Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Εχει ταράξει τα νερά ο Γκούμας στην Μεσσηνία

Στο κατάμεστο! πνευματικό κέντρο το Σάββατο το απόγευμα παρουσίασε τον συνδυασμό «Νέο Επιμελητήριο» καθώς και τις θέσεις του για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Γκούμας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο νέος υποψήφιος πρόεδρος στους τομείς Τουρισμού και Εξαγωγών, οι οποίοι είναι οι βασικοί άξονες και τομείς δράσης, που είναι απαραίτητοι για την εισροή κεφαλαίων και που θα βοηθήσουν και θα επανεκκινήσουν την τοπική μας αγορά.
Επίσης πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα για την πάταξη του .........

παραεμπορίου και εξήγγειλε την μείωση των εισφορών των μελών για την ενθάρρυνση και συμμετοχή νέων επαγγελματιών στο θεσμό

Ο κ. Γκούμας επεσήμανε για άλλη μια φορά εκτός των άλλων ότι η Μεσσηνία είμαστε όλοι και παρουσίασε τα 84 άτομα του συνδυασμού που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι 80 συμμετέχουν για πρώτη φορά! σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία.



Morias News

Από τις 15 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Στις 15 Δεκεμβρίου 2011 θα ξεκινήσουν τα καταστήματα να δουλεύουν σε εορταστικούς ρυθμούς, αυξάνοντας τις ώρες λειτουργίας τους και αναμένοντας οι εφετινές πωλήσεις να καλύψουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος από τις ζημιές που έχουν επιφέρει τα μέτρα λόγω της κρίσης.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου, σε συνεννόηση με τους Εμπορικούς Συλλόγους του λεκανοπεδίου Αττικής - μέλη της και συντονίζοντας τις προτάσεις τους, ανακοίνωσε ότι το εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων αρχίζει την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011.

Τις καθημερινές από Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου μέχρι και ..........

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011 τα καταστήματα μπορούν να μένουν ανοιχτά από 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Τα Σάββατα 17 Δεκεμβρίου, 24 Δεκεμβρίου (Παραμονή Χριστουγέννων) και 31 Δεκεμβρίου (Παραμονή Πρωτοχρονιάς) τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011 τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011και την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012 και τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της απασχόλησης του προσωπικού κατά την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011.

Από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012, επανέρχεται το κανονικό ωράριο που ακολουθείται από τα Καταστήματα που ανήκουν στην εμβέλεια των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων Λεκανοπεδίου Αττικής.

Πόλεμος γιατρών και φαρμακοποιών

Παράνομη πράξη αποτελεί η τροποποίηση της φαρμακευτικής αγωγής από μη γιατρό, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να υπογράφουν τις πάσης φύσεως συνταγές που εκδίδουν, με την επισήμανση: «Προσοχή - ουδεμία ευθύνη φέρω σε περίπτωση αντικατάστασης των παραπάνω σκευασμάτων», αποτυπωμένη σε αντίστοιχη σφραγίδα την οποία ο ΙΣΑ πρόκειται να μοιράσει σε όλα τα μέλη του.

Η άποψη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, είναι .........

ότι οι φαρμακοποιοί δεν είναι γιατροί και δεν μπορούν να ασκούν ιατρικές πράξεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΣΑ, η παράνομη άσκηση της ιατρικής συνιστά ποινικό αδίκημα. Ειδικότερα, όπως αναφέρει, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρις ενός έτους και με χρηματική ποινή, όποιος χωρίς να έχει Πτυχίο της Iατρικής Σχολής Πανεπιστημίου ή ισοδύναμης σχολής του εξωτερικού, σφετερίζεται το τίτλο του γιατρού.

«Είναι, πέρα από επικίνδυνο, αδιανόητο να ωθεί η ίδια η πολιτεία τους φαρμακοποιούς στην διάπραξη ποινικά κολάσιμων πράξεων», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Real.gr

Εικοσιτετράωρη απεργία αύριο σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινάει από αύριο στα μέσα ενημέρωσης. Για την Τετάρτη η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε εικοσιτετράωρη απεργία στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site, τα περιοδικά, το δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ από 06.00.
Την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ...........

