Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Κοντά σε άπορους των Φιλιατρών ο Παπα-Σάκης

Μοίρασε κοτόπουλα, τομάτες και ψωμί σε άπορους των Φιλιατρών.

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία είχε για τις εορταστικές μέρες ο εφημέριος του Ιερού Αγίου Αγίου Ιωάννη Φιλιατρών πατήρ Διονύσιος Καλογερόπουλος ο οποίος σήμερα το πρωί μοίρασε σε άπορους της πόλη μας κοτόπουλο, τομάτες και ψωμί προσφορά των επαγγελματιών της πόλης μας.
Mιλώντας ο Παπα-Σάκης σε συνεργάτη μας είπε ότι ανήκει σε πρωτοβουλία του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου που ενεργοποίησε τα φιλόπτωχα ταμεία των ενοριών και τόνισε ότι διανύουμε μέρες αγάπης.
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους επαγγελαματίες των..........

Φιλιατρών για την προσφορά αγάπης που έκαναν και συγκεκριμένα το κρεοπωλείο "Ο Φιλιατρινός" του Νίκου Παναγιωτόπουλου που έκαναν μεγάλη έκπτωση για 200 τεμάχια κοτόπουλα, τους Αδελφούς Κοροβίλα για τα 250 κιλά τομάτες που προσέφεραν καθώς και όλους τους φούρνους των Φιλιατρών για τα συνολικά 200 κιλά ψωμί που πρόσφεραν.

Ας δούμε τι δήλωσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Φιλιατρών πατήρ Διονύσιος Καλογερόπουλος.



Ομόφωνη απόφαση για την προστασία του δικαιώματος ζωής και επιβίωσης των αγροτών

Ομόφωνα το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου ενέκρινε την εισήγηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη να στηριχτούν οι πρωτοβουλίες της Διοίκησης για την «προστασία του δικαιώματος ζωής και επιβίωσης των αγροτών» που αντιμετωπίζουν το σημαντικό πρόβλημα που προκύπτει από την απόφαση του Υπουργείο Οικονομικών να προσφέρει την δυνατότητα στις τράπεζες να δεσμεύουν τους λογαριασμούς καταθέσεων και καταβολής των επιδοτήσεων οφειλετών τους αγροτών.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ακόμα το ΠΕΣΥ ότι .........

έχει ήδη παρέμβει με έγγραφο του προς τις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ και θα σκληρύνει την στάση του με την βοήθεια της ομόφωνης απόφασης.

Πρόγραμμα Αλευρά για το επόμενο διήμερο.

Το Σάββατο 31-12-2011 και ώρα 11.30 η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας θα ψάλλει στον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην είσοδο του Διοικητηρίου.

Την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος, κατά την οποία θα προστή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας ........

θα δεχθεί τις Αρχές και το κοινό για τις ευχές του Νέου έτους, ως είθισται, στην αίθουσα «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ» (Διοικητήριο – 4ος όροφος).

Συνάντηση Αλευρά - με την πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου Καλαμάτας κ. Ψηλάκη

Σήμερα Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, εθιμοτυπική επίσκεψη με την ανάληψη των καθηκόντων του πραγματοποίησε στον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά ο Εμπορικός σύλλογος Καλαμάτας με επικεφαλής την πρόεδρο κ. Ψηλάκη.
Αντηλλάγησαν απόψεις σε θέματα που αφορούν το έργο και τις δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία λόγω της οικονομικής κρίσης.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης............

Παναγιώτης Αλευράς ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν και επεσήμανε πως η συνεργασία, τόσο της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσο και της Π.Ε Μεσσηνίας με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, είναι μακρά και ουσιαστική έχοντας αποδώσει καρπούς. Ωστόσο από την πλευρά του ιδίου, υπάρχει αμέριστη διάθεση για περαιτέρω διεύρυνσή της, ώστε τα αποτελέσματα να γίνουν ακόμα πιο ουσιαστικά.

Π. Τατούλης: Όλη η Περιφέρεια αναγεννιέται και αυτή είναι η στόχευση του προϋπολογισμού που εγκρίθηκε

Εγκρίθηκε με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2012.
«Ζητάμε μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από την κεντρική πολιτική σκηνή προς τις Περιφέρειας, επιλογή που αποτελεί προϋπόθεση εξόδου της χώρας από την κρίση», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Προτού, ωστόσο ο Περιφερειάρχης αναφερθεί στον ............

