Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

«Δύσκολη» συνεδρίαση για την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Έκκληση για ψυχραιμία θα απευθύνει αύριο ο πρωθυπουργός
Σε φορτισμένο κλίμα θα πραγματοποιηθεί αύριο η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Μετά το «κούρεμα» του χρέους, αλλά και τα πρωτοφανή γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα και άμεση τήρηση των δεσμεύσεων που έχει λάβει η χώρα στο πλαίσιο της συμφωνίας των Βρυξελλών.

Ειδικότερα για το θέμα της κοινωνικής αναταραχής, .......

που εκφράστηκε με τα επεισόδια στις παρελάσεις, ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει έκκληση για ψυχραιμία. Ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν την προσπάθεια για υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Το κλίμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα φορτισμένο, ειδικά μετά και τα τελευταία επεισόδια και πολλοί ανησυχούν για το ενδεχόμενο να κληθούν να ψηφίσουν και νέα μέτρα.

Newsbeast

Το Twitter ετοιμάζεται να αλλάξει! [ VIDEO ]

Όπως φαίνεται σε βίντεο που έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο, το Twitter ετοιμάζεται να αλλάξει σχεδιασμό.

Με το νέο layout του δημοφιλούς site, ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει παράλληλα με τη ροή των ειδήσεων, τις διάφορες πληροφορίες (πόσες φορές έχει γίνει retweet σε κάποιο tweet καθώς και διάφορες φωτογραφίες και βίντεο) χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνει σε κάποια άλλη ιστοσελίδα.
Θα είναι εφικτό πλέον να δείτε.

Από την πλευρά του το Twitter έχει χαρακτηρίσει ........

τη νέα σχεδίαση του site ως κάτι το δοκιμαστικό ενώ για την ώρα όπως συνηθίζεται σε τέτοιου είδους αλλαγές, λίγοι είναι οι χρήστες που έχουν πρόσβαση στην δοκιμαστική έκδοση.

Τέλος μπορεί αυτές οι αλλαγές να μην είναι ριζικές όμως θα κάνει ακόμα πιο απλή την υπηρεσία.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το με τις αλλαγές της υπηρεσίας.



Θα καταστραφεί το Facebook στις 5 Νοεμβρίου; [ VIDEO ]

Ένα βίντεο – μανιφέστο έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες στο YouTube, το οποίο φέρεται να “υπογράφεται” από τη γνωστή διεθνή ομάδα χάκερ “Anonymous” που απειλούν να “καταστρέψουν το Facebook στις 5 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το βίντεο – που σημειώνεται δεν είναι η πρώτη απειλή κατά του Facebook – που έχει έρθει στο φως, “το αγαπημένο σας μέσο επικοινωνίας θα καταστραφεί”.

Η φωνή στο μήνυμα προσθέτει ότι όποιος ........

αγαπά την ελευθερία της πληροφορίας και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, θα πρέπει να συνταχθεί μαζί τους.

“Η μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για μία μάχη που αφορά την ελευθερία επιλογής και την συναίνεση που έχει ως βάση την αλήθεια. Βρίσκεται σε εξέλιξη γιατί οι άνθρωποι πέφτουν θύματα παρενόχλησης και σύγχυγης ώστε να κάνουν πράγματα, των οποίων τις συνέπειες δεν κατανοούν”.

“Ετοιμαστείτε για μία ημέρα που θα γραφτεί στην ιστορία” καταλήγουν.



Newsit

Ως τις 15/12 οι αιτήσεις για το μειωμένο κοινωνικό τιμολόγιο

Από αυτήν την εβδομάδα έως και τις 15 Δεκεμβρίου μπορούν οι δικαιούχοι του μειωμένου Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (άνεργοι, τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, άτομα με χαμηλό εισόδημα)

ρεύματος να υποβάλουν αιτήσεις για τη χορήγησή του από την 1η Ιανουαρίου και για όλο το 2012.

Όσοι υποβάλουν αιτήσεις αργότερα, θα ενταχθούν ...........

μεν (εφόσον βέβαια πληρούν τις προϋποθέσεις) αλλά αργότερα μέσα στο 2012, από την ημέρα που θα ελεγχθούν τα δικαιολογητικά τους. Επίσης, όσοι λαμβάνουν ήδη το ΚΟΤ δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέες αιτήσεις για το 2012, εκτός αν έχουν αλλάξει τα δεδομένα και δεν είναι πλέον δικαιούχοι.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του αρμόδιου υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ι. Μανιάτη, οι αιτήσεις για την ένταξη στο ΚΟΤ, κάθε ημερολογιακό έτος υποβάλλονται από 1/10 έως 15/12 του προηγούμενου έτους.

Προβλέπεται επίσης ότι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται και μετά την παρέλευση του παραπάνω χρονικού διαστήματος, η ένταξη όμως αυτών που πληρούν τα κριτήρια, γίνεται για το υπολειπόμενο χρονικό διάστημα του έτους ένταξης μετά και την ολοκλήρωση του ελέγχου των στοιχείων. Ειδικά για τους ανέργους, αν υποβάλουν αίτηση μετά τις 15 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει δώδεκα συνεχείς μήνες ανεργίας την τελευταία εργάσιμη μέρα του προηγούμενου της υποβολής της αίτησης μήνα και να πληρούν τα λοιπά κριτήρια που προβλέπονται για την κατηγορία τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι 20 - 30 % φθηνότερο σε σχέση με το οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Δικαιούχοι του ΚΟΤ είναι τέσσερις κατηγορίες καταναλωτών:

Α: Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών - συνταξιούχων. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση έως 20% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

Β: Όσοι είναι γονείς τριών τέκνων και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους είναι μικρότερο ή ίσο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας αυτής. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση έως 20% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

Γ : Όσοι είναι άνεργοι για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών - συνταξιούχων που δεν συμπεριλαμβάνει το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση έως 30% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

Δ : Όσοι είναι άτομα με αναπηρία ?67% ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67%, με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ατομικού αφορολόγητου ορίου που προβλέπεται για τους γονείς τριών τέκνων. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση έως 30% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

Το εισοδηματικό κριτήριο ελέγχεται με βάση την εκκαθαρισμένη, κατά το προηγούμενο έτος, φορολογική δήλωση. Δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη το 2012 θα κριθούν με βάση τα εκκαθαριστικά της εφορίας που εκδόθηκαν εφέτος.

Για τη χορήγηση του ΚΟΤ στη διάρκεια του έτους θα πρέπει η κατανάλωση ρεύματος να μην ξεπερνά, ανά κατηγορία, τα εξής όρια:

- Για ανέργους και άτομα χαμηλού εισοδήματος το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι σε 1400kWh.

- Για τρίτεκνους και άτομα με αναπηρία 1600kWh.

Αν η κατανάλωση ξεπεράσει το όριο αυτό, τότε όλες οι κιλοβατώρες τιμολογούνται με το κανονικό οικιακό τιμολόγιο ρεύματος, της ΔΕΗ ή εναλλακτικών προμηθευτών.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στα ΚΕΠ, από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr) και στο τηλέφωνο 210 9298000 απ' όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες.

Newsit

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Οκτωβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.





Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.



Μπήκαμε στην Χειμερινή ώρα. Γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΩΡΑ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΙΣΩ.

ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ

ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ.