Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Δάκρυσα.....................


Τα δάκρυα έχουν μια αμφίθυμη θέση στη ζωή μας, διστακτική και ανάλογη με τις αντιλήψεις μας, ή την ανατροφή μας. Αλλοτε θέλουμε να τα συγκρατήσουμε, φοβόμαστε ότι θα προκαλέσουν αντιπάθεια,λέμ οτι «με κόπο συγκρατεί τα δάκρυά του», και άλλοτε τα αφήνουμε ελεύθερα, ποτάμια, να λούσουν τον πόνο ή τη χαρά μας. Κάποιοι, λοιπόν, θυμώνουν μπροστά σ΄ενα κλαμμένο πρόσωπο, άλλοι γίνονται τρυφεροί και πονόψυχοι....................

Κάθε γέλιο και κάθε δάκρυ ανήκει στον συγκινησιακό τύπο, αυτόν που εκφράζεται με το σώμα του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι άνθρωποι που δεν κλαίνε, δεν βιώνουν έντονα συναισθήματα. Απλά δεν τα εξωτερικεύουν, με δυσάρεστα για τον οργανισμό τους αποτελέσματα, γιατί η σωματική συγκίνηση εκτονώνει και αποφορτίζει τον οργανισμό από την ένταση.

Το κοινωνικό στερεότυπο ότι «οι άνδρες δεν κλαίνε», οδηγεί πολύ κόσμο να αντιμετωπίζει περιφρονητικά τα ανδρικά δάκρυα ως ένδειξη αδυναμίας, και να τοποθετεί σε μειονεκτική θέση ένα άνδρα που κλαίει. Αντίθετα, τα δάκρυα μιας γυναίκας της παρέχουν μια θέση προστασίας, αφού δείχνει πιο συναισθηματική και ευάλωτη.
Οπως και νάχει, κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν έχει κλάψει, μπροστά στην προδοσία, τη μοναξιά, την απελπισία,την αγάπη ,τον έρωτα , ή την ντροπή. Καθώς τα δάκρυα συνοδεύουν όλη μας τη ζωή, έχουν ιδιαίτερη θέση στον κύκλο της ανθρώπινης τραγικότητας. Αναμνήσεις, αδυναμίες, απώλειες και συναντήσεις, χαρές και δύσκολες ώρες.
Στο παιχνίδι των λυγμών, τα δάκρυα, μοιάζουν στα έργα της φύσης, τη βροχή, τις πλημύρες, τα ποτάμια, τις λίμνες και τις θεότητες, στεγνώνουν στην άκρη των ματιών, ξεχειλίζουν, ή ποτίζουν αυλακωμένα από τον πόνο πρόσωπα.

Συχνά, όπως μας λέει και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, «τα δάκρυα είναι δυο λογιώ», του χωρισμού και της συνάντησης, δηλώνουν το τέλος της αντοχής ή την αρχή της ελπίδας, αποφόρτιση και κάθαρση, δίοδος στο χώρο της ανάμνησης, «πρόσωπα χαρακωμένα από δάκρυα» κλείνουν λογαριασμούς, γίνονται σκαλοπάτι και πέρασμα σε μια άλλη κατάσταση.

Τα δάκρυα συνοδεύονται μέ έντονα περιγραφικές σωματικές εικόνες, αγκάθι στο λαιμό, πόνος που τρώει τα σωθικά, γεύση πικρή σαν δηλητήριο.
«Δεν στέγνωσαν ποτέ τα δάκρυά μου» έκφραση για αξεπέραστους πόνους και άλυτα πένθη ή «δεν μου περισσεύουν δάκρυα» όταν η ψυχή γίνεται πέτρα για να προχωρήσει.
Τα δάκρυα, αυτά που ονομάζουμε συναισθηματικά, δηλώνουν ένα έντονο συναίσθημα, χαράς ή λύπης, ή και τα δυο μαζί- η έννοια χαρμολύπη της Κρήτης για παράδειγμα-που εισβάλλει ξαφνικά στη ζωή μας. Αφιερωμένα πάντα σε ένα άλλο άνθρωπο, ανταλλάσονται με τα συναισθήματά του ή με τα λόγια που αυτός εκφέρει, που προκαλούν χαρά, πόνο, ντροπή ή κίνδυνο επιβίωσης.

Αλλοτε πάλι, τα δάκρυα της σιωπής γίνονται φλύαρα, αποκαλύπτουν συναισθήματα, δηλώνουν χωρίς λόγια την απόγνωση ή την ευαισθησία, την ματαίωση ή την δικαίωση προσδοκιών και ονείρων, με γνήσιο και αυθεντικό τρόπο.

Ονομάζουμε «κροκοδείλια» τα δάκρυα των χειριστικών ανθρώπων, το κλάμα της υποκρισίας, της ψεύτικης συμπόνοιας και της παραπλάνησης για προσωπική ωφέλεια. Σ΄αυτή την περίπτωση, το κλάμα έχει ένα διπλό μήνυμα: Παιχνίδι εκδραμάτισης, με στόχο την χειραγώγηση του συναισθήματος των άλλων.

Σε παλιότερες εποχές, τα δάκρυα ήταν μια απρεπής συμπεριφορά, έδειχνε άνθρωπο αδύναμο, που δεν ήταν σε θέση να ελέγξει, όπως όφειλε, τις αντιδράσεις του. Καθώς οι έρευνες συνεχώς επιβεβαιώνουν ότι το κλάμα είναι ένα εξαιρετικό μέσο ψυχικής και σωματικής ισορροπίας, ότι κοινωνικά δείχνει άνθρωπο θαρραλέο και ευαίσθητο, που αποδέχεται τις αδυναμίες του, όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν ντρέπονται πια να κλάψουν.
Οπως και να έχει πάντως το δάκρυ μας είναι πολύ ακριβό για να το ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ.
-

Αναβάλλονται οι εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος οδήγησης την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Αναβάλλονται οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης υποψηφίων οδηγών λόγω απεργίας.
Όπως ανακοίνωσε η γενική διεύθυνση μεταφορών και επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών δικύκλων και αυτοκινήτων, καθώς και ...........

οι θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών επιβατικών δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ.), όπως ταξί, καθώς οι υπάλληλοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

iefhmerida

ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ

Όπως τα γράψαμε πρώτοι από την αρχή βάση των πληροφοριών που μας έδωσαν συνεργάτες των δυο πολιτικών ανδρών. Κανένα αποτέλεσμα δεν υπήρξε από την συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά. Το Fimotro δημοσιεύει το πιο σημαντικό και κρίσιμο κομμάτι του διαλόγου που δεν διαψεύδεται από καμία πλευρά :.....

Σαμαράς : "Δώσαμε ένα ραντεβού στις 7.00 και το έκανες στις 7.45. Από το Μαξίμου με πήγες στη Βουλή, μετά το αντίστροφο και μετά πάλι στη Βουλή".
Παπανδρέου : "Άλλοι το κανόνισαν".
Σαμαράς : "Εσύ δεν ήξερες;".
Παπανδρέου : "Θέλω να βάλεις πλάτη στο πολυνομοσχέδιο"
Σαμαράς : "Εσύ και ο Βενιζέλος τορπιλίσατε την εθνική ομοψυχία".
Παπανδρέου : "Είμαι υποχρεωμένος να πω όλη την αλήθεια στον Ελληνικό λαό".
Σαμαράς : "Ήρθα την τελευταία στιγμή επειδή είναι κρίσιμες οι στιγμές".
Παπανδρέου : "Δεν θα ερχόσουν διαφορετικά;".
Σαμαράς : "Όχι γιατί μας επιτέθηκες πριν από λίγο".
Παπανδρέου : Πρέπει να βοηθήσεις μέσα και έξω".
Σαμαράς : "Η μόνη βοήθειά που μπορώ να σου δώσω είναι οι εκλογές".
Παπανδρέου : "Δεν γίνονται τώρα εκλογές".
Σαμαράς : "Τότε πως ζητάς βοήθεια;".
Παπανδρέου : "Το πολυνομοσχέδιο έχει σημασία"...

Fimotro

ΕΚΛΟΓΕΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ...

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ Ν.Δ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ

"Όχι" σε όλες τις προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου είπε σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, ο Α. Σαμαράς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Α. Σαμαράς ήταν αποφασισμένος να μην πάει στην συνάντηση μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Παπανδρέου από το βήμα της Κ.Ο. στη Νέα Δημοκρατία.

Τελικά πείσθηκε τελευταία στιγμή για .........

να μην δυναμιτιστεί το πολιτικό κλίμα ενόψει της Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Σαμαράς στην συζήτηση ζητούσε συνεχώς εκλογές.
Είπε στον Παπανδρέου ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει και του εξήγησε πως ούτως ή άλλως θα πέσει μέσα από το ΠΑΣΟΚ σε κάποιο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή.

Fimotro

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!

ΡΗΞΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά που κράτησε περίπου 35 λεπτά! Πριν από ελάχιστα λεπτά ο Σαμαράς αποχώρησε εμφανώς εκνευρισμένος και προβληματισμένος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην συνάντηση δεν υπήρξε σε κανένα σημείο συμφωνία. Ο Παπανδρέου έμεινε στο γραφείο του.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ...

H συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά ..........

ολοκληρώθηκε μέσα σε περίπου 35 λεπτά. Ήταν η πιο σύντομη συνάντηση των δυο ανδρών τους τελευταίους μήνες. Τι προκύπτει μέχρι τώρα από τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει από τις πηγές μας;
1. Δεν υπήρξε συμφωνία ούτε καν σύγκληση πουθενά και σε κανένα σημείο.
2. Δεν έθεσε θέμα συγκυβέρνησης ο Παπανδρέου.
3. Ο Παπανδρέου ζήτησε αντιπολίτευση με κανόνες και αρχές και όχι με κραυγές.
4. Ο Α. Σαμαράς είπε "όχι" σε όλα και διαφώνησε φυσικά με το ζήτημα της αντιπολίτευσης.
5. Οι πληροφορίες που δημοσιεύουμε προέρχονται από την πλευρά των συνεργατών του Παπανδρέου γιατί άνοιξαν πρώτοι τα κινητά τους. Σε λίγο αυτές από το περιβάλλον του Σαμαρά...

Fimotro

ΤΩΡΑ συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά

Η συνάντηση άρχισε στις 19.45 ενώ είχε προγραμματισθεί για τις 19.00. Αιτία η καθυστέρηση της έναρξης της ομιλίας Παπανδρέου στην Κ.Ο.. Επίσης, ενώ ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, τελικά γίνεται στο γραφείο του Γ.Παπανδρέου στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμα και να ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά να τον συνοδεύσει στη Σύνοδο Κορυφής το Σαββατοκύριακο, για να δείξει η χώρα σύμπνοια.

Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει στο καμία .........

συναίνεση στο Μνημόνιο, εκλογές τώρα, ωστόσο ο εκπρόσωπός της άφησε ανοιχτό ενόψει ψηφοφορίας να στηρίξει κάποιες επιμέρους διατάξεις.

Μέτρα στα οποία ωστόσο αντιδρά η κοινοβουλευτική ομάδα που μετά την παραίτηση Ρομπόπουλου πλέον μετρά τις... δυνάμεις της.

Κρίσιμη είναι η στάση που θα κρατήσει η Λούκα Κατσέλη, ειδικά στο 37 για τις εργασιακές συμβάσεις.

Η πρώην υπουργός φαίνεται πως δεν κάνει βήμα πίσω και κάποιοι προτείνουν μάλιστα στον Πρωθυπουργό να προχωρήσει στη διαγραφή της για να στείλει το μήνυμα και σε άλλους “σιωπηλούς” ακόμη αντάρτες. Την ίδια ώρα αυξάνεται η κοινωνική πίεση στους βουλευτές που ζητούν ακόμη και εκλογές προκειμένου να βγουν (οι ίδιοι ίσως) από το αδιέξοδο.

Οι πιέσεις προέρχονται μάλιστα από υπουργούς, ειδικά μετά την παραίτηση Ρομπόπουλου η οποία δεν καταγράφεται ως απώλεια στην Κ.Ο. καθώς την θέση του καταλαμβάνει άλλος.

Όπως και να 'χει πάντως οι κινήσεις του Πρωθυπουργού δημιουργούν αναβρασμό ενόψει Συνόδου.

