Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Eκθεση - «φωτιά» καίει τον Ολυμπιακό!

Μπορεί το φύλλο αγώνα του παιχνιδιού με τον Eργοτέλη να ήταν λευκό, ωστόσο η έκθεση της αστυνομίας ήταν... γεμάτη και άκρως επιβαρυντική για τον Oλυμπιακό, για την αναμέτρηση των δύο ομάδων, την 4η αγωνιστική.

Oι «ερυθρόλευκοι» θα απολογηθούν την ερχόμενη Tετάρτη, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τη δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια που ασκήθηκε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Aνδρέα Φάκο (και δεν ανακοινώθηκε ποτέ από την EΠO), σύμφωνα με τα γραφόμενα στην έκθεση της αστυνομίας.

Tο άρθρο 15, παράγραφος α και β προβλέπει ..........

πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και στις 180.000 ευρώ, ενώ «...ανάλογα με τη βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαιοδοτικό όργανο συσσωρευτικά με τη χρηματική ποινή δύναται να επιβάλει και ποινή διεξαγωγής 1-2 αγώνων χωρίς θεατές».

O Oλυμπιακός, λοιπόν, φιλοξενεί το ερχόμενο Σάββατο τον OΦH και στη συνέχεια τον Παναθηναϊκό. Aν η απόφαση εκδοθεί μέχρι και τις 13 Nοεμβρίου και υπάρχει τιμωρία έδρας, τότε η ομάδα του Πειραιά θα την εκτίσει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στις 19/11.

Στην έκθεσή της η Aστυνομική Διεύθυνση Hρακλείου κάνει λόγο για «ντου» στις 6 το απόγευμα (ο αγώνας άρχισε στις 7.30) από οπαδούς του Oλυμπιακού.

«Περί τις 6 το απόγευμα 150 οπαδοί του Oλυμπιακού χωρίς εισιτήρια προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα. Oι αστυνομικοί τους απώθησαν, αλλά αυτοί ανασυντάχθηκαν και τους επιτέθηκαν ξανά. Λίγο αργότερα, 40-50 φίλαθλοι του Oλυμπιακού πήδηξαν από την εξωτερική περίφραξη του γηπέδου και ενώθηκαν με άλλους 50 φιλάθλους και ακολούθως επιτέθηκαν βιαίως σε αστυνομικούς και σε σεκιούριτι στην πύλη της θύρας 1, επιχειρώντας να μπουν χωρίς εισιτήρια» αναφέρεται.

Aκόμη, στην έκθεση γίνεται λόγος για είσοδο οπαδών χωρίς εισιτήρια. «Eπίσης, άλλα 20 άτομα, φίλαθλοι του Oλυμπιακού, υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα στην βόρεια πλευρά του γηπέδου και μπήκαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια. Φίλαθλοι του Oλυμπιακού στις θύρες 4-5-6-7-8 πριν από τον αγώνα εκσφεδόνισαν σε αστυνομικούς κομμάτια από μάρμαρα και πορσελάνες, τα οποία βρήκαν προκαλώντας φθορές στις τουαλέτες του γηπέδου.

Oι σεκιούριτι του αγώνα φοβήθηκαν από τις συγκρούσεις, τράπηκαν σε φυγή και ο έλεγχος στη συνέχεια στους οπαδούς γίνονταν από αστυνομικούς».

Διαβάστε ολόκληρο το διάγγελμα Παπανδρέου στον Ελληνικό λαό.

Ελληνίδες και Έλληνες,

Η συμφωνία που μόλις πετύχαμε ανοίγει νέες προοπτικές για την χώρα μας.

Μας δίνει την δυνατότητα να καθορίσουμε το δικό μας μέλλον.

Η προσπάθεια του Ελληνικού λαού αποδίδει.

Βήμα - βήμα μάς έφερε στο χθεσινό βράδυ, ..........

στις χθεσινές αποφάσεις.

Τα αποτελέσματα δεν ήρθαν τυχαία.

Η δική μας συλλογική προσπάθεια είναι που μας έδωσε τα πιο σπουδαία όπλα για την διαπραγμάτευση.

Όχι απλώς για το χρέος μας ή για τη χρηματοδότησή μας, αλλά για το ίδιο το μέλλον μας.

Η χθεσινή απόφαση μας δίνει χρόνο, μας απομακρύνει από την ανασφάλεια.

Μας δίνει την ευκαιρία να χαράξουμε και να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο.

Και θέλω να διαβεβαιώσω - αυτή η απόφαση σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργεί πρόβλημα για το τραπεζικό σύστημα ή για τις συντάξεις.

Το αντίθετο.

Δημιουργεί νέες δυνατότητες από την ανάπτυξη, την ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, μέχρι την στήριξη στην κοινωνική πρόνοια και την εξυγίανση στο τραπεζικό σύστημα.

Μας δίνει και το κουράγιο για να προχωρήσουμε μπροστά, με καλύτερες προϋποθέσεις.

Διαπραγματευτήκαμε και καταφέραμε να διαγράψουμε ένα πολύ σημαντικό μέρος του χρέους μας.

Δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ έφυγαν από τις πλάτες του Ελληνικού λαού. Οι τράπεζες, αντί για τους πολίτες, θα πληρώσουν αυτό το κόστος. Είναι όμως μια πιο δίκαιη κατανομή των βαρών του χρέους μας.

Πετύχαμε επιπλέον να καλύψουμε τις δανειακές ανάγκες της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια.

Και μάλιστα με πολύ ευνοϊκούς όρους.

Το αποτέλεσμα της χθεσινής διαπραγμάτευσης είναι μεγάλης σημασίας για την πατρίδα μας.

Έχοντας ελαφρύνει τον Ελληνικό λαό από τα βάρη του παρελθόντος θέλουμε του χρόνου να είναι η πρώτη χρονιά που δεν προστίθενται νέα χρέη στις πλάτες του.

Και αυτό θα το καταφέρουμε.

Οι χθεσινές αποφάσεις σηματοδοτούν επίσης, κάτι εξίσου σημαντικό.

Ότι όταν δουλεύουμε μαζί, όταν δείχνουμε την επιμονή μας, την αφοσίωσή μας, όταν τολμάμε να κάνουμε δύσκολα βήματα, τελικά κατακτάμε τους στόχους μας.

Μάχη που δεν δίνεται είναι μάχη που χάνεται.

Σηματοδοτεί και κάτι άλλο, ότι οι εταίροι μας στην ΕΕ, αναγνωρίζουν αυτές τις προσπάθειες. Θέλουν την επιτυχία, και όχι την αποτυχία της Ελλάδας.

Βάζουν και αυτοί πλάτη.

Τώρα που εξασφαλίζουμε τη βιωσιμότητα του χρέους μας για πολλά χρόνια ακόμα, μπορούμε να αφιερωθούμε σε αυτά που έχουμε ακόμη περισσότερο ανάγκη και στο μέλλον θα αποφέρουν και τα πραγματικά οφέλη για τη ζωή μας και για τη ζωή των παιδιών μας.

Αλλά κυρίως, θα χρειαστεί να δουλέψουμε μαζί.

Σ' αυτή τη διαδρομή να είμαστε όλοι μαζί.

Εμείς θα φτιάξουμε την Ελλάδα και κανένας άλλος για εμάς. Μην περιμένουμε ούτε μάγους ούτε από μηχανής Θεούς να έρθουν να κάνουν την δουλειά.

Για όσους ανησυχούν, θέλω να τους καθησυχάσω.

Τίποτα μα τίποτα σε αυτήν την συμφωνία δεν θυσιάζει την δυνατότητά μας να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις.

Αντίθετα, ανοίγει τον δρόμο να φύγουμε από εξαρτήσεις.

Στα δικά μας χέρια είναι το μέλλον μας.

Εμείς καθορίζουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε.

Και εμείς έχουμε την ευθύνη του.

