Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Κέρκυρα: Άνοιξε γραφείο νομικής υποστήριξης για το χαράτσι της ΔΕΗ

Ξεκίνησε το πρωί στις 8.30 η λειτουργία ειδικού γραφείου στο δήμο Κέρκυρας, από το οποίο θα παρέχεται υποστήριξη και πληροφορίες σε όσους δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το τέλος της ΔΕΗ

Η λειτουργία του γραφείου είναι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, "για παροχή στήριξης στους μη δυνάμενους, να καταβάλλουν το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών πολίτες".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Κέρκυρας, .........

το γραφείο, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του Δημοτικού Θεάτρου, θα λειτουργεί κατά τις ώρες: 08.30πμ - 2.30μμ και ο αρμόδιος υπάλληλος θα παραλαμβάνει από τους ενδιαφερόμενους τα εξής δικαιολογητικά:

1. Απόδειξη από αυτόματο μηχάνημα τραπεζικών συναλλαγών (ΑΤΜ), που θα αποδεικνύει ότι έχουν εξοφληθεί όλοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, πλην του ειδικού τέλους.

2. Το απόκομμα του λογαριασμού της ΔΕΗ

3. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.

Επίσης, οι πολίτες θα συμπληρώνουν εξουσιοδότηση στο Γραφείο του Δήμου, προκειμένου στη συνέχεια, ο Δήμος Κέρκυρας να καταθέσει ομαδικό εξώδικο προς τη ΔΕΗ.

Newsit

ΣΧΟΛΙΟ
Ξύπνα Δήμαρχε Τριφυλίας Κώστα Κόλλια. ΞΥΠΝΑ!!!!!!!
Μόνο εκκίνηση σε παράνομους αγώνες κόντρας με μηχανάκιαξέρεις να δίνεις;

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το ΠΕΣΥ το πρόγραμμα "Καλαμάτα – Μεσογειακή Πόλη" ύψους 7 εκ. Ευρώ.

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου την Τρίτη 22 Νοεμβρίου η υποψηφιότητα "Καλαμάτα – Μεσογειακή Πόλη" που αφορά την συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα, πυρήνες τουριστικής ανάπτυξης" του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Στο εκτός ημερησίας διάταξης θέμα σχετικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης περιέγραψε την υποψηφιότητα "Καλαμάτα – Μεσογειακή Πόλη" που αφορά τη δημιουργία ενός πολυχώρου πολιτισμού, για τον οποίο προτείνονται οι Σχολές Παπαφλέσσα και για τις οποίες υπάρχει ήδη έτοιμη και ώριμη μελέτη.
Η πρόταση ειδικότερα περιλαμβάνει τη δημιουργία ...........

ενός πολιτιστικού χώρου προβολής αγροτικών προϊόντων και γαστρονομίας και θα αποτελέσει ένα μουσείο γευσιγνωσίας και προβολής των κρασιών της περιοχής. Η Καλαμάτα αποτελεί τη μεγάλη πόλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και διαθέτει σημαντικές πολιτιστικές υποδομές σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση αυτή θα έχει ως κύριο στόχο τη γαστρονομία και την προαγωγή του αγροτουρισμού και θα αποτελέσει σύμβολο για την Καλαμάτα.

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε το σώμα του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου, ότι η μελέτη είναι ήδη ολοκληρωμένη, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ και ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σαν φορέας υλοποίησης πήρε την ευθύνη να προσδώσει το ανάλογο κύρος για μια ισχυρή παρουσία της πρότασης.
Ανάλογες δράσεις, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, ετοιμάζονται και σε άλλες περιοχές, όπως το Μυθολογικό Πάρκο στη Λέρνα. Στόχος, όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου να λειτουργεί ως open window, ανοιχτή δηλαδή σε όλες τις προτάσεις και ιδίως στην ιδιάζουσα αυτή χρονική περίοδο, όπου παρατηρείται λόγω κρίσης έκρηξη προγραμμάτων, όπως με το Jessica, το οποίο σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας θα βοηθήσει στην ανάπλαση της παραλίας της Καλαμάτας, αλλά και το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού Κόλπου, το οποίο θα εφαρμοστεί και στη Μεσσηνία και ιδίως στη Μάνη.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Μεσογειακής Πόλης, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι εξαρχής τα χρονικά περιθώρια ήταν πολύ στενά και ότι έγινε το καλύτερο δυνατό προκειμένου μια επένδυση 7 εκατομμυρίων ευρώ να διεκδικηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, χωρίς δεύτερες σκέψεις από κανένα.

Βενιζέλος, ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης

Τον όχι και τόσο τιμητικό τίτλο, του χειρότερου υπουργού Οικονομικών της Ευρώπης, δίνουν οι Financial Times, στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην καθιερωμένη κατάταξη των υπουργών Οικονομικών, ο Ευ. Βενιζέλος βρίσκεται φέτος στην 19η θέση. Κατατάσσεται τελευταίος στα κριτήρια της οικονομίας και της αξιοπιστίας και 18ος στο πολιτικό κριτήριο.

Όπως εξηγούν οι Financial Times, οι σχέσεις ...........

του με τους ξένους δανειστές της Ελλάδας πάγωσαν όταν επιχείρησε να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία που είχε κάνει ο προκάτοχός του.

Υπό τον κ. Βενιζέλο, πέρασαν σκληροί νόμοι, αλλά εφαρμόστηκαν λίγες μεταρρυθμίσεις, τονίζει η βρετανική εφημερίδα. Ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, η Ελλάδα θα χάσει το στόχο για το έλλειμμα του 2011, με απόκλιση περίπου 1,5-2 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ. Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα είναι «Ενεργητικός και φιλόδοξος, που ωστόσο δεν του αρέσουν οι λεπτομέρειες, ειδικά τα νούμερα».

Πρώτος στη φετινή κατάταξη των FT βρέθηκε ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών Anders Borg. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης έρχεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.

parapolitika

Έως αύριο η νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών

Σήμερα ή αύριο, Πέμπτη, θα δοθεί στη δημοσιότητα η νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, διευκρίνισε ότι στο ειδικό καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων θα περιληφθούν 360.000 - 370.000 εργαζόμενοι.

Στη λίστα, όπως ανέφερε ο υπουργός, θα ενταχθούν ...........

κατηγορίες εργαζομένων που δεν καλύπτονταν μέχρι σήμερα, μεταξύ των οποίων νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και παραϊατρικό προσωπικό, αγρεργάτες που απασχολούνται σε θερμοκήπια και άλλες βαριές εργασίες κ.ά. Στο καθεστώς θα παραμείνουν και οι σερβιτόροι.

Με τη νέα λίστα θα απενταχθούν από την κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών περίπου 160.000 εργαζόμενοι.

Ο κ. Κουτρουμάνης διευκρίνισε ότι οι ασφαλισμένοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που θα εξαιρεθούν από τη σχετική λίστα, αλλά διαθέτουν ένσημα 12 ετών ή θα συμπληρώσουν 12 έτη μέχρι το 2015, δεν θα θιγούν και θα διατηρήσουν το σημερινό ασφαλιστικό καθεστώς.

naftemporiki

Πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειας και σε διαζευγμένο πατέρα

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε ότι πατέρας διαζευγμένος δικαιούται να λαμβάνει πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειας, ανεξάρτητα από το ότι η πρώην σύζυγος του καταβάλει διατροφή.

Σύμφωνα με την 371/2011 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ ............

σε αίτημα της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας πατέρας διαζευγμένος που έχει αναλάβει την επιμέλεια και των τριών, όλων εντός γάμου, παιδιών του με την ίδια σύζυγο, δικαιούται της χορήγησης του πολυτεκνικού επιδόματος τρίτεκνης οικογένειας, ανεξαρτήτως του ότι η πρώην σύζυγος και μητέρα των παιδιών συμβάλει στο κόστος διαβίωσης αυτών με την καταβολή μηναίου χρηματικού ποσού στον πατέρα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ανάληψη της επιμέλειας των τριών παιδιών έγινε σύμφωνα με ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέβαλαν οι γονείς και οι σύζυγοι για αίτημα συναινετικού διαζυγίου. Στο ίδιο συμφωνητικό εμφαίνεται και η συμφωνία των γονέων για υπόσχεση συμμετοχής στο κόστος διαβίωσης με την καταβολή από την μητέρα μηναία χρηματικού ποσού στον πατέρα.

in.gr

Δε σταματά την κατάληψη η ΓΕΝΟΠ παρά τη διορία εισαγγελέα

Παρά τη διορία που έδωσε ο εισαγγελέας να εγκαταλείψουν το κτίριο, απειλώντας τους ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διατάξει την εκκένωση του κτιρίου, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη.

Χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της οδού Μεσογείων που τελεί υπό κατάληψη από την Κυριακή. Στο πλευρό τους όλες αυτές τις ημέρες βρέθηκαν η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι καταθέσεις των .........

προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στο ειδικό τέλος των ακινήτων. Υπό την πίεση αυτή το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται εξαιρέσεις, ενώ διατάχθηκε προσωρινά η αναστολή διακοπών ρεύματος, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι τελικές ρυθμίσεις.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ διέκοψαν τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος πληροφορικής της ΔΕΗ, προκειμένου να μην εκδίδονται εντολές διακοπής ρεύματος σε καταναλωτές που δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος δήλωσε ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί, παρά το αίτημα του εισαγγελέα να εκκενωθεί το κτίριο.

Επισήμανε δε ότι η ΓΕΝΟΠ θεωρεί ανεπαρκείς τις τροποποιήσεις και απαλλαγές που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας λόγο για ημίμετρα και ζητώντας να καταργηθεί ο νόμος που επιβάλει το τέλος.

Η διοίκηση της ΔΕΗ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για την κατάληψη, ενώ την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε και το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, τη Δευτέρα, και ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Η εντολή της εισαγγελέως ήταν να σχηματίζονται δικογραφίες με την διαδικασία του αυτοφώρου, με σύλληψη δηλαδή των υπαιτίων, για όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται η διάπραξη αδικημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα.

Ο εισαγγελέας μετέβη χθες στο κτίριο, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι από το κτίριο. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και τους έδωσε διορία να εκκενώσουν το κτίριο έως τις 8 το βράδυ, απειλώντας τους ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διατάξει ο ίδιο την εκκένωσή του.

difernews

ΣΧΟΛΙΟ
Υπομονή μέχρι τις εκλογές. Η χούντα θα πέσει.

Χωρίς σχολιασμό από την ΝΕΤ το Μαρσέϊγ - Ολυμπιακός

Χωρίς σχολιασμό από την ΝΕΤ θα προβληθεί ο αγώνας του Champions League Μαρσέϊγ - Ολυμπιακός λόγω της απεργίας των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ.
Πάντως μια λύση είναι Να βλέπετε τον αγώνα από την ΝΕΤ και για τον σχολιασμό να ακούτε κάποιο ραδιόφωνο. Για Παράδειγμα τον Real FM.



«Η ιστορία του χαρτιού» σε εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ του «Αλγόριθμου»

Μαθητές της σχολής πληροφορικής «Αλγόριθμος» στη Μεσσήνη, δημιούργησαν εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορική εξέλιξη του χαρτιού στο πλαίσιο της ανανέωσης του προγράμματος της διαδικτυακής τηλεόρασης της σχολής (algorithmos webtv).

Η εξέλιξη της παρασκευής χαρτιού από την Από Ανατολή στη Δύση αποτελεί το μεγαλύτερος μέρος του ντοκιμαντέρ, ωστόσο παρουσιάζονται και ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την ελληνική χαρτοβιομηχανία.
Σύμφωνα με την έρευνα των μαθητών η οποία και .............

καταγράφεται στο αφιέρωμα, η Κίνα υπήρξε η πρώτη χώρα που παρήγαγε χαρτί κυρίως για πνευματικούς σκοπούς.

Ο Βέλτερ (1847 Γερμανία) ωστόσο ήταν αυτός που εισήγαγε τη μέθοδο κατασκευής χαρτιού με ξυλόμαζα η οποία χρησιμοποιείται και σήμερα στη βιομηχανία.
Το εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ «Η ιστορία του χαρτιού» έχει προσαρτηθεί στο πρόγραμμα της διαδικτυακής τηλεόρασης του Αλγόριθμου και όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν θα πρέπει να «ακολουθήσουν» τη διεύθυνση www.worldtv.com/algorithmos.

Επίσης έxει καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα της σχολής www.algorithmosmes.blogspot.com. Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι οι μαθητές: Στέλιος Αποστολόπουλος, Πηνελόπη Γκιούλου, Μαρία Πλατάρου, Ηλίας Μιχαλόπουλος και Δημήτρης Τσοπανάκης.

Με τιμή
Γιάννης Λάσκαρης

Αναξιόπιστη η κυβέρνηση στο θέμα των απορριμμάτων

Αναξιόπιστη χαρακτήρισε την κεντρική κυβέρνηση στο θέμα των απορριμμάτων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ τη Τρίτη 22 Νοεμβρίου, σημειώνοντας ότι η στάση αυτή έχει δημιουργήσει φοβίες στους πολίτες. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προχώρησε ακόμα περισσότερο τη θέση του αυτή αναφέροντας ότι είναι λάθος οι Περιφέρειες να μην έχουν την αρμοδιότητα χωροθέτησης των χώρων διαχείρισης όλων των ειδών των αποβλήτων.

"Εμείς ως Περιφέρεια Πελοποννήσου υπακούμε σε ...........

εντελώς διαφορετική αντίληψη από αυτή της κυβέρνησης" συνέχισε ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζοντας ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 θα έχουν κλείσει όλοι οι ΧΑΔΑ. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ακόμα το σώμα του ΠΕΣΥ ότι υπήρξε πληροφόρηση από τη Επιθεώρηση Περιβάλλοντος για 10 νέες χωματερές στην Πελοπόννησο και ότι έδωσε άμεση εντολή προς όλες τις υπηρεσίες να τηρήσουν απαρέγκλιτα το νόμο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του ακόμα για το γεγονός ότι όλοι οι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου έχουν αποδεχτεί ως προσωρινή λύση τη λειτουργία των δεματοποιητών προκειμένου να αποφευχθούν τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ζήτησε τέλος από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Τατούλης ομοφωνία πάνω στο θέμα της ανάπτυξης δραστηριοτήτων για τη διαχείριση όλων των αποβλήτων που παράγονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι ο χώρος αυτός αποτελεί νέο τομέα οικονομίας.

«Η Ολυμπία Οδός οφείλει να υλοποιηθεί μέχρι το τελικό σχεδιασμό και η Ε.Ε έχει συνευθύνη και πολιτική ευθύνη για την ολοκλήρωση του έργου».

Στη γραμμή των διεκδικήσεων και της πολιτικής που ακολουθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την απεμπλοκή των μεγάλων έργων κινείται η τριμηνιαία έκθεση της ομάδας δράσης της ΕΕ που βρίσκεται στην χώρα μας, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου.

"Βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την ομάδα.........

δράσης" υπογράμμισε στην συνέχεια ο κος Τατούλης αναφέροντας την διαπίστωση που περιλαμβάνει η τριμηνιαία έκθεση της ομάδας δράσης όπου καταγράφεται ότι "η Επιτροπή διερευνά τρόπους στήριξης των Ελληνικών αρχών για την απεμπλοκή των πέντε μεγάλων έργων παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων που έχουν τελματώσει εξαιτίας της κρίσης".
Η Ε.Ε έχει συνευθύνη, από τη στιγμή που χρηματοδοτεί τα έργα, σημείωσε ο κος Τατούλης υπογραμμίζοντας ακόμα ότι πρέπει να πάρει και την πολιτική ευθύνη για την ολοκλήρωση τους.

Για την περικοπή του τμήματος του έργου της Ολυμπίας οδού που αφορά το κομμάτι Πύργου-Τσακώνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο υποδομών μία συνάντηση για να συζητηθούν όλα τα θέματα "Πρέπει να αξιοποιήσουμε την εθνική μας συμμετοχή με τη δημιουργία μηχανισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων" σημείωσε στη συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης επαναφέροντας την πολιτική που έχει επιλέξει η Περιφέρεια για να προωθήσει τις διεκδικήσεις της, και ο οποίος συνάδει με τις διαπιστώσεις της ομάδας δράσης καταλήγοντας ότι "Το έργο οφείλει να υλοποιηθεί μέχρι το τελικό του σχεδιασμό".

"Γνωρίζω την αγωνία των πολιτών για την υλοποίηση του έργου" συνέχισε ο Περιφερειάρχης τονίζοντας ότι η αγωνία αυτή ενδυναμώνει τις διεκδικήσεις στην πολιτική ηγεσία στην οποία έχουν γίνει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις. "Έχοντας την εμπειρία του δρόμου Τρίπολης-Καλαμάτας" σημείωσε ακόμα ο Πέτρος Τατούλης, "είναι αδιανόητο να μείνει ο περιμετρικός εκτός σχεδίου".

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Νοεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.