Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑΡΡΟΣ



Μεγαλόπολη το φυσικό αέριο και μετά Καλαμάτα
Θα κατασκευαστούν συνοδευτικές εγκαταστάσεις, για τη μελλοντική τροφοδότηση και της Καλαμάτας


Το «πράσινο» φως για την εγκατάσταση και διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης «Άγ. Θεόδωροι - ΔΕΗ Μεγαλόπολης» δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης.

Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη θα κατασκευαστεί Σταθμός Μέτρησης δυναμικότητας ικανής να καλύψει την προβλεπόμενη κατανάλωση των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Καθ’ όλο το μήκος της χάραξης του αγωγού θα κατασκευαστούν οι απαιτούμενες συνοδευτικές εγκαταστάσεις, για τη μελλοντική τροφοδότηση με φυσικό αέριο των περιοχών Κορίνθου, Άργους - Ναυπλίου, Τρίπολης, Μεγαλόπολης, καθώς και των περιοχών Πάτρας, Καλαμάτας και Σπάρτης.

Αυριο Τρίτη, ΜΟΝΟ στο ΘΑΡΡΟΣ
ΜΗΝ ΤH ΧΑΣΕΤΕ.




Τα έβαλε με τον Σαμαρά ο Γιώργος Τράγκας στο Extra Channel 3 [ VIDEO ]

Με τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά τα έβαλε σήμερα με φανερά αγριεμένο ύφος ο Δημοσιογράφος του Extra Channel 3 Γιώργος Τράγκας λέγοντας ότι δεν μπορεί ο Αντώνης να πουλάει ψέματα ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα της νέας Δανειακής σύμβασης την στιγμή που η Μέρκελ είναι αυτή που κάνει κουμάντο και χωρίς την άδεια της δεν μπορεί η όποια κυβέρνηση προκύψει να κάνει εκλογές.

Φανερά εκνευρισμένος ο Γιώργος Τράγκας τα χώνει στον Σαμαρά.
Δείτε το Video






Η διαφήμηση των Jumbo με τον Giorgos Papandreos





Σε ισχύ το πρόγραμμα εξυγίανσης των υπερχρεωμένων δήμων

Κύρια χαρακτηριστικά του είναι οι μετακινήσεις προσωπικού σε φορείς του δημοσίου και ΟΤΑ και η απαγόρευση προσλήψεων ή και συμβάσεων εργασίας.

Σε ισχύ τίθεται άμεσα το ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης των υπερχρεωμένων δήμων, για την περίοδο 2012-2014, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.

Το ειδικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους κανόνες της .........

πιστοληπτικής πολιτικής, τα μέτρα ελέγχου εσόδων, δαπανών και παρέχει το πλαίσιο για την ορθολογική διαχείριση των ΟΤΑ, για την εξάλειψη του προβλήματος της υπερχρέωσής τους, καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το οποίο δεν μπορεί να ξεπερνά τη μία δημοτική περίοδο.

Η εφαρμογή του ειδικού προγράμματος περιλαμβάνει:

- Ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεών τους από χορηγηθέντα δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, βάσει σχετικής απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου και αντίστοιχες ρυθμίσεις άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

- Διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων χρεών τους προς ιδιώτες,

- Πρόσβαση των ενταγμένων στο πρόγραμμα δήμων στον Λογαριασμό Εξυγίανσης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης του άρθρου 263 του Ν. 3852/2010, μετά από απόφαση της Ελεγκτικής Επιτροπής που είναι αρμόδια για την υλοποίηση του προγράμματος, προς κάλυψη του κόστους επιτοκίου των δανείων τους και των χρεολυσίων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

- Ισοσκέλιση του προϋπολογισμού τους, οικονομικού έτους 2012, με την εγγραφή σ΄ αυτόν του ποσού που αντιστοιχεί στο ύψος της διαφοράς εσόδων και δαπανών τους, συμπεριλαμβανομένων και των χρεών τους.

- Μείωση του μισθολογικού τους κόστους, με μετατάξεις υπαλλήλων σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και ΟΤΑ.

- Παρακολούθηση και τεχνική υποστήριξη της εξέλιξης του δημοτικού ή περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος εξυγίανσης από την Ελεγκτική Επιτροπή.

- Περιορισμό των προσλήψεων κάθε μορφής συμβάσεων. Ο ακριβής αριθμός και το ποσοστό περιορισμού των προγραμματισμένων προσλήψεων θα αναγράφεται υποχρεωτικά στο πρόγραμμα εξυγίανσης και θα συναρτάται με την οικονομική κατάσταση του δήμου και την επάρκεια του υπάρχοντος προσωπικού.

- Διάθεση μέρους ή του συνόλου των εσόδων, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από ΣΑΤΑ, εκτός εκείνων που προορίζονται για έργα και εργασίες συντήρησης και επισκευής υποδομών του δήμου, προς επίτευξη των στόχων του επιχειρησιακού προγράμματος εξυγίανσης.

- Διαβίβαση ετήσιων αναφορών προόδου του δήμου στην Ελεγκτική Επιτροπή.

Τέλος, στο ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης μπορούν να ενταχθούν δήμοι μετά από αίτησή τους, εφόσον οι ετήσιες υποχρεώσεις τους σε τοκοχρεολύσια, υπερβαίνουν το 20% των τακτικών εσόδων τους ή το συνολικό τους χρέος υπερβαίνει το σύνολο των τακτικών του εσόδων, συμπεριλαμβανομένης της ΣΑΤΑ, υπάρχει αδυναμία κατάρτισης ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.

Newsit

Στο ΣτΕ η συνταγματικότητα για συμψηφισμό χρεών

Υπό την κρίση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την διαδικασία της "πρότυπης δίκης" τίθεται το θέμα της συνταγματικότητας ή μή της διάταξης του Ν. 3842/2010 η οποία επιτρέπει τον συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου με χρέη φορολογούμενων που είναι σε δικαστική αναστολή ή έχει ρυθμιστεί η αποπληρωμή τους σε δόσεις.

Αφορμή για την συζήτηση του θέματος απετέλεσε ...........

αίτημα εταιρείας security που υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικό το άρθρο του επίμαχου νόμου με τον οποίο επετράπη ο συμψηφισμός των χρεών της εταιρείας που όμως τελούν υπό αναστολή.

Η εταιρεία προσέφυγε στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο καθώς ζήτησε από την Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης την εξόφληση των χρηματικών ενταλμάτων που έχουν εκδοθεί στο όνομά της και αφορούν αμοιβές από φορείς του στενού δημοσίου τομέα οι οποίες προέρχονται από παροχή υπηρεσιών φύλαξης.

Ωστόσο, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ αρνήθηκε την εξόφληση των χρηματικών ενταλμάτων καθώς είχε αποφασιστεί ο συμψηφισμός των ποσών που αναγράφονται στα εντάλματα με χρέη της εταιρείας που α) τελούν σε δικαστική αναστολή ύψους 38.538 ευρώ και β) που βεβαιώθηκαν μετά από περαίωση και είχε ρυθμιστεί η πληρωμή τους σε 24 μηνιαίες δόσεις οι οποίες δεν είναι ληξιπρόθεσμες.

Euro2day

Το “Πρώτο Θέμα” και το κουπόνι - δόλωμα των πέντε ευρώ για αγορές από τα Carrefour

Διερωτάται λοιπόν το πολύ καλό adena-gr πως μια εφημερίδα που σου έρχεται τσάμπα (σε σχέση με το κουπόνι που περιέχει για αγορές) να έχει πτώση από την πρώτη Κυριακή (που έβαλε το κουπόνι) είκοσι χιλιάδες φύλλα;

Εμείς πάντως προσπαθήσαμε να υποστηρίξουμε την φυλλάδα.

Μπορεί να μη την διαβάζουμε (any more), αλλά αφού οι Γάλλοι μεγαλομπακάληδες δίνουν 5 ευρώ κουπόνι για κάθε εφημερίδα που κοστίζει 2 ευρώ, αγοράσαμε καμιά 15αριά.
Και ίσως για τις άλλες εφημερίδες, η μακροχρόνια τακτική του ..........

Εντύπου με την Πολυεθνική να θεωρείται αθέμιτος ανταγωνισμός, στους δε αναγνώστες να...προκαλεί υποψίες για την ανεξαρτησία, αλλά και για την αντικειμενικότητα της πληροφόρησης.

Σε μας όμως προκαλεί ορισμένες απορίες.

Π.χ. Τα 160.000 κουπόνια, επί 5 ευρώ έκαστον, ισούται με ένα βαρβάτο γινόμενο, που λογικά και σίγουρα εκπίπτει από την φορολογία ως έξοδο διαφήμισης. Ποιος καρπούται κάθε βδομάδα αυτό το τεράστιο ποσό, η εφημερίδα η το Καρφούρ; Και από την στιγμή που τα κουπόνια (σε αντίθεση με όλα τα άλλα της αγοράς) είναι πανομοιότυπα και δεν διαθέτουν αρίθμηση η το γραμμοκώδικα (barcode), πως βγάζουν άκρη στην Εφορία και στα Κεντρικά (της Χ beneficiary επιχείρησης) ποιος που πότε πόσα και γιατί τα διέθεσε;

Τι τραβούν κι αυτοί οι εκατομμυριούχοι!...

Για όσους βιάστηκαν να συμπεράνουν ότι τελικά οι καταναλωτές είναι κερδισμένοι, ας δουν στην συνέχεια όπου οι μελιτζάνες Κρήτης "πέταξαν" από 1,15 στα 1,70 ευρώ το κιλό σε μια βδομάδα (χωρίς να μεσολαβήσουν ακραία καιρικά φαινόμενα στην μεγαλόνησο)...


Στο Υπέρ Μάρκετ λοιπόν Carrefour επί της Λεωφ Μαραθώνος στο Γέρακα, υπήρχε συνωστισμός στα ταμεία από τους αναγνώστες του ΠΡΏΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, που είχαν έρθει κεφάτοι να "εξαργυρώσουν" τα κουπόνια της εφημερίδος. Εμάς όμως μας ενδιέφεραν οι (μαύρες φλάσκες) Μελιτζάνες Κρήτης, όπου στο τμήμα λαχανικών είχαμε 2 επιλογές. Τις χύμα που κόστιζαν 1,41 το κιλό, και τις συσκευασμένες που , σύμφωνα με το αυτοκόλλητο ταμπελάκι κόστιζαν 1,15 το κιλό (τις οποίες και προτιμήσαμε).

Πόσο όμως νομίζετε τις πληρώσαμε στο ταμείο; οεο!!!

Όπως καθαρά φαίνεται στην απόδειξη (κλικ φωτό αριστερά) ΑΝΤΙ να χρεωθούμε ότι έγραφε στην προζυγισμένη συσκευασία, δηλαδή 0,86 ευρώ (για τα 751 γραμ), το αισχρό Carrefour Μαρινόπουλος μας το "φούσκωσε" 1,28.

Δηλαδή το κιλό 1,70 ευρώ!!!

Η ληστεία έλαβε χώρα σήμερα της 11: 47 π.μ. κύριοι της Γενική Γραμματείας του Καταναλωτή της οποίας τις σχετικές αναρτήσεις αποστέλλω στο e-mail της Διεύθυνσης info@efpolis.gr.

Είναι απλό απλούστατο με μια επίσκεψή σας να το διακριβώσατε.
Αν δεν δούμε εντός επόμενης εβδομάδας σχετική ανακοίνωσή σας και κυρώσεις, έχουμε το κάθε δικαίωμα να πιστεύουμε ότι θέλουμε για την... εντιμότητά σας.

Σας προκαλούμε εδώ και τώρα...

Υ.Γ: Καταλάβατε τώρα αγαπητοί αναγνώστες (όχι δικοί μας , της εφημερίδας) γιατί κι Θέμος είναι χορτάτος με την τεχνητά αυξημένη κυκλοφορία του Πρώτου Θέματος, και οι Γάλλοι μεγαλομπακάληδες που σας δίνουν 5 ευρώ δόλωμα (κι όταν μπείτε στο κατάστημα θα σας γδάρουν); περαστικά μας.

Adena gr

Διαβάστε κι αυτό: http://adena-gr.blogspot.com/2011........251.html

Λήγει την Τετάρτη η προθεσμία για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς και του φόρου εισοδήματος

Την προσεχή Τετάρτη 9 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για την δεύτερη δόση της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος, αλλά και της δόσης που αντιστοιχεί στον φόρο εισοδήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε .........

δώσει παράταση, καθώς τα ειδικά εκκαθαριστικά σημειώματα δε εστάλησαν εγκαίρως, λόγω της απεργίας στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για άδεια ανατροφής παιδιού σε ένστολους του στρατού και της αστυνομίας

Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με Προεδρικό Διάταγμα και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με δύο υπουργικές αποφάσεις, έδωσαν το δικαίωμα λήψης άδειας ανατροφής παιδιού σε ένστολους και ρυθμίστηκαν γενικότερα κοινωνικά θέματα.

Συγκεκριμένα, ένστολοι κατήγγειλαν στην ανεξάρτητη .........

αρχή ότι η νομοθεσία δεν προβλέπει άδεια ανατροφής παιδιού και άλλες άδειες διευκόλυνσης λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων σε αστυνομικούς, ενώ και για τους στρατιωτικούς οι αντίστοιχες ρυθμίσεις έχουν μεγάλες ελλείψεις.

Ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε ότι στην περίπτωση της αστυνομίας υπήρχε άμεση διάκριση λόγω φύλου, ενώ στην περίπτωση των ενόπλων δυνάμεων επισήμανε την ανάγκη να εφαρμοστεί πλήρως η γενική νομοθεσία για τις άδειες ανατροφής και άδειες διευκόλυνσης λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

Ο Συνήγορος πρότεινε την ευθυγράμμιση των δύο υπηρεσιών στο θέμα αυτό με τον υπαλληλικό κώδικα ανταποκρινόμενο στις προτάσεις της ανεξάρτητης αρχής και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε δύο υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θεσμοθέτησε άδεια για στρατιωτικούς που υπόκεινται στη διαδικασία ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και ενίσχυσε τις άδειες κύησης και τοκετού για τις γυναίκες στρατιωτικούς με επιπλέον άδεια για την απόκτηση πέραν του τρίτου παιδιού.

Επίσης, επέκτεινε την άδεια ανατροφής για όλο το στρατιωτικό προσωπικό ανεξαρτήτως φύλου και ενίσχυσε τις άδειες αυτές σε περιπτώσεις δύσκολης κύησης, επέκτεινε την πλήρη άδεια ανατροφής στους υιοθετούντες παιδί και γενικά έλαβε μέτρα για την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας και την ισότιμη συμμετοχή και των δύο γονέων στην ανατροφή των παιδιών.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με την αρχή, έκανε δεκτές τις προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και χορήγησε με Προεδρικό Διάταγμα στο αστυνομικό προσωπικό ανεξαρτήτως φύλου τις προβλεπόμενες από τον υπαλληλικό κώδικα διευκολύνσεις και άδειες για ανατροφή παιδιού, με τους όρους και τις προϋποθέσεις όπως αυτές χορηγούνται στους μόνιμους πολιτικούς υπαλλήλους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οκτάωρα και μάθημα το Σάββατο προς αναπλήρωση των χαμένων ωρών

Οκτάωρα και μαθήματα τα Σάββατα θα κάνουν οι μαθητές που τα σχολεία τους είχαν κατάληψη περισσότερες από δέκα ημέρες σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας .

Μέχρι δέκα ημέρες η αναπλήρωση θα γίνει με τη περικοπή περιπάτων και την αξιοποίηση σχολικών εορτών.

Οι χαμένες διδακτικές ώρες θα πρέπει να .........

καλυφθούν εντός του Α' τριμήνου για τα Γυμνάσια και εντός του Α' τετραμήνου για τα Λύκεια.

ΣΚΑΪ

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Κίνδυνος σε περίπτωση διακοπής ρεύματος για 1 εκατ. χρόνια πάσχοντες

Το ΔΣ του ΙΣΑ 'καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για το ‘χαράτσι’ που τοποθετεί στα εκκαθαριστικά σημειώματα της ΔΕΗ.

Ενημερώνουμε ότι πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπων χρονίως πάσχοντες χρησιμοποιούν φάρμακα και άλλες θεραπευτικές αγωγές (π.χ. οξυγόνο) που η διακοπή του ηλεκτρισμού στην οικία τους θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.
Τα συνήθη φάρμακα που χρειάζονται ψύξη για ..........

τη διατήρησή τους είναι αντιβιοτικά, σιρόπια, καθαρτικά, εμβόλια, οροί, ερυθροποιητίνες, αντικαρκινικά, ινσουλίνες κλπ.
Επίσης, χρόνιοι αναπνευστικοί ασθενείς χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου και εισπνεόμενα φάρμακα, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν ηλεκτρικά στρώματα (για αποφυγή κατακλίσεων) και μηχανήματα κατ’ οίκον κινησιοθεραπείας, που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια.'

Iatronet

H χώρα χωρίς πρωθυπουργό αλλά το γυμναστήριο...γυμναστήριο

Οι δημοσιογράφοι στη Βουλή έτρεχαν να βρουν μικρόφωνα, κάμερες για να ακολουθήσουν τον πρωθυπουργό.

Ξαφνικά όλοι οι δημοσιογράφοι της Βουλής που παρακολουθούν τον πρωθυπουργό, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, καθώς υπήρξε η πληροφορία ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία μαζί με τον Λουκά Παπαδήμο ένα από τα πρόσωπα που φέρεται να είναι ο επικρατέστερος για την πρωθυπουργία της νέας κυβέρνησης.

Οι δημοσιογράφοι που άλλοι ξεκουράζονταν, .........

άλλοι είχαν πάει στο υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής και κοιμόντουσαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και άλλοι έπιναν έναν καφέ να “ξυπνήσουν” στο κυλικείο της Βουλής, άρχισαν να τρέχουν.

Η είδηση τους ξεσήκωσε όλους και άρχισαν να κατευθύνονται προς το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Εκεί όμως δεν υπήρχε κανένας Λουκάς Παπαδήμος! Αντίθετα υπήρχε ο πρωθυπουργός, ο οποίος όμως είχε πάει εκεί όχι για συναντήσεις και επαφές, αλλά για να γυμναστεί, όπως κάνει άλλωστε κάθε μέρα.

Οι δημοσιογράφοι βέβαια αποσβολωμένοι προσπαθούσαν να καταλάβουν πως είναι δυνατόν μία τέτοια ημέρα ο πρωθυπουργός να εξακολουθεί να διατηρεί το πρόγραμμά του, ενώ σχεδόν όλη η υφήλιος περιμένει τις κρίσιμες ανακοινώσεις.

Newsit

ΣΧΟΛΙΟ
Εδω ταιριάζει η παροιμία: "Τον Λύκο τον κουρεύανε, ρε πούθε πάν τα πρόβατα"...

Οδηγίες με non paper για τους βουλευτές της Ν.Δ.

Μετά τα πρώτα σαφή μηνύματα ότι μέρος της σκληρής εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας δεν βλέπει να με καλό μάτι την απόφαση του κ. Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει την κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποδυθεί από το πρωί σε έναν αγώνα να αποδείξει ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει στη στάση της.

Μέσα στη λογική αυτή εντάσσεται και το .........

non paper που έχει σταλεί από το πρωί σε όλους τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη με σαφείς οδηγίες αποδόμησης της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, πριν καν ορκιστεί.

Ξεκινώντας από τον τίτλο όπου η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται ως «μεταβατική» οι οδηγίες είναι σαφείς.

Κανένα στέλεχος δεν πρέπει να παραδεχθεί ότι υπάρχει ουσιαστικά συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να προβάλλονται ως σαφής επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας η αποχώρηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και να επισημαίνεται η εθνική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έσωσε τη χώρα από τον γκρεμό.

Επί της ουσίας, η Νέα Δημοκρατία ζητά από τα στελέχη της να αρνούνται τα όποια μέτρα προκύπτουν από τη δανειακή σύμβαση, να επισημαίνουν ότι ψηφίζουν τον προϋπολογισμό μόνο ως ανάγκη για να έρθουν οι εκλογές πιο κοντά και να υπόσχονται ακόμη και σήμερα ότι το κόμμα τους ως αυριανή κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα σε ότι αφορά στο σύνολο των μέτρων μέσω την οποίων επιτυγχάνονται οι στόχοι στην οικονομία.

Το πλήρες κείμενο οδηγιών που έχει σταλεί σε ολα τα στελέχη της Ν.Δ.

NON PAPER

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Την περασμένη Δευτέρα, μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς είπε ότι θα ματαιώσει το ολέθριο δημοψήφισμα που έφερνε την Ελλάδα στο κατώφλι εξόδου από το ευρώ, ζήτησε να φύγει ο κ. Παπανδρέου και ζήτησε μεταβατική κυβέρνηση για εκλογές το ταχύτερο.
Μέσα σε έξι μέρες πέτυχε τρία στα τρία. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει από κόμμα της Αντιπολίτευσης.

Τώρα, με ενισχυμένη τη θέση του στο εξωτερικό θα αγωνιστεί παντού για να μπορέσει η Ελλάδα να βγει από την ασφυξία και να μπει στο δρόμο της Ανάκαμψης.
Mέχρι πριν δέκα μέρες η χώρα πήγαινε άσχημα, αλλά δεν είχε φτάσει στο γκρεμό κι είχε εξασφαλίσει την 6η δόση και τη νέα δανειοδότηση. Ξαφνικά ο κ. Παπανδρέου την έφτασε στο χείλος του γκρεμού με την απίστευτη πρότασή του για δημοψήφισμα.
Το βασικό ήταν να σωθεί η χώρα εκείνη τη στιγμή. Και να αλλάξει η πορεία αμέσως.
Κάναμε και τα δύο. Σώσαμε τη χώρα και βάλαμε πορεία για εκλογές.
Μέσα σε έξι μέρες δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα. Αλλά άλλαξε πια η πορεία, η κατεύθυνση των εξελίξεων. Έχουμε κυβέρνηση χωρίς τον Γ. Παπανδρέου και εκλογές σε 100 μέρες. Αποκαθίσταται κλίμα εμπιστοσύνης στο εξωτερικό. Κι άμεση προσδοκία να μιλήσει ο λαός μέσα στη χώρα.

Αποφύγαμε τα χειρότερα. Βάλαμε τα πράγματα σε άλλο δρόμο. Αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο…

Δεν στηρίζουμε καμία συγκυβέρνηση. Στηρίζουμε τη μετάβαση από το μνημόνιο σε μια νέα εποχή και μια νέα πολιτική.

Δεν είμαστε η συνέχεια του μνημονίου. Τις συνέπειές του διαχειριζόμαστε, για να απεμπλακούμε κάποτε από την εξάρτηση των μνημονίων.

Ερώτηση θα ψηφίσετε τον Προϋπολογισμό και το νέο μνημόνιο;
Αν δεν περάσει ο Προϋπολογισμός (νέα μέτρα δεν θα υπάρξουν), πώς θα γίνουν συντομότερα οι εκλογές για να αρχίσουν να αλλάζουν όλα;
Δεν πρέπει να ξεμπλοκάρουμε τη νέα δανειακή σύμβαση και την 6 δόση, ώστε να γίνει το «κούρεμα» του χρέους, να γίνουν εκλογές και να μπορέσουμε στη συνέχεια να τα αλλάξουμε όλα;
Προτεραιότητά μας, πάντως, ήταν και παραμένει: η Ανάκαμψη και η Ανάπτυξη.
Το λέμε αυτό παντού: μέσα στην Ελλάδα και έξω από την Ελλάδα.

Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο των 100 ημερών στηρίζουμε τα ψηφισμένα για να μπορέσουμε να τα αλλάξουμε αργότερα, και δεν αποδεχόμαστε νέα μέτρα.
Νέα μέτρα είναι η «κόκκινη γραμμή» μας.

Στηρίζουμε τη μεταβατική κυβέρνηση των 100 ημερών, για να μπορέσουμε μετά να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν και με τα οποία εξ αρχής διαφωνήσαμε.

