Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Τα Αδιακρίτως του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Εθελοντική αιμοδοσία στη Μαραθόπολη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή εθελοντική αιμοδοσία στη Μαραθόπολη Τριφυλίας. Την πρωτοβουλία ανέλαβε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, με τη συνδρομή του Αθλητικού Συλλόγου Μαραθόπολης.

Από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 μετά το μεσημέρι, δεκαπέντε κάτοικοι της περιοχής, άνδρες και γυναίκες, πήγαν στο Πνευματικό Κέντρο του ναού, όπου ήταν κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με υπαλλήλους και τη διευθύντρια του Αιματολογικού, Αναστασία Καλοφωλιά, και έτσι ενίσχυσαν με το αίμα τους την Τράπεζα Αίματος που έχει το Ε.Σ., προσφέροντας λίγο από το χρόνο τους για να χαρίσουν χαμόγελα ζωής σε έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας.

Οι κάτοικοι της Μαραθόπολης απέδειξαν με .......

τη ευγενική τους προσφορά πως έχουν ευαισθησίες και νοιάζονται, πραγματικά και ανυπόκριτα, για το συνάνθρωπό τους, ενώ είχαν στο μυαλό τους τα δύο νέα παιδιά του χωριού που χάθηκαν πρόωρα, με τους γονείς του 16χρονου Θανάση Βασιλόπουλου να κάνουν δωρεά οργάνων του, χαρίζοντας ζωή σε επτά συνανθρώπους μας!

Έρχονται «ανακατατάξεις» στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας;

Μετά τις δηλώσεις του νέου υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, για «συγχωνεύσεις και ενσωματώσεις δομών υγείας», έντονες φήμες κυκλοφορούν στην Τριφυλία για ανακατατάξεις στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, σε ό,τι αφορά κλινικές, κέντρα υγείας, περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία.

Λέτε να δούμε λίαν συντόμως τη «δεύτερη πράξη» στο έργο συρρίκνωσης και, τελικά, υποβάθμισης των δομών υγείας στην Τριφυλία, μετά τη συγχώνευση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με αυτό της Καλαμάτας;


Ούτε κιχ για τον «Καλλικράτη»!

Θα θυμάστε, φαντάζομαι, και αν όχι, σας θυμίζω εγώ, τις μεγαλόστομες εξαγγελίες στελεχών της Ν.Δ., όταν αυτή ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση με τον Αντώνη Σαμαρά πρόεδρο, για τον «Καλλικράτη». Μάλιστα, στο προεκλογικό κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Η Ν.Δ. πιστεύει σε μια θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση και προωθεί: την επανεξέταση των χωροταξικών αστοχιών που έγιναν κατά την εφαρμογή του “Καλλικράτη”, με στόχο την ενίσχυση της αναπτυξιακής φυσιογνωμίας και προοπτικής των νέων ΟΤΑ...».

Άκουσε κανείς τίποτα για τον «Καλλικράτη» στις προγραμματικές δηλώσεις και σε άλλες δηλώσεις και εξαγγελίες της κυβέρνησης; Το γράφω, κυρίως, για τους φίλους από Γαργαλιάνους και δευτερευόντως για εκείνους από τα Φιλιατρά, που από το 2010 είχαν πιστέψει τις «δεσμεύσεις» της Ν.Δ. για τον «Καλλικράτη» και ανέμεναν «άλλα» και αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη (και) της Τριφυλίας, για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες και προσδοκίες τους, που, όμως, διαψεύδονται – προδίδονται από την κυβέρνηση!


Πόσο πάει;

Παρασκευή σήμερα, 20 Ιουλίου, χρονιάρα μέρα, ας γελάσουμε λιγάκι.

Ο υπεύθυνος στις κατασκηνώσεις ανακοινώνει: «Οι γυναικείοι κοιτώνες είναι απαγορευμένοι για τα αγόρια και το αντίστροφο. Η ποινή για όποιον παραβιάσει μια φορά τον κανόνα είναι 20 ευρώ, για όποιον τον παραβιάσει 2 φορές 60 ευρώ και για 3 παραβιάσεις 120 ευρώ. Καμία ερώτηση;».

-«Ναι, η μηνιαία κάρτα πόσο πάει;»!

ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΘΑΡΡΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Ο πρώην Διαχειριστής20 Ιουλίου 2012 στις 6:47 μ.μ.

    Φίλε Ηλία Χρόνια σου πολλά Πολυχρονος, ευτυχισμένος και ότι ποθείς στην ζωή σου να το πάθεις.
    Συνέχισε έτσι.

    Χάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.