Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Αύριο στο Κυριακάτικο Θάρρος



Τρώνε από τα έτοιμα οι Μεσσήνιοι καταθέτες των τραπεζών

Οι οικονομικές ειδήσεις που εναλλάσσονται καταιγιστικά, προκαλώντας στους πολίτες ανασφάλεια για την τύχη των καταθέσεών τους –ιδίως η επικαιρότητα πριν από τις συναντήσεις των Ευρωπαίων ηγετών, όπως και η περίοδος πριν από τη συμφωνία του κουρέματος του χρέους, αλλά και κατά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος- οδήγησαν μαζικά τους καταθέτες σε απόσυρση των χρημάτων τους από τις τράπεζες. Με την τρέχουσα περίοδο να χαρακτηρίζεται ως σχετικά ήρεμη, οι αποσύρσεις χρημάτων από τις τράπεζες έχουν κοπάσει. Ωστόσο, η αυξανόμενη ανεργία, η καθυστέρηση στις πληρωμές μισθών, η έκτακτη εισφορά και το τέλος ακινήτων, έχουν οδηγήσει τους Μεσσήνιους σε αναλήψεις προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Οι πολίτες τρώνε πλέον από τα έτοιμα. Παράλληλα, η καλπάζουσα εγκληματικότητα και η έξαρση ληστειών και κλοπών οδηγούν αρκετούς από εκείνους που κρατούσαν χρήματα στα σπίτια τους, να τα βάζουν και πάλι στην τράπεζα.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ


ΤΡΙΦΥΛΙΑ: ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ


Και άλλα πολλά θέματα ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ




«Νέο Επιμελητήριο» καινοτομεί ο Γιώργος Γκούμας στη Μεσσηνία

Οι εκλογές για τον Επιμελητηριακό θεσμό, ιδίως αυτήν την περίοδο της σφοδρής οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη Χώρα μας, αποτελούν το «ανάχωμα» του επαγγελματικού κόσμου , στην ολοένα και περισσότερο εκδηλούμενη κρατική αυθαιρεσία.

Σύμβουλοι της Πολιτείας είναι τα Επιμελητήρια , όπου ευρισκόμενα κοντά στις ανάγκες της αγοράς, προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους τόσο στα μέλη τους , όσο και στην Πολιτεία, προκειμένου να καθορίσει τις καίριες πολιτικές που αναγκαιούν για την καλυτέρευση της αγοράς και την αναβάθμιση της παροχής των Υπηρεσιών.

Μέχρι τώρα πολλά Επιμελητήρια της Χώρας, .............

προσπάθησαν με ιδέες, σχεδιασμούς και ριξικέλευθες απόψεις , να προβληθούν ως κάτι το διαφορετικό και ελπιδοφόρο.

Εκ του αποτελέσματος όμως πρέπει να κρίνονται οι ενέργειες των αιρετών κάθε επιπέδου της δημόσιας ζωής του τόπου.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, είναι γεγονός πως πρωτοστάτησε σε πολλά happening καθαρά επικοινωνιακού τύπου τα τελευταία χρόνια , με αμφίβολα αποτελέσματα για την καλυτέρευση της επιχειρηματικότητας στη Μεσσηνία στοιχίζοντας ιδιαίτερα ακριβά στα μέλη του.

Σκέψεις, απόψεις και συμπεριφορές πολλές φορές συζητήθηκαν επικριτικά για τη σκοπιμότητα και την αποτελεσματικότητά τους, που ακολουθήθηκαν από την απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας!

Παράδοξη αν μη τι άλλο στόχευση αγορών , όπως η Κίνα , Χώρες της Αφρικής και της Ασίας και πολλές ακόμη «καινοτόμες» δράσεις δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα στον τόπο!

Αποτέλεσμα της όποιας προσπάθειας είναι πως επιχειρήσεις κλείνουν, τα αγροτικά προϊόντα δε βρήκαν τις ώριμες αγορές για να προωθηθούν, ο τουρισμός έγινε αντικείμενο πρωτοβουλιών μόνο της αυτοδιοίκησης και γενικά η ύφεση επηρέασε ιδιαίτερα τη Νότια αυτή άκρη της Ελλάδας.

Επικοινωνιακές φιέστες , ομιχλώδες τοπίο περί των οικονομικών δαπανών και η αναποτελεσματικότητα της μέχρι σήμερα Διοίκησης,είναι οι αιτιάσεις των «μονομάχων» για τον Επιμελητηριακό θεσμό.

Αυτό όμως που είναι ιδιαιτέρως πρωτοποριακό και ίσως μοναδικό στην Ελλάδα , είναι η απόφαση ενός συνδυασμού του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, του » Νέου Επιμελητηρίου» , δηλαδή του υποψηφίου προέδρου κ.Γεωργίου Γκούμα αλλά και ολοκλήρου του συνδυασμού του, να αποποιηθεί κάθε μορφής αποζημίωση (παραστατικών μελών Δ.Σ. κλπ) από το Επιμελητήριο .

Ίσως ορισμένοι θελήσουν να ισχυρισθούν πως πρόκειται για μηδαμινά ποσά ανάξια σημασίας, ύστερα όμως από έρευνα που έκανε ο moriasnews ,τους πληροφορούμε πως μιλάμε για χιλιάδες ευρώ , τα οποία βλέπουμε στις ανηρτημένες δαπάνες στο διαδίκτυο π.χ. το 2009 τα παραστατικά των μελών του Δοικητικού Συμβουλίου ανέρχονται στα 18244 ευρώ !

Σημαντική και γενναία λοιπόν η απόφαση προσφοράς του συνδυασμού της Μεσσηνίας «Νέο Επιμελητήριο»!

Ευχόμαστε να βρει μιμητές διότι είναι ίσως η μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα που κινείται με αυτήν τη λογική της ανιδιοτέλειας!

Morias News

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Νοεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.