Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



Κίνητρο η παράνομη σχέση, ασπίδα προστασίας το παιδί

Το χέρι που βάφτηκε με το αθώο αίμα του 2,5 χρόνων Κέρι Μεσάι αποποιούνται και οι τρεις κατηγορούμενοι που αποδεδειγμένα πλέον βρέθηκαν στη σκηνή της διπλής ανθρωποκτονίας που τελέσθηκε στις 29 Νοεμβρίου, κοντά στο φράγμα του Παμίσου, με θύμα το παιδί και τον 35χρονο πατέρα του Φελίμ Μεσάι.

Κανείς εκ των τριών δεν αναλαμβάνει την ευθύνη και ιδιαίτερα οι δύο που βρέθηκαν τη μοιραία στιγμή στο αυτοκίνητο του θύματος, ο ένας ρίχνει το βάρος στον άλλον. Ως κίνητρο της τρομερής διπλής δολοφονίας και λόγος εντολής να συνταχθεί συμβόλαιο θανάτου για τον Φελίμ Μεσάι, φέρεται να είναι η παράνομη σχέση που λεγόταν πως διατηρούσε με τη γυναίκα του Βαρελά.

-------------------------------------------------

4 έδρες για την ΝΔ και μια για το ΠΑΣΟΚ στην Μεσσηνία

-------------------------------------------------

ΕΚΑΒ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Τεράστιας σημασίας η λειτουργία του

-------------------------------------------------

Θα πάρει πίσω ο Κόλλιας τις αυξήσεις των Δημοτικών τελών;

-------------------------------------------------

Και άλλα πλούσια θέματα στο Θάρρος της Μεσσηνίας.
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ.



Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο Εφραίμ

UPDATE VIDEO

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) οδηγήθηκε την Τρίτη το βράδυ ο ηγούμενος Εφραίμ, μετά την Εισαγγελία Εφετών, όπου παρουσιάσθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

Έξω από το Εφετείο συγκεντρώθηκαν πιστοί για να του συμπαρασταθούν, καθώς μέσω διαδικτυακών χριστιανικών σελίδων καλούνται «όσοι αγαπούν τον γέροντα» να βρίσκονται εκεί.
Ο Εφραίμ οδηγήθηκε στο Εφετείο για την............

εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου θα διανυκτερεύσει.
Το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές.

Οι συνήγοροί του αναμένουν την καθαρογραφή της απόφασης για την προφυλάκισή του κι αμέσως μετά θα υποβάλουν αίτημα στην ανακρίτρια να παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αντί να κρατηθεί προσωρινά. «Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή» φέρεται να είπε ο ηγούμενος Εφραίμ σε μοναχούς που τον συνάντησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του www.agioritikovima.gr.

Ο ηγούμενος μπήκε στη Γενική Ασφάλεια Αττικής από την οδό Μηλέων, κατέβηκε στο δεύτερο υπόγειο και από εκεί στον έβδομο όροφο, όπου και θα παραμείνει στο κρατητήριο. Αύριο θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού στην έκτη πτέρυγα όπου είναι κρατούμενοι για χρέη προς το Δημόσιο.

Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη πτέρυγα κρατούνταν εκεί παλαιότερα και ο πατήρ Γιοσάκης.

Difer News

ΣΧΟΛΙΟ
Βάλτε τον μέσα τον παπα-επιχειρηματία που μετέτρεψε την μονή Real Estate. Που ακούστηκε ρε μοναχός να κάνει Business και να πουλάει, να αγοράζει και να ανταλλάσσει οικόπεδα εκτάσεις και τέτοια. Το άθλιο θέαμα έξω απο το εφετείο με τις μαυροφόρες μοναχές και τα γελοία πλακάτ ήταν η πιο κακοπαιγμένη παράσταση που είδε όλη η Ελλάδα με το μαύρο κορακοσόϊ.



Αντίθετοι οι φαρμακοποιοί σε «νέα μείωση του κέρδους τους»

Την πλήρη αντίθεσή τους στη «νέα μείωση του κέρδους τους», εκτιμώντας ότι το μέτρο αυτό «είναι άδικο, αναποτελεσματικό και οδηγεί στην εξόντωση του μικρού φαρμακείου της γειτονιάς», εκφράζουν οι Έλληνες φαρμακοποιοί μέσω ανοιχτής επιστολής που απέστελλε προς τον υπουργό υγείας Α. Λοβέρδο το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με επικεφαλής τον πρόεδρο Θ. Αμπατζόγλου.

Οι φαρμακοποιοί, ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων για περιορισμό της ...........

φαρμακευτικής δαπάνης από τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας τονίζουν στην επιστολή τους ότι «η μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, από 5,2 δισ. (το 2009) σε 3,6 δισ. για το 2011, στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στη δραστική μείωση του τζίρου και συνεπώς των εισοδημάτων για τους φαρμακοποιούς. Η σχεδιαζόμενη μείωση κατά 1,4 δισ. της δαπάνης για το 2012, σημαίνει ότι η δική μας συνεισφορά θα είναι επιπλέον περίπου 350 εκατ. ευρώ.

Σημειώνουμε ότι ο στόχος αυτός είναι ανέφικτος, με βάση τις αναλύσεις όλων των ειδικών», επισημαίνουν και ζητούν από τον υπουργό Υγείας να μην τους επιτίθεται για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά να φροντίσει ώστε να ομαλοποιηθούν οι πληρωμές τους από τα ασφαλιστικά ταμεία, πριν αντιδράσουν δυναμικά.

TVXS

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012

Παράταση δέκα ημερών στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών μετά το συνωστισμό που παρατηρείται σε τράπεζες και εφορίες αλλά και λόγω του ότι πολλοί ιδιοκτήτες Ι.Χ. περιμένουν να πληρωθούν στις αρχές Ιανουαρίου για να εκπληρώσουν μία από τις πολλές φορολογικές υποχρεώσεις.

Ηδη, σε αρκετές εφορίες μετά και την εφαρμογή της ..........

εφεδρείας η κατάσταση είναι δραματική με τους υπαλλήλους να τρέχουν από όροφο σε όροφο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Μάλιστα το πρόβλημα έχει οξυνθεί το τελευταίο διάστημα μετά και την μαζική κατάθεση πινακίδων από χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα τέλη κυκλοφορίας είναι ακριβότερα από την πραγματική αξία του οχήματός τους.

Πάντως, η παράταση θα ισχύσει και για την πληρωμή των τελών μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ. Το ίδιο ισχύει και για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., έχουν επίσης τη δυνατότητα να το πράξουν έως τις 10/1/2012.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι αν συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς η κατάθεση πινακίδων από ιδιοκτήτες Ι.Χ., στο τέλος το Δημόσιο αντί να κερδίσει χρήματα από την αύξηση των τελών κυκλοφορίας θα χάσει μέρος από αυτά που είχε εισπράξει πέρυσι.

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΕΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. Ο … ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Ο Κολλητός του Νικολάκη, του αδελφού του Γιωργάκη, που αν δεν υπήρχε ο Πέτρος -για μένα- σιγά μην τον στήριζα.
Και δεν τον στήριξε μόνο ο Πέτρος, τον στήριξε και ο Σταύρος και ο πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας και έτσι …έφαγε, τον ταλαίπωρο τον Γιώργο, που αγωνιζόταν μόνο με τις δικές του δυνάμεις.

