Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Δείτε πόσα ένσημα έχετε στο ΙΚΑ στο ίντερνετ !!

Μέσω της ιστοσελίδας www.ermis.gov.gr έχετε τη δυνατότητα να δείτε αλλά και να εκτυπώσετε την καρτέλα των ενσήμων σας στο ΙΚΑ.

Μέσω αυτής της υπηρεσίας οι πολίτες είναι σε θέση να...εκδώσουν on-line και τυπώσουν απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ΙΚΑ για τα έτη 2002 έως και σήμερα.

Για να χρησιμοποιήσετε την Ηλεκτρονική Υπηρεσία, ...........

θα πρέπει πρώτα να εγγραφείτε και να συνδεθείτε στο site, δίνοντας όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.
Επισκέπτεστε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και πιστοποιείτε την εγγραφή σας προσκομίζοντας:....

• Νέα Άδεια Οδήγησης ή Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο
• Το όνομα χρήστη (username) που εισάγατε στο ermis.gov.gr
• Το βιβλιάριο υγείας σας ή ένα απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης

Η διαδικασία αυτή γίνεται μόνο μία φορά και σας επιτρέπει πρόσβαση στην καρτέλα των ενσήμων σας ανά πάσα στιγμή και για κάθε χρήση.

Best Tv

Πριν αγοράσετε κινητό τηλέφωνο

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Δεκάδες δυσνόητα τεχνικά χαρακτηριστικά προκαλούν… πονοκέφαλο στους καταναλωτές πριν από την αγορά νέου κινητού τηλεφώνου. Αν ψάχνετε μια συσκευή ικανή να ανταποκριθεί σε υψηλές απαιτήσεις, εξοικειωθείτε με τις παραμέτρους που πρέπει να προσέξετε στις γραμμές που ακολουθούν!

Οι εποχές όπου αγοράζαμε κινητό με μοναδικό κριτήριο πόσες επαφές χωράει ή αν μας αρέσει το κεντρικό του μενού έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Πλέον, τα σύγχρονα τηλέφωνα θυμίζουν περισσότερο ..........

laptop σε μικρογραφία παρά συσκευές επικοινωνίας. Παρακάτω, προσπαθούμε να σας βγάλουμε από το δαιδαλώδη λαβύρινθο των ορολογιών οδηγώντας σας προς την επιλογή που ταιριάζει περισσότερο στις προσωπικές σας ανάγκες! Εφόσον, λοιπόν, αναζητείτε μια συσκευή που να μπορεί να αντικαταστήσει επάξια μια φωτογραφική μηχανή και ένα media player, σιγουρευτείτε πως θα πάτε «διαβασμένοι» στα καταστήματα, ρίχνοντας μια ματιά στις συνοπτικές συμβουλές μας…

Οθόνη

Η οθόνη τείνει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιλογή αρκετών καταναλωτών. Αφενός το μέγεθός της, αφετέρου η ανάλυση και το πλήθος χρωμάτων που μπορεί να απεικονίσει παίζουν σημαντικό ρόλο αν θέλετε να βλέπετε video και φωτογραφίες στο κινητό σας. Τα πιο σύγχρονα κινητά μπορούν να προβάλλουν μέχρι και 16 εκατ. διαφορετικά χρώματα, ενώ οι μεγάλες αναλύσεις εξασφαλίζουν λεπτομέρεια και ποιότητα στις απεικονίσεις. Για παράδειγμα, μια οθόνη ανάλυσης 320×240 pixels είναι χωρισμένη σε 320 στήλες και 240 γραμμές.

Κάθε εικονοστοιχείο αυτού του νοητού πλέγματος μπορεί να πάρει διαφορετικό χρώμα, άρα όσο μεγαλύτερη είναι η ανάλυση τόσο πιο πολλές οι στήλες και οι γραμμές και άρα τόσο πιο πυκνό (κατά συνέπεια λεπτομερές) το πλέγμα. Σημαντικότατη παράμετρος σε μία οθόνη είναι, επίσης, το αν είναι οθόνη αφής (touch screen). Σ’ αυτή την περίπτωση, μπορείτε με ένα απλό άγγιγμα του δαχτύλου σας να κάνετε «κλικ» σε οποιαδήποτε περιοχή της. Παράλληλα, αν δεν είστε όλη μέρα κλεισμένοι σε κάποιο γραφείο, δώστε ιδιαίτερο βάρος στον φωτισμό της οθόνης και στο κατά πόσο είναι ευδιάκριτη υπό το φως του ηλίου.

Κάμερα

Η ψηφιακή κάμερα είναι ακόμα ένα σημείο έντονου ανταγωνισμού μεταξύ των κορυφαίων μοντέλων κινητών. Κύριο μέτρο σύγκρισης (χωρίς να αποτελεί πανάκεια) είναι η ανάλυση του φακού της, μετριέται με Megapixels και αντανακλά το πόσο υψηλής ανάλυσης φωτογραφία μπορεί να παράγει η συγκεκριμένη φωτογραφική. Στην αγορά κυκλοφορούν κάμερες κινητών με αναλύσεις που ποικίλουν, με δημοφιλέστερες αυτές των 3,2MP, 5MP, 8MP και πρόσφατα ακόμα και 12Mpixels! Σε πολλές συσκευές θα βρείτε και δεύτερη κάμερα στην πρόσοψη, ανάλυσης 0,3MP (VGA), που χρησιμεύει για αναμετάδοση του προσώπου μας σε βιντεοκλήσεις. Τα megapixels, παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να αποτελούν το μοναδικό κριτήριο για την αξιολόγηση μιας ψηφιακής κάμερας. Οι κατασκευαστές κινητών έχουν προβεί σε συνεργασίες που τους έχουν εξασφαλίσει επώνυμα οπτικά μέρη που θα ζήλευαν αρκετές φωτογραφικές μηχανές του εμπορίου. Αν, λοιπόν, είστε φανατικοί της φωτογραφίας, φροντίστε η κάμερα του κινητού σας να διαθέτει ένα καλό flash, δυνατότητα autofocus, zoom και, γιατί όχι, την ικανότητα να καταγράφει ακόμα και video σε υψηλή ανάλυση (High Definition ή για συντομίαHD). Οταν μάλιστα συνδυάζει και GPS δέκτη, επιθυμητή είναι και η λειτουργία geotagging, η οποία συνδέει στο χάρτη κάθε σας λήψη με την τοποθεσία όπου την πραγματοποιήσατε!

