Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Συσκεψη Αλευρά - Κόλλια για το Αλλιευτικό καταφύγειο Μαράθου και Λιμανιού Κυπαρισσίας.

Σήμερα, Δευτέρα 5.12.2011, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κου Αλευρά, παρουσία του δημάρχου Τριφυλίας κου Κόλλια και των αντιδημάρχων, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, του διευθύνοντος συμβούλου και στελεχών της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε., καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε.Μ. με θέματα: .........

1. Το γενικό προγραμματικό σχέδιο ανάπτυξης του λιμένα Κυπαρισσίας και
2. Το αλιευτικό καταφύγιο Μάραθου Δ. Τριφυλίας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτενής αναφορά με ανταλλαγή απόψεων σύμφωνα με τα δεδομένα και των προγραμμάτων που είναι σ’ εφαρμογή και αποφασίστηκαν:
α) Η σύνταξη «Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου Ανάπτυξης λιμένος Κυπαρισσίας», το οποίο θα έχει ως στόχευση το αναπτυξιακό μοντέλο και τις προοπτικές ανάδειξης και ανάδειξης της Τριφυλίας.
β) Οι τρόποι αξιοποίησης του προγράμματος ΕΠΑΛ για την ένταξη του έργου «Αλιευτικό Καταφύγιο Μαραθούπολης».
Σύμφωνα με τη ληφθείσα απόφαση θα υπάρξει έγγραφο των εμπλεκομένων φορέων για χρηματοδότηση του αιτήματος.

Με την ευκαιρία της συνάντησης τέθηκαν και τρέχοντα θέματα που αφορούν στην Τριφυλία, όπως:
α. Η παραλαβή του έργου του «λιμένα Κυπαρισσίας», το οποίο έχει ολοκληρωθεί από το Γ’ ΚΠΣ, παρότι παρουσιάζει προβλήματα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ου Δήμου.
β. Το έργο της «Βελτίωσης της Γέφυρας Λαγκούβαρδου» που έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα της Π.Ε. Μεσσηνίας, καθώς και
γ. Την ένταξη του έργου «Βελτίωση Δρόμου Γαργαλιάνοι – Βάλτα», μετά την πληρωμή των αποζημιώσεων προς τους ιδιοκτήτες.

Πυρόπληκτος, καλείται να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, για… παροπλισμένο αγροτικό!

Είναι πυρόπληκτος, έχει προβλήματα υγείας, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του και ο γιος του, ζει με πενιχρή αναπηρική σύνταξη και επί τρία χρόνια αντιμετωπίζει τις παραλογίες του Ελληνικού κράτους!

Ο κύριος Γιώργος, από το 2008 έχει παραδώσει στο υπουργείο Συγκοινωνιών, τις πινακίδες από ένα παλιό αγροτικό που είχε.

Και όμως, η Εφορία επιμένει και του στέλνει κάθε ..............

χρόνο να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για αυτό το παροπλισμένο και κατασκουριασμένο αγροτικό, (Δείτε το σχετικό βίντεο), που ούτε για… κοτέτσι δεν κάνει!

«Δεν ξέρουν τί τους γίνεται» μας λέει ο ηλικιωμένος πυρόπληκτος και συνεχίζει: «Έχω κουραστεί να πηγαίνω κάθε φορά στις υπηρεσίες. Δεν ξαναπάω, ας στέλνουν όσα χαρτιά θέλουν. Απ΄αυτά κι απ΄αυτά φτάσαμε εδώ που είμαστε. Διαλυμένα τα πάντα, δεν δουλεύει τίποτα σωστά…».



IliaPress.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Ξεφτίλα..............

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το χαράτσι της ΔΕΗ

Ποιοι δικαιούνται μειωμένους συντελεστές; Πώς θα γίνει η διόρθωση των λαθών; Σε ποιες περιπτώσεις κόβεται το ρεύμα; Ποιες είναι οι φορολογικές συνέπειες για όσους δεν πληρώσουν; Ο Νεκτάριος Νώτης απαντά σε όλα αυτά με τον Αντώνη Μουζάκη.

Δείτε το video.





Τρίτο κόμμα το ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Β’ Αθηνών

Το ΠΑΣΟΚ εισπράττει την περιθωριοποίησή του λόγω της διετούς διακυβέρνησης του. Τα γκάλοπ το εμφανίζουν με ιστορικά χαμηλά ποσοστά, ακόμα και τρίτο κόμμα στη β’ Αθηνών. Οι υπουργοί επί διετίας, μαζί με τους 154 βουλευτές του, πάντα εύκαμπτοι και ευλύγιστοι, προκειμένου να διασώσουν το πολιτικό τους μέλλον, δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν αυτοκριτική, να καταγγείλουν την πολιτική που ψήφισαν και στήριξαν.

Όπως υποστηρίζουν, θέλουν να ξεκινήσουν μια ..........

«προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ σε ιδέες και σε πρόσωπα”,φυσικά με τους ίδιους μέσα, “να βρουν τα λάθη και τις ευθύνες τους«.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν καταψήφισαν κανένα μνημόνιο, κανένα νομοσχέδιο επί δυο χρόνια, ούτε έστω κάποιο άρθρο. Ορισμένοι πριν από ψηφοφορίες φωνασκούσαν άναρθρα, ελπίζοντας να καταγραφεί η διαφοροποίησή τους και μετά υπερψήφιζαν. Δεν υπάρχει ψήφος με αστερίσκους και υποσημειώσεις. Η ψήφος είναι ή θετική ή αρνητική.

Οι σκληροί, αντιλαϊκοί, ταξικά προσανατολισμένοι νόμοι της διετίας του ΠΑΣΟΚ, δεν έγιναν καλύτεροι επειδή κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μουρμούραγαν στους διαδρόμους της βουλής και στα δημοσιογραφικά μικρόφωνα, αλλά μετά ψήφιζαν με “πόνο ψυχής”, ούτε η “διαφωνία” τους παρηγορούσε και παρηγορεί τους πολίτες που πληρώνουν το λογαριασμό της αβελτηρίας τους.

Οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνοι γιατί ανέχθηκαν την κατασυκοφάντηση της χώρας και των πολιτών της από τον αρχηγό τους κ. Παπανδρέου διεθνώς, γιατί ψήφισαν τα μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο, τους προϋπολογισμούς, την αναθεώρηση του εργατικού δικαίου, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, γιατί έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης ακόμα και την ύστατη στιγμή στον κ. Παπανδρέου, γιατί ψήφισαν την κυβέρνηση Παπαδήμου ώστε να συνεχισθεί η ίδια πολιτική, γιατί θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό του 2012, το πολυνομοσχέδιο, το νέο μνημόνιο και το σημαντικότερο τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο κ. Χρυσοχοίδης, κορυφαίος υπουργός ακόμα και σήμερα, καταγγέλλει την διετία του ΠΑΣΟΚ γιατί “οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση» όπως είπε σε συνέντευξή του στο Mega. Ο κ. Χρυσοχοίδης δεν διαφώνησε ποτέ στο υπουργικό συμβούλιο υπό τον κ. Παπανδρέου, η ίδια πολιτική εφαρμόζεται και σήμερα, γιατί δεν την καταγγέλλει?

Τα προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επί δυο χρόνια, με τη σιγουριά του κατόχου της μοναδικής αλήθειας, κατακεραύνωναν όποιον διαφωνούσε με τις επιλογές τους και υποστήριζαν πως δεν υπάρχει άλλη λύση.

Στην ίδια λογική της αποστασιοποίησης από το κυβερνητικό έργο, 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προχθές δημοσιοποίησαν κείμενο «για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ«. «Χάσαμε την επαφή με τη βάση του κόμματος» δήλωναν πανικόβλητοι στα ραδιόφωνα. Σε ελεύθερη μετάφραση, δεν θα βρούμε ούτε τη ψήφο μας. Στο κείμενό τους αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ «ήταν πάντα προοδευτικό«, ακριβώς κάποτε ήταν, όχι πια. Και σημειώνουν ότι το λάθος του ΠΑΣΟΚ ήταν πως «προσάρμοσε το πολιτικό του πρόγραμμα στο μνημόνιο (αντί δηλαδή για το αντίθετο)».

now24.gr

Βαριές ποινές προβλέπει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο - Κατατέθηκε στη Βουλή

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι:...

- Επιβάλλεται χρηματική ποινή 3.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ και φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών έως 3 ετών σε όποιον, με πρόθεση, δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο (προφορικά, δια του τύπου ή μέσω διαδικτύου κ.λ.π.) παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει βιαιοπραγίες ή μίσος κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων ή κατά πραγμάτων, που χρησιμοποιούνται κυρίως από αυτούς που προσδιορίζονται βάσει συγκεκριμένων φυλετικών, γενετικών και άλλων χαρακτηριστικών τους, όπως χρώμα, καταγωγή, θρησκεία, κατά τέτοιο τρόπο που μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια τάξη ή να απειλείται η ζωή των ανθρώπων αυτών.

- Καθορίζονται οι ποινικές κυρώσεις που επιβάλλονται σε περίπτωση που οι πράξεις τους είχαν ως αποτέλεσμα την τέλεση εγκλήματος (φυλάκιση τουλάχιστο ενός έτους και χρηματική ποινή από 6.000 έως 20.000 ευρώ).

-Προβλέπεται φυλάκιση μέχρι δύο έτη σε όποιον συνιστά ή συμμετέχει σε ένωση προσώπων οποιασδήποτε μορφής που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση των προαναφερόμενων πράξεων.

-Προσδιορίζονται οι διοικητικές κυρώσεις, που επιβάλλονται σε βάρος των νομικών προσώπων τα οποία εμπλέκονται στην τέλεση αξιόποινων πράξεων.

5 Δεκεμβρίου. Παγκόσμια μέρα Εθελοντισμού

Σήμερα η 5η Δεκέμβρη έχει αφιερωθεί στην παγκόσμια ημέρα του Εθελοντισμού. Διαβάζοντας στην wikipedia για τον εθελοντισμό, αναφέρει:

Σε γενικές γραμμές, ο όρος εθελοντισμός αναφέρεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών για κάποιο κοινωφελή σκοπό.

Μορφές εθελοντισμού

Συχνά θεωρείται πως ο εθελοντισμός δεν έχει υλικά ανταλλάγματα, όμως μάλλον δεν υπάρχει απόλυτη συμφωνία πάνω στο ζήτημα αυτό: αρκετοί εκτιμούν πως, για λόγους που εξυπηρετούν τη βιωσιμότητά της, η εθελοντική εργασία θα πρέπει να αμοίβεται.
Αρκετές φορές η αμοιβή πραγματοποιείται με έμμεσο τρόπο, ..........

παρέχοντας για παράδειγμα στον εθελοντή δωρεάν διαμονή, διατροφή ή άλλες διευκολύνσεις. Η έννοια 'εθελοντισμός' είναι αρκετά ευρεία, καθώς συμπεριλαμβάνει μέχρι και την εθελοντική αιμοδοσία ή τη μετά θάνατο προσφορά μελών του ανθρώπινου σώματος για επιστημονικούς σκοπούς.

Αρκετοί διαχωρίζουν τον εθελοντισμό σε επίσημο και ανεπίσημο. Ο επίσημος εθελοντισμός αφορά την προσφορά, για παράδειγμα, προς μία μη κυβερνητική οργάνωση ή ένα ίδρυμα. Ο ανεπίσημος εθελοντισμός αφορά την προσφορά σε περισσότερο προσωπικό επίπεδο, βοηθώντας για παράδειγμα κάποιον ηλικιωμένο στο δρόμο.