Ερώτηση: Γιατί τώρα «σώσατε» την Ελλάδα και δεν τη «σώσατε» πέρσι με το μνημόνιο, όταν άλλοι το ψήφισαν κι εσείς όχι; Που διαφέρετε από το ΠΑΣΟΚ που κι αυτό για «σωτηρία της χώρας μιλάει»;
Το ΠΑΣΟΚ έφερε τη χώρα στο «παρά ένα» της εξόδου από το ευρώ.
Και μάλιστα την ίδια ώρα που άλλες χώρες-μέλη βουλιάζουν κι αυτές.
Κι αφότου επέβαλε μια πολιτική που επιδείνωσε τα προβλήματα της χώρας.
– Εμείς διαφωνήσαμε με αυτή την πολιτική και θα την αλλάξουμε.
– Επισπεύσαμε τις εκλογές, για να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε αλλαγές πολιτικής νωρίτερα.
– Και απομακρύναμε τον Πρωθυπουργό που προκάλεσε τεράστια προβλήματα.
Δεν «συγκυβερνούμε» με το ΠΑΣΟΚ. Ανοίγουμε το δρόμο για να φύγει ομαλά από την κυβέρνηση. Δεν συμφωνούμε με την πολιτική του. Ανοίγουμε το δρόμο για να μπορέσουμε ομαλά να την αλλάξουμε.

Τη στιγμή αυτή έπρεπε να στείλουμε μήνυμα εμπιστοσύνης προς τα έξω και μήνυμα σταθερότητας προς τα μέσα. Το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του έστειλε μήνυμα αναξιοπιστίας προς τα έξω και αποσταθεροποίησης εσωτερικά.


ΔΕΗ: Διευκρινίσεις για το ειδικό τέλο ακινήτων

Σε διευκρινίσεις προχώρησε σήμερα η ΔΕΗ αναφορικά με το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.

Αναλυτικότερα, με αφορμή την ελλιπή και σε ορισμένες περιπτώσεις παραπλανητική ενημέρωση των καταναλωτών από εκπροσώπους Τοπικών Αυτοδιοικήσεων για δήθεν εσφαλμένο τρόπο υπολογισμού από τη ΔΕΗ του ύψους του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), η Επιχείρηση ενημερώνει τους καταναλωτές πως:

Οι υπολογισμοί για τον καταλογισμό του Ειδικού Τέλους, όπως ..........

αναφέρει ο Νόμος 4021/11 και η Υπουργική Απόφαση 1211/2011, έγιναν με βάση τα στοιχεία της βάσης πληροφοριών της ΔΕΗ - την 17.9.2011* - με στοιχεία που χορηγούν οι Δήμοι.

Έτσι:

* Η ΔΕΗ και οι λοιποί Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν εκ του Νόμου την υποχρέωση του καταλογισμού και της συνείσπραξης του Ειδικού Τέλους με τους λογαριασμούς ρεύματος, δεν έχουν κανένα δικαίωμα μεταβολής στοιχείων, διορθώσεων και επιστροφής χρημάτων, πλην των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών της Πολιτείας .

* Τα στοιχεία των Δήμων που μεταβάλλονται μετά τις 17/9/2011 δεν μπορούν να επηρεάσουν τον υπολογισμό του Ειδικού Τέλους, αλλά μόνο τον υπολογισμό του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) .

Σε περίπτωση κατά την οποία καταναλωτές εκτιμούν ότι υπάρχουν λάθη στους τρόπους υπολογισμού του Ειδικού Τέλους που αναφέρονται στο λογαριασμό ρεύματος που λαμβάνουν, τότε σύμφωνα με τον νόμο και την Υπουργική Απόφαση:

• Σε περιπτώσεις ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω γραπτού μηνύματος (sms 54160) ή μέσω της ιστοσελίδας http://www.gsis.gr/faq/faq_eta.html. Αφού η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων επεξεργαστεί τα στοιχεία και αν κριθεί αναγκαίο, τότε θα επικοινωνήσει με τη ΔΕΗ προκειμένου στον επόμενο λογαριασμό να συμψηφιστεί τυχόν υπερχρέωση ή δοθεί εντολή στη ΔΕΗ για μη έκδοση της δεύτερης δόσης.

• Σε περίπτωση διαφωνίας υπολογισμού του Τέλους σε ακίνητα, τότε ο ενδιαφερόμενος και αφού πληρώσει το Τέλος, πρέπει να επικοινωνήσει με τις κατά τόπους ΔΟΥ παρέχοντας όλα τα δικαιολογητικά που απαιτεί η σχετική Υπουργική Απόφαση.

Είναι σαφές, πως η ΔΕΗ αλλά και οι άλλες εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας έχουν μόνο την υποχρέωση να εισπράξουν το συγκεκριμένο Τέλος και σε καμιά περίπτωση δεν έχουν δικαίωμα να επέμβουν με οποιονδήποτε τρόπο στα στοιχεία υπολογισμού του.

Σε περίπτωση κατά την οποία η ΔΕΗ θεωρήσει ότι βλάπτεται η εταιρική φήμη της, σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της, από εσκεμμένη παραπληροφόρηση, θα πάρει όλα τα αναγκαία νόμιμα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία της.

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού στην προσπάθειά της να ενημερώσει όσο το δυνατόν πληρέστερα τους πελάτες της σχετικά με το Ειδικό Τέλος, διαθέτει ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα www.dei.gr και την τηλεφωνική γραμμή 214 214 1000 με αστική χρέωση για όλη την Ελλάδα.

Παράνομες οι πρακτικές αναλήψεων ποσού μισθών ή συντάξεων από τις τράπεζες για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις τους

Παράνομες χαρακτήρισε τις πρακτικές των τραπεζών για τις αναλήψεις ποσών μισθών ή συντάξεων για τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις τους.

Αυτό δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτσούκος στην ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Μεσσηνίας, κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, σχετικά με τις παράνομες πρακτικές των τραπεζών και τις αναλήψεις ποσών μισθών ή συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς για την ικανοποίηση ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, με ερώτησή της προς το Υπουργείο .........

Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στις 03/010/11, η κα. Γιαννακοπούλου ζητούσε την προστασία των οφειλετών από σωρεία παρανόμων πρακτικών των τραπεζών και ιδιαίτερα από την παράνομη πρακτική τους να προβαίνουν μονομερώς σε αναλήψεις ποσών μισθών ή συντάξεων από λογαριασμούς καταθετών.

Στην απάντηση του, ο Υφυπουργός αναφέρει ότι σύμφωνα με το άρθρο 982, παράγραφος 2, περίπτωση δ’ του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και το άρθρο 451 του Αστικού Κώδικα, δεν επιτρέπεται ο συμψηφισμός κατά άσχετης απαίτησης, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 464 του Αστικού Κώδικα «απαιτήσεις ακατάσχετες είναι ανεκχώρητες». Με βάση τα παραπάνω, ρήτρες που επιτρέπουν χωρίς περιορισμούς την ανάληψη του ποσού του μισθού ή της σύνταξης από τον τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας ή σύνταξης για την ικανοποίηση ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων της τράπεζας δεν είναι νόμιμες και υπονομεύουν την κατοχυρωμένη προστασία του μισθού και της σύνταξης.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός προσθέτει ότι από τον Αύγουστο του 2010 βρίσκεται στο επίκεντρο του ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών, η πρακτική πιστωτικών ιδρυμάτων να προβαίνουν μονομερώς σε μερική ή πλήρη ανάληψη του μισθού ή της σύνταξης που κατατίθεται στους τηρούμενους σε αυτά λογαριασμούς μισθοδοσίας και συντάξεων για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών από δάνεια ή πιστωτικές κάρτες. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, προκειμένου να προσφέρει μια άμεση προστασία στους καταναλωτές, έλαβε δημόσια σαφή θέση στις 25 Αυγούστου 2010 για το ζήτημα περιγράφοντας το παραπάνω πλαίσιο στο οποίο η εν λόγω πρακτική είναι μη νόμιμη ή και καταχρηστική. Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επισήμανε, ιδίως με την ανακοίνωσή της, ότι η υφιστάμενη νομοθεσία απαγορεύει την κατάσχεση απαιτήσεων μισθών ή συντάξεων, όπως άλλωστε και την κατάσχεση από λογαριασμούς μισθοδοσίας ποσού ίσου με έναν τουλάχιστον μισθό ή μία σύνταξη.

Ο κ. Κουτσούκος καταλήγει στην απάντησή του, δηλώνοντας ότι οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή ζήτησαν με άμεσες τηλεφωνικές ή/και γραπτές παρεμβάσεις προς τα πιστωτικά ιδρύματα, διευκρινίσεις για τους όρους υπό τους οποίους έγινε η ανάληψη του ποσού, καθιστώντας σε αυτά σαφή τα προβλεπόμενα από την υφιστάμενη νομοθεσία. Οι παρεμβάσεις είχαν ως αποτέλεσμα να αντιλογιστούν αμέσως τα ποσά στους κατόχους των λογαριασμών μισθοδοσίας ή σύνταξης που είχαν αφαιρεθεί, ενώ ήδη με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή επεβλήθησαν πρόστιμα στις συγκεκριμένες τράπεζες.

Δεν είμαι Πρωθυπουργός (της Πελοποννήσου)

«Δεν είμαι κανένας Πρωθυπουργός. Είμαι ο τελευταίος εργάτης αυτής της Περιφέρειας», δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης από το Ναύπλιο, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την τρόπο υλοποίησης των εξαγγελιών του για σειρά έργων σε όλη την Περιφέρεια, για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθούν, παρακάμπτοντας την κεντρική εξουσία.

Ο κος Τατούλης τόνισε ότι κινείται μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του δηλώνοντας: «Έχουμε την πολιτική εμπειρία να αξιοποιούμε τις αρμοδιότητες που μας δίνει ο νόμος.
Αναπτύσσουμε ένα σχέδιο. Ανοίγουμε πολλά .........

μέτωπα, γιατί έχουμε την δυνατότητα να τα διαχειριστούμε. Αλλάζουμε το μοντέλο».

Πρόσθεσε ακόμα: «η Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτονόμως διεκδικεί την θέση της στις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες. Μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος».

MoriasNow

Με την περυσινή τιμή ξεκίνησε η περίοδος για το ελαιόλαδο

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, αλλά σε τιμές που οριακά καλύπτουν το κόστος παραγωγής ανοίγει η εγχώρια αγορά ελαιολάδου για το προϊόν της νέας σοδειάς. Η πρώτη δημοπρασία στη Νεάπολη Λακωνίας, που κάθε χρόνο αποτελεί βαρόμετρο για την εξέλιξη των τιμών, έκλεισε στα 2,429 ευρώ το κιλό. Το προϊόν είναι του Α.Σ. Αγίων Αποστόλων και πλειοδότης αναδείχθηκε η εξαγωγική εταιρεία Hellas Oil.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το σχετικό άρθρο της εφημερίδας ..........

Agrenda, τα μηνύματα από την αγορά μοιάζουν μάλλον απαισιόδοξα, αφού και τα λίγα βυτία με extrissimo αγουρέλαιο της ποικιλίας μαυρολίσιο από την περιοχή της Τριφυλίας Μεσσηνίας, που διακινήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, κυμάνθηκαν περί τα 2,20 και 2,25 ευρώ το κιλό, με τη ζήτηση από πλευράς ιταλικού εμπορίου να είναι περιορισμένη.

«Πήραμε τιμή 2,20 ευρώ το κιλό μετά δυσκολίας», σημείωσε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Λάζαρος Σύρνος και σχολίασε ότι: «Αυτές οι τιμές είναι απελπιστικές για παραγωγούς και ελαιοτριβείς. Και μιλάμε για πολύ καλό ελαιόλαδο, 3 δέκατα, αγουρέλαιο».

Ακόμα πιο συντηρητικές είναι οι νεότερες εκτιμήσεις για το ύψος της φετινής εγχώριας παραγωγής ελαιόλαδου, καθώς σε Κρήτη και Λέσβο θεωρείται πλέον βεβαία η μείωση σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ στα περυσινά επίπεδα με μια ελαφρά μάλλον άνοδο προβλέπεται για την Πελοπόννησο και την Κεντρική Ελλάδα.

Ωστόσο το γεγονός αυτό δεν αναμένεται να αυξήσει τις τιμές, αφού η Ισπανία παρουσιάζει παραγωγή ρεκόρ, η οποία θα φτάσει τα 1,4 εκατ. τόνους. Την ίδια ώρα, δυναμικά στην παραγωγή ελαιολάδου μπαίνουν κι άλλες χώρες όπως Τουρκία, Τυνησία και Μαρόκο, δημιουργώντας έντονη ανησυχία για την παγκόσμια παραγωγή του προϊόντος, αλλά και την πορεία των τιμών παραγωγού.

Τα ελάχιστα περσινά ελαιόλαδα που διακινήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από Λακωνία και Μεσσηνία, για μεν το extra τιμές διαμορφώθηκαν γύρω στο 2,20-2,25 ευρώ/κιλό, για δε το κοινό παρθένο μεταξύ 2,17 και 2,30 ευρώ. Την ίδια ώρα στην Ισπανία η τιμή του κοινού παρθένου για παλιά λάδια κυμάνθηκε στα 2,05-2,10 ευρώ το κιλό, ενώ στην Ιταλία για το extra ήταν 2,95-3 ευρώ. Επίσης, ποσότητες φρέσκου πορτογαλέζικου προϊόντος κατευθύνθηκαν προς Ιταλία με 2,40-2,50 ευρώ το κιλό.

Εν τω μεταξύ, ένα ακόμα προμήνυμα για ενδεχόμενη περαιτέρω συμπίεση των τιμών αποτελεί το «πατατράκ» με τον πρώτο διαγωνισμό για τον καθορισμό της κοινοτικής ενίσχυσης στην ιδιωτική αποθεματοποίηση μέχρι 100.000 τόνων ελαιολάδου. Στο διαγωνισμό υποβλήθηκε μόνο μια προσφορά για 10.000 τόνους ισπανικού ελαιολάδου, ενώ μια άλλη για άλλους 10.000 τόνους αποσύρθηκε.

Η κοινοτική ενίσχυση καθορίστηκε στο 1,3 ευρώ ανά τόνο και ανά ημέρα, ενώ ο δεύτερος και τελευταίος διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιόλαδου, κ. Barjol, στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου OLIVEBIOTEQ 2011, δήλωσε ότι το μέτρο της αποθεματοποίησης δεν φαίνεται να αποδίδει και να επηρεάζει ανοδικά τις τιμές παραγωγού.

agronews.gr

Εμπλοκή μετά την άρνηση της ΝΔ για συμμετοχή στελεχών της στην κυβέρνηση

Εμπλοκή παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας που αποφασίστηκε χθες στη συνάντηση Παπανδρέου με Σαμαρά ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η άρνηση της ΝΔ να τοποθετήσει πολιτικά στελέχη στη νέα κυβέρνηση δεν γίνεται αποδεκτή από το ΠΑΣΟΚ, ενώ άγνωστο είναι προς το παρόν πώς θα αντιδράσουν σε μία τέτοια εξέλιξη οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Παράλληλα, στο παρασκήνιο υπάρχουν έντονες ........

διαβουλεύσεις με τον Λουκά Παπαδήμο καθώς ο επικρατέστερος για νέος πρωθυπουργός θέτει ως προϋπόθεση για να αναλάβει τόσο το χρονικό διάστημα της κυβέρνησης όσο και τη δυνατότητα να επιλέξει σε αυτήν – σε διαβούλευση βεβαίως με τα κόμματα – ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η χώρα σε στελέχη εντός κι εκτός των κομμάτων.

Ο κ. Παπαδήμος έχοντας επίγνωση το τι σημαίνει ένα «όχι» και τι επίπτωση θα είχε αυτό στην Ευρώπη, δεν προτίθεται να πει και «ναι» χωρίς να υπάρχουν όροι που θα του επιτρέψουν να δώσει τη μάχη της υλοποίησης της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου με τους καλύτερους δυνατούς όρους για την επιτυχία της.

Real.gr

Καταγγελίες από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους για σοβαρές ελλείψεις σε βασικά φάρμακα

Όπως καταγγέλλουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, από τα ράφια έχουν "εξαφανιστεί" βασικά φάρμακα: από παυσίπονα, αντιισταμινικά, καρδιοτονικά και ινσoυλίνες μέχρι αντικαρκινικά, αντικαταθλιπτικά, αντι-υπερτασικά και φάρμακα για την τεχνητή γονιμοποίηση.