Με τον γαλλογερμανικό άξονα να κρατά μυστικό το όποιο σχέδιο για την Ελλάδα και εκτός να γίνεται λόγος ακόμη και για κούρεμα άνω του 50%, οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη συνέχεια με εκδότες και ύστερα με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δημιουργούν μια άνευ προηγουμένου φημολογία για γεγονότα στο παρασκήνιο που μόνον ευχάριστα δεν είναι για την Ελλάδα.

newsit

Χωρίς έδρα κινδυνεύει να μείνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Μεσσηνία

Μεγάλη ήττα αναμένεται να υποστεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Πελοπόννησο στις επόμενες εκλογές, σε σημείο που οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ακόμα και για… απώλεια της κοινοβουλευτικής του εκπροσώπησης στη Μεσσηνία!

Σύμφωνα με εφημερίδα της Μεσσηνίας, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. .......

κινδυνεύει στις επόμενες εκλογές να μείνει χωρίς βουλευτή στη Μεσσηνία, λόγω και του νόμου Παυλόπουλου, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά, δεδομένου ότι και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν καθίζηση, με την απόσταση από τη Ν.Δ. να διευρύνεται και να ενισχύονται τα μικρότερα κόμματα.

zougla.gr

ΙΚΑ: Δε θα αναζητήσει αναδρομικά για τα αυθαίρετα

Ελεύθεροι... με αναστολή, μέχρι να εξοφλήσουν ολόκληρο το πρόστιμο, είναι για το ΙΚΑ όσοι εντάσσονται στη ρύθμιση για αυθαίρετα. Με χθεσινή του εγκύκλιο το ΙΚΑ επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να αναζητήσει αναδρομικά ασφαλιστικές εισφορές από αυθαιρετούχους, ωστόσο οι υποθέσεις τους θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα μέχρι να ολοκληρώσουν την αποπληρωμή του προστίμου, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο πρόσφατος νόμος για τα αυθαίρετα.

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ απέστειλε χθες έγγραφο προς όλα τα .........

υποκαταστήματα και παραρτήματά του, σχετικά με το πώς να διαχειριστούν τα ζητήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του ν. 4014/11 για τα αυθαίρετα. Από το έγγραφο προκύπτει ένα σημαντικό ζήτημα, καθώς το ΙΚΑ, ως δημόσια αρχή, θα κάνει δεκτά ως αποδεικτικά στοιχεία για την υπαγωγή ενός ακινήτου στη ρύθμιση έγγραφα στοιχεία από τις πολεοδομίες (δηλαδή από την αντίστοιχη δημόσια αρχή), οι οποίες όμως... δεν εμπλέκονται στη διαδικασία παρά μόνο με μια τυπική σφραγίδα στο τέλος της (η διαδικασία διεκπεραιώνεται μόνο ηλεκτρονικά από το ΤΕΕ). Κατά τα λοιπά:

- Δεν θα αναζητούνται αναδρομικά ασφαλιστικές εισφορές για αυθαίρετα. Ωστόσο, αν κατά τη διάρκεια ελέγχου βρεθεί κτίριο με αυθαίρετα τετραγωνικά ή αυθαίρετη χρήση, τότε θα πρέπει να αποδείξει στο ΙΚΑ ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα (ειδάλλως οι εισφορές αναζητούνται κανονικά). Η δε υπόθεση δεν μπαίνει στο αρχείο, αλλά παραμένει σε εκκρεμότητα μέχρι να εξοφληθεί το πρόστιμο.

- Ομοίως, αν έχουν αναζητηθεί παλαιότερα από το ΙΚΑ ασφαλιστικές εισφορές για κάποια αυθαίρετα, αλλά εκκρεμεί η είσπραξή τους, τότε ο αυθαιρετούχος μπορεί να αναστείλει (και τελικά να ακυρώσει) την καταβολή τους αποδεικνύοντας αρχικά ότι υπήχθη στη ρύθμιση και στη συνέχεια ότι εξόφλησε το πρόστιμο.

- Με δεδομένο ότι στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν και ημιτελή κτίρια (ο ν. 4014 ορίζει ότι αρκεί μέχρι τις 28 Ιουλίου να είναι έτοιμος ο φέρων οργανισμός τους), το ΙΚΑ διευκρινίζει ότι θα αναζητεί κανονικά την είσπραξη εισφορών για όσες εργασίες πραγματοποιήθηκαν μετά την 28η Ιουλίου, ανεξάρτητα με το αν το αυθαίρετο υπήχθη στη ρύθμιση.

Καθημερινή

Κύκλοι Ζωής (1) – Το κρίσιμο σταυροδρόμι της Εφηβείας...

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Αν υπήρχε κάποιος εύστοχα περιγραφικός όρος της εφηβείας αυτός θά επρεπε στα σίγουρα να είναι το κρίσιμο υπαρξιακό σταυροδρόμι για την βιολογική, ψυχολογική και κοινωνική μετέπειτα πορεία του ατόμου στον κόσμο των ενηλίκων. Μολονότι η κλασική ψυχοδυναμική θεωρία υποστήριξε ότι τα θεμέλια της προσωπικότητας στήνονται στα πρώτα 7-8 χρόνια της ζωής μας πολλοί ψυχολόγοι-κοινωνιολόγοι θεωρούμε ότι η εξελικτική πορεία προς την ωριμότητα συνεχίζεται και στη διάρκεια της εφηβείας καθώς το άτομο προβληματίζεται με παραγωγικές ερωτήσεις του τύπου, ποιός είμαι, πού θέλω να φτάσω ή ακόμη ποιές αξίες και ποιά πιστεύω με εκφράζουν;

Αναμφίβολα η εφηβεία είναι ένα μεταβατικό στάδιο από την...........

δεκαετία της παιδικής ηλικίας στην διάρκειας πολλών δεκαετιών φάση της ωριμότητας. Η είσοδος στην εφηβεία οριοθετείται από το χρονικό εκείνο σημείο στο οποίο το άτομο είναι έτοιμο για βιολογική αναπαραγωγή και διαφοροποιείται από τρία χαρακτηριστικά στάδια εξέλιξης- το προ εφηβικό που διαρκεί περίπου δύο χρόνια και βοηθά το παιδί να απεξαρτητοποιηθεί από την αθωότητα της παιδική ηλικίας, την περίοδο της εφηβικής ανάπτυξης που συμπίπτει με τις διαδικασίες ωρίμανσης τόσο της μυοσκελετικής δομής όσο και του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του ατόμου, και την μεταεφηβική περίοδο όπου ο έφηβος γίνεται νεαρός άνδρας ή νεαρή γυναίκα με ότι αυτό εξυπακούει στους υπαρξιακούς, κοινωνικούς, οικονομικούς, και αισθηματικούς άξονες.