Ιδιαίτερη απήχηση στις μέρες μας έχει μία συγκεκριμένη μορφή εθελοντισμού. Αυτός ο εθελοντισμός συνήθως απευθύνεται σε νέους και συσχετίζεται με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, για θέματα όπως είναι η οικολογία, ο αθλητισμός ή βοήθεια κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν κάποια μορφή δυσκολίας (τοξικομανείς, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.α.). Αρκετοί θεωρούν ότι αυτή η μορφή εθελοντισμού πραγματοποιείται με ουσιαστικό και μακροπρόθεσμο στόχο την ομαλή ένταξη των νέων στο κοινωνικό σύστημα, και όχι τόσο την ανάπτυξη κάποιου αισθήματος αλληλεγγύης.

Κριτική του εθελοντισμού

Συχνά ο εθελοντισμός καλλιεργείται σε παγκόσμια γεγονότα, όπως για παράδειγμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τέτοιου είδους 'χρήσεις' του εθελοντισμού έχουν στο παρελθόν προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς αρκετοί μιλούν για εκμετάλλευση του και αντιμετώπιση των εθελοντών ως 'δωρεάν εργατικά χέρια'.

Επιπλέον πληροφορίες

Το έτος 2001 ονομάστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών 'Διεθνές Ετος Εθελοντισμού'. Επίσης, ο ίδιος φορέας έχει κατοχυρώσει την 5η Δεκεμβρίου κάθε έτους ως 'Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού'.

Καταργούνται φοροαπαλλαγές

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει για τα ετήσια εισοδήματα άνω των 30 χιλιάδων ευρώ να καταργήσει πλήρως τις εκπτώσεις φόρου για δαπάνες όπως ενοίκια, νοσήλια, ασφάλιστρα ζωής δίδακτρα και τόκοι στεγαστικών δανείων, ενώ αναμένεται να περιοριστούν σημαντικά για τα χαμηλότερα εισοδήματα, αναφέρει η εφημερίδα RealNews.

Εκτός από το εισόδημα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ..........

να περικοπούν και οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές, δωρεές και αγορές πρώτης κατοικίας, αλλά ακόμη και για Ι.Χ. σε ειδικές κατηγορίες φορολογουμένων, όπως τρίτεκνοι και πολυτεκνοι.

Σημειώνεται ότι από το 2012 η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης θα παρακρατείται από τους μισθωτούς σε μηνιαία βάση, ενώ θα κληθούν παράλληλα να καταβάλλουν σε λιγότερες δόσεις και την εισφορά που αναλογεί στα φετινά τους εισοδήματα.

Σύμφωνα με το νέο φορολογικό σύστημα, σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, αναμένεται να υπαχθούν στο καθεστώς των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης, αλλά και του πόθεν έσχες. Αυτό σημαίνει ότι θα συνυπολογιζονται η κινητή και ακίνητη περιουσία που κατέχουν, όπως ακίνητα, μετοχές και τραπεζικές καταθέσεις, ώστε να προκυπτει το ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα.

Αλλαγές προβλέπονται και για τις ατομικές επιχειρήσεις, των οποίων τα καθαρά κέρδη θα φορολογούνται πλέον αυτοτελώς με συντελεστή 20% από το πρώτο, όμως, ευρώ. Για τους αγρότες σχεδιάζεται να καταργηθεί η φορολόγησή τους με τεκμαρτό τρόπο, όπως ισχύει σήμερα, και να φορολογηθούν με λογιστικό τρόπο, δηλαδή έσοδα - έξοδα, κάτι που θα τους υποχρεώσει να τηρούν βιβλία και στοιχεία.

Στο μεταξύ, μειώνεται το ύψος των προστίμων που θα επιβάλλονται για φορολογικές παραβάσεις, η αξία των οποίων πρόκειται να ενσωματωθεί στο τζίρο και στα φορολογικά κέρδη των επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, ώστε να πληρώνουν επιπλέον φόρο.

Marketbeast

Στο 80% θα υποτιμηθεί η δραχμή αν διαλυθεί η ευρωζώνη

Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο θα υποχωρούσε στο 1 προς 1 στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προειδοποίησε η ING, όπως μεταδίδει η WSJ. Όπως αναφέρεται σε σημειωμά της ING προς τους πελάτες της μια πλήρης διάσπαση της ένωσης θα έβλαπτε την παραγωγή της ευρωζώνης περισσότερο από την κατάρρευση της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008.

Ιδιαίτερα ευάλωτες θα είναι οι γειτονικές χώρες, ............

καθώς και η Βρετανία και οι οικονομίες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με την έκθεση της ING, ενώ για τις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα υποστούν τουλάχιστον μια ήπια ύφεση το 2012, λόγω ενός συνδυασμού χαμηλότερης παγκόσμιας ανάπτυξης και ισχυρής ανατίμησης του δολαρίου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή των παγκόσμιων αγορών της ING, Mark Cliffe, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου θα μπορούσε να διαμορφωθεί κάτω του χαμηλού του 2001, στα 0,85 δολάρια, ενώ είναι πιθανή η υποτίμηση και των νέων ευρωπαϊκών νομισμάτων έναντι του νέου γερμανικού μάρκου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, τα νομίσματα της Αυστρίας, της Φινλανδίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας θα έχαναν μόλις το 7,5% της αξίας τους, ενώ τα φράγκα Βελγίου και Γαλλίας θα έχαναν 15%. Το Ιρλανδικό και το ιταλικό νόμισμα θα διαπραγματεύονταν 25% χαμηλότερα έναντι του γερμανικού μάρκου. Το Πορτογαλικό εσκούδο και η Ισπανική πεσέτα θα υποτιμώνταν κατά 50% και η Ελληνική δραχμή κατά 80%.

MarketBeast

«Παπαγάλε, πες καλημέρα!...»

