Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Στεντόρειο όχι από φορείς για το χαράτσι στη ΔΕΗ



Στεντόρειο όχι από φορείς για το χαράτσι στη ΔΕΗ

*Οι πολίτες μπορούν να πληρώσουν την αξία του ρεύματος σε ΑΤΜ Τράπεζας

*Οι πολίτες που αντιτίθενται μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για προστασία

Μέτωπο κατά της πληρωμής από τους πολίτες του χαρατσιού με το οποίο έχει επιβαρυνθεί ο λογαριασμός της ΔΕΗ άρχισε από χθες να δημιουργείται στην Καλαμάτα, με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου και την υποστήριξη φορέων της πόλης, αλλά και του Δήμου.
Από το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας ανακοινώθηκε ποιες πρέπει να είναι οι ενέργειες των πολιτών, ενώ στις 2 Δεκεμβρίου συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγή ακύρωσης του σχετικού νόμου.
Χθες βράδυ το θέμα επρόκειτο να απασχολήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ενώ στη συνάντηση κατά του χαρατσιού συμμετείχαν και εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Μεταξύ άλλων, αποφασίσθηκε να συνταχθεί επιστολή προς το νέο πρωθυπουργό για ακύρωση του τέλους …

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ




Αναστάτωση, ξανά, στα Φιλιατρά για μπαλοποιητή στη Μώραινα

Αναστάτωση έχει προκληθεί, ξανά, στα Φιλιατρά μετά την έντονη φημολογία για εγκατάσταση του μπαλοποιητή σκουπιδιών στη Μώραινα. Τις προηγούμενες μέρες, όπως πληροφορηθήκαμε, σημειώθηκε «κινητικότητα» γύρω από αυτό το θέμα, που φέρεται να «ανακινείται» από παράγοντες της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, καθώς και της τοπικής Αρχής των Φιλιατρών.

Οι κάτοικοι της Μώραινας, καθώς και ιδιοκτήτες γης .........

της περιοχής, είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και θα αντιδράσουν με κάθε τρόπο, για να το αποτρέψουν, με μια σειρά από σοβαρά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα: θα είναι δίπλα στο Φράγμα, γειτνίαση με τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στους Χριστιάνους (ιστορικό μνημείο, όχι μόνο θρησκευτικού ενδιαφέροντος, αλλά και τουριστικού), έλλειψη μελέτης καταλληλότητας ή μη της περιοχής, έλλειψη μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την μπαλοποίηση και την προσωρινή αποθήκευση των σύμμεικτων απορριμμάτων - αστικών λυμάτων, έλλειψη ολοκληρωμένης μελέτης επεξεργασίας και διάθεσης των προκυπτόντων υγρών αποβλήτων (στραγγίδια).

Μάλιστα, «μπροστάρης» στον αγώνα για να μην υποβαθμιστεί η Μώραινα είναι ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μώραινας Φιλιατρών, ο οποίος και πέρυσι την άνοιξη, όταν και τότε είχαν «διακινηθεί» τέτοιες πληροφορίες (για εγκατάσταση του μπαλοποιητή), είχε αντιδράσει.

Μιλώντας χθες με μέλη του Συλλόγου έστειλαν ξανά, μέσα από το «Θ», ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και κάθε αποδέκτη, επαναλαμβάνοντας με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση και ένταση: «Να ξεχάσουν τον μπαλοποιητή στη Μώραινα». Προτίθενται, δε, να αντιδράσουν μαζικά, δυναμικά και ένδικα, με προσφυγές ακόμη και στο ΣτΕ, αν χρειαστεί, «για το έγκλημα που επιχειρείται να συντελεστεί σε βάρος της υγείας, της ζωής μας, των παιδιών μας, της γης μας, του περιβάλλοντος και της Ιστορίας μας»!
Όπως και πέρυσι, επανέλαβαν πως «είναι αποφασισμένοι για όλα, για να μην εγκατασταθεί ο μπαλοποιητής των σκουπιδιών στην περιοχή τους», ενώ αναφέρθηκαν σε «παιχνίδια και ευθύνες των δύο προηγούμενων Δημοτικών Αρχών Φιλιατρών και Γαργαλιάνων».

Τέλος, κάλεσαν τους αρμόδιους και υπεύθυνους, το δήμαρχο, τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους καθώς και τους επιστημονικούς φορείς, συλλόγους και παράγοντες, ακόμη και πολιτικούς, να πάρουν θέση.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Ηλεκτρονικά πλέον η έκδοση αδειών δόμησης

Ψηφίστηκε στις 9 Νοεμβρίου, από την Βουλή το νομοσχέδιο «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις», το οποίο αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση του νέου πλαισίου που θα διέπει πλέον την δόμηση.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ........

Υπουργείου Περιβάλλοντος, το νομοσχέδιο επιχειρεί μέσα από ένα πλέγμα ρυθμίσεων να αντιμετωπίσει προβλήματα, όπως την αδιαφάνεια και την διαφθορά στον τρόπο λειτουργίας των πολεοδομικών υπηρεσιών, την αναποτελεσματικότητα στην εξυπηρέτηση του πολίτη, την απουσία ελέγχου στο στάδιο της υλοποίησης και της λειτουργίας της κατασκευής και την πλήρη απουσία μηχανογράφησης και ηλεκτρονικού μητρώου στις κατασκευές.

Παράλληλα, συντελεί στην αναβάθμιση του πλαισίου για την προστασία του περιβάλλοντος, της αρχιτεκτονικής, του αστικού τοπίου.

Οι βασικές προβλέψεις και μεγάλες καινοτομίες που εισάγει το σχέδιο νόμου περιλαμβάνουν:

• Διαχωρισμός αρμοδιοτήτων και λειτουργία στη δημόσια διοίκηση με κεντρική ρύθμιση την κατάργηση της πολεοδομίας, όπως την γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Την αρμοδιότητα έκδοσης των αδειών δόμησης (εγκριτική) ασκούν οι Υπηρεσίες Δόμησης – που αντικαθιστούν τα σημερινά πολεοδομικά γραφεία – των Δήμων. Την αρμοδιότητα ελέγχου της ορθής εκτέλεσης των αδειών (ελεγκτική) ασκούν οι Ελεγκτές Δόμησης, που εποπτεύονται από το ΥΠΕΚΑ και την αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Οι Ελεγκτές είναι Μηχανικοί, με καθήκοντα ασυμβίβαστα του δημοσίου υπαλλήλου λειτουργούν ανεξάρτητα και δεν τελούν σε σχέση ιεραρχικού ελέγχου ή εποπτείας με τις Υπηρεσίες Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.). Την αρμοδιότητα κρατικής και συνεχούς εποπτείας της άσκησης του έργου των Υ.ΔΟΜ και των Ελεγκτών Δόμησης, ασκεί η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Δόμησης και Ενέργειας καθώς και τα Συμβούλια Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων – που υποκαθιστούν τα υφιστάμενα όργανα γνωμοδότησης όπως το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος που καταργείται.

Euro2Day

Ελεύθερα τα πετρελαιοκίνητα σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Με ρύθμιση που ψηφίστηκε χθες, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στη Βουλή νομοθετήθηκε η άμεση άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πετρελαιοκίνητων οχημάτων τεχνολογίας EURO V και VI στα αστικά κέντρα Αθηνών - Θεσσαλονίκης, η οποία θεσπίστηκε υπό άλλες συνθήκες τεχνολογίας πριν από 20 χρόνια.

Η απόφαση του ΥΠΕΚΑ βασίστηκε σε τεκμηριωμένες .........

μελέτες και ελήφθη με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος, μετά τη διαβούλευση στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής.

Το ΥΠΕΚΑ δεσμεύτηκε για την παράλληλη θέσπιση συμπληρωματικών μέτρων και κινήτρων για τη μείωση της εκπομπής ρύπων και μικροσωματιδίων, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον, αλλά και να βελτιωθεί η ποιότητα της ατμόσφαιρας.

