Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Απέλυσαν τον Ηλία Ψινάκη από το ANT1

Τόσο ο διευθυντής προγράμματος, Γιάννης Λάτσιος όσο και ο Γερμανός παραγωγός του reality «Fab5» που συμμετέχουν πέντε γνωστά άτομα της εγχώριας showbiz δεν συγχώρησαν στον Ηλία Ψινάκη δηλώσεις του σε εκπομπή, δια των οποίων εξήγησε πως δεν του αρέσει ούτε το reality στο οποίο συμμετέχει ούτε η τηλεοπτική εκπομπή «Dancing On Ice».

Ο αρμόδιος παραγωγός σε τηλεφωνική επικοινωνία ............

που είχε με τον κ. Ψινάκη απαίτησε διάψευση αλλά όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο γνωστός μάνατζερ αρνήθηκε να εμφανιστεί σε εκπομπή και να ανασκευάσει ή να ανατρέψει αυτά που είχε δηλώσει προηγουμένως. Κατόπιν τούτου και όπως επισημαίνει ο κ. Ψινάκης, ο τηλεοπτικός σταθμός προχώρησε στην απόλυσή του.

Τελικά μας ...θύμωσες πολύ κ.Παπανδρέου !

Γράφει: Η Αντωνία Μπούζα

Πόσο μπορεί ένας λαός να πληρώσει ένα λάθος;

Ο Ελληνικός λαός δυστυχώς το λάθος, το πλήρωσε πολύ ακριβά!

Οι πληροφορίες για την κατάσταση της Χώρας, έρχονται η μία μετά την άλλη και απλώς μας δημιουργούν έναν επιπλέον κόμπο στο στομάχι! Ένα ακόμη χτύπημα στα όνειρά μας! Μία ακόμη απογοήτευση!

Αναγκαστήκαμε από τη συμφορά μας να γίνουμε όλοι μας ..........

ειδικοί περί των Οικονομικών, μάθαμε τις αποδόσεις των ομολόγων, τα spreads, τις ισοτιμίες ευρώ και άλλων νομισμάτων και πολλά ακόμη, που έχουν συνάρτηση με την οικονομία μας, που πηγαίνει δυστυχώς από το κακό στο χειρότερο!

Δυστυχώς το λάθος μας, είναι ότι πιστέψαμε- όσοι τέλος πάντων πίστεψαν- μετά και από πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ, πως είχαν βρεθεί κάποιοι, που χωρίς να σκεφτούν το πολιτικό κόστος λαμβάνουν δύσκολες αποφάσεις για το καλό της πατρίδας μας!

Πιστέψαμε πως ίσως καταφέρουμε να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός! Πως έστω με θυσίες και με ύφεση και με λιτότητα ίσως κάποιοι πήραν πραγματικά απόφαση να δουλέψουν για την Ελλάδα, να συμμαζέψουν το κράτος, να ξεκαθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία τέλος πάντων!

Οι επιφυλάξεις για τον κ.Παπανδρέου και τους συν αυτώ μεγάλες, αλλά έλεγες βρε παιδί μου λες; Λες να τα καταφέρει; Λες να κάνει την έκπληξη; Λες να είναι ο... γκολτζής του κρίσιμου αγώνα;

Τα αποτελέσματα όμως , δεν είναι απλώς αποτυχία , είναι τραγικά οικτρή αποτυχία!!!

Είναι επιλήψιμη και με άσχημους συνειρμούς και υποψίες, αποτυχία!

Ενώ ο λαός βιώνει τα πάνδεινα , ενώ η φτώχεια έφτασε σε μη ανεκτά πλεόν επίπεδα , ενώ περάσαμε σε μία διετία από την πλασματική ίσως πει κάποιος και σωστά ευμάρεια- αλλά ευμάρεια- στο αντίθετο άκρο της εφιαλτικής ανέχειας, οι ειδήσεις που μας κατακλύζουν απλά τώρα μας θυμώνουν και μάλιστα πολύ! Όλο αυτό το διάστημα κάναμε διάφορα. Απογοητεύτηκαμε, νευριάσαμε, διαμαρτυρηθήκαμε, αγριέψαμε, κουραστήκαμε, αηδιάσαμε και ... τελικά σωπάσαμε!

Αλλά όταν ακούς ειδήσεις σαν αυτή που θα σας περιγράψω παρακάτω θυμώνουμε κ. Παπανδρέου και μάλιστα πολύ!!!

Διότι ανεχτήκαμε πολλά λάθη, τα οποία όταν συσσωρευτούν μία μικρή σπίθα αρκεί να κάνει την έκρηξη!

Πληροφορηθήκαμε λοιπόν πως ο ... γενναιόδωρος κ. Παπανδρέου προσκάλεσε ακόμη και τους φίλους του και μοίραζε... αφειδώς τον κόπο των Ελλήνων!

Θέλοντας να αξιοποιήσουμε το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, προσκάλεσε στην Ελλάδα τον πολυβραβευμένο αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο, προσωπικό του φίλο, ως σύμβουλό του για να εκπονήσει... αμισθί όπως μας είχαν πληροφορήσει τότε , σχέδιο για την καλύτερη και προσφορότερη αξιοποίηση του εν λόγω χώρου.

Αλλά ακόμη και σ΄αυτό ... λάθος καταλάβαμε!!

