Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Υπέρ ΟΤΕ η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τα ελεύθερα ιδιωτικά και κρατικά κανάλια.

Υπέρ του ΟΤΕ εισηγείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην κόντρα με τη Forthnet για του σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Το επίμαχο ζήτημα είναι η αποκλειστική συμφωνία της Multichoice με τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας για την αποκλειστική μετάδοση των προγραμμάτων τους από το μπουκέτο της nova.
Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε συνεδρίαση που θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου 2012, όμως η ανακοίνωση, της εισήγησης με δελτίο Τύπου μάλιστα, δείχνει πως ο ΟΤΕ έχει προβάδισμα στη σχετική αντιπαράθεση.

Οι εισηγήσεις δεν είναι δεσμευτικές για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ............

κι όλα θα κριθούν κατά την ακρόαση των δύο εμπλεκομένων μερών, της Forthnet και του ΟΤΕ. Αν γίνει όμως δεκτή αυτό σημαίνει πρακτικά πως οι σταθμοί, Mega,ΑΝΤ1, Star, Alpha, Alter, Σκάι και Μακεδονία TV δεν θα μεταδίδονται μόνο από τη nova, η οποία έχει σύμβαση με τα δίκτυα ως τις 31.12.2012, αλλά και από την πλατφόρμα του ΟΤΕ TV. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι σταθμοί θα ανεβαίνουν στις πλατφόρμες έναντι χρηματικής αμοιβής, κάτι που ο ΟΤΕ φέρεται διατεθειμένος να κάνει στον ανταγωνισμό του με τη nova.

Στο βασικό τμήμα της εισήγησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «οι συμβάσεις αποκλειστικής δορυφορικής αναμετάδοση» ιδιωτικών σταθμών και Multichoice που υπεγράφησαν από το 1997 έως το 2011, «εγείρουν εμπόδια εισόδου σε πραγματικούς ή δυνητικούς» ανταγωνιστές, και να δυσχεράνουν, έτσι, τη δραστηριοποίηση και ανάπτυξη σε άλλες ψηφιακές και ιδίως δορυφορικές πλατφόρμες.»

Η Forthnet σε ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «αρνείται το περιεχόμενο της Εισήγησης, θα καταθέσει τις απόψεις της εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και θα υπεραμυνθεί των θέσεων της ενώπιον της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Digital TV

ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Ονομαστική ανοιχτή Ψηφοφορία στη Βουλή, Και ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ από τον Λαό!

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Το δίδαγμα της ιστορίας ήταν και παραμένει εντυπωσιακά σαφές - εμείς οι Έλληνες και οι Ελληνίδες κάθε φορά που στηθήκαμε ενωμένοι σαν μια σφιγμένη γροθιά απέναντι σε εξωτερικές επιβουλές και εσωτερικές διχόνοιες μεγαλουργήσαμε γράφοντας όχι μόνο στο βιβλίο της ιστορίας του ελληνικού έθνους αλλά και ολάκερης της ανθρωπότητας σελίδες ψυχικού μεγαλείου, ανδρείας και αυτοθυσίας.

Δυστυχώς το ίδιο μάθημα της ιστορίας είναι πικρό καθώς πέρα ..............

από παιδιά του Λυκείου που εξετάζονται σε γνωστικά – επιστημονικά πεδία όπου η Ιστορία είναι απαραίτητη ΛΙΓΟΙ φαίνεται να διαβάζουν την ιστορία μας και- ακόμη χειρότερα σε διεθνές επίπεδο - ελάχιστοι από αυτούς τους μεγαλόσχημους ρήτορες ελεγειών σε τάφους Ελλήνων ηρώων όπου έπεσαν και συνεχίζουν να πέφτουν «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» μοιάζει να θυμούνται αυτά που διάβασαν στα Κολλέγια και τα Πανεπιστήμιά τους από Την Οξφόρδη και το Καίμπριτζ, μέχρι το Χάρβαρντ και τη Μασσαχουσέττη μέσω Σορβόννης και Μονάχου!....

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αναφοράς είχε κινηθεί – για λόγους καθαρά κομματικής σκοπιμότητας αλλά υπαγορευμένους από προσωπικές επιλογές και τοποθετήσεις πριν μερικά χρόνια ό τότε ΥΠΕΞ κ Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος σε επίσκεψή του εδώ στη Θεσσαλονίκη μας είχε υποδείξει, εμφανώς με διδακτική πρόθεση ο συμπαθής και ευτραφής καλός άνθρωπος, «λιγότερη ενασχόληση με τον Μέγα Αλέξανδρο και περισσότερη με τα...τρέχοντα θέματα...» Ήδη υφαίνεται ως σάβανο για εμάς τους Μακεδόνες και τη Μακεδονική γη, και μάλιστα σε εποχή που Πρωθυπουργός μας είναι ο άνθρωπος που κουβαλά το βάρος σε πρώτο όνομα και επίθετο ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας ο ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, του Κόμματος που δημιούργησε ο θείος του….

Με άλλα λόγια, τα έλεγε ο Πάγκαλος, τα αποσιώπησε επί 10 χρόνια ο Σημίτης, τα μασάει περιμένοντας να γίνει Πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου σε στυλ «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν...» και τώρα άντε να δούμε ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά που συνεχίζει να καίει στα σύνορά μας και τώρα πάλι βρίσκει «ούριο άνεμο» από το γνωστό κ. Σόρος….

Και επειδή διαθέτω την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι έμαθα τόσα τουλάχιστον γράμματα όσο απαιτούνται για να διαβάζει κανείς και τις ίδιες τις γραμμές όπου αραδιάζονται οι κάθε λογής ρήσεις των κάθε λογής εν ενεργεία και «επί τιμή» εθνοπατέρων και εθνομητέρων αλλά και τα διαστήματα ΑΝΑΜΕΣΑ σε αυτές τις γραμμές καταθέτω τη σημερινή μου άποψη με πλήρη γνώση ότι κάποιους θα στενοχωρήσω ...

Προφανώς για λόγους που εμείς οι Ελληνες ΔΕΝ γνωρίζουμε τόσο οι Ευρωπαίοι εταίροι μας όσο και οι Αμερικανοί το Κρατίδιο των Σκοπίων το αποκαλούν επισήμως εδώ και χρόνια… ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 σε βιβλίο που χρησιμοποιώ για μάθημά μου στο μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και είναι στην αγγλική γλώσσα διάβασα στο σημείωμα του εκδότη - Mc Graw Hill Book Company τουτέστιν ενός από τους πλέον βαρβάτους διεθνώς εκδοτικούς οίκους - ότι ο συγγραφέας του συγκεκριμένου βιβλίου Organizational Behavior καθηγητής Δρ Fred Luthans είχε λέει επισκεφθεί και είχε διδάξει ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ του προγράμματος U.S.A.I.D. σε Πανεπιστήμια της Αλβανίας ( πάει καλά ) και της....άκουσον, άκουσον.... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ! ( εδώ σίγουρα κάτι δεν πάει καλά ).
Με άλλα λόγια ούτε ο συγκεκριμένος εκδοτικός οίκος είναι γνωστός για τέτοιου είδους ...λάθη ούτε και η χορηγός της υποτροφίας του συναδέλφου κ Luthans είναι καμία άγνωστη φιλανθρωπικη ή φιλεκπαιδευτική εταιρεία καθώς είναι η United Stateς Agency for International Development ( δηλαδή η Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης!)