Τα μέτρα που εξετάζονται σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία περιλαμβάνουν:
• την εντατικοποίηση των ελέγχων της ποιότητας των καυσίμων από τα ειδικά κινητά συνεργεία του ΥΠΕΚΑ,
• την εισαγωγή ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης της διακίνησης των καυσίμων για να αντιμετωπιστούν η λαθρεμπορία και η νοθεία των καυσίμων,
• τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πλέον ρυπογόνων οχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που αφορά στη μετεξέλιξη του ισχύοντος δακτυλίου σε «Πράσινο Δακτύλιο», με τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:

• Για τα οχήματα κάτω των 2,2 τόνων (όλα αφορούν στον μικρό δακτύλιο):

Α. Κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως τεχνολογίας, εντός του μικρού δακτυλίου ελεύθερα, εφόσον είναι τεχνολογίας Euro V ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140g/km. Το ίδιο ισχύει και για τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά οχήματα.
Β. Κυκλοφορία εντός του δακτυλίου των οχημάτων με ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας προ του 1990 μόνο τις μέρες και ώρες που δεν ισχύει ο μικρός δακτύλιος,

Γ. Κίνηση των οχημάτων που δεν εμπίπτουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες εντός του μικρού δακτυλίου με το σημερινό εκ περιτροπής σύστημα «μονών - ζυγών».

• Απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 2,2 τόνων έως 12 τόνους, ημερομηνίας πρώτης άδειας κυκλοφορίας πριν από την 1η/1/1992, στον μεγάλο δακτύλιο.

• Απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 12 τόνων, ημερομηνίας πρώτης άδειας κυκλοφορίας πριν από την 1η/1/1992, στην Αττική, πλην των Εθνικών Οδών Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών - Κορίνθου, της Αττικής Οδού και των κύριων οδών πρόσβασης στα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου, της Ραφήνας και της Ελευσίνας.

Τα οχήματα που θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα θα λαμβάνουν ειδικό πράσινο σήμα.
Προτεινόμενη ημερομηνία ισχύος της ρύθμισης είναι η 1η Μαΐου 2012.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι διατηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας για όσα πετρελαιοκίνητα φορτηγά οχήματα μικτού βάρους κάτω των τεσσάρων τόνων και τα πετρελαιοκίνητα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης δεν πληρούν τις προδιαγραφές EURO V.

Euro2Day

Το "μεγαλείο" του Γιώργου Παπανδρέου...

1. Είναι ο μόνος μετανάστης που ήταν ανίκανος σε τόσες δουλειές!

2. Είναι ο μόνος Έλληνας που δεν έχει φιλότιμο!

3. Είναι ο μόνος πρόεδρος κόμματος που πανηγύριζε όταν κέρδιζε τον κανένα και εκλέχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!

4. Είναι ο μόνος πρωθυπουργός που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για να ρίξει την κυβέρνηση!

5. Είναι ο μόνος που προσπάθησε να φτιάξει το ...........

ποδήλατο του εν κινήσει!

6. Είναι ο μόνος που το Πάσχα εύχεται Καλή Ανάσταση!

7. Είναι ο μόνος που κάνει λάθος και στο διάβασμα!

8. Είναι ο μόνος που για να πιει νερό την ώρα της ομιλίας πρέπει να είναι γραμμένο στο κείμενο!

9. Είναι ο μόνος πολιτικός που το όνομά του δεν θα δοθεί σε δρόμο, αλλά σε αδιέξοδο!

10. Είναι ο μόνος πολιτικός που νομίζει ότι την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε την απελευθέρωση της Ελλάδας!

11. Είναι ο μόνος πρωθυπουργός που όταν η χώρα του βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αυτός κάνει γυμναστική και σπα!

mauripena.blogspot.com

Λουκάς Παπαδήμος: “Μεταβατική η κυβέρνηση, αν είμαστε ενωμένοι τα προβλήματα θα λυθούν με λιγότερο κόστος”

Απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν σε σχέση με το ρόλο της νέας κυβέρνησης έδωσε στη δήλωσή του ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Πρώτον ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι μεταβατική και έχει συγκεκριμένο έργο που σχετίζεται με την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Δεύτερον διευκρίνισε ότι δεν έβαλε κανέναν όρο ..........

