Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Μήνυμα αναγνώστη: Η κοροϊδία της ΔΕΗ για τις Δηλώσεις Ρητής Επιφύλαξης Ειδικού Τέλους Ακινήτων Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. (Χαράτσι Βενιζέλου).

Αγαπητοί διαχειριστές του Φιλιατρά News.

Θα ήθελα με το παρόν E-mail μου να σας καταθέσω την μικρή ταλαιπωρία που είχα από την ΔΕΗ Φιλιατρών για μια δήλωση επιφύλαξης που ήθελα να καταθέσω για το χαράτσι του Βενιζέλου.

Πιστεύω ότι πρέπει να ενημερωθούν όσο περισσότεροι .........

συμπολίτες μας μπορούν και να πράξουν τα ανάλογα με εμένα προκειμένου στους δύσκολους οικονομικά καιρούς να μπορέσουν να διεκδικήσουν τα χρήματα τους πίσω αν και εφόσον το χαράτσι Βενιζέλου στα ακίνητα θεωρηθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας παράνομο και αντισυνταγματικό.
Κυρίως θέλω να καταγγείλω ΔΗΜΟΣΙΑ την κοροϊδία που είχα ως πολίτης από την ΔΕΗ και δύο υπαλλήλων της.

Στους περισσότερους από εμάς –αν όχι σε όλους– μας έχει έρθει το χαράτσι του Βαγγέλη Βενιζέλου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για το Τέλος Ακινήτων. Το γνωστό και ως Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.
Ένα χαράτσι που όλοι λένε ότι είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, και εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης για τις προσφυγές που έχουν κάνει Δήμου και Δικηγορικοί Σύλλογοι στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Φυσικά μην περιμένετε από τον Δήμο Τριφυλίας να κάνει κάτι..... Υπάρχουν δεν υπάρχουν το ίδιο είναι. Η συμπαράσταση στον πληττόμενο από παντού πολίτη είναι ΜΗΔΕΝ.
Δεν είπαν καν να μιμηθούν άλλους δημάρχους όπως Νέας Ιωνίας, Περιστερίου κλπ κλπ που συμπαραστέκονται στους πολίτες τους....

Οι τρόποι που έχουν προταθεί για να κάνουν οι πολίτες είναι δυο.

Ο πρώτος τρόπος είναι με πληρωμή του Λογαριασμού της ΔΕΗ σε ΑΤΜ Τράπεζας που συνεργάζεται με ΔΕΚΟ αφαιρώντας το χαράτσι Βενιζέλου και πληρώνοντας μόνο το ρεύμα με τα Δημοτικά τέλη.
Σε αυτήν την περίπτωση το κράτος – Νταβατζής στην τσέπη των πολιτών, θα στείλει στην ΔΟΥ το οφειλόμενο ποσό του χαρατσιού και το οποίο πάλι το κράτος θα το τοκίζει κάθε μήνα με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς για να κλέψει ακόμα περισσότερο την τσέπη του πολίτη.

Ο Δεύτερος τρόπος είναι με πληρωμή ολόκληρου του ποσού που αναγράφεται στον Λογαριασμό (συμπεριλαμβανομένου και του χαρατσιού Βενιζέλου) αλλά με ταυτόχρονη κατάθεση στην ΔΕΗ μιας Δήλωσης Ρητής Επιφύλαξης Ειδικού Τέλους Ακινήτων (Σημειωτέων ότι το κείμενο της Δήλωσης έχει συνταχθεί από Δικηγόρους και κυκλοφορεί Ελεύθερα στο internet) με την οποία όποιος την έχει καταθέσει, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εφόσον κριθεί αντισυνταγματικό το Χαράτσι Βενιζέλου οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν με κάθε νόμιμο τρόπο είτε ατομικά είτε συλλογικά (με ομαδικές αγωγές) προφανώς κατά της ΔΕΗ τα χρήματα από το χαράτσι που επέβαλε με χουντικό τρόπο ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Για όσους λοιπόν επέλεξαν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ (με το χαράτσι μαζί) και πήγαν να καταθέσουν και την Δήλωσης Ρητής Επιφύλαξης Ειδικού Τέλους Ακινήτων οι Υπάλληλοι της ΔΕΗ προφασιζόμενοι ΔΗΘΕΝ απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, δεν έκαναν δεκτή την δήλωση των πολιτών και τους παρέπεμπαν στις ΔΟΥ.
Κάτι ανάλογο έγινε και στην ΔΕΗ Φιλιατρών όπου όταν εγώ προσωπικά πήγα στις 17 Νοεμβρίου να πληρώσω τον Λογαριασμό της ΔΕΗ και να καταθέσω την Δήλωσης Ρητής Επιφύλαξης Ειδικού Τέλους Ακινήτων ο υπάλληλος μου είπε ότι υπάρχει απόφαση από την Νομική υπηρεσία της Επιχείρησης να μην παραλαμβάνουν τέτοιες δηλώσεις.
ΔΕΝ μου είπε βέβαια ότι αυτό αποτελούσε ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΝΩΜΗ του Δικηγόρου της Επιχείρησης (μου το απέκρυψε επιμελώς) και μου πάσαρε σε φωτοτυπία την δήθεν απόφαση.