Πιο επίσημη αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ πέρα από τη λειτουργία πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια δεν υπάρχει! Αυτά κάνουν οι ξένοι που δυστυχώς ΔΕΝ διαβάζουν ιστορία αλλά κόμικς. Γιατί, όμως, χρειάζεται να κάνουμε το ίδιο και εμείς;
Σε τι οφείλεται αυτή η συνεχιζόμενη πρεμούρα της αναγνώρισης των ΣΚΟΠΙΩΝ από την ΕΛΛΑΔΑ με όνομα που θα περιέχει ως δεύτερο συνθετικό την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;
Καθώς σκύβω καθημερινά και διαβάζω ΟΛΟ τον ελληνικό τύπο όχι μόνο γραμμή προς γραμμή αλλά και ΑΝΑΜΕΣΑ στις γραμμές διαπίστωσα κάτι εντυπωσιακά ΠΡΟΣΤΥΧΟ.. Εμφανώς πολλοί πολιτικοί μας ΔΕΝ φαίνεται να έχουν πρόβλημα με την αναγνώριση των Σκοπίων ως «μπλά..μπλά..μπλά…ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Εγώ όμως και αμέτρητοι, Μακεδόνες και Θρακιώτες και Μωραϊτες και Ρουμελιώτες και Θεσσαλοί και Νησιώτες μοιάζει να έχουμε πρόβλημα, μεγάλο πρόβλημα με το όνομα της Μακεδονίας.

Οι αντιδράσεις μεμονωμένων βουλευτών της Ν. Δ και του ΠΑΣΟΚ είναι απλά και μόνο ένα κακόγουστο επικοινωνιακό πολιτικό παιχνίδι!
Επειδή, όμως, στις εκλογές για το Ελληνικό κοινοβούλιο του Οκτωβρίου του 1996 πήρα σχεδόν 25,000 σταυρούς ως υποψήφιος της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης ( και έκτοτε αποφάσισα να απέχω ως υποψήφιος βουλευτής όχι όμως και ως ενεργός πολίτης στην πολιτική σκηνή) νομιμοποιούμαι να επισημάνω και προς τον Πρωθυπουργό και Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και στους άνδρες και τις γυναίκες του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται εδώ στον Ελληνικό Βορρά- Δεν μπορεί να μας θεωρείτε τόσο, μα τόσο αφελείς που να πιστεύετε ότι θα εκτονωθεί ο θυμός μας με μεμονωμένες αντιρρήσεις και διαμαρτυρίες....

Εάν το επιθυμητό ΔΕΝ είναι η καταρράκωση των 2 μεγάλων Κομμάτων και παράλληλα του κύρους του Κοινοβουλευτικού μας συστήματος από ένα τόσο ΜΕΓΑΛΟ πολιτικό εμπαιγμό τότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να γίνει ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων για το όνομα των Σκοπίων.
Δεκαετίες ολάκερες η Ελλάδα αρνιόταν να αναγνωρίσει το Κράτος του Ισραήλ πίσω από την επίφαση της «φιλίας μας με τον Αραβικό Σύνδεσμο» και άλλα συναφή ενώ παράλληλα και εμπόριο κάναμε με το Ισραήλ και τους Άραβες και καλές σχέσεις με όλους είχαμε.
Γιατί πρέπει σώνει και καλά να δώσουμε στους απογόνους του Κίρο Γκλιγκόροφ την ταυτότητα, την αναγνώριση που απεγνωσμένα ψάχνουν στις «διμερείς» (ανάθεμα την αφέλειά μας…) μεταξύ Ελλάδος και Σκοπιανών ....συνομιλίες;

Εμάς μας αρκεί το FYROM. Με τον όρο αυτό στην περασμένη 15ετία Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. και εμπόριο κάναμε και διπλωματικές σχέσεις αναπτύξαμε και βοηθήσαμε τους Σκοπιανούς με πολλούς τρόπους...Τι εισπράξαμε ως αντάλλαγμα;
Αφήστε το, καλύτερα!
Τα υπόλοιπα Έθνη έτσι και αλλιώς τους αποκαλούν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αλλά θα ήθελα, έστω και αν χαρακτηριστώ αφελής, να πιστεύω ότι κάπου σε κάποιο σκοτεινό επίπεδο του ατομικού και συλλογικού τους υποσυνείδητου αυτούς που έχουν διαβάσει και σέβονται την ιστορία θα τους τρώνε κάποιες τύψεις. Υπάρχει λόγος Κύριοι και Κυρίες, 300 της Βουλής, (ή, έστω όσοι μένουν αφού αφαιρεθούν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ -οι οποίοι ανέκαθεν ΔΕΝ είχαν πρόβλημα με το "Μακεδονικό ζήτημα" και τις αξιώσεις παλαιότερα του «συντρόφου» τους Κίρο Γκλιγκόροφ και τώρα των διαδόχων του να απαλλάξουμε τη Διεθνή Κοινότητα από τις ενοχές της;

Εάν υπάρχουν κάποιοι λόγοι τότε γνωστοποιήστε τους και σε μας να το χωνέψουμε! Γιατί αποτελεί καταφανή ΕΜΠΑΙΓΜΟ η συνεχιζόμενη μεθόδευση των ΔΙΜΕΡΩΝ συζητήσεων με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της Ουάσιγκτον.

Να προχωρήσει η ΑΝΟΙΧΤΗ, ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ Ψηφοφορία στη Βουλή .
Φυσικά, το ΜΟΝΟ ΗΘΙΚΟ και ΘΕΜΙΤΟ για μια τέτοιου ιστορικού μεγέθους απόφαση θα ήταν ένα ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ πανελλαδικό ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ( έτσι απλά και μόνο για να δούμε ποιοι στην Ελλάδα αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται να φυλάμε Θερμοπύλες και ποιοι αξιολογούν όσους θυσιάζονται για αυτές πίνοντας το ουίσκι ή τη βότκα τους από άκρου σε άκρο της Ελλαδικής Επικράτειας…)

Αλλιώς ΣΙΓΟΥΡΑ πολύ σύντομα θα μας απαγορεύσουν οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ να έχουμε Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Υπουργείο Μακεδονίας, Αεροδρόμιο Μακεδονίας ή οτιδήποτε άλλο συνδέεται με το Ιστορικό μας όνομα…

Η διευκρινιστική εγκύκλιος για το χαράτσι του Βενιζέλου [ + Αρχείο ]

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με τις διευκρινήσεις για το χαράτσι στα ακίνητα.
Με την εγκύκλιο, διευκρινίζεται τι θα γίνει ώστε να διορθωθούν τα όποια λάθη υπάρχουν στον υπολογισμό του τέλους και καθορίζεται ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν μειωμένο τέλος, καθώς και ποιοι εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του χρέους.