Ο άνθρωπος “που τον είδατε που τον απαντήσατε” ..........

που αν δεν δημιουργηθούν λίστες …τον δικό του σταυρό θα ψάχνει, -παρ’ ότι τον …παίζει άγρια η Ελευθερία και …ντροπή της-, κάνει παιχνίδι μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Αλλά θα επανέλθω, αν …χρειασθεί.
Νέα επιστολή Βουδούρη για να ανοίξει η διαδικασία νέας ηγεσίας

Περισσότερα στο KopanakiNews

ΣΧΟΛΙΟ
Συμφωνούμε απόλυτα με το σχόλιο του φιλικού μας kopanakinews και συμπληρώνουμε ότι έχει κάνει και ένα μεγάλο έγκλημα με την Δημιουργία του Δήμου Τριφυλίας με 3 μεγάλες πόλεις και έδρα του Δήμου την μικρότερη από τις 3.
Όλα στην ώρα τους όμως.... Το μόνο σίγουρο 100% είναι ότι στην επόμενη βουλή ο Γιατρός χωρίς σύνορα (έτσι αυτοπαρουσιαζόταν προεκλογικά και τον προσφωνούσαν) δεν θα έχει έδρα.

Η Ευρωλίγκα αποθεώνει την αυτοκρατορία του Παναθναϊκού

Σύγχρονη μπασκετική αυτοκρατορία χαρακτηρίζει τον Παναθηναϊκό η Ευρωλίγκα, σε αφιέρωμα που ετοίμασε εν όψει της κλήρωσης της φάσης των «16» που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη. Στο κείμενο γίνεται αναφορά στα έξι τρόπαια που έχει κατακτήσει αλλά και στην προσπάθεια που θα κάνουν φέτος οι Πράσινοι ώστε να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που κάνει το λεγόμενο back to back, να κατακτήσει δηλαδή για δεύτερη διαδοχική χρονιά τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το αφιέρωμα της Ευρωλίγκας:......

«Ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός, ακολούθησε με επιτυχία το σχέδιό του στην κανονική περίοδο και πηγαίνει στο Top-16 όντας έτοιμος για καινούργιες προκλήσεις.

Παρά τους τραυματισμούς και την ενσωμάτωση πολλών καινούργιων προσώπων στην αρχική πεντάδα, οι πράσινοι κέρδισαν τα 7 από τα 10 παιχνίδια και πήραν την δεύτερη θέση στον δεύτερο όμιλο. Αλλά, όπως έχει γίνει κανόνας για τις ομάδες που έχει προπονήσει ο θρυλικός Ζέλικο Ομπράντοβιτς, οι προσδοκίες είναι να δουν τον Παναθηναϊκό, να γίνεται καλύτερος από γύρο σε γύρο, για να κάνει αυτό που δεν έχει καταφέρει ακόμη κανένας από την ελληνική πλευρά. Να κερδίσει συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τίτλους.

Ο Παναθηναϊκός έχει χτίσει εδώ και καιρό μια υπερδύναμη στον ελληνικό αθλητισμό, κάτι που πρώτα άρχισε από τα εγχώρια πρωταθλήματα έχοντας 12 τίτλους σε 17 χρόνια μεταξύ του 1967 και 1984. Παρά την περίοδο στα τέλη της δεκαετίας του 80' και στις αρχές του 90', κατά την οποία ο Παναθηναϊκός δεν πήρε κάποιο τίτλο, το Τριφύλλι επέστρεψε για να γίνει η κορυφαία ομάδα στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Το 1996, οι θρύλοι Παναγιώτης Γιαννάκης, Ντομινίκ Ουίλκινς και Φραγκίσκος Αλβέρτης, κατάφεραν να κερδίσουν τον πρώτο Ευρωπαϊκό τίτλο που παίρνει ελληνική ομάδα. Το 2000, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το δεύτερο Ευρωπαϊκό τρόπαιο του στην Θεσσαλονίκη, νικώντας την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι πράσινοι πήραν ξανά τον τίτλο το 2002, νικώντας την Βίρτους Μπολόνια.

Από το 1998, οι πράσινοι έχουν κερδίσει 13 στα 14 Ελληνικά πρωταθλήματα και έτσι έφτασαν τα 32. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο Final-4 στην Μόσχα το 2005, αλλά η Μακάμπι του στάθηκε εμπόδιο για τον δρόμο του τίτλου.

Η ομάδα ήταν μια νίκη απ' το να φτάσει στο Final-4 του 2006, αλλά τελικά αυτό το κατάφερε το 2007 και μάλιστα στο γήπεδό του, νικώντας την ΤΣΣΚΑ με 93-91. Δύο χρόνια αργότερα οι «πράσινοι» κατέκτησαν ξανά τον τίτλο στο Βερολίνο με τον Βασίλη Σπανούλη να παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου της Ευρωλίγκας, σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς στην ιστορία.

Την τελευταία σεζόν στην Ευρωλίγκα, καλύτερος παίκτης αναδείχθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης καθώς οι πράσινοι πέταξαν εκτός συνέχειας την κάτοχο του τίτλου Μπαρτσελόνα και αντιμετώπισαν την Μακάμπι στον τελικό και κατέκτησαν τον τίτλο και τελικά συνέχισαν την κατάκτηση τίτλων στη Ελλάδα, φτάνοντας τα 9 συνεχόμενα, νικώντας τον "αιώνιο" αντίπαλό του Ολυμπιακό στους τελικούς.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια σύγχρονη αυτοκρατορία του μπάσκετ με πέντε τίτλους στην στροφή του αιώνα, έχοντας και 10 εμφανίσεις σε Final-4 στην ιστορία του θεσμού. Όλα δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει μια από τις δυνατότερες ομάδες και αυτό σημαίνει πως οι πράσινοι θα παλέψουν για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για την Κωνσταντινούπολη και να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου για μια ακόμη φορά».

in.gr

«Από μηχανής θεός;» Πετρέλαιο στο Αιγαίο!..

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ο παγκοσμίως γνωστός όρος «από μηχανής θεός» προέρχεται από την αρχαία ελληνική τραγωδία όπου όταν η εξέλιξη του δράματος δεν είναι δυνατή προκύπτει η «θεϊκή» παρέμβαση!

Στην σύγχρονη ελληνική τραγωδία που εξελίσσεται στο παλκοσένικο της Τρόικα και έχει δραματικές οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές, ηθικές, πολιτισμικές, ίσως και επικίνδυνες εθνικές προεκτάσεις θεωρώ ότι παραμονές του Νέου Έτους 2012 (που, όπως πολλοί, φοβάμαι, δεν θα είναι…Σωτήριο) θα αναφερθώ σήμερα φίλοι της μπλογκόσφαιρας.

Διαβάζοντας τη σημερινή μου άποψη θα αναρωτηθείτε, .........

γιατί το βλέπω τόσο πεζά, πικρόχολα, αρνητικά;
Μα ο τίτλος μου είναι εσκεμμένα αποκαλυπτικός για το τι ζούμε, τι φύκια μας σερβίρουν για μεταξωτές κορδέλες και πώς τα καταφέρνουν ενώ μας “οικτίρει» και σε πολλές περιπτώσεις μας «λυπάται» η παγκόσμια κοινή γνώμη επειδή είμαστε ένας ιστορικά σημαντικότατος λαός, αυτοί να παρουσιάζουν τους πάντες (εκτός εαυτών, δηλαδή εκτός της κάστας των εγχώριων και εις Εσπερία εκπαιδευθέντων εκμεταλλευτών μας) ως αμείλικτους εκμεταλλευτές και ΕΧΘΡΟΥΣ μας που ΔΕΝ μας «οικτίρουν» αλλά μας…»σιχτιρίζουν!»