Ήχος

Το πρώτο… θύμα των σύγχρονων κινητών ήταν τα MP3 Players, καθώς σύντομα τα τηλέφωνα εμπλουτίστηκαν με δυνατότητες αναπαραγωγήςήχου. Ξεκίνησαν δειλά-δειλά με πολυφωνικά ringtones και κατέληξαν όχι απλώς στην αναπαραγωγή MP3 τραγουδιών, αλλά σε ολοκληρωμένες προτάσεις ψυχαγωγίας που διαθέτουν πανίσχυρα ενσωματωμένα ηχεία, equalizer, ραδιόφωνο και αχανή αποθηκευτικό χώρο για να στεγάσει την ψηφιακή σας δισκοθήκη.

Για τους αθεράπευτα μουσικόφιλους προτείνουμε να φροντίσουν το κινητό τους να έχει υποδοχή ακουστικών 3,5mm, προκειμένου να είναι συμβατή με τα ακουστικά που χρησιμοποιούν σπίτι για το στερεοφωνικό ή το PC τους. Διαφορετικά, θα υποχρεωθούν να καταφύγουν σε λύσεις ακουστικών του κατασκευαστή του συγκεκριμένου κινητού. Φυσικά, συσκευές που υποστηρίζουν το πρότυπο A2DP μπορούν να διοχετεύσουν ήχο υψηλής ποιότητας ακόμα και σε ασύρματα Bluetooth ακουστικά. Και επειδή η απληστία σε αποθηκευτικό χώρο δεν έχει τέλος, προτείνουμε εκτός από μνήμη του κινητού κάποιων gigabyte, να υπάρχει και η δυνατότητα προσθήκης κάρτας μνήμης.

Σχεδιασμός

To design αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πεδία μάχης των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εταιρείες έχουν επιστρατεύσει ακόμα και γνωστές φίρμες όπως Dolce & Gabbana, Prada, Armani, Levis κ.ά. για να επισφραγίσουν με μια τέτοια συνεργασία την υπεροχή τους όσο αφορά την υψηλή αισθητική των προϊόντων τους. Η ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων είναι πραγματικά ανεξάντλητη και, ευτυχώς, στο συγκεκριμένο τομέα δεν χωρά ιδιαίτερη ορολογία, παρά μόνο οι κατευθύνσεις που επιβάλλει το γούστο σας. Βάσει του σχεδιαστικού στυλ, τα κινητά χωρίζονται σε τρεις κύριες κατηγορίες: bar, clamshell και slide. Τα τελευταία χρόνια η κατηγορία των «συρταρωτών» slide κινητών έδειχνε να υπερισχύει έναντι της ελαφρώς παλαιομοδίτικης clam, μα οι οθόνες αφής επανέφεραν πάλι σε πρωταγωνιστικό ρόλο τα… ξεχασμένα bar κινητά ενιαίου όγκου, καθώς συχνά πλέον λόγω των touch screens το πληκτρολόγιο είναι περιττό!

Χειρισμός

Ισως για την πλειονότητα των καταναλωτών, ο εύκολος χειρισμός ενός κινητού αποτελεί το σημαντικότερο κριτήριο για την απόκτησή του. Κύριο λόγο σ’ αυτόν τον τομέα έχουν οι τρόποι με τους οποίους αλληλεπιδρά ο χρήστης με τη συσκευή. Ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια είναι ο χειρισμός μέσω οθόνης αφής ενώ έδαφος κερδίζουν και τα μοντέλα με πλήρες αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο, για εύκολη πληκτρολόγηση SMS και e-mails. Σε πολλές οθόνες αφής μπορείτε να γράψετε με το συνοδευτικό πενάκι και κατάλληλο λογισμικό να μετατρέψει το χειρόγραφό σας σε ηλεκτρονικό κείμενο. Υποκατηγορία των οθονών αφής είναι οι Multi Touch Screens, οι οποίες αναγνωρίζουν πολλαπλά ταυτόχρονα αγγίγματα στην επιφάνειά τους, με αποτέλεσμα να μπορείτε να περιστρέψετε, π.χ., φωτογραφίες χρησιμοποιώντας και τα δυο σας δάχτυλα.

Extra ευκολίες

Τα αξιοθαύμαστα χαρακτηριστικά των κινητών δεν σταματούν εδώ. Μια σειρά μικρές ευκολίες περιμένουν να τις εξερευνήσετε για να κάνουν την ζωή σας πιο άνετη και ενίοτε πιο διασκεδαστική! Από αισθητήρες Accelerometer, που αναγνωρίζουν την περιστροφή του κινητού, είτε για να περιστρέψουν κατάλληλα την οθόνη είτε για να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για σχετικά games, μέχρι αναγνώριση ομιλίας ή εκφώνηση του ονόματος καλούντος, πλήθος χρήσιμων δυνατοτήτων ενδεχομένως να στεγάζονται ήδη στο τηλέφωνό σας. Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σας, σίγουρα μία από τις εκατοντάδες διαθέσιμες στο εμπόριο συσκευές θα σας ταιριάζει… γάντι!