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Είναι χειμώνας, πολύ βαρύς μάλιστα, σε θέματα που αφορούν στην εθνική μας οικονομία, στο πολιτικό σύστημα, στην κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή, στην Εθνική μας αξιοπρέπεια αλλά «ευτυχώς» έχουμε «Νέα» Κυβέρνηση (αναναιωμένη στο εκπληκτικό ποσό του 20% περίπου) λιγότερο αναναιωμένη από άλλες φορές που είχαμε ανασχηματισμό στις Κυβερνήσεις που εκλέξαμε τα τελευταία 37 χρόνια) και ως γνωστόν έχουμε νέο Πρωθυπουργό…

Είναι χειμώνας και ποδοσφαιρικά! Σε εξέλιξη βρίσκονται τόσο τα ............

εθνικά μας πρωταθλήματα όσο και οι αγώνες της Εθνικής μας για το EURO-CUP.
Η σημερινή μου blog-άποψη είναι ένα κάλεσμα να δούμε μέσα από τις ιδιομορφίες της σχέσης προπονητή-ομάδας ποδοσφαίρου και τις άλλες επίσης συναρπαστικές σχέσεις «ηγέτη-ακολούθων» της πολιτικής ζωής.
Για ναμαι ειλικρινής, όπως θυμούνται και μπορούν να το επιβεβαιώσουν στους νεώτερους οι σαρανταπεντάρηδες της μπλογκόσφαιρας, η πρώτη φορά που έκανα χρήση αυτού του ψυχολογικού ανέκδοτου που θα σας διηγηθώ ήταν στα χρόνια που είχα ασχοληθεί ως ψυχολόγος της Καλαμαριάς του Χάρρυ Κλυνν και του ΗΡΑΚΛΗ και ήμουν επισκέπτης καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διδάσκοντας στον τομέα της κοινωνικής ψυχολογίας των σπορ και του αθλητισμού.

Το έναυσμα μου το είχαν δώσει γνωστοί Έλληνες προπονητές ποδόσφαιρου που με παράπονο μου είχαν ζητήσει να σχολιάσω από τη δική μου σκοπιά τα προβλήματα του προπονητή ο οποίος τη μια στιγμή ανακηρύσσεται «νικητής, στρατηλάτης και αρχιτέκτονας οραμάτων» και την άλλη στιγμή, αν κάτι δεν πάει καλά, πληρώνει τα σπασμένα παραγόντων και παικτών και άλλων παρασκηνιακών μεταβαλλόμενος σε «αποδιοπομπαίο τράγο...»
Το σκέφθηκα το πράγμα, το έψαξα και διαπίστωσα ότι εδώ στον δικό μας τον ελληνικό χώρο οι αλλαγές προπονητών στις ποδοσφαιρικές μας ομάδες γίνονται με ταχύτητα που μοιάζει με την παροιμιακή ταχύτητα ορισμένων φιλάρεσκων ανδρών να αλλάζουν πουκάμισ...

Και μέσα από τις συχνές αλλαγές περνά απαρατήρητη η ανάγκη παικτών και ποδοσφαιριστών να γνωρίσουν, να μάθουν ο ένας τα χούγια του αλλού, να δουλέψουν μαζί αναπτύσσοντας πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοιας μαθαίνοντας και εφαρμόζοντας στρατηγικές και τεχνικές επιθετικού και αμυντικού παιχνιδιού...
Μήπως αυτά τα ίδια πράγματα δεν χρειάζονται σε τόσες και τόσες άλλες από τις καθημερινές πτυχές της ζωής μας όχι μόνο στα γήπεδα του ποδόσφαιρου και του μπάσκετ η των σπορ και του αθλητισμού;
Νομίζω ότι και η δικιά σας η απάντηση θα είναι ΝΑΙ!
Ας δούμε όμως το ανέκδοτο μας..
Αγόρασε κάποια μέρα ένας ορνιθοτρόφος, ένας «Κοτοπουλάς» που λέει και ο λαός μας, ένα πανάκριβο παπαγαλάκι για να του κρατεί συντροφιά μια και ήταν...γεροντοπαλίκαρο. Βάλθηκε ο άνθρωπος από την πρώτη κιόλας μέρα να του μάθει να λέει " καλημέρα..."

Στήθηκε λοιπόν μπροστά στον παπαγάλο του με τις ώρες και του επαναλάμβανε μονότανα: "πες καλημέρα, πες καλημέρα..."
Πέρασαν οι μέρες και οι εβδομάδες και ο πανάκριβος, και υποτίθεται πανέξυπνος παπαγάλος, παρέμενε βουβός...
Ο ορνιθοτρόφος δεν το έβαλε κάτω. Τούκοψε του παπαγάλου το φαγητό του και επέμενε " Αν θες να φας, πες καλημέρα..."
Το αποτέλεσμα;
Πάλι τζίφος...

Μετά ο άνθρωπος σοφίστηκε μια καλύτερη μέθοδο: τον τάισε και τον πότισε τον ακριβοπληρωμένο του παπαγάλο, τον άφησε ήσυχο για μερικές ήμερες χωρίς μαθήματα και έτσι σε λίγο... φαγητό πιοτό και τεμπελιά, φαγητό πιοτό και τεμπελιά ήρθε και πάχυνε το πουλί, οπότε πήρε ξανά στα χέρια του ο ορνιθοτρόφος τη βέργα και μια στο σφυρί και μια στο πέταλο...
« Πες καλημέρα...» μουγκός ο παπαγάλος, νάτην η βεργιά...
Ξανά και ξανά και ξανά και...τζίφος η υπόθεση..
Μπούχτισε ο άνθρωπος, απηυδισμένος πέταξε τον παπαγάλο στο κοτέτσι με τα κοτόπουλα και τις κότες του και γύρισε στο σπίτι του κλαίγοντας τα λεφτά του..
Δυο ώρες αργότερα αναγκάστηκε ο φίλος μας να τρέξει αλαφιασμένος στο κοτέτσι με την καραμπίνα στο χέρι γιατί εκεί γινόταν χαμός από «κακαρίσματα και βαβούρα» κοιτάζει μέσα στο κοτέτσι του και ...΄Ω του θαύματος!
Βλέπει σαστισμένος ο ορνιθοτρόφος φίλος μας τον παπαγάλο με μια βεργούλα πιασμένη στο πόδι του να κυνηγάει τις κότες, να τις δέρνει και να φωνάζει έντονα «…πες καλημέρα...πες καλημέρα...»

Με όποιον δάσκαλο θα κάτσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις, λέει σοφά ο λαός μας.. Και δυστυχώς στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στον στεγνό και τον υγρό στίβο, στο σχολείο, στην επιχείρηση, στην πολιτική όταν συμβαίνει να αλλάζεις συχνά προπονητές και δάσκαλους είναι άγνωστο ποια χούγια και ποιες συνήθειες θα πρέπει να διορθώσει ο επόμενος προπονητής, δάσκαλος η διευθυντής για να μπορέσει να δημιουργήσει ένα παραγωγικά σωστό, αρμονικό σύνολο που και λέγεται και λειτουργεί ως ομάδα...
Κυβέρνηση Πρόντι στην Ιταλία με 17 Υπουργούς.
Η Κυβέρνηση Παπαδήμου στην Ελλάδα έχει…49!!!

Εκδήλωση του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Κυπαρισσίας

Η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης, οι Πρόσκοποι και τα Λυκόπουλα του 1ου ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ σας προσκαλούν την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 16:00 στις εγκαταστάσεις του Συστήματος, στις Εργατικές Κατοικίες Κυπαρισσίας, για να γνωριστούμε περνώντας ένα όμορφο δίωρο με φαγητό, τραγούδι, στολίζοντας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, χωρίς καμία επιβάρυνση δική σας, αναθερμαίνοντας τις σχέσεις μας στις δύσκολες εποχές που ζούμε.



Τι συμβαίνει με την Carrefour;

Πληθαίνουν διαρκώς τα σενάρια για το μέλλον της αλυσίδας Carrefour Μαρινόπουλος στην Ελλάδα, σε μια περίοδο που ο μεγαλύτερος λιανεμπορικός όμιλος της χώρας καλείται να αντεπεξέλθει της πίεσης που δέχονται, λόγω της παρατεταμένης ύφεσης της οικονομίας, τα οικονομικά του μεγέθη.

Το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί η φημολογία περί επικείμενων αλλαγών στο καθεστώς υπό το οποίο δραστηριοποιείται την τελευταία 20ετία ο γαλλικός όμιλος στην Ελλάδα.
Βάσει όσων είδαν το φως της δημοσιότητας, η Carrefour .............

εξετάζει να μειώσει το ποσοστό της στο joint venture με τον όμιλο Mαρινόπουλο, το οποίο βάσει της συμφωνίας των δύο πλευρών ανέρχεται στο 50%, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις απώλειες που καταγράφονται στην ελληνική αγορά.

Την ίδια στιγμή, η αναθεώρηση του business plan για την ανάπτυξη νέων καταστημάτων και την ανακαίνιση υφιστάμενων, σε συνδυασμό με πληροφορίες περί “παγώματος” των συνομιλιών με ορισμένους ιδιοκτήτες για την ανανέωση των συμφωνιών μίσθωσης των ακινήτων τους, αλλά και τα προβλήματα που ανέκυψαν με τους χρόνους αποπληρωμής ορισμένων από τους προμηθευτές της αλυσίδας, προκάλεσαν αναστάτωση στην αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι στο τρίτο τρίμηνο του 2011 οι πωλήσεις του ομίλου υποχώρησαν στα 610 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 8,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, ενώ στις πωλήσεις ιδίων καταστημάτων (like for like) η πτώση άγγιξε το 9,4%. Σε επίπεδο εννεαμήνου ο τζίρος μειώθηκε 7,3% και 8% σε επίπεδο like for like. Πέρυσι, ο όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος εμφάνισε ζημιές 73,47 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 1,87 δισ. ευρώ (μειωμένες κατά 3,04%), από κέρδη 320 χιλ. ευρώ και πωλήσεις 1,93 δισ. ευρώ το 2009.

“Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτε”

Το Capital.gr ζήτησε την επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας, κάτι που ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν. Ωστόσο, αρμόδια πηγή της Carrefour Μαρινόπουλος επανέλαβε πως ο όμιλος δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνει διαρκώς τη δέσμευσή του να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Αυτό, αναφέρει η ίδια πηγή, γίνεται έμπρακτα, μέσω των επενδύσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ που έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή του 2011, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των 15.000 εργαζομένων του ομίλου στην Ελλάδα –μεταξύ αυτών και όσων εργάζονταν σε καταστήματα Dia που μετατράπηκαν σε Carrefour Express– αλλά και της απόφασης των βασικών μετόχων να ενισχύσουν κεφαλαιακά την εταιρεία με 50 εκατ. ευρώ (μέσω ΑΜΚ) μόλις τον περασμένο Οκτώβριο.

Αναφορικά με τις πληροφορίες που έφεραν την εταιρεία να βαρύνεται με οφειλές προς ελληνικές τράπεζες και το Δημόσιο, από τη Carrefour Μαρινόπουλος διαψεύδουν κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Όπως σημειώνουν, "δεν έχουμε τέτοιου είδους οφειλές, αντίθετα διατηρούμε σε ελληνικές τράπεζες τις καταθέσεις μας από τις εισπράξεις των καταστημάτων μας. "Δεδομένων των συνθηκών, μπορεί να προέκυψαν κάποια προβλήματα με προμηθευτές, ωστόσο, θεωρούμε ότι έχουν εξομαλυνθεί”, συμπληρώνουν.

