Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η επιμονή Τατούλη έφερε 252 εκ. ευρώ στην Πελοπόννησο

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου το προηγούμενο διάστημα συνάντησε δύο φορές τον αρμόδιο για την περιφερειακή πολιτικής επίτροπος Γιοχάνες Χαν και του έθεσε επιτακτικά το θέμα των οδικών αξόνων της Πελοποννήσου. Οπως είχε γίνει τότε γνωστό απο το ρεπορτάζ αλλά και απο την επιστολή που έστειλε ο κ.Τατούλης στον επίτροπο, η απελευθέρωση των κοινοτικών κονδυλίων για τους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου αποτελούσε σημαντικό αναπτυξιακό γεγονός.

Ο κ. Χάν είχε δείξει να πείθεται από τα επιχειρήματα του ..........

Πελοποννήσιου πολιτικού και το είχε δείξει ξεκάθαρα.

Ο περιφερειάρχης δε σε όλες τις συνεντεύξεις του αλλά και τις συναντήσεις με υπουργούς έβαζε ως πρώτο θέμα την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων.

Η επιμονή του Τατούλη χθές το μεσημέρι απέδωσε καρπούς.

Τη διάθεση 252 εκατ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Κορίνθου -Τρίπολης – Καλαμάτας (159 χλμ.) και Λεύκτρου-Σπάρτης (46 χλμ) ενέκρινε χθές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως αναφέρει η Επιτροπή, τα δύο έργα αναμένεται να οδηγήσουν στη δημιουργία 6.000 θέσεων εργασίας και εντάσσονται στο κατάλογο των 181 έργων προτεραιότητας που παρουσίασε το Νοέμβριο του 2011 η Επιτροπή σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την Ελλάδα για επιστροφή στην ανάπτυξη.

Σχολιάζοντας την απόφαση ο αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτικής επίτροπος Γιοχάνες Χαν τόνισε ότι η ανάθεση αυτών των έργων αποτελούν θετικό παράδειγμα για το πώς τα διαρθρωτικά ταμεία μπορούν να προσελκύσουν ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις.

Μorias News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.