Καθότι πέρα από τον θεατρικό όρο υπάρχει και μια σειρά άλλων όρων που γεννήθηκαν στη χώρα μας, υιοθετήθηκαν από αμέτρητους λαούς αλλά είναι πλέον ΑΓΝΩΣΤΟΙ στη σύγχρονη Ελλάδα και σε μας τους Έλληνες!...
Εδώ γεννήθηκε η ΛΟΓΙΚΗ, όρος παγκόσμια γνωστός, αλλά εμείς ως Λαός οδηγούμεθα σε παράλογες εκτιμήσεις από εκείνους που με την βοήθεια αργυρώνητων Μ.Μ.Ε. (Μέσων Μαζικού Εκμαυλισμού) και διαμορφωτές της κοινής γνώμης μας διαφεντεύουν, μας καθοδηγούν, μας αποκοιμίζουν και ενώ απομυζούν και τις τελευταίες πλέον σταγόνες εθνικού πλούτου, αξιών και υπερηφάνειας φοβάμαι ότι τελικά θα μας παραδώσουν στην οικονομική σκλαβιά αφού αυτοί θα έχουν εισπράξει τα «30 αργύρια»!

Εδώ γεννήθηκε η ΗΘΙΚΗ και αναρωτιέμαι αλήθεια πόση ευαισθησία απαιτείται να διαθέτει κανείς για να αντιληφθεί ότι στη χώρα μας σήμερα τις τύχες μας τις κρατά στα χέρια της μια ομάδα, ένας ΚΥΚΛΟΣ ο οποίος καθώς επεκτείνεται φυγόκεντρα σε μερικούς ακόμη ομόκεντρους κύκλους που συνολικά αριθμούν κάποιες χιλιάδες οικογένειες κατέλυσε κάθε έννοια ηθικής λειτουργώντας πασιφανώς, εξοργιστικά και ανενδοίαστα…ΑΝΗΘΙΚΑ;

Εδώ γεννήθηκε, και υιοθετήθηκε από τους λαούς της γης, ο όρος της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ και αναρωτιέμαι πόσο «ανεβασμένο I. Q. απαιτείται για να συνειδητοποιήσουμε ότι το «μπάχαλο» που περιγράφει την παροιμιακή για ΟΛΟΥΣ τους άλλους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και της γης, Ελληνική Δημόσια Διοίκηση ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ, ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ και ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ επιμελώς από τους «εγχώριους» εκμεταλλευτές μας (τους είχε αποκαλέσει «ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ» ο τότε Πρωθυπουργός κ Καραμανλής που είχε υποσχεθεί ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ του ΚΡΑΤΟΥΣ (αλλά το…ξέχασε) επειδή με τέτοια έλλειψη ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ μπορούν αυτοί μέσα στην δεδομένη ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ να θησαυρίζουν;

Εάν υπήρχε ΟΡΓΑΝΩΣΗ στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση πώς θα προέκυπταν οι γνωστές σε όλους μας και απίστευτου μεγέθους απάτες με ρεμούλες, μίζες, κλεψιές, σε Νοσοκομεία, Συνεταιριστικές Οργανώσεις, Δημόσια Έργα, Προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, παροχές συντάξεων σε πεθαμένους και σε «τυφλούς» που οδηγούν ταξί και άλλα πολλά;
Η σύγχρονη τραγωδία που βιώνουμε είναι έργο αυτών που με ισχυρές και παντοδύναμες ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ Πράσινες και μπλε Κυβερνήσεις μας Κυβέρνησαν τα τελευταία 37 χρόνια από την μεταπολίτευση του 1974!..

Τώρα, οι ίδιοι αυτοί Πράσινοι και μπλε λειτουργώντας σε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΓΑΣΤΗ συνεργασία (εξαιρουμένου του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ) έχουν βαλθεί να μας…ΣΩΣΟΥΝ!
Και κάθε φορά που τα «νέα» - ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ - όχι «νέα» αλλά «συμφωνημένα μέτρα» τους μας οδηγούν στην ανεργία, την ανέχεια, την απόγνωση, την απώλεια Εθνικής αξιοπρέπειας και Κυριαρχίας και μαζί την εκχώρηση του Εθνικού πλούτου «για πινάκια φακής» ΞΑΦΝΙΚΑ από το γνωστό σε όλους μας ΠΟΥΘΕΝΑ προκύπτει ως «από μηχανής θεός» η ΕΛΠΙΔΑ και η ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι….ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ είναι «τίγκα» σε πετρέλαιο!
ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ!..
Με είχε ρωτήσει στο Αμφιθέατρο 2 του Πανεπιστημίου Μακεδονίας μερικά χρόνια πριν βγω στη σύνταξη και ενώ υπηρετούσα ως καθηγητής και Πρόεδρος στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ένα πολύ προικισμένο παιδί που ήδη ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του εκτός Ελλάδος:

Κύριε Πιπερόπουλε, δάσκαλε, υπάρχουν πετρέλαια στο Αιγαίο; Διότι εάν υπάρχουν τι ακριβώς σταματά τους πολιτικούς μας που από το «thank you» σε Αμερικανούς, Ευρωπαίους και ΝΑΤΟ μέχρι τα συρτάκια και τις κουμπαριές με τους Τούρκους τα δίνουν ΟΛΑ…τζάμπα;
«Εάν υπάρχουν τεράστια αποθέματα πετρελαίου στο Αιγαίο» είχα απαντήσει, ΛΟΓΙΚΑ, ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ, ΗΘΙΚΑ…ΤΙΠΟΤΕ δεν μας σταματά! Και ταυτόχρονα θα γίνουμε πλούσιοι Έλληνες και Τούρκοι, θα απαλλαγούμε και από την οικονομική αιμορραγία τύπου «ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ» για Προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων και από δολοφονημένους πιλότους μας με τις ακατανόητες παραβιάσεις στο Αιγαίο από χώρα-Σύμμαχο στο ΝΑΤΟ!..

Εδώ «φαγώθηκε» ο Χουσεΐν για τα…πετρέλαια και θα υπήρχε πρόβλημα ΕΠΙΒΟΛΗΣ «εμπορικού συνεταιρισμού» για συνεκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου ή θα αντιστεκόντουσαν οι πολιτικοί που μας έφτασαν στη σημερινή τραγωδία από τέτοια «Συνεργασία;»
«Εάν, πάλι, ΔΕΝ υπάρχουν τεράστια αποθέματα πετρελαίου στο Αιγαίο» αυτό σημαίνει ότι με κάθε βήμα προς τη φτώχεια και την Βαλκανιοποίηση της Ελλάδας οι ΗΓΕΤΕΣ μας θα επικαλούνται «τον από μηχανής θεό» που ακούει στο όνομα…Πετρέλαιο, χρυσός, ουράνιο στο ελληνικό υπέδαφος!

