Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Διαβάστε αύριο Τρίτη στην Μεσσηνιακή εφημερίδα "Θάρρος"



Από την παράταξη «Νέο Επιμελητήριο» του Γ. Γκούμα
Πρόταση για Οικουμενική με… δικό της πρόεδρο


Δύσκολη φαντάζει η επίτευξη συμφωνίας των τριών παρατάξεων που εξελέγησαν για τον ορισμό της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου. Οι διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, όμως τα «στεγανά» και οι όροι που μπαίνουν απ’ όλες τις πλευρές φέρνουν δυσκολίες… συνεννόησης. Η πλευρά του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο» ζητά συναινετικό προεδρείο, με πρόεδρο μέλος της και δύο αντιπροέδρους από τους άλλους συνδυασμούς, έναν από τον κ. Καραμπάτο και έναν από τον κ. Αδαμόπουλο.

Από την πλευρά του συνδυασμού «Δημιουργική Μεσσηνία», ο Γιώργος Καραμπάτος εκτίμησε πως μπορεί ακόμα να υπάρχει η ένταση των εκλογών, αλλά μέσα στην εβδομάδα θα βρεθεί λύση.

Τίναξαν με δυναμίτη ψάρια και βάρκες στην Αγία Κυριακή
Ρεπορτάζ από τον Ηλία Γιαννόπουλο με δηλώσεις.

Ληστείες και διαρρήξεις καθημερινά στην Τριφυλία


Τι γίνεται με τα αναδρομικά που ζητούν οι βουλευτές

και άλλα Πολλά και πλούσια θέματα στην Μεσσηνιακή εφημερίδα "Θάρρος"

ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ



Κατηγορούν τον Γ. Παπανδρέου για εθνική προδοσία

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, τον υπουργό Εξωτερικών κ. Στ. Δήμα και όλους τους Έλληνες απέστειλε ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο πρόεδρος της 5ης Περιφέρειας ΣΑΕ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας και βουλευτής της 4ης και 5ης Συνόδου της κρατικής Δούμας καταγγέλλει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλη για εθνική προδοσία.

«Στις δύσκολες στιγμές, που περνά η Ελλάδα, θα ...........

ήθελα κατ’ αρχάς να εκφράσω την αμέριστη στήριξη σύσσωμης της ελληνικής Ομογένειας από τη Ρωσική Ομοσπονδία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τόσο στην κυβέρνησή Σας, που έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο, όσο και στο σύνολο του ελληνικού λαού, που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.

Θα ήθελα επίσης να Σας διαβεβαιώσω ότι η ελληνική Ομογένεια από την Περιφέρειά μας, όπως είμαι βέβαιος και κάθε Έλληνας του εξωτερικού από κάθε γωνιά του κόσμου, είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε και να ενισχύσουμε κάθε πρωτοβουλία, που θα δίνει πνοή στην ελληνική οικονομία και θα συμβάλει στην ταχύτερη δυνατή επιστροφή της στην ανάπτυξη.

Όπως επανειλημμένως έχω δηλώσει, αγαπητέ κ. Παπαδήμο, πολλοί από τους ομογενείς Έλληνες διαθέτουν οικονομικά μέσα, επιρροή και διασυνδέσεις στις κοινωνίες, όπου ζουν και θα μπορούσαν με τον τρόπο τους να κινητοποιήσουν περισσότερες δυνάμεις προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα, πράγμα που ισχύει πολύ περισσότερο για την Ομογένεια της Ρωσίας, μιας χώρας με ακατάλυτους ιστορικούς και πνευματικούς δεσμούς με την ιστορική πατρίδα όλων μας.

Είναι προφανές ότι η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση είχε ενοχληθεί από τις επανειλημμένες εκκλήσεις μου προς εκείνη να αξιοποιήσει τη δύναμη των ομογενών, προσκαλώντας τους να αποκτήσουν ομόλογα, ιδιοκτησίες ή να επενδύσουν στην Ελλάδα και προπαντός από τις απορίες, που έχω συχνά εκφράσει σχετικά με την απροθυμία του κ. Γ. Παπανδρέου να προωθήσει την ενεργειακή και εν γένει οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία.

Πράγμα, που διαφάνηκε άλλωστε και κατά τη μία και μοναδική συνάντησή του με το Ρώσο πρωθυπουργό Β. Πούτιν το Φεβρουάριο του 2010, αλλά και την πλήρη αδιαφορία του να διερευνήσει τις δυνατότητες δανειακής υποστήριξης από τη ρωσική κυβέρνηση, πολύ πριν τα πράγματα οδηγηθούν εκεί που οδηγήθηκαν σήμερα.

Με ιδιαίτερη έκπληξη και απογοήτευση, όμως, πληροφορήθηκα ότι ο αρμόδιος για την Ομογένεια και τη διεθνή οικονομική συνεργασία της Ελλάδας υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτριος Δόλλης απευθύνθηκε πρόσφατα σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι επισκέπτονταν την Ελλάδα, ζητώντας τους να με εμποδίσουν να εκφράζω τις προφανώς ενοχλητικές για την τότε ηγεσία του απόψεις μου, διότι υποτίθεται ότι βλάπτω την ελληνορωσική συνεργασία.

Θα προκαλούσε θυμηδία, αν δεν ήταν τραγικό, το γεγονός ότι ο αρμόδιος υφυπουργός – προερχόμενος μάλιστα και ο ίδιος από την Ομογένεια – αντί να προωθεί τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας και να αξιοποιεί κάθε πρόσωπο και κάθε δύναμη, σπεύδει να συκοφαντήσει και να προσπαθήσει να «κλείσει το στόμα» ενός πολιτικού ελληνικής καταγωγής, που δραστηριοποιείται σε μια χώρα τόσο σημαντική για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, όπως η Ρωσία.

Θα ήταν εντελώς κωμικό, αν δεν προκαλούσε απεριόριστη θλίψη, το γεγονός ότι ο «παραπονούμενος» στους Ρώσους αξιωματούχους υφυπουργός είναι και ο αρμόδιος επικεφαλής από ελληνικής πλευράς της ελληνορωσικής διυπουργικής επιτροπής, η οποία πρόκειται να συνεδριάσει ξανά μετά από ενάμιση χρόνο, προσφέροντας άλλη μια εύγλωττη απόδειξη της επιβεβαιωμένης ραγδαίας επιδείνωσης των ελληνορωσικών σχέσεων κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της Ελλάδας από τον κ. Γ.Παπανδρέου.

