Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ελβετία, Ελλάδα και ο…Harry Klynn

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Αναρωτιέμαι πόσο χρήσιμο θα ήταν ο ελληνικής καταγωγής Ελβετός Βουλευτής κ Ζησιάδης να είχε στείλει στην Ελληνική Βουλή μαζί με την επιστολή του στην οποία με εντυπωσιακό τρόπο αναδεικνύει την ΑΡΝΗΣΗ της Ελληνικής Βουλής και των 2 Κομμάτων εξουσίας να εκμεταλλευθούν από το 2005 μέχρι σήμερα την προσφορά της Ελβετικής Κυβέρνησης και να εισπράξει το Έθνος των Ελλήνων τους φόρους που αναλογούν από τα επιτόκια που εισπράττουν Έλληνες που έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και το βίντεο του ΧΚ με τον τίτλο…»τσάκα την τσαπού…»

Ίσως παρατηρήσουν κάποιοι ότι το συγκεκριμένο βίντεο είναι ευπρεπέστατα…χυδαίο!
Σωστά!
Πόσο χυδαίο είναι να διαβάζουμε στην επιστολή του ομογενούς μας........

κ Ζησιάδη ότι οι Ελβετοί μας προσέφεραν από το 2005 «καλές υπηρεσίες» και οι Μπλε και Πράσινες Κυβερνήσεις τις…απέρριψαν;
Το να ανακοινώσουν οι Ελβετικές αρχές ΟΝΟΜΑΤΑ, χωρίς τελεσίδικες αποφάσεις ότι τα χρήματα λογαριασμού αποτελούν προϊόν εγκληματικών δραστηριοτήτων, είναι πέραν του αστείου και συνιστά πολύ «χοντρό καλαμπούρι» για όσους Έλληνες πολιτικούς το ζητήσουν.

Εάν όντως το ζητήσουν μάλλον σημαίνει ότι σαν τις σουπιές «ρίχνουν μελάνι στο νερό» οπότε και πετυχαίνουν το πατροπαράδοτο «με ένα σμπάρο 2 τρυγώνια!»…
Τουτέστιν και ΔΕΝ πρόκειται να ανοιχτούν λογαριασμοί και να ανακοινωθούν ονόματα στον «Αιώνα τον άπαντα» και ΔΕΝ πρόκειται ΔΥΣΤΥΧΩΣ η Ελλάδα να εισπράξει τους αναλογούντες φόρους επί των επιτοκίων…Ενώ χρειαζόμαστε το κάθε ευρώ, δεν το εισπράττουμε…
Κλείνω υπενθυμίζοντας πόσες φορές ο κ Σημίτης, ο κ Καραμανλής, ο κ Παπανδρέου στα τελευταία χρόνια επέμεναν (ίσως γνωρίζοντας ότι έτσι μπαίνουν ΟΛΑ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας) «όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον…Εισαγγελέα»
Λέτε να προτείνουν στον κ Ζησιάδη (που ορθά έγραψε στον κ Πετσάλνικο) «στοιχεία με νόμιμο τρόπο ΔΕΝ μπορώ να έχω» να πάει στον κ. Εισαγγελέα;

Μήπως, σαν τα χρυσόψαρα, ξεχάσαμε ότι ακόμη και η Γερμανική
(και άλλες Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις) βοηθήθηκε στην είσπραξη πολλών εκατομμυρίων ευρώ όταν, κατά απίστευτη συγκυρία, κάποιος βρήκε κάποιες δισκέττες από Ελβετικά Τραπεζικά ιδρύματα με ονόματα Γερμανών υπηκόων που διέθεταν λογαριασμούς καταθέσεων σε Ελβετικές Τράπεζες;
Λέω, μήπως;




Πώς να βγάζετε όμορφες φωτογραφίες με το κινητό σας.

