Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου ο Αδαμόπουλος

Νέος πρόεδρος του επιμελητηρίου εκλέχθηκε απόψε ο Δ. Αδαμόπουλος που ήταν επικεφαλής του συνδυασμού "Συνεργασία για την Ανάπτυξη της Μεσσηνίας" με ψήφους 11 εναντίον 10 του κ. Μανιάτη.
Η διαδικασία για το Νέο Διοικητικό συμβούλιο του επιμελητηρίου θα ολοκληρωθεί σε περίπου 15 μέρες οπότε ο νέος πρόεδρος θα συγκαλέσει ξανά το Δ.Σ.

Πάντως είναι απορίας άξιον πως είναι δυνατόν να .......

γίνεται πρόεδρος του Επιμελητηρίου ένας υποψήφιος που βγήκε τρίτος σε ψηφοδέλτια. Τελικά η καρέκλα για τον Καραμπάτο είναι γλυκιά απ' ότι φαίνεται και θέλει να μείνει γαντζωμένος σε αυτήν όσο περισσότερο γίνεται. Ανίερη συμμαχία;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ "ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΙ"

Από το Ψητοπωλείο "Το Αρκούδι" τηλέφωνο 2761-300419 στον πεζόδρομο των Φιλιατρών ανακοινώνεται ότι της μέρες των εορτών θα είναι ανοικτό. Συγκεκριμένα:

Τη νύχτα του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου προς Κυριακή 1 Ιανουαρίου, θα είναι ανοικτό.



Στα τρία η παράταξη Δράκου στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου

Ήταν ένας θάνατος που είχε προαναγγελθεί από καιρό. Η παράταξη Δράκου πριν από λίγο στο Περιφερειακό Συμβούλιο διασπάστηκε στα τρία. Ενώ ο Δράκος καταψήφισε την πρόταση προ ημερησίας διατάξεως την συζήτηση για την δημοπράτηση του έργου της διαχείρισης στερεών αποβλήτων δεν τον ακολούθησαν σύμβουλοι του οι οποίοι ψήφισαν να γίνει η συζήτηση.

Σε λίγο θα ληφθεί η απόφαση για τον Διεθνή ...........

Διαγωνισμό και η Πελοπόννησος θα γίνει η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που σπάει το ταμπού και προχωρά σε ολοκληρωμένη διαχείριση των σκουπιδιών. Έτσι και αλλιώς είναι μια σημαντική ημέρα για την Πελοπόννησο… κάποιοι σύμβουλοι του κ. Δράκου το κατάλαβαν και πήραν την ιστορική ευθύνη

report24.gr

Άκαρπη η συνάντηση του Βενιζέλου με τους εφοριακούς

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με το προεδρείο της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στις εφορίες (ΠΟΕ - ΔΟΥ) οι οποίοι έχουν εξαγγείλει διήμερη απεργία για αύριο και μεθαύριο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαμήνυσε στο προεδρείο των εφοριακών ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη.
Οι ίδιοι πάντως φέρονται διατεθειμένοι να ........

προχωρήσουν κανονικά στην απεργία που έχουν εξαγγείλει.

Μεταξύ των αιτημάτων της ΠΟΕ - ΔΟΥ ήταν να επανεξετασθεί το μισθολόγιο και να καλυφτούν τα κενά προσωπικού στις εφορίες.

iefhmerida

Απόσπασμά από το Πρακτικό 24/23-12- 2011 της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας.

Την παρασκευή 24 Δεκεμβρίου συνεδρίασε η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας όπου έλαβε απόφαση για αυξηση των Δημοτικών τελών καθώς και των τελών φωτισμού με αποτέλεσμα την εξίσωσση των τελών σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους με τα τέλη της Κυπαισσίας.

Σήμερα σας δημοσιεύουμε την εισήγηση για τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού Δήμου Τριφυλίας.

Διαβάστε λοιπόν τι εισηγήθηκε στην οικονομική επιτροπή και σημειώστε ότι αποφασίστηκε η αύξηση στα Δημοτικά Τέλη και τα τέλη φωτισμού.

Την απόφαση ψήφισαν και οι δυο Δημοτικοί σύμβουλοι των .......

Φιλιατρών Παναγιώτης Σουρέτης και Γιάννης Ρούσσης και από τους Γαργαλιάνους ο ένας Δημοτικός σύμβουλος Θ. Δεληγιάννης.