Δικαιούμαι να συμπεράνω ότι ο κ. Δόλλης δεν θα προχωρούσε σε αυτού του είδους την εις βάρος μου παρέμβαση προς τη ρωσική κυβέρνηση και την ηγεσία της, εάν δεν ήταν εν γνώσει του τότε προϊσταμένου του υπουργού επί των Εξωτερικών και του τότε Πρωθυπουργού. Δικαιούμαι επίσης να παραδώσω στην κρίση Σας και στην κρίση της ελληνικής κοινής γνώμης, κατά πόσον άνθρωποι αυτού του είδους και πολιτικοί αυτής της ποιότητας μπορούν να κατέχουν κρίσιμα αξιώματα, όπως οι σχέσεις με τους Ομογενείς και η διεθνής οικονομική συνεργασία.
Θα ήθελα να Σας διαβεβαιώσω, κ. Πρωθυπουργέ, ότι παραβλέποντας ανθρώπους, που σχεδόν ήδη ανήκουν στο παρελθόν της Ελλάδας, δεν θα πάψω να καταβάλλω εμπράκτως κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας, δύο χωρών, που επισφράγισαν τους δεσμούς τους με την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους.
Θα ήθελα επίσης να διαβεβαιώσω τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και τον αδελφό ελληνικό λαό, ότι οι Ομογενείς από τη Ρωσία και την πρώην Σοβιετική Ένωση θα συνεχίσουν να ενδιαφέρονται ενεργά για την ευημερία της Ελλάδας και να εργάζονται συστηματικά για την προώθηση της συνεργασίας της ομόδοξης χώρας τόσο με τη Ρωσία, όσο και με όλες τις χώρες του μετασοβιετικού χώρου, όπου υπάρχουν και αγωνιούν για το μέλλον της Ελλάδας ελληνικές κοινότητες.

Παρακολουθώ με αγωνία την οικονομική και κοινωνική δοκιμασία της Ελλάδας και εύχομαι από καρδιάς στους Έλληνες σωφροσύνη και καλή τύχη στις περαιτέρω επιλογές τους, οι οποίες και θα επαναφέρουν την ευημερία στην ιστορική μας πατρίδα.»

Ιβάν Σαββίδης


NewsBomb

Έπεσε πανικός στους βουλευτές – Παραιτούνται ένας ένας από τη διεκδίκηση των αναδρομικών!

Μπορεί να έκαναν αγωγές για να διεκδικήσουν τα αναδρομικά που δικαιούνταν βάση του νόμου 117 βουλευτές, ένας ένας όμως δηλώνουν ότι παραιτούνται του δικαιώματος, αντιλαμβανόμενοι τη ζημιά που έχουν προκαλέσει στον εαυτό τους.

Ήδη είχαν παραιτηθεί από τις απαιτήσεις τους οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Λιάπης, Λεωνίδας Τζανής και η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη.

Το ίδιο έχει πράξει και ο Γιάννης Καψής που με ............

ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι σε ανύποπτο χρόνο και ενώ είχαν δικαιωθεί οι προσφυγές του εκχώρησε την οποιαδήποτε αναδρομική αμοιβή στο ταμείο καταπολέμησης του χρέους που έχει ανοίξει η Βουλή.

Δηλώσεις έκαναν σήμερα στην κατεύθυνση της παραίτησης από τις αξιώσεις ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Παναγιώτης Μελάς, ο Μιχάλης Μπεκίρης, ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος ενώ ο Σάββας Τσιτουρίδης είπε ότι με έκπληξη είπε το όνομά του στον κατάλογο των βουλευτών γιατί έχει παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση τον Μάρτιο 2010.

Όχι στα αναδρομικά είπε επίσης ο Δημήτρης Γαλαμάτης και ο Αντώνης Μπέζας.

Υποθέτουμε ότι… έπεται συνέχεια μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος.

Zoomnews

ΣΧΟΛΙΟ
Πάντως και ο περιφερειάρχης Πλεοποννήσου Πέτρος Τατούλης με επίσημο Δελτίο Τύπου του δήλωσε ότι έχει παραιτηθεί απο το δικαίωμα του διεκδίκησης των αναδρομικών απο το 2010
Η Σχετική του δήλωση εδώ: http://filiatranews.blogspot.com/2011/12/2010.html

Ν. Χατζηνικολάου: «Δεν ντρέπεστε λιγάκι ρε καραγκιόζηδες»;

Ποιος άκουσε τον Χατζηνικολάου και δεν τον φοβήθηκε! Το ξέσπασμά του στον Real fm είχε συγκεκριμένους αποδέκτες, οι οποίοι με τη συμπεριφορά και τις εξωφρενικές απαιτήσεις τους τον έβγαλαν από τα ρούχα του...

«Δεν ντρέπεστε ρε καραγκιόζηδες, που ζητάτε τόσα εκατομμύρια όταν ο κόσμος πεινάει;
Και το καραγκιόζηδες λίγο είναι, άσε που...........

μπορεί να παρεξηγηθούν οι καραγκιοζοπαίκτες», τόνισε ο εκδότης στην ραδιοφωνική του εκπομπή! Τα πυρά, βέβαια, αφορούσαν τους 117 βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, οι οποίοι ζητούν 240.000 ευρώ έκαστος αναδρομικά, μετά από σχετική προσφυγή τους στα δικαστήρια...

Αναδρομικά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ συν τους τόκους αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη διεκδικούν με αγωγές που έχουν καταθέσει στα διοικητικά δικαστήρια, 117 πρώην βουλευτές και συνταξιούχοι βουλευτές. Οι 113 προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Όπως ισχυρίζονται παράνομα και κατά παράβαση του Συντάγματος δεν πήραν και αυτοί τις αυξήσεις που δόθηκαν με απόφαση του Μισθοδικείου το 2006 στους δικαστές. Τότε οι μισθοί των προέδρων των 3 Ανωτάτων Δικαστηρίων της Χώρας-Αρείου Πάγου,Συμβουλίου Της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου-εξομοιώθηκαν με αυτές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Με την απόφαση του Μισθοδικείου στους δικαστές δόθηκαν και αναδρομικές διαφορές της πενταετίας 2000-2005.

Το ακριβές ποσό που ζητούν οι πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές δεν μπορεί να προσδιοριστεί, καθώς οι διεκδικήσεις κυμαίνονται ανάλογα με τη θητεία του καθενός. Ενδεικτικά πάντως θα πρέπει να αναφερθεί πως ένας ο οποίος διετέλεσε βουλευτής 37 μήνες διεκδικεί διαφορές βουλευτικής αποζημίωσης ύψους 240.196 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους. Οσον αφορά στην αποζημίωση για ηθική βλάβη από την μη αναπροσαρμογή των αποδοχών τους την οποία διεκδικούν σχεδόν όλοι από το ελληνικό δημόσιο, κυμαίνεται περίπου στις 10.000 ευρώ έκαστος. Ορισμένοι μάλιστα έχουν καταθέσει και δύο αγωγές για διαφορετικές βουλευτικές περιόδους, όπως οι Ι. Βαϊνάς, Μυρσίνη Ζορμπά, Εμμ. Λουκάκης και Σωτ. Στολίδης.

Μέχρι στιγμής οι μόνοι που παραιτήθηκαν από τις αγωγές τους είναι οι δύο πρώην βουλευτές, οι Μιχ. Λιάπης και Λεων. Τζανής, καθώς και η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη. Ο Ι. Καψής σε δήλωσή του, διευκρινίζει ότι «σε ανύποπτο χρόνο εκχώρησε με εξώδικο οποιαδήποτε αναδρομική αμοιβή του στο Ταμείο Καταπολέμησης του Δημόσιου Χρέους που έχει ανοίξει η Βουλή στην Τράπεζα της Ελλάδος».

ΣΧΟΛΙΟ
Μια χαρά τα είπες Νίκο. Ισως ο χαρακτηρισμός "καραγκιόζηδες" ήταν λίγος για τους πρώην Βουλευτές που διεκδικούν εκατομμύρια ευρώ την ώρα που ο κόσμος πεινάει.
Εδω ταιριάζουν φράσεις του Ροντούλη.
"Κυριε υπουργέ θέλω να με βλέπετε όταν σας μιλάω. Είστε ψεύτες, απατεώνες και παπατζήδες!!!"
Η την άλλη δήλωση του εντός Βουλής: "Τις προάλλες σας είχα αποκαλέσει Ψεύτες απατεώνες και παπατζήδες. Ανακαλώ. Είστε ψεύτες απατεώνες και Γομάρια.".

