνο που δίνεται από την εταιρεία και αναγράφεται στα χαρακτηριστικά στο φυλλάδιο οδηγιών.

Πιο κάτω θα σας αναφέρουμε όλους αυτούς τους παράγοντες που επηρεάζουν τον χρόνο αναμονής της συσκευής ανάκατα τη διάρκεια της χρήσης της.

Το πιο βασικό έχει να κάνει με την ποιότητα του σήματος που λαμβάνει το κινητό σας. Όσο ισχυρότερο σήμα δέχεται τόσο λιγότερη είναι η ισχύς που ακτινοβολεί το τηλέφωνο και τόσο λιγότερη αντίστοιχα η κατανάλωση ρεύματος.

Όταν το σήμα του δικτύου είναι ασθενικό η όταν δεν υπάρχει σήμα, τότε το τηλέφωνο πραγματοποιεί συνεχείς επικοινωνίες με την κοντινότερη κεραία για τον έλεγχο της ποιότητας της επικοινωνίας με συνέπεια να καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα ρεύματος. Αυτός είναι και ο λόγος που μια μπαταρία αδειάζει πολύ γρήγορα όταν δεν υπάρχει καλό σήμα.

Ένας δεύτερος παράγοντας ενεργότερος και αυτός είναι εάν έχετε ενεργοποιήσει το GPS στο τηλέφωνο σας. Επειδή υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους δορυφόρους η μπαταρία σας θα αδειάσει το ίδιο γρήγορα. Κάτι τέτοιο θα συμβεί εάν υπάρχει ενεργοποιημένο το Bluetooth στη συσκευή σας (δεν έχει σημασία αν είναι ορατό η κρυφό) όπως επίσης εάν έχετε ενεργοποιήσει και το ασύρματο ιντερνετ (Wi-Fi)

Εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο συνεχώς η οθόνη του παραμένει αναμμένη και καταναλώνει ρεύμα (αν για παράδειγμα είναι καινούριο και θέλετε να μάθετε τις δυνατότητες του η αν στέλνετε συνεχώς μηνύματα και καθυστερείτε την σύνταξη τους). Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι για κάθε ένα λεπτό ομιλίας αφαιρούνται τρία λεπτά από το χρόνο αναμονής. Αν δηλαδή μιλήσετε για 10 λεπτά ο χρόνος αναμονή της συσκευής σας θα μειωθεί κατά 30 λεπτά.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Για τις Αθηναϊκές εφημερίδες πατήστε εδώ