Γεγονός, πάντως, παραμένει πως η αγορά των σουπερμάρκετ βιώνει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, κάτι που αποτυπώνεται στην υποχώρηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας σχεδόν για την πλειονότητα των εταιρειών. Την ίδια στιγμή, στην αγορά πληθαίνουν οι ανησυχίες και για έτερη γνωστή αλυσίδα, η οποία εμφανίζεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

capital.gr

Δικαίωμα των Δήμων η εκμετάλλευση του αιγιαλού

Το δικαίωμα των Δήμων να παραχωρούν για εκμετάλλευση εκτάσεις του αιγιαλού, αναγνωρίζει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Με απόφασή της κρίνει ότι νομίμως μισθώνονται από τους Δήμους ή τις Κοινότητες σε τρίτους τμήματα του αιγιαλού για επιχειρηματική δραστηριότητα όπως ομπρέλες και ξαπλώστρες στις παραλίες, σκάφη και θαλάσσια ποδήλατα.

Οι αρεοπαγίτες υιοθετώντας την απόφαση του ..........

Εφετείου Κέρκυρας απέρριψαν ως αβάσιμη την αναίρεση του Δημοσίου για ιδιώτη εκπαιδευτή θαλάσσιων σπορ που είχε νοικιάσει έκταση στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, «το Εφετείο δεν παραβίασε ευθέως τις διατάξεις και ειδικότερα τη διάταξη του άρθρου 49 παράγραφος 3 του Ν.1415/1984 γιατί η επίμαχη έκταση του αιγιαλού νόμιμα παραχωρήθηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών στο Δήμο Φαιάκων όχι μόνο η χρήση του κοινόχρηστου αιγιαλού αλλά και το δικαίωμα εκμεταλλεύσεως αυτού με την περαιτέρω προς τρίτους εκμίσθωση έναντι ανταλλάγματος και επομένως ο ενοικιαστής της έκτασης δεν είναι αυθαίρετος έναντι του Δημοσίου χρήστης της εν λόγω κοινόχρηστης έκτασης».

capital.gr

Πιάνει πάτο το ΠΑΣΟΚ

Δεν πιστεύουν στα μάτια τους οι επιτελείς της Ιπποκράτους, που έχουν λάβει ήδη τα πρώτα στοιχεία δημοσκοπήσεων.

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως πιάνει ιστορικά χαμηλά, μετά την συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, με τον Γιώργο Παπανδρέου να είναι στο ναδίρ της δημοτικότητάς του.

Στις ίδιες μετρήσεις απώλειες, σε μικρότερο ποσοστό, ...........

φέρεται να έχει και η ΝΔ, μετά την συμμετοχή της στην κυβέρνηση του κ.Παπαδήμου.

Η αυτοδυναμία πάντως για τον κ. Σαμαρά φαίνεται πως είναι το μεγάλο στοίχημα. Όπως μαθαίνουμε το βράδυ στο ΜΕΓΚΑ θα παρουσιαστεί δημοσκόπηση της GPO.

Parapolitika.gr

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 2 – 0 ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ

Νίκη στο χαλαρό πέτυχε σήμερα η Εράνη που επικράτησε με 2-0 της Εικοσιμίας. Η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη σε γενικές γραμμές είχε την υπεροχή, η απόδοση της όμως δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Κουτσουρές και Κόλλιας.

Το φιλμ του αγώνα…

Στο 37′ ο Καραίσκος ανέτρεψε τον Μικελάτο και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Κουτουρές που δεν αστόχησε κάνοντας το 1-0.

Στο 38′ Κόλλιας με πλάσε μετά από σέντρα του Α. Γεωργιόπουλου νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα κάνοντας το τελικό 2-0.

Στο 77′ ακυρώθηκε γκολ του Κουτσουρέ ως οφσαιντ.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αθανασόπουλος, Καραχάλιος, Λυμπερόπουλος, Μπαστακός, Ντινιώτης, Κώτσος (64′ Χρονόπουλος), Μικελάτος, Κουτσουρές, Α. Γεωργιόπουλος, Μ. Γρηγορακάκης (74′ Ανδρεόπουλος), Κόλλιας (80′ Νινιός).

ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ: Καραϊσκος, Κουμαλιώτης, Κουλάκης,Α. Μινέτος, Τζωρτζάτος, Αλεξανδράτος, Πολλάκης, Αποστολάτος (63′ Γ. Μιννέτος), Αντωνάτος (85′ Στεφανάτος), Μπούσι, Τουκάι.

Έως τις 22 Δεκεμβρίου η υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων Ε9

Από σήμερα, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, και μέχρι τις 22 του μηνός, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις Ε9, για το οικονομικό έτος 2011, μέσα από τη νέα υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), που υποστηρίζεται από το TAXISnet.

Την υπηρεσία μπορούν να χρησιμοποιήσουν και ..........

οι ιδιοκτήτες που θέλουν να ελέγξουν ή να διορθώσουν την περιουσιακή τους κατάσταση για όσα έτη δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό για την ακίνητη περιουσία τους.

Σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο (ΠΟΛ. 1245) του υπουργείου Οικονομικών, τα νομικά πρόσωπα υποχρεούνται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης Ε9, εκτός εάν έχουν διακόψει τις εργασίες του κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων έχει αναπτυχθεί με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη και ορθότερη δημιουργία του Περιουσιολογίου, γι' αυτό επιτρέπει στα φυσικά πρόσωπα εκτός από την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων του τρέχοντος έτους (2011) και τη διόρθωση της περιουσιακής τους κατάστασης για όσα έτη δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό για την ακίνητη περιουσία τους.

Έτσι, θα αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία τόσο των φορολογουμένων όσο και των υπηρεσιών, η οποία πιθανόν να προκύψει από χειρόγραφες διορθώσεις δηλώσεων μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού.

