Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Επιμένει η ΓΕΝΟΠ στις καταγγελίες για το τέλος ακινήτων

Επιμένει η ΓΕΝΟΠ στις καταγγελίες που διατύπωσε τη Δευτέρα αναφορικά με τις εκπτώσεις και απαλλαγές από το τέλος ακινήτων και ζητά «όχι έμμεσες και παρελκυστικές εξηγήσεις, αλλά σαφείς, τεκμηριωμένες και ξεκάθαρες απαντήσεις, οι οποίες δεν θα αφήνουν κανένα σκοτεινό σημείο». Αναφέρει επίσης ότι εντός των επομένων ημερών θα παραδώσει στον εισαγγελέα το φάκελο με τα σχετικά στοιχεία.

Η ΓΕΝΟΠ κάνει και πάλι λόγο για «σκανδαλώδεις μειώσεις του τέλους ακινήτων έως 60% για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τη στιγμή που οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι μικροί και μεσαίοι έμποροι και καταστηματάρχες, η μεγάλη δηλαδή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, καταβάλλουν σε ακέραιο ποσοστό το δυσβάσταχτο τέλος».
Θέτει επίσης ερωτήματα αφενός για τον τρόπο με τον ..........

οποίο μεγάλες επιχειρήσεις, μετά την επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ, παρουσιάζουν ξαφνική μείωση στα μέχρι πρότινος τετραγωνικά τους και άρα πληρώνουν μειωμένο τέλος, αφετέρου για ακίνητα που παρουσιάζονται με μηδενικά τετραγωνικά και άρα δεν πληρώνουν τέλος.

«Η διατύπωση των ερωτημάτων αυτών σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για το λαό μας αποτελεί το αυτονόητο ηθικό και πολιτικό χρέος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ», υποστηρίζει. «Οι πειστικές απαντήσεις αποτελούν τα αναγκαίο βήμα που θα ξεδιαλύνει το τοπίο και θα εμπεδώνει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.