σε κανένα πολιτικό αρχηγό και τρίτον σε ότι αφορά το χρόνο των εκλογών είπε ότι υπάρχει ως σημείο αναφοράς η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών (6η Νοεμβρίου) η οποία παραπέμπει σε πρόωρες εκλογές.

Ο Λουκάς Παπαδήμος είπε ότι δεν είναι πολιτικός αλλά ήρθε να βοηθήσει σε μια προσπάθεια να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και τόνισε την τεράστια σημασία της συνεργασίας για το καλό της χώρας.

Συγκεκριμένα ο Λουκάς Παπαδήμος δήλωσε:

“Αποδέχτηκα την πρόταση για να σχηματίσω κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Η τιμή μεγάλη αλλά η ευθύνη μεγαλύτερη. Δεν είμαι πολιτικός. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Όχι εύκολη η πορεία, αλλά τα προβλήματα θα επιλυθούν γρήγορα αν υπάρχει ενότητα και συναίνεση. Η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική και το κύριο έργο της είναι η υλοποίηση των συμφωνιών της 26ης Οκτωβρίου και η οικονομική πολιτική που συνδέεται με αυτές. Όλοι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την επίτευξη των στόχων. Να διευκρινίσω ότι δεν τέθηκαν όροι για κανέναν πολιτικό αρχηγό.”

«Τακτοποίηση» σε πράσινο και μπλε φόντο!

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Τώρα εάν τελικά την χαρακτηρίσουμε ως Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, ή Κυβέρνηση Εθνικής Συναίνεσης ή καλύτερα Κυβέρνηση εμφανώς «Πράσινο-μπλε» και βάλε, ΔΕΝ έχει και πολλή σημασία!!!
Στα τελευταία 37 χρόνια είχαμε για 21 χρόνια Πράσινες Κυβερνήσεις και για άλλα 16 χρόνια Μπλε Κυβερνήσεις…ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ!!
Βόλευε αυτό «κάποιους» αλλά δείτε πού φτάσαμε!
Και καθώς τα γκάλοπ εδώ και μήνες έδειχναν ότι ...........

ΔΕΝ υπάρχει καμία πλέον πιθανότητα πράσινης ή μπλε ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ, ΞΑΦΝΙΚΑ μας προέκυψε το δραματικό Παρασκευο-Σαββατο-Κυριακο-Δεύτερο κατά το οποίο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, Παπανδρέου και Σαμαράς ομόθυμα (αλλά και κατά τι …απρόθυμα) επαλήθευσαν το γνωστό «ώδυνεν όρος και έτεκεν μυν…»

Με άλλα λόγια, αφού μας «τακτοποίησαν» επί ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Οικονομία, Λαό και Έθνος οι πράσινοι και οι μπλε και τώρα θα μας «τακτοποιήσουν» από…κοινού!
Ο σχετικός Γαλλικός όρος της συγκεκριμένης «τακτοποίησης» είναι επιτυχέστατος αλλά ΔΕΝ τολμώ να τον χρησιμοποιήσω, εδώ που φτάσαμε…
Μετά την ιστορική απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου 2011 «ο λαός μας απαλλάχθηκε από τον βραχνά της χρεοκοπίας,» είχε πει στο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ Παπανδρέου (τα ίδια περίπου λόγια είχε πει και τον περασμένο Ιούλιο όταν το «κούρεμα» ήταν της τάξης του 21%...) και πρόσθεσε ότι «Βρεθήκαμε στο χείλος της αβύσσου, αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Κάναμε θυσίες, αλλά όπως είχα δεσμευτεί οι θυσίες δεν πήγαν χαμένες…» και ότι πλέον «ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε το μέλλον πιο αισιόδοξα και τις μεγάλες αλλαγές. Την Ελλάδα που μπορεί»...... Και κατέληξε, «Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, αλλά θα τα καταφέρουμε».