Τα βιογραφικά των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου

Τα βιογραφικά των μελών της νέας κυβέρνησης που δεν συμμετείχαν στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα.

Διαβάστε αναλυτικά τα βιογραφικά των Υπουργων - Υφυπουργών.....


Υπουργός Εσωτερικών Αναστάσιος Γιαννίτσης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944.

Σπούδασε Νομικά και Οικονομικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και απέκτησε διδακτορικό τίτλο στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Βερολίνου.

Καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1982, με ειδίκευση σε θέματα αναπτυξιακής πολιτικής, βιομηχανικής οργάνωσης, τεχνολογικής πολιτικής και ελληνικής οικονομίας.

Το διάστημα 1978-1982, διετέλεσε σύμβουλος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, από το 1982 μέχρι το 1986, ήταν οικονομικός σύμβουλος του Γεωργίου Γεννηματά στο ΥΠΕΘΟ (Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας), ενώ χρημάτισε και οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

Το διάστημα 1989-1990, ήταν πρόεδρος του ΕΛΚΕΠΑ και τις περιόδους 1989-1990 και 1993-1994, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

Από τον Ιούλιο του 1994 μέχρι τον Απρίλιο του 2000, ήταν οικονομικός σύμβουλος-προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη.

Τον Απρίλιο του 2000, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Σημίτη και στη συνέχεια διετέλεσε Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών (Οκτ. 2001-Φεβ. 2004) και υπουργός Εξωτερικών (Φεβ. 2004- Μάρτ. 2004).

Το Δεκέμβριο του 2009, διορίστηκε από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου πρόεδρος στα Ελληνικά Πετρέλαια [HEPr.AT] Σχετικά άρθρα (ΕΛΠΕ).

Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και άρθρα για το τραπεζικό σύστημα, την παγκοσμιοποίηση και την ελληνική οικονομία.

Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας

Γεννήθηκε το 1941 στην Κλένια Κορινθίας.

Σπούδασε Νομικά στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και πολιτικές & οικονομικές επιστήμες στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Την περίοδο 1968-1975, εργάσθηκε στη νομική υπηρεσία εταιρείας της Γουόλ Στριτ στη Νέα Υόρκη και αργότερα στην Παγκόσμια Τράπεζα ως ανώτερο στέλεχος, με αρμοδιότητες για επενδύσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Το 1975, ανέλαβε υποδιοικητής της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης(ΕΤΒΑ). Παράλληλα ήταν μέλος της επιτροπής που έκανε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ

Το 1977, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και έκτοτε εκλεγόταν συνεχώς μέχρι και το 2004.

Το διάστημα 1981-1986, ήταν τακτικό μέλος της αντιπροσωπείας της Ελληνικής Βουλής στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Από τον Οκτώβριο του 1985 έως τον Ιούνιο του 1989, υπήρξε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ενώ έχει διατελέσει και γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Στις 10 Μαρτίου του 2004, ορίστηκε επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδιος για τα χαρτοφυλάκια της Απασχόλησης και των Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τον Ιούλιο του 2010, μετά από απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου του κόμματος για τους τομείς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Κυβερνητικού Προγράμματος.

Έχει διατελέσει Υφυπουργός Συντονισμού (1977-1980), Υπουργός Εμπορίου (1980), Υπουργός ’νευ Χαρτοφυλακίου (1980-1981), Υπουργός Γεωργίας (1989), Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας, Τεχνολογίας (1990-1991).

Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους και μία κόρη.

Υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος

Γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα.

Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και των Βρυξελλών.

Το 1980 εισήχθη στο Διπλωματικό Σώμα.

Την περίοδο 1983-1989, ήταν πρόξενος της Ελλάδας στη Λιέγη του Βελγίου.

Από το 1990, έως το Νοέμβριο του 1991, ήταν ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του οποίου, το 1993, διετέλεσε διευθυντής του διπλωματικού του γραφείου.

Το διάστημα 1991-1992, ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας στη ΔΑΣΕ(Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη).

Τον Οκτώβριο του 1993, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.

Το 1994 και το 1998, εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων.

Το Δεκέμβριο του 2000, ίδρυσε το Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών ΚΕΠ , του οποίου ανέστειλε τη λειτουργία τον Ιούνιο του 2002.

Το 2004 επανεντάχθηκε στη ΝΔ με την οποία επανεξελέγη βουλευτής στις τρεις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις (2004, 2007 και 2009).

Έχει διατελέσει υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης (2004-2006) και υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2006-2009).

Τον Ιούλιο του 2010, ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου της ΝΔ.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους.

Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Μάκης Βορίδης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University College του Λονδίνου.

Στη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων, ήταν ιδρυτής της μαθητικής οργάνωσης, "Ελεύθεροι μαθητές" και διετέλεσε πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του Κολλεγίου Αθηνών.

Διετέλεσε πρόεδρος της Νεολαίας της ΕΠΕΝ.

Υπήρξε πρόεδρος του κόμματος "Ελληνικό Μέτωπο" από το 2002 μέχρι το Μάιο του 2005,που ανεστάλη η λειτουργία του.

Το 2006, εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής με την υποστήριξη του ΛΑΟΣ.

Το Σεπτέμβριο του 2007, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Υπολοίπου Αττικής με το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ και επανεξελέγη το 2009.

Μέλος Εκτελεστικού Γραφείου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, τον Οκτώβριο του 2009, ορίστηκε επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.

Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος

Γεννήθηκε το 1946 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα την 14η Σεπτέμβριου 1971.

Στο βαθμό του Συμβούλου Επικρατείας προήχθη την 1η Σεπτεμβρίου 1989, ενώ στη θέση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας προήχθη την 19η Ιούνιο του 1999.

Επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Στη θέση του πρόεδρου του Γ΄ Τμήματος παρέμεινε μέχρι και την αποχώρησή του από την δικαστική κοινότητα, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο 65χρονος Σταυρόπουλος το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου 2011 παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα και ανέλαβε καθήκοντα νομικού συμβούλου στο γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Εάν δεν παραιτείτο ο Σταυρόπουλος, θα αποχωρούσε από το δικαστικό σώμα σε δύο χρόνια.

Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Γεώργιος Γεωργίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936.

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διεθνές Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης.

Διπλωμάτης καριέρας, έχει διατελέσει πρέσβης της Ελλάδας στο Λίβανο (1995) και την Αργεντινή (1999).

Το 1971, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο υπουργείο Εξωτερικών ως γραμματέας Πρεσβείας Γ' στην τρίτη πολιτική διεύθυνση Ευρώπης, Αμερικής.

Το 1973, υπήρξε πρόξενος της Ελλάδας στη Νάπολη της Ιταλίας.

Το 1976, διετέλεσε επιτετραμμένος σε Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Ομάν και Κατάρ και την επόμενη χρονιά (1977) στη Λιβύη και το Τσαντ, όπου συγχρόνως ήταν και γενικός πρόξενος.

Το 1979, ήταν γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Το 1987 χρημάτισε γενικός πρόξενος στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Το 1993, εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Διπλωματών και επανεξελέγη το 1994.

Την ίδια χρονιά (1994), προήχθη σε πληρεξούσιο υπουργό Α' Τάξεως, υπήρξε γενικός διευθυντής Μορφωτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου με την Τουρκία και δίδαξε Πολιτικά Ζητήματα και Εθιμοταξία στη Ανωτάτη Σχολή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Τατοΐου.

Το 2000, έγινε διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το 2003, ανέλαβε αντιπρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ).



Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1960 και αποφοίτησε από την Ιωννίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιά το 1977. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, απ' όπου αποφοίτησε το 1982, και συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική (MA 1985 και PhD 1989, School of International Service Πανεπιστημίου American).

Από το 1987 μέχρι το 1989 δίδαξε ως Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων και Συγκριτικής Πολιτικής στο School of International Service του Πανεπιστημίου American στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Από το 1990 μέχρι το 1992 ήταν επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard. Από το 1992 μέχρι το 1995 δίδαξε ως Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου George Mason στη Virginia των ΗΠΑ.

Από το 1995 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2001 δίδαξε ως Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από τον Φεβρουάριο του 2001 μέχρι τον Ιούλιο του 2008 ήταν Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, ενώ τον Ιούλιο του 2008 εξελέγη Πρωτοβάθμιος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα.

Από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Διετέλεσε Εξωκοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Unesco. Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 συμμετείχε στην τιμητική 8η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Ν.Δ. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 συμμετείχε στην εκλογική μάχη ως εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τοποθετήθηκε στην τιμητική 7η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και μέλος της International Studies Association. Έχει δημοσιεύσει διάφορα βιβλία και άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Ήταν εισηγητής σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει δώσει διαλέξεις σε γνωστά Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Harvard, Princeton, Columbia, Georgetown, κ.ά.).

Από το 2005 μέχρι το 2008 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Υφυπουργός Οικονομικών Ιωάννης Μουρμούρας

Ο πανεπιστημιακός, εκ των οικονομικών συμβούλων του αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, Ιωάννης Μουρμούρας, είναι ο υφυπουργός Οικονομικών της μεταβατικής κυβέρνησης.

Ο κ. Μουρμούρας είναι καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με γνωστικό αντικείμενο τα «Μακροοικονομικά Ανοιχτής Οικονομίας».

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ (1987) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Οικονομική Επιστήμη από το London School of Economics (1989), καθώς επίσης και διδακτορικού στα Οικονομικά από το University of London (1992)

Τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στα επιστημονικά πεδία:

* Δυναμική Μακροοικονομική Ανάλυση

* Θεωρία Οικονομικής Πολιτικής

* Νομισματική Οικονομική



Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Σπυρίδων-Αδωνις Γεωργιάδης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διευθυντής των εκδόσεων "ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" και των περιοδικών "Ελληνική Αγωγή" και "Ελλήνων Ιστορία".

Το 1994, ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών "Ελληνική Αγωγή" με σκοπό τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.

Το 1995, εξέδωσε την τριμηνιαία εφημερίδα "Ελληνική Αγωγή" η οποία το 2001, μετετράπη σε περιοδικό.

Το 1998, ήταν συνδιευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού "Ηρόδοτος 107,4".

Διετέλεσε μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στη συνέχεια μέλος της ΠΟΛΑΝ.

Το 2002, εξελέγη αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αχαρνών και Αττικής ο καπετάν Ευκλείδης.

Το διάστημα 2003-2007, συνεργάστηκε με τον τηλεοπτικό σταθμό "ΤΗΛΕΑΣΤΥ", όπου παρουσίαζε την καθημερινή εκπομπή "Ελλήνων Έγερσις", ενώ είχε συνεργαστεί και με το κανάλι "Blue Sky".

Το 2006, ήταν υποψήφιος νομάρχης Αθηνών με το συνδυασμό "Υπέρ Λαού", που υποστηρίχθηκε από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ).

Το Σεπτέμβριο του 2007, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Β' Αθηνών με το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ και επανεξελέγη το 2009.

Το Νοέμβριο του 2009, ανέλαβε γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ.

Το Νοέμβριο του 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και συγκέντρωσε ποσοστό 6,57%.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.



Υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 11 Νοεμβρίου 1957. Γιος του Χρυσοστόμου, βιοτέχνου και της Φανής Λιχρίδα, φιλολόγου. Είναι παντρεμένος με την Φωτεινή Μαυρομάτη και έχει τρία παιδιά, τον Αλέξανδρο, τον Χρυσόστομο και την Δανάη-Αγλαΐα.