Υπάρχουν ή όχι προσωπικά ΔΕΝ το γνωρίζω!…
Πάντως 35 χρόνια μετά το:
«Βυθίσατε το Χόρα»
είναι πλέον αναμφισβήτητα δεδομένο ότι:
«Βυθίσανε τη χώρα!»
ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ…

ΔΕΝ αποσύρεται ο Λαμπρόπουλος από την πολιτική. Τι δήλωσε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος για τις φήμες απόσυρσης...

Φήμη σχετικά με το βουλευτή Μεσσηνίας και πρώην υφυπουργό Αμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλο, διαχύθηκε τις τελευταίες ώρες και την αναπαρήγαγαν πολλά ΜΜΕ τα οποία όμως δεν τη διασταύρωσαν.

Έτσι κυκλοφορεί ότι ο κ.Γιάννης Λαμπρόπουλος…αποσύρεται απο την πολιτική και τις επόμενες μέρες θα το ανακοινώσει κιόλας σε συνέντευξη τύπου.

Είναι γνωστό ότι οι φήμες δεν παλεύονται ακόμα και αυτές που δημιουργεί ένας νους όταν απλά κάνει την προσωπική επιθυμία είδηση, κάτι που το βλέπουμε συχνά τον τελευταίο καιρό.

Εμείς κάναμε κάτι πάρα πολύ απλό το οποίο ..........

βεβαίως οφείλουν να κάνουν όλοι οι δημοσιογράφοι.

Επικοινωνήσαμε πριν λίγο με το Μεσσήνιο βουλευτή και του μεταφέραμε με τη μορφή ερώτησης την παραπάνω φήμη..

Ο κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος γέλασε με την ψυχή του στο άκουσμα και μόνο της ερώτησης και μετά συμπλήρωσε:

«Αυτά γράφονται χρόνια τώρα. Να έχετε καλές και ευχάριστες γιορτές και πρώτα ο Θεός και του χρόνου θα ανταλλάξουμε και πάλι ευχές από το ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ μου γραφείο».

Η δήλωση του κ. Λαμπρόπουλου δε σηκώνει καμία παρερμηνεία και κλείνει το θέμα.

Κανείς βεβαίως δεν πιστεύει σοβαρά ότι μπορεί να αποσυρθεί από αυτήν την κρίσιμη εκλογική μάχη ένας πολιτικός που δεν έχει αλλοιωθεί από το πολιτικό σύστημα και στη Μεσσηνία τον ψηφίζουν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Απλά μερικές φορές οι επιθυμίες.. γίνονται είδηση.

Morias News

ΤΡΩΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: ΝΤΥΝΟΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΚΑΝΩ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΝΤΥΝΟΜΑΙ..ΤΡΩΩ...ΚΑΝΩ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΝΤΥΝΟΜΑΙ..ΤΡΩΩ...ΚΑΝΩ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ..

Στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι θα στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας μας και θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για τους συμπατριώτες μας!!!

13 ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ, ΔΗΛ. "ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ"!.. ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ..... ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Διαβάστε:.............

Αντί για ΤΥΡΙ gouda (άγευστο) ψωνίστε σφέλα, φέτα, κεφαλοτύρια Μεσσηνίας. Σε άλλες περιοχές Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης, κλπ.

Aντί για ΠΑΓΩΤΑ Nestle, Algida, προτιμήστε τώρα με τις ζέστες τα πραγματικά ελληνικά: Παγωτά "ΚΡΙ ΚΡΙ", και..... ΜΟΝΟ αυτά!

Αντί για Coca Cola Pepsi Cola αγοράστε ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ Lux, Εψα, Παλίρροια, ΒαπΚουγιός (Βασικά μην πίνετε αναψυκτικά, αλλά αν πίνετε, προτιμήστε ΜΟΝΟ ελληνικά!)

Αντί για ΜΠΥΡΑ Heineken, Amstel κλπ κλπ, αγοράστε ΝΕΔΑ Μεσσηνίας, σε άλλες περιοχές αγοράστε Kraft, ΦΙΞ, Βεργίνα, Μαγκνους Παπαδημητρίου (Όλες εξαίρετες και καλοψημένες!).

Αντί για ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Barilla, Misco που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μόνο μακαρόνια Μ έ λ ι σ σ α. Είναι εξαιρετικά και τα καλύτερα από όλα (δοκιμάστε αυτά του καρότου !!! Απίθανα !!!!)

Αντί για .. προσούτο, αγοράστε μόνο ελληνικά, Μανιάτικο Παστό που το βρίσκεις παντού στη Καλαμάτα και στη Μεσσηνία. ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ.

Αντί για ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπος, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ .

Αντί για ΓΑΛΑ εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα ελληνικό, ΑΓΝΟ, ΜΕΒΓΑΛ, Όλυμπος Αγρόκτημα Βραχιάς, ΕΒΟΛ, ΚΟΡΦΗ, ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, κλπ κλπ μόνο ελληνικά

Αντί για ΠΟΤΑ Ουίσκυ κ.τ.λ., αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά και προτιμήστε μόνο ελληνικά κρασιά, που είναι και απίθανα !!!!.

Αντί για ΣΟΚΑΛΑΤΕΣ Nestle, αγοράστε ΜΟΝΟ σοκολάτες - σοκολατάκια ΙΟΝ που είναι και οι καλύτερες (και έως και σήμερα, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, άλλωστε πρέπει να σωθεί η επιχείρηση που επιμένει να είναι ελληνική). Ο Παυλίδης, δυστυχώς, δεν γλύτωσε και πουλήθηκε στους Γάλλους !!!!! δεν χρειάζεται να στηρίζουμε Γαλλικές επιχειρήσεις !!!

Αντί για ΤΑΞΙΔΙΑ εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα και μόνο!!

Αντί για ΤΣΙΓΑΡΑ Marlboro, Camel, Kent, Winston κ.τ.λ. των αγαπημένων αμερικάνων, αγοράστε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ HELLAS special, ΞΑΝΘΗ.

Προτιμάτε και στηρίξτε τα τοπικά ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, τα μαγαζιά της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, σε άλλες περιοχές προτιμάτε τα τοπικά ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ και τα τοπικά καταστήματα της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, δεν έχουμε να χάσουμε, έχουμε να ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Δείτε τις επιπτώσεις! Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών:

Αποδυναμώνετε και εξαφανίζετε τις ελληνικές παραγωγές... Μην πείτε δεν με νοιάζει, διότι εμάς αφορά το θέμα. 2.Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές, Βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας και την εξάρτηση από ξένα κεφάλαια. Βλέπετε που φτάσαμε

Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε 70% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που εκτός του ότι απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς, ενισχύετε τις οικονομίες των χωρών αυτών. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας !

Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε 1000 οικογένειες, θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ

Θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά! Ή πιο απλά, Αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα,οι 1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον!

Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100,000-150.000 συμπατριωτών μας!

Στηρίξτε ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ, τα μαγαζιά της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, μακρυά από ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΞΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ, ΤΟ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !

ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ! ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ !ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ !

Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας, σκεφτείτε ότι ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη ή την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων.

Αγαπητοί Συμπατριώτες ΜΠΟΡΟΥΜΕ και μην ακούμε τα εγκάθετα..."παπαγαλάκια", τους αγράμματους και τους καλοθελητές!

Αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα ξεχωρίζετε - όχι από το όνομα μόνο, αλλά και από τον αριθμό στο BAR CODE...
TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 520 π.χ. 5 || 201287 || 470868 || > που αντιστοιχεί στο αλουμινόχαρτο της Sanitas A.E. που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής

Κοινωνική προσφορά από τη Λουξ

Η Λουξ Μαρλαφέκας, αναγνωρίζοντας τη σημασία υιοθέτησης πρακτικών αλληλεγγύης και προσφοράς στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, αναλαμβάνει πρωτοβουλία προς όφελος των καταναλωτών που την εμπιστεύονται και την προτιμούν όλα αυτά τα χρόνια.
Συγκεκριμένα, η ελληνική εταιρία παραγωγής αναψυκτικών και 100% φυσικών χυμών, θέλοντας να στηρίξει την ελληνική οικογένεια, πραγματοποιεί ειδική προσφορά στα προϊόντα της εν όψει των Χριστουγέννων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, η Λουξ δίνει ..........

τη δυνατότητα στους καταναλωτές να απολαύσουν τις αγαπημένες γεύσεις των αναψυκτικών της σε πιο οικονομική τιμή, πραγματοποιώντας έκπτωση 0,60€. Ειδικότερα, η προσφορά αφορά στις συσκευασίες του 1,5 λίτρου αναψυκτικών.

Η Λουξ, έχοντας πάντα στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της τον καταναλωτή, θέτει ως στόχο την απόλυτη ικανοποίηση του, τόσο μέσα από την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων όσο και την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί.

ΣΧΟΛΙΟ
Γνωστή η Θέση μας. Υποστηρίζουμε ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ και κάνουμε μποϋκοτάζ σε οποιοδήποτε προϊόν είναι Γερμανικό. Ακόμα και στην αλυσίδα Super Market της Γερμανικής εταιρίας LIDL.

Aπό σήμερα οι περικοπές μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους

Σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές τους, οι οποίες μπορούν να φτάσουν και στα 1.000 ευρώ, έχουν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι μεταξύ των οποίων και τα σώματα Ασφαλείας. Οι περικοπές αυτές, λόγω του νέου ενιαίου μισθολογίου και αναδρομικών κρατήσεων από 1ης Νοεμβρίου, είναι "ορατές" στους δημοσίους υπαλλήλους στους μισθούς που λαμβάνουν σήμερα και αύριο ως προκαταβολή για το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου.

Οι διατάξεις του νέου ενιαίου μισθολογίου μπαίνουν ..........

σε πλήρη εφαρμογή και καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, τίθενται σε ισχύ αναδρομικά από την 1/11/2011, οι συνολικές απώλειες στις αποδοχές κυμαίνονται από 206 ευρώ έως και 937 ευρώ, ανάλογα με το υπουργείο και τα χρόνια προϋπηρεσίας. Ειδικά, όμως, για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι περικοπές μπορούν να φτάσουν και στα 1.000 ευρώ, λόγω των επιδομάτων που λάμβαναν.

Όπως προβλέπεται στον νόμο, οι περικοπές επιβάλλονται σταδιακά με ποσοστό μείωσης 25% από την 1η Νοεμβρίου 2011. Το μισό του εναπομείναντος ποσοστού μείωσης εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2012 και το άλλο μισό από την 1η Ιανουαρίου 2013. Σοβαρό πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν λάβει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τη δόση να παρακρατείται αυτόματα από τον μισθό τους. Αναμένεται να υπάρξουν και περιπτώσεις υπαλλήλων, οι καθαρές αποδοχές των οποίων δεν θα φθάνουν για να καλυφθεί η δόση του στεγαστικού δανείου τους.
Παράλληλα, το 2012 φέρνει περικοπές μεταξύ 15% και 20% και στις αποδοχές των περίπου 300.000 υπαλλήλων των ειδικών μισθολογίων.

Στο μνημόνιο υπάρχει σαφής πρόβλεψη για τις μειώσεις μισθών στα ειδικά μισθολόγια και το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, καταρτίζει τις σχετικές διατάξεις.

Οι μειώσεις αφορούν δικαστικούς, γιατρούς του ΕΣΥ και ένστολους (Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό Σώμα).

Sofokleous in

ΣΧΟΛΙΟ
Γνωρίζοντας τον όγκο εργασιών που οι πολιτικάντηδες μας έχουν φορτώσει την αστυνομία με ένα κάρο άσχετες εργασίες για το σώμα όπως διαβατήρια, κλπ κλπ αποσπώντας τους από το πραγματικό τους αντικείμενο που είναι η πάταξη του εγκλήματος, το blog μας δηλώνει ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟ σε όποιες μειώσεις μισθών έγιναν η σχεδιάζουν να περικόψουν ακόμα περισσότερο.
ΓΝΩΜΗ μας είναι ότι τα σώματα ασφαλείας και ειδικά η αστυνομία έπρεπε και θα πρέπει να είναι από τους καλύτερα αμοιβόμενους υπαλλήλους του Δημοσίου τομέα καθώς είναι αυτοί που στην κυριολεξία παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμματα για να πιάσουν έναν εγκληματία έρχονται σε επαφή με το κάθε κατακάθι της κοινωνίας ακόμα και μετανάστες - λαθρομετανάστες, και βρίσκονται διαρκώς σε κίνδυνο.
Κι όμως οι άνθρωποι αυτοί σε πολλές περιπτώσεις υπερβάλουν εαυτόν και φέρνουν αποτέλεσμα. Δυστυχώς όμως κανένας πολιτικάντης δεν το αναγνωρίζει. Θα έπρεπε να ντρέπονται οι χασάπηδες πολιτικοί μας.

MRB: Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα

Σοκ έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ η δημοσκόπηση της MRB για τη Real News σύμφωνα με την οποία στην Αθήνα, όπου κατοικεί πάνω από το 30% του πληθυσμού της χώρας, το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον τρίτο κόμμα, μετά το ΚΚΕ!

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση τα κόμματα συγκεντρώνουν: .....

ΝΔ 19,4%
ΚΚΕ 10,3%
ΠΑΣΟΚ 10,1%
ΣΥΡΙΖΑ 9,6%
Δημοκρατική Αριστερά 8,1%
Δημοκρατική Συμμαχία 3,4%
Οικολόγοι Πράσινοι 3%
Χρυσή Αυγή 3%

ΣΧΟΛΙΟ
Και το 10,1% για το ΠΑΣΟΚ πολύ είναι. Έπρεπε να είναι πιο χαμηλά....

Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου η προμήθεια του σήματος τελών κυκλοφορίας 2012.

UPDATE ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ

Μέχρι της Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου έχουν προσθεσμία οι κατοχοι ΙΧ να προμηθευτούν το σήμα τελών κυκλοφορίας για το 2012 καθώς μέχρι και αυτή την στιγμή δεν εχει δοθεί παράταση από το Υπουργείο.

Το σήμα μπορείτε να το προμηθευτείτε από τις τράπεζες και τα ταχυδρομεία ενώ ατην εφορία τους θα πρέπει να απευθύνονται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μόνο στην περίπτωση που δεν έχουν λάβει ειδοποιητήριο, το έχουν χάσει, στο ειδοποιητήριο αναγράφονται λανθασμένα στοιχεία, στην περίπτωση εκπρόθεσμης προμήθειας και στην περίπτωση που το όχημα τίθεται σε κυκλοφορία μετά την 1η Οκτωβρίου 2011.
Στις περιπτώσεις αυτές, η προμήθεια του .........