Αποχωρώντας από την ΔΕΗ χωρίς να πληρώσω τον λογαριασμό και διαβάζοντας στον δρόμο την υποτιθέμενη απόφαση διαπίστωσα ότι αυτό που έγραφε μέσα αποτελούσε απλά ΓΝΩΜΗ του Δικηγόρου τους και δεν εφάρμοζε κάποιον Νόμο ή κανονισμό λειτουργίας της ΔΕΗ.
Βεβαίως με το έγγραφο αυτό του Δικηγόρου της ΔΕΗ, οι υπάλληλοι ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ διότι κανένας νόμος δεν απαγορεύει σε πολίτη να καταθέσει το οποιοδήποτε έγγραφο στην υπηρεσία –εν προκειμένω στην ΔΕΗ– και να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου εισερχόμενου εγγράφου. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ. Απορώ γιατί οι υπάλληλοι της ΔΕΗ δέχτηκαν να παρανομήσουν εφαρμόζοντας μια απλή γνωμοδότηση του δικηγόρου της επιχείρησης. Μάλλον κάποιος εισαγγελέας θα πρέπει να το εξετάσει το θέμα και να αποδώσει ευθύνες σε προϊσταμένους των γραφείων της ΔΕΗ. Γιατί σίγουρα αυτό δεν γίνεται ΜΟΝΟ στα Φιλιατρά… Γίνεται και αλλού.

Το ίδιο απόγευμα επισκέφθηκα γνωστότατο δικηγόρο στα Φιλιατρά, όπου του έθεσα το θέμα που αντιμετώπισα από την ΔΕΗ και του έδειξα το έγγραφο της νομικής υπηρεσίας της ΔΕΗ που εκφράζει απλά την γνώμη του και τίποτα περισσότερο και τον ρώτησα αν αυτό έχει κάποια δεσμευτικότητα. Μου απάντησε ότι πράγματι γνώμη εκφράζει και όχι κάποιο κανονισμό ή νόμο. Άρα και καμία δέσμευση.

Τον ρώτησα αν έχει η ΔΕΗ το δικαίωμα να αρνηθεί να παραλάβει ένα οποιοδήποτε έγγραφο από πολίτη που απευθύνεται στην υπηρεσία.
Η απάντηση του δικηγόρου ήταν όχι δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα. Είναι υποχρεωμένοι να το παραλάβουν ως εισερχόμενο στην υπηρεσία έγγραφο (εφόσον απευθύνεται σε αυτούς) και να το πρωτοκολλήσουν στα εισερχόμενα τους. Δεν έχουν δικαίωμα να το αρνηθούν.

Μου πρότεινε δε, αν συνεχίσουν να αρνούνται την παραλαβή της δήλωσης μου, να καλέσω δικαστικό επιμελητή όπου εκείνος θα το παρέδιδε και θα τους ενημέρωνε για τις νόμιμες συνέπειες που θα είχαν για την άρνηση παραλαβής. Οπότε θέλανε δεν θέλανε θα το παραλάμβαναν. Το ποσό που θα κατέβαλα για την επίδοση θα ήταν 35 ευρώ. Και μου έδωσε δύο ονόματα συμπολιτών μας με τα τηλέφωνα τους που είναι δικαστικοί επιμελητές.