Αποφοίτησε με άριστα από το Β' Γυμνάσιο Καβάλας και εισήλθε πρώτος στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1975, απ' όπου έλαβε πτυχίο με άριστα το 1981. Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική και εργάσθηκε στις Πανεπιστημιακές Κλινικές της Βόννης και της Κολωνίας. Εκπαιδεύθηκε σε ψυχοθεραπευτικές τεχνικές ( NLP) . Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες επιστημονικών εργασιών σε αγγλόφωνα, γερμανόφωνα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα Νομικής Ψυχιατρικής.

Από το 1975 ως το 1981 ήταν εκλεγμένο μέλος στα διοικητικά συμβούλια του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και στα συνέδρια ΦΕΑΠΘ και ΕΦΕΕ. Διετέλεσε Πρόεδρος της Γραμματείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, καθώς και μέλος της Νομαρχιακής της ΟΝΝΕΔ Από το 1982 ως το 1990 δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο χώρο της ομογένειας και εκλέχτηκε Πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Βόννης και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ-3 ΝΔ Δυτικής Γερμανίας. Το 1993, το 1996 και το 2000 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Από το 2003 ως το 2004 διετέλεσε Πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Β΄ Θεσσαλονίκης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ήταν εξωκοινοβουλευτικός συνεργάτης του Τομέα Κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης της ΝΔ και επιστημονικός συνεργάτης της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ .

Από το 2004 ως το 2005 διετέλεσε Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Β΄ ΠΕΣΥΠ Κεντρικής Μακεδονίας και ως το 2007 Διοικητής της Β΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Από το 2007 ως το 2009 ήταν Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και το 2009 διετέλεσε συντονιστής της Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων και Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Από το 2004 έως το 2009 υπήρξε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Τον Ιανουάριο του 2010, με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ορίστηκε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Νομού Θεσσαλονίκης. Τον Ιούνιο 2010 εξελέγη στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος.

Ομιλεί Γερμανικά, Αγγλικά και μετρίως Γαλλικά.

Επαγγελματικά δραστηριοποιείται ως Επιστημονικός Διευθυντής ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής και ως ιδιώτης ιατρός.



Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αστέριος Ροντούλης

Καθηγητής της μέσης εκπαίδευσης, γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1966.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Οικονομικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο της Ουαλίας.

Το 1998, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου και επανεξελέγη το 2002 και το 2006.

Το 2006, ανακηρύχθηκε συντονιστής της Πανελλαδικής Επιτροπής Αγώνα των τρίτεκνων οικογενειών.

Το Σεπτέμβριο του 2007, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Λάρισας με το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ (Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός) και επανεξελέγη το 2009.

Τον Μάρτιο του 2008, με απόφαση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Το Νοέμβριο του 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας συγκεντρώνοντας ποσοστό 4,44%.

Είναι παντρεμένος και έχει τρεις γιους και μία κόρη.



Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού Πέτρος-Παύλος Αλιβιζάτος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942.

Σπούδασε Νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και Πλεκτική-Κλωστοϋφαντουργία στη Σχολή Mayer της Γερμανίας.

Το 1985, εντάχθηκε στη ΝΔ Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Την περίοδο 1991-1992, διετέλεσε μέλος του ΔΣ της εταιρίας "ΑΣΤΗΡ" ΑΞΕ, το διάστημα 1992-1993, μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ και από το 1993 μέλος του ΔΣ της ΔΕΠΑ Δημόσια Επιχείρηση Αερίου .

Το διάστημα 1992-1993, διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Οργανισμού Young Presidents Organization, ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος

του Ματζαβινατείου Ιδρύματος Ληξουρίου (1988-2004), μέλος (1996) και γενικός γραμματέας του Ιδρύματος "Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή" (1996-2004) και ταμίας του μη κερδοσκοπικού σωματείου "Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα" (1998-2004).

Είναι μέλος της "Λέσχης Επιχειρηματικότητας", του Συλλόγου "Φίλοι της Μουσικής" και πολλών άλλων σωματείων και συλλόγων.

Το 2002, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου και το 2004, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Κεφαλονιάς με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Οκτώβριο του 2007, διορίστηκε πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ).

Τον Φεβρουάριο του 2010, ορίστηκε μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ στις αρχές Μαρτίου ανέλαβε, με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, αναπληρωτής γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Τίτλοι τέλους” για Παπανδρέου και στο Twitter

Μαζί με τα καθήκοντα του πρωθυπουργού, ο Γιώργος Παπανδρέου παραδίδει στον Λουκά Παπαδήμο … και τους λογαριασμούς του σε Twitter, Flickr, και Youtube.

Την ανακοίνωση έκανε μέσω Twitter, η web team του Prime Minister GR, με το εξής μήνυμα:

«Ανακοίνωση από Web Team: οι λογαριασμοί του ........

Πρωθυπουργού σε Twitter, Flickr, Youtube, είναι θεσμικοί. Θα παραδοθούν στο νέο Πρωθυπουργό».

Πιο εύκολο να εξαπατηθούν οι άνδρες στο Facebook

Έρευνα που διεξήχθη με περισσότερα από 1500 άτομα σε ΗΠΑ και Βρετανία, απέδειξε ότι οι άντρες την «πατάνε» πιο … εύκολα απ’ ότι οι γυναίκες σε απατές στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook.

Αυτό δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι οι γυναίκες είναι από τη φύση τους πιο προσεκτικές σε ό,τι αφορά τη διαφύλαξη των προσωπικών τους στοιχείων, αλλά και σε έναν άλλο παράγοντα: το σεξουαλικό.

Τη μελέτη διεξήγαγε η εταιρεία λογισμικού ............