Η βασική αιτία του προβλήματος βρίσκεται στις παράλληλες εξαγωγές. Στη μεταπώληση, δηλαδή, μεγάλων ποσοτήτων φαρμάκων σε ευρωπαϊκές χώρες όπου τα φάρμακα είναι κατά πολύ ακριβότερα απ΄ ό,τι στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι οι τιμές των φαρμάκων στην .........

Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως χαμηλές αφού καθορίζονται με βάση το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών της Ευρώπης. Με αυτό το μέτρο, η κυβέρνηση κατάφερε να "ψαλιδίσει" σε μεγάλο βαθμό τη φαρμακευτική δαπάνη, ωστόσο οι παράλληλες εξαγωγές είναι ένα αναπόφευκτο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο ΕΟΦ.

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί περεταίρω εξαιτίας ενός ακόμη παράγοντα: των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας που έχουν προκαλέσει τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων και η άρνηση των τραπεζών για δανεισμό. Εφόσον η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί, θα είναι φυσικό επακόλουθο οι επιχειρήσεις να "στενέψουν" τα όρια της πιστωτικής τους πολιτικής με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην αγορά του φαρμάκου.

Στο μεταξύ, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά εξακολουθούν να μη χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ, των Δικηγόρων της Αθήνας, των Δικηγόρων της Επαρχίας, του ΤΣΜΕΔΕ (μηχανικοί) και του ΤΣΑΥ (γιατροί), μέχρις ότου τα παραπάνω 5 Ταμεία εξοφλήσουν τις οφειλές τους.


Capital.gr

Φρούτα και λαχανικά για την προστασία των καπνιστών

Ερευνητές από το γερμανικό ίδρυμα Ανθρώπινης Διατροφής του Potsdam παρουσίασαν μια μελέτη σύμφωνα με την οποία υπάρχουν ορισμένα φρούτα και λαχανικά που μπορούν να λειτουργήσουν ως ασπίδα για τους καπνιστές.

Συγκεκριμένα, τα κρεμμύδια, τα μήλα, τα μούρα, το σπανάκι, τα λάχανα και το μπρόκολο φαίνεται πως είναι εξαιρετικά ωφέλιμα μιας και παρέχουν σημαντική προστασία κατά τον καρκίνο του παγκρέατος.

Το όφελος αποδίδεται σε μια ομάδα ουσιών που ........

περιέχουν, τις φλαβονόλες, οι οποίες προστατεύουν τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού από τοξικές ουσίες και οξειδωτικές βλάβες.

Παρατηρήθηκε λοιπόν πως ειδικά στους καπνιστές υπάρχει πολύ μεγαλύτερη μείωση του κινδύνου από τη στιγμή που αυτοί θα καταναλώσουν φλαβονόλες, δηλαδή τα συγκεκριμένα λαχανικά που τις περιέχουν.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η φύση έχει προβλέψει για την προστασία του οργανισμού ακόμη και από «χημικές» ατασθαλίες! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα συμπεριλάβουμε στις διατροφικές μας συνήθειες.

Newsbeast

Στα χέρια Πεπόνη η λίστα φοροφυγάδων

Στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη βρίσκεται πλέον η περιβόητη λίστα με τα ονόματα όλων των οφειλετών του δημοσίου, τα χρέη των οποίων ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ και είναι ληξιπρόθεσμα και απαιτητά.

Η... μαύρη λίστα με τους φοροφυγάδες έφτασε τελικά στον κ. Πεπόνη αφού προηγουμένως ο ίδιος χρειάστηκε τρεις φορές να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα –σύμφωνα με πληροφορίες – θέτοντας τες προ των ευθυνών τους.

Ο εισαγγελέας θα μελετήσει τη λίστα και ........

στη συνέχεια θα αποφασίσει για τον τρόπο αξιοποίησής της με ανοιχτό το ενδεχόμενο να στραφεί και προς την πλευρά των μηχανισμών ή φορέων που δεν προχώρησαν στην είσπραξη των οφειλών.

Εισαγγελικές πηγές εκτιμούσαν πάντως ότι ο κ. Πεπόνης δύναται, παρά τις προϋποθέσεις που θέτει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από τις οποίες ο ίδιος δε δεσμεύεται, να προχωρήσει στην εφαρμογή του άρθρου 9 του φορολογικού νόμου 3943 /11 και να διατάξει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.
Η διάταξη αναφέρει ότι «τα στοιχεία των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο από κάθε αιτία, όταν αυτές υπερβαίνουν το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημοσιοποιούνται υποχρεωτικά σε δικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομικών, εφόσον η καταβολή τους καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους».

Newscode

Χάος με το χαράτσι της ΔΕΗ

Κυριολεκτικά χαμός επικρατεί αυτές τις ημέρες στα ταμεία της ΔΕΗ καθώς αγανακτισμένοι πολίτες καταφθάνουν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον… κεφαλικό φόρο. Οι περισσότεροι σπεύδουν να ενημερωθούν για τις συνέπειες της μη πληρωμής του φόρου ενώ είναι αρκετοί αυτοί που προσέρχονται στα γραφεία της ΔΕΗ επειδή έχουν υπολογιστεί λάθος τετραγωνικά στις ιδιοκτησίες τους.

Αυτοί που εν τέλει όμως φτάνουν και στο ............

ταμείο να πληρώσουν είναι μέχρι σήμερα ελάχιστοι, προκαλώντας πονοκεφάλους στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο στήριζε μεγάλο μέρος των εσόδων του στο φόρο ακίνητης περιουσίας.

prionokordela.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Κάποιοι δήμοι στην Ελλάδα έχουν κινητοποιηθεί για το θέμα του χαρατσιού Βενιζέλου. Στον Δήμο Τριφυλίας σφυρίζουν αδιάφορα.
Δείτε εδώ το σχετικό θέμα και κάντε μεγάλη ησυχία μην ξυπνήσετε τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Τριφυλίας.....

Χωρίς δελτίο και εκπομπή θα μείνει ο Νίκος Χατζηνικολάου όπως προστάζουν οι γιατροί

Μακριά από το δελτίο ειδήσεων, αλλά και από τη ραδιοφωνική του εκπομπή θα μείνει ο Νίκος Χατζηνικολάου!
Αιτία για αυτό, ο γιατρός του που συνέστησε αφωνία για μια ολόκληρη εβδομάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με το λαιμό του, που τον ταλαιπωρεί.
Σήμερα το πρωί για ακόμα μια φορά, έκανε εκπομπή .......

βραχνιασμένος και χαρακτηριστικό είναι ότι ο κόσμος του έγραφε στο twitter: "Νίκος με φωνή...Τράγκα"!

Πολύς κόσμος έσπευσε να του ευχηθεί περαστικά και να του πουν ότι "ευτυχώς που υπάρχει και το twitter"!

Περαστικά και την ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News

Στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γ. Καρατζαφέρης [ VIDEO ]

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντάται αυτή την ώρα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης.

O κ. Καρατζαφέρης ευχήθηκε για την επιλογή του προσώπου του νέου πρωθυπουργού, λέγοντας «ήλπιζα να πω habemus Papademos».

Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: .......


Ζήτησα εδώ και 18 μήνες κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας. Από το ολότελα καλή η συμφωνία για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
Θα στηρίξω υπό προϋποθέσεις τη νέα συμφωνία - Όχι άλλες μειώσεις μισθών - συντάξεων, όχι παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Επίσης ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε να αρθεί ο νόμος για τη μετανάστευση.



Η ημερίδα για τον μητρικό θηλασμό στην Κυπαρισσία

Πραγματοποιήθηκε στις 5-11-2011 με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Κυπαρισσίας με θέμα ‘’ Η αξία του Μητρικού Θηλασμού ‘’.
Στην εκδήλωση που έγινε στο Ξενοδοχείο ‘’Κανελλάκης’’ οι ιατροί κύριοι Σαρδέλης Σωτήριος (Διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας), Πετράκος Γεώργιος (Διευθυντής της Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας) και οι μαίες Κουμουνδούρου Σοφία και Σαράντου Δήμητρα, εξήγησαν με απλό και κατανοητό τρόπο τα μεγάλα οφέλη του μητρικού θηλασμού, τόσο για τη μητέρα όσο και για το βρέφος.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας κος ...........

