Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Σύσκεψη Καφαντάρη «Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη» και του έργου του οδικού άξονα «Σουληνάρι-Κορυφάσιο».

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012, το πρωί, ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Πύλου- Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού κου Σταύρου Καλογιάννη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κος Στράτος Σιμόπουλος, στελέχη της Διεύθυνσης Μελετών Έργων Οδοποιίας, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (2007-2013) και φυσικά ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την.............

πορεία εξέλιξης των διαδικασιών για την οριστική ένταξη στο τομεακό του Υπουργείου, για το έργο του οδικού άξονα «Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη» και του έργου του οδικού άξονα «Σουληνάρι-Κορυφάσιο».

Η υλοποίηση των προαναφερθέντων έργων αποτελεί πολιτική βούληση και προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού, συμπατριώτη μας, κου Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικότερα, σχετικά με το έργο του οδικού άξονα «Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη», κατατίθεται τις επόμενες ημέρες η μελέτη των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στα Περιφερειακά όργανα προκειμένου να δοθούν οι σχετικές εγκρίσεις και να προχωρήσει η οριστική ένταξη του έργου. Ο κος Καλογιάννης τόνισε ότι πρέπει κατά προτεραιότητα να επιταχυνθούν η οριστική μελέτη και η μελέτη εφαρμογής στα τμήματα Ριζόμυλος-Σουληνάρι και Πύλος-Μεθώνη. Αναφορικά με το τμήμα Σουληνάρι – Πύλος, το οποίο είναι υψηλού προϋπολογισμού με μεγάλα τεχνικά έργα δόθηκε εντολή να βρεθούν εναλλακτικές οικονομικότερες λύσεις.

Σχετικά με το έργο του οδικού άξονα «Σουληνάρι –Κορυφάσιο», το Υπουργείο έχει ζητήσει και αναμένει άμεσα να παραδοθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η σχετική μελέτη, ώστε να το εντάξει στο τομεακό του πρόγραμμα και να προχωρήσει κατά προτεραιότητα η εκτέλεσή του, διότι το έργο θεωρείται εθνικής σημασίας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός έδωσε οδηγίες στις υπηρεσίες του Υπουργείου για επιτάχυνση των διαδικασιών αναφορικά με τα συγκεκριμένα έργα και δεσμεύτηκε για τη γρήγορη υλοποίησή τους.

Πρόκειται για έργα μεγάλης αναπτυξιακής προοπτικής για το Δήμο Πύλου-Νέστορος, τα οποία αποτελούν πρωταρχική προτεραιότητα τόσο για τη δημοτική αρχή όσο και για το Δήμαρχο προσωπικά, σε θέματα διεκδίκησης.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κος Δημήτρης Καφαντάρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη της σύσκεψης, καθώς διαφαίνεται να τελεσφορούν οι προσπάθειες που καταβάλλει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για την υλοποίηση των δυο αυτών έργων.

1 σχόλιο:

  1. MHTSARA OLA SOY KALA..
    ΟΜΩΣ Η ΦΩΤΟ..ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΑ ΙΠΠΕΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.