ασφαλείας Bitdefender, η οποία αποφάνθηκε ότι οι άντρες είναι λίγο πιο δεκτικοί στο να θαμπωθούν από μία όμορφη παρουσία που θα τους προσθέσει ως φίλο.

Έτσι μόλις, δεχθούν να γίνουν φίλοι, τότε απλόχερα προσφέρουν τις προσωπικές τους πληροφορίες, αφήνοντας τον εαυτό τους εκτεθειμένο.

Μελετώντας τη συμπεριφορά 1614 αντρών και γυναικών σε Αγγλία και Αμερική, αποκαλύφθηκε ότι οι άντρες ήταν πιο πιθανό να αποδεχθούν φιλίες, να κοινοποιήσουν την τοποθεσία τους, να αγνοήσουν τις ρυθμίσεις απορρήτου, να αφήσουν το λογαριασμό τους ανοιχτό για όλους και να μη διαβάσουν την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων οποιασδήποτε σελίδας κοινωνικού περιεχομένου.

Διαφορές υπήρξαν και σε ό,τι αφορά και τις ενέργειας στις οποίες προέβαιναν σχετικά με τους άλλους χρήστες του διαδικτύου. Η μελέτη έδειξε ότι το 64.2% των γυναικών απέρριπταν τα αιτήματα φιλίας από αγνώστους, ενώ μόλις το 55.4% των αντρών έκανε το ίδιο.

Επιπλέον οι Αμερικανοί φάνηκαν πιο ριψοκίνδυνοι από ότι οι Βρετανοί στη διαδικτυακή κοινωνική συμπεριφορά τους.

Activity: Η νέα λειτουργία του Twitter!

Νέα λειτουργία παρακολούθησης των Follower και όχι μόνο στο Twitter.

Έκανε την εμφάνισή της μία νέα λειτουργία στο Twitter η … οποία ονομάζεται Activity και στην οποία οι χρήστες βλέπουν τις δραστηριότητες όσων ακολουθούν, αλλά και τις αναφορές και Retweets των tweet τους από τους Followers.

Στο Activity λοιπόν με απλά λόγια συγκεντρώνονται ......

όλες οι πληροφορίες για όλους τους χρήστες(τα Follow που έκαναν πρόσφατα, τα retweet, τα Favorite) που κάνει Follow ο χρήστης.

Επίσης, στα Mentions, ο χρήστης της υπηρεσίας μπορεί όπως πάντα να βλέπει ποιοι χρήστες αναφέρθηκαν σε αυτόν αλλά πλέον μπορεί να δει ποιοι χρήστες έκαναν Retweet τα tweet του, ποιοι τα έκαναν favorite, και ποιοι χρήστες τον έκαναν Follow.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχει ως εξής:........

Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος

Αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος

Aντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός : Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός: Παντελής Τζωρτζάκης


Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός : Αναστάσιος Γιαννίτσης
Αναπληρωτής Υπουργός : Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός : Πάρις Κουκουλόπουλος


Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός : Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής Υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Αναπληρωτής Υπουργός: Παντελής Οικονόμου
Υφυπουργός : Ιωάννης Μουρμούρας

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός : Σταύρος Δήμας
Αναπληρωτής Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης


Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρωτής Υπουργός: Ιωάννης Ραγκούσης
Αναπληρωτής Υπουργός: Γεώργιος Γεωργίου
Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος


Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραϊτης
Υφυπουργός : Άδωνις Γεωργιάδης


Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Yφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης


Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Άννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου


Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός : Μαυρουδής Βορίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης


Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός : Γιάννης Κουτσούκος


Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργός : Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος
Υφυπουργός :Μάρκος Μπόλαρης
Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης


Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός : Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας
Υφυπουργός : Αστέριος Ροντούλης


Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργός : Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Υφυπουργός : Γιώργος Πεταλωτής


Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Χρήστος Παπουτσής
Yφυπουργός: Μανώλης Όθωνας


Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός : Γιώργος Νικητιάδης
Υφυπουργός: Πέτρος Αλιβιζάτος


Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος

Τις επόμενες ημέρες θα οριστεί Υπουργός Επικρατείας - Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Τα Best Off από τα Tweets στο Twitter

Το Twitter δημιουργήθηκε ως μια κοινωνική πλατφόρμα μικρο-blogging.

Κοινωνική γιατί σου επιτρέπει να έρθεις σε επαφή και να αλληλεπιδράσεις με άλλα μέλη του, που μπορεί να έχετε κάτι κοινό.
Μικρο-blogging γιατί μπορείς να γράψεις την κατάστασή σου μέσα σε 140 χαρακτήρες και χωρίς εικόνες ή άλλα media. Εικόνες ή και Video μπορείς να ποστάρεις ξεχωριστά.
Έτσι γίνετε πολύ πιο εύκολο να γράψεις κάτι, από ..........

το να ετοιμάσεις ένα blog post για το wordpress ή το blogger.

To Twitter είναι μέχρι τώρα η 12η μεγαλύτερη σελίδα παγκοσμίως και η 2η μεγαλύτερη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μετά το Facebook.
Είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη σελίδα.
Μέσα σε τόσο λίγο χρόνο έχει καταφέρει να ανέβει στις πρώτες θέσεις των κατατάξεων με τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες.
Τώρα πια twitter διαθέτουν οι περισσότεροι bloggers, celebrities, πολιτικοί κι απλοί πολίτες. Εσείς ακόμα δεν έχετε Twitter;

Σας ενημερώνουμε ότι το Φιλιατρά Νews διαθέτει λογαριασμό twitter στην ακόλουθη διεύθυνση και μπορείτε να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις μας και από εκεί καθώς ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο.
Μπορείτε να μας βρείτε και να μας κάνετε Follow στην διεύθυνση: http://www.twitter.com/filiatranews

Εμείς από την δική μας περιήγηση σε διάφορα Accounts βρήκαμε και συγκεντρώσαμε τα 30 καλύτερα Tweets και σας τα παρουσιάζουμε.