Αν είσθε τώρα έφηβος ή ήσασταν πρόσφατα, ή πάλι εάν είσθε γονείς με παιδιά που διάγουν αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής τότε σίγουρα έχετε νωπές τις μνήμες των εντάσεων που παρατηρούνται στους εφήβους μας- αγόρια και κορίτσια.

Οι πιό συχνές διαμάχες ανάμεσα σε εφήβους και γονείς επικεντρώνονται κυρίαρχα στην ανάγκη τους για ανεξαρτησία. Η ανάγκη του εφήβου να απελευθερωθεί από τα δεσμά της παιδικής ηλικίας προσκρούει στην εμμονή των γονιών του να έχουν κυριαρχία στις πράξεις και τις κινήσεις του με κύρια αιτιολογία την προστασία του! Επιπρόθετες συγκρούσεις προκύπτουν καθώς το αναπτυσσόμενο κοινωνικό συναίσθημα του εφήβου τον ωθεί προς τη διεύρυνση του κύκλου γνωριμιών ενώ παράλληλα του δημιουργεί και την ανάγκη συμμόρφωσης προς την ομάδα των συνομιλήκων του. Αλλες όμως οι επιθυμίες και τα στάνταρτ των γονιών και άλλα, φυσικά, της παρέας...

Η κύρια αναπτυξιακή απαίτηση της εφηβείας είναι η απόκτηση της ταυτότητας του Εγώ. Ο έφηβος χρειάζεται να διαμορφώσει μιά ενιαία και σταθερή εικόνα για τον εαυτό του και τους μελλοντικούς του ρόλους. Καλείται να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα του τύπου «ποιός είμαι ή που θέλω ή ακόμη πού μπορώ να φτάσω» προσπαθώντας να διαμορφώσει μιά σαφή εικόνα του ΕΓΩ του. Αν αποτύχει στην προσπάθεια αυτή θα οδηγηθεί σε μια κατάσταση σύγχυσης ρόλων και υποκειμενικών επιθυμιών που συχνά εδραιώνει το αναγκαίο υπόστρωμα για εκδήλωση διαταραχών συμπεριφοράς ή συναισθημάτων στους εφήβους.

Αν μπορούσαμε να συνοψίσουμε όλες τις προκλήσεις, τους προβληματισμούς αλλά και τα επιθυμητά χαρακτηριστικά για την επιτυχή διάβαση από το κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής θα λέγαμε ότι χρειάζεται η θεμελίωση μιας πρωτογενούς εξάρτησης, η ικανότητα αυτοσυντήρησης, η εδραίωση δευτερογενών σχέσεων που έχουν νόημα, η δημιουργία δευτερογενών εξαρτήσεων και τελικά η επιτυχία στην κοινωνική ένταξη με παράλληλη διατήρηση της ατομικής ανεξαρτησίας μας.

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!!!! Απαγορεύουν σε σχολεία που είχαν κατάληψη να συμμετάσχουν στην παρέλαση!!!

Στο υπουργείο παιδείας χάνουν λάδια!!!!

Μια αδιανόητη απόφαση πήρε το υπουργείο παιδείας βλέποντας τους μαθητές της Βέροιας κατα την ώρα της παρέλασης να στρέφουν αλλού το πρόσωπο τους για να μην κοιτάξουν τους επισήμους. Η ενέργεια των μαθητών θορύβησε και ανησύχησε τους επιτελείς του υπουργείου που την θεώρησαν ότι απειλεί το σάπιο πολιτικό τους σύστημα.

Με την αδιανόητη απόφαση που πήραν θεώρησαν .........

σκόπιμο να κυκλοφορήσουν εγκύκλιο στην οποία να αναφέρουν πως όσα σχολεία είχαν περισσότερες από 4 (τέσσερις) ημέρες δεν θα συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.
Η πραγματικά αστεία (για να μην πούμε γελοία) δικαιολογία του υπουργείου για την είναι να μην χάσουν οι μαθητές ώρες στις πρόβες για τις παρελάσεις, ενώ θα μπορούσαν τα σχολεία να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες με περιπάτους ή με άλλους τρόπους.

Μια τέτοια απόφαση παίρνεται για πρώτη φορά στην ιστορία και αν μη τι άλλο δείχνει τον πανικό της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων μπροστά στην πλήρη απαξίωση των θεσμών της κυβέρνησης και των πολιτικών.

Πραγματικά η απόφαση που σας παρουσιάζουμε δείχνει τον αυταρχικό χαρακτήρα της κυβέρνησης που κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και με σπασμένα φρένα στον κατήφορο που έχει πάρει.
Απλά καμαρώστε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ.

Τι άλλο θα δουν ακόμα τα μάτια μας, Παναγία μου!!!!!!!



UBS: «Η Ελλάδα χρειάζεται "κούρεμα" της τάξεως του 100%»

«Κούρεμα» της τάξεως του 100% προτείνει η ελβετική τράπεζα UBS για το ελληνικό χρέος, έτσι ώστε να επιστρέψει σε βιώσιμα επίπεδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά δια στόματος του επικεφαλής οικονομικών υποθέσεων της ότι «η Ελλάδα πρέπει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να χρεοκοπήσει».

«Η επιβολή haircut δεν θα αποδώσει, καθώς ..........

το ένα τρίτο του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια οργανισμών όπως το ΔΝΤ, καθώς και σε ευρωπαϊκά δάνεια. Παράλληλα θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση και οι ελληνικές τράπεζες», επισημαίνει ο επικεφαλής οικονομικών ερευνών της τράπεζας.

Όπως επισημαίνει η ελβετική τράπεζα, ένα «κούρεμα» 50% μεταφράζεται σε μείωση του πραγματικού χρέους κατά μόλις 20%. Για να υπάρξει σημαντική μείωση του ελληνικού χρέους, σε επίπεδα του 50%, είναι απαραίτητο ένα «κούρεμα» της τάξεως του 100%.

iefhmerida

Τροπολογία-ντροπή! Δεν κόβονται οι υπερωρίες μόνο σε υπαλλήλους υπουργών, βουλευτών και κομμάτων

Την ώρα που οδοιπορικά και υπερωρίες για κάθε άλλο κοινό... θνητό υπάλληλο του δημοσίου κόβονται μαχαίρι τα "δικά τους παιδιά" όσοι υπηρετούν δηλαδή στα γραφεία των εθνοπατέρων, αλλά και στα κόμματα έχουν δικαίωμα για 90 ώρες υπερωρίας.

Αυτό με τροπολογία που κατατέθηκε χθες με το πολυνομοσχέδιο. Θυμίζουμε ότι για όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους του δημοσίου οι υπερωρίες και τα κυριακάτικα δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 20 ώρες...
Παράλληλα διαμορφώνονται και οι υπερωρίες .........

για τους υπαλλήλους των γραφείων των γενικών και ειδικών γραμματέων, καθώς και των διοικητών ασφαλιστικών οργανισμών σε 70 ώρες.

Στην ευνοϊκή για ολίγους ρύθμιση φυσικά και περιλαμβάνονται και οι μετακλητοί υπάλληλοι στα γραφεία βουλευτών και υπουργών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “το Έθνος” κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι αρκετοί συνεργάτες υπουργών επιθυμούν να αποδεσμευτούν από τα καθήκοντά τους λόγω του φόρτου εργασίας αλλά και της μηδαμινής διαφοροποίησης στις αμοιβές τους από το σύνολο των υπαλλήλων.

Αυτό όμως μοιάζει απλά σαν μια καλή δικαιολογία να περάσει μια ακόμη φωτογραφική τροπολογία υπέρ ημετέρων την ώρα που υπάρχει μείωση των αμοιβών έως και 60% για όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους του Δημοσίου μέσω ενιαίου μισθολογίου...

Newsit

«Τοξική βόμβα» στην Πελοπόννησο

«Τεράστια οικολογική βόμβα στην Πελοπόννησο» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, την αποκάλυψη του Ειδικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μέρκου, για τις καταγγελίες που εξετάζουν οι υφιστάμενοι του Επιθεωρητές, οι οποίοι βρίσκονται στα ίχνη παράνομης διακίνησης τοξικών αποβλήτων που δημιουργούν συνθήκες περιβαλλοντικής καταστροφής.

Την αποκάλυψη αυτή πραγματοποίησε ο κ. Μέρκος ..........

στην Ειδική Συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου με την συμμετοχή της Γραμματέως Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Μαργαρίτας Καραβασίλη τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, περιγράφοντας με λεπτομέρεια τη μέθοδο με την οποία γίνονται τράμπες και μεταγγίσεις από ανοξείδωτα φορτηγά μεταφοράς υγρών, σε άλλα φορτηγά, τα οποία εναποθέτουν στη χωματερή Λουτρακίου, άγνωστης προέλευσης τοξικά υγρά, με βαριά χημικά και νοσοκομειακά απόβλητα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε «τραγικές τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων από την ανεξέλεγκτη αυτή μεταφορά και εναπόθεση», ενώ δήλωσε κατάπληκτος όταν ο κος Μέρκος αποκάλυψε ακόμα ότι ο ανενεργός βιολογικός καθαρισμός των Αγίων Θεοδώρων έχει μετατραπεί σε επικίνδυνη χαβούζα για την υγεία των πολιτών της περιοχής, σημειώνοντας την αναγκαιότητα να ελεγχθούν άμεσα και οι δύο περιπτώσεις, θέτοντας και το θέμα της οριοθέτησης ζωνών χρήσης των περιοχών.

Η διαχείριση αποβλήτων, τα ανεξέλεγκτα λατομεία, η διαχείριση της λυματολάπης και οι ιχθυοκαλλιέργειες τα βασικά προβλήματα

Περιβαλλοντικά, όπως ανέφερε ο κ. Τατούλης «η Πελοπόννησος βρίσκεται σε δύσκολο σημείο και υπάρχει σημαντική καθυστέρηση, όπως στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων με την ύπαρξη πληθώρας ανεξέλεγκτων χωματερών». Για το θέμα αυτό μάλιστα ανέφερε ο κος Τατούλης, «η Περιφέρεια Πελοποννήσου κινήθηκε με πολύ γρήγορο ρυθμό και κατέθεσε το πρόγραμμά της, το οποίο υιοθετείται πλέον και από άλλες περιφέρειες της χώρας».

Ένα δεύτερο στοιχείο είναι τα ανεξέλεγκτα λατομεία, όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης, για τα οποία με ευθύνη των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων δεν υπάρχουν καθορισμένες ζώνες. Το τρίτο βασικό στοιχείο για την προστασία του περιβάλλοντος είναι η διαχείριση της λυματολάσπης των βιολογικών καθαρισμών, η οποία υπακούει στην ίδια ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη λογική. Τέταρτο βασικό στοιχείο, όπως αξιολόγησε ο κ. Τατούλης είναι οι ιχθυοκαλλιέργειες, για τις οποίες απαιτείται διαρκής έλεγχος για την καθαρότητα των θαλάσσιων υδάτων, με τον αργολικό και κορινθιακό κόλπο να είναι υπερκορεσμένοι.

Πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο με αυξημένα τιμολόγια

Επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr, οι προβλέψεις που θέλουν το πετρέλαιο να ακριβαίνει κατά 30-35% ετησίως, αγγίζοντας τα 90 λεπτά ανά λίτρο στις πόλεις ή ακόμη και το ένα ευρώ ανά λίτρο σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας.

Η υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φέτος οφείλεται κυρίως στην εξίσωση του ειδικού φόρου με το πετρέλαιο κίνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, .......

ο ΕΦΚ θα κυμανθεί από τα 21 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, σε 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, κάτι που σημαίνει ότι για ένα σπίτι 100 τ.μ. χρειάζονται φέτος 2.000 ευρώ για την αγορά 2.000 λίτρων, ενώ πέρυσι χρειάζονταν 1.400 ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αισθητές πάντως αναμένονται και οι αυξήσεις στα τιμολόγια του φυσικού αερίου, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από το 11% στο 13%.