Μόλις χθες και από τα πλέον επίσημα χείλη του Υπουργού Περιβάλλοντος, μάθαμε ότι τελικά το αμισθί... πήγαινε μόνο στο σύμβουλος, καθώς το περιβόητο master plan του αρχιτέκτονα για το πρώην αεροδρόμιο αποδείχθηκε μπίζνα και μάλιστα καλοπληρωμένη της τάξεως των 180.000 ευρώ!
Επιπλέον ενώ έχει εκπονηθεί το σχέδιο, δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό θα είναι και το ισχύον!
Άρα δικαιολογημένος ο θυμός δε νομίζετε;

Μυνημα αναγνώστριας: Πολύ όμορφα τα αστεράκια που βάλατε

Παιδιά Μπράβο σας. Πάρα πολύ όμορφα και διακριτικά είναι τα πολύχρωμα αστεράκια που βάλατε να πέφτουν σε σχέση με τις μεγάλες νιφάδες που είχατε πριν.

Μπράβο σας και καλές γιορτές να έχουμε.

Μαρία.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ .......


Ευχαριστούμε, χαιρόμαστε που σας αρέσει, και καλές γιορτές σε όλους μας.



Χριστούγεννα στην Καλαμάτα [ VIDEO ]

Την Παρασκευή στις 9 Δεκεμβρίου, στις 20:00, στην Κεντρική Πλατεία το Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Το λαμπερό χριστουγεννιάτικο σκηνικό της πόλης, οι εορταστικοί φωτισμοί, τα πυροτεχνήματα, οι μελωδίες και οι γλυκές εκπλήξεις θα γοητεύσουν μικρούς και μεγάλους.

Δείτε το Video και διαβάστε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων







Αναλυτικό Πρόγραμμα:

19:15 Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου
19:45 «Γιορτινά Μουσικά Βήματα», από τους Jazz Steps και τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας
20.00 Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Δήμος Τριφυλίας θα κάνει κάτι για τις γιορτές ή και αυτό είναι στην "επιστημονική φαντασία" του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια;

Στις φυλακές Τρίπολης το κτήνος του Ρεθύμνου

«Θωρακισμένος» με αλεξίσφαιρο γιλέκο και κράνος και με το πρόσωπο καλυμμένο με κουκούλα προσήχθη χθες το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου ο 47χρονος παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης.

Συνοδευόμενος από δύο ομάδες της ΕΚΑΜ, αλλά και από ψυχολόγο, ο 47χρονος οδηγήθηκε στο γραφείο της ανακρίτριας όπου απολογούνταν για τρεις ώρες. Ωστόσο ουδείς προέβλεψε την αντίδραση νεαρού εργαζόμενου στο καφενείο των δικαστηρίων, ο οποίος γρονθοκόπησε τον 47χρονο στο πρόσωπο.

Αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τον συλλάβουν, .........

ωστόσο, λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Ο διορισμένος δικηγόρος του Σειραγάκη, Θ. Λεχωβίτης, γνωστοποίησε ότι ο κατηγορούμενος δεν επιθυμεί τη δίωξη του νεαρού. Ο Σειραγάκης με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και θα μεταχθεί στις φυλακές Τριπόλεως.

Morias News

E..όχι και Παπαδήμος..ο Καραμπάτος!

Μπαίνει ένα τέλος στον Μαϊντανό Καραμπάτο με τις επιστολές προς οποιονδήποτε με απόψεις του για κάθε θέμα.....

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στη Δυτική Μεσσηνία οι εκλογές για το Επιμελητήριο.

Σύμφωνα με την προσέλευση του κόσμου ,όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει ανατροπή του 15ετούς καταστημένου.

Ο Γιώργος Γκούμας το διήμερο αυτό εισέπραξε απίστευτη αποδοχή.

Στο συνδυασμό του επικρατεί ενθουσιασμός. Η επερχόμενη ........

νίκη έχει όπως είναι φυσικό θορυβήσει αρκετούς.

Στη Μεσσηνιακή ειδησεογραφία , γίνεται προσπάθεια να » κομματικοποιηθούν » οι διαχεόμενες ειδήσεις, με την κυκλοφορία φωτογραφιών του προέδρου της ΝΟΔΕ, μαζί με τον κ. Γιώργο Γκούμα καίτοι από την πλευρά του νυν προέδρου του Επιμελητηρίου του κ.Καραμπάτου, έγινε ορατή η προσπάθεια να «κομματικοποιηθούν» οι εκλογές, αλλά από την αντίθετη πλευρά!

Ακόμη και οι…κουμπαριές μπήκαν στον αγώνα για την επικράτηση!

Ο κ. Καλαντζάκος αλλά και ορισμένα γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, έχουν ριχτεί στη μάχη για την επικράτηση του κ. Καραμπάτου!

ΑΛΗΘΕΙΑ γιατί αφού ψάχνουν οι… θορυβημένοι για τέτοιου είδους ειδήσεις, δε λένε πως κάποια γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κάνουν προεκλογικό αγώνα υπέρ Καραμπάτου;

Μήπως επειδή οι υποψήφιοι ΓΝΗΣΙΟΙ Πασοκατζήδες είναι στο ψηφοδέλτιο του Γκούμα;

Και πλέον έχουν απαγκιστρωθεί από την υποτέλεια των βουλευτών;

Υ.Γ.H αλήθεια είναι πως οι μεθοδεύσεις Καραμπάτου και κυρίως κάποιων ωφελειμένων εξαγωγέων ,από τον Αντώνη Σαμαρά, είναι ουσιαστικά ευθεία επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ. Αναμένεται κλιμάκωση των επιθέσεων αυτών αλλά δεν..κρατιώνται.