[ @XrysoMou ] Εξαιρετική επιλογή ο κύριος Παπαδήμος. Ευγενής, μορφωμένος και τον σέβονται οι Ευρωπαίοι. Και, κυρίως, δεν τον ξέρουν οι πιο πολλοί Έλληνες.

[ @neriano ] Κάποιος πρέπει να θυμίσει στους παρουσιαστές ότι η έκφραση «τα στελέχη της ΝΔ ήταν όλη νύχτα στη Συγγρού», μπορεί να παρεξηγηθεί.

[ @SatanikoKoutavi ] Ο Πάγκαλος αποκαταστάθηκε επαγγελματικά στην Άπω Ανατολή. Τον προσέλαβαν σε ναό να κάνει το Βούδα...

[ @KostasVaxevanis ] Πρωθυπουργός μας ένα τραπεζίτης σε χρεοκοπημένη χώρα. Σαν να βάζεις ένα διακινητή ναρκωτικών διευθυντή σε κέντρο απεξάρτησης.

[ @pitsirikos ] Ο νέος πρωθυπουργός δεν θα ράψει κουστούμι για την ορκωμοσία. Θα νοικιάσει πανοπλία.

[ @pitsirikos ] Ο Παπούλιας το πάει φιρί-φιρί να του ρίξουν χειροβομβίδα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

[ @iliazos ] Φαντάσου τι γινόταν στο φοιτητικό δωμάτιο Παπανδρέου Σαμαρά όταν το ερώτημα ήταν pizza ή σουβλάκια.... 3 μέρες νηστικοί !!!

[ @BillDrimousis ] Το να έχεις πρωθυπουργό τον Πετσάλνικο μετά από τα ονόματα που ακούστηκαν είναι σα να σου τάζουν Μεσι και να σου φέρνουν Κουτσιανικούλη.

[ @nikosm77 ] Και μετά λένε την eurovision πανηγυράκι.... (Για τις 3 μέρες που έκαναν να βγάλουν πρωθυπουργό)

[ @kurosawa7 ] Για να τελειώνουμε, κάντε οικουμενική κυβέρνηση με ένα Γερμανό, έναν Ιταλό, έναν Ισπανό κ έναν Πόντιο. Έτσι κι αλλιώς ανέκδοτο έχουμε γίνει.

[ @KostasVaxevanis ] Αυτό το ρολόι που κληρονόμησε ο ΓΑΠ από τον παππού του να πάει να το φτιάξει γαμώτο. Μας έχει τσακίσει στα ραντεβού.

[ @eVaN_GiAn ] Άνοιξε το κλειστό επάγγελμα του πρωθυπουργού της χώρας.

[ @Ta_zGa ] Κανονικά το @PrimeministerGR δεν θα έπρεπε να έχει άβαταρ αβγό τώρα;

[ @pitsirikos ] Βλέποντας αυτούς που εξέλεξαν οι Έλληνες στη Βουλή, σκέφτομαι πως δεν πρέπει να μας διώξουν από την ευρωζώνη αλλά από τον πλανήτη.

[ @kostakaramanlis ] Αν χρειάζεστε κάτι μου λέτε, ε; Είμαι διαθέσιμος κι ετοιμοπόλεμος.

[ @kurosawa7 ] Αύριο Κυριακή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα κυμανθουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα,152 με 153 ενώ ίσως φτάσουν 154 με κατά τόπους κωλοτούμπες.

[ @Spanakio ] Ένα λάθος κόμμα μπορεί να σου χαλάσει όλη τη σύνταξη, έλεγε η δασκάλα στο σχολείο. Τώρα κατάλαβα ότι δεν εννοούσε τα γραπτά.

[ @Ellinofreneia ] Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώτος υπάλληλος που μπαίνει στην εφεδρεία.

[ @Ellinofreneia ] Η Eλληνοφρένεια προτείνει τον Σεμπαστιάν Λέτο για πρωθυπουργό. Είναι ωραίο παιδί, αριστερός και το σημαντικότερο: Ηγετική φυσιογνωμία.

[ La_cookaracha ] Σαμαράς. Ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που απέδειξε ότι είναι ανίκανος να κυβερνήσει πριν κυβερνήσει.

[ @agnwstoss ] To ποσοστό ανεργίας είναι μεγαλύτερο απ' το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ.

[ @Tugotone ] Αποχώρησε πρώτος από το προεδρικό μέγαρο ο Πρωθυπουρwas και ακολουθεί ο Πρωθυπουρwants...

[ @HMikriLoulou ] Αυτό δεν είναι κόμμα, είναι φέισμπουκ.. Ο Γιώργος έκανε φίλη πάλι την Κατσάλη!

[ @K_Karamanlis ] @g_papandreou πλακα πλακα, ανεργος και συ σε λιγες ωρες. Να ξερεις, δεν παιζει δουλεια πουθενα. Ψαχνω τοσο καιρο και τιποτα. Ειμαι Αγανακτισμενος.

[ @Ag_Kouris ] Ο Γιώργος θα είναι ο μόνος πολιτικός που το όνομά του θα δοθεί, αντί για οδό, σε αδιέξοδο..

[ @tsofaki1 ] Καποιος να τους πει να τελειωνουνε για να μαθουμε τι νομισμα θα βαλουμε φετος στην βασιλοπιτα!

[ @Ellinofreneia ] bREAKING NEWS! O Xαρίλαος Τρικούπης αναλαμβάνει την Πρωθυπουργία!