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΝΑ ΤΑ ΧΩΝΕΙ!!! (και σε όποιον αρέσει.... Η φρασεολογία του εκφράζει το 98% της κοινωνίας)



Σε αναγκαστική είσπραξη των οφειλομένων προχωρά το ΙΚΑ

Εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο, με την οποία ζητεί από τις κατά τόπους αρμόδιες διευθύνσεις την «άμεση και απόλυτη εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και του μέτρου της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων σε όσους εργοδότες οφείλουν και με δική τους ευθύνη δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή σε προσωρινό διακανονισμό», εξέδωσε η διοίκηση του ΙΚΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο .........

Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξετάζει σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, την επιβολή έμμεσων φόρων σε είδη και υπηρεσίες προκειμένου να εξευρεθούν εναλλακτικοί πόροι για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Το έλλειμμα του ταμείου λόγω της ύφεσης έχει ανέλθει στα 4,5 δισ. ευρώ, ενώ οι βεβαιωμένες αλλά ανείσπρακτες ασφαλιστικές εισφορές από τις εν λειτουργία επιχειρήσεις ανέρχονται στα 9 δισ. ευρώ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έριξαν δυναμίτη στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών. Υπέστησαν σοβαρές ζημιές δυό βάρκες.

Δυναμίτη έριξαν χθες βράδυ ή σήμερα πολύ νωρίς το πρωί άγνωστοι στο Λιμάνι της Αγίας Κυριακής. Από την έκρηξη υπέστησαν ζημιές δυο βάρκες οι οποίες άνοιξαν και η μία μάλιστα είναι μισοβθυισμένη στο λιμάνι.
Στο σημείο είχαν ξεβραστεί ποσότητες από νεκρά κεφαλόπουλα τα οποία προήλθαν από παράνομη αλιεία με εκρηκτικές ύλες.

Η Λιμενική αρχή Κυπαρισσίας που κλήθηκε στην.........

περιοχή διαπίστωσε τα καταγγελόμενα του ιδιώτη και ιδιοκτήτη Αλιευτικού σκάφους (τα στοιχεία του είναι στην διάθεση μας).

Από την χρήση των παράνομων εκρηκτικών υλών δυο σκάφη (ένα ερασιτεχνικό και ένα επαγγελματικό) υπέστησαν ρήγματα από την έκρηξη και το ένα πλημμύρισε νερά και μισοβυθίστηκε ενώ το άλλο έχει υποστεί πολύ σημαντικές ζημιές.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί ο Λιμενικός σταθμός Κυπαρισσίας.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι, οτιδήποτε για το συμβάν, να επικοινωνήσει με τον Λιμενικό Σταθμό Κυπαρισσίας, (τηλ. 2761022491 και 2761022128) ή μπορείτε με σχόλιο να μας πείτε τι είδατε αν είδατε κάτι προκειμένου να βοηθήσετε στις έρευνες του Λιμενικού.



Π. Τατούλης: Από τις αρχές του 2010 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου από τη Βουλή των Ελλήνων

Η Επίσημη δήλωση του Πέτρου Τατούλη για τα αναδρομικά των Βουλευτών.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν το όνομα του σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά από το ελληνικό δημόσιο, έκανε την παρακάτω δήλωση: .........

"Από τις αρχές του 2010 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου από τη Βουλή των Ελλήνων και μένω έκπληκτος για το γεγονός ότι περιλαμβάνεται το όνομα μου σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά. Συνεπώς δε με αφορά η όποια διεκδίκηση βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά."

ΤΑΤΟΥΛΗΣ-ΓΑΛΑΜΑΤΗΣ: ΔΕ ΖΗΤΑΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

«Έχω αποσύρει την αγωγή. Όταν έγινε η αγωγή, υπήρχαν άλλες καταστάσεις. Τώρα είναι άλλες οι συνθήκες και δε ζητώ αναδρομικά». Αυτό δήλωσε αποκλειστικά στην aftodioikisi.gr ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με αφορμή τη λίστα που δημοσιεύθηκε με τους νυν, πρώην και συνταξιούχους βουλευτές που ζητούν εκαταντόδες εκατομμύρια ευρώ ως αναδρομικά από το Δημόσιο.

«Οι συνθήκες του 2007, όταν είχα κάνει την αγωγή ήταν ..........

διαφορετικές. Έχω δώσει εντολή να αποσυρθεί η αγωγή εδώ και καιρό. Εάν δεν έχει γίνει, θα το κάνω σήμερα», δήλωσε επίσης αποκλειστικά στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης.

Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη λίστα:

Τα πρώτα «πακέτα» αγωγών που έχουν καταθέσει 117 πρώην βουλευτές και συνταξιούχοι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και διεκδικούν αναδρομικά (και με το νόμιμο τόκο) διαφορές αποδοχών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη, αναμένεται να συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ ήδη η συζήτηση μερικών αγωγών αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα για τον Φεβρουάριο του 2012.

Παράλληλα, ανάλογος μικρός αριθμός αγωγών βουλευτών εκκρεμούν και στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ενώ πολύ μεγαλύτερος αριθμός αγωγών είναι «παγωμένες» στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Από τους 117 , οι 62 είναι πρώην βουλευτές της ΝΔ και 52 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Το ακριβές ποσό που ζητούν οι 117 πρώην βουλευτές μέσω των Διοικητικών Δικαστηρίων δεν μπορεί να προσδιοριστεί, καθώς οι διεκδικήσεις κυμαίνονται ανάλογα με τα χρόνια που διετέλεσε ο καθένας βουλευτής.

Για παράδειγμα: Ένας ο οποίος διετέλεσε βουλευτής 37 μήνες (τρία χρόνια και κάτι) διεκδικεί διαφορές βουλευτικής αποζημίωσης ύψους 240.196 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους. Επιπλέον, όλοι σχεδόν διεκδικούν από το ελληνικό δημόσιο και χρηματική ικανοποίηση ύψους 10.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστησαν, από τη μη αναπροσαρμογή των αποδοχών τους.

Η δημοσιευμένη λίστα με τους προσφυγέντες

Οι εν ενεργεία: Π. Αντωνακόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Θ. Λεονταρίδης (ΝΔ), Π. Μελάς (ΝΔ), Μ. Μπεκίρης (ΝΔ), Ν. Νικολόπουλος (ΝΔ), Ι. Πλακιωτάκης (ΝΔ), Α. Χρυσανθακόπουλος (πρώην ΠΑΣΟΚ, νυν ΛΑΟΣ).