Θέλουν τον Καραμπάτο σε θέση..Παπαδήμου..!

Αλλά πίσω έχει η..αχλάδα την ουρά για τους δήθεν..φιλοσαμαρικούς..!

morias news

Απάντηση από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε χθεσινό μας δημοσίευμα.

Απάντηση σε χθεσινό μας δημοσίευμα με το μήνυμα του Αναγνώστη μας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο με τις αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες και την μαύρη - ανασφάλιστη εργασία από αυτές, μας απέστειλε πριν λίγα λεπτά ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Πάνος Ι. Μπόζος.

Η απάντηση του Κ. Μπόζου στο χθεσινό μας δημοσίευμα κάνει λόγο για μια σειρά ενεργειών που έχουν γίνει από πλευράς Νοσοκομείου και εστιάζει το πρόβλημα στους ασθενείς που επικαλούνται ψεύτικα στοιχεία συγγένειας η φιλικής κατάστασης ασθενών με αλλοδαπές ψευτοαποκλειστικές.
Συγκεκριμένα ο κ. Μπόζος αναφέρει στην απάντηση του:



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
6η Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων
Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας
Γενικό Νοσοκομείο – Κ. Υ. Κυπαρισσίας

Κυπαρισσία 7-12-2011

Γραφείο Αναπληρωτή Διοικητή


Αγαπητά Φιλιατρά News,

Για μια ακόμα φορά θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας για το ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Η κριτική η δική σας, αλλά και των πολιτών είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη γιατί τονίζοντάς μας τα λάθη και τις παραλείψεις μας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς το κοινωνικό σύνολο.

Στο θέμα μας τώρα.

Το πρόβλημα με τις αποκλειστικές νοσοκόμες και τη λειτουργία τους στα Νοσοκομεία της Χώρας, ταλανίζει χρόνια τώρα, το Υπουργείο, τις Διοικήσεις, τους εργαζόμενους, αλλά απασχολεί και τους πολίτες που βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση ένας δικός τους άνθρωπος να χρειάζεται περαιτέρω φροντίδα.

Η εντολή είναι σαφής.

Υπηρεσίες Υγείας μπορούν μόνο να προσφέρουν οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι υπάλληλοι του Νοσοκομείου, ή εκείνοι που διαθέτουν όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα που τους δίνει το δικαίωμα να προσφέρουν υπηρεσίες.

Προς τούτο έχουμε κάνει τις εξής ενέργειες.

1. Ξεκαθαρίσαμε τον παλαιό κατάλογο των αποκλειστικών νοσοκόμων

2. Επιβάλλαμε προς όλες την εγγραφή τους στο ΙΚΑ ώστε να καταπολεμηθεί η μαύρη εργασία και επιβάλλαμε την παροχή αποδείξεων ώστε να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή

3. Όλες οι αποκλειστικές νοσοκόμες έχουν υποστεί υγειονομικούς ελέγχους και έχουν εμβολιαστεί με τα κατάλληλα εμβόλια.

4. Κρατείται αυστηρά βιβλίο παρουσίας ώστε ισομερώς όλοι να προσφέρουν υπηρεσία

5. Είμαστε ανυποχώρητοι ως προς την ποιότητα της προσφοράς υπηρεσιών. Ήδη επί δικής μου θητείας 2 ή 3 αποκλειστικές έχουν απομακρυνθεί λόγω κακής συμπεριφοράς προς τους ασθενείς

6. Στην αντιμετώπιση της ‘’μαύρης εργασίας’’ απαιτείται η συνεργασία των πολιτών και εκεί παρουσιάζονται προβλήματα. Παρουσιάζουν ψευδείς δηλώσεις συγγενικών δεσμών, υπαλληλικής σχέσης, προσωπικής γνωριμίας κ.α. που δύσκολα μπορεί να ελεγχθούν.

Το πρόβλημα όμως υπάρχει!
Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με κάθε τρόπο. Αλλά η θέση μας καθίσταται πολλές φορές δύσκολη όταν ο πολίτης δεν αντιλαμβάνεται ότι ο μη ειδικός δεν του προσφέρει τις κατάλληλες υπηρεσίες όσο και αν του κοστίζει λιγότερο, αντίθετα είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα πάσης φύσεως.

Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις σας.

Με τιμή,

Πάνος Ι. Μπόζος
Αναπληρωτής Διοικητής


Ιερέας στα Φιλιατρά συνέλαβε 3 κακοποιούς

Οχι χωρίς τον ξενοδόχο, αλλά χωρίς τον... παπά υπολόγιζαν δύο Ρουμάνοι κλέφτες 18 και 21 ετών στα Φιλιατρά. Ο ιερέας Διονύσιος Καλογερόπουλος της ενορίας του Αγίου Ιωάννη Φιλιατρών κατάφερε να ακινητοποιήσει τον έναν από αυτούς, ενώ περιφέρονταν... περίεργα έξω από το σπίτι του το βράδυ της Δευτέρας. Ομως δεν στάθηκε μόνο σ' αυτό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαζί με άλλον ένα συμπολίτη του ακινητοποίησαν κι έναν Αλβανό που κουβαλούσε πάνω του σιδερολοστό και κουκούλα κι από ό,τι φαίνεται έχει «πλούσιο» παρελθόν.