σήματος γίνεται με την προσκόμιση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.

Η προθεσμία προμήθειας του σήματος τελειώνει στις 30 Δεκεμβρίου 2011 και εκπρόθεσμη αγορά του συνεπάγεται πρόστιμο 30 ευρώ αν το σήμα κοστίζει λιγότερα από 30 ευρώ ή ίσο με το ύψος του τέλους αν υπερβαίνει τα 30 ευρώ. Σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή καταστροφής του ειδικού σήματος, στον κάτοχο χορηγείται νέο σήμα χωρίς άλλη επιβάρυνση αλλά με πρόστιμο 30 ευρώ.

Οστόσω απο τις 23/12/2011 αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο οι ειδοποιήσεις τελών κυκλοφορίας 2012 όπου οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ έχουν πλέον τη δυνατότητα να προβάλουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και να εκτυπώσουν τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις που τους αφορούν από το www.gsis.gr.

Η ανάρτηση γίνεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών που για κάποιο λόγο δεν έλαβαν την ειδοποίηση που στάλθηκε ταχυδρομικά ή που απώλεσαν την ειδοποίηση που έλαβαν. Οι εκτυπώσεις μπορούν να αντικαταστήσουν τις αντίστοιχες έντυπες ειδοποιήσεις και να χρησιμοποιηθούν στα τραπεζικά ιδρύματα για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας 2012. Έτσι δίνεται η δυνατότητα αποφυγής της ταλαιπωρίας και του συνωστισμού στις ΔΟΥ.

Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας, στη διεύθυνση www.gsis.gr .

Για την απόκτηση του σήματος στη συγκεκριμένη κατηγορία θα πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας 2012:

• Έως 300 κυβικά εκατοστά 22 ευρώ
• Από 301 έως 785 κυβικά εκατοστά 55 ευρώ
• Από 786 έως 1.071 κυβικά εκατοστά 120 ευρώ
• Από 1.072 έως 1.357 κυβικά εκατοστά 135 ευρώ
• Από 1.358 έως 1.548 κυβικά εκατοστά 240 ευρώ
• Από 1.549 έως 1.738 κυβικά εκατοστά 265 ευρώ
• Από 1.739 έως 1.928 κυβικά εκατοστά 300 ευρώ
• Από 1.929 έως 2.357 κυβικά εκατοστά 660 ευρώ
• Από 2.358 έως 3.000 κυβικά εκατοστά 880 ευρώ
• Από 3.001 έως 4.000 κυβικά εκατοστά 1.100 ευρώ
• Από 4.001 και άνω κυβικά εκατοστά 1.320 ευρώ

Αντίθετα, για τα επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, τα τέλη προκύπτουν σε συνάρτηση με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Για παράδειγμα, ένα επιβατικό αυτοκίνητο με εκπομπές 150 γραμμαρίων διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας ίσα με 150×1,70=255 ευρώ. Για ένα αυτοκίνητο με εκπομπές 195 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο καταβάλλει τέλη ίσα με 195×2,55=497,25 ευρώ.

Η διάθεση των σημάτων τελών κυκλοφορίας 2012 θα γίνει και φέτος από τις τράπεζες. Στην εφορία τους θα πρέπει να απευθύνονται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μόνο στην περίπτωση που δεν έχουν λάβει ειδοποιητήριο, το έχουν χάσει, στο ειδοποιητήριο αναγράφονται λανθασμένα στοιχεία, στην περίπτωση εκπρόθεσμης προμήθειας και στην περίπτωση που το όχημα τίθεται σε κυκλοφορία μετά την 1η Οκτωβρίου 2011. Στις περιπτώσεις αυτές, η προμήθεια του σήματος γίνεται με την προσκόμιση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.

UPDATE ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κλειστές οι εφορίες την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

48ωρη απεργία σε όλες τις εφορίες της χώρας έχουν εξαγγείλει για το διήμερο 29 και 30 Δεκεμβρίου οι εφοριακοί και αναμένεται να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων αλλά και στην είσπραξη των εσόδων του προϋπολογισμού.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ- Δ.Ο.Υ αναφέρει: «Η κινητοποίηση αυτή γίνεται λόγω των οξυμμένων προβλημάτων που απασχολούν τον εφοριακό κλάδο, τα οποία έχουν επιδεινωθεί μετά τις επιθέσεις, τη συκοφάντηση και τη στοχοποίηση που δεχόμαστε καθώς και τις πολιτικές αποφάσεις που συμβάλλουν στην αυξανόμενη εξαθλίωση μας.
Οι συνέπειες στα έσοδα του προϋπολογισμού και.........

στην εξυπηρέτηση του πολίτη δεν είναι δική μας ευθύνη. Δε θα δεχθούμε άλλη μείωση του κύρους και της αξιοπρέπειάς μας, σαν κλάδος και σαν πολίτες.»

Οι ευχές που μας στέλνετε





Έρχονται νέα κίνητρα για τις ληξιπρόθεσμες;

Νέα κίνητρα και ευεργετήματα παρέχει το υπουργείο Οικονομικών στους οφειλέτες του δημοσίου, προκειμένου να διευθετήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, τα οποία ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 42 δις ευρώ. Όπως αναφέρεται στο ειδησεογραφικό site Pheme.gr με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ),που θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες το υπουργείο Οικονομικών προσφέρει πληθώρα ευεργετημάτων στους οφειλέτες του Δημοσίου για την τμηματική καταβολή των χρεών τους.

Στους οφειλέτες παρέχεται μεταξύ άλλων η ..........

δυνατότητα ρύθμισης όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών τους, την καταβολή των οφειλών σε 60 (μικρότερες) μηνιαίες δόσεις, γενναίες απαλλαγές των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας κατά τη διάρκεια της ρύθμισης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες σε άρθρο της σχετικής ΠΝΠ προβλέπεται ότι "Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς και υπέρ τρίτων, βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) ή στα Τελωνεία του Κράτους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), ρυθμίζονται και καταβάλλονται ως ακολούθως:

α) Εφάπαξ, με απαλλαγή 100% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

β) Σε 2-12 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 90% των προσαυξήσεων.

γ) Σε 13-24 δόσεις, με απαλλαγή 75% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

δ) Σε 25-36 δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 60% των προσαυξήσεων.

ε) σε 37-48 δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 45% των προσαυξήσεων.

στ) σε 49-60 δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 25% των προσαυξήσεων".

Όπως αναφέρεται στην παράγραφο 11, του σχετικού νομοσχεδίου, "η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2012 στην αρμόδια ΔΟΥ ή Τελωνείο όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές".

Ωστόσο, σύμφωνα με την παράγραφο 16, "με απόφαση του υπουργού Οικονομικών μπορούν να ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις υπαγωγής στην παρούσα ρύθμιση και μετά την 31η Ιανουαρίου 2012, καθώς και κάθε ειδικότερο θέμα εφαρμογής αυτής".