Οι πρώην του ΠΑΣΟΚ: Α. Ακριβάκης, Ι. Ανθόπουλος, Ε. Ανουσάκη, Γ. Ανωμερίτης, M. Αρσένη, Ι. Βαθειάς, Ι. Βαϊνάς, Β. Βασιλακάκης, Η. Βλαχόπουλος, Χ. Βοσνάκης, Α. Βούλγαρης, Δ. Γεωργακόπουλος, Ι. Γιαννακόπουλος, Μ. Γικόνογλου, Γκ. Γκαλήπ, Γ. Δασκαλάκης, Κ. Διαμαντής, Γ. Δρυς, Μ. Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Χ. Θεοδώρου, Ι. Θωμόπουλος, Λ. Κανελλόπουλος, Θ. Κατσανέβας, Ν. Κατσέλη, Ι. Καψής, Θ. Κολιοπάνος, Ε. Κοντομάρης, Β. Κοντογιαννόπουλος (1974-1993 ΝΔ και 1996-2000 ΠΑΣΟΚ), Δ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Σ. Κοσμίδης, Θ. Κοτσώνης, Φ. Κωνσταντίνου, Ε. Λουκάκης, Α. Μαντέλης, Α. Μπαλτάς, Α. Μπάτσος, Φ. Παπαδέλλης, Ε. Παπαζώη, Η. Παπαηλίας, Β. Παπανικόλας, Χ. Σμυρλής - Λιακατάς, Ι. Σουλαδάκης, Σ. Στολίδης, Ι. Τσακλίδης, Π. Τσερτικίδης, Β. Τσιλίκας, Α. Τσοχατζόπουλος, Π. Φωτιάδης και Α. Χωρέμης.

Οι πρώην της ΝΔ: Ν. Αγγελόπουλος, Π. Αδρακτάς, Θ. Αναγνωστόπουλος, Α. Ανδρεουλάκος, Ι. Βαληνάκης, Δ. Γαλαμάτης, Σ. Δαϊλάκης, Γ. Δεικτάκης, Θ. Δημοσχάκης, Π. Δούκας, Ε. Ζαγορίτης, Σ. Καλαντζάκου, Η. Καλλιώρας, Γ. Καλός, Κ. Κανελλοπούλου, Α. Καραμάριος, Α. Καρπούζας, Θ. Κασίμης, Ν. Κατσαρός, Θ. Κατσίκης, Σ. Κελέτσης, Κεφαλογιάννης, Α. Κόρκα - Κώνστα, Β. Κορκολόπουλος, Ι. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Α. Κουτσούμπας, Γ. Κωνσταντόπουλος, Α. Λιάσκος, Λ. Λυμπερακίδης, Α. Μανούσου-Μπινοπούλου, Π. Μαντούβαλος, Α. Μπέζας, Γ. Ορφανός, Β. Παππάς, Α. Παυλίδης, Α. Ρεγκούζας, Γ. Σαλαγκούδης, Δ. Σαμπαζιώτης, Π. Σκανδαλάκης, Θ. Σολδάτος, Σ. Σπηλιωτόπουλος, Α. Σταθάκης, Ν. Σταυρογιάννης, Α. Σταύρου, Π. Τατούλης, Ι. Τζαμτζής, Ν. Τσιαρτσιώνης, Κ. Τσιπλάκης, Α. Τσιπλάκος, Σ. Τσιτουρίδης, Γ. Τσούρνος, Π. Φουντουκίδου, Α. Φούσας, Χ. Φώλιας, Η. Φωτιάδης, Ε. Χαϊτίδης.

Στη λίστα υπάρχει επίσης ο Ε. Μπακόπουλος (ευρωβουλευτής ΔΗΚΚΙ) καθώς και ο Γ. Παπαγεωργίου (αδιευκρίνιστο αν ανήκει σε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, καθώς το ίδιο όνομα υπήρξε και στα δύο κόμματα).

Παραιτήθηκαν των αξιώσεών τους: Μ. Λιάπης (ΝΔ), Λ. Τζανής (ΠΑΣΟΚ), η χήρα του Π. Κοσιώνη (ΚΚΕ), η χήρα του Σ. Πλασκοβίτη και ο Σ. Παναγούλης.

Έχουν προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο: Α. Αγγελούσης, Β. Μπρακατσούλας, Μ. Θεοδωράκης, κληρονόμοι Σκουλαρίκη κ.ά.

Μόνιμο το χαράτσι της ΔΕΗ στα ακίνητα

Μονιμοποιείται το χαράτσι στα ακίνητα, καθώς η κυβέρνηση δεσμεύεται έναντι της τρόικας ότι το τέλος το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα διατηρηθεί και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2015.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο προχωρεί σε κατάργηση φοροαπαλλαγών και εξάλειψη όλων των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης επιχειρήσεων και ΦΠΑ, ενοποίηση όλων των φόρων στην περιουσία και απλοποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τον Μάρτιο του 2012.
Αφήνει πάντως ανοιχτό παράθυρο για μείωση των ........

φορολογικών συντελεστών σε φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και ΦΠΑ, με την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα ληφθούν άλλα μέτρα που θα αντισταθμίσουν τις απώλειες εσόδων από τις μειώσεις συντελεστών.

«Η κυβέρνηση προετοιμάζει μια φορολογική μεταρρύθμιση που αποσκοπεί στην απλούστευση του φορολογικού συστήματος, την εξάλειψη των φοροαπαλλαγών, διευρύνοντας τη φορολογική βάση, επιτρέποντας έτσι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών με συνετό και δημοσιονομικό ουδέτερο τρόπο.

Η μείωση των συντελεστών αφορά στον φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και τον ΦΠΑ, καθώς και των κοινωνικών εισφορών» σημειώνεται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, το επίσημο κείμενο της 5ης αναπροσαρμογής του Μνημονίου προβλέπει:

Μόνιμο τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ με στόχο την είσπραξη 1,667 δισ. ευρώ φέτος και αυξανόμενα έσοδα τα επόμενα χρόνια.

Εξάλειψη όλων των φορολογικών εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων φορολόγησης επιχειρήσεων και ΦΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νέο «μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές, που συνοδεύεται με κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, κατάργηση όλων των ευνοϊκών φορολογικών καθεστώτων για τους φορολογούμενους που διαμένουν μόνιμα σε μικρά ελληνικά νησιά με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους, κατάργηση εκπτώσεων δαπανών χωρίς δικαιολογητικά για τις επιχειρήσεις. Επίσης σχεδιάζονται περικοπές και καταργήσεις ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για μεταβιβάσεις περιουσίας. Θα περικοπούν φοροαπαλλαγές για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων, καθώς επίσης και για τριτέκνους και πολυτέκνους.

Ενοποίηση όλων των φόρων στην περιουσία. Σχεδιάζεται να αναμορφωθεί εκ νέου η φορολογία κατοχής ακίνητης περιουσίας.

Εφαρμογή καθολικού πόθεν έσχες με ομοιόμορφη μεταχείριση των ατομικών εισοδημάτων κεφαλαίου. Σχεδιάζεται να εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα προσδιορισμού των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων που θα βασίζεται στην υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή αναλυτικών δηλώσεων πόθεν έσχες και στον έλεγχο της προέλευσης όλων των κεφαλαίων που διακινούν οι φορολογούμενοι, είτε αυτά δαπανώνται για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, είτε διατίθενται για καταναλωτικές ανάγκες, είτε αποταμιεύονται.

Κλείσιμο 200 Εφοριών μέσα στο 2012 και εφαρμογή ενός νέου πληροφοριακού συστήματος που διασυνδέει όλες τις φορολογικές υπηρεσίες.

Απλοποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και αναμόρφωση του φορολογικού ποινολογίου. Καταργούνται πολλές υποχρεώσεις τήρησης πρόσθετων βιβλίων, μειώνονται σημαντικά τα πρόστιμα για πλαστά και εικονικά τιμολόγια, για μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων και για άλλες παραβάσεις του συγκεκριμένου Κώδικα.