Προς τούτο, για όσους υπόχρεους δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό ΕΤΑΚ έτους 2009, δίνεται η δυνατότητα μέσω της εφαρμογής να δουν την περιουσιακή εικόνα που έχει δημιουργηθεί από την επεξεργασία των δηλώσεων Ε9 και εφόσον αυτή δεν ανταποκρίνεται στην περιουσιακή τους κατάσταση της 1ης Ιανουαρίου 2009 να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Στη συνέχεια, οι υπόχρεοι πραγματοποιούν διορθώσεις και για τα επόμενα έτη, ώστε η εικόνα της περιουσιακής τους κατάστασης να ανταποκρίνεται στην 1η Ιανουαρίου εκάστου έτους φορολογίας.

Περαιτέρω, ο υπόχρεος δύναται να υποβάλει ηλεκτρονικά δήλωση Ε9 έτους 2011 ακόμη και αν έχει ήδη υποβάλει χειρόγραφη δήλωση στη ΔΟΥ. Στην περίπτωση αυτή, η χειρόγραφη δήλωση θα αγνοηθεί και ως αρχική υποβληθείσα δήλωση Ε9 έτους 2011 θα θεωρηθεί η ηλεκτρονικά υποβληθείσα.

Επισημαίνεται ότι, κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης Ε9, για την πραγματοποίηση μεταβολών ως προς τα στοιχεία της συζύγου (εισαγωγή ή διαγραφή) απαιτείται οι σχετικές μεταβολές να έχουν καταχωρηθεί στο τμήμα μητρώου της αρμόδιας ΔΟΥ. Αν δεν έχει προηγηθεί η ενημέρωση στο μητρώο, δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης.

Στις ακόλουθες περιπτώσεις, για τεχνικούς λόγους, η δήλωση Ε9 δεν υποβάλλεται ηλεκτρονικά αλλά χειρόγραφα στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής χωρίς την επιβολή προστίμου:

1) Όταν ο υπόχρεος σε δήλωση έχει αποβιώσει. Στις περιπτώσεις αυτές απαιτείται και η ενημέρωση του τμήματος μητρώου της αρμόδιας ΔΟΥ του υποχρέου.

2) Όταν το υπόχρεο νομικό πρόσωπο έχει διακόψει τις εργασίες του κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.

3) Σε οποιαδήποτε περίπτωση που λόγω αποδεδειγμένης αδυναμίας της εφαρμογής ηλεκτρονικής υποβολής δεν επιτρέπεται η υποβολή δήλωσης από τον υπόχρεο.

Η προκλητική ομολογία του παιδεραστή της Κρήτης – Τουλάχιστον 80 παιδιά έπεσαν στα δίχτυα του!

“Παραδέχομαι τις πράξεις μου. Έγιναν όμως με τη συναίνεση των παιδιών” λέει με θράσος ο 47χρονος δάσκαλος παιδεραστής από το Ρέθυμνο. Οι αρχές πιστεύουν ότι το έκανε τα τελευταία δέκα χρόνια.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τα όσα αποκαλύπτονται εδώ και τέσσερις μέρες στην Κρήτη. Το σοκ από την φρικιαστική είδηση διαδέχτηκε η παγωμάρα.

Οι αποκαλύψεις δεν έχουν τέλος. Μέχρι στιγμής ...........

από τα γραφεία των αστυνομικών αρχών του Ρεθύμνου έχουν περάσει δεκατρία παιδιά τα οποία περιέγραψαν στις καταθέσεις τους με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο πλησίαζε ο δάσκαλος και προπονητής τους, αλλά και πως τα έπειθε να συνευρίσκονται μαζί του ή να παίρνουν μέρος σε ομοφυλοφιλικά ομαδικά όργια.

“Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος άνδρας προχωρούσε σε τέτοιου είδους ειδεχθείς πράξεις. Ο ίδιος ομολόγησε σε εμάς όλα όσα έκανε, όμως έβαλε τη δική του διάσταση για το πώς έγιναν τα πράγματα, γεγονός που με κάνει να προβληματίζομαι και να αναρωτιέμαι πως καθορίζουν κάποιοι άνθρωποι τις προτεραιότητες τους” τόνισε μιλώντας στην εφημερίδα “Εσπρέσο” ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου Νίκος Κουρμουλής.

Όπως είπε: “Σε εμάς κατέθεσαν δεκατρία παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών, ωστόσο εκτιμάμε ότι ο αριθμός τους είναι πολλαπλάσιος τουλάχιστον έξι φορές, δηλαδή μιλάμε για τουλάχιστον ογδόντα παιδιά που έπεσαν θύματα των ορέξεων του συλληφθέντα”.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές αλλά και τα όσα εκμυστηρεύτηκαν τα παιδιά (ηλικίας από 12 έως 15 ετών), στους αστυνομικούς για τους τρόπους που χρησιμοποιούσε ο 47χρονος δάσκαλος Νίκος Σειραγάκης, προκειμένου να πετύχει τους αηδιαστικούς στόχους του, κόβουν την ανάσα. Ο δράστης κατάφερε να φαντάζει ως θεός στα μάτια πολλών αθλητών του και να αποκτήσει την απόλυτη εμπιστοσύνη τους. Τους έκανε πλύση εγκεφάλου παρουσιάζοντας τους μια μελλοντική ζωή όλο επιτυχία τόσο στην καριέρα τους ως αθλητές του μπάσκετ όσο και στην προσωπική τους ζωή, λέγοντας τους ότι θα γίνουν σαν εκείνον, “σπουδαίοι άνδρες” και “αυθεντίες”.

Οι ανήλικοι όμως για να πετύχουν όλα τα παραπάνω θα έπρεπε να περάσουν από μια διαδικασία “μύησης” όπως ο ίδιος την ονόμαζε. Αν κάποιοι από αυτούς τα κατάφερναν, γίνονταν πιο γρήγορα άνδρες ή “Σπαρτιάτες”, όπως χαρακτηριστικά τους αποκαλούσε κατά τη διάρκεια των προπονήσεων ή μέσα στα αποδυτήρια. Η “μύηση” περιλάμβανε σκληρές δοκιμασίες, υπακοή στους κανόνες που εκείνος επέβαλλε και σεξουαλική επαφή μεταξύ τους.

