Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Παραιτήθηκε ο Βερνίκος από υφυπουργός Ναυτιλίας

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Βερνίκος.

Η παραίτηση του Γιώργου Βερνίκου σύμφωνα με πληροφορίες υποβλήθηκε λόγω παλαιότερης υπόθεσης εμπλοκής του σε off shore εταιρεία για την οποία θέσει ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Βερνίκος μετά από συνομιλία που ..........

είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την θέση του, ενώ συναντήθηκε και με τον υπουργό Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη προκειμένου να υποβάλει και επίσημα την παραίτησή του.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την συμμετοχή του Γιώργου Βερνίκου στην off shore εταιρεία με το όνομα «VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A.» με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως τρέφει εκτίμηση για την αντιδικτατορική στάση του υφυπουργού κατά την διάρκεια της Χούντας, ωστόσο, προσθέσει πως σύμφωνα με τον νόμο 3849/2010 (άρθρο 6) οι κανόνες είναι σαφείς. Απαγορεύεται ρητά υπουργοί και πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες, ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο κ. Βερνίκος δεν είχε ενημερώσει εξ αρχής τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την εμπλοκή του με τη off shore εταιρεία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον συμβούλευσε να παραιτηθεί ενώ και ο ίδιος ο κ. Βερνίκος παραδέχθηκε πως δεν γνώριζε για την ύπαρξη του συγκεκριμένου νόμου, καθώς εάν είχε γνώση, τότε είτε θα είχε παραιτηθεί από την off shore, είτε δεν θα είχε αποδεχθεί την θέση του υφυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας δεν θα αναπληρωθεί.

iefhmerida

ΣΧΟΛΙΟ
Ρε τι γίνεται σε αυτήν την κυβέρνηση; Ορκίζεται ο Σαμαράς παθαίνει αποκόληση αμφιβληστροειδους...
Πάει να αναλάβει ο υπουργός οικονόμικών και μπαίνει στο νοσοκομείο και παραιτείται.
Σήμερα παραιτήθηκε ο Βερνίκος...
Ρε τι γίνεται σε αυτή την Κυβέρνηση; Τι στο διάολο βλέπει ο καθένας τους και πηδάνε ένας ένας από το καράβι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.