Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Επανεμφάνιση λύσσας στην Ελλάδα μετά από 25 χρόνια

Αλεπού που εμφανίστηκε σε χωριό της Κοζάνης επιβεβαιώθηκε ότι είχε λύσσα, αποτελώντας το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα από το 1987

Η επανεμφάνιση της λύσσας στη χώρα μας μετά από 25 χρόνια αποτελεί γεγονός, με μια αλεπού στο Παλαιόκαστρο Κοζάνης να επιβεβαιώνεται ότι έχει τη λοιμώδη, αυτή, ασθένεια.

Η αλεπού βρέθηκε, πριν λίγες μέρες, στην ............

πλατεία του χωριού και δάγκωσε ένα σκυλί, με τους κατοίκους που είδαν τι συνέβη, να την σκοτώνουν. Κλήθηκε η Κτηνιατρική Υπηρεσία Κοζάνης, η οποία πήρε δείγματα για εξετάσεις, που απέδειξαν ότι η αλεπού έπασχε από λύσσα.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο κρούσμα που είχε καταγραφεί στη χώρα μας ήταν το 1987. Η λύσσα μεταδίδεται στον άνθρωπο και στα άλλα ζώα από δάγκωμα και από το σάλιο ζώων που πάσχουν ή με την επαφή με πληγή. Ο ιός μεταφέρεται στον εγκέφαλο του θύματος και στον άνθρωπο η περίοδος επώασης διαρκεί 20-40 ημέρες.

Από τη στιγμή που ο ασθενής θα παρουσιάσει κλινικά συμπτώματα (παρόμοια με αυτά της γρίπης, σωματική κατάπτωση, διαταραχές στον ύπνο, φαρυγγικοί σπασμοί), το τέλος έρχεται σύντομα. Συνιστάται ακόμα και προληπτικά η χορήγηση αντιλυσσικού εμβολίου.

News 24|7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.