Στα ευεργετήματα που προσφέρονται στους οφειλέτες του Δημοσίου περιλαμβάνεται επίσης η δυνατότητα ρύθμισης χρεών "που τελούν σε αναστολή είσπραξης", ή οφειλές έχουν υπαχθεί σε άλλες ρυθμίσεις χρεών, η χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας "μηνιαίας διάρκειας", και φυσικά η αναστολή ποινικών διώξεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα εδάφια 1 και 2 της παραγράφου 14, στη ρύθμιση υπάγονται, εάν ζητηθεί από τον οφειλέτη, "οι οφειλές που τελούν σε αναστολή είσπραξης", καθώς και "οι οφειλές που έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής κατά τις διατάξεις των άρθρων 13-21 του ν.2648/1998", καθώς και "οι οφειλές που έχουν υπαχθεί σε άλλη ρύθμιση, των οποίων οι όροι τηρούνται κατά την υποβολή του αιτήματος".

Σύμφωνα με την παράγραφο 15, "κατά τη διάρκεια της ρύθμισης και εφόσον τηρούνται με συνέπεια οι όροι αυτής", προσφέρονται τα εξής ευεργετήματα:

α) Χορηγείται στους υπόχρεους αποδεικτικό ενημερότητας μηνιαίας διάρκειας, εφόσον συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις του άρθρου 26 του ν.1882/1990, όπως ισχύει.

β) Αναστέλλεται η ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων κατά τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν.1882/1990, όπως ισχύει σήμερα και αναβάλλεται η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε ή εφόσον άρχισε η εκτέλεση της διακόπτεται.

γ) Αναστέλλεται η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακίνητων με την προϋπόθεση ότι η εκτέλεση αφορά μόνο χρέη που ρυθμίζονται με τις διατάξεις αυτού του άρθρου. Η αναστολή αυτή δεν ισχύει για κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων ή έχουν εκδοθεί οι σχετικές παραγγελίες, τα αποδιδόμενα όμως ποσά από αυτές λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη δόσης ή δόσεων της ρύθμισης, εφόσον δεν συμψηφίζονται με άλλες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί. Αν ο οφειλέτης απολέσει το ευεργέτημα της ρύθμισης, τα μέτρα που έχουν ανασταλεί συνεχίζονται.

Newsbeast

Εκατό ευρώ πρόστιμο σε όσους δεν παίρνουν απόδειξη

Πρόστιμα 100 ευρώ θα επιβάλλονται για κάθε αγορά των καταναλωτών που δεν ζητούν αποδείξεις, σύμφωνα με το νέο ποινολόγιο για τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων που αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Μάλιστα όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, αν πληρώνεται στην Εφορία μέσα σε δέκα ημέρες, θα έχει έκπτωση 15%.

Την ίδια ώρα προβλέπονται μέχρι και μπόνους ή .........

επιστροφή χρημάτων στους συνεπείς ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Επίσης καταργείται η απόρριψη βιβλίων και στοιχείων και μπλοκάρεται η θεώρησή τους από την Εφορία για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι με το Ποινολόγιο, για περιπτώσεις εμπρόθεσμης και εφάπαξ καταβολής των προστίμων θα παρέχεται έκπτωση μέχρι και 60% ενώ για πληρωμή σε δόσεις η έκπτωση θα είναι 40%.

Τα πρόστιμα καταβάλλονται σε 10 ίσες μηνιαίες δόσεις αλλά η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ. Επίσης επιστρέφεται το30% του προστίμου σε όσους το καταβάλλουν κανονικά και δεν έχουν εντοπισθεί άλλες παραβάσεις.

Για τον προσδιορισμό του ύψους του προστίμου καθιερώνεται σύστημα προσδιορισμού τους το point system.

Eπίσης με το νέο ποινολόγιο, μειώνονται τα πρόστιμα για μη έκδοση ανακριβών πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Πόσο θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Με κατάρρευση κινδυνεύει η ΔΕΗ, εντός του πρώτου τριμήνου του 2012, καθώς αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που έχει ως αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς αν από τον καινούργιο χρόνο θα μπορεί να πληρώνει τους πιστωτές της.

Η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει το τελικό ύψος της αύξησης των τιμολογίων για το 2012, συνεκτιμώντας όμως, την αδυναμία των πολιτών να προβούν για μία ακόμη φορά σε νέες οικονομικές θυσίες αλλά και από την άλλη, τη βιωσιμότητα της επιχείρησης που κινδυνεύει με κατάρρευση.

Η διοίκηση της εταιρείας πρότεινε μεσοσταθμική ...........

αύξηση τιμολογίων κατά 15%. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με την αιτιολογημένη εισήγησή της προτείνει στο υπουργείο Περιβάλλοντος αυξήσεις κατά μέσον όρο 12,7%. Ωστόσο, πληροφορίες από το υπουργείο κάνουν λόγο για μια αύξηση η οποία δεν θα ξεπερνά το 5%.

Ενδεχόμενο το οποίο η διοίκηση της ΔΕΗ δεν επιθυμεί καθώς εκτιμά ότι με μια τέτοιου ύψους αύξηση (5%), η εταιρία θα συνεχίσει να έχει αρνητικές ροές κεφαλαίων με αποτέλεσμα ο καθαρός δανεισμός της να εκτιναχθεί πάνω από τα 5,5 δις. ευρώ. Κάτι που θα σημάνει ενδεχομένως και την παύση πληρωμών προς τους πιστωτές της.

Το 2011 σε σχέση με το 2009 οι δαπάνες μισθοδοσίας μειώθηκαν κατά 464 εκ. Ευρώ αλλά η επιχείρηση υπέστη ζημιές το γ’ τρίμηνο του 2011 και πιθανότητα το ίδιο θα συμβεί και στο σύνολο του έτους. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΗ, οι δαπάνες για το 2011 σε σχέση με το 2009 θα είναι αυξημένες κατά 750 εκ. Ευρώ. Για το 2012 οι προϋπολογισθείσες αντίστοιχες δαπάνες θα είναι αυξημένες κατά 950 εκ. Ευρώ σε σχέση με το 2009.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, η εκτίναξη των δαπανών για το 2012 οφείλεται στην αύξηση των τιμών των καυσίμων στις διεθνείς αγορές, στην περιορισμένη παραγωγή ρεύματος από τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες αγορές ρεύματος σε σχέση με το 2011 από ιδιώτες παραγωγούς αλλά και από εισαγωγές. Παράλληλα, οι αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε μαζούτ και ντίζελ θα κοστίσουν 150 εκ. Ευρώ και η επιβολή ΕΦΚ στο φυσικό αέριο 110 εκ. Ευρώ.

Αν προστεθούν σε αυτές τις επιβαρύνσεις και οι λήξεις χρεολυσίων 1,2 δις ευρώ εντός του επόμενου έτους, όπως έχει δηλώσει ο Αρθούρος Ζερβός, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και η μοναδική λύση για να προχωρήσει η εταιρία είναι η αναπροσαρμογή των τιμολογίων τουλάχιστον κατά 15%, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών από το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργικό συμβούλιο καλείται να αποφασίσει, ποιο θα είναι τελικά το ποσοστό της αύξησης.

Real.gr

Μια σπίθα είναι αρκετή για να διαλυθεί η κυβέρνηση

Ο κ. Παπαδήμος έχει διαμηνύσει από την αρχή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και στους Ευρωπαίους εταίρους, ότι δεν επιθυμεί να έχει διακοσμητικό ρόλο. Και ότι, σε τέτοια περίπτωση, θα επέλεγε την οδό της παραίτησης. Όπως έγραψε την προηγούμενη εβδομάδα η «Ι», ο κ.Παπαδήμος επανέφερε το θέμα στον κ. Παπούλια, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στη συμπεριφορά ορισμένων κομμάτων. Το θέμα το έθιξε πάλι χτες ο πρωθυπουργός, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.
Ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για..........

όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, και για την πιθανολογούμενη απόσυρση της εμπιστοσύνης, προς την κυβέρνηση, από τη ΝΔ και, δευτερευόντως, από τον ΛΑΟΣ.

Αυτή τη φορά ο κ. Παπαδήμος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ενημερώνοντας τον κ. Παπούλια για τις τελευταίες εξελίξεις ήταν σκληρός και κατηγορηματικός, αναφορικά με τη στάση των κομμάτων. «Δεν μπορεί να υπάρχει αντιπολίτευση από κόμματα που μετέχουν σε συγκυβέρνηση», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στη συμπεριφορά των κομμάτων, η οποία καθορίζεται σχεδόν αποκλειστικά από την ημερομηνία των εκλογών. Ο κ. Παπαδήμος, όπως ανέφερε υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, θέτει πρώτο στόχο την απάλειψη της «εκλογολογίας» από την καθημερινή συζήτηση, θεωρώντας ότι δρα εναντίον της συνοχής και της επίτευξης των στόχων της κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδήμος είπε, επίσης, στον κ. Παπούλια, πως τα κόμματα ερμηνεύουν κατά τη βούλησή τους πολλά θέματα, όπως τη συμφωνία για το μνημόνιο, αλλά και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ενοχλημένοςεμφανίζεται ο πρωθυπουργός και με τις διαρκείς έριδες, που διαπιστώνονται καθημερινά μεταξύ των μελών της κυβέρνησης. Όπως, επίσης, και με την αντιμνημονιακή δραστηριότητα στελεχών της ΝΔ, όπως η εκδήλωση που έγινε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ σε γνωστό νεοδημοκρατικό στέκι, στη Δάφνη, που φέρει την ταμπέλα «Αντιμνημονιακό», όπου, πλην του γνωστού υπεύθυνου Συνδικαλιστικού της ΝΔ Γιάννη Μανώλη, μετείχαν και στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά. Μεταξύ των οποίων ο διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου Κώστας Μπούρας και ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Γιώργος Μουρούτης.
Ορισμένες πληροφορίες ανέφεραν ότι μεταξύ των θαμώνων ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Μουρμούρας, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε από τη ΝΔ. Μετείχαν, πάντως, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Βασίλης Πολυμερόπουλος, αμφότεροι προσκείμενοι στον σκληρό πυρήνα του προέδρου της ΝΔ.

Το κλίμα έχει επιβαρυνθεί. Και δεν αποκλείεται, όπως έλεγαν κυβερνητικοί παράγοντες, η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, πριν από την 19η Φεβρουαρίου, η οποία δεν υπήρξε ποτέ, όπως, άλλωστε, διευκρίνισε και ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου. Στη συζήτηση που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό, ο κ. Παπαδήμος, ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για το κλίμα των τελευταίων ημερών, και για όσα διαμείφθηκαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, της Τετάρτης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται να συμμερίζεται τις ανησυχίες του πρωθυπουργού. Γι’ αυτό ζήτησε να έχουν μια ακόμα τηλεφωνική επικοινωνία, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων του κ. Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ημερησία

Μειώνουν τις τιμές για να κρατήσουν τους καπνιστές

Σε αναθεώρηση της τιμολογιακής τους πολιτικής προχωρούν μεγάλες καπνοβιομηχανίες, προκειμένου να ανακόψουν τις πτωτικές πωλήσεις κορυφαίων σημάτων. Μετά τις μειώσεις τιμών από την καπνοβιομηχανία Παπαστράτος, στο Μarlboro, κατά πληροφορίες, και η ανταγωνίστριά της ΒΑΤ (Βritish American Tobacco) ετοιμάζεται να την μιμηθεί.

Aυτό υποστηρίζουν εκπρόσωποι περιπτέρων, ........

μεταξύ των οποίων και η Δήμητρα Λουκά, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καπνοπωλών Περιπτερούχων Ελλάδος. Όπως μας λέει, ενημερώθηκε από τη διοίκηση της πολυεθνικής Philip Morris (Παπαστράτος), ότι αποφασίστηκε να μειωθεί η τιμή αυτού του πρωταγωνιστικού σήματος, προκειμένου να σταματήσουν να πέφτουν οι πωλήσεις του.

Οι οποίες, από τις αρχές του έτους, εμφανίζουν πτώση 15%. Σημαντικές απώλειες καταγράφει και το μερίδιο αγοράς που ελέγχει: από 19% που ήταν το 2009, κυμαίνεται σήμερα στο 17%. Μετά την απόφαση της πολυεθνικής, η τιμή λιανικής στο πακέτο Μarlboro μειώθηκε από τα 4 ευρώ, στα 3,5 ευρώ. Η αρχή έγινε με το μαλακό πακέτο, ενώ ανάλογη μείωση θα γίνει και στους 16 κωδικούς που περιλαμβάνει το σήμα.

Παράλληλα, η Δήμητρα Λουκά ενημερώθηκε ότι αυτή η μείωση της τιμής δεν θα επηρεάσει το κέρδος των περιπτερούχων, από το συγκεκριμένο σήμα. Θα παραμείνει δηλαδή στα 19,4 λεπτά ανά πακέτο. Μεσοσταθμικά, το κέρδος των περιπτερούχων από τα καπνικά είδη είναι περίπου 3,5% επί της τιμής λιανικής. Βέβαιο είναι ότι η πτώση της αγοράς καπνικών ειδών, που άλλοι την προσδιορίζουν από τις αρχές του έτους στο 13%, και άλλοι στο 3% (στοιχεία Νielsen), καθιστά πιο δύσκολο τον στόχο της κυβέρνησης να πολλαπλασιάσει τα έσοδα με αύξηση της φορολογίας στα συγκεκριμένα προϊόντα.

Απώλειες 22%

Την περίοδο από 15 Οκτωβρίου έως 15 Δεκεμβρίου, λένε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οπότε αυξήθηκε η κατανάλωση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, οι απώλειες στο βιομηχανοποιημένο τσιγάρο εκτιμάται ότι ξεπέρασαν το 22%. Πιστεύεται ότι η απόφαση του ΕΟΦ να απαγορεύσει την πώληση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, έγινε μετά από παρέμβαση του Ελληνικού Συνδέσμου Καπνικών Εταιρειών Ευρώπης.

Σημαντικά ωφελημένες από την κρίση, όσο και από την υψηλή τιμή του πακέτου, εμφανίζονται οι συσκευασίες για στριφτά τσιγάρα. Μία τέτοια συσκευασία 25 γρ., που πωλείται αντί 4 ευρώ, προσφέρει περίπου 34 τσιγάρα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Νielsen, την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2011, οι πωλήσεις τους σε όγκο αυξήθηκαν κατά 31%, και σε αξία κατά 43,2%. Σημαντική αύξηση εμφανίζει και η πώληση λαθραίων τσιγάρων. Πληροφορίες λένε ότι, για πρώτη φορά, συστάθηκε εταιρεία η οποία ανέλαβε την πλήρη καταγραφή των λαθραίων, που εισάγονται στη χώρα.

Isotimia