Στις 18 Νοεμβρίου πήγα πλέον απόλυτα διαβασμένος και αποφασισμένος στην ΔΕΗ Φιλιατρών όπου πλήρωσα τον λογαριασμό, και απαίτησα από την προϊστάμενο, να παραλάβει την Δήλωση ρητής επιφύλαξης.
Μου απάντησε ότι δεν μπορούν να παραλάβουν τέτοιο χαρτί και πριν τελειώσει την κουβέντα του τον ρώτησα αν σοβαρολογεί που αρνείται να παραλάβει ένα έγγραφο από πολίτη προς την υπηρεσία και τον ρώτησα αν θέλει να του το επιδώσει δικαστικός επιμελητής. Του τόνισα δε, ρητά και κατηγορηματικά ότι το έγγραφο της νομικής υπηρεσίας της ΔΕΗ καταγράφει απλώς την γνώμη του δικηγόρου τους και δεν εφαρμόζει κάποιο νόμο ή κανονισμό λειτουργίας της επιχείρησης.

Απαντώντας ο Προϊστάμενος, μου είπε να το δώσω στην ΔΟΥ Κυπαρισσίας καθώς αυτοί είναι αρμόδιοι να το παραλάβουν.
Κλήθηκε και μια υπάλληλος η οποία ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΗ (δεν μπορώ να πω) του πρότεινε να μιλήσει με Καλαμάτα για το θέμα. Ο προϊστάμενος μίλησε με κάποιον (μάλλον ανώτερο του) στην Καλαμάτα και εκείνος εφαρμόζοντας την γνώμη του δικηγόρου (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΗΛΑΔΗ) του είπε να το καταθέσω στην ΔΟΥ.
Τότε η προαναφερθείσα (ευγενέστατη) υπάλληλος που ρωτήθηκε, είπε να επικοινωνήσουν με την ΔΟΥ και να δυο ποιος είναι αρμόδιος να το παραλάβει.

Πράγματι ο προϊστάμενος (αν θυμάμαι καλά) επικοινώνησε με την ΔΟΥ στην Κυπαρισσία όπου του απάντησαν ότι εκείνοι δεν έχουν καμία απολύτως δουλεία να πάρουν την δήλωση μου και ότι εκείνοι υποχρεούνται να το παραλάβουν.
Μετά και από αυτό το τηλεφώνημα και ενώ ήμουν σε ετοιμότητα να καλέσω Δικαστικό επιμελητή για την επίδοση, ω του θαύματος το χαρτί το παραλάβανε και μάλιστα η ευγενέστατη (τονίζω την λέξη ευγενέστατη) υπάλληλος το παρέλαβε, το πρωτοκόλλησε κανονικά ως εισερχόμενο έγγραφο όπως έπρεπε και πήρα εγώ το πρωτότυπο (την δήλωση την είχα εις διπλούν) και εκείνοι κράτησαν το αντίγραφο.
Σημείωση: Αν η Δήλωση πήγαινε με δικαστικό επιμελητή θα έπρεπε να ήταν σε τρία αντίτυπα τα οποία και είχα. Είχα πάει πλήρως εξοπλισμένος στην ΔΕΗ.

Την ιστορία σας την έγραψα μόνο και μόνο για να δείτε πως κάποιοι παρανομούν και ορισμένοι διαπράττουν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για μια απλή γνωμοδότηση ενός ας τον πούμε δικηγόρο της εταιρίας.
Η άρνηση παραλαβής εγγράφου από πολίτη προς την υπηρεσία είναι παράβαση καθήκοντος και αν του γίνει αναφορά του προϊσταμένου ή Διευθυντή τότε τα πράγματα γίνονται σκούρα γι αυτόν στην διοίκηση της υπηρεσίας.
ΟΥΔΕΙΣ Διευθυντής ή προϊστάμενος και πολύ δε περισσότερο απλός υπάλληλος Δεν δικαιούται να εφαρμόζει ως ντεφάκτο κατάσταση μια απλή γνωμοδότηση ενός δικηγόρου επιχείρησης την στιγμή που εντός του εγγράφου αναγράφεται σαφώς η φράση ότι « η Εκάστοτε ΔΟΥ θα πρέπει να είναι κατά την γνώμη μας αποδέκτης τυχόν δηλώσεων επιφύλαξης …..» και πιο κάτω στο κείμενο (δεύτερη σελίδα) « η έκδοση της οποίας εκκρεμεί έχουμε την άποψη ότι δεν θα πρέπει η ΔΕΗ να δέχεται τις δηλώσεις…..»

ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ πήρε στα χέρια του την δήθεν απόφαση της Νομικής υπηρεσίας της ΔΕΗ να την διαβάσει καλύτερα και να δει ότι ΔΕΝ εφαρμόζεται ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ Η ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ της Επιχείρησης «Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε.». Και να πάει στην ΔΕΗ να καταθέσει την δήλωση του έτσι ώστε αν και εφόσον κριθεί το χαράτσι Βενιζέλου παράνομο και αντισυνταγματικό, να μπορεί να διεκδικήσει έστω και με ομαδική αγωγή τα χρήματα του πίσω.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ στους καρεκλοκένταυρους που πάνε να σας κάνουν την ζωή δύσκολη.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ σε αυτούς που σας κοροϊδεύουν και εφαρμόζουν ως αποφάσεις απλές γνώμες χωρίς καμία αξία δέσμευσης Δικηγόρων της επιχείρησης που εργάζονται.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ απέναντι σε Δημόσιους Υπαλλήλους που είναι στην θέση που είναι και πληρώνονται από την άγρια φορολόγηση των Ελλήνων για να εξυπηρετούν τον πολίτη και όχι να τον ταλαιπωρούν και να τον κοροϊδεύουν.

Σας αποστέλλω έναν Zip φάκελο όπου εκεί μπορείτε να βρείτε την ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ της ΔΕΗ (πιο πολύ για να διαπιστώσετε μόνοι σας ότι πρόκειται καθαρά για γνώμη και όχι κάτι άλλο) την Δήλωσης Ρητής Επιφύλαξης Ειδικού Τέλους Ακινήτων την οποία πρέπει να τη καταθέσετε εις διπλούν. Και στα δύο φύλλα πρέπει να αναγράφει ο αριθμός Πρωτοκόλλου και να πάρετε εσείς το πρωτότυπο και στην ΔΕΗ να κρατήσει το αντίγραφο.

Τέλος μέσα στον zip φάκελο θα βρείτε οδηγίες για την συμπλήρωση της Δήλωσης ρητής επιφύλαξης σας για να μπορέσετε όσο περισσότερο γίνεται να κατοχυρώσετε το δικαίωμα σας χωρίς να βρουν πάτημα πουθενά.
Διεκδικήστε το δικαίωμα σας και μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας το στερεί. Γιατί πατάνε επάνω στην άγνοια σας και κάνουν ότι θέλουν. Αν δουν πολίτη υποψιασμένο και καλά διαβασμένο τότε τους βλέπετε να υπαναχωρούν γιατί πολύ απλά ΞΕΡΟΥΝ ότι παρανομούν και φοβούνται τυχόν παραπέρα μπλεξίματα.

Ελπίζω η δική μου μικρή περιπέτεια να σας έκανε λίγο να υποψιαστείτε και να σας έκανε να διεκδικήσετε το δικαίωμα σας.

Ο πρώην Διαχειριστής του Φιλιατρά News


ΣΧΟΛΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Κατεβάστε από αυτό το link τα απαραίτητα έγγραφα που μας απέστειλε ο αναγνώστης μας.

Β' Τοπική 1ος Όμιλος. Αποτελέσματα της 9ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 9ης Αγωνιστικής




Νίκη Πλάτης

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Αποτελέσματα της 3ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 3ης Αγωνιστικής




Εράνη Φιλιατρών

Επιστολή Αναγνώστη: Ψυχαραιμία παιδιά....

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος συνήθιζε να τραγουδά :

«Ο άνδρας κάνει τη γενιά και όχι η γενιά τον άνδρα.
Αν είναι ο τράγος δυνατός δεν τον κρατάει η μάντρα»

Έχει παρατηρηθεί, από αιώνες τώρα, ότι σε περιόδους κρίσεων (πραγματικών ή φανταστικών) ξεπηδούν, σαν τα μανιτάρια, διάφοροι που σε κανονικές συνθήκες βολεύονται σε δεύτερους και τρίτους ρόλους να διεκδικούν ηγετικές θέσεις.