Αλλαγή του τρόπου απόδοσης του ΦΠΑ, μέσω της καθιέρωσης αυτόματης καταβολής τη στιγμή της συναλλαγής.

Έθνος

Γιορτή Εθελοντισμού στην Καλαμάτα

Κλίκ στην πρόσκληση





ΥΠΕΣ: 6,2 εκατ. ευρώ στους δήμους για τα σχολεία

Με το ποσό των 6.207.476,01 ευρώ επιχορηγεί το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, για την κάλυψη δαπανών σχετικά με την καταβολή μισθωμάτων των σχολικών μονάδων τους καθώς και των υπηρεσιών που τους μεταφέρθηκαν σύμφωνα με το ν. 3852/2010 (Καλλικράτης)

Για τον νομό Μεσσηνίας, χρήματα θα πάρει ο ...........

Δήμος Καλαμάτας με ποσό που ανέρχεται σε 18.858,04 €

Συνημμένο στο Upload Center μας:
Κατεβάστε ολόκληρο τον κατάλογο από το Υπουργείο Εσωτερικών

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για την ανακύκλωση χαρτιού, γυαλιού, αλουμινίου κτλ. Μέχρι σήμερα, διότι -όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Μαραθόπολης στη Μεσσηνία- υπάρχει και η... ανακύκλωση των κάδων απορριμάτων. Πώς γίνεται αυτό; Πετώντας τους συνεχώς στη θάλασσα!

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, οι 4-5 κάδοι του .........

χωριού, οι οποίοι γεμίζουν συνήθως με αποφάγια από ψάρια (σ.σ. η Μαραθόπολη είναι ψαροχώρι), βρωμάνε υπερβολικά καθώς ο δήμος έχει να τους πλύνει επί χρόνια, με αποτέλεσμα ορισμένοι από τους συντοπίτες τους να δηλώνουν ότι δεν τους θέλουν δίπλα στα σπίτια τους και να τους πετούν στη θάλασσα!

Ο πρόεδρος του Τ.Σ. Μαραθούπολης

Μιλώντας στην aftodioikisi.gr, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γιώργος Μίγκας επιβεβαιώνει το γεγονός, τονίζοντας πως «κανείς δεν τους θέλει στα σπίτια τους επειδή βρωμούν. Έχουν να πλυθούν έξι χρόνια»! Κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί, η απάντηση από τη δημοτική Αρχή είναι πως το όχημα που καθαρίζει τους κάδους έχει χαλάσει και δεν υπάρχουν λεφτά για ανταλλακτικά! «Φανταστείτε», είπε, «πώς έχει καεί μια λάμπα σε κολόνα της ΔΕΗ και δεν υπάρχει χρήμα ούτε για γλόμπο, και μάλιστα τώρα που υπάρχουν αυξημένα κρούσματα ληστείας τη νύχτα».

Μάλιστα, ο Γ. Μίγκας, υποστηρίζει, ότι αναγκάστηκε να βγάλει εκτός χωριού τους κάδους για να μη γίνεται η... απόρριψή τους στη θάλασσα και πρότεινε στους κατοίκους να αγοράσουν ατομικούς κάδους με δικά τους χρήματα, κάτι φυσικά που δεν έγινε αποδεκτό. «Έτσι, κάποιοι έχουν αρχίσει και κάνουν αυτοσχέδιους κάδους, όπως, π.χ., βάζουν βαρέλια έξω από το σπίτι τους». Επιπλέον, όπως σημειώνει στην aftodioikisi.gr, «και στην προηγούμενη δημοτική θητεία πλήρωνα από την τσέπη μου χρήματα εργάτες για να έρθουν να καθαρίσουν το χωριό».

Σε ερώτηση της ιστοσελίδας πού πάνε τα χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη, είπε: «Και εγώ ρωτώ που πηγαίνουν τα ανταποδοτικά τέλη, αλλά δεν παίρνω απάντηση».

Επιχείρηση υποβάθμισης από τον αντιδήμαρχο Γαργαλιάνων

Διαφορετικά με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι αλλά και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου είναι αυτά που λέει ο τοπικός αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος. Μιλώντας στην aftodioikisi.gr, σημειώνει πως κάτι τέτοιο έπεσε στην αντίληψή του πριν από κανένα δίμηνο, έγινε μόνο μία φορά, και έκανε λόγο για «μεμονωμένο, ατυχές περιστατικό». Όπως, δε, υπογράμμιζε, «αν είχε πέσει στην αντίληψή του πως αυτό συνεχιζόταν και εάν γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον, τότε θα τους πάρω τους κάδους».

Σε ερώτηση της aftodioikisi.gr πού πηγαίνουν τα ανταποδοτικά τέλη και πότε θα φτιαχτεί το όχημα που καθαρίζει τους κάδους, το οποίο είναι χαλασμένο -όπως είπε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μαραθούπολης- απάντησε ρητά και κατηγορηματικά: «Οι κάδοι καθαρίζονται μία-δύο φορές το μήνα και δεν είναι χαλασμένο το όχημα. Λειτουργεί κανονικά».

Όπως, δε, εξήγησε, η Μαραθούπολη έχει μια ιδιομορφία, είναι ψαροχώρι, και το καλοκαίρι καθαρίζει τους κάδους περισσότερες φορές ανά μήνα, καθώς από τις ψαροταβέρνες πετούν τα ψάρια της προηγούμενης ημέρας στους κάδους, με αποτέλεσμα αυτοί να μυρίζουν.

Κ. Στεφανόπουλος: Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά κυβέρνηση με ικανότητες

«Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση με ικανότητες που θα εργασθεί να τη βγάλει από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει». Αυτό είναι το σαφές όσο και κατηγορηματικό μήνυμα που στέλνει με βαρυσήμαντο άρθρο του στην Καθημερινή, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.

Όπως γράφει, αυτή η κυβέρνηση είναι του κ. ..........

Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος –επισημαίνει- διαθέτει τα προσόντα, το κύρος και τις γνωριμίες στο εξωτερικό για να επιτύχει τον στόχο. «Συνεπώς τα κόμματα οφείλουν να παύσουν να ζητούν εκλογές και να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο χρόνο, μέχρι της συμπληρώσεως της τετραετίας από τις προηγούμενες εκλογές, κατά τον οποίον ο κ. Παπαδήμος θα εργασθεί υπέρ του συμφέροντος της χώρας ώστε να μη μας εξαναγκάσουν σε αποχώρηση από την ευρωζώνη ή σε άλλες καταστρεπτικές εξελίξεις» σημειώνει.

Άρα «οφείλουν τα κόμματα, κατά τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας τους, να δώσουν χρόνο επαρκή σε αυτόν» και βεβαίως ακέραιο το δικαίωμα κατά το Σύνταγμα να διορίζει και να παύει τους υπουργούς.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους Έλληνες πολιτικούς και σπανίως πλέον ομιλεί δημοσίως, αμφισβητεί τα επιχειρήματα υπέρ των πρόωρων εκλογών που προβάλλουν η Ν.Δ. και τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ αποδίδει σκοπούς ιδιοτέλειας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι εκλογές ωφελούν.