4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 15.00 προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί, για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα, 24ωρη απεργία σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα δημόσια μέσα ενημέρωσης με την ΠΟΣΠΕΡΤ να κηρύσσει 24ωρη απεργία για αύριο Τετάρτη από τις 6.00 το πρωί και για την Πέμπτη στάση εργασίας 10.30 έως 13.30.
Μάλιστα οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων σε όλα τα δημόσια μέσα ενημέρωσης προτείνουν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από την ερχόμενη Πέμπτη έως και την Κυριακή και ζητούν από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να στηρίξει τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

ieghmerida

Ο Γιώργος Παπανδρέου μεταμφιέζεται σε κατήγορο της Ε.Ε.

Την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς φαίνεται ότι θυμήθηκε εσχάτως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος τις τελευταίες ημέρες με μικρά αλλά σταθερά βήματα μετατρέπεται σε κατήγορο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Προφανώς τον κ. Παπανδρέου τον βολεύει να θέσει στο στόχαστρό του αρχικά το δίδυμο Ανγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί προκειμένου να αποσείσει μέρος των δικών του ευθυνών για την πορεία της χώρας.

Είναι σαφές ότι με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να ...........

απαλύνει τις εντυπώσεις από την ατυχή κατάληξη που είχε για τον ίδιο αλλά και την Ελλάδα η διετής του προσπάθεια να ανατάξει την οικονομία της χώρας.

Ταυτοχρόνως, επιχειρεί να αποδείξει ότι δεν έχει χάσει «την ψυχή του σοσιαλιστή» και ότι πολλές από τις αποφάσεις τις οποίες έλαβε ήταν μονόδρομος στον οποίο τον οδήγησε η πολιτική της κυρίας Μέρκελ και των Βρυξελλών.

Ο κ. Παπανδρέου, αρχικά ξεκίνησε ασκώντας κριτική κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο των Πρασίνων της Γερμανίας όταν πριν λίγες ημέρες επέκρινε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη.

Οπως είπε, «οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται σε κλειστό κύκλο, τα μέτρα τα αποφασίζουν λίγοι ισχυροί παράγοντες και όχι η κοινότητα των κρατών».

Κατά τον κ. Παπανδρέου «αυτός είναι ένας κίνδυνος για τη δημοκρατία. Είναι ανάγκη να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Στη συνέχεια θα μπορέσουν να ελεγχθούν καλύτερα και οι χρηματαγορές.»

Χθες, συνέχισε στο ίδιο μοτίβο διατυπώνοντας σαφείς αιχμές στην επιστολή του προς τους 26 ηγέτες της Ε.Ε. την οποία απέστειλε προκειμένου να δεσμευθεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τις υποχρεώσεις της Ελλάδας προς τους δανειστές της.

Σε αυτήν μίλησε για διευθυντήριο κρατών μελών. Ειδικότερα, αναφέρει ότι η Ε.Ε. απομακρύνθηκε από την κοινοτική μέθοδο λήψης αποφάσεων, κινήθηκε σε μια κατεύθυνση λήψης αποφάσεων «από μια ομάδα εκπροσώπων κάποιων οργάνων και θεσμών της ΕΕ και ολίγων κρατών-μελών».

Οπως επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου, η βεβιασμένη αντιμετώπιση στη διαχείριση της κρίσης «δεν σήμανε μόνο την έλλειψη διαφάνειας και συμμετοχής στη συλλογική διαδικασία αποφάσεων, αλλά αύξησε και τη σύγχυση και οδήγησε σε αποφάσεις με ελλιπή προετοιμασία. Αποξένωσε περαιτέρω τους λαούς μας, καθώς οι πολίτες νιώθουν ότι έχουν ελάχιστη ή και καθόλου επιρροή».

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός επικαλείται ως παράδειγμα αστοχίας την απόφαση της Ντεβίλ που οδήγησε στην πρόταση για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα υπό τους κανόνες του νέου μηχανισμού ESM. «Ο τρόπος με τον οποίο αναπτύχθηκε αυτή η πρόταση προκάλεσε σοκ στις αγορές σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη στιγμή», αναφέρει, θυμίζοντας ότι τον Οκτώβριο του 2010 η Ελλάδα «βρισκόταν σε καλό δρόμο και οι διαφορές επιτοκίων έβαιναν μειούμενες». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι χώρες που έμοιαζαν πιο ευάλωτες να θεωρηθούν παθητικό για τους ιδιώτες επενδυτές.

Στην ίδια επιστολή ο κ. Παπανδρέου εξηγεί και πάλι τους λόγους για τους οποίους πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ενώ σημειώνει ότι η λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν βρίσκεται μόνο στη λιτότητα και τη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά και σε μια στρατηγική ανάπτυξης.

iefhmerida

Εξαπατούν τον κόσμο μέσω sms

Μηνύματα με παραπλανητικό περιεχόμενο λαμβάνουν στο κινητό τους τηλέφωνο, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αρκετοί πολίτες. Σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτηση αυτών.

Τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό. Αποτελούν δε παραλλαγή - εξέλιξη των νιγηριανών απατών, αφού αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αλληλογραφίας, όπως παλιότερα.

Στα μηνύματα αυτά αναφέρεται ότι ο ............

αριθμός κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη έχει κερδίσει δύο εκατομμύρια ευρώ.

Το περιεχόμενο του μηνύματος έχει ως εξής:

«YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO blackberryyou@europe.com».

Οι παραλήπτες τέτοιων μηνυμάτων καλούνται να αποφεύγουν να τα ανοίγουν, σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενό τους και να μην απαντούν στους αποστολείς.

Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας το σχετικό μήνυμα στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gr, αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012.

Ενας φόρος στα ακίνητα

Την κατάργηση όλων των επιβαρύνσεων στα ακίνητα και τη διατήρηση μόνο του ειδικού τέλους ακινήτων σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο όπως προανήγγειλε χθες από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου. «Τα κρατικά ταμεία έχουν, δυστυχώς, απολύτως ανάγκη το ειδικό τέλος ακινήτων», διότι σε διαφορετική περίπτωση «θα είχαμε ήδη στάση πληρωμών», υποστήριξε ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Κ. Αϊβαλιώτη.

Όπως είπε, η αναγκαιότητα του μέτρου υπαγορεύτηκε ............

από την καθίζηση των εσόδων τον περασμένο Ιούνιο, εξαιτίας της οποίας ελήφθησαν αποφάσεις σε συνθήκες αυξημένης σπουδής, αλλά και σε ατμόσφαιρα «πολιτικών πιέσεων». Ο κ. Οικονόμου απέκλεισε κάθε προοπτική να εξαιρεθούν τα ακίνητα κάτω των 120 τ.μ. από το ειδικό τέλος. «Αυτό είναι απολύτως αδύνατο. Αυτά αποτελούν την πλειονότητα των ακινήτων», ξεκαθάρισε με βεβαιότητα, διότι κατά τον ίδιο, αυτό θα σήμαινε ακύρωση του δημοσιονομικού αποτελέσματος.

Υπό προϋποθέσεις

Αποδέχθηκε πάντως, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι κυβερνητικοί εταίροι, την κατάργηση πριν από τις επόμενες εκλογές, όλων των επιβαρύνσεων στα ακίνητα και τη διατήρηση μόνο του ειδικού τέλους, το οποίο, όπως είπε «είναι πιο δίκαιο από τα άλλα». Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που μελετά το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι το έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) μπορεί να να υποκαταστήσει κάθε άλλη επιβάρυνση επί ακινήτου. Συγκεκριμένα να αντικαταστήσει το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας από τον οποίο δεν έχει εισπραχθεί σήμερα ούτε ένα ευρώ. Σημειώνεται ότι ο ΦΑΠ του 2010 επιβάλλεται στους φορολογούμενους που έχουν ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ και ο ΦΑΠ του 2011 σε όσους έχουν στην κατοχή τους ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Ημερησία

Τα επτά χοντρά ψέματα της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα

Λένε ότι δεν θα πάρουν πρόσθετα μέτρα το 2012, αλλά αυτά που έχουν ήδη νομοθετηθεί, θα φέρουν το νέο έτος πρόσθετες επιβαρύνσεις ή περικοπές.

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2012 εφόσον φανούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει» δηλώνει ο κ. Βενιζέλος. Υπερτονίζει βεβαίως το πρώτο σκέλος της πρότασης. Διότι το δεύτερο σκέλος θα ανατρέψει το πρώτο και η κυβέρνηση το γνωρίζει πολύ καλά.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις που ..............

έχουμε αναλάβει;

Να εκτοξεύσουμε το 2012 τα φορολογικά έσοδα στα 49,5 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 44,7 δις. ευρώ –στην καλύτερη περίπτωση- το 2011.

Δηλαδή, για να μην ληφθούν νέα μέτρα θα πρέπει να συλλέξει το δημόσιο περίπου πέντε δισεκατομμύρια ευρώ από φόρους σε μια χρονιά που η ύφεση μπορεί να φτάσει στο 3% αν λάβουμε υπόψη και την χθεσινή πρόβλεψη του ΟΟΣΑ.

Ας υποθέσουμε όμως ότι όλα θα κυλήσουν σύμφωνα με τις προβλέψεις. Ότι δηλαδή, το ΑΕΠ θα υποχωρήσει και ότι οι Έλληνες θα πληρώσουν τα πέντε δισεκατομμύρια των πρόσθετων φόρων χωρίς να μειώσουν την κατανάλωσή τους (σ.σ. διότι στον προϋπολογισμό του 2012 έχει προβλεφθεί ότι τα έσοδα από ΦΠΑ θα είναι ίδια με το 2011). Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση –που αγγίζει τα όρια της φαντασίας- μέτρα θα υπάρξουν.

Και να γιατί:

Δεν είναι νέο μέτρο η μείωση των επικουρικών συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2012; Θα είναι η τρίτη φορά που θα μπαίνει ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις θα καταλήξουν να είναι κουρεμένες ακόμη και κατά 50% σε σχέση με τα προ κρίσεως επίπεδα.

Δεν είναι νέο μέτρο η μείωση του εφάπαξ; Το ότι θα γίνει με πρόσχημα τα ελλείμματα των ταμείων πρόνοιας δεν σημαίνει ότι δεν θα πονέσουν οι τσέπες των ασφαλισμένων που ονειρεύονταν αυτά τα χρήματα κατά τη συνταξιοδότησή τους

Δεν είναι νέο μέτρο η θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες; Το ότι θα γίνει με πρόσχημα την παταξη της φοροδιαφυγής δεν σημαίνει ότι θα βρεθούν μπλεγμένοι αρκετές δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες οι οποίοι θα καλούνται να πληρώσουν πρόσθετο φόρο μόνο και μόνο γιατί έχουν περισσότερα τετραγωνικά στο γραφείο τους;

Δεν είναι νέο μέτρο η περαιτέρω μείωση των φορολογικών απαλλαγών στην οποία προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο; Ένας γύρος περικοπής έγινε τον Οκτώβριο. Οι φορολογούμενοι θα το συνειδητοποιήσουν τον Ιούνιο του 2012 όταν θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά για τον φόρο εισοδήματος του 2011. Οι πληροφορίες λένε ότι αυτές οι περικοπές που έγιναν, δεν θα είναι οι τελευταίες.

Δεν είναι νέο μέτρο η θέσπιση νέων ειδικών μισθολογίων; Θα αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση ως «ουρά» των μειώσεων που έγιναν από την 1η Νοεμβρίου στις αποδοχές όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και στις εταιρείες του δημοσίου. Από την άλλη, αυτό δεν σημαίνει ότι μερικές χιλιάδες Έλληνες ακόμη δεν θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται.

Δεν είναι νέο μέτρο η αύξηση των αντικειμενικών αξιών; Το ότι προαναγγέλλεται μέσα από την εισηγητική έκθεση του κρατικού προϋπολογισμού δεν σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν από τώρα εικόνα για το τι τους περιμένει. Αρκεί μόνο να σημειωθεί ότι μια αύξηση των αντικειμενικών αξιών μπορεί να φουσκώσει το χαράτσι της ΔΕΗ ακόμη και κατά 33% σε σχέση με τα σημερινά εξωφρενικά υψηλά επίπεδα.

Δεν είναι νέο μέτρο η προαναγγελία αύξησης των εισφορών υγείας στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ οι οποίοι θα ενταχθούν και αυτοί στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας από το νέο έτος;
Κι όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα πέσουν έξω οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού του 2012.

Προετοιμαστείτε για μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά…

Newpost

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Νοεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.