Παρόλα αυτά, η ΕΠΑ Αττικής εκτιμά ότι το φυσικό αέριο εξακολουθεί να είναι πολύ πιο οικονομικό σε σύγκριση με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Για τον φετινό χειμώνα μάλιστα η εταιρεία προβλέπει ότι το αέριο θα είναι κατά 35% φθηνότερο σε σύγκριση με το πετρέλαιο.

econews

ΕΠΙΚΑΙΡΑ: Μεγάλη αποκάλυψη με άκρως απόρρητα έγγραφα [ΕΣΧΑΤΗ_ΠΡΟΔΟΣΙΑ_ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! ]

Τι έχασε η Ελλάδα με τις πιέσεις των ΗΠΑ και τις υποχωρήσεις του Γ. Παπανδρέου;
ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ; Ή ΘΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ;

Σε νέες αποκαλύψεις για το ενεργειακό πραξικόπημα κατά της Ελλάδας, που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με εντολές από την Ουάσιγκτον, αλλά και για τα όσα συζήτησε παρασκηνιακά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με Αμερικανό αξιωματούχο και αφορούσαν στην ονομασία των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονίας», παραμερίζοντας τα φλέγοντα ζητήματα της ταυτότητας και της γλώσσας των γειτόνων, προχωρούν σήμερα τα «Επίκαιρα».

Κομβικό ρόλο στο αμερικανικό ενεργειακό πραξικόπημα κατείχε ο Μάθιου Μπράιζα, πρώην.......

αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπεύθυνος για θέματα Ευρώπης - Ευρασίας, ο οποίος φρόντισε ώστε το κρίσιμο διάστημα 2007-2009 να γνωρίζει τις κινήσεις και τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης γύρω από την ενεργειακή και εξωτερική πολιτική, προκειμένου να προλαβαίνει να παρεμβαίνει και να ματαιώνει οτιδήποτε κινείτο σε διαφορετική ρότα απ’ αυτή των αμερικανικών συμφερόντων.
Πρόθυμος συνεργάτης του ο Αμερικανός πρέσβης εκείνης της περιόδου Ντάνιελ Σπέκχαρντ, επιφορτισμένος με το συντονισμό των συναρμόδιων και την ενημέρωση όλων όσοι χρειαζόταν, όπως αποκαλύπτει το απόρρητο τηλεγράφημα του πρώην πρέσβη σχετικά τις συναντήσεις του κ. Μπράιζα με τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή τον Απρίλιο του 2008.
Στο προηγούμενο τεύχος, τα «Επίκαιρα» είχαν αποκαλύψει μια σειρά ...
τηλεγραφημάτων ειδικού χειρισμού του κ. Σπέκχαρντ προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στα οποία ενημέρωνε λεπτομερώς για την κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα. Ανάμεσά τους ένα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αυτό της 25ης Σεπτεμβρίου 2009, το οποίο συντάχθηκε και απεστάλη στην Ουάσιγκτον μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ περιέγραφε το προεκλογικό κλίμα που επικρατούσε στην Αθήνα, προβλέποντας νίκη του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα όσα έγραφε στο απόρρητο τηλεγράφημα, ο Αμερικανός διπλωμάτης αισιοδοξούσε ότι με τον Γιώργο Παπανδρέου πρωθυπουργό της Ελλάδας αλλά και υπουργό Εξωτερικών θα άλλαζε σελίδα η ελληνική εξωτερική πολιτική, με βασικά σημεία της τη βελτίωση των σχέσεων της Ελλάδας με τους γείτονές της και κυρίως την αλλαγή στη διπλωματία προσέγγισης της Αθήνας με τη Μόσχα. Τα άκρως απόρρητα έγγραφα για το αμερικανικό ενεργειακό πραξικόπημα σε βάρος της Ελλάδας και τη «διαπραγμάτευση» στο Σκοπιανό στο άρθρο των Σπύρου Τρίψα και Γιάννη Κορωναίου στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», στο τεύχος 104, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011.

Αναλυτικά από "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ"

Το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ (φωτό δίπλα) αποκαλύπτει με τον πιο εκπληκτικό τρόπο τις υπόγειες συμφωνίες του Παπανδρέου με τους Αμερικάνους, για το ξεπούλημα των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας.
Λίγο πριν αναλάβει Πρωθυπουργός, ο Παπανδρέου το 2009, είχε δεσμευτεί ότι θα καταργούσε όλες τις συμφωνίες που είχε επιτύχει η προηγούμενη Κυβέρνηση Καραμανλή με την Ρωσία! Συμφωνίες για τους αγωγούς φυσικού αερίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη καιSouth Stream οι οποίες θα καθιστούσαν την Ελλάδα ενεργειακή δύναμη στην Ευρώπη. Η Αμερική είχε εκφράσει τους έντονους φόβους της για την αυτονομία και ανεξαρτησία που θα αποκτούσε η χώρα μας και γι΄αυτό διά του Παπανδρέου επέτυχε την παύση αυτών των πρωτοβουλιών Καραμανλή!!!
Ο Παπανδρέου δηλαδή ενήργησε ως δωσίλογος, ως πράκτορας των συμφερόντων της Αμερικής και της δολιοφθοράς της χώρας μας.
Όπως αποκαλύπτουν επίσης τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, αποκαλύψεις που προέρχονται από τις... προγραμματικές εκτιμήσεις του τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ο Παπανδρέου είχε προσυμφωνήσει και για το όνομα των Σκοπίων: Είχε δώσει την πλήρη συγκατάθεσή του στο όνομα "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας", για όλες τις χρήσεις, χωρίς να απαιτεί από τα Σκόπια να αλλάξουν το Σύνταγμά τους!!!
Ο Παπανδρέου επίσης δεν θα έκανε καθόλου διαπραγματεύσεις για την ταυτότητα και τη γλώσσα, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να εγείρουν θέμα σλαβομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, καθώς και να ζητήσουν αναγνώριση της "γλώσσας" και "ταυτότητάς" τους!!!
Η στάση αυτή του Παπανδρέου κονιορτοποίησε αμέσως τα όποια ωφέλη είχε αποκτήσει η χώρα μας με το βέτο που είχε βάλει ο Καραμανλής στο Βουκουρέστι, για την μη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!!!