Διαβάστε την εισήγηση



Έκπτωση φόρου σε δαπάνες "Εξοικονόμηση κατ'οίκον"

Εξι δικαιολογητικά θα πρέπει να παραλαμβάνουν από τις τράπεζες και να συνυποβάλλουν με τη φορολογική τους δήλωση οι φορολογούμενοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου τους «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» προκειμένου να τύχουν της φορολογικής έκπτωσης που προβλέπεται από τον νόμο.

Το ΥΠΟΙΚ σε εγκύκλιό του, δίνει αναλυτικές οδηγίες για τη διεκδίκηση έκπτωσης φόρου 10% στις δαπάνες που πραγματοποιούν όσοι μετέχουν στο πρόγραμμα «Eξοικονόμηση κατ' οίκον»

Αναλυτικότερα, η εγκύκλιος του ΥΠΟΙΚ έχει ως εξής: ..............

"Με αφορμή γραπτά ερωτήματα που έχουν τεθεί στην υπηρεσία μας, αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. ιδ' της παρ. 4 του άρθρου 9 του ν.2238/1994 (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος), όπως ισχύουν μετά την αντικατάστασή τους με τις διατάξεις της παρ.
2 του άρθρου 38 του ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α'), το ποσό του φόρου που προκύπτει με βάση την κλίμακα της παρ.1 του ιδίου άρθρου μειώνεται κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%), μεταξύ άλλων, του ποσού της δαπάνης για επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτου που εντάσσονται σε έργα του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3614/2007 ή και για επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτου που θα προκύψουν μετά από ενεργειακή επιθεώρηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3661/2008 και τις κανονιστικές πράξεις που εκδίδονται κατ' εξουσιοδότησή του και αφορούν σε μια σειρά από επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, οι οποίες καταγράφονται περιοριστικά στην περ. ιδ' του άρθρου 9 (αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου, αλλαγή εγκατάστασης κεντρικού κλιματισμού χρήσης καυσίμου από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο, αγορά και εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών, καθώς και αποκεντρωμένων συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζονται σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, θερμομόνωση σε υφιστάμενα κτήρια, δαπάνη για διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης).

Euro2day

Δήμος Τριφυλίας Η Φιλαρμονική είπε τα κάλαντα στο δήμαρχο

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων άκουσε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και η σύζυγός του από τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Ο δήμαρχος δέχτηκε τη Φιλαρμονική στο δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών, το Σάββατο, στις 12.30 το μεσημέρι. Αφού χαιρέτησε τα μέλη της καθένα ξεχωριστά και αντάλλαξε μαζί τους ευχές, άκουσε τα κάλαντα. Στη συνέχεια τα ρώτησε πώς είδαν στη φετινή τους έξοδο για τα κάλαντα τους πολίτες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και, τέλος, τα φίλεψε με γλυκά και αναψυκτικά.

Τη Φιλαρμονική συνόδευε η πρόεδρος του Συλλόγου ..........

Φιλοπροόδων κα Βιβή Παντελάκη και η κα Μπέτυ Κατσούλη, ενώ μαζί με το δήμαρχο ήταν και ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών Αναστάσιος Πούλος και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χαράλαμπος Στάμος.

Δ.Σ. Τριφυλίας Θα πάρει πίσω ο Κόλλιας τις αυξήσεις των δημοτικών τελών;

Μετά τις αντιδράσεις, πολιτών και συνεργατών του, θα πάρει πίσω ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας τις αυξήσεις των δημοτικών τελών, που σε συνεννόηση και με την «έγκρισή του» ψήφισε η Οικονομική Επιτροπή;

Το ερώτημα αυτό θα απαντηθεί αύριο το απόγευμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τα διλήμματα, ωστόσο, για το δήμαρχο να είναι πραγματικά και εξόχως σοβαρά, καθιστώντας τη συνεδρίαση ιδιαιτέρως κρίσιμη για το οικονομικό μέλλον του Δήμου Τριφυλίας, αλλά και για τη συνοχή της δημοτικής του παράταξης.

Εάν ο δήμαρχος ταχθεί θετικά στην εισήγηση της Οικονομικής ........

Επιτροπής, παρέχοντας κάλυψη στους συνεργάτες του που μετέχουν σε αυτή και κινήθηκαν με βάση τις οδηγίες - εντολές του, για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη (καθαριότητας και φωτισμού) που ξεκινούν από 40% περίπου και εκτοξεύονται μέχρι και 145%, μπορεί να κινδυνεύσει στην ψηφοφορία να υποστεί πλήγμα από διαφωνούντες δημοτικούς του συμβούλους, ακόμη ίσως και να καταψηφιστεί ή απορριφθεί η εισήγηση.

