Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Αποτελέσματα που θα βγάλει η κάλπη στις 17 Ιουνίου

Μια τολμηρή πρόβλεψη από το matrix 24

Απομένουν λιγότερο από 100 ώρες για να ανοίξουν οι κάλπες της 17ης Ιουνίου.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το πρώτο κόμμα θα επιτύχει ένα ποσοστό 28-30%.

Το ποσοστό του δεύτερου κόμματος θα είναι στο 26-27%.

Το τρίτο κόμμα θα είναι μεταξύ 9 και 11%.

Τα ποσοστά των δύο επόμενων κομμάτων θα ...........

κυμαίνονται στο 6-7%.

Και τα δύο επόμενα, το έκτο και το έβδομο, θα είναι κοντά στο συν-πλην 5%.

Οικολόγοι, ΛΑΟΣ και Μάνος-Τζήμερος μάλλον δεν θα κατορθώσουν, ούτε αυτή τη
φορά, να υπερβούν το όριο του 3%

Το σύνολο της αναντιπροσώπευτης ψήφου, των κομμάτων δηλαδή που δεν θα εκπροσωπούνται στη Βουλή, αναμένεται από το 19% να πέσει στο 9%.

Αυτά τουλάχιστον υποστηρίζουν δημοσκόποι, αναλυτές και κομματικά επιτελεία με βάση και τα τελευταία ευρήματα των μυστικών και κυλιόμενων δημοσκοπήσεων.

Και μάλλον δεν απέχουν πολύ από την αλήθεια, αφού λίγο έως πολύ αυτή είναι και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα την οποίαν εισπράττουμε όλοι μας στην καθημερινότητα.

Για λόγους τάξεως, σημειώνουμε τα ποσοστά (στρογγυλοποιημένα) που λαμβάνουν, βάσει χθεσινοβραδινών στοιχείων, χωρίς αναγωγή τα κόμματα που εισέρχονται στη Βουλή: 26 – 24 – 9 – 6 – 6 – 5 – 5.

Βεβαίως υπάρχει ένα ποσοστό ψηφοφόρων, της τάξεως του 12-14%, που δεν έχει ακόμη αποφασίσει και η τελική συμπεριφορά του ενδέχεται να επιφέρει ανατροπές, οι οποίες όμως είναι δύσκολο να ανατρέψουν τον νικητή της αναμέτρησης ή τον αριθμό των κομμάτων που θα εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο.

Μπορούν όμως να ανατρέψουν τη σειρά κατάταξης από τη θέση τρία και κάτω, κάτι που είναι σημαντικό για τον αριθμό των εδρών που θα λάβουν και κατ’ επέκτασιν για την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης ή το χαρακτήρα που αυτή θα έχει.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι ο δικομματισμός επανακάμπτει, με τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΠΑΣΟΚ.

Με το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι, δυνητικά, οδηγούμεθα σε ένα είδος τρικομματισμού, αφού τρία κόμματα (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) είχαν μικρές διαφορές, δύο έως τρεις μονάδες, μεταξύ τους.

Στις 6 Μαΐου Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσαν περίπου το 36% των ψήφων.

Τώρα τα δύο κόμματα, αθροιστικά, θα κινηθούν κοντά στην περιοχή του 60%.

Ο νέος δικομματισμός, με έντονα τα στοιχεία του διπολισμού, ανέτειλε πολύ ενωρίτερον από ότι αναμένονταν

Η ήττα του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι ήταν στρατηγικού χαρακτήρα, αφού όχι μόνον δεν καταφέρνει να κρατηθεί κοντά στα δύο πρώτα κόμματα, αλλά το ποσοστό που θα λάβει τον Ιούνιο αναμένεται να είναι χειρότερο από αυτό του Μαΐου, και η εις βάρος του διαφορά από το πρώτο κόμμα μπορεί να εκτοξευθεί από τις 5,5 στις 20 μονάδες!!!

Η Νέα Δημοκρατία καταφέρνει να μαζέψει τα κομμάτια της, εδραιώνει τη θέση της ως βασικός πόλος της Κεντροδεξιάς, όπως ισχυροποιεί την ηγετική του θέση και ο Αντώνης Σαμαράς αφού του παρέχεται, μέσα από το εκλογικό αποτέλεσμα, η δυνατότητα, σε δεύτερη φάση, να επανενώσει, με όρους κυβερνητικής εξουσίας, τη συντηρητική παράταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.