Καθορίζεται επίσης ότι σε περίπτωση που κάποιος ...........

δεν πληρώσει τα χρήματα θα γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης αφού περάσουν 80 μέρες από την έκδοση του λογαριασμού. Διευκρινίζεται επίσης η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στις περιπτώσεις που υπάρχει σε ισχύ διακανονισμός με τη ΔΕΗ για την αποπληρωμή παλαιότερων λογαριασμών.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ: Ολόκληρη η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών



Φιλιατρά: Σημαντική πρωτοβουλία Εμπορικού Συλλόγου για τα ενοίκια

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών μετά από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου για τα ενοίκια επαγγελματικής στέγης.
Γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος και στα Φιλιατρά, αποφάσισε να καλέσει τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νίκο Φάμπα στο τηλέφωνο 2761032436, για να συζητήσουν την επαφή του με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων των επαγγελματιών, ώστε να γίνει προσπάθεια συγκράτησης ή και μείωσης ακόμη, αν αυτό είναι εφικτό, των ενοικίων!

Όπως είπε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου .........

Φιλιατρών, «με τα αλλεπάλληλα μέτρα και χαράτσια που έχουν επιβληθεί και τη, σχεδόν, μηδαμινή κίνηση στην αγορά, ο εμπορικός κόσμος οδηγείται στον αφανισμό και γι’ αυτό πήραμε την πρωτοβουλία αυτή, μήπως μπορέσουμε και ελαφρύνουμε λιγάκι τα βάρη των συναδέλφων μας από τα ενοίκια τουλάχιστον και συνεχίσει να υπάρχει στα Φιλιατρά εμπορική αγορά».
Αξιέπαινη, πράγματι, η πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου για τα ενοίκια και, πλέον, ο εμπορικός κόσμος της πόλης αναμένει την έμπρακτη κατανόηση και συμπαράσταση των ιδιοκτητών των ακινήτων που στεγάζουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Θάρρος

Βεντέτα ή ξεκαθάρισμα; Κηδεύτηκαν στην Αλβανία πατέρας και γιος

Οι τελευταίες κλήσεις στο κινητό του τηλέφωνο και ό,τι υλικό μπορεί να γλύτωσε από το νερό και να αξιοποιηθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας, από το χώρο του αυτοκινήτου, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, προκειμένου να δοθούν οι πρώτες απαντήσεις του διπλού εγκλήματος που από το βράδυ της Τρίτης συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ...........

με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, ταξίαρχο Βασίλη Γεωργακόπουλο, ερευνούν νυχθημερόν όλα τα στοιχεία, προκειμένου να εντοπίσουν τα φονικά χέρια που πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον 35χρονο Αλβανό Φιλίμ Μεσάι και έσφαξαν – μπροστά στα μάτια του – τον μόλις 2,5 χρόνων γιο του Κέρι.
Τα κίνητρα που ερευνώνται κατευθύνονται προς τον τομέα κυρίως της εκδίκησης (βεντέτας) ή ακόμα και του ξεκαθαρίσματος από περίεργες συναλλαγές που μπορεί να είχε ο 35χρονος.

Ακόμα και χθες, αστυνομικοί της Ασφάλειας όργωναν την περιοχή του κάμπου, όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο με τα δύο άψυχα κορμιά. Οι αστυνομικοί έκοβαν ακόμα και καλάμια, μήπως εντοπίσουν στοιχεία που θα βοηθήσουν στην ανακάλυψη των δραστών, ενώ εξονυχιστικά ψάχτηκε και το αρδευτικό κανάλι όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο.
Πήγε και πήρε το παιδί
Η τελευταία φορά που έδωσε σημάδια ζωής ο 35χρονος Αλβανός ήταν στις 5.45 το απόγευμα της Τρίτης, στη πλατεία του χωριού στο οποίο έμενε μόνιμα τα τελευταία 22 χρόνια, στο Πλατύ.

Την ημέρα εκείνη, με τη γυναίκα του, η οποία είχε έρθει μόλις πριν από ένα μήνα από την Αλβανία, μαζί με το μικρότερο γιο της οικογένειας, τον άτυχο Κέρι, πήγαν στην περιοχή του Ραυτόπουλου, όπου άρχισαν να εργάζονται στο μάζεμα ελιών. Μαζί του ήταν και ο αδελφός του, που επίσης μένει στην Αλβανία. Τα δύο μεσαία παιδιά της οικογένειας, ένα 8χρονο αγόρι και ένα 4χρονο κορίτσι, είχαν παραμείνει στην Αλβανία, το μεγαλύτερο, το 12χρονο αγόρι, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, φιλοξενούνταν τις τελευταίες ημέρες σε φιλικό σπίτι στην Αθήνα, ενώ ο μικρός Κέρι έμενε μαζί τους.

Την Τρίτη που έφυγαν για το Ραυτόπουλο, άφησαν το μικρό σε μια γυναίκα στο χωριό να τον κρατήσει. Άλλωστε, επειδή η δουλειά στην περιοχή της Κυπαρισσίας θα κρατούσε αρκετό καιρό, ο 35χρονος είχε νοικιάσει σπίτι εκεί και είχαν αρχίσει να το ετοιμάζουν για να μείνουν.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ενώ ο 35χρονος βρισκόταν στο Ραυτόπουλο και εργαζόταν, δέχτηκε τηλεφώνημα και είπε ότι πάει σε μια δουλειά και θα γυρίσει. Επέστρεψε στο Πλατύ, ενώ πήγε να πάρει το παιδί. Μάλιστα, η γυναίκα που το κρατούσε του είπε να το αφήσει αν ήθελε, αλλά αυτός είπε πως θα το πάρει μαζί του. Σε φίλο του Αλβανό, με τον οποίο επικοινώνησε λίγη ώρα αργότερα, είπε πως πάει Καλαμάτα για μια δουλειά και θα επιστρέψει στο Ραυτόπουλο να πάρει τη γυναίκα του.

Βεντέτα ή συναλλαγή

Η τελευταία σκηνή του εγκλήματος παίχτηκε σε ερημική τοποθεσία κοντά στο φράγμα του Παμίσου. Περαστικός είδε περίπου στις 6.30 το απόγευμα τη μαύρη μερσεντές στο αρδευτικό κανάλι. Κάλεσε την Αστυνομία, η οποία ζήτησε τη συνδρομή της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση του αυτοκινήτου.
Νωρίτερα, οι αστυνομικοί είχαν δει στο αυτοκίνητο το άψυχο κορμί του 35χρονου. Όταν οι πυροσβέστες επιχείρησαν να βγάλουν από το αυτοκίνητο τον 35χρονο, έκπληκτοι είδαν να βγαίνει επιπλέοντας από το παράθυρο κάτι που έμοιαζε με κούκλα. Σταματώντας το, σοκαρισμένοι είδαν ότι κρατούσαν το άψυχο κορμάκι του Κέρι.