Πάνος Μπόζος χαιρέτησε την εκδήλωση με τα εξής : ‘’ Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας συνεχίζει το πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχει ξεκινήσει ένα χρόνο τώρα, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών της περιοχής μας πάνω σε θέματα της Υγείας.
Ξεκινήσαμε με εκδηλώσεις στα σχολεία της περιοχής για τους κινδύνους του καπνίσματος, συνεχίσαμε για τα νοσήματα που μεταδίδονται μέσω των σεξουαλικών πράξεων. Ακολούθησε ομιλία για τις μαθήτριες του Λυκείου με θέμα ανάλογο του σημερινού, δηλαδή την αξία του θηλασμού.

Η Χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου μας πραγματοποίησε 3 εκδηλώσεις σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους με θέμα ‘’ Παθήσεις του Θυρεοειδούς Αδένα ‘’
Όλες οι εκδηλώσεις είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία, τόσο από την προσέλευση του κόσμου, όσο και από τον μεγάλο και έντονο προβληματισμό που αναπτύχθηκε. Αυτή η επιτυχία μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε.
Όπως γνωρίζετε τα Νοσοκομεία της Χώρας, πέρα από την κύρια αποστολή τους να θεραπεύουν τους ασθενείς συνανθρώπους μας, έχουν και βασικό και κύριο καθήκον να ενεργούν και για την πρόληψη των ασθενειών. Η πρόληψη επιτυγχάνεται με ένα και μόνο τρόπο. Την ενημέρωση !

Ο σωστά και από ειδικούς ενημερωμένος πολίτης έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει αμυντικές λειτουργίες, αποκτά τη γνώση που είναι απαραίτητη για να αντιληφθεί τι συμβαίνει στο σώμα του.
Όλο το παιχνίδι εκεί παίζεται. Πώς αντιμετωπίζουμε τα πρώτα συμπτώματα !
Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να μας ενημερώσουν οι εκλεκτοί επιστήμονες για την αξία του θηλασμού. Πολλοί θα πουν ε και ; Όλοι την αναγνωρίζουμε. Δέστε όμως τι γίνεται γύρω μας. Οι εταιρείες – γίγαντες μας έχουν πείσει ότι μπορούν να υποκαταστήσουν τη φύση, είναι ικανές να αντικαταστήσουν τις θρεπτικές αξίες του μητρικού γάλατος με τα δικά τους προϊόντα.

Όπως όλοι γνωρίζετε μιλάμε για χορό δισεκατομμυρίων.
Εγώ τελειώνω εδώ. Εκείνο που θέλω να τονίσω για μια ακόμη φορά είναι να υπερασπιζόμαστε κάθε στιγμή και όπου και αν βρεθούμε την ύπαρξη και τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας ‘’

Η εκδήλωση έκλεισε με διάλογο και πολλές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους πολίτες και ιδίως από νεαρές μητέρες.
Η επιτυχία της εκδήλωσης μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας.

Πάνος Ι. Μπόζος
Αναπληρωτής Διοικητής
Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυπαρισσίας







Στο στόχαστρο Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου

«Κανείς, πόσο μάλλον οι Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου, δεν θα πρέπει να φύγουν με τα χέρια στις τσέπες», λένε από τη Συγγρού.

Οι δύο υπουργοί έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο καθώς θεωρούνται υπαίτιοι για την τεράστια κοινωνική αναστάτωση και την εμπλοκή της χώρας στο ΔΝΤ.

Ήδη έχουν δοθεί εντολές για πλήρη έλεγχο των ...........

αποφάσεων τους και των εγγράφων που έχουν υπογράψει τον τελευταίο χρόνο στα τέσσερα υπουργεία από τα οποία έχουν περάσει.

Kentri News

Μήνυμα Αναγνώστη: Το Ελληνικό σύστημα αυτοάμυνας DRCS,

Μέσα Δεκεμβρίου πρόκειται να διεξαχθεί στην Πόλη της Καλαμάτας πολύωρο σεμινάριο με τον ιδρυτή του συστήματος κύριον Ε.Τουρτίδη, ώστε να μπορέσετε να διαπιστώσετε από κοντά την απλότητα, την πρακτικότητα και την αποτελεσματικότητα του drcs.
Το Ελληνικό σύστημα αυτοάμυνας DRCS, το πιο αναπτυσσόμενο σύστημα μάχης-αυτοπροστασίας και επιβίωσης στην Ευρώπη αυτήν την στιγμή.

DRCS: ΥΛΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: ...........

Στην ύλη του σεμιναρίου θα καλυφθούν θέματα όπως:

-Άμυνα απέαντι σε οπλισμένο ε πιστόλι.
-Άμυνα απέναντι σε οπλισμένο με μαχαίρι.
-Άμυνα στο έδαφος
-Εξουδετέρωση αντιπάλου και ασφαλής διαφυγή απο το σημείο επλοκής.
-Ψυχολογία της μάχης
και πολλά άλλα.

Τόπος και ώρα διεξαγωγής θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μή λείψει κανείς! Θα παρευρίσκεται ο ίδιος ο ιδρυτής τουσυστήματος DRCS.

Δηλώσεις συμμετοχών -Πληροφορίες σε:
magkasforgood@gmail.com
eliasagel@yahoo.gr
636618577 Ηλίας

Περιγραφή
Το D.R.C.S. © (Directive Reactive Controlling System) είναι ένα σύστημα κοντινής μάχης το οποίο βασίζεται στην άμεση αντίδραση και εν συνεχεία στον έλεγχο του αντιπάλου.
Αυτό που καθορίζει την εκπαίδευση στο D.R.C.S. © , είναι αυτό ακριβώς που δηλώνουν τα αρχικά του. Αμεσότητα – Αντίδραση – Έλεγχος.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι εύκολο και κατανοητό για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας και κοινωνικής θέσης και σκοπό έχει την σύντομη σε χρόνο αφομοίωση των τεχνικών και τακτικών από τον εκπαιδευόμενο.
Αποτελείται από πέντε επίπεδα εκπαίδευσης, όχι ζώνες, που βοηθούν τον εκπαιδευόμενο να κατακτήσει τον σκοπό της εκπαίδευσης, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να μπορεί να αμυνθεί ή και να προστατέψει τους δικούς του σε περίπτωση που βρεθεί σε κάποια επικίνδυνη κατάσταση.
Οι τεχνικές είναι απλές, με αποτέλεσμα την εύκολη κατανόηση και εκμάθηση από οποιονδήποτε.
Όσον αφορά τους εργαζόμενους στις Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας και Υπηρεσίες Ασφαλείας και Φύλαξης, το D.R.C.S. © είναι άρτια προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους με αποτέλεσμα και την ανάλογη πιστοποίηση.
Δεν είναι μια πολεμική τέχνη ή ένα μαχητικό άθλημα. Είναι ένα σύστημα προσαρμοσμένης μάχης. Προσαρμοσμένης στις ανάγκες όλων των ανθρώπων και του κάθε ενός ξεχωριστά. Είναι εκπαίδευση με βάση τις αληθινές συνθήκες κινδύνου. Είναι Αυτοάμυνα.

Απευθύνεται σε Αστυνομικούς Υπαλλήλους,Λιμενικούς,Στρατιωτικούς και φυσικά σε όλους τους πολίτες

Ντ. Μπακογιάννη: «Θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση»

Την πρόθεση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να στηρίξει την κυβέρνηση συνεργασίας και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον Βήμα 99,5. Η ίδια υπογράμμισε ότι για το κόμμα της δεν αποτελεί θέμα η συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

«Έχω ξεκαθαρίσει ότι το θέμα της Δημοκρατικής ..........

Συμμαχίας δεν είναι η συμμετοχή. Η Δημοκρατική Συμμαχία θα στηρίξει» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας:

«Εδώ και μήνες λέμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Μία κυβέρνηση στην οποία υποχρεωτικά θα μετέχουν στελέχη και των δύο μεγάλων κομμάτων. Άρα, βεβαίως εννοείται ότι θα δώσω στήριξη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, η Δημοκρατική Συμμαχία θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ζήτησε οι όποιες αποφάσεις για τη νέα κυβέρνηση να ληφθούν γρήγορα και να υπερισχύσουν οι σώφρονες μέσα στα κόμματα «και όχι οι ακραίες φωνές».