Τέλος χαρακτηρίζει στο άρθρο του «άξιο θαυμασμού και επαίνου τη συγκράτηση που επιδεικνύουν μισθωτοί και συνταξιούχοι έναντι των μέτρων φορολογίας που σχεδιάζονται πρόχειρα και πλήττουν τα μεσαία και κυρίως τα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα».

ΣΚΑΪ

Τροποποίηση του εκλογικού νόμου ζητούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Διακομματική πρωτοβουλία για την τροποποίηση του εκλογικού νόμου ζητούν με παρέμβάση τους στελέχη και υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Μ. Όθωνας, Ι. Δριβελέγκας, Θ. Μωραϊτης και Σ. Ξυνίδης.

Το αίτημα τους αφορά το κομμάτι του νόμου που αναφέρεται στην κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών στις οποίες είναι δύσκολο να εκλεγεί κάποιος «αν δεν είναι από μεγάλο πολιτικό τζάκι».
Οι υπογράφοντες στην ανακοίνωσή τους δηλώνουν τα εξής: .....

«Μέχρι (ή για) να σώσουμε τη χώρα ή να αλλάξουμε τα κόμματά μας, μήπως προλαβαίνουμε να κάνουμε μερικά «δευτερεύοντα» και πεζά πράγματα, όπως είναι π.χ η ανάληψη άμεσα διακομματικής κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας για την τροποποίηση του εκλογικού νόμου τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την κατάτμηση εκείνων των εκλογικών περιφερειών στις οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκλεγεί κάποιος, αν δεν είναι από μεγάλο πολιτικό τζάκι, lifestyle star, δεν έχει ή δεν του συνεισφέρουν «ανιδιοτελώς» πακτωλό χρημάτων;».

ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΟ
Έχουν πάρει πρέφα οι ΠΑΣΟΚΟΙ ότι οι βουλευτές που θα βγάλουν (αν βγάλουν) θα είναι όσοι χωράνε σε ένα mini Βαν και θέλουν αλλαγή του εκλογικού Νόμου για να σύνεχίσουν ολική καταστροφή της χώρας.

Τρισδιάστατες τηλεοράσεις.

Πως θα ήταν άραγε αν ανοίγοντας τη συσκευή της τηλεόρασης μας για να παρακολουθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα νιώθαμε αυτομάτως σαν να βρισκόμαστε μέσα στο γήπεδο;

Το φλερτ με τον κόσμο των τριών διαστάσεων δεν είναι καινούριο. Έχουν περάσει σχεδόν 7 χρόνια από τις πρώτες κινηματογραφικές προβολές τριών διαστάσεων ταινιών με τη χρήση απλών στερεοσκοπικών γυαλιών.

Το όλο εγχείρημα δεν είχε ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, ..........

οι εικόνες δεν ήταν αρκετά ρεαλιστικές και έκτοτε οι τρεις διαστάσεις βρήκαν κυρίως εφαρμογη στα γραφικά των video games. Γιατί τώρα όλο αυτό το ενδιαφέρον των κατασκευαστών να φέρουν τις τρεις διαστάσεις μέσα στα σπίτια μας;

Το όλο εγχείρημα ακούγεται αρκετά ριψοκίνδυνο καθώς τα τρισδιάστατα προϊόντα δεν θεωρούνται ιδιαίτερα βιώσιμα σαν καταναλωτικά αγαθά ευρείας χρήσης λογω του ότι η χρήση τους θέτει κάποιους περιορισμούς, δεν μιλάμε πια για τηλεοράσεις που θα μπορεί να μαζεύεται όλη η οικογένεια και να βλέπει στο σαλόνι της. Με την παρούσα τουλάχιστον τεχνολογία πρέπει να βρίσκεται κανείς σε συγκεκριμένη απόσταση η να φορά αυτόματα στερεοσκοπικά γυαλιά τύπου Real D και πρέπει να διαθέτει συμβατό Blue Ray περιφερειακό.

Ένας λόγος για τη στροφή αυτή προς την τρισδιάστατη τεχνολογία είναι η ανάγκη των κατασκευαστών να πείσουν τον καταναλωτή να αλλάξει την σχετικά καινούρια plasma τηλεόραση του με μια καινούρια high-tech συσκευή και μάλιστα αν μέσω οικονομικής κρίσης. Χρειάζονται επομένως κάτι που θα κάνει τη διαφορά. Και αυτό το κάτι πιστεύουν πως είναι η τεχνολογία τριών διαστάσεων. Ένα από τα άμεσα θέματα που φαίνεται πως πρέπει να αντιμετωπίσουν οι κατασκευαστές είναι η δημιουργία κοινών προδιαγραφών για την αποθήκευση τρισδιάστατων δεδομένων σε δίσκους Blue-Ray.

Ποιες τεχνικές όμως κρύβονται πίσω από την τρισδιάστατη προβολή;

Πρώτα από όλα θυμηθείτε το View master που παίζαμε παιδιά με τα κιάλια και τις κάρτες με τις φωτογραφίες που έμπαιναν μέσα, θα μπορούσε να θεωρηθεί ο μακρινός πρόγονος των τριών διαστάσεων. Σε μια τρισδιάστατη ταινία κάθε καρέ έχει τραβηχτεί από δυο σχετικά διαφορετικές γωνίες και στόχος είναι το κάθε ένα να προβάλλεται σε κάθε ένα μάτι. Για να προβληθεί λοιπόν μια τρισδιάστατη ταινία απαιτείται η χρήση γυαλιών με πολωμένους φακούς ώστε από το συνδυασμό των δυο ειδώλων να προκύπτει η ψευδαίσθηση του βάθους. Τα λεγόμενα και στερεοσκοπικά γυαλιά. Κατ αρχάς υπάρχουν τα κλασικά, φτηνά σε κατασκευή στερεοσκοπικά γυαλιά περιπτέρου, αυτά με τους δυο διαφορετικού χρώματος φιμε φακούς που υπάρχουν από την δεκαετία του 50.

Για να είναι σωστό το αποτέλεσμα με τα γυαλιά αυτά, χρειάζονται και δυο προβολείς.

Δυο προβολείς, δυο είδωλα, και ένα φθηνό ζευγάρι γυαλιών. Όμως η παραγωγή τρισδιάστατων ταινιών κοστίζει ακριβά και μόνο οι μεγάλες παραγωγές θα αποφάσιζαν να κάνουν ένα τέτοιο εγχείρημα.

Τελικά πολλές εταιρείες αποφάσισαν να υποστηρίξουν ένα άλλο σύστημα .

Το εν λογω σύστημα βασίζεται σε ενεργά γυαλιά τα οποία χρειάζονται τροφοδοσία από μπαταριές, είναι λίγο ογκώδη, λίγο πιο βαριά αλλά και πιο ακριβά. Εκτός όμως από τα γυαλιά είναι πιθανόν να χρειαστεί και η αλλαγή τηλεοπτικής συσκευής επειδή χρειάζεται εξ ορισμού γρήγορη τηλεόραση (με υψηλό ρυθμό ανανέωσης τουλάχιστον 100 Hz αν όχι 200!). Τουλάχιστον στις LCD τηλεοράσεις γιατί οι Plasma δεν έχουν τέτοια προβλήματα.

Θα είναι πλέον πολύ πιο σημαντικός ο ρυθμός ανανέωσης και ο πραγματικός χρόνος απόκρισης των LCD τηλεοράσεων.