Ο πατέρας είχε πυροβοληθεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού και έφερε διαμπερές τραύμα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πυροβολήθηκε από τους δράστες μέσα στο αυτοκίνητο με κυνηγετική καραμπίνα και πιθανότατα από αυτόν που καθόταν στο πίσω κάθισμα. Το δε αγόρι έφερε βαθύ τραύμα στο λαιμό από μαχαίρι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 35χρονος βρέθηκε να έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νικόλαο Κοττακίδη, που εξέτασε τις σορούς, ο 35χρονος έφερε κακώσεις κεφαλής από βολίδες κυνηγετικού όπλου, ενώ αιτία θανάτου του παιδιού είναι «κάκωση δια τέμνοντος οργάνου στη λαρυγγική χώρα».
Επικρατέστερη εκδοχή αστυνομικών πηγών είναι πως οι δράστες πρώτα σκότωσαν το παιδί και στη συνέχεια τον πατέρα. Η ανατριχιαστική και χωρίς όρια μανία των δραστών προς το ανήλικο αγόρι κατευθύνει τους αστυνομικούς σε κίνητρο εκδίκησης προς τον πατέρα, πριν τον σκοτώσουν κι αυτόν, είτε σε μέσο εκβίασης του 35χρονου για να πάρουν ή να μάθουν κάτι.

Χθες αστυνομικοί, συνοδεία εισαγγελέα, ερεύνησαν το σπίτι του, ενώ λαμβάνονται καταθέσεις απ’ όλους όσοι τον γνώριζαν, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα καμία προσαγωγή.

ΑΠΟΣΒΟΛΩΜΕΝΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Σοκαρισμένη είναι τις τελευταίες ημέρες η τοπική κοινωνία της Μεσσηνίας και κυρίως στο Πλατύ, όπου διέμενε ο 35χρονος Φιλίμ Μεσάι, από το ανατριχιαστικό έγκλημα της Τρίτης.
Οι κάτοικοι στο Πλατύ και οι γείτονές του μιλούν για έναν ήρεμο άνθρωπο, κοινωνικό, ο οποίος ήταν πολύ εργατικός.
Χθες το μεσημέρι, σε κλίμα οδύνης, πατέρας και γιος κηδεύτηκαν στο χωριό τους, στο Κούκσι της Βόρειας Αλβανίας. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί στην Αλβανία έχουν συμπεριλάβει στις κυριότερες ειδήσεις τους το διπλό έγκλημα, ενώ στην κηδεία στο Κούκσι συνέρρευσαν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πάνω από 2.000 άτομα.

«Δε δημιουργούσε προβλήματα»

Στην Ελλάδα ο 35χρονος Φιλίμ Μεσάι έφτασε το 1990 και τα τελευταία χρόνια έμενε σε ένα σπίτι στην άκρη στο χωριό Πλατύ. Κανείς δε βρέθηκε να πει ότι δημιούργησε φασαρία, ενώ τον τελευταίο μήνα έβλεπαν και τον μικρούλι ξανθό Κέρι, τον οποίο είχε φέρει μαζί της από την Αλβανία η μητέρα του.
Ο πρόεδρος του χωριού, Γιώργος Τζαβάρας, τόνισε ότι ο 35χρονος πάντα βοηθούσε στο Πλατύ όπου μπορούσε, ενώ συμμετείχε κάθε χρόνο στις ιπποδρομίες που διοργανώνονται εκεί. «Με είχε βοηθήσει πολλές φορές για εργασίες που κάναμε για το χωριό, ειδικά για τον ιππόδρομο. Δεν πιστεύω ότι στο χωριό υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει κακό λόγο για το παιδί αυτό. Κοιτούσε τη δουλειά του και ήταν ήσυχος. Το συγκλονιστικό είναι το παιδάκι. Όλο το χωριό έχει σοκαρισθεί. Ελπίζω η Αστυνομία να βρει τι έχει γίνει», είπε ο κ. Τζαβάρας, ενώ σε ερώτηση για το αν είχε παρατηρήσει κάτι στη συμπεριφορά του τις τελευταίες ημέρες, συμπλήρωσε: «Όντως τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν και πολύ καλά. Από την Κυριακή είχαμε κανονίσει για την Τετάρτη να ρίξουμε τσιμέντα. Και μου είπε “άσ’ το βρε, πρόεδρε, 3-4 ημέρες, έχω κάποιες δουλειές και θα έρθω να τα ρίξουμε. Τον είδα και την ίδια ημέρα το μεσημέρι, πριν γίνει το έγκλημα, και μου είπε ότι την άλλη μέρα θα κάναμε τη δουλειά».

Βεντέτα ή ξεκαθάρισμα

Οι γείτονες στο σπίτι που διέμενε στο Πλατύ τον χαρακτήρισαν ήσυχο άνθρωπο. Γείτονάς του είπε ότι τον έβλεπε κάθε ημέρα να πηγαίνει για δουλειά, στην οικοδομή ή, όταν δεν έβρισκε εκεί, για αγροτικές εργασίες.
Φιλικές σχέσεις με τον ίδιο και τη γυναίκα του, όποτε ερχόταν από την Αλβανία, διατηρούσε και η κα Αλέκα Κανελλοπούλου, που μένει δίπλα στο σπίτι τους. «Ποτέ δεν είχε ενοχλήσει εμάς ή την περιοχή και πάντα ήταν με το χαμόγελο. Ο Φίλιππος (έτσι τον φώναζαν όλοι στην περιοχή) δεν ξέρω αν είχε κάνει κάτι, αλλά το παιδάκι τι έφταιγε;», αναρωτήθηκε.
Ιδιαίτερα σοκαρισμένοι, αλλά και φοβισμένοι είναι οι Αλβανοί που μένουν στην περιοχή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αγριότητα του εγκλήματος. Μάλιστα, «δίνουν και παίρνουν» τα σενάρια για σκληρούς ομοεθνείς τους, που «συνηθίζουν» τέτοια εγκλήματα στη Βόρεια Αλβανία, αλλά και για ανακωχή παλιάς βεντέτας που έληξε πριν από λίγες ημέρες.

Θάρρος

Μάζεμα Μαγκριώτη για Ολυμπία Οδό

«Τρίτες και Τετάρτες» φαίνεται πως έχει ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης! Προχθές σε απάντησή του έλεγε ότι η Ολυμπία Οδός δεν μπορεί να κατασκευασθεί έως την Τσακώνα, αλλά θα σταματήσει μέχρι την Πάτρα ή τον Πύργο και έδινε διαβεβαιώσεις ότι η Ηλεία (!) δε θα εξαιρεθεί από τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα. Χθες, όμως, σε άλλη του απάντηση, σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου, είπε ότι βασική επιλογή της κυβέρνησης να φτάσει η Ολύμπια Οδός μέχρι τη Μεσσηνία δεν έχει αλλάξει!

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαγκριώτης αναφέρει: «Θέλω από την αρχή να ........

τονίσω ότι η βασική επιλογή της Πολιτείας να φτάσει η Ολυμπία Οδός μέχρι τη Μεσσηνία δεν έχει αλλάξει. Η θέση μου είναι ότι στην επόμενη προγραμματική περίοδο μπορεί και πρέπει να μελετηθεί και να κατασκευαστεί η ανατολική παράκαμψη της λίμνης Καϊάφα μέχρι τη Μεσσηνία. Εκεί που μας επιτρέπει το ΣτΕ θα συνεχίσουμε τα έργα. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος. Δεν υπάρχει άλλη σκέψη».

Θάρρος

Noσοκομείο Κυπαρισσίας Απόφαση του Δ.Σ. για ονομασία του ως «Αλεξοπούλειον»

Χρειάστηκαν να περάσουν 80 χρόνια για να ληφθεί απόφαση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας προς εκπλήρωση του όρου της διαθήκης του μεγάλου ευεργέτη και δωρητή του, αειμνήστου Γεωργίου Αλεξόπουλου, για ονομασία του ως «Αλεξοπούλειον»!
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου έγινε ομόφωνα δεκτή η εισήγηση του αναπληρωτή διοικητή Πάνου Μπόζου και αποφασίστηκε η συμπλήρωση της ονομασίας του Γ.Ν. - Κ.Υ. Κυπαρισσίας σε Γ.Ν. - Κ.Υ. Κυπαρισσίας «Αλεξοπούλειον».

Όπως δήλωσε χθες στο «Θ» ο αναπληρωτής διοικητής του .........

νοσοκομείου, «όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ψάχνοντας την ιστορία του νοσοκομείου, ξεκίνησα από τη διαθήκη του αειμνήστου μεγάλου δωρητή Γεωργίου Αλεξόπουλου, ο οποίος άφησε όλη του την περιουσία για να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει νοσοκομείο στην Κυπαρισσία, έχοντας τρεις όρους: Να ονομαστεί “Αλεξοπούλειον”, να ανεγερθεί ναΐσκος που θα φέρει το όνομα της μητέρας του στη μνήμη αυτής και στη μνήμη της Παναγίας και κάποια στιγμή τα κόκαλά του να μεταφερθούν και να ταφούν στο χώρο του νοσοκομείου. Έκπληκτος διαπίστωσα πως κανένας από τους τρεις αυτούς όρους δεν είχε εκπληρωθεί.

Με τη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) απόφασή μας εκπληρώνουμε, μετά από 80 χρόνια, τουλάχιστον τον πρώτο όρο για την ονομασία του νοσοκομείου ως “Αλεξοπούλειον”, καθώς αυτό είναι ιερό χρέος μας απέναντι στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη και δωρητή του νοσοκομείου, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην κατασκευή και λειτουργία του νοσοκομείου για την εξυπηρέτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής».

Θάρρος

Στα δικαστήρια πήγε το ΚΤΕΛ Αρκαδίας το γειτονικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας..!

Διαμάχη μεταξύ ΚΤΕΛ Αρκαδίας και Μεσσηνίας για το Μεταφορικό Έργο.

Δυσκολεύουν οι καιροί και όλες οι επιχειρήσεις ψάχνουν τρόπους για να κρατήσουν τους τζίρους τους και να αποφύγουν τις καταστροφικές συνέπειες της οικονομικής κατάρρευσης. Τι γίνεται, όμως, όταν μια Ανώνυμη Εταιρία, όπως το ΚΤΕΛ, φτάσει σε σημείο να διεκδικεί ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ το μεταφορικό έργο ενός άλλου;

Το φαινόμενο που παρατηρείται έντονα τον τελευταίο ...........

καιρό είναι γειτονικά ΚΤΕΛ της Αρκαδίας, όπως είναι αυτό της Μεσσηνίας, διερχόμενα από την Τρίπολη να εξυπηρετούν ντόπιους επιβάτες προς Αθήνα!

Όπως είναι φυσικό, αυτή η κίνηση μειώνει το μεταφορικό έργο του οικείου ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΚΤΕΛ Αρκαδίας έχει καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Μεσσηνίας, η οποία αναμένεται να εκδικασθεί σύντομα.

Morias News

Έλεγχος σε πυρηνελαιουργεία από την περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή 2-12-2011, αυτοψία και έλεγχος λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων στην ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά από υπαλλήλους της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Με εντολή Περιφερειάρχη, υπάλληλοι της ανωτέρω Δ/νσης έχουν πραγματοποιήσει κατά το τρέχον έτος τρεις αυτοψίες στα πυρηνελαιουργεία της περιοχής.
Στην σημερινή αυτοψία διαπιστώθηκε ότι αρκετές από τις ελλείψεις που είχαν εντοπιστεί σε προηγούμενους ελέγχους, είχαν διορθωθεί.
Οι έλεγχοι θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά ...........

διαστήματα από τις υπηρεσίες μας, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία τους.

Επικίνδυνο worm παραβιάζει λογαριασμούς Facebook

Ένας επικίνδυνος ιός τύπου worm εκμεταλλεύεται ευπάθειες το Facebook για να μολύνει πολλούς χρήστες. Συγκεκριμένα η νέα επίθεση δημοσιεύει κακόβουλους συνδέσμους στα προφίλ των χρηστών, οι οποίοι καταλήγουν σε «μολυσμένες» ιστοσελίδες που διανέμουν πολλούς ιούς τύπου Zeus Trojan, αλλά και άλλους.

Σύμφωνα με ειδικούς ασφάλειας της CSIS στη Δανία, τo malware χρησιμοποιεί παραβιασμένους λογαριασμούς του Facebook, στους οποίους δημοσιεύει τα κακόβουλα links.
Τα links τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τον ιό worm, ............

εμφανίζονται ως σύνδεσμοι σε αρχεία φωτογραφίας ενός φίλου του χρήστη που διαθέτει το παραβιασμένο προφίλ.

Στην πραγματικότητα όμως το αρχείο είναι ένα παγιδευμένο αρχείο screensaver με επέκταση αρχείου .jpg. Οι χρήστες θα πρέπει να μεταφορτώσουν το αρχείο και στη συνέχεια να το ανοίξουν, οι συνέπειες όμως θα είναι αρκετά άσχημες, ειδικά τώρα που είναι δύσκολο να εντοπιστεί το κακόβουλο αρχείο από τα λογισμικά αhttp://www.blogger.com/img/blank.gifσφάλειας.

Μία λεπτομερή αναφορά σχετικά με το worm μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ το χαράτσι

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) συζητήθηκαν σήμερα οι προσφυγές του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ο πρώην υπουργός κ. Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί τον πρόεδρος του ΔΣΑ, Γ. Αδαμόπουλο, ανέπτυξε την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων και υποστήριξε ότι το μέτρο αυτό δεν ζητήθηκε από την ΕΕ.

Κεντρικός άξονας των επιχειρημάτων όσων έχουν ...........

προσφύγει είναι ότι το «χαράτσι» δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (αντίθετη στα άρθρα 1, 2, 4, 5, 20, 26, 48, 78 και 101 του Συντάγματος) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.

Σημειώνεται ότι στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δεν θα συζητηθούν όλες οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί (καθώς ο αριθμός τους είναι μεγάλος), αλλά μέρος αυτών.

Reporter

-

Άνδρας καταπλακώθηκε από τρακτέρ στον Πύργο

Τραυματισμένος στα κάτω άκρα μεταφέρθηκε πριν λίγο στο Νοσοκομείο του Πύργου εργάτης που εκτελούσε εργασίες σε χωράφι στην περιοχή του Καλλικώμου.

Το ατύχημα συνέβη όταν το τρακτέρ στο οποίο επέβαινε ο άτυχος άντρας αναποδογύρισε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες με αποτέλεσμα να του καταπλακώσει τα πόδια.

Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η επέμβαση .............

της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, με το κλιμάκιο που συμμετείχε στον απεγκλωβισμό να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βγάλει τον άτυχο άντρα.

Οι άντρες της Π.Υ. Πύργου άμεσα επιλήφθηκαν του γεγονός με τον επικεφαλής του κλιμακίου, Νίκο Νικολακόπουλο να συμμετέχει και ο ίδιος στον απεγκλωβισμό.

Now24

Ελληνες βουλευτές «τα άκουσαν» από φοιτητές στο Βερολίνο [ VIDEO βίντεο]

Στην Ελλάδα οι πολιτικοί έχουν γίνει «κόκκινο πανί» για τους αγανακτισμένους πολίτες, γι αυτό και αποφεύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους.
Aπό ότι φαίνεται όμως και στο εξωτερικό έχουν την ίδια τύχη.

Στη Γερμανία μέλη της ελληνικής κοινότητας του .........

Βερολίνου επιτέθηκαν φραστικά στους βουλευτές Χρήστο Μαγκούφη, Σάββα Εμινίδη και Γιώργο Φραγκίδη από το ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Αντώναρο απο τη ΝΔ και Θανάση Πλεύρη από τον ΛΑΟΣ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ.



Συνελήφθη στο Ρέθυμνο προπονητής για παιδεραστία

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι προπονητής μπάσκετ συνελλήφθη για παιδεραστία και μάλιστα επ' αυτοφόρω στο Ρέθυμνο!

Το σκάνδαλο "Σαντάνσκι" που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην Αμερική, επαναλήφθη και στην Ελλάδα! Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τοπικά Μέσα 39χρονος εκπαιδευτικός και προπονητής σε παιδικά τμήματα ομάδας του Ρεθύμνου, συνελήφθη στο κρεβάτι με δύο ανήλικα αγόρια ηλικίας 13 ετών!

Οι άνδρες της Ασφάλειας παρακολουθούσαν εδώ ...........

και καιρό τον 49χρονο άνδρα κι αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν τον έπιασαν επ' αυτοφόρω να ασελγεί στους ανήλικους.

Κατασχέθηκαν μάλιστα από τους αστυνομικούς DVD και βιντεοκασέτες, καθώς ο προπονητής φρόντιζε να καταγράφει τις αρρωστημένες πράξεις του. Το υλικό, ωστόσο, δεν έχει εξεταστεί πλήρως από τους υπεύθυνους της αστυνομίας, καθώς οι σκηνές σόκαραν ακόμη και τους ίδιους!

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο 49χρονος βρισκόταν υπό παρακολούθηση 10 περίπου μήνες (σ.σ ακόμη και όταν παρακολουθούσε σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο), διάστημα στο είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 20 περιστατικά. Τα παιδιά λόγω ντροπής και υπό τον φόβο των απειλών, δεν ανέφεραν τίποτα στους γονείς τους.

Η είδηση, πάντως, προκάλεσε σοκ στην κοινωνία του Ρεθύμνου, στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και την αθλητική οικογένεια της Κρήτης.

Ο 49χρονος είναι παντρεμένος με παιδιά.

24

ΣΧΟΛΙΟ
Με συνοπτικές διαδικασίες για ευνουχισμό στο κτήνος. Μόνο αυτή η τιμωρία του.

Παπαδήμος: Δεν καταργείται το τέλος στα ακίνητα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με τις ρυθμίσεις της εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών γίνεται προσπάθεια εκείνοι που αδυνατούν να πληρώσουν, να εξαιρούνται του τέλους για τα ακίνητα, που έχει ενταχθεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Όπως ανακοίνωσε, προβλέπεται αναστολή της διακοπής ηλεκτροδότησης για εκείνους που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν.

Ο κ. Παπαδήμος επισήμανε ότι στην εγκύκλιο προβλέπονται συγκεκριμένες κατηγορίες αδύναμων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτενκοι με χαμηλό εισόδημα ή άτομα με αναπηρία που θα εξαιρούνται του τέλους.
Αναφορικά με τα λάθη που έχουν παρατηρηθεί στον .........

υπολογισμό του τέλους, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως οφείλονται στα λανθασμένα στοιχεία που είχαν για τα ακίνητα οι δήμοι. Ο κ. Παπαδήμος, είπε ότι θα υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για τη διόρθωση των όποιων λαθών έχουν γίνει και πως από την επόμενη χρονιά το τέλος θα μοιράζεται σε δόσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στην αποπληρωμή του. Παράλληλα, όμως, ο κ. Παπαδήμος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί το χαράτσι, το οποίο είπε ότι είναι αναγκαίο για τη δημοσιονομική αναπροσαρμογή που επιχειρείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει σχετικά με τα όσα θα αναφέρονται στην εγκύκλιο, οι πολίτες θα υποχρεούνται να καταβάλλουν το σύνολο του ποσού ακόμα και για τους λάθος λογαριασμούς της ΔΕΗ και η επιστροφή του επιπλέον ποσού θα γίνεται με τους λογαριασμούς του ειδικού τέλους του 2012.

Συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Εν τω μεταξύ, σήμερα συζητείται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ένα μέρος των –πολλών- προσφυγών που έχουν κατατεθεί κατά της απόφασης της κυβέρνησης για την επιβολή του τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός δύο μηνών και θα αποτελέσει «πιλότο» για όλες τις σχετικές προσφυγές.
Έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν συγκεντρωθεί περίπου 100 άτομα, ενώ μέλη του ΠΑΜΕ βρίσκονται έξω και από τη ΔΕΗ Αγίων Αναργύρων και συνταξιούχοι στη ΔΕΗ Αγίου Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ συζητούνται, μεταξύ των άλλων, οι προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι», ιδιοκτητών ακινήτων και άλλων. Κεντρικός άξονας των επιχειρημάτων όσων έχουν προσφύγει είναι ότι το «χαράτσι» δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.

Μιλώντας στο Σκάι, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος, δήλωσε ότι ο Σύλλογος με την αίτηση ακύρωσης, ζητά από το ΣτΕ να αποφανθεί εάν η σύνδεση του έκτακτου φόρου με την διακοπή της ηλεκτροδότησης, είναι εκβιαστική, παράνομη ή συνταγματική. Ο ίδιος εξήγησε ότι το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών δεν φέρει ανταποδοτικά οφέλη για του ιδιοκτήτες ακινήτων και για το λόγο αυτό όπως υποστήριξε, δεν πρόκειται για τέλος, αλλά για φόρο.