[ @pitsirikos ] Ακόμα να βγει καπνός από το Προεδρικό Μέγαρο. Θα πάω να ρίξω μερικές μολότοφ.

[ @Parapolitiki ] Θα παραιτηθεί από βουλευτής ο Αβραμό και θα μπει στη Βουλή η Κουντουρά. Από το τίποτα στο τίποτα.

[ @Ellinofreneia ] H λύση είναι μία. Μητσοτάκης Πρωθυπουργός, Σαμαράς ΥΠΕΞ, Ντόρα παρα τω πρωθυπουργό.

ΛΑΟΣ: Τη ναυτιλία παίρνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αστέριος Ροντούλης

Έντονη θα είναι η παρουσία του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο ο Μάκης Βορίδης, το όνομα του οποίου παίζει για το υπουργείο Υποδομών, αλλά και του Άδωνι Γεωργιάδη και του Αστέριου Ροντούλη.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως όλα δείχνουν, θα αναλάβει υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και μάλλον θα πάρει το χαρτοφυλάκιο της ναυτιλίας.
Επίσης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ...........

αναλαμβάνει ο αγρότης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης.

Zoomnews

Στις 4 η ορκωμοσία της κυβέρνησης, οι εμπλοκές στα πρόσωπα έφεραν καθυστέρηση

Κορυφώνονται αυτή την ώρα οι διεργασίες για τον σχηματισμό της κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο, ενώ τα πρώτα τηλεφωνήματα στα πρόσωπα που θα κληθούν να αναλάβουν υπουργικά χαρτοφυλάκια έχουν αρχίσει από τις 12 το μεσημέρι. Ωστόσο, λόγω διαφόρων εμπλοκών που έχουν παρουσιαστεί, η ορκωμοσία μετατέθηκε για τις 4 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, αντιπρόεδροι της ............

κυβέρνησης αναλαμβάνουν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος φαίνεται ότι διατηρεί και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών, και από τη ΝΔ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Υποψήφιο για τη θέση του αντιπροέδρου εμφανίζεται και το όνομα του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Στο υπουργείο Εξωτερικών πηγαίνει ο Σταύρος Δήμας.

Υπουργός Εσωτερικών θα αναλάβει ο Τάσος Γιαννίτσης -άνθρωπος εμπιστοσύνης του νέου πρωθυπουργού- με αναπληρώτρια υπουργό τη Φώφη Γεννηματά.

Στο υπουργείο Υγείας παραμένει ο Ανδρέας Λοβέρδος και στο υπουργείο Ανάπτυξης παραμένει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Επίσης, παραμένει στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ο Φίλιππος Σαχινίδης. Στο οικονομικό επιτελείο αναμένεται να ενταχθεί και ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Γιάννης Μουρμούρας.

Ο Κ.Αρβανιτόπουλος αναμένεται να αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας υπό την Άννα Διαμαντοπούλου που διατηρεί τη θέση της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στα υπουργεία τους παραμένουν οι Δ.Ρέππας, Γ.Κουτρουμάνης, Γ.Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου -εκτός αν αλλάξει την τελευταία στιγμή- και Μ.Παπαϊωάννου.

Αντιθέτως ο Χ. Καστανίδης δεν θα συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση.

in.gr

Ο 11ος Πρωθυπουργός από την μεταπολίτευση και μετά ορκίζεται στις 11 / 11 / 11

Τυχαίο;;; Δεν νομίζω.......

Ο νέος Πρωθυπουργός είναι ο 11ος της μεταπολίτευσης και θα ορκιστεί σήμερα 11/11/11... Μετά το νερό που έβαλε στο “κρασί” της η Ν.Δ. δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να έχει λίγο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και έτσι να μην έχουμε εκλογές στις 19/2, αλλά λίγο αργότερα με πιθανότητα ο κ. Παπαδήμος να είναι Πρωθυπουργός για 111 μέρες.
Τυχαίο;;;

Σε λίγο θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας ............

κυβέρνησης, ενώ στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία!

Trelo koyneli

Οι πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης:

1ος Κωνσταντίνος Καραμανλής (γέρος)
2ος Γεώργιος Ράλλης
3ος Ανδρέας Παπανδρέου
4ος Τζανής Τζανετάκης (Υπηρεσιακός πρωθυπουργός)
5ος Ξενοφών Ζολώτας (Οικουμενικός Πρωθυπουργός)
6ος Ιωάννης Γρίβας (για λίγο)
7ος Ο γνωστός Γκαντέμης (ή αλλιώς Δρακουμέλ. Ο πατέρας της Ντόρας Ντε...)
8ος Κώστας Σημίτης
9ος Κώστας Καραμανλής
10ος Γιώργος Παπανδρέου
11ος Λουκάς Παπαδήμος.

Ο Παπαδήμος θελει εκλογές όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Ο νέος πρωθυπουργός δεν θέλει τα πολιτικά κόμματα να υποθηκεύσουν τη νέα κυβέρνηση στις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας τους.

Γι’ αυτό ζητάει από τους πολιτικούς αρχηγούς συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και όχι να προσηλωθούν μόνο στον προεκλογικό τους αγώνα.
Άλλωστε η ημερομηνία των εκλογών δεν «κλείδωσε» στις 19 Φεβρουαρίου.
Εκλογές θα γίνουν όταν ολοκληρωθούν οι .............

διαδικασίες της νέας συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Apospasma.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Σαμαράς είπε ότι η θητεία της Υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αν δεν θέλει ο Λουκάς εκλογές στην ημερομηνία που ορίστηκαν να παραιτηθεί. Ακου ρε. Ούτε καν εκλεγμένος ο Λουκάς, έγινε ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ με μέσον και έχει και άποψη για το πότε θα γίνουν εκλογές.... ΟΥΣΤ ΡΕ.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Νοεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.