Εάν, δε, με «εύσχημο», έστω, τρόπο ταχθεί αρνητικά, θα πρόκειται για ουσιαστικό «άδειασμα» των συνεργατών του, αλλά και άδειασμα των εσόδων του Δήμου και συνέχιση της ανισοκατανομής σε βάρος της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας, ως προς τα δημοτικά τέλη και την οικονομική συνδρομή και συμβολή των πολιτών της Κυπαρισσίας στο νέο Δήμο, που ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις από συμβούλους αλλά και πολίτες της Δ.Ε. Κυπαρισσίας.

Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί πως, σε συζητήσεις του με θεσμικούς εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, καθώς και με πολίτες, ο κ. Κόλλιας ήταν «λάβρος» κατά των κυβερνητικών πολιτικών για αυξήσεις των φόρων και επιβολή χαρατσιών, τονίζοντας πως ο ίδιος και ο Δήμος δεν προτίθενται ακολουθήσουν τέτοιες φορομπηχτικές πολιτικές που εξουθενώνουν τους δημότες. Λόγια, ωστόσο, που, όπως φαίνεται και τρανά αποδεικνύεται, έρχονται σε πλήρη αναντιστοιχία και ανακολουθία με την πραγματικότητα της απόφασης των συνεργατών του στην Οικονομική Επιτροπή για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη! Να έπραξαν, πάντως, αυτοβούλως και δίχως προηγούμενη συνεννόηση με το δήμαρχο και έγκρισή του, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης και η δημοτική σύμβουλος (εντεταλμένη με απόφαση και υπογραφή δημάρχου για τα έσοδα) Μαρία Πανουσοπούλου, θεωρείται από απίθανο έως αδιανόητο!

Ωστόσο, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ο κ. Κόλλιας, κατά την ενημέρωσή του στο Σώμα, προ ημερήσιας διάταξης, για την οικονομική κατάσταση, είπε ότι ο Δήμος φέτος έχει εισπράξει στα ταμεία του 1.201.693, ενώ από τη ΔΕΗ (από τα δημοτικά τέλη δηλαδή) έχει εισπράξει ανά Δημοτική Ενότητα: Αετού μείον 5.700, Αυλώνος 61.872, Γαργαλιάνων 266.845, Φιλιατρών 100.675, Τριπύλης - τίποτα και Κυπαρισσίας 471.173, από τα οποία φαίνεται η ανισοκατανομή των δημοτικών τελών ανά Δημοτική Ενότητα. Η αναφορά αυτή περί «ανισοκατανομής των δημοτικών τελών» θεωρείται πως «προλείανε» το έδαφος για τις αυξήσεις που θα ακολουθούσαν!

Θάρρος

Τέσσερις έδρες η Ν.Δ. και μία το ΠΑΣΟΚ

Ριζική ανατροπή στην κατανομή των εδρών στη Μεσσηνία προκύπτει ως συμπέρασμα με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτές, σε περίπτωση που επιβεβαιώνονταν τα ποσοστά αυτά στην πενταεδρική Μεσσηνία, το ΠΑΣΟΚ θα εξέλεγε έναν (1) βουλευτή αντί για τρεις (3) που έχει σήμερα και το κόμμα της Νέας Δημοκρατία τέσσερις (4) αντί για δύο (2).
Προκειμένου να γίνει κατανοητό το πώς θα..........