Eklogika.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Ορίστε. Δεν μας έφτανε η χούντα των jefry Papandreos και Μπένι, μας ήρθε και η Χούντα Παπαδήμου. Ενός ΜΗ εκλεγμένου πρωθυπουργού αλλα απλά διορισμένου με μέσον πρωθυπουργού. ΟΥΣΤ ΡΕ.

Εξακολουθούν να δέχονται ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ οι γιατροί της Μεσσηνίας

Κανονικά εξακολουθούν οι γιατροί της Μεσσηνίας να δέχονται τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ καθώς η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας κρίνονταν από την σημερινή άσχημη οικονομική συγκυρία αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της να μην εφαρμώσει την εντολή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας αποφάσισε ..........

την αναστολή των συμβάσεων για μεταγενέστερο χρόνο, ενω παράλληλα άφησε ελεύθερους τους ιατρούς της Μεσσηνίας εφόσον το επιθυμούν να εφαρμόσουν τις οδηγίες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για την αναστολή ‐ επίσχεση των συμβάσεών τους με τον ΟΠΑΔ.

Το νέο ωράριο στο Δημόσιο: η τελική εγκύκλιος

Τον τρόπο εφαρμογής του διευρυμένου ωραρίου στο Δημόσιο αλλά και του νέου ωραρίου για την εξυπηρέτηση του κοινού ρυθμίζει εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι ώρες εισόδου για το κοινό

Όπως προβλέπει η εγκύκλιος, η είσοδος του κοινού .........

στις υπηρεσίες που ίσχυε περιορισμένο ωράριο εισόδου (12.00-14.30) θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Στις Δ.Ο.Υ και τις δημόσιες διαχειρίσεις, το πέρας εισόδου κοινού ορίσθηκε αντί στις 14.00 στις 14.30. Σε περίπτωση όμως που υπάρχει συνεργασία, (π.χ. υποχρέωση κατάθεσης χρημάτων μετά το πέρας των συναλλαγών), με πιστωτικά ιδρύματα και αυτή καθίσταται δυσχερής, λόγω της διεύρυνσης του ωραρίου, η ώρα εισόδου του κοινού παραμένει ως είχε.

Η είσοδος του κοινού στα γραφεία υποδοχής πολιτών και στα γραφεία πρωτοκόλλου αντί 07.30-15.00 θα γίνεται κάθε εργάσιμη ημέρα 07.30-15.30.

Τα ωράρια εισόδου του κοινού στους ΟΤΑ, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους υπόλοιπους φορείς του Δημοσίου δεν αλλάζουν.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαγορεύει στις δημόσιες υπηρεσίες να ρυθμίζουν το ωράριο εισόδου για το κοινό χωρίς να εξετάζουν αν η ρύθμιση εξυπηρετεί τους πολίτες και χωρίς πρώτα να τους ενημερώσουν.

Το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ

Για τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, το ωράριο εργασίας των εργαζομένων που εργάζονται σε βάρδιες εκ περιτροπής, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή διαμορφώνεται ως εξής:

Πρωινή βάρδια: 07.30 – 14.00
Απογευματινή βάρδια: 13.30 – 20.00
Με αυτόν τον τρόπο, το ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση του κοινού παραμένει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
Το Σάββατο, το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ διαμορφώνεται από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Έκτακτοι έλεγχοι για ωράριο στο Δημόσιο: Πώς θα γίνουν

Ξαφνικοί έλεγχοι θα γίνουν στο Δημόσιο για να εξακριβωθεί κατά πόσο οι δημόσιοι υπάλληλοι τηρούν το νέο ωράριο. Πώς αποφασίστηκαν οι έλεγχοι;

Ελέγχους για να διαπιστώσει κατά πόσον τηρείται το νέο ωράριο στο Δημόσιο διενεργεί η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά και τις καταγγελίες ότι άρχισε ήδη να καταστρατηγείται πριν καν τεθεί σε ισχύ.

Ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας με επείγουσα εγκύκλιό του ζητά από όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, να ενημερώσουν έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2011 το υπουργείο:

Εάν εφαρμόζεται το νέο ωράριο εργασίας από όλους τους υπαλλήλους. Εάν όλοι οι υπάλληλοι έχουν δηλώσει στις υπηρεσίες τους το ωράριο που επιθυμούν να ακολουθήσουν. Η εγκύκλιος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, απεστάλη μετά τη διαπίστωση ότι πολλές υπηρεσίες δεν εφαρμόζουν στην πράξη το νέο ωράριο λειτουργίας.

Η είσοδος του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες, τους ΟΤΑ και των δύο βαθμών και τα λοιπά ΝΠΔΔ γίνεται από τις 9 έως τις 15.00. Ειδικά στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, το κοινό μπορεί να προσέρχεται έως τις 14.30.

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των δήμων, σε καθένα από τα οποία υπηρετούν τρεις και περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή από 08.00 έως 20.00 και το Σάββατο από 08.00 έως 14.00.

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ - Οι τελικές αποφάσεις.

- Τι πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε τα λάθη
- Ποια είναι η διαδικασία από το Δήμο ως τη ΔΕΗ
- Όλες οι λεπτομέρειες
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Επιτέλους λίγο φως στο απίστευτο αλαλούμ με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, όπως τις έδωσε ο κ. Καπελέρης, Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Η ταλαιπωρία όμως συνεχίζεται. Οι πολίτες με ........

λάθη ή χωρίς στο χαράτσι θα πρέπει να πληρώσουν και έχουν δρόμο, τουλάχιστον δυο μηνών μπροστά τους μέχρι να βρεθεί μια οριστική άκρη.

Τι πρέπει να κάνετε:

Όποιοι έχετε εντοπίσει λάθη σε παλαιότητα, τιμή ζώνης ή τετραγωνικά θα πρέπει να κάνετε αίτηση στον αρμόδιο δήμο ως 20 Ιανουαρίου 2012.

Μετά από έλεγχο οι καταστάσεις στις 27 Ιανουαρίου στη ΔΕΗ θα γίνει έλεγχος και από τη ΓΓΠΣ και ως 10 Φεβρουαρίου θα πάνε στη ΔΕΗ που στη συνέχεια θα εκδώσει τους νέους λογαριασμούς.

Αν υπάρξουν διαφορές θα αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς το 2012, αν πάλι έχει γίνει μικρότερη χρέωση θα προστεθεί στους αντίστοιχους λογαριασμούς.

Τι θα γίνει με όσους δικαιούνται απαλλαγή ή μειωμένο τέλος

Θα γίνει επιτροπή σε κάθε ΔΟΥ για να κρίνει σε ποιους που υπάγονται σε ευπαθείς ομάδες δεν θα διακοπεί το ρεύμα ή θα πληρώσουν μειωμένο το χαράτσι.

Η επιτροπή δεν θα επισκέπτεται τους δικαιούχους, αλλά θα πρέπει εκείνοι να πάνε στη ΔΟΥ για τη σχετική αίτηση για απαλλαγή η μείωση.
Και αυτοί οι πολίτες πρώτα θα κληθούν να πληρώσουν και ύστερα θα γίνουν οι διορθώσεις.
Η εγκύκλιος ωστόσο δεν περιλαμβάνει εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία μένει να καθοριστούν... στο μέλλον.

