Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Φορολογούν με 45% «μαύρα» εμβάσματα στο εξωτερικό

Μέσα στον… πολιτικό χείμαρρο με τις αμέτρητες λίστες που ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να αξιοποιήσει μια άλλη λίστα, εκείνη των 54.000 Ελλήνων που έχουν βγάλει στο εξωτερικό συνολικά 22 δισ. ευρώ.

Μετά τις απαραίτητες διασταυρώσεις, έχουν ............

εντοπιστεί 15.000 φορολογούμενοι που έχουν στείλει εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ, ποσά που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις τους, σύμφωνα με το newsbomb.gr

Τώρα, το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να πάρει κάτι λιγότερα από τα μισά χρηματικά ποσά αφού σχεδιάζει να επιβάλλει φόρο 45%, προσδοκώντας συνολικά έσοδα της τάξης των 2,250 δισ. ευρώ.

Οι 15.000 φορολογούμενοι που έχουν βγάλει στο εξωτερικό από 100.000 ευρώ και άνω, χωρίς να μπορούν να τα δικαιολογήσουν θα κληθούν να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις, για να φορολογηθεί με 45%.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, που επικαλούνται «Τα Νέα», ενδέχεται κατά τη συνέχιση των διασταυρώσεων να προκύψουν και άλλες περιπτώσεις, καθώς έχουν εντοπιστεί χιλιάδες φορολογούμενοι, για τους οποίους απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση αφού μόνο ένα μέρος των εμβασμάτων που εστάλησαν στο εξωτερικό, δικαιολογούνται.

Τα ραβασάκια θα σταλούν με προσωπική επιστολή στους φορολογούμενους έως τα τέλη Οκτωβρίου. Οι 15.000 θα έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα για να απαντήσουν.

NewsBeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.