διαμορφωθεί ο νέος χάρτης στη Μεσσηνία, η «Καθημερινή της Κυριακής» παρουσίασε ένα υποθετικό σενάριο μιας οκτακομματικής Βουλής, που έχει προκύψει ως μεσοσταθμική εκτίμηση ψήφου αρκετών δημοσκοπήσεων που έχουν δει εσχάτως το φως της δημοσιότητας. Σημειωτέον δε, ότι στο σενάριο αυτό έχει ληφθεί υπ’ όψιν και η παραδοσιακή τοπική δύναμη των κομμάτων, αλλά και οι εκτιμώμενες μετακινήσεις, όπως έχουν καταγραφεί στις τελευταίες εκλογές, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το σενάριο αυτό, αν, π.χ., η Ν.Δ. λάβει το 30,8% των ψήφων (134 έδρες), το ΠΑΣΟΚ 20% (54 έδρες), το ΚΚΕ 11,4% (31 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ 8,8% (24 έδρες), ο ΛΑ.Ο.Σ. 7,1% (19 έδρες), η Δημοκρατική Αριστερά 7,5% (20 έδρες), οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,2% (9 έδρες) και η Δημοκρατική Συμμαχία 3,2% (9 έδρες), στο Νομό Μεσσηνίας το πρώτο κόμμα θα εκλέξει τέσσερις βουλευτές και το δεύτερο έναν.
Εφόσον επαληθευθεί ένα τέτοιο εκλογικό σενάριο, γίνεται εμφανής και η απόσταση που μπορεί να χωρίζει τη Ν.Δ. από την αυτοδυναμία. Με 134 βουλευτές θα χρειάζεται απαραιτήτως η σύμπραξη του ΛΑΟΣ, ενώ, αν το ποσοστό του κ. Καρατζαφέρη αποδειχθεί κατά τι μικρότερο, κυβέρνηση θα μπορεί να σχηματισθεί μόνον με τη συμμετοχή και της κας Μπακογιάννη (αν δεν προκύψει νέα συνεργασία Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ κι εφόσον το κόμμα της μπει στη Βουλή).

Θάρρος

ΕΚΑΒ Φιλιατρών Τεράστιας σημασίας η λειτουργία του

Έξι μήνες συμπληρώνονται από την εγκατάσταση και λειτουργία του Σταθμού του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά και, ήδη, είναι μεγίστης σημασίας η παρουσία και προσφορά του στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας.

Ο Σταθμός του ΕΚΑΒ, που στεγάζεται σε κτηριακό συγκρότημα του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, έχει 24ωρη λειτουργία, με κυλιόμενες βάρδιες των οκτώ υπηρετούντων διασωστών και ένα σύγχρονο ασθενοφόρο. Μόνο τα επείγοντα περιστατικά (τροχαία, οξεία προβλήματα, οποιοδήποτε περιστατικό χρήζει επείγουσας αντιμετώπισης και μεταφοράς στο νοσοκομείο) στα οποία έχει συνδράμει το ΕΚΑΒ Φιλιατρών τους έξι πρώτους μήνες της λειτουργίας του, από τον Ιούλιο μέχρι και το Νοέμβριο, ξεπερνούν τα 350!

Τον Ιούλιο 64, τον Αύγουστο 109, το Σεπτέμβριο 54, τον ..........

Οκτώβριο 66, το Νοέμβριο γύρω στα 60. Τους θερινούς μήνες, βέβαια, τα περισσότερα από τα περιστατικά που συνέβησαν, και εκλήθη να επέμβει το ΕΚΑΒ, ήταν τροχαία. Γενικότερα, όταν υπάρχει κυκλοφοριακός φόρτος και περίοδοι αύξησης του πληθυσμού, όπως καλοκαίρι, γιορτές, Σαββατοκύριακα, είναι περισσότερα και τα περιστατικά. Ακόμα, όμως, ο κόσμος δεν έχει καταλάβει πώς λειτουργεί το ΕΚΑΒ. Αρκετοί, όταν τους τύχει κάποιο συμβάν, μετακινούν μόνοι τους, με δικά τους μέσα, τον ασθενή στο νοσοκομείο, χωρίς να ζητήσουν τη συνδρομή και επέμβαση του ΕΚΑΒ. Πολλοί δε, τηλεφωνούν στο νοσοκομείο και ζητούν ασθενοφόρο και όχι στο 166, που είναι το Κέντρο του ΕΚΑΒ στην Καλαμάτα και το οποίο άμεσα δίνει σήμα και διαβιβάζει το περιστατικό, με όλες τις πληροφορίες, στο ΕΚΑΒ Φιλιατρών.

Στο ΕΚΑΒ Φιλιατρών υπηρετούν οκτώ διασώστες, άρτια εκπαιδευμένοι, με άριστες γνώσεις του αντικειμένου και υψηλό αίσθημα ευθύνης του καθήκοντός τους και δεν είναι υπερβολή, αλλά ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, να σημειωθεί πως χάρη στην έγκαιρη επέμβασή τους έχουν σωθεί ζωές!