Το να έχουμε βέβαια τεχνογνωσία, στήριξη, καλές πρακτικές και συμβουλές ειδικών στην χώρα μας μόνο καλό μπορεί να μας προσφέρει.

Όλοι ξέρουμε ότι ο τόπος μας έχει απεριόριστες δυνατότητες. Για όλους.

Αρκεί αυτές να τις αξιοποιήσουμε.

Να μην θάβονται κάτω από το βάρος ενός κράτους που έπαψε εδώ και χρόνια να λειτουργεί.

Ένα κράτος που καταπίεσε κάθε παραγωγική δύναμη που έχουμε στη διάθεσή μας.

Που δεν ήξερε ή δεν ήθελε να γνωρίζει πώς να εισπράττει, πώς να ξοδεύει, πώς να επενδύει για το κοινό συμφέρον και όχι για το ιδιοτελές συμφέρον.

Ένα κράτος που μέχρι πρόσφατα δεν ήξερε καν πόσους υπαλλήλους έχει και πού υπηρετούν.

Σπάταλο και αδιαφανές.

Από εμάς, την εκάστοτε εξουσία, ξεκίνησε το πρόβλημα. Και εμείς σήμερα είμαστε αυτοί που κάνουμε τα πρώτα μεγάλα βήματα.

Αλλά θα χρειαστεί η συμμετοχή όλων. Ο καθένας να κάνει την δική του μικρή επανάσταση για μια διαφορετική και πιο δίκαιη Ελλάδα.

Σε βάθος χρόνου θα φτιάξουμε ένα κράτος αποτελεσματικό και δίκαιο, πολιτεία ευνομίας, που θα απελευθερώνει την ανάπτυξη, την γνώση, τον πολιτισμό και που δεν τα καταπιέζει.

Ένα κράτος που γνωρίζει τον ρόλο του και τον υπηρετεί πιστά.

Που υπηρετεί πιστά τον πολίτη.

Μέχρι εκεί όμως έχουμε δρόμο.

Η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί εντατικά.

Μέρα-μέρα να αλλάξουμε όσα μας προσβάλουν.

Δεν θα γίνουν όλα από την μια μέρα στην άλλη και δεν έχει νόημα να αναμασάμε την ίδια κριτική.

Στο χέρι μας είναι ν' αλλάξουμε όσα είναι άδικα και όσα μας πληγώνουν και να επενδύσουμε σε ό,τι κάνει αυτόν τον τόπο ξεχωριστό.

Η κρίση μας δίνει την ευκαιρία, και αυτή η συμφωνία μάς δίνει τον χρόνο, να επιλέξουμε τι είναι εκείνα που έχουν αξία για μας τους Έλληνες.

Τι είναι αυτά που θέλουμε να κρατήσουμε και τι είναι αυτά που θέλουμε να αλλάξουμε χωρίς τον βραχνά ενός χρέους που θα καθήλωνε τη δική μας γενιά, τα παιδιά μας και τους απογόνους των παιδιών μας.

Να κάνουμε μαζί τις μεγάλες αλλαγές που όλοι θέλουμε. Τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, στην οικονομία, στο αναπτυξιακό μας πρότυπο για μια ποιοτική, περιφερειακή και πράσινη ανάπτυξη.

Ήδη πολλές από αυτές έχουν γίνει πράξη.

Όπως για παράδειγμα στο ασφαλιστικό, στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων.

Αλλαγές, που θα αποδώσουν στο εγγύς μέλλον, θα κάνουν τη χώρα μας πιο δυνατή, πιο δίκαιη.

Θα δώσουν στον κάθε πολίτη την ευκαιρία να αξιοποιήσει τη δημιουργικότητά του και σε όλους μας μαζί τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.

Συνεχίζουμε, έχουμε ακόμα πολύ δουλειά.

Αφού κερδίσαμε αυτή τη μάχη, δεν μπορώ παρά να είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε και τον επόμενο στόχο: να δημιουργήσουμε μαζί την παραγωγική Ελλάδα της δικαιοσύνης και της δημιουργίας.

Πλέον έχουμε στα χέρια μας τη δυνατότητα να χτίσουμε ένα καλύτερο κράτος και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από σήμερα να έχουμε δημιουργήσει μία εντελώς, μα εντελώς, διαφορετική Ελλάδα.

Τώρα, έχουμε δουλειά και ευθύνη για να κάνουμε πράξη τις χθεσινές αποφάσεις.

Έχουμε δουλειά και ευθύνη για να στραφούμε πια κυρίως στην δημιουργική Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ.

Χειμερινό Ωράριο Λειτουργίας των φαρμακείων

Από τον φαρμακευτικό σύλλογο Μεσσηνίας ανακοινώθηκε το χειμερινό ωράριο νέο λειτουργίας των Φαρμακείων που θα ισχύσει από την 1η Νοεμβρίου 2011.

Από 1η Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων έχει ως εξής: .........


► Δευτέρα: 8.00-14.00

► Τρίτη: 8.00-14.00 και 17.00-20.30

► Τετάρτη: 8.00- 14.00

► Πέμπτη: 8.00 -14.00 και 17.00-20.30

► Παρασκευή: 8.00-14.00 και 17.00 - 20.00

Ποιοι εξαιρούνται - και ποιοι όχι - από την έκτακτη εισφορά

Όποιος προσφέυγει στη δικαιοσύνη δεν απαλλάσσεται από την υποχρεωτική καταβολή της έκτακτης εισφοράς, όπως διευκρινίζει με εγκύκλιό του το Υπουργείο Οικονομικών. Στη συγκεκριμένη εγκύκλιο διευκρινίζεται επίσης ποιοι εξαιρούνται ή απαλλάσονται από την έκτακτη εισφορά.

Σε περίπτωση θανάτου, οι κληρονόμοι του εκλιπόντα ..........

επιβαρύνονται με την καταβολή της έκτακτης εισφοράς ανάλογα με το ποσοστό που έχουν στην κληρονομιά.

Όσον αφορά τους άνεργους, για να απαλλαχθούν πρέπει:

Να είναι εγγεγραμένοι στο μητρώο των μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ ή να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας (απαλλάσσεται μόνο το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και όχι άλλες ειδικές επιδοτήσεις , ακόμα κι

α. αν καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ ή από άλλα Ταμεία και Οργανισμούς)
β. Να μην έχουν κατά τη χρήση του 2011 πραγματικά εισοδήματα άλλης πηγής έστω και μικρού ποσού.

Διευκρινίζεται πως δεν απαλλάσσονται ούτε τα εφάπαξ ποσά κοινωνικής ενίσχυσης που καταβλήθηκαν ελεύθερα φόρου από τον ΟΑΕΔ, σε απολυόμενους της Ολυμπιακής Αεροπορίας και άλλων Οργανισμών, διότι αυτά δεν αποτελούν ποσά αποζημιώσεων.

Εξαιρούνται της έκτακτης εισφοράς όσοι φορολογούμενοι διέκοψαν την εργασία τους για να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία, εάν κατά το χρόνο της βεβαίωσης της εισφοράς δεν έχουν πραγματικά εισοδήματα.

Εξαιρούνται επίσης ατομικές επιχειρήσεις εάν για τον επιτηδευματία υπολείπονται τρία χρόνια από το έτος συνταξιοδότησής του. Διευκρινίζεται ότι ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας του. Εξαιρούνται όσοι γεννήθηκαν πριν την 1-1-1949.

