Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ενοίκιο 5.500 ευρώ ζητάει η Περιφέρεια από το Δήμο Καλαμάτας για την χρήση του Διοικητηρίου.

Πολύ τσουχτερό ενοίκιο, ύψους 5.500 ευρώ το μήνα, ζητάει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Δήμο Καλαμάτας - που ωστόσο αρνείται προς το παρόν να πληρώσει - για τις δημοτικές υπηρεσίες που στεγάζονται στο ισόγειο, στον πρώτο και τον τρίτο όροφο του Διοικητηρίου.

Η θέση του Δήμου, όπως σημείωσε το μεσημέρι ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, είναι ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης του Διοικητηρίου δε μπορεί να πληρώσει ενοίκιο.

Η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, στην ...........

οποία ο δήμαρχος Καλαμάτας ήταν στέλεχος με κορυφαία επιτελικά καθήκοντα, δεν είχε φροντίσει ώστε το Διοικητήριο να περάσει και τυπικά στην ιδιοκτησία της. Έτσι σήμερα το κράτος, μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας, έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη, η οποία καλείται να κρίνει εάν το Διοικητήριο ανήκει στην ιδιοκτησία του Δημοσίου ή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως διάδοχου σχήματος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Το Δημόσιο δεν έχει κανένα σκοπό να αποβάλει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας από το Διοικητήριο, αλλά θέλει επιτέλους να ξεκαθαρίσει ποια είναι τα περιουσιακά του στοιχεία.
Υπάρχουν πάντως δημόσιες υπηρεσίες που στεγάζονται σε ιδιωτικά ακίνητα, κάτι που συνεπάγεται κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το χρόνο. Μόνο της Εφορίας το ενοίκιο ξεπερνά κατά πολύ τα 200.000 ευρώ ετησίως!

Έτσι υπάρχει μια πρόταση να ανακατασκευαστεί η παλιά Καρδιολογική Κλινική του παλιού Νοσοκομείου Καλαμάτας, ώστε να εγκατασταθούν εκεί οι δημόσιες υπηρεσίες που είναι στο ενοίκιο, ωστόσο το κτήριο αφενός η διοίκηση του Νοσοκομείου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν αποφασίσει να το αξιοποιήσουν για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών αφετέρου το διεκδικεί και ο Δήμος Καλαμάτας.

kalamata Journal

1 σχόλιο:

  1. Το ΚΑΦΚΑ στα Φιλιατρα, εχει περι τα 5000 τμ,οικοδημενα και σε χρηση ειναι τα 2000, τα υπολοιπα ειναι ερμαιο της φθορας του χρονου και σε 5-6 χρονια θα εχουν κατεδαφιστει απο την υγρασια.
    Ανηκει στο υπουργειο υγειας, λενε και δεν μπορει να γινει χρηση απο φορεις αλλων υπουργειων, λες και ανηκουν σε αλλη χωρα!

    Οταν το κατασκευασαν, εβγαλαν ολοι πηρυνους λογους για δηθεν εργο πνοης, το μεγαλυτερο στα Βαλκανια, θυμαμαι ελεγε ο Σωτηροπουλος.

    Αυτα ειναι μεταξυ αλλων που πληρωνουμε φιλοι μου, που δεν εχουμε φαρμακα που κλεισανε ολες τις υπηρεσιες, που μας κατηντησαν χωριο, εμας αλλα και την μιση Ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.