Το ΕΚΑΒ Φιλιατρών καλύπτει σχεδόν ολόκληρη τη Νοτιοδυτική Μεσσηνία, με το ένα σύγχρονο ασθενοφόρο που διαθέτει και έχει ως «σημείο αναφοράς» το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής είναι ικανοποιημένοι με την παρουσία και κυρίως τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, αναγνωρίζοντας τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει και ενισχύοντας, στο βαθμό που αυτό μπορεί να γίνει, την πεποίθησή τους πως, αν τυχόν συμβεί κάτι απρόοπτο και επείγον στην υγεία τους, θα βρουν ανταπόκριση και θα τους παρασχεθεί άμεση βοήθεια.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε πως για την υλοποίηση της κυβερνητικής εξαγγελίας και δέσμευσης της διοίκησης του ΕΚΑΒ, συνέβαλε ουσιαστικά και αποτελεσματικά ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, καλός συμπατριώτης μας, από την Κυπαρισσία, γιατρός Τάκης Κορμάς, ο οποίος με μεθοδικότητα και επιμονή προώθησε τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη δημιουργία, εγκατάσταση και λειτουργία του ΕΚΑΒ στο χώρο του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Ευάλωτα στους hackers σχεδόν όλα τα κινητά τηλέφωνα GSM

Δισεκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να βρεθούν ανά πάσα στιγμή «όμηροι» των hackers, οι οποίοι είναι σε θέση να αποκτήσουν εξ αποστάσεως τον πλήρη έλεγχο σχεδόν κάθε συσκευής GSM, επειδή είναι ανεπαρκές το επίπεδο ασφάλειας των δικτύων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Αυτή την προειδοποίηση απηύθυνε ένας ειδικός σε θέματα ασφάλειας, ο Κάρστεν Νολ, επικεφαλής των εργαστηρίων έρευνας Security Research Labs με έδρα το Βερολίνο.

Σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail», ο Κ. Νολ ........

μιλώντας σε συνέδριο «καλών» hackers για ζητήματα κυβερνο-ασφάλειας στη γερμανική πρωτεύουσα, είπε ότι οι hackers έχουν την τεχνική δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο του χρήστη, χωρίς αυτός να το καταλάβει, για να κάνουν τις δικές τους κλήσεις και να στείλουν τα δικά τους γραπτά μηνύματα, καθώς επίσης μπορούν να εγγραφούν σε υπηρεσίες επί πληρωμή, ανεβάζοντας στα ύψη τον λογαριασμό του ανυποψίαστου χρήστη.

Ο Γερμανός ερευνητής -ο οποίος σκοπίμως απέφυγε να δημοσιεύσει λεπτομέρειες για να μην αξιοποιηθούν για κακό σκοπό- ανακοίνωσε επίσης ότι όχι μόνο είναι δυνατό να «κρυφακούσει» κανείς τις συνομιλίες μέσω κινητού ή να διαβάσει τις ανταλλαγές γραπτών μηνυμάτων, αλλά επίσης μπορεί να ακούσει τα φωνητικά μηνύματα στον τηλεφωνητή του χρήστη. Το πιο ανησυχητικό, όπως απέδειξε, είναι ότι αυτό είναι εφικτό με μια ξεπερασμένη συσκευή κινητού τηλεφώνου ηλικίας επτά ετών και με λογισμικό ήδη δωρεάν διαθέσιμο στο διαδίκτυο.

Ο Κ. Νολ εκτίμησε ότι τα αλγοριθμικά «κλειδιά» που χρησιμοποιούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να κωδικοποιούν τις συνομιλίες των χρηστών, είναι δυνατόν να «σπάσουν» και κάλεσε τις εταιρείες να αναβαθμίσουν το λογισμικό τους για να κλείσουν τις «τρύπες» ασφάλειας στα δίκτυά τους. Σύμφωνα με τους Τimes της Νέας Υόρκης, ένα μεγάλο μέρος της ψηφιακής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται σήμερα για την ασφάλεια των κλήσεων των κινητών τηλεφώνων, αναπτύχθηκε στις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90 και συνεπώς χρειάζεται ανανέωση.

Ο Κ. Νολ και οι συνεργάτες του αξιολόγησαν 32 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε 11 χώρες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το δίκτυο GSM της T-Mobile στη Γερμανία είναι το πιο ασφαλές.

Η τεχνολογία GSM είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη στον κόσμο και χρησιμοποιείται από περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια συσκευές, καλύπτοντας περίπου το 80% της παγκόσμιας αγοράς κινητής τηλεφωνίας.

Καθημερινή

Στην Μπουζού ο ηγούμενος Εφραίμ [ VIDEO ]

Σε κελί του Κορυδαλλού βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ, μετά την απόφαση προφυλάκισης του Συμβουλίου Εφετών.