Όσον αφορά την εξαίρεση των ελευθέρων επαγγελματιών και των ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων κατά τα πέντε πρώτα έτη από την πρώτη τους έναρξη, σημειώνεται ότι η πρώτη έναρξη πρέπει να είναι μετά την 1-1-2006. Στις περιπτώσεις που ο επιτηδευματίας έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν κι άλλη έναρξη, δεν εξαιρείται ακόμη κι αν τη συγκεκριμένη έναρξη την έχει διακόψει.

iefhmerida

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: "Επιτέλους θα παίξουμε ποδόσφαιρο" δηλώνει ο τεχνικός της Εράνης Φιλιατρών Νίκος Κακαλέτρης

Δηλώσεις στο ioniansports.gr έκανε λίγη ώρα μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος της Δ΄ εθνικής ο τεχνικός της Εράνης, Νίκος Κακαλέτρης.

Ο προπονητήςτης ομάδας των Φιλιατρών θα ταξιδέψει με την ομάδα του στο νησί της Ζακύνθου για την πρεμιέρα όπου θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Τσιλιβή στο γήπεδο του Πλάνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Εράνη Φιλιατρών τίθεται αντιμέτωπη σε πρεμιέρα με ζακυνθινή ομάδα.

Συγκεκριμένα την περίοδο 2009-10 έπαιξαν Εράνη - Τσιλιβή: 0-0, την περίοδο 2010-11 Αστέρας Μαχαιράδου - Εράνη Φιλιατρών: 3-2 και φέτος στην πρεμιέρα Τσιλιβή - Εράνη Φιλιατρών.

Ο κ. Κακαλέτρης δήλωσε στο ioniansports.gr:..........

"Το σπουδαιότερο νέο είναι πως αρχίζει το πρωτάθλημα. Επιτέλους θα παίξουμε ποδόσφαιρο, θα μπούμε σε τρόπο σκέψης και ρυθμούς αγωνιστικούς. Μας είχε εξουθενώσει αυτή η απραξία.

Αρχίσαμε από σήμερα να σκεφτόμαστε αντιπάλους και αποκτήσαμε κίνητρο. Για την ομάδα του Τσιλιβή δεν έχω εικόνα. Σίγουρα θα είναι δυνατή αντίπαλος, όπως κάθε ομάδα άλλωστε. Οι διαφορές είναι μικρές. Όσον αφορά στην κλήρωση, μου είναι αδιάφορη η σειρά με την οποία θα αντιμετωπίσουμε τις ομάδες, αφού ούτως ή άλλως θα παίξουμε με όλες.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους να έχουν καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς".

ionianSports

ΟΑΕΕ : Νέα εφαρμογή για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής

Προβλέπει την online σύνδεση με την Εφορία μέσω του προγράμματος ARIS

Επιπλέον δυνατότητες για την ενίσχυση της ρευστότητας του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών αναζητά η διοίκηση του Οργανισμού.

Και τούτο διότι την ερχόμενη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου ..........

λήγει η προθεσμία για τους ασφαλισμένους, που είτε δεν έχουν υπαχθεί στο καθεστώς ρύθμισης του άρθρου 48 του Ν 3943/2011, είτε έχουν εκπέσει του δικαιώματος συνέχισης αντίστοιχων προηγούμενων ρυθμίσεων, να προχωρήσουν σε νέα ρύθμιση, με έκπτωση 20% επί των πρόσθετων τελών της κεφαλαιοποιημένης, την 31/12/2010 οφειλής τους.

Με την υπ' αρ. 60 εγκύκλιο με ημερομηνία 24/10/2011, ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Γεράσιμος Βουδούρης, θέτει σε λειτουργία εφαρμογή για την online σύνδεση του Οργανισμού με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που επιτρέπει την άντληση στοιχείων ασφαλισμένων. Πρόκειται, σύμφωνα με την εγκύκλιο, για μια βάση έγκυρη και επίκαιρη και δίνει πρόσβαση σε περισσότερα στοιχεία.

Η εφαρμογή ονομάζεται «ΝΕΟ ΚΕΠΥΟ» και είναι διαθέσιμη στο πρόγραμμα ARIS που αφορά στην αναζήτηση στοιχείων των ασφαλισμένων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροαποφυγή και η επίλυση ασφαλιστικών υποθέσεων.

Οι πληροφορίες στις οποίες θα έχει πλέον πρόσβαση το ταμείο θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των επιστρεφόμενων ταχυπληρωμών και για τη βεβαίωση και είσπραξη των οφειλόμενων εισφορών.

Με το πρόγραμμα αυτό, είναι δυνατό να γίνει ακόμη και εκκαθάριση του μητρώου ασφαλισμένων του Ταμείου, αφού σε περίπτωση που στην εφαρμογή είναι συμπληρωμένο το πεδίο «ημερομηνία θανάτου», ο υπάλληλος του ταμείου θα αναζητά αυτεπάγγελτα το Πιστοποιητικό θανάτου. Με την παραλαβή του πιστοποιητικού θα διακόπτεται η ασφάλιση.

Σε περίπτωση που στην εφαρμογή είναι συμπληρωμένο το πεδίο «Ημερομηνία Διακοπής Δραστηριότητας», θα αποστέλλεται επιστολή στον ασφαλισμένο ζητώντας να προσκομίσει στην υπηρεσία τη Βεβαίωση Διακοπής Δραστηριότητας στην εφορία.

Τέλος, στην εγκύκλιο ορίζεται, ότι οι πληροφορίες αυτές θα λειτουργούν βοηθητικά και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση από τον Κανονισμό Ασφαλιστικής Λειτουργίας του Οργανισμού.

Το Βήμα

Γιώργος Πιπερόπουλος: Όταν τα έλεγα????

Και ΖΗΤΩ το ΕΘΝΟΣ των Ελλήνων!

Το οποίο θα βγει ξανά στις αγορές το....2020 (και βλέπουμε) αλλά στο μεταξύ η τρόικα θα μας "Κυβερνάει και θα μας...δέρνει!"
Όταν τα έλεγα πέρυσι οι φίλοι μου Αυτιάς, Παπαδάκης, Οικονομέας Καμπουράκης με χαρακτήριζαν Κασσάνδρα.
καταστροφολόγο και απαισιόδοξο!!!
Φυσικά και έκτοτε ΑΠΕΧΩ από κάθε Ελληνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα και βλέπω την ιστορία να με δικαιώνει!
Αλλά αυτού του είδους η "δικαίωση" δεν με χαροποιεί............

Μου θυμίζει την περίπτωση του ανόητου που ενώ του λεει το παιδί, "Κύριε προσέξτε υπάρχει μια τρύπα μπροστά σας"
αυτός αλαζονικά απαντά, "άει κοίτα τη δουλειά σου και παίξε με τη μπάλα ρε πιτσιρικά!¨"
Και πριν ολοκληρώσει τη φράση νάτος ο "Κύριος" μέσα στην τρύπα...
Μόνο που στη δική μας περίπτωση, αυτοί οι "Κύριοι" Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης ΕΡΙΞΑΝ την ΕΛΛΑΔΑ και τους Έλληνες στην τρύπα!

με αγάπη

Γιώργος Πιπερόπουλος

24η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 20:30 το Δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου.
Νωρίτερα στις 18:00 θα γίνει συνεδρίαση και λήψη απόφασης, για την Έγκριση απογραφής περιουσίας Δήμου Τριφυλίας - Ισολογισμού έναρξης 01/01/2011

Την πρόσκληση υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Καλκαβούρας και σε αυτήν περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα: ........