Και ο κ Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά πως "μπήκε πάτος στο βαρέλι του εληνικού δημοσίου χρέους", και "στεγανοποιείται το ελληνικό δημόσιο χρέος". Αναρωτιέται, όμως, λογικά και αιτιολογημένα ο κάθε πικραμένος άνεργος, συνταξιούχος, μισθωτός – Ο Dr Παπακωνσταντίνου ΔΕΝ είχε αντιληφθεί ότι το «βαρέλι ΔΕΝ είχε» πάτο και, επιπρόσθετα, ΠΟΙΟΙ τον αφαίρεσαν τον πάτο και ΠΟΤΕ θα λογοδοτήσουν οι δημιουργοί των μεγάλων σκανδάλων και θα δημευθούν οι περιουσίες τους;

Διαβάζοντας τις παραπάνω δηλώσεις του κ Πρωθυπουργού μας και του Α/πρόεδρου και ΥπΟικ της Κυβέρνησής μας, ακούγοντάς τες στα ραδιόφωνα και βλέποντάς τους να τις κάνουν στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις διαπίστωσα ότι έχω ένα ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα!..
Έχω μνήμη ή πρόκειται για περίπτωση «Deja vu» δηλαδή το γνωστό παραψυχολογικό φαινόμενο που περιέγραψε πρώτος ο Emile Boirac Πρόεδρος των Πανεπιστημίων Grenoble και Dijon που συνήθως αποδίδεται στα ελληνικά ως:

Το έχω ξαναδεί, το έχω ξανακούσει ή μου έχει ξανασυμβεί!…

Για να αποφύγουμε τη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ μας έλεγαν οι κκ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου υπογράψαμε το πρώτο μνημόνιο (ΜΑΖΙ τους τότε στην υπογραφή και ο ΛΑΟΣ του κ Καρατζαφέρη), και μετά με τον κ Παπανδρέου και τον κ Βενιζέλο το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό Νόμο…

Μετά θυμήθηκα τη φράση ότι «οι Έλληνες είχαμε δικαίωμα στο όνειρο» που μας έλεγε ο κ Σημίτης και συνεπικουρούμενος σε αυτή την μεγαλόπνοη πολιτική του θέση από τον κ Παπαντωνίου τότε Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έλεγαν στις εφημερίδες το 1999 ότι το Χρηματιστήριο είναι ο καθρέφτης της οικονομίας, και ο Γενικός Δείκτης θα πάει στις 7.000 μονάδες και έχει λαμπρό μέλλον….
Θυμήθηκα ότι το ΟΝΕΙΡΟ έγινε ΕΦΙΑΛΤΗΣ, το ΠΑΙΧΝΙΔΙ κόστισε 35 (ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ) τρισεκατομμύρια δραχμές σε ΕΝΑΜΙΣΗ εκατομμύριο (1,500,000) ελληνικές οικογένειες για το οποίο μέχρι σήμερα ΚΑΝΕΙΣ δεν τιμωρήθηκε και κανενός ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΥ δεν δημεύθηκαν τα κέρδη!!!

Τελικά ή μας λέγανε ψέματα, ή είχανε μεσάνυχτα από οικονομία…
Δεν μπορώ να θυμηθώ εάν ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ στους κκ Σημίτη και Παπαντωνίου ο κ Βενιζέλος που ήταν Υπουργός Ανάπτυξης και επικεφαλής του Τουριστικού Τομέα, ενώ ο κ Παπανδρέου ήταν Αναπληρωτής και στη συνέχεια Υπουργός Εξωτερικών αφού μετά την «υπόθεση Οτσαλάν» είχε αποπεμφθεί από τη θέση του ΥΠΕΞ ο κ Πάγκαλος ο οποίος έχει πει:
• «Θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ αν γίνει αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου» («Ελευθεροτυπία» 7.8.2001).
• «Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πολλά προτερήματα, αλλά δεν έχει τα προσόντα για πρωθυπουργός» («Κ. Ελευθεροτυπία», 16.9.2001).
• «Δεν θα ξαναμιλήσω φιλικά με τον Γιώργο Α. Παπανδρέου. Δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ, δεν έχει πολλά κοινά με τον πατέρα του» («Βήμα», 3.10.2007).
• Αυτές «κι άλλες τέτοιες δηλώσεις» έκανε ο κ. Πάγκαλος με κορυφαία εκείνη, στις 26.8.2006, πάλι στην «Ε», ότι «μετά το 2000 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ΔΙΕΛΥΣΕ τη χώρα» και τις δημοσίευσε στο «Πρώτο ΘΕΜΑ» ο κ Κώστας Καββαθάς (Οι πολίτες επικοινωνούν)….