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων, όσα megapixels και να διαθέτουν, υστερούν σε δυναμική από τις αντίστοιχες των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Μάθετε πώς να τις εκμεταλλεύεστε σωστά για να έχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πλέον πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το κινητό τους και σαν ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.
Όσο όμως και αν κάποια κινητά αυτοχαρακτηρίζονται ...........

σαν φωτογραφικά, έχουν κάποια μειονεκτήματα σε σχέση με τις φωτογραφικές μηχανές, τα οποία θα σας πούμε αμέσως μετά.

Θολές εικόνες.

Είναι ίσως το πιο κοινό πρόβλημα των φωτογραφικών μηχανών που υπάρχουν σε κινητά τηλέφωνα. Το κόλπο εδώ είναι ότι πρέπει να κρατάτε αρκετά σταθερά τη συσκευή σας και με τα δυο χέρια. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάτε πως η φωτογραφία θα τραβηχτεί αφού αφήσετε το χέρι σας από το αντίστοιχο κουμπί, οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το κρατάτε πατημένο, να καδραρετε σωστά τη φωτογραφία σας και όταν είστε έτοιμοι να αφήσετε το δάκτυλο σας. Έτσι θα αποφύγετε τις θολές και κουνημένες εικόνες.
Κινούμενες εικόνες.
Επειδή όλα τα κινητά με κάμερα έχουν χαμηλή ταχύτητα κλείστρου, είναι σχεδόν αδύνατο να απαθανατίσετε κινούμενες εικόνες. Δυστυχώς εδώ δεν υπάρχει εύκολη λύση εκτός και αν διαθέτετε κάποιο iPhone η κάποιο κινητό με Android έτσι ώστε να κατεβάσετε κάποια εφαρμογή που να κάνει την κάμερα να τραβήξει συνεχόμενες εικόνες. Μια ακόμα λύση είναι να τραβάτε τις φωτογραφίες σας με αρκετό φως για να μπορέσετε να αντισταθμίσετε την αργή ταχύτητα του κλείστρου.

Χαμηλό Contrast

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχουν σχεδόν όλες οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και όχι μόνο αυτές των κινητών. Το χαμηλό κοντράστ εντοπίζεται κυρίως σε φωτογραφίες οι οποίες έχουν χαμηλό φωτισμό. Δυστυχώς ο μόνος τρόπος για να μπορέσετε να έχετε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα είναι να επεξεργαστείτε τη φωτογραφία σας με κάποιο πρόγραμμα image editing. Αν έχετε ανάλογο κινητό μπορείτε να δοκιμάσετε το Photoshop Mobile.

Το θέμα μου φαίνεται μικρό.

Εδώ η λύση είναι αρκετά απλή. Μην χρησιμοποιείτε το ψηφιακό ζουμ της κάμερας. Αντίθετα κάντε ζουμ «με τα πόδια σας». Πηγαίνετε πιο0 κοντά στο θέμα που θέλετε να φωτογραφίσετε, γεμίζοντας το κάδρο σας και αποφεύγοντας τον «θόρυβο» από το περιβάλλον. Αντίστοιχα, αν έχετε κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας μπορείτε να κάνετε crop το θέμα σας φέρνοντας το πιο κοντά. Εδώ θα πρέπει βέβαια να πούμε πως θα πρέπει να έχετε ένα κινητό με αρκετά μεγάλη ανάλυση κάμερας για να αποφύγετε το pixelization.

Backlight.

Είναι το φαινόμενο κατά το οποίο υπάρχει περισσότερο φως στο πίσω μέρος του θέματος που θέλουμε να φωτογραφίσουμε από ότι μπροστά. Η λύση εδώ είναι απλή. Απλά να έχετε πάντα την κύρια πηγή φωτός από πίσω σας. Βέβαια αν έχετε κάποιο κινητό με πρόσβαση σε «κατάστημα applications» τότε μπορείτε να βρείτε προγράμματα που αντισταθμίζουν τις παραπάνω δυσκολίες.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.