Οπως αποδείχθηκε, νωρίτερα οι δύο Ρουμάνοι είχαν ..........

κλέψει ένα μηχανάκι από την περιοχή των Φιλιατρών το οποίο και βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα, καθώς ο συλληφθείς αποκάλυψε το σημείο όπου το είχαν παρατήσει. Εν τω μεταξύ χθες το πρωί συνελήφθη από άνδρες του ΑΤ Φιλιατρών και ο δεύτερος Ρουμάνος.

Ο πατήρ Διονύσιος μας διηγήθηκε ότι από νωρίς το βράδυ της Δυτέρας το σπίτι του -που είναι στην έξοδο των Φιλιατρών προς Χριστιάνους- είχε μείνει χωρίς ρεύμα αν και δεν υπήρχε κάποια βλάβη στην περιοχή. Οταν επέστρεψε αργότερα σε αυτό, περίπου στις 10, από μέσα είδε στο πλάι του σπιτιού, όπου υπάρχει ένα αδιέξοδο δρομάκι, να κινούνται δύο άτομα ύποπτα προς τον φράχτη του. Καθώς ήταν σκοτάδι μέσα στο σπίτι, αυτοί δεν μπορούσαν να τον δουν ενώ ο ίδιος έβλεπε τις κινήσεις τους από το φως μιας κολόνας. Βγήκε έτσι από το σπίτι του -ειδοποιώντας παράλληλα την Αστυνομία- και πήγε στο αδιέξοδο δρομάκι. Οταν ρώτησε τα δύο άτομα τι κάνουν εκεί, του είπαν ότι κάνουν βόλτα. Ρωτώντας τους πώς κάνουν βόλτα σε ένα αδιέξοδο στενό δρομάκι, εκείνοι έτρεξαν να φύγουν. Ο ένας τα κατάφερε, ο δεύτερος όμως έπεσε στα χέρια του παπά, που όντας νέος κατάφερε να τον ακινητοποιήσει.

Εν τω μεταξύ, όπως μας είπε ο ίδιος ο π. Διονύσιος, ήρθε εκεί ένας ακόμη κάτοικος που του είχαν κλέψει το μηχανάκι -και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια οι δράστες ήταν οι συγκεκριμένοι- καθώς και η Αστυνομία που συνέλαβε το Ρουμάνο.
Πριν καλά καλά τελειώσει αυτό το περιστατικό, ένας ακόμη συμπολίτης που έφτασε στο σημείο, τους είπε ότι λίγο πιο πάνω κυκλοφορεί ένα περίεργο άτομο. Χωρίς να χάσουν χρόνο, ο ιερέας μαζί με έναν ακόμη μπήκαν στο αυτοκίνητο και φτάνοντας εκεί συνάντησαν τον συγκεκριμένο άντρα. Οταν το ρώτησαν τι κάνει τέτοια ώρα εκεί, τους απάντησε ότι τον πονάει το δόντι του και έκανε βόλτα - λέγοντάς τους μάλιστα ότι «δημοκρατία έχουμε, όπου θέλω κυκλοφορώ». Χωρίς να χάσουν χρόνο, του άρπαξαν τα δύο χέρια και τον ακινητοποίησαν. Τότε του έπεσε μέσα από το μπουφάν ένας σιδερένιος λοστός, από αυτούς που χρησιμοποιούν οι οικοδόμοι για να ξεκαρφώνουν, ενώ μαζί του είχε τελικά και μια κουκούλα. Και αυτός στη συνέχεια προσήχθη στο ΑΤ Φιλιατρών όπου, όπως όλα δείχνουν, δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας. Είναι αλβανικής καταγωγής και σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψε ότι έχει ξανασυλληφθεί στο παρελθόν για υπόθεση κλοπής στην περιοχή.

Οσον αφορά τους δύο Ρουμάνους, ομολόγησαν ότι αυτοί είχαν κλέψει το μηχανάκι και μάλιστα ο ένας από αυτούς υπέδειξε και το σημείο που το είχαν κρύψει, όπου βρέθηκε από τους αστυνομικούς.
Από την πλευρά του ο π. Διονύσιος συνεχάρη την Αστυνομία καθώς όπως μας είπε κινήθηκε πολύ γρήγορα και σε χρόνο μηδέν έφτασε στο σπίτι του μόλις την κάλεσε. Πάντως ζητεί από τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας να ενισχύσει τη δύναμη στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών όπου έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά περιστατικά. Καταλήγοντας μας είπε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να έχουν φόβο, ενώ πρέπει να καλούν αμέσως την Αστυνομία όταν συμβαίνει κάτι.

Από Μεσσηνιακή εφημερίδα

Καταργούνται 17 ΔΟΥ στην περιφέρεια

Από την 1η Δεκεμβρίου αναστέλλεται η λειτουργία 17 εφοριών σε όλη την Ελλάδα. Οι οργανικές θέσεις των εφοριών που αναστέλλεται η λειτουργία τους μεταφέρονται στις Δ.Ο.Υ. υποδοχής.

Η αναδιοργάνωση που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Οικονομικών στον τομέα των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών στην περιφέρεια προχωρά σε κανονικούς ρυθμούς. Έτσι, από την 1η Δεκεμβρίου αναστέλλεται η λειτουργία 17 ακόμα εφοριών. Συγκεκριμένα, σταματούν τη λειτουργία τους οι Δ.Ο.Υ.: ............

- Γαστούνης (νομού Ηλίας) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας

- Σοχού και Ζαγκλιβερίου (νομού Θεσσαλονίκης) οι αρμοδιότητες των οποίων μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Λαγκαδά

- Παραμυθιάς (νομού Θεσπρωτίας) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Ηγουμενίτσας

- Μετσόβου (νομού Ιωαννίνων) αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων (Α΄- Β΄)

- Παλαμά (νομού Καρδίτσας) αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Καρδίτσας

- Άργους Ορεστικού (νομού Καστοριάς) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Καστοριάς

- Σερβίων (νομού Κοζάνης) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης

- Νεμέας (νομού Κορίνθου) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Κορίνθου

- Μελιγαλά (νομού Μεσσηνίας) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας

- Αιγινίου (νομού Πιερίας) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Κατερίνης (Α΄- Β΄)

- Σκύδρας (νομού Πέλλας) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Έδεσσας

- Πύλης και Φαρκαδόνας (νομού Τρικάλων) οι αρμοδιότητες των οποίων μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Τρικάλων

- Στυλίδας (νομού Φθιώτιδας) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Λαμίας

- Λιδωρικίου (νομού Φωκίδας) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Άμφισσας

- Κασσάνδρας (νομού Νέων Μουδανιών) οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Νέων Μουδανιών.

Όσον αφορά στους υπαλλήλους των ανωτέρων υπηρεσιών, όπως επισημαίνεται, οι οργανικές θέσεις των Δ.Ο.Υ. που αναστέλλεται η λειτουργία τους, περιέρχονται στις Δ.Ο.Υ. στις οποίες μεταφέρονται.

Η ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ

Άρθρο του Δημητρίου Πλατή*

Στην παρ. 2 του αρ. 53 του Συντάγματος αναφέρεται ότι στο Κοινοβούλιο υπάρχουν κενές βουλευτικές έδρες που αντιστοιχούν στα λευκά, την αύξηση της αποχής και στα κόμματα που δεν εισέρχονται στο Κοινοβούλιο.

Οι εκλογικοί νόμοι 3231/04 και 3636/08 είναι αντισυνταγματικοί διότι πριμοδοτούν το πρώτο κόμμα με 40 και 50 έδρες αντίστοιχα, χωρίς να επαληθεύεται εάν με την παραχώρηση εδρών σχηματίζεται κυβέρνηση διότι σ’ αυτή την περίπτωση στη διαδικασία εντολών σχηματισμού κυβέρνησης θα έχει δεσμεύσει το πρώτο κόμμα παράνομα έδρες από τα άλλα κόμματα μέσω της πριμοδότησης και δεν θα μπορούν τα υπόλοιπα κόμματα να συνεργαστούν για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Με τον εκλογικό νόμο 3636/2008 το κόμμα που ........

παίρνει την πριμοδότηση δεν μπορεί να συμμετέχει σ’ αυτή τη διαδικασία με αποτέλεσμα να μεταφέρονται κάθε φορά οι έδρες της παραχώρησης και σε 9 ημέρες να αλλάζει σύνθεση 3 φορές το Κοινοβούλιο. Ο μαθηματικός τύπος της απλής αναλογικής αποδεικνύει ότι το πρώτο κόμμα σχηματίζει κυβέρνηση εάν η διαφορά του σε ψήφους από το δεύτερο κόμμα είναι παραπάνω κατά μία ψήφο από το σύνολο των ψήφων των κομμάτων που δεν εισέρχοντο στο Κοινοβούλιο.

Έτσι εάν δύο κόμματα τις πρώτες 21 ημέρες μετά τις εκλογές συνεργαστούν για να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο τότε η διαφορά μειώνεται και επιτυγχάνεται πιο εύκολα ο σχηματισμός κυβέρνησης και η αρχή του πολυκομματισμού στο Κοινοβούλιο. Από την παρ. 2 του αρ. 53 του Συντάγματος προκύπτει ότι εάν ένα κόμμα επιτυγχάνει την ως άνω διαφορά τότε πριμοδοτείται με τόσες έδρες όσες χρειάζεται για να σχηματίσει κυβέρνηση και μέχρι το ένα τέταρτο του όλου αριθμού των βουλευτών μετά την αφαίρεση των κενών εδρών. Από την παρ. 2 του άρθρου 53 του Συντάγματος προκύπτει ότι το τελευταίο έτος έδρα που κενώθηκε συμπληρώνεται μόνο εάν οι κενές έδρες είναι μεγαλύτερες από το ένα πέμπτο (1/5) των εδρών και μέχρι το ένα πέμπτο (1/5) των εδρών απόρροια του οποίου είναι η πλήρωση των εδρών για το σχηματισμό κυβέρνησης στο πρώτο έτος να λαμβάνει χώρα στον αριθμό άνω από το ένα πέμπτο (1/5) των εδρών μέχρι το ένα τέταρτο (1/4) που είναι το επόμενο κλάσμα. Έτσι προσδιορίζεται και το 3% ως ελάχιστο όριο εισόδου στο Κοινοβούλιο.

Με 200 έδρες στο Κοινοβούλιο και το πρώτο κόμμα να έχει 51 έδρες τότε το 75% των κομμάτων θα πρέπει να παραχωρήσει 50 έδρες, αποδεικνύοντας ότι το ελάχιστο πρώτο ποσοστό είναι 1,5% διότι 75% : 50 = 1,5%. Η διαφορά των 100 εδρών από τις 200 έως τις 300 έδρες αντιστοιχεί στο ήμισυ των 200 εδρών και έτσι προστίθεται το 0,75% στο 1,5% σύνολο 2,25% ενώ επειδή η παραχώρηση είναι το ένα τέταρτο του όλου αριθμού των βουλευτών ή το ένα τρίτο που απομένει μετά την παραχώρηση προστίθεται το ένα τρίτο στο 2,25% και έτσι 2,25% + 0,75% = 3%. Έτσι εάν υπάρχουν δύο κόμματα το πρώτο με 51% και το δεύτερο με 49% τότε 100% - 49%= 51% και 51%-2% (που είναι η διαφορά πρώτου – δεύτερου κόμματος) = 49%. Έτσι επειδή το 49% είναι μικρότερο από το 51% το πρώτο κόμμα σχηματίζει κυβέρνηση. Εάν το πρώτο κόμμα έχει 46% το δεύτερο 40% και τα κόμματα εκτός κοινοβουλίου είναι 4% τότε 100%-50%=50% και 50%-6% (που είναι η διαφορά πρώτου – δεύτερου κόμματος)= 44%.

Επειδή η διαφορά του από το πρώτο κόμμα που είναι 46% είναι 2% το πρώτο κόμμα σχηματίζει κυβέρνηση ή απευθείας 6%-4%=2%.
Η αφαίρεση των εδρών αντιστοιχεί στις κενές έδρες των λευκών, της αύξησης της αποχής και των ψηφοδελτίων από τα κόμματα που δεν κατακτούν αρχικά το 3%. Τα λευκά αποτελούν το μέρος των θετικών ψήφων που δηλώνουν έγκυρη βούληση πολιτικής αποδοκιμασίας, ενώ τα έγκυρα ψηφοδέλτια αποτελούν το έτερο μέρος των θετικών ψήφων που δηλώνουν έγκυρη προτίμηση πολιτικού κόμματος. Επί των θετικών ψήφων διαμοιράζονται οι 300 έδρες αφού από το Σύνταγμα ο αριθμός των εδρών στο Κοινοβούλιο είναι κυμαινόμενος και όχι σταθερός από 200 ως 300. Πρώτα αφαιρούνται οι έδρες που αντιστοιχούν στα λευκά, μετά οι έδρες που αντιστοιχούν στην αύξηση της αποχής και στη συνέχεια οι έδρες που αντιστοιχούν στα έγκυρα ψηφοδέλτια των κομμάτων που δεν εισέρχονται στο Κοινοβούλιο, διότι από το Σύνταγμα συνδέονται οι δύο διαδοχικές συνθέσεις στο Κοινοβούλιο για να αφαιρεθούν οι έδρες που αντιστοιχούν στην αύξηση της αποχής, καθόσον ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ δύο αναθεωρήσεων του Συντάγματος είναι πέντε (5) έτη ενώ ο συνολικός χρόνος δύο θητειών τα οκτώ (8) έτη.

Έτσι με 34% λευκά (με ή χωρίς την αύξηση της αποχής) και άνω αφαιρούνται το μέγιστο 100 έδρες, ενώ με τα λευκά από 50,1% και άνω ο ελληνικός λαός που είναι το ανώτατο όργανο του κράτους που διαμορφώνει και καθορίζει τη σύνθεση του Κοινοβουλίου και την κυβέρνηση με την εντολή του διατηρεί την αρμοδιότητα για την εφαρμογή και εκτέλεση των νόμων με εγκριτικό ή μη δημοψήφισμα για νόμους που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα αφαιρώντας σ’ αυτή την περίπτωση την αρμοδιότητα της εφαρμογής και εκτέλεσης των νόμων από το Κοινοβούλιο και την κυβέρνηση αφού ο εκλογικός νόμος 3636/2008 εφαρμόστηκε απευθείας στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Έτσι με βάση τα λευκά ο λαός αποφασίζει αφού τα λευκά δεν επιτρέπεται να αθροίζονται ούτε ακούσια ούτε εκούσια με τα έγκυρα ψηφοδέλτια.

*Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες ΄΄ΘΕΣΣΑΛΙΑ΄΄ και ΄΄ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ΄΄ την 2α Δεκεμβρίου 2011.

ΥΠΕΣ ΠΡΟΣ ΟΤΑ: ΜΕΙΩΣΤΕ 15% ΤΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ

Με δύο διαφορετικές εξαιρετικά επείγουσες εγκυκλίους τους-κοινή υπουργική απόφαση, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Οικονομικών απέστειλαν στους ΟΤΑ οδηγίες για την κατάρτιση προϋπολογισμού τού οικονομικού έτους 2012, σύμφωνα με τις οποίες η όποια πίστωση που θα εγγραφεί από τους ΚΑΠ θα είναι μειωμένη κατά 15%, σε σχέση με το 2011, όσο για τους δήμους (αριθμ. πρωτ.: οικ.50698/2.12.11) όσο και για τις περιφέρειες (αριθμ. πρωτ.: οικ.50699/2.12.11).
Όσον αφορά στους δήμους και τη ΣΑΤΑ, το ύψος της...........

πίστωσης που θα εγγραφεί, θα είναι το ποσό της ΣΑΤΑ που έλαβαν οι ΟΤΑ το έτος 2011.

Τυχόν διαφορά που θα προκύψει μετά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού και τον ακριβή προσδιορισμό των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ του έτους 2012, θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό με αναμόρφωση.

Σύνταξη προϋπολογισμού για τους δήμους

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ για τους δήμους:

Ο προϋπολογισμός των δήμων συντάσσεται σύμφωνα με τον τύπο που καθορίσθηκε με την υπ' αριθμ. 7028/2004 (ΦΕΚ 253/Β) απόφασή μας, όπως αυτή τροποποιήθηκε με τις υπ' αριθμ. 64871/15-11-2007 (ΦΕΚ 2253 Β΄) και 70560/16-11-2009 (ΦΕΚ 2394 Β΄) όμοιες.

Ο προϋπολογισμός και το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης (ΕΠΔ) εξειδικεύουν το πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) σε ετήσια βάση.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα καταρτίζεται και υποβάλλεται μαζί με το ΕΠΔ, αποτελεί μέρος του και επισυνάπτεται ως παράρτημα σε αυτό.

Σε ειδικό παράρτημα του προϋπολογισμού αναφέρονται οι δράσεις που αφορούν στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων των έργων και των υπηρεσιών τους.

Για το 2012, η ψήφιση του προϋπολογισμού από το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός των προθεσμιών που ρητά ορίζονται στο άρθρο 159 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΔΚ), ενώ έως τις 30 Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη σύνταξη προσχεδίου του Ε.Π.Δ. και του προϋπολογισμού, καθώς και οι διαδικασίες διαβούλευσης, κατ' εφαρμογή της διάταξης της παρ. 5 του άρθρου 266 του Ν. 3852/2010.

Σύνταξη προϋπολογισμού για τις περιφέρειες

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ για τις περιφέρειες:

Μέχρι την έκδοση της προβλεπόμενης από τη διάταξη της παρ. 13 του άρθρου 268 του Ν. 3852/2010 απόφασης, περί καθορισμού του τύπου του προϋπολογισμού των Περιφερειών, για τον τύπο και το περιεχόμενο του προϋπολογισμού αυτών εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις το Π.Δ. 30/1996.

Σε ειδικό παράρτημα του προϋπολογισμού αναφέρονται οι δράσεις που αφορούν τις μητροπολιτικές λειτουργίες της Περιφέρειας Αττικής, τις αντίστοιχες της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και τις περιφερειακές ενότητες συμπεριλαμβανομένων των έργων και των υπηρεσιών τους.

Για το 2012, η ψήφιση του προϋπολογισμού από το περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός των προθεσμιών που ρητά ορίζονται στο άρθρο 87 του Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΚΝΑ), ενώ έως τις 30 Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη σύνταξη προσχεδίου του Ετησίου Προγράμματος Δράσης (ΕΠΔ) και του προϋπολογισμού, καθώς και οι διαδικασίες διαβούλευσης, κατ' εφαρμογή της διάταξης της παρ. 6 του άρθρου 268 του Ν. 3852/2010.

Αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ από το μήνυμα Παπανδρέου πως “δεν γίνεται εύκολο θύμα”

Σε προαναγγελία παραμονής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ προχώρησε με την ομιλία του στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου, προκαλώντας αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ. Ήδη, πολλά “πράσινα” στελέχη αναρωτιούνται “τι θέλει να κάνει ο Γιώργος”, αφού με αρκετές αποστροφές του λόγου του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι δεν θα φύγει τόσο εύκολα από το τιμόνι του Κινήματος.

«Με την πολιτική που ασκήσαμε χτυπήσαμε το ...........

κατεστημένο, κάναμε πολλούς να λυσσάξουν μαζί μας και ήθελαν την ανατροπή. Πίστεψαν ότι αν φύγει ο Παπανδρέου θα ησυχάσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου, που ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν “συνειδητή επιλογή” του. Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι πρέπει να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου. «Ας δώσουμε κατάλληλο χρόνο για θεσμικές και πολιτικές αλλαγές που μπορούν να προωθηθούν καλύτερα Μπορούμε μαζί πολύ καλύτερα γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε εμμέσως και στις κατηγορίες Χρυσοχοΐδη, τονίζοντας: «Η πορεία της κυβέρνησης μας θα κριθεί από την ιστορία, και είναι εύκολο να βρεθεί το εξιλαστήριο θύμα για όλες τις δυσκολίες». Και μετά συνέχισε με νόημα: «Ήξερα και ξέρω πόσο βαρύ είναι (σ.σ. το πολιτικό κόστος που ανέλαβε). θέλετε να γίνω εύκολη θυσία που θα τα γιατρέψει όλα; Και αυτό μπορώ να το κάνω. Αν όμως ήταν τόσο εύκολη λύση και μένα θα χαροποιούσε. Αλλά οι αλλαγές πρέπει να γίνουν από όλους μας, ο καθένας μας έχει ευθύνη, μην ψάχνουμε για σωτήρες ούτε για κακούς… θα ήταν πολύ εύκολη η λύση βαρβάρων».

Zoom News

ΣΧΟΛΙΟ
Ο άνθρωπος είναι αδίστακτος. Πούλησε την Ελλάδα στους κωλοαμερικανούς, κατέστρεψε την χώρα με το ΔΝΤ, ξέσκισε και ξεφτίλισε την χώρα και αντί το λιγότερο να πάρει την μάνα του που την ξέχασε ο χάρος και τ΄αδέλφια του και να πάνε ΟΥΣΤ από δω, θέλει να παραμείνει πρόεδρος του Κόμματος - Αποκόμματος.
Ευκαιρία λοιπόν στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ να πείσει τόσο χαμηλά που μακάρι να μην μπει ούτε στην βουλή.