Ο κ. Καπελέρης διαβεβαίωσε πάντως ότι πλέον είναι θέμα χρόνου να θεσπιστούν τα εισοδηματικά κριτήρια, που σίγουρα θα δώσουν έναν “μπούσουλα” για να γίνει η διαδικασία πιο γρήγορη και λίγο πιο απλή για τους πολίτες.

NEWSIT

ΤΟ ANEKΔΟΤΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.....................




Ο σύζυγος είναι πολύ θεοσεβούμενος, και έχει προστάτη του τον Άγιο Νικόλαο.
Μιά μέρα ξεκινά για επαγγελματικό ταξίδι στην Κρήτη και η σύζυγός του βρίσκει ευκαιρία να φέρει στο σπίτι όχι ένα, όχι δύο ... αλλά τρεις γκόμενους!
Ο πρώτος έρχεται με μία σαμπάνια, ο δεύτερος με ένα κουτί γλυκά και ο τρίτος ο καρμίρης δε φέρνει τίποτα.
Αρχίζουν τα
προκαταρκτικά και ξαφνικά ακούγονται τα κλειδιά στην πόρτα.
Ήταν ο σύζυγός της!.................-Μέχρι να προλάβει να φτάσει στην κρεβατοκάμαρα ο κερατάς, η κυρία χώνε τους εραστές μαζί με τη σαμπάνια και τα γλυκά, στη ντουλάπα.
Ο σύζυγος τη βλέπει ημίγυμνη, απορεί αλλά της εξηγεί ότι ο Άγιος Νικόλας δεν τον άφησε να κάνει το ταξίδι και εξέδωσε απαγορευτικό λόγω κακοκαιρίας.
Η κυρία εκμεταλλεύεται την κατάσταση και του λέει ότι ο Άγιος της έστειλε κι εκείνης μήνυμα. Της είπε μάλιστα να τον περιμένει για να κάνουν
έρωτα.
Ο σύζυγος τσιμπάει, αρχίζει να χαμουρεύεται με την καλή του και μετά από λίγο η κυρία λέει:
Αχ άγιε μου Νικόλα, να είχα μία σαμπάνια να την πιω με τον αντρούλη μου!
Αμέσως ανοίγει η ντουλάπα, βγαίνει ο πρώτος γκόμενος με μία σαμπάνια στο χέρι και λέει:
Εκ του αγίου Νικολάου. Ορίστε η σαμπάνια σας. Τους σερβίρει τη σαμπάνια και φεύγει άνετος.
Ο σύζυγος σταυροκοπιέται,ευχαριστεί τον άγιο και συνεχίζει να χαμουρεύεται με την καλή του.
Μετά από λίγο η κυρία ζητάει και
γλυκά από τον άγιο, οπότε ανοίγει η πόρτα της ντουλάπας, εμφανίζεται ο δεύτερος γκόμενος με τα γλυκά και λέει:
Εκ του αγίου Νικολάου. Ορίστε τα γλυκάκια σας!
Ο σύζυγος ξανασταυροκοπιέται, ευχαριστεί τον προστάτη άγιό του και συνεχίζει το χαμούρεμα.
Περνά λίγη ώρα, το έχουν κάνει, η κυρία έχει ανάψει τσιγάρο, ο σύζυγος κοντεύει να αποκοιμηθεί, τον
τρίτο στην ντουλάπα τον έχουν ξεχάσει, οπότε. ανοίγει η ντουλάπα, βγαίνει ένας μαντράχαλος και λέει:
Eκ του αγίου Νικολάου. Επειδή σε
πέντε λεπτά κλείνουμε, θέλετε τίποτε άλλο ???>-

ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ...........


-Στην τάξη του Τοτού έχει την τύχη (?) να διδάσκει μία νεαρή δασκάλα πολύ καλό μωρό ...
- Σήμερα παιδιά θα έρθει να παρακολουθήσει το μάθημά μας ο επιθεωρητής δημοτικής εκπαίδευσης!
- Τι είναι αυτό κυρία?
- Μην ανησυχείτε... Απλά ένας κύριος θα είναι στο τέλος της αίθουσαςκαι θα παρακολουθεί το μάθημα............
Μπαίνει ο επιθεωρητής και αρχίζει η δασκάλα να γράφει ερωτήσεις στον πίνακα.
Για αρχή γράφει:5 x 7 πόσο κάνει?
Σηκώνει χέρι η Αννούλα
- Ναι, Αννούλα?35 κυρία!
- Μπράβο Αννούλα
Γράφει η κυρία πάλι στον πίνακα
- Ποιο είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας?
- "Κυρία, κυρία" ο Γιωργάκης
- Ναι Γιώργο....- Η Κρήτη κυρία!
- Μπράβο Γιωργάκη!
Γράφει πάλι η κυρία στον πίνακα
- Ένα κομμάτι θάλασσας που χωρίζει δύο ξηρές και ενώνει δύο θάλασσες.
Εκείνη την στιγμή πέφτει η κιμωλία της κυρίας και σκύβει να την πιάσει...
- Παιδάκια ποιος θα μας πει αυτή την απάντηση;
Σηκώνει χέρι ο Τοτός γεμάτος σιγουριά και αυτοπεποίθηση.
- Είσαι σίγουρος Τοτέ ότι ξέρεις την απάντηση; Αφού φοβάται πιθανή λανθασμένη ερώτηση και γίνει... ρόμπα μπροστά στον επιθεωρητή!
- Ναι, κυρία, ναι!
- Άντε πες....
- Κωλάρα κυρία!!!!
- Τι είναι αυτά που λες παλιόπαιδο, πέρασε έξω δεν ντρέπεσαι!
- Μα κυρία, αυτό δεν είναι....
- Πέρασε έξω είπα τώρα!
Καθώς βγαίνει ο Τοτός θυμωμένος γυρνά προς τον επιθεωρητή ..........
"Και εσύ μεγάλε άλλη φορά αν δεν είσαι σίγουρος για την απάντηση μηνψιθυρίζεις τίποτα εκεί πίσω !-

Σήμερα εκδικάζεται στο ΣτΕ το παράνομο και αντισυνταγματικό χαράτσι Βενιζέλου μέσω της ΔΕΗ

Επιτέλους έφτασε η ώρα. Σήμερα εκδικάζεται στο ΣτΕ, η προσφυγή δικηγορικών συλλόγων και δήμων της Χώρας, για το παράνομο και αντισυνταγματικό χαράτσι που επέβαλε με χουντικό τρόπο μέσω της ΔΕΗ, ο αρκετών εκατοντάδων κιλών Βαγγέλης Βενιζέλος ή Μπένι.

Με αγωνία περιμένουμε όλοι την δικαίωση των...........

Ελλήνων από έναν απαράδεκτο αντισυνταγματικό και εξοντωτικό νόμο που κάνει το κράτος - νταβατζή που δημιούργησε ο Jefry Papandreos με την παρέα του, συνιδιοκτήτη στην περιουσία του Έλληνα με το έτσι θέλω.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.