Επειδή υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιος να με κατηγορήσει ότι πάσχω ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ από…«πράσινο» Deja vu θα τον προλάβω δηλώνοντας ότι ΔΕΝ έχω ξεχάσει εκείνη την αφίσα σε «φόντο μπλε» με τον κ Καραμανλή χαμογελαστό να δηλώνει:
Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και την θέλουμε!
Ούτε και την επιτακτική «μπλε» προτροπή του κ Καραμανλή στους συνεργάτες του να Κυβερνήσουν…ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ!…
Και ποιος Έλληνας ή Ελληνίδα μπορεί να ξεχάσει τις υποσχέσεις της ΝΔ για εντοπισμό ενόχων των σκανδάλων, τιμωρίες και…κάθαρση και τη διαβεβαίωση το 2008 του κ Καραμανλή, σε ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις και γραπτές δηλώσεις ότι η ελληνική οικονομία είναι…θωρακισμένη όταν ξεκινώντας από τις ΗΠΑ η οικονομική λαίλαπα αγκάλιασε δραματικά ολάκερο τον πλανήτη;

Τελικά ΔΕΝ κατάλαβα εάν όντως υπήρχε καλλίτερη Ελλάδα και την κράτησαν για τον εαυτό τους τα στελέχη των Κυβερνήσεων της ΝΔ που έμειναν στους θώκους εξουσίας για ΠΕΝΤΕΜΙΣΙ χρόνια…
Ούτε κατάλαβα πώς από το ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ του κ Παπανδρέου καταλήξαμε στη διαπίστωση ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ του κ Λοβέρδου, στο ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΜΟΝΙΟ του κ Παπακωνσταντίνου, στο ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ, τον ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ και το «σχέδιο Μάρσαλ Βρυξελλών» του κ Βενιζέλου. Με Πρωθυπουργό πάντα τον κ Παπανδρέου και έτερο Α/πρόεδρο Κυβέρνησης τον κ Πάγκαλο…

Είχε γράψει το ΠΟΝΤΙΚΙ της Πέμπτης 31 Μαρτίου 2011 σε άρθρο του Δημήτρη Μυ με τίτλο «Διατριβή στο ψέμα» μεταξύ άλλων: Αν σε κάτι διαπρέπει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι η ευκολία με την οποία πλασάρει (με τη βοήθεια των media) το ψέμα…

Μετά τους διθυράμβους των κκ Παπανδρέου-Βενιζέλου της 27ης Οκτωβρίου, μας προέκυψαν τα ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ γεγονότα στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, ακολούθησαν τα επίσης ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ αλλεπάλληλα Υπουργικά, Ψήφος Εμπιστοσύνης, παραίτηση του κ Παπανδρέου και «ΝΕΑ» Κυβέρνηση!

Κλείνω με την πικρή διαπίστωση ότι το Έθνος, ο Λαός, που γέννησε την έννοια και την επιστήμη της ΙΣΤΟΡΙΑΣ εφόσον με τέτοια εμμονή μένει προσκολλημένος στο «εδώ και τώρα και ότι…» αποδεικνύει ότι πολύ εύκολα ξεχνά το χτες και με απίστευτη επιπολαιότητα υποβαθμίζει τη σημασία της υστεροφημίας του.

Deja vu!...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Ανακοινώθηκε ο νέος Πρωθυπουργός

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!
Ανακοινώθηκε επιτέλους το νέο όνομα του μεταβατικού πρωθυπουργού.
Αυτός είναι ο Λουκάς Παπαδήμος.

Η ορκομωσία θα γίνει αύριο στις 2 το μεσημέρι



Αγροτικός Σύλογος Φιλιατρών. Θ' ανοίξουν οι αποθήκες Ελαιολάδου της ΕΑΣ Μεσσηνίας στα Φιλιατρά;

Προς: ΕΑΣ Μεσσηνίας

Επειδή η Ελαιοσυγκομιδή στην περιοχή μας έχει ξεκινήσει, θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε τις προθέσειςσας σχετικά με το άνοιγμα της αποθήκες συγκέντρωσης Ελαιολάδου, που υπάρχει στα Φιλιατρά και ανακαινίστηκε πρόσφατα με αρκετά μεγάλο κόστος.