Nomura: 0,57 δολάρια θα αγοράζει η νέα δραχμή - Πόσο θα υποτιμηθεί

Υποτίμηση της δραχμής κατά 57,6% έναντι του ευρώ, σε ορίζοντα πενταετίας, προβλέπει η Nomura στο ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης.

Είναι η τρίτη κατά σειρά έκθεση που δημοσιεύει ο ιαπωνικός οίκος σχετικά με την κατάρρευση του ευρώ, έστω και εάν οι αναλυτές του επιμένουν ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί το κεντρικό τους σενάριο. Εντούτοις, αναγνωρίζουν ότι ο κίνδυνος έχει γίνει πραγματικός τους τελευταίους μήνες, επομένως, το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι επενδυτές είναι να προετοιμάζονται.

Όπως εξηγεί η Nomura, η Ελλάδα είναι η χώρα της .............

Ευρωζώνης που εμφανίζει τη σοβαρότερη λανθασμένη μετατόπιση της ισοτιμίας. Συγκεκριμένα, ενώ το ελληνικό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών κυμαινόταν κατά μέσο όρο στο 2,4% του ΑΕΠ πριν από το ευρώ (καικορύφωσε στο 3,8%), στην εποχή του ευρώ κυμάνθηκε στο 9,1% κατά μέσο όρο και κορύφωσε στο 14,6%.

Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας λόγω της λανθασμένης ισοτιμίας όσο και το πληθωριστικό σοκ που θα προκύψει μετά τη διάλυση του ευρώ, η Nomura υπολογίζει ότι το νέο εθνικό νόμισμα της Ελλάδας θα πρέπει να υποτιμηθεί κατά 57,6%, και να διαμορφωθεί σε ισοτιμία 0,57 δολαρίων (έναντι 1,34 δολαρίων που είναι σήμερα η ισοτιμία του νομίσματος της Ελλάδας, του ευρώ).

Σύμφωνα με τη Nomura, η δραχμή θα είναι το νόμισμα που θα υποτιμηθεί περισσότερο στη μετά το ευρώ εποχή. Η Πορτογαλία θα πρέπει να υποτιμήσει το νόμισμά της κατά 47,2%, η Ισπανία κατά 35,5%, η Ιρλανδία κατά 28,6% και η Ιταλία κατά 27,3%.

Αντίθετα, το νόμισμα της Γερμανία θα ανατιμηθεί κατά 1,3%.

Ισοτιμία

Έχουν έτοιμο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ οι δικηγόροι της κυβέρνησης;

«Είμαστε σχεδόν έτοιμοι να συμβουλέψουμε την Ελλάδα για την έξοδο από την Ευρωζώνη. Δουλεύουμε για αυτό πάνω από ένα χρόνο». Αυτό δήλωσε σε Ιταλό δημοσιογράφο, δικηγόρος της νομικής φίρμας Cleary Gottlieb, η οποία έχει προσληφθεί από την Αθήνα για τα ζητήματα της κρίσης χρέους.

Την αποκάλυψη έκανε μέσω του Twitter ο Fabrizio Goria, Ιταλός δημοσιογράφος που παρακολουθεί στενά την κρίση του ευρώ.

Πάντως, σε επικοινωνία του isotimia.gr με τον ...........

Lee Buchheit, τον επικεφαλής της ομάδας της Cleary Gottlieb για την Ελλάδα, η πληροφορία διαψεύδεται. "Ο ισχυρισμός είναι απολύτως λανθασμένος", απάντησε ο δικηγόρος σε σχετική ερώτηση.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Cleary Gottlieb γίνεται αφορμή για να ανακινηθούν τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Στα τέλη του Αυγούστου, μελέτη της σχετικά με την έξοδο κάποιας χώρας από το ευρώ είχε παρουσιαστεί σε ακαδημαϊκό συνέδριο στη Ρώμη. Τότε, παρότι δεν γινόταν ειδική αναφορά στην Ελλάδα, το γεγονός ότι η νεοϋορκέζικη φίρμα συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση, είχε πυροδοτήσει έντονη σεναριολογία στον ελληνικό αλλά και στο διεθνή τύπο.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Cleary Gottlieb συνηθίζει να προετοιμάζεται –έστω και σε ακαδημαϊκό επίπεδο- για όλα τα ενδεχόμενα, στις δουλειές που αναλαμβάνει.

Εξάλλου, ο Lee Buchheit, partner του νομικού γραφείου, έχει δουλέψει στο παρελθόν στις αναδιαρθρώσεις χρεών της Ισλανδίας, της Αργεντινής και άλλων χωρών.

Έτσι, από τον Οκτώβριο του 2010, ο Buccheit και η Cleary Gottlieb ήταν προετοιμασμένοι για την επερχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, γνωρίζοντας ότι το τηλεφώνημα από την Αθήνα δεν θα αργούσε. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, την ώρα που τα σενάρια περί διάσπασης της Ευρωζώνης φουντώνουν, οι δικηγόροι της Αθήνας να έχουν ετοιμάσει έναν οδικό χάρτη και για αυτή την περίπτωση.

Ισοτιμία

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.