Στο ερώτημα εάν εξεπλάγη από την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να συναινέσει στην κυβέρνηση συνεργασίας, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «κανένας πλέον στο ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας. Τα πράγματα ήταν πάρα πολύ σαφή, ήμασταν σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι».

Στο σημείο αυτό η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι ελπίζει πως «δεν θα είναι προσχηματική αυτή η κυβέρνηση, δεν θα έχουν προσχηματικές λογικές τα κόμματα, δεν θα είναι δηλαδή ένα φύλλο συκής για τους Ευρωπαίους, διότι έτσι δεν πρόκειται να λειτουργήσει».

Κατά την ίδια, η νέα κυβέρνηση πρέπει να λειτουργήσει «με ουσιαστική πολιτική βούληση στήριξης της πολιτικής».

Όσον αφορά στον διάδοχο του Γιώργου Παπανδρέου στην πρωθυπουργία, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι «υπάρχουν πολλά στελέχη, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τη θέση του Πρωθυπουργού».

Τέλος, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που θέλουν τον πρόεδρο της ΝΔ να μην επιθυμεί τη συμμετοχή στελεχών του κόμματός του στη νέα κυβέρνηση, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι εάν ο Αντ.Σαμαράς επιμείνει σε αυτή τη θέση «σημαίνει ότι θέλει να προσπαθήσει να ακολουθήσει μία πολιτική όπου και ο σκύλος θα είναι χορτάτος και η πίτα θα είναι ολάκερη».

ΒΗΜΑ

Σαμαράς: Ο κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από το ευρώ με οδήγησε στην συμφωνία

Ο κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από το ευρώ και την ευρωζώνη οδήγησε τον Αντώνη Σαμαρά στην χθεσινή συμφωνία για μεταβατική κυβέρνηση, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο ίδιος στη σύσκεψη που είχε με τους τομεάρχες του κόμματος.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Σαμαράς η κυβέρνηση αυτή είναι περιορισμένης εντολής και χρόνου, και έχει ως μοναδικό σκοπό να διαχειριστεί τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, με ταυτόχρονη απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία.

Στη ΝΔ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το .........

γεγονός ότι με τη χθεσινή κίνηση του Αντώνη Σαμαρά διασφαλίζεται ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας, αλλά και οι εκλογές. Επισημαίνουν μάλιστα πως βασική προτεραιότητα του προέδρου του κόμματος ήταν να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι δύο αντιπρόεδροι Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας και τα στελέχη Α. Λυκουρέντζος, Κ. Τασούλας, Ε. Στυλιανίδης, Ν. Δένδιας, Χρ. Σταϊκούρας, Γ. Κουμουτσάκος, Κ. Μαρκόπουλος, Ε. Αντώναρος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κ. Τζαβάρας, Π. Παυλόπουλος, Α. Σπηλιωτόπουλος, Μ. Βαρβιτσιώτης και οι συνεργάτες του προέδρου του κόμματος Κ. Μπούρας και Κ. Αρβανιτόπουλος.

Sofokleous in

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ;- Κάλυψε τρύπες η ΑΤΕ με το 1.1 Δις των επιδοτήσεων

Σύμφωνα με Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ η ΑΤΕ κρατά επί 10 ημέρες 1.1 Δις που πήρε για να πληρωθούν οι Αγροτικές επιδοτήσεις !!

-Η Αγροτική τράπεζα χρησιμοποίησε λεφτά των αγροτών για να κλείσει δικές της τρύπες;

Σκάνδαλο πανελλήνιων διαστάσεων, που είναι ..........

βέβαιο ότι θα προκαλέσει τριγμούς στο αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα του νομού Ηρακλείου, στελέχη του οποίου εμφανίζονται να γνωρίζουν αλλά να έχουν σιωπήσει, καθώς και αντιδράσεις σε ολόκληρη την ελληνική ύπαιθρο, αποκαλύπτει η "Νέα Κρήτη" μέσα από επίσημα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα πρόσφατα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας, ότι τα χρήματα των επιδοτήσεων «έχουν δοθεί αλλού απ’ την κυβέρνηση».

Και μάλιστα, η "βόμβα" έχει τη σφραγίδα των Βρυξελλών, αφού αποκαλύπτετε ότι 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κάλυψη του 50% των επιδοτήσεων 720.000 δικαιούχων της ελληνικής, εξαθλιωμένης υπαίθρου, αλλά η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος, αντί να τα βάλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς, εμφανίζεται να τα έχει διαθέσει για να κλείσει δικές της τρύπες, με το πρόσχημα «της έλλειψης ρευστότητας που προκαλεί η οικονομική κρίση της Ελλάδας»!

Αποκάλυψη-"βόμβα".....

Ο Σπύρος Δανέλλης, που μέχρι προχθές μας έλεγε ότι «δεν μπορεί η Ελλάδα να πάρει τις επιδοτήσεις και να τις δώσει αλλού, διότι έτσι παρανομεί, άρα κάνετε κάποιο λάθος ως εφημερίδα», χθες μας είπε εκφράζοντας και ο ίδιος την απόλυτη οργή του: «Επικοινώνησα με τις Βρυξέλλες και πράγματι μου είπαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απ’ το ταμείο της ΚΑΠ έστειλε 1 δισεκατομμύριο 100 εκατομμύρια ευρώ πριν από περίπου 10 με 15 μέρες. Το υπουργείο έστειλε το ποσό αυτό στην ΑΤΕ μαζί με όλους τους δικαιούχους, τα στοιχεία κ.λπ. για να μπούνε τα χρήματα των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς τους.

Και η ΑΤΕ, παρουσιάζοντας προβλήματα ρευστότητας, φαίνεται να έχει χρησιμοποιήσει από τα λεφτά αυτά ένα μεγάλο κομμάτι τους, με συνέπεια να μην πιστώσει τους λογαριασμούς αμέσως. Έχει γίνει χαμός από το υπουργείο προς την ΑΤΕ. Ο Σκανδαλίδης έχει αντιδράσει εναντίον του προέδρου της ΑΤΕ με άμεσες εντολές και μεγάλη επιθετικότητα, διότι τέτοιες στιγμές δεν κάνεις τέτοια πράγματα. Η ΑΤΕ απαντάει ότι έχει ήδη συγκεντρώσει ένα ποσό γύρω στις 700.000 ευρώ και μαζεύει και τα υπόλοιπα κι έχει διαβεβαιώσει ο πρόεδρος της ΑΤΕ τον υπουργό ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και το αργότερο ως την Πέμπτη θα έχουν πιστωθεί όλοι οι λογαριασμοί των δικαιούχων. Δηλαδή εδώ μιλάμε για μια κατάσταση με ευθύνη της ΑΤΕ»!

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Οργή από τον Μανόλη Γαβαλά

«Αν είναι αλήθεια, θα πω τη λέξη ντροπή», σχολιάζει στη "Ν. Κρήτη" ο πρόεδρος της ΚΣΟΣ και της ΕΑΣ Ηρακλείου Μανόλης Γαβαλάς και προσθέτει: «Διότι τις τελευταίες μέρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μας εξαπάτησε, μεταφέροντας για αργότερα τις ημερομηνίες της πληρωμής. Αν αυτό αποδειχτεί με στοιχεία, τότε θεωρείται μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο σε βάρος των αγροτών την ώρα που περνάνε μια τεράστια κρίση».

Και να σκεφθεί κανείς ότι όλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε αγροτικά νοικοκυριά επειδή οι αγρότες δεν έχουν χρήματα να της πληρώσουν τα χαράτσια και μάταια την καλούσαν να περιμένει λίγες μέρες μήπως και πάρουν την επιδότησή τους. Flashnews.gr

Best Tv

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 07 Νοεμβρίου έως και 13 Νοεμβρίου εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστόφορος Ψιλόπουλος

Tηλ: 2761 - 0 - 32940
Κιν. 694 - 5792394


ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ:
Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.




EKTAKTO: Κλείδωσαν για τις 19 Φεβρουαρίου οι εθνικές εκλογές

Στις 19 Φεβρουαρίου 2012 θα διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές.

Σε αυτή την ημερομηνία κατέληξαν στη 1.30 το πρωί τα ........

επιτελεία των δύο κομμάτων κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας των κυρίων Παπανδρέου και Σαμαρά για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.