Η ενέργεια Παπανδρέου να χαρίσει το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια, άναβε το πράσινο φως στο γειτονικό κρατίδιο και στον φανατισμένο Γκρουέφσκι, να εγείρουν θέμα... αλύτρωτης... Νότιας Μακεδονίας, ανοίγοντας έτσι τους ασκούς του αιόλου, για την συρρίκνωση των συνόρων της Πατρίδας μας!!!
Ο Παπανδρέου ενήργησε ως εθνοπροδότης για την Ελλάδα, καταργώντας μέσα σε λίγες ημέρες όλες τις επιτυχίες του προκατόχου του Κ. Καρααμανλή, σε διπλωματικό επίπεδο.
Γι' αυτό τον λόγο, ο Παπανδρέου έβγαινε και μίλαγε για "μειωμένη εθνική κυριαρχία"! Επειδή είχε προσυμφωνήσει για την μειωμένη εθνική κυριαρχία με τους Αμερικάνους και είχε τηρήσει κατά γράμμα όλες τις στοχεύσεις της Αμερικής, που καταδυνάστευαν τη χώρα μας για τα επόμενα 50-100 χρόνια, ξεπουλώντας τα εθνικά μας συμφέροντα και τα προαιώνια εθνικά δίκαια!
Το ερώτημα είναι: Υπάρχει κανείς Εισαγγελέας να παρέμβει σε όλα αυτά τα πρωτοφανή για τη χώρα μας, όπου ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος σκάβει τον λάκκο της Πατρίδας και του λαού της, σε συνεννόηση με τους Αμερικάνους, πριν ακόμη αναλάβει τα ηνία της χώρας;
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έστω αυτή την ύστατη ώρα, θα εγερθεί από την πολυθρόνα του ή θα απολαμβάνει την μακαριότητα της αδράνειας και σιωπής του;

TRITI MATIA

Στη Βουλή και λίστα 180.000 ονομάτων με καταθέσεις στο εξωτερικό

Τρεις λίστες θα καταθέσει συνολικά στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην πρώτη, η οποία θα κατατεθεί σήμερα, σε ένα μοναδικό αντίγραφο χωρίς να βγουν φωτοτυπίες, θα περιλαμβάνονται τα ονόματα όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Εντός της εβδομάδας, θα κατατεθούν μία λίστα .......

με τα ονόματα των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ και άλλη μία με τα ονόματα 180.000 πολιτών οι οποίοι «φυγάδευσαν» στο εξωτερικό μέσω 720.000 τραπεζικών συναλλαγών, συνολικό ποσό 5,4 δισ. Ευρώ, μόνο το 2009.

Σε αυτή τη λίστα που δεν έχει διευκρινιστεί σε τι συνίσταται η παρανομία όσων συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν, θα εμφανίζονται α ονόματα 18 ατόμων με καταθέσεις στο εξωτερικό μεγαλύτερες των 100.000 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα λάμβαναν επίδομα ανεργίας.

Ακόμη, τα ονόματα 3.178 προσώπων που το ίδιο διάστημα δήλωναν στην φορολογική τους δήλωση εισοδήματα χαμηλότερα των 20.000 ευρώ.

Τέλος, στην ίδια λίστα θα εμφανίζονται και τα ονόματα υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών των οποίων τα δηλωμένα εισοδήματα δεν αιτιολογούν τις καταθέσεις.

Οι λίστες θα κατατεθούν μετά από σχετικό αίτημα του βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα. Ανακοινώνοντας ο κ. Βενιζέλος, την απόφασή του να τις καταθέσει στη Βουλή, επισήμανε πως «ό,τι γνωρίζει ο υπουργός ως εκ της ιδιότητός του, μπορεί να το γνωρίζει και ο ερωτών βουλευτής, από την εμπιστοσύνη του οποίου εξαρτάται ο υπουργός. Οι υποχρεώσεις εχεμύθειας και σεβασμού του απορρήτου που βαρύνουν τον υπουργό και κάθε διοικητικό υπάλληλο βαρύνουν και τον ερωτώντα βουλευτή, που θα λάβει γνώση επισκεπτόμενος την αντίστοιχη υπηρεσία της Βουλής».

Οι λίστες πάντως δεν θα δοθούν τελικά σε ευρεία δημοσιότητα μέσω του διαδικτύου καθώς η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έθετε σειρά προϋποθέσεων για τη δημοσιοποίηση των καταλόγων. Μεταξύ αυτών, ο διαχωρισμός εισπράξιμων και μη οφειλών, η ύπαρξη τελεσίδικης δικαστικής απόφασης σχετικά με την ύπαρξη και το ύψος της οφειλής ή η παρέλευση άπρακτης της προθεσμίας για την άσκηση προσφυγής και η ατομική προειδοποίηση των οφειλετών με παροχή περιθωρίου 15 ημερών προκειμένου να προβάλουν αντιρρήσεις...

Σε ότι αφορά στην τελευταία αυτή προϋπόθεση, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να την αντιπαρέλθει με τροπολογία η οποία προστέθηκε σε τροπολογία στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο. Σε αυτήν ορίζεται ότι η ενημέρωση των οφειλετών για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους θα γίνεται μέσω δημόσιας ανακοίνωσης κοινής λήψης στον Τύπο.

iefhmerida

50χρονη από την Ηλεία οργάνωνε όργια με φοιτητές στην Πάτρα

Έχει βουίξει η τοπική κοινωνία...

Την υπόθεση αποκάλυψε πρόσφατα η εφημερίδα "Κόσμος" και μετά, όλη η Πάτρα αλλά και ο Πύργος μιλούσαν γι' αυτό.

Όπως διαβάζουμε τώρα, στο PatrisNews.com , η γυναίκα είναι γύρω στα 50 και μένει σε διαμέρισμα της περιοχής του Αγίου Διονυσίου στην Πάτρα.

Η κυρία που είναι από το νομό Ηλείας φέρεται να ..........

έχει μετατρέψει το διαμέρισμά της σε... φροντιστήριο του σεξ.

Φοιτητές κάνουν συχνά επισκέψεις στο σπίτι της για να συμμετάσχουν -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- σε όργια, ερωτικά παιχνίδια ρόλων κ.α.

Όπως διαβάζουμε στο PatrisNews, το νέο έχει διαδοθεί σε αρκετές σχολές του πανεπιστημίου Πατρών ενώ πολλοί από τους φοιτητές πάνε στο σπίτι της γυναίκας και άλλους συμφοιτητές τους, για να γνωρίσουν από κοντά τις περιποιήσεις της!...

Αλαλούμ με το πετρέλαιο θέρμανσης

Πάλι είδαν το ... δέντρο των εσόδων εκεί στο υπουργείο και έχασαν το ... δάσος, δηλαδή τον τρόπο είσπραξης

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα φέτος αυξήθηκε περισσότερο απ' ότι στα νοικοκυριά.
Για την ακρίβεια ενώ ένα νοικοκυριό θα πληρώσει 352 ευρώ φόρο στα 1.000 λίτρα, νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα πληρώσουν 412 ευρώ.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως τι γίνεται στις ........

περιπτώσεις που στο ίδιο οικοδόμημα υπάρχουν και κατοικίες και επιχειρήσεις, όπως συμβαίνει σε χιλιάδες πολυκατοικίες της Ελλάδας;

Οι παράγοντες της αγοράς και οι βενζινοπώλες θέτουν ένα πολύ απλό ερώτημα.
Πόσα τιμολόγια θα κόψουν;
Από ένα για τον καθένα;

Το αλαλούμ που έχει προκαλέσει η διάταξη είναι άνευ προηγουμένου.
Η λύση που βρέθηκε από το υπουργείο ξεπερνάει κάθε ... φαντασία, αφού προβλέπει να “κόβεται” ένα τιμολόγιο για όλους και ύστερα οι επαγγελματίες να στέλνουν, δυο φορές το χρόνο, στην εφορία μια δήλωση με το πετρέλαιο που κατανάλωσαν και έτσι να πληρώνουν τη διαφορά! (Θα πρέπει βέβαια εφορίες κλπ να κάνουν και τους σχετικούς ελέγχους).
Αυτό είναι που λέμε... χτύπημα στη γραφειοκρατία.

Newsit

Κλείνουν και την Αγροτική Τράπεζα στο Κοπανάκι

Κλείνουν το κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Κοπανάκι, την τελευταία Δημόσια υπηρεσία που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή!!!!!!!!

Αγανακτισμένοι και οργισμένοι οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Αετού από το κλείσιμο της θυρίδας ΑΤΕ στο Κοπανάκι. Έκλεισαν τον ΟΤΕ, τα ΕΛ.ΤΑ, κατάργησαν το Γυμνάσιο, και τώρα τη θυρίδα της ΑΤΕ. Πλήρης ερημοποίηση και αποψίλωση της περιοχής.
Σε μια περιοχή καθαρά αγροτική κλείνουν και το ............

τελευταίο αποκούμπι του αγρότη.
Καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας, τους Υπουργούς, του Βουλευτές του Νομού, τον αιρετό Περιφερειάρχη, τον Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας να αποτρέψουν και αυτό το έγκλημα σε βάρος της περιοχής και των κατοίκων της.

Τα έξοδα λειτουργίας της θυρίδας (δύο υπάλληλοι) είναι υπέρτερα της εξυπηρέτησης των συνταξιούχων, αγροτών, καταστηματαρχών και επιχειρηματιών της περιοχής; Όλα στο βωμό της εξοικονόμησης λίγων χιλιάδων ευρώ; Που είναι οι κοινωνική πολιτική και που η εξυπηρέτηση του Πολίτη; Οι Τροϊκανοί θα μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε και τις εστίες μας;
Έλεος πια
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων, η κοινωνία ολόκληρη της Δημοτικής Ενότητας Αετού.

Kopanakinews

Φιάσκο η φοροκάρτα

Σε φιάσκο εξελίσσεται η πολυδιαφημισμένη φοροκάρτα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr μέχρι τώρα την έχουν προμηθευτεί και ενεργοποιήσει μόλις τρεις στους χίλιους φορολογούμενους.

Ο αριθμός είναι πολύ περιορισμένος σε σχέση με τις προσδοκίες των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι θεωρούσαν ότι οι φορολογούμενοι θα έσπευδαν να τη βάλουν στο πορτοφόλι τους για να γλιτώσουν από το βραχνά της συγκέντρωσης των αποδείξεων σε φυσική μορφή.

Ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων ανέρχονται ........

σε περίπου 7.500.00 και αυτοί που προμηθεύτηκαν και ενεργοποίησαν τη φοροκάρτα ανέρχονται σε περίπου 20.000.

Η φοροκάρτα ξεκίνησε να διατίθεται την περασμένη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και οι περισσότερες έχουν παραμείνει στα αζήτητα των τραπεζικών καταστημάτων.

Οι λόγοι για τους οποίους είναι περιορισμένο το ενδιαφέρον των φορολογούμενων για τη φοροκάρτα είναι, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, πολλοί.

Πρώτον, έχει ακυρωθεί το κίνητρο συλλογής των αποδείξεων με τη μορφή της επιστροφής φόρου. Δεύτερον, πολλοί φορολογούμενοι εμφανίζονται αρνητικοί στη λεπτομερή καταγραφή των δαπανών τους από την εφορία. Τρίτον πολλοί φορολογούμενοι θεωρούν ότι σύντομα η φορκάρτα θα καταστεί άνευ αντικειμένου αφού η εφορία θα ενημερώνεται ηλεκτρονικά για τις δαπάνες των φορολογούμενων μέσω της χρήσης των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών και πέμπτον θεωρούν ότι η φοροκάρτα οδηγεί σε άσκοπη απώλεια χρόνου κατά την χρήση της.

Να σημειωθεί ότι ο φορολογούμενος θα πρέπει να περιμένει προκειμένου να περαστεί η δαπάνη του με τη χρήση της κάρτας στην ειδική συσκευή POS (Point of Sale) που χρησιμοποιούνται για τις πληρωμές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Το καλό νέο για το δημόσιο από τη φοροκάρτα είναι ότι η διάθεσή της δεν κόστισε στον κρατικό προϋπολογισμό. Η εκτύπωση και η διάθεση των φοροκαρτών έγινε με δαπάνες των τραπεζών. Για την απόκτηση της φοροκάρτας οι φορολογούμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε τραπεζικό κατάστημα. Εκεί θα πάρουν τη φοροκάρτα χωρίς καμιά διατύπωση. Η φοροκάρτα είναι ανώνυμη και φέρει απλώς έναν ειδικό αριθμό. Στη συνέχεια θα πρέπει να την ενεργοποιήσουν στον δικτυακό τόπο του υπουργείου Οικονομικών http://link.minfin.gr/karta ή στέλνωντας sms στον αριθμό 54053 (ΑΦΜ κενό Κωδικός που αναγράφεται στην κάρτα). Σε κάθε ΑΦΜ μπορούν να συνδεθούν έως και 3 κάρτες προκειμένου να χρησιμοποιούνται από τα μέλη της ίδιας οικογένειας. Οι συναλλαγές των φορολογούμενων καταχωρούνται σε ειδική μερίδα που δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με την ενεργοποίηση της φοροκάρτας.

capital.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 18ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.