1. Έγκριση της αριθ. 108/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας με θέμα «Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών στις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Αετού».
2. Έγκριση της αριθ. 126 Γ/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας με θέμα «Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών στις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Τριπύλης».
3. Έγκριση της αριθ. 126 Α/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας με θέμα «Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών στις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών».
4. Έγκριση της αριθ. 126 Β/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Τριφυλίας με θέμα «Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών στις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων».
5. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ & ΚΑΝΤΟΥΝΙΩΝ» Δ.Κ. Φιλιατρών.
6. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου «Αντικατάσταση φωτιστικών πλατείας» Δ.Κ. Φιλιατρών.
7. Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας έτους 2011(5η κατά σειρά)
8. Οριστική Παραλαβή της Μελέτης του έργου: « Αρχιτεκτονική μελέτη για νομιμοποίηση, αλλαγή χρήσης και αναδιαρρύθμιση τουριστικού ξενώνα Γαργαλιάνων σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος» (Αρ. Μελ. 15/2011).
9. Απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας του ξενοδοχειακού συγκροτήματος COSTA NAVARINO, κατά τους μήνες μη λειτουργίας του (1ο τρίμηνο του 2011).
10. Έγκριση προϋπολογισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας Πολιτισμού Αλληλεγγύης Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας (ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ)
11. Έγκριση κανονισμού Οικονομικής Διαχείρησης (ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ)
12. Έγκριση κανονισμού προσωπικού (ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ)
13. Έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών (ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ)
14. Έγκριση της αριθ. 157/2011 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής και της αριθ. 66/2011 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας ζωής με θέμα «Καθορισμός όρων διεξαγωγής Λαϊκής Αγοράς Φιλιατρών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Προσφυγή ΕΡΤ στη δικαιοσύνη για παραποίηση τίτλου στο δελτίο ειδήσεων

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η διοίκηση της ΕΡΤ για παραποίηση τίτλου στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων.

«Μια πρωτοφανή αθλιότητα σε βάρος της ΕΡΤ, διέπραξαν σήμερα «άγνωστοι», που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία ιστοτόπων δικτύωσης (blogs), παραποιώντας με δόλιο τρόπο - μέσω φωτομοντάζ - τίτλο του χθεσινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ (Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011) στις 21:00», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που συνεχίζει:

«Η αήθης αυτή ενέργεια, που έρχεται σε μια κρίσιμη .........

περίοδο για το χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, φανερώνει το ποιόν των συγκεκριμένων ανθρώπων και το πώς αντιλαμβάνονται τις αρχές της Ελευθερίας του Τύπου, της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και της Δημοκρατίας».

Η ΕΡΤ Α.Ε. δηλώνει ότι θα προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη, ώστε να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν, όπως υπογραμμίζει, «οι υπεύθυνοι αυτής της απάτης σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και των εργαζομένων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με τη δουλειά των οποίων δεν μπορεί να παίζει κανείς». Εξάλλου, σημειώνει, «για κάθε κακόπιστο, και αυτό το δελτίο Ειδήσεων έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στον κεντρικό ιστότοπο της ΕΡΤ www.ert.gr ».

Αγωγή και μήνυση θα καταθέσουν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπης Ταγματάρχης, ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης Βασίλης Μπίτσης, ο Διευθυντής Ειδήσεων κ. Γιώργος Κογιάννης και η δημοσιογράφος - παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ Έλλη Στάη.

Ναυτεμπορική


ΣΧΟΛΙΟ
EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ 18:47
Επειδή και το Φιλιατρά News έπεσε θύμα του αγνώστου με την παραποιημένη εικόνα από το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ δηλώνουμε ότι η Διαχειριστική ομάδα του Φιλιατρά News ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ και η αναδημοσίευση μας έγινε από την ιστοσελίδα apospasma.gr

Ζάκυνθος: 62χρονος βίασε ανήλικη 13χρονη

Η υπόθεση σοκάρει την τοπική κοινωνία - Η μικρή κατήγγειλε το βιασμό στους γονείς της...

Μέσα στη μέρα, αναμένεται να αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί ή όχι ο 62χρονος που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικη Βουλγάρα, που διαμένει μαζί με την οικογένειά της, στην περιοχή του Αγαλά.

Ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα και πήρε 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί στον Ανακριτή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία υπάρχουν στοιχεία που........

επιβεβαιώνουν τον βιασμό της 13χρονης Βουλγάρας, αφού η αποτρόπαια αυτή πράξη έχει επιβεβαιωθεί και από γυναικολογική εξέταση!

Σύμφωνα με το imerazante.gr, το γεγονός αυτό έγινε γνωστό από τους γονείς της ανήλικης κοπέλας, οι οποίοι έκαναν καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά.

Το χρονικό της υπόθεσης
Πριν από δύο μέρες, η 13χρονη κοπέλα από την Βουλγαρία, που ζει οικογενειακώς στον Αγαλά της Ζακύνθου, γύρισε κλαίγοντας στο σπίτι της και αποκάλυψε στους γονείς της ότι ένας 62χρονος την είχε εξαναγκάσει δια της βίας να υποστεί τις αρρωστημένες του ορέξεις!

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 62χρονο, ο οποίος πάντως εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα...

Newsit

''Να διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία'' [ VIDEO ]

Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Α.Σαμαρά που εξέφρασε πολλές αμφιβολίες για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ εκτίμησε πως με το κούρεμα το χρέος το 2020 θα είναι όσο ήταν και το 2009 πριν μπούμε στο Μνημόνιο, ενώ διαπίστωσε κενά στις αποφάσεις της Συνόδου σχετικά με τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Όπως τόνισε "το λάθος παραμένει και διαιωνίζεται ............

γιατί δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ανάκαμψη", ενώ επισήμανε πως η ρευστότητα είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.

Ο Α.Σαμαράς ζήτησε να "διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία, δεν πρέπει να την παραδώσουμε σε κανέναν με οιοδήποτε τρόπο".

Επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης λέγοντας πως ο κύκλος της έκλεισε και πως "η κυβέρνηση όχι μόνο μας έφερε δύο χρόνια ύφεσης και λιτότητας αλλά πανηγυρίζει κιόλας ότι σε 9 χρόνια θα μας φέρει εκεί που ήμασταν το 2009".



Δ' Εθνική 2011 - 2012 Η κλήρωση του 6ου Ομίλου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 12 στα γραφεία της ΕΠΟ η Κλήρωση του Πρωταθλήματος στους 9 απο τους 10 ομίλους (στον 10ο όμιλο έχει γίνει η κλήρωση) της Δ' Εθνικής Κατηγορίας.
Σε ότι αφορά τον όμιλο που αγωνίζεται η Εράνη Φιλιατρών αυτός περιλαμβάνει 26 αγωνιστικές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των 26 αγωνιστικών έχει ως εξής:









Α' ΓΥΡΟΣ

1η Αγωνιστική

Παναιγιάλειος - Θύελλα Πατρών
Εικοσιμία - Βρασιές
Ατρόμητος Λάππα - Τριταιϊκός
Διαγόρας Βραχνέικων - Πάμισος Μεσσήνης
Αστέρας Αμαλιάδας - Πανόπουλο
Ολυμπιακός Γυθείου - Αχαϊκή
Τσιλιβή - Εράνη Φιλιατρών




2η Αγωνιστική

Εικοσιμία - Παναιγιάλειος
Θύελλα Πατρών - Ατρόμητος Λάππα
Βρασιές - Διαγόρας Βραχνέικων
Τριταιϊκός - Αστέρας Αμαλιάδας
Πάμισος Μεσσήνης - Ολυμπιακός Γυθείου
Πανόπουλο - Τσιλιβή
Αχαϊκή - Εράνη Φιλιατρών




3η Αγωνιστική

Παναιγιάλειος - Ατρόμητος Λάππα
Διαγόρας Βραχνέικων - Εικοσιμία
Αστέρας Αμαλιάδας - Θύελλα Πατρών
Ολυμπιακός Γυθείου - Βρασιές
Τσιλιβή - Τριταιϊκός
Εράνη Φιλιατρών - Πάμισος Μεσσήνης
Αχαϊκή - Πανόπουλο




4η Αγωνιστική

Διαγόρας Βραχνέικων - Παναιγιάλειος
Ατρόμητος Λάππα - Αστέρας Αμαλιάδας
Εικοσιμία - Ολυμπιακός Γυθείου
Θύελλα Πατρών - Τσιλιβή
Βρασιές - Εράνη Φιλιατρών
Τριταιϊκός - Αχαϊκή
Πάμισος Μεσσήνης - Πανόπουλο