Σας γνωρίζουμε ότι η συγκέντρωση Ελαιολάδου την περσινή περίοδο ήταν αποτυχημένη, γιατί ήταν λάθος η πολιτική σας.

Να γνωρίζετε ότι οι παραγωγοί πουλάνε το λάδι ..........

όχι για να βάλουν τα λεφτά στην τράπεζα αλλά για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Άρα η πληρωμή του λαδιού μετα 15 μέρες που λέγατε πέρσι ήταν αποτρεπτική για τον κόσμο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν ήταν σκόπιμη

Κατόπιν αυτών περιμένουμε την απάντηση σας.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Ο Γραμματέας
Γριβοκωστόπουλος Γιαννης

Αγροτικός Σύλλοκος Φιλιατρών: Γιατί καθυστερεί η καταβολή επιδότησης ελαιολάδου;

Προς Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Κύριε Υπουργέ

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την πρώτη ημερομηνία που είχε δηλωθεί ότι θα μπει το 50% της επιδότησης στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Επειδή στην περιοχή μας έχει ξεκινήσει η ελαιοσυγκομιδή ...........

και η επιδότηση είναι απαραίτητη για να καλύπτουν οι παραγωγοί τα έξοδα συγκομιδής ώστε να μην πουλήσουν όσο όσο το λάδι.
Ήδη οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής.

Κατόπιν αυτών ζητάμε να επισπευστούν οι διαδικασίες ώστε να καταβληθεί άμεσα η επιδότηση.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Ο Γραμματέας
Γριβοκωστόπουλος Γιαννης

Την βοήθεια των Μέσων Ενημέρωσης ζητά ο Τατούλης

Θα ζητήσει την προβολή κοινωνικών μηνυμάτων για την Πολιτική Προστασία

Κοινωνικά μηνύματα μέσω του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου θα παρέχουν τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης για ακραία φαινόμενα

Την δυνατότητα δημιουργίας κοινωνικών μηνυμάτων, τα οποία μέσω του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου, θα ενημερώνουν για τη συμπεριφορά των πολιτών, αλλά και θα παρέχουν τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης για ακραία φαινόμενα, εξετάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Την διερεύνηση αυτής της δυνατότητας θα ............

κάνει η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης Κωνσταντίνα Νικολάκου σε συνεργασία με τις αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις.
Το καινούργιο αυτό στοιχείο εξετάστηκε στην σύσκεψη για την πολιτική προστασία, που έγινε στην Τρίπολη για τον συντονισμό και την προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου.
Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ζήτησε τη βελτίωση του επιπέδου συντονισμού των τεχνικών υπηρεσιών και τεχνικών υποδομών, την άμεση ενημέρωση από τις υπηρεσίες προς την κεντρική διεύθυνση, την ενέργεια μικρών δράσεων για άμεσα αποτελέσματα και την άμεση επαφή του κεντρικού συντονιστή με την αστυνομία και την πυροσβεστική.
Στο επίπεδο του εξοπλισμού θα διατεθούν περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ στην αστυνομία. Ωστόσο υπάρχουν ελλείψεις στην πυροσβεστική.
Για το ζήτημα των σεισμών ο Περιφερειάρχης ανακοινώθηκε η ενίσχυση των υποδομών στην Κορινθία και τη Μεσσηνία, περιοχές στις οποίες παρουσιάζεται εντονότερα το φαινόμενο, σε συνεργασία μάλιστα με το Πανεπιστήμιο Αθηνών για μεταφορά σχετικής δομής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στο επόμενο διάστημα οι Αντιπεριφερειάρχες θα έρθουν σε συνεννοήσεις με τους Δημάρχους για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού συντονισμού.
Ειδική συνάντηση θα γίνει και με τις εθελοντικές ομάδες, ενώ για το θέμα της πολιτικής προστασίας θα συνεδριάσει και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Moriasnow

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Νοεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.