Η εικόνα σε μια απλή τηλεόραση των 50 Hz θα τρέμει πολύ στην τρισδιάστατη προβολή, γι αυτό ιδανική για τρισδιάστατες προβολές είναι μια τηλεόραση που λειτουργεί στα 200 Hz και πάνω. Ο παραπάνω προβληματισμός προκύπτει από το γεγονός ότι ο μηχανισμός των ενεργών γυαλιών βασίζεται στην τεχνική των ενεργών διαφραγμάτων. Οι φακοί των ενεργών γυαλιών έχουν την ιδιότητα να σκουραίνουν κατά το δοκούν. Επομένως, σε υψηλή ταχύτητα, είναι το ένα μάτι να βλέπει μαύρο όταν το άλλο βλέπει το είδωλο που πρέπει. Αυτό στην πράξη σημαίνει δυο πράγματα.

Πρώτον πρέπει να υπάρχει σωστός συγχρονισμός μεταξύ γυαλιών και τηλεόρασης (για αυτό και απαιτείται ασύρματη επικοινωνία των γυαλιών με έναν επιπλέον πομποδέκτη) και δεύτερο τα καρέ που φτάνουν στα μάτια μας να είναι τα μισά. Αυτό το τελευταίο θα δυσαρεστήσει και τους φίλους του gaming. Σε τηλεόραση λοιπόν που σχηματίζει 100 καρέ το δευτερόλεπτο αυτό σημαίνει πως, συνδυαστικά, βλέπουμε 50 καρέ το δευτερόλεπτο ανά μάτι. Το ίδιο σκεπτικό ισχύει σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τα Hz της τηλεόρασης. Επειδή όμως κανένας τίτλος δεν παράγει εξ αρχής τόσα καρέ, μέχρι το hardware να είναι σε θέση να κάνει κάτι τέτοιο από μονό του και σε αναλύσεις Full HD (και τα δυο είδωλα πρέπει να είναι Full HD προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να έχει την αντίστοιχη ανάλυση), θα χρειαστεί να το κάνει η τηλεόραση. Και για τις περισσότερες τηλεοράσεις μέχρι στιγμής ο πολλαπλασιασμός των καρέ δεν είναι το δυνατό τους σημείο.

Με τέτοιο μπέρδεμα είναι φυσικό να αναρωτηθεί κανείς, γιατί δεν επλεγη η λύση που δεν απαιτεί γυαλιά. Αυτή σίγουρα θα ήταν η ιδανικότερη λύση για όλους. Δυστυχώς δεν είναι ούτε η πιο ώριμη, ούτε η πιο πρακτική. Πρέπει να περάσουν χρόνια για να θεωρηθεί κάτι τέτοιο εμπορικά πραγματοποιήσιμο, όμως όλα δείχνουν ότι κάποτε θα καταλήξουμε εκεί. Επομένως οι τρεις διαστάσεις χωρίς γυαλιά πρέπει να αντιμετωπίζεται περισσότερο ως η μελλοντική εξέλιξη, όχι ως η σημερινή επιλογή. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει από την εποχή του View master που παίζαμε παλιά όσο και αν οι αρχές είναι ίδιες. Την εξέλιξη αυτή θέλησαν να ακολουθούσουν και οι μεγάλοι κατασκευαστές και έχουν στραφεί προς τη λύση των ενεργών γυαλιών αναζητώντας την ποιότητα και όχι την πιο εύκολη λύση.

Λειτουργούν καλύτερα σε διάφορες γωνίες θέασης, είναι πιο ξεκούραστα για τα μάτια και η τελική εικόνα είναι πιο συμπαγής. Εξάλλου οι απαιτήσεις της αγοράς δεν θα επέτρεπαν κάτι άλλο. Είναι όμως και η πιο ακριβή. Αν όχι στην αρχική επένδυση, τότε σίγουρα στις τιμές των αναλώσιμων γυαλιών. Η μετάβαση όμως στην τρίτη διάσταση κρύβει και άλλες δυσκολίες όπως π.χ. σε ποιο βαθμό μπορεί η τρισδιάστατη να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους με ελαφρύ έως βαρύ στραβισμό. Πάντως η οικουμενική εφαρμογη των τριών διαστάσεων απέχει ακόμη χρόνια, επομένως υπάρχει χρόνος για έρευνα και για βελτίωση σε τέτοια θέματα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ

117 πρώην Βουλευτές τοπυ ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ προκαλούν την κοινωνία ζητώντας αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ!!!

Αγωγές, που πρόκειται να συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, έχουν καταθέσει 117 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, διεκδικώντας αναδρομικά (και με τόκο) διαφορές αποδοχών, καθώς και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη, ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

Μεταξύ αυτών είναι ηχηρά ονόματα που ..........

πρωταγωνίστησαν στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου επί χρόνια, όπως οι Ακης Τσοχατζόπουλος, Τ.Μαντέλης, Γ.Ανωμερίτης, Γ.Δρυς, Ελισ.Παπαζώη, Π.Δούκας, Ελ.Ζαγορίτης, Αν.Καραμάριος, Θ.Κασίμης, Ν.Κατσαρός, Π.Τατούλης, Αντ.Φούσας κ.ά.

Από τους 117, οι 62 είναι πρώην βουλευτές της ΝΔ και 52 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το ακριβές ποσό που ζητούν οι 117 πρώην βουλευτές μέσω των Διοικητικών Δικαστηρίων δεν μπορεί να προσδιοριστεί, καθώς οι διεκδικήσεις κυμαίνονται ανάλογα με τα χρόνια που διετέλεσε ο καθένας βουλευτής.

Για παράδειγμα: Ένας ο οποίος διετέλεσε βουλευτής 37 μήνες (τρία χρόνια και κάτι) διεκδικεί διαφορές βουλευτικής αποζημίωσης ύψους 240.196 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους. Επιπλέον, όλοι σχεδόν διεκδικούν από το ελληνικό δημόσιο και χρηματική ικανοποίηση ύψους 10.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστησαν, από τη μη αναπροσαρμογή των αποδοχών τους.

Ορισμένοι μάλιστα έχουν καταθέσει και δύο αγωγές για διαφορετικές βουλευτικές περιόδους, όπως οι Ι.Βαϊνάς, Μυρσίνη Ζορμπά, Εμμ.Λουκάκης και Σωτ.Στολίδης.

Από τις αγωγές τους ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης παραιτήθηκαν δύο πρώην βουλευτές, οι Μιχ.Λιάπης και Λεων.Τζανής, καθώς και η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη.

Ήδη, όμως έχουν εκδοθεί τρεις αποφάσεις από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ πρόκειται να συζητηθεί σειρά άλλων. Δύο από αυτές τις αγωγές έγιναν μερικά δεκτές και μία τρίτη απορρίφθηκε, ενώ το δημόσιο άσκησε ήδη έφεση επί των δύο αυτών αγωγών που έγιναν μερικά δεκτές. Πολύ μεγαλύτερος αριθμός αγωγών είναι «παγωμένες» στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Οι πρώην βουλευτές διεκδικούν τις διαφορές των αποδοχών τους που «παράνομα», όπως ισχυρίζονται, δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, βάσει της επίμαχης απόφασης του Μισθοδικείου το 2006.