Στη χώρα μας ελάχιστες φορές αναδείχτηκαν πραγματικοί ηγέτες. Κλασικό και μοναδικό ίσως παράδειγμα στη νεώτερη ιστορία είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Όλοι γνωρίζουν ότι αμέσως μετά τη μεταπολίτευση ........

του προσφέρθηκε στο πιάτο η ηγεσία της Ένωσης Κέντρου. Τι έκανε ο Ανδρέας ; Απέρριψε την ‘’προσφορά ‘’ αρνήθηκε κάθε σχέση με το παλαιό, φθαρμένο και γερασμένο πολιτικό προσωπικό της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και ξεκίνησε από την αρχή !

Αυτές είναι έντιμες και αντρίκιες συμπεριφορές .

Όποιος από το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι έχει το ανάστημα να ηγηθεί ιδού η Ρόδος … Όποιος αισθάνεται ότι τον ‘’πνίγει ‘’ η σημερινή κατάσταση των πραγμάτων, ότι η σημερινή ηγεσία δεν του επιτρέπει να αναδείξει τα ηγετικά του προσόντα, ότι έχει ανάρμοστη πολιτική συμπεριφορά, ότι είναι βλαπτική για τα συμφέροντα του λαού, ότι απαιτείται ένα νέο ξεκίνημα, ας απαρνηθεί το παρελθόν, ας καταγγείλει το παρόν, ας σηκώσει ψηλά τα λάβαρα και ας καλέσει το λαό σε νέα πορεία … Εκεί θα μετρηθεί το πραγματικό ‘’μπόι’’ του καθενός.

Στις μέρες μας παρακολουθούμε ένα ξαναπαιγμένο έργο.

Ίσως μετά από χρόνια πληροφορηθεί ο Ελληνικός λαός τους λόγους της διαχρονικής αντιπαλότητας του ‘’συγκροτήματος’’ με ότι εκφράζει το όνομα Παπανδρέου. Ίσως μάθουμε κάποτε τι ήταν εκείνο που προκαλούσε αλλεργία σε συγκεκριμένα συμφέροντα. Αξίζει να φέρουμε στη μνήμη μας τα έτη 1965, 1989, 2007 και να τα συγκρίνουμε με το σήμερα.

Αξίζει να θυμηθούμε τους τίτλους «έπεσε ο Φαύλος», «παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε» «ακέφαλη κότα» και άλλους παρόμοιους.

Και τότε και σήμερα απαιτήθηκε από εκλεγμένους και λαοπρόβλητους Πρωθυπουργούς να παραιτηθούν και να παραδώσουν την εξουσία ! Και τότε και σήμερα προβάλλονται άμεσοι συνεργάτες των Παπανδρέου ως κατάλληλοι και πρόθυμοι αντικαταστάτες , που αργότερα βεβαίως τους πετάνε σαν στημένες λεμονόκουπες.

Θυμηθείτε την τύχη των Στεφανόπουλου, Τσιριμώκου και άλλων.

Γι’ αυτό λοιπόν παιδιά ψυχραιμία. Mην κάνετε το μοιραίο λάθος! Οι «τρόικες» , οι «τετράδες», τα γεύματα και η οργάνωση στρατών μόνο θυμηδία προκαλούν…

Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη έχει ηγέτη!

Ο Λαός τον εξέλεξε, ο λαός τον στήριξε, ο λαός αποφασίζει!

Κανένας άλλος…

Πάνος Μπόζος

Μαθηματικός

Μία σημαντική πρωτοβουλία από τα ραδιοταξί Καλαμάτας

Ο Συνεταιρισμός ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Καλαμάτας,με δεδομένο την οικονομική κρίση, αποφάσισε ως προσφορά στους πελάτες του, από την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου του 2011 να αφαιρέσει το αντίτιμο της τηλεφωνικής κλήσης (1,92e)

Τηλέφωνα ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Καλαμάτας:
2721 0 21 112
2721 0 26 565
2721 0 90 999

Fax 2721 0 29 595

Email: taxikal@gmail.com

ΝΕΟ Whats up 698 46 86 601

ΣΧΟΛΙΟ
Συγχαρητήρια παιδιά. Εξαιρετική η πρωτοβουλία σας. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Νοεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.