Τη νύχτα ο Εφραίμ διανυκτέρευσε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) μετά την χτεσινή επεισοδιακή του παράδοση στον Εισαγγελέα και αφού ταξίδεψε οδικώς από το Άγιο Όρος στην Αθήνα.
Όταν μάλιστα η αυτοκινοπομπή που μετέφερε τον ........

ηγούμενο έφτασε στο Εφετείο, αργά χτες το βράδυ, οι συγκεντρωμένοι υποστηρικτές του του επεφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή. Πολλοί κρατούσαν κεριά και φώναζαν «άξιος»!

Στις φυλακές του Κορυδαλλού, ο Εφραίμ θα κρατηθεί σε ατομικό κελί σε πτέρυγα όπου κρατούνται όσοι κατηγορούνται για οικονομικά εγκλήματα.

Να σημειωθεί ότι ο ηγούμενος αποφάσισε τελικά να παρουσιαστεί στις δικαστικές αρχές, μετά από θρίλερ διαπραγματεύσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, ζήτησε χτες από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, να διερευνηθει η δυνατότητα να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής προφυλάκισης όχι στις φυλακές αλλά στο κελί του στο Άγιο Όρος, με το αιτιολογικό ότι υπάρχει άρθρο στον εκκλησιαστικό κώδικα που προβλέπει την κράτηση των ιερέων σε ειδικό σοφρωνιστήριο. Η απάντηση του κ. Τέντε ήταν αρνητική, καθώς δεν υπάρχει τέτοιο σοφρωνιστήριο στη χώρα, και μετά από αυτό ο ηγούμενος αποφάσισε να μεταβεί στην Αθήνα για να παραδοθεί στον Εισαγγελέα.

Για τι κατηγορείται ο Εφραίμ

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου κατηγορείται για τις λεγόμενες «ιερές ανταλλαγές» που έγιναν με επίκεντρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων. Η Μονή Βατοπαιδίου ισχυρίζεται ότι η λίμνη και οι παραλίμνιες εκτάσεις της ανήκαν με βάση τίτλους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Με βάση αυτούς τους τίτλους, η Μονή προχώρησε η ανταλλαγή της λίμνης και των εκτάσεων με άλλα ακίνητα που ανήκαν στο Δημόσιο, αποκομίζοντας κέρδη. Η διαδικασία για την ανταλλαγή των εκτάσεων ξεκίνησε επί κυβέρνησης Σημίτη και ολοκληρώθηκε επί Καραμανλή, με το ΠΑΣΟΚ να μιλά για «σκάνδαλο» ωθώντας την παρούσα Βουλή να δημιουργήσει δύο εξεταστικές και μία προανακριτική, που δεν κατέληξαν όμως σε συγκεκριμένες κατηγορίες (το ΠΑΣΟΚ μίλησε αόριστα για πολιτικές ευθύνες). Να σημειωθεί ότι ως προς τις πολιτικές ευθύνες, η υπόθεση έχει παραγραφεί, με βάση τον ισχύοντα νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Στο ποινικό μέρος, ο ηγούμενος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως οι ενέργειες του δεν ήταν ιδιοτελείς. Στόχος των ανταλλαγών, σύμφωνα με τον ηγούμενο, ήταν η ενίσχυση των οικονομικών της Μονής ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει την διαβίωση των μοναχών, τη συντήρησή της, αλλά και τη δυνατότητα φιλοξενίας και παραμονής των περίπου 25 χιλιάδων πιστών που την επισκέπτονται ετησίως.



iefhmerida

ΣΧΟΛΙΟ
Επιτέλους ο ηγούμενος Buisness man του Real Estate μπήκε στο "Φρέσκο". Αλλα η κακοπαιγμένη παράσταση με τις μαυροφόρες μοναχές έξω από τον Κορυδαλλό ξεφτιλίζουν την εκκλησία.
Και κάτι κομπάρσοι - αρκούδια που του φώναζαν ΑΞΙΟΣ ήταν μερος της τραγικής παράστασης ξεσηκωμού ολων των μοναχων (ανδρων και γυναικών) για συμπαράσταση στον Εφαιμούλη... ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.



Πόντιοι λένε τα κάλαντα σε ATM. Το είδαμε κι αυτό.... [ VIDEO ]

Και μετά σου λένε πως βγαίνουν τα ποντιακά ανέκδοτα....
Το αστείο της υπόθεσης δεν είναι τα λόγια αλλά ο τόπος που λένε τα κάλαντα...
Το αποκορύφωμα; Ο πόντιος το τέλος ρωτάει: "Τι πατάω τώρα; Διακοπή;;;;"

Δείτε το VIDEO!!!!