5η Αγωνιστική

Παναιγιάλειος - Αστέρας Αμαλιάδας
Ολυμπιακός Γυθείου - Διαγόρας Βραχνέικων
Τσιλιβή - Ατρόμητος Λάππα
Εράνη Φιλιατρών - Εικοσιμία
Αχαϊκή - Θύελλα Πατρών
Πανόπουλο - Βρασιές
Πάμισος Μεσσήνης - Τριταιϊκός




6η Αγωνιστική

Ολυμπιακός Γυθείου - Παναιγιάλειος
Αστέρας Αμαλιάδας - Τσιλιβή
Διαγόρας Βραχνέικων - Εράνη Φιλιατρών
Ατρόμητος Λάππα - Αχαϊκή
Εικοσιμία - Πανόπουλο
Θύελλα Πατρών - Πάμισος Μεσσήνης
Βρασιές - Τριταιϊκός




7η Αγωνιστική

Παναιγιάλειος - Τσιλιβή
Εράνη Φιλιατρών - Ολυμπιακός Γυθείου
Αχαϊκή - Αστέρας Αμαλιάδας
Πανόπουλο - Διαγόρας Βραχνέικων
Πάμισος Μεσσήνης - Ατρόμητος Λάππα
Τριταιϊκός - Εικοσιμία
Βρασιές - Θύελλα Πατρών




8η Αγωνιστική

Εράνη Φιλιατρών - Παναιγιάλειος
Τσιλιβή - Αχαϊκή
Ολυμπιακός Γυθείου - Πανόπουλο
Αστέρας Αμαλιάδας - Πάμισος Μεσσήνης
Διαγόρας Βραχνέικων - Τριταιϊκός
Ατρόμητος Λάππα - Βρασιές
Εικοσιμία - Θύελλα Πατρών




9η Αγωνιστική

Παναιγιάλειος - Αχαϊκή
Πανόπουλο - Εράνη Φιλιατρών
Πάμισος Μεσσήνης - Τσιλιβή
Τριταιϊκός - Ολυμπιακός Γυθείου
Βρασιές - Αστέρας Αμαλιάδας
Θύελλα Πατρών - Διαγόρας Βραχνέικων
Ατρόμητος Λάππα - Εικοσιμία




10η Αγωνιστική

Πανόπουλο - Παναιγιάλειος
Αχαϊκή - Πάμισος Μεσσήνης
Εράνη Φιλιατρών - Τριταιϊκός
Τσιλιβή - Βρασιές
Ολυμπιακός Γυθείου - Θύελλα Πατρών
Αστέρας Αμαλιάδας - Εικοσιμία
Διαγόρας Βραχνέικων - Ατρόμητος Λάππα




11η Αγωνιστική

Παναιγιάλειος - Πάμισος Μεσσήνης
Τριταιϊκός - Πανόπουλο
Βρασιές - Αχαϊκή
Θύελλα Πατρών - Εράνη Φιλιατρών
Εικοσιμία - Τσιλιβή
Ατρόμητος Λάππα - Ολυμπιακός Γυθείου
Αστέρας Αμαλιάδας - Διαγόρας Βραχνέικων




12η Αγωνιστική

Τριταιϊκός - Παναιγιάλειος
Πάμισος Μεσσήνης - Βρασιές
Πανόπουλο - Θύελλα Πατρών
Αχαϊκή - Εικοσιμία
Εράνη Φιλιατρών - Ατρόμητος Λάππα
Τσιλιβή - Διαγόρας Βραχνέικων
Ολυμπιακός Γυθείου - Αστέρας Αμαλιάδας




13η Αγωνιστική

Παναιγιάλειος - Βρασιές
Θύελλα Πατρών - Τριταιϊκός
Εικοσιμία - Πάμισος Μεσσήνης
Ατρόμητος Λάππα - Πανόπουλο
Διαγόρας Βραχνέικων - Αχαϊκή
Αστέρας Αμαλιάδας - Εράνη Φιλιατρών
Τσιλιβή - Ολυμπιακός Γυθείου





Β’ ΓΥΡΟΣ





14η Αγωνιστική

Θύελλα Πατρών - Παναιγιάλειος
Βρασιές - Εικοσιμία
Τριταιϊκός - Ατρόμητος Λάππα
Πάμισος Μεσσήνης - Διαγόρας Βραχνέικων
Πανόπουλο - Αστέρας Αμαλιάδας
Αχαϊκή - Ολυμπιακός Γυθείου
Εράνη Φιλιατρών - Τσιλιβή





15η Αγωνιστική

Παναιγιάλειος - Εικοσιμία
Ατρόμητος Λάππα - Θύελλα Πατρών
Διαγόρας Βραχνέικων - Βρασιές
Αστέρας Αμαλιάδας - Τριταιϊκός
Ολυμπιακός Γυθείου - Πάμισος Μεσσήνης
Τσιλιβή - Πανόπουλο
Εράνη Φιλιατρών - Αχαϊκή




16η Αγωνιστική

Ατρόμητος Λάππα - Παναιγιάλειος
Εικοσιμία - Διαγόρας Βραχνέικων
Θύελλα Πατρών - Αστέρας Αμαλιάδας
Βρασιές - Ολυμπιακός Γυθείου
Τριταιϊκός - Τσιλιβή
Πάμισος Μεσσήνης - Εράνη Φιλιατρών
Πανόπουλο - Αχαϊκή




17η Αγωνιστική

Παναιγιάλειος - Διαγόρας Βραχνέικων
Αστέρας Αμαλιάδας - Ατρόμητος Λάππα
Ολυμπιακός Γυθείου - Εικοσιμία
Τσιλιβή - Θύελλα Πατρών
Εράνη Φιλιατρών - Βρασιές
Αχαϊκή - Τριταιϊκός
Πανόπουλο - Πάμισος Μεσσήνης




18η Αγωνιστική

Αστέρας Αμαλιάδας - Παναιγιάλειος
Διαγόρας Βραχνέικων - Ολυμπιακός Γυθείου
Ατρόμητος Λάππα - Τσιλιβή
Εικοσιμία - Εράνη Φιλιατρών
Θύελλα Πατρών - Αχαϊκή
Βρασιές - Πανόπουλο
Τριταιϊκός - Πάμισος Μεσσήνης




19η Αγωνιστική

Αστέρας Αμαλιάδας - Παναιγιάλειος
Διαγόρας Βραχνέικων - Ολυμπιακός Γυθείου
Ατρόμητος Λάππα - Τσιλιβή
Εικοσιμία - Εράνη Φιλιατρών
Θύελλα Πατρών - Αχαϊκή
Βρασιές - Πανόπουλο
Τριταιϊκός - Πάμισος Μεσσήνης




20η Αγωνιστική

Τσιλιβή - Παναιγιάλειος
Ολυμπιακός Γυθείου - Εράνη Φιλιατρών
Αστέρας Αμαλιάδας - Αχαϊκή
Διαγόρας Βραχνέικων - Πανόπουλο
Ατρόμητος Λάππα - Πάμισος Μεσσήνης
Εικοσιμία - Τριταιϊκός
Θύελλα Πατρών - Βρασιές




21η Αγωνιστική

Παναιγιάλειος - Εράνη Φιλιατρών
Αχαϊκή - Τσιλιβή
Πανόπουλο - Ολυμπιακός Γυθείου
Πάμισος Μεσσήνης - Αστέρας Αμαλιάδας
Τριταιϊκός - Διαγόρας Βραχνέικων
Βρασιές - Ατρόμητος Λάππα
Θύελλα Πατρών - Εικοσιμία