Έτσι, ο 47χρονος άνδρας κατάφερνε να κάμπτει του δισταγμούς των παιδιών και να τα υποβάλλει σε διάφορες διαδικασίες οι οποίες κατέληγαν σε ασελγείς πράξεις που έκαναν είτε μεταξύ τους είτε με εκείνον. Οι τοποθεσίες όπου συνευρισκόταν με τα θύματα του προκαλούν φρίκη. Εκτός από το σπίτι του, το αυτοκίνητο του ή ερημικές τοποθεσίες έξω από την πόλη του Ρεθύμνου, ο 47χρονος οδηγούσε παιδιά ακόμα και σε ξωκλήσια, σπηλιές και νεκροταφεία, όπου τα υποχρέωνε να προχωρούν σε ερωτικές πράξεις. Οι διωκτικές αρχές μάλιστα εκτιμούν ότι για περισσότερα από δέκα χρόνια κατάφερνε να κρατά κρυφό το ένοχο μυστικό του.

Η προκλητική ομολογία ενώπιον των αστυνομικών

“Παραδέχομαι τις πράξεις μου. Έγιναν όμως με τη συναίνεση των παιδιών”. Με αυτά τα προκλητικά λόγια ο παιδεραστής δάσκαλος προσπάθησε να δικαιολογήσει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στα χέρια του τα ανήλικα αγόρια. Ο Νίκος Σειραγάκης ομολόγησε ενώπιον των αστυνομικών τις ασελγείς ενέργειες του σε βάρος των παιδιών, όμως ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρξε κανένας βιασμός. Σύμφωνα με την “Εσπρέσο”, στην ομολογία του υπερασπίστηκε ως απολύτως σωστά όλα όσα έκανε, γιατί με τον τρόπο αυτό απάλλασσε τους εφήβους από φοβίες και ταμπού, ενώ ταυτόχρονα τους γέμιζε αυτοπεποίθηση και τους έδινε το κίνητρο να γίνουν δυνατοί και να διακριθούν. Είπε στους αστυνομικούς ότι οι πράξεις του εντάσσονται σε μια φιλοσοφία μύησης που στόχο είχε τα αγόρια να περάσουν κάποιες δοκιμασίες ακόμα και στα γενετήσια ένστικτά τους ούτως ώστε να εξελιχθούν σε δυνατούς άνδρες και πρωταθλητές!

Εις βάρος του έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και σήμερα ή αύριο θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Newsit

Έξι νέοι φόροι έρχονται στα ακίνητα το 2012

Μέσα στο 2012 εκατομμύρια νοικοκυριά μαζί με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων για τα έτη 2011 και 2012 που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα κληθούν να καταβάλουν πάνω από 3,5 δισ. ευρώ συνολικά, για να εξοφλήσουν έως και έξι φόρους για την ακίνητη περιουσία τους, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν: .........

1) Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του έτους 2009. Περίπου 1,28 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα παραλάβουν, τα «ξεχασμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΤΑΚ έτους 2009. Θα το πληρώσουν οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου του 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Από το ΕΤΑΚ του 2009 αναμένονται περίπου 150 εκατ. ευρώ.

2) Την έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία του έτους 2009. Όσοι είχαν στην κατοχή τους την 1-1-2009 ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ με τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΤΑΚ του 2009 θα πληρώσουν και έκτακτη εισφορά. Η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται κλιμακωτά με συντελεστές από 0,1% έως 0,9% ανάλογα με το ύψος της περιουσίας.

3) Το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Περισσότεροι από 200.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1-1-2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ στις αρχές του νέου έτους θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν το «λογαριασμό» του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας έτους 2010.

4) Το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011. Πάνω από 2.000.000 φορολογούμενοι που κατέχουν ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα παραλάβουν κι άλλα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2011.

5) Το έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2011. Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποστολή των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω των οποίων εξοφλείται και το ειδικό τέλος ακινήτων. Με τη νέα διευκρινιστική εγκύκλιο αυξάνεται από 40 σε 80 ημέρες η προθεσμία μετά την έκδοση του λογαριασμού εντός της οποίας θα πρέπει οι καταναλωτές να πληρώσουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων για να μη βρεθούν αντιμέτωποι με πιθανή διακοπή της παροχής ρεύματος.

Η πρώτη δόση του Τέλους Ακινήτων θα καταβληθεί κανονικά ακόμη κι αν υπάρχουν λάθη στον υπολογισμό, ή εξαιρέσεις (άνεργοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι κ.ά.). Στις περιπτώσεις που θα προκύψει, λόγω των λαθών, διαφορά φόρου αυτή θα καταβληθεί με την επόμενη εκκαθάριση της ΔΕΗ, μέσω συμψηφισμού μελλοντικών οφειλών.

6) Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2012. Σχεδιάζεται να καταβληθεί σε περισσότερες από 4 δόσεις. Το υπουργείο Οικονομικών συζητά με τη ΔΕΗ να αποστέλλονται ειδοποιήσεις για την καταβολή των δόσεων ακόμα και χωρίς να περιλαμβάνεται στην αποστολή ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος.

Β' Τοπική 1ος Όμιλος Αποτελέσματα 11ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 11ης Αγωνιστικής




Νίκη Πλάτης

Δ' Εθνική 6ος όμιλος: Αποτελέσματα της 5ης Αγωνιστικής



Η βαθμολογία της 5ης Αγωνιστικής




Εράνη Φιλιατρών

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 05 Δεκέμβρίου έως και 11 Δεκεμβρίου 2011 εφημερεύει το φαρμακείο:

Άλκη Ξύγκα

Tηλ: 2761 - 0 - 33560
Κιν. 697 - 76 92 544


ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ:
Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.