Ποιοι είναι

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ

Οι 52 πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν αγωγές και διεκδικούν αναδρομικά διαφορές αποδοχών είναι: Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Μ.Ζορμπά, Χρήστος Θεοδώρου, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα - Νόρα Κατσέλη - Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974 - 1993 ΝΔ και 1996 - 2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλεξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής - Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Λεων. Τζανής, Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης.

Βουλευτές ΝΔ

Από την πλευρά της ΝΔ οι 62 πρώην βουλευτές που κατέθεσαν αγωγές είναι: Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωαν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταυρ. Δαϊλάκης, Γεωργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταυρ. Κελέτσης, Κεφαλογιάννης, Αθηνά Κόρκα - Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Θεόφ. Λεονταρίδης, Μιχ. Λιάπης, Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, 'Αρια Μανούσου - Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντων. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Αποστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου - Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.

Ακόμη, αγωγή έχει καταθέσει η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη, βουλευτή του Συνασπισμού ('89 - '93) και του ΚΚΕ ('93 - '04), Ιουλία Κοσιώνη και ο τέως ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ, Εμμ. Μπακόπουλος.

Επίσης, έχει καταθέσει αγωγή ο πρώην βουλευτής Γεώργιος Παπαγεωργίου, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί για ποιον ακριβώς πρόκειται, καθώς τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ υπήρξαν βουλευτές με το ίδιο ονοματεπώνυμο.

Επαναλαμβάνεται ότι από τις αγωγές τους ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης παραιτήθηκαν οι Μιχ.Λιάπης και Λεων.Τζανής, καθώς και η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη.

Εκκρεμούν και στο Ελεγκτικό Συνέδριο αγωγές

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλος αριθμός ανάλογων βουλευτικών αγωγών εκκρεμούν και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει δικαιώσει συνταξιούχους βουλευτές, κρίνοντας ότι με βάση το Ζ' Ψήφισμα της Βουλής του 1975, οι αυξήσεις στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών συμπαρασύρουν και τις αποδοχές των βουλευτών.

Στην απόφαση αυτή έχει αντιδράσει το υπουργείο Οικονομικών καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η Ολομέλεια έχει αναπέμψει και πάλι την υπόθεση στο Τμήμα το οποίο όμως έχει «παγώσει» το όλο θέμα.

Ήδη, από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν δικαιωθεί οι τέως βουλευτές Β. Μπρακατσούλας (ΠΑΣΟΚ), Αγ. Αγγελούσης και Καλλιόπη Μπουρδάρα (ΝΔ) οι υποθέσεις των οποίων έχουν παραπεμφθεί στο αρμόδιο Τμήμα, χωρίς ωστόσο να έχει προσδιοριστεί η εκδίκασή τους.

Επίσης εκκρεμούν προς εκδίκαση στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι αγωγές των κληρονόμων του Γιαν. Σκουλαρίκη (ΠΑΣΟΚ) του Αντ. Ντετιδάκη (ΠΑΣΟΚ), Ε. Ανθόπουλου (ΠΑΣΟΚ) και Ν. Παπαηλία (ανεξάρτητος).

Να σημειωθεί πάντως, ότι παραιτήθηκε από την αγωγή που είχε καταθέσει ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου η χήρα του βουλευτή του Σπ. Πλασκοβίτη.

TVXS

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Μπελογιάννης για την θέση του προέδρου του επιμελητηρίου

Το μέλος του επιμελητηρίου Μεσσηνίας Νίκος Μπελογιάννης έβαλε τέλος στις φήμες που κυκλοφορούν στον Νομό για το ότι θα είναι στην θέση του Γιώργου Γκούμα αυτός που θα διεκδίκηση την προεδρία του θεσμού, απόψε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του BEST.

Ο κ Μπελογιάννης αφού κάλεσε όλους τους εκλεγμένους και μη να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι σε όλους τους επιχειρηματίες του νομού και ιδιαίτερα στα 2.850 μέλει περίπου που ψήφισαν, συνέστησε ομόνοια και ψυχραιμία διότι οι εποχές είναι δύσκολές και τους χρειάζονται όλους όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τα σενάρια που κυκλοφορούν για συνεργασίες .........

απάντησε ότι τον πρώτο λόγο τον έχει ο συνδυασμός του κ Γκούμα μετά του κ Καραμπάτου και τέλος του κ Αδαμόπουλου έτσι όπως αποφάσισε ο κόσμος που ψήφισε, καλώντας τους επικεφαλείς να βγάλουν όλα τα μυστήρια σενάρια από το μυαλό τους καθώς ο κόσμος θέλει καθαρές λύσεις και αποφάσεις και ότι ο θεσμός αυτός δεν είναι για την υστεροφημία και τα συμφέροντα κανενός..

Κλείνοντας ο κ Μπελογιάννης ευχαρίστησε όλους όσους επέμεναν να ηγηθεί αυτός στο Επιμελητήριο και ζήτησε άμεσα την παραίτηση του διευθυντή κ Κυριακόπουλου για το «πραξικόπημα» όπως το χαρακτήρισε στον κ Γκούμα με το γνωστό θέμα των εδρών.

Τέλος ανέφερε ότι να ήταν αυτός στην θέση του κ Γκούμα θα ζητούσε ποινικές ευθύνες τόσο του προέδρου αλλά και του διευθυντή του Επιμελητηρίου για το θέμα αυτό.

BEST TV

Διαγόρας Βραχνέικων - Εράνη Φιλιατρών 2 - 1

Ο Διαγόρας Βραχνέικων επικράτησε 2-1 της Εράνης Φιλιατρών σε ένα από τα πιο σημαντικά ματς της αγωνιστικής.
Ο Ανδρεόπουλος στο 25' άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους αλλά ο Μικελάτος ισοφάρισε οκτώ λεπτά αργότερα.
Ο Ανδρεόπουλος στο 45' με πέναλτι έκανε το 2-1 σε μια φάση όπου αποβλήθηκε ο Καραχάλιος.
Έκτοτε η Εράνη έπαιξε με 10 παίκτες αλλά........

δεν κατάφερε να αλλάξει το αποτέλεσμα.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ: Λιούρδης, Νικολόπουλος, Αμπατζής, Μπίζος, Νίκας, Παπαδόπουλος (70' Δασουράς), Λάζαρης, Παρίσης, Τσούντος (60' Παναγόπουλος), Αλεξανδρόπουλος, Ανδρεόπουλος (87' Τάκος).

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αθανασόπουλος, Καραχάλιος, Φουναράκος (81' Λυμπερόπουλος), Μπαστακός (65' Χρονόπουλος), Μπινιώτης, Κότσος (55' Ανδρεόπουλος), Μιχελάτος, Κουτσουρές, Γεωργιόπουλος, Γρηγορακάκης, Νινιός.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 12 Δεκεμβρίου έως και 18 Δεκεμβρίου εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστόφορος Ψιλόπουλος

Tηλ: 2761 - 0 - 32940
Κιν. 694 - 5792394


ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ:
Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.



Robert Noyce

Ο Robert Noyce Norton γεννήθηκε 12 Δεκ 1927 στο Burlington, Αϊόβα. Ήταν οραματιστής και φυσικός ηγέτης, ο Robert Noyce βοήθησε να δημιουργήσει μια νέα βιομηχανία, όταν ανέπτυξε την τεχνολογία που θα γινόταν τελικά το μικροτσίπ.

Σε αυτόν τον σημαντικό άνθρωπο η .....

Google σήμερα αφιερώνει το λογότυπο της