Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Το 1940 και το σήμερα!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Περισσότερο παρά ποτέ οι Έλληνες αυτήν την περίοδο που βιώνουν δυσχερείς καταστάσεις που έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής τους,θα αισθανθούν το πραγματικό νόημα της επετείου του ΟΧΙ.
Άλλωστε οι επέτειοι που παραπέμπουν σε ένδοξες περιόδους της πατρίδας μας, φαντάζουν στις δύσκολες στιγμές, ως το αποκούμπι όλων μας και μας δίνουν θάρρος και ελπίδα για το αύριο.

Έτσι και τώρα μετά από μία μακρά περίοδο πλαστής ..........

ευημερίας, μία περίοδο που χτίζαμε παλάτια κυριολεκτικά στην άμμο και πιστεύαμε πως θα άντεχαν στις δυσκολίες, ήρθε η στιγμή για την πικρή αλήθεια.
Τίποτα δεν ήταν βασισμένο στο σχεδιασμό, στη δουλειά και στην αληθινή προκοπή.
Αεριτζίδικα λεφτά καταναλώναμε κατά κύριο λόγο και ξοδεύαμε αλόγιστα καίτοι υπερχρεωμένοι και εξαρτώμενοι από τους δανειστές μας.
Συντηρήσαμε ένα πελατειακό κράτος και συνηθίσαμε στα εύκολα ενώ μας άνοιγαν όλοι οι δρόμοι -σπουδές, εργασία, χρήματα,θέσεις- αρκεί να είμαστε δίπλα σε κάποιον "μεγάλο".
Η φούσκα λοιπόν ήταν επόμενο να σπάσει και να μας επηρεάσει όλους.

Ποία όμως η σχέση των τωρινών δεινών μας , με το ένδοξο παρελθόν;
Τότε είμασταν πραγματικά φτωχοί ,αλλά υπερήφανοι , αγέρωχοι, πατριώτες και μαχητές! Κάτι που δυστυχώς σήμερα είναι σπάνιο, διότι επί της ουσίας κανείς δεν ξεκινά με τελείως αγνές προθέσεις.Οι περισσότεροι έχουν κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού τους ,κάποιο δικό τους "θέλω" και γι αυτό πασχίζουν και αγωνίζονται.
Έτσι ενώ το ένδοξο 1940 οι Έλληνες έδωσαν νόημα στη ρήση του Αισχύλου ..."πως μόνοι ἐμεῖς, (οἱ Ἕλληνες) ἀντίθετα ἀπὸ τοὺς βαρβάρους, δὲν μετροῦμε ποτὲ τὸ πλῆθος τοῦ ἐχθροῦ στὴν μάχη" και αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν ηρωϊκά τους στρατοὺς τεσσάρων χωρών, Ιταλίας, Αλβανίας, Γερμανίας και Βουλγαρίας σε αντίθεση με άλλους λαούς που απλά υπέκυψαν και παραδόθηκαν αμαχητί ,τι ζούμε σήμερα;

Όντας ιδιαιτέρως ευάλωτοι, τρέχουμε πίσω από όποιον πολιτικό φορέα πλειοδοτήσει περισσότερο σε παροχές, ξεχνώντας πως πρέπει να θεραπεύσουμε πολλές παθογένειες, προτού σηκωθούμε πάλι αγέρωχοι.
Δυστυχώς μέσα στον κακό χαμό του σήμερα υπάρχουν δυνάμεις που πλειοδοτούν καίτοι ξέρουν τις δυσκολίες, απλά και μόνο για δημοσκοπική άνοδο.
Εμείς όμως οι απόγονοι των ένδοξων Ελλήνων τι πρέπει να κάνουμε;

Να κλείσουμε τ΄αυτιά μας στις σειρήνες του λαϊκισμού και να δείξουμε απλά πως είμαστε Έλληνες , θα τα καταφέρουμε και τώρα όπως παλιά και πως κάποια στιγμή θα ξανάρθει η εποχή του κλέους και της αναγνώρισης για την πατρίδα μας!

4 σχόλια:

  1. Κ. Μπούζα, αύριο η Ελλάδα, το Έθνος μας εορτάζει το ΟΧΙ.
    Οι πολιτικοί μας (Σαμαράς - Βενιζέλος - Κουβέλης) θα γιορτάσουν το μεγάλο ΟΧΙ ή θα γιορτάσουν το μεγάλο ΝΑΙ στην ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ της Ελλάδας;
    Θα μπορούσατε να μας απαντήσετε με το χέρι στην καρδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ,7,38 ΚΑΙ ΓΩ ΜΕ ΣΕΝΑ ΕΙΜΑΙ,ΟΜΩΣ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΙΤΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΙΘΡΧΙΑ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι κατανοητή η αγωνία για το δύσκολο μέλλον που προδιαγράφεται πλέον για όλους μας.Ένα όμως θα πρέπει να θυμόμαστε όλοι! Πως πρέπει μερικά πράγματα να γίνουν.Πως πρέπει να βάλουμε γερές βάσεις πλέον στην οικονομία μας.Είναι η ώρα να καταλάβουμε όλοι πως ο τρόπος που λειτουργούσαμε μέχρι σήμερα δηλ.να ξοδεύουμε αλόγιστα πάντα με δανεικά , έφτασε στο τέλος του. Πρέπει να νοικοκυρευτούμε.Βέβαια κι εγώ σε πολλά μέτρα έχω αντίθετες απόψεις , αλλά πάνω απ΄όλα θέλω να σταθεί η πατρίδα μου στα πόδια της.Με φωνές και κραυγές λαϊκισμού και εύκολων λύσεων δε θα γίνει ποτέ αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πατριδολάγνοι και Πατριδοκάπηλοι. Φτάνει πια. Όχι άλλη Ελλάδα μπουχτίσαμε. Τι ξέρουμε εμείς σήμερα από την καθημερινότητα των ανθρώπων τότε? Κυρία μου δεν έχετε το δικαίωμα να επικαλείσθε το όνομα της Πατρίδας στο βωμό της Πολιτικής σκοπιμότητας. Όταν η Πατρίδα είχε ανάγκη τους Πολίτες της να πολεμήσουν αυτή (η πολιτική σκοπιμότητα) είχε γεμίσει φυλακές και νησιά με πολίτες που παρέδωσε στον εχθρό. Με την ίδια πολιτική σκοπιμότητα και εσείς σήμερα είστε αντίθετη σε δυνάμεις που φοβάστε και αν υπήρχαν οι τότε συνθήκες ποιός ξέρει σε τι ξερονήσια θα είμαστε. Αλλά φτάνει πια. Φτωχοί? Ίσως. Αλλά ΟΧΙ ΣΚΛΑΒΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.