22η Αγωνιστική

Αχαϊκή - Παναιγιάλειος
Εράνη Φιλιατρών - Πανόπουλο
Τσιλιβή - Πάμισος Μεσσήνης
Ολυμπιακός Γυθείου - Τριταιϊκός
Αστέρας Αμαλιάδας - Βρασιές
Διαγόρας Βραχνέικων - Θύελλα Πατρών
Εικοσιμία - Ατρόμητος Λάππα




23η Αγωνιστική

Παναιγιάλειος - Πανόπουλο
Πάμισος Μεσσήνης - Αχαϊκή
Τριταιϊκός - Εράνη Φιλιατρών
Βρασιές - Τσιλιβή
Θύελλα Πατρών - Ολυμπιακός Γυθείου
Εικοσιμία - Αστέρας Αμαλιάδας
Ατρόμητος Λάππα - Διαγόρας Βραχνέικων




24η Αγωνιστική

Πάμισος Μεσσήνης - Παναιγιάλειος
Πανόπουλο - Τριταιϊκός
Αχαϊκή - Βρασιές
Εράνη Φιλιατρών - Θύελλα Πατρών
Τσιλιβή - Εικοσιμία
Ολυμπιακός Γυθείου - Ατρόμητος Λάππα
Διαγόρας Βραχνέικων - Αστέρας Αμαλιάδας




25η Αγωνιστική

Παναιγιάλειος - Τριταιϊκός
Βρασιές - Πάμισος Μεσσήνης
Θύελλα Πατρών - Πανόπουλο
Εικοσιμία - Αχαϊκή
Ατρόμητος Λάππα - Εράνη Φιλιατρών
Διαγόρας Βραχνέικων - Τσιλιβή
Αστέρας Αμαλιάδας - Ολυμπιακός Γυθείου




26η Αγωνιστική

Βρασιές - Παναιγιάλειος
Τριταιϊκός - Θύελλα Πατρών
Πάμισος Μεσσήνης - Εικοσιμία
Πανόπουλο - Ατρόμητος Λάππα
Αχαϊκή - Διαγόρας Βραχνέικων
Εράνη Φιλιατρών - Αστέρας Αμαλιάδας
Ολυμπιακός Γυθείου - Τσιλιβή




Επικίνδυνη η κυβέρνηση, λέει ο Γ.Καρατζαφέρης μετά τη συμφωνία για «κούρεμα» 50%

«Δεν είναι μόνο επικίνδυνοι γι' αυτά που αποδέχθηκαν, είναι πολύ περισσότεροι επικίνδυνοι με τον τρόπο που θέλουν να τα παρουσιάσουν» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξαπολύοντας μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Παρέπεμψε στο 1983 και την υπογραφή για τις αμερικανικές βάσεις και υποστήριξε πως «ενώ υπέγραφαν την παραμονή των αμερικανικών βάσεων, ζητωκραύγαζαν 'οι βάσεις έφυγαν, ο αγώνας δικαιώνεται'.
Τώρα τι δικαιώνεται;» αναρωτήθηκε ο ...........

κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Η θεσμοποίηση της ταπείνωσης».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του χαρακτηρίζοντάς τους είτε «ανυποψίαστους», είτε «πολιτικά δόλιους».

«Ο πρωθυπουργός και η παρέα του ή είναι ανυποψίαστοι ή κάτι πολύ χειρότερο. Πολιτικά δόλιοι» είπε χαρακτηριστικά.

in.gr

Ψηφιακή τηλεόραση και στη Δυτική Ελλάδα από τις 9 Δεκεμβρίου

Από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ξεκινά η ψηφιακή εκπομπή από τα Ακαρνανικά όρη, στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας (κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά») από τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας, καθώς και από όσους περιφερειακούς σταθμούς είναι σε θέση να εκπέμψουν ψηφιακά.

Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08 και ήδη οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έχουν πληροφορηθεί για τις αλλαγές με ενημερωτική καμπάνια, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Περίπου 330.000 κάτοικοι των πόλεων του Αγρινίου, της ........

Πρέβεζας, της Λευκάδας, της Άρτας, τμημάτων των Επτανήσων, καθώς και περιοχών των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρεβέζης και Αχαΐας, θα πρέπει να διαθέτουν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή ενσωματωμένο στην τηλεόραση ψηφιακό δέκτη MPEG4 και να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στη συχνότητα 28 (530 MHz) για τα κανάλια της ΕΡΤ και στις συχνότητες 31 (554 MHz) & 37 (602 MHz) για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, ενώ συνιστάται και ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο του Υπουργείου: www.yme.gr

ΣΧΟΛΙΟ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΨΕΥΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΣΑΣ ΚΕΡΑΙΕΣ.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΚΕΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ (ΑΝ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψηφιακή τηλεόραση και επιτήδειοι τεχνικοί που πανε να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Διεγράφησαν οι μετοχές της Εμπορικής

Τη διαγραφή των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος από το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη χθεσική του συνεδρίαση, μετά από απόφαση της από 23.09.2011 έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας.



Νέα προγράμματα COSMOTE Internet Any Wa

- Για πρώτη φορά σερφάρισμα στο Internet με χρήση των ΜΒ από το κινητό, το laptop ή το tablet όπως εσύ θέλεις, με ένα μόνο πάγιο!

Τη δυνατότητα να σερφάρουν στο Internet χρησιμοποιώντας τα MB από το κινητό, το laptop ή το tablet τους, όπως θέλουν, με ένα μόνο πάγιο, προσφέρει στους πελάτες της αποκλειστικά η COSMOTE με τα νέα προγράμματα COSMOTE Internet Any Way.

Οι συνδρομητές της COSMOTE, για να επωφεληθούν .........

από τις δυνατότητες των νέων προγραμμάτων, αρκεί να επιλέξουν το πρόγραμμα COSMOTE Internet Any Way που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους και να το συνδυάσουν με ένα από τα οικονομικά προγράμματα συμβολαίου της εταιρείας.

Τα προγράμματα COSMOTE Internet Any Way, που μόνο η COSMOTE προσφέρει, αλλάζουν τα δεδομένα προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και ευκολία για το σερφάρισμα στο Internet. Το Mobile Internet προσαρμόζεται στις ανάγκες του καθενός, για να μπορεί να απολαμβάνει γρήγορο σερφάρισμα στο Internet με τη σιγουριά του προηγμένου 3G δικτύου της COSMOTE.

Τα νέα προγράμματα COSMOTE Internet Any Way απευθύνονται σε νέους και υφιστάμενους ιδιώτες συνδρομητές και διατίθενται σε όλα τα καταστήματα COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, OTEshops και στο εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο αντιπροσώπων της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να καλέσουν την Εξυπηρέτηση Πελατών COSMOTE στο 13838 ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.cosmote.gr.

Απουσία υπουργών - βουλευτών η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Μικροένταση προκλήθηκε λίγο μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, όταν εκπαιδευτικοί και άλλοι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, πραγματοποίησαν πορεία μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Αξιοσημείωτη, η απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, ........

αλλά και βουλευτών, γεγονός που σχολιάστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, που παρέστη στην εξέδρα των επισήμων μαζί με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

«Η μαθητική νεολαία είναι ό,τι πολυτιμότερο έχει σήμερα η Ελλάδα. Όλοι εκείνοι που διαχρονικά οδήγησαν τη χώρα εδώ που την οδήγησαν, οφείλουν ένα ειλικρινές συγνώμη στη νέα γενιά, η οποία πολύ φοβάμαι ότι με τις νέες αποφάσεις θα δεχτεί επιτήρηση και επιτρόπους μόνιμους στα οράματά της» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

«Δυστυχώς την σημερινή ημέρα αυτή της γιορτής, που βλέπουμε τα νιάτα να παρελαύνουν με ζωντάνια, βρισκόμαστε σε μία οικονομική κατάσταση, όπου το μέλλον διαφαίνεται σκοτεινό. Οφείλουμε, παρά τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν, η γενιά η δική μας και οι προηγούμενες, να μην ξανακάνουμε λάθη του παρελθόντος. Το οφείλουμε στα παιδιά», τόνισε από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί και πραγματοποιήθηκε στην οδό Τσιμισκή (από τη Διαγώνιο μέχρι την Ι.Δραγούμη), με τη συμμετοχή σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης και τμημάτων σημαιοφόρων γυμνασίων, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ του δήμου Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα, έγινε κατάθεση στεφάνων στο Γ’ Σώμα Στρατού, από εκπροσώπους μαθητών σχολείων των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, κάποιοι μαθητές γυμνασίου έστρεψαν το κεφάλι τους προς την αντίθετη κατεύθυνση την ώρα που περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, εισπράττοντας χειροκροτήματα από μερίδα συγκεντρωμένων.

Γύρω από την εξέδρα των επισήμων, είχαν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί των πέντε ΕΛΜΕ, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη εργατικών σωματείων, καθώς και «αγανακτισμένοι», οι οποίοι ανήρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και της τρόικας.

Ναυτεμπορική

ΣΧΟΛΙΟ
Τρέμουν υπουργοί και Βουλευτές τα γιαούρτια, τα αβγά για να μην τσαλακωθεί το image τους.

Ως τις 9 Νοεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για την έκτακτη εισφορά

Επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών.

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την περαίωση υποθέσεων, οφειλόμενων δηλώσεων αλλά και καταβολής φόρου εισοδήματος που λήγει την 31η Οκτωβρίου 2011, καθώς και εισφορών και τέλους επιτηδεύματος, έδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση .......

του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και για διευκόλυνση των φορολογούμενων λόγω των δυσχερειών που έχουν παρουσιαστεί, δόθηκε παράταση στις παρακάτω προθεσμίες:

1. Η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του άρθρου 9 του ν.3888/2010 που προβλέπεται από το προτελευταίο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου 18 του ν.4002/2011 και της υποβολής φορολογικών δηλώσεων που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγρ. 1 του άρθρου 18 του ν. 4002/2011, που αφορούν στην υποβολή των Εκκαθαριστικών Σημειωμάτων, των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος και λοιπών φορολογιών παρελθόντων ετών, παρατείνεται μέχρι και την 30-11-2011.

2. Η προθεσμία καταβολής του φόρου εισοδήματος που λήγει στις 31-10-2011 παρατείνεται μέχρι και την 09-11-2011.

3. Η προθεσμία καταβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, της έκτακτης εισφοράς στις αντικειμενικές δαπάνες και του τέλους επιτηδεύματος που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 29, 30 και 31 του ν. 3986/2011 και λήγει στις 31/10/2011, παρατείνεται μέχρι και την 09-11-2011.

Μήνυμα στον ελληνικό λαό θα απευθύνει ο Πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια (περίπου 4.30 μμ), προκειμένου να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο.

Μετά τη συνεδρίαση, ο Πρωθυπουργός θα ...........

επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στις 8.00 μ.μ., ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει μήνυμα προς την ελληνικό λαό.

Τέλος, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, το απόγευμα, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Με αίθριο καιρό και χωρίς ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «Όχι».

Η παρέλαση, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει με μεγάλες περιόδους ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Στην Αθήνα προβλέπεται καλός καιρός με εναλλαγές ηλιοφάνειας και αρκετής συννεφιάς. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο θα έχει ηλιόλουστο καιρό και την .........

Κυριακή κυρίως λαμπερό ήλιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-16 βαθμούς Κελσίου.

Συννεφιασμένη λίγο το πρωί και η Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου με την πιο υψηλή θερμοκρασία στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο ηλιοφάνεια κατά περιόδους και την Κυριακή πιθανότητα βροχής.

Newsbeast

ΔΕΗ: Το χειμερινό νυχτερινό τιμολόγιο σε ισχύ από 1η Νοεμβρίου – Οι ταρίφες

Από την 1η Νοεμβρίου θα ισχύσει το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Για το διάστημα 1 Νοεμβρίου – 30 Απριλίου η μειωμένη χρέωση του ρεύματος ισχύει για έξι ώρες τη νύχτα (από τις 2 π.μ. ως τις 8 π.μ.) και δύο ώρες το μεσημέρι (από 3.30 μ.μ. έως 5.30 μ.μ.)

Το τιμολόγιο του νυχτερινού ρεύματος της ........

ΔΕΗ είναι 0,054 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανεξαρτήτως κατανάλωσης ενώ το πάγιο είναι 4 ευρώ το τετράμηνο.

econews

Ώρα κλήρωσης στη Δ’ Εθνική

Στις 12:00 το μεσημέρι θα διεξαχθεί στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί η κλήρωση των ομίλων 1-9 της Δ’ Εθνικής, με τη σέντρα του πρωταθλήματος να έχει οριστεί για τις 6 Νοεμβρίου.

Το… μεγάλο καλοκαίρι του ελληνικού ποδοσφαίρου επηρέασε και τη Δ’ Εθνική, καθώς αν και ερασιτεχνική κατηγορία, ήταν αναγκασμένη να περιμένει τις εξελίξεις στις επαγγελματικές κατηγορίες, τόσο για το σκάνδαλο των «στημένων», όσο και για αυτό με τις πλαστές ενημερότητες.

Έτσι, στην κληρωτίδα της Δ’ Εθνικής θα μπουν ........

σήμερα ομάδες όπως ο Ηρακλής, η Καβάλα, τα Τρίκαλα, η Αναγέννηση Καρδίτσας, που έχουν γράψει ιστορία στις επαγγελματικές κατηγορίες και αναμένεται να δώσουν ξεχωριστή λάμψη στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα από κάθε όμιλο:

1ος ΟΜΙΛΟΣ (14 ομάδες)

ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ: Έβρος Σουφλίου, Α. Ε. Νέας Χηλής

ΕΠΣ ΡΟΔΟΠΗΣ: Ελπίδα Σαππών, Αετός Αρριανών

ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ορφέας Ξάνθης, Α. Ε. Ποντίων Ευμοίρου

ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Α. Ε. Πιερέων 2004, Ορφέας Ελευθερούπολης, Άρης Ακροπόταμου, Καβάλα

ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ: Προσοτσάνη, Α. Ε. Αμπελοκήπων.

ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ: Μ. Αλέξανδρος Ν. Ζίχνης, Εθνικός Σιδηροκάστρου

2ος ΟΜΙΛΟΣ (15 ομάδες)

ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Απόλλων Αρναίας, Νέα Καλλικράτεια, Διγενής Λακκώματος

ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Οδυσσέας Κορδελιού, Εθνικός Σοχού, Καμπανιακός, Αχιλλέας Τριανδρίας, Ολυμπιακός Κυμίνων, Δόξα Πενταλόφου, Μακεδονικός, Ηρακλής

ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ: Κιλκισιακός, Δόξα Χέρσου, Εθνικός Ν. Αγιονερίου

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: ΠΑΟΚ Γιαννιτσών

3ος ΟΜΙΛΟΣ (15 ομάδες)

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Νίκη Αγκαθιάς, Λευκάδια, ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Ακαδημία Πλαταμώνα

ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: Κοζάνη, Εθνικός Βατερού, Α. Ε. Περδίκκα

ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Πυρσός Γρεβενών, Γρεβενά Αεράτα

ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Ακρίτας Αχλάδας

ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: ΑΓΣ Καστοριάς, Α. Ο. Κάστωρ, Αστραπή Μεσοποταμιάς

4ος ΟΜΙΛΟΣ (12 ομάδες)

ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Πυργετός, Ελασσόνα, Αμπελωνιακός

ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΑΟ Καρδίτσας, Μουζάκι, Ταυρωπός

ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Πύρασος, ΓΣ Αλμυρού

ΕΠΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Αγρότης Λιανοκλαδίου, Καμένα Βούρλα

ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: ΑΠΟΚ Βελούχι

5ος ΟΜΙΛΟΣ (13 ομάδες)

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Ολυμπος Κέρκυρας, Κασσιώπη

ΕΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Θεσπρωτός

ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πίνδος Κόνιτσας

ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Οδυσσέας Νυδρίου, Πρέβεζα, Εθνικός Φιλιππιάδας

ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ: Φιλοθέη Αρτας, Ομόνοια Πέτρας

ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: ΑΕ Μεσολόγγι, Αμφίλοχος,

ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Θύελλα Πετρωτού, Τρίκαλα

6ος ΟΜΙΛΟΣ (14 ομάδες)

ΕΠΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ: Εικοσιμία

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Τσιλιβή

ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ: Ατρόμητος Λάππα, Αχαϊκή, Τριταιϊκός, Διαγόρας Βραχνέικων, Θύελλα Πατρών, Παναιγιάλειος

ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ: Αστέρας Αμαλιάδας, ΠΦΟ Πανόπουλου

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Εράνη Φιλιατρών, Πάμισος

ΕΠΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Ολυμπιακός Γυθείου

ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Βρασιές


7ος ΟΜΙΛΟΣ (14 ομάδες)

ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Ενωση Μιδέας, Παναργειακός, Πόρος, ΑΕ Ερμιονίδας

ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Ατρόμητος Χιλιομοδίου, Κόρινθος

ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Λουκίσια, Χαλκίδα, Κύμη

ΕΠΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Θήβα, Δάφνη Ερυθρών, Ενωση Ασπρα Σπίτια

ΕΠΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Μανδραϊκός, Ασπρόπυργος

8ος ΟΜΙΛΟΣ (15 ομάδες)

ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ: Ελπιδοφόρος, Αιγάλεω, Φωστήρας, Αγιαξ Ταύρου, Νέα Ιωνία, ΑΟ Περιστερίου, Αγία Παρασκευή, Τράχωνες, Μελίσσια, Ηλιούπολη

ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: ΑΕ Κως, Ρόδος

ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Μύκονος, Πανναξιακός

ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ: Καρλόβασι

9ος ΟΜΙΛΟΣ (15 ομάδες)

ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Κερατσίνι, Ατρόμητος Πειραιά, Ελλάς Ποντίων, Ολυμπιάδα, Αίας Σαλαμίνας, Εθνικός, Ιωνικός

ΕΠΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Τριγλία Ραφήνας, Αήττητος Σπάτων, Κορωπί, Ολυμπιακός Λαυρίου, Αχαρναϊκός, Κυανούς Αστέρας Βάρης

ΕΠΣ ΛΕΣΒΟΥ: Αιολικός

ΕΠΣ ΧΙΟΥ: ΑΕ Μικρασιατική

Η κλήρωση για τον 10ο όμιλο έχει ήδη γίνει και εκκρεμούσε η κλήρωση για τους υπόλοιπους ομίλους.

«Κλείδωσε» το κούρεμα στο 50%

Εκτός αγορών για άλλα 10 χρόνια η Ελλάδα - Στέλνουν επιτόπιο εποπτικό μηχανισμό για όσο διαρκέσει το πρόγραμμα

Σε συμφωνία με τις τράπεζες για κούρεμα της τάξης του 50 % του ελληνικού χρέους κατέληξαν ηγέτες των 17 κρατών μελών της ευρωζώνης έπειτα και από τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα.

Ο στόχος -τον οποίο υπέδειξε πριν τη Σύνοδο η ........

Άνγκελα Μέρκελ- είναι να περικοπεί το ελληνικό χρέος κατά 100 δισ. ευρώ και να φτάσει στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020. Οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα καθοριστούν κατόπιν διαπραγματεύσεων με το IIF. Για όσο διαρκέσει το πρόγραμμα η Κομισιόν σε συνεργασία με την τρόικα θα δημιουργήσουν επιτόπιο εποπτικό μηχανισμό για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, το νέο δάνειο προς την Ελλάδα θα ανέλθει στα 130 δισ. ευρώ, τα 30 εκ των οποίων θα δοθούν ως ενίσχυση προς της ελληνικές τράπεζες.

Οι διαπραγματεύσεις για το πακέτο αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους, ώστε το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα να τεθεί σε ισχύ μέχρι το 2012.

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης συμφώνησαν να αναβαθμίσουν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τα 250 δισ. από το EFSF θα αυξηθούν με στόχο να φτάσει στο ένα τρισ. ευρώ και οι πόροι του θα χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους.

Παράλληλα, αποφάσισαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την τρόικα, να δημιουργήσει έναν επιτόπιο εποπτικό μηχανισμό, περιλαμβανομένης της εμπλοκής εθνικών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι "θα εργαστούν σε στενή και συνεχή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα για την παροχή συμβουλών και βοήθειας προκειμένου να διασφαλίσουν την έγκαιρη και πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Προβλέπεται ότι οι εμπειρογνώμονες θα συνδράμουν την τρόικα αξιολογώντας τη συμβατότητα των μέτρων που θα λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του προγράμματος". Ο νέος αυτός ρόλος θα περιγράφεται στο Μνημόνιο.

Όσον αφορά στις τράπεζες αποφασίστηκε οι χώρες της Ευρωζώνης να παράσχουν υποστήριξη ύψους 30 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα.

Ακόμη, σύμφωνα με το ανακοινωθέν η Ελλάδα δεσμεύεται να γίνει χρήση των εσόδων του προγράμματος “Ηλιος” και άλλων εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις κατά 15 δισ. ευρώ στη μείωση του χρέους και στην αποκατάσταση της δυνατότητας δανειοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του IIF Τσαρλς Νταλάρα σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ανέφερε: "Εκ μέρους της ιδιωτικής επενδυτικής κοινότητας, το IIF συμφωνεί να εργαστεί μαζί με την Ελλάδα, τις αρχές της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ για την ανάπτυξη μιας συγκεκριμένης εθελοντική συμφωνία για τη σταθερή βάση, με ονομαστική έκπτωση 50%, στα ομόλογα που κατέχουν οι ιδιώτες, με τη στήριξη του πακέτου των 30 δισ. ευρώ".

Ωστόσο, ο Νταλάρα επισήμανε ότι οι ειδικοί όροι και οι προϋποθέσεις του εθελοντικού PSI θα συμφωνηθούν το επόμενο διάστημα και θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα και δυναμικά. Η δομή των νέων ελληνικών αξιώσεων θα πρέπει να στηριχθεί σε όρους και προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν ότι η απώλεια για τους επενδυτές θα είναι σύμφωνη με την εθελοντική συμφωνία, πρόσθεσε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι σε θέση να επιστρέψει και πάλι στις αγορές το 2021. "Αν καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις γρήγορα, (μια επιστροφή στις αγορές) δεν θα γίνει σε 10 χρόνια, θα γίνει πολύ πιο γρήγορα".

Σε δηλώσεις του ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι στόχος της Γαλλίας ήταν "να αποφύγει ένα δράμα στην περίπτωση της Ελλάδας" και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τελικά αυτό απεφεύχθη. Επισήμανε ότι το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους αφορά όλες τις τράπεζες που έχουν ελληνικά ομόλογα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη συρρίκνωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ ως το 2020.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι η ευρωζώνη στάθηκε στο "ύψος των προσδοκιών" και "έκανε αυτό που έπρεπε για το ευρώ" συμφωνώντας σε ένα τεράστιο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους.

Την ικανοποίησή τους για την απόφαση εξέφρασαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπεϊ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ο τελευταίος επισήμανε ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης δεσμεύτηκαν η νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα να οριστικοποιηθεί έως το τέλους του 2011.

E-net.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Το ξεπούλημα της χώρας ολοκληρώθηκε. Οι προδότες της Ελλάδας πρέπει αν πληρωθούν στις εκλογές με μαύρο και δαγκωτό.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.





Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.