προϋπολογισμό, ενημέρωσε το σώμα ότι έγινε δεκτό από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού το αίτημα παραχώρηση της περιουσίας της ΕΤΑ στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, «όπλο πολύ σημαντικό για τις αναπτυξιακές πολιτικές μας, γεγονός που ενισχύει την πολιτική θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναλυτικότερα στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας παραχωρούνται 7 ακίνητα στις περιοχές Κυνουρίας, Κορίνθου, Μάνης, Ναυπλίου και Λουτρακίου.

«Καταρτίσαμε ένα ρεαλιστικό, ορθολογιστικό προϋπολογισμό, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις δυσκολίες που παρουσιάζουν οι υπηρεσίες», ανέφερε ο κ. Τατούλης. Πέραν αυτού, ο Περιφερειάρχης τοποθετήθηκε απέναντι στην ηττοπάθεια, τη μιζέρια, την προχειρότητα και την έλλειψη αναπτυξιακού προγραμματισμού των τέως νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, οι οποίες στηρίχθηκαν σε πελατειακές σχέσεις.

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε το σώμα ότι καλύφθηκαν οι αδυναμίες και οι εκκρεμότητες των τέως νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων από τον προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος εφαρμόστηκε χωρίς πρόβλημα. «Η πολιτική μας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ξεκάθαρη, αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, γεγονός το οποίο παρουσιάζει τη δυσκολία να μη μπορούμε να αναφέρουμε όλες τις πρωτοβουλίες και κατακτήσεις μας γιατί δεν θα γίνουμε πιστευτοί». Στο πλαίσιο αυτό χαρακτηριστικά εξασφαλίστηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην παράκαμψη των Βουτιάνων, 1,5 εκατομμύρια ευρώ για το δρόμο στο Ξυλόκαστρο που έχει καταρρεύσει και τα 20 εκατομμύρια ευρώ από το ανενεργό ταμείο πυρόπληκτων, δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Οι διεκδικήσεις όμως αυτές δεν περιορίστηκαν εκεί, καθώς δόθηκαν λύσεις σε 200 επενδυτικά σχέδια τα οποί παρέλαβε η Περιφέρεια και τα οποία ολοκλήρωσε.
«Όλη η Περιφέρει αναγεννιέται», δήλωσε ο κ. Τατούλης προσθέτοντας ότι «έχουμε ανοίξει πολλά μέτωπα και σιγά-σιγά και μεθοδικά τα κλείνουμε επιτυχώς. Όλη η Ελλάδα πλέον μιλά για την επιτυχία μας στο θέμα των στερεών αποβλήτων, για την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου διεκδικεί πολιτικά το φάκελο της τεχνογνωσίας. Οι πολιτικές μας παρεμβάσεις όπως γίνεται συνεπώς κατανοητό είναι πλέον κανόνας».

Η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου κατά την εισήγησή της σημείωσε την απόλυτη ικανοποίησή για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011 και δήλωσε ότι δεν στηριζόμαστε σε κρατικά χρήματα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως έγινε για τη διαχείριση των απορριμμάτων όπου δεν ξοδεύτηκε ούτε ένα ευρώ. Στον προϋπολογισμό αυτό εξασφαλίσαμε πρωτίστως τις λειτουργικές δαπάνες με προτεραιότητα τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Η κα Νικολάκου ευχαρίστησε επίσης τις υπηρεσίες για το έργο τους, οι οποίες σε πολύ δύσκολες συνθήκες επιτέλεσαν επιτυχώς το έργο τους.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφείς Δημήτρης Δράκος στην τοποθέτηση του για τον προϋπολογισμό αναγνώρισε τη δυσκολία των υπηρεσιών, λόγω της κρίσης και των κρατικών δυσλειτουργιών για την καταβολή των πόρων, να καταρτίσουν τον προϋπολογισμό και συνεπώς τη δυσκολία της διοίκησης να χαράξει πολιτική.

Οι ευχές που μας στέλνετε.





ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΥΡΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

ΜΕΡΟΣ 2ο

Μετα απο συννενόηση και την συνεργασία που είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε με το φιλικό μας KopanakiNews σας παραθέτουμε και τα υπόλοιπα Video με τις τοποθετήσεις Σωτηρόπουλου, Κουκούμη και δημοτικών συμβούλων.

Όπως μας ενημέρωσε ο φίλος μας απο το Κοπανάκι έρχονται άλλα δυο με τρία ακόμα Video τα οποία θα βάλουμε όταν τα ανεβάσει κι εκείνος.

Δειτε τα παρακάτω Video










Νέα εγκύκλιος του υπ. Υγείας για την επανεξέταση των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων

Μετά την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας για την ισχύ των γνωματεύσεων αναπηρίας που έχουν την ένδειξη επ αόριστον και όσων γνωματεύσεων δεν έχει λήξει ακόμα η χρονική ισχύς τους το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε εγκύκλιο με την οποία ρυθμίζονται θέματα χορήγησης επιδομάτων στους δικαιούχους που η γνωμάτευσή τους έχει επ αόριστον ισχύ, ή η γνωμάτευσή τους έχει λήξει και καλούνται να περάσουν από το νέο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας που εφαρμόζεται από το γνωστό ΚΕΠΑ.
Με την εγκύκλιο αυτή δίνονται επίσης οδηγίες ............

προς τους Καλλικρατικούς Δήμους που είναι αρμόδιοι για τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων, προκειμένου να σταματήσουν τυχόν διοικητικές αυθαιρεσίες με τις οποίες αμφισβητούνται οι γνωματεύσεις που έχουν ήδη εκδοθεί από το ΚΕΠΑ και τις ισχύουσες Γνωματεύσεις των Νομαρχιακών Υγειονομικών Επιτροπών.

Επιλύεται το θέμα που έχει προκύψει με τις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ οι οποίες πιστοποιούν ποσοστό αναπηρίας 67%, και δεν αναγράφουν τον όρο ¨και άνω¨. Η μη αναγραφή του όρου και άνω, σύμφωνα με την εγκύκλιο, δεν συνιστά κώλυμα και δεν αποτελεί λόγο διακοπής της χορήγησης των προνοιακών επιδομάτων. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται στη Γνωμάτευση ο όρος «ανίκανος για παν βιοποριστικό επάγγελμα» προκειμένου να ενταχθεί ο δικαιούχος στα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης (προνοιακά επιδόματα), και δε συνιστά κώλυμα για
τη χορήγηση του επιδόματος βαριάς νοητικής υστέρησης η μη αναγραφή του δείκτη νοημοσύνης. Σε αυτή την περίπτωση το επίδομα δίδεται με την ένδειξη Π.Α. 67%.

Για την πλήρη ενημέρωσή σας κατεβάστε την εγκύκλιο από το Διαύγεια.

ΣΧΟΛΙΟ
Απορία. Ενω το έχουν στείλει σε όλους τους Δήμους στον πινακα αποδεκτών γιατι δεν το έστειλαν και στον Δήμο Τριφυλίας;;;;

Πέρασαν οι αυξήσεις στα Δημοτικά τέλη και φωτισμό με ψήφους της συμπολίτευσης

UPDATE VIDEO

ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙΤΕ.

Πέρασαν από το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας οι αυξήσεις στα Δημοτικά τέλη και σε τέλη φωτισμού με ψήφους μόνο της συμπολίτευσης.

Μετα από 3,5 ώρες συζήτησης που αφιέρωσαν μόνο ..........

για το πρώτο θέμα που αφορούσε τα δημοτικά τέλη, ο μεγάλος συνδικαλισταράς Κώστας Κόλλιας που προεκλογικά διαρρήγνυε τα ιμάτια του, χτυπιόταν κάτω σαν χταπόδι ότι δεν πρόκειται να επιβάλλει αυξήσεις σε δημοτικά τέλη και δεν άκουγε κουβέντα επ αυτού, χθές βράδυ υιοθέτησε στο 100% την εισήγηση του Γιώργου Σαμπαζιώτη στην οικονομική επιτροπή και έτσι η παράταξη του επέβαλε χαράτσι στα δημοτικά τέλη σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους που εξισώνονται με τα τέλη που πληρώνουν οι Κυπαρίσσιοι.

Δείτε το Video που τράβηξε χθες άνθρωπος μας, φρίξτε με την υποκρισία του Κόλλια και της παρέας του και ετοιμάστε ώρα σε αυτούς ξυνισμένα γιαούρτια και κλούβια αβγά.
Απ ότι φαίνεται η συμπολίτευση ζήλεψε την δόξα των βουλευτών με τα γιαουρτώματα.
Θα ακολουθήσουν και άλλα video αυτή την φορά από το φιλικό μας KopanakiNews με τοποθετήσεις Σωτηρόπουλου Κουκούμη και άλλων συμβούλων.



Δείτε περισσότερα Video παραγωγής kopanaki News από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Δεκεμβρίου 2011

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